Diskuse » Železnice » Železniční uzel Praha (ŽUP) » Archiv diskuse Železniční uzel Praha (ŽUP) do 19. 4. 2021 « předcházející | další »

Archiv diskuse Železniční uzel Praha (ŽUP) do 19. 4. 2021

dolů
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda
odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři
   autor příspěvek
Čtvrtek, 15. dubna 2021 - 11:49:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12347
Registrován: 4-2003
David jaša:Ty hejty na vlečku moc nechápu vzhledem k tomu, že na některých místech se na zastávku čekalo 40 let. [happy] Vlečka vypadá stavěná lowcostově a tedy když zastávka na hlavní trati třeba při jejím zdvojkolejnění vznikne, nebude zas tak velký problém vlečku zase opustit, svoje už nejspíš bude mít tou dobou odslouženo.


Souhlas. Ostatně obnova cukrovarské vlečky pro osobní dopravu je dána nezájmem Správy železnic alespoň částečně zdvoukolejnit trať odbočka Skály - Neratovice. Reálně nemají vlaky linky S34 šanci dojet od Vysočan dále, než do Čakovic. Takže když to nepůjde v dohledné době po síti Správy železnic, kde by zcela logicky vznikla i zastávka Třeboradice, tak se jde formou obnovy cukrovarské vlečky. To je z pohledu zdvoukolejnění úseku Čakovice - Měšice, které nastane v optimálním případě tak za deset let nejdříve, v podstatě už zítra. Pro Čakovice a okolí samotné by bylo asi nejlepší prodloužení metra z Letňan nějak takto https://mapy.cz/s/durogahadu , ale k tomu se také nikdo moc nemá.

Čili já tu obnovu chápu, jen mi je tak trochu záhadou, zda lidem bude vyhovovat hodinový interval vlaků na cukrovarské vlečce...
mot
Čtvrtek, 15. dubna 2021 - 12:24:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3057
Registrován: 7-2017
A kde je dáno, že nebude snaha vystrnadit tyhle "průmyslové zóny" a udělat tam bydlení? Viz. Waltrovka v Jinonicích.
Quex
Čtvrtek, 15. dubna 2021 - 12:29:00  
Administrátor
Číslo příspěvku: 8216
Registrován: 5-2002
Toho se obávám taky.[uhoh] Nicméně tady je situace trochu jiná, ty budovy v cukrovaru jsou kompletně rozprodané jednotlivým vlastníkům, každá dostala v katastru i číslo popisné, takže není tak jednoduché to zas vykupovat od různých vlastníků. Stejně je to např. v bývalém Letovu nedaleko. Waltrovka byla bohužel jiný případ.
"...bude potřeba zvládnout zákony po našem..."
Čtvrtek, 15. dubna 2021 - 12:29:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12349
Registrován: 4-2003
mot: A kde je dáno, že nebude snaha vystrnadit tyhle "průmyslové zóny" a udělat tam bydlení? Viz. Waltrovka v Jinonicích.

A kde je dáno, že za dvacet let se zástavba Čakovic nerozroste ke zdvoukolejněné trati do Neratovic, kde navíc vznikne zastávka, kde bude zastavovat víc vlaků než jich pojede na cukrovarskou vlečku a že vlečka nezačne v areálu bývalého cukrovaru vadit probíhající výstavbě bytových domů?
Čtvrtek, 15. dubna 2021 - 12:33:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12350
Registrován: 4-2003
Quex:Toho se obávám taky.

A čeho? Vždyť krom Baumitu jsou v areálu cukrovaru jen sklady a je zcela správné, když Baumit zmizí jinam a ostatní se adaptuje na obytné budovy. Jinak osobně bych byl rád, kdyby budoucí zástavba existenci vlečky respektovala a vlečka byla zachována, ale neočekávám, že na ní osobní doprava vydrží déle, než patnáct až dvacet let.
Čtvrtek, 15. dubna 2021 - 13:39:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5105
Registrován: 9-2007
A kde je dáno, že za dvacet let se zástavba Čakovic nerozroste ke zdvoukolejněné trati do Neratovic
To je snad zcela jasné, ostatně o tom výše píšu.

obnova cukrovarské vlečky pro osobní dopravu je dána nezájmem Správy železnic alespoň částečně zdvoukolejnit trať odbočka Skály - Neratovice
To mi nepřijde zrovna šťastné. Jít cestou "nejde logické řešení, tak zkusím to hloupé", zvláště když se do toho vlijou peníze, které by mohly být použity jinde. Ne, že by to byl hned špatný nápad, osobně věřím, že vlečka bude mít úspěch, pokud tomu nebudou házeny nějaké pomyslné "klacky pod nohy", ale kdoví, aby se pak při rušení tratě neobjevilo nějaké sdružení, které by bylo proti výstavbě zastávky na hlavní trati a rušení vlečky, protože "to tu odjakživa bylo a lidi si na to zvykli". [lol]

Neochota trať alespoň zdvoukolejnit, když už ne elektrizovat, je ale opravdu divná. Mám za to, že od Satalic po Čakovice dvoukolejné těleso je, nevím jak skrze Zlonín, ale až po začátek Neratovic je prostoru dostatek. Ne, že by teď peněz byly nadbytky, ale dostavba druhé koleje snad nemůže být až tak nákladná, aby ani neexistovala vize kdy se do toho kdo pustí.

Pro Čakovice a okolí samotné by bylo asi nejlepší prodloužení metra z Letňan
To je otázka. Současné obsluze Letňan podle mě chybí k dokonalosti zprůjezdnění areálu Avie a konečně dokončení prodloužení Veselské směrem do Čakovic, aby došlo k uvolnění Kostelecké, po výstavbě metra bude s jistotou usouzeno, že když jsou stanice tady a tady, tak sídliště nemusí z obou stran objíždět často autobusy a tím dojde k reálnému zhoršení, protože na metru Letňany končí část méně významných linek, páteř jezdí často a dál a takový stav v souběhu s metrem bude prostě neobhajitelný.

No a po dokončení opravy úseku od Skal po Vysočany, spolu s vybudováním zastávky u metra, bude závlek tudy pro Čakovice snad i rychlejší, než případný závlek metrem přes Kobylisy.

Pořád mi ale přijde podivné, že pro severovýchod Prahy neexistuje žádná dopravní koncepce. Co třeba úvaha, že by metro (a je jedno, zda C z Letňan anebo třeba D ... Vysočanská - Letňany - ...) vedlo takto, tj skrze sídliště do prostoru, kde by se měly křížit směry a kde by měla vyrůst nová čtvrť, dále na kraj Čakovic k přejezdu s Kosteleckou, kam by byla odsunuta zastávka Praha-Čakovice a skrze sídliště do Třeboradic, kde by byl terminál pro BUS od Hovorčovic, Líbeznic a 377? Bod = zastávka.

Přesunutá zastávka v Čakovicích by byla o něco lépe dostupná k zástavbě a dalším módům dopravy, resp. byl by tam prostor pro terminál. Současné nádraží by se stalo výhybnou a protože by to k nové letňanské zástavbě bylo 1,5 km, nemusela by být zastávka Letňany u Havraňáu", či jak, až tak nevhodná, jak by byla v případě, že by od čakovického nádraží byla pár stovek metrů. Pak by za dalším kilometrem a půl byla zastávka Kbely Nouzov, za další kilometr a půl přesunutá zastávka Kbely blíže k silnici (kde by byl lepší přestup na BUS do Kbel či Vinoře), Satalice by zůstaly beze změn a zastávková politika by zůstala nezměněna, pomalá vrstva v podobě S3 by jezdila co půl hodiny do Mělník a v nějakém prokladu by ve stejné trase jezdila zrychlená R43, která by na té dvoukolejce zastavovala jen v Čakovicích (u metra) a pak až v Neratovicích, přičemž každý čtvrtý spoj (co 2h) by pokračoval z Mělníka do Ústí, aby tím vznikla hodinovka Ústí - Všetaty a pak co 2h Kolín a Praha...

Parodn, trochu jsem se zasnil. [proud]
Čtvrtek, 15. dubna 2021 - 13:40:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4034
Registrován: 5-2002
Taky nevím, co je špatného na tom, že by se někde, v době nedostatku bytů v Praze, postavil rezidenční projekt.
Bkp
Čtvrtek, 15. dubna 2021 - 13:47:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8645
Registrován: 8-2003
Bram:
"jen mi je tak trochu záhadou, zda lidem bude vyhovovat hodinový interval vlaků na cukrovarské vlečce..."

Samozřejmě nebude. Zavádět něco s hodinovým intervalem je předem odsouzeno k nezdaru (jakkoli proti lokálkám kolem Lubence to bude přepravovat dost cestujících, zatímco v porovnání s nějakou sousední minibusovou linkou řekněme na Černý Most to bude hodně muziky za hodně peněz).
Samozřejmě že řešení pro tuto část města je prodloužení metra, nebo nějaký dobře řešený návoz. Místo toho vznikají šotoušoviny KŽC, vlečka a trolejbus.[crazy]
Čtvrtek, 15. dubna 2021 - 14:03:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 24242
Registrován: 5-2002
Brr: nevím, co je špatného na tom, že by se někde, v době nedostatku bytů v Praze, postavil rezidenční projekt
Špatného na tom může být to "někde" (pokud generuje výrazně víc dopravy, než jiné "někde").
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Čtvrtek, 15. dubna 2021 - 14:38:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11248
Registrován: 4-2003
je dána nezájmem Správy železnic alespoň částečně zdvoukolejnit trať odbočka Skály - Neratovice.

Blábol.
BPS M7, Giesecke & Devrient Currency Technology GmbH

Čtvrtek, 15. dubna 2021 - 14:52:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12353
Registrován: 4-2003
RadekŠ:Blábol.

Tak to určitě [biggrin]. Nemusíš dělat Dobré správě advokáta tak okatě.
mot
Čtvrtek, 15. dubna 2021 - 15:14:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3058
Registrován: 7-2017
No jo. Když vy byste chtěli všechno hned a najednou. Korytory, 171, 231, ŽUP, ŽUB, 120, 070 atd, atd. To aby se SŽ pos-ala. (Tím ji nechci obhajovat)
Jen tak mmch, když si ROPID/Praha naporoučí x ML, měly by se taky podílet na rozvoji tratí.
Čtvrtek, 15. dubna 2021 - 15:15:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4035
Registrován: 5-2002
Špatného na tom může být to "někde" (pokud generuje výrazně víc dopravy, než jiné "někde").
Jenže ta "někde" se v praxi nedají porovnat. (Vygenerují víc dopravy byty v Čakovicích nebo někde v Řepích?)
A i kdyby se to povedlo a vybralo se to nejlepší "někde", tak i tam do toho bude kdekdo házet vidle, s tím, že se byty mají postavit v jiném "někde".
Město se rozrůstá a s tím roste i potřeba dopravy. A v těch Čakovicích se to, jak vidíme, snaží řešit, i když teda zvláštně.
Čtvrtek, 15. dubna 2021 - 15:19:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11250
Registrován: 4-2003
at Dobré správě advokáta

[uhoh]

Bohatě by stačilo, kdybyste se drželi faktů (ty jsou úplně jiné)a nevytvářeli nesmyslné fabulace.
BPS M7, Giesecke & Devrient Currency Technology GmbH

Čtvrtek, 15. dubna 2021 - 15:38:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16350
Registrován: 6-2003
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/foto-demolice-vysocanskeho-n adrazi-40357082
Čtvrtek, 15. dubna 2021 - 15:43:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6010
Registrován: 3-2006
mot:
"No jo. Když vy byste chtěli všechno hned a najednou. Korytory, 171, 231, ŽUP, ŽUB, 120, 070 atd, atd. To aby se SŽ pos-ala. (Tím ji nechci obhajovat)
Jen tak mmch, když si ROPID/Praha naporoučí x ML, měly by se taky podílet na rozvoji tratí."

A on se objednatel, nepodílí na rozvoji? Vždyť přeneseně platí poplatek za použití dopravní cesty. Jinak řečeno, čím víc kolejí. po kterých jde jezdit, tím víc peněz. Koleje jsou přece jejich výrobní prostředek.
Dj_tisíc_sluncí
Čtvrtek, 15. dubna 2021 - 15:48:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 329
Registrován: 7-2005
Brr:
"Taky nevím, co je špatného na tom, že by se někde, v době nedostatku bytů v Praze, postavil rezidenční projekt."

Minimálně nájemních bytů začíná v Preze být celkem nadbytek.
...dnes večer v Klubu 19 na Kladně...
Čtvrtek, 15. dubna 2021 - 15:51:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12355
Registrován: 4-2003
RadekŠ:Bohatě by stačilo, kdybyste se drželi faktů (ty jsou úplně jiné)a nevytvářeli nesmyslné fabulace.

Tak se tedy projev jako nositel faktů a ukaž mi soutěž na zpracování dokumentace pro stavební povolení na zdvoukolejnění úseku Čakovice - Měšice, včetně přestavby těchto stanic. Měla by teď probíhat, aby se to do deseti let stihlo zrealizovat.
Quex
Čtvrtek, 15. dubna 2021 - 16:04:23  
Administrátor
Číslo příspěvku: 8217
Registrován: 5-2002
Stačilo by obnovit výhybnu Kojetice u Prahy, na co dvoukolejku.
"...bude potřeba zvládnout zákony po našem..."
Čtvrtek, 15. dubna 2021 - 16:13:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12356
Registrován: 4-2003
Quex:Stačilo by obnovit výhybnu Kojetice u Prahy, na co dvoukolejku.

Nestačilo. Zkus se zamyslet nad tím, proč by obnova výhybny Kojetice nestačila pro bezproblémový provoz vlaků linky prodloužené linky S34 z Čakovic až do Neratovic.
Čtvrtek, 15. dubna 2021 - 18:04:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11252
Registrován: 4-2003
o nositel faktů a ukaž mi

Geneze nápadu na dopravu na vlečku Cukrovaru pokud vím vůbec nesouvisí s nějakým (ne)zdvojkolejňováním.

A nějaký "správa nechce" zdvoukolejnit (a proto si nechala udělat studii s kladným ekonomickým hodnocením) je logický nesmysl.
BPS M7, Giesecke & Devrient Currency Technology GmbH

Čtvrtek, 15. dubna 2021 - 18:16:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2353
Registrován: 12-2007
Praha-Eden




Fotek je moc, nejsou popsány, tříděny... Komu to vadí, ať se nekouká...
[fotic] Hostivař - hlavní * Praha, RoPL * stavební diskuse na ttnz.cz

Čtvrtek, 15. dubna 2021 - 18:58:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12357
Registrován: 4-2003
RadekŠ:A nějaký "správa nechce" zdvoukolejnit (a proto si nechala udělat studii s kladným ekonomickým hodnocením) je logický nesmysl.

To, že se udělá studie, neznamená, že se dojde alespoň k vydání územního rozhodnutí, což je nutná, ale nikoliv postačující podmínka k zahájení dalších prací vedoucí k realizaci a i v případě úseku Čakovice - Měšice to znamená alespoň deset let k dokončení přestavby tohoto úseku, protože zatím to je jen u studie s kladným ekonomickým hodnocením. Ostatně se můžeme podívat na trať Kladno Ostrovec - Praha Ruzyně, kde je stadium příprav výrazně dále, kdy úsek Kladno - Kladno Ostrovec má i vydané pravomocné územní rozhodnutí. Ovšem pravděpodobnost, že by se koncem tohoto roku mělo šanci začít na tomto úseku pracovat, vidím jako nulovou, byť Správa železnic to má v plánu. Spíš až v roce 2022 a to asi v tom lepším případě.

A logiku bych nejen v případě Čakovice - Měšice nechal raději stranou, protože ta by tu zase mohla dostat pěkný pohlavek.
Čtvrtek, 15. dubna 2021 - 19:29:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 24246
Registrován: 5-2002
Brr: Vygenerují víc dopravy byty v Čakovicích nebo někde v Řepích?
A co srovnávat to třeba s brownfieldem po ČKD nebo s nákladovým nádražím...?
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Čtvrtek, 15. dubna 2021 - 19:53:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11253
Registrován: 4-2003
neznamená


Neznamená to především to, že "někdo něco nechce". Což je to co jsem rozporoval. O banalitách, že jsou taky nějaký dřívejší priority a jsou na to potřeba peníze asi snada psát nemusím...
BPS M7, Giesecke & Devrient Currency Technology GmbH

Čtvrtek, 15. dubna 2021 - 19:54:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 265
Registrován: 2-2018
Mořepetr:
"mot:
"No jo. Když vy byste chtěli všechno hned a najednou. Korytory, 171, 231, ŽUP, ŽUB, 120, 070 atd, atd. To aby se SŽ pos-ala. (Tím ji nechci obhajovat)
Jen tak mmch, když si ROPID/Praha naporoučí x ML, měly by se taky podílet na rozvoji tratí."
A on se objednatel, nepodílí na rozvoji? Vždyť přeneseně platí poplatek za použití dopravní cesty. Jinak řečeno, čím víc kolejí. po kterých jde jezdit, tím víc peněz. Koleje jsou přece jejich výrobní prostředek."

A on ten poplatek za DC pokryje náklady, alespoň ty provozní? Nebo je to jak v té jedné hospodě z Pohlreichova seriálu, kde čím více vařili, tím více prodělávali, protože na každém jídle měli o dvacku vyšší náklady než byla jeho cena?
Čtvrtek, 15. dubna 2021 - 20:09:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6013
Registrován: 3-2006
pilot.pirx:
"A on ten poplatek za DC pokryje náklady, alespoň ty provozní? Nebo je to jak v té jedné hospodě z Pohlreichova seriálu, kde čím více vařili, tím více prodělávali, protože na každém jídle měli o dvacku vyšší náklady než byla jeho cena?"

A ono mýto pokryje společně s daní z PHM náklady na silnice? To už je přece dávný problém. A k tomu připočtěte a odečtěte patřičné kladné a záporné externality. No a zjistíte že nejsou vůbec rovné podmínky v ekonomice dopravy.
Čtvrtek, 15. dubna 2021 - 21:11:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14211
Registrován: 8-2004
Vantju:
"Přesunutá zastávka v Čakovicích by byla o něco lépe dostupná k zástavbě a dalším módům dopravy, resp. byl by tam prostor pro terminál. Současné nádraží by se stalo výhybnou a protože by to k nové letňanské zástavbě bylo 1,5 km, nemusela by být zastávka Letňany u Havraňáu", či jak, až tak nevhodná, jak by byla v případě, že by od čakovického nádraží byla pár stovek metrů. Pak by za dalším kilometrem a půl byla zastávka Kbely Nouzov, za další kilometr a půl přesunutá zastávka Kbely blíže k silnici (kde by byl lepší přestup na BUS do Kbel či Vinoře),"
Ta zastávková obsese mne asi nikdy nepřestane fascinovat.[crazy]
Mořepetr:
"A on se objednatel, nepodílí na rozvoji? Vždyť přeneseně platí poplatek za použití dopravní cesty."
Nepodílí. V situaci, kdy poplatek za použití DC neuhradí ani řízení provozu pro jím objednané vlaky, tak prostě příspěvek na nějaký rozvoj (nebo i jen údržbu) je čistá nula.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba horším zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
Čtvrtek, 15. dubna 2021 - 21:18:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 987
Registrován: 3-2004
A ono mýto pokryje společně s daní z PHM náklady na silnice?

Samozřejmě, že ano a bohatě. K tomu si můžete přičíst ještě dálniční známky a silniční daň.
Čtvrtek, 15. dubna 2021 - 21:20:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6015
Registrován: 3-2006
Hroch:
"Mořepetr:
"A on se objednatel, nepodílí na rozvoji? Vždyť přeneseně platí poplatek za použití dopravní cesty."Nepodílí. V situaci, kdy poplatek za použití DC neuhradí ani řízení provozu pro jím objednané vlaky, tak prostě příspěvek na nějaký rozvoj (nebo i jen údržbu) je čistá nula."

Tak zřejmě to tak chce Váš zřizovatel. Může přece nechat zvýšit poplatek.
Čtvrtek, 15. dubna 2021 - 21:25:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14215
Registrován: 8-2004
Mořepetr:
"Tak zřejmě to tak chce Váš zřizovatel."
Já fakt žádného zřizovatele nemám.[nene]
(Leda by to snad byl velmi svérázný a buranský výraz pro mé rodiče.)
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba horším zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
Čtvrtek, 15. dubna 2021 - 21:34:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6016
Registrován: 3-2006
Tak zakladatel Správy železnic. Omluva za personifikaci.[blush]
Čtvrtek, 15. dubna 2021 - 21:41:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 266
Registrován: 2-2018
Mořepetr:
"Tak zakladatel Správy železnic. Omluva za personifikaci.[blush]"

Čili pošle všechno definitivně na silnici. Už se to nejen tady mnohokrát řešilo.
Čtvrtek, 15. dubna 2021 - 21:49:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6017
Registrován: 3-2006
pilot.pirx:
"Mořepetr:
"Tak zakladatel Správy železnic. Omluva za personifikaci.[blush]"
Čili pošle všechno definitivně na silnici. Už se to nejen tady mnohokrát řešilo."

To už jsem navrhoval u trati 200, než pomalé umírání, tak radši postavte novou II/118 mezi D5 a D4. Ale byl jsem označen za demagoga. Tak čekáme na Tachlovický tunel a na ROPIDem předpokládanou elektrifikaci do Příbrami.
Pátek, 16. dubna 2021 - 06:43:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12359
Registrován: 4-2003
RadekŠ:Neznamená to především to, že "někdo něco nechce". Což je to co jsem rozporoval. O banalitách, že jsou taky nějaký dřívejší priority a jsou na to potřeba peníze asi snada psát nemusím...

Nemusíš, protože tvrzení o jiných prioritách je akorát zakrytí nezájmu. Zmiňovaná ekonomická studie byla totiž vypracována asi tak deset let poté, co vypracována být měla. Ostatně jak zde již jeden nejmenovaný diskutující ze Správy železnic tvrdil, tak vypracovaná studie neznamená, že to celé dojde dále, než k vypracování dokumentace pro územní rozhodnutí.

Takže jsme stále minimálně deset let daleko od zprovoznění druhé koleje mezi Čakovicemi a Měšicemi. Čili Mravenci mohou minimálně dalších deset let v klidu jezdit na cukrovarskou vlečku [wink].
vasekj
Pátek, 16. dubna 2021 - 10:45:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 133
Registrován: 9-2017
pilot.pirx:
"Čili pošle všechno definitivně na silnici. Už se to nejen tady mnohokrát řešilo."
Nebo tam nepošle všechno, ale pošle na silnici (beztak většinou do autobusu a ne do IAD) těch 10 lidí z S49 nebo S61, a naopak tam nepošle ty desítky kamiónů, protože z poplatku z nákladního vlaku aspoň to řízení provozu zaplatí.
Pátek, 16. dubna 2021 - 10:54:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 24249
Registrován: 5-2002
Bram: taky mají ti vaši Mravenci pod sukní tohle...?

Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Pátek, 16. dubna 2021 - 16:57:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 267
Registrován: 2-2018
vasekj:
"Nebo tam nepošle všechno, ale pošle na silnici (beztak většinou do autobusu a ne do IAD) těch 10 lidí z S49 nebo S61, a naopak tam nepošle ty desítky kamiónů, protože z poplatku z nákladního vlaku aspoň to řízení provozu zaplatí."

To je příliš sofistikovaná úvaha na poměry českého establishmentu....
Pátek, 16. dubna 2021 - 19:00:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2354
Registrován: 12-2007
Edénský chodníček odpoledne v provozu [vypravci]

Jen shodou šťastných okolností nedošlo k rozkopání nového chodníku kvůli koordinačnímu kabelu TSK. Pár dní tam ale budou strašit ty narychlo položené chráničky [andel]




Fotek je moc, nejsou popsány, tříděny... Komu to vadí, ať se nekouká...
[fotic] Hostivař - hlavní * Praha, RoPL * stavební diskuse na ttnz.cz

Pátek, 16. dubna 2021 - 22:40:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18
Registrován: 3-2021
Také jsem dnes fotil na Edenu:



Sobota, 17. dubna 2021 - 01:44:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2356
Registrován: 12-2007
Chuchelský SmRad [fotic]



Fotek je moc, nejsou popsány, tříděny... Komu to vadí, ať se nekouká...
[fotic] Hostivař - hlavní * Praha, RoPL * stavební diskuse na ttnz.cz

Sobota, 17. dubna 2021 - 09:01:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5006
Registrován: 6-2016
Sice trochu jiné, ale koleje to budou. A docela užitečné[happy]

https://zdopravy.cz/dpp-zacal-stavet-novou-tramvajovou-smycku-pod -jizni-spojkou-79173/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z -internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box &dop_req_id=5cxZpS4cA4Y-202104170635&dop_id=11308480
Sobota, 17. dubna 2021 - 13:23:58  
Moderátor
Číslo příspěvku: 17000
Registrován: 11-2005
Ten "umělecky" na objednávku počmáraný podchod v Edenu je něco tak ohavného, že bys podobnou hrůzu široko daleko nenašel...[ko]
Ghost
Sobota, 17. dubna 2021 - 14:38:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2371
Registrován: 1-2011
Šari:
"Ten "umělecky" na objednávku počmáraný podchod v Edenu je něco tak ohavného, že bys podobnou hrůzu široko daleko nenašel...[ko]"
Je to opravdu k zblití hnusný. Jestli se tohle dnes vydává za umění, nechci vidět co přijde potom [cunik]
Sobota, 17. dubna 2021 - 15:03:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7211
Registrován: 9-2005
Dyť ta výmalba není ani z poloviny hotová. Teda podle třetí Kasmeho fotky.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Sobota, 17. dubna 2021 - 16:02:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5008
Registrován: 6-2016
Qěcy: "Dyť ta výmalba není ani z poloviny hotová"

Myslíš, že ta druhá půlka bude VÝRAZNĚ lepší? Já ne...
Sobota, 17. dubna 2021 - 17:47:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7212
Registrován: 9-2005
Bude to vybarvovat. Vždyť tam má jen tři barvy a spoustu obrysů. Oni to často malují třeba napětkrát.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Sobota, 17. dubna 2021 - 19:13:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2357
Registrován: 12-2007
Když to loni malovali, tak říkali, že je to takto hotové [uhoh]

Ale je pravda, že zatím jim do toho nikdo nečmárá, ale to možná znemožnila ostraha...
Fotek je moc, nejsou popsány, tříděny... Komu to vadí, ať se nekouká...
[fotic] Hostivař - hlavní * Praha, RoPL * stavební diskuse na ttnz.cz

Sobota, 17. dubna 2021 - 21:13:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 30
Registrován: 4-2018
Sloup na Průběžné dlouho odolával postupující stavbě, ale tento týden padnul.

https://mapy.cz/zakladni?x=14.5044366&y=50.0638214&z=20&pano=1&ba se=ophoto&pid=70284319&yaw=2.808&fov=0.457&pitch=-0.249
Mladějov
Sobota, 17. dubna 2021 - 21:17:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16368
Registrován: 3-2007
Quex:
"Waltrovka byla bohužel jiný případ."


Proč bohužel?
Přece je lepší postavit byty na pozemcích bývalých brownfieldů, než jinde na zelené louce.

(Příspěvek byl editován uživatelem Mladějov.)
Sobota, 17. dubna 2021 - 22:38:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2358
Registrován: 12-2007
Tomas.cz: čest jeho památce [vypravci]

Včera tam ještě byl...


Fotek je moc, nejsou popsány, tříděny... Komu to vadí, ať se nekouká...
[fotic] Hostivař - hlavní * Praha, RoPL * stavební diskuse na ttnz.cz

mot
Neděle, 18. dubna 2021 - 11:11:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3060
Registrován: 7-2017
Mladějov: nejspíš myšleno co se vlastnických vztahů týká. Waltrovka patřila celá Red Groupu, následně Pentě (jestli se nepletu). Kdo tam byl, tak byl pouze v pronájmu.
Neděle, 18. dubna 2021 - 18:45:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 24256
Registrován: 5-2002
Pár mobilních rychlovýcvaků z cesty okolo Botiče:


Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Neděle, 18. dubna 2021 - 21:23:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 650
Registrován: 7-2015
Dnešní Vysočany.


Pondělí, 19. dubna 2021 - 09:28:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 83
Registrován: 9-2015
nový přístup k edenu: Nějaký rozumný důvod chybějícího obrubníku nebo je to klasická lemplovina ruských dělníků?
Pondělí, 19. dubna 2021 - 09:37:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2359
Registrován: 12-2007
No ono to ještě není úplně hotové [crazy]

Hlavně že je tam asfalt a né štěrkodrť jako na osobním [vypravci]
Fotek je moc, nejsou popsány, tříděny... Komu to vadí, ať se nekouká...
[fotic] Hostivař - hlavní * Praha, RoPL * stavební diskuse na ttnz.cz

Pondělí, 19. dubna 2021 - 10:04:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 28
Registrován: 7-2019
Potvrzuji sloup už tam není.

Kasme: Netušíš proč se na západní straně Průběžné budou vrtat piloty cca 1 m za stávající opěrnou zdí? Očekával bych že silnici rozšíří o víc než 1 m.
https://hostivar-hlavni.rajce.idnes.cz/210414/1483342600
Už je vyvrtaná 1 pilota a několik dalších naznačeno.
Na fotce je cca i vidět (napravo od vrtné soupravy). Ten ocelový válec.
Pondělí, 19. dubna 2021 - 10:26:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2360
Registrován: 12-2007
Pilot je vyvrtáno už určitě víc.
Celkem jich bude 31

Zřejmě to tak stačí...
Možná pozemky....
Hlavní rozšíření je na východě...
Fotek je moc, nejsou popsány, tříděny... Komu to vadí, ať se nekouká...
[fotic] Hostivař - hlavní * Praha, RoPL * stavební diskuse na ttnz.cz

Pondělí, 19. dubna 2021 - 10:37:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7503
Registrován: 9-2011
Sloup: budiž mu šrot lehký [andel].
Před asi 2 lety jsem stejný sloup, možná i dva, viděl ve stráni severně od mostu Barikádníků.
Všichni jste volové. Servít
Pondělí, 19. dubna 2021 - 10:56:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 29
Registrován: 7-2019
Kasme: Já jsem tam byl v pátek a viděl jsem hotovou jen jednu.

Když to tak odkopali, tak bych čekal že to více posunou.

Majitelem Dotyčného pozemku je Hlavní město Praha. Tak asi to tak stačí. [happy]

Děkuji za odpověď.