Diskuse » Železnice » Tratě a lokálky v okolí Prahy » Archiv diskuse Tratě a lokálky v okolí Prahy do 01. 7. 2020 « předcházející | další »

Archiv diskuse Tratě a lokálky v okolí Prahy do 01. 7. 2020

dolů
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda
odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři
   autor příspěvek
Pátek, 19. června 2020 - 20:41:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13582
Registrován: 8-2004
Brr:
"Z Buben a Smíchova bude to, co tam dneska dráha potřebuje."
Asi tak. V zásadě to platí i pro Libeň.

Kdybyste psal o to, že Praha nic nedělá pro novou drážní infrastrukturu, tak to bych se s Vámi ztotožnil. V zásadě k tomu lze zařadit i druhou kolej z Buben do Veleslavína. Ale že by Praha nechtěla nádraží, to si nemyslím.

Ale jestli dáváte rovnítko mezi novináře a Prahu, tak se nedivím.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba horším zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
Pátek, 19. června 2020 - 20:47:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3950
Registrován: 12-2007
Mořepetr: Nádraží jako Bubny nebo Smíchov fungovaly v minulosti jednak jako nákladová nádraží, jednak jako depa či dílny. To už v současné době není zapotřebí, proto železniční doprava už nepotřebuje tak rozsáhlý areál. Takže i když se část bývalých nádraží zastaví, pořád tam zůstane funkční prostor pro vlaky, především pro osobní dopravu.

Tunelová varianta mezi Veleslavínem a Dejvicemi je způsobena hlavně místními obyvateli, kteří se obávají zejména hluku z dopravy.

Pokud se týká zakrytí části hlavního nádraží v blízkosti Vinohradské ulice, jednak si nemyslím, že by o povolili památkáři (už jenom kvůli tomu, že by to zakrylo výhled na kolejiště hlavního nádraží z Vinohradské ulice), a jednak se domnívám, že by tam byly obrovské technické problémy, a to jak kv§li dopravě v Legerově ulici od Vinohradské ve směru na hlavní nádraží, tak i vzhledem k rozdílné výšce mezi Španělskou a Legerovou ulicí. Takže ta zástavba je spíše v oblasti sci-fi.
Pátek, 19. června 2020 - 22:10:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4977
Registrován: 3-2006
Ad Hroch: Prahu tvoří její obyvatelé a bude mezi nimi i dost novinářů. Ono nejde vyčlenit kdo je ještě součástí Prahy a kdo už není.

Teď mám ale dotaz, kdo určuje co potřebuje dráha? Je ošemetné, že zůstane to co chce nyní nějaká skupina lidí, které nazýváte dráhou.
Ostatně o tom co potřebuje "dráha" se hádá nejen v Praze, ale i jinde. Viz třeba nekončící hádání o zrušení staré tratě z Chrástu do Plzně.

Ad Wagon: Nepotřebuje? Zeptejte se třeba žlutého, jak nepotřebuje koleje na Smíchově. A i ten tvoří potřeby "dráhy".
Stejně jako Žesnad, osobní a nákladní dopravci, cestující a přepravci.

Prostě určovat co opravdu potřebuje dráha, je dost ošemetná definice.

Přesnější je co je schopna a ochotna obhájit a ufinancovat Správa železnic. A to v souladu, nebo oproti různým zájmům populace na daném území.
Pátek, 19. června 2020 - 22:56:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4550
Registrován: 9-2007
Předpokládám, že v ideálním světě potřebu nádraží řeší odborníci, kteří svou práci dělají s chutí, rozumí ji, umí naslouchat potřebám těch, pro které dopravu organizují a zároveň respektují rozhodnutí těch, kteří se rozhodují pro alternativu. Ti, spolu s dalšími odborníky, například na správné fungování města či na jeho rozvoj, vytvoří ohleduplný koncept dopravy, co bude mít několik variant – úspornou, maximální a průměrnou, ideálně aby bylo vše provázáno tak, že by se mohl uplatňovat zpočátku průměrný koncept dopravní obsluhy a území, jehož rozvoj by šel odlišným směrem, než bylo očekáváno, by se postupně dostávalo do etap z jiných variant konceptu. Tedy třeba tam, kde by průměrný koncept dopravní obsluhy nestačil, by se aplikovaly vize a plány z konceptu dopravy pro maximální variantu. Samozřejmě to nepůjde všude, ale čekal někdo v roce 2002 jak bude vypadat příměstská železnice v okolí Prahy v roce 2020?

Taková vize by pak měla určovat co nejefektivnější obsluhu konkrétních území. Měla by se opírat o výhledový trend a především potenciál, tedy např. "A-B jezdí denně x tisíc lidí z toho x % IAD." Je to asi velice těžké hraní s čísly, ale lépe to asi zvládnout nejde. Takový dokument pak totiž může mj sdělit, jak efektivní a smysluplná je investice do něčeho a protože je snad obecně známo, že infrastruktura má být přizpůsobena provozu a nikoliv opačně, bude pak jasnější, do čeho investovat a hlavně jakým směrem se vydat. Jsem přesvědčen, že výsledkem držení se této strategie bude železniční doprava jako páteř regionální mobility, což je tuším to, za co snad všichni společně bojujeme. [happy]

To je teorie dle mě, praxi zatím ještě moc dobře neznám.

Tím projevem pak samozřejmě nechci tvrdit, že jediná správná odpověď je dokument podporující hodinovku na každé lokálce, to opravdu ne. Odpovědět relevantně na to, co je potřeba a co ne, skutečně zvládne jen takovýto nadhled, který řeší železniční dopravu jako celek a jako součást lidského života. Tím by totiž měla být především, ať už v podobě osobní či nákladní přepravy a na to je třeba myslet při tvorbě komentářů na to, co se děje se Smíchovem či s Bubny. [wink]
Pikehead
Pátek, 19. června 2020 - 23:23:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6292
Registrován: 3-2007
Vantju:
" Taková vize by pak měla určovat co nejefektivnější obsluhu konkrétních území. Měla by se opírat o výhledový trend a především potenciál, tedy např. "A-B jezdí denně x tisíc lidí z toho x % IAD." Je to asi velice těžké hraní s čísly, ale lépe to asi zvládnout nejde."
Jako generátor floskulí a prostopravd výborný, dáváte to skoro jako Wagon a to je vám o 40 let míň.

Vantju:
"To je teorie dle mě, praxi zatím ještě moc dobře neznám."
Doporučuju se s praxí seznámit v jižním Rathistanu, kraji Jihočeském nebo v kraji příznačně pojmenovaném podle salámu. Pro tamních sedm tratí se sofistikovaný koncept tvoří asi pátým rokem, dokonce se zapojením odporníků z CEDOPu. (Soudě podle výkonu se pravděpodobně jedná o zapojení sériové.)

(Příspěvek byl editován uživatelem Pikehead.)
Pátek, 19. června 2020 - 23:50:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 816
Registrován: 12-2007
Vantju:
"Taková vize by pak měla určovat co nejefektivnější obsluhu konkrétních území. Měla by se opírat o výhledový trend a především potenciál, tedy např. "A-B jezdí denně x tisíc lidí z toho x % IAD." Takový dokument pak totiž může mj sdělit, jak efektivní a smysluplná je investice do něčeho a protože je snad obecně známo, že infrastruktura má být přizpůsobena provozu a nikoliv opačně, bude pak jasnější, do čeho investovat a hlavně jakým směrem se vydat. Jsem přesvědčen, že výsledkem držení se této strategie bude železniční doprava jako páteř regionální mobility, což je tuším to, za co snad všichni společně bojujeme."
A výsledkem takové vize by mohlo třeba být to, že polovina lokálek ve středočeském kraji má na hromadné dopravě zanedbatelný nebo nulový podíl a funguje jen z podstaty o čemž jsem ze zkušenosti i sám přesvědčen naopak zrychlené autobusy bývají často na hraně kapacity což je ten potenciál, když to vloni jeden diskutující zmínil, byl z čehož jste z toho velmi pohoršen a hnal jste ho do Polska...
Don't take life too seriously. You'll never get out alive.
Sobota, 20. června 2020 - 00:09:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4551
Registrován: 9-2007
Pikehead:
"Jako generátor floskulí a prostopravd výborný, dáváte to skoro jako Wagon a to je vám o 40 let míň."
Ano, proto si za tím pochopitelně stát nemohu. Na K-Report píšu od roku 2007, troufám si tvrdit, že za tu dobu jsem změnil názor nesčetněkrát a je asi více, než jasné, že se tak ještě mnohokrát stane, ale i proto jsem začal tím "v ideálním světě.

Tím se vlastně dostávám k reakci na druhý odstavec; je mi jasné, že v praxi tato cesta dopadne obvykle jinak. Nicméně v tuto chvíli mám za to, že nejlepší způsob, jak poznat co dráha potřebuje, je se o tom s kompetentními lidmi pobavit a zamyslet se nad tím. Výsledkem by měla být právě ta koncepce a jelikož to ideálně samozřejmě nikdy nebude, tak by alespoň mohla být snaha se tomu nějak rozumně přibližovat. A znova dodám, že tou koncepcí ani nemyslím nic střeleného jako "vyšlo mi, že tady má kolejí vést osm a tak tohle sídliště prostě zbourám". Nepřijde mi zároveň ale třeba rozumný způsob, že naliju spoustu peněz do něčeho, co mi má optimalizovat současný stav, to se mi za 10 let povede, ale po těch deseti letech se budu velice divit, že ta tehdejší poptávka vzrostla natolik, že je ten nynější stav opět a zase nevyhovující.

Jak jsem psal výše, nemůžu si stát za tím, co píšu, protože nevím, jestli je to dobře. Jen si to myslím na základě informací, které mám teď k dispozici a mám za to, že jsou správné. Pokud máte chvilku a myslíte si, že mi nějaká podstatná informace uniká, máte chvilku na to mi ji sdělit, prosím? [happy] Klidně jako reakci na téma "kdo určuje co potřebuje dráha", opravdu se rád poučím.

Cisalpino: Já jsem psal i horší věci. [proud] Nicméně souvisí to s tím, co tu píšu v tomto příspěvku, snažím se své myšlenkové pochody na základě získaných informací a zkušeností usměrňovat. Opravdu nemohu tvrdit, že je potřeba zachovat každý centimetr tratí a netvrdil jsem to ani tehdy, neb jsem reagoval na to, co už mi přijde jako poněkud extrémní tvrzení, tedy S3 z Neratovic do Mělníka.
Sobota, 20. června 2020 - 07:31:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2596
Registrován: 12-2007
Keď sa bavíte o tom, kto kde čo (ne)potrebuje, tak po x-tý krát... Aktuálne bežia v Prahe dve pomerne veľké železničné stavby. A pretože plôch (pre koľaje to platí tiež) je málo, tak obe stavby majú ako zariadenie staveniska (okrem iných, inak tiež fajných) určenú rovnakú. V projektoch je to fajn, v realite nereálne.
Ja viem. Zhotoviteľ sa postará.
A keď sa bude robiť Smíchov, Vyšehradská, trať na letisko, malešický presmyk, NS 2, keď sa raz bude obnovovať teraz ešte nové,...
Premýšľa niekto nad tým ako sa to bude robiť? Je mi jasné, že projektant tam nakoniec nejaké zelené fliačky namaľuje. Ale mne to príde, že po nás potopa. Hlavne že dráha bude mať to, čo potrebuje...
Sobota, 20. června 2020 - 07:37:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2597
Registrován: 12-2007
Podľa zvuku ide práve niečo nákladné z Čelákovic po 074. Čo to?
Pikehead
Sobota, 20. června 2020 - 09:15:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6294
Registrován: 3-2007
Vantju: Ono je to z principu neřešitelné protože dráha je socialismus a ten je slepý k potřebám uživatelů a není schopný je efektivně uspokojovat. Tentýž problém máte ve školství, zdravotnictví - někomu se kradou a následně někam lejou miliardy, hodně se "veřejně diskutuje", ale jako uživatel z toho máte silně smíšené pocity.
Co mi přijde konkrétně na dráze jako aspoň nějak fungující je aktivní role jakýchsi mezičlánků, kteří trochu suplují podnikatelskou roli v pochopení a reakci na potřeby zákazníků. Řekl bych, že tuhle roli slušně zastává Korid, Žesnad a asi i MD objednávající rychlíky. Další užitečné informace a iniciativu do toho můžou přinášet i soukromí dopravci, viz Šatava kdysi (s lokálním dosahem) a Jančura v posledních deseti letech.
Nad tím vším existuje samozřejmě jakási nad-strategie infrastrukturní části MD, která asi dost podléhá politickým vlivům, v posledních pár letech se mi jako outsiderovi zdá, že neudržitelnost salámismu SŽDC v desátých letech, generační obměna (Svoboďák) a Babišovo chápání VRT jako potenciálního politického tématu vedou k nastartování trochu lépe strukturované diskuse, která když už nic jiného, povede k pochopení situace.

Traťovák: Vaše obsese plochami pro zařízení stavby mě baví. Jak to asi řeší v jiných velkých městech, třeba v Tokyu? Zbourají přilehlý mrakodrap, aby měli kam odstavit bagr a kolejová pole? Vybudují si na to umělou jeskyni?
Aktuálně probíhá Vršovice-Hostivař, kde je zázemí obrovské a může být klidně 3x větší. Negrelák měl na jednom konci půlhektarové nepoužívané Bubny, na druhém zabral volné plochy okolo a vešel se. Dál běží Smíchov-Radotín, obrovská stanice, o kus vedle předávací kolejiště, trať do Radotína vede nezastavěným územím s mnoha drážními pozemky a objekty okolo. Kde je tam problém? Pak jsou tu Vysočany, tam vám něco chybí? Já netvrdím, že je všude ideální stav, ale stavba je vždy věc dočasná vyžadující kompromisy a improvizaci, včetně ploch pro zázemí...
Sobota, 20. června 2020 - 09:37:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6349
Registrován: 9-2005
Radotín má vnvk a odtamtud byl vyhnán uhlíř. Je celá zabrána. Pak má kus koleje naproti staniční budově, kde bývalý uhelné sklady kdysi. Jinak žádné státodrážní pozemky kolem trati nejsou. Vše se musí najímat. Stejně jako parkování části EŽ na předávacím kolejišti patřícímu cementárně.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Sobota, 20. června 2020 - 09:38:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6350
Registrován: 9-2005
Kde se bude třídit štěrk že SmRadu?
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Pikehead
Sobota, 20. června 2020 - 09:49:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6295
Registrován: 3-2007
No jasně, že se něco musí najímat, stavba tohoto rozsahu probíhá jednou za půl století, přece nechcete trvale držet a starat se o pozemky, které jednou za padesát let použijete na zařízení staveniště...

Pokud vyhnali uhlíře, tak to je několik set metrů vlastní vypanelované plochy o šířce 20 m s manipulační kolejí, co víc si přát?

Ale z předchozích příspěvků se mi zdá, že Traťovák míří hlavně na Vysočany.
Sobota, 20. června 2020 - 10:02:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6351
Registrován: 9-2005
Ve Vysočanech ani v Radotíně nejspíš třídírna nebude. Dělá bordel. V Počernicích už je staveniště u 5. koleje.

Tratovak ale myslí do budoucna, kdy 5y krajní manipulační koleje v mnoha stanicích nebudou existovat a tak se tam nebude moci tak jednoduše zřídit staveniště.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Sobota, 20. června 2020 - 10:04:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6352
Registrován: 9-2005
Kdy se má podle aktualnich údajů zřídit ESA v Počernicích?
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Sobota, 20. června 2020 - 10:11:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2598
Registrován: 12-2007
Traťovák míří hlavně na Vysočany
Presne tak. Recyklačná základňa navrhnutá tam, kde sú z Vršovic (a kto vie odkaiľ ešte) zložené výhybky. Navrch je to beztak tak malá plocha, že sa tam zrecykluje prd makový. Ale na papieri to vyzerá dobre. Tento rok sa to podarilo vyriešiť, ale úsek Počernice - Vysočany sa má robiť v 2023 a to tam už budú stáť baráky.
Pred niekoľkými mesiacmi som prvý krát položil otázku, kam sa bude voziť vyťažený štrk (čističkou - lebo autami nemožno) a vytrhnuté koľajové polia. Doteraz mi nebol nikto schopný odpovedať.

A keď bude Česko ako Japonsko, potom porovnávajme Prahu s Tokiom...

stavba tohoto rozsahu probíhá jednou za půl století, přece nechcete trvale držet a starat se o pozemky
V Prahe sa, dúfajme, furt bude niečo veľké robiť. Keď nie nové, tak prerábať to staré. Koho zaujíma, čo bude za 50 rokov? Existuje snáď zámer, že napr. koľaj č. 105 v Běchovicích je nezrušiteľná a plochy vedľa nej nepredajné?

A kľudne sa na mne bavte. Ja sa pri zháňaní ploch a koľají veru nebavím - a nejde iba o Prahu...

Tratovak ale myslí do budoucna, kdy 5y krajní manipulační koleje v mnoha stanicích nebudou existovat a tak se tam nebude moci tak jednoduše zřídit staveniště. [ok]
Sobota, 20. června 2020 - 11:15:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3952
Registrován: 12-2007
Mořepetr: Je otázka, zda smíchovské nádraží je vhodné po odstav vlaků RegioJetu. Pořád se uvádí, že např. vyšehradský dvoukolejný most nestačí pro železniční dopravu a ještě by měl být zatížen odstavy vlaků, které beztak začínají a končí na hlavním nádraží? Proto je asi lepší, když odstavy vlaků jsou směřovány za stanici Praha-Vršovice. Ke všemu území smíchovského nádraží je pro bytovou výstavbu asi cennější než oblast, kam budou tyto vlaky v budoucnu zajíždět.
Sobota, 20. června 2020 - 12:31:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4979
Registrován: 3-2006
Ad Wagon: A u mostu jsme zas u další věci rozporu "Dráha" "Praha".
Tam si třeba dovedu představit, že pokud se začne budovat NSII, že vznikne nějaká aktivita za vymístění železnice z Nuslí.

Prostě není to jednoduché a nelze tedy jednoznačně definovat co je a co není potřebné.


U Smíchova a zde umístěných kolejích, byla jediná výhoda, ten prostor tam byl a sloužil k odstavování, cokoliv nového, musíte pracně projednávat a to s nejistým výsledkem. Ostatně dokáže si někdo dnes představit třeba výstavbu ONS (odstavné nádraží sever).
Sobota, 20. června 2020 - 13:25:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13584
Registrován: 8-2004
Mořepetr:
"kdo určuje co potřebuje dráha? Je ošemetné, že zůstane to co chce nyní nějaká skupina lidí, které nazýváte dráhou. ... Zeptejte se třeba žlutého, jak nepotřebuje koleje na Smíchově. A i ten tvoří potřeby "dráhy". Stejně jako Žesnad, osobní a nákladní dopravci, cestující a přepravci. Prostě určovat co opravdu potřebuje dráha, je dost ošemetná definice."
Jak víte, koho nazývám dráhou? Jasně, že je potřeba se bavit se všemi - se správci, s dopravci v osobní i nákladní dopravě nebo s objednateli osobní dopravy.
Pikehead:
"Vaše obsese plochami pro zařízení stavby mě baví."
Já ty obavy celkem chápu a rozumím tomu, že bez ploch se stavby dělat nedají a je žádoucí nějaké plochy v Praze pro takové účely udržet (a zcela jiná je situace někde v krajích). Na druhou stranu si nemyslím, že je to třeba spojovat zrovna s Bubny nebo Smíchovem a že to jsou ty správné lokality. Stejně tak mi nepřijde nic špatného na to, že se plochy pronajímají (viz Qěcy). Držet pozemky jen proto, abych jednou za 30 nebo 50 let je využil a jinak ležely ladem mi nepřijde jako žádoucí stav. Krom debat uvnitř "dráhy" (viz výše) nelze tedy přehlížet i okolí dráhy, tj. kde se nalézá a nebrat dráhu jako středobod všeho dění.
Mořepetr:
"u mostu jsme zas u další věci rozporu "Dráha" "Praha"."
Prve jste psal konkrétně o nádražích, ne obecně o dráze.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba horším zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
Sobota, 20. června 2020 - 14:04:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4980
Registrován: 3-2006
Ad Hroch: Já se Vás ale ptal kdo to tedy ve Vašem pojetí rozhoduje. takže nazýváte dráhou správce, dopravce a objednatele?


Hroch:
"
Mořepetr:
"u mostu jsme zas u další věci rozporu "Dráha" "Praha"."Prve jste psal konkrétně o nádražích, ne obecně o dráze."

A kolik procent obyvatel Prahy, rozená rozdíl mezi dopravnou a širou tratí.
Sobota, 20. června 2020 - 14:19:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2506
Registrován: 7-2017
Stejně tak mi nepřijde nic špatného na to, že se plochy pronajímají (viz Qěcy). Držet pozemky jen proto, abych jednou za 30 nebo 50 let je využil a jinak ležely ladem mi nepřijde jako žádoucí stav.
Ono jde o to, zda a kde bude co pronajímat. Když si přečtete "Stavební povolení" (či jak se to jmenuje), kde je předepsané, jak se s jakým materiálem musí nakládat, tak nevím, nevím.
Neděle, 21. června 2020 - 20:51:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13591
Registrován: 8-2004
Mořepetr:
"takže nazýváte dráhou správce, dopravce a objednatele?"
Domnívám se, že jsem již reagoval dostatečně a v celém kontextu.
Mořepetr:
"A kolik procent obyvatel Prahy, rozená rozdíl mezi dopravnou a širou tratí."
Ale psal jste to tu Vy a sem (na fórum řekneme odborníků a poučených laiků) ne obyvatelům Prahy.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba horším zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
Neděle, 21. června 2020 - 21:38:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4981
Registrován: 3-2006
Ad Hroch: Ano omlouvám se za ten otazník. Vyjmenoval jste je.


Psal jsem "když se Praze nelíbí kdejaké nádraží,"

Ano mohl jsem napsat Praze v uvozovkách a nádraží v uvozovkách.

Stejně jako Vy by jste mohl dát do uvozovek slovo dráha.

Toto forum ale takovou definici nemá a není ani v jeho podmínkách používat odborné výrazy, nebo železniční slang. Předpokládám, že i nepoučený laik, který používá slovo zácpa pro obě eventuality a plete si fenu ze zarážkou, zde může nejen být registrován, ale dokonce i přispívat.
Pondělí, 22. června 2020 - 11:06:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 22352
Registrován: 5-2002
MP: plete si fenu ze zarážkou
Jen do prvního kousnutí, pak už ne. [wink]
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Pondělí, 22. června 2020 - 12:59:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4983
Registrován: 3-2006
Přelepte: plete si fenu se zarážkou[blush]

Ad Hajnej: [ok]
Pondělí, 22. června 2020 - 21:00:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 39
Registrován: 3-2018
Se zájmem jsem si přečetl diskusi. Mám na to jednoznačný názor, kdo tady reálně s dráhou hýbe už 10 let. Luděk S. A nikdo jiný.
Úterý, 23. června 2020 - 11:48:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1766
Registrován: 3-2010
https://www.novinky.cz/krimi/clanek/vlak-smetl-u-prahy-osobni-aut o-ridic-zemrel-40328509 tak co, zacne se uz neco konecne delat s prejezdy na trati 074?? vykolejeny vlak, jedna osoba mrtva druha tezce ranena a ve vykolejenem vlaku jedna osoba lehce zranena... jj, ale nadale budeme zvysovat bezpecnost na prejezdech kde se nikdy nic nestalo...[kladivo]
Úterý, 23. června 2020 - 12:09:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 31
Registrován: 3-2020
a sakra odnesl to jediný motorák ve žluté hábu. [angry][angry][angry]
Doufám, že půjde opravit. tak snad musí auto dát přednost vlaku!!!
Úterý, 23. června 2020 - 14:36:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1743
Registrován: 12-2006
074: A kdy uz se konečně začne dělat něco s nebezpečnými křižovatkami, kde je místo semaforů jen značka STOP. Tam by se taky z vedlejší měly dát závory, které by se stahovaly vždy, když po hlavní silnici něco pojede? Proč utrácet statisíce kvůli pár sebevrahům, kteří neví, co se má dělat u značky STOP?
Úterý, 23. června 2020 - 15:52:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 367
Registrován: 6-2009
Tak něco na odlehčení, přidávám fotky z úseku Lysá nad Labem - Čelákovice z pátku večer, kdy byl spodek téměř kompletně dodělaný. Sanační souprava zrovna odpočívala v Lysé nad Labem. No, chůze je o něčem jiném, když už má řádně schůdnou drážní stezku.
Odkaz: Lysá nad Labem - Čelákovice-Jiřina dne 15.6.2020
Úterý, 23. června 2020 - 17:08:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1767
Registrován: 3-2010
Jenec: Jel jste nekdy vubec autem?? [happy]
Navic k cemu mame penize na zvyseni bezpecnosti na zel. Prejezdech ze.. [wink] jo vlastne vim na do vami sotouskym srdickem oblibenych trati..[wink]
Úterý, 23. června 2020 - 17:28:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3182
Registrován: 11-2006
074: To co navrhujete, není řešením, nýbrž pouze flikováním podstaty problému. A tou je nedisciplinovanost a ignorance řidičů silničních vozidel. Pokud se tohle nezlepší, pomůžou asi jen ty ruské blbuvzdorné přejezdy.[crazy]
http://www.spdz.estranky.sk/- stránka věnovaná M131.1443 (a nejen jemu)
Mladějov
Úterý, 23. června 2020 - 17:38:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14736
Registrován: 3-2007
Tak za hlubokého bolševika (50/60 léta) mohl orgán VB uložit za vážnější přestupek návštěvu nedělní školy (půlden) i s testem a teprve pak mu byl vrácen řidičák.

Neříkám, že by to šlo dělat takto dnes, ale jistá inspirace..[wink]
Úterý, 23. června 2020 - 19:04:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1768
Registrován: 3-2010
Zde viz fota z prejezdu, nic moc rozhled, uznavam ano hlavni chyba ridic, ale to by jsme ty nove PZS nemuseli davat nikde, mohli by jsme zrusit rychlostni omezeni, pres prejezdy, kde je to zkratka o pusu a jit se modlit, protoze z drahy by jsme udelali hrbitov..

Mladejov: Kde mam toto podepsat?? Vzdycky kdyz sednu za volant tak takovych kandidatu vidim nekolik..[wink]
Úterý, 23. června 2020 - 20:29:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13593
Registrován: 8-2004
074:
"jj, ale nadale budeme zvysovat bezpecnost na prejezdech kde se nikdy nic nestalo..."
Pravda, statistiku si nevedu. Nicméně od oka bych řekl, že se řeší jednak přejezdy, kde je TOR, jednak přejezdy, kde stávající zařízení dožívá (za investicí schovaná obnova SQ) a případně přejezdy na I.třídách.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba horším zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
Středa, 24. června 2020 - 00:36:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1769
Registrován: 3-2010
Hroch: TOR splnuje (jsou tam), statistiky mozna i vedou.. bohuzel..[smrt] a hlavne pokud se to vydava za zvyseni bezpecnosti, nevim mam jen obor kriminalistika (zde je i hojne zastoupena trasologie) v bakalarskem studijnim programu, tak pro me je zvyseni bezpecnosti, zlepseni parametru, slabych mist (v tomto velmi nebezpecnych prejezdu), nemusite se mnou souhlasit, ale pro mne je nejpodstatnejsi ukazatel pocet kolizi a zraneni, bohuzel zde prejezdy na trati 074 za posledni 3 roky maji na svedomi 4 lidske zivoty, 8 tezce ranenych, 12 lehce... docela drsna statistika na lokalku...[smrt] (nechci se hadat, jen statisticke shrnuti)..[smrt]

(Příspěvek byl editován uživatelem 074.)
Středa, 24. června 2020 - 06:46:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2600
Registrován: 12-2007
že se řeší jednak přejezdy, kde je TOR

Jo, jo, 10 a 15 km/h - to je dnes hit. A zrovna ako na potvoru v cca 15 promile. Už sa (vraj) stalo, že to manipulák nedal na prvú dobrú…
Středa, 24. června 2020 - 23:43:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 369
Registrován: 6-2009
Do sekce tratě v síti TEN-T jsem dal reportáž z úseku Horní Počernice - Vysočany před zahájením stavebních prací. První výluky začnou 29.6.2020.
https://www.k-report.net/presmerovani/?prispevek=4214984
Čtvrtek, 25. června 2020 - 19:52:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4114
Registrován: 6-2016
Radotínská perlička - patrně ukotvení čehosi venku. Foceno mobilem v podchodu na N 49°58.96105', E 14°21.59993'

Čtvrtek, 25. června 2020 - 20:52:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13600
Registrován: 8-2004
Qěcy:
"Kdy se má podle aktualnich údajů zřídit ESA v Počernicích?"
Nyní to vypadá na listopad.
074:
"statistiky mozna i vedou.."
Jaké? Nechápu. Já psal, že si nevedu statistiku o náplni staveb ukrývajících se pod položkou "zvýšení bezpečnosti na železničních přejezdech".
074:
"nechci se hadat, jen statisticke shrnuti"
Já nemám potřebu s Vámi polemizovat, chtěl jsem pouze doplnit informace bez potřeby je hodnotit.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba horším zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
Čtvrtek, 25. června 2020 - 23:47:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1770
Registrován: 3-2010
Hroch: Vedete debatu, nebo vyklad?[happy]
Pondělí, 29. června 2020 - 19:47:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 982
Registrován: 6-2015
Návěstidla už rostou [ok]
Pondělí, 29. června 2020 - 20:33:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6361
Registrován: 9-2005
V HoPo vytrhány výhybky 12, 13, kolej 8a. Kolej 6 je tedy odpojená a bude snesena. Výhybky 12, 13 budou do zítra do 20 hodin nahrazeny kolejovým polem.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Úterý, 30. června 2020 - 08:51:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1878
Registrován: 5-2002
Ve Vysočanech vytržena výhybka 17 a na výhybku 8 se igráčkové dnes ráno chystali.
Kdo chce, hledá způsob, kdo nechce, hledá důvod.
Úterý, 30. června 2020 - 17:14:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 975
Registrován: 3-2004
Není to tak dávno, co se Horní Počernice předělávaly a vzniklo ostrovní nástupiště. To už to zase likvidujou?
Úterý, 30. června 2020 - 18:15:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 22385
Registrován: 5-2002
Fucida: Ostrov je v HoPo mezi 2. a 4. kolejí, toho se to nijak netýká. A jinak je obecně známo, že ten ostrov byl nultá etapa rekonstrukce, aby se nemuselo hlídat ježdění do lidí.
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Úterý, 30. června 2020 - 18:44:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13610
Registrován: 8-2004
Přesně tak. Na to, co bylo v HoPo vybudováno 2011-12 se v podstatě sahat nebude (vyjma drobností), jak píše Hajnej, byla to taková 0. etapa. Naopak se k tomu dodělá i zbytek celé stanice. Nicméně to, co probíhá včera a dnes jsou pouze provizoria - vyzískávání výhybek pro provizorní odbočky.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba horším zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
Úterý, 30. června 2020 - 19:51:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 983
Registrován: 6-2015

Návěstidla rostou jak houby po dešti...

Středa, 01. července 2020 - 07:55:58  
Administrátor
Číslo příspěvku: 73623
Registrován: 4-2003
K6S31ODR:
Díky moc za fotky, ale příště prosím aspoň o nějaký popisek - ne každý pozná, že je to u Káranného...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Středa, 01. července 2020 - 12:08:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 22388
Registrován: 5-2002
MZ: ne každý pozná, že je to u Káranného
Přiznám se, že to jsem taky nepoznal, domnívaje se, že je to u Káraného... [wink]
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Středa, 01. července 2020 - 12:14:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13292
Registrován: 5-2004
Ode dneška na 16 dní tradiční výluka Radotín - Dobřichovice, tedy praktická nepoužitelnost S7 i dálkovky na Plzeň.
Ghost
Středa, 01. července 2020 - 12:22:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2238
Registrován: 1-2011
Petr_vlček:
"Ode dneška na 16 dní tradiční výluka Radotín - Dobřichovice, tedy praktická nepoužitelnost S7 i dálkovky na Plzeň."
Jojo rozkaz zněl jasně, rychlíky neprojdou (NAD Beroun - Smíchov), ale třívozové Ex 3xx vesele jezdí. (samozřejmě uvažovat nad tím aby Exy zastavily v Berouně pro lidi by bylo porušení §1)
Středa, 01. července 2020 - 12:25:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2130
Registrován: 7-2017
Ghost: Ono by to možná bylo jinak, kdyby od 11.7 nebylo potřeba jezdit Praha–München. [wink] Ale to zastavení v Berouně, s příjezdem do Phy později a odjezdem odtamtud dříve, by bylo vhodné.

(Příspěvek byl editován uživatelem Tantin27.)
Středa, 01. července 2020 - 13:16:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9112
Registrován: 5-2002
Ode dneška na 16 dní tradiční výluka Radotín - Dobřichovice, tedy praktická nepoužitelnost S7 i dálkovky na Plzeň.

Z Velké Chuchle (horní) mohou obyvatelé alternativně použít autobus na tramvaj z Barranadova - také toto léto nepoužitelné... Vlastně důmyslně zkordinované 2 akce.
Středa, 01. července 2020 - 14:10:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13293
Registrován: 5-2004
Beroun má v podstatě stejnou nabídku do Prahy podle vody i po hrbatý. Pokud tedy někdo nevymyslí souběžnou letošní už několikátou výluku i tý hrbatý. Hodinovka osobáků. 21. století jako řemen.

Ta NAD bude vzhledem k totálnímu zasekání Prahy IAD (stav běžný od konce korony + lidi co místo na P+R v Berouně pojedou autem až do Prahy protože jaksi vlak nebude použitelný (i to torzo bude jezdit jako vždy náhodně včas či +30) víceméně nepoužitelná a z Berouna budou R16 jezdit buď seklé nebo ujíždět.

Zajímavá bude víkendová rekreační doprava i s koly - osobáky 0,75 běžné kapacity a navíc lidi z rychlíků. Občas nejspíš nepobere regina už z Berouna - Klatovák je totiž o víkendu navázán nikoli na ešus ale na reginu přes Rudnou.
Středa, 01. července 2020 - 14:12:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 38
Registrován: 3-2020
Tak to vypadá, že už se rozběhli práce na modernizaci nádraží a okolí Vysočanského nádraží. ještě odpálit budovu a postavit novovou :-D
Středa, 01. července 2020 - 14:45:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 749
Registrován: 10-2009
Ghost: Byla samozřejmě snaha o zastavení aspoň nějaké dálkovky v Berouně. Názor ministerstva byl tradiční [happy]
Te audire non possum, musa sapientum fixa est in aure.
Je monte, je valide!
Středa, 01. července 2020 - 15:09:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6881
Registrován: 8-2006
fanda_tatrovek: Rozběhla a realita je taková, že výlukový S22 na Milovice projel Čel.- Zálužím ve 14:55[uhoh], takže cca +15. Tím pádem vlastně za ním jel/jede S9, který jede vlastně na čas. Zálužím sice projel v 15:01, ale příjezd do Lysé je psaný v 15:15[coze], takže by to měl zvládnout.
Středa, 01. července 2020 - 15:38:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2522
Registrován: 7-2017
fanda: žádná nová budova nebude, bude kukaň.
Středa, 01. července 2020 - 17:17:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4123
Registrován: 6-2016
Petr_vlček: proč mi k té výluce začala vrtat v hlavě zase ta "odbočka Berounka"??? Kurewsky by se hodila, a jak bylo vidět na Barrandově/Chuchli, tak se to dá zmáknout (alespoň kolejově) v cukuletu.