Diskuse » Archiv 2017 » Autobusy a trolejbusy » Tykadláci v Plzni » Archiv diskuse Tykadláci v Plzni do 27. 09. 2017 předcházející | další

Archiv diskuse Tykadláci v Plzni do 27. 09. 2017

dolů
   autor příspěvek
Ouca
Pondělí, 18. září 2017 - 08:49:08  
Neregistrovaný host
89.102.129.24
Kloubáky končí v konečné Na Dlouhých při mimořádnostech na lince 16 naposledy to bylo, když anonym nahlásil bombu v OD Centrum.

A trochu delší etapou byla oprava Masarykovi ulice, kdy dokonce na této konečné končilo i příměsto 52,3,4.
Pondělí, 18. září 2017 - 18:58:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1203
Registrován: 1-2009
Na konečné v Černicích se točily kloubové autobusy na N2 při tom Beerfestu v Prazdroji, a někdy snad i na Silvestra (ale ne při tom posledním), takže v tom by problém nebyl. Posilové klouby by se na druhé straně nemusely točit až na Doubravce, lze je ukončit otáčením kolem tesca (jako linka 14), nebo výstup ulice U Školky, cestující tu zastávku na konečnou dojdou pěšky nebo počkají na řádný spoj) trolejbus se prázdný otočí na konečné jednotky, a pak může jet zpátky do Černic.
Muchomůrka jedlá
Pondělí, 18. září 2017 - 19:06:46  
Neregistrovaný host
37.188.240.73
Tak se nám nějak tu dopravu nedaří zkvalitňovat, už brzy z akutního nedostatku řidičů na trolejbusech a autobusech se začne přecházet ve všední dny na prázdninové jízdní řády. Bravo, pane Krausi, bravo plzeňský primátore Zrzavecký, bravo plzeňský magistráte!
Pavel2
Pondělí, 18. září 2017 - 21:18:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15617
Registrován: 8-2002
muchomůrko, řidiči došli v celý republice. stačí se podívat jak (ne)funguje integrace Kladenska do pražskýho PIDu. tolik neodjetých spojů se hned tak nevidí. a platová úroveň to asi úplně nevyřeší. tudíž se asi šoféři dovezou z východu. už před nějakou dobou se tu strašilo řidičema z Filipín a k tomu zatím nedošlo. a autonomní vozidla zatím taky ještě nejsou na pořadu dne, zvlášť co se dopravy ve městě týče.
Pondělí, 18. září 2017 - 21:33:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18144
Registrován: 5-2002
Na konečné v Černicích se točily kloubové autobusy na N2 při tom Beerfestu v Prazdroji,

Ano, osobně jsem se tam onehdá celou noc otáčel s jezevčíkem 525 a neměl jsem žádný problém.

stačí se podívat jak (ne)funguje integrace Kladenska do pražskýho PIDu. tolik neodjetých spojů se hned tak nevidí.

Podle místních je to prý složitější. Říká se, že...
- řidiči nebyli ani předtím, ale protože neexistovalo sledování autobusů přes GPS, ke kterému by měl přístup Ropid, nebylo to tolik vidět.
- Ropid prý měl v oblasti navýšit počet vozidel a řidičů a ČSAD Kladno se to mělo oficiálně dozvědět asi 14 dní předem. Tedy dost málo na to, aby sehnali řidiče.
- vedení ČSAD Kladno je proti integraci a proti Ropidu a proti všem, takže jejich cílem nejspíš není, aby vše fungovalo, jejich cílem je ukázat, jak to pod vedením Ropidu nefunguje.

tolik neodjetých spojů se hned tak nevidí.

Neodjeté spoje z důvodu nedostatku řidičů jsou i v Plzeňském kraji, jen to není tolik vidět.

řidiči došli v celý republice.

Řidiči nejsou ani za hranicemi. A tak jsem tuhle dostal nabídku. Jít jezdit s autobusem do Německa. Dostal bych prý patrovou Setru 431 DT. Základní plat 2160 € měsíčně za dvacet směn délky cca. devět hodin (z toho 6 hodin řízení a 3 hodiny pauza), k tomu příplatky za všechno možné. Ubytování prý není problém, stačí zaplatit 100 € měsíčně a bydlím. Zkrácený úvazek prý taky není problém. Nic není problém. Problém je jen to, že potřebujou řidiče a nemají je. Ať se prý někdy nezávazně stavím, dokonce mě tam z Čech dovezou autem, ať neutrácím za dopravu, nezávazně si popovídám s panem vedoucím a určitě se prý nějak dohodneme, abych byl spokojený.
Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Pondělí, 18. září 2017 - 22:23:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2566
Registrován: 2-2005
ad Pavel2, Martin_j:
Oba dva víte, my všichni víme, že když někde chybí lidi a chcete s nějakým počtem zaměstnanců pracovat a naplňovat výrobní kapacity,musíte ty lidimít. A když chcete ty lidi mít, musíte je slušně zaplatit. Ono totiž jezdit dlouhobě v plzeňském dopravním čůrákystánu není zrovna nějak atraktivní ani finančně, ani po psychické stránce, ani po stránce životosprávy. Když přidám atraktivnost turnusového života a podprůměrnou mzdu za normální hodiny - rozuměj normo hodiny - 21 dní v měsíci x 7.5 hodiny, tak je na personální problém firmy zaděláno velice dobře.

V tomto případě zde je poskytována služba obyvatelstvu, objednavatel dopravy je město. A vlastník dopravního podniku je taky město. A pokud se političtí darmožrouti na magistrátu dlouhodobě tváří, že se nedostatek řidičů vyřeší.....nějak....jaksi sám, tak se tentokrát bohužel asi spletli. Ty lidi za volant opravdu nejsou, za těchto podmínek opravdu nebudou. A na řidiče z východu zapomeňte, pracovní morálka je na velice nízké úrovni, pokusů s řidiči z východu bylo v dp už několik a jaksi to nějak dlouhodobě neklape, sem tam nějaký alkohol, někdy občas nepřijdou do práce, zapamatovat si schéma plzeňských linek je nad jejich síly. A stále platí psychotesty, profesák, na trolejbusu zkoušky na drážní vozidlo a k tomu potřeba znát obstojně češtinu.

Přitom by stačilo docela málo. Lidi slušně zaplatit.
Kolik?
Soudě dle mého názoru 30.000 čistého za normohodiny za měsíc a být max. dva víkendy v práci.
Je to hodně nebo ještě málo?
Podle mne by to stačilo, možná by to za to stálo zkusit.

Také jsem slyšel, že se v důsledku nevypravování některých jízdních řádů připravují určitá omezení. Podle mne se v sedle natáhnou intervaly, omezí se doprava po 22.hodině, víkendová doprava v Plzni je předimenzovaná, takže možnost něco někde vořezat zatím je.

Plzeň je bohaté, velmi bohaté město. Peněz má, že neví co s nima, tak proč by se nemohlo přidat řidičům na důstojný plat, když se mohla dát nesmyslně důstojně údržba vozového parku za miliardy na 30 let soukromé firmě se sídlem na Kajmanských ostrovech ( a které pomalu ve svém oboru - a to dopravním dochází dech a je před krachem ), když se doslova rvou peníze kamkoliv do čehokoliv.
Pondělí, 18. září 2017 - 22:43:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2567
Registrován: 2-2005
ad Martin_j:

Základní plat 2160 € měsíčně za dvacet směn délky cca. devět hodin (z toho 6 hodin řízení a 3 hodiny pauza), k tomu příplatky za všechno možné. Ubytování prý není problém, stačí zaplatit 100 € měsíčně a bydlím. Zkrácený úvazek prý taky není problém. Nic není problém. Problém je jen to, že potřebujou řidiče a nemají je.

Hezky napsané. Kdo není úplně pohodnej a blbej jak pantrok , tak tam jde jezdit, kdybych nebyl dneska, tam kde jsem, tak bych to klidně vzal. Za tyto hodiny, co říkáš a plat krát 27.50 kč, jsme už někde jinde než za 96 kč( brutto ) základu plus nějakej příplatek a neustále jezdit přesčasy,aby jsi si trochu vydělal.
Pavel2
Pondělí, 18. září 2017 - 23:28:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15620
Registrován: 8-2002
peníze na výplatní pásce nejsou všechno. někdo má třeba rodinu a tak si chce v práci odkroutit svých 5x8 hodin týdně, víkendy volný, zabrat peníze v pravidelným termínu a jít domů s čistou hlavou.

hromada zaměstnání došla do fáze že zvyšovat platy nepůjde donekonečna a chlebodárci se budou muset soustředit i na nefinační aspekty zaměstávání lidí. oddělovat zaměstnavatele státní, soukromý, obecní/městský nedává smysl, není důvod proč by lidi u městský firmy měli mít jinej plat než u soukromníka.

časem to bude muset pochopit např. i tak zkostnatělá státní firma jako je Česká pošta, doručovat dopisy, rozvážet balíky, případně ráno od 5 do 9h roznášet noviny za 90 Kč brutto na hodinu dnes nikoho neláká.

lidi co by chtěli dělat, zvlášť pokud je to práce za půl darma už zkrátka došli a taxe budou muset houfně zvyšovat platy.
Úterý, 19. září 2017 - 07:39:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2568
Registrován: 2-2005
Pavle, pamatuj si, že peníze jsou vždy AŽ na prvním místě [pozor]
To platilo, platí a platit bude. Civilizace je postavená na penězích.
Úterý, 19. září 2017 - 09:36:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18145
Registrován: 5-2002
Libore, jen maličkost. Euro zlevnilo, v Rudě u Vietnamců ho kupuju za 26,30 Kč.
No a když se nad tím zamyslíš, je ti jasné, proč v okresech u hranic s Německem není nezaměstnanost a proč má ČSAD problém najít řidiče. Minimální mzda v Německu je 8,85 € na hodinu. Tyhle peníze tam má uklízečka, která by u nás měla 11 hrubého.

Linkou Domažlice - Cham, která jezdí ve středu a pátek, jezdila pravidelně jedna paní. Tyhle dva dny dělala v Německu uklízečku a zbytek týdne měla volno.
Linkou Ruda - Pasov jezdí pravidelně paní z Nýrska, která někde v Pasově myje nádobí. Od pátku do čtvrtka je v práci od nevidím do nevidím a pak má týden volno.
Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Úterý, 19. září 2017 - 10:15:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6268
Registrován: 5-2002
Plzeň je bohaté, velmi bohaté město. Peněz má, že neví co s nima, tak proč by se nemohlo přidat řidičům na důstojný plat, když se mohla dát nesmyslně důstojně údržba vozového parku za miliardy na 30 let soukromé firmě se sídlem na Kajmanských ostrovech ( a které pomalu ve svém oboru - a to dopravním dochází dech a je před krachem ), když se doslova rvou peníze kamkoliv do čehokoliv.

Zásadní problém je, že obecně v ČR se radši investuje do betonu než do lidí. Takže není problém nová vozovna, klidně několik vozoven by se zvládlo postavit, divadlo za miliardu, galerie za miliardu, na to vždycky bude. Ale přidat lidem desítku, to většinou "nejde". [proud] Nejenom v dopravě, třeba zdravotnictví to má stejné.

To je blok v lidech na vedoucích pozicích.

No a pak máme obrovskou přezaměstnanost ve státní správě, naprosto nedozírných rozměrů (včetně lidí co oficiálně nemají pracovní náplň, jenom prostě v práci - jsou, čekají)... A podobně v DP (PMDP), lidí v kanclu je hodně, proti jiným dopravcům, takže udělat řidičáky většině z nich a nechat je občas odjet nějaký šejdry, tak je po problému...

(A samozřejmě se může v JŘ zrušit pár ptákovin, to vždycky)

A extra-prdel linky typu Hradiště už dávno mělo řešit nějaké sběrné taxi...
Úterý, 19. září 2017 - 10:44:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5230
Registrován: 2-2005
Od pátku do čtvrtka je v práci od nevidím do nevidím a pak má týden volno.
Takový pracovní režim není problém sehnat ani v Plzni. S těmi penězmi je to už pravda horší...

Nicméně největší výhoda blízkosti Německa je právě ta, že řidič bere německou mzdu a funguje za české ceny...Až tady budou německé platy, budou tady taky německé ceny, což sice bude třeba o trochu víc než dnes, ale třeba taky ne...nájem v Mnichově, v bytu 2+1 přes 1000 €, což je zhruba polovina Martinem zmíněné částky (jistě 100€ na ubytovně s Ahmedem na pokoji se taky dá). To mi teď zbyde taky, takže z tohoto prostého porovnání celkem jednoduše vyplývá, že takový řidič autobusu za 2100 € je v Německu stejně podprůměrně placená práce, jako u nás. Nakonec průměrná mzda v Německu je u mužů 3898 € (téměř dvojnásobek Martinovi nabízené částky) a to nesmíme zapomenout na daně.
Takže ano, díky českým nákladům se dá v Německu vydělat výrazně víc, než u nás a výrazně víc i zbyde. Nicméně z pohledu Němců je řidič stejně blbě placená práce jako u nás a proto ji tak často dělají turci, rumuni a češi. A u nás to bude zase dělat někdo jiný, protože

- když město přidá řidičům, bude nejspíš muset přidat všem svým zaměstnancům
- v důsledku toho se třeba stav řidičů naplní, ale jinde bude větší nedostatek zaměstnanců, což povede k nárůstu mezd i jinde, kromě fabrik i třeba v hospodách, aby měl kdo obsluhovat ty, co mají najednou hromadu peněz a utrácejí je
- No a pochopitelně takový živnostník má jen ty peníze, co si sám vydělá a pokud chce zaplatit servírku, musí zvednout ceny, aby na to měl. Zaplatí to tedy ten zaměstnanec s vyšší mzdou, který přišel na jídlo. A nemá zase nic.

Peněz je v oběhu jen omezené množství, jen tak natisknout, aby každý měl, nejde. Při fungující ekonomice budou mít zaměstnanci pořád +- na stejné množství věcí. Jediná možnost, jak mít více peněz (mimo cesty do Německa) je tlačit na firmy, aby si nechávaly menší zisk. Pak přidá i město svým zaměstnancům, což ale povede ke scénáři, jak jsem jej nastínil výše.
A ovšem až se to s tímto tlakem přežene, půjdou firmy o stát dál nebo v lepším případě najmou lidi odjinud. A až to nebude bavit Ukrajince, lze najmout Uzbeky, Gruzínce, Mongoly podle stejného principu, podle jakého dnes jezdí Martin do Německa.

Ostatně krásně je to vidět na mléčných výrobcích...skončily dotace na výrobu z EU-sajuzu a najednou má máslo tržní hodnotu. A zaměstnanec, nadšený, že dostal přidáno, najednou vytáhne z kasy o 30 Kč za máslo víc. A je tam, co byl.

Abych to tedy uzavřel: Buďme rádi, že jsme tam, kde jsme a můžeme jezdit makat za těžké love do Německa. Až bude Německo u nás, budeme zpátky na nule

EDIT: Že je státní správa přebujelá je fakt, těžce bobtná počet úředníků, kteří nemají co dělat, ale jsou. Díky tomu chybí zaměstnanci v firmách, které tak musí přidávat těm stávajícím, aby si je udržely. Ale taková firma vyrábí pořád stejné množství výrobků, čili tímto ji klesá volný zisk. Zákonitě to povede k tomu, že takové firmě jednou prostředky dojdou a zavře. Až zavře, sníží se tím tlak u jiných firem na nábor nových zaměstnanců, kteří už ale nedostanou víc, neboť díky krachu původní firmy se sníží jejich konkurenceschopnost a raději vezmou hůře/stejně placenou práci.
Když takových firem zavře několik stovek, půjde část lidí na pracák, opět se sníží lidská konkurencechopnost a navíc se zvýší náklady státu na výplaty dávek. A tak začíná další krize...děkovat za ni můžete v první řadě současné vládě.
Nicméně zaměstnanci na tom budou opět pořád stejně. Když přibudou nezaměstnaní, klesne i tlak na zvyšování mezd, které se zastaví nebo klesnou a tím se zastaví nebo klesnou ceny. A zaměstnanec má opět to, co vždycky měl

(Příspěvek byl editován uživatelem trollino 15.)
MHD je pro lidi ! ! !
Úterý, 19. září 2017 - 11:54:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2569
Registrován: 2-2005
ad Trollino 15: '5230' sice hezky napsané, ale nějak jsem nepostřehnul myšlenku, jak nějak normálně naplnit stav řidičů, aby nedocházelo k omezování jízdních řádů ve všední den.
Když navyšovat platy na ,, důstojnou ,, úroveň odmítáš.
Pavel2
Úterý, 19. září 2017 - 11:57:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15621
Registrován: 8-2002
A až to nebude bavit Ukrajince, lze najmout Uzbeky, Gruzínce, Mongoly...

už se těšíme [biggrin]
Kuba_j
Úterý, 19. září 2017 - 12:09:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4190
Registrován: 8-2005
Problém bych neviděl přímo v navyšování platů, ale v zdanění práce, které má ČR dost vysoké. Kdyby stát nekradl lidem více jak 60% z toho co vydělají (prostřednictvím zdravotního a soc. pojištění, zdanění, dph, různé jiné daně), tak by všichni měli vyšší plat a asi by takový problém s nedostatek řidičů nebyl. A to v historii lidem vadilo, že museli platit desátky (10%), co by asi tehdy dělali, kdyby po nich chtěli třeba 60% místo 10... Aby zaměstnavatel mohl dát zaměstnanci 25000 kč hrubého, což je v čistém 22740 kč (zaměstnanec bez dětí), tak musí zaměstnavatel vynaložit 40200 kč (tzv. superhrubá mzda). Kdyby daně, z.p. a s.p. byly nižší, aby zaměstnavatel mohl z těch 40200kč dát zaměstnanci třeba 30000 kč v čistém místo 22740 kč, tak by to bylo o něčem jiném. Ale to tato vláda nezmění, radši bude naoko přidávat pár kč.
Muchomůrka jedlá
Úterý, 19. září 2017 - 12:49:13  
Neregistrovaný host
37.188.166.145
Kuba_j
Do kamene tesat !

Akorát , z čeho by se ten stát živil ??
Úterý, 19. září 2017 - 12:52:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5231
Registrován: 2-2005
Já to neodmítám, protože jsem taky zaměstnanec a chci mít víc[happy] Jen si myslím, že se toho nedočkáme. A když ano, zvýšené náklady na žití nám to zase vezmou [sad]

V dnešním globalizovaném světě je všechno otázkou nabídky a poptávky, i platy.

Bohužel recept na to nemám a nemá ho ani Donald Trump, který mimo jiné s tímto slibem vyhrál americké volby (v americe mají stejné problémy, jen místo ukrajinců mají mexičany). Funkční recept by znamenal změnu společensko-ekonomického systému, což zavání válkou...

*
EDIT: Kuba_j má samozřejmě absolutní pravdu, nicméně kdyby byly nižší daně, musí se obyvatelstvo připravit taky na větší spoluúčast v nemocnicích, menší podporu v nezaměstnanosti, menší důchody a menší dávky na všechno. Já jsem jednoznačně pro, podle mě by měl mít každý založenou fungující rodinu, která mu pomůže, jako to bylo stovky let a pak bude státu stačit těch 10%. Bohužel tím se volby nevyhrávají a dneska se to nenosí...[sad]

(Příspěvek byl editován uživatelem trollino 15.)
MHD je pro lidi ! ! !
Úterý, 19. září 2017 - 12:53:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6269
Registrován: 5-2002
Při fungující ekonomice budou mít zaměstnanci pořád +- na stejné množství věcí. Jediná možnost, jak mít více peněz (mimo cesty do Německa) je tlačit na firmy, aby si nechávaly menší zisk. Pak přidá i město svým zaměstnancům, což ale povede ke scénáři, jak jsem jej nastínil výše.

To je napsaný hezky, ale je to blbost.

Klíčem k růstu bohatství obecně je zvyšování efektivity práce (u PMDP například vyházení půlky THP včetně "ředitelů" , provozování delších souprav).

Inflace obecně je něco jiného, zisk firem taky.
Úterý, 19. září 2017 - 18:03:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2776
Registrován: 6-2011
Jaké 21Tr se ještě objevují v pravidelném provozu? [happy]

(Příspěvek byl editován uživatelem 6332.)
TC 51-80

K-anlýza zde!
Úterý, 19. září 2017 - 18:57:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1739
Registrován: 9-2007
Úvaha je to správná, stoupají platy, stoupají ceny, inflace a máme +- stejně, ve fungující ekonomice snad, ale tady je sakra něco špatně.
Ty ceny už stouply, ty platy dost často také, jenomže všude jinde, jen v té naší dopravě "zamrzly" a tady je něco špatně !!!!!!!!!!!
Úterý, 19. září 2017 - 19:39:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1204
Registrován: 1-2009
Když jsme u těch cen, tak vám udělám menší šok. Kamarád se vrátil o víkendu z cesty po Francii. V Bretani v Carrefouru si koupil 2 másla, první za 1,55 eura, druhý za 1,47 eura (obě byly po 250 gramech), v korunách asi o dvacku levnější než tady a byla to obyčejná cena, žádná slevová akce, mělo to plnou dobu trvanlivosti. Prostě naše super a hypermarkety rejžujou.
Produktivita práce je u nás skoro jako na západě, ceny jen o něco nižší (nebo u potravin vyšší), ale platy zlomkové.
A teď k dopravě. U nás se hudruje, zejména při reko dálnice D1, že noční práce se nebudou dělat kvůli tomu, že by se to na mzdových nákladech prodražilo o 10 až 15 procent. To je hodně nepřesné. Noční směna ze čtvrtka na pátek je o dost levnější, než nedělní denní směna. Protože za noční práce je příplatek 10 (nebo 20?) procent, ale za neděle a svátek je i za denní práci příplatek 100 procent. Jestliže dělník má ať se to líp počítá 100 na hodinu v pracovní den, v noci bere 110 nebo 120. Ale v neděli a státní svátek bere 200 na hodinu přes den a v noci ještě více.
naštvaný řidič
Úterý, 19. září 2017 - 19:45:05  
Neregistrovaný host
89.203.212.124
666:
Ty ceny už stouply, ty platy dost často také, jenomže všude jinde, jen v té naší dopravě "zamrzly" a tady je něco špatně !!!!!!!!!!!

Velký problém jsou laxně fungující odborové organizace, alespoň tady v Plzni, kdy nejmenovaný předseda podnikové odborové organizace Robert Pašek s Emanuelem Veselým jsou jedna ruka s vedením podniku a magistrátu. Tak co chcete zlepšovat.
Úterý, 19. září 2017 - 20:00:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5323
Registrován: 9-2005
tak by všichni měli vyšší plat a asi by takový problém s nedostatek řidičů nebyl.

Pokud by měli všichni vyšší plat, není důvod aby někdo kvůli tomu šel dělat etra řidiče, páč by si stejně nepolepšil.

P.S: Doporučuji ten plán s minimálním zdaněním přednést doma s tím, že nově se o výdaje na rodinné důchodce starají především ony rodiny...[happy]

(Příspěvek byl editován uživatelem M_k.)
Úterý, 19. září 2017 - 20:18:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5389
Registrován: 6-2005
James: v neděli není 100% to je jen jak víkend, jen svátek je 100.

§ 126Příplatek za práci v sobotu a v neděli

(1) Zaměstnanci přísluší za hodinu práce v sobotu nebo v neděli příplatek ve výši 25 % průměrného hodinového výdělku.

A s cenou másla, on je totiž problém, že všichni v EU věděli, že skončí kvóty na mléko. Tudíž zemědělci na západě see na to připravovali už 5 let dopředu, jen češi opět nezklamali, zamrzli a začali to řešit 2 roky před. Tím pádem nás tvrdě válcují dovozy ze západu a my nejsme schopni místní poptávku pokrýt sami. Obnova, nebo rozšíření stáda dojnic je totiž úkol trvající 5 let.... Další je krmivo, které kvůli snížení ceny mléka není úplně kvalitní a tudíž i mléko obsahuje i méně smetany, atd, atd...

A pak ať tu někdo brečí...
Makrelu neumeješ.
Úterý, 19. září 2017 - 20:28:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6270
Registrován: 5-2002
P.S: Doporučuji ten plán s minimálním zdaněním přednést doma s tím, že nově se o výdaje na rodinné důchodce starají především ony rodiny...[happy]


Spousta daní se propaluje za kraviny, investice do betonu, armáda zbytečných lidí ve státní správě... "Důchody vs daně" jsou zbytečná zkratka, ostatně kdyby 50% lidí nestudovalo zbytečné pseudo VŠ nebo se opět zrušila zbytečná 9. třída, bylo by "na ty důchody" hned víc peněz...




Mimochodem vyšlo zrovna dnes: http://plzensky.denik.cz/zpravy_region/dalsi-depo-na-splatky-ted- pro-tramvaje-20170919.html

Velmi vtipný článek, 100 mega sem, 100 mega tam, něco co mělo jít z rozpočtu DP jde "automaticky" z rozpočtu města, přitom outsourcing údržby si měl na sebe vydělat, paráda...
Úterý, 19. září 2017 - 21:18:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2570
Registrován: 2-2005
ad H_k:
Velmi vtipný článek, 100 mega sem, 100 mega tam, něco co mělo jít z rozpočtu DP jde "automaticky" z rozpočtu města, přitom outsourcing údržby si měl na sebe vydělat, paráda...

tady vidíš, co je to za zmrdy, jak píšeš, 100 mega sem, 100 mega tam, nějaké to mega přelijeme do soukromých kapsiček, z toho se mi chce blejt [crazy]
a to mrzké procento voličů, co přijde k volbám, vlastě rozhodne o tom samém xindlu, co si už od roku 89 podává na plzeňské radnici ruku v ruce napříč politickým spektrem. A na důstojnější plat pro řidiče prostě peníze nejsou [crazy]
Momentálně plzeňská radnice úpí steskem, jak rozpočet města Plzně zatěžuje nová vozovna - pardon ,, depa ,, na Karlově. A prý bude hůř, poněvadž ještě nejmenovaná firma se sídlem ma Kajmanských ostrovech neúčtuje maximální ceny dané smlouvou o outsorcingu. Kolik let že nám ještě zbývaá do vypršení smlouvy na 30 let ?? [biggrin][biggrin][biggrin]
Vlastně, co by člověk chtěl, stačí se podívat na kauzu zvlněného Wilsonova mostu a hned mám dobrý pocit, jak vlastně dobře město Plzeň funguje. [crazy]
Středa, 20. září 2017 - 08:32:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5232
Registrován: 2-2005
P.S: Doporučuji ten plán s minimálním zdaněním přednést doma s tím, že nově se o výdaje na rodinné důchodce starají především ony rodiny..

No já třeba počítám s tím, že se o své rodiče a rodiče manželky postaráme, až to bude potřeba. Přijde mi to naprosto přirozené a makám na tom, aby se na to mé děti dívaly stejně, což je samozřejmě dost riziková sázka, ale s ohledem na nízkou porodnost a blížící se zánik současného důchodového systému je to pořád jistější, než čekat, že se o mě v důchodu postará stát.

Ještě si dovolím nadhodit jednu úvahu: Naši řidiči mají menší platy, než mají řidiči dopravního podniku, a přece se k nám hlásí tolik lidí, že máme v současné době dva lidi nadstav. Takže jestli on ten nedostatek lidí nebude i ve zbytečné buzeraci řidičů a o přístupu k nim....?
MHD je pro lidi ! ! !
Pavel2
Středa, 20. září 2017 - 10:41:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15624
Registrován: 8-2002
t_15:
až budete striktně vyžadovat černý ponožky místo třeba bílých nebo khaki, trvat na dodržování jízdních řádů, přesných tras a toho aby se řidiči vždycky hezky usmívali nejen na lékárnice, ale i na krabičky s lékama, taky se na vás řidiči vybodnou. si to vyzkoušej a pak poreferuj [lol]

ono vstávat ve 3h ráno, do 9h sedět v plzeňským provozu za volantem veliký krabice plný naštvaných chvátajících lidí a pak ještě místo rady dostávat pojeb od dispečera když se ti náhodou na voze něco vysere nebo se zasekneš v koloně a na konečný nemáš žádnou pauzu, nadto na výplatní pásce přijít o prémie žes někde jel 52 km/h, to spousta lidí nechce snášet.

já bych byl na prášky už jenom z toho, kdybych se o auto musel dělit s kolegou, kterej na něj i na práci absolutně kašle - v interiéru svinec, prázdná nádrž, sjetý podhuštěný gumy, nesvítící žárovky a neustálý řešení problémů že něco někam nedovezl včas, celý a v pořádku.
Středa, 20. září 2017 - 11:05:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18146
Registrován: 5-2002
Takže jestli on ten nedostatek lidí nebude i ve zbytečné buzeraci řidičů a o přístupu k nim....?

Máme dvě firmy. Firmu s červenými autobusy a firmu se zelenými autobusy.

Červený Solaris 15 škrábne pravým zadním rohem zaparkované osobní auto. Fotku autobusu nemám, ale fotka auta vypadá takhle:



Autobus měl odřený jen pravý zadní roh. Řidič dostane fakturu na deset tisíc.

Zelený Ares škrábl úplně stejným způsobem osobní auto. Přišel vedoucí, kouknul na to a podal řidiči ruku se slovy: "Gratuluju. Byl jsi poslední řidič v téhle firmě, který to ještě neodřel." Na řidičovu nabídku, že má pojistku na blbost, mávnul vedoucí rukou, že "to se opraví". A opravdu. Externí firma (!!!) to opravila a firma se zelenými autobusy neúčtovala řidiči ani korunu.

A tohle ...



... se stalo u FN Lochotín. Stane se to tak, že se snažíte zajet k chodníku co nejblíž, ať to cestující nemají daleko. Jenže je tam zvlněný asfalt, autobus se zhoupnul a bylo vyděláno.

Pak je třeba jít do příslušné kanceláře na Hydru podepisovat příslušné papíry, souhlas se strháváním náhrady škody ze mzdy a podobně. Na vyžádání dostanete papíry, kde je napsáno, co vlastně platíte:

"Fakturujeme Vám na základě objednávky číslo ... za demontáž a montáž předního nárazníku, za odstrojení, nastrojení a lakování předního nárazníku a za opravu a lakování lišty:

práce 15 hodin, krát 850 Kč, rovná se 12 750 Kč + DPH 21 % = 15427,50
materiál 1974,45 Kč + DPH 21 % = 2389,09 Kč

(barva, tužidlo, ředidlo, laminovací souprava)

Celkem 17816,59 Kč.

A když se něco podobného stalo řidiči u zelené firmy, tak prý šel, koupil plechovku zelené barvy ve spreji a odřený nárazník nastříkal sám. Stálo ho to 150 Kč. Vedoucí s tím neměl problém. Řidiči červené firmy mají tento postup zakázán, přesto má kdekdo z nich s sebou plechovku červené barvy ve spreji. Pro jistotu.

Pro srovnání: Vidíte ten plast pod pravým předním nárazníkem?

http://seznam-autobusu.cz/dokumentacka/48252?carId=16469#photo

To se dělá tak, že vycouváváte v Cukrovarské z odstavné plochy u myčky, vlevo vedle autobus, za vámi autobus, vpravo vedle sloup, místa tam moc není. A ten sloup má podezdívku metr krát metr, která ve zpětném zrcátku není vidět a je přesně tak vysoká, aby ten plastový roh karoserie zachytila odspoda a zničila ho.
Faktura byla na 1500 Kč za nový plastový díl, práce se neúčtovala. To ještě nebyl Bammer, to ještě opravovala dílna patřící PMDP.

Kontrolní otázka: Pro kterou z výše uvedených firem bude řidič jezdit radši?
Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Středa, 20. září 2017 - 12:24:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 963
Registrován: 8-2007
noční práce se nebudou dělat kvůli tomu, že by se to na mzdových nákladech prodražilo o 10 až 15 procent. To je hodně nepřesné.
To je. Abyste mohl dělat alespoň na dvě směny potřebujete dvojnásobný počet lidí.
Středa, 20. září 2017 - 12:40:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6273
Registrován: 5-2002
To je. Abyste mohl dělat alespoň na dvě směny potřebujete dvojnásobný počet lidí.

Poloviční dobu ale, takže pokud zakázka není náhodný výstřel, ale firma má co dělat celou sezónu, tak k navýšení počtu lidí jako takových není důvod - pouze se jim jinak organizuje práce. Dále se výrazně šetří náklady za pronájem / vlastnictví strojů, mechanizace, zábor prostranství a podobně...
Středa, 20. září 2017 - 13:10:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5233
Registrován: 2-2005
Fascinuje mě, jak se Pavel2 zásadně vyjadřuje k firmám a skutečnostem, jenž sám osobně nikdy nezažil [proud] (čímž nepopírám jejich pravdivost)

trvat na dodržování jízdních řádů, přesných tras a toho aby se řidiči vždycky hezky usmívali nejen na lékárnice, ale i na krabičky s lékama, taky se na vás řidiči vybodnou
Já Tě asi zklamu, ale na tom všem trvám. Jízdní řád je daný, přesná trasa taky, usmívat se musí taky (stačí na lékárnice). Samozřejmě nemusí jet na minutu přesně, to ani nejde, stačí když přijede včas nakládat a včas odjede.

A když něco odře, jde to podle zásluh: Pokud jezdíš slušně a nejsou s tebou problémy, tak se k tobě přistupuje jinak, než k průseráři. Menší opravy neřešíme, větší jdou na blbostní pojistku a spoluúčast opět řešíme individuálně, slušnému řidiči je zpravidla prominuta.

Nicméně, abych se vrátil k MHD, pokud se k řidiči přistupuje stylem, jak jej popsal Martin_j, není se co divit, že je jejich nedostatek. Pokud je řidič stavěn do role, kdy ví s téměř 100% jistotou, že někdy něco zaplatí (i např. nájezd do rozbité zastávky) a jen neví kdy, tak je pod takovým tlakem, že dělat to dlouhodobě je na hlavu, o houstnoucím provozu ani nemluvě.

Otázka je, jak se k tomu postaví firma. Jestli je pro ni přijatelnější pracovat se stávajícími lidmi a držet si je, nebo investovat do najímání lidí ze zahraničí (protože jinde evidentně nejsou). Osobně si myslím, že pracovat se stávajícími lidmi musí logicky vyjít levněji i za cenu občasného přimhouření oka nad škrábnutým nárazníkem. A pokud mi odejde člověk, který jezdil s trolejbusem 19 let, tak asi není chyba v tom řidiči, ale v jeho nadřízeném...Holt to ale musí dojít i jiným lidem.
MHD je pro lidi ! ! !
Středa, 20. září 2017 - 13:34:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 964
Registrován: 8-2007
pouze se jim jinak organizuje práce
docela by mě zajímalo jak se zogranizuje, že najednou máš na jednu zakázku z mnoha místo třeba 50 lidí 100? Odkud se vezmou?
Středa, 20. září 2017 - 13:42:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6274
Registrován: 5-2002
Nevím, sednu si na chodník a začnu brečet že "lidi nejsou", jako správný současný manager. [proud]

Všude, víceméně po celé zeměkouli, se dělají noční práce... Všude kde záleží na penězích, tzn. některé státní zakázky v ČR můžou být vyjímkou, ale jinak je to normální situace.

Ostatně právě v Plzni spoustu zakázek celé měsíce stálo (např. slavná reko Francouzské třídy, celé léto ) , protože stavební firma potřebovala lidi jinde...

Já furt nevidím tu úsporu dělat něco jenom na jednu směnu, ale dvakrát déle - to lidi jako mam vyčarovaný zadarmo? Oni budou dělat dva měsíce za cenu jednoho? Oni nejsou potřeba jinde? Zábor prostranství nebo stavby nebo dvakrát delší pronájem strojů nikomu nevadí?
Středa, 20. září 2017 - 16:22:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4063
Registrován: 4-2003
M_k:
" Doporučuji ten plán s minimálním zdaněním přednést doma s tím, že nově se o výdaje na rodinné důchodce starají především ony rodiny..."
Proč rodiny? Penzijní pojištění (spoření) do Plzně ještě nedorazilo? Nebo to mám přičíst na vrub tvé další slabší chvilce?

--- --- ---

Řidiči z východu vám nevoní, ale jste naměkko, jak si můžete vydělat v Německu. Přitom vy jste pro Němce totéž, co jsou Ukrajinci či jiní gastarbeiteři z východu pro vás, včetně toho, že byste v Německu dostávali na tamní poměry mrzký peníz. Úplně stejně jako ti z východu u nás. Ukrajinci u nás jsou fuj, protože mj. drží platy dole, ale hurá makat do Německa, protože dostanu 2 litry v eurech. Trochu schíza. Případně dvojí metr. Holt to v některých segmentech bude tak, že místní půjdou na západ a zde je nahradí z východu.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Středa, 20. září 2017 - 17:22:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2571
Registrován: 2-2005
ad Trollino 15:

Nicméně, abych se vrátil k MHD, pokud se k řidiči přistupuje stylem, jak jej popsal Martin_j, není se co divit, že je jejich nedostatek. Pokud je řidič stavěn do role, kdy ví s téměř 100% jistotou, že někdy něco zaplatí (i např. nájezd do rozbité zastávky) a jen neví kdy, tak je pod takovým tlakem, že dělat to dlouhodobě je na hlavu, o houstnoucím provozu ani nemluvě.

Otázka je, jak se k tomu postaví firma. Jestli je pro ni přijatelnější pracovat se stávajícími lidmi a držet si je, nebo investovat do najímání lidí ze zahraničí (protože jinde evidentně nejsou). Osobně si myslím, že pracovat se stávajícími lidmi musí logicky vyjít levněji i za cenu občasného přimhouření oka nad škrábnutým nárazníkem. A pokud mi odejde člověk, který jezdil s trolejbusem 19 let, tak asi není chyba v tom řidiči, ale v jeho nadřízeném...Holt to ale musí dojít i jiným lidem.


Vojto, hodně lidí ví, že jsem ( byl ) rebel. Byla doba, že mne práce bavila, do práce jsem se těšil, nechával si psát různé odstavené nepřidělené šroty, jen, aby se vozy projely. Tam, kam se to dostalo za posledních 20 let ani nemá cenu komentovat. Ono jim ( vedení ) je to opravdu jedno, kolik let tam děláš a kolik lidí odejde a nově přijde. Zatím se kola točí a jízdní řády s vypětím všech sil vypravují. Jsem přes dva roky pryč a dobrých 40% trolejbusáků neznám, je to normální??? Já tvrdím, že pro zaměstnavatele nic lepšího, než spokojený kolektiv spokojených zaměstnanců, kteří se do práce těší. Ale musejí se pro to vytvořit podmínky. Ale to to už se opakuji............
Jinak jsi to napsal velice hezky [ok]


ad H_k:

Řidiči z východu vám nevoní, ale jste naměkko, jak si můžete vydělat v Německu. Přitom vy jste pro Němce totéž, co jsou Ukrajinci či jiní gastarbeiteři z východu pro vás, včetně toho, že byste v Německu dostávali na tamní poměry mrzký peníz. Úplně stejně jako ti z východu u nás. Ukrajinci u nás jsou fuj, protože mj. drží platy dole, ale hurá makat do Německa, protože dostanu 2 litry v eurech. Trochu schíza. Případně dvojí metr. Holt to v některých segmentech bude tak, že místní půjdou na západ a zde je nahradí z východu.

Naprostý souhlas [ok]


ad Martin_j:

Musím tě pochválit, za to, jak trpělivě také ledascos objasníš. Vzpmínám si, jak byli v nejmenovaném podniku v nejmenovaném městě řidiči nuceni nejmenovaným vedoucím střediska k podepisování a sepisování fiktivních škod, které se nestaly. Asi tušíš, kam mířím.
Já měl naposledy odřený nárazník asi za necelých 14 litrů [proud][crazy][proud]



(Příspěvek byl editován uživatelem libor hh.)
Pavel2
Středa, 20. září 2017 - 19:06:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15626
Registrován: 8-2002
t_15:
Fascinuje mě, jak se Pavel2 zásadně vyjadřuje k firmám a skutečnostem, jenž sám osobně nikdy nezažil [proud] (čímž nepopírám jejich pravdivost)

tak vidíš, vlastně sis sám odpověděl. jsou lidi, který budou na spoustu věcí nadávat v hospodě nebo doma, ale před svým šéfem budou mlčet se zatnutýma zubama a budou si myslet pod jakým debilem to dělají. já si občas z různých stran něco vyslechnu, sám taky něco vidím a v pracovním procesu jsem už dost dlouho na to, abych si dal jedna a jedna dohromady. stejně jako třeba i ty a spousta dalších lidí [happy]

víme, že tady to čte spousta lidí, který sem třeba nikdy nic nenapsali, ale je záhodno, když se čas od času seznámí s názorem protistrany, aby věděli, že ne úplně všechno dělají dobře nebo aby se všeobecně vědělo, jak to chodí jinde. někde se pracuje dobře, někde hodně s odporem a jde o to buď ty špatný zaměstnavatele vyfiltrovat anebo jim poskytnout možnost určitý věci změnit

doktor:
Řidiči z východu vám nevoní, ale jste naměkko, jak si můžete vydělat v Německu. Přitom vy jste pro Němce totéž, co jsou Ukrajinci či jiní gastarbeiteři z východu pro vás, včetně toho, že byste v Německu dostávali na tamní poměry mrzký peníz.

to je samozřejmě čistá pravda, mě je to jasný už delší dobu, ale možná není na škodu to připomenout i těm ostatním pomaleji chápajícím [happy]
Středa, 20. září 2017 - 19:27:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1205
Registrován: 1-2009
Pojistka na blbost by měla být proto, aby řidič, což platí i pro jiná povolání (s vyjímkou úmyslných škod, opilosti a zdrogovanosti) nemusel vysolit poctivě vydělanou mzdu za nějakou opravu. To by se mu už do té práce ani nevyplatilo chodit. Pokud se na nabouraný nárazník pojistka na blbost nevztahuje, k čemu jí pak ten pracovník platí?
Středa, 20. září 2017 - 19:43:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5234
Registrován: 2-2005
007: Tak on taky Martin_j nejspíše neplatil celou částku, ale jen spoluúčast, která bývá 10-30%..no ale to je pořád cca 1400 korun, tedy nějakých 5% mzdy. Takže ani pak si řidič rozmyslí, jestli bdue dělat tam nebo třeba u firmy se zelenými autobusy.
MHD je pro lidi ! ! !
Středa, 20. září 2017 - 21:07:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18147
Registrován: 5-2002
Mám pojistku na blbost od roku 2003. Platím 1800 Kč ročně a spoluúčast mám 30 %. Ale kdybych šel tu pojistku uzavřít teď, takhle výhodné to mít nebudu.
Počítejte se mnou: Zaměstnanec ručí za škodu do výše 4,5 násobku průměrné měsíční mzdy. Pokud jezdím u několika firem brigádně, mám každou tu mzdu průměrně malou, i když u firmy se zelenými autobusy není problém 20-30 čistého (v srpnu jsem měl 24).

Běžný řidič PMDP udělá nějakou velkou škodu. Při 26 tisících hrubého měsíčně ručí do výše 117 tisíc. S pojistkou má spoluúčast 35 tisíc.

Stačí pro představu?
Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Čtvrtek, 21. září 2017 - 10:32:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6275
Registrován: 5-2002
Asi největší past je tedy ten předražený servis u DP, kdy se oprava blatníku účtuje hodinovou sazbou německého programátora... Tudíž vlastně reálnou škodu ten pojištěný řidič zaplatí stejně celou a těch 70% z pojistky jde těm externistům do kapsy navíc...
Pavel2
Čtvrtek, 21. září 2017 - 11:31:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15629
Registrován: 8-2002
hodinová sazba 850 Kč + 21% DPH při opravě vozu PMDP je "pěkná". nedávno jsem navštívil jeden značkovej autoservis a tam chtěli tuším 650 Kč + DPH. přičemž naše firma jako dlouholetej zákazník automaticky dostává slevu 15%.

zajímalo by mě kolik dostává za hodinu ten mechanik, kterej práci fyzicky dělá.

zrovna tak by bylo dobrý vědět, jestli takovou sazbu účtuje soukromá fa Bammer Trade městskýmu podniku PMDP. z čehož vyplývá otázka s jakou cenou práce se kalkulovalo při úvahách o outsourcingu údržby PMDP na externí subjekt.

tipnul bych si, že ten mechanik bude rád, když na výplatní pásce dostane cca 1/5 (170 Kč) až 1/4 z těch 850 Kč/h. normální člověk s běžným platem je ochoten platit automechanikovi cca 300 Kč/h + DPH. otázka tedy je, kam se ztrácí těch 680 Kč/h[pozor]
Čtvrtek, 21. září 2017 - 12:42:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18148
Registrován: 5-2002
Mohlo by to být třeba tak, že na zakázkách pro dopravní podnik jsou levnější a doženou to na opravách, které platí pojišťovny, ať v případě nehod a škod zaviněných řidiči PMDP, tak i v případě nehod zaviněných jinými řidiči.

A uvědom si ještě jednu věc. Naúčtovali 15 hodin. Ale jak dlouho ta oprava doopravdy trvala? Víme to?
Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Čtvrtek, 21. září 2017 - 15:05:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 967
Registrován: 5-2007
otázka tedy je, kam se ztrácí těch 680 Kč/h

Mechanik dostává mzdu. Také dostává montérky, je ve své profesi školen o bezpečnosti a jiných disciplínách, které s jeho mechanickou prací souvisí. Mechanik používá ke své práci vodu, elektřinu a plyn. Druhým koncem těchto energií je odpadové hospodářství - např. vodní, olejové, emisní atp.

Dílna je vytápěná a osvětlená,je vybavena technickým zařízením s pravidelnými revizemi toho zařízení, bezpečné profesionální nářadí je v majetku zaměstnavatele.

Nad mechanikem pracuje jeho vedoucí, který se stará jednak o to, aby ten mechanik měl furt co dělat, přijímá objednávky a vystavuje pracovní lístky a faktury. Zpracovává také papíry k revizím technických zařízení a vede odpadové hospodářství.

Vedle vedoucího je tam ještě nějaký skladník, který shání náhradní díly na opravy.

A nad tím vedoucím je jistě nějaký ředitel.

A z těch nemovitostí, které slouží k podnikání, se také platí nějaká daň. A z těch režijních aut, které ve firmě jsou, se také platí daň a taky pohonné hmoty atd.
K tomu bude mít firma asi nějaké úvěry či půjčky, které je také potřeba splácet.

Tohle všechno něco stojí. Zpravidla se to schová do ceny za hodinu opravy, kde se pracuje jistě i s nějakým ziskem, který jsem zde neuvedl.

Teď už vím, že je mé vysvětlování zbytečné, ale občas se nechám vyhecovat, když čtu nějakou velkou divnost. Jako se to stalo teď. Sorry.
(nejsem agentem ani zaměstnancem firem Bammer Trade nebo PMDP)
Pavel2
Čtvrtek, 21. září 2017 - 15:24:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15630
Registrován: 8-2002
mazda_6:
já to beru, ale nemůžu si pomoct, ta cenovka mi prostě přijde docela nadsazená. a chtít to po vlastním řidiči, kterej neovlivní třeba práci projektanta, kterej stvořil debilně vysokej obrubník u zastávky a škodu tak řidič způsobil neúmyslně, přestože se snažil ohlídat řadu věcí, to je prostě podle mých měřítek sprosťárna.

jinými slovy to hezky odpovídá na otázku proč někde řidiči jsou a jinde ne. každýmu se nechce zastávat fci hadru na podlahu.

jako by nestačilo, když ožrala vrávorající na zastávce u hrany upadne na bok rozjíždějícího se trolejbusu (už se tu stalo) a všechna vina i naprosto nezaviněná škoda jde za řidičem. to je prostě na blití.
Čtvrtek, 21. září 2017 - 18:58:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6276
Registrován: 5-2002
A z těch nemovitostí, které slouží k podnikání, se také platí nějaká daň. A z těch režijních aut, které ve firmě jsou, se také platí daň a taky pohonné hmoty atd.
K tomu bude mít firma asi nějaké úvěry či půjčky, které je také potřeba splácet.


Gratulujeme k objevu, nicméně za novou vozovnu splácí ještě bokem necelých 100 mega ročně město, to jsme tu psali.

Je více firem co si umí koupit nové SORky a provozovat s nimi městskou nebo příměstskou dopravu, ovšem u PMDP je cena tohoto výkonu dlouhodobě dvojnásobná, a popravdě ani s Bamerem to nejde lepším směrem...

(Ale zase ne všude maj koule vylepit na busy reklamu na pupkatýho dementa s pivem, pravda, v "reklamních" schopnostech se náš DP dostal hodně daleko... Od reality... )
Breník J.
Pátek, 22. září 2017 - 02:28:05  
Neregistrovaný host
89.103.252.174
Ve čtvrtek 21. září poprvé v provozu trolejbus 26 Tr evid. č. 578 na 13/4.
Pátek, 22. září 2017 - 13:30:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5325
Registrován: 9-2005
PRORÁŽKA DRUHÉHO TUNELU EJPOVICE
Přijďte v sobotu 7. října od 10 hodin do plzeňské čtvrti Doubravka na prorážku severního tunelu Ejpovice razicím štítem Viktorie. Buďte svědky jedinečné události, která nebude mnoho příštích let k vidění, protože se u nás další tunely nebudují.
Breník J.
Neděle, 24. září 2017 - 02:02:21  
Neregistrovaný host
89.103.252.174
Tuto sobotu neobvykle velká výprava 13 parciálních trolejbusů na linkách: sedm vozů na lince 13 - 566, 567, 571, 575, 576 a 577, čtyři na lince 15: 568, 570, 574 a 578 (15/1) a dva na lince 16: 569 a 573.
Pondělí, 25. září 2017 - 17:52:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 482
Registrován: 11-2004
Dnes byl na Karlově naložen na tahači nějaký trolejbus 21 Tr. Číslo už neměl.
Pondělí, 25. září 2017 - 18:01:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1340
Registrován: 7-2002
Jrjk: že by směr Praha viz https://www.k-report.net/discus/messages/2484/57265.html?15054739 37
Pavel2
Úterý, 26. září 2017 - 09:49:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15643
Registrován: 8-2002
hupi:
nene, 21 Tr se prej přes polský překupníky stěhujou na Ukrajinu. Poláci údajně za vozy berou zlatokopecký ceny a ždímají ukrajinský města kde peníze nikdy neměli.
Úterý, 26. září 2017 - 14:03:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 483
Registrován: 11-2004
A jiná verze je, že Ukrajinci o ně nemají zájem z důvodu velmi složitého ovládání a tedy i servisu... třebas v porovnání se 14 Tr, které už mají.
Pavel2
Úterý, 26. září 2017 - 18:25:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15645
Registrován: 8-2002
chtělo by to asi vědět za kolik ty naše vozy v UA kupujou...
Úterý, 26. září 2017 - 23:58:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4970
Registrován: 7-2003
No vzhledem k tomu, že z těch exhradeckejch už jezdí jediná... Tak se divím, že o to někdo má zájem.
8bity vseho sveta spojte se .
Středa, 27. září 2017 - 10:27:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5236
Registrován: 2-2005
jrjk: Zase netřeba dělat z Ukrajiců úplné idioty, neschopné opravit cokoli novějšího než 14Tr. Řada jejich nových vozidel je plně srovnatelná s těmi našimi a v takových 14TrM té elektroniky není o tolik méně, než v novějších vozidlech.
MHD je pro lidi ! ! !
nereg.pozorovatel
Středa, 27. září 2017 - 12:22:10  
Neregistrovaný host
89.176.96.127
Tendr na vozy Škoda z ČR již na UA proběhl a 4x 21Tr by společně s dalšími vozy 15Tr a 14Tr skutečně měly mířit na Ukrajinu. Pokud to náhodou nebyl tento konkrétní vůz, bude to velmi brzy následovat další. V říjnu by měly na UA dorazit podle plánu.
Středa, 27. září 2017 - 13:11:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5238
Registrován: 2-2005
Mimochodem ČS-Dopravák o situaci na Ukrajině v dnes vydaném článku:

ČS-Dopravák

O 21TrACI se tam píše v souvislosti s Černivci.
Dále je tam celkem podrobně popsána obnova vozového parku i novými vozidly. V této souvislosti je dobré zmínit ještě zajímavé čísla ohledně ceny vozu...jeden parciální trolejbus vyjde na 6,5 mil. hřiven (kurz k CZK je cca 1:1).

Kdepak asi děláme chybu, že máme jeden srovnatelný trolejbus za cca 13 milionů? [wink] I po zaplacení cla to vychází na nějakých 8,6 milionů.

A jako PS jedna úplně kacířská myšlenka, na kterou mě přivedl kolega 9Tr...on takovej Bogdan je v česku (a tedy v EU) schválený typ...stačilo by trochu chtít [wink]
MHD je pro lidi ! ! !
Kuba_j
Středa, 27. září 2017 - 18:29:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4201
Registrován: 8-2005
Trollino_15:
"
O 21TrACI se tam píše v souvislosti s Černivci.
Dále je tam celkem podrobně popsána obnova vozového parku i novými vozidly. V této souvislosti je dobré zmínit ještě zajímavé čísla ohledně ceny vozu...jeden parciální trolejbus vyjde na 6,5 mil. hřiven (kurz k CZK je cca 1:1).

Kdepak asi děláme chybu, že máme jeden srovnatelný trolejbus za cca 13 milionů? [wink] I po zaplacení cla to vychází na nějakých 8,6 milionů.

A jako PS jedna úplně kacířská myšlenka, na kterou mě přivedl kolega 9Tr...on takovej Bogdan je v česku (a tedy v EU) schválený typ...stačilo by trochu chtít [wink]"

A to není jediný případ [wink] Oděsa teď kupovala 47 trolejbusů od výrobce Belkommunmaš, jeden vůz vychází v přepočtu na cca 4,3 mil. Kč... Ale nestačí chtít, muselo by se vůbec moct... když (aspoň některé) DP musí vzít trolejbusy od toho "správného" výrobce trolejbusů a některé ještě i se "správnou" kastlí.
Středa, 27. září 2017 - 23:26:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6930
Registrován: 12-2005
Taxem byl v pondělí asi poslední kdo jí viděl na území Plzně....

Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)