Diskuse » Archiv 2018 » Železnice » Ostravsko » Archiv diskuse Ostravsko do 17. 02. 2018 předcházející | další

Archiv diskuse Ostravsko do 17. 02. 2018

dolů
   autor příspěvek
Valdav
Úterý, 23. ledna 2018 - 19:40:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1662
Registrován: 1-2009
Ohl:
"Krnovské rychlíky- většina cestujících se v Opavě vymění. Tzn.přestup na elektriku by většině nevadil."
Zdeňku, ty tady na naši stranu asi moc často nejezdíš, co? [wink] Dobrá polovina zůstává a pokračuje. Právě proto, že se dostanou z Krnova do Ostravy za 50 minut, a to je srovnatelné s [auto]. A ty vlaky byly zavedeny právě proto.

Jenki:
"Nebylo by lepší nechat ji jezdit jen v kladiva 5-8 a 14-18 a na mimošpičkové období se vyqáknout?
No a lepší proklad s Krnoffskými krychlíky na opavské půlce 321 by taky nebyl úplně od věci."
Ta R61 je mezi Havířovem a Opavou obvykle obsazená dost, srovnatelně s osobními vlaky linky S1. Uznávám ale, že mezi Těšínem a Havířovem je to slabší... [kladivo] Proklad s R27 by možná nebyl úplně od věci, ale je těžko proveditelný s ohledem na to, že je snaha R61 mezi Ostravou-Kunčicemi a Těšínem vést ve vzájemném prokladu. A ten se vylučuje s prokladem s R27 mezi Opavou a Ostravou. Jak z toho ven?

Ohl:
"Základem je, že R61 nemá normální přípoje v koncových stanicích."
Ona je ale má. V Opavě aspoň od Hlučína. A v opačném směru do Hlučína, Hradce a Rýmařova. To je málo? R61 navíc dělá vhodný přípoj z Opavy na vlak do Brna.

Ano, v Těšíně je to s přípoji horší, nejsou tam v podstatě žádné, pokud nebudu počítat např. možnost v obou směrech přestoupit ve směru Karviná <---> Havířov na zastávce v Chotěbuzi. To bude taky důvod, proč se tam zastavuje. [kladivo] Je sice škoda, že se v Těšíně nestíhá přestup z R61 směr Žilina. Tento přestup by ale vyšel jen ve čtyřech případech (7.34, 9.34, 15.34, 17.34, tedy vždy na zvolenské R). Ostatní vlaky jsou expresy, které jedou v opačnou hodinu. Aby se zmiňované čtyři přestupy stíhaly, bylo by nutné R61 zrychlit o 10 minut, a to projetím Chotěbuzi, Albrechtic atd. nejde nahrabat ani náhodou.
Možná, že neznamenáš nic pro svět, ale pro někoho můžeš znamenat celý svět...
Nasazení CityElefantů a RegioPanterů v TS 441 - 444, 641 PJ Bohumín
Valdav
Úterý, 23. ledna 2018 - 19:46:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1663
Registrován: 1-2009
Ohl:
"Ty dva pantery, co tu jezdí, jezdí. Nestojí."
Jeden z nich 7 párů vlaků za den a druhý 5 párů. Na kilometry to radši ani nepřepočítávám. Ti Panteři toho teda najezdí... Na nové jednotky trochu málo. Byť samozřejmě až začnou jezdit charterové vložené spoje, bude to lepší. Jinak ale jejich využití od začátku jen klesá a klesá. Nejvíc toho odjezdily v prvním roce jejich provozu, to měly našlapané oběhy. Teď jako by se najednou nevědělo, co s nimi.
Možná, že neznamenáš nic pro svět, ale pro někoho můžeš znamenat celý svět...
Nasazení CityElefantů a RegioPanterů v TS 441 - 444, 641 PJ Bohumín
Úterý, 23. ledna 2018 - 20:56:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6802
Registrován: 2-2006
Ohl:
"Krnovské rychlíky- většina cestujících se v Opavě vymění. Tzn.přestup na elektriku by většině nevadil."

Naopak; snaha kraje je přiblížit region Krnovska a Bruntálska blíže centru. Vytvořením přestupu navíc to rozhodně nebude. Není lepší jít cestou rekonstrukce tratě 310, zpočátku alespoň z Krnova do Bruntálu, a nabídnout více přímých a rychlých spojení Bruntálska s Ostravou?


Ohl:
"Základem je, že R 61 nemá normální přípoje v koncových stanicích. Tzn, zcela se míjí s propagovaným rychlým spojením napříč krajem. + to nesmyslné zajíždění do Třince v absolutně nepoužitelných časech. Výsledek je prázdno a divení na kraji..."

K tomu bych ještě doplnil zřízení parkovacích míst v tarifních bodech, celkovou estetizaci prostoru stanic a zastávek a zavedení návazné autobusové dopravy k vlaku.

Ohl:
"Slony chtěl vyměnit kraj za menší pantery, protože se mu zdá, že R61 jezdí málo obsazená a chce to řešit menší kapacitou. Místo aby chtěl připoje na obou koncích konečných, kde by tím nastoupilo víc lidí a raději chce zastavování v ve všech "chotebuzech" s nástupem 0-3."

U nás je polycentrické uspořádání měst, takže i ve špičkových časech existuje mnoho "protisměrných" jízd. Proto cestující až na výjimky v soupravách nepřetékají.
Úterý, 23. ledna 2018 - 21:22:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6803
Registrován: 2-2006
Valdav:
"Ta R61 je mezi Havířovem a Opavou obvykle obsazená dost, srovnatelně s osobními vlaky linky S1. Uznávám ale, že mezi Těšínem a Havířovem je to slabší...

Aby se zmiňované čtyři přestupy stíhaly, bylo by nutné R61 zrychlit o 10 minut, a to projetím Chotěbuzi, Albrechtic atd. nejde nahrabat ani náhodou."

Proto není na škodu (přípoje v Českém Těšíně se projetím těchto tarifních bodů za současného stavu infrastruktury stejně nestihnou), aby spoje linky R61 mezi Havířovem a Českých Těšínem zastavovaly v prokladu s linkou S1. Dojde k rychlejší obsluze vzdálenějších sídel (Horní Suché, Albrechtic u Českého Těšína i Chotěbuze + dalších obcí v okolí těchto sídel) s Ostravou. Rozdíl jízdní doby mezi osobním a spěšným vlakem sice v současné době není veliký, ale po vykonání dalších revitalizačních činností na trati 321 už může být znatelný (a třeba se pak v Těšíně stihnou i přípoje[proud]).
Úterý, 23. ledna 2018 - 22:38:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6804
Registrován: 2-2006
Olympijský festival se vrací do Ostravy

V rámci příprav Olympijského festivalu 2018 věnují organizátoři zásadní pozornost zejména dopravní situaci spojené s bohatým sportovním programem v Ostravě i v horských střediscích. Moravskoslezský kraj připravil posílení dopravy směrem k horským střediskům. Během olympiády bude co dvě hodiny jezdit z Krnova do Vrbna pod Pradědem mimořádný vlak, na který bude navazovat bezplatná autobusová doprava. Ta bude jezdit kyvadlově mezi Vrbnem pod Pradědem a Karlovem v pravidelných intervalech co hodinu, v sobotu a neděli co 30 minut.
Úterý, 23. ledna 2018 - 22:43:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6805
Registrován: 2-2006
Odkaz na jízdní řády je zde.
Úterý, 23. ledna 2018 - 23:58:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9497
Registrován: 12-2009
Dobrá polovina zůstává a pokračuje.
Bude to od konkrétní hodiny. Připodobnil bych to k Frýdku, kde se děje podobné. Je to větší půlka, co vystoupí.
Zbytek Svinov, na Střed jednotky.

bylo by nutné R61 zrychlit o 10 minut
Ve Svinově stojí 9. Do pěti minut se dá nahodit a jet dál. Dalších 5 minut vynechání zastávek. Urychlení odjezdu(když ty nepřípoje v Opavě nevadí[wink]) z Opavy.
Kdo z Hlučína jezdí do Ostravy přes Opavu? Maximálně by se dalo uvažovat někde od Kravař, ale spíš až z dalších zastávek. Kdyby se chtělo, stihnout by se těch pár R v Těšíně dalo.

nabídnout více přímých a rychlých spojení Bruntálska s Ostravou?
Pokud by byla poptávka, proč ne. Ale to by se už teď projevilo aspoň podobně,jako na trati do Hlučína. Tím "ropovodem" . A to ta 810 s přívěsem (příp. 814) není...

Panteři toho teda najezdí...
Řeč byla o poruchovosti.

k rychlejší obsluze vzdálenějších sídel (Horní Suché, Albrechtic u Českého Těšína i Chotěbuze
Ty eRka tam zastavují pro pět lidí dohromady.[crazy] Bohatě stačí co hodinu.

Nicméně je fakt, že dělat změny v době, kdy se bude stavět, asi moc cenu nemá.
Středa, 24. ledna 2018 - 08:28:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11977
Registrován: 11-2002
Ohl: Ty eRka tam zastavují pro pět lidí dohromady - nemáš pravdu. Prostě nemáš. Možná v 10 podpoledne je to slabé, ale zase ranní/odpolední vlaky těch lidí generují dost. Snad s výjimkou Chotěbuze...
Středa, 24. ledna 2018 - 08:52:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3808
Registrován: 4-2006
Ohl: Kdo z Hlučína jezdí do Ostravy přes Opavu? Maximálně by se dalo uvažovat někde od Kravař, ale spíš až z dalších zastávek.
Třeba moje sestra dojíždí denně do práce v trase Štěpánkovice - Ostrava střed, spojení je díky spěšným vlakům vynikající, přestože je to na první pohled zajížďka a musí dvakrát přestupovat. Takových lidí je rozhodně víc (nemyslím jen ze Štěpánkovic).Z Prajzské jsou přípoje na spěšné vlaky směr Ostrava důležité, rozhodně důležitější než vazba na osobní vlaky stejným směrem.
Středa, 24. ledna 2018 - 09:36:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9499
Registrován: 12-2009
sestra dojíždí denně do práce v trase Štěpánkovice - Ostrava střed
To nijak nevyvrací mé "někde od Kravař".
Z Prajzské jsou přípoje na spěšné vlaky směr Ostrava důležité,
To nijak nepopírám, jen si nemyslím, že by někdo z Hlučína jel do Ovy opačně.(To spíš mít dobré busí přípoje do Děhylova, když už na vlak na 321)
A píšu o tom, že by R61 měl mít přípoje v koncových stanicích. Ne jen z jedné linky.

v 10 podpoledne je to slabé, ale zase ranní/odpolední vlaky těch lidí generují dost
I strojvedoucí spíš mají stejný názor jako já.
Není důvod tam mít půlhodinu. Daleko víc lidí jezdí třeba na 320 a víc vlaků je jen ve špičku.
Středa, 24. ledna 2018 - 18:37:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6806
Registrován: 2-2006
Ohl:
"Ve Svinově stojí 9. Do pěti minut se dá nahodit a jet dál. Dalších 5 minut vynechání zastávek. "
Ano, odjet by bylo možné za pět minut, problémem však může být nedostatečná kapacita, protože se kolem spěšných vlaků v úseku Svinov - Hlavní nádraží pořád něco motá. Jednou to jsou rychlíky do Banské Bystrice/Zvolenu, pak to může být prostisměrné Brno, jejichž jízdní cesta se kříží, a do toho se přiřítí Nexák[proud]. Až proběhne celková modernizace uzlu a bude vytvořen přesmyk u Hlavního nádraží, pak to bude jiná.
Středa, 24. ledna 2018 - 19:19:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3989
Registrován: 6-2008
Ohl: [nene]
Co to zas meleš za nesmysly o R 61.
Ti to vysvětlení už mnohokrát nestačilo.
Co lžeš o úředních kraje, že se diví. Nediví.
Protažení do Třince a něčeho do Návsí je jen začátek.
Budou nově uspořádány S linky a R také.
Samozřejmě že R nebude končit na Hbf jako nyní.
V menší variantě budou zajíždět na centrum. Ve větší do Návsí. (?)
Jaké přípoje na obou koncích?. Byť by bonusem bylo.
Jde snad o spojení větších měst (center) s Ovou centrum.
V Těšíně žáden přípoj nebude neboť pojede minimálně na Třinec centrum.
Na EX2 přípoj nebude. Ta má přípoj od S1 adekvátních cca 20 minut.
Přece neposuneme R61 tak, že rozbijeme vazby úplně všude.
Osobně bych na R61 nespoléhal v případě že by se EX2 posunula tak že by tam byl přípoj za minutu při cestě na Slovensko.
Přece si občasný výlet na Slovensko nezkazím čekáním dvě hodiny v Těšíně na další vlak protože tady se opravuje již 5 let a dalších 5 ještě strategicky bude.
Současný stav je takový že trnu při jízdě na Slovensko v S1 zda stihnu EX2.
Na Opavsku jsou busy co mohou blízké okolí svážet.
Trolejbusy zase celé město.
Pokud by měly být přípoje i vlaky tož by se muselo přidat spojů alespoň ob dvě hodiny aby vznikl přípoj.
Ještě by na Opavsku byl jiný JŘ v týdnu jako o víkendu.
Neboť v týdnu přípoje na R61 a víkendu S1. To by sice asi šlo.
No i přípojné busy by musely být přizpůsobeny...
Není to tak jednoduché...

Jestli strojvedoucí tvrdí, že mimo špičku je to bída v suchých Albrechticich a podobně.
Je to taky tím, že pokud nejedou přímým R61, tak S1 nemá přípoje na centrum v Kunčicích...
Rozhodně bych neposunoval o dvanáct cca minut R61 jen proto, abych měl nejistý minutový přestup v Těšíně...

Co je potřeba. Usilovat o co největší navýšení vlakokilometrů do výběrového řízení na dopravce.
Aby jízdní řád byl četný a lidé mohli jezdit i v okrajových časech.
Praha takové vlaky zavádí pro opilce. [crazy]
U nás se zatím na ranní či po odpolední šichtě nedostaneme domů smysluplně a celotýdenně z či do blízkého okolí Ostravy... [sad]
Čtvrtek, 25. ledna 2018 - 10:09:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9501
Registrován: 12-2009
Že budeš bojovat nepřípoje, to bych nečekal.[proud]
Pokud je linka R61 krajem prezenzována jako rychlé spojení napříč krajem, pak tvrzení, že je jen spojení Opavy a Ostravy s Abrechticemi(atd) a Těšínem, je poněkud si odporující.
Stále trvám na tom, že zajížďka do Třince s prázdným vlakem v nesmyslném čase je pitomost. Právě tam by ten posun o pár minut vlak naplnil.
Co tak říct některému krajskému úředníkovi, aby se tam tím vlakem projel?
No raději ne, protože by mohl vymyslet, že na R61 bude nejlepší něco jako 810.

Co bude, až bude budoucnost, se můžeme bavit v té době. Na rozptylové loučce. [proud]
Čtvrtek, 25. ledna 2018 - 22:57:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3990
Registrován: 6-2008
Ohl: Já za žádné nepřípoje nebojuji. Píši o tom dostatečně aby to bylo pochopeno. Zajíždět se bude více a nejen jedním vlakem. Hovořím i o vlakokilometrech. Atd. Atd.

Jestli nutně potřebuješ nutně peskovat ten nepříliš vhodně prodloužený cug do Třince nemám problém. Ale jestli to není zbytečné. Prostě aspoň něco prodloužili/změnili na S i R. Ale to přece víš proč.

Ty R zastavují v těch malých stanicích proto, aby to nejelo do Těšína prázdné. Časem to pojede všechno dál. Na EX2 je přípoj od S1. Nejde posunout tu R tak aby tam byl v tom Těšíně přípoj i kdyby od Havířova se nestavělo nikde. A proto se zastavuje všude od Havířova a je to aspoň k něčemu...
Čtvrtek, 25. ledna 2018 - 23:51:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9507
Registrován: 12-2009
R zastavují v těch malých stanicích proto, aby to nejelo do Těšína prázdné
V Těšíně z toho vylézá i mimo špičku kolem 30-50 lidí.
V těch zastávkách je v té době 0-5 nástup i výstup dohromady...
Pátek, 26. ledna 2018 - 00:33:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3992
Registrován: 6-2008
Ohl: Každých pět cestujících dobrých...
Co dodat. Když tam ten přípoj není...
Pátek, 26. ledna 2018 - 08:31:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11981
Registrován: 11-2002
Ohl - V Těšíně z toho vylézá i mimo špičku kolem 30-50 lidí. - A Ty máš dále zjištěno, kam jdou, tedy, zda z těch 30-50 lidí někdo cestuje dále, nebo zmizí v pochodu a v pak dáli.. Abychom se u těch přestupujících nedostali na 0-5, jako u těch Albrechtic atp. [wink]

Mmch - argumentuješ tu čísly, předpokládám, že máš k dispozici výsledky sčítání (nedávno tuším proběhlo další). Jinak se pohybujeme v úrovni JFP, JJP, JOHLP apt. [proud] (jeden fíra povídal, jeden Jena povídal, jeden OHL povídal) [happy]
Pátek, 26. ledna 2018 - 10:13:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9511
Registrován: 12-2009
Argumentuju tím, co vidím a co sdělují ti, co tam jezdí.

Pokud je tam na přípoj 40 minut času, asi nelze předpokládat, že by někdo, kdo jede dál, šel čekat na nástupiště.[wink]
Stejně logické je, že když není přípoj, nepojedou s tím většinou ti, co vědí, že by stejně museli čekat.
Občas, při zpoždění Ex1 10min a více, přípoj je.
Pátek, 26. ledna 2018 - 12:07:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11982
Registrován: 11-2002
Ohl: a přípoj za 1min (navíc bez záruky čekání aspoň 5-10min) považuješ za nějakou výhru? Na 321 a vlastně vůbec? Nenech se vysmát. Nejsme v Japonsku a tenhle "adrenalin" lidi nezíská. Aneb vlaky s přestupem v Kunčicích jezdí dnes už jen ti, co prostě musí, protože první přímý Sp je pro ně pozdě. A že občas zkejsnou v Kunčicích? Však co na tom, dráha nic neslibuje, negarantuje, taky jim v té prdeli nemusí stavět vůbec, nějak si to už naddělají. Navíc dopoledne ty přípoje nejsou tak nějak "z principu" nikdy. Jaký je rozdíl v čekání 30min v Kunčicích (kde je lautr howno), oproti 30min v Těšíně (kde je aspoň něco)? Co se lepší? Vygenerovat pár kaskadérů, co jim nevadí systém "snad to vyjde" a zároveň přijít o lidi jinde, nebo tyhle "hokus-pokusy" aplikovat až ve chvíli, kdy prostě bude potenciál především zisku??
Pátek, 26. ledna 2018 - 14:49:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9513
Registrován: 12-2009
systém "snad to vyjde" a zároveň přijít o lidi jinde,
Pokud při systému "snad to vyjde" jezdí násobně víc lidí, než při tom současném, kdy se nad pět lidí ve vlaku navíc nedostanem, jsem pro něj.

aplikovat až ve chvíli, kdy prostě bude potenciál především zisku??
Zisk je dost sporný ukazatel, když se VHD dotuje tak jako tak. Spíš se dá mluvit o menší ztrátě.

Jinak jsem už tu psal, že v době kdy se zas začne kopat, to ještě smysl nemá. Ony budou zpoždění i při těch 30min. čekáních.

Nicméně teď přes zimu by to vycházelo, jak pohled na zelenající se babitron atd dokazuje.
Pátek, 26. ledna 2018 - 17:07:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11984
Registrován: 11-2002
Pokud při systému "snad to vyjde" jezdí násobně víc lidí, než při tom současném, kdy se nad pět lidí ve vlaku navíc nedostanem, jsem pro něj. - nějak teď nechápu, v jakém paralelním vesmíru žiješ, když tvrdíš, že při systému "snad to vyjde" jezdí násobně víc lidí, než při tom současném a přitom onen stav ještě nenastal. Nebo máš věšteckou kouli, nebo si to cucáš z prstu? [blush]

Zisk je dost sporný ukazatel, když se VHD dotuje tak jako tak - v tom případě je zbytečné nějaké vazby vůbec řešit. Stačí nějak jezdit, lidi si to přeberou a prachy dotečou tak jako tak.. [crazy]

přes zimu by to vycházelo, jak pohled na zelenající se babitron atd dokazuje. - takže uděláme JŘ použitelný tak 1/3 roku? Nebo jako v PL, kde každý vlak je v tabulce napsán X krát, podle toho, kde a jaká výluka je v plánu?

A znovu se ptám - máš dále zjištěno, zda z těch 30-50 lidí (kterými v Těšíně operuješ) někdo cestuje dále, nebo zmizí v pochodu a v pak dáli? Abychom se u těch přestupujících nedostali na 0-5, jako u těch Albrechtic.

PS: dost mi to připomíná debatu o dílně o kousek vedle, kde se odpovědi taky nějak míjejí s otázkami... [crazy][proud]
Sobota, 27. ledna 2018 - 09:04:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9517
Registrován: 12-2009
Uznávám, že je to poněkud zmatené. V zápalu boje jsem si neuvědomil, že bez souvislostí to vyzní jinak.
Myšleno tak, že i bez těch zastavování pro těch 0-5 lidí do Těšína dojede těch 30-50 stejně. (A zmizí v podchodu o minimálně 5 min dřív.[wink])

Zisk- jak známo, na většině linek VHD se nedá jezdit bez peněz navíc od kraje. Ano, zisk je i ten rozdíl navíc mezi "dotací" a výdělkem z jízdného atd.
Já měl na mysli zisk, který má klasický soukromník, jedoucí jen své příjmy a výdeje, bez příjmů od státu za žáky, důchodce atd.

takže uděláme JŘ použitelný tak 1/3 roku?
Když odhlédnu od toho, že se to tu při zpožděních na 321 hlasitě požadovalo[wink], tak ta má poznámka směřovala k tomu, že by se přípoje, bez výluk, daly udělat i dnes.
A znovu říkám, že hledat po 40 minutách ty, co poté použijí vlak směr Třinec, nebudu.[proud]
Sobota, 27. ledna 2018 - 14:52:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6813
Registrován: 2-2006
Obrazem z dneška:

Sobota, 27. ledna 2018 - 15:01:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6814
Registrován: 2-2006
A ještě z provozu:

Valdav
Pondělí, 29. ledna 2018 - 00:17:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1664
Registrován: 1-2009
Ohl:
"A píšu o tom, že by R61 měl mít přípoje v koncových stanicích. Ne jen z jedné linky."
Já zase píšu o tom, že přípoje v Opavě nejsou jen z jedné linky (S11). V opačném směru jsou přípoje na S10, S11 a S13, všechny tři přípoje jsou docela využívané.

Ohl:
"Ve Svinově stojí 9. Do pěti minut se dá nahodit a jet dál. Dalších 5 minut vynechání zastávek. "
Tomu dřívějšímu odjezdu ze Svinova brání právě ty rychlíky, na které v Těšíně má mít R61 přípoj. Docela zajímavý paradox, ale je to bohužel tak. R odjíždí ze Svinova 4 minuty po příjezdu Sp z Opavy, takže na ně tvoří přípoj. Obojí (přípoj v Ostravě i v Těšíně) mít nelze. Já mám vůbec pocit, že ohledně R61 vidíš jen těšínskou stranu, ale nad jejími přínosy na opavské straně zavíráš oči.

Ohl:
"Bude to od konkrétní hodiny. Připodobnil bych to k Frýdku, kde se děje podobné. Je to větší půlka, co vystoupí. Zbytek Svinov, na Střed jednotky."
Můžu ti doložit konkrétní vlak, a to R 1125 ve středu 24.1.2018 mezi Krnovem a Opavou. Celkem 38 cestujících, z toho 18 do Opavy a 20 cestovalo až do Ostravy. Tady to byla dokonce menší půlka, která v Opavě vystoupila. Vytížení vlaku nebylo nic moc, ale ve středu v 11 dopoledne nelze čekat víc.

Co se týká Ostravy střed, tak lidi dost využívají i možnost výstupu na hlavním a na Stodolní. Na samotný střed jedou opravdu jen jednotky. Takové R 1124 a 1122 (odpolední z Ostravy do Opavy a Krnova) se dost zaplní už na Stodolní a na hlavním.
Tyhle vlaky linky R27 často doprovázím, stejně tak i linky S1, R61 a S11, tak mám docela přesnou představu o vytíženosti a přestupech a nemá cenu mi cokoliv podsouvat.
Možná, že neznamenáš nic pro svět, ale pro někoho můžeš znamenat celý svět...
Nasazení CityElefantů a RegioPanterů v TS 441 - 444, 641 PJ Bohumín
Úterý, 30. ledna 2018 - 15:09:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3995
Registrován: 6-2008
https://www.novinky.cz/ekonomika/461936-ceskym-draham-loni-pribyl y-vic-nez-tri-miliony-cestujicich.html

Já z dvaceti cca jízd Havířov Střed Albrechtice v říjnu a Listopadu po otevření zastávky platil jen dva krát.
Při cestě zpět o něco více krát neboť tam funguje občas i pokladna.

Nyní v lednu při několika jízdách směr Těšín a dále také většinou průvodčí dorazil až za Albrechticemi.
Mé poslední info hovoří o rostoucích počtech na zastávce Střed.
Poslední výstup v neděli v 16:07 jsem napočítal cca 10 nastupujících a 9 vystupujících...

K R61 bych dodal po dokonalém vysvětlení Valdavem([ok]), že je to jak to je.
Až to pojede na Těšínské straně dále tak se to může jen zlepšit...[vypravci]
Úterý, 30. ledna 2018 - 18:42:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6818
Registrován: 2-2006
Ic540: Když jsme u rostoucího počtu přepravených cestujících, tak: Regionální letiště loni zvrátila klesající trend a přilákala více cestujících.

Na dovolenkových letech stojí z velké části i letiště v Ostravě, kde loni zaznamenali nejvyšší počet cestujících za posledních devět let. Počet cestujících narostl o více než čtvrtinu na 324 tisíc. Největší zájem byl o linky do Londýna, Burgasu, Milána, Prahy a krétského Heraklionu. Sezonních linek do letovisek a charterů bylo 18, klasické pravidelné linky čtyři (Praha, Londýn, Milán, Dubaj).
Úterý, 30. ledna 2018 - 19:53:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9529
Registrován: 12-2009
Celkem 38 cestujících, z toho 18 do Opavy a 20 cestovalo až do Ostravy
Což odpovídá mým argumentům, že se půlka lidí vymění. Podobně Frýdek.

ohledně R61 vidíš jen těšínskou stranu
Já jak já, ale hlavně kraj vidí, že tam jezdí málo lidí.
Přípoje v Opavě nejsou na všechny linky, R61 směr Ostrava tak jako tak jim ujíždí. Proto jsem psal, když to nevadí, tak ať jsou aspoň v Těšíně. Takto nejsou skoro nikde.

Prio R61 by byl ideální ten pušpul.[proud] Do Opavy elektrikou a ze stejné stany přepřah na dýsla. A opačně. Akorát, že do Krnova to nemá smysl, když tam nejede většina lidí a v daleko menším počtu, než v úseku Ova-Opa.

po otevření zastávky platil jen dva krát.
Škoda, mohly být miliony čtyři.[proud]
Úterý, 30. ledna 2018 - 21:48:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3999
Registrován: 6-2008
Ohl: [ok]

Ty čtyři milióny by to nebyly, ale jen čekám článek že nikdo nevyužívá a podobně...[crazy]

Kraj nic nevidí. Kraj ví, že R1,61 bude jezdit dále. Nic víc, nic míň...[wink]
Jinak je víc variant jak to řešit...
Středa, 31. ledna 2018 - 17:18:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9534
Registrován: 12-2009
Kraj ani město, ba ani Sdružení nevidí, že zastávka Havířov Střed je stále utajena i v nových busích jízdních řádech linek 583, 533
Značka S už byla vymyšlena, používá se, jen ne v případě zast. Havířov,Pr.Suchá,Kaufland. Taky by nebylo na škodu to i přejmenovat, třeba Obchodní zóna-Havířov střed.
Valdav
Středa, 31. ledna 2018 - 21:51:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1665
Registrován: 1-2009
Ohl:
"Což odpovídá mým argumentům, že se půlka lidí vymění. Podobně Frýdek. "
Nepřekrucuj. [wink] Tvůj původní argument byl o výměně většiny lidí. V příspěvku č. 9492 z 23.1.2018.
Krnovské rychlíky- většina cestujících se v Opavě vymění. Tzn.přestup na elektriku by většině nevadil.

A znova upozorňuju na to, že jízdní doba z Krnova do Ostravy za 50 minut je konkurenceschopná autům. Proč to likvidovat? Jasná neznalost místních poměrů a snaha tvrdit a podsouvat mi něco jiného. Ještě bych k tomu dodal, že u vlaků, které mají přípoje na Sp z/do Jeseníku, lze pozorovat určitý podíl cestujících na trase Ostrava - Jeseník. Jednotky cestujících pak využívají i okamžitý přípoj z jesenického Sp směr Osoblaha.

Ohl:
"Já jak já, ale hlavně kraj vidí, že tam jezdí málo lidí.
Přípoje v Opavě nejsou na všechny linky, R61 směr Ostrava tak jako tak jim ujíždí. Proto jsem psal, když to nevadí, tak ať jsou aspoň v Těšíně. Takto nejsou skoro nikde."
Opět nepochopeno. R61 směr Těšín má v Opavě přípoj od S11, zdůrazňuji od každého vlaku. Posunutím by se akorát docílilo rozházení a zkomplikování křižování na 321 a rozhození prokladu R61 a S1 do půlhodinového intervalu mezi Kunčicemi a Těšínem. To vše jenom proto, aby ve čtyřech případech za den vyšel přípoj na rychlík směr Žilina. To v porovnání s přípojem od S11, který je od každého vlaku R61 (9x denně). Navíc kvůli stihnutí tohoto přípoje navrhuješ projíždění zastávek. Dovolím si říct, že přínos by byl při nejmenším diskutabilní.

Připomínám, že v tomto směru R61 tvoří přípoj ve Svinově na R8 směr Brno, S3 směr Studénka, S1 směr Ostrava-Vítkovice, ve čtyřech případech denně na předmětné R ZSSK směr Zvolen.

Jinak jak už jsem říkal, R61 nedostatkem cestujících nijak netrpí, slabší je jen úsek Havířov - Český Těšín a propadákem je pak její prodloužení do Třince. Snažit se ale do R61 dostat lidi diskutabilním přípojem na R v Těšíně 4x denně... Myslím, že bys tomu moc nepomohl. Spíš uškodil. [proud]
Možná, že neznamenáš nic pro svět, ale pro někoho můžeš znamenat celý svět...
Nasazení CityElefantů a RegioPanterů v TS 441 - 444, 641 PJ Bohumín
Čtvrtek, 01. února 2018 - 09:05:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11987
Registrován: 11-2002
Valdav: za ten Těšín (resp. Navšo) bude Ohl bojovat do roztrhání těla, když to tam má ku chalupě.[wink] Jinak jsou Tvé argumenty veskrze neprůstřelné. [wink]

Smysl přípojů na Ex v Těšíně mi taky uniká, tím spíše, že kdo tím Ex chce jet z Ovy, má možnost nalézt už tam a neriskovat těsný přípoj a nekomplikovat si cestu přestupem. Jediný, kdo by na tom vydělal jsou obyvatelé Havířova, ale ten teoretický zisk mi přijde hodně mrzký oproti tomu, co by to mohlo naopak způsobit.

Protažení R61 do Třince je k ničemu, aby to mělo nějaký význam, musel by jezdit přinejmenším z Návsí. Se zastavením Návsí - Bystřice - Třinec centrum - Těšín - Havířov - Kunčice - střed ... (u ranního do Ovy a dvou odpoledních z Ovy by stálo za úvahu ještě zastavení v Suché). Takový zrychlený vlak by smysl (podle mě) měl a cestující by si jistě našel, neb by to zajel za nějakých 40-45min. Přímé busy Návsí - Ova by se poté asi mohly jít klouzat..
Čtvrtek, 01. února 2018 - 10:56:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9535
Registrován: 12-2009
jízdní doba z Krnova do Ostravy za 50 minut je konkurenceschopná autům. Proč to likvidovat?
Tak jako tak je 4 minuty úvrať. Ty čtyři nebo pět minut na přestup je stejných, ale 843 by nahradila 810 aspoň na pár spojích= rychlejší doprava Opa-Krnov.
Já to nechci likvidovat, právě naopak. Podle mne by měla mít rychlá linka napříč krajem přípoje v důležitých stanicích. Dnes má jen na jednu linku v Opavě. A nějaké ve Svinově.
Tak jo, teď je to nejlepší. Málo lidí, neuvažovat nad zlepšením přípojů, nezrychlovat (kvůli max. pěti lidem) a požadovat menší vlak.[wink]

R61 do Třince je k ničemu, aby to mělo nějaký význam, musel by jezdit přinejmenším z Návsí.
Ano, proč jezdit jedním vlakem, když se dá dvěma.
Ani prodloužení R61 nevygeneruje víc lidí, než teď. Tudíž by R61 do Návsí jezdila s pár lidmi. Snad jedině, kdyby zrušili Ex1 nebo by zastavovala jen v Těšíně. Což by by dost nesmysl, že, když je to vlastně takový mezihraniční Sp.

Jediný, kdo by na tom vydělal jsou obyvatelé Havířova
Ale prd. Vydělal by každý směr Havířov, Těšín a dál minimálně pár (desítek) minut a pár peněz nastoupením na Stodolní a Středu bez nutnosti jet MHD a oklikou.

Ano, nějaké drobné posuny v JŘ by musely nastat. Ty nastanou po dokončení tratí tak jako tak.

Já jen tvrdím, že by se to při troše dobré vůle dalo zpřípojovat už dnes. Samozřejmě bez výluk. Ty ale brzo rozhodí i ten současný grafikon.
Čtvrtek, 01. února 2018 - 18:24:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6823
Registrován: 2-2006
Jena:
"Protažení R61 do Třince je k ničemu, aby to mělo nějaký význam, musel by jezdit přinejmenším z Návsí. Se zastavením Návsí - Bystřice - Třinec centrum - Těšín - Havířov - Kunčice - střed ... (u ranního do Ovy a dvou odpoledních z Ovy by stálo za úvahu ještě zastavení v Suché). Takový zrychlený vlak by smysl (podle mě) měl a cestující by si jistě našel, neb by to zajel za nějakých 40-45min. Přímé busy Návsí - Ova by se poté asi mohly jít klouzat.."
Takové spojení v ranní špičce ve směru do Ostravy existuje a jmenuje se RegioJet[proud]. Proč ještě stále nejsou ranní spoje RegioJetu integrovány do ODIS, je věc jiná[uhoh]. (Viz S ODISkou nově do Ostravy také žlutými vlaky.)

Jen podotýkám, že spoje RegioJetu by měly být zavedeny jako linka R60.
Pátek, 02. února 2018 - 22:40:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6826
Registrován: 2-2006
Dráhy se mění. Po dvaceti letech zruší depa i přednosty

Nejviditelnější změnou bude zánik dnešních pěti dep, která sídlí v Plzni, Praze, Brně, Olomouci a České Třebové. Místo toho budou provoz zastřešovat tři oblastní centra, v Plzni, Praze a Bohumíně. Opravárenství bude soustředěno do čtyř center, v Plzni, Praze, Brně a Olomouci. Olomouc ale ještě nemá svou pozici jistou, v úvahách managementu Českých drah figuruje stále i Bohumín.
Neděle, 04. února 2018 - 16:28:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6828
Registrován: 2-2006
Trať 270 | (Praha -) Česká Třebová - Přerov - Bohumín, Mošnov, Ostrava Airport – Studénka (- Katowice - Warszawa - Gdynia, - Kraków, Chalupki - Katowice, Chalupki - Racibórz, - Moskva/St.Petersburg)
V úseku: Mošnov, Ostrava Airport – Bohumín
Probíhající mimořádnost

04. února 2018
15:07

04. února 2018
17:07

Moravskoslezský kraj

Porucha vozidla

Obecné opatření v regionální dopravě
Vlak Os 3057 je v úseku Mošnov, Ostrava Aiport - Bohumín odřeknut.
Cestující mohou použít následný vlak Os 3059 v úseku Mošnov, Ostrava Aiport - Ostrava hlavní nádraží a Os 2947 v úseku Ostrava hlavní nádraží - Bohumín.

Odřeknutí vlaků v úseku Mošnov, Ostrava Airport – Bohumín
Os 3057

Poznámka
Porucha elektrické lokomotivy na vlaku Os 3057 ve stanici Mošnov, Ostrava Airport.
Pondělí, 05. února 2018 - 10:32:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 67
Registrován: 8-2017
Semolina: Cestující mohou použít následný vlak 3059..........., který ovšem jede za cca 2 hodiny[kladivo] Čili člověk, který přiletí nějakým "zbloudilým" letadlem, nebo dělník z tamější průmyslové zóny, má strávit příjemné 2 hoďky v útulném prostředí čekárny. Na tohle lákají ČD potenciální cestující. Co udělají pro ty zoufalce........ milostivě jim sdělí, že mohou použít následný spoj.
Když přeskočim do vlákna : Tratě pod Beskydy. O čem se tam vede diskuze? Kdy kam jede nějaký ČMElda, to beru, a kdy kde "zdechla" nějaká mašina a jak to neumí nikdo opravit, to už beru méně.
Za 14 dní mám v úmyslu jet vlakem do Frenštátu. Tož abych se začal modlit ať to "zdechne" ve Frýdku, nebo Frýdlantě, tam jsou aspoň nádražky. Nevím, co bych dělal třeba v útulném Paskově[angry]
Já jsem asi jeden z mála zde diskutujících, co není železničář, byť mám železnici rád a fandím ji. Berte tímto můj příspěvek, jako pohled cestující veřejnosti na služby, které nám vy, železničáři, poskytujete. Ale prosím, neberte si to nikdo osobně, mám na mysli VY, jako celek, tedy ČD.
Pondělí, 05. února 2018 - 10:44:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11993
Registrován: 11-2002
Ladis-63: v zásadě "brečíte" sice hezky, ale zrovna to Cestující mohou použít následný vlak 3059 je víceméně běžná praxe. Nejen u nás a nejen u ČD. Navíc, když zdechne něco cestou, než něco jiného splašíte, pokud máte vůbec co, tak to taky chvíli potrvá a "následný vlak" jede mnohdy i dříve. I když, případě toho Mošnova by pravda teď stačil asi i 1 taxík do Studénky a dál ze Studénky holt krychlík. Ze Sedlnice už jede šukafón.

Ne/spolehlivost brejlí na 323 je kapitola sama o sobě. [wink]
Pondělí, 05. února 2018 - 12:21:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9539
Registrován: 12-2009
Teď je v provozu na 323 5x 754 a dvě záložní připravené zaskočit.
Když se v Mošnově porouchá střadačová brzda a nejde odjet, tak za to může kdo?[wink]

to neumí nikdo opravit
To berte jako pohádky starého zbrojnoše nebo mladého fíry.[proud]

co bych dělal třeba v útulném Paskově
zajít do hospy.[wink]

(Příspěvek byl editován uživatelem ohl.)
Pondělí, 05. února 2018 - 13:44:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 68
Registrován: 8-2017
Tak se musím Paskovu omluvit. Já měl za to, že Balkán nefunguje.
Ohl: cestujícího nezajímá, co se porouchalo, ale že to nejede[kladivo].
Pondělí, 05. února 2018 - 13:59:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9540
Registrován: 12-2009
cestujícího nezajímá nějaký ledovec a kajutu Titanicu neopustí. Zaplatil, tak má dojet do cíle.[wink]
Pondělí, 05. února 2018 - 14:23:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11996
Registrován: 11-2002
Ohl: poněkud Ti to srovnání kulhá, řekl bych. Pokud by "Titanici" šly ke dnu stejně často, jako zdechají na 323 brejle, dalo by se jejích torzech už z Evropy do Ameriky pomalu přejít suchou nohou... [proud]
Pondělí, 05. února 2018 - 14:41:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3230
Registrován: 6-2007
Ohl zase rozjíždí svůj bohumínský kolovrátek [lol]
[new] www.rajnochovicka.cz - Rajnochovická lesní železnice

Pondělí, 05. února 2018 - 15:02:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11999
Registrován: 11-2002
A zapomíná, že jedna z těch "chlubících se" záložních je jen půjčená a "nad stav"... [wink]
Pondělí, 05. února 2018 - 15:10:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9541
Registrován: 12-2009
Zatím musí být zapůjčená, protože záruční oprava se táhne.[wink]
Sobota, 10. února 2018 - 23:02:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6847
Registrován: 2-2006
Obrazem z dnešního dne:




Sobota, 10. února 2018 - 23:21:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6848
Registrován: 2-2006
Nové "zastřešení" v žst. Kopřivnice:




Pro představu je zde odkaz na předchozí zastřešení nástupišť.
Sobota, 10. února 2018 - 23:23:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6849
Registrován: 2-2006
Mezi Jilešovicemi a Hájem ve Slezsku je mnoho stromů označených červenými značkami, při nejbližší výluce lze zřejmě očekávat v tomto úseku masivní kácení.
Úterý, 13. února 2018 - 19:18:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6851
Registrován: 2-2006
Svinovská pobočka Ostravského informačního servisu je z důvodu rekonstrukce uzavřena. Datum předpokládaného otevření pobočky je stanoveno na 26. března:
Úterý, 13. února 2018 - 21:08:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6854
Registrován: 2-2006
Polovelbloudí hrb se nachází mimo Hlavního nádraží i ve Svinově[proud][wink]:
Středa, 14. února 2018 - 18:19:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 45
Registrován: 12-2014
V souvislosti s rekonstrukcí infocentra na nádraží ve Svinově ještě stojí za zmínku, že po znovuotevření by již neměly být v prodeji dlouhodobé jízdenky ODIS a jízdenky ČD.
Středa, 14. února 2018 - 20:32:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6857
Registrován: 2-2006
Odstavená souprava 810.077 + BDtax782 (075) na kabelu:
Pátek, 16. února 2018 - 16:20:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6860
Registrován: 2-2006
Pátek odpoledne a zřejmě zase jeden neukázněný řidič...:

Trať 321 | Opava - Ostrava - Havířov - Český Těšín, Ostrava-Svinov - Ostrava-Kunčice (a zpět)
V úseku: Ostrava-Svinov – Ostrava-Třebovice
Probíhající mimořádnost

16. února 2018
13:40

16. února 2018
18:00

Moravskoslezský kraj

Následky srážky vlaku s automobilem


Obecné opatření v dálkové dopravě
Provoz přerušen.
Náhradní autobusová doprava v úseku Ostrava-Svinov – Ostrava-Třebovice zajištěna.

Opatření pro vlak R 1127:
Vlak R 1127 je v úseku Děhylov – Ostrava-Svinov odřeknut. Cestující v úseku Děhylov – Ostrava-Třebovice využijí osobní vlaky regionální dopravy. V úseku Ostrava-Třebovice – Ostrava-Svinov mohou využít kyvadlové náhradní autobusové dopravy nebo prostředky veřejné MHD.

Opatření pro vlak R 1124:
Vlak R 1124 je v úseku Ostrava-Svinov – Děhylov odřeknut. V úseku Ostrava-Svinov – Ostrava-Třebovice mohou cestující využít kyvadlovou náhradní autobusovou dopravu nebo prostředky veřejné MHD. V úseku Ostrava-Třebovice – Opava východ využijí osobní vlaky regionální dopravy.

Opatření pro vlak R 1129 a R 1122:
V úseku Ostrava-Svinov – Ostrava-Třebovice zavedena pro vlaky R 1129 a R 1122 náhradní autobusová doprava.

Opatření pro vlak IC 543:
Vlak IC 543 bude v úseku Ostrava-Svinov – Opava východ odřeknut. Cestující jedoucí směr Opava východ využijí následné vlaky regionální dopravy.

Obecné opatření v regionální dopravě
Provoz přerušen.
Náhradní autobusová doprava v úseku Svinov - Třebovice zajištěna (zatím kyvadlově).

Odřeknutí vlaků v úseku Ostrava-Svinov – Opava východ
IC 543 Vladislav Vančura

Odřeknutí vlaků v úseku Děhylov – Ostrava-Svinov
R 1127

Odřeknutí vlaků v úseku Ostrava-Svinov – Děhylov
R 1124

Náhradní autobusová doprava mezi stanicemi Ostrava-Svinov – Ostrava-Třebovice
R 1122

Náhradní autobusová doprava mezi stanicemi Ostrava-Třebovice – Ostrava-Svinov
R 1129

Poznámka
Střet vlaku Os 3420 s osobním automobilem.

Termín obnovení provozu bude aktualizován dle vývoje vyšetřování mimořádné události.

Dle sledovačky měla jet na vlaku Os 3420 jednotka 471.058.


---
Trať 276 | Suchdol nad Odrou - Budišov nad Budišovkou (a zpět)
V úseku: Odry – Heřmánky
Ukončená mimořádnost

16. února 2018
11:28

16. února 2018
14:00

Moravskoslezský kraj

Následky srážky vlaku s automobilem

Provoz obnoven.
Pátek, 16. února 2018 - 16:22:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6861
Registrován: 2-2006
Kdo zajišťuje NAD při mimořádnosti v Třebovicích - DPO?
Sobota, 17. února 2018 - 07:50:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 74
Registrován: 8-2017
Vidím že SŽDC se v Kopřivnici inspirovala u DPO. Přístřešek, který neochrání před prudkým sluncem, deštěm, větrem, sněhem, mrazem prostě před ničím. Snad se tam dá schovat aspoň v nádražní hale, což cestující s DPO nemůžou.
Sobota, 17. února 2018 - 09:07:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 135
Registrován: 7-2017
Semolina: Ve Svinově ten hrb aspoň dává smysl, v těch místech zřejmě stojí vlaky pro výstup (samozřejmě z/do Opavy), ale na hlaváku to bude důsledek špatně vyprojektovaných schodišť a eskalátorů, takže při výstupu hrozí upadnutí, holt chybička se vloudí[crazy]
Sobota, 17. února 2018 - 12:06:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6864
Registrován: 2-2006
mati: Jasně, bylo to myšleno pro odlehčení diskuze[wink]. Jen jsem si říkal, jestli nevadí snížená část nástupiště při výstupu/nástupu vozíčkářů do vlaku, ale ti by jeli ve voze 843, který zastaví u vyvýšené části nástupiště.
Sobota, 17. února 2018 - 16:39:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 80
Registrován: 4-2009
Zdravím pánové.
Měl bych dotaz. Jak dlouho fungoval na ostravském zhlaví ve Vrbici přesmyk ve směru pravá kolej Chalupky-Hrušov. Jen od podzimu 1939 do jara 45? Nebo tato věc byla vybudována až na jaře 1945? Na leteckých snímcích z roku 46 je mostovka už snesena, ale pilíře tam ještě stojí, také i násep ve stanici.
http://lms.cuzk.cz/lms/LMS_wms_02.html?mapfile=WMSA08.1946.BOHU68 .00579&minX=-469538.852077&minY=-1098745.48437&maxX=-465457.13230 8&maxY=-1094663.76481&image_dir=f:/wwwdata/lms/WMSA08/1946/BOHU
Petr
Sobota, 17. února 2018 - 19:27:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6866
Registrován: 2-2006
Ladis-63:
"Snad se tam dá schovat aspoň v nádražní hale"
Ano, lze. Budova stanice je přístupná veřejnosti a funguje výdejna jízdenek.
Sobota, 17. února 2018 - 20:31:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 137
Registrován: 7-2017
Semolina: Ten smajlík směřoval hlavně na ten hrb na hlaváku. Protože taková projekce to se hned tak nevidí.