Diskuse K-report » Archiv 2016 » Automobily, lodě a letadla » Auta - vše okolo nich, historky, zážitky, postřehy, fotky atd. » Archiv diskuse Auta - vše okolo nich, historky,... do 08. 11. 2016 předcházející | další

Archiv diskuse Auta - vše okolo nich, historky,... do 08. 11. 2016

dolů
   autor příspěvek
Neděle, 30. října 2016 - 18:43:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6548
Registrován: 12-2005
V čem tkvěla sportovnost sportovního kupé Škoda Felicia nebo erko nebo Garde/Rapid?
Pozor tuty modely nikdy nebyly prezentopvasný jako sportovní. V tý době totiž ještě nemusel bejt sportovní i toaletní papír aby to někdo koupil.
Nehledě na to že felicia nebyla kupé ale kabriolet.
Ty auta v tý době byly prostě elegantní odvozeniny tehdy vyráběných sedanů. Ale nikdo je neoznačoval za sportovní.
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Neděle, 30. října 2016 - 18:49:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6549
Registrován: 12-2005
mi tím pádem uniká, jaký druh sportu provozuje řidič,závodník, který si veze prdel v autě.
Jel si někdy ostrou erzetu byť třeba na nějaký amatérský soutěži?
Asi ne podle toho jak píšeš. Dej si pár desítek ostrých kilometrů během nějakýho volnýho podniku a vyzelezeš z auta propocenej a večer tě budou bolet ruce i nohy.
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Slim
Pondělí, 31. října 2016 - 01:38:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5545
Registrován: 2-2005
Doktor:
Pouze chci vědět, čím je dotčený volant sportovní, z jakého důvodu je k němu kladen přívlastek "sportovní".
No a co kdybyste sem teda Vy hodil nějakou definici sportovního volantu, ať můžeme posoudit, jestli ten Stanleyho je nebo není sportovní? Jaká kritéria má sportovní volant splňovat, aby byl sportovní? Anebo opačně - co neumožňuje ten Stanleyho volant oproti tomu, jehož fotku sem dal Martin 100? Nebo ještě jinak - pokud do sportovního auta (myšleno skutečně závodnního) dáte ten Stanleyho volant, co se zhorší? A naopak pokud ten Martinův dáte do Stanleyho forda, co se zlepší? Když se v tom takto budeme vrtat a slovíčkařit, dojdeme nejspíš k tomu, že sportovní volant je hovadina v principu. Co nabízí víc než obyčený? Mně přijde, že mnu naopak chybí airgbag, který by se zrovna v závodním voze uplatnil dvojnásob. Ostatní možné odlišnosti (váha, případně setrvačný moment při naprosto zběsilém otáčení) jsou z pohledu celého auta naprosto zanedbatelné. Vychází mi z toho (Vaší optikou viděno), že sportovní volant je hovadina a pouze zbytečná frajeřina, která sportovnost sebezávodnějšího vozu zvýší toliko opticky. Ten Stanleyho i ten Martinův. Ale klidně to můžeme překroutit ještě nějak úplně jinak...
Slim
Pondělí, 31. října 2016 - 01:47:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5546
Registrován: 2-2005
Martin 100: Něco k tomu prezentování sportovních škodovek:

http://www.skoda110r.com/archiv/prospekty/model_1972/5/1972_05_2. jpg

http://www.skoda110r.com/archiv/prospekty/model_1975/4/1975_04_01 .jpg

http://www.skoda110r.com/archiv/prospekty/model_1971/3/1971_03_5. jpg

http://skoda.patwist.com/skoda-105-120-130-prospekty/skoda-105-12 0-130-prospekty-anglicky-skoda-130-rapid-coupe-range-cervena/

Ostatně i u Octavie TS ta zkratka znamenala Touring Sport...

vyzelezeš z auta propocenej a večer tě budou bolet ruce i nohy
Včera jsem čistil celé odpoledne bazén a příznaky úplně stejné plus záda, to jsem ale sportovec..;-)))
Pondělí, 31. října 2016 - 04:12:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1473
Registrován: 4-2014
Diskuse skrz Stenlyho "sportovnímu volantu" je již poněkud trapná. Ano, žijeme v době, kdy se slovem sportovní nazývá kde co, i když to sportovní vůbec není. Viz třeba puklice z marketu. A ten volant. Chtělo by ho porovnat s tím standardním. Člověk koukne do katalogu a vybere si volant, který se mu víc líbí, tady označen jako sportovní. Je malinko menší, silnější, lépe obšitý, má výraznější bicepsy apod. Když si k novému autu vyberu takový volant, zcela určitě nebudu čekat, že mi tam dají sundávací speciál že soutěžního vozu. Tak samo když objednám "sportovní" sedačky, nebudu očekávat karbonové skořepiny se čtyřbodovými pásy, ale sedačky se zvýšenými bočnicemi, které líp podrží tělo v zatáčkách oproti standardním. A sportovní podvozek nebude nějaký štelovací speciál s keramickýma brzdama, který se šteluje přesně na daný okruh, ale budou tam spíš jen pevnější pružiny s více utáhlými tlumiči a auto bude sedět oproti standartu trošku níž. Nic z toho, co se do nových vozů montuje s přívlastkem sportovní tudíž ve skutečnosti rýže sportovní není. Takže pseudosportovní?

Slim. [ok] Hlavně ty hlášky v tom prvním prospektů. Dneska opravdu k pousmání.
Pondělí, 31. října 2016 - 09:56:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3735
Registrován: 4-2003
Slime, já nevím, ale ten příspěvek mi přijde poněkud mimo. Buď jste moje předchozí příspěvky nečetl nebo jejich obsah vás zcela minul. Vždyť odpovědi na vaše otázky jsou v nich obsaženy.

Slim:
"No a co kdybyste sem teda Vy hodil nějakou definici sportovního volantu, ať můžeme posoudit, jestli ten Stanleyho je nebo není sportovní? Jaká kritéria má sportovní volant splňovat, aby byl sportovní?"
Jak jsem již dříve a několikrát psal - slovo "sportovní" se pojí se sportem. Sportovní volant by tedy měl být takový, který se používá při sportu. V případě volantu to bude logicky motosport. Jak má takový volant vypadat, stačí shlédnout nějaký přenos ze závodů či přečíst článek z toho prostředí, případně nahlédnout do katalogů e-shopů pro motosport/tuning.

Slim:
"Nebo ještě jinak - pokud do sportovního auta (myšleno skutečně závodnního) dáte ten Stanleyho volant, co se zhorší? "
To jako vážně? Odpovím otázkou. Pokud si závodní běžec obuje na závod mokasíny, co se zhorší?

Slim:
" dojdeme nejspíš k tomu, že sportovní volant je hovadina v principu. Co nabízí víc než obyčený?"
To jako opět vážně? Opět otázka - je sportovní obuv hovadina? Co nabízí sportovní boty víc než obyčejné? Je skutečně nutné dospělému člověku vysvětlovat, že pro různé činnosti se hodí různé vybavení? Sport je specifická činnost vyžadující specifické vybavení, které je přizpůsobené danému sportu, dané činnosti. Toto samozřejmě neplatí jen pro sport, ale pro všechny specifické činnosti se specifickým vybavením lišícím se od toho pro běžné použití.

Slim:
"Vychází mi z toho (Vaší optikou viděno), že sportovní volant je hovadina a pouze zbytečná frajeřina, která sportovnost sebezávodnějšího vozu zvýší toliko opticky."
Nikoliv. Hovadina (mojí optikou) je nazývat běžný volant v běžném autě sportovním.

Bobesh:
"Když si k novému autu vyberu takový volant, zcela určitě nebudu čekat, že mi tam dají sundávací speciál že soutěžního vozu. Tak samo když objednám "sportovní" sedačky, nebudu očekávat karbonové skořepiny se čtyřbodovými pásy, ale sedačky se zvýšenými bočnicemi, které líp podrží tělo v zatáčkách oproti standardním. A sportovní podvozek nebude nějaký štelovací speciál s keramickýma brzdama, který se šteluje přesně na daný okruh, ale budou tam spíš jen pevnější pružiny s více utáhlými tlumiči a auto bude sedět oproti standartu trošku níž. Nic z toho, co se do nových vozů montuje s přívlastkem sportovní tudíž ve skutečnosti rýže sportovní není."
Ale to je to, o čem mluvím. Nadužíváním slova pozbylo svůj význam a z původně jasného identifikátoru se stala slovní vata. Věc je sice označena nějakým přívlastkem, ale kvůli jeho nemístnému cpaní všude člověk neví, jaká ta věc ve skutečnosti je.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Zlin__24tr
Pondělí, 31. října 2016 - 11:52:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3221
Registrován: 3-2005
Doktor:
Zlin__24tr:
"Sportovní volant je normální volant, který je z jedné, či raději ze dvou stran sploštělý... Asi se mi pak vejdou hranolky z McDrive na klín[biggrin]."

Jak jsem psal - dnešní marketing označuje za sportovní volant:
- tříramenný (místo 4)
- na plochy okolo třičtvrtě/čtvrt je použita jiná (hrubší) kůže, ideálně s viditelnou plochou/výřezem na palce
- zpravidla menší průměr
- a nejlépe z jedné, megasportovní ze dvou, strany zploštělý...

Např. z katalogu Škoda (OII FL, 2012), dnes už je to zase dál (viz popis výše)


http://trajfly.wz.cz - novinky z provozu MHD ve Zlíně a Otrokovicích, rozsáhlá fotogalerie...
Následuj svůj instinkt - Rába :-) .:. ICQ: 271 444 785
Pondělí, 31. října 2016 - 13:25:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 960
Registrován: 1-2013
Pár autíček z víkendu


Pondělí, 31. října 2016 - 15:12:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1474
Registrován: 4-2014
Doktore, myslím, že to slovíčko "sportovní" není nadužíváno, ale má čím dál větší záběr použití a dnes nemusí být spojeno čistě jen se sportem, ale jak už bylo zmíněno výše i s volnočasovými aktivitami, což v jistých ohledech může být i jízda autem. Naopak pokud budu provozovat nějaký konkrétní sport, koupím si konkrétní vybavení. Tudíž na běh si nekoupím boty sportovní, ale běžecké. A na hory si nekoupím boty běžecké, ale trekkingové. No a na běžné chozeni, pokud nechci lakýrky, tak si koupím boty volnočasové. No a o všech těchto botech mohu s klidem říct, že jsou sportovní. Tak samo si do svého auta nenechám namontovat ony skořepiny, ale pouze sportovní (volnočasové) sedačky a o oboje mohu počastovat přívlastkem sportovní. No ní?
Pondělí, 31. října 2016 - 15:17:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1475
Registrován: 4-2014
Mardobe, tohle pro změnu jezdí v Havířově.

Nějaký boom těch VB Taxi?
Pondělí, 31. října 2016 - 17:17:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 961
Registrován: 1-2013
Nevím,možná to jen já to tak vidím,ale když už bych se vo.... a nechal se i s autem vézt domů-tak bych volil co nejdiskrétnější variantu.
Uvidíme jak se jim bude dařit.
Pondělí, 31. října 2016 - 19:50:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1586
Registrován: 8-2013
Mardob,Bobesh Rovnaká taxi služba je aj u nás na Slovensku v Bratislave tu: https://www.vbtaxi.eu/
www.autoskodaklub.sk
Pondělí, 31. října 2016 - 20:09:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3738
Registrován: 4-2003
Bobesh:
"myslím, že to slovíčko "sportovní" není nadužíváno, ale má čím dál větší záběr použití a dnes nemusí být spojeno čistě jen se sportem,"
Jo, používat slovo "sportovní" bez spojitosti se sportem, to má skutečně logiku. Jakou vlastnost pak tedy tento přívlastek vyjadřuje?
Bobesh:
"Tudíž na běh si nekoupím boty sportovní, ale běžecké."
Běžecké boty samozřejmě jsou sportovní boty, je to jejich druh. Jako boty horolezecké nebo třeba kopačky. Stejně tak se budou lišit sportovní volanty dle určení do rallye vozu či monopostu.
Bobesh:
"No a na běžné chozeni, pokud nechci lakýrky, tak si koupím boty volnočasové. No a o všech těchto botech mohu s klidem říct, že jsou sportovní."
Říci o botách na běžné chození, že jsou sportovní? A co je na nich sportovního, čím jsou pro sport uzpůsobeny? Pokud se člověk v botách na běžné nošení rozhodne vykonávat nějakou sportovní aktivitu, tak si akorát zničí nohy. Pokud se mu ovšem takové boty dříve nestihnout rozpadnout. Ale pravda, mezi sport se řadí i šachy nebo poker a ty se dají hrát i v plátěnkách.


Zlín_24Tr: Jo, marketing... Ale ty volanty od Škodovky vypadají obstojně, vzhledově se svému vzoru i blíží. Hlavně ta multifunkce je umně maskovaná a nebije tolik do očí.


Ad VB. V Pardubicích jezdí VéBé taxi a ve víceméně stejném designu Vi3 taxi. To jezdí i v Havířově a Jablonci nad Nisou. V Bratislavě pak je přímo VB taxi. A na Spiši realitka VB reality. Samozřejmě taky v designu vozů SNB. Tohoto designu je nadužíváno, ztratilo svůj význam a člověk už ani nepozná skutečné příslušníky SNB ;-)
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Pondělí, 31. října 2016 - 20:36:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 390
Registrován: 8-2015
Video výroba Mercedesů: https://www.youtube.com/embed/pAuzMD7UUYY?feature=player_detailpa ge
Úterý, 01. listopadu 2016 - 07:48:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1476
Registrován: 4-2014
Říci o botách na běžné chození, že jsou sportovní? A co je na nich sportovního, čím jsou pro sport uzpůsobeny? Pokud se člověk v botách na běžné nošení rozhodne vykonávat nějakou sportovní aktivitu, tak si akorát zničí nohy. Pokud se mu ovšem takové boty dříve nestihnout rozpadnout. Ale pravda, mezi sport se řadí i šachy nebo poker a ty se dají hrát i v plátěnkách

Já běžně nosím třeba tyto boty. Mám je zrovna v práci, večer v nich půjdu na pivo, ráno v nich povedu malou do školky. Nic z toho sport není, přesto tyto činnosti vykonávám v botách, které jsem koupil v obchodě se sportovními potřebami jako obuv volnočasovou. Nejsou snad sportovní? Samotný výrobce volnočasovou obuv popisuje takto.


Celodenní obuv na cesty i do města s podrážkou Contagrip a antibakteriální stélkou Ortholite® do každého počasí. Podrážka Contagrip s dlouhodobou životností nezanechává stopy. Doporučujeme pro volnočasové aktivity, lehčí turistiku a rekreaci.

Volnočasové aktivity bude třeba badminton někde v kempu, nebo třeba projížďka na kole a to už sport je, stejně jako lehčí turistika. No ní?
GR
Úterý, 01. listopadu 2016 - 09:14:49  
Neregistrovaný host
94.74.252.32
Podpořím Doktora a proto se ptám: Co je sportovního na dámském sportovním saku?
https://www.glami.cz/damska-saka/sportovni/?gclid=CMTSz-eNh9ACFYI V0wodJ6cC9g
Snad jedině to, že slepička "ze sportu" utrácí manželovy peníze...

Také považuji na nesprávný a nelogický posun významu slov, (nejen) pro cizince mluvící česky to je komplikace.
Úterý, 01. listopadu 2016 - 09:44:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1477
Registrován: 4-2014
GR, v tomto případě asi nic. GLAMI neprodává sportovní potřeby. Ale sportovní střih se tuším používá i u běžného oblečení. Tato diskuze by šla vést donekonečna, ale dál bych ji už nevedl, páč jsme se dostali od aut docela daleko. Co?
Úterý, 01. listopadu 2016 - 16:16:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 438
Registrován: 10-2007
Tahle debata o významu slova sportovní může působit absurdně a už dávno se oprostila od Stanleyho auta, ale v zásadě se kloním k Doktorovi. Jazyk se sice vyvíjí, ale „kreativita“ marketingu je někde jinde a jejím účelem je manipulace. Nic s tím samozřejmě nelze dělat, ale je dobré si to uvědomovat a nechat sebou a svým pojetím světa orat co nejméně. Což platí obecně, řekl bych.
Úterý, 01. listopadu 2016 - 19:59:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3739
Registrován: 4-2003
Bobesh:
"Já běžně nosím třeba tyto boty. Mám je zrovna v práci, večer v nich půjdu na pivo, ráno v nich povedu malou do školky. Nic z toho sport není, přesto tyto činnosti vykonávám v botách, které jsem koupil v obchodě se sportovními potřebami jako obuv volnočasovou. Nejsou snad sportovní? "
Ale to je přeci vadná logika. A prokazovali ji tu, v naprosto stejném duchu, i jiní a již jsem to komentoval. Sportovní boty užité na běžné nošení stále budou sportovními botami. Ale to neznamená, že boty na běžné nošení jsou použitelné na sport, potažmo se nazývají sportovními.

Jinou kapitolou, rovněž s výbušným potenciálem, je, proč na běžné nošení obouvat sportovní obuv, jak je u nás zvykem. Pak se nelze divit, že Čech je dle vzezření ihned odhalen, neboť i ve městě vypadá, jakoby vyrazil na túru do kopců. Rejoice forever!
Bobesh:
"Volnočasové aktivity bude třeba badminton někde v kempu, nebo třeba projížďka na kole a to už sport je, stejně jako lehčí turistika. No ní? "
Tak volnočasovou aktivitou je i návštěva divadla či koncertu...


Jabberwocky:
"Jazyk se sice vyvíjí, ale „kreativita“ marketingu je někde jinde a jejím účelem je manipulace. Nic s tím samozřejmě nelze dělat, ale je dobré si to uvědomovat a nechat sebou a svým pojetím světa orat co nejméně. Což platí obecně, řekl bych."
Přesně tak. Jen se obávám, že podstata sdělení stejně zůstane mnohými nepochopena, až bych řekl pro mnohé i neuchopitelná a budou v tom spatřovat pouze nějaké nesmyslné plkání.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Úterý, 01. listopadu 2016 - 20:38:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1478
Registrován: 4-2014
Doktore, ty chodíš na pivo v obleku, pod kravatou a v lakýrkách? [proud]
PI
Úterý, 01. listopadu 2016 - 21:10:19  
Neregistrovaný host
81.90.173.55
Pokud se budeme přít o slovu sportovní tímto stylem, mohu já stejně dobře říci, že auto na Bobeshově profilovém obrázku je sytě žluté. No samozřejmě, že je. Stejně jako Stanleyho auto je sportovní a ony lakýrky taktéž. A je voda mokrá? Není!

Připadá Vám to absurdní? Ale vůbec. Je to naprosto totéž.
Pajzák
Úterý, 01. listopadu 2016 - 21:27:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 410
Registrován: 6-2015
Bych chtěl mít vaše starosti.
Úterý, 01. listopadu 2016 - 21:44:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3740
Registrován: 4-2003
Bobesh:
"Doktore, ty chodíš na pivo v obleku, pod kravatou a v lakýrkách? [proud]"
Ne. Ale ani na něj nechodím ve sportovním nebo turistickém. Ony neexistují jen dva protipóly oblékání - sportovní/outdoorový a společenský. Mezi tím se rozprostírá široké pole módy pro běžné nošení.

PI:
"Připadá Vám to absurdní? Ale vůbec. Je to naprosto totéž."
Tak to ani náhodou. Pro začátek zkus pochopit, kdy přívlastek vyjadřuje nějaké subjektivní vnímání (drahý, pěkný, vysoký atd.) a kdy je odrazem objektivní reality či vyjadřuje spojitost s konkrétní oblastí (žlutý, kovový, rostlinný, resp. železniční, ale i sportovní).

Pajzák:
"Bych chtěl mít vaše starosti."
Ona kritická debata tříbí mysl a rozvíjí kritické myšlení, kterého se tu, a tím nemyslím jen K-report, dostává pomálu. Nikdo ti nebrání zapojit se. Nebo potvrdit platnost mé reakce na Jabberwocky.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Pajzák
Úterý, 01. listopadu 2016 - 22:06:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 412
Registrován: 6-2015
Pro mě jsou bohužel pojmy kritická debata a slovíčkaření za každou cenu natolik odlišné, že se zapojit nedokážu.
Úterý, 01. listopadu 2016 - 22:14:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3741
Registrován: 4-2003
No vidíš, ale stejně ses zhostil role ve scénáři typického průběhu diskuze na internetovém fóru a ani o tom nevíš.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Pajzák
Úterý, 01. listopadu 2016 - 22:27:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 414
Registrován: 6-2015
Asi ne, jen jsem vždy projevil svůj názor. Nikoli věcně, ale spíše k průběhu debaty, která mi přijde nesmyslná. Připomíná mi to jeden citát od už mnou zapomenutého autora, že když se dva přou, nejde jim o pravdu, ale o to, kdo má lepší argumenty.
Úterý, 01. listopadu 2016 - 22:38:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3742
Registrován: 4-2003
Což je lepší, než nemít argumenty žádné, resp. nebýt s to argumentovat.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
PI
Úterý, 01. listopadu 2016 - 22:47:52  
Neregistrovaný host
81.90.173.55
Tak to ani náhodou. Pro začátek zkus pochopit, kdy přívlastek vyjadřuje nějaké subjektivní vnímání (drahý, pěkný, vysoký atd.) a kdy je odrazem objektivní reality či vyjadřuje spojitost s konkrétní oblastí (žlutý, kovový, rostlinný, resp. železniční, ale i sportovní).

Tak buď jsi mne špatně pochopil Ty, nebo já Tebe. Můj příspěvek byl celý koncipován jako (možná nečitelný) vtip. Bobeshovo auto samozřejmě není žluté. A měli bychom to naprosto bez pochybností na první pohled rozpoznat, stejně jako to, že Stanleyho auto není sportovní. Protože jde o objektivní skutečnosti. Oproti tomu právě vysoký, drahý záleží na čistě subjektivním vnímání a na kontrastu toho byl můj příspěvek postaven - stejně jako nikdo netvrdí, že Bobeshovo auto je žluté, tak nikdo nemůže tvrdit, že volant ve Fordu Focus STline je sportovní, protože není (jako není bobeshovo auto žluté). Svým desetiletým žákům můžu připadat vysoký, oproti tomu mně zase připadají vysocí všichni mí vyšší kamarádi a já jim malý. Škoda 1203 od Abrexu ve variantě VB za 1000,- Korun mi připadá drahá, ostřílení sběratelé jdoucí přes mrtvoly tuto cenu považují za nízkou.
Pajzák
Úterý, 01. listopadu 2016 - 22:49:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 418
Registrován: 6-2015
Promiň, ale tvé argumenty mi přijdou úplně stejné jako argumenty tvých oponentů. Stručně řečeno subjektivní. Ale nějaký důkaz pro svoje tvrzení jsi z mého pohledu nedodal. Jen do omrzení opakuješ týž dotaz, abys pak jakoukoli odpověď smetl ze stolu.
Celá podstata debaty tkví v tom, že ty považuješ adjektivum "sportovní" za objektivní, uchopitelné a jednoznačné, a tví oponenti je berou za zcela subjektivní.

(Příspěvek byl editován uživatelem Pajzák.)
Úterý, 01. listopadu 2016 - 23:24:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3743
Registrován: 4-2003
PI:
"Tak buď jsi mne špatně pochopil Ty, nebo já Tebe. "
Chyba je na mé straně, já si to špatně vyložil. Už chápu.

Pajzák:
"Ale nějaký důkaz pro svoje tvrzení jsi z mého pohledu nedodal. "
Aha. A co ty všechny předchozí příspěvky? Jasně jsem v nich definoval, na čem stavím svá tvrzení. Opravdu to není jen o jednom dotazu.
Pajzák:
"Promiň, ale tvé argumenty mi přijdou úplně stejné jako argumenty tvých oponentů. "
Oponenturu založenou na argumentech jsem nepostřehnul. Krom argumentace ve stylu "je to sportovní volant, protože je jiný než v Passatu". A to fakt jako neberu. Jediný, kdo se chytal, byl Zlín_24Tr.
Pajzák:
"Celá podstata debaty tkví v tom, že ty považuješ adjektivum "sportovní" za objektivní, uchopitelné a jednoznačné, a tví oponenti je berou za zcela subjektivní. "
Ale přívlastek "sportovní" je objektivní a jednoznačný. Jednoznačně se pojí se sportem. Tedy měl by se, pokud se jeho význam nerozplizne nadužíváním a vinou toho začne být vnímán jako subjektivní, ztratí svůj význam. Budu nadále omrzovat dotazem, ale není-li přívlastek "sportovní" objektivní a nepopisuje záležitosti spojené se sportem, co tedy tento přívlastek vyjadřuje, s čím se pojí?
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
PI
Úterý, 01. listopadu 2016 - 23:34:22  
Neregistrovaný host
81.90.173.55
Celá podstata debaty tkví v tom, že ty považuješ adjektivum "sportovní" za objektivní, uchopitelné a jednoznačné, a tví oponenti je berou za zcela subjektivní.

Protože přídavné jméno sportovní jednoznačně určuje podstatné jméno, se kterým se pojí. Sportovní automobil se používá pro motosport. Rodinný kombík s křídlem a difuzorem se pro motosport nepoužívá. Používá-li jej někdo pro motosport na silnici, měl by být zavřen do blázince. A to nejen pro obecné ohrožení (a teď nemyslím rychlost, motosport není jen o rychlosti, ale i o nebezpečném předjíždění, vjíždění do protisměru apod.).
Pajzák
Středa, 02. listopadu 2016 - 09:36:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 420
Registrován: 6-2015
Takže Porsche 911 je sportovním automobilem, jen pokud s ním jezdím po okruhu? A pokud ho mám pro radost (nemám...), a jezdím s ním jen po veřejných komunikacích, tak už to sportovní vůz není?
Středa, 02. listopadu 2016 - 10:02:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1634
Registrován: 10-2007
Doktor: Ona kritická debata tříbí mysl a rozvíjí kritické myšlení, kterého se tu, a tím nemyslím jen K-report, dostává pomálu.

No jo, ale jestli to napravíš, tak to teda bude hodně bolet hlava všechny pracovníky marketingu, a to nejen ty z automobilek, co přemýšlí, jak lidi nadchnout pro jejich ošizené, ale řádně lesklé výrobky.

No a tady toto: Doktore, ty chodíš na pivo v obleku, pod kravatou a v lakýrkách? [proud] - chvíli jsem přemýšlel, co tam dělá ten smajlík, jestli má naznačit, že ta otázka není myšlena až tak vážně, ale pak jsem si vzpomněl na ty boty, co nosí mezi lidi, a pochopil jsem, že asi opravdu odpověď "ano" by považoval za provokaci. Ostatně lakýrky k obleku se moc nehodí, myslím, že to není vhodné oblečení pro žádnou příležitost.
Středa, 02. listopadu 2016 - 10:18:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9533
Registrován: 10-2003
Pánové, trochu odbočím z debaty o sportovních volantech... [happy]

Máte někdo z vás tip na kameru do auta? Představa a požadavky: nemusí to být úplný šunt (cena do 5 000 Kč), široký úhel záběru, čitelné SPZ, co nejvíc automatický režim, bez nutnosti připojovat do zdířky (vlastní zdroj a disk???). Mělo by to putovat z auta do auta.

Budu rád za doporučení/vlastní zkušenost. Jsem úplný laik.

Moc díky za případné odpovědi
Michal Hájek 3260
ČESKÉ REGISTRAČNÍ ZNAČKY • 13 let na K-reportu
Středa, 02. listopadu 2016 - 14:20:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10719
Registrován: 3-2005
"Rodinný kombík s křídlem a difuzorem se pro motosport nepoužívá." - namátkou rok 1994 a Volvo 850 kombi v britském šampionátu cestovních vozů.
VDL Futura - Coach of the Year 2012!!!
VDL Citea - Bus of the Year 2011!!!
Středa, 02. listopadu 2016 - 17:10:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3744
Registrován: 4-2003
Pajzák:
"Takže Porsche 911 je sportovním automobilem, jen pokud s ním jezdím po okruhu? A pokud ho mám pro radost (nemám...), a jezdím s ním jen po veřejných komunikacích, tak už to sportovní vůz není?"
Odpověď na tuto otázku a poukázání na mezery v logice tazatele tu už minimálně třikrát zazněly.

Risan:
"No jo, ale jestli to napravíš, tak to teda bude hodně bolet hlava všechny pracovníky marketingu, a to nejen ty z automobilek, co přemýšlí, jak lidi nadchnout pro jejich ošizené, ale řádně lesklé výrobky."
Jsem přesvědčen, že pracovníci marketingu mohou zůstat naprosto v klidu. Nepodléhám iluzím a vím, že se vždy najde dost těch, kteří podlehnou vábení a zakoupí sobě "leštěný prd".

Magiq:
""Rodinný kombík s křídlem a difuzorem se pro motosport nepoužívá." - namátkou rok 1994 a Volvo 850 kombi v britském šampionátu cestovních vozů."
Účastnil se šampionátu cestovních vozů kombík v podobě, v jaké ho používá rodina ke svým pojížďkám? Nebo se vzal cestovní vůz a přestavěl se na závodní speciál? Anebo to je komplet novostavba s vnějším vzhledem cestovního vozu?
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
-OndraS
Středa, 02. listopadu 2016 - 18:22:24  
Neregistrovaný host
78.102.210.20
Mělo to určitě základ v běžném voze. V sérii NASCAR apod se taky kdysi používaly normální plechový auta, a dneska jsou to trubkový monstra s laminátovou kastlí, na jedné je napsáno Camry, na další MonteCarlo, Mustang atd. Kamiony to samý. Na těch mě nejvíc fascinuje ta trapná atrapa točny.
Středa, 02. listopadu 2016 - 20:35:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1904
Registrován: 8-2008
3260: Doporučím ti TrueCam A7. Mám ji a přehazuju ze služebáku do soukromého auta.
https://www.alza.cz/hobby/truecam-a7s-d3041023.htm
Je potřeba si dokoupit jen kartu. Při 32GB kartě a maximálním záznamu máš cca 3h a 10 min záznamu.
Udělám screeny ze záznamu a vylepím to sem.

Edit: obrázky

Noční nemám, ale ráno něco uložím.

(Příspěvek byl editován uživatelem mihyl.)
Jsme jen lidi...
Středa, 02. listopadu 2016 - 22:09:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5758
Registrován: 2-2005
Pár dní jsem tu nebyl, takže si dovolím odpovědět se zpožděním. A citace v archivu taky úplně ideálně nefungují, takže omluvte formu. Jdeme na to:

Doktor:

Koukám tady někdo chápe nadsázku. A ne, s ST jsem nejel. Já chtěl jen vědět, v čem spočívá ten sportovní charakter rodinného kombíku, co zvládne i pytle cementu na chalupu. Očekával jsem poněkud exaktnější odpověď, než doporučení k svezení se. A jezdím v obstarožním dvoulitrovém Avensisu. Nemá sportovní volant, nemá difuzor, ani žádný jiný prvek sportovního paketu, přesto jezdí svižně a nenechá se zahanbit.


Třeba právě výkonem motoru, naladěním podvozku, ukazateli, které v klasickém Focusu uživatel nenajde (tlak turba, teplota a tlak oleje), sedačkami recaro, sporovním volantem (stejným, jako mám já [proud]). Bez toho aby ses svezl je zbytečné cokoliv víc psát. Každopádně auto jako celek je poplatné době. Má sportovní ambice a stejně dobře poslouží jako rodinné auto. A kromě toho, že se nenechá zahanbit i dobře vypadá.

Doktor:

Tak já nevím, kdo tu tvrdošíjně trvá na tom, že má v autě sportovní volant. A kdo si koupil ST-Line. Sama prezentace této řady přímo Fordem je dosti výmluvná. Nehledě k tomu, že už dávno není tématem jen tvoje auto.


V porovnání se základním volantem, moje kritéria pro sportovní volant splňuje. A šmolko, kterému bylo sdělení směřován, mi taky porozuměl. A že jsem si koupil ST-Line, v tom je nějaký problém?

Nesvadbitch:

Tomu novýmu Focusu se musí uznat, že z pár úhlů je to i hezký auto, ale prostě jako celek to moc nefunguje, prostě to mi z toho auta nesrší ten pocit, který mám když vidím svou ST200 (ač je to stará herka s 300k na tachometru). U ST200 mám prostě pocit radosti z jízdy, poslouchání V6, ubíhání krajiny, to auto je pohodlný, ale i zároveň lazený na sportovní jízdu. Dá se s tim jet za 8 litrů, ale i za 15. Ale něco jako ST line prostě nechápu, protože mi to prostě pořád přijde jako obyčejný auto s nějakými jinými plasty a sportovním volantem. Zároveň taky vím, že postavit vedle sebe ST 200 a Stanlyho Focuse, tak ST200 prostě prohraje, protože je stará, trochu schnilá a po letech již unavená, ale pořád je mi srdci bližší, protože si prostě na nic nehraje.


Ano, já s Tebou naprosto souhlasím. Jen ST200 se mě osobně vůbec nelíbí, [happy]

Slim:

Mně teda taky přijde, že tady Stanley prezentoval svý nový auto s radostí, že ho má, a od té doby se tady pár lidí snaží mu tu radost zkazit, případně z něj až udělal blbce, přičemž všechny argumenty, které tady uvádějí, jsou jejich naprosto subjektivní názor a na žádný z nich není objektivní měřítko a parametry. Prostě jemu se to takhle líbí a chce nám to ukázat a hotovo. Bral bych reakci ve stylu "mne se teda tohle nelíbí," protože na to má každý stejné právo jako má Stanley právo, aby se mu to líbilo. Ale polemika o to, co je a není sportovní volant a jak má sportovní volant vypadat a co je dostatečně sportovní a co vlastně vůbec sportovní není, nezlobte se, to je úplně mimo mísu. Jen o trošku míň než Martinovo názory na airbag a důvody jeho vzniku, podpořený argumentem, že ve špičkových rallye speciálech to bez nich jde...


Máš naprostou pravdu! [ok]

Pajzák:

Stanley je odolný, ten i po hokejovém zápase zvládnul zjištění, že se jej nejen zúčastnil, ale že na ně jel autem a dokonce i řídil. Fandím mu, zvládne to, a třeba mě i na jedno pozve.[happy]


O tom nepochybuj. Jen ten PV jsem tentokrát nestihl. Ale naplánujeme něco v Brně. [vypravci]

No tak si někdo koupil nový auto, no [biggrin] A hnedka taková debata, jak si to mohl dovolit... Divím se, že se ho ještě nezeptáte, kde na to vzal - průměrný český občan má nárok přece maximálně na tři roky starou stočenou octavii v naftě a nebo na novou i30...

Zas neblbni, aby se v tom někteří nenašli. [proud]

Doktor:

Zlín_24Tr: Jo, marketing... Ale ty volanty od Škodovky vypadají obstojně, vzhledově se svému vzoru i blíží. Hlavně ta multifunkce je umně maskovaná a nebije tolik do očí.


No tak zrovna tyhle jsou jednak hnusné a druhak se drží výrazně hůř než ten "Focusí". Ale to si musí každý soudruh vyzkoušet, že jo. [ko]

OndraS:

Abys pány, kteří přesně vědí, kde začíná a končí sportovní auto, nedovedl do rozpaků. [wink]
Je to Rebel!!! Při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho zesměšnil!!!
Peta303
Středa, 02. listopadu 2016 - 22:49:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2421
Registrován: 6-2005
6120. Mihyl - nevím, jak A7, ale třeba A4 vlastní zdroj stačí tak na 10 minut. Využití dodaného adaptéru nebo USB kabelu se stejně kolega nevyhne.

Jinak oproti A7 u A4 moc velký rozdíl v obrazu ve dne není, v noci je znatelný (lepší optika).

(Příspěvek byl editován uživatelem peta303.)
Středa, 02. listopadu 2016 - 22:52:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3745
Registrován: 4-2003
No konečně nějaká konkrétnější odpověď. Jen nevím, jak si vyložit, cituji: Má sportovní ambice a stejně dobře poslouží jako rodinné auto. Jako že vyložíš rodinu na chalupě, nalepíš na kapotu čísla a jedeš závodit? Rozuměj, narážím na spojení "sportovní ambice". Zas to trochu zavání marketingovými klišé. Případně floskulí z Autosalonu či AMR.
Stanley:
"V porovnání se základním volantem, moje kritéria pro sportovní volant splňuje."
Tak dobře, splňuje kritéria pro sportovní volant. Zejména umístěním ovládacích tlačítek. V tom, že sis koupil ST-Line, problém není a ani nevím proč by měl být. Nic v tom duchu nezaznělo.

A věř, že příspěvek Ondry rozhodně pány do rozpaků nepřivede. Ba právě naopak.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
-OndraS
Čtvrtek, 03. listopadu 2016 - 18:32:46  
Neregistrovaný host
95.82.137.200
No, já se musím přiznat, že nějak již nechápu smysl této debaty a chápu argumenty obou stran. Takže to Volvo

https://www.youtube.com/watch?v=BaaflwmzijU

Z videa je vidět, že to je plechový auto tak jak ho vyprcla fabrika, ovšem pro závody je z něho použito jenom právě to, co je z plechu a možná přístrojovka. Zbytek je závodní podvozek, pravděpodobně úplně jiný motor, převodovka, interiér chybí samosebou úplně. Je třeba si tudíž uvědomit, že taková závodička bude vážit úplně stejně jako kdyby to udělali ze sedanu, protože hmotnost navíc tam tvoří možná tak ty dvě zadní boční okna a ty jsou beztak z plexiskla. Dost možná, že souvislá střecha, na jejímž konci se vítr "odstřihne" a naplácá se přes zadní okno a kufr, dává vozu lepší aerodynamiku, ale třeba taky ne. Podle mě je to auto spíš tehdejší provokace a fórek Volva, který vyšel, nicméně kdyby to bylo něco úžasnýho, jezdily by kombíky i třeba DTMku atd.

Takže co je a co není sporťák. Mě se třeba taky ta doba nějak nepozdává, "sportovní kombi" je něco jako nealko pivo. Vono to chutná jako pivo, ale tak nějak člověk cítí, že to není ono. V překladu, vono to sportovně jede, ale tak nějak to vypadá jako buldozer.
Naprotitomu, troufám si tvrdit že jezdím jako jeden z mála z vás ve "sporťáku". Aspoň tak teda vypadá. Nízký, široký kupé ve kterým se spíš leží než sedí, agresivní vzhled, "silný" motor. Opusťmě praxi, že v tom mám línou V6 se 130 koňmi a automatickou převodovku, a dejmetomu že by to byla V8 5,0 litru, TPi (vícebod stříkačka) a manuální šaltra. No, takovej sporťák má asi 200 koní a stovku dá za asi 8 vteřin. To má dneska kdejakej sedan, i kombík. Takže tak. Co je to vlastně sporťák. A co je to vlastně amerika, když půlka věcí na sobě má napsaný Made in Mexico nebo Canada, montovali to vožralí portorikánci a náhradní díly na to vyráběj teďka hlavně Číňani.

Ale volant, volant mám teda sportovní, poněvadž je z Fiatu 127 Sport!

-OndraS
Čtvrtek, 03. listopadu 2016 - 18:43:14  
Neregistrovaný host
95.82.137.200
Ještě si všimněte tachometru, cejchovanýho do 115 MPH. Přepočítejte si to na KMH, to je "sporťák" co? [biggrin] A to ještě prosím pěkně na poslední čtvrtině stupnice jsem tu ručičku nikdy neviděl, na cílové rovince na Masarykově okruhu jsem se dostal někam k číslu 90 MPH, přičemž mě na oslužné komunikaci předjížděla travní sekačka [happy]
Čtvrtek, 03. listopadu 2016 - 22:55:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3724
Registrován: 11-2006
Není to tak dávno, kdy jsme tu probírali policejní Mondea. Tak můžu potvrdit, že stále slouží, včera jsem měl tu čest [happy].
Rutak11
Čtvrtek, 03. listopadu 2016 - 23:47:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1192
Registrován: 9-2009
Mirous: Jé, Veselí n. Lužnicí, změřen a polapen pyráth? [happy]
Princezny by měly zůstat zazděný.
Slim
Pátek, 04. listopadu 2016 - 00:08:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5549
Registrován: 2-2005
nějak již nechápu smysl této debaty

Souhlas, z hodnocení sportovnosti Stanleyho volantu se to překroutilo k debatě o nadužívání některých slov, což v souvislosti s tématem vlákna a momentem, kdy tato debata začala, je spíš taková kouřová clona k odvedení pozornosti. Něco na styl "Peroutka sice neřekl, že Hitler je gentleman, ale jinak to byl stejně pěknej sviňák..."
Pátek, 04. listopadu 2016 - 08:54:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3747
Registrován: 4-2003
Ehm, odvedení pozornosti od čeho? A ten příměr s Peroutkou je absolutně nesmyslný, takto postaven nevykazuje analogii. Debata o nadužívání slov neslouží k odvedení pozornosti, ale jako zdůvodnění, že "Peroutka řekl, že je Hitler gentleman", budu-li se držet onoho přirovnání.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Pátek, 04. listopadu 2016 - 10:14:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4475
Registrován: 10-2008
Mirous: Ale uz sluzia len bez polepov "POLICIE"?
Ale som celkom prekvapeny, ze este sluzi. Nebude to posledny kus, ktory sa fasuje za trest? [uhoh]
Pátek, 04. listopadu 2016 - 16:06:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3727
Registrován: 11-2006
Rutak: moc jsem nepochopil, proč mě vlastně stavěl. Bylo to na dálnici, jak se sbíhá do jednoho pruhu a následně do protisměru. Normálka jsem jel v levém pruhu, předjížděl jsem loudaly a zařadil se před ně. V tu chvíli mě hned brali. Nejdřív jsem myslel, že za rychlost, protože je tam 80...60 a určitě jsem 60 nejel, ale za rychlost to nebylo. Jediné jeho vysvětlení po té, co mě prolustroval a dal dejchnout bylo, že předjíždět před zúžením "není úplně košer". No ale taky to není zakázané, nikoho jsem při tom neohrozil..tak nevím.

šmolko: tento slouží stejně jako Passaty a Superby, takže s namontovaným radarem, magnetickým majákem a bez polepů. Ale tuším, že v Pardubicích jezdí ještě normálně ve "válečných" barvách. A tuším, že i tak to nejsou jediní dva v ČR ve službě, jeden myslím ještě na Ostravsku.
Pátek, 04. listopadu 2016 - 16:39:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1322
Registrován: 5-2009
V Brně jestli ne teď, tak ještě letos jeden v bílé barvě určitě jezdil a myslím, že ještě jezdí, občas ho potkávám v oblasti Řečkovic...
Suzuki Swift Sedan 1.6 16V (1994)

Čtu v poslední době tak strašné věci o kouření, že jsem se tedy rozhodl přestat číst. (W. Churchill)
Pátek, 04. listopadu 2016 - 17:45:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3750
Registrován: 4-2003
Ad policejní Mondeo. Taky jsem ho v Brně potkával, v oblasti Svitavské radiály. A v červenci jsem bílé Mondeo viděl v Březové nebo Brněnci, teď přesně nevím. Ani nevím, jestli to bylo to stejné, jako v Brně.

Mirous:
"Jediné jeho vysvětlení po té, co mě prolustroval a dal dejchnout bylo, že předjíždět před zúžením "není úplně košer". No ale taky to není zakázané, nikoho jsem při tom neohrozil..tak nevím."
Jo, ukázka inteligence. Zastavit toho, kdo v souladu s předpisy předjel pomalá vozidla, aby se tato pomalá vozidla dostala opět před něj a on se za nimi posléze znovu vlekl. Nebo je zas předjížděl a protože dva pruhy skončily, už to možná nebude tak bezpečně. Tak mě stavěli, jen tak preventivně bezpečnostně, na I/35 nad Horní Bečvou u odbočky na Bílou, poté, co jsem na dvojpruhu předjel kolonu kamionů. Kdo nezná, je to poslední místo, kde lze předjíždět před vjezdem do hor. Krom pár krátkých úseků pro střelce je až po 15 kilometrech nad Makovem delší rovinka. A když se nezdaří ani zde, tak pak až do Kolárovic nebo dokonce do Bytče.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Pátek, 04. listopadu 2016 - 19:15:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1905
Registrován: 8-2008
Peta303, 3260: No pravda, na baterku A7 moc dlouho sama nejede. Kabelu se vyhnout nedá.
Jsme jen lidi...
Pátek, 04. listopadu 2016 - 20:39:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6564
Registrován: 12-2005
že předjíždět před zúžením "není úplně košer"

A pak tu má fungovat ZIP když to sami bengáči lidem div nezakazujou....
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Pajzák
Sobota, 05. listopadu 2016 - 11:59:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 425
Registrován: 6-2015
A napsal snad někam Mirous, že ho stavěli, nebo dokonce trestali, za zip? Třeba měla policie nějaký zátah, při kterém kontrolovali vínové Octavie. Důvodů mohla být hromada.
Sobota, 05. listopadu 2016 - 23:25:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6567
Registrován: 12-2005
Pajzáku přečti si znova co Mirous psal že mu policajt řek....
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Pajzák
Neděle, 06. listopadu 2016 - 01:05:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 426
Registrován: 6-2015
Aha, já jsem to původně pochopil, že si to tak vyložil Mirous, ne, že to řekl cajt. To pak pardon.
Úterý, 08. listopadu 2016 - 13:08:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4484
Registrován: 10-2008
Olovnaty benzin v strednej Europe v roku 2016?! [coze]
Doteraz som zil v predstave, ze jeho predaj je uz davno zakazany.

Zlin__24tr
Úterý, 08. listopadu 2016 - 13:16:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3223
Registrován: 3-2005
To je super matení nepřítele. V celé evropě je ten správný bezín SUPER 95, u nás Natural 95 a tady tomu nasadili nový rozměr. Olovnatý super 95 skončil myslím v roce 2000.
Pak tu byl jeětě Special 91 (ale ten ae taky pasé).

Otázka, jestli to není jen BA95 s aditivy "jakože olovo".
http://trajfly.wz.cz - novinky z provozu MHD ve Zlíně a Otrokovicích, rozsáhlá fotogalerie...
Následuj svůj instinkt - Rába :-) .:. ICQ: 271 444 785
Peta303
Úterý, 08. listopadu 2016 - 18:27:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2426
Registrován: 6-2005
to spíš vypadá, že se už nepoužívá - u ostatních je štítek po kontrole, tady ne, "oko" taky vypadá prázdné...
Úterý, 08. listopadu 2016 - 19:11:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4485
Registrován: 10-2008
Ano to som si vsimol. Ale pistol bola rovnako nova ako ostatne, tak neviem.
Navyse nie je neobvykle, ze ked sa niektora pistol nepouziva, tak je to tam vyslovene napisane, resp. neviem ci som uz nevidel 2 rovnake vedla seba s obycajnou 95.

BTW olovnaty sa nepredaval ako "UNI"?