Diskuse » Železnice » Všeobecná železniční diskuse » Archiv diskuse Všeobecná železniční diskuse do 25. 1. 2022 « předcházející | další »

Archiv diskuse Všeobecná železniční diskuse do 25. 1. 2022

dolů
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda
odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři
   autor příspěvek
Středa, 19. ledna 2022 - 10:54:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5630
Registrován: 6-2016
železniční_pacient: No, v kontextu diskuse je to pro mě novostavba. Směr Turnov/Jičín jezdím již od roku 1983[proud]
Bkp
Středa, 19. ledna 2022 - 13:02:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8721
Registrován: 8-2003
Aleš_Liesk.:
"No jako abych běhal po dálnici a měřil, jestli je pruh 3,5 nebo 3,75 m, to fakt ne."

Je to asi individuální, ale dokud jsem jezdil jen jako spolujezdec, tak jsem ty kategorie a věci okolo prakticky nevnímal. Když jsem začal řídit, tak jsem spíš pocitově vnímal rozdíl mezi D11 a tehdejší R10, nebo mezi českou a německou dálnicí Plzeň - Norimberk. Až když jsem se o to začal zajímat, tak jsem si zjistil výrazy jako poloměr oblouku, délka připojovacího pruhu, nebo šířka jízdního pruhu.
Čtvrtek, 20. ledna 2022 - 09:12:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8587
Registrován: 1-2007
No jako abych běhal po dálnici a měřil, jestli je pruh 3,5 nebo 3,75 m, to fakt ne.

Kdyby si člověk napsal na ŘSD, že chce na základě Zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím projektovou dokumentaci, třeba by se to dalo zjistit.
Čtvrtek, 20. ledna 2022 - 09:22:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 801
Registrován: 10-2005
Pánové (dámy ne vidno), když se tu rozjela ta dálniční debata...

Co je prosím do prostoru trčící zárodek mostu na odbočení Novopacké z Kbelské? Dalo by se to asi někde najít, ale když jste se zde tak rozjeli, díky.

Jinak pocitově vzato, nejvelkorysejší stavbou mi z našich D připadá asi D11, což je ovšem dáno i profilem terénu. Na druhou stranu taková A6 není v některých úsecích sevřeností zatáček oproti D5 nic moc.
Čtvrtek, 20. ledna 2022 - 09:37:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 111
Registrován: 5-2018
Co je prosím do prostoru trčící zárodek mostu na odbočení Novopacké z Kbelské?
Plánované pokračování Vysočanské radiály v souběhu s tratí k Městskému okruhu v oblasti Balabenky (Čuprova), viz. V roce 2010 (stavba Kbelská - R10) ještě představitelné, v období rozvinutého ekoterorismu absolutně neprůchozí a bude to jezdit Vysočanama a Libní navždy.
Čtvrtek, 20. ledna 2022 - 10:06:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13321
Registrován: 4-2003
železniční pacient:Plánované pokračování Vysočanské radiály v souběhu s tratí k Městskému okruhu v oblasti Balabenky (Čuprova), viz. V roce 2010 (stavba Kbelská - R10) ještě představitelné, v období rozvinutého ekoterorismu absolutně neprůchozí a bude to jezdit Vysočanama a Libní navždy.

Jsem naopak velice rád, že další příšernost typu křižovatka Malovanka na vnitřním okruhu nevznikne. Konečně zvítězil přístup mít čtvrť (okolí Balabenky) jako zónu života pro místní obyvatele a nikoliv jako mrtvou no go zónu určenou jen pro provoz automobilů. A vysočanská radiála sama o sobě není potřeba, protože i po dokončení vnějšího okruhu kolem Prahy bude existovat možnost se dostat na vnitřní okruh z D10 přes Kbelskou, Libereckou a V Holešovičkách. Takže za mne jedině [ok], pokud Vysočanská radiála nikdy nebude dostavěna [wink].
Čtvrtek, 20. ledna 2022 - 11:59:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 25820
Registrován: 5-2002
Bram: Konečně zvítězil přístup mít čtvrť (okolí Balabenky) jako zónu života pro místní obyvatele a nikoliv jako mrtvou no go zónu určenou jen pro provoz automobilů.
No pokud máme klapky na očích, abychom neviděli, jak byla obětována ulice V Holešovičkách, tak ten průser můžeme vnímat i jako vítězství... [crazy]

A vysočanská radiála sama o sobě není potřeba, protože i po dokončení vnějšího okruhu kolem Prahy bude existovat možnost se dostat na vnitřní okruh z D10 přes Kbelskou, Libereckou a V Holešovičkách...
...a zpátky Povltavskou, abych se na tu Balabenku dostal.
Je to sice víc jak třikrát tak daleko, ale zato horší cestou. [ko]

Takže za mne jedině [ok], pokud Vysočanská radiála nikdy nebude dostavěna
Soustředné okruhy bez rozumného počtu radiál až zas tak dobře nefungují... [nene]
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Čtvrtek, 20. ledna 2022 - 13:31:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 112
Registrován: 5-2018
se dostat na vnitřní okruh z D10 přes Kbelskou, Libereckou a V Holešovičkách
Ulice V Holešovičkách je skvělý příklad oné "zóny života pro místní obyvatele". Přičemž půlka z takových "dostat se na vnitřní okruh z D10" se neodehrává přes Libereckou, ale přes Proseckou, další krásu nesmírnou na severu Prahy.
Čtvrtek, 20. ledna 2022 - 16:28:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13326
Registrován: 4-2003
Hajnej:No pokud máme klapky na očích, abychom neviděli, jak byla obětována ulice V Holešovičkách, tak ten průser můžeme vnímat i jako vítězství...

Ta byla obětována před více než půlstoletím. Dnes konečně dozrála doba k tomu, aby se to dalo změnit, čili zapustit do podzemí. Jen to nebude hned, protože se o to začalo řešit až teď.

...a zpátky Povltavskou, abych se na tu Balabenku dostal.
Je to sice víc jak třikrát tak daleko, ale zato horší cestou.


Velice dobře chápu, že bys Vysočanskou radiálu chtěl. Ale místní o ní nemají zájem a srát na palici už se jim naštěstí nedá. Tak se prostě smíříš s tím, že do Vysočan či na Balabenku pojedeš od D10 po Kbelské a Kolbenově či Poděbradské. Pro cíle cesty ve Vysočanech a Libni naprosto vyhovující. Do Malešic od D10 pojedeš samozřejmě jinudy a to po Štěrboholské spojce.

Radiála z Butovic od konce D5 na Zlíchov také bude muset celá pod zem. To byl další případ, kdy se pokusilo využít dopravně inženýrské řešení z devadesátých let, kdy se ještě daly ještě vesele bourat baráky a přeměnit sběrnou komunikaci v Jinonicích na silnici pro motorová vozidla [crazy]. Dnes už toto naštěstí nejde [ok].


Soustředné okruhy bez rozumného počtu radiál až zas tak dobře nefungují...

Ve Vysočanech a Libni funkci radiál plní velice dobře dokonce dvě komunikace (viz výše), jen nejsou s mimoúrovňovými křižovatkami [wink].
Čtvrtek, 20. ledna 2022 - 16:55:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 25825
Registrován: 5-2002
Bram: Velice dobře chápu, že bys Vysočanskou radiálu chtěl.
Chápeš to naopak velice špatně - do Čelákovic pro mě zůstane výhodnější Štěrboholská radiála (zejména až mi 511 vyluxuje Jižní spojku) a na Holosmetky zůstane Zenklova - Horňátecká - Ústecká (o víkendu volná).
Zato já velice dobře chápu Tvou snahu kamuflovat svůj úlet zatáčkou ad personam. [proud]

Radiála z Butovic od konce D5 na Zlíchov také bude muset celá pod zem.
To tu snad ani nikdo nikdy nerozporoval.
Jediný, kdo tu u toho kvičel, jsi byl Ty, že se na těch 600 metrech k začátku barrandovské křižovatky nestačíš přeřadit do správného pruhu.
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Čtvrtek, 20. ledna 2022 - 17:25:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13332
Registrován: 4-2003
Hajnej:Zato já velice dobře chápu Tvou snahu kamuflovat svůj úlet zatáčkou ad personam.

Ty chceš mocí mermo Vysočanskou spojku. Pokud by byla postavena severní část vnějšího okruhu z Počernic do Ruzyně, nikdo by si na ní ani nevzpomněl.


Jediný, kdo tu u toho kvičel, jsi byl Ty, že se na těch 600 metrech k začátku barrandovské křižovatky nestačíš přeřadit do správného pruhu.

Tak jestli někdo předvádí útok ad personam, tak jsi to právě teď Ty. Psal jsem o problémech, které by vznikly, což by byla realita a proto vznikla studie, jak nájezdy na Barrandovský most upravit, aby problémy nevznikaly. Chceš popřít existenci této studie? To, že nikdo tuto záležitost nechtěl dříve řešit, je špatně.

Řeči o kvičení si nech od cesty, maskuješ tím akorát své úžasné startovací schopnosti tentokrát na žádné (nikoliv první!!!) našlápnutí [proud].
Čtvrtek, 20. ledna 2022 - 19:32:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 25830
Registrován: 5-2002
Bram: Ty chceš mocí mermo Vysočanskou spojku.
Mermomocí ji opravdu nechci, nevede po ní žádná z mých obvyklých cest, jak jsem se Ti (marně) snažil ukázat.
Jenom prostě její případnou absenci nevidím jako kdovíjaké "vítězství", nad kterým by se mělo jásat.

jestli někdo předvádí útok ad personam, tak jsi to právě teď Ty
Ano, dávám Ti ochutnat Tvoji vlastní medicínu, když to po dobrém jak vidno nejde.

Chceš popřít existenci této studie?
Studii, která nedokáže pojmenovat jedno ze základních neumění českých řidičů, a místo toho leje a leje kubíky betonu, popírat není třeba - je k ničemu a tudíž jako by ani neexistovala.
Podobnost s metodicky pochybným výpočtem zásahu v ETCS a "řešením" cestou betonování krajiny stovkami metrů odvratných kolejí asi nebude náhodná...

Řeči o kvičení si nech od cesty
Fňuk fňuk...
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Pátek, 21. ledna 2022 - 09:18:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7901
Registrován: 9-2011
Ale místní o ní nemají zájem
Kteří místní mají zájem o to, aby jim pod okny vedla vytížená komunikace? Ti v Holešovičkách jásají blahem a proti otevření prosecké radiály budou bojovat do roztrhání těla - "Ani muže ze závodu, ani auto z Holešoviček"???
Se proberte, vytížené komunikace jsou průvodním jevem blahobytu a NĚKDO má tu smůlu, že je musí strpět, zatímco jiní je mohou využívat, aniž by tím oni sami trpěli.

Ono kdyby se za průjezd platilo a ty peníze by šly těm bydlícím podél té komunikace jako nějaká kompenzace zhoršení kvality života, tak by se situace podstatně změnila.
Podle sčítání TSK z r. 2012 projíždělo Holešovičkami 65 000 vozidel DENNĚ. Je tam asi 45 baráků, většinou vil (na jedné straně do čísla 52 - ale 48 a 50 chybí, na druhé do 39). Kdyby se za průjezd platila JEDNA KORUNA, tak to je víc jak tisícovka DENNĚ pro každý baráček, skoro 400 tis. za rok. Pokud v té vilce bydlí třeba 4 rodiny, tak je to 100 tis. pro každou. Za takovou cenu by to mnohým připadalo jako velice lukrativní ubytování a aktivitě "Ani auto z Holešoviček" bych se vůbec nedivil.
Všichni jste volové. Servít
Pátek, 21. ledna 2022 - 09:24:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4782
Registrován: 5-2004
Ta úvaha s korunou za průjezd mi připomíná podobné zamyšlení ohledně parkování. [happy]
Sobota, 22. ledna 2022 - 06:41:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13349
Registrován: 4-2003
Aleš Liesk.:Se proberte, vytížené komunikace jsou průvodním jevem blahobytu a NĚKDO má tu smůlu, že je musí strpět, zatímco jiní je mohou využívat, aniž by tím oni sami trpěli.

Vytížená komunikace typu Blanka je průvodním jevem blahobytu. Vede pod zemí a území nad ní obtěžuje minimálně a toto území se může dále rozvíjet. Kdežto pokračování Blanky směrem na Balabenku a Malešice, které by bylo věrné plánům z osmdesátých a devadesátých let, by byla akorát demonstrace chudoby, arogance a debility. Naštěstí se vedení Prahy změnilo a na těchto přežitých plánech již nelpí a nechalo zpracovat studii, která již dopravně inženýrsky znásilněná území polidšťuje a dále už je dopravně inženýrsky neznásilňuje. Pokud se této studie bude vedení Prahy i nadále držet, je velká šance, že se pokračování Blanky přes Balabenku dále do Malešic až k napojení na Jižní spojku dočkáme. Bude to daleko snáze projednatelné řešení, než původní dopravně inženýrské běsnění [wink].


Ono kdyby se za průjezd platilo a ty peníze by šly těm bydlícím podél té komunikace jako nějaká kompenzace zhoršení kvality života, tak by se situace podstatně změnila.

Nezměnila [nene]. Finanční kompenzací nevznikne místo příjemné pro život. Místo příjemné pro život vznikne, až bude silnice první třídy č. 8, která se v daném úseku jmenuje V Holešovičkách, zapuštěna pod zem a nad ní teprve vznikne ulice V Holešovičkách, která bude skutečnou ulicí, kde bude moci fungovat normální život [wink].


Podle sčítání TSK z r. 2012 projíždělo Holešovičkami 65 000 vozidel DENNĚ. Je tam asi 45 baráků, většinou vil (na jedné straně do čísla 52 - ale 48 a 50 chybí, na druhé do 39). Kdyby se za průjezd platila JEDNA KORUNA, tak to je víc jak tisícovka DENNĚ pro každý baráček, skoro 400 tis. za rok. Pokud v té vilce bydlí třeba 4 rodiny, tak je to 100 tis. pro každou. Za takovou cenu by to mnohým připadalo jako velice lukrativní ubytování a aktivitě "Ani auto z Holešoviček" bych se vůbec nedivil.

Místo příjemné pro život v dané lokalitě tímto způsobem nikdy nevznikne. A jelikož lidé jsou především nenasytní, tak časem nebudou považovat kompenzaci jednu korunu za dostatečnou a budou chtít dvojnásobek, trojnásobek, desetinásobek a časem ještě více. A tu samou kompenzaci budou to chtít i obyvatelé v jiných lokalitách, které tíží obdobné problémy. Například podél ulice Spořilovská, či ulice Kbelská v Hloubětíně. Místo vhodné pro život tam ale i při zvyšujících se kompenzacích stále nevznikne [nene].


Hajnej:Jenom prostě její případnou absenci nevidím jako kdovíjaké "vítězství", nad kterým by se mělo jásat.

Aby mohla Vysočanská radiála vzniknout, musí pod zem. A tím je míněno celá, protože již připravené pokračování na křižovatce Novopacké a Kbelské použít nepůjde. Klíčové slovo je neprojednatelnost [wink].


Studii, která nedokáže pojmenovat jedno ze základních neumění českých řidičů, a místo toho leje a leje kubíky betonu, popírat není třeba - je k ničemu a tudíž jako by ani neexistovala.

Kecy, prdy a ještě k tomu i beďary, nic jiného jsem od Tebe v tomto případě nečekal [nene].


Ano, dávám Ti ochutnat Tvoji vlastní medicínu, když to po dobrém jak vidno nejde.

Máš už pořízeny stěrače na všech monitorech?!? Pokud ne, tak nechtěj, abych vlastní medicínu začal skutečně používat [wink][biggrin].

Fňuk fňuk...

Mám tedy vlastní medicínu konečně začít používat? [biggrin]

(Příspěvek byl editován uživatelem Bram.)
Sobota, 22. ledna 2022 - 12:44:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 25838
Registrován: 5-2002
Bram: Bude to daleko snáze projednatelné řešení, než původní dopravně inženýrské běsnění
Nicméně i na z velké části tunelový okruh se dá v prostoru Kolčavky ta vysočanská radiála napojit, ne že ne.

Máš už pořízeny stěrače na všech monitorech?!?
Koukám na všechen jeden monitor a je úplně suchej. Jestli potřebuje od něčeho utřít, tak leda od prachu.
Největší chybou, které se fabulátor jako Ty může dopustit, je to, když tomu začne sám věřit...
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Sobota, 22. ledna 2022 - 15:36:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13357
Registrován: 4-2003
Hajnej:Nicméně i na z velké části tunelový okruh se dá v prostoru Kolčavky ta vysočanská radiála napojit, ne že ne.

Vysočanská radiála se tam napojit samozřejmě dá. Ovšem aby měla Vysočanská radiála šanci na realizaci, musí celá pod zem. Opravdu není možné trvat na řešeních, které šly použít ještě před čtvrtstoletím, protože to pak dopadne akorát tak, že se nepostaví nic.
Sobota, 22. ledna 2022 - 16:41:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 25844
Registrován: 5-2002
Bram: aby měla Vysočanská radiála šanci na realizaci, musí celá pod zem
To už je tvrzení, se kterým by se dalo v zásadě souhlasit, byť asi ne v podobě "celá", ale řekněme "co nejvíc" (což už by například nevylučovalo křižovatku s Kbelskou v +/- původní podobě).
Ale to už je dost rozdíl oproti původnímu "vysočanská radiála sama o sobě není potřeba", s čímž jsem souhlasit fakt nemohl.
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Neděle, 23. ledna 2022 - 10:26:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13361
Registrován: 4-2003
Hajnej:To už je tvrzení, se kterým by se dalo v zásadě souhlasit, byť asi ne v podobě "celá", ale řekněme "co nejvíc" (což už by například nevylučovalo křižovatku s Kbelskou v +/- původní podobě).

Mám obavy, že Vysočanská radiála bude muset pod zem úplně celá. Křižovatka, která tvoří dnes napojení Novopacké na Kbelskou, zůstane jen napojením, ale těžko někdy bude tvořit pokračování dále směr Vysočany. Radiála prostě bude muset pod zem celá nějak takto: https://mapy.cz/s/pedekefema

Pokud se bude někdo pokoušet o realizaci něčeho jiného, tak tvrdě narazí při projednávání...[sad].

Mé názory na tuto věc si představ tak, že i já bych rád dostavěné okruhy a radiály používal. Dnes už je ale třeba plně respektovat, že místní (a ekologové) budou vzniku těchto staveb bránit, tak je třeba navrhovat taková řešení, aby měli munice pro ostrou střelbu proti vydání územních rozhodnutí a stavebních povolení co nejméně [wink]. Ano, stojí to peníze navíc, ale i to je znakem blahobytu [wink].


Ale to už je dost rozdíl oproti původnímu "vysočanská radiála sama o sobě není potřeba", s čímž jsem souhlasit fakt nemohl.

V současné době potřeba není a jsem toho názoru, že není žádoucí se o její realizaci pokoušet do doby, než bude plně dostavěn alespoň vnitřní okruh, protože by pak akorát byla zahlcena Povltavská a nejen ta.
Neděle, 23. ledna 2022 - 14:40:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3578
Registrován: 4-2014
https://www.novinky.cz/ekonomika/clanek/kapacita-vlaku-nestaci-a- tak-do-cr-poprve-priplula-lod-s-uhlim-z-australie-40384860#dop_ab _variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=MxXY 3vUx45w-202201231319&dop_id=40384860&source=hp&seq_no=2&utm_campa ign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
Neděle, 23. ledna 2022 - 15:24:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5646
Registrován: 6-2016
Luboš_3.21: Co asi v té lodi pojede nazpátek do Hamburgu???
Neděle, 23. ledna 2022 - 15:34:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10334
Registrován: 5-2007
honzaklonfar: Hádam, že to isté, čo predtým v tých Wapkách.
Neděle, 23. ledna 2022 - 15:41:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5647
Registrován: 6-2016
Asdf: To by bylo v pořádku. Jen by mě fakt zajímalo, co to je...
Neděle, 23. ledna 2022 - 15:52:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3580
Registrován: 4-2014
honzaklofnar - To nevím, ale v Děčíně se na lodě nakládal kovový šrot do Drážďan. Osobně si myslím, že tuto variantu lze používat jako pouze nouzové řešení. Už teď je v článku napsáno, že část nákladu musela zůstat v Německu, protože v Labi není dostatek vody. Pokud nebude vybudován plavební stupeň tuším Děčín, nebo Hřensko, tak od léta do zimy je Labe v úseku Drážďany - Děčín pro nákladní lodě většinou nesplavné.

Pokud by opravdu chtěli převážet uhlí lodí velkém, tak bych navrhoval spíše z Hamburku jet po plavebním kanálu na Rýn, pak z Rýna odbočit na Mohan a z Mohanu plout plavebním kanálem do Dunaje a končit v Bratislavě, tam to přeložit na vagony a do Ostravy. A nebo vozit uhlí z Austrálie lodí přes Istambul do Černého moře a pak po Dunaji až do Bratislavy, kde by se to překládalo na vagony a pak směr Ostrava. Ty to dvě cesty jsou splavné po celý rok. Labe je splavné jen část roku.
Quex
Neděle, 23. ledna 2022 - 16:06:46  
Administrátor
Číslo příspěvku: 8514
Registrován: 5-2002
Kde jsou ty časy, kdy ministr Stráský prohlašoval, že nejlepší doprava je žádná doprava, že ČD mají moc zbytečných přeprav a že za socialismu se převáželo zboží zbytečně.[lol] Ještě by mohli vzít na cestu zpátky nějaké to ostravské uhlí, které se momentálně vyplatí prodat třeba do Číny.[crazy]
"Doba střelců neskončila. A já Vás o tom přesvědčím. A nejen Vás!"
Neděle, 23. ledna 2022 - 16:07:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5649
Registrován: 6-2016
Luboš_3.21: Ohledně Labe si pamatuju dopravu uhlí do Chvaletic[biggrin] Nejsem znalec hlubinné těžby černého uhlí, ale fakt by mě zajímala ekonomika toho dovozu kontra pokračování těžby v Ostravě! Mám neodbytný pocit, že z té Austrálie to je do Ostravy "docela daleko"[rofl]
Quex
Neděle, 23. ledna 2022 - 16:09:33  
Administrátor
Číslo příspěvku: 8515
Registrován: 5-2002
Ano, stojí to peníze navíc, ale i to je znakem blahobytu

To je znakem plýtvání a slabosti státu.
"Doba střelců neskončila. A já Vás o tom přesvědčím. A nejen Vás!"
Neděle, 23. ledna 2022 - 16:20:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3581
Registrován: 4-2014
honzaklofnar - Určitě to bude drahé, ale také nevím , jak to vychází ekonomicky, jestli pokračovat těžbou v Ostravě a nebo to vozit přes půl zeměkoule z Austrálie. Ale, jsou i jiné zdroje v kratší vzdálenosti a to obrovská ložiska ve východním Rusku, ale když jsme teď pro Putina nepřátelskou zemí, tak nám asi neprodá nic a holt se to bude muset vozit až z Austrálie.
Neděle, 23. ledna 2022 - 16:41:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 348
Registrován: 11-2021
Před čtvrt stoletím nám vypravěli na Landeku, že už v 89. bylo levnějši dovezt uhli Zjihoafricke republiky.
V Ostravě se to po otevření Karviné moc nevyplácelo taky, ale jednak už bylo příliš investováno, jednak je povinost ložisko vytěžit.
Mladějov
Neděle, 23. ledna 2022 - 16:58:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 17381
Registrován: 3-2007
Luboš_3.21:
"Ale, jsou i jiné zdroje v kratší vzdálenosti a to obrovská ložiska ve východním Rusku, ale když jsme teď pro Putina nepřátelskou zemí, tak nám asi neprodá nic a holt se to bude muset vozit až z Austrálie."

To jsou, nezlobte se, hloupý mekty.
Plyn a ropu nám taky Putin zavřel, protože jsme (protože si nás s Amerikou sám označil) "nepřátelskou zemí"?
A komu "nám" ?? Třinecké železárny, kam to uhlí jezdí, soukromá firma, si prostě koupili uhlí kvality co potřebují, a cena je pro ně výhodná - především proto, že to uhlí se tam netěží hornickým způsobem (v hlubinném dole), ale jako u nás hnědé - z povrchu velkorypadlem, čímž máte obrovskou produktivitu.

Až se ta výroba TŽ přestane vyplácet, tak to tam zavřou - stejně pochybuju, že by šli v této době do kompletní modernizace v zemi, kde stoupají výrobní náklady včetně mezd docela podstatně a levný úvěr i díky "uhelné" politice EU zřejmě nedostanou.
Takže já tipuji tak maximálně 20 let, při nárůstu cen vstupů i daleko dřív.

Bude to jistě škoda, ale že by to mělo vliv na ekonomiku státu nebo inflaci nebo nezaměstnanost?
[nene]
Neděle, 23. ledna 2022 - 17:59:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 426
Registrován: 10-2018
Problém v té "tunelizaci" okruhů a magistrál spočívá v tom, že při stálém výkonu ekonomiky se dá čtyřikrát dražšího řešení v historickém čase postavit zpravidla jen 1/4. Takže i ty Holešovičky si ještě hodně dlouho užijou stávajícího dočasnýho řešení.
V ÚP 1971 se to rvalo po novym mostě souběžnym s železničnim do Povltavské direkt.
Neděle, 23. ledna 2022 - 18:02:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 25847
Registrován: 5-2002
Bram: není žádoucí se o její realizaci pokoušet do doby, než bude plně dostavěn alespoň vnitřní okruh
Jj, v tom je mezi námi shoda.
Ovšem stejnou úvahou lze dojít i k tomu, že není žádoucí pokoušet se stavět VRT tunel z Balabenky, dokud nebude hotová ta vysočanská radiála.
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Neděle, 23. ledna 2022 - 18:30:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13362
Registrován: 4-2003
Quex:To je znakem plýtvání a slabosti státu.

Tak můžeme mít diktaturu jako v Číně a pak to půjde lehce. Díky, nechci [nene].

A jestli to dobře chápu, tak znakem síly a šetření by měla být v rámci dopravně inženýrského běsnění zkurvená a pro život nepoužitelná Praha. Také díky, také nechci [nene].


Prag:V ÚP 1971 se to rvalo po novym mostě souběžnym s železničnim do Povltavské direkt.

Tohle dopravně inženýrské běsnění mělo pokračovat nějak takto: https://mapy.cz/s/bezapevuce

Zcela zničené Holešovice a Stromovka [crazy]. Naštěstí zkurvení komunisti neměli peníze a oddalovali to v každé pětiletce do další pětiletky, až přišel 17. listopad 1989. Panbůh za to zaplať, i díky tomu žije trať z Masarykova nádraží do Dejvic [wink].
Neděle, 23. ledna 2022 - 20:10:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 213
Registrován: 6-2018
Uhlí od protinožců - a že doprava přes moře způsobí snad ještě větší uhlíkovou stopu než pak vlastní spálení toho uhlí, to zelenáčům nevadí? Vadí jim topení dřevem, ale tohle ne?[coze]
Pikehead
Neděle, 23. ledna 2022 - 21:40:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7913
Registrován: 3-2007
starý_Ivoš:
"Uhlí od protinožců - a že doprava přes moře způsobí snad ještě větší uhlíkovou stopu než pak vlastní spálení toho uhlí, to zelenáčům nevadí? Vadí jim topení dřevem, ale tohle ne?[coze]"

Jo tak ještě že tam máte to "snad", protože jste o minimálně o řád mimo. Ono záleží jak rychle plujete. Třeba při 22 uzlech vám to sežere 250 tun mazutu (nebo jak se ta frakce jmenuje) za den a poplujete 25 dní. Jestli stejnou uhlíkovou stopu způsobí 20 000 tun uhlí jako čtvrtinový objem mazutu... Poměr můžete výrazně snížit snížemím rychlosti lodě, případně ukončením trasy v Jadranu (otázka jaké jsou pak časové a cenové parametry cesty ke konečnému zákazníkovi).

Ale každopádně platí co bylo řečeno výše - nejekologičtější doprava je žádná doprava...
Neděle, 23. ledna 2022 - 22:16:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 353
Registrován: 11-2021
StI: vzhledem k tomu, že uhlí je při výrobě železa ta významně lehčí složka, je celkem šumák jestli se vozí z Austrálie, když ruda je z Ukrajiny přes Rumunsko, z Brazílie a Libérie.
Pondělí, 24. ledna 2022 - 08:40:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7904
Registrován: 9-2011
Bram: Finanční kompenzací nevznikne místo příjemné pro život.
To ale netvrdím. Já říkal, že "by se situace podstatně změnila", čímž jsem myslel, že by se našlo dost lidí, kterým by ta fin. kompenzace vyhovovala i za cenu smradu a hluku.

A tu samou kompenzaci budou to chtít i obyvatelé v jiných lokalitách, které tíží obdobné problémy. Například podél ulice Spořilovská, či ulice Kbelská v Hloubětíně.
Já se jim nedivím a souhlasím s nima. Prostě "když si chcete vozit zadky a smrdět a hlučet tam, kde my bydlíme, tak zaplaťte".
Všichni jste volové. Servít
Mladějov
Pondělí, 24. ledna 2022 - 09:42:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 17382
Registrován: 3-2007
AL: Nojo, ale tímhle precedentem bys odstartoval spirálu, kdy by chtěl poplatky za průjezd každý..
Ideální na to založit nové ministerstvo, co bude stanovovat cenové mapy, posílit soudy a výsledkem pro občana zase další vopruz.

Ono dobře věděli např. Angláni, proč tu tvou popisovanou praxi mýta dávno opustili.
Jediným výsledkem tohoto nového "zdanění" by bylo plošné zdražení všeho, protože na dopravě je závislý každý, i ten bez auta - nakupuje každý.

Co že by to teda konkrétně vyřešilo?
Pondělí, 24. ledna 2022 - 10:59:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13368
Registrován: 4-2003
Aleš Liesk:Já říkal, že "by se situace podstatně změnila", čímž jsem myslel, že by se našlo dost lidí, kterým by ta fin. kompenzace vyhovovala i za cenu smradu a hluku.

To by byl akorát penězovod k majitelům nemovitostí a neřešilo by to problém, který tu vznikl a kterým je poškozování životního prostředí.


Já se jim nedivím a souhlasím s nima. Prostě "když si chcete vozit zadky a smrdět a hlučet tam, kde my bydlíme, tak zaplaťte"

Viz Mladějov 17382.
Pondělí, 24. ledna 2022 - 11:44:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7095
Registrován: 7-2011
Bram:
"Vytížená komunikace typu Blanka je průvodním jevem blahobytu."
Aha. Takže ty tisíce Středočechů, třeba, kteří každý den volí cestu autem, jelikož alternativa veřejnou dopravou je mizerná až žádná, vlastně žijí v blahobytu. Protože jinak by jistě jeli tím busem, nebo vlakem a MHD s fůrou přestupů, minimálně dvounásobnou jízdní dobou, závislostí na jízdním řádu a ve výsledku cenou kolikrát ne o moc nižší. Zajímavé. Ale chápu, nemuseli se přece blahobytně stěhovat za město do baráku se zahradou, mohli za stejné, nebo větší peníze zůstat v mnohem menším městském bytě, že? [happy]
Pondělí, 24. ledna 2022 - 11:51:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13370
Registrován: 4-2003
Bobik:Aha. Takže ty tisíce Středočechů, třeba, kteří každý den volí cestu autem, jelikož alternativa veřejnou dopravou je mizerná až žádná, vlastně žijí v blahobytu.

Vůbec jsi nepochopil, o čem je z mé strany řeč.


Protože jinak by jistě jeli tím busem, nebo vlakem a MHD s fůrou přestupů, minimálně dvounásobnou jízdní dobou, závislostí na jízdním řádu a ve výsledku cenou kolikrát ne o moc nižší.

Reaguješ na něco jiného a hlavně na někoho jiného. Ale nedělám si iluze, že bys celou věc prošel znovu a snažil se pochopit, co míním, když už tedy máš potřebu reagovat na mne.
Pondělí, 24. ledna 2022 - 11:56:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 358
Registrován: 11-2021
Jo. Maj barák, auto, ledničku, televizi, každej den maso. To JE blahobyt. Taky by mohli bydlet v nouzovce a chodit obden na polívku do armády spásy. A Blanka by byla volná.
Mladějov
Pondělí, 24. ledna 2022 - 12:02:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 17388
Registrován: 3-2007
>Takže ty tisíce Středočechů, třeba, kteří každý den volí cestu autem, jelikož alternativa veřejnou dopravou je mizerná až žádná, vlastně žijí v blahobytu.

No budeš se asi hodně divit, ale žijou. Maj barák, auto, zahradu, kousek do přírody..no tak si na to musej vydělat.
Já si zase pamatuju doby, kdy se takhle masivně nedojíždělo (protože stál benzín a auto mnohem víc platů, než dnes, protože mnohem horší a pomalejší silniční síť) a táta od rodiny a dětí prostě přijel (vlakem!) v neděli večer na ubytovnu, přes týden tam bydlel (a makal třeba na stavbě, v továrně..) a v pátek v poledne (to se tak dělávalo) jel teprve domů.
Že při takovém "námořnickém manželství" ten vztah často vychladl a manžel měl brzo parohy, se kterými neprošel dveřma, byla klasika.
Pondělí, 24. ledna 2022 - 12:17:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14465
Registrován: 5-2004
"Já si zase pamatuju doby, kdy se takhle masivně nedojíždělo"

ty ubytovny byly jen část. Druhá a podstatná byla v tom, že slušně placená a dostupná práce byla i jinde než v Praze. Ba kam se i z tý Prahy dojíždělo. Příbram, Beroun, Kladno - to vše byla místa kde byla dobrá na tehdejší dobu práce. Jelikož ale zanikla prakticky bez náhrady (sklady a montovny náhrada opravdu není) tak z toho vznikly pražský noclehárny. To zdaleka není jen o nějakých barákách se zahradou ale i o bytech, které se v těch místech daly pořídit relativně za hubičku a tak tam z Prahy šlo hodně lidí z nájmů co byly převedeny na tržní.

Ono je jaksi něco za něco. Když chceme mít trh s byty, prací atd tak průvodním jevem je i rostoucí doprava a stěhování "do levnějšího". No a Praha deregulací nájmů (a likvidací bytů v centru přeměnou na kancly) extra navýšila dopravu.
Pondělí, 24. ledna 2022 - 12:34:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7096
Registrován: 7-2011
Bram:
"
Vůbec jsi nepochopil, o čem je z mé strany řeč.
"
O.K. mohl bys tedy prosím vysvětlit, cos tím blahobytem tedy myslel?
Jinak samozřejmě jsem si to prošel, ale asi jsem ten blahobyt nějak nepochopil. Pokud nesouhlasíš s tím, co napsal A.L, proč to tedy v reakci na něj potvrzuješ?
Pondělí, 24. ledna 2022 - 12:51:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7097
Registrován: 7-2011
Mladějov:
"
No budeš se asi hodně divit, ale žijou. Maj barák, auto, zahradu, kousek do přírody..no tak si na to musej vydělat."
To se teda budu divit. Protože pořád se za cenu bytu v Praze dá venku pořídit barák se zahradou.
Třeba spousta mých kolegů právě kvůli zvyšujícím se nájmům a cenám postupně utekla z města, pořídila si baráky za Prahou, ale co jsem koukal na pásku, tak nějak jsem si nevšiml, že by nám výrazně přidávali, tak kde na ten blahobyt potom berou? Snad snažit se snížit si životní náklady, aby mi víc zbylo, je přece normální, ne? Nebo co je ten blahobyt? Že dám půl vejplaty za nájem krásnýho velkýho bytu, ale už mi nezbyde na benzín a musím jezdit tramvají, nebo že žiju v levný garsonce, ale díky tomu můžu všude jezdit autem?

Mladějov:
"
Já si zase pamatuju doby..."
Ale notak...[happy] Jo, taky pamatuju, že děda s babičkou neměli splachovací záchod, jezdila k nim 2x týdně pojízdná prodejna a když něco vyprodali ve vsích předtím, tak to prostě nebylo. Jo a za císaře pána se na vojnu chodilo na čtrnáct let a válčilo s Turkem. Jasně, i tohle se dá považovat za blahobyt, ale...[happy]
Pondělí, 24. ledna 2022 - 12:54:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13371
Registrován: 4-2003
Bobik:O.K. mohl bys tedy prosím vysvětlit, cos tím blahobytem tedy myslel?

Tak si několikrát přečti toto: Vytížená komunikace typu Blanka je průvodním jevem blahobytu. Vede pod zemí a území nad ní obtěžuje minimálně a toto území se může dále rozvíjet. Kdežto pokračování Blanky směrem na Balabenku a Malešice, které by bylo věrné plánům z osmdesátých a devadesátých let, by byla akorát demonstrace chudoby, arogance a debility.

Jsem zvědav, zda to pomůže [wink].
Pondělí, 24. ledna 2022 - 13:26:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 360
Registrován: 11-2021
Bobik: no právě to je blahobyt, že když dáš půl platu za nájem krásnýho velkýho bytu a i když ti nezbyde na benzín, furt eště můžeš jezdit tramvají.
Mladějov
Pondělí, 24. ledna 2022 - 13:38:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 17389
Registrován: 3-2007
Bobik: ?????
Jedinej mínusovej rozdíl proti tobě v Praze je ten, co jsi sám řekl, že tam (většinou) nemaj tu dobrou VHD (stejně by s ní většina nejezdila) a že je to dojíždění stojí víc času - i když oni jedou autem a já Pražák MHD, tak to leckdy vyjde časově stejně, jen já musím mít ještě hadr na hubě a lezou mi do toho vozu cizí lidi [lol]

Jinak bydlení a dojíždění je taky podle volby a preferencí každýho. A i ty preference se věkem, odrůstáním dětí, finanční situaci, stárnutím a změnou priorit prostě měněj.

Blahobyt fakt není nechodit do práce a mít na účtě balík do konce života. To jsi něco nepochopil.
Nevim, kde na to berou - to se jich zeptej (pokud ti to budou chtít říct).
Třeba maj manželku inženýrku, co bere 80 hrubýho, třeba provozujou k práci živnost (třeba kámoš ke strojvůdcování má živnost na elektropráce a ve volnu si to relativně v klidu objezdí), třeba něco jinýho..

Jinak třeba koukni, za kolik koupíš byt nebo barák třeba ve Zruči nad Sázavou - a po dálnici je to do Prahy do práce do vozovny hodinka dveře-dveře. Docela srovnatelný s někým MHD třeba z Jahodnice, žejo.
Jako nezlob se, ale prostě tramvaják či řadová kancelářská myš asi nikdy nebude mít příjmy jako doktor, inženýr nebo právník, s tím prostě nic neneděláš - a to nenadávej na systém.
To je všude.

Snižovat životní náklady..možná jo, ale rozhodně lepší cesta než kolenovrtská je ty peníze víc vydělávat.
Pondělí, 24. ledna 2022 - 14:21:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 25853
Registrován: 5-2002
Vlčoun: Druhá a podstatná byla v tom, že slušně placená a dostupná práce byla i jinde než v Praze.
Trochu bych to upřesnil: víceméně direktivně stanovované mzdy byly nastaveny tak, aby to tak vypadalo.

sklady a montovny náhrada opravdu není
Jojo, hloubku šachty nebo žár nístěje tam prostě nenajdeš.
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Pondělí, 24. ledna 2022 - 20:54:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7098
Registrován: 7-2011
Mladějov - myslím, že se akorát nechápeme, protože nejsme vepři. Jestli se proti něčemu vymezuju, tak maximálně proti tomu, pokud někdo považuje za blahobyt, že si i tramvaják, kancelářská myš, nebo skladník ve šroubárně "může dovolit" barák ve Zruči a dojíždění autem. Protože on by kolikrát třeba raději bydlel někde ve městě a nedojížděl, jenže moc jiných možností nemá, protože právě nemá na ten byt ve městě, zatímco na ten barák mu plat ještě stačí. Proto mě kolikrát nadzvednou řeči o tom, jak si žije v blahobytu, když má barák se zahradou (a bazénem), v přírodě a ještě má na benzín a může si dovolit dojíždět. Co má jako podle dotyčných kritiků dělat? Dělat v tý Zruči za třetinu? Resp. nedělat a být na pracáku, protože tam práce moc není? Což je zároveň i důvod, proč tam jsou tak levný baráky, že na ně má i skladník ze šroubárny.
Pondělí, 24. ledna 2022 - 21:03:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14471
Registrován: 5-2004
"Trochu bych to upřesnil: víceméně direktivně stanovované mzdy byly nastaveny tak, aby to tak vypadalo"

No byly stanoveny tak, aby ta práce byla taknějak zajímavá.

"sklady a montovny náhrada opravdu není
Jojo, hloubku šachty nebo žár nístěje tam prostě nenajdeš"

Především tam nenajdeš plat odpovídající hloubce šachty a nístěje. Mch tipnu si že většina osazenstva třeba v tý Poldovce se zabývala docela sofistikovanými činnostmi kolem strojního, elektro a řízení. Tu nístěj tam vidělo relativně pár lidí co tam dělali.
Pondělí, 24. ledna 2022 - 22:09:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 25861
Registrován: 5-2002
Vlčoun: No byly stanoveny tak, aby ta práce byla taknějak zajímavá.
A nebo to taky bylo trošku obráceně, že? Tedy tak, že jiné mzdy byly nastaveny tak, aby byly nezajímavé, resp. aby si ti skutečně kvalifikovaní nemohli moc vyskakovat.
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Pondělí, 24. ledna 2022 - 22:18:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1413
Registrován: 7-2017
Ved v tom sklade za Prahou nie je problem zarobit 28k cisteho a to iste plati pre kancel v Prahe. Takze zarobit na byt nie je problem ani teraz, skor je to o absencii najomnych bytov, vsetci kupuju byty ako investicie a potom chcu ten najom vo vyske splatky hypoteky. Ak by boli najmy nizsie, ludia by mohli prebytocne peniaze investovat a zabezpecit si dochodok v dostatocnej vyske, aby nebol problem utiahnut najom aj v dochodku. Lebo to je hlavny dovod, preco si dnes vsetci beru hypoteky.
Dalsi problem je rozvodovost, je vam jasne, ze zit sam s prijmom 30k a spacat hypoteku je tazke, nehovoriac ak este mate pratnera na psi knizku, ktory vam potom neplati ani alimenty. Potom riesite mnozstvo samozivitelov, ktori nemaju sancu taku hypoteku utiahnut.
Riesenim by tiez boli mensie byty, ostatne drahe nemovitosti su aj na zapad od CR a predsa tam ludia vedia normalne zit.
Pondělí, 24. ledna 2022 - 22:55:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14476
Registrován: 5-2004
"edy tak, že jiné mzdy byly nastaveny tak, aby byly nezajímavé, resp. aby si ti skutečně kvalifikovaní nemohli moc vyskakovat."

čo si Kefalín predstavujete pod takým "skutočne qalifikovaným"?
Mladějov
Pondělí, 24. ledna 2022 - 23:04:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 17402
Registrován: 3-2007
No třeba sám sebe, ty nedovtipo.
Co na tom jako furt chceš točit?
Napiš jen DBL, STZH a ušetříš spoustu času sobě i jiným.
Úterý, 25. ledna 2022 - 04:51:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7099
Registrován: 7-2011
Velky_sef:
"skor je to o absencii najomnych bytov, vsetci kupuju byty ako investicie"
Což je ale jenom důsledek, nikoli příčina nedostatku bytů. Příčina tkví v legislativě a její složitosti. Byty nejsou a jsou drahé, protože je obtížné je stavět. Průměrný projekt trvá cca 6 let, z toho ovšem samotná stavba jenom rok, rok a půl, zbytek zabere byrokracie. Developer pochopitelně není charita a když mu někde roky leží blokovaný peníze, navíc ne jeho vinou, pochopitelně chce, aby se mu i zhodnotily. A že developeři nestaví nájemní byty je též logické, oni chtějí prodat a přesunout se dál, ne se starat. Nájemní byty by měly zřizovat především obce - viz Vídeň, pro příklad, že to jde - a zase, opět jsme u té legislativy. Nakonec, pokud to pro někoho bude výhodné, jistě vzniknou i firmy, které se nájemním bydlením budou zabývat. Zatím to výhodné spíš není.
Úterý, 25. ledna 2022 - 08:22:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14479
Registrován: 5-2004
Aha. Pokud sam sebe no tak to pak jo. Hlavne to vypovida ale o tom dotycnym co si to o sobe mysli a jeste to roztrubuje.

Ja ze jsem poznal dost lidi co byli nejen kvalifikovani ale navic i moudri (nemuseli to o sobe rozrrubovat protoze to bylo na nich poznat). A ti si nijak spatne nezili, navic jezdili hodne do zahranici a i z vychodu jsi treba pulku diet mohl prevest na bony. I ja to tak delal. A diety nebyly nijak uskudleny.

No a jo, v podstate skoro kazdej mel malo bez ohledu co bylo na pasce. Tehdy ale i dnes. To je stejny.
Úterý, 25. ledna 2022 - 08:46:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 427
Registrován: 10-2018
Mladějov:
"Jinak třeba koukni, za kolik koupíš byt nebo barák třeba ve Zruči nad Sázavou - a po dálnici je to do Prahy do práce do vozovny hodinka dveře-dveře. Docela srovnatelný s někým MHD třeba z Jahodnice, žejo."

Tohle nejde srovnávat, když to mam hodinu cesty autem, tak nemůžu zevlovat nebo si číst jako v MHD, ale vlastně o dvě hodiny déle pracuju. A nákladově už vůbec, to je lítačka za 10 na den nebo minimálně dvě kila jen za benzín a běžnou údržbu.
Úterý, 25. ledna 2022 - 09:23:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 25863
Registrován: 5-2002
Vlčoun: čo si Kefalín predstavujete pod takým "skutočne qalifikovaným"?
No třeba že je v civilizované společnosti běžné (a žádoucí), že MUDr. bere víc než PUDr., nikoliv naopak.

Ja ze jsem poznal dost lidi co byli nejen kvalifikovani ale navic i moudri
A stejně Ti to bylo houno platný, protože sis z toho nic nevzal a je z Tebe zakyslej dědek.

I ja to tak delal. A diety nebyly nijak uskudleny.
Jasně, dřív bylo líp. My známe Tvůj problém.

Bobik: Byty nejsou a jsou drahé, protože je obtížné je stavět.
A obtížné je to mimo jiné i proto, že před pár lety si pár politických šíbrů udělalo předvolební téma "zatočíme s develotry" a fůra tupců na to slyšela a naházela jim to.
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!