Diskuse K-report » Archiv 2016 » Železnice » GVD platný a připravovaný » Archiv diskuse GVD platný a připravovaný do 23. 12. 2016 předcházející | další

Archiv diskuse GVD platný a připravovaný do 23. 12. 2016

dolů
   autor příspěvek
M250.0
Středa, 21. prosince 2016 - 22:22:27  
Neregistrovaný host
78.80.31.145
Orky: a jihočeský kraj nějakou svou regionální vrstvu

To mi přijde právě jako ten kámen úrazu. K čemu jsou vlaky zastavující v Řípci-Dráchově nebo Doubí, jedoucí jenom z Tábora do Budějic, často navíc zlomený ve Veselí? To radši vést to rovnou do Prahy tak, aby s tim dalo jet přímo, a těch nejzoufalejších zastávek se zbavit. Pokud bude přes Českou Sibiř stošedesátka bez propadů, pak každý zastavení udělá hodně (až 4 minuty). Navíc na nové trati bude hodně zastávek úplně mimo - Střezimíř, Červený Újezd, Ješetice (a taky Votice a Tomice) bych odstřelil zcela bez milosti. O Mezně by se dalo diskutovat. Na jih od Tábora pak Doubí, Řípec-Dráchov, Chotýčany, Hosín, Hrdějovice, s otazníkem Horusice, Dynín a Neplachov.

Co se vozidel týče, tak nejlíp třívozové jednotky - do Benešova po dvou, dál sólo.

Skepitik: A co je tedy třívrstvá obsluha jinýho než to, co je na 220?
Středa, 21. prosince 2016 - 22:27:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 341
Registrován: 12-2007
Hroch:
"Problém je, že Sp MD logicky platit nebude a kraj zase neodpíská zastávky (najmě z politických důvodů)"
Tenhle zkostnatělý přístup bohužel zabíjí spoustu regionálních tratí, které by mohly mít slušný potenciál, ale díky mizerným nebo žádným R na straně jedné a zdlouhavým courajícím Os po každé mezi na straně druhé nemají. [sad]
Don't take life too seriously. You'll never get out alive.
Středa, 21. prosince 2016 - 23:08:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13142
Registrován: 10-2004
M250: Tak Bystřice prý taky ne (viz Brr), Sudoměřice by taky neměly smysl, neboť 295 obyvatel (přišlo mi, že jsou větší) a Chotoviny (1742) jsou už tak blízko Tábora, že tam může dojet městská. Ještě jsem si neproklepli Heřmaničky (724), tedy taky nic moc a jsme u současného stavu, který se tak nikomu nelíbí: u zastávky v Olbramovicích jako vazba na Sedlčanku (1244 obyvatel), zbytek průjezd. Jen posílit expresní vrstvu, těm rychlíkům přidat do cesty Čerčany, Sezimáč a možná Ševětín (1372) a zrušit osobáky.

(Příspěvek byl editován uživatelem orky.)
M250.0
Středa, 21. prosince 2016 - 23:36:37  
Neregistrovaný host
78.80.31.145
Bystřice má potenciál do Prahy, který autobusem s přestupem těžko vytěžíte. Do Chotovin sice může zajet městská z Tábora, ale sotva bude rychlejší než vlak. Všimněte si ranního 1835, ta ranní hodinovka pro Chotoviny mi přijde na to, že je to v JČK, až podezřele přívětivá.
Heřmaničky mají potenciál přípoje na Sedlec-Prčice (2800 obyvatel).
Ještě bych nepodceňoval Zámostí. Pak ty další zastávky, kde sice je vesnice, ale ne moc velká (Sudoměřice, Roudná, Horusice, Neplachov, Dynín) bych nechal podle politické vůle a přijatelných časových poloh (uzel v Budějicích vs. vetknutí mezi příměsto u Prahy). Obecně čim blíž k Budějicím, tím víc to může stavět, protože s tim míň lidí pojede až do Prahy.
Středa, 21. prosince 2016 - 23:53:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2338
Registrován: 5-2002
Podle mě by měly být mezi BN a TA vrstvy dvě (Ex+Os), přičemž ten Os by jel z BN do Prahy jako Sp**. Má to jedinou vadu: cesty z BN někam dále na jih, a proto by asi vždy část oněch Ex (třeba pod názvem R) měla zde zastavit. Jinak je to z pohledu 220 jako celku, neboť jižně od Tábora lze identifikovat ty vrstvy tři.
Tímto také doplňuji vyjádření pro "sotous": Pásmovací stanicí Ex jsou až Budějovice, zastavení v TA je vlastně "navíc" vzhledem k tomu že tohle město je jasně největší a navíc ze všech nejblíže Praze. Takže zde má největší smysl spolu s R se velmi blížit půlhodinovému intervalu ve špičce (zatím?). Že je Veselí jižně od TA tedy samo o sobě neznamená nic. Jinak viz ostatní.

**) V tomto případě jsem přesvědčen, že může jít o jeden z relativně výjimečných případů, kdy i Os v kombinaci s IAD nebo busy v okolí i za cenu větší docházky ty lidi přitáhne, a to díky mnohem větší rychlosti (v podstatě z Olbramovic oproti dnešku tak +2 zastavení) a díky té přímosti do centra Prahy. Třeba u votického nádraží by mohlo vzniknout nějaké "předsunuté pražské P+R", jistě i jinde. Tím samozřejmě nemusí být zpochybněna existence nebo smysl případného busu pro místní vztahy, nepřesahující BN (nebo TA).
Čtvrtek, 22. prosince 2016 - 00:17:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1086
Registrován: 12-2007
M250.0: Tak zastávku v Doubí u Tábora bych ponechal, mám to tam z chaty pěšky blíže než do Plané nad Lužnicí. Faktem je, že ale o víkendu tam zastavuje autobus z Tábora do Českých Budějovic. Pokud chceme zachovat regionální vlaky, pak nemá mysl bezhlavě rušit zastávky. Možná o těch víkendech je tak slabý provoz, že je to přijatelné, ale myslím, že ve všední dny to rozhodně přijatelné není. A pokud se týká těchto regiovlaků nemá smysl je vést až do Prahy, to je nesmysl, frekvence cestujících na úseku Praha - Benešov je jiná, než na úseku Benešov - Tábor. Jinak pokud se týká Chotovin, jsou mimo město Tábor, čili dopravu by si tam obec Chotoviny musela zaplatit. Nevím, proč by to dělala. Nemá smysl absolutně převrtat provoz na trati č. 220. Myslím, že by měly zůstat expresy Praha - Linec třeba se 4hodinovým intervalem a Praha - Český Krumlov v prokladu také se 4 hodinovým intervalem. A po dobudování 4. koridoru by v úsecích Benešov - Tábor a Tábor - České Budějovice měly jezdit dvouvozové pantery, např. s dvouhodinovým intervalem.
Čtvrtek, 22. prosince 2016 - 01:01:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2340
Registrován: 5-2002
A pokud se týká těchto regiovlaků nemá smysl je vést až do Prahy, to je nesmysl, frekvence cestujících na úseku Praha - Benešov je jiná, než na úseku Benešov - Tábor.

Když tohle zobecníte, tak to by opravdu "zařvalo" hodně, hodně dnes přímých spojení. Skoro všude najdete, že v půlce trasy je třeba kapacita X lidí a ve druhé půlce 4X. Klíčem k řešení je správný poměr intervalů před a za zlomovým bodem, popř. ne třeba 1:4 nýbrž 1:2 (a poloviční obsazenost na tom prázdnějším). Konkrétně zde bych si asi dovedl představit i nějaké to spojování jednotek v Benešově.
M250.0
Čtvrtek, 22. prosince 2016 - 08:04:34  
Neregistrovaný host
78.80.31.145
TZ: Nemá cenu mít P+R u každé zastávky. Jako hlavní nádraží pro Votice je podle mě stejně lepší to v Olbramovicích než to v Beztahově. Kolik lidí bude asi chodit nebo jezdit na vlak sem?


Wagon: Tak zastávku v Doubí u Tábora bych ponechal, mám to tam z chaty pěšky blíže než do Plané nad Lužnicí.
Zkuste to přihlásit do soutěže o argument roku, třeba vám to ještě vezmou.

Pokud chceme zachovat regionální vlaky, pak nemá mysl bezhlavě rušit zastávky.
To znamená co? Kde někdo před 150 lety vybudoval koleje a perón, tam musí stavět vlak? Případně, že se na nové trati ten perón kilometr od obce musí vybudovat znovu?

A pokud se týká těchto regiovlaků nemá smysl je vést až do Prahy, to je nesmysl, frekvence cestujících na úseku Praha - Benešov je jiná, než na úseku Benešov - Tábor.
Klíčové slovo: INDUKCE

Nemá smysl absolutně převrtat provoz na trati č. 220.
Kdy jindy je důvod ke změně, než když se absolutně promění infrastruktura? Trať zrychlila a vzdálila se od obcí. Trvat na zastávkách uprostřed pole, jenom aby obec nepřišla o zastávku, kterou má už od dob císaře pána, je nesmysl.

A po dobudování 4. koridoru by v úsecích Benešov - Tábor a Tábor - České Budějovice měly jezdit dvouvozové pantery, např. s dvouhodinovým intervalem.
Mezi Benešovem a Táborem aktuálně hobluje poloprázdná regína. A to tím zatím ještě jezdí lidi ze Střezimíře.
Mimo to, proč trváte na zlomení v Táboře, když chcete, aby na obou úsecích jezdila stejná souprava? Potom může stejná jezdit až do Prahy (samozřejmě zrychleně), jen se v Bene přihodí další jednotka, aby to pobíralo.
Čtvrtek, 22. prosince 2016 - 08:08:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6669
Registrován: 4-2003
M250.0:Bystřice má potenciál do Prahy, který autobusem s přestupem těžko vytěžíte.

Ten potenciál by snad šel využít, kdyby zastávka byla zde: https://mapy.cz/turisticka?mereni-vzdalenosti&x=14.6613896&y=49.7 331441&z=18&base=ophoto&rm=9hkBjxVw-DK9fa8

Nikoliv, když je zastávka v současném místě, odkud je to procházka z náměstí nějakých 1300 metrů. A jelikož i v současnosti je změna trakční soustavy u Benešova a nikoliv za Bystřicí směrem na Tábor, tak ani slon neposlouží a zatím nic zde použitelného není nakoupeno. Ale frekvenci na regionovu či autobus cpát do vozidla (oproti autobusu) řádově dražšího???

Tak přemýšlejte a třeba i něco navrhněte, ale stejně to asi zůstane tak, jak je [wink]

Jinak se mi fakt líbí, jak se podařilo na trati Praha - České Budějovice zavést dvě rychlé vrstvy, ovšem jediný výsledek bude částečné vyprázdnění rychlíků a přechod těchto lidí do Expresů, přičemž celkový počet cestujících patrně neporoste a lidé z rychlíků budou hýkat nadšením ze starých vozů. Na nedokončeném koridoru s jednokolejnými vložkami nezrekonstruovaných úseků vskutku zajímavý experiment za peníze daňových poplatníků [crazy].
Čtvrtek, 22. prosince 2016 - 08:16:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6670
Registrován: 4-2003
M250.0:Klíčové slovo: INDUKCE

Toto ale příliš neplatí pro oblast mezi Táborem a Benešovem, protože klíčové pojmy: Velikost sídel a jejich vzdálenosti od nádraží, hustota osídlení, vzdálenost od Prahy, částečně i odlišná spádovost díky jinému kraji atd..
M250.0
Čtvrtek, 22. prosince 2016 - 08:32:43  
Neregistrovaný host
78.80.31.145
Myslel jsem zejména Bystřici, Heřmaničky (+Sedlec-Prčici) a trochu Chotoviny.

Jinak mám na osobáky v téhle oblasti asi podobný názor, jako autoři této vizualizace, kteří tam namalovaly šukafon s vlekem. [proud]
Čtvrtek, 22. prosince 2016 - 09:02:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13144
Registrován: 10-2004
M250.0: Votice mají potenciál v přípoji od Votic (4500 obyvatel). Klíčové slovo "INDUKCE" je závislé na potenciálu. A ještě jedna věc: Pokud by ten spěšňák a expres zůstaly v přesném prokladu z Prahy, což si stejně vyžádá koncept příměstské dopravy u Prahy, tak přidání 3 zastavení (cca 10 minut) si vyžádá předjetí ve Veselí a přídání každého dalšího posouvá předjetí o 1 stanici na sever. Myslím si, že to setjěn spěje k tomu, že ten spěšňák bude předjížděn v Táboře.

Bram: Opravdu mě mrzí, že není veřejně přístupný výstup z průzkumů. Zavedením expresní vrstvy už teď je rozdíl mezi autobusy a vlaky o cca 30 minut ve prospěch vlaku, který se bude dále postupně zkracovat (Jančura přes Písek jezdí za 2:20, ale z Knížecí, přičemž letos to bylo prakticky nastejno. Já jsem naopak přesvědčen, že počet cestujících do tří let stoupne řádově na dvojnásobek dnešního stavu.
Čtvrtek, 22. prosince 2016 - 09:13:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10718
Registrován: 5-2004
No hlavne by to chtelo trosku konzistentni nazory. Aneb "z vlaku dalkova frekvence kvuli trem zastavenim utece" kontra "bus bystrice/chotoviny s dvojnasobnou jizdni dobou a 5-8 zastavkama u kazdy druhy psi boudy bude pro denni dojizdeni ideal"
dvx
Čtvrtek, 22. prosince 2016 - 09:15:22  
Neregistrovaný host
86.61.211.193
Bram: Jinak se mi fakt líbí, jak se podařilo na trati Praha - České Budějovice zavést dvě rychlé vrstvy, ovšem jediný výsledek bude částečné vyprázdnění rychlíků a přechod těchto lidí do Expresů, přičemž celkový počet cestujících patrně neporoste

Přesně jak píše Orky. Minimálně se očekává přetažení většiny cestujích od Jančury, určitě se další najdou i mezi těmi co teď cestovali IAD.
Čtvrtek, 22. prosince 2016 - 09:50:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4084
Registrován: 12-2004
dvx,Orky: Zatím nebyl žádný úbytek u Jančury na ČB - Praha poznat. Vyprodaný jezdí i posilový spoje, stejně ako kedysi...
Tak uvidzime...
Čtvrtek, 22. prosince 2016 - 09:54:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 943
Registrován: 12-2007
A neřeší problém zastávek možnost mít je "na znamení"? Většina z nich se projede a několik málo zastavení se v jízdní době ztratí.
Například zde zmiňovaný Řípec-Dráchov má počet nastupujících za den jen 5-10.
Čtvrtek, 22. prosince 2016 - 10:26:43  
Administrátor
Číslo příspěvku: 72166
Registrován: 4-2003
Zzz:
Co tak lidi potkávám, do vlaku obvykle nepřechází z busu, ale z [auto]. Nicméně dosud (rychlíky) to bylo zejména odjinad než z Budějc, kde se o autobusech, krom studentů, co jim náhodné výstřely nevadí, nemá moc cenu bavit. I z Tábora těch lidí přibejvá poslední rok docela dost.
V případě Budějc bych očekával přesun tak půl na půl z busů i aut, jen to bude asi přeci jen nějakou dobu trvat. V Táboře expresy přísun cestujících ještě více urychlí, už teď tam byl nástup dost výrazný a obvykle více než zdvojnásobil obsazení vlaku.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Čtvrtek, 22. prosince 2016 - 10:34:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5510
Registrován: 6-2005
Bram:
Kdyby se v libovolném směru mělo čekat na to, až jednou bude hotová infra, tak by se nezavedlo nikdy nic. Toto ostatně platí i pro Praha - Brno a Praha - Olomouc.

(Příspěvek byl editován uživatelem Mibl.)
Indivisibiliter ac inseparabiliter
Čtvrtek, 22. prosince 2016 - 10:39:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6671
Registrován: 4-2003
Mibl:Kdyby se v libovolném směru mělo čekat na to, až jednou bude hotová infra, tak by se nezavedlo nikdy nic. Toto ostatně platí i Praha - Brno a Praha - Olomouc.

Kde jsou ovšem koleje dvě (místy i tři), kdy provoz není narušován nepřetržitými výlukami, ale jen sníženou propustností............
Čtvrtek, 22. prosince 2016 - 11:29:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4085
Registrován: 12-2004
Martin Zlivský: Je to možné, uvidíse s koncem ledna, jak se bude situace vyvíjet.
Čtvrtek, 22. prosince 2016 - 12:30:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1088
Registrován: 12-2007
Tomáš Záruba: Přímá spojení na větší vzdálenosti zajišťují zpravidla rychlíky. Lze samozřejmě uvažovat o nějakém přímém spojení Votic s Prahou, ale potřebovalo by to návazné autobusy na spěšné vlaky jak v Olbramovicích, tak i ve Voticích, kterými by se cestující dostali do centra měst. Za Voticemi, nebo možná až za Heřmaničkami se osídlení mnohem menší, takže si myslím, že nemá smysl tahat spěšňáky z Prahy až do Tábora.
M250.0: To s tím spojením na chatu byl trochu pokud o žert z mé strany. Nicméně nová zastávka Doubí leží Blíž součásti Košic Doubí, kterým snad nikdy nejezdili autobusy VHD. Obyvatelé Doubí buď chodili do Košic anebo na zastávku Doubí, a asi poslední dva roky je autobusová zastávka v blízkosti odbočky na starou silnici do Roudné. Nemá podle mne smysl rušit zastávku, zvláště když bude blíže obce. Samozřejmě má smysl rušit zastávky uprostřed polí, které jsou velmi daleko od obce, např. jako se zrušila zastávka Straky na trati 071, a kdy Straky ve vazbu na Prahu směřují do Milovic. Ale Doubí opravdu v takové situaci není. Pokud se týká indukce dopravy - počet cestujících se ve směru od Prahy snižuje např. v Říčanech,, Mnichovicích,Senohrabech, Čerčanech a v Benešově, další sídla ale mnohem menší jsou maximálně do Heřmaniček, takže indukce by mohla být, pokud ale bude v Olbramovicích, Voticích a Heřmaničkách dobře napojená autobusová doprava. Vzhledem k tomu, že ale z Heřmaniček má být pouze zastávka, je poněkud problematické ta končit spěšné vlaky. Pokud se týká dvouvozového panteru, myslím, že snad není menší elektrická jednotka, proto jsem jej uvedl, a snad je rychlejší a příjemnější než Regionova. Co se týká zlomu v Táboře, jednak se zde problém v krajích a v jejich financování regionální dopravy a jednak Tábor je uzel, kde se setkávají rychlíky a na ně navazují osobní vlaky. Samozřejmě je možné mít dvouvozové pantery, které by byly vedeny v celé trase z Benešova až do Českých Budějovic, ale v Táboře by stejně musely nejméně čtvrthodinu čekat, než přijedou a odjedou rychlíky. A myslím, že zase těch moc cestujících, které by např. jeli z Plané nad Lužnicí do Sudoměřic u Tábora přímo zase tolik není, protože Tábor "stahuje" hodně cestujících. Mnohem horší je podle mého názoru zlom mimo železniční uzel, např. abych zůstal v Jihočeském kraji, tak např. v Počátku-Žirovnicích, místo toho aby byl např. v Horní Cerekvi.
Čtvrtek, 22. prosince 2016 - 12:45:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 72
Registrován: 7-2015
TZ: Domnívám se, že na půlhodina PHA-TA je realizovatelná pouze za předpokladu, že R po 60' prokládající Ex po 60' by nezastavoval více než dnes a to už teď je na příjezdu/odjezdu z TA interval 43/17. Zároveň v TA myslím není problém všechnu regionálku zapojit do uzlu jednou za hodinu. A jak sám říkáte, většina zastávek v úseku BE-TA má potenciál, pokud budeme rychle v Praze. Proto bych spíš sledovat řešení, kdy Ex7 pojede PHA-TA po 60' bez zastávky (až bude, tak Zahraďák). R17 bude spolu s Ex7 zapojena do uzlu TA. Zároveň ale musí být u Prahy mezi Ex a R půl hodina, což nám vlastně určuje časovou polohu těch R. Teď už jde jen o to, kolikrát se s nimi mezi BE a TA stihne zastavit. Seřadil jsem kandidáty na zastavení podle priority: Benešov, Olbramovice, Čerčany, Votice, Bystřice, Heřmaničky (bus od Sedlece-Prčic), Ješetice (bus od Miličína), Chotoviny. Všude, kde by se zastavilo, by to znamenalo asi nejrychlejší realizovatelné železniční spojení jak do Prahy, tak do Tábora. Vazby do ČB by byla s přestupem na Ex7 v TA, což oproti dnešku možná není zlepšení, ale zhoršení taky ne. V úseku PHA-BE by R platilo MD, v úseku BE-TA napůl MD a kraje. Samozřejmě pokud by kraj měl zájem obsluhovat těch pár vesnic respektive zastávek v poli vlakem, asi by se tam nějaký špičkový Os v podobě 810 ještě vešel.
Čtvrtek, 22. prosince 2016 - 13:33:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2343
Registrován: 5-2002
R17 v situaci s Ex podle mě mají dvojí účel:
1) Napojit do Prahy Veselí a okolí
2) Vytvořit spoklu s Ex (+/-) půlhodinový interval Praha - Tábor

Proto je dost dobře nelze dál zpomalovat a spíše by se měly hledat cesty k opuštění přinejmenším Olbramovic. Odtud ty Sp jako prodloužení Os do Prahy.
Čtvrtek, 22. prosince 2016 - 13:36:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3099
Registrován: 5-2002
kolikrát se s nimi mezi BE a TA stihne zastavit. Tak proč tam máte Čerčany?
Čtvrtek, 22. prosince 2016 - 13:49:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13147
Registrován: 10-2004
Brr:
"kolikrát se s nimi mezi BE a TA stihne zastavit. Tak proč tam máte Čerčany?"
Třeba kvůli potenciálu Týnec nad Sázavou centrum Prahy pod hodinu, nebo Sázava - Praha pod 1:10.
Čtvrtek, 22. prosince 2016 - 13:50:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3100
Registrován: 5-2002
TZ: já si nemyslím, že by jih Čech potřeboval 30min. interval do Prahy. To už je přehnané.
Výhodou konceptu, co navrhuje WWW, by byly vazby v Táboře od Milevska, Pacova i Bechyně jak rychle do Prahy a Budějovic, tak i do menších míst na 220. Krom toho to přináší možnost rychlého spojení Veselí, Soběslavi, Plané a možná i Sezimáku do Prahy, byť s přestupem a taky možnost rychlého spojení měst na severní 220 s Budějovicemi.
A kdyby vyšly šikovně polohy jihlavských R, tak by ty rychlíky od Prahy ani nemusely jet do Budějovic, mohly by, pokud by byl od nich přestup na ten brněnský R, jet buďto do Jindřichova Hradce nebo i do Třeboně (to teda asi v případě jejich zlomení v Táboře, dýzl Praha - Veselí by asi nikdo nerozdýchal).
Osobně považuji Tábor za místo, kde by měl být hlavní jihočeský uzel, na rozdíl od Budějovic. V Budějovicích jednak většina cest končí a za nimi je jen Krumlov. Nemyslím, že by přestupy směrem na Plzeň a Jihlavu byly nějak moc významné (schválně nepíšu do Brna - z jihu Čech to bude do Brna rychlejší po koridoru přes Prahu než kozí drahou přes Jihlavu).
Mladějov
Čtvrtek, 22. prosince 2016 - 13:54:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9262
Registrován: 3-2007
No. Takže diskuse o 220 skončila mnou zcela očekávatelným způsobem, když se toho ujme TZ a další vlakodromaři :
Půlhodinou ¨mezi Prahou a Táborem a vyhnáním místní obsluhy do autobusů.

[lol]
Čtvrtek, 22. prosince 2016 - 13:56:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3101
Registrován: 5-2002
Orky: to je mi jasné, ale on vybírá zastávky tak, aby, při rozestupu R/Ex 30 min. v Benešově mu vyšel uzel v Táboře. To Čerčany nijak neovlivní.
Mimochodem, mezi Prahou a Benešovem bych to viděl, krom Ex, co v BN projede, jeden R bez zastavení a jeden Sp ve stylu dnešní Arrivy, byť možná s předjížděním někde. Ale zastavovat s tím R (Čerčany, Senohraby, Mnichovice, Hostivař a Strašnice a k tomu nově Říčany), to už by možná bylo moc. Naopak, jmenované obce si nějaké spojení rychlejší, než Sp, vymohou, už si na něj zvykly.
Čtvrtek, 22. prosince 2016 - 13:58:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3102
Registrován: 5-2002
Místní obsluha mezi Táborem a Benešovem už dávno v těch busech měla být. Nebo se teda měl postavit koridor přes Votice, kam podstatná část té oblasti spáduje.
Čtvrtek, 22. prosince 2016 - 14:09:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2344
Registrován: 5-2002
Mladějov: Reagujete skutečně na to, co jsem psal?

Brr: já si nemyslím, že by jih Čech potřeboval 30min. interval do Prahy.
Jižní Čechy jako celek jistě ne, už je to dál. Proto se ten proklad může za Táborem klidně rozpadnou. Ale Tábor hodinu od Prahy (bavím se o stavu se SuVo) ano. Interval pojení pro více méně náhodně se chovající dojížďku by měl být někde mezi jízdní dobou a její polovinou (z toho pohledu, aby interval již neomezoval konkurenceschopnost spojení). Uznávám, že zde je to právě volba mezi 30 min. a 60 min. při JD cca 60, takže je to takové na hraně. Ale za situace, kdy při neexistující D3 v StČ a existujícím již koridoru má vlak reálnou naději být v této relaci konkurenceschopný i "ode dveří ke dveřím", mi přijde škoda ten potenciál riskovat.
Mladějov
Čtvrtek, 22. prosince 2016 - 14:11:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9264
Registrován: 3-2007
Reaguju na to, že celkový výsledek vám vyšel úplně stejně jako třeba u vámi diskutované 010. Prostě vy, Brr a další máte nějakou vaší (pořád stejnou ) představu a tu napasujete všude, bez ohledu na osídlení,traťové rychlosti, náklady (protože peníze přece pro vás vznikají rozpočtovým určením) a taky je potřeba vyprázdnit Jančurovi autobusy, ať to stojí (ne vás, ale tento stát) co to stojí.

Vy totiž řešíte pořád tak ani ne čtvrtinu problému : jak na nějakou trať narvat co nejvíc vlaků osobní dopravy.
Bez koexistence s nákladkou, s čímkoliv. Za náklady jakékoliv.
Da capo al fine.


Prostě když na konci mnohastránkových expozé se dočtu něco o půlhodině mezi Prahou a Táborem, tak mi to nedá nereagovat. Ale spíš se směju jednostrannosti vlakodromařů.

(Příspěvek byl editován uživatelem Mladějov.)
Čtvrtek, 22. prosince 2016 - 14:30:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2345
Registrován: 5-2002
Mírně řečeno se mýlíte. Nicméně K-R asi není to pravé místo na dokazování, jak přesně kdo k jakému dílčímu závěru dospěl a co přesně ho vedlo k tomu či onomu.

Závěrem: Podobně bych se mohl smát já jednoduchosti úvah (nejen vašich) hledající u odhadů počtů cestujících nějaké přímé úměry jen dle velikosti sídel popř. vzdálenosti. Nepatříte náhodou také mezi ty, kdo si před ne zas tolika lety "doslova ťukali na čelo" nad "nesmyslným vlakodromem" v příměstské, jakmile se začalo chodit pod 30 min...?
Čtvrtek, 22. prosince 2016 - 14:54:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 73
Registrován: 7-2015
Položme si dvě zásadní otázky:
1. Kolik rychlých vlaků se teď proveze přes S9 s intervalem 15'?
2. Kolik rychlých vlaků se po dokončení modernizace hl.n.-Hostivař proveze přes S9 s intervalem 10'? (nevěřím, že ho ROPID neobjedná, pokud to půjde)
Až budeme mít odpověď na tyto otázky, můžeme rozhodovat mezi variantami:
a) Ex: PHA-TA-... R/Sp: PHA-ČE-BN-významější zastávky-TA-...
b) Ex: PHA-TA-... R: PHA-BN-TA-... Sp/Os: PHA-ČE-BN-všude-TA...
Úsek za Táborem zatim záměrně neřešim.
Mladějov
Čtvrtek, 22. prosince 2016 - 14:58:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9267
Registrován: 3-2007
Kolik rychlých vlaků se teď proveze přes S9 s intervalem 15'?
2. Kolik rychlých vlaků se po dokončení modernizace hl.n.-Hostivař proveze přes S9 s intervalem 10'? (nevěřím, že ho ROPID neobjedná, pokud to půjde)
Až budeme mít odpověď na tyto otázky, můžeme rozhodovat mezi variantami


Ano, přesně tohle je jedna z věcí, které mám na mysli.
Čtvrtek, 22. prosince 2016 - 15:00:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3103
Registrován: 5-2002
Mladějov: je zajímavé, že osobáky s mizernou obsazeností (mimo několika špičkových vlaků standard mezi Benešovem a Táborem; už se mi ale několikrát stalo, že když jsem ve Střezimíři vystoupil, tak ve vlaku zůstaly dvě osoby: strojvedoucí a průvodčí) Vám nevadí. Přitom právě osobáky jsou ty pravé vyžírače kapacity pro nákladku, kterou se tu oháníte (a která na jih od Uhříněvsi skoro neexistuje). Nedivil bych se, kdyby ten Seidel, co jsem s ním jel minulý víkend do Krumlova, převezl víc lidí, než kolik jich použije Os vlaky mezi BN a TA za celý den. Jasně, autobusem by se to převezlo. Ale to, co jezdí v osobákách přes Českou Sibiř, to by ten autobus převezl taky. Teda po většinu dne by stačil taxík.
Mimochodem, já navrhuju vlaky nepřidávat, ale ubírat - a to tyhle vzduchovoziče, které slouží jen pro zaměstnávání strojvedoucího, průvodčího a pro dobrý pocit šotoušů, že dráha tu je jako dřív - dává možnost vystoupit u každé vrby. Přitom obce jsou krom Heřmaniček, Sudoměřic a Chotovin stejně umístěné daleko od dráhy, takže autobus to obslouží líp. A k tomu obslouží ještě vesnice, kam vlak nejede.
Čtvrtek, 22. prosince 2016 - 15:02:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3104
Registrován: 5-2002
Kolik rychlých vlaků se teď proveze přes S9 s intervalem 15'?
Teď se provezou tři za hodinu, jeden s předjížděním v Hostivaři.
Mladějov
Čtvrtek, 22. prosince 2016 - 15:10:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9268
Registrován: 3-2007
Já vám k tomu něco napíšu později. Jen stručně:

Názor, že bus ty obce obslouží líp, máte od stolu z Prahy, nebo si to myslí obyvatelé těch obcí ?

Víte, já jsem hlavně proti slepému aplikování stejných postupů paušálně všude.
Takže by mne třeba pro začátek zajímala tvrdá data z těch Os, R a tak za rok i z těch Ex ..a teprve pak bych si troufl něco rušit a podstatně překopávat.
Takže já samozřejmě nejsem pro zachování třeba Os za každou cenu..ale musí to být na základě nějakých dat, údajů, vyčíslení nákladů... a to, co tady zhusta pánové předvádíte, je spíš sociální inženýrství, pardon.
Čtvrtek, 22. prosince 2016 - 15:25:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13148
Registrován: 10-2004
Mladějov: Pokud osobáky na 221 nepojedou po 10-15 minutách až do Benešova, ale budou točit ve Strančicích, bude pro průjezd nákladky místa dost. A to, že třeba cestou ten náklad bude 2x předjetej rychlíkem, čímž ho zdrží na celkové trase o 10 minut, nikoho nezabije. Kapacita trasy tímto směrem na dvoukolejné trati až do Budějovic nebude problém.

WWW: Kolik se převeze jakých vlaků závisí na ochotě nechat rychlíky předjíždět osobáky.
Čtvrtek, 22. prosince 2016 - 16:56:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4086
Registrován: 12-2004
Mladějov:V Bystřici je to celkem jasný v kladiva. O víkendu jezdí busy nahodile a přes město málo, tak je ouspěšnější vlak ve 2h taktu.
Čtvrtek, 22. prosince 2016 - 18:23:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4087
Registrován: 12-2004
Šokovaný soudruh Pejša:
http://www.osz.org/index.php/zpravodajstvi-on-line-osz/35-zol-rep ortaze/3705-predseda-pejsa-na-jednani-ustredi-osz-jsme-sokovani-k de-vsude-nam-hrozi-otevirani-trhu

Jaký Os mají soudruzi z OSŽ na mysli, že by měl Ousteckej kraj sebrat Molochu a dát jinýmu?
Čtvrtek, 22. prosince 2016 - 18:37:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13150
Registrován: 10-2004
Brr: Co se týká Benešova, tak zde si myslím, že by měl být rychlý segment vlaků v intervalu 30 minut špičky a 60 sedla a víkendy s možností častějšího zastavování s tím, že do toho nebudou zahrnuty projíždějící expresy.
Čtvrtek, 22. prosince 2016 - 20:40:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11319
Registrován: 8-2004
Skeptik:
"Jo, a které zastávky na 220 by podle vás měly být zcela bez obsluhy (při modelu Ex a Sp)? Sem s nimi!"
Sp na 220: Benešov, bystřice, Olbramovice, Votice (??), Heřmaničky, Sudoměřice, Chotoviny, Tábor, Sezimák, Planá, Soběslav, Veselí, Veselí zastávka, Ševětín, Hluboká-Zámostí, ČB severní zastávka, ČB.
Brr:
"Ideální by bylo, aby nástup a výstup v Benešově byly stejné, a to se nepodaří.
Kromě toho, nezapomínejte ještě na Sp mezi Prahou a Benešovem."
Ve všech svých úvahách uvažuji dvě rychlé trasy Praha - Benešov za hodinu. Kvalita třetí trasy je jasně patrná již dnes.
Krom toho nevím z čeho by měl plynout nárok na zachování jakéhokoliv komerčního produktu (nejen v železniční dopravě, ale jakémkoliv odvětví).
M250.0:
"Co se vozidel týče, tak nejlíp třívozové jednotky - do Benešova po dvou, dál sólo."
[ok]
Orky:
"M250.0: Votice mají potenciál v přípoji od Votic (4500 obyvatel)."
Myslím, že ten přípoj lze vyrobit i v Olbramovicích.[uhoh]
Brr:
"já navrhuju vlaky nepřidávat, ale ubírat - a to tyhle vzduchovoziče, které slouží jen pro zaměstnávání strojvedoucího, průvodčího a pro dobrý pocit šotoušů, že dráha tu je jako dřív - dává možnost vystoupit u každé vrby."
Myslím, že šotouše přeci jen přeceňujete. Šotouši jsou zejména rádi, když na každém km dráhy je nějaký spoj. Zastávky je dílo zejména místních politiků ve spolupráci s politiky krajskými.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
Čtvrtek, 22. prosince 2016 - 20:46:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 638
Registrován: 3-2009
Myslím, že 3 segmenty v úseku Benešov - Tábor jsou správně.
1) Ex Praha - Tábor - Budějovice
2) R, který nezastaví v Olbramovicích, díky čemuž bude s Exem do Tábora tvořit z Prahy téměř přesný proklad
3) Os Tábor - Benešov (v tomto úseku staví vše kromě vyloženě polních zastávek) a pak z Benešova jen Čerčany a Praha.
A výhledově by se dalo uvažovat i o přímé lince z Prahy do Sedlčan...
Naopak nevidím význam v tom snažit se vozit rychle Říčany a Mnichovice - Os je sice o něco pomalejší, ale když se vezme v potaz jeho velmi krátký interval, tak by zastavení méně často jezdícího Sp opravdu mnoho nepřineslo. Zejména to platí pro Říčany, kde je rozdíl JD fakt docela malý a interval Os vlaků 15, výhledově i 10 minut.

Potenciál železnice v úseku Benešov - Tábor je zejména v dopravě do Prahy ve spojení jak s návaznou autobusovou dopravou, tak i P+R.
Železnice kolem Prahy roste fakt hodně a z oblast Olbramovic - Votic a spol. existuje nemalá dojížďky do Prahy, kterou vlak reálně má šanci z velké části vozit.
Čtvrtek, 22. prosince 2016 - 21:25:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13151
Registrován: 10-2004
Já vám všechny ty varianty shrnu, protože ve výsledku jsou varianty fakticky 2:
1/ Jednovrstvý (rozuměj model s podobným zastavováním všech vlaků a přibližně stejnou dobou jízdy).
2/ Dvouvrstvý model střídání pomalé a rychlé vrstvy (kategorie si doplntě dle svého uvážení. Pak vám z toho stejně pravděpodobně vyjde tohle, osobní vlaky dle uvážení škrtněte. V cílovém stavu po zrychlení dojde k tomu, že při současné zastavovací politice ta rychlejší vrstva se sjede s pomalejší akorát v Budějovicích (dnes je tam cca 8 minut, v budoucnu to bude míň). Každé další zastavení navíc bude generovat předjíždění. Čím víc zastavení oproti současnému stavu, tím bude blíž k Táboru, při zastavení té pomalejší mezi Benešovem a Táborem všude dost pravděpodobně ještě přes Táborem.
M250.0
Čtvrtek, 22. prosince 2016 - 21:42:43  
Neregistrovaný host
78.80.31.145
S tim příměstem je potřeby myslet trochu mimo krabici ([proud]). Myslím si, že model

Hostivař 10 minut
Senohraby 20 minut
Benešov 60 minut

by mnohem lépe odpovídal poptávce než ten současný. Pokud v Čerčanech zastaví něco rychlejšího, tak nemá cenu tahat až do Benešova dvoješus po půlhodině kvůli Čtyřkolů, Vysoký Lhotě a Mrači.
To máme rozestup R a Ex 40 minut.

Pokud by se někomu nelíbilo tohle, tak tu mám další možnost, a to každý druhý osobák useknout v Senohrabech/Čerčanech (vím, že to by se dělalo blbě, ale ne, že by to nešlo) nebo ho tamtéž předjet expresem. Důvod viz výše.
To máme rozestup R a Ex zhruba 50 minut.

Za 10 minut oproti dnešku si můžeme koupit Bystřici, Sezimák a Ševětín (pak by ale asi něco mezi TA a BE muselo zůstat).

Za 20 minut můžeme mít navíc Heřmaničky, Chotoviny a Zámostí a máme komplet to, co potřebujem. Pokud byse někdy vyškrábla nějaká ta minutka, tak zastávky ve Veselí a v Budějicích by byly milým bonusem.

Předjíždět v Táboře by asi taky šlo, ale pak nechytíte v Budějicích skupinu oběma vrstvami.

Wagon: Hromadná doprava má vozit hromady lidí. A ty v Doubí nikdy nebudou. Nemá cenu projíždět tam, kde to nic nepřinese, ale tady je rozdíl opravdu zásadní.
Skeptik
Čtvrtek, 22. prosince 2016 - 22:26:48  
Neregistrovaný host
62.245.88.89
Brr a spol.: Autobus to líp neobslouží, neb to neobslouží buď vůbec, nebo naprosto blbě. Jako ostatně jinde, kde zařvaly Os vlaky, protože si kraj postavil hlavu (třeba v Katovicích na 190). A jak "skvěle" dokáží autobusy obsloužit některé obce bývá zřejmé při náhradce (výjimky samozřejmě existují, někde si při NAD polepší).
Proč dále zpomalovat regionální dopravu jejím převáděním na silnici? Téměř každý šukafón i na trati s Vmax=60 je rychlejší, než linkový autobus.
A argumenty o omezení propustnosti trati 220 zastávkovými Os vlaky jsou zcela liché. Přibyla a ještě přibude druhá kolej a nákladní doprava se přitom blíží nule. Navíc ze zdejší ankety jasně vyplynulo, že těch zastávek "na odstřel" na 220 až tak moc není.
Až bude koridorizace 220 dokončena, její atraktivita ještě stoupne a bude zajímavá i pro obce, které neleží přímo u ní (třeba ten Sedlec-Prčice). Čili i takové "Nové Heřmaničky" s parkovištěm P+R budou docela zajímavé.
Čtvrtek, 22. prosince 2016 - 22:41:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2346
Registrován: 5-2002
Já bych ještě přece jen... jestli z R uděláte (polo)Sp severně od Tábora, tak zapomeňte na možnost projet Ex Veselí. I taková Soběslav už to bude mít pomalu lepší Os k Ex (kdyby tedy nějaký jel - takže spíš bude řev, že ten Ex je vlastně R a jak tomu Soběslav příjde, a šup už jich tam půlka bude taky). Tím se rychlík na jižní 220 definitivně zbaví dálkové frekvence a aby v něm aspoň někdo jel, bude se zastavovat opravdu všude mimo Dráchova apod.
Pak už zbývá pár formalit jako změna kategorie na Sp (severně) / Os (jižně Tábora) či objednatele, a oklikou se dostaneme více méně ke stavu platnému před 14 dny (až na okolí Olbramovic).

Chápete? Nebo se vám to takhle líbí?
M250.0
Čtvrtek, 22. prosince 2016 - 23:14:50  
Neregistrovaný host
78.80.31.145
tak zapomeňte na možnost projet Ex Veselí.
Zapomenuto [wink].

I taková Soběslav už to bude mít pomalu lepší Os k Ex (kdyby tedy nějaký jel - takže spíš bude řev, že ten Ex je vlastně R a jak tomu Soběslav příjde, a šup už jich tam půlka bude taky).
Soběslav si tímto oproti dnešku co do jízdní doby nepohorší. A MD si je co do zastavovací politiky schopné stát vcelku tvrdě za svým.

Tím se rychlík na jižní 220 definitivně zbaví dálkové frekvence a aby v něm aspoň někdo jel, bude se zastavovat opravdu všude mimo Dráchova apod.
Ty apod. jsou polovina až dvě třetiny dnešních nerychlíkových zastávek.

a oklikou se dostaneme více méně ke stavu platnému před 14 dny (až na okolí Olbramovic).
S ohledem na výše uvedené spíš méně než více, ale i kdyby, tak to bude přímo a pravidelně.
Čtvrtek, 22. prosince 2016 - 23:49:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13153
Registrován: 10-2004
M250.0:
"S tim příměstem je potřeby myslet trochu mimo krabici ([proud]). Myslím si, že model

Hostivař 10 minut
Senohraby 20 minut
Benešov 60 minut
"
Hlavně je potřeba myslet reálně, aby se to vůbec dalo nakreslit tak, aby osobáky nebyly věčně předjížděné, navíc zrovna Čerčany a Senohraby na pravidelné předjíždění moc nejsou, stejně tak Čerčany i Senohraby nejsou úplně vhodné na pásmové vlaky. Příměstské tratě v okolí Prahy jsou použitelné pro 15 minutu, ale na 10 minutu s rychlíky to není. To jde v Radotíně, kdy jsou rychlíky fakticky stejně rychlé jako osobáky, ale mít 10 minutu do Řevnic půjde sotva, pokud nemají rychlíky poskakovat. A tady by to bylo stejné. 10 minuta do Starnči znamená i se 4 kolejkou do Hostivaře to, že buď bude interval 8/8/14 nebo se bude předjíždět v Uhříněvsi.
M250.0
Pátek, 23. prosince 2016 - 08:37:27  
Neregistrovaný host
78.80.31.145
navíc zrovna Čerčany a Senohraby na pravidelné předjíždění moc nejsou, stejně tak Čerčany i Senohraby nejsou úplně vhodné na pásmové vlaky.

Jak se teda pozná, že je stanice vhodná na předjíždění/obracení? Uznávám, že obracet v ČČ nic moc, ale zase si nedokážu představit o moc lepší konfiguraci obratové stanice, než mají Senohraby. Na předjíždění je to v obou stejný jako všude jinde (pokud by se teda nesešly v Seno oba směry, což teď nemam spočítaný). Ano, neni tam stošedesátka, takže by to bylo o něco pomalejší než třeba v Řečanech. A v ČČ by se musel dolní pacifik uklízet na 3. SK a z horního vymlátit šukafony s vlekem, což obojí lze.

O desetiminutě do Strančic jsem nikde nepsal.
Pátek, 23. prosince 2016 - 09:18:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13157
Registrován: 10-2004
M250.0: Pozná se to tak, že má dostatečný počet hran a vhodnou konfiguraci kolejiště. V Senohrabech jsou jen 3 koleje a pravidlené obracení většiho množství vlaků způsobí to, že z tý stanice udělá zastávku. A při půlhodině, nebo ve špičkách i častější, rychlé vrstvy to může při zpožděníci a jiných mimořádnostech působit problémy. Uklízení vlaků v Čerčanech vyžaduje další technologické úkony, které můžou mít vliv na stabilitu provozu, za určitých okolností na to vůbec nemusí být čas. 20 minuta v celé trase je trochu málo i při 15 minutách ráno už jsou údajně některé vložené vlaky zralé na dvojice, což není divu, když v cestě stojí 15 tisícové Říčany. Trať 221 (S9) je trať s jednou z nejrychleji rostoucích frekvencí v okolí Prahy, za posledních 8 let (viz ročenka dopravy) zde vzrostl počet cestujících skoro dvojnásobně.
Pátek, 23. prosince 2016 - 16:21:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4088
Registrován: 12-2004
http://www.osz.org/index.php/zpravodajstvi-on-line-osz/36-zol-inf ormace/3709-my-odborari-na-zeleznici-nebranime-jen-sva-pracovni-m ista-ale-poukazujeme-na-souvislosti-ktere-nekdy-zustavaji-verejno sti-skryty
M250.0
Pátek, 23. prosince 2016 - 17:58:30  
Neregistrovaný host
78.80.31.145
Na předjíždění nákladů jsou Senohraby krátký a když by se tam osobáky pravidelně předjížděly nebo točily (uhnuly těsně před rychlíkem), tak je poměrně nepravděpodobný, že by tam bylo potřeba předjíždět ještě něco jinýho. Ostatně předpokládám, že Senohraby jsou konfigurovány tak, jak jsou, právě proto, že byla vize, že se zde budou vlaky obracet - aby nemusely v jednom směru křížit protisměr, což je velmi nevhodné, leč děje se tak skoro všude (nulté obratové koleje se u nás moc neumí)
Když se v Čerčanech udělalo málo hran, tak jsou holt potřeba další technologické úkony. Ale kolej 3 byla postavena právě kvůli tomu, aby se neblokovala hrana. Jinak je taky možné nechat regínu od 210 na 5. a na 5b pustit dvoješus (výstup a nástup pouze u první jednotky). To kdyby nastaly ty určité okolnosti.

Samozřejmě vše do Senohrab i do Benešova ve dvojicích. Tam, kde zatím pobírá (byť hraničně) sólo po 15, bude dvojice po 20 pobírat bez problémů.
Bkp
Pátek, 23. prosince 2016 - 18:32:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7650
Registrován: 8-2003
Zzz:
Souvislosti, které někdy zůstávají veřejnosti skryty... Slza mi dojetím až ukápla. Nebo mi to zůstalo skryté.
Slepeckou holí se golf nedá hrát!
Pátek, 23. prosince 2016 - 18:56:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13160
Registrován: 10-2004
M250: I kdyby, tak je celkově nesmysl ubírat nabídku na nejzatíženější příměstské trati v nejpřetíženějším úseku, aby se mohl posílit provoz do Senohrab o 1191 obyvatelích, kde je nabídka dostatečná. Dneska už na všech vložených vlacích mezi 6:39 až 8:09 včetně jsou provozovány dvojité soupravy, protože ty vlaky jezdily v sóle přetížené, takže celková nabídka činí 8x471 do hodiny ranní špičky.
Pátek, 23. prosince 2016 - 19:06:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4090
Registrován: 12-2004
Bkp: Ty souvislosti mi rovněž unikají. Snad jednou pochopím celospolečenskou spásonosnost této organizace. Snad tedy bude vyslyšen její hlas a nebude za pár let pozdě....jen tak ještě zjistit, na co pozdě.(?)
Každopádně sqělé téma k ňákýmu tomu Vánočkovýmu rozjímání, nad narozením soudruha Ježíše...
Pezos
Pátek, 23. prosince 2016 - 19:26:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 405
Registrován: 4-2014
Zzz: V poslední době jsou odbory hodně aktivní třeba u home office. Výsledek snad netřeba komentovat...
M250.0
Pátek, 23. prosince 2016 - 19:45:11  
Neregistrovaný host
78.80.31.145
A chcete říct, že 6x471 by nestačilo (navíc při rovnoměrnějším rozložení cestujících)? Když už chcete tahat čísla z klobouku, tak Mnichovice mají 3524 a Mirošovice 1249, takže dohromady 6684. To je třeba dvakrát víc než Strančice + Světice. Nešlo by z podobných důvodů zkrátit strančické obraty do Říčan? [uhoh]
Zkrátka když nemáme dostatečně kapacitní infrastrukturu, tak je potřeba ji využívat s rozmyslem. Tady se ta dvacetiminuta přímo nabízí, not a bene když by to pomohlo časovým polohám dálkovky, čímž tahle myšlenka vlastně vznikla.
Pátek, 23. prosince 2016 - 21:00:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13161
Registrován: 10-2004
M250.0:
"A chcete říct, že 6x471 by nestačilo (navíc při rovnoměrnějším rozložení cestujících)?"
Chci a nebojím se toho. Navíc při omezení nabídky na 60 minut do Benešova by poptávka rozhodně rovnoměrně rozložená nebyla.
M250.0:
"Když už chcete tahat čísla z klobouku, tak Mnichovice mají 3524 a Mirošovice 1249, takže dohromady 6684. To je třeba dvakrát víc než Strančice + Světice. Nešlo by z podobných důvodů zkrátit strančické obraty do Říčan? [uhoh]"
Ve Strančicích je významný přestupní uzel, kde končí 8 regionálních linek, z toho třeba 461 ráno váže na každý vlak (průměrný interval 15 minut)

M250.0:
"Zkrátka když nemáme dostatečně kapacitní infrastrukturu, tak je potřeba ji využívat s rozmyslem. Tady se ta dvacetiminuta přímo nabízí, not a bene když by to pomohlo časovým polohám dálkovky, čímž tahle myšlenka vlastně vznikla."
Na 221 je místa dost, navíc v dohledné době bude až do Hostivaře 4 kolejka.
M250.0
Pátek, 23. prosince 2016 - 21:19:19  
Neregistrovaný host
78.80.31.145
Čtyřkolejka bude jenom na Zahraďák a to nic moc neřeší. Dva dálkové vlaky se ve sledu neprosmýknou. Ta čtyřkolejka by měla být někde uprostřed, ale kam ji dát a nebourat.

Navíc při omezení nabídky na 60 minut do Benešova by poptávka rozhodně rovnoměrně rozložená nebyla.
Kolik lidí jezdí z Benešova osobákem (a bude jezdit z Čerčan, až tam zastaví R)? Mrač, Vysoká Lhota a Čtyřkoly s tím nijak zásadně nezahýbou.

Chci a nebojím se toho.
To znamená, že průměrná obsazenost je nyní více než tři lidi na čtyřku, je to tak?