Diskuse K-report » Archiv 2016 » Železnice » Tratě v západních Čechách » Archiv diskuse Tratě v západních Čechách do 22. 01. 2016 předcházející | další

Archiv diskuse Tratě v západních Čechách do 22. 01. 2016

dolů
   autor příspěvek
DHaK
Pondělí, 11. ledna 2016 - 23:01:41  
Neregistrovaný host
92.62.226.10
Mk: Díky za fota. Byly opravy i dále k Nezvěsticím? V Nez. byly k vidění hromady těch práhů s traverzou, dle toho soudím, že i dál za Příkosice se dělalo. Alespoň bude na čem rušit "3x - 1435x dražší" vlaky, nežli jsou busy výborných kámošů krajských bafuňářů.
Úterý, 12. ledna 2016 - 10:50:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 891
Registrován: 10-2007
2DHaK:
Opravený úsek končí kousek za vyfoceným přejezdem. Současná stavba se věnuje pouze úseku Příkosice - Rokycany.
Úterý, 12. ledna 2016 - 12:36:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3364
Registrován: 11-2009
Ja jsem toho nazoru, ze cesta umyslneho zdrazovani silnic jen kvuli tomu, aby se ekonomicky vyplatilo posilat neco vlakem, je nesmysl - resp. cesta do pekel. Ve vysledku do bude znamenat, ze na tom budou biti ti, kteri se bez silnicni dopravy neobejdou a naopak ti, kterym by se to vyplatilo, si najdou nejakou skulinku, jak pravidla obejit.

Tu spravnou cestu vidim v "lepsi zeleznici" ... proste zaridit to tak, aby zeleznice byla dostatecne atraktivni - at uz sama o sobe, nebo jako kombinovana forma dopravy.
Rekneme, ze v dnesni dobe je aktualnim tematem zasvihnuti kamionu pri ceste pres kanal - diky tomu se stava silnicni doprava v tomhle smeru znacne casove nespolehliva. A prave takovych situaci by mohla vyuzit zeleznice ... ono je to podobne, jako v osobce. Pokud potrebuju jet Plzen - Praha, jsem tam autem za hodku, vlakem za dve. Financne to je nebe a dudy, presto pomerne casto jedu do Prahy autem, protoze ten "priplatek" za cestu autem neni v absolutni hodnote tolik, aby me to zruinovalo a nejsem zavislej na externich sluzbach. Pokud se budem bavit o ceste Plzen - Ostrava, je to v relativnich hodnotach podobne, ale uz je dost rozdil, jestli ty radove 4 az 5 hodin drepim za volantem na tankodromu, nebo se vezu. A predstava, ze tam pro neco jedu na otocku, uz hranici s masochismem, pokud se bavime o ceste autem.

Jestli za neatraktivni nakladni dopravu muzou CDC, nebo zeleznice vseobecne? Oboji je pravda; neco jsou fyzikalni zalezitosti, ovsem druha vec jsou byrokraticke prekazky. A zatimco vlak po stavajici infrastrukture bude prevazet soukromnik srovnatelne rychle jako statni cargo, nesrovnatelne rozdily muzou byt v pristupu, rychlosti odezvy a vseobecne ochoty spolupracovat.
A zrovna modri v tomhle podrizli zidli sami sobe - meli solidne fungujici system, kteremu chybela pouze "snaha chtit dobre fungovat". A misto zmeny k lepsimu zacali s pitvanim zaziva a nekolika amputacemi dulezitych organu.

Ve vysledku to znamena, ze tam, kde melo modre cargo konkurencnci vyhodu, z ni nedokazalo (resp. nechtelo se) tezit. A ve vysledku to pak znamenalo, ze i podniky, pro ktere by jinak cesta po zeleznici mela nemaly potencial, tuto variantu zavrhli. Proste kamionovy spediter vysel vstric tam, kde zeleznicni urednik nechtel. A kdyz pak po uvolneni sluzby statnim podnikem ma moznost diru na trhu zaplnit soukromnik, uz o sluzbu neni takovy zajem, bo se proste firmy zaridily jinak.
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Úterý, 12. ledna 2016 - 12:40:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5715
Registrován: 5-2002
Sim hezky popsal realitu. Nicméně jsou (nejen zde) lidi, kteří tvrdí že to co tu popisujete jsou problémy státního dopravce a soukromník bude pružnější atd...[biggrin] (zvláště, když máme v blízkosti terminál KD)
A najednou se nám v praxi výhody pružných soukromných firem na železnici jaksi rozplývají a v porovnání s národním Cargem je výsledek stejný - jede se autem.



Zas to neviďte tak černě - i pomalá doprava může být výhodná, viz lodě... Pokud se nižší cena dopravy vyplatí i přes nižší rychlost, může to tak fungovat.

Zkuste si představit že na kontejneru máte zboží za milion. Denně pošlete do Hamburku jeden, (kombinovaná) dráha to zvládne o den déle. (Ne o týden - připusťme o den, na manipulaci)

Do logistického cyklu potřebujete tedy trvale jeden kontejner toho zboží navíc, kvůli pomalejší dopravě. Peníze nejsou zadarmo, je to trvale deponovaný milion korun. Ty máte za úrok třeba 5% ročně, to je 50 tisíc ročně náklad - to jsou dvě stovky na jízdu.

Pokud železnice resp. kombinovaná doprava nabídne spolehlivou službu, může se to vyplatit. Ale ta spolehlivost je nutná, nemůže to jezdit plus mínus týden. Zboží navíc v oběhu pak může být i výhoda v případě průseru (výrobního, odběratelského) - dožene se to po silnici... A i blbé stokoruny u takových přeprav nakonec rozhodují... Cena "mrtvého" zboží se v logistických cyklech počítá naprosto běžně, ne vždycky se ale ještě uvažují varianty s pomalejší dopravou která je levnější... Prostor k růstu určitě je, ovšem spolehlivost železniční nákladní dopravy je u takových přeprav naprosto zásadní.
Vladimír_b
Úterý, 12. ledna 2016 - 12:48:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2599
Registrován: 6-2008
Ale opravdu chce veřejnost financovat třetí a čtvrté koleje, aby bylo max o 10% kamionů méně a dálniční síť se kvůli tomu stavěla klidně ještě o dalších 50% pomaleji než dnes???

Ano, to by opravdu musela. 10% silniční nákladní dopravy znamená 40% objemu železniční nákladní dopravy, tedy 38 mil. tun (Zdroj - Ročenka dopravy 2014).


Ale hovno! Lež je jenom jiný pohled na pravdu a propaganda musí být důsledná! Vezměte si Pn kategorii a trať např. 220 za "světla" tam taky projede jedno Lv Cargo. 190? Celý půl den se plahočí JEDEN náklad z ČB do Plz, odpo naopak, 170 na Cheb? Jedna Planá odpo z Plzně? 160 a 180 průběžná na nule (exd nepočítaje)... A takhle bych mohl dlouze pokračovat. Na cca 75% tratí není vyčerpaná kapacita dopravní cesty ani na 50%. U 2kolejek ještě méně, tak co to tu kecáte za kraviny??? Kdyby sždc úmyslně koridory nesnižovali propustnost (myšlena likvidace použitelných předjízdných kolejí pro dlouhé vlaky, každý nemá Siemense) a povedení krajští hrobaři osobky zbytečně nezahusťovali a nevyčerpávali kapacitu dopravní cesty, tak je mnohem větší šance něco protáhnout. Další hřebíčkem do rakve je samotné řízení na dráze. Na chebské jezdili náklady ve svazku na odhlášku a dnešní trdla čumící do JOPky ani neumí řídit dopravu. Vlak zastavující na přímou, vlak projíždějící bokem. Takhle se dneska křižuje. Nebo ve stanici je mimo 1.dk platná návěst 57 c (po staru) tedy 10km/h a co udělají? Motůreček na první, "klasiku" bokem. Jsou to prkotiny, ale tím to všechno začíná. Tak laskavě neblbněte lidem hlavy vašimi čísly vytrženými z kontextu.
Problém může být na trati z Děčína do Bad Schandau s kapacitou, ale na druhou stranu proč se s Německem používá více méně jen jeden přechod? Ostatní umrtvili a Schirding nic moc.
EU chce sama od sebe do pár let převádět kamiony na železnice.
Úterý, 12. ledna 2016 - 13:08:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2374
Registrován: 7-2008
Viděl jsem nový svršek i dal směrem k Nezvěsticím.
Úterý, 12. ledna 2016 - 13:57:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6893
Registrován: 5-2002
ad Vladimír_b: no, vybrat si nejméně zatížené tratě, to chce odvahu [biggrin].

Já zde mluvím o hlavních páteřích nákladní železniční dopravy, tedy tratích Děčín - Mělník/Praha - Kolín - Česká Třebová - Brno - Břeclav, Česká Třebová - Přerov a Břeclav - Bohumín.

A zde je potřeba výrazně navýšit kapacitu dráhy hlavně v úsecích Lysá - Česká Třebová a Přerov - Bohumín.

Na nepoužívání jiných přechodů do Německa než Děčín je jednoduchá odpověď: nevyhovující infrastruktura a to na obou stranách hranice.

U přechodu Cheb - Schirnding navíc je problém i v tom, že se asi nikdo nepodíval do mapy.
Úterý, 12. ledna 2016 - 15:32:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1131
Registrován: 4-2003
Jsme ze západních Čech docela daleko...
Ale co je vyčerpaného třeba mezi Lysou a Třebovou? Já jsem v letech 2008-2012 bydlel v Pardubicích u trati a v noci běžně projely čtyři vlaky za hodinu. To nezní jako vyčerpaná kapacita dvoukolejky s autoblokem. To že je vyčerpaná v určitých částech dne přeci ještě neznamená že budeme budovat novou infrastrukturu, když můžeme určitou část dopravy přesunout na časy, kdy je kapacity dost (tedy v tomto případě na noc).
Já prostě nechápu, proč ta nákladní doprava v určitých úsecích nemůže být směřována především na noc, proč je potřeba další beton, další stavby, další prachy.
Čímž teda nijak nezpochnybňuji, že by se osobka v určitých místech a časech mohla omezit, protože to co je dnes nejen mezi Prahou a Třebovou, mi přijde hodně přemrštěné.

(Příspěvek byl editován uživatelem Láďa 2 .)
Úterý, 12. ledna 2016 - 15:57:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 892
Registrován: 10-2007
Viděl jsem nový svršek i dal směrem k Nezvěsticím
Kde?[happy]
Úterý, 12. ledna 2016 - 16:06:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6897
Registrován: 5-2002
Já prostě nechápu, proč ta nákladní doprava v určitých úsecích nemůže být směřována především na noc, proč je potřeba další beton, další stavby, další prachy.

Aby byla nákladní doprava efektivní, musí jezdit nepřetržitě.
Proč nejezdí kamióny jenom v noci?
Vždyť je to stejné jako u té osobky. Máme lokomotivy, které musí jezdit. Máme vozy, které musí jezdit (a prakticky se to ani zastavit nedá, bavím se například o stovce 630 metrů dlouhých souprav), máme strojvedoucí, kteří chodí do práce atd., atd.
A to vše se musí hýbat. Skoro nepřetržitě. Nejde vyrazit ve 22:00 a zastavit v 5:00 a počkat si. Ujedete horko těžko 400 km. To náklady nepokryje a dojde ke zdražení. Dojde - li ke zdražení, přepravy půjdou na silnici. Teprve až se ucpe silnice (a i Praha a D1 mají do toho hodně daleko) a začne z tohoto důvodu zvedat ceny, mohly by zase vyjet vlaky. Jenže ty už nevyjedou, protože již zkrachovaly.

Dále pokud by nákladní vlaky vyrazili naráz na noc, tak ucpou tratě jen sami sebou.



Já jsem v letech 2008-2012 bydlel v Pardubicích u trati a v noci běžně projely čtyři vlaky za hodinu. To nezní jako vyčerpaná kapacita dvoukolejky s autoblokem.


Od roku 2012 ND na koridorech stále stoupá. Já taky v roce 2012 jezdil Uhřiněves - Bratislava bez zastávky a těsně nad 4 hodiny. A dnes?

Řešení je:
a) udržet kapacitu pro nákladní dopravu po celý občanský den a to včetně výluk.
b) stavět tam, kde se opravdu vlaky nevejdou. Za prioritu v tomto vidím dnes tratě Lysá - Hradubice - Česká Třebová a Přerov - Bohumín.

Bílá kniha o dopravě má velké cíle. Například vymístit dálkovou nákladní dopravu na železnici. To například znamená zdvojnásobení železniční nákladní dopravy do roku 2030 a nebude to na všech tratích, ale budou to muset absorbovat pouze koridory a tratě jejich významu se blížící.

Když ukáži v Německu NJŘ 501, tak se mě ptají, zda tam máme šestikolejku nebo tu šílenost provozujeme jen na čtyřech kolejích? [angry]
Úterý, 12. ledna 2016 - 16:30:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5208
Registrován: 6-2005
Za prioritu v tomto vidím dnes tratě Lysá - Hradubice - Česká Třebová a Přerov - Bohumín.

Sice jsme trochu daleko ze západních Čech, ale jak je na tom v tomto ohledu Brno - Vranovice? Nepatří do stejné kategorie?
Indivisibiliter ac inseparabiliter
Úterý, 12. ledna 2016 - 16:51:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6898
Registrován: 5-2002
Nepatří do stejné kategorie?

Asi spíše patří.
Úterý, 12. ledna 2016 - 16:54:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2375
Registrován: 7-2008
U Mešna v oblouku vypadal svršek jako nový. Dál jsem viděl u trati zjevně použité kolejnice a pražce i vytrhaná kolejová pole. Místo si už nepamatuju. Jinak do Příkosic přijelo od Rokycan pět lidí, 3 pokračovali v 11:02 dál + 1 žena odtamtud. Do Nezvěstic nás dojelo 5. Z Nepomuku ve 12:37 jelo 13 lidí, do Blatné přijelo 10, stavělo se Kotouň, Kasejovice, Lnáře a Tchořovice, Životicemi si nejsem jist.

Těch cestujících není moc, ale na úseku Postoloprty-Žatec jezdí 3 až 5 lidí ve všední den odpoledne, Most-Postoloprty 10 až 20, takže asi tak.
Úterý, 12. ledna 2016 - 20:33:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2494
Registrován: 9-2005
Dnes po dlouhééé době došlo ke křižování osobáků v žst. Nemilkov...17519 (+29´) x 17520 (+4´).
M 250.0
Úterý, 12. ledna 2016 - 20:40:47  
Neregistrovaný host
78.80.31.145
Nechci Vám kazit radost, ale co müslíte, že dělají v tom Nemilkově ráno 17500 a 17501?
Středa, 13. ledna 2016 - 12:03:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2495
Registrován: 9-2005
Radost jste mi nezkazil.[happy] Já takhle brzo ráno po této trati nejezdím, takže jsem netušil, že se v Nemilkově pravidelně křižuje. Každopádně to bylo pro mě takové zpestření než klasický kříž v Kolinci.
Středa, 13. ledna 2016 - 22:56:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 392
Registrován: 12-2007
dnes me prijemne prekvapil odjezd sc515, rx763 a os7815 pomerne rychle za sebou
to se:
a) extremne zadarilo
b) vyuzila se nejaka nova vlastnost noveho zhlavi
c) posilali vlaky stridave po dvou kolejich do Chrastu
?

minuly tyden zase videno operativni predjizdeni chcipleho osobaku v Ejpovicich nakladem po prostredni koleji

[sotomode on]
to ma hned clovek radost, kdyz to takhle jezdi [happy]
[sotomode off]
Brambor
Čtvrtek, 14. ledna 2016 - 15:28:49  
Neregistrovaný host
146.102.188.46
Nevíte, jak to vypadá s rozšířením 177 do Teplé aktuell? Na netu nic, mladšího než 5 let, není...[uhoh]
Čtvrtek, 14. ledna 2016 - 16:14:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1173
Registrován: 12-2007
Brambor: Nijak. Není to plánováno.
Brambor
Čtvrtek, 14. ledna 2016 - 17:30:02  
Neregistrovaný host
146.102.188.46
Jis: Děkuji. Myslel jsem si to, ale překvapilo mě, že to tehdy bylo v docela pokročilé fázi... Myšlenka je to dobrá. Nemáš nějaký zdroj, že to jaksi přestalo být plánováno?
Čtvrtek, 14. ledna 2016 - 17:32:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5049
Registrován: 9-2005
V pokročilé fázi se nedá říci. Podobných studií má SŽDC plné šuplíky.
Čtvrtek, 14. ledna 2016 - 17:37:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1175
Registrován: 12-2007
Nemáš nějaký zdroj, že to jaksi přestalo být plánováno?

Abychom si rozuměli: v různých dokumentech je ta trať stále zanesena (ze setrvačnosti), nicméně reálně nejsou v současné době podnikány žádné kroky k její realizaci. A ani v dohledné době rozhodně nebudou, protože priority jsou zcela jiné.
Čtvrtek, 14. ledna 2016 - 18:18:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 204
Registrován: 4-2012
Tak od zítra prý další degradace rychlíků vyšší kvality [sad]. Řazení Aee + Bbdgmee + Bee + Bpee + B.
Čili místo průběžného zapůjčování vozů do Prahy se rovnou upraví dislokace
749.243-2
Čtvrtek, 14. ledna 2016 - 18:39:58  
Neregistrovaný host
160.218.160.217
To není nic nového, jen legalizace skutečnosti. Třeba se aspoň tímhle opatřením podaří, že B řazená v kmeni Rx, aspoň nebudou koženky :-| ,zatímco plyše si jezdí na osobákách :\'-(
Posláno z mobilu.
Malý_fotograf
Pátek, 15. ledna 2016 - 11:36:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5781
Registrován: 5-2002
749.243-2: Plyše na osobákách je problém domovské stanice Plzeň a lemplovství posunovačů, kteří prostě vezmou první vůz dané řady (někdy ani to ne) co je po ruce (nevěřím na to, že lepší vozy jsou v osobácích naschvál, pouze prostě byl takovej vůz zrovna na kraji řady na POLu nebo lobezských kolejí). Cheb má většinu vozů humanizovaných.
Na každou svini se někde vaří voda. I na mě.
Pátek, 15. ledna 2016 - 13:02:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2022
Registrován: 6-2011
Bude Béčko i na RX770 a RX750 ?
Malý_fotograf
Pátek, 15. ledna 2016 - 13:24:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5782
Registrován: 5-2002
6332:
750 ano, nově denně na pozici 367 - jezdí chebská souprava (další dvě béčka jako nedělní posila zůstávají)

770 v kmenové soupravě ne - jezdí plzeňská souprava (béčko je na 770 nadále jako posila v neděli)
Na každou svini se někde vaří voda. I na mě.
Pátek, 15. ledna 2016 - 13:39:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2023
Registrován: 6-2011
MF: Díky, tak alespoň ta 750 [happy]
Tudíž Chebské RX budou mít Béčko, zatímco Klatovské nět

2023
Pátek, 15. ledna 2016 - 14:37:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 205
Registrován: 4-2012
Klatovské soupravy mají Béčko na pozicích 367-366 pravidelně již od změny grafikonu.
Pátek, 15. ledna 2016 - 19:52:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7847
Registrován: 6-2004
Dotaz:

nová světelná předvěst žst. Janovice (od Domažlic) je také situována vlevo (na místě původní mech. předvěsti)?

Díky za info
fíramašin
Pátek, 15. ledna 2016 - 20:35:10  
Neregistrovaný host
194.228.11.109
fany: přibližně v místě původní mech. předvěsti, ovšem vpravo, je vjezdové návěstidlo do žst. Janovice. Světelná předvěst je také vpravo za Dubovou Lhotou na začátku rovného dlouhého úseku.
Charlie
Sobota, 16. ledna 2016 - 19:18:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5
Registrován: 3-2009




Dnešní přeprava šrotu z Domažlic a Klatov do Plzně v čele s lok 754 063-6. (z Doe 390t,242m a z Ktv 670t,442m)
749.243-2
Sobota, 16. ledna 2016 - 20:17:25  
Neregistrovaný host
160.218.160.217
Sledovačí vyšší kvality jistě zajásají...nařízení o povinném řazení B do kmene slavných vlaků vyšší kvality je plněno na 200%.
Rx779 2xB kož+zbytek (AB PeSa+Bflmpsvz) imitující vyšší kvalitu. Dle informace z palubního portálu vlaku, v Plzni odvěšení zimní posily (2xB),místo toho přivěšení 1x jiného B, vše v kožence.
Posláno z mobilu.
Maxipes_Fík
Neděle, 17. ledna 2016 - 05:22:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2589
Registrován: 12-2005
Na Os 89xx v pátek lítala souprava Bdt+2xB+Bdt
B alespoň kož. (777 a 794)
749.243-2
Neděle, 17. ledna 2016 - 09:46:18  
Neregistrovaný host
37.188.241.234
Víte, že máme v Západních Čechách, na jedné dávno neprovozované trati, chaloupku na muří nožce?
[rofl]

Jenom natahat dříví na podpěru muselo dát dost práce...[kladivo], ale na druhé straně tam asi nepřijdou zloději, nebo se dovnitř nevplazí HaD. [lol]
Neděle, 17. ledna 2016 - 21:35:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 285
Registrován: 5-2013
Hehe, "Mantava", to dej vedle do hádanek.
Cogwheel
Pondělí, 18. ledna 2016 - 09:49:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3894
Registrován: 1-2012
Když jsme před lety s kamarády procházeli trasu této dávno zaniklé důlní vlečky (a brodili se přes Radbuzu po hraně blízkého jezu), toto "orlí hnízdo trampovo" tam již trůnilo.
749.243-2
Pondělí, 18. ledna 2016 - 17:04:19  
Neregistrovaný host
160.218.160.217
Být to v létě, tak trasu naplánuju od bývalé odbočky a zpestřím broděním po koruně jezu :-] Zmrzlé pole je však skoro podmínkou pro projití konce trasy od Vachtlova mlýna do Vstiše, bez toho, aby člověk vypadal jak Jožin z bažin a mohl bez obav navštívit hospodu a jet veřejnou dopravou...Lézt v létě obilím, nebo řepkou (bodláčím a vzrostlými kopřivami) taky není to pravé ořechové, takže holt v zimě a bez brodění ;-)
Posláno z mobilu.
Maxipes_Fík
Úterý, 19. ledna 2016 - 18:09:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2591
Registrován: 12-2005
Dneska jsem zase na Os 89xx viděl B249 (743) čili Najbrt :D
749.243-2
Úterý, 19. ledna 2016 - 19:24:40  
Neregistrovaný host
37.188.141.61
PeS: Nojo, ale ne každé B v Najbrtu je potažené plyšem [rofl]
Ovšem některé B má i zásuvky. Sice ne ne 230V, ale na 0V, neboť nikam nepřipojené, ale aspoň mají cestující co zkoušet a nezlobí[crazy]
Rybák
Úterý, 19. ledna 2016 - 21:30:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 972
Registrován: 5-2008
Klatovské soupravy mají Béčko na pozicích 367-366 pravidelně již od změny grafikonu.

Když si chtějí hrát na rychlík vyšší kvality se zeleným zvýrazněním v Idosu samozřejmně, předpokládal bych, že si Béčka odpustí úplně včetně humanizací i posil jinak je to jen šaškárna a lidi se tomu budou jen smát, hlavně při vyhlašování ve stanicích...
Středa, 20. ledna 2016 - 14:33:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2029
Registrován: 6-2011
}Jsou jisté deviantní osoby (a není jich málo), kteří se za čisté B vůbec nezlobí
Středa, 20. ledna 2016 - 17:54:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 440
Registrován: 2-2007
Oni ty B aspon v zimě topí na rozdíl od zázraku zvaného Bdtee, hlavně ten oddíl se zásuvkami, ten připomíná pojízdnou chladničku.
Středa, 20. ledna 2016 - 18:29:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5054
Registrován: 9-2005
A jak se v nich po ránu dobře spí...[happy]
Maxipes_Fík
Středa, 20. ledna 2016 - 19:58:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2593
Registrován: 12-2005
Klásku, ty máš jezdit klaakou, ne nám spát v B, pak nezbude místo na režijkáře :D
749.243-2
Středa, 20. ledna 2016 - 20:49:40  
Neregistrovaný host
160.218.160.217
Zkuste se kl-aa-kou dostat z Plzně na rozprsk rychlíků po 6h z Prahy hln. Nejspíš se to nePoveDe...nebo kl-aa-kou na 8.30 do Olomouce, či 10h do Ostravy.
Posláno z mobilu.
Středa, 20. ledna 2016 - 22:38:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2030
Registrován: 6-2011
Tak vidíte, ještě že ty Béčka jsou [vypravci]

PS. mezipoloha světla, otvírací okno a měkké sedačky jsou zase mé oblíbené partie
Maxipes_Fík
Čtvrtek, 21. ledna 2016 - 03:54:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2595
Registrován: 12-2005
Ano, nejlepší jsou ta geneticky modifikovaná :D
Jirka67
Čtvrtek, 21. ledna 2016 - 10:06:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 94
Registrován: 7-2011
Dobrý den, jak dlouho myslíte, že vydrží udržení přípojů na Mirošovku v X:30 v Rokycanech? Sice poslední dobou se zlepšily Rx (když není výluka z Chrástu), ale zase se nějak zpožďuje Mirošovka.
Jezdím nejčastěji ráno 7:30 - Rx 766 přijede většinou pěkně včas kolem 7:24, no a pak tam stojí zhruba 7 - 15 minut a čekáme na Mirošovku. Dnes byli cestující z Prahy, Rokycan ... asi spokojeni, protože jsme mimořádně vyjeli včas. Smůlu ale měli cestující od Příkosic, protože Mirošovka měla zpoždění 10 minut, takže Rx už nečekaly a lidé si holt do Plzně počkají cca 40 minut na Os nebo skoro hodinu do Prahy (ale nevím, jestli Rx 773 náhodou nečekal, dle Idosu ale ne).
To by fakt nešlo na Mirošovku dát dvě soupravy, aby se někde křižovaly a příjížděly / odjížděly z /do Rokycan třeba o 10 minut dřív / později ? Protože i samotný přestup z Mirošovky na R do Plzně trvá asi 3 minuty, takže pokud se Mirošovka zpozdí třeba o 4 min, R do Plzně je má taky. Prostě jsou tam ty přestupy hrozně natěsno. A to nemluvím o tom, že být cestujícím odněkud z Mirošova, tak je to o nervy (počká to tam, nepočká ?) a ty lidi lituji.
Mladějov
Čtvrtek, 21. ledna 2016 - 10:16:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7691
Registrován: 3-2007
Rx je samozřejmě kravina, ale jinak mne dočasné mixování souprav na klatovácích, chebácích a na R Praha-Budějce připadá jako dobrá cesta - každý si vybere, co mu vyhovuje, a popravdě - B jsou jediné vozy, které v současných mrazech pořádně topí. Řadit za mašinku/jako poslední a lahoda.
A vybírat "hadrové".

Pořád lepší, než někde jezdit komplet v nových a jinde komplet v B.
I já si vyberu jednou modernizovaný vůz (jedu služebně, potřebuji pracovat na ntb) a jindy B (potřebuju si odpočinout a dospat se).
Nevidím v tom problém.
Čtvrtek, 21. ledna 2016 - 10:42:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5727
Registrován: 5-2002
Ad Jirka - To by fakt nešlo na Mirošovku dát dvě soupravy,

Nebo spíš nějakou svižnější soupravu, ne? Zvlášť když se tam bude zvedat rychlost... (Ideálně rychlejší soupravu a po dokončení tunelu jí nechat za těch 10 minut nechat dojet do Plzně...)
Čtvrtek, 21. ledna 2016 - 10:46:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 122
Registrován: 2-2012
Ad Jirka67: Dnes ráno v 6:30 při odjezdu z Rokycan byla porucha vozu [smrt] - nebyl vzduch, oprava prskoletu trvala cca 15min. [kladivo], takže to zpoždění vezl i po obratu. Letos bude reko štreky, tak by tam snad mělo být víc vaty a změna vozového parku by taky nebyla od věci [masinka]
Čtvrtek, 21. ledna 2016 - 14:33:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3368
Registrován: 11-2009
Mladějov > v principu souhlas, ale dokud tohle nebude zohledneno pri vyberu mista, je to prusvih.
Uz samotne nahrazeni velkoprostoru kupatkama a naopak vnimam dost negativne, nota bene kdyz si "objednam" velkoprostor s klimou a se stolkem pro praci a v realu tam je osmimistne kupe bez stolku, to pak cely rezervacni system ztraci smysl.
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Malý_fotograf
Čtvrtek, 21. ledna 2016 - 15:09:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5786
Registrován: 5-2002
Sim: To je pravda. Nejsmutnější na tom je, že by jen stačilo, aby se v Chebu naučili dodržovat řazení a vůz Bpee jezdil vždy na pozici 368, kde je v aktuálním rezervačním systému. Skutečnost je bohužel taková, že jsem minulý týden viděl soupravu Aee + Bbdgmee + Bpee + B + B
Na každou svini se někde vaří voda. I na mě.
749.249-3
Čtvrtek, 21. ledna 2016 - 17:24:16  
Neregistrovaný host
160.218.160.217
Glucholazy: 15min je ještě dobré, taky jsi mohl nejet vůbec,nebo za 45min náhradní autobusovou kl-aa-kou...Za posledních 14dní se kvůli padlému motoráku na Mirošovce klaká snad obden :-o
Až z toho dispečeří od ČSAD musej mít dobrý den. Kamže autobus, zas do Rokycan na náradku, jó?
Kdoví, kde je zakopaný PeS, ale začalo to ještě v době předmrazové..
Posláno z mobilu.
Pátek, 22. ledna 2016 - 00:27:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 414
Registrován: 12-2007
Mladějov, Sim: Já teda když už jedu služebně a chci za každou cenu něco dělat, tak beru jedničku, čímž se řeší problém zásuvek, stolků i zevlů rušících při práci. Na mimopracovních cestách bývám ale na druhé straně barikády (tj. zevl).
Pátek, 22. ledna 2016 - 11:36:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3369
Registrován: 11-2009
Žíža > primo sluzebne jsem vlakem nejel snad deset let. Ale pomerne casto jedu soukrome vlakem delsi streku, pricemz cas zde straveny chci vyuzit k necemu smysluplnemu - at uz k nejake volnocasove aktivite, nebo k treba k nesluzebni praci.
Ano, v dobe pravidelneho vikendoveho pendlovani mezi Plzni a Ostravou jsem si kupoval tydenni doplatek a jednicka to jistila, nicmene po nastupu konkurence na vetsinove casti teto streky ta jednicka vychazi neumerne draz oproti dvojce, takze uz tak nejak z principu se mi ekluje platit takoveto vypalne jen kvuli neci neschopnosti dodrzet slibene v okamziku nakupu jizdenky.

A ackoliv jsem to (nastesti) na vlastni kuzi v posledni dobe nezazil, asi bych byl dost naprdnutej, kdyby jako jednicka byl zarazen vuz AB nebo neco podobneho.

Malý_fotograf > presne tak. Ono v pripade, ze jsou spravne vozy k dispozici a "jen" se nepodari je spravne sesibovat, je strasne tezky aspon na dverich prelepit cedulky. Ale co se divim, neni to tak davno, kdy ve vlaku chybel vuz 368, zatimco tam byly dva vozy 369. A nikoho z obsluhy vlaku to netrapilo (i pres dotaz muj a nekolika dalsich cestujicich s mistenkou), takze pri mem vystupu v Plzni stale jeden vuz chybel a "jiny" byl navic :-/
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Malý_fotograf
Pátek, 22. ledna 2016 - 13:01:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5788
Registrován: 5-2002
Sim: Čísla na dveřích vozů jsou v kompetenci vlakových čet. Otáčet číslo vozu v případě že je posunovač lempl je sice metoda která funguje, ale dělá další nepořádek. Většinou se to řeší tak, že se lidem dají místenky z velkoprostoru do jiného velkoprostoru a z kupé do jiného kupé.

Co se týká toho označování. Pokud byly 2x 369 na digitálních panelech, pak asi blbla komunikace a četa s tím často mnoho nenadělá. Jestli šlo o "kalendáře" ve dveřích, pak šlo o chybu čet.

Aby toho nebylo málo, tak někdy je špatně nastavený i systém. Například v pátek je posilové béčko na ryxlíku 777/772 označeno jako vůz 366 přičemž vůz 367 v spoupravě chybí, neboť jezdí pouze v neděli. Samotná 366 přitom jezdí pátek a neděle. Fakt velký problém prohodit těm vozům čísla v pomůcce pro řazení vlaků... [crazy] Jenže buď vlakovou četou a pamatuj si takové anomálie, když na ten konkrétní vlak v pátek narazíš třeba třikrát do roka.
Na každou svini se někde vaří voda. I na mě.
Maxipes_Fík
Pátek, 22. ledna 2016 - 13:08:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2597
Registrován: 12-2005
Stejně to je pitomej systém číslení vozů, 366...
Na R 759 právě frčí ku Prasé souprava A+AB+B+B+klimatizovaný kmen [happy] Asi došly B na posily [happy]


(Příspěvek byl editován uživatelem Maxipes Fík.)
Pátek, 22. ledna 2016 - 14:03:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 415
Registrován: 12-2007
... a na Ex352 quílí brýlovec, momentálně u Hořovic