Diskuse » Archiv 2017 » Železnice » Předpisy » Archiv diskuse Předpisy do 21. 01. 2017 předcházející | další

Archiv diskuse Předpisy do 21. 01. 2017

dolů
   autor příspěvek
Re Podroužek
Čtvrtek, 19. ledna 2017 - 20:19:57  
Neregistrovaný host
46.135.12.249
Nikde jsem náhodou odbory nekritizoval, naopak chválil, proto nechápu Vaši energickou a řekl bych přehnanou reakci.
Pokud nový pokusný provoz odbory posvětili, byť máte tendenci to zlehčit slovy o času tří dní, pak nyní těžko bycha honit, to bohužel.
Trošku mi celý Váš článek přijde tak nějak přehnaně odborově tendenční. FSCR má s největši pravděpodobností hraničící s jistotou nejvíce členů právě strojvedoucích, tak je pochopitelné, že by se v této otázce měla i vice angažovat, ostatním odborovým centrálám problematiku objasnit a tím získat i podporu pro svoji věc. Ostatně se FSCR kromě toho že je odborovou centrálou nejednou presentovala jako profesni centrálou.
Bohužel takto se jednat neumí, vím o čem mluvím, když se scháněla podpora pro výpravči a dispečery v jisté problematické oblasti a obrátil jsem se na pomoc, podporu a stanovisko na prezídium FSCR, tak přestože obdrželi podrobnou právní analýzu problematiky a čast znalostí práva bych u nich i samostatně předpokládal, tak se na to ani [zadnice].
Jak jsem již uvedl články jsem nečetl a to s označením 91 vůbec nevím, že bych měl znát a co to vůbec je. Reálna možnost, že na inkriminovaný vlak budu nasazen zde však bohužel je.
Jak
Čtvrtek, 19. ledna 2017 - 22:56:18  
Neregistrovaný host
188.175.206.147
Nevím, jak se k tomu postavily ostatní odborové organizace. Týká se to tedy hlavně FS, CSP, FV a OSŽ.
Co se FS týká, prošel dokument pomocí elektronické pošty přes předpisovou komisi a její řádné i mimořádné členy. Bohužel, tento debilní návod byl Federaci strojvůdců předložen s asi třídenním termínem reakcí.

A co brání zaslat stanovisko: Nesouhlasíme pro nedostatečnou časovou možnost projednání.Není třeba lehat na koleje.
Vždy se dozvídám, jak to FS podělala. Jak proti tomuto nápadu vystoupily ostatní odborové svazy? Nevím, ale tipuju, že nijak.
Před nedávnem se proti jednomu podivnému tzv. vnitřnímu předpisu postavily dvě odborová organizace, za krátkou dobu zůstala jedna. FS to nebyla. Údajně projednala,určitě podepsala.
Může mně to přijít líto, ale prezidium FS není ozbrojené podzemní hnutí, "umírněná opozice", chtělo by se mi říct.
Taky je mi to líto. Prolistoval jsem ve sklepě letitou sbírku Zájmů strojvůdců. Zájmy se moc nezměnily, stále stejné nářky, stále je co řešit... Odnesl jsem je raději do školního sběru, prospějí dětem.
Starý Vlk
Čtvrtek, 19. ledna 2017 - 23:04:19  
Neregistrovaný host
90.178.49.205
Apollo_17: Trochu to upřesním-co se týká ježdění bez průvodčích v Německu, tak tam jde o motorové jednotky Desiro nebo mot. vozy Stadler (obdoba našich 841), proti 451 (byť ve zkrácené verzi) poloviční či čtvrtinové. Desiro i Stadler jsou vybavené jak signalizací zavírání dveří, tak kompletním IS pro cestující. Přesto němečtí šéfové Trilexu o ježdění bez průvodčích v ČR neuvažují, důvody neznám, zkusí zjistit, mám tam příbuzného.
Čtvrtek, 19. ledna 2017 - 23:46:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7488
Registrován: 5-2002
Přesto němečtí šéfové Trilexu o ježdění bez průvodčích v ČR neuvažují, důvody neznám, zkusí zjistit, mám tam příbuzného.

Není třeba to zjišťovat u příbuzných.

Je to podmínka smlouvy s objednatelem.
Čtvrtek, 19. ledna 2017 - 23:59:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7489
Registrován: 5-2002
K debatě o vlacích 0- 0/S na městské lince v Praze.

Pročtěte si toto: www.dicr.cz/uploads/Zpravy/MU/DI_Cernotin_150227.pdf , důležité je to od strany 31.

Důrazně vám doporučuji trvat na jízdě pouze s vozidly, kde je záznam polohy ovladače dveří a kontroly uzavření, otevření dveří.

Není - li tímto jednotka vybavena, nejezdil bych s tím sám. Je - li tím vozidlo vybavené, klidně může mít dvacet vozů a nemusíte řešit, že nikam nevidíte. Důležité je, že nebudete řešit něco za zaměstnavatele a nebudete spěchat.

Vidím někoho na peróně? Nevidím. Počkám 15 vteřin a zavřu dveře. Zhasla kontrolka? Zhasla. Tak jedu.

Ale musí to být zaznamenané na proužku!!!
Pátek, 20. ledna 2017 - 10:08:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1333
Registrován: 10-2009
Dobrý den,
pakliže jsem se dopustil energické reakce, omlouvám se. Jsa moravský Slovák, je snad omluvitelné, že všechny mé reakce jsou energické. [happy]. Pro Jaka a spol. No, ono bude stále co řešit. A že se situace opakují, byť v různých modifikacích, to vyplývá z děje. Nikoli z dlouhodobého plánu Redakční rady.
Budou-li věčné stížnosti kolegů označovány za "nářek", asi jim to taky nebude milé. Snad se shodneme v tom, že důležité je, nebo by mělo být, hledat nějaké řešení, co s tím. Každý ví, co všechno je blbě. Ale málokdo nachází reálná řešení.
Zdar Petře, tak jednoduché to zase není. Jedná se taky o to, co všechno nemá platit ze současných předpisů, případně co všechno bude s něčím stávajícím kolidovat. Jinak souhlas s tím, že by každý měl trvat na jízdě s vozidly se zavřenými dveřmi a správné signalizaci. Zda se to píše do el. rychloměru (jiné nemáme), to se však dozvíme až po MU. Nicméně, mám s tím taky dost zkušeností. Stačí si vzít stále platný PMR o provozu jednotek řady 460 a 560. Kdy smí odjet vlak obsazený cestujícími s dveřmi odjištěnými? Tedy když signalizace neukazuje zavřený stav dveří? Odpověď je: NIKDY. Taky jsem se tím řídil. Ono se to dá obejít. Koukneš na dveře zvenčí, vyloučíš ručním zásahem vliv indikace otevřených dveří na jízdu a už to jede. Jenže Podroužek takto nikdy nejel a nikdy nepojede. Tak se evakuovalo. Postupoval jsem přesně dle závazných pokynů. Výsledkem byl zákaz dávat Podroužkovi šichty na panťáku. Pak se ke mně naštěstí přidali další kluci, kterým nebylo jedno, že půjdou za případný průser do tepláků, tak zákaz vyšuměl.
Ono je to pořád stejný. Všechny předpisy, vyhlášky apod nejsou vydávány proto, že by někdo vážně uvažoval o jejich dodržování. Jen proto, aby bylo možno najít viníka v prvním sledu.
Už se našel i jeden hňup od velení vlakových čet, který udal strojvedoucího, že na zastávce stál menší čas než je čas pobytu. Mezitím nestačila vystoupit cestující a stěžovala si. Nepodařilo se mu však najít žádný předpis, který by určoval, jak dlouhý pobyt musí být. Což bude taky jeden z nedostatků, který bude po prvním průseru odstraněn tím, že odpovědnost za sledování sekundového displeje na rychloměru při pobytu bude mít strojvedoucí. Kynu z domu, kynu doma. P.
Pátek, 20. ledna 2017 - 21:07:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4220
Registrován: 8-2012
Obecně bez konkrétní reakce: Hypernova jen se strojvedoucím je naprostá rutina (např. Smržovka - Josefův Důl), 840 taky (Frýdlant-Jindřichovice p.S.). 471 v režimu 0-0/S je podle mě už přes čáru, na druhé straně v za vzor neustále dávaném Švýcarsku jezdí s Gottesauge třeba i šestidílné patráky (Stadler KISS, RABe511) v curyšském S-bahnu a žádné hysterie kolem toho nejsou. S-bahn v Berlíně to taky zvládne bez průvodčího.
Kecama o "obecném ohrožení" se akorát ztrapňujete a znevažujete rozumné argumenty. Stejně tak neargumentujte péčí o únik tržeb, to fakt není strojvůdcovská starost a vypadá to, že vám jde o něco jiného než bezpečnost (o "ani muže ze závodu", že?).
No a na odbory se spoléhejte leda v okamžiku, kdy budete chtít udělat turnaj v bowlingu.
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Pátek, 20. ledna 2017 - 21:33:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3027
Registrován: 11-2008
Jenom malej dotaz, když se tu argumentuje s nebezpečím přivřeni cestujícího do dveří, případy, kdy se tak stalo, kolik jich bylo u vlaku 0/0 S , a kolik u vlaků s průvodčím ?
Vydím Nevidím
Pátek, 20. ledna 2017 - 22:15:45  
Neregistrovaný host
94.112.180.38
Už abych dostudoval a snad tak pochopil myšlenkový pochod k ověřovacímu pokusu vedoucí.
Osobně jako dalši level vydím ověřovací pokus...


Obávám se, že jen tak nedostuduješ. To je na návrat na ZŠ.
Starý Vlk
Pátek, 20. ledna 2017 - 22:22:13  
Neregistrovaný host
90.178.49.205
T_._H_.
"No a na odbory se spoléhejte leda v okamžiku, kdy budete chtít udělat turnaj v bowlingu". Dovolím si polemizovat-abych mluvil jen za sebe: Spolehl jsem se, že když bude nadbytek strojvedoucích u ČD (později se ukázalo, že byl fiktivní) tak odbory nenechají nás, kteří máme jen pár let do důchodu, odejít s holým zadkem. No a vyšlo to-odstupné ze sociálního programu (který by bez tlaku odborů nebyl) cca 250 000+ponechání jízdních výhod v plném rozsahu, což není právě zanedbatelné.
Péče o únik tržeb je pochopitelná-čím méně se utrží (zvláště pokud to nevyrovnají úspory na platech "nepotřebného personálu") o to méně se bude moci rozdělit na mzdách. U jedné linky je to marginální, v celosíťovém měřítku by to bylo citelné.
A tím, že se zavede více ježdění bez vl. čet strojvedoucí nepřijdou ani "o jednoho muže", spíše naopak-směny budou možná trochu delší, do r.2005 to tak bylo.
Re Zk provoz
Sobota, 21. ledna 2017 - 08:15:50  
Neregistrovaný host
46.135.12.249
Přeci nemůžete srovnávat kulturu a podmínky cestování ve Švajcu a zdu u nás. Zde na to nemáme techniku a hlavně přirozenou ukázněnost cestujících. Takové srovnání je naprosto iracionální!
PS: ve Švajcu jsem zaregisteoval i realny6kamerovy systém ve vozech, nikoliv jen strasici nálepky.
Únikem tržby se zabývám zejména po stránce ekonomické, pokud je podnik na hraně účetně pak si nemůže dovolit výpadek tržby z takyo vytižené linky, počítám, že si substrát zvykne a bude jich bez zakoupeného dokladu jezdit více.

Pokud si za léta pamatuji, problém a privrenim, zraněním či usmrcenim byl snad vždy na vlaku s četou, ale to by poukazovalo jen na faky, že četa na vlaku o čtyrech vozech ve složení jednoho člověka, je na přehled o dění málo. Naopak na té 809 máte přehled o situaci velmi solidní a jste schopen zachytit i případný hlasový projev, křik.

Jde zde prvotne o bezpečnost a zejména o skutečnost, proč má nuceně za celou tuto bezpecneost nést najednou odpovědnost strojvedoucí, obzvláště na tak z tohoto pohledu nebezpečné jednotce jako ke Žabák.

Samozřejmě strojvedoucimu nedají ani kacku navíc za přidání pořádné porce cizí odpovědnosti.
Poslední informací bylo potvrzeno, že celá tato zhyralost je z důvodu nedostatku personálu čet v Praze, takže neschopnost manažerů pro nábor a prilakani pracovních sil, vykompenzuje zase strojvedoucí, prostě hnus.
Chybí údajně cca 50 osob, z tohoto pohledu nechápu jejich tah, zrušit celou skupinu čet v Děčíně na truc, protože chtěli dodržovat podmínky garantované ZK a PKS, zejména nebýt třeba 15 hidin na vlaku a převést si jejich výkony právě do Prahy, kde nejsou schopni obsazovat ani ty svoje. Asi zde zdraví rozum prohrál s osobní zasti.
Bobo
Sobota, 21. ledna 2017 - 09:07:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13416
Registrován: 5-2002
čím méně se utrží (zvláště pokud to nevyrovnají úspory na platech "nepotřebného personálu") o to méně se bude moci rozdělit na mzdách. což naprostá blbost. je to práce revizorů. tečka.
neni v podmínkách 0/0S že fíra musí vidět ze stanoviště z okna na fšechny dveře na každé zast?
kolisti = piráti chodníků
<font color="ffff00">neosvětlený cyklista = žádný cyklista</font>
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
http://www.stopkoureni.cz/
Sobota, 21. ledna 2017 - 09:56:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1334
Registrován: 10-2009
Zdar Bobo, myslím, že vycházíš z "mimořádného" nasazení vlaku bez čety. Viz ČD D2. V tomto mimořádném nasazení je to na rozhodnutí strojvedoucího. Tady už by do toho neměl strojvedoucí co mluvit.
Pro Re Zk provoz,
s Tebou kolego naprostý souhlas. A poté, co jsi vyjevil okolnosti, je jasné, že zase došlo k tomu, co vždy. Neschopnost jednoho se nahradí rizikem a prací druhého. Přitom ten, kteří mohou přivést do něštěstí strojvedoucího nebo cestující, si sedí pěkně ve svém kanclu a do báně za nic nepůjde. Když tím vlakem nebude jezdit, tak ani nepřijde k úrazu.
Zda přísluší nebo nepřísluší Federaci strojvůdců, potažmo odborům jako celku, zajímat se o hospodaření firmy pak toto: Byl bych pro, aby se o takové věci odbory nestaraly. Ovšem pod jednou podmínkou: Že nebude mít špatné hospodaření vliv na jejich zaměstnávání, platy, pracovní prostředí apod. Pokud to vliv mít bude, pak je to sakra zajímat musí! Nebo by aspoň mělo.
Sobota, 21. ledna 2017 - 11:22:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4228
Registrován: 8-2012
Přeci nemůžete srovnávat kulturu a podmínky cestování ve Švajcu a zdu u nás
Proč bych nemohl? Celou dobu nám tu nádražníci i šotoušci cpou do hlavy, jak Švýcarsko náš vzor, protože tam nejsou soukromníci... no tak vzor se vším všudy, ne?
Takové srovnání je naprosto iracionální
Tak si na to vzpomeňte, až budete chtít dát za vzor Švýcarsko v jiné situaci [rofl].
Únikem tržby se zabývám zejména po stránce ekonomické
A že najednou máte takovou péči? Fakt nám chcete tvrdit, že ekonomika ČD je závislá na tržbách? [happy]
problém a privrenim, zraněním či usmrcenim byl snad vždy na vlaku s četou, ale to by poukazovalo jen na faky... že je tam ta četa úplně k ničemu. A navíc se dá říct, že většina těchto MU proběhla tak, že byly indikovány otevřené dveře a strojvedoucí přesto odjel (!!!). Dobrej byl třeba ten, co vyrazil ze zastávky Bystřička s přivřenou bábou, protože ho vůbec nesralo, že mu nezhasla kontrola dveří, a když si toho všiml, tak udělal jen otvor-zatvor "zas ten koncák k...a nedošel" (bába díky tomu konečně vypadla) a pokračoval dál. Vlakvedoucí tam samozřejmě jela a "prvotně o bezpečnosti" to bylo úplně k hovnu... ještěže tam vystupovali i další a bábu vylovili zpod pešuňku a zavolali jí pomoc.
(Strojvedoucí to pak ještě vylepšil tím, že když G-STOPem zastavil vlak výpravčí v Jablůnce, tak vypnul mobilní část VZ, nafoukal to a bez jakékoli další komunikace odjel!)
Ono se asi taky hledá nějaké alibi, protože se případné "zjednodušení výkonu služby" při 0-0/S nebude dát hodit na někoho jiného?
četa na vlaku o čtyrech vozech ve složení jednoho člověka, je na přehled o dění málo
Tak kolik? Čtyři vozy, čtyři dveřníci? Nebo osm, podle počtu dveří? [biggrin]
(Udělejte to jako ten fujfuj Jančura, ať mají dveřníci nějaký doplňkový prodej a zčásti si na sebe vydělají [lame])
Mimochodem, všimli jste si, že v Praze, tam dole v tunelech, jezdí pětivozové vlaky bez průvodčích už desítky let?
Samozřejmě strojvedoucimu nedají ani kacku navíc za přidání pořádné porce cizí odpovědnosti
A jsme konečně u jádra pudla.
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Re TH
Sobota, 21. ledna 2017 - 11:49:47  
Neregistrovaný host
46.135.24.27
Nikoli k pudlovi je strašně daleko.
Dole v metru je ale zcela jiná situace, jaký je pristor mezi nástupní hranou a vlakem a hlavně už dlouhá léta v metru zní ukončete výstup a nástup dvěre se zavirají. Stanici metra v oblouku jsem neviděl. Přitom rozšiření pokusného provozu na dalši tratě zdánlivě nic nebráni, současná trať, linka alespoň splňuje rovnost zastávek.
K vámi udené MU jen tolik, že člověk pochybyl, stane se. Od té doby se provedlo mnoho rekonstrukcí na vozidlech, kdy při svítící kontrolce dveří vlak nelze standardním způsobem uvést do pohybu, jen žabák pojede ať svítí co chce a v tom je problém
Vzor Švajcu lze použivat jako vize, k realizaci však musí dojít hromadně jako celek, unést se jedním specifickým druhem a zbytek společnosti nechat tam kde je jaksi nejde a přivodí to mnoho negativ a problémových aspektů v oblastech, které ve Švajcu ani řešit nemuseli, neboť tam k tomu všemu došli kontiunálně pokrokem celé společnosti jako takové. Neslyšel jsem ani o mnoha zprávách se Švajcu o odcizených věcech z vlaku včetně hasících přistrojů, ale zato jen DKV Praha eviduje odcizený´meteriál ze souprav za miliony korun. Navíc jiné opatření striktně určuje volat bezprosťredně po zjištění kradeže policii i u hasícího přistroje, vlakvedoucí toto zjisti daleko dřive, strojvedoucí to néusízjistit vůbec a kdo to pak nahlási a vyšetří. Už vidím jak to bude platit strojvedoucí že nenahlásil odcizení HP či jiného inventáře z jednotky, nyní jsou v módě zase zrcadla.
Z tohoto pohledu jsou Vaše tvrzení naprosto vytržená k kontextu a jako taková naprosto mimo realitu.
Jančuru jsem nikdy nezetracoval a má to něco do sebe mit na vlaku co vagón někoho z obslužného personálu, to by ale misel krom vystupováni a obsluhy cestujících také něco věďet o dopravní stránce věci a taktéž po strance technické , což ale není.
Pokud jste vzpoměl otázku financí, ani napriklad po soustružníkovi u stroje když přidáte praci a odpovědnost za práci někoho jiného na dalším stroji nemůžete chtít aby to ďelal za dara.
Ušetřených 50 mezd vlakovým četám mesíčně jde kam? Nyní když je zastoupí strojvedoucí tak ani prace přesčas nebude. Jenom se nešetři na stresování strojvedoucího.
Jednooborový vzor
Sobota, 21. ledna 2017 - 12:16:59  
Neregistrovaný host
46.135.61.1
Trošku mi to s rím jednooborovým pokrokem připomíná situaci opět u národniho dopravce.
Kdy po dvacet let zpátky nikdo ani slůvkem neřešil počitačovou gramotnost strojvedoucích. Ač profesně je věkový průměr naprosto ohromný, najdouse i přes svůj věk šikulky, ale většina je pravej opakem.
Podnik to vůbec nezajímalo.
A nyní nastane mazec s přechodem výplatnic a planování dovolené přes portál. Ač si myslím že výplatnici mohli posílat rovnou na email formou zaheslovaného pdf, tuto cestu razila SZDC a není ťreba portálu, nikdo neřeši to, zda to všichni zvládnou a jako mají PC gramotnost. Učit se v 55 obsluhovat sám PC, operačni programy a pod. neni pravé ořechové.
K tomu v brzké době přijdou Tablety a nové MT vše pod taktovkou Androidu, taktéž bez důrazu na vzdělání v této problematice. Kde předpokládám, že 1/3 to bez problému dá navzdory faktu, že pro podnik budou použivat vědomosti a znalosti za které nikdy neobrželi ani korunu, zbylé 2/3 se v tom budou pěkně plácat a bombardovat tu první 1/3 s kupou dotazů co a jak s tím dělat, která bude grátis suplovat organizované vzdělávání zajišťené zaměstnavatelem, třeba skrze zamrzlé DVI.
Ps: i pokladní v kauflandu mají školeni k jednoduchému softwaru pokladny kterou obsluhují
Sobota, 21. ledna 2017 - 12:21:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4230
Registrován: 8-2012
Stanici metra v oblouku jsem neviděl
To jste toho teda ještě moc neviděl (jasně, to není metro ale underground [crazy]). A kde jsou mezi Libní a Roztoky zastávky v oblouku?
Ad zbytek protiargumentace - placy plácy o najednou nepohodlném "specifickém" Švajcu, zlehčování MU zaviněné strojvedoucím, hlavní "péče" o hasičáky "jak to bude platit" (což je očividná blbost a vy to víte), řešení "dopravní" kvalifikace u lidí u Regiojetu (skříplou bábu určitě pozná jen absolvent modrogumního institutu dopravy na Smíchově)... víte, já jsem do této diskuze vstupoval prakticky na straně strojvedoucích, že 0-0/S na 471 je podle mě přes čáru. Jenže ono vám jde akorát o prachy a možnost průser kdyžtak hodit na někoho jiného, ale bezpečností a ekonomikou si jen vytíráte ústa. Tak na tomhle hřišti nehraju. (A navíc už mě nebaví číst ty dysgrafické "néusízjistit".)

(Příspěvek byl editován uživatelem T_._H_..)
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
TuHemu
Sobota, 21. ledna 2017 - 14:03:40  
Neregistrovaný host
46.135.61.1
Holt malá klávesnici, vy jste semka stejně vlezl jen proto aby jste hanil za každou cenu modré a hájil žluté a domele rádoby Švýcarské způsoby a když dojdou argumenty, tak papa.
Nevím kde je zlehcovana Mu, jen je řečeno, že je to pochybení jednoho člověka, a člověk může mít kabátek, modrý žlutý růžový. Myslím, že o odpovědnosti víte velké kulové a jen potřebujete kydat Vaše bláboly napříč fórem.
Prikde mi naprosto přirozené, když potřebuji sanovat problém ve firmě a tím někomu nalozim mnoho dalších povinnosti a odpovědnosti že mu to nějak vykompenzuji.
Blbosti o metru v oblouku a nynějším blabolu o zcela odlišné dráze jste dal jasně najevo jak na tom jste.
Privreni do vrátek se stane i v autobusu, natož v trivozove jednotce a jelikož cestující má vždycky pravdu, pak chudák strojvedoucí.
Nejvíc mne štve, že když opevovani stycni důstojníci mezi provozem a GŘ, tedy KV vysvětlují že je to p.čovina na ntou, tak odpovědi je uděláme výjimku a bude.
Z tohoto pohledu je skutečně lepší jít řídit motorak směr Trenčín.
Poslední vzkazy z velení dokonce argumentují systémem AVV, fira nic nedělá, tak může kontrolovat nastup frekvence. Do dvou měsíců je zde novelizace a fira bude v pantaku i sčítat [happy]
Sobota, 21. ledna 2017 - 14:09:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4233
Registrován: 8-2012
Dle očekávání jsme se dostali k ad-personam argumentaci, zatímco odpovědi na otázku, kde jsou z Libně do Roztok peróny v oblouku, co dělaly odbory mající plná ústa zájmů strojvedoucích, ani jak se platí ukradený hasičák se už asi nedočkáme.
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Re H T
Sobota, 21. ledna 2017 - 14:37:54  
Neregistrovaný host
46.135.61.1
Víte od čeho jsou oči? Tak v předpředešlém přispěvku máte napsano, že na této konkrétní lince by alespoň rovnost nastupišť vyhovovala podmínakám. Takže nač odpovídat na odpovězené. Nezazlívám Vám haneňní modrých ale buďte alespoň hrdý obhájce jiných a když se to týká jiných raději nekomentujte. Ostatně i Váš opěvovaný Švajc je vzorem pro jiné než modré a maji k němu též hoodně daleko. Jsou věci ve kterych jsou mu priblizeni jedni a lecčemž i jiní a lépe nez ti nemodří.
V obojím připadě a nelze to vůbec opomenout je odrazem odpovědné práce ve Švajcu mzda za odvedenou práci a naloženou odpovědnost. Až pochopíte, že nelze pouze práci a odpovednost přidávat, ale musí na to reflektovat i odměna, celý systém a zivotní styl společnosti pak teprve můžeme řict ano můžeme to ďelat jako tam. Nám ale ujel vlak a jeden nemodrý dopravce naś jako společnost dál a rychleji neposune.
Ps: už vidím nemodrého dopravce jak by se p.srel do vrtule, když by mu na konečné celkový účet dělal - 13 HP, - 5 vodovodních baterii, komplet vypleňené od ubrousků a toilet paperu. Teď volat PČR sepsat odcizené a podstatné ... suma sumárum klidně dvě hodinky zpoždění. Z toho pohledu působi velmi preventivně přitomnost personálu v každém voze.
Jako strojvedoucí nehodlám podniku platit např vodovodní baterku, či dávkovač mýdla za bratru 8 tKč.
Mladějov
Sobota, 21. ledna 2017 - 14:51:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9446
Registrován: 3-2007
už vidím nemodrého dopravce jak by se p.srel do vrtule, když by mu na konečné celkový účet dělal - 13 HP, - 5 vodovodních baterii, komplet vypleňené od ubrousků a toilet paperu. Teď volat PČR sepsat odcizené a podstatné ... suma sumárum klidně dvě hodinky zpoždění. Z toho pohledu působi velmi preventivně přitomnost personálu v každém voze.

Dobrý..ale to je pořád věc toho managementu.
Pokud by někdo chtěl po strojvedoucím zaplatit zcizené součásti vozu, v pohodě by soudní spor vyhrál.

Ososbně považuji za současných podmínek a (alibistických) drážních předpisů v ČR na 00/s vhodnou tak tu 810 a Regínu, zvlášť při neschopnosti do vybraných problémových vlaků (pá/so, zábavy) obstarat třeba ochranku.
Re Mladějov
Sobota, 21. ledna 2017 - 15:09:02  
Neregistrovaný host
46.135.22.3
For mladějov:
Já s tobou souhlasím až na text o soudu.
Znam řekl bych stovky lidí a koule a v neposlední řadě finance (bavím se o částce na hranici cca 50 000tKč a to nepočítám případné znalečné, zálohy na znalečné bude-li potřeba) na to jít se soudit s dopravcem nebo SŽDC mělo toliko lidí, že mi na to budou stačit prsty jedné ruky. Co na tom, že vyhráli a bohužel na ně většina spoluzaměstnanců kouká přes prsty jako na exoty, takže tezé o v pohodě vyhraném soudu se mi jevé jako nereálná.
kolikrát trnu a svrbí mne ruka když čtu poučné listy a tam je psáno o odpovědnosti za škodu například naposledy 90/10, 10% strojvedoucí zbytek SŽDC, přitom argumentace byla jasně na 100% viny na SŽDC. Tam bych do toho šel, dotčený strojvedoucí zřejmě vzal zta vděk 10%. Každý jsme na tom jinak s vlastní obranou kvalit své práce, nic mu zazlívat nemohu, já to za něj platit nebudu (odpovědnost za 10%).
Sobota, 21. ledna 2017 - 15:48:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4234
Registrován: 8-2012
na této konkrétní lince by alespoň rovnost nastupišť vyhovovala podmínakám
Tak proč argumentujete, že jste neviděl stanici metra v oblouku? Čtete to po sobě vůbec, nebo je jakkoli hloupý důvod dobrý?
Jako strojvedoucí nehodlám podniku platit např vodovodní baterku, či dávkovač mýdla za bratru 8 tKč
Pořád jste nevysvětlil, na základě jakého titulu byste "podniku platil"? Máte snad podepsanou hmotnou zodpovědnost za hasičáky a vodovodní baterie? A to se opravdu někde stalo, nebo to zas je jen "co by kdyby" (řidič nedodržel výstrahu) jako v případě předpisového alibismu?
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Malomocnemu th
Sobota, 21. ledna 2017 - 16:05:12  
Neregistrovaný host
46.135.22.3
Stalo?
Dnes a denně!
Na to nepotřebuji mít podepsanu hmotnou odpovědnost, je to odpovědnost daná vnitřním předpisem a opatřením k hlášení poškození a krádeži majetku.
Pilotní zkušební provoz je zaveden před rozšířením na ostatní štreky.
Člověk Vám jasně ukáže že neumíte číst a Vy ještě kopete kolem, no to je štabni kultura, [zadnice].
Rovina pro přehlednost je poze jednou, nikoliv jedinou podmínkou, a o metrů v se stanici v oblouku jste začal a diskutující poučovat Vy [rofl]
Sobota, 21. ledna 2017 - 16:28:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4235
Registrován: 8-2012
je to odpovědnost daná vnitřním předpisem a opatřením k hlášení poškození a krádeži majetku
Takže opravdu platíte to, co bylo ukradeno?
A to si necháte líbit?
A co na to odbory?
Anebo je to zas celé úplně jinak?

P.S. hláška "Stanici metra v oblouku jsem neviděl" není moje.
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Sobota, 21. ledna 2017 - 16:53:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 54
Registrován: 6-2016
Jednooborový vzor:
K tomu v brzké době přijdou Tablety a nové MT vše pod taktovkou Androidu, taktéž bez důrazu na vzdělání v této problematice. Kde předpokládám, že 1/3 to bez problému dá navzdory faktu, že pro podnik budou použivat vědomosti a znalosti za které nikdy neobrželi ani korunu, zbylé 2/3 se v tom budou pěkně plácat a bombardovat tu první 1/3 s kupou dotazů co a jak s tím dělat, která bude grátis suplovat organizované vzdělávání zajišťené zaměstnavatelem, třeba skrze zamrzlé DVI.
Pro kristovy rány! Tablet s Androidem se naučí používat i retardované tříleté dítě za dvě hodiny! A vy na to chcete školení? [crazy] Až začnete fasovat místo dvouvrstvého hajzlpapíru třívrstvý, budete též požadovat proškolení v jeho používání?

P.S.: pokladní v Kauflandu mají školení, protože operace s kasou je hlavní náplní jejich pracovní činnosti. Stejně jako strojvedoucí mají školení a zkoušky na řady HV a jejich fíčury typu AVV, ARR, AFB, EDB, LSD...

Já už se té D1čce se čtyřmi tisíci články fakt nedivím...
Železnice z první ruky. [ok]

Sobota, 21. ledna 2017 - 17:14:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4237
Registrován: 8-2012
že pro podnik budou použivat vědomosti a znalosti za které nikdy neobrželi ani korunu
... a dokonce umějí číst a psát a taky za to nikdy neobdrželi ani korunu [biggrin].

Tablet s Androidem se naučí používat i retardované tříleté dítě za dvě hodiny! A vy na to chcete školení?
Vysvětlení: Je to šest až osm hodin placených průměrem, k tomu cesťák a ten vepředu z DVI ať si plácá co chce...

(Příspěvek byl editován uživatelem T_._H_..)
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Střelba na prázdno
Sobota, 21. ledna 2017 - 17:30:47  
Neregistrovaný host
46.135.22.3
Za umění číst a psát a za mnoha další zaplaceno mají víte? Byli přijati na základě určitého v té době aktuálního vzdělávání.
Nyní se mění podmínky hry a mění je firma, nikoliv zákony, takze je na firmě aby se s tím vyporadala, ovsem lidi nemůže nijak persekuovat. Je jaksi v době Husáka a dřív či lehce později jaksi Pc nebylo standardní vybavení ani ve firmách a říkalo se mu sálové PC [biggrin].
Takže dovyvzdelani je potřeba a kdo ho zaplatí a řekne že tento vzdělávací kurz je dostatečný pro potřebu podniku.

Aaa, takže o kvalitách DVI víte, no tak to změníme?
Sobota, 21. ledna 2017 - 17:43:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2399
Registrován: 2-2010
Podívám-li se na ten "zatím" zkušební provoz vlaku bez obsluhy jako cestující, mám pár připomínek:
- kdo mi prodá jízdenku ve vlaku? Nebudu jej moci použít bez předem zakoupené jízdenky? Asi ne. Proto do vlaku ani nevlezu.
- kdo mi odpoví na mé případné dotazy ohledně jízdního řádu a možného variantního cestování?
- na koho se obrátím v případě, že mě za jízdy vlaku nějací vandalové budou ohrožovat na zdraví, nebo mě okradou, nebo uvidím, jak demolují a rozkrádají vnitřní zařízení vozu? To poběžím za jízdy do kabiny strojvedoucího mu to ohlásit, anebo strhnu záchrannou brzdu, abych mu neodváděla pozornost od řízení? A bych asi měla očekávat za reakci od pana strojvedoucího? Zastaví na trati a půjde se je uklidnit, aby dostal ještě po hubě? Nebo mě nechá v bezpečí u sebe na stanovišti a dojede do nejbližší stanice a tam to bude řešit PČR?
- jak se bude řešit případ, kdy z důvodu provozních poruch, bude muset na trati strojvedoucí opustit stanoviště a vyjít z vlaku ven? To nás ve vlaku zamkne a odejde kam bude nutno, abych mu cestující nevyskákali z vlaku?
- vezmete-li mně-jako cestujícímu-člena obsluhy vlaku, ve které vidím jakousi jedinou ochranu mé bezpečnosti, říkám: děkuji, nechci v takovém dopravním prostředku vůbec cestovat!
- koho požádám z pozice cestujícího, aby při zpožděném vlaku, ve vlaku kterém sedím, aby požádal příslušného dispečera o pozdržení mého přípoje v přestupní stanici?

Kolik minut se přidá strojvedoucím na prohlídku vozů ve výchozí a konečné stanici vlaku, v případě realizace této "šílenosti".
Leč tuším, že se ve zkušebním provozu najdou tací kolegové fírů, kteří se budou všemožně a hrdinně chtít předvést a dokázat, jak to 0/0/S možné je. A to i za cenu, nedodržování všech povinnosti, které mají (pokud je znají).
A dojede-li vlak do cílové a strojvedoucí nezjistí a nesepíše při prohlídce vozů (jistě ji bude muset dělat-kdo jiný by ji dělal, že?), co vše tam má být a není (je rozkradeno), dá mu to zaměstnavatel buď k náhradě škody, nebo ho citelně ujme na pohyblivé složce platu za řádné neplnění povinností.
Holt, my tu korunu ušetříme, ikdyby nás to mělo stát stovku.
A vzhledem k jiné a ukázněné mentalitě (nejen) cestujících Švýcarů (jak výše psáno), je naprostým zoufalstvím, chtít totéž po cestujících s mentalitou lidí naší společnosti a v prostředí, ve kterém žijeme. Děkuji, takové služby za své peníze vydané za jízdenku, nebudu využívat, protože se bojím. Pořád je možnost cestovat busem, kde má řidič přehled o tom, co se děje v jeho voze a má možnost zasáhnout. Toť můj pohled cestujícího. Bez obsluhy se v takovém vlaku bojím cestovat a nejsem sama. A můžete tady argumentovat, čím chcete. [wink]
Pro ženu
Sobota, 21. ledna 2017 - 18:04:00  
Neregistrovaný host
46.135.22.3
Opět s Vámi paní HAAN plně souhlasím, krásné sepsano ✔
Bohužel kancelář plná systémových specialistů si sedí na vedení.
Jen zmíním zanechat vlak na trati s cestujícími jde pouze pokud je hlidan osobou způsobilou, takže se od jednotky nehnu [happy].
Dadatek
Sobota, 21. ledna 2017 - 18:11:39  
Neregistrovaný host
46.135.22.3
Doplním k Vašemo textu, časti o hrdinech doby, že kdysi se ve stejnem duchu našla skupina lidí, kteří prosadili jednomužnou obsluhu lokomotiv a hrdě jí prosadili, oni to přeci zvládnou za stranu a tak. A máme to tu.
Snad se dobou poučili a už se jedincem nenechají strhnou.
Sobota, 21. ledna 2017 - 18:12:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2400
Registrován: 2-2010
Pro ženu:
"Jen zmíním zanechat vlak na trati s cestujícími jde pouze pokud je hlidan osobou způsobilou, takže se od jednotky nehnu."
I nebojte, vždyť on se ten předpis opět nějak ohne, jak bude potřeba. Systémově a speciálně [crazy]. Aby se dokázalo, že když se chce, tak jde vše. [ko]
Luboš_3.21
Sobota, 21. ledna 2017 - 18:18:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 945
Registrován: 4-2014
Někdo též v této zajímavé debatě psal i o úniku tržeb, které při tomto provozu nastanou.
No ČD nějaké úniky tržeb asi nějak vážně nezajímají, vyřeší to po svém, se zavedením nového grafikonu opět zdražíme jízdné a uniklé tržby se započítají do ztrát, které poté předhodí kraji k zaplacení. Protože, moc dobře vědí, že kraj nemá moc šancí je dostat z kolejí pryč a zadat dopravu soukromému dopravci. Soukromník, by si ty tržby nenechal ujít, protože také moc dobře ví, že kdyby ty uniklé tržby započítal do ztrát, které by posléze požadoval po kraji proplatit, tak by se sním kraj asi hodně rychle rozloučil a hledal opět jiného dopravce, což u ČD jen tak nehrozí.



(Příspěvek byl editován uživatelem Luboš_3.21.)
Sobota, 21. ledna 2017 - 19:02:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4240
Registrován: 8-2012
kdo mi prodá jízdenku ve vlaku? Nebudu jej moci použít bez předem zakoupené jízdenky? Asi ne. Proto do vlaku ani nevlezu
Že jste nevyrypovala zhruba tak před dvaceti lety, kdy se první sámošky zaváděly? [happy] (A kdyby nebyly zavedeny, tak už by se na tratích typu Bakov-Dolní Bousov dávno nejezdilo, i když teda stejně nechápu, proč se tam jezdí.)
Počítám, že na městské lince má zrovna drtivá většina lidí tramvajenku, vy máte režimku, v Libni, Holešovicích a Roztokách pokladna... a jestli někomu okrajovému z Podbaby a Sedlce nikdo neprodá jízdenku, to není jeho problém. (Asi nebude v 0-0/S žabáku mít strojvedoucí kasičku?)
Ostatní problémy: jak se to řeší třeba v metru, německých S-bahnech (jen berlínský odveze za rok dvakrát tolik cestujících co celé ČD)? Jasně, ukáznění Němci a Švýcaři... jela jste někdy s fotbalovými fanoušky? V sobotu v noci s hospodskými rozjezdy? Nemáte ty ukázněné zápaďáky spíš z nějaké propagační brožurky?
dá mu to zaměstnavatel buď k náhradě škody
Třeba aspoň vy mi budete schopna vysvětlit, jakou škodu ten strojvedoucí způsobil a na základě jakého titulu (hmotné zodpovědnosti?) mu to dá zaměstnavatel k náhradě.

(Nezlobte se na mě, ale byl jsem k těmhle poznámkám dotlačen z původní pozice "je to dle mého názoru přes míru" kvůli debilním argumentům, ve kterých se nějaká bezpečnost a ekonomika používá jen jako vycpávka a ve skutečnosti jde o něco úplně jiného.)
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Starý Vlk
Sobota, 21. ledna 2017 - 19:17:21  
Neregistrovaný host
90.178.49.205
T_._H_.
"dá mu to zaměstnavatel buď k náhradě škody
Třeba aspoň vy mi budete schopna vysvětlit, jakou škodu ten strojvedoucí způsobil a na základě jakého titulu (hmotné zodpovědnosti?) mu to dá zaměstnavatel k náhradě".
K náhradě strojvedoucímu nelze dát to, za co nemá hmotnou zodpovědnost. Ale je možné ho postihnout (na penězích) za to, že řádně nezkontroloval, co měl. I když na 451 to asi nepůjde, ale na 810 se mi to osobně stalo -200 Kč mínus za neodhalenou zlomeninu topůrka na kladivu v motoráku letmo, na kterém jsem byl hodinu.
Opět TH
Sobota, 21. ledna 2017 - 19:18:37  
Neregistrovaný host
46.135.22.3
Nikdo Vás k ničemu netlačil, vola zde ze se děláte zcela dobrovolně [biggrin].
Nejdřiv nám tu předhazujete co je reálne, co se stalo skutečně a nyní snůška teorií a blábolů od Vás?
Co vlastně chcete slyšet? Přeci zcela jasně odpovídáte za svěřené pracovní pomůcky a nástroje, když je někdo poškodí, pak buď ohlásite cizí zavinění a jede se v této linii, nebo ho neohlásíte a zjistí to někdo po Vás a ten to ohlásí, vy jste poškození neohlásil a zaměstnavateli tak vznikla škoda a chce jí nahradit. Jelikož jí nikdo neohlásil včas a reálne, ale lze zjistit kdo poslední s tím jezdil a nic nenahlásil, nu a je označen ten, kdo to zaplatí.
Takže krom vnitřnich norem a předpisů to přeci plyne i z obecně zavazných norem (řekněme ZP) a odpovědnosti za svěřené řekněme pracovní pomůcky a nástroje. To by jste znát měl [crazy]
Krom toho všeho je důležité, že když máte uzavřenou pojistku odpovědnosti za škodu způsobenou zaměstnavateli - pojistka na blbost, pak tato kryje i toto.
Chápu že tuto odpovědnost si lidé moc nepřipouští, ale ona tady je.
Sobota, 21. ledna 2017 - 19:47:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2401
Registrován: 2-2010
T_._H_.:
"Počítám, že na městské lince má zrovna drtivá většina lidí tramvajenku, vy máte režimku, ..."
Nemám. Jezdím už pár desetiletí za své a jezdím vlakem často.
T_._H_.:
"...a jestli někomu okrajovému z Podbaby a Sedlce nikdo neprodá jízdenku, to není jeho problém. (Asi nebude v 0-0/S žabáku mít strojvedoucí kasičku?)"
No vida, co se ještě nedovím: strojvedoucí v žabáku, nebo ve slonu mně prodá jízdenku. Dobrý, vše obhajující a nápad. Proč by ne. To chci vidět tu délku pobytů ve stanicích, zastávkách.
T_._H_.:
"Nemáte ty ukázněné zápaďáky spíš z nějaké propagační brožurky?"
Nemám.
T_._H_.:
"Třeba aspoň vy mi budete schopna vysvětlit, jakou škodu ten strojvedoucí způsobil a na základě jakého titulu (hmotné zodpovědnosti?) mu to dá zaměstnavatel k náhradě."
Za co asi byla předepsána náhrady škody za třeba přetržené táhlo? A vůbec to nesouviselo s ne/podepsanou hmotnou zodpovědností. Jinak, pokud se ztráta, poškození nedá předepsat z hmotné zodpovědnosti, postupuje se citelným postihem pohyblivé části mzdy. Takže hůl se vždy najde.
T_._H_.:
"(Nezlobte se na mě, ale byl jsem k těmhle poznámkám dotlačen z původní pozice "je to dle mého názoru přes míru" kvůli debilním argumentům, ve kterých se nějaká bezpečnost a ekonomika používá jen jako vycpávka a ve skutečnosti jde o něco úplně jiného.)"
Nikdo Vás do žádných poznámek přece netlačí. Pocit potřeby cítit se bezpečně ve vícevozovém vlaku je moje realita. Když už pominu, že tržby mají systémoví specialisté národního dopravce na praku (nebude-li fíra zároveň kasičkář) právě tak, jako mají u zadele stav předpisů-co by si dělali nepříjemnosti s nadřízenými. Voni ty výmysly fírové přechroustali a zvládli vždy a zvládnou zase, protože chtějí jezdit. Toť ten systémový specializovaný přístup k výrobnímu prostředku = "lidskému zdroji". No fuj.
bandita
Sobota, 21. ledna 2017 - 19:50:17  
Neregistrovaný host
90.181.10.174
kdo mi prodá jízdenku ve vlaku? Nebudu jej moci použít bez předem zakoupené jízdenky? Nikdo, existujou lítačky, SMS jízdenky...
kdo mi odpoví na mé případné dotazy ohledně jízdního řádu a možného variantního cestování? když už někdo vleze do městský linky tak a musí nutně přes Libeň do zbytku ČR tak už asi má nějakou představu o cestě..
na koho se obrátím v případě, že mě za jízdy vlaku nějací vandalové budou ohrožovat na zdraví, nebo mě okradou, nebo uvidím, jak demolují a rozkrádají vnitřní zařízení vozu? Když tam bde 25 letá průvodčí tak tam Vám určitě pomůže s řešením "gangu"
V Paříži na příměstských linkách RER jezdí 8 vozové soupravy bez štíplístků, a dokonce mají zastávky i v oblouku. Jo kamery a obrazovk již byly vynalezeny.
Zbojníkovi
Sobota, 21. ledna 2017 - 19:58:57  
Neregistrovaný host
46.135.22.3
Kamery a obrazovky byli vynalezeny, prosím kde na Žabáku a CityElefantu je kamera navázana na obrazovku?
Kamery alespoň namísto zrcátek jsou na Panterech a WTB mašinách, v zimě obojí neupotřebitelné na mnoha WTB i po zbytek roku z důvodu nesystémovosti čištění ochraných skel kamer, či nedostatku ND.
Takže klid a nohy na zem, ju[proud]
Krom toho opět Pařiž, tedy Francie, která má před náma již zmiňovaný společenský náskok několik desetiletí a nebyli vychováváni jednotným duchem, kdo nekrade okrád´a vlastní rodinu [biggrin]
Sobota, 21. ledna 2017 - 20:05:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2402
Registrován: 2-2010
Opět TH:
"Krom toho všeho je důležité, že když máte uzavřenou pojistku odpovědnosti za škodu způsobenou zaměstnavateli - pojistka na blbost, pak tato kryje i toto."
Ne vždy. Pokud se někdo vědomě vykašle na své povinnosti-prohlídku vlaku (není-li to nahodilost, opomenutí, omyl...), tak se bude divit, že mu pojišťovna nedá ani korunu. Tak se může stát, že zaplatí celou škodu ze svého až do výše 4,5 násobku jeho hrubého měsíčního platu.
Banditas
Sobota, 21. ledna 2017 - 20:06:25  
Neregistrovaný host
46.135.22.3
Linka je vytížená, funguje sice jako MHD, ale štiplístci prodávají furt, takže neplatí to o lítačkách. Jezdí omladina, takže peníze raději na pivko, cigárka a travičku, než na litačku - ty nyní pojedou grátis.
Kdo jede dál bude chtít jízden z vlaku právě aby nemusel v Libni lítat do kasy, nebo složitě vysvětlovat, že přijel vlakem ve zkušebním provozu[rofl].
Znám holčiny které když zařvou tak i gang je v pozoru, a jde i pocit, že tam v tom nejste sám.
Samozřejmě vy by jste byl první, kterej by v tom holčinu nechal a utekl
Sobota, 21. ledna 2017 - 20:07:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4241
Registrován: 8-2012
odpovědnosti za svěřené řekněme pracovní pomůcky a nástroje
Ukradený hasičák, dávkovač na mejdlo, umyvadlo jsou pracovní pomůcky a nástroje? No co já se tu ještě nedozvím, jen aby ze mě udělali blbce...

strojvedoucí v žabáku, nebo ve slonu mně prodá jízdenku
Já jsem sice napsal "asi nebude", ale proč mi to nepodsunout.
Za co asi byla předepsána náhrady škody za třeba přetržené táhlo?
To táhlo přetrhl nějaký cestující vandal anebo se zas pokoušíte otočit diskuzi jinam?

opět Pařiž, tedy Francie, která má před náma již zmiňovaný společenský náskok několik desetiletí
Byl jste někdy ve Francii, v Paříži, speciálně třeba právě kolem Gare de Nord? Chánov je proti tomu vesnická idylka. Já nevím, kam na ty pohádky o spořádaných zápaďácích se "společenským náskokem" chodíte, když to tam je samý přistěhovalec z Maghrebu před pár roky...
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Plnění
Sobota, 21. ledna 2017 - 20:10:00  
Neregistrovaný host
46.135.22.3
Nevím, když způsobíte MU vlastní blbosti, omylem tak taky zaplati. Jenom to nesmí být udělané úmyslně. Opomenuti prohlídky, nebo neohlášeni bych za tí pojmem úmyslené neviděl.
Určiťě půjde ale o striktní definice v konkrétní pojistce a že jich je.
Jdu se bavit
Sobota, 21. ledna 2017 - 20:17:34  
Neregistrovaný host
46.135.22.3
Jako strojvedoucí odpovídáte za svěřenou jednotku, do teď za vybavení a jeho kontrolu odpovidal v jisté situaci vozmistr, na vlaku četa. Podle pokusneho provozu jste tam místo čety jako strojvedoucí a tak jste ziskal i tuto odpovědnost. Nevidím v tom žadnou záludnost. Převzal jste jednotku kompletní a za Vaši sluzby je interiér očesaný - po kom jiném bude chtít zaměstnavatel náhradu, plnění za zničenou jednoutku, její interiér než po osobě která jí měla na starosti svěřenou.
Asi ny jste měl zažit odcizeni 10 vodovodních baterii z Panteru za 5 dní, firove a hlavně čety je chodili kontrolovat častěji než vlastní dítě doma v postylce.
Asi vubec nevite co je to provoz v České Republice, tipický systémový specialist?
Sobota, 21. ledna 2017 - 20:22:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2403
Registrován: 2-2010
bandita:
"kdo mi prodá jízdenku ve vlaku? Nebudu jej moci použít bez předem zakoupené jízdenky? Nikdo, existujou lítačky, SMS jízdenky..."
Lítačku nevlastním, SMS jízdenku objednat neumím. Jsem stará bába. Znamená to, že jsem schopna cestovat vlakem jen s doprovodem na patřičné úrovni vědomostí a vybavení?
bandita:
"když už někdo vleze do městský linky tak a musí nutně přes Libeň do zbytku ČR tak už asi má nějakou představu o cestě..."
To bych i měla. Až se dopravce někde na trati zaseká, vyleze z toho zpoždění a mně ujeté přípoje, půjdu se zeptat strojvedoucího na další možná spojení? To nás tam bude ve frontě čekat asi dost.
bandita:
"Když tam bde 25 letá průvodčí tak tam Vám určitě pomůže s řešením "gangu""
To od ní očekávám. Nemusí se prát, stačí, když ví, kam zavolat o pomoc. A je to můj svědek v případě mého zranění z jakéhokoliv důvodu.
Sobota, 21. ledna 2017 - 20:28:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4242
Registrován: 8-2012
Převzal jste jednotku kompletní a za Vaši sluzby je interiér očesaný - po kom jiném bude chtít zaměstnavatel náhradu, plnění za zničenou jednoutku, její interiér než po osobě která jí měla na starosti svěřenou
Takže když tam ta četa bude jak požadujete, budou Čudné dráhy vymáhat cenu nové vodovodní baterie (pomíjím fakt debility konstruktéra takového vlaku, že se to vůbec dá během pár minut demontovat) po vlakvedoucím, co byl na druhém konci soupravy štípat lístky a holky do tváří? To se fakt děje, nebo nás jen houpete? A takovou pakárnu si fakt necháváte líbit? A ty všeslavné odbory, co v téhle zemi dělají politiku, tohle neřeší? Nebo je zase všechno trochu jinak?
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Naposled
Sobota, 21. ledna 2017 - 20:45:40  
Neregistrovaný host
46.135.22.3
Ten stiplistek, vlakos to zjisti za jízdy vlaku při kontrole, nebo po dojezdu vlaku do cíle, nikoliv až v depu fira po celém dní jezdeni. Zavolá se PCR, vše sepíše jak požaduje zaměstnavatel a je to. Tím je kryt strojvedoucí, vlakvedouci, průvodčí je-li tam a zaměstnavatel ať ti dal řeší jak chce, tak je to nastaveno, třeba je to v rámci flobalniho pojištění, obdobně je to nově i s graffiti, obzvlášť poslední dobou je móda pocmarani vlaku za cca 3 až tři minuty při pobytu vlaku ve stanici či zastávce, až neuvěřitelné, bohužel každodenní realita.
Už to chápete?
Pikehead
Sobota, 21. ledna 2017 - 21:01:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2743
Registrován: 3-2007
To jako vážně štíplístek na obratu třeba v Kralupech namísto krátkého oddechu obchází hajzly a zjišťuje očesané baterie, nerezové WC mísy a ukradená kladívka?
Procitnutí
Sobota, 21. ledna 2017 - 21:34:05  
Neregistrovaný host
46.135.22.3
Nevím zda to dělá, do svědomí nikomu šahat nebudu.
Ale ano mají povinnost kontrolovat úplnost inventáře, na vozech řešit přímo, na jednotkách se strojvedoucim a obrátit se na PCR.
S PCR se nové musí sepsat byť i jediný HP.
Specielne na Panterech, tam mizely ty baterie a dávkovače mýdla jako buchhty z plechu po upečení. Zde poctivě po dojezdu vždy kontrola HP a kompletnosti WC!
Ta prca poslat do Mostu Pantera bez čety, tak se do Děčina vrátí večer jednotka vybydlena ale připravená k rekonstrukci [biggrin]. Ta situace je ale stejná i v Praze, vybydleni žabáčků je enormní, ano vím ale odslouzili poctivě své, nicméně Elefanti jsou na tom stejně a udělala to poctivá nálož drtivě Pražské populace. Ostudou je i to, že takto vybydlena jednotka je bez ostychu nasazena na vozbu pravidelných Rychlíku každou so,ne a svátek na sever Čech, ale to je již jiná neuvěřitelná pohádka. Přivedla mě ale na myšlenku organizace přepravy jízdních kol, neb na těch rychlicich v podání elefantu je to velký problém i pro četu, až se tam budou mydlit sami cestující, to bude cirkus.
Sobota, 21. ledna 2017 - 21:36:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5788
Registrován: 8-2007
To jako vážně štíplístek na obratu třeba v Kralupech namísto krátkého oddechu obchází hajzly a zjišťuje očesané baterie, nerezové WC mísy a ukradená kladívka?

Vážně ano.I strojvedoucí .

Krom toho všeho je důležité, že když máte uzavřenou pojistku odpovědnosti za škodu způsobenou zaměstnavateli - pojistka na blbost, pak tato kryje i toto.

O tom bych vážně pochyboval,že pojišťovna bude platit ukradenou baterii z pojištění zaměstnance.[nene].Ale když si někdo nechá na sebe hodit přetržené táhlo,tak se není čemu divit.[crazy]

Ukradený interier,posprejované a poškozené vozidlo cizí osobou je každodenní realita strojvedoucích i dnes,kdy jezdí vlakové čety.
Starý Vlk
Sobota, 21. ledna 2017 - 21:46:18  
Neregistrovaný host
90.178.49.205
Pikehead: Ne. Udělá to před poslední stanicí, kde končí službu. Pro vlakovou četu není problém udělat to za jízdy, většina souprav je průchozí. A hned ohlásí, že něco chybí nebo je zničené. U strojvedoucího vícevozové jednotky je to dost problematický úkon. Zaměstnavatel nemůže chtít ani po vlakové četě, ani po strojvedoucím, aby zodpovídali za to, co nepřevzali (prokazatelně) a co nemají při výkonu služby pod dohledem. Ale může-a také chce-aby než ukončí službu, právě tohle zkontrolovali. Pro strojvedoucího solo 810 žádný problém, u 451 problém obludných rozměrů.
Sobota, 21. ledna 2017 - 21:46:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6724
Registrován: 4-2003
Lítačku nevlastním, SMS jízdenku objednat neumím. Jsem stará bába. Znamená to, že jsem schopna cestovat vlakem

A jak jezdíte vážená třeba tramvají?

-200 Kč mínus za neodhalenou zlomeninu topůrka na kladivu

[biggrin]
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Sobota, 21. ledna 2017 - 21:49:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6726
Registrován: 4-2003
Pro vlakovou četu není problém udělat to za jízdy, většina souprav je průchozí. A hned ohlásí, že něco chybí nebo je zničené.

A kde se takový bájný čety vyskytují??
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Cus bus
Sobota, 21. ledna 2017 - 21:56:20  
Neregistrovaný host
46.135.56.254
Trošku problém je vtom, že sys. specialista vidí pod podpisem v knize předávky na jednotce právě to prokazatelné převzetí jednotky v bezvadném stavu, vyjma věci v knize oprav popsaných a náležitě podepsanych (se jménem zapisovatele).
Zaměstnavatel tvrdí, že když jste jednotku či soupravu bez výhrad převzali, pak v pořádku byla = nekonečný kolotoč, neb když nebyla v pořádku, tak jste ji memel převzít. Typicky na elefantu funkční pouze na jedno WC že 6, ucpané mísy vlozkama, hadrama, trenkama, jo lidi jsou prostě cunata. Problém to byl fíry, že to vůbec vzal z ONJ.
Ráďovi
Sobota, 21. ledna 2017 - 21:58:27  
Neregistrovaný host
46.135.56.254
Pražské, Ústecké, Děčínské, Chebské, Chomutovské, Lounské... Ještě chcete další?
Život je boj
Sobota, 21. ledna 2017 - 22:14:27  
Neregistrovaný host
46.135.56.254
Kolega měl smůlu, odstavil lokomotivu do depa. Ráno přišel jiný strojvedoucí, který si všiml, že na lokomotivě není lékárnička a správně to zapsal a ohlásil. Platil to ten kolega, který mašinku odstavil a nic nenapsal ať už lékárnička zmizela jeho přičiněním nebo nikoliv. Samozřejmě to medostal k úhradě ofiko cestou a cestou: kratim Vám VO ve výši 100% za porušení...... . A teď se hádejte a suďte. Nejdříve byl první kolega trošku naštvaný, s odstupem času ale sám uznal, že to byla jeho vlastní blbost a alespoň chybějící lékárny si všimnout mohl, plynulo by z toho pouze to, že by to kracenim VO odnesl ještě předešlý strojvedoucí.
Sobota, 21. ledna 2017 - 22:16:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4244
Registrován: 8-2012
Udělá to před poslední stanicí, kde končí službu. Pro vlakovou četu není problém udělat to za jízdy
Takže místo abyste paní Haan odpovídali na případné dotazy ohledně jízdního řádu a možného variantního cestování, ochraňovali ji za jízdy vlaku před vandaly ohrožujícími ji na zdraví, nebo ji okrádajícími, nebo abyste při zpožděném vlaku požádali příslušného dispečera o pozdržení mého přípoje v přestupní stanici, tak se couráte před cílovou stanicí po vlaku a počítáte hajzlpapíry? [biggrin]
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Starý Vlk
Sobota, 21. ledna 2017 - 22:25:35  
Neregistrovaný host
90.178.49.205
T_._H_. : Ne. Jako průvodčí projdu soupravou sledujíce cestující (je to moje povinnost) a PŘI TOM, nikoli MÍSTO TOHO, nakouknu do WC, popř. umyvárny a při tom budu také sledovat, zda něco očividně nechybí. Pokud se na mne kterýkoli cestující s čímkoli obrátí, tak mu v rámci možnosti vyhovím. Pak půjdu dál a opět budu koukat, zda něco nechybí. Takhle nějak to dělají průvodčí desítky let, mají to v popisu práce (aspoň u ČD).
Sobota, 21. ledna 2017 - 22:27:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2404
Registrován: 2-2010
RadekŠ:
"A jak jezdíte vážená třeba tramvají?"
Nemám potřebu jezdit tramvají. Všude, kam potřebuji se dostanu vlakem. Zatím.

A ještě dotaz: kdo bude zjišťovat, zda ne/byl ve vlaku zraněn cestující, dojde-li zaúčinkování VZ (rychlobrzda) a popadání cestujících, či kufrů a baťohů na cestující? Někde v minulosti jsem tady četla, že je povinností dopravce ČD to v současné době zjišťovat. Je to tak?

TH: nebojte, když je potřeba, tak si tu obsluhu najdu sama a je jen dobře, že vlakem prochází, ať už z jakýchkoliv důvodů.
Sobota, 21. ledna 2017 - 22:49:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6727
Registrován: 4-2003
kdo bude zjišťovat, zda ne/byl ve vlaku zraněn cestující, dojde-li zaúčinkování VZ (rychlobrzda) a popadání cestujících, či kufrů a baťohů na cestující?

Rychlobrzdu jsem ve vlaku zažil dvakrát v životě - z toho jednou protože konduktérka seděla fírovi na klíně a ten nestihl včas reagovat na stůj.

Vězte tomu, že při tom žádný kufry nepadají a žádnou kontrolu jsem taky nezažil.
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."