K-report
 

Archiv diskuse Restaurační, lůžkové, lehátkové,... do 18. 06. 2014  

Diskuse K-report » Archiv 2014 » Železnice » Restaurační, lůžkové, lehátkové, společenské a salonní vozy » Archiv diskuse Restaurační, lůžkové, lehátkové,... do 18. 06. 2014 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Kubze
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 756
Registrován: 6-2002
Odesláno Pondělí, 26. května 2014 - 13:25:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mj. bych uživatele W. spolu s Mladějovem poprosil, abyste přestali mluvit o JLV jako o mé firmě. Nemám žádný vliv na zde diskutované záležitosti.
K-report je ovšem bezedný zdroj "inspirace", takže stejně jako manažeři ČD, si zdejší diskuze čtou i manažeři JLV a nedostatky se evidentně snaží napravit.
Ještě nemusím nutně pracovat u JLV, abych měl zkušenosti s provozem, tzv. otevřené oči a nadhled nad zde (občas) řešenými bláboly.
Fucza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1374
Registrován: 8-2003

Odesláno Pondělí, 26. května 2014 - 17:06:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnešní Phoenx by měl jet bez vozů do Kodaně a Amsterdamu (asi do Berlína), odkud nedorazily. Info z FB.

Chci se zeptat, jak toto v praxi probíhá (zásobování, lůžkoviny)? V komentu tam píše jeden (předpokládám průvodčí), že po přijezdu do Berlína nejsou povlečený postele a vše tam je jak to ráno opustej
Zaregistroval jsem, že toto není tak úplně mimořádnost, sem tam se to objeví. Tentokráte to má být kvůli zásahu policie v Německu. Nevím, někdy se to fakt třeba nedá poslat na nějakém vlaku později, ale nechat to vyhnít celý den v Berlíně a naštvat spoustu lidí, kteří za to vyplázli nemalý peníz. No divné.
Javy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1557
Registrován: 9-2003

Odesláno Pondělí, 26. května 2014 - 17:29:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vozy od Phonixe měly dojet dle infa z DB na EC 173, ale jestli dojely to už nevím.
Javy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1558
Registrován: 9-2003

Odesláno Pondělí, 26. května 2014 - 17:48:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak vozy skutečně nepřijely - místo nich bude náhrada Bee apod. do Berlína.
MZ
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.242.117.130
Odesláno Úterý, 27. května 2014 - 08:33:41    Odkaz na tento příspěvek  

Zdravíčko, mám dotaz, když pojedu EC Varsovia v úseku Ostrava-Svinov - Katowice a jídlo si objednám třeba v Bohumíně, platím Cenu Happy Hours nebo tu dražší. Ptám se, protože ta dražší cena je přemrštěná a nehodlám ji platit. Díky za odpověď.
michawel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.131.62.36
Odesláno Středa, 28. května 2014 - 17:37:02    Odkaz na tento příspěvek  

MZ: Otázka je, zda JV vůbec pojede, takže asi tak.
Ale je to definováno tak, že platí pro objednávky, takže bych čekal levnější tarif.
A další věc, viz diskuse o Polsku: Polívku bych neriskoval, EP09 dokáže s vagónama pěkně házet [happy]
1510015
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1177
Registrován: 1-2010
Odesláno Středa, 28. května 2014 - 17:40:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na házení vozů má vliv stav tratě, ne?

Vlaky Lesan - seznam a fotogalerie vozů 843 a 943 [new]
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5273
Registrován: 3-2007
Odesláno Středa, 28. května 2014 - 18:24:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

>je to definováno tak, že platí pro objednávky

Tak mne by také zajímalo, jak to má správně být, protože jsem měl onehdá docela problém, když jsem si ráno v Mnichováku objednával někde u Stoda cestou z ČR snídani a byl jsem docela pruzen, že se na hranicích uzavírá účet a tak jsem si doobjednal dopředu a hned zaplatil, ale číšník se na to tvářil dost nevrle a měl řeči (vážně si to, pane Kubze nevymýšlím a nelžu a nemachuju [wink] )
Stejně tak by mne zajímalo, jak je to správně s placením Kč a Eury v zahraničí ve vozech JLV a totéž tuzemskými stravenkami.
Taky už se mi stalo, že mi stravenku za kávu + snack+dýško (u Pardubic) nechtěl pan vrchní vzít, že to "není hlavní jídlo" - docela zvláštní, kdyby to byl alkohol, neřeknu ani půl slova.
Když jsem mu ukázal, že mám jinak nejmenší dvoutisícovku (náhoda), kapituloval, ale těch keců..
To jsou přesně věci, se kterými se setkávám dnes už jen v jídelních a lůžkových vozech.

(Příspěvek byl editován uživatelem Mladějov.)
michawel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.131.62.36
Odesláno Středa, 28. května 2014 - 18:43:28    Odkaz na tento příspěvek  

1510015 - když se to kymácí do stran, tak jo, ale tohle líta dopředu, dozadu [happy] a není to poprvé (resp. je to pokaždé, co jsem tímhle vlakem jel)
MZ
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.47.139.78
Odesláno Středa, 28. května 2014 - 20:13:12    Odkaz na tento příspěvek  

Díky všem, takže objednat a zaplatit nejpozději do Dětmarovic, pro jistotu, když to nepůjde, tak bude stížnost. :D
Polívku ani brát nebudu, zkušenosti s EP09 jsou velké, kafe jsem si dal jednou na Ostravanu, když tam ten "vehikel polski" tam jezdil, a ubrousky v okolí 25 cm od kelímku.

Ještě jednou díky za odpověď.
Karel S.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.78.80.145
Odesláno Čtvrtek, 29. května 2014 - 09:34:12    Odkaz na tento příspěvek  

MZ: No já bych to s těmi Dětmarovicemi neriskoval... Při cestě do Mnichova cca před rokem jsem byl personálem JLV poučen, že happy hours platí jen do okamžiku zastavení v poslední stanici na území ČR, kterou je v případě Varsovie (pokud se nepletu) Bohumín. Takže jestli nastoupíte v Ostravě a chcete se najíst za happy hours ceny, doporučuju se odebrat do jídeláku ihned a taky si ihned objednat a zaplatit, abyste to stihl ještě před Bohumínem... Plus počítejte s kyselým obličejem personálu...

Mám totiž v tomto směru podobné zkušenosti jako kolega Mladějov, při cestě do Německa se při objednávce a placení kousek před Domažlicemi personál netvářil zrovna usměvavě... A při cestě zpět jsme s návštěvou jídelního vozu jako blbci čekali až za Domažlice, aby nám číšník vítězoslavně oznámil, že už je vyjedený a má pouze snacky typu chipsy, tyčinky apod. Zjevně se snaží prodávat hlavně na území Německa za tamější ceny...

Ale abych jen nekritizoval - celkově se úroveň jídelních vozů v poslední době opravdu zvýšila, například Pendolino Praha-Ostrava je super, holt jde o trasu, kde je přímá konkurence a to dělá divy... Naproti tomu ostatní trasy jsou i 25 let po revoluci pořád ještě sázkou do loterie, jednou je návštěva jídelního vozu celkově velmi příjemný zážitek (ochotný a příjemný personál, dobré jídlo), jindy si člověk z návštěvy jídelního vozu odnese rozpačitý až vyloženě nepříjemný dojem a pachuť ani ne tak v ústech, jako hlavně v hlavě... Chtělo by to tedy ještě zapracovat na vyrovnanosti personálu...

Ještě bych měl dotaz v plén - jak vypadají snídaně u JLV? Nikdy jsem je neměl a zajímalo by mě, jestli se těšit na příjemnou bohatou snídani nebo raději počítat s pár oschlými kousky bagety a jedním máslíčkem/džemem v plastu...
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5276
Registrován: 3-2007
Odesláno Čtvrtek, 29. května 2014 - 12:16:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Karel S.
To jsem rád, že nejsem sám a že mi to možná bude pan Kubze věřit :-)

ostatní trasy jsou i 25 let po revoluci pořád ještě sázkou do loterie, jednou je návštěva jídelního vozu celkově velmi příjemný zážitek (ochotný a příjemný personál, dobré jídlo), jindy si člověk z návštěvy jídelního vozu odnese rozpačitý až vyloženě nepříjemný dojem a pachuť ani ne tak v ústech, jako hlavně v hlavě... Chtělo by to tedy ještě zapracovat na vyrovnanosti personálu...


Ano, přesně, tohle tady píšu pořád.

Jinak snídani jsem si dal tuším Selskou (dneska se to jmenuje Euro) za 99.- (ono se to jmenuje postupem času různě), a je to párek s hořčicí a kečupem, je k tomu džem, med, máslo a ošatka chleba a káva/čaj (teplý nápoj dle výběru), já byl spokojen a najedl se dobře. Mně kombinace párek/džem nevadí :-)

To je jako si vybrat z hlavního jídla - Býčí krk tři kousky masa a svíčková koukám v pohodě (tedy podle zdejších přispěvatelů a fotek, když jsem si chtěl objednat onehdá cestou do Ostravy, tak neměli brambory a měli jen guláš a boršč).

Lze přiobjednat (cca okolo desetikačky) máslo či džem, med navíc.

Jinak aktuální jídelní lístky JLV najdetetady.

(Příspěvek byl editován uživatelem Mladějov.)
Livingproof
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2552
Registrován: 5-2006

Odesláno Čtvrtek, 29. května 2014 - 14:58:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nedávno jsem měl v JV na nejmenovaném vlaku v nejmenovaný čas u Kolína zajímavý zážitek, kdy host chtěl platit cca 150 kč kartou, jenomže terminálu se stále nedařilo spojit se sítí. Nervozita hosta i personálu tak vzhledem k blížící se výstupní stanici rostla, při zastavení v Kolíně personál spolu s hostem vystoupil, aby se pokusil chytit signál mimo vlak a jelikož se mu to ani tam nepodařilo, tak host měl oběd grátis [happy]
V žertu jsem pak při placení obsluze oznámil, že přestože mám hotovost, tak pro mě platba kartou asi bude výhodnější [happy]

Stránky o mém modelovém kolejišti
Kubze
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 757
Registrován: 6-2002
Odesláno Čtvrtek, 29. května 2014 - 16:50:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mladějov 5273:
stravenky jsou zrovna moje parketa.
V Pokynu č. D-190 K jednotnému postupu při uplatňování některých ustanovení zákona č. 586/1992 Sb., ve znění pozdějších předpisů, čj. 15/ 2 444/1999 se píše, že za daňový výdaj se považuje příspěvek na jedno hlavní jídlo v průběhu jedné pracovní směny.

Asi se nebudeme bavit o tom, že poskytnutím stravenky zaměstnanci se zaměstnavatel efektně zbavuje povinnosti řešení stravování zaměstnanců a nezajímá ho, na co je pak stravenka skutečně využita. Takže dle výše uvedeného se pan číšník u Pardubic zachoval správně.
V důsledku (aby byla naplněna litera zákona) by se při platbě stravenkou měla platba rozdělit na hlavní jídlo (stravenka) a zbytek.

MZ:
u EC 130 končí Happy Hours při odjezdu z žst. Bohumín v 13:20 (viz odkaz od Mladějova) Rozhodný je čas objednávky. Zadané další objednávky již budou ve "standardních" cenách. Neměl by být důvod vyjíždět při přechodu účet, systém by si měl různé ceny při objednávkách pamatovat.
Co jsem zažil já, tak při přejezdech "přes čáru" stevardi většinou kasírovali [coze], takže v tomto Mladějovi věřím.

(Příspěvek byl editován uživatelem kubze.)
Valis88
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 378
Registrován: 6-2007

Odesláno Čtvrtek, 29. května 2014 - 18:13:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Není důvod dělit účet na úsek s / bez Happy Hours. Obsluha podle úseku, ve kterém se vlak nachází, zadá buď plnou cenu nebo se slevou.

S příchodem Railjetu se uvolní standardní vozy, od června by měly začít jezdit Bee a Bpee do Chebu. Nemáte info, co bude s jídelními vozy? Napadá mě Bečva, Vsacan, Fatra, Šohaj. V jednu chvíli se také zvažovalo nasazení jídelního vozu na Kafku.

Výtopna Zlíchov | Pronájem historických vlaků
Karel S.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.78.80.145
Odesláno Čtvrtek, 29. května 2014 - 18:15:10    Odkaz na tento příspěvek  

Mladějov: Děkuji za info o snídani, to nezní špatně. [happy] Jídelní lístky jsem viděl, ale zkrátka jsem si to z nich neuměl přesně představit.
Michal_Ř
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 929
Registrován: 4-2005
Odesláno Pátek, 30. května 2014 - 10:40:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vůz JLV na Avale je vskutku pozoruhodný... Ale nepředbíhejme. Cca před měsícem jsem cestoval s přáteli do Bulharska, k čemuž jsme využili EC Avala tam i zpět v celé trase. Byl jsem tedy zvědav, zejména po mediální masáži v ČD pro vás a Železničáři, jak se to s tou "novou gastronomií" vlastně má.
V průběhu cesty se dostavil někde za Pardubicemi v tu dobu ještě ustrojený mladík s minibarem. Proběhla kávička, v pohodě. To jsem ještě netušil, že první jízda minibaru bude zároveň v celé trase vlaku poslední, přičemž na zpáteční cestě nejeli ani jednou. Asi v 10 jsem se vydal do vozu pro pivo a tam zřel výše zmíněné individuum v kraťasech a tričku, přičemž se ve voze významně oteplilo... Na první pohled nebylo zcela jasné, zda tento manekýn je oficiální obsluhou vozu. Pivo jsem dostal, zároveň mi bylo sděleno, že za slovenskými hranicemi je možné ve voze kouřit a že budou k mání vynikající řízečky, z čerstvého a křehoučkého masíčka.
Asi hodinu po poledni jsme se vydali na oběd. Z řízečků nebylo nic, ze stálé nabídky JLV také, polévka žádná, takže nám byla nabídnuta pouze dvě jídla z denní nabídky, guláš a ještě něco, už si nepamatuji. Guláš byl však dobrý i porce slušná. V tu dobu byl už i druhý mládenec v civilu a nedalo se říct, že by se přetrhl. Poté jsme již restaurační vůz nenavštívili, ale o nepříliš žádoucí kontakt s flirtujícím manekýnem s náušnicí v žabkách jsme nepřišli... Dokonce ve večerních hodinách došlo i na řízečky.

Za týden při zpáteční cestě jsme měli opět štěstí na minibarového mladíka, jež s sebou měl slečnu a obsluze hostů se věnoval zcela okrajově. Naštěstí jeho kolegyně, starší, velmi příjemná dáma zachránila situaci. Tentokrát byla k mání i jídla ze stálé nabídky. Leč býčí krk byly tři kousky hovězího tuhého jak podešev podlitých zjevně zřeněnou šťávou, bramborová kaše vcelku ucházející, ale porcička miniaturní. Prostě žádný zázrak. Dali jsme si každý tři piva, některé nebylo chlazené, ale věty "pánové, nebude vám vadit, že nemám momentálně vychlazené pivo?", jsme se nedočkali. Rušivě působila nevychovaná srbská mládež, která ve voze rušila ostatní hosty, přičemž si jeden z nich dal kolu a další čtyři bezostyšně konzumovali vlastní jídla a nápoje a pedagogický dozor opodál pivo... Naštěstí jeli jen do Budapešti. Zde by bylo asi na místě je šlušně, ale nekompromisně vyhodit. Ale dobře, paní vrchní byla "měkká" a kolega se věnoval slečně...

Takže když to shrneme, dosti bída na firmu, která se prezentuje ve zcela jiných barvách. Je zjevné, že vůz JLV na Avale si žije vlastním životem.
R_1463Úpa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1191
Registrován: 12-2007

Odesláno Pátek, 30. května 2014 - 10:47:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No a to jste tam vloni nejel se Srby [biggrin]

Rychlík: PRAHA HL.N.,odj. 15:05 -Praha Libeň-Nymburk město-Křinec-Rožďalovice-Kopidlno-Jičín-Ostroměř-Lázně Bělohrad-Nová Paka-Nová Paka město-Stará Paka-Roztoky u Jilemnice-Martinice v Krkonoších-Kunčice nad Labem-Hostinné-TRUTNOV HL.N.,příj. 18.53
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.47.60
Odesláno Pátek, 30. května 2014 - 11:25:04    Odkaz na tento příspěvek  

a tam zřel výše zmíněné individuum v kraťasech a tričku, přičemž se ve voze významně oteplilo... Na první pohled nebylo zcela jasné, zda tento manekýn je oficiální obsluhou vozu
Jo, to je přesně on! [crazy]
Karel123456789
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.102.42.247
Odesláno Pátek, 30. května 2014 - 11:30:22    Odkaz na tento příspěvek  

ohledne snidane u JLV jsem i ja byl spokojen na EC73. Cestou na veletrh do Brna jsem si daval snidani "city" a jedine co bych snad mohl vytknout, ze v osatce schazelo pecivo a byl jen chleba (cerstvej) [happy]

ohledne happy hours - driv to nebyvalo, ale od lonska vidam v jidelacich na zacatku stranku, kde je ke kazdemu vlaku presne napsano v kolik happyhours zacinaj a kdy koncej
Duchodce_z_vysočiny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 151
Registrován: 12-2010

Odesláno Pátek, 30. května 2014 - 12:51:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

když vám vadí obsluha, která podle popisu je asi opravdu výstavní, tak tam pošlete velkého fandu jídelních vozů T.Kalouska, ten by tam jistě zvedl uroveň na 5 hvězdičkovou restauraci
Karel S.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.78.80.145
Odesláno Pátek, 30. května 2014 - 15:28:55    Odkaz na tento příspěvek  

S tou Avalou to tedy zní drsně. Asi před měsícem jsem s ní jel z Prahy do Břeclavi a zpět a uvažoval o návštěvě jídelního vozu na snídani i na večeři - no ještě že jsem tam nešel [satan][crazy]
R1e
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 1-2014
Odesláno Pátek, 30. května 2014 - 16:37:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Za posledny mesiac alebo 2 sa mi viackrat stalo, ze vo vlaku nebol radeny jedalny vozen. Najprv nejake EC zo Ziliny cez Ostravu do Prahy, potom neparny Slovan a dnes neparna Varsovia.
Dokonca ani minibar a tym padom ani voda v jednicke. Keby aspon stanicny rozhlas hlasil, ze mimoriadne nie je radeny jedalny vozen, tak si nieco kupim na nadrazi.
Neviem, ci JLV nemaju ziadnu zalohu, ale sluzba na ktoru sa neda spolahnut je na ho...
Valis88
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 379
Registrován: 6-2007

Odesláno Pátek, 30. května 2014 - 16:57:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

R1e: Pro jistotu vždy koukám na přehled výluk jídelních vozů JLV -> http://www.jidelnivozy.cz/vyluky.php

Výtopna Zlíchov | Pronájem historických vlaků
pnzs
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.242.144
Odesláno Sobota, 31. května 2014 - 00:54:52    Odkaz na tento příspěvek  

Michal Ř, W.: Já jsem zažil podobného, byl jako brigádník na Bc z Baru (minulý rok). Ten říkal, že za Budapešť už není vidět... Tudíž se převlékal tam. Taky s sebou měl kámoše... Oba dva balkánský typ (trošku tmavší). Naopak průvodce z temelínu (asi slovák), cestou z Baru řikal, že to dělá pořád (HPP) a ten byl 100% profesionální - ve všem a po celou cestu.

R_1463Úpa: Srbská hospoda i s obsluhou - ultra hardcore[kladivo]!!!
Rikin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 343
Registrován: 2-2005

Odesláno Sobota, 31. května 2014 - 06:47:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Z důvodu katastrofálních povodní na území Srbska, je do odvolání zrušen spoj Praha - Bar. (Železničář 11)
Fucza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1375
Registrován: 8-2003

Odesláno Sobota, 31. května 2014 - 11:13:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

pnzs: To jsme možná jeli spolu :-) Na Bc dvojička, u nás na WLABmee asi ten Slovák. Taky mě docela překvapilo, že s průjezdem Budapeští proběhla u všech výměna šatstva za šortky a žabky a taky mě překvapilo, že na zpáteční cestě z Baru bylo nutné lůžka povlíkat. To sem myslel, že je výsadou jen lehátek. Ale nevím, zda to není u letních výkonů jinak. Není?
Fiqwert
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 642
Registrován: 5-2010

Odesláno Sobota, 31. května 2014 - 13:20:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ne, to určitě není. Převlékání lůžek se dělalo všude jak v Baru, Splitu tak Burgase a Varně. [happy]

DB A.G. Die Bahn macht Mobil!
pnzs
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.242.144
Odesláno Sobota, 31. května 2014 - 14:03:55    Odkaz na tento příspěvek  

Fucza: Vy jste asi přijel obratem, kterým jsem já odjížděl[vypravci]. Slovák byl oblečený už z Baru, tak jak měl a lůžko jsem povlékat nemusel :-). Cestou do Baru (3 dny před tím), jel na temelínu Čech, který taky byl oblečený tak jak měl (až do konce) a brigádník (jiný) byl oblečený jako já (tričko, šortky a žabky). Nevím jak do Budapešti, protože jsem se probudil až tam... Cesta do Baru vlakem je zvláštní zážitek (trošku retro), ale v dnešní době, asi už jen pro nadšence (nádherná trať) nebo FIPkaře (skorozadarmo), pro normální lidi už to není. Letadlo je rychlejší i levnější. Možná pro ty, co mají fobii z létání nebo létat nemůžou. Velkou výhodu má, že když se člověk vráti do Phy na hl.n. a vystoupí, tak si připadá, jako v moderní západní Evropě, i z fotek to tak vyzní.
Janson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1153
Registrován: 2-2006

Odesláno Sobota, 31. května 2014 - 15:46:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fiqwert: Ale povlíkat to má průvodce, nikoliv cestující, tedy Fucza.

Kdy jste pánové jeli, jestli jsme nejeli spolu?

Čeština je freeware, ale ne opensource.
ICQ: 315559622 ¤¤¤ Databáze vozů //RegioJet
Upozorňujeme cestující, že příspěvek může obsahovat stopy nadsázky, cynismu a pouze vlastní názor diskutujícího.
Fucza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1376
Registrován: 8-2003

Odesláno Sobota, 31. května 2014 - 15:56:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já jel temelínem se Slovákem tam, zpátky nafťákem s takovým silnějším průvodcem. Nepovlečené to bylo pochopitelně cestou zpět, tam jo. Zpět podle exifu fotek 10. srpna.
Fiqwert
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 643
Registrován: 5-2010

Odesláno Sobota, 31. května 2014 - 16:56:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Janson: Ale nevím, zda to není u letních výkonů jinak.

Moje odpověď - ne není (to jinak). Tudíž, že má lůžka převlékat průvodce

DB A.G. Die Bahn macht Mobil!
pnzs
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.242.144
Odesláno Sobota, 31. května 2014 - 23:33:45    Odkaz na tento příspěvek  

Janson: Já jel 1.8.2013 z Phy a 4.8.2013 z Baru. Spíš takový menší výlet...

Fucza: To bych byl pěkně nasranej, nevím jestli jste normální platící cestující, ale jestli ano, tím víc. Kdyby to povlečený nebylo, klidně bych ho, nechal udělat to přímo na místě (s dohledem). Já bych to rozhodně nedělal! V případě potřeby bych to telefonicky konzultoval s JLV přímo z Baru... V hotelu (né hostelu - Bc) si taky host přeci nepovléká?! Jinak, jaká byla cesta nafťákem? Fungovaly tam zásuvky? Kde se Vám lépe spalo (Co bylo pohodlnější?)?
Fucza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1377
Registrován: 8-2003

Odesláno Neděle, 01. června 2014 - 10:54:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

pnzs: Průvodce působil, že se mu nic moc nechtělo.
Líp se nám jelo v nafťáku, připadá mi pohodlnější.
Tak klimatizace bodla, bylo vedro, po Subotici to sice asi půl hodiny nejelo, průvodce tvrdil, že volal i do Prahy, co s tím, ale nakonec to s pomocí průvodčího naskočilo. Bylo do celkem maso.
Po přistavení soupravy na zpáteční cestu přišla průtrž mračen, tak ten, kdo nenastoupil hned, tak už suchý nenastopupil. Ale vyčistil se vzduch a jelo se parádně. Zásuvky v zrcadlech nefungovaly, což docela vadilo.
Vždy to bylo úplně plné, cestou tam přistupovali i v Budapešti a něco se prodalo i cestou. Manželka měla i strach, aby nám neprodal i to třetí lůžko z doublu. Nevím, kolik nás tam bylo plně platících. Já měl s manželkou double a City star. Strašně jsme si s manželkou cestování sami ve dvou nočními lůžky oblíbili p ocestě sleeperem z Londýna do Glasgow. Letos nás čeká v červenci 1x double do Kodaně a 2x v Norsku (Stavanger - Oslo a Tondheim - Bodo).
pnzs
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.242.144
Odesláno Neděle, 01. června 2014 - 13:26:34    Odkaz na tento příspěvek  

Fucza: Já byl s kolegou a stejně jako Vy na City star z Kút. Taky to jelo úplně plný, k nám cestou tam přistupovali i v Srbsku (Novi Sad) a cestou zpátky, zase jeli Maďaři. Tam i zpět plno. Taky jsme jeli v doublu. Hrozný vedro (venku) bylo celou cestu oběma směry a ani jednou nekáplo. V Bc se téměř nedalo vydržet i přes otevřená okna. S klimou jsme neměli problém nikde a cestou zpět, bylo možno použít i sprchu. Bohužel nafťákem, jsem si to chtěl zkusit a ani jednou mi to nevyšlo... Tím vlakem to byla taková nouzovka (zároveň koníček a zážitek), ještě rád bych letos lůžkem, zkusil něco i s přítelkyní. Na sever bych taky, v tomto roce rád vyrazil, to ale po vlastní ose obytňákem, zrekonstruovali jsme za tím účelem eskortní C734, tak uvidím, jak nám to vyjde.
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5277
Registrován: 3-2007
Odesláno Neděle, 01. června 2014 - 20:30:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kubze 757: stravenky jsou zrovna moje parketa.
V Pokynu č. D-190 K jednotnému postupu při uplatňování některých ustanovení zákona č. 586/1992 Sb., ve znění pozdějších předpisů, čj. 15/ 2 444/1999 se píše, že za daňový výdaj se považuje příspěvek na jedno hlavní jídlo v průběhu jedné pracovní směny.

Asi se nebudeme bavit o tom, že poskytnutím stravenky zaměstnanci se zaměstnavatel efektně zbavuje povinnosti řešení stravování zaměstnanců a nezajímá ho, na co je pak stravenka skutečně využita. Takže dle výše uvedeného se pan číšník u Pardubic zachoval správně.
V důsledku (aby byla naplněna litera zákona) by se při platbě stravenkou měla platba rozdělit na hlavní jídlo (stravenka) a zbytek.


No..takže chcete říct, že školíte číšníky na to, aby mi tu stravenku za to kafe, snack a dýško NEVZALI ?
To jste asi jediný ze stravovacích podniků v celé ČR.
Ať už ano, či ne, je to úžasná starost v době, kdy vaši zaměstnanci choděj v žabkách (což by mi vadilo nejmíň), prodávaj svoje produkty, a zcela typicky maj půlku zboží vyprodanou.
Už se tady někdo ptal - kolik se tedy fasuje třeba na ten Bělehrad a je nějaká povinnost minima ?
Že to vede přesně k výše popsanému kšetování. Plus účtování cizincům ne podle Happy hour, třeba.
Honzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1063
Registrován: 12-2003

Odesláno Neděle, 01. června 2014 - 21:00:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

... další ztracené vozy




Gatto nero
NEJHEZČÍ ŽABOTLAM BYL POLOMÁČENÝ!
Valis88
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 380
Registrován: 6-2007

Odesláno Neděle, 01. června 2014 - 21:58:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

[jidlo] Zaslechl jsem, že by měly vyjet v červnu.

Výtopna Zlíchov | Pronájem historických vlaků
Kubze
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 758
Registrován: 6-2002
Odesláno Pondělí, 02. června 2014 - 09:38:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mladějov 5277:

Ne, to neříkám. Jen jsem Vám popsal právní úpravu. Jinak já nikoho neškolím a znova Vás slušně žádám, abyste přestal psát o JLV jako o mé firmě.
A je zajímavé, že neustále voláte po profesionalitě personálu, ale když se tak zachová, je to opět špatně. Ale zrovna se Vám to nehodilo do krámu, že.

JLV určitě samy nejsou. Existuje spousta živnostníků, kteří umí počítat a není pro ně zrovna 2x výhodné stravenky kromě obědů (na to mají spočítané kalkulace) přijímat. Zvláště po odejití jediné české stravenkové firmy z trhu tento kompletně ovládli nadnárodní koncerny a ihned narostly srážková % při výkupu stravenek od restauarcí.

Navíc je i v zájmu stravenkových firem, aby se tyto nezneužívaly a používaly se k určenému dle zákona (například omezení při platbě v supermarketu na 5ks při jedné platbě, není možno kupovat alkohol, drogistické zboží atp.). Stravenky nejsou peníze (ve smyslu oběživa) a mají dle zákona přesné určení při platbě (pouze za potraviny - nechytejte mě zde za slovíčko, jde o obecný výklad) a stravenkové firmy jsou si tohoto vědomy. Velmi po tomto byznyse šel bývalý ministr financí Kalousek.


dále:
můžete mi nějak dokázat nebo aspoň vysvětlit "svoje produkty" ?
V žabkách chodil jeden exot (viz Reakce), takže podle Vás tak chodí všichni ?
máte informace o pravidelném vyprodání JV ? O kterou trasu se typicky jedná ? Opravdu si myslíte, že pokud jezdí některá trasa pravidelně "vyjezena" neupraví se stav zásob tak, aby se zvýšil příjem firmy ?

Připadá mi, že musíte k tématu napsat za každou cenu něco negativního, ale Váš poslední příspěvěk je zcela mimo
J. Kučera nereg.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.25
Odesláno Pondělí, 02. června 2014 - 10:02:50    Odkaz na tento příspěvek  

Já tedy nechci rýpat, nebo psát něco negativního, ale jen by mě to zajímalo. Jeli jsme nedávno EC 276 a za Pardubicemi měli jedno poslední točené pivo, pro děti ŽÁDNOU zmrzlinu, nabídka jídel už byla taky dost omezená. A není to zdaleka poprvé, že vlak z Maďarska přijel takhle prázdnej... Neberte to jako stížnost, to chraňbůh. Jinak obsluha perfektní.
Rikin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 344
Registrován: 2-2005

Odesláno Pondělí, 02. června 2014 - 10:14:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ze sobotní přílohy Víkend MF Dnes. Že by žurnalistika pokročila objektivností,,,?
application/pdf
Obed na kolejich.pdf (267.5 k)
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5092
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 05. června 2014 - 21:46:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak Bcmz vyrazily asi už dneska. Aspoň jsem na hlaváku v sedm večer z dálky viděl soupravu žehlička + 2x rakouský vůz s logy ČD české dráhy + autovůz kterak uháněla ze zadních kolejí do vítkovského tunelu.

Na každou svini se někde vaří voda. I na mě.
J. Kučera nereg.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.25
Odesláno Pátek, 06. června 2014 - 08:00:46    Odkaz na tento příspěvek  

A nebo to taky byla přeprava vozů na ONJ...
EC 144
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.0.212.53
Odesláno Pátek, 06. června 2014 - 19:16:42    Odkaz na tento příspěvek  

Od kdy ve voze v podpětí funguje klimatizace?!? Aspoň posádka podpětím právě za Kolínem nemožnost objednání si vysvětluje...
Kalous65
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1103
Registrován: 10-2008

Odesláno Neděle, 08. června 2014 - 12:21:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdravím,
po dlouhé době zase nějaká novinka z jídelních vozů. Včera jsem se doslova těšil na "gulášovku" do EC 175 Jan Jessenius. K mému úžasu jsem si vybíral z nového menu. Nabídka jídel se kompletně změnila, mezi nová jídla patří např. "Spaghetti Bolognese", "Vepřové koleno a pečený brambor" či "Kachna s bramborovou kaší". Zmiňovaná gulášová polévka ale bohužel chybí. Výrazně se změnily i ceny, které se nyní pohybují od cca 90,-Kč do 323,-Kč. např. řízek a hranolky už nestojí 348,-Kč ale "jen" 323,- Kč. Co se týče nápojů i zde je změna, Coca-Cola se nepodává v obsahu 0,33 za 78,- Kč ale v 0,5 za 46,- Kč a celkově se rozšířil též sortiment nabízených nápojů, od několika druhů vod, jak perlivých, tak neperlivých, Tonicu, tak i nabídka celé řady příchutí od Cappy. Ke změnám došlo i mezi pivy, nenajdete zde Krušovice. Sám jsem bohužel nic zatím nezkusil, protože k jídlu byl pouze salát. Nicméně pro úplnost i pár snímků:


Najdete mě i na facebooku
https://www.facebook.com/jidelaky
dzamel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.248.234
Odesláno Neděle, 08. června 2014 - 15:15:45    Odkaz na tento příspěvek  

Kalous65: Na officiálním webu mají gulášovku uvedenou za 160Kč. lístek
Michal_Ř
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 932
Registrován: 4-2005
Odesláno Úterý, 10. června 2014 - 00:28:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hmm, 160,- za gulášovku, to chce odvahu... Ať mi nikdo netvrdí, že JLV potřebuje vejvar na polívce kilo, i když to je pojízdná hospoda... To je úlet jako blázen. Ale třeba v ní plavou ústřice... Já občas gulášovku dělám, možná poctivější než poctivá nostalgie a na náklady se raději neptejte... Jenže když ji dám za 30,-, ve špajzáku tak do 45,-, tak jich prodám něurekom, takhle žádnou, nebo jednu, dvě... Ale asi to mají od VIP manažerů spočítané, že to je tak lepší...
Takže řízky a housky se salámem s sebou...
Werkie
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 463
Registrován: 5-2007

Odesláno Úterý, 10. června 2014 - 01:21:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Michal_Ř: S tím osočováním JLV opatrně, ti ji mají za podle mě velmi přijatelných 49,- a mimo území ČR lehoučce pod 100,-, to už je horší. 160 si za ní říká Maďar a vlastně ani neříká protože ji má uvedenou jen na netu a v menu v jídeláku už není.
chlupatý dědek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.25
Odesláno Středa, 11. června 2014 - 18:18:11    Odkaz na tento příspěvek  

Tak na ONJ se v hale už dolaďují 4 vozy Bcmz ex OBB, takže od 15tého jistě zasáhnou do provozu.
Vantju
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2382
Registrován: 9-2007

Odesláno Sobota, 14. června 2014 - 10:31:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bcmz834 se z pátku na dnešek poprvé podívalo z Prahy do Krakowa a ze dneška na neděli se vrací do ČR. Bohužel si ale nepamatuju číslo. Nicméně jediné, co na tom poukazovalo příslušnost k ČD bylo přelepené A-ČD v označení na bocích vozu. Nápis "Liegewagen" zůstal. [proud]

NORTHSHOOT
Můj cestovní blog[happy]
Vagoňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 347
Registrován: 8-2013

Odesláno Neděle, 15. června 2014 - 18:13:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Návštěva vozu Bcmz 013:


Vagoňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 350
Registrován: 8-2013

Odesláno Neděle, 15. června 2014 - 18:49:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A ještě tedy foto z venku jak to vypadá s těma polepama a detail na číslo (přidáno ČD a index nad Bcmz):
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.47.60
Odesláno Pondělí, 16. června 2014 - 12:43:04    Odkaz na tento příspěvek  

Tak noční doprava CNL DB čím dál tím větší humus a bordel:
Po několika leteckých cestách do Skandinávie jsem si letos naordinoval změnu v podobě CNL Aurora a Borelias. No to jsem si dal, tedy.
CNL Aurora, tropická vedra nad celým SRN, do Hesenska +30. No nic. Můj ICE chytil z Württenberska nějakých +80, stáli jsme před výpadkem kdesi u Biblisu. Dojezd do Frankfurtu o půlnoci - celá Ferhnverkehr totálně rozvrácená, informavání cestujících těžce vázlo. O zajištění přestupu na CNL do Kodaně jsme se dozvěděli až půl hodiny před Fuldou. Ale vem čert, rozdaly se vouchery na refundace, studený i teplý nápoje a jelo se dál. Lepší humus nastal ve Fuldě. Tam infos opět žádný, nakonec se dovalila Aurora s asi +150. Hluboko v noci vládl v celém vlaku chaos a zmatky, přesto však byla řada lehátek volných. Ovšem doprovod DB silně arogantní, v bistrovoze jsem dal asi 3 piva, než se mi někdy ve tři ráno zadařilo vymlátit z průvodčího aupreis na lehátko. Usnul jsem jak zabitej, v noci jsme něco stáhli a na dánském území ještě to šlo o -30. Nakonec jsem chytal X2000 do Stokáče v 11.16, což byl celkem slušný výsledek.
Zpět za týden to bylo ještě více šotoorgastické.
Aurora se přejmenovala na Borelia a jela o hodinu dříve díky odklonu přes Süderbrarup. Doprovod DB opět pičoval, že mi žádný aupreis neprodá, možná prej až po půlnoci za Hamburkem (to při cestě do Essenu jistě hodně pomůže...). Bistrovůz chyběl úplně, český průvodčí, převlečený do DB hadrů ovšem zachraňoval situaci Budvarem za 3.5 eura (bez dokladu, of course). Někde za Odense se však nějak zásadně změnila situace (nepochopil jsem tedy jak) a sprievodca přišel, že by mi doprodal volný lehátko do čtyřky. Nu což, tak jsem ho vzal. Jízda načas, dle výlukovýho JŘ. Ve Flensburku po spojce rovnou do nákladního a zde připravené dvě 218 na svůj mimořádný výkon směr Kiel. Rozjezd s jedenáctivozovým Boreliem (který se pochopitelně ve Flensburgu nevešel k peronu) byl elegantní šotozážitek, stejně tak i další jízda po lokálce do Kielu.
Jediné zlepšení oproti minulosti vidím v tom, že se průvodčí obtěžovali mě nad ránem vzbudit, to nebývalo až tak běžné....
A snad poprvné v životě jsem zažil, že klimatizované DB lehátko začalo v noci topit a ne furt foukat studenou klimošku až do úplného nachlazení.
Lůžka kompletně vyprodaná, v nich to asi nebude tak šílené.
Takže příště opět s ČSA.
Kubze
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 760
Registrován: 6-2002
Odesláno Úterý, 17. června 2014 - 11:33:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

W.:

Jen nechápu, proč jste si nekoupil rezervace dopředu ? Cestu jste evidentně plánoval, takže Vám v tom nic nebránilo. Mohl jste předejít všem nepříjemným zážitkům s personálem.

V Auroře na Vás byl arogantní proto, protože jste pro něho byl bez rezervace "mimo systém" a na posledním místě. Jelikož ve dvě ráno má už většina švýcarského personálu přestávku, dělá kontrolu sám vlakvedoucí, který se asi nejdříve snažil nasměrovat cestující do správných vozů (chaos a zmatky), pak se snažil dělat revizi (v lůžku jeden oddíl klidně i 5 minut), do toho řešil další problémy ve vlaku a je dost možné, že na někoho v bistru prostě zapomněl.

Aurora se na Borelia nepřejmenovala. Borelius je skupina vozů z Kodaně do Amsterdamu, stejně jako je třeba skupina vozů do Prahy nazvaná jako Orion.

Doprovod opět pičoval, protože při systému online prodeji rezervací a jízdenek do poslední nástupní stanice (zde Hamburk) personál neví, kdy a kde se mu zatím prázdná postel obsadí. Správně Vás proto informoval, že Vám rezervaci prodá až za Hamburkem. Na to, že jste si naplánoval cestu do Essenu a do postele byste se takhle dostal nejdřív v jednu jste měl myslet dříve a třeba ještě v Kodani 5 minut před odjezdem jste si mohl zakoupit rezervaci. V Odense se situace zásadně změnila proto, protože přistoupil německý vlakvedoucí (který má mj. oproti průvodčímu přenosnou pokladnu a může prodávat rezervace) a po dohodě s průvodčím Vám nabídli místo v T4, které asi někdo z Kodaně nebo Odense neobsadil a vstřícně Vám ho nabídli.
Lehátko by chladilo dál i v noci, to jen ten Váš pičující personál zvýšil nastavenou teplotu, aby jste v noci nezrmzli.

Nechci aby to vypadalo tak, že se do W. musím za každou cenu navážet, ale němci mají jinou filozofii odbavování cestujících a na prvním místě je zákazník, který má rezervace a tomu se taky max. věnují. Taky dělají vše pro to, aby šla rezervace koupit do posledního možného momentu (on-line, automaty) a s doprodejem ve vlaku se moc nepočítá.
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.47.60
Odesláno Úterý, 17. června 2014 - 17:30:49    Odkaz na tento příspěvek  

Jen nechápu, proč jste si nekoupil rezervace dopředu ? Cestu jste evidentně plánoval, takže Vám v tom nic nebránilo
Protože jsem například nevěděl zda pojedu přes den nebo přes noc. Protože jsem například nevěděl, zda kvůli stávkujícím dopravcům ve Švédsku vůbec projedu do Kodaně a kdy. Protože preferuji operativu. Atd.


Doprovod opět pičoval, protože při systému online prodeji rezervací a jízdenek do poslední nástupní stanice (zde Hamburk) personál neví, kdy a kde se mu zatím prázdná postel obsadí. Správně Vás proto informoval, že Vám rezervaci prodá až za Hamburkem.

Jo? A jak to, že mi jí pak náhle prodal ještě na dánském území, he?

a třeba ještě v Kodani 5 minut před odjezdem jste si mohl zakoupit rezervaci.
Tak mi to předvěďte v reály vy lháři a máte u mě flašku Tokaje. Za 5 minut ani nedojte z kanceláře na perón ke vlaku.


V Odense se situace zásadně změnila proto, protože přistoupil německý vlakvedoucí

On se tam teleportoval? Jak to mám vědět?


Na to, že jste si naplánoval cestu do Essenu a do postele byste se takhle dostal nejdřív v jednu jste měl myslet dříve

Neraďte mi laskavě co mám nebo nemám dělat, jsem snad dospělej a můžu si dělat co chci.
Bych chtěl vidět vás, jak se dostáváte přes stávkující jih Švédska na Borelia.

Lehátko by chladilo dál i v noci, to jen ten Váš pičující personál zvýšil nastavenou teplotu, aby jste v noci nezrmzli.
To je hodnej. A proč se mi to stalo poprvé z mnoha cest těmi německými lehátky? Asi na to serou, že jo.

do toho řešil další problémy ve vlaku a je dost možné, že na někoho v bistru prostě zapomněl.
Nezapomněl. Já totiž jaksi umím asi 4 jazyky dost dobře jsem rozumněl tomu jak neochotně si mě posílali jeden k druhýmu.

Čest!
loophole
Neregistrovaný host
Odeslán z: 91.197.118.74
Odesláno Úterý, 17. června 2014 - 17:56:53    Odkaz na tento příspěvek  

Kubze: Personál na vás nemá být arogantní a "pičovat" ať máte rezervaci nebo jedete na blind. Pro to neexistuje žádná omluva, tečka. Vaše "zdůvodňování" skutečně nechápu.
michawel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.179.106.10
Odesláno Úterý, 17. června 2014 - 18:51:38    Odkaz na tento příspěvek  

Loophole: Nebyl jste tam, nevíte, jak ta rozmluva ve skutečnosti vypadala. tečka.
W: Já Vás na jednu stranu chápu, ale jdete bohužel dost proti proudu. CNL má odjakživa vystavěnou politiku na povinných rezervacích. Není tam prostě zvykem to, co je běžné u nás (např. směrem na východ). Operativní cestování zná DB ve dne, v noci však ne, protože to je ekonomicky neefektivní, tohle bohužel musíte vzít jako holý fakt.
Kubze to popsal dost přesně. Já k tomu navíc přidám jednu věc, je hodně riskantní spoléhat na to, že se to toho CNL vlaku dostanete v době odjezdu. Měl jste štěstí, že jste vůbec jel.
A jo, dokážu si představit, že to cestování může být složité a může dojít na poslední chvíli ke spoustě změn, ale proto je potřeba tyhle věci řešit napřed a pojistit si to. (třeba i hotelem v Kodani a pak letenkou z Kastrupu)
Nechci to omlouvat (já nemám s žádnou z železničních firem nic společného), sám to používám občas na obchodní cesty, ale bohužel tady je složité ten personál nějak zásadně kritizovat. Obchodní model toho vlaku je nastaven na to, že přijde cestující s platnou rezervací a personál mu zajistí pohodlné přespání. Je to prostě shodné s leteckými společnostmi. Tam přece taky nepřijdete půl hodiny před odletem a nebude chtít letenku (kromě nějakých těch super last-minute, ale to není náš případ a hlavně se na to naprosto nedá spolehnout).
Ještě k těm rezervacím - je pravda, že po internetu to minutu před odjezdem nekoupíte, ale podle mě ani v té kase a zvláště u DSB kasy. Tady chápu, že jste asi jinou možnost neměl. Já bych asi zareagoval tak, že bych si okamžitě v Kodani rezervoval hotel a na ráno bych si booknul letenku, teď jsem koukal na ranní let stojí 5800 Kč (ano není to málo, plus hotel), ale budete v Praze dřív jak tím vlakem a bude to x krát pohodlnější.
Nenavážím se do Vás, jenom střízlivě hodnotím situaci.
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.47.60
Odesláno Úterý, 17. června 2014 - 20:05:14    Odkaz na tento příspěvek  

Ale jo - vždyť já píšu, že jsem tím jel jen ze šotodůvodů. Jinak můžu kdykoliv levněji letět. Ale ne každej, stačí trombofilní mutace a máte po lítání, např.
A neochotenj personál poznám taky. Navíc mám těžkej dojem, hraničící s jistotou, že kdybych já takhle přistupoval ke svojí práci, tak spolehlivě zastavím žel. dopravu v polovině kraje.
Jinak ten systém managementu je jasnej, to je holt fakt.
Ahtisaari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 3-2014
Odesláno Středa, 18. června 2014 - 16:32:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

WRmee816 je zrůdnost. Včera na Detvanu ten prototyp bez koryt ve stolcích fungoval jako odrazovač. Totál prázdno, mj. kvůli skvělému řazení s hospodou na konci po hytláku a jedničce. Podvozek neskutečně mlátil, občas bylo cítit brzdy, a v obloucích ti skoro nadskakovalo. Hnědý skla v interiéru vrzaly v uchycení a v každý zatáčce bylo nutno honit pivo a talíře po voze. Kdo vymyslel stoly, nekryté ubrusem a s absolutně hladkým povrchem do vlakové hospody, je fakt na odstřel. Ale hlavně že to designově ehm ladí, je tam neskutečně místa (na stání a tanec) a stálo to prachů jak za novej.

Samotná obsluha naprosto OK, jídlo vynikající, nápoje pěkně chlazené a platba kartou bez problémů. Ale byl jsem tam sám, tak holt měli čas..... Nicméně za vůz se až styděli/omlouvali. To je fakt trapný...

Ady
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 141
Registrován: 8-2010
Odesláno Středa, 18. června 2014 - 18:43:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes jsem jel EC 146 v ARmpee a jídlo i obsluha naprosto vynikající!!![ok]