Diskuse K-report » Archiv 2016 » Železnice » GVD platný a připravovaný » Archiv diskuse GVD platný a připravovaný do 18. 03. 2016 předcházející | další

Archiv diskuse GVD platný a připravovaný do 18. 03. 2016

dolů
   autor příspěvek
Neděle, 13. března 2016 - 12:51:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 241
Registrován: 4-2014
T.H. Třeba do Chlumce nad Cidlinou se taky vjíždí na obsazenou kolej, z nějakého důvodu, tak se jezdí na PN a problém s tím není a děje se to i několikrát týdně. Tak proč by nešlo aby první z R přijel normálně a druhý za ním na PN?
Jokabuši_Kavasaki
Neděle, 13. března 2016 - 14:10:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 21
Registrován: 12-2015
Tak proč by nešlo aby první z R přijel normálně a druhý za ním na PN?

A proč by Polák nemohl jezdit přes blikající přejezd, když to stihne?
Neděle, 13. března 2016 - 14:43:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6336
Registrován: 5-2007
Ja myslím, že v daných staniciach prebehla, prebieha, alebo v dohľadnej dobe bude prebiehať rekonštrukcia SZZ, ktorá na takéto akcie prinesie aj potrebný "návestný aparát" v podobe VCRP.
Neděle, 13. března 2016 - 16:24:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10215
Registrován: 5-2004
Nekolikrat denne se kuplujou raginy na kladne. Ta druha tam vjizdi na co? Podobne vjezdy na obsazenou na masne.
Neděle, 13. března 2016 - 17:13:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3119
Registrován: 8-2012
Na Kladně je elektromechanika bez kolejových obvodů, takže ta druhá nejspíš vjíždí na barvu a zpravení "kolečkem" v sešiťáku...
No jo, vy mě asi potřebujete stíhat, ale nedělejte to takhle blbě [biggrin]

(Příspěvek byl editován uživatelem T_._H_..)
informuji vás, že své podezření na vaše opakované páchání trestného činu pomluvy prostřednictvím tohoto internetového diskuzního fóra dle § 184 zákona č. 40/2009 Sb. v platném znění vůči mně, dalším osobám i obchodním partnerům společností, pro které pracujete, jsem předal studentům práv a stáváte se součástí jejich projektu
Majkl007
Neděle, 13. března 2016 - 17:43:38  
Neregistrovaný host
78.102.203.236
"No jo, vy mě asi potřebujete stíhat, ale nedělejte to takhle blbě" - TRAPÁÁÁK!!! [rofl]
Rušící Mimoň
Pondělí, 14. března 2016 - 01:58:07  
Neregistrovaný host
89.176.66.131
Orky
Lze mít zastávky na přeskáčku. Ano, ztratí se tím propojení mezi sousedními vesnicemi, ale takových cestujících v tom vlaku bude naprosté minimum. A docílí se tím požadované zkrácení JD.

Co se týče Pardubického kraje, tak žádný úbytek cestujících nenastal, to je jen fáma, kterou po netu šíří odpůrci Duška, mezi které patříte i vy. Blíží se krajské volby, uvidíme koho si lid zvolí novým krajským radním pro dopravu a jak ten/ta uvidí potřeby dopravy v kraji, ok?


Wagon:
"na straně druhé je nesmyslné, když se zachovává sjízdnost tratí, kde jednou za uherský rok, jezdí 810 KŽC a nákladní vlak"

A co jsou pro vás takové tratě? Tratí, kde jede vláček 2x za rok, je tu naprosté minimum. A ještě jsou často krátké. Neudržováním Mochova ušetříte velké kulové. Co takhle než něco plácnete, se podívat aspoň na mapu?

Na většině těch opuštěných tratí jezdí nákladka buď aspoň 1x měsíčně a nebo tam nostalgické vlaky udělají průměrně 32 obratů ročně. Na Moldavu a zpět se jezdí více jak 416x ročně. Vejprty máte i teď přes 80 obratů ročně.

Těch tratí, kde se fakt jede méně jak 10x za rok (což je pořád 5x více než chcete vy), je velmi málo.

Co tedy chcete zrušit? Moldavu? Vejprty? Mikulášovice dolní nádraží-Rumburk? Kadaňský Rohozec? Jak rušení těchto polulárních tratí vysvětlíte veřejnosti a krajským politikům?

A nebo chcete zrušit těch pár tratiček pro KŽC, které v rámci ročního rozpočtu SŽDC nedělají možná ani 0,5%? To teda moc neušetříte.

A nebo chcete rušit slabé tratě, kde je ale řádná každodenní doprava? Zrušíte je krajským vlakům přímo pod koly?

Máte představu, kolik peněz byste chtěl ušetřit (nebo procento rozpočtu SŽDC) a jaké tratě kvůli tomu zrušíte (zastavíte údržbu), či jste jen plácal do větru?

(PS: Já vás nechci nachytat na hruškách, všichni víme, že železniční síť v ČR je hustší než jinde. Já vám chci naznačit, že to co se na západě rušilo a čím se ušetřilo, je právě ta kategorie "krajům pod koly", ne pár turistických tratiček, notabene často populárnějších a známějších než ty lokálky s řádnou dopravou. Zastavením Moldavy byste určitě spustil mnohem větší mediální řev než zastavením Žlutic nebo Blatná-Nepomuk. Takže vám chci doporučit prostudovat mapu a jízdní řády a přiznat si, že v ČR neexistují 10ky udržovaných tratí s 2 motoráky za rok, kde si nikdo nevšimne, že jste zastavil údržbu.)
Uhříněveský Mimoň
Pondělí, 14. března 2016 - 02:09:17  
Neregistrovaný host
89.176.66.131
A ještě zlatý hřeb, pán Všudebyl+Všechno zná: [happy]

"Kdyby se SŽDC chovala prakticky ekonomicky, je už zrušená třetina stávající železniční sítě."
Jak SŽDC zruší tu třetinu sítě? To jako řekne státu a krajům, že k zítřku ukončuje údržbu 1/3 tratí, aby lépe udržovala zbytek?

Tohle je mezi běžnými kompetencemi managmentu organizace spravující cizí majetek?

Vy, takový expert a nevíte, že SŽDC je pouze správcem, nikoli majitelem tratí? [nene]
Z F J
Pondělí, 14. března 2016 - 08:37:26  
Neregistrovaný host
62.141.0.146
Stop Mimoňům !!!
Pondělí, 14. března 2016 - 08:41:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1344
Registrován: 9-2009
uvidíme koho si lid zvolí novým krajským radním pro dopravu
Vy se asi moc nevyznáte v tom, koho (resp. jaké "pozice") si vlastně lidé volí, co?
"Usínal jsem s pocitem, že celý svět je v pr.... Když jsem se ráno probudil, tak jsem ten pocit měl dál. Asi neumím spát." (Jan Werich)
Pondělí, 14. března 2016 - 08:46:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 730
Registrován: 12-2007
Mimoňové: Já si rozhodně nepřeji rušit třetinu tratí, jejichž ekonomika asi moc kladně nevypadá. Ale opravdu nevím, proč by Správa železniční dopravní cesty měla udržovat dopravní cestu tratí, které prakticky nikdo nepoužívá. Jedná se o tratě Protivec - Bochov, Čelákovice - Mochov, Hněvčeves - Smiřice, Dobronín - Polná a další neprovozované dráhy. Jistě údržba takových tratí moc nestojí - asi třeba jen odstranění porostu, spadlých větví a já nevím co. Ale k čemu je dobré, aby tuto údržbu platil daňový poplatník, když snad až na pár lidí z KŽC nebo jiných podobných spolků nikomu prospěch nepřináší? Pokud nějaká firma v Mochově chce provozovat tuto trať s frekvencí třeba jednou ročně, ať si ji převezme jako vlečku. Pokud se týká Moldavy, tam jezdí pravidelně vlaky o víkendu, stejně tak do Vejprt. Tyto tratě využívají lyžaři a cykloturisté. Jiná věc je provoz z Kadaně předměstí do Vilémova u Kadaně a dál do Kaštic nebo Kadaňského Rohozce. Pokud je mi známo, tak tam není žádný pravidelný víkendový provoz. Pokud někdo má zájem o tratě, kde je pouze příležitostný provoz, prosím, ať si je takový provozovatel převezme komplexně do své péče. Ale to by se podle mého názoru provozovateli takových příležitostných provozů zajídalo, protože by to znamenalo buď hodně brigádnické péče, anebo náklady, které by prakticky zlikvidovaly jejich zosk.
Mimoň
Pondělí, 14. března 2016 - 15:01:30  
Neregistrovaný host
89.176.66.131
Otto pospíšil:
Já chápu co chcete říct, ale nesouhlasím s vámi, že ten vliv lidu je tak malý, jak se tu snažíte podsunout. Ve skutečnosti je v dlouhodobém pohledu velmi slušný.

Následující text si neberte osobně, ale berte to obecně. Netuším, jak moc to, co v následujícím textu zkritizuju, máte či nemáte u sebe pod kontrolou.
Když se každé 4 roky, někdy i častěji, změní radní pro dopravu, je větší šance, že se v jeho rozhodováních odrazí vůle veřejnosti, než kdyby volby nebyly a na 20 let dostal rozhodování o VHD za zásluhy nějaký absolvent dopravní fakulty jako "odborník".

Vám se líbí, že by to byl odborník, ale ten člověk by byl víceméně diktátorem. Pokud by neměl rád vlaky a lokálky, nikdo by s tím nic nenadělal. Udělal by si svůj likvidační plán a prosadil ho. Naopak, kdyby byl přesvědčen, že autobusy nemají budoucnost, nechal by všude jen ty minimální zákonné 2-4 párů pro školáky a seniory v kladiva a vše přesunul do železnic. Třeba by si za to posouval a dodělával železniční zastávky (aby nemusel žebrat u SŽDC) a tvrdil, že to přitáhne lidi.

Tohle není nic, co by veřejné dopravě pomohlo. Ani jeden extrém není dobrý.

Tím, že jsou volby a "absolventi fakult" mají nadřízeného = radního, je situace podstatně demokratičtější a více odráží názor lidu. Který si velmi pravděpodobně nepřeje, aby nastal nějaký extrém.

Já chápu, že absolventům fakult by se líbilo dostat 20 let možnost si hrát s lidmi Transport Tycoon, v domnění, že oni tomu rozumí nejlépe a vytvoří druhé Švýcarsko.

Ale lidu by se to podle mě nelíbilo. On každý diktátor není osvícený a nezaujatý.

Takže co chci říct? Že radní volený na 4 roky odráží potřeby lidí pořád o dost víc, než kdyby dopravu řídil na 20 let dosazený absolvent dopravní fakulty, kterému do toho nikdo nemůže kecat (dneska může).

Veřejná doprava stojí dost peněz a tím pádem to není něco, do čeho by neměla veřejnost mít právo volbami zasahovat. Člověku z branže se to jistě nelíbí, ale vy a vaši kolegové nechápete, že vlaky a busy jsou dotované kvůli vození lidí, ne pro hry dopravních technologů, aby všude něco nějak jezdilo a hezky navazovalo a šlo si udělat fajn trip na nějakou celokrajskou jízdenku.
Pondělí, 14. března 2016 - 15:54:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10220
Registrován: 5-2004
"Ale opravdu nevím, proč by Správa železniční dopravní cesty měla udržovat dopravní cestu tratí, které prakticky nikdo nepoužívá. Jedná se o tratě Protivec - Bochov, Čelákovice - Mochov, Hněvčeves - Smiřice, Dobronín - Polná"

Do Bochova jezdil 2x tejdně manipulák pro obsluhu tamní dost mohutný pily. A netuším zda tu trať nemá náhodou armáda jako záložní pro přístup na Doupov (kdysi tam dokonce měly snad od Blatna přechodnost i Sergeje...). Před dvěma lety na jaře jsem přes ni jel na kole u Těšetic a trať byla viditelně pojížděna.

Dobronín - Polná: tam jsem před pár lety někde čet že nejde jezdit na polenskou pouť proto, že to je nesjízdný od tý vlečky na kopci po Polnou. To byl kec? Nebo to je zprovozněný? A pokud se jezdí na tu vlečku, tak dál do Polný je řeč asi o dvou km...

Hněvčeves - Smiřice je asi zbytná - byť tam taky kdysi měli nějakou vlečku mezi Hořiněvsí a Sendražicema vojáci. Na leteckých záběrech je ta vlečka nezarostlá a vypadá vysoce udržovaně (hnedle líp než nejedna celostátní dráha...). Nevím zda je tam kdy nějaká obsluha ani čemu teda ten objekt za plotem dnes slouží...
Pondělí, 14. března 2016 - 17:05:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 242
Registrován: 4-2014
Petr Vlček: Hněvčeves - Smiřice, v Račicích se nachází vojenské sklady, momentáně je zde uskladněna 423.0145 a trať projíždí během léta M131.1441, případně je využívána pro odklony, když byla nějaká výluka Smiřice - HK
Pondělí, 14. března 2016 - 17:11:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1345
Registrován: 9-2009
Já chápu co chcete říct
Vzhledem k rozsáhlému blábolení o nějakém nadřízeném nejsem přesvědčen, že jste pochopil, co jsem se snažil říct, a proto tedy polopaticky:
Lidé si v krajských volbách nevolí radního pro dopravu, ani radního pro cokoliv jiného. Lidé si tam volí zastupitele, ze kterých se teprve následně při koaličních jednáních mohou stát radní. Ale kdo dopředu obsadí jakou pozici, to tak jasné není.
Nebo jste snad někdy vedle jména na kandidátce viděl zaškrtávací políčka pro pozici, na kterou se dle voliče ten kandidát hodí?
"Usínal jsem s pocitem, že celý svět je v pr.... Když jsem se ráno probudil, tak jsem ten pocit měl dál. Asi neumím spát." (Jan Werich)
Mimoň
Pondělí, 14. března 2016 - 18:03:11  
Neregistrovaný host
89.176.66.131
Otto_pospíšil:
"Nebo jste snad někdy vedle jména na kandidátce viděl zaškrtávací políčka pro pozici, na kterou se dle voliče ten kandidát hodí?"
Neviděl, ale strany mají program a v nich avizují, jaký přístup k veřejné dopravě nabízí.

Což se vám (a i takovému -aa- a dalším rušitelům lokálek) zřejmě nelíbí, protože pak o tom, kde bude a nebude jezdit vlak, nerozhoduje člověk, co si o sobě myslí, že je odborník neb má dopravní fakultu, nýbrž lid, který žádnou dopravku nemá.

Ten "hloupý lid" to ale jaksi i celé platí a tak nemusí mít pocit, že odborník ví za ně líp, kolik má stát veřejná doprava a kde má a nemá jezdit vlak. To, že zrovna má daný technolog radši busy nebo je silně pravicového myšlení, je neobjektivní faktor.

Technolog ať navrhne jízdní řády, zajistí přípoje, prostě ať to splácá dohromady, vytvoří podklady k rozhodování pro politiky, zjistí jak mít v oběhu méně souprav a fírů nějakými posuny v jízdních řádech. Ale rozhodně nemá mít možnost sám rozhodnout, kde vlak ano a kde ne.

Do počtu spojů a kde se hodí vlak a kde bus, nemá technolog co mluvit, to je věc politiky, resp. volby lidu.

A zrovna v případě pana Duška, bývalého železničního odboráře, myslím nikdo v kraji nevolil zajíce v pytli a bylo dost odhadnutelné, jakou funkci bude chtít.

Vůle lidu se nám nemusí líbit, ale musíme ji respektovat.

(Mně se třeba nelíbí, že si v Sasku zvolili lidé vládu, které hodlá zrušit 50% tratí, naprosto nesrovnatelných s nějakou Chornicí či Borohrádkem, ale co nadělám? Bylo to jejich právo. Zde má pravdu pan T.H., že hold když lidi chtějí radši opravovat okresky, opravují si okresky. Svět je prostě takový... někde se opravují tratě do Mšena, jinde ruší spojení moderním vlakem do skoro 15.000 města s vlakem kousek od centra - Neustadt in Sachsen. Vám nebo Orkymu se nelíbí Dušek. Musíte to přijmout.)
Pondělí, 14. března 2016 - 18:49:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10789
Registrován: 8-2004
Otto Pospíšil:
Nebo jste snad někdy vedle jména na kandidátce viděl zaškrtávací políčka pro pozici, na kterou se dle voliče ten kandidát hodí?
[biggrin][ok]

Mimoň:
Celý ten Váš román ale nic nemění na tom, že věta, co napsal Váš "Rušící" kolega v 1:58 (cit. uvidíme koho si lid zvolí novým krajským radním pro dopravu) není pravdivá.[happy]
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
Pondělí, 14. března 2016 - 18:54:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7934
Registrován: 6-2004
Dotaz: proč se gvd osobních vlaků netvoří z jednoho bodu, centrálně? Čistě hypoteticky, co tomu brání?

Třeba by se nestávalo, že např. z trati 262 Skalice-Chornice-Třebovice zůstanou dva ořezané "krajské" konce...nebo že v 21. století téměř vymizí osobáky Přerov-Bohumín a zpět..
Pondělí, 14. března 2016 - 19:19:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1274
Registrován: 12-2007
Tím, že jsou volby a "absolventi fakult" mají nadřízeného = radního, je situace podstatně demokratičtější a více odráží názor lidu.

Je otázkou, jestli postoj radního opravdu odráží názor VŠEHO LIDU, nebo jen nějaké relativně malé skupiny, která nejvíc řve.
Druhá věc je, že radní je politik, a tudíž jeho největším zájmem je být znova zvolen. Tudíž už z podstaty věci dělá to, co je populární a vynese mu hlasy.
Co se týče "obyčejných lidí", tak ti samozřejmě budou vždy preferovat variantu "s vlaky", před variantou "bez vlaků", když ten provoz neplatí. (resp. platí, ale tak daleko oko "obyčejného člověka" nedohlédne)

Další věc je, že veřejná doprava nepatří mezi zásadní politická témata. Prostě lidi se ve volbách rozhodují podle jiných témat - jaké bude DPH, kolik dostanou jednorázově k důchodu, kolik sem pustíme migrantů atd.

Fany: Třeba by se nestávalo, že např. z trati 262 Skalice-Chornice-Třebovice zůstanou dva ořezané "krajské" konce

Kdy už konečně pochopíte, že kolem Chornice byla obsazenost vlaků natolik zoufalá, že by nejspíš stejně skončily, i kdyby byly v jakémkoliv kraji. Ty tratě skutečně k ničemu nejsou, s výjimkou toho, že šotouši mohou jet "skrz" a nemusí projíždět jednu lokálku dvakrát. [wink]

Osobáky v úseku Hranice - Suchdol na tom byly rovněž mizerně. Zejména bych to přičítal tomu, že značnou část frekvence poberou brněnské rychlíky.

O tom, že by to stát dělal lépe, dost pochybuju. Kraje lépe znají přepravní vztahy na svém území a dokáží lépe koordinovat vlaky s autobusy a s potřebami obyvatel. Naopak kdyby někdo dělal celou republiku z Prahy od stolu, tak víc hrozí, že si nakreslí něco, co bude na papíře vypadat krásně, ale v reálu to bude na pytel.
Co tomu brání? No především to, že ty vlaky financují kraje.
Pondělí, 14. března 2016 - 20:10:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1701
Registrován: 8-2007
Jis: Osobáky v úseku Hranice - Suchdol na tom byly rovněž mizerně.

Jste si tím jistý?
Sbohem, Ťapino! Díky, žes tu byla... +5.6.2012
Pondělí, 14. března 2016 - 20:38:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10790
Registrován: 8-2004
Fany:
proč se gvd osobních vlaků netvoří z jednoho bodu, centrálně?
Že by nakonec zapřísáhlý odpůrce taktu Fany spojil síly se Zárubou?[biggrin]
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
Babilon
Pondělí, 14. března 2016 - 21:37:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2975
Registrován: 12-2007
proč se gvd osobních vlaků netvoří z jednoho bodu, centrálně?
Třeba v Bruselu?[biggrin]
Mimoň
Úterý, 15. března 2016 - 03:57:45  
Neregistrovaný host
89.176.66.131
Hroch:
Slovíčkaříte... lidé si ho v zásadě zvolí... ne úplně přímo, ale vliv voleb na to, kdo to bude, je velký. Ten člověk, pokud není hodně silná osobnost (alias Šlajsna), bude dělat program, který daná strana ohledně VHD má, nebo snad ne? Takže lidé ví, co volí (a nebo přesněji, co jim nevadí či o tom nepotřebují nic vědět a protestovat proti tomu, pokud to levičákům hodili kvůli zdravotnictví).

V tomhle směru Dušek rozhodně dělá, co slíbil. Šlajsna je silná osobnost, to ano. Ten se obecnému postoji ČSSD k vlakům vzepřel a přišel s jejich náhradou elektrobusy.

Fany:
"proč se gvd osobních vlaků netvoří z jednoho bodu, centrálně? Čistě hypoteticky, co tomu brání?"
Brání tomu odpor krajů, které to chtějí řešit samy.

Ve vámi chtěném centrálním modelu se navíc stává, že vlaky přestanou jednoho dne jezdit nejen mezi V. Opatovicemi a Chornicí, ale rovnou z Boskovic až do České Třebové. A z taky z Chornice až do Prostějova. Centrální vláda zavelí plošné škrty tratí co přepraví pod 300 lidí denně a smůlu mají všichni.
Úterý, 15. března 2016 - 05:34:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7936
Registrován: 6-2004
Mimoň:

Ve vámi chtěném centrálním modelu...

Nic takového nepíši, byla to pouze úvaha, co by, kdyby...
Možná, že ne ve všech krajích je tendence preferovat dopravu železniční, tak přemýšlím, jak by se to dalo "upořádat", aby tato stále více "vzkvétala".. toť vše
Nechic
Úterý, 15. března 2016 - 10:22:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1694
Registrován: 4-2010
Nesouhlasím s mizerností osobáků Bohumín - Přerov, šlo jen o politické rozhodnutí někde ušetřit na vlaky do Mošnova. Ty osobáky spojují docela dost velkých sídel jak mezi sebou tak s menšími obcemi. A polohou zastávek to taky nebude, když Bělotín má zastávku takřka v centru.

Jinak si nemyslím, že ten lid vůbec tuší, že nějakou veřejnou dopravu ovlivňuje. Jak někde zruší spoj, zanadávají si na ČD.

Ve volebních programech se dozvíte absolutní kulový o tom jestli někde objednají lepší vlaky, zruší lokálku nebo přesunou nějakou zastávku. A další věc je ta, že když ten úředník začne "šetřit", tak má často pomýlené představy o tom, který vlak potřebný je, a který ne, vezme tabulku a škrtá.
WH
Úterý, 15. března 2016 - 14:05:56  
Neregistrovaný host
82.117.130.27
Přivolávačky nebyly a nejsou zřízeny kvůli pravidelnému ježdění na obsazenou!!!!! Ty jsou kvůli poruchám ZZ.

Na Masaryčce se na PN kvůli ježdění na obsazenou nejezdí, jezdí se na Posun dovolen!!!

To, že se někdo snaží zneužívat PN pro pravidelné ježdění na Obsazenou, je trestuhodné, protože to snižuje bezpečnost provozu, především kvůli návykům fírů. A to je z psychologického hlediska zcela normální jev, který je silně nežádoucí. Také výpravčí, kteří si mohou navyknout vše řešit nějakou přivolávačkou se ocitají jednou nohou v kriminálu.

Na elektromechanikách bez úseků pro zjišťování volnosti se správně jezdí na obsazenou na návěst výstraha, nebo "něco a výstraha" po předchozím zpravení fíry nějakým stanoveným způsobem. PN ne!!!! Takž jak je to v tom Kladně na elektromechanice?
Radekedar
Úterý, 15. března 2016 - 14:58:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2066
Registrován: 6-2008
Na Masaryčce se na PN kvůli ježdění na obsazenou nejezdí, jezdí se na Posun dovolen!!!
Posun dovolen na vjezdovém návěstidle? [blush]
www.atlasvozu.cz
Úterý, 15. března 2016 - 15:09:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1275
Registrován: 12-2007
Na Masaryčce se na PN kvůli ježdění na obsazenou nejezdí, jezdí se na Posun dovolen!!!

Nevykládejte blbosti, opravdu se jezdí na PN. Minimálně od Bubnů určitě - zažívám to několikrát týdně.
Technicky by ale asi bylo možné postavit VC k cesťáku a pak posun dovolen.
Úterý, 15. března 2016 - 15:17:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3121
Registrován: 8-2012
Radekedar: Posun dovolen na vjezdovém návěstidle? [blush]
Jaký "posun dovolen na vjezdovém návěstidle"? Tam je ještě cesťák, Sc701 a Sc702, odtud se dá posun normálně nasvítit.
P.S. Ony vjezdy na Masnu jsou až někde na Štvanici, takže jet od nich na přivolávačku do oblouku nad autobusákem poctivě "podle rozhledu", tak pojedete z Buben deset minut... hele, to fakt není hánulka na koberci v obýváku [happy]
Jis: na PN. Minimálně od Bubnů určitě - zažívám to několikrát týdně
Hm. Asi by se o takové nadužívání měl někdo začít zajímat... dřív než tam bude hromada a "strojvedoucí nedodržel podmínky jízdy podle rozhledových poměrů", takže za to může on a všichni okolo čistý ruce [sad]. Ale asi jsou bowlingový turnaje důležitější.
informuji vás, že své podezření na vaše opakované páchání trestného činu pomluvy prostřednictvím tohoto internetového diskuzního fóra dle § 184 zákona č. 40/2009 Sb. v platném znění vůči mně, dalším osobám i obchodním partnerům společností, pro které pracujete, jsem předal studentům práv a stáváte se součástí jejich projektu
Úterý, 15. března 2016 - 16:36:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5452
Registrován: 4-2003
WH:To, že se někdo snaží zneužívat PN pro pravidelné ježdění na Obsazenou, je trestuhodné, protože to snižuje bezpečnost provozu, především kvůli návykům fírů. A to je z psychologického hlediska zcela normální jev, který je silně nežádoucí. Také výpravčí, kteří si mohou navyknout vše řešit nějakou přivolávačkou se ocitají jednou nohou v kriminálu.



Ale na Lc101, Lc102, Lc103 na Masarykově nádraží asi nelze rozsvítit jízdu podle rozhledových poměrů dle článků 830 a 831 předpisu SŽDC D1, jelikož vždy na těchto návěstidlech vidím PN, jedu li na obsazenou kolej od Sluncové. To je záležitost, která se děje denně a bez ní to fakt asi nejde. Musím holt počítat vždy s tím, že na kolejích 1,2,3,4,5 něco vždy je a přizpůsobit tomu i jízdu vlaku, což ale je potřeba stejně vždy při jízdě na PN kdekoliv.

Ostatně i v případě jízdy od Bubnů vídám dost často PN na Sc701 a Sc702.

Pokud někdo chce, aby se nepoužívala PN na Masarykově nádraží pravidelně každý den, tak nechť zařídí, ať na Lc101, Lc102, Lc103, Sc701 a Sc702 jdou návěsti podle článků 830 a 831 předpisu SŽDC D1. Jiný způsob zajištění nepoužívání PN mimo nezbytné případy je redukce počtu vlaků, které tam končí a začínají, ale to by asi nikdo nechtěl......
Úterý, 15. března 2016 - 17:22:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10792
Registrován: 8-2004
Mimoň:
Slovíčkaříte...
Neřekl bych.[nene]

Příkladně Dušomírovci dostali celých 5,31% a z těch, kteří se do zastupitelstva kraje vůbec dostali, byli poslední. Opravdu voliči třeba lidovců volili Dušomíra radním pro dopravu? Resp. volili vůbec to, že s nimi bude v povolební koalici?

(Příspěvek byl editován uživatelem Hroch.)
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
Slizoun
Úterý, 15. března 2016 - 18:53:05  
Neregistrovaný host
193.84.36.118
Hroch:
Ale tak to je snad normální, že voliči opozice nebudou vyslyšeni. Jinak by to nebyli voliči opozice. Někdo to vyhrát a sestavit musel a někdo musí být v opozici. Zabývat se voliči opozice je naprosto irelevantní.
Úterý, 15. března 2016 - 18:57:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10795
Registrován: 8-2004
Slizoun:
Já píšu o někom z opozice?
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
Úterý, 15. března 2016 - 20:29:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3124
Registrován: 8-2012
Jak SŽDC zruší tu třetinu sítě? To jako řekne státu a krajům, že k zítřku ukončuje údržbu 1/3 tratí, aby lépe udržovala zbytek?
Tohle je mezi běžnými kompetencemi managmentu organizace spravující cizí majetek?
Vy, takový expert a nevíte, že SŽDC je pouze správcem, nikoli majitelem tratí?

SŽDC zruší třetinu sítě stejně, jako teď v klidu (z)ruší tzv. "neprovozované tratě":
ROV 13009 Velká Kraš - Vidnava Den ukončení výluky: 10.12.2016 v 23:59 hod., Havarijní stav., výluka navazuje na ROV 13206 výluka na trati Velká Kraš - Vidnava
ROV 33004 A Čejč - Uhřice u Kyjova Den ukončení výluky: 10.12.2016 v 23:59 hod., Havarijní stav., nesjízdná trať
ROV 33001 A Dobronín - Polná Den ukončení výluky: 10.12.2016 v 23:59 hod., Havarijní stav., nesjízdné koleje
ROV 53023 Broumov - Otovice zastávka Den ukončení výluky: 10.12.2016 v 23:59 hod., Havarijní stav., Zajištění bezpečnosti po krádeži nestandartních součástí železničního svršku.
ROV 53006 Heřmanův Městec - Chrudim město Den ukončení výluky: 10.12.2016 v 23:59 hod., Havarijní stav., Z důvodů překročení povolených hodnot GPK v oblasti železničních přejezdů v km 8,074 a 9,338 (křížení silnice I/17) je trať nesjízdná.
ROV 93004 A Mladotice - Kralovice u Rakovníka Den ukončení výluky: 10.12.2016 v 23:59 hod., Havarijní stav., Narušení provozuschopnosti části železniční dopravní cesty. (tohle je obzvláště vypečená "výluka", pozn. T.H.)
ROV 73041 Děčín hl.n. západní nádraží - Telnice Den ukončení výluky: 10.12.2016 v 23:59 hod., , Nestabilní skalní zářez a hrozící zřícení skalních pískovcových bloků v km 2,500 - 2,700.
ROV 73020 A+B Telnice - Teplice lesní brána Den ukončení výluky: 10.12.2016 v 23:59 hod., , Výluka z důvodu zjištěných krádeží svrškového materiálu.
ROV 73004 Horní Slavkov-Kounice - Loket předměstí Den ukončení výluky: 10.12.2016 v 23:59 hod., , Nedovolený technický stav.

Takže sice narozdíl od vás netuším, jestli to je mezi běžnými kompetencemi managementu organizace spravující cizí majetek, ani netuším, zda to řekla státu a krajům, ale nicméně se ta "neúdržba" směřující ke zrušení naprosto běžně děje (příští rok bude zase "dlouhodobá výluka", pak třeba ještě dva, no a pak se to nechá posvětit Drážním úřadem, že už to nemá cenu obnovovat, když si tam nikdo několik let nic neobjednal).
No a podobně to bylo nachystáno pro Mělník - Mšeno, tam se dokonce právníci pracující pro "stát" prostituovali s "analýzami", že povinnost "udržovat dráhu tak, aby byla zajištěna její provozuschopnost" podle zákona vlastně znamená možnost nechat ji rozpadnout a zrušit... naštěstí si včas vyndali hlavu z řiti.

Tak už vy, takový expert, víte, jak se to v případě správcenikolimajitele dělá, a příště nebudete za hlupáčka.
informuji vás, že své podezření na vaše opakované páchání trestného činu pomluvy prostřednictvím tohoto internetového diskuzního fóra dle § 184 zákona č. 40/2009 Sb. v platném znění vůči mně, dalším osobám i obchodním partnerům společností, pro které pracujete, jsem předal studentům práv a stáváte se součástí jejich projektu
Uhříněveský Mimoň
Středa, 16. března 2016 - 03:19:53  
Neregistrovaný host
89.176.66.131
T.H.:
Vy se to tak zoufale snažíte překroutit, až je to nechtěně k smíchu...

Vy jste jasně napsal: "Kdyby se SŽDC chovala prakticky ekonomicky, je už zrušená třetina stávající železniční sítě."

Má tedy SŽDC ze dne na den (nebo do roka a do dne, ať vám dám čas) moc zastavit údržbu na 1/3 tratí? Nebo nemá? Řekněte mi jasně, zda to může nebo nemůže SŽDC udělat a na základě čeho tak soudíte.

Z vašeho citované textu to působí, že tu moc má a že jediný důvod, proč to neudělá je, že jsou to srdcaři, co se neumí chovat ekonomicky.

Síť v ČR má kolem 9000km, vy jste tu vypsal odhadem 120km, kde SŽDC prošlo skončit údržbu. A to 20km z toho převzala už nesjízdných (vlastně jich bylo tak 26km, ale 6km už opravila). Takže co všechno spadne do té 1/3, kterou SŽDC podle vás může zastavit i bez politického posvěcení?

A klidně vám to z 1/3 snížím na 1/4, vypište mi seznam 2250km tratí, kde SŽDC snadno do roka zastaví údržbu a zakáže tam provoz, aniž by došlo k politickému zemětřesení a celé vedení SŽDC se za ten návrh poroučelo.

Prvních 100km zastavovala 13 let a potřebovala k tomu tichý souhlas krajů a státu.

A podle TH dovede za den, nebo za rok SŽDC zastavit dalších 2250km nebo dokonce 3000km.

V Uhříněvesi musíte mít dobrý matroš, jen co je pravda. [happy]
Středa, 16. března 2016 - 14:30:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5279
Registrován: 6-2005
Jeho Veličenstvo král Mimoň I. Uhříněveský: Zato vaše výsost je podsouvačem takového kalibru, že je to až k pláči! [sad]

A když jsme u toho: Nevíte, co to bylo za náhodu, že Maďarům před lety jako na potvoru v krátkém časem shnila slušná porce lokálek?
Indivisibiliter ac inseparabiliter
Král Mimoň I.
Středa, 16. března 2016 - 15:33:15  
Neregistrovaný host
89.176.66.131
Jak souvisí Maďarsko a česká SŽDC?

(Jinak děkuji za řádné oslovení, kterého jsem hoden, ale bohužel vás zklamu - v Uhříněvsi zavládl císař Šimral II. s papežem Hádkem XV. a tak se moje vojska musela stáhnout na ústup na přelom Strašnic a Vršovic. Plán dobýt a vypálit Uhříněves jsme ale neopustili...)
Středa, 16. března 2016 - 15:53:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5280
Registrován: 6-2005
Milý pane králi, možná byste se mohl posunout od myšlení de iure k myšlení per analogiam. Bude Vám to pak zřejmější. Jinak totiž budete za toho hlupáčka, jak správně zmínil T. H., a to jistě nechcete.
Indivisibiliter ac inseparabiliter
Král Mimoň I.
Středa, 16. března 2016 - 16:37:24  
Neregistrovaný host
89.176.66.131
Vévodo Mible III.:

Papež T.H. XV. napsal, že SŽDC, kdyby chtěla, tak může zrušit 1/3 sítě.

Reálně přitom SŽDC dokázala za 13 let zastavit údržbu na pouhých 100km tratí.

Zajímalo by mě tedy, čím je to způsobeno. To jsou v SŽDC takoví srdcaři, co se snaží udržet každou trať, nebo ono to jednoduše nejde, přestat udržovat bez vysvětlení tratě krajským vlakům pod koly?

SŽDC má pravomoc dát zítra na 3000km tratí terčík, ale setrvání jejího generálního ředitele ve funkci se pak dá odhadovat v řádu dní.

Nebo nesouhlasíte?

(tichá systematická neúdržba je jistě možná, ale to potrvá několik let a kraje si toho snižování rychlostí občas všimnou.... poslední pokus se Mšenem zrovna 2x nevyšel)
Středa, 16. března 2016 - 16:54:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5282
Registrován: 6-2005
Král Mimoň I.:
Papež T.H. XV. napsal, že SŽDC, kdyby chtěla, tak může zrušit 1/3 sítě.

A byl byste tak laskav a ocitoval jeho větu kterou toto říká?

Já ji nevidím a jestli vy ano, tak máte velmi bujnou fantazii. Jestli pak v důsledku toho polemizujete více sám se sebou než s tím, co napsal T. H., je už váš problém.
Indivisibiliter ac inseparabiliter
Z F J
Středa, 16. března 2016 - 17:08:20  
Neregistrovaný host
62.141.0.146
Kraje dostanou peníze na vlaky. Opět je budou moci dát přímo ČD

http://www.ceskatelevize.cz/ct24/domaci/1726866-kraje-dostanou-pe nize-na-vlaky-opet-je-budou-moci-dat-primo-cd
Středa, 16. března 2016 - 17:16:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7028
Registrován: 5-2002
ad Mimoň válečný: v Uhříněvsi zavládl císař Šimral II. s papežem Hádkem XV. a tak se moje vojska musela stáhnout na ústup na přelom Strašnic a Vršovic. Plán dobýt a vypálit Uhříněves jsme ale neopustili...)

Uhřiněves bráním vlastním tělem já se svým týmem a kolega T.H. byl vyslán na předsunutou vartu.
Jakmile zaznamenáme sebemenší ohrožení, vypustíme zdivočelé TRAXXy a pokud by to nestačilo, nastartujeme Bangle![bomba]
Král Mimoň I.
Středa, 16. března 2016 - 17:16:58  
Neregistrovaný host
89.176.66.131
Mibl:
Citoval jsem tu větu už 2x. Jistě to zvládnete najít, stejně tak zvládnete najít jeho příspěvek.

Z F J:
To se voličům Jančury nebude líbit. [happy] Za mě ale blavo, blavo, blavo! [happy]

Ještě nás ale čekají 3 měsíce do podpisu smlouvy, a pak bude železnice do budoucna trochu zajištěna.
Král Mimoň I.
Středa, 16. března 2016 - 17:26:30  
Neregistrovaný host
89.176.66.131
Petr Šimral:
Na naše lukostřelce na nadchodu ve Strašnicích si nepřijdete!!! Svoje pozice budou držet až do posledního muže. Navíc vás podplacená SŽDC odkloní buď do Malešic nebo Krče, takže vaše stroje budete muset opustit a pokračovat na Strašnice pěšky. Což moje jednotky na pozicích staví proti vašim do výhody.
Středa, 16. března 2016 - 17:32:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5283
Registrován: 6-2005
Je to marný ... Je to marný ... Je to marný ...

Z věty "Kdyby se SŽDC chovala prakticky ekonomicky, je už zrušená třetina stávající železniční sítě." vůbec neplyne Váš závěr "Papež T.H. XV. napsal, že SŽDC, kdyby chtěla, tak může zrušit 1/3 sítě."

Pokud Vám tento závěr z toho plyne, tak jste při své korunovaci zvolil své jméno velmi velmi správně. Prostě jste podsouvač první třídy a je smutné, že si toho nejspíše ani nejste vědom.
Indivisibiliter ac inseparabiliter
Král Mimoň I.
Středa, 16. března 2016 - 17:47:11  
Neregistrovaný host
89.176.66.131
Mibl:
Z věty "kdyby se chovala ekonomicky" plyne dost jasně, že pan T.H. si představuje, že to rozhodnutí chovat se ekonomicky či neekonomicky, má SŽDC ve svých rukou.

a takové představě se směju a každý soudný člověk by měl také...

Ano, SŽDC během dalších 13 let nejspíš v klidu nechá zchátrat dalších 100km sítě, ale to je asi tak vše, na co jí projde bez jednání s vládou a kraji a k 1/3 to má dost daleko.

Navíc s navýšeným Memorandem (ZFJ) možná ani nebude co nechat chátrat.

T.H. zmínka o 1/3 sítě je proto naprostý úlet. Něco takového by dost obtížně prosazovala i silná pravicová vláda a velmi pravděpodobně k tomu potřebovala znovuzvolení, aby se k tomu odvážila, natož pouhá státní organizace. (vycházím z reálné historie ČR)

Tak, teď polopaticky znáte, na čem stavím svou kritiku T.H., v zásadě už nemám nic nového, co bych k tomu dodal. T.H. si chtěl rýpnout do šotoušů, ale rýpnul do kraviny. A vy mu tu děláte obhájce.
Viribus Unitis
Středa, 16. března 2016 - 17:51:30  
Neregistrovaný host
89.111.99.35
Hele Mimoni, jako ve všech diskuzích, aby Tě měli rádi: ještě jeden takovýto příspěvěk a všichni budou znát Tvoje jméno, příjmení, telefon. Pokud Ti to nebude stačit, tak i bydliště. Stačí?
Středa, 16. března 2016 - 17:58:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5284
Registrován: 6-2005
A vy mu tu děláte obhájce.

Ne, mne jen fascinuje to, s jakou jistotou popisujete, co si T. H. myslí. Jak to můžete vědět, co si myslí někdo jiný než Vy?

Jedna věc je reálná zkušenost z posledních 10 let a nějaký řekněme konsenzus společnosti odpovídající stávajícímu právnímu prostředí, v němž se SŽDC nachází, a druhá věc je to, že kdyby SŽDC byla třeba státní akciovkou, jejímž úkolem by bylo být co nejvíce finančně soběstačná a zároveň rozvíjet síť především tam, kde to má ekonomické opodstatnění, tak by struktura vynakládaných prostředků vypadala dost jinak. Na tom není v celku nic k diskuzi.

To, že Vy jste se diskuzi s T.H. pokusil posunout někam jinam a on Vám na to skočil, to už je jiná. Na druhou stranu si myslím, že má dost pravdu, neb až jednou nastane potřeba měnit svršek ve větším rozsahu (věčně se z podstaty let osmdesátých a minulých žít nedá), tak se jednoduše ukáže, že na síť tohoto rozsahu nejspíše nemáme. A než mi něco podsunete, tak tímto neříkám, zda se mi stav se zredukovanou sítí líbí nebo nelíbí ...
Indivisibiliter ac inseparabiliter
Král Mimoň I.
Středa, 16. března 2016 - 23:50:17  
Neregistrovaný host
89.176.66.131
Mibl:
"odpovídající stávajícímu právnímu prostředí, v němž se SŽDC nachází"
Ano, SŽDC se nachází v určitém právním vakuu, kdy na jedné straně má za úkol hospodařit efektivně, na druhé straně ale není definováno, co to znamená. Což vytváří to vakuum.

Dále je dnes společensky naprosto nepřijatelné, aby SŽDC omezila údržbu slabších tratí rychlejším tempem, než jakým to dělala těch posledních 13 let. A to tempo posledních 13 let je symbolické, to souhlasíte, ne?

T.H. svým výrokem naznačuje, že SŽDC by mohla přehodnotit, co znamená "hospodařit efektivně" a přitvrdit. Což já považuji za blábol, protože to těžko projde přes vámi zmíněný společenský konsenzus. SŽDC jednoduše tu moc, přehodnotit kde je údržba efektivní, nemá.

T.H. tedy buď neví, že SŽDC je v právním vakuu a nebo to ví, ale tváří se bububu na šotoušky v domění, že z nich udělá pitomce, kteří se budou bát.

Oplácím mu stejnou mincí, chytám ho na jeho blábolu.

"věčně se z podstaty let osmdesátých a minulých žít nedá" + "A než mi něco podsunete, tak tímto neříkám, zda se mi stav se zredukovanou sítí líbí nebo nelíbí"
Ok, nebudu vás nikam škatulkovat. Stejně si už nepamatuji, kdo měl jaké názory, když jsem se víc hájil "filozofii lokálek". Někteří, jako Jis, Orky, -aa- jsou názorově jasní odpůrci, vás si nepamatuju a myslím, že je to i celkem jedno, na které jste straně.

Pokud ale jde o situaci, co jste nadhodil, tak mně nepřijde, že by ta síť chátrala tak rychle. Resp. že se blížíme do stavů, kdy bude třeba masivně měnit svršky a nestačí na to výzisky.

Pokud nenastane extrém typu Mšeno, kdy se na to prdělo už v těch 80tkách, tak jaké tratě jsou podle vás v dost špatném stavu?

A Mšeno je extrém i po opravě. K vytvoření sjízdné lokálky přeci nepotřebujete to zrekonstruovat jako koridor. Do příslušného vlákna jsem psal, že Poláci hodlají opravit za cca 100mil Kč 18km tratě opuštěné od roku 2003. Jistě to neopraví na bezstykový koridor a nedají europerony, ale sjízdné to bude a to se jedná o částečně rozpadlou trať, stav horší než mělo Mšeno. A stačí 100 mega. A životnost té opravy, pokud tam bude jezdit jednoduchá Pesa, určitě nebude jen 10 let.

Údržbu lokálek zbytečně dramatizujete. Podle mě větší redukci způsobí spíš to, že někde bude cestujících dál ubývat a přijdou ta automatická auta, a bude pak problém obhájit i autobusy, natož vlaky. Ale ještě ta doba nenastala.
Čtvrtek, 17. března 2016 - 06:03:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3729
Registrován: 12-2004
Mimoň:Proč zase nová přezdívka?
Už jsi měl Marek 3nula,Stunts, NES a teď zase tohle....
Čtvrtek, 17. března 2016 - 15:13:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5285
Registrován: 6-2005
Král Mimoň I.:
nebudu vás nikam škatulkovat
Bylo by fajn, kdyby jste totéž dělal i s ostatními. A je smutné, že se člověk musí předem automaticky vymezit, aby tomu ve vašem podání předešel.

Údržbu lokálek zbytečně dramatizujete.
K "obnově" "lokálkové" sítě: Vycházím z toho, že životnost svršku se většinou udává 30-40 let. Náklady budou v tom polském podání 5 milionu Kč na 1 km, s "koridorovým" svrškem pak 10-12 miliónů Kč na 1 km. SŽDC má ve správě zhruba 5000 km kolejí Tratí regionální drah. Velmi hrubě z toho vychází, že ročně je třeba obnovovat 100-120 km svršku za předpokladu, že v minulosti nenastalo období, kde se to nedělo. No a jelikož se podledních 25 let prakticky nic nevyměnilo, tak byste pro budoucí udržitelnost měl nyní být spíše někde na dvojnásobku. Hrubým odhadem je to 1-2 miliardy ročně. Myslím, že se to nevynakládá a jednou se to nakumuluje podobně jako se projevuje podfinancovanost údržby silnic druhých a třetích tříd, které jdou od doby převedení na kraje v mnoha místech kvalitativně dolů.

A klidně to vnímejte jako dramatizaci, to se jistě z těch pár řádků pozná ...

Podle mě větší redukci způsobí spíš to, že někde bude cestujících dál ubývat a přijdou ta automatická auta, a bude pak problém obhájit i autobusy, natož vlaky. Ale ještě ta doba nenastala.
S tím přirozeným úbytkem souhlasím. A k těm automatickým autům jsem Vám už dříve jasně psal: Udělejte si řidičák a neotravujte s tím pořád dokola.[wink]

P.S.: Kolik T.H. platíte za to, abyste se mohl vydávat za jeho tiskového mluvčího? Měl byste být rád za to, že on je jeden z mála, kdo je na vás schopen věcně reagovat. Kolikrát jsem si s ohledem na podobu vašeho projevu říkal, že trpělivost T.H. s vámi je obdivuhodná.
Indivisibiliter ac inseparabiliter
Čtvrtek, 17. března 2016 - 21:23:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3133
Registrován: 8-2012
podle TH dovede za den, nebo za rok SŽDC zastavit dalších 2250km nebo dokonce 3000km
To by mě docela zajímalo, kde jsem tohle napsal (ale spíš to bude zas jen trapný podsun, aby bylo s čím zuřivě polemizovat).
V Uhříněvesi musíte mít dobrý matroš (a další, pozn. T.H.)
Tak víte co? Až se začnete chovat aspoň elementárně slušně (ať už pod svými původními nicky, nebo pod dalšími reinkarnacemi - ono se to stejně za pět minut zase pozná), můžeme se bavit dál. Samozřejmě si jinak do mé osoby libovolně dál kompenzujte své mindráky, jen už to bude bez odezvy.
informuji vás, že své podezření na vaše opakované páchání trestného činu pomluvy prostřednictvím tohoto internetového diskuzního fóra dle § 184 zákona č. 40/2009 Sb. v platném znění vůči mně, dalším osobám i obchodním partnerům společností, pro které pracujete, jsem předal studentům práv a stáváte se součástí jejich projektu
Čtvrtek, 17. března 2016 - 21:46:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10802
Registrován: 8-2004
Mimoň:
K vytvoření sjízdné lokálky přeci nepotřebujete to zrekonstruovat jako koridor.
A co mimo zvýšené peróny tedy přebývá?

A stačí 100 mega. A životnost té opravy, pokud tam bude jezdit jednoduchá Pesa, určitě nebude jen 10 let.
A pak kde mají dobrý matroš ... [uhoh]
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
Majkl007
Čtvrtek, 17. března 2016 - 23:42:32  
Neregistrovaný host
78.102.203.236
Že se s tím bláznem ještě zabýváte...
Ale koukám, že pan Mibl už na něm pracuje. Tak ať to vyjde jako minule! [ok][wink]
Král Mimoň I.
Pátek, 18. března 2016 - 02:07:02  
Neregistrovaný host
89.176.66.131
Vévoda Mibl:
"je smutné, že se člověk musí předem automaticky vymezit"
Neškatulkoval jsem vás ani předtím. Já si pamatuji přezdívky, které, když se někde plánuje škrtat, naklušou do příslušného vlákna a zvesela přilévají benzín do ohně. Jedná se o určitý okruh stále stejných přezdívek. Vás nemám asociovaného s ničím, protože to nejspíš neděláte. Nic víc za tím nehledejte. [happy]

"K "obnově" "lokálkové" sítě:"
Tu životnost zjednodušujete. Nákladní doprava šla brutálně dolu a těžké páry v osobce od nástupu Jančury také nejezdí. Spoustu tratí hobluje jen lehký motoráček, což opotřebení posouvá úplně jinam a ty tratě hoblované víc (rychlíkové např.), jsou poměrně udržované. Životnost kolejnic a pražců z 80. let je jinde, než to bylo u předchozí "generace". Navíc se používají výzisky, které jsou dnes, díky masivnímu dotování rekonstrukcí koridorů a jiných významných tratí, mnohem dostupnější(to neignorujte, výzisků je dnes nesrovnatelně víc, než někdy v roce 93 nebo 83). V současnosti vám spíš dožije propustek, most, ujede těleso po deštích, než trať. A sám musíte vědět, že trať neshnije naráz celá, že ono stačí vyměnit vždy jen něco, pokud se to dělá průběžně.

Nemyslím, že dnes můžete jasně odhadnout, jak se projeví hoblování slabých tratí čistě motoráčkem. Reálně to neví nikdo. Uvidíme to za těch dalších 20 let, zda se ojezdí na velkou rekonstrukci, nebo v klidu s pár opravami to bude moci žít dalších 20 let (takže to spíš zanikne kvůli odlivu cestujících a automatickým autům, když se bavíme o roce 2050 a lokálkách typu Blatná nebo Trhový Štěpánov).

Kraské silnice jdou opačným trendem než lokálky... jejich využití roste a jezdí po nich více nákladních vozidel než dříve. Opotřebení má tedy důvod.

+váš obdiv TH
TH je nyní štastný, že i přes své nevybíravé vystupování zde na fóru, tu konečně našel kamaráda. [happy]

"on je jeden z mála, kdo je na vás schopen věcně reagovat."
Když myslíte, že cokoli, co napíšu je automaticky blbost, a že zrovna TH reaguje věcně a ne úplnými nesmysly, tak já vám to asi nechci brát. Dříve či později v životě zjistíte, že i nepopulární lidé mohou říkat fakta a pravdu. [happy] Ale tohle téma je už jako zaseknutá deska... když hodláte okecávat, že TH neplácnul o SŽDC kravinu, tak to okecávejte. Užijte si roli ďáblova advokáta. [happy] Mně je to jedno. To, že SŽDC v současném společenském konsenzu (váš termín) nemá právo hospodařit efektivně tu zaznělo a tím je to pro mě vyřešené.
Král Mimoň I.
Pátek, 18. března 2016 - 02:19:00  
Neregistrovaný host
89.176.66.131
Hrabě Hroch:
Suma je uvedena na stránkách Rynku Kolejowého. 15mil zlotých. A nesjízdných je 18km trati od Oldřichovic na konečnou (což ale neznamená, že vše zničeno, jen že to není v kuse sjízdné, že... Mšenka se taky nerozpadla celá). Takže zprovoznit to za ty peníze jít musí. Nebo PKP lže. A nezlobte se, ale víc věřím PKP, co tohle fušování tratí dělá profesionálně 20 let a jezdí se bez nehod, než vám.

Životnost víc jak 10 let se vám nezdá proč? Na té trati se s ničím než motoráčkem od Pesy nepočítá. Nákladka bude jen na tom úseku do Oldřichovic, který je ale sjízdný a udržovaný dodnes. Navíc ta trať není tak oblouková jako Kudowa a je téměž bez dražších umělých staveb. Ve většině trati je jedinou umělou stavbou urovnané těleso. Žádné zářezy, náspy, jen 2 krátké mostky přes potok.

"A co mimo zvýšené peróny tedy přebývá?"
Nechápu otázku... nový svršek místo výzisků (cena O)? Nové pražce místo výzisků (cena O)?

Poláci podle mě jen opraví nesjízdná místa, vykácí stromky a rozhodně nehodlajší měnit každý pražec a kolejnici. Nepojede to pak hladce jako na Mšence, ale pojedete to a nevykolejí. Na rychlost 50 to určitě stačit bude. A bude to i tak pohodlnější, než okolní silnice. [happy]

Kdoví, zda možná úplně nevyhodí výhybnu. S taktem 4h to ten vlak zvládne dojet na konečnou a zpět i bez křižování.

Úspory se prostě vymyslet dají, když chci opravit lokálku tak, aby se dalo zase jezdit bezpečně a přitom z toho nebyla jen nadšenecká dráha pro Hurvínky a drezíny ani koridor.
Pátek, 18. března 2016 - 15:16:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5286
Registrován: 6-2005
Majkl007:
Ale koukám, že pan Mibl už na něm pracuje. Tak ať to vyjde jako minule! [ok][wink]

Obávám se, že mi až moc fandíte. Já bych ho neoznačil za blázna, ale za cosi mezi chudákem a nevycválaným frackem.

Jako vedoucí oddílu skautského typu jsem kdysi potkal podobné dítko, které pan Král Mimoň I. svým projevem dosti připomíná. Ten kluk tehdy přišel do oddílu pozdě, snad v šesté třídě. Byl to jedináček a zároveň vymodlené dítě. Maminka pracující v turnusu. A on asi ve výchově nikdy nenarazil na žádné hranice a naprosto se neuměl chovat. Myslel si, že si může dovolit cokoliv a kdykoliv se mu cokoliv vytklo, tak to bral jako osobní útok na sebe. Ač dítko z železničářské rodiny, tak byl schopný si sáhnout na rozjíždějící se vlak nebo zamknout někoho jiného na nádraží na WC. Nakonec na něj fungovalo jediné. Chodil jsem s ním v případě jakýchkoliv problémů během čtvrnáctidenního soužití na táboře běhat (a to i přesto, že sám neběhám zrovna rád). S odstupem skoro deseti let to vnímám tak, že hlavní potíž byla v tom, že ten hoch neustálým zlobením škemral o pozornost. Asi si o ni jinak říci neuměl. Nakonec to dopadlo tak, že jsem mamince po táboře řekl, že o jeho další působení v oddíle nestojíme. Vlastně to tehdy bylo tak, že on dokázal sežrat tolik pozornosti a energie, co stačilo pro 10 běžných dětí.

Vůli ke změně svého chování v sobě musí Král Mimoň I. najít sám. S tím mu nikdo nepomůžeme. Ale jak jste si asi všimnul, tak je vůči jakékoliv zpětné vazbě ohledně svého jednání a chování rezistentní a tělesné tresty v podobě běhání se skrze packety putujících po dně Atlantiku optikou aplikovat taky nedají. Navíc situaci nezjednodušuje, že není vůbec blbej.

Tomu, že zasáhne redakce, nevěřím, neb v rámci té předvánoční přestřelky jsem redakci ve Vzkazech redakci žádal, ať mne někdo kontaktuje mailem (chtěl jsem požádat o úklid poté, co to doběhne), a nestalo se mu tomu tak a v klidu si počkali, až vše utichne a pak jen uklidili stopy sami.

Takže závěr bych teď viděl tak, že je třeba se zdržet reakcí na cokoliv věcného. A když už se člověk rozhodne reagovat, tak to musí být natolik asertivně, aby se tam nebylo do čeho opřít (docela slušně se mi to s ním v poslední době dařilo v diskuzi o koridorech a VRT). Nebo naopak v rovině takové, že se pouze upozorní na jeho komunikační fauly (a že je jich ve většině příspěvků požehnaně), ale téma diskuze se nebude rozvíjet.

Zkusím to shrnout do jednoho souvětí: Myslím si, že Král Mimoň I. potřebuje trpět natolik velkým nezájmem nás ostatních, aby mu došlo, že pro to, aby se s ním vůbec někdo bavil, musí především on sám změnit svůj přístup.

Svou roli pak mohu vidět toliko v tom, že ho budu upozorňovat na komunikační fauly (ale i to je vošajstlich, neb si z toho dělá závěry o kamarádství; na druhou stranu to naznačuje to, co si on sám pod pojmem "kamarádství" představuje).
Indivisibiliter ac inseparabiliter
Král Mimoň I.
Pátek, 18. března 2016 - 16:00:52  
Neregistrovaný host
89.176.66.131
Pane Mibl, do porušování pravidel serveru, reagováním na vaše OT, se pouštět nebudu... pochybuji, že by pro mě měli admini takovou slabost jako pro vás.

Co píšete nijak nesouvisí s železnicí, natož s budoucím GVD a já to nehodlám pokoušet...

S GVD sice nesouviselo ani téma "pravomocí SŽDC", ale s železnicí ano a to téma jsem nenadhodil já, tak předpokládám byla přiměřená reakce adminy tolerována.

K tématu zřejmě není co nového připsat, takže pokud vy potřebujete psát OT, užijte si to. Váš risk. Já kvůli psaní OT na krep nechodím.
Pátek, 18. března 2016 - 19:25:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10807
Registrován: 8-2004
Mimoň:
Takže zprovoznit to za ty peníze jít musí. Nebo PKP lže.
Tento myšlenkový balast jste si vyfabuloval sám, já jsem nic takového nepsal, takže přeji příjemnou samomluvu.

Životnost víc jak 10 let se vám nezdá proč?
Protože za uvedenou sumu buď neobnoví celý úsek nebo všechny součásti dráhy. Neobnovený úsek nebo neobnovená součást vybublá jako problém za rok dva.

Nechápu otázku...
Tak přemýšlejte.[happy]
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
Mimoň
Pátek, 18. března 2016 - 21:45:45  
Neregistrovaný host
89.176.66.131
Hroch:
Tak se necháme podat "časem". Já jsem názoru, že na trati se 4 páry lehkých motoráků denně (typické Polsko) stačí opravit nejhorší místa a 20 let to vydrží. Pokud spolu s tím bude probíhat řádná každoroční údržba typu "vyměňujeme aspoň ty nejhorší pražce a kolejnice a trochu upěchujeme spodek tam, kde nám začne ujíždět".

Bavíme se vůbec o tom samém?

Vy předhazujete vybublbání, ale já jsem snad někde napsal, že během dalších 20 let do toho nebude potřeba vrazit průběžně dalších 60 mega?

Za 100 mega opravdu nepostaví téměř bezúdržbovou Mšenku, ale to nikdo netvrdí. Za těch 100 mega na 18km to můžou vrátit do sjízdného stavu (asi to není až tak zchátrané), pak samozřejmě musí nastoupit řádná průběžná údržba, jako ve všech civilizovaných zemí.

A na 18km sjízdné trati (po mírné opravě) bez nákladky a těžších vozidel, s kolejnicemi a spodkem ze 70-80. let (zde jen hádám, to nevím co tam je, nebyl jsem tam), s opravenými nejhoršími místy spodku a vyměněnými nejhoršími pražci a kolejnicemi, by na průběžnou údrbu měly stačit 3 miliony ročně. Nebo snad ne?

100 mega není moc, ale něco se za ně udělat dá a Poláci mají i o trochu levnější pracovní sílu a nebudou to opravovat idiotsky jako Češi v roce dočerpání euro-dotací, kdy u nás ceny stavebních prací kvůli převisu poptávky nad nabídkou vylítly nahoru (to neignorujte).

U Mšenky teď ta údržba bude stát ročně třetinu co Poláky s jednodušší opravou, ale při spočítání na 20 let, je to pořád proti Polsku dvojnásobná cena.

A taky uvažte, že je otázkou, zda ta polská lokálka bude za 20 let mít smysl. To, že za 20 let se jim to definitivně dorozpadne, jim už možná nebude vadit. Nám se Mšeno nerozpadne, ale smysl za 20 let bude mít úplně stejný jako ta jejich trať.

Která investice, když se sečtou jednorázové náklady a k tomu ty na průběžnou údržbu, je ve výsledku chytřejší?

(to že to u nás nedrncá se do ekonomiky nepočítá, to žádné davy cestujících v místech, kde lišky dávají dobrou noc, nepřitáhne)