Diskuse » Autobusy a trolejbusy » Doprava ve středních Čechách » Archiv diskuse Doprava ve středních Čechách do 28. 2. 2023 « předcházející | další »

Archiv diskuse Doprava ve středních Čechách do 28. 2. 2023

dolů
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda
odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři
   autor příspěvek
F.v.
Sobota, 17. prosince 2022 - 14:13:31  
Neregistrovaný host
pdk:
"Pajzák:
"pdk: "Což právě je ten pochybný posun významu termínu. Validace je ověření, takže validátor ověřuje, neprodává."A když ověřuje i prodává?[wink]"Tak to pořád je především prodejní automat, popř. zařízení spojující obě funkce. Ale daleko víc lidí potřebuje koupit než ověřit.
"
A co je za problém si pořídit dlouhodobý kupony?
Sobota, 17. prosince 2022 - 14:28:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15265
Registrován: 5-2004
K cemu je dlouhodobej kupon pro obcasny jizdy a jeste k tomu v ruznych relacich?

Jako je hezky ze v prase je rocni za petku na den, pro ca 10 dni v roce to je ale kurva draha sranda.
Roman_j
Sobota, 17. prosince 2022 - 18:43:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 143
Registrován: 3-2009
Petr_vlček:
"kraj planuje nabrat 150 revizoru a jen platy budou min 50000/ks"

Myslím, že 50 000 měsíčně je nadsazený údaj. To je zhruba mzda revizora DPP, ta se ovšem skládá - bez osobní znalosti věci - z nějakého měsíčního paušálu, hádám 20 tisíc, a z pohyblivé složky mzdy odvíjející se od vybraných přirážek.
Teď zvažte, jaká frekvence tramvají je před Národním divadlem, a jaká je frekvence autobusů ve Zlámané Lhotě. Co tedy vybere mimopražský revizor?
A totéž z druhé strany: Bude nabídnutá mzda natolik postačující, aby kraj sehnal 150 revizorů?

Pak je tu otázka, zda říkat, že vybrané přirážky jsou na mzdu revizorů, nebo že jsou vybranými přirážkami kompenzovány úniky tržeb.

Nakonec reálné počty revizorů: Řekněme při třech směnnách (ranní, odpolední, víkend plus nějaká noční) počítejme padesát revizorů na směnu. Při více než deseti okresech (Praha východ, Praha západ, RA, LN, ME, MB, NB, KO, KH, BN, PB, BE, KD a možná jsem něco i vynechal) je pět revizorů na směnu a okres. Chodí-li ve dvou, je to dostatečný počet?
www.revisor.cz - odznaky, předpisy, a jiné

Sobota, 17. prosince 2022 - 19:23:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15267
Registrován: 5-2004
Tak ja si ty revizory nevymyslel. O nich je v tom odkazovanem clanku.

A 50 litru i s odvodama je +-pokladni v lidlu. Tudiz na revizory za ty penize sel leda nejaky psychopat typu nekdejsich psvb. Pro normalniho by to muselo byt tak o 10 vic.
Smithers
Neděle, 18. prosince 2022 - 08:26:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 828
Registrován: 12-2007
Nejsme schopní ani zajistit tarifní kázeň na železnici kolem Prahy, tam jsou úniky jak prase, ale zájem řešit to není. A teď si to ještě zkomplikujeme v busech.
Neděle, 18. prosince 2022 - 09:14:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15271
Registrován: 5-2004
Jojo. Radotin - cernosice, kolenovrty - ricany, sedlec - roztoky...

V tech busech asi budou revizori jezdit ve dvojici - druhej pojede autem za busem aby ten kontrolujici netravil hodiny treba v hvozdanech nebo netapal pesky z bubovic zpet do breznice...
Roman_j
Neděle, 18. prosince 2022 - 09:50:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 144
Registrován: 3-2009
Petr_vlček:
"Tak ja si ty revizory nevymyslel."
Omlouvám se za nejednoznačné vyjádření.
Diskusní příspěvek jsem myslel jen co do výše Vámi tipované hrubé mzdy.

Ohledně počtu revizorů jsem volně navázal a rozepsal se. Vím, článek uvádí cca 150.
www.revisor.cz - odznaky, předpisy, a jiné

Neděle, 18. prosince 2022 - 10:38:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15274
Registrován: 5-2004
Nojo, jenže hrubá mzda není vše, ještě zaměstnavatel platí z té hrubé mzdy odvody. Šokiální a zdravotní. A to dělá ca 20-25%. Neboli hrubá mzda 40, z toho vyleze čistá nějakých 32 a náklad je 50 a víc. Za tuhle almužnu to může dělat leda nějaký úchyl co si chce honit ego na lidech. To fakt může jít do nějakýho superhypu a nebude mít riziko že dostane každej druhej den nafackováno....
Beulas
Neděle, 18. prosince 2022 - 11:14:00  
Neregistrovaný host
Těch 150 při dvoumuži na tři směny dostatečně souvisle nepokyryje ani PO-NE a dokonce bych si troufal tvrdit, že je to tak akorát na posílení jen samotné Prahy (+přechody z B do 1) natož aby hlídali celý kraj. Nehledě na to, že z fleku nenajdete 150 lidí snad do žádného oboru natož tak velmi specifického jako revizor VHD.
Neděle, 18. prosince 2022 - 11:21:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1546
Registrován: 8-2020
Petr_vlček:
"Jojo. Radotin - cernosice, kolenovrty - ricany, sedlec - roztoky...
V tech busech asi budou revizori jezdit ve dvojici - druhej pojede autem za busem aby ten kontrolujici netravil hodiny treba v hvozdanech nebo netapal pesky z bubovic zpet do breznice..."
To mají busy tak tragické intervaly? Resp. Jak dlouho tam ti řidiči stojí při obratu?
Neděle, 18. prosince 2022 - 11:55:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1866
Registrován: 11-2007
Na co dva revizory na jeden výkon? Nestačí jeden? Kdyby byl nějaký malér, je ve voze vždy ještě řidič, který je na jeho straně (narozdíl od nástupu předem, kdy je řidič obvykle na straně druhé). Na Ingspedu jsem jezdil v jednom téměř pořád, včetně třeba MHD Trutnov (nástup všemi dveřmi). Řidiči maximálně spolupracovali, a když se nestihla kontrola během zastávky, prostě se zadní dveře nechaly zavřené a výstup předem (kdo chtěl vystoupit zezadu, prošel s jízdenkou dopředu).
V momentě, kdy není potřeba překvapit řidiče, tak klidně může revizor jezdit část směny s ním. A pokud by druhý měl jet v autě, na ti není potřeba druhý revizor, stačí řidič (a další kolegy může ještě navézt do oblasti), alespoň na Ingspedu to tak fungovalo.
Neděle, 18. prosince 2022 - 13:32:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1791
Registrován: 9-2009
Beulas:
"Vzhledem k tomu, že to PID prezentuje jako hotovou věc, tak mezi Vámi a IDSK přeci muselo proběhnout nějaké jednání? Předpokládám, že existují konkrétní smlouvy, které jasně vymezují rozsah vzájemného uznávání tarifu a ze kterých si bez dodatků k nim, které musí podepsat obě strany nelze dělat trhací kalendář."
No, mohu jen lakonicky konstatovat, že někdy zkrátka politická prohlášení a tiskové zprávy předběhnou jednání na odborné úrovni.

Beulas:
"Jinak PID celkem kritizujete což netvrdím, že nemáte v mnohém pravdu nebo je kritika neoprávněná, ale je celkem zvláštní, že zrovna LK s PIDem tu hru hraje nejvíc, zatímco třeba plzeňský kraj si to přes čáru nepustí ..."
Řekněme, že pro mě jsou na prvním místě cestující a z Libereckého kraje jich, pokud pominu vnitrokrajské cesty, nejvíc míří do Středních Čech a Prahy. Současně i nejvíc turistů přijede z Prahy (nebo přes Prahu), takže je celkem logické, že se o spolupráci snažíme.

Jičíňák:
"Z původního příspěvku bych skoro nabyl dojmu, že je Vám jedno, jaká je výše tarifu PID.

Jak to tedy vlastně funguje? Jako spravedlivé řešení by mi připadala přesná znalost využití jízdních dokladů v oblastech překryvu (na základě dat z odbavovacích zařízení) a z ní vyplývající případné finanční vypořádání mezi kraji, pokud tržby z jízdenek dle tarifu jednoho kraje v součtu působí výpadek tržeb z jízdenek dle tarifu druhého kraje. Ale takto to asi nefunguje, že?"
Takhle, když zavádíme přesah, snažíme se o to, aby ceny byly alespoň podobné. A pracujeme s nějakými ekonomickými předpoklady. A současně předpokládáme (vždy se tak domlouváme), že jakákoliv změna tarifu s dopadem na mezikrajskou dopravu bude projednána. (Ale to se tady nestalo.)

---
A jinak k té tarifní revoluci za mě asi tolik:
Velice jsem fandil ekonomickému pohledu na veřejnou dopravu, který razí Středočeský kraj, zejména s ohledem na témata jako lokálky, dopad Green deal na financování atp. Ovšem postavit tarifní revoluci na tom, že zaměstnám 150 lidí (cca 75 mil. Kč/rok) navíc, to dosavadní racionální ekonomický pohled na věc staví do jiné roviny, nemluvě o tom, že všem kritikům rušení beznadějných lokálek dal pan radní do rukou zbraň a ostré náboje.[bomba]
Co se vyhozených peněz týče, ani nezmiňuji investice do sčítacích rámů, které SČK "musí" pořídit jen proto, že "nechce" využít vlastností stávajících odbavovacích zařízení, které - kdyby se opravdu chtělo - poskytnou všechny potřebné statistiky také, navíc ve větší míře detailu, protože ze sčítacího rámu nedostanete informaci o konkrétní přepravní relaci, natož o kategorii cestujícího (tarifu).

A dokud v této zemi jsou zbytky demokracie, tak si dovolím stav věci kritizovat, protože jak jsem PID protahovaný dál a dál od Prahy považoval za paskvil, tak teď vidím jasný důkaz, že ono to jde domrvit ještě víc.[ko]

Jak jsem ale psal minule: Čím větší blbost, tím blíže k realizaci. A tady navíc obtížně půjde bojovat proti sluníčkovým argumentům typu "usnadní to práci řidičům" a "zkrátí se odbavení cestujících".
"Usínal jsem s pocitem, že celý svět je v pr.... Když jsem se ráno probudil, tak jsem ten pocit měl dál. Asi neumím spát." (Jan Werich)
"You can’t wait until life isn’t hard anymore before you decide to be happy." (Jane Marczewski, 31.12.1990-19.2.2022 alias Nightbirde)

Neděle, 18. prosince 2022 - 14:33:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15278
Registrován: 5-2004
"To mají busy tak tragické intervaly? Resp. Jak dlouho tam ti řidiči stojí při obratu?"

Tak zrovna Březnice - Hvožďany disponuje tříhodinovou dírou v kladiva a jinak to jsou náhodný výstřely stejně jak za časů ČSAD. Pokud se revizor bude pohybovat jen na autobusáku v Březnici tak před odjezdem něco zkontrolovat stihne. Pokud by ale měl kontrolovat i po lince, pak zkontroluje tak 6 spojů za šichtu a z toho půlka poveze jednotky kusů.

Nedejbože o víkendu (tady teda nejezdí nic, ale třeba na Berounsku se nějaký linky s i= 4 hodiny najdou).
Neděle, 18. prosince 2022 - 19:16:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6099
Registrován: 11-2007
https://www.cs-dopravak.cz/stastna-sedmicka-crosswayu-pro-prazsko u-arrivu-city/
Roman_j
Neděle, 18. prosince 2022 - 21:28:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 145
Registrován: 3-2009
Petr_vlček:
"Nojo, jenže hrubá mzda není vše, ještě zaměstnavatel platí z té hrubé mzdy odvody."
OK, vím, pracoval dost let jako účetní, pár let jako ekonom.
Jenom jsem chtěl už prve říct, že mi 50 tis. hrubého připadá docela vysoká paušální mzda; linkoví revizoři tolik nemají.
www.revisor.cz - odznaky, předpisy, a jiné

B932E
Úterý, 20. prosince 2022 - 21:43:09  
Neregistrovaný host
Tak to teda fakt nevím jestli je výhra na vytížené linky typu 332 koupit zrovna LE LINE 12M pro méně sedících než měla C954, když jsou na trhu k dispozici kapacitnější vozidla např. 13M nebo 14.5M do příměstské aglomerace mnohem vhodnější.
Přecechtěl_Roman
Úterý, 20. prosince 2022 - 23:17:02  
Neregistrovaný host
B932E:
"Pavluscha:
"https://www.cs-dopravak.cz/stastna-sedmicka-crosswayu-pro-prazsko u-arrivu-city/"Tak to teda fakt nevím jestli je výhra na vytížené linky typu 332 koupit zrovna LE LINE 12M pro méně sedících než měla C954, když jsou na trhu k dispozici kapacitnější vozidla např. 13M nebo 14.5M do příměstské aglomerace mnohem vhodnější."
Tady nejde o to, co je na trhu, tady jde o to, co si ROPID objednal
Úterý, 20. prosince 2022 - 23:35:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4959
Registrován: 4-2003
B932E: Dvanáctimetrové vozy jsou na 332 jen na pořadích, která jezdí až do Neveklova, a tam se dlouhé vozy asi úplně nehodí kvůli průjezdnosti, zastávkám atd. Na pořadích, co jezdí jen Praha-Jílové, jsou předepsány klouby. 13 m je kategorie, kterou Ropid nezná - dopravce, který si takový vůz pořídí, dostává zaplaceno stejně jako za 12 m, takže cenový rozdíl by šel za ním. 14,5 - 15 m samozřejmě lze, ale musel by to někdo zaplatit, schválit, že to tam bezpečně projede atd. Pak si to objednatel objedná a dopravce koupí. Věřím, že kdyby to u toho Neveklova šlo, tak už to tam jezdí...
Sirka
Neděle, 01. ledna 2023 - 13:29:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 625
Registrován: 9-2007
Jaroslav_T:
"Jak zaplatím v autobuse nulovou cenu?"
Jednoduše, řekneš kam jedeš a řidič podle toho vydá buď za 0 nebo za příslušnou hodnotu
"Kdo Bakcha příliš velebí, pocítí to ráno na lebi. Pročež mudřec napomíná syna: střez se hochu, zlá jest kocovina!"
Neděle, 01. ledna 2023 - 16:16:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12975
Registrován: 4-2003
Vlčoun: a tuhle almužnu to může dělat leda nějaký úchyl co si chce honit ego na lidech. To fakt může jít do nějakýho superhypu a nebude mít riziko

Jo, můj mladej si jako študák loni přivydělával v Lidlu, práce je to sice relativně solidně ohodnocená (na práci obyč. makáče), ale kousek od hranice Prahy rozhodně ani omylem nedostahuje zde udávaných hodnot i u lidí na HPP.

Přitom jde o intenzívní fyzickou dřinu a lidi se navzájem fest hlídají. Na poměr dřina-odměna jsou to dosti pracně vydělané peníze.

Troufnu si tvrdit, že průměrný zájemce o práci řidiče autobusu či zmíněného třeba revizora se takovýhle práci právě proto vyhne velkým obloukem.
Do Prahy jsem nepřijel na mopedu, ale dvanáctiválcem Českých drah!

Neděle, 01. ledna 2023 - 16:59:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5847
Registrován: 12-2007
RadekŠ:
"Troufnu si tvrdit, že průměrný zájemce o práci řidiče autobusu či zmíněného třeba revizora se takovýhle práci právě proto vyhne velkým obloukem."
Což ale zdejším diskutérům nebrání to stále opakovat.
Neděle, 01. ledna 2023 - 18:08:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15328
Registrován: 5-2004
Proto pisu ze to nebude delat nikdo normalni. Za 30-40 cistyho si 2x do tejdne dat strkanici s vyhrozovanim vybitim rodiny a jednou do mesice rvacku da malokdo. Je cim dal vic lidi co nemaji moc o co prijit nebo jim je vsecko jedno (fetky).

Mch ridici pokud vim nejsou. Tak pochybuju ze za podobnejch podminek budou revizori.
Pajzák
Neděle, 01. ledna 2023 - 18:32:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6608
Registrován: 6-2015
Jaký je rozdíl mezi revizorem a průvodčím, co se týče těch rizikových situaci? Těm nikdo vybitím rodiny nevyhrožuje? Nebo jsou taky nenormální?

(Příspěvek byl editován uživatelem Pajzák.)
Neděle, 01. ledna 2023 - 20:18:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12976
Registrován: 4-2003
Za 30-40 cistyho

Když už tady metáte takovýmahle sumama, tak si někde aspoň zjistěte, kolik třeba berou měšťáci na malým městě nebo kolik bere příslušník PČR, který dnes a denně "šlape chodník".

Nebo to srovnejte s vobyčejným konduktérem.

(Příspěvek byl editován uživatelem RadekŠ.)
Do Prahy jsem nepřijel na mopedu, ale dvanáctiválcem Českých drah!

Pondělí, 02. ledna 2023 - 09:55:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 45
Registrován: 5-2021
MHD Kolín od 1.1. má jízdné zdarma.
Pondělí, 02. ledna 2023 - 12:17:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1873
Registrován: 11-2007
... mě se taky líbí těch 30-40 čistého 🤣 linkový revizoři např na Ingspedu mají 20. Hrubého
Pondělí, 02. ledna 2023 - 18:36:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 186
Registrován: 8-2018
V tech busech asi budou revizori jezdit ve dvojici - druhej pojede autem za busem aby ten kontrolujici netravil hodiny treba v hvozdanech nebo netapal pesky z bubovic zpet do breznice...

myslím, že je celkem běžné, že jezdí jeden z revizorů v autě. Ono v době mobilních telefonů se po třech kontrolách ví o přítomnosti revizora po "celém okrese" a efektivita práce revizora se tím dostane na nulu...

Nojo, jenže hrubá mzda není vše, ještě zaměstnavatel platí z té hrubé mzdy odvody. Šokiální a zdravotní. A to dělá ca 20-25%.

34, slovy třicet čtyři procent

Vy jste zkrátka střelec ve všech tématech a v každé diskuzi, do které se zapojíte...
Pondělí, 02. ledna 2023 - 21:52:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 46
Registrován: 5-2021
Celkem v tichosti přebralo About me od Arrivy City mnoho pořadí na linkách 331, 385, 428, 461, 469.

Jsou to linky kde docházelo k velkému personálnímu výpadku řidičů. Jen je zajímavé že to nebylo nikde prezentováno. Zjistit se to dá až z jízdních řádů jednotlivých linek.
Úterý, 03. ledna 2023 - 13:06:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5622
Registrován: 9-2007
Strojvedoucí ČD bere 30-50 tisíc čistého, výpravčí rovněž a strojvedoucí u lepších soukromých nákladních dopravců 60-100 tisíc čistého.

Dál?

(Pardon za OT, jen mě překvapilo, že pro někoho je při dnešních pracovních možnostech a parametrech práce řidiče autobusu 30-40 čistého adekvátní částka. A upřímně teda i platy obecně, částky co píšu jsem si nevycucal z prstu.)

(Příspěvek byl editován uživatelem Vantju.)
Úterý, 03. ledna 2023 - 13:12:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 592
Registrován: 11-2007
Obecné číslo o výši platu moc neřekne, neříká jestli je s prémiemi nebo bez, za 5x8 hodin nebo více, atd atd.
Es gibt keine verzweifelten Lagen, es gibt nur verzweifelte Menschen.
Úterý, 03. ledna 2023 - 14:01:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4630
Registrován: 12-2005
LOU: Tak pokud se nemění JŘ, tak se většinou změny dopravce moc neuvádí, cestující veřejnost toto moc nezajímá.
Úterý, 03. ledna 2023 - 15:17:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1690
Registrován: 4-2019
LOU:
"Celkem v tichosti přebralo About me od Arrivy City mnoho pořadí na linkách 331, 385, 428, 461, 469."
Např. na lince 385 převzali jenom víkendové spoje k Aquaparku, což je v podstatě separátní linka a běžné cestující 385 moc zajímat opravdu nebude. Jízdní řád na portále IDOS - VJŘ (102385) však působí opravdu kouzelně.
285469 jsou dva víkendové okruhy přes Předboř.
Ostatní (102331, 285428, 285461) už jsou celkem běžné rpzsahy.
Úterý, 03. ledna 2023 - 20:07:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1331
Registrován: 1-2007
Zrovna Aquaparkové pořadí jsem projel nedávno nedávno dopravcem Aranea. V celku pravidelně se objevuje kloubák na lince 333 dopravce Baronetto.
Sirka
Středa, 04. ledna 2023 - 18:03:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 627
Registrován: 9-2007
Dvakrát zachycený Cross 4ST 2248 - koukám že ho mám v jednom stejném dni (nějak po integraci, necelé 3 r. zpátky) vyfocenej jak v Kolíně tak v Poděbradech...

"Kdo Bakcha příliš velebí, pocítí to ráno na lebi. Pročež mudřec napomíná syna: střez se hochu, zlá jest kocovina!"
Pátek, 13. ledna 2023 - 18:01:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4022
Registrován: 1-2010
Chci se zeptat, když mám koupený PID lístek za 60 korun s pásmovou a časovou platností.. konkrétně lístek na 6 pásem z Masarykova nádraží do Čelákovic, a s časem platností od 6:51. V Čelákovicích jsem chtěl přestoupit na autobus s odjezdem v 7:32, a popojet s ním jednu zastávku do centra. Nicméně řidič v lince 443 mi řekl že si musím dokoupit lístek za 14 korun. Jak to v těchto případech je?
Tratě 020,021,022,030,031,032 a koridorová 010 jsou má srdeční záležitost [happy]

DP Hradec Králové [satan]

A=Končí na zastávce Kozlovka
F=Končí na zastávce Kingspan
T=Končí na zastávce Podzámčí
Pátek, 13. ledna 2023 - 21:59:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1336
Registrován: 1-2007
Nejsem si jist, ale jízdenka za 60 Kč má platnost nějakých 2,5 hodiny Čelákovice jsou ve druhém pásmu. Takže pásma P(2x),O,B,1 a 2. Řidič tedy pravdu nemá.
Sobota, 14. ledna 2023 - 10:23:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1885
Registrován: 11-2007
Poradíte, kde je vyfoceno...?



Sobota, 14. ledna 2023 - 11:04:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1886
Registrován: 11-2007
Pokračování:


Sobota, 14. ledna 2023 - 11:14:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4632
Registrován: 12-2005
Zdenda999: Předposlední fotka jsou Heřmaničky u nádraží, 6. fotka z toho předchozího příspěvku jsou Votice u nádraží.
Sobota, 14. ledna 2023 - 20:38:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 191
Registrován: 8-2008
7. fotka v prvním příspěvku jsou Votice - výjezd z autobusového nádraží
8. je pod Arnoštovicemi
10. Sedlec-Prčice (náměstí v Sedlci, v pozadí je Karosa 7S6 3470 TJ Sokol SP)
17. by měly být Petrovice u Sedlčan
Lc_736__c_954
Sobota, 14. ledna 2023 - 21:37:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6739
Registrován: 6-2006
2) Kladno, Nádraží
Čuník
Středa, 25. ledna 2023 - 21:16:04  
Neregistrovaný host
Hustá je fotka 11. Tudy vede nějaká linka, nebo si řidič jen tak zajel na polní cestu?
Pajzák
Středa, 25. ledna 2023 - 22:45:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6680
Registrován: 6-2015
Šlo o fotojízdu.
Martinmarilynmanson
Čtvrtek, 26. ledna 2023 - 05:58:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11355
Registrován: 12-2007
Fotka č.1 - šlo by přečíst, co to bylo za linku, resp. co bylo na cedulích za sklem?
Sháním staré jízdní řády v Severočeském (Ústeckém) a Západočeském (Karlovarském i Plzeňském) kraji.
Čtvrtek, 26. ledna 2023 - 22:43:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1203
Registrován: 4-2013
Chci se zeptat jak funguje tarif IREDO a PID na železniční trati Třemošnice - Čáslav a na autobusové lince PID 780 (Třemošnice - Čáslav), když budu mít síťovou jízdenku IREDO za 160 Kč a budu chtít nastoupit do autobusu linky PID 780 ve Žlebech a budu chtít jet úsek Žleby - Čáslav. Bude mi to umožněno na síťovku IREDO nebo ne?

Děkuji

Ptám se proto, že IDOS když zadám Čáslav - Žleby ukazuje jen PID zóny....
Pátek, 27. ledna 2023 - 02:21:36  
Neregistrovaný host
Ano. IREDO zona 718 a 720. Pokud bude řidič znát správně podmínky tak Vám jízdu umožní.
Posláno z mobilu. 2.0
Pátek, 27. ledna 2023 - 04:24:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 19
Registrován: 11-2020
Jistě, mrkněte do jízdního řádu: https://jrportal.dpp.cz/DataFTP/JRPortalData/780/20221211c/780_li nka.pdf

juki:
"Chci se zeptat jak funguje tarif IREDO a PID na železniční trati Třemošnice - Čáslav a na autobusové lince PID 780 (Třemošnice - Čáslav), když budu mít síťovou jízdenku IREDO za 160 Kč a budu chtít nastoupit do autobusu linky PID 780 ve Žlebech a budu chtít jet úsek Žleby - Čáslav. Bude mi to umožněno na síťovku IREDO nebo ne?

Děkuji

Ptám se proto, že IDOS když zadám Čáslav - Žleby ukazuje jen PID zóny...."
LMDP
Pátek, 27. ledna 2023 - 16:32:37  
Neregistrovaný host
Jde o to, že někdy snad loni nebo předloni byla mezi PIDem a sousedními IDS zavedena podmínka, že i v oblastech překryvů pro vnitrokrajské cesty platí výhradně tarif daného kraje. Pro cesty, kde se z mezikrajské linky přestupuje na (i do toho sousedního IDS zaintegrovaný) úsek jen v rámci jednoho kraje, je tak výklad sporný, spíš se ale přikláním k tomu, že dle znění tarifu by to možné být nemělo.

https://www.k-report.net/presmerovani/?prispevek=4510982
Pátek, 27. ledna 2023 - 17:24:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 841
Registrován: 10-2009
LMDP: Toto neplatí v Ústeckém kraji, tam by měla jízdenka PID pro čistě ústeckou cestu jít koupit. Konkrétně by to mělo platit od 10. pásma, které v ULK není.
Te audire non possum, musa sapientum fixa est in aure.
Je monte, je valide!
Škoda_15tr
Pátek, 27. ledna 2023 - 20:49:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 461
Registrován: 12-2010
Pro vnitrokrajskou cestu na území Ústeckého kraje nelze zakoupit PID jízdenku (alespoň co se linek 650 a 711 týče), je to blokováno OZ Telmax.
Sobota, 28. ledna 2023 - 18:44:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1712
Registrován: 4-2019
V Tarifu PID vidím toto (XII, 2, d):
Cestující, který použije mezikrajskou linku pouze v rámci sousedního IDS (tedy v rámci sousedního kraje nejdále po poslední zastávku zařazenou do sousedního IDS), je odbaven tarifem příslušného sousedního IDS, tj. pro cesty, kde se všechny zastávky pro danou cestu nacházejí na území sousedního kraje, není dovoleno odbavit cestujícího dle Tarifu PID, není-li stanoveno pro příslušené sousední IDS jinak.
Sobota, 28. ledna 2023 - 23:04:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2670
Registrován: 1-2013
Pánové, dovolím se zeptat.
Jaký má význam u linek MHD Benešov a MHD Říčany v jízdních řádech kromě čísla linky slovní označení ještě barvou? (Benešov 1 oranžová, 2 zelená,... Říčany 1 žlutá, 2 červená,...)
Neděle, 29. ledna 2023 - 13:43:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13472
Registrován: 4-2006
Také to jisté odlišení. V malých MHD to je realizovatelné. Stejně tomu tak je v Trutnově.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat,snažte se mě předběhnout....

busline.ic.cz. doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam


Nový web VHD FOTO.CZ
Neděle, 29. ledna 2023 - 19:46:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 47
Registrován: 5-2021
LMDP:

V tarifu PID jsou i linky V5 a V50 v úseku Turnov - Turnov město, pokud by se nemohlo na tarif PID v sousedním kraji přestupovat jak tvrdíte, nedávalo by zapojení do PID těchto dvou linek jenž jsou PID pouze na území Libereckého kraje vůbec žádný smysl.

Ano Ústecký kraj má toto výjimku, tam můžete cestovat na PID i v rámci cesty která je pouze na území Ústeckého kraje.
Tobik
Pondělí, 30. ledna 2023 - 21:35:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 917
Registrován: 10-2010
LOU: Ano, ale s tím, že musíte mít uzavřenou přepravní smlouvu PID mezi Turnovem a bodem ve Středočeském kraji. Uzavřít přepravní smlouvu v rámci PID z Turnova na zastávku nelze.
Jak jel juki do Čáslavi, tak měl uzavřenou přepravní smlouvu z nitra Pardubického kraje a ve Žlebech si přistoupil.
Sobota, 04. února 2023 - 13:27:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2386
Registrován: 7-2006
Zdenda999:

1) Řevničov, žel. st.
Nevěř každé informaci, kterou na internetu získáš !!
Čtvrtek, 16. února 2023 - 12:42:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2142
Registrován: 12-2006
Mám prosbu. Tady kdysi dávno byla zastávka:
https://mapy.cz/s/notovazola

Nedohledal by prosím někdo v domácích archivech jak se zastávka jmenovala, případně jízdní řád linky, která přes zastávku jezdila?
V roce 2013 tam byl ještě zapomenutý označník, ale nic tam nejezdilo.
https://mapy.cz/s/pojacudovo
Předem moc díky.
Čtvrtek, 16. února 2023 - 14:39:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1927
Registrován: 5-2005
Mám prosbu. Tady kdysi dávno byla zastávka: asi Libušín,rozc.1.5

Tak to je ta ČSAutobusováDoprava národní podnik...
Čtvrtek, 16. února 2023 - 15:54:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2143
Registrován: 12-2006
Mirbusak: To je super, díky moc.
Obyvatelé okolních domků by chtěli zastávku obnovit. Alespoň pro pár školních busů linky 587. Novou zastávku na hlavní prý nejde udělat, musela by se postavit dle norem - nástupiště apod. Ale původní zastávky prý jde obnovit jen zapíchnutím označníku. Pokud se to povede, bude muset těch pár spojů objet přes Libušín sídliště.
Beulas
Úterý, 28. února 2023 - 21:05:59  
Neregistrovaný host
ICOM konečně poslal Mijolu do muzea a pořídil Synergy OCC [coze][ok] (aspoň teda v Benešově, jiné provozovny sem zatím neviděl)