Diskuse » Železnice » Železniční uzel Praha (ŽUP) » Archiv diskuse Železniční uzel Praha (ŽUP) do 06. 12. 2020 « předcházející | další »

Archiv diskuse Železniční uzel Praha (ŽUP) do 06. 12. 2020

dolů
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda
odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři
   autor příspěvek
Čtvrtek, 03. prosince 2020 - 10:46:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4487
Registrován: 5-2004
Qěcy:
"Pro dojizdece je to dost vopruz. Dlouhé přestupy, ráno kolem půl šesté málo tramvají, ty jsou navíc pomalé. A jinak tam můžete akorát pěšky, nebo vlastním vehiklem."
No ono by pomohlo dodělat chybějící kus stezky a dát zaměstnancům služební předplatný na rekola. [proud]
Čtvrtek, 03. prosince 2020 - 10:48:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11700
Registrován: 4-2003
Qěcy:A o dobré dostupnosti CDP Praha bych teda nemluvil.

Také mi to tak připadá [sad]. Jen z metra B z Palmovky je to cca 10 minut pěšky...

Škoda, že nešla pro CDP využít tato budova https://mapy.cz/s/hogevapufu na pražském hlavním nádraží, pak by to pro dojíždějící dispečery bylo časově výrazně přijatelnější... Klidně tuto budovu i zbourat a postavit místo ní tu samou budovu, jako je budova CDP na Balabence.
Wokodobe
Čtvrtek, 03. prosince 2020 - 11:25:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 546
Registrován: 11-2006
Pikehead:
"Jestli si dobře pamatuju dřívější CDP inzeráty, tak nástupy na CDP byly 40K+."
Sorry, ale to je i na Prahu za to posedávání s minimální odpovědností velmi slušný plat. Ano, při výlukách nebo poruchách by asi bylo na místě vyplácet prémie. Za běžného provozu je to výsměch všem poctivě pracujícím, co si o takových částkách mohou jen nechat zdát. [ko]


Qěcy:
"Pikeheade, víte o počtu chybějících dispečerů prd. A o dobré dostupnosti CDP Praha bych teda nemluvil. Pro dojizdece je to dost vopruz. Dlouhé přestupy, ráno kolem půl šesté málo tramvají, ty jsou navíc pomalé. A jinak tam můžete akorát pěšky, nebo vlastním vehiklem. Pro někoho je ještě tak dostačující chodit z Palmovky. Zkrátka kdo by chtěl jezdit vlakem, musí si přičíst ještě nejmíň půl hodiny na přestupy a pěší přesuny. Tak si spočítejte, v kolik byste musel vstávat, a zda vám tam jede nějaký ranní spoj třeba zes Plzně. Nebo z díry u Benešova či Berouna.
A pokud byste teda chtěl jezdit třeba 100 km do práce autem, tak si jistě spočítáte, zda se vám to vyplatí při rozdílů mezd."
To je ale opět realita drtivé většiny pracujících. Budíček. [crazy]


Qěcy:
"Ochota dojíždět na CDP je malá.
A ochota Pražáků pracovat za tu mzdu na CDP je už několik let taky malá. Je to jen pro fandy, pro ty, co jim vyhovují směny a pro ty, co drážní provoz nedokáží opustit. A pro dojizdece s rodinou to není vůbec. Za ty prachy může bez stresu sedět v kanclech po celé Praze. Nebo za větší prachy."
Tak si to zkuste. Souhlasím, že stanice u tří volů nebo někde na dvojkolejce s reléovkou je mnohem větší flákárna, ale takovému socíku snad bude konečně již učiněna přítrž.
Čtvrtek, 03. prosince 2020 - 12:30:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6796
Registrován: 9-2005
Wokodobe: já reagoval na pikeheadovy vývody, které se zakládají na mylných domněnkách. Prostě na CDP není přeplněno a zajem je malý. A v Praze o výpravčí taky. Až jsou s tím problémy.
A proč bych si to měl jít zkusit? Vy jste to zkusil, že tu práci posuzujete? Vy jste byl na CDP v Německu, nebo ve Švýcarsku, kde za sto tisíc hrubého se dispečeři jen dívají, jak automatické stavění cest řídí dopravu a řeší jen konflikty a poruchy?
Jací manažeři, takové firmy, tací zaměstnanci. Firmy řídí majitelé a manažeři. Na nich záleží. Oni jsou ti, kteří určují přímo, či nepřímo (podmínkami, motivací, mzdami a svými schopnostmi) kvalitu zaměstnanců, jejich spokojenost, kvalitu produktů a produktivitu práce.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Čtvrtek, 03. prosince 2020 - 12:36:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4043
Registrován: 5-2002
Tak čím více DOZ čím dříve tím lépe, protože pak z těchto úspor třeba půjde na CDP přidat.
Čtvrtek, 03. prosince 2020 - 12:40:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6797
Registrován: 9-2005
TZ: myšlenka dobrá, máš ale data, kolik zaměstnanců se uspoří přepojením na CDP, pokud výchozí stav jsou stanice s ústředními stavědly? Co se týče uzlů a dvojkolejek kolem největších měst, tak někde počet zaměstnanců narostl. A ano, je to i absencí ASJC, protože takovou zátěž a improvizaci ASJC co, Jasánek?
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Čtvrtek, 03. prosince 2020 - 14:18:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4044
Registrován: 5-2002
No jasně, těch tratí "houby tam jezdí a všude u tří volů" už není tolik a brzy bude minimum. Ale pořád je těch lidí "v terénu" obrovské množství, takže i kdyby se ušetřila "pouhá" polovina a zbytek šel na RDP/CDP... Plus to ASJC (ne ASVC?) atd.
Čtvrtek, 03. prosince 2020 - 14:29:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1627
Registrován: 6-2019
Tak čím více DOZ čím dříve tím lépe, protože pak z těchto úspor třeba půjde na CDP přidat.
Z těch úspor se sotva umoří náklady na DOZkizáciu. Tedy někde víc někde míň a někde to nevychází vůbec. Čili chybná úvaha.

šetřila "pouhá" polovina a zbytek šel na RDP/CDP...
Výše je vysvětleno, proč se tak většinově nestane.

ale takovému socíku snad bude konečně již učiněna přítrž.
Příprava staveb trvá mnoho let, vy "již konečně".

To je ale opět realita drtivé většiny pracujících. Budíček.
Většina pracujících nedojíždí do práce přes 100 km, ale do 30 km. Z velmi prozaických důvodů.

Sorry, ale to je i na Prahu za to posedávání s minimální odpovědností velmi slušný plat. Ano, při výlukách nebo poruchách by asi bylo na místě vyplácet prémie. Za běžného provozu je to výsměch všem poctivě pracujícím, co si o takových částkách mohou jen nechat zdát.
Tak si někdy zajděte třeba na ústřední stavědlo do Děčína a pak něco plácejte o posedávání. A ty "poctivě"pracující máte ještě od bolševika, ne?

Jestli si dobře pamatuju dřívější CDP inzeráty, tak nástupy na CDP byly 40K+.
Je to fuk, protože to není o výši platu.

dispečer na CDP může reálně něco podělat jen tehdy, když se při výlukách či poruchách jezdí na přivolávací návěst.
Neuvěřitelný blábol.
doch liebe keinen von der Eisenbahn
doch liebe keine ausm Tagebau

Čtvrtek, 03. prosince 2020 - 14:42:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 511
Registrován: 7-2017
Tomáš Záruba, příspěvek č. 4043 (o DOZ a úsporách):

Tak tohle je hláška roku 2020, které se budu smát celou zimu [lol][biggrin][rofl][biggrin][lol]

Znal jsem takovou výpravčí, co po posledním večerním vlaku zhasínala osvětlení nástupiště s tím, že jim ty ušetřené peníze pak přednosta rozdá na prémiích (prý si to tak pro sebe vydedukovala). Nebo strojvedoucího, co při poklesu výkonů jezdil po stanici se zálohou sem a tam, jen aby vykázal kilometrický proběh a tím i jako že nějakou práci. No a kde oba jsou ? V [zadnice] protože DOZ a racionalizace.

Takovou blbost snad nikdo ani nemůže vypustit z hlavy [crazy]

(Příspěvek byl editován uživatelem Bobmaster.)
Čtvrtek, 03. prosince 2020 - 14:43:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6799
Registrován: 9-2005
TZ: musíš se dívat na investici a její návratnost. Ta složka úsporných mezd nebude většinová skoro nikdy. Leda nějakou dalkovonou lokálky, kde do té doby byly všude tři voli i v noci. Podstatnější je ale úspora čistě tou dalkovinou, čili úspora pouze výpravčích. A tam už se to přestává vyplácet. A kolem Prahy a v samotné Praze, například, je to na počet zaměstnanců v průměru šul nul.

Jinak veskrze souhlasím s AŠM.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Čtvrtek, 03. prosince 2020 - 15:06:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11703
Registrován: 4-2003
AŠM:Neuvěřitelný blábol.

Ať si AŠM klidně pindá co chce, tak SZZ a TZZ třetí kategorie bylo vyvinuto právě proto, aby se zamezilo chybám výpravčích a to se povedlo v podstatě na sto procent. Proto tam, kde jsou SZZ a TZZ třetí kategorie a jsou plně funkční, tak chybám nedochází. Nic to ovšem nevypovídá o náročnosti řízení železničního provozu.
Čtvrtek, 03. prosince 2020 - 15:15:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1400
Registrován: 11-2006
Bram:
"Proto tam, kde jsou SZZ a TZZ třetí kategorie a jsou plně funkční, tak chybám nedochází."

Třeba v Lovosicích bylo v roce 2019 SZZ ESA plně funkční, a přesto došlo k MU zaviněné chybnou obsluhou výpravčí - při stavění posunové cesty ukliknutí těsně vedle na jinou kolej - viz:

http://www.dicr.cz/uploads/Zpravy/MU/DI_Lovosice_190820.pdf
Čtvrtek, 03. prosince 2020 - 15:17:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4677
Registrován: 3-2004
Z těch úspor se sotva umoří náklady na DOZkizáciu. Tedy někde víc někde míň a někde to nevychází vůbec. Čili chybná úvaha.

Za chybu považuju, pokud se náklady na DOZkizáciu počítá kompletně nové stavědlo jako náhrada za něco, co už je dávno zralé na výměnu, morálně i technicky. Ve skutečnosti přímé náklady na DOZ představují jen zlomek té ceny. A se zaváděním ETCS L2 stejně tu DOZkizáciu (centralizaci dat) tak jako tak potřebuju. Ano, jsou i tratě, kde se s L2 nepočítá.
"Svět na to nebyl připraven, prostě to příliš předběhlo svou dobu. Ale stejné zákony nakonec zvítězí a budou slavit triumfální úspěch."
Nikola Tesla
Čtvrtek, 03. prosince 2020 - 15:26:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11704
Registrován: 4-2003
Sonic:Třeba v Lovosicích bylo v roce 2019 SZZ ESA plně funkční, a přesto došlo k MU zaviněné chybnou obsluhou výpravčí - při stavění posunové cesty ukliknutí těsně vedle na jinou kolej - viz:

Ale to už je úplně něco jiného, měl jsem na mysli ty nejhorší možné situace, kdy je vše bez kontroly volnosti vlakových a posunových cest, což umožňovalo vznik naprosté většiny nehod. Tomu, co se stalo v Lovosicích, lze těžko pomocí zabezpečovacího zařízení zabránit a schová se to pod to, co zmiňuji výše, tj. že to nevypovídá nic o náročnosti řízení železničního provozu.
Čtvrtek, 03. prosince 2020 - 15:52:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4045
Registrován: 5-2002
AŠM, Bombmaster, Qěcy: Já nejsem tak naivní, abych psal, že se to určitě stane. Jen jsem zmínil i takovou možnost. K té návratnosti investice jednak viz Koudy a dále je třeba si uvědomit, "čí jsou které peníze". Reálně tu investici SŽDC dostane "darem" (od státu + EU), zatímco ty mzdy platí ze "svého" (hlavně z poplatků). Takže z pohledu toho řízení provozu s úbytkem lidí (byť pomalejším, než bylo dosud zvykem, když se přednostně dělaly ty personálně nejnáročnější tratě) opravdu dochází k čistému zisku. Nejprve se tedy bude "pouze" snižovat doplatek ze SFDI (nebo přímo MD?) na ŘP, protože to pořád ještě není (či nedávno nebývalo, teď se mi to nechce hledat) plně hrazené poplatky. Tyhle peníze se tak budou moci buď přelít do údržby či dalších investic, nebo ušetřit. No a po dalších provozních úsporách pak bude možné buď ze "zisku z poplatků" buď zvýšit platy v ŘP, nebo dále posílit údržbu, nebo cokoliv jiného. Takhle nějak jsem to myslel.
Čtvrtek, 03. prosince 2020 - 16:21:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6800
Registrován: 9-2005
Bram: chyby nejsou jen bezpečnostní, ale v řízení sledu. Ani ZZ 3. kategorie nezabrání zapomenutí na zpravení, pozdnímu ukončení rušícího posunu, atd. Nebo pošle vlak na blbou trať, či kolej.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Čtvrtek, 03. prosince 2020 - 18:02:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11705
Registrován: 4-2003
Qěcy:chyby nejsou jen bezpečnostní, ale v řízení sledu. Ani ZZ 3. kategorie nezabrání zapomenutí na zpravení, pozdnímu ukončení rušícího posunu, atd. Nebo pošle vlak na blbou trať, či kolej.


To zahrnuji pod řízení provozu, ale to hlavní, tj. protisměrné vlakové cesty a kontrola volnosti vlakových cest je u ZZ 3. kategorie ošetřeno a to považuji za nutnou, nikoliv však zdaleka postačující podmínku [wink].


To, že si AŠM zase nedokázal odpustit vysírku do mojí osoby a podsunout mi, že si myslím, či dokonce tvrdím, že výpravčí to mají easy, je věc jiná. Nemají, jen jim ZZ 3. kategorie neumožní udělat plno chyb, které se dříve dělávaly a které dnes v podstatě vymizely.
Čtvrtek, 03. prosince 2020 - 19:07:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1628
Registrován: 6-2019
To, že si AŠM zase nedokázal odpustit vysírku do mojí osoby a podsunout mi, že si myslím, či dokonce tvrdím, že výpravčí to mají easy, je věc jiná.
To čtete konkrétně kde?
doch liebe keinen von der Eisenbahn
doch liebe keine ausm Tagebau

Kejvačka
Čtvrtek, 03. prosince 2020 - 21:56:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2663
Registrován: 10-2004


Vzpomínka na končící zast. Praha-Strašnice. Na fotce z 10. 2. 2006 v ní staví spěšný vlak, tvořený "klasickými zelenými vagóny".
Karosa řady 700 - nejlepší autobus
Čtvrtek, 03. prosince 2020 - 22:08:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11707
Registrován: 4-2003
Fotky ze strašnické zastávky mám z dnešního rána. Krásně nasněženo, prostě poslední zimní idylka na strašnické zastávce, už se to nikdy opakovat nebude, protože další sníh do začátku nového GVD nejspíš nenapadne [nene]. Tak až fotky stáhnu z telefonu, tak je sem dám [wink].
Čtvrtek, 03. prosince 2020 - 22:26:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4178
Registrován: 12-2007
A budou mít šotouši nějakou rozlučku se zastávkou Praha-Strašnice? Třeba nějakým historickým vlakem, samozřejmě s příslušnými rozestupy[happy].
Čtvrtek, 03. prosince 2020 - 22:57:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2584
Registrován: 8-2009
Wagon: A budou mít šotouši nějakou rozlučku se zastávkou Praha-Strašnice? Třeba nějakým historickým vlakem, samozřejmě s příslušnými rozestupy
Už jsem kdesi jakýsi plakátek od KŽC o rozlučkové jízdě přes zastávku Strašnice zahlédl. Třeba ho sem někdo vloží...
Rob
Pátek, 04. prosince 2020 - 09:52:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1693
Registrován: 1-2005
Pene: no to bych docela rád viděl, když už tam jezdím od 70.let koukat a fotit.[happy] Kam teď budu chodit??[crazy]
Pátek, 04. prosince 2020 - 10:30:11  
Administrátor
Číslo příspěvku: 73777
Registrován: 4-2003
Video o tunelech v Praze a Davli.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Pátek, 04. prosince 2020 - 11:14:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7322
Registrován: 5-2010
To video tu již bylo 28.11., ale nevadí.Já tu mám jiné, starší z roku 2013 tématicky to sem nepatří, ale snad nevadí.
Tunely do minulosti
Pátek, 04. prosince 2020 - 16:49:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2262
Registrován: 12-2007
Rob: všechno jednou končí [andel]


Zahradní dvěstěčtyřicetsedmipilotová stěna [fotic]





Propoj lokodepo ONJ



Fotek je moc, nejsou popsány, tříděny... Komu to vadí, ať se nekouká...
[fotic] Hostivař - hlavní * Praha, RoPL * stavební diskuse na ttnz.cz

Pátek, 04. prosince 2020 - 17:23:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1483
Registrován: 1-2006
Sonic:
"Třeba v Lovosicích bylo v roce 2019 SZZ ESA plně funkční, a přesto došlo k MU zaviněné chybnou obsluhou výpravčí..."
Což je mimochodem další nebezpečný precedent úměrný tomu, že za mou případnou silniční nehodu, kdy jsem si na základě dopravního značení mylně myslel, že za horizontem bude situace vypadat nějak, může převážnou měrou správce komunikace, a ne to, že jsem nepřizpůsobil jízdu poměrům, a myslel si, že to bude v pohodě. [crazy]

Bohužel je to další z výnosů DI, který je postaven na selském rozumu (a na podpoře chudáků strojvedoucích proti zlému správci/tvůrci infrastruktury) více než na faktech založených na legislativě. Stejně jako rozvádění problematiky vlivu dlouhé doby uzavření přejezdu s cílem obhájit jednání uživatele silniční komunikace v rozporu s legislativou ("jak říkají strojvedoucí...") tam, kde toto nemělo žádný vliv na danou nehodovou událost (kamion na přejezdu v Uhříněvsi). [sad]

Namísto konstatování faktů se DI, čtu-li výnosy správně, přiklání k recenzím z hlediska uživatele, a k obhajobě bezprecedentního jednání tím, že za ideálního stavu se daná úloha na straně infrastruktury dá řešit lépe. Dá, ale ideální stav je v našich podmínkách z různých důvodů často nedosažitelný, a pokud se uživatel nechová jak mu ukládá legislativa (např. jízda podle rozhledu s pohotovostí zastavit + s povinností přizpůsobit se aktuálním podmínkám) nemůže to dopadnout dobře.

Můj názor je, že míra zavinění je v daném případě nastavena nešťastně. Mám trochu obavu, zda se nám tu nezačíná projevovat nedostatek technicky zdatných lidských zdrojů na hůře placených technických pozicích. [sad] Nezávislost podle mého názoru není o protěžování jedné (slabší) ze stran sporu ani o prosazování vlastních řešení bezpečnosti.
Pikehead
Pátek, 04. prosince 2020 - 17:26:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6741
Registrován: 3-2007
Ta stěna je u Joviše k čemu?
Pátek, 04. prosince 2020 - 17:34:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1359
Registrován: 12-2003
Aby se mohla rozšířit Průběžná ulice
Gatto nero
NEJHEZČÍ ŽABOTLAM BYL POLOMÁČENÝ!
Na ČD pracují dva druhy lidí. Jedni chodí do práce a druzí chodí pracovat. Bohužel, těch prvních je víc.
www.pendolino.cz
vasekj
Pátek, 04. prosince 2020 - 18:29:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 108
Registrován: 9-2017
Nevíte, na co se čeká s drátizací 309 SK na čekačkách?

A u toho propoje, plánuje se dozadrátovat i jedna z kolejí do osobního, nebo dráty zůstanou jen na točnu?
Kejvačka
Pátek, 04. prosince 2020 - 18:38:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2665
Registrován: 10-2004
Úsek Vršovice - Strašnice - Hostivař v únoru 2006:











Bohužel neumím přimět část fotek, aby se otočily, jak mají.
Karosa řady 700 - nejlepší autobus
Pátek, 04. prosince 2020 - 18:53:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2263
Registrován: 12-2007
vasekj: všechno bude, až na to dojde řada [andel]

309. kolej se propojovala až později než 303.,305. a 307.
Určitě má někde v harmonogramu termín...


Nyní se realizovala jen první etapa propoje, reko a elektrifikace dalších kolejí je až v dalších etapách, jak se tu před časem psalo...


Pikehead: jak píše Honzík...
Aby tam mohla zůstat žlutá hala, musí se kvůli rozšíření Průběžně udělat tato megastěna [crazy]
Pilot by mělo být celkem 247

V pátek 11.12. prý bude na stavbě vládní delegace

15.12. trhají hostivařskou druhou traťovou
Od 13.1. Vršovice
Od 16.1. dva týdny výluka tram, kvůli bourání zbylých mostů na Průběžné
Od února trhání staré trati přes Strašnice
Fotek je moc, nejsou popsány, tříděny... Komu to vadí, ať se nekouká...
[fotic] Hostivař - hlavní * Praha, RoPL * stavební diskuse na ttnz.cz

Pátek, 04. prosince 2020 - 19:58:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1724
Registrován: 2-2010
ad Kejvačka: V to otočení fotek ti určitě brání lidé z tvé oblíbené země KLDR.
Pesimista vidí v tunelu tmu. Optimista vidí na konci tunelu světlo. Realista vidí světla vlaku. A strojvůdce vidí tři debily na kolejích.
Youtube kanál: https://www.youtube.com/user/TravelTrainProd
Flickr: https://www.flickr.com/photos/144608621@N07/
Blog: https://travelproductioncz.blogspot.cz/
Pátek, 04. prosince 2020 - 20:11:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1360
Registrován: 12-2003
Vasekj: jednou se zadratuje všechno a dokonce pribudou jeste dve koleje. Tohle byla jen 1.etapa.
Gatto nero
NEJHEZČÍ ŽABOTLAM BYL POLOMÁČENÝ!
Na ČD pracují dva druhy lidí. Jedni chodí do práce a druzí chodí pracovat. Bohužel, těch prvních je víc.
www.pendolino.cz
Pátek, 04. prosince 2020 - 21:06:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13881
Registrován: 8-2004
David_jaša:
"No ono by pomohlo dodělat chybějící kus stezky a dát zaměstnancům služební předplatný na rekola."
[crazy]
Ideální třeba tento týden.[crazy]
Wokodobe:
"Ano, při výlukách nebo poruchách by asi bylo na místě vyplácet prémie."
Tak výluky jsou takřka denně...[biggrin]
Vhd_sl:
"Dá, ale ideální stav je v našich podmínkách z různých důvodů často nedosažitelný,"
... aneb jak říkal náš fyzikář: Ideálního stavu lze dosáhnout jen ve vakuu.[happy]
vasekj:
"Nevíte, na co se čeká s drátizací 309 SK na čekačkách?"
Až se zhotoviteli uráčí. Harmonogram už je dávno jako trhací kalendář v prosinci.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba horším zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
Pátek, 04. prosince 2020 - 21:26:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4180
Registrován: 12-2007
Hroch: Já myslel, že ideální stav je nejenom ve vakuu, ale také při absolutní nule, bez tíže a za absolutní tmy.[biggrin]
Pátek, 04. prosince 2020 - 21:54:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16151
Registrován: 6-2003
K tomu HMG, já jen doufám, že ten nový trvalý "výlukový" JŘ pro trať 221 nebude trvat až do konce GVD. Protože jako z hlaváku do Hostivaře za 17/16 minut je už docela hodně. A osobáky do Strančic za 37/41 minut. Samozřejmě je jasné, že jízdní doby nynějšího GVD plnit nelze, to je vidět denně. Ale budu co nejraději, aby to bylo za náma.
Pátek, 04. prosince 2020 - 23:09:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4491
Registrován: 5-2004
Hroch:
"[crazy]
Ideální třeba tento týden.[crazy]"
Co by bylo včera a dnes ideální? [happy] Jinak předplatný snad dává možnost, ne povinnost.
Sobota, 05. prosince 2020 - 16:45:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1
Registrován: 12-2020
Ahoj!

Jsem na tomto fóru nový a doufám, že se neptám na špatném místě.

Moje otázka zní: Jmenuje se nyní (bývalá) stanice Praha-Jinonice Praha-Waltrovka?


S pozdravem,

Leonard
Sobota, 05. prosince 2020 - 17:03:55  
Moderátor
Číslo příspěvku: 16905
Registrován: 11-2005
Bývalá stanice Praha-Jinonice je dnes výhybna a nákladiště Praha-Waltrovka a v jejím obvodu se nachází zastávka Praha-Jinonice.
Sobota, 05. prosince 2020 - 17:07:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2
Registrován: 12-2020
Ale bylo to oficiálně přejmenováno?
Sobota, 05. prosince 2020 - 17:31:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4055
Registrován: 5-2002
Výh.+nákl. = žst. :-)
Sobota, 05. prosince 2020 - 17:59:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3
Registrován: 12-2020
Mám na mysli, zda se oficiálně změnil název stanice ve Waltrovka?

(Příspěvek byl editován uživatelem Chemnitzer.)
Sobota, 05. prosince 2020 - 18:39:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 572
Registrován: 7-2015
Chemnitzer: ano, je to tak napsáno i na novém domku.

fotka
Sobota, 05. prosince 2020 - 19:11:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2264
Registrován: 12-2007
A nebo v grappu je to vidět [andel]



Jo a proč pa, mají ti osobácí ten skoro dvacetiminutový pobyt na tom společném nádraží? [crazy]


Jo a Wagon nebo kdo měl starost o schodiště z lávky na 3. perón v Nuslích...
Tak už tam je [vypravci]
Fotek je moc, nejsou popsány, tříděny... Komu to vadí, ať se nekouká...
[fotic] Hostivař - hlavní * Praha, RoPL * stavební diskuse na ttnz.cz

Sobota, 05. prosince 2020 - 19:44:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4
Registrován: 12-2020
Děkuji mnohokrát!

Existovalo v minulosti nádraží Prag Buschtěhrader Bahnhof poblíž Smíchova?
Sobota, 05. prosince 2020 - 20:37:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4181
Registrován: 12-2007
Kasme: Já pouze uvedl, že dokud nebude celý podchod bez lávky mezi vršovickým nádražím a Bartoškovou ulicí v provozu, tak nemá smysl ani hypoteticky vést autobusovou linku č. 193 do Bartoškovy ulice.
Pikehead
Sobota, 05. prosince 2020 - 21:21:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6743
Registrován: 3-2007
A kdo jí tam chce vést?
Sobota, 05. prosince 2020 - 21:32:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 573
Registrován: 7-2015
Aktuální Radotín a Barrandov





Sobota, 05. prosince 2020 - 21:51:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6804
Registrován: 9-2005
Proč jsou tříznaké ty předvěsti Smíchova?
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Pikehead
Sobota, 05. prosince 2020 - 21:55:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6744
Registrován: 3-2007
Nebude z ní zanedlouho střelnice?
Sobota, 05. prosince 2020 - 21:59:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 574
Registrován: 7-2015
Chemnitzer: tuším že celé dnešní "společné nádraží" na Smíchově bylo původně právě Prag Buschtěhrader Bahnhof. Tedy celá západní část oddělená řadou skladišť a budov, táhnoucí se až k již zrušené zastávce Na Knížecí.
Sobota, 05. prosince 2020 - 22:08:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5
Registrován: 12-2020
Děkuji!

(Příspěvek byl editován uživatelem Chemnitzer.)
Sobota, 05. prosince 2020 - 22:13:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 575
Registrován: 7-2015
Chemnitzer: dobře je to vidět na stránkách dvě prahy rok 1884
Sobota, 05. prosince 2020 - 23:22:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4678
Registrován: 3-2004
Qěcy: Budoucí oddílovky 1-32, 2-32.
"Svět na to nebyl připraven, prostě to příliš předběhlo svou dobu. Ale stejné zákony nakonec zvítězí a budou slavit triumfální úspěch."
Nikola Tesla
Sobota, 05. prosince 2020 - 23:46:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 23437
Registrován: 5-2002
Pobo: v TTP od 13.12. je od Hostivaře až do Nuslí traťová rychlost 50 km/h, bo se jezdí skrz stavbu...
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Neděle, 06. prosince 2020 - 09:54:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11708
Registrován: 4-2003
Tak tady jsou poslední zasněžené snímky ještě provozní zastávky Praha Strašnice ze sedmé hodiny ranní dne 3. 12. 2020:



Za kvalitu se omlouvám, fotil jsem na telefon.
Neděle, 06. prosince 2020 - 10:51:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 23440
Registrován: 5-2002
Není třeba se omlouvat, má to úžasnou atmosféru.
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Neděle, 06. prosince 2020 - 14:02:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10592
Registrován: 5-2002
ad Bram: to je jak do vánočního kalendáře [ok]
Tento názor píši jako soukromá osoba prodchnutá celým životem železnicí, nikoliv jako zaměstnanec dopravce nebo člen nějakého spolku.
Telini
Neděle, 06. prosince 2020 - 16:24:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 693
Registrován: 10-2006
Tip pro Kasmeho do budoucna [happy]: TSK vypsala zakázku na P+R Hostivař 3 – sever, č .akce 2930047, Praha 15 (snad bude odkaz fungovat).