Diskuse » Železnice » Železniční uzel Praha (ŽUP) » Archiv diskuse Železniční uzel Praha (ŽUP) do 11. 6. 2022 « předcházející | další »

Archiv diskuse Železniční uzel Praha (ŽUP) do 11. 6. 2022

dolů
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda
odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři
   autor příspěvek
Středa, 01. června 2022 - 18:45:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14925
Registrován: 8-2004
honzaklonfar:
"že makrolonem zaklenuto v Chuchli nebude?"
Nevím z hlavy, zda bude/nebude.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba horším zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
Středa, 01. června 2022 - 19:09:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5919
Registrován: 6-2016
omyl: V pondělí jsem byl Radotíně omrknout stavbu (v rámci nákupu). U lávky rozpačitě stála mladá maminka s kočárkem. Vzhledem k aktuálnímu stavu svého HW jsem se musel omluvit, že jí to nepřenese. Aspoň jsem RÁMCOVĚ PORADIL, kudy by se mohla dostat.

"Fakt super... Raději vymyslete jak se dostat k nástupišti s kočárkem bez obcházení půlky Radotína 😡😡😡... Protože tahat to přes lávku je fakt kravina😡😡😡"

I další příspěvky v tom vlákně jsou "výživné"...
Středa, 01. června 2022 - 19:26:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5921
Registrován: 6-2016
Hroch: I tak děkuji za reakci.
Pikehead
Středa, 01. června 2022 - 21:00:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8442
Registrován: 3-2007
omyl:
"jako aspoň, že tak, ale fakt dobrej potěmkin...."
Potěmkin? Kombinace přejezd + tento nový podchod znamená bezbariérové zpřístupnění ostrovního nástupiště... Otevření půlky podchodu si prosadili zástupci městské části - viz záznam o posledním kontrolním dni nebo jak se to jmenovalo. (Pro stavbu by bylo pohodlnější to neotvírat a původně se počítalo až s tím, že se to otevře celé.)
honzaklonfar:
""Fakt super... Raději vymyslete jak se dostat k nástupišti s kočárkem bez obcházení půlky Radotína 😡😡😡... Protože tahat to přes lávku je fakt kravina😡😡😡""
Což bude dosaženo otevřením půlky podchodu do ulice Na Betonce.
Čtvrtek, 02. června 2022 - 07:35:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 26573
Registrován: 5-2002
Koukám, že dočasnými řešeními se jeden nikomu nezavděčí, neb ochota snášet byť časově ohraničený diskomfort (např. v podobě zacházky) limituje k nule. Bylo to tak v Nuslích a vypadá to tak i v Radotíně.
A nikterak nepodobná není ani dvacítka na silničním provizoriu kdesi v Brně...
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Čtvrtek, 02. června 2022 - 12:34:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15
Registrován: 2-2018
kombinace přejezd + podchod SAMOZŘEJMĚ velmi pomůže (a jsem za ni dost rád, což jsem i v příspěvku vyjádřil - o tom, že si to prosadila radnice taky vím), přesto si nemůžu pomoc:
1) inzeruje se to víc jak měsíc - a stejně to není hotové, ale otvírá se to "protože datum" (proto poznámka o potěmkinovi)
2) věřím, že pro stavbu by to bylo pohodlnější nedělat (takže opakuji: jsem rád aspoň za to)
3) je mi naprosto jasné, že dosažení kýženého "komfortního" stavu bývá spojeno s dočasným diskomfortem v průběhu stavby - na druhou stranu si myslím, že zejména u takto (prostorově, časově i významem pro nezanedbatelný počet lidí) zásadního zásahu by se mohlo více zohlednit "uživatelské" hledisko před "stavebním" (tím myslím zejména z hlediska organizace a možná i ceny stavby, nikoliv jejího cílového stavu nebo kvality jeho provedení)
4) a nemůžu si pomoct, ale přesně tenhle pocit, ze SmRadu nemám, a tento můj pohled je podložen právě "situacemi" ohledně otvírání radotínských podchodů - proč si musí otevření půlky podchodu (u kterého při nejlepší snaze nejsem schopen nalézt nějaké zásadní omezení pro stavbu z něj plynoucí) prosadit až radnice? proč až radnice musí prosadit znovuotevření půl roku zbytečně uzavřeného podchodu u nádražní budovy? (v zásadě se lávka mohla postavit až letos v dubnu, do tý doby se přes ní nemuselo chodit)
5) ano, jsou za tím nepochybně i změny plánů a termínů né vždy dané ovlivnitelnými okolnostmi (výpadky pracovníků kolem koronaviru, zastižení zásadně jiných než plánovaných podmínek v podloží, ...) ale stejně bych čekal "pružnější" reakci
6) a za třeba velkou promeškanou příležitost považuji, že se nový podchod na ostrovní nástupiště neotevřel dřív, než se uzavřela na něj vedoucí polovina starého podchodu u nádražní budovy - nepochybně by to pro stavby bylo netriviální omezení, asi by ji to o něco prodloužilo/prodražilo, ale z hlediska jejích dopadů na "život v Radotíně" by to bylo zásadní zlepšení (a přesto, že se o stavbu, byť laicky, poměrně zajímám, jsem nezaznamenal, že by se to vůbec řešilo)
Slídil
Čtvrtek, 02. června 2022 - 14:06:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1060
Registrován: 7-2002
omyl:
" "
Není to tak jednoduché:

4) Je dobře, že tu láffku postavili tak, jak ji postavili, protože ona nenahrazuje jen chození na ostrovní perón (plus provizorní z druhé strany), ale nahrazovala i průchod skrz nádraží (a to i při uzavírkách přejezdu Na betonce).

6) Toto nelze, protože zhruba v místě stávající 3.SK bude výlez na nový ostrovní perón, nový označený jako II.

Ale jinak souhlasím; jedině díky tomu, že se tomu radotínská radnice věnuje, jsou k dispozici informace (o omezeních a uzavírkách) a tlačej na (alespoň) zprůchodnění toho, co je možné a na co by stavba jinak prděla - lidi, choďte si kudy chcete. Totiž, stavba byla celkem na pěst při druhé uzavírce přejezdu na Betonce (reko sudé části), kdy ten přejezd fyzicky zahradila. Sorry, ale pokud se nic nedělá přímo na tom přejezdu a PZZ je funkční, nevidím důvod, aby tudy někdo na vlastní riziko nemohl projít, což krásně řešej značky zákaz vstupu (čímž se stavba vyzuje z jakékoliv zodpovědnosti, že je to tam obtížně schůdné). Ale oni to tam betelně zabednili. Atd.
Čtvrtek, 02. června 2022 - 14:31:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8058
Registrován: 9-2005
Hajnej: v Radotíně mne sralo mnoho let to, že tam nikdy nebyly na schodech ani pitomé žlaby pro kočáry. Radnice mi odpověděla, že SŽDC je tam není ochotna dát, protože to neodpovídá současné normě pro bezbariérovost.
A nyní, když tam donedávna byl přechod hlídaný hlídačem, se musí, opravdu musí tento přechod zrušit? Už ty koleje, přes které přechod vedl, ale nanejvýš se po nich občas posunovalo, aspoň vytrhali?
V Čelákovicích se na ostrov dalo dostat vždy bezbariérově bez zacházky. Je ta zachazka v Radotíně opravdu nevyhnutelná?
♥️🇺🇦 Слава Україні!
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Čtvrtek, 02. června 2022 - 20:18:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8059
Registrován: 9-2005
Na budoucí výhybně skály už pár dní leží první tři výhybky.
♥️🇺🇦 Слава Україні!
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Čtvrtek, 02. června 2022 - 21:15:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 761
Registrován: 7-2015
Chuchle:




Radotín:



Ještě jedna Radotínská stavba mimo téma[wink]


(Příspěvek byl editován uživatelem Milancer.)
Čtvrtek, 02. června 2022 - 23:50:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 26577
Registrován: 5-2002
Q: Na budoucí výhybně skály už pár dní leží první tři výhybky.
1,2,3 nebo 5,7,8...?
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Pátek, 03. června 2022 - 09:23:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13802
Registrován: 4-2003
Hajnej:1,2,3 nebo 5,7,8...?

Pokud jsem si dobře všiml, tak tento týden v úterý odpoledne tam byly položeny jen dvě, šlo o čísla 7 a 8. Pětka tam ještě nebyla. Ale je možné, že se ještě od té doby zase něco změnilo.
Pátek, 03. června 2022 - 09:26:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16
Registrován: 2-2018
Slídil:
"6) Toto nelze, protože zhruba v místě stávající 3.SK bude výlez na nový ostrovní perón, nový označený jako II. "
by se nechala díra ve správným místě a výstup by se napojil dodatečně ....

mimochodem (nějak si nemůžu pomoct, když už jsem v tom stěžování začal) - včera u schodů na lávky vykopali příkop (asi pro nějaký kabely?) - čímž jednak podstatně zúžili (výkop+hromada vykopaného materiálu+plot) průchod ke schodům, jednak "odpojily" chodník (ergo se na zastávku autobusu musí chodit kus "silnicí"), navíc se tam (minimálně včera) motala technika (bagr, avie) - ergo jen za můj průchod od vlaku, tam dva lidi vlezli téměř pod auto, náhradní autobus prudce brzil, anžo zpoza zatáčky tu avii přelídl, .... to to nemohlo počkat aspoň až nebude NAD? (a než mi někdo řekne, že ne protože od 1.7. do 16.7. se tudy bude chodit na "stará nástupiště", tak rovnou prodloužím termín - a to to nemohlo počkat "až pak"? a jsem zase u toho - stavba bude "rychleji", a lidi si NĚJAK poradí ..... [sad] )
Slídil
Pátek, 03. června 2022 - 10:00:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1062
Registrován: 7-2002
Tipuju, že ten dilatační díl "kolopodchodu" pod budoucím II. perónem není určen pro zatěžování vlakem, tak by se tam muselo dělat nějaké mostní provizorium, to ale zas má nějakou konstrukční výšku, někde se půjčuje, něco stojí nájem, něco dovoz (možná nadrozměrný náklad), osazení (jeřáb), vystrojení koleje, něco sundání a odvoz. Prostě, šíleného sraní a láffku to stejně plně nenahradí.

A to fakt nemám potřebu stavbu obhajovat ...

Qěcy: Ten přechod byl imho na nátlak radnice, dali k němu blbce, kterej buzerovat ty, co po tom chtěli přejít, i když ty koleje byly na obou koncích odpojené. Přechod šup-šup zrušili někdy na začátku května, ačkoliv se ty liché začnou provozovat (dopravně) až od konce června. Teď je tam takovej vlažnej posun. Kvůli tomu přechodu udělali do hran těch dvou starých perónů dva "zářezy" - vytrhli z každého ty 2 nebo 3 "hranové" betony, tak ty už tam asi před 14 dny vrátili, ačkoliv imho stačilo tak 2 dny před zahájením provozu.

Celkově bych to shrnul: Spržel má substrát fpi** (a nejen substrát, ale i okolo žijící) a nechá stavbu, ať si dělá co chce. Nebýt radotínské radnice, bylo by výrazně hůř. Což ale nebrání Sprželu pofňukávat, jak je nikdo nemá rád.

(Příspěvek byl editován uživatelem slídil.)
Pátek, 03. června 2022 - 10:37:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 17
Registrován: 2-2018
Slídl: já vím - jsem se trochu rozohnil/rozvášnil (a to má stavba ještě štěstí, že jsem tady skoro dva roky kvůli covidu nebyl :-D)

ale jinak musím se závěrečným shrnutím bohužel plně souhlasit

kdysi to tady někdo shrnul tak, že podobné věci řešíme jako "boj" - úřad vs. úřad vs. lidi vs. soudy ... - místo aby se systematicky kooperovalo, kladu si nicméně otázku co je potřeba pro to, aby to tak nebylo ... (ale to už je na úplně jiné fórum)
Pátek, 03. června 2022 - 11:26:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5925
Registrován: 6-2016
Pro příznivce kolejové dopravy (nejen drážní) máme další produkt rozhicované věštecké trouby[biggrin]

https://www.idnes.cz/praha/zpravy/hlavni-nadrazi-vlak-rekonstrukc e-park-tramvaj.A220603_667953_domaci_baky

Naštěstí je velmi pravděpodobné, že to je jen součást předvolebních keců a mlžení. Skutečné řešení - "vymístění" feťáků a bezďáků by jistě bylo kratší a lacinější...
Pátek, 03. června 2022 - 15:20:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8060
Registrován: 9-2005
Pardon, leží tam jen dvě výhybky, ty nejbližší k Vysočanům.

Jak to bude se začátkem a koncem trati?
Do loňska byla ze skal do Vysočan kilometráž dvojí. Nyní je v některých dokumentech stále dvojí, ale v jiných je jen z Prahy na Neratovice. TTP si momentálně v mobilu neotevřu.
♥️🇺🇦 Слава Україні!
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Pátek, 03. června 2022 - 15:24:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8061
Registrován: 9-2005
O nocích probíhá vyklápění štěrků Počerky - Zeleneč a návozy pražců na budoucí výhybnu Skály.
♥️🇺🇦 Слава Україні!
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Pátek, 03. června 2022 - 15:43:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 26583
Registrován: 5-2002
Q: Jak to bude se začátkem a koncem trati?
Z Wilsonu až na Skály bude jen turnovská kilometráž. Rozhraní s lyskou bude na lávce vjezdů od HoPo, přičemž 22,607(ÖNWB*) = 12,493(TKPE).
*) po korekci o zkrácení přeložkami

Nyní je v některých dokumentech stále dvojí, ale v jiných je jen z Prahy na Neratovice.
Nejsou zároveň v těch prvních dokumentech ještě koleje 1+2+101, kdežto v těch druhých už koleje 1+0+2...?
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Pátek, 03. června 2022 - 16:27:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8063
Registrován: 9-2005
Hajnej: to jsem nekontroloval. Jedná se o staniční rád Vysočan, kde je stále psaná dvojí kilometráž, i když patníky byly vloni vyměněny za jednotné dle "nové kilometráže TKPE".
Ale ještě mě zajímá ten začátek trati. Ten bude na Wilsonu? Od něj by se měla odvíjet spousta značení prvků v kolejišti.
♥️🇺🇦 Слава Україні!
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Pátek, 03. června 2022 - 16:48:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 861
Registrován: 5-2013
Začátek trati Lysá - Praha-Vysočany má být nadále v Lysé, tzn. po Skály staničení rostoucí, pak klesající. Trať směr Všetaty by měla nově začínat na výh. Skály.

Edit: nové (už platné) staničení Mstětice - HP - Skály už dopředu počítá s přeložkami v úseku Čelákovice - Mstětice, takže za Mstěticemi je dočasně (do dokončení obou přeložek) skok ve staničení 14,935=14,368.

(Příspěvek byl editován uživatelem K._A._F..)
Pátek, 03. června 2022 - 17:30:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5928
Registrován: 6-2016
Malý dotaz - před mnoha lety se diskutovalo o zahloubení tratě u VPD kbelského letiště. Bude se to dělat?
Pátek, 03. června 2022 - 18:58:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 779
Registrován: 11-2021
Omyl: úřad-úřad-lidi - k tomu je zaveden institut ekoteroristy, který se u příslušného správního úřadu zaregistruje jako dotčená osoba, pak je účastníkem řízení, vyjadřuje se, vyzývá úřady ke spolupráci podle §8 a vůbec zdržuje stavbu ke všeobecné spokojenosti. Akorátže to vyžaduje motivaci, erudici, schopnost komunikovat a chuť bejt za kazišuka.
Pátek, 03. června 2022 - 21:46:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14929
Registrován: 8-2004
Qěcy:
"Do loňska byla ze skal do Vysočan kilometráž dvojí. Nyní je v některých dokumentech stále dvojí, ale v jiných je jen z Prahy na Neratovice."
Staničení bylo upraveno (v úseku Skály - Vysočany na jednotné TKPE pro všechny koleje) už v roce 2020 (před zprovozňováním odboček Zeleneč a ČM). Pokud někde ještě visí dvojí, pak někdo poněkud "nedával pozor" a má resty, abych tak řekl...
omyl:
"a jsem zase u toho - stavba bude "rychleji", a lidi si NĚJAK poradí ..... )"
Jak už jsem tu někde, tuším, uváděl, stavba bude naopak pomaleji. Oproti původnímu předpokladu konce nepřetržitých výluk letos v létě se bude lichá skupina v Radotíně táhnout až do ledna 2023.[crazy]
Stavba je něco jako zkratka - déle, zato horší cesta.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba horším zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
Sobota, 04. června 2022 - 06:41:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3187
Registrován: 12-2007
Jak to bude se začátkem a koncem trati?
Len pre upresnenie - začiatok trate nie je daný tým, kde je km nula.
Sobota, 04. června 2022 - 08:28:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 26589
Registrován: 5-2002
Q: Ale ještě mě zajímá ten začátek trati. Ten bude na Wilsonu? Od něj by se měla odvíjet spousta značení prvků v kolejišti.
Je potřeba rozlišovat "stavařsko-geodetický" začátek, od kterého kilometráž vždycky roste (ne nutně od nuly), a "provozně-zabezpečovácký" začátek, od kterého se číslují prvky v kolejišti (a jezdí podle L-návěstidel).
Tratí, kde jde L-směr proti kilometráži, je přitom na síti SŽ docela hodně.

Mám přitom odpozorováno, že někteří z prvně jmenovaných se díky uctívání zmíněného železného pravidla považují za jakési lepšolidi a na posledně jmenované hledí spatra, aniž by řešili, jak po nějaké na přeskáčku stavěné trati vůbec jezdit...

Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Sobota, 04. června 2022 - 08:46:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3188
Registrován: 12-2007
Hajnej
Je potřeba rozlišovat "stavařsko-geodetický" začátek
:

" a "provozně-zabezpečovácký" začátek.. "
Je iba jeden začiatok a ten je stanovený v TTP. Ja mám odpozorované, že to mnohí nevedia…
Sobota, 04. června 2022 - 09:25:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 26592
Registrován: 5-2002
Trat: Je iba jeden začiatok a ten je stanovený v TTP.
To nereklamuj u mě, ale u (některých) jedinců, kteří bazírují na třídění kolejových objektů podle supertras a kilometrických poloh...
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Sobota, 04. června 2022 - 10:31:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8064
Registrován: 9-2005
Pravidla znám od průmyslovky, jen jsem nebyl honem schopen zjistit, kde bude začátek po modernizaci.
♥️🇺🇦 Слава Україні!
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Neděle, 05. června 2022 - 06:42:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3189
Registrován: 12-2007
To nereklamuj u mě,...
U teba reklamujem dva žačiatky, keďže z kontextu diskusie plynie, že sa bavíme o začiatku trate. A to preto, lebo sú ľudia, ktorí v tom nemajú jasno, možu to tu čítať, a vyložiť si to tak, že existuje aj stavbársko-geodetický začiatok trate (keď už, tak v úvodzovkách malo byť aj slovo "začátek"), kdežto on je to začiatok staničenia...
Neděle, 05. června 2022 - 08:31:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 26594
Registrován: 5-2002
Trat: U teba reklamujem dva žačiatky
Kdybych v prvním či obou případech napsal "začátek tratě", tak by to k reklamaci bylo. Ale já se tomu přívlastku záměrně vyhnul, aby ani v jednom případě nevznikl terminus technicus.
Osobně nicméně preferuji právě ten "provozní" začátek tratě, protože to, odkud to kdo v kterém úseku rozměřil, není vůbec relevantní.

kdežto on je to začiatok staničenia
No ale začátek to je, ne...?
("Tatínku, pan Šafránek je doktor!" - "No ale Šafránek je taky.")

A když už jsi v těch reklamacích, tak můžeš reklamovat ještě "laický" začátek tratě, jímž je intuitivně první stanice uvedená v KJŘ jako první v tabulkách pro směr "tam" - tedy v případě tratě Praha-Kolín je to Wilson či dokonce Smíchov, ačkoliv na trati 501A vůbec neleží...
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Pondělí, 06. června 2022 - 07:55:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3190
Registrován: 12-2007
Povieme si, keď sa niekto bude obdobne vyjadrovať napr. o AVV…
Pondělí, 06. června 2022 - 18:11:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1129
Registrován: 6-2015
Copak se dnes po 16. hodině stalo za rozsáhlou vážnou poruchu zabzař mezi Horními Počernicemi a Vysočany? Nejdřív na Lysou zpoždění 10, pak 20min, potom hlášení že je vážná porucha zabzař a neví se na jak dlouho a doprava byla zastavena, cestující dál do centra Bus+metro, vlak od Lysé se vrátil zpět.
Překopli káble?

(Příspěvek byl editován uživatelem K6S31ODR.)
Pondělí, 06. června 2022 - 19:16:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 26604
Registrován: 5-2002
Trať: Povieme si, keď sa niekto bude obdobne vyjadrovať napr. o AVV…
Rozumím, argumenty došly, točíme to ad personam...
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Pondělí, 06. června 2022 - 20:46:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 91
Registrován: 2-2009
K6S31ODR: Kdyby obyčejné kabely, optika to byla.
Pondělí, 06. června 2022 - 20:57:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3191
Registrován: 12-2007
Nedošli argumenty ale chuť sa dohadovať s expertom na všetko 👎
Úterý, 07. června 2022 - 19:21:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1130
Registrován: 6-2015
7800: Týbrďo[coze] To si někdo pěkně "vydělal"... Někdy se zadaří no.
Úterý, 07. června 2022 - 19:28:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1131
Registrován: 6-2015
Štefanovi se včera nezadařilo[lol][blesk] https://www.youtube.com/watch?v=BlCI8iXmm_o
Úterý, 07. června 2022 - 21:36:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16743
Registrován: 6-2003
Jsem až dnes postřehl, že bus/tram zastávka Slavia se od 30.4. změnila na Slavia – Nádraží Eden.
Úterý, 07. června 2022 - 21:59:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 26614
Registrován: 5-2002
Jojo, taky mi to chvíli trvalo...
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Telini
Úterý, 07. června 2022 - 22:20:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 815
Registrován: 10-2006
Jestli to dobře chápu, tak by město chtělo při příležitosti výluk v Počernicích příští rok zvládnout i realizaci podjezdu v Bystré.
Středa, 08. června 2022 - 01:54:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2529
Registrován: 12-2007
od 30.4. Slavia – Nádraží Eden: já to v tramvaji slyšel ještě o den dříve [crazy]

Ale teď aktuálně z HP, Skal a Vysočan... [fotic]











Fotek je moc, nejsou popsány, tříděny... Komu to vadí, ať se nekouká...
[fotic] Lysá - Vysočany * Hostivař - hlavní * trosky stavební diskuse na ttnz.cz

mot
Středa, 08. června 2022 - 14:48:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3687
Registrován: 7-2017
K tomu torzu na čerňáku by měli dát ceduli "Chráněná technická památka" [biggrin].
Čtvrtek, 09. června 2022 - 14:56:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7
Registrován: 4-2022
v Edenu zbývá jen odstranit přepážku a trochu uklidit
Slídil
Čtvrtek, 09. června 2022 - 18:46:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1066
Registrován: 7-2002
Hlásím, že v Radotíně se zas něco změnilo. Tzv. tunýlek byl dočasně otevřen pro pěší a toto mělo skončit 15.6. Ovšem, v poslední informaci stavba oznámila průchod možný až do 8.8.
Pikehead
Pátek, 10. června 2022 - 08:54:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8462
Registrován: 3-2007
Tyhle termíny už jsou v prezentaci z ředitelského dne 15.6. a myslím, že je uváděl ještě dříve i Hroch. Stavba měla končit do Vánoc, místo toho skočila až do února.
Pikehead
Pátek, 10. června 2022 - 09:48:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8465
Registrován: 3-2007
Tak jsem si říkal copak je asi nového v architektonické soutěži, o které je významné ticho po pěšině, přestože měla být vyhodnocena už začátkem roku?

(Považoval bych za slušnost oznámit odklad, stručně jeho důvod a nový odhadovaný termín.)
Slídil
Pátek, 10. června 2022 - 09:55:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1067
Registrován: 7-2002
Pikehead:
"Tyhle termíny už jsou v prezentaci z ředitelského dne 15.6. a myslím, že je uváděl ještě dříve i Hroch. Stavba měla končit do Vánoc, místo toho skočila až do února."
Sorry, omlouvám se za překlep, provizorní otevření tunýlku mělo skončit 15.července (ne června) a prodloužilo se to o cca 3 týdny.
Pokud vím, stavba má kolejově stále skončit okolo letošních vánoc, pak už jen dodělávky. Ale např. dnes ráno jsem koukal, že nad 1.TK v části úseku Smíchov - exBarrandov stále visí stará trolej, přičemž 1.TK má být dnes zprovozněná.

Tak nějak mám pocit z více firem, ale především z AŽD a ElŽel, že si na ten talíř nakládaj víc, než jsou schopni sežrat.
Pikehead
Pátek, 10. června 2022 - 10:11:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8466
Registrován: 3-2007
Tak já pro jistotu taky překlep - ředitelský den byl 15.5.
Na výměnu troleje bude ještě další výluka, taky to tu někdo zmiňoval.

Asi berou, na druhou stranu jestli je tohle kontrahované dva roky dozadu a nemají možnost naúčtovat růst cen všeho možného, tak na tom fakticky musí prodělat, natož aby platili lidem třísměnný provoz...
Slídil
Pátek, 10. června 2022 - 10:36:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1068
Registrován: 7-2002
Pikehead:
"nemají možnost naúčtovat růst cen všeho možného, tak na tom fakticky musí prodělat, natož aby platili lidem třísměnný provoz..."
Tak, to není jev vyskytující se v posledních měsících.

Baví mě pozorovat ten režim na stavbách: Dlouhé týdny až měsíce tempo velmi vlažné, a poslední 2 dny před zprovozněním na každém metru čtverečním stavby 3 chlapi (každý pracuje na něčem jiném), a ti 3 tam jsou jen proto, že čtvrtej už by se tam k nim nevešel. [biggrin]
Pikehead
Pátek, 10. června 2022 - 10:52:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8467
Registrován: 3-2007
Takhle to vypadalo před zprovozněním první části nových Vršovic.

A v případech, kdy se zprovoznění kryje s GVD (což byly i Vršovice), se podobné scény odehrávají v různých listopadových hrůzopočasích (zima, tma...) a těch chlapů je mi opravdu líto...
Viados
Pátek, 10. června 2022 - 14:36:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 458
Registrován: 4-2003
Pikehead:
"Na výměnu troleje bude ještě další výluka, taky to tu někdo zmiňoval.
"

Proč dělat práce v určitém úseku najednou během jedné výluky, když je možné dělat je pěkně jednu po druhé během několika po sobě jdoucích ale nenavazujících výluk.
Cestující se nesmí nudit.
Nehledě k tomu, že jízdní řád se vždy po několik dnech kazí, pročež je třeba ho pravidelně měnit.
Hope for the best, but be prepared for the worst.
Viados
Pátek, 10. června 2022 - 16:09:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 459
Registrován: 4-2003
MartinM:
"Pikehead:
"A že se tak blbě ptám, on se ten podchod pro pěší - minimálně část pod kolejemi - nedala postavit už v této stavbě?"Na podchod se špatně připevňuje přejezd."

Ono nešlo mít vybetonováno (např. milánské stěny) aspoň těch 15m pod kolejemi?
(Když se dělala Blanka, byl jsem skoro denně na Špejcharu a Hradčanské.)

Takže na konci roku půjde SmRad slavnostně do provozu, aby se na jaře opět rozkopal a pod nové koleje se vkládal podchod??? [crazy]
Hope for the best, but be prepared for the worst.
Pikehead
Pátek, 10. června 2022 - 16:54:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8470
Registrován: 3-2007
Podchod by měl být v prostoru současného přejezdu, ale taky si nemyslím, že by nešlo udělat dole hrubou stavbu podchodu a na ní obnovit přejezd...
Pátek, 10. června 2022 - 18:26:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16746
Registrován: 6-2003
Co že je na ZM vytrhaná kolej?


(Příspěvek byl editován uživatelem Poborskiii.)
Pátek, 10. června 2022 - 20:20:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 26622
Registrován: 5-2002
Slídil: Tak nějak mám pocit z více firem, ale především z AŽD a ElŽel, že si na ten talíř nakládaj víc, než jsou schopni sežrat.
Ony ty původní termínové představy pocházely dost často z doby předcovidové. A stavby tohoto typu (na rozdíl od prezentace pocitů na K-r) přece jen formou home-officu dělat nejdou...

Viados: Proč dělat práce v určitém úseku najednou během jedné výluky, když je možné dělat je pěkně jednu po druhé během několika po sobě jdoucích ale nenavazujících výluk.
Třeba proto, že na daný termín neseženeš kapacity. Bimbácova harfička funguje jenom ve Fimfáru, v reálu fakt ne.

Když se dělala Blanka, byl jsem skoro denně na Špejcharu a Hradčanské.
To ledacos vysvětluje...
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Pátek, 10. června 2022 - 20:29:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2531
Registrován: 12-2007
Poborskiii:
"Co že je na ZM vytrhaná kolej?"
Ponížení koleje do předepsané výšky vzhledem k propadlé části nástupiště.
Pak už snad bude nástupiště zprovozněno [crazy]

Západní část se propadla o 2 cm po postavení, ale už je prý stabilní. Nakonec bylo rozhodnuto o snížení koleje... [andel]

(Příspěvek byl editován uživatelem kasme.)
Fotek je moc, nejsou popsány, tříděny... Komu to vadí, ať se nekouká...
[fotic] Lysá - Vysočany * Hostivař - hlavní * trosky stavební diskuse na ttnz.cz

Pátek, 10. června 2022 - 20:32:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14937
Registrován: 8-2004
Telini:
"Jestli to dobře chápu, tak by město chtělo při příležitosti výluk v Počernicích příští rok zvládnout i realizaci podjezdu v Bystré."
Chtělo. Že bych tomu nějak moc věřil.[uhoh] Ale tak zázraky se občas dějí.
Pikehead:
"Stavba měla končit do Vánoc, místo toho skočila až do února."
Tak původně měla končit teď o prázdninách, jak jsme tu už vedli debatu. Momentálně sledováno ukončení liché skupiny v lednu, návazně aktivace nového ZZ a pak dokončovací práce do června 2023.
Pikehead:
"Na výměnu troleje bude ještě další výluka, taky to tu někdo zmiňoval."
Já to nebyl.[biggrin][wink]
Slídil:
"Pikehead:
"nemají možnost naúčtovat růst cen všeho možného, tak na tom fakticky musí prodělat, natož aby platili lidem třísměnný provoz..."Tak, to není jev vyskytující se v posledních měsících.
Baví mě pozorovat ten režim na stavbách: Dlouhé týdny až měsíce tempo velmi vlažné, a poslední 2 dny před zprovozněním na každém metru čtverečním stavby 3 chlapi (každý pracuje na něčem jiném), a ti 3 tam jsou jen proto, že čtvrtej už by se tam k nim nevešel."
[ok]
Viados:
"Cestující se nesmí nudit.
Nehledě k tomu, že jízdní řád se vždy po několik dnech kazí, pročež je třeba ho pravidelně měnit."
[rofl][rofl][rofl][ok] (Vím - spíš by mělo být [sad].)
Pikehead:
"taky si nemyslím, že by nešlo udělat dole hrubou stavbu podchodu a na ní obnovit přejezd..."
Mám pocit, že se něco takového chystá (min. jako stavení postup, ne-li dočasný stav) na Kladně.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba horším zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
Pikehead
Pátek, 10. června 2022 - 21:57:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8471
Registrován: 3-2007
Snad se o něčem takovém mluvilo i v Horních Počernicích - že tam vznikne jakýsi zahrabaný podjezd, který bude vyhrabán jakmile doba uzraje. Jestli se to dočká i realizace ale nevím.
Sobota, 11. června 2022 - 09:33:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12324
Registrován: 4-2003
dlouhé týdny až měsíce tempo velmi vlažné, a poslední 2 dny před zprovozněním na každém metru čtverečním stavby 3 chlapi

A ti chlapi si předtím někde ve stínu leštili tykadlo a nebyli z vlaku vidět, nebo místo toho šturmovali někde úplně jinde?

více firem, ale především z AŽD a ElŽel, že si na ten talíř nakládaj víc,

Já tedy vidím, že běžný řemeslník je vytížený třeba půl roku dopředu.
Do Prahy jsem nepřijel na mopedu, ale dvanáctiválcem Českých drah!