Diskuse K-report » Archiv 2016 » Železnice » Tratě na střední Moravě » Archiv diskuse Tratě na střední Moravě do 02. 12. 2016 předcházející | další

Archiv diskuse Tratě na střední Moravě do 02. 12. 2016

dolů
   autor příspěvek
pacient
Pondělí, 07. listopadu 2016 - 00:20:13  
Neregistrovaný host
80.188.32.227
Dluhonice: Jinak pokud se mně po stopadesáté zeptáte na to jestli u všech obyvatel Chornicka mám detailně zjištěno, kdy a jak jezdí, za jakým účelem, v jakém počtu, jakou trasou, případně kam chodí nakupovat, kde navštěvují své milenky atd., tak Vás zklamu.
No ČSÚ nějaké informace má, chce to je trochu hledat.[wink]
https://www.czso.cz/documents/10180/24412443/dvok714_40631_svitav y.pdf/22bdb471-81c7-4e10-a677-51294ff5c52a?version=1.0
Dluhonice
Pondělí, 07. listopadu 2016 - 10:01:06  
Neregistrovaný host
77.242.90.180
Hajnej:
Mně jenom fascinuje, že nějaký vlak musí být vzduchovozič automaticky jen proto, že je to lokálka. Já si to prostě nemyslím proto, že praxe to nepotvrzuje. Stejná traťová rychlost (max. 60 Km/h) a stejný souběh se silnicí II. třídy ve stejně řídce osídlených krajích je třeba trať do Budišova nad Budišovkou, nebo Hanušovice - Jeseník. Zajímavé je, že tady jezdí vlaky dost plné na to, aby to nebyly vzduchovoziče. A jak jsem opakovaně napsal, totéž bylo kdysi i na Chornicku.

Doktor:
Otázka: "Já se ptám odkud kam, kdy a kolik směřuje lidí. Kdy je ranní špička, kdy odpolední, v jakých směrech se masa ve špičkách pohybuje."

Odkud kam směřují - asi tam, kam ta silnice vede. Třeba z Chornicka na Prostějov.

Kdy - Tabulka odlišuje dobu 6 - 18,18 - 22, 22 - 06, a k tomu ještě špičkovou hodinovou intenzit. To snad dostatečně odpovídá na otázku KDY.

Kolik - Jak už jsem uvedl, můžete počítat orientačně 1,7 cestujícího na 1 osobní auto. Není to přesné, ale jako každá statistika je o orientačních hodnotách.

Kdy je ranní špička, kdy odpolední - Řekl bych že na Chornicku je špička ve stejné hodiny, jako ve zbytku ČR, tudíž ji nemusím zjišťovat zvláštním šetřením.

V jakých směrech se masa ve špičkách pohybuje - Opět odkazuju na mapu sčítání ŘSD, kde je naprosto evidentní, že tyto směry jsou 3 Prostějov, Boskovice, Moravské Třebová (- Svitavy). Všechny ostatní jsou prakticky zanedbatelné.

Veškeré tyto informace jsou naprosto dostačující třeba pro silničáře - výpočet zatížení silniční sítě, kapacity křižovatek atd.. Údaje pomalu o každém jednotlivci opravdu nemám a nebudu je ani zjišťovat, protože je to pro daný účel naprosto zbytečné. Rozhodně jsou dost podrobné na to, abych si udělal jasnou představu o mobilitě v regionu, a to mi stačí.

pacient:
Tento zdroj samozřejmě znám, ale je podle mně nepřesný. Zahrnuje jen cesty do práce a do škol, ale značná část populace jsou důchodci, studenti, nezaměstnaní nebo živnostníci, kteří nejezdí pravidelně jednu trasu, ale objíždí např. různé zákazníky na různých místech. Statisticky by tak třeba vlak v 9 hodin dopoledne měl být prázdný, protože by měli být všichni v práci nebo ve škole, ale reálně je plný. To je ten důvod, proč raději vycházím ze sčítání ŘSD - tam jsou spočítáni všichni co po silnici projedou, bez ohledu na účel cesty. Vzhledem k tomu, že prakticky 100 % lidí cestuje na Chornicko po silniční síti, tak jsou údaje ze zatížení silniční sítě dostatečně vypovídající vzhledem k celkové mobilitě.
Pondělí, 07. listopadu 2016 - 10:55:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3758
Registrován: 4-2003
Napadlo mě, když jsem v tabulce viděl denní, večerní a noční podíly intenzit dopravy pro potřeby hlukových a emisních výpočtů, že by ses mohl odvolávat na ně. Odpovídalo by to tvým schopnostem pracovat s daty. A ejhle, tys to opravdu udělal. Statistikou jsi doposud nepolíbený, že? Rozdělení dne jen na tři části, navíc na den, večer a noc, je pro získání informace o časových polohách špiček nepoužitelné. Proč se asi v tabulce píše "pro hlukové a emisní výpočty"?
Dluhonice:
"Veškeré tyto informace jsou naprosto dostačující třeba pro silničáře - výpočet zatížení silniční sítě, kapacity křižovatek atd."
Dovolím si upozornit tě, že my se zde bavíme o dopravní obslužnosti. Plánování dopravní obslužnosti je záležitost naprosto odlišná od plánování údržby silnic.

Ty žiješ mimo realitu nejen, co se cyklistiky týče. Žiješ s představou, že se dopravní obslužnost dá naplánovat na základě sčítání dopravy a předvádíš tu až absurdní dezinterpretace dat ze sčítání, která se za každou cenu snažíš napasovat do škatulek, aby odpovídala tvému vidění světa.

Když je tedy pro tebe alfou a omegou při plánování dopravní obslužnosti sčítání dopravy, pak mi řekni, jak bys plánoval dopravní obslužnost nejen Chornicka v místech, kde sčítání dopravy neproběhlo. Jak bys odpověděl na otázky stran směrů přepravních proudů, doby špiček a počtu cestujících? Jak můžeš vědět, jak to vypadá mimo komunikace II/371 a II/366, když nejsou v statistikách zahrnuty?
Dluhonice:
"Řekl bych že na Chornicku je špička ve stejné hodiny, jako ve zbytku ČR, tudíž ji nemusím zjišťovat zvláštním šetřením."
Tak to bys řekl naprosto špatně. Špičky se samozřejmě lokálně liší.
Dluhonice:
"To je ten důvod, proč raději vycházím ze sčítání ŘSD - tam jsou spočítáni všichni co po silnici projedou, bez ohledu na účel cesty."
A nenapadlo tě, že ti, co po silnici projedou, by třeba vlakem ani nejeli, protože zkrátka neodpovídá účelu jejich cesty? To je ten důvod, proč je nesmyslné při plánování dopravní obslužnosti vycházet ze sčítání ŘSD.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Cogwheel
Pondělí, 07. listopadu 2016 - 11:03:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4296
Registrován: 1-2012
Nestíhám toto vlákno sledovat, ale jeví se mi, že směřuje někam mimo. Jen jsem si vzpomněl, že v Praze působí ještě zapálenější cyklofanatici, než Dluhonice. Typický příklad je zde: http://filler.blog.respekt.cz/jezdete-po-magistrale/ -že by případ pro Doktora? [crazy]
Pondělí, 07. listopadu 2016 - 12:47:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12334
Registrován: 5-2002
Dluhonice: Mně jenom fascinuje, že nějaký vlak musí být vzduchovozič automaticky jen proto, že je to lokálka.
A to někde tvrdím? Zejména když o pár řádek dál celkem jasně píšu, kdy má lokálka docela slušnou šanci vzduchovozičem nebýt?
Pokud jsi funkčně gramotný, tak se v mém přispěvku dočteš o tom, že vidím poměrně velké riziko, že se tak stane. Rád se nechám přesvědčit nějakými smysluplnými argumenty - ale ty o "turistickém potenciálu" jimi fakt nejsou, to uživí jen opravdu málokterou trať.
Dluhonice
Pondělí, 07. listopadu 2016 - 23:59:53  
Neregistrovaný host
77.242.90.180
Doktor:
To co předvádíte je typické chytání se slovíček. Vcelku typické pro jedince, kteří zjevně nebyli schopni na začátku této diskuse najít jakákoliv data, a stále se snaží být "chytří jak rádio", ač předchozí úroveň argumentace naplno odhalila jejich neschopnost pracovat s jakýmikoliv daty.

Když jsem před mnoha lety nastupoval do své první práce, tak jsem se potkal se zajímavým jevem. Potřeboval jsem kooperovat s cca pěti kolegy, z nichž každý měl zpracovat jakýsi kousek dokumentace. Všem jsem poslal stejné podklady. Z těch pěti kolegů čtyři byli schopni bez problému odvést svůj díl práce. No a ten pátý kolega - buď se mu nechtělo, nebo nestíhal. Každopádně prohlásil "že má špatné podklady". A choval se úplně stejně jako Vy, Doktore. Zkrátka místo práce začal požadovat nesmysly, jimiž si zdůvodňoval, proč zrovna on nemůže pracovat tak jako ostatní. Je to trochu smutné, že zkoušíte takové hloupé triky zrovna na mně. Samozřejmě Vám na to neskočím...

Pokud se bavíme o dopravní obslužnosti Chornicka, tak opravdu nepotřebuju vědět, jestli na Prostějov jezdí denně 997 nebo 881 lidí. Pro představu mi stačí vědět, že tam jezdí 800 - 1100 lidí, a to je přesně to, co se ze sčítání zcela uspokojivě dozvím. Patří k typickým šotoušským zvyklostem, že zcela důsledně požadují naprosto přesná data, která prostě statistika ze své podstaty neumí zjistit, a také naprosto není nutné jít do takové podrobnosti. Uvědomte si, že pro návrh dopravního sytému potřebuji vědět hrubé řády (od - do). Nejsem taxikář, abych potřeboval vědět, že Novák jezdí v 6 do práce, mladá Zlámalová v 7 do Kauflandu a stará Zlámalová každé úterý v 9 na hřbitov. Já opravdu potřebuju znát hlavní přepravní proudy, které začínají třeba v Chornicích a končí někde v Prostějově. Cílový bod hromadné dopravy se jmenuje nádraží a dál už opravdu nepotřebuju analyzovat osobní příběh každého cestujícího. Přesně tento typ informace mi poskytne sčítání dopravy, a to mi stačí.

Jinak jistě že mně napadlo, že 100 % lidí jezdících po silnici na vlak nepřesedne, Opět hloupá až primitivní manipulace - to že potřebuju znát třeba intenzitu Prostějov - Chornice ještě neznamená, že 100 % lidí v této relaci pojede vlakem, pokud bude obnovený. Nikdy jsem nic takového netvrdil, nicméně se mi to snažíte opět podsouvat, Doktore. To je poněkud ubohé, nemyslíte?

Coby tonoucí se chytáte toho že data, s nimiž zjevně nejste schopen pracovat, nezahrnují všechny silnice. Samozřejmě s tím nemám problém - zahrnují hlavní silnice, které mně zajímají. Jestli do nějaké poslední vísky jezdí denně 122 nebo 146 vozidel je mi samozřejmě vcelku fuk, protože je to tak jako tak komunikace s minimální frekvencí. Sčítání dopravy mi tak na těchto silnicích zjevně nechybí.

Víte, Doktore, ta Vaše argumentace je vcelku směšná v tom, jak se urputně snažíte působit inteligentním dojmem. Inteligence nespočívá ve schopnosti získat mraky nepotřebných dat, ale získat právě jen ta potřebná zásadní data, která mají vztah právě k tomu problému, který řeším. Z těchto dat potom musím objektivně vyhodnotit závěr pro své vlastní zadání. Pokud bych toto nebyl schopen dělat, tak bych se nemohl 10 let živit tím, čím seč živím. A na základě této zkušenosti se opravdu musím jen smát Vaší šotoušské demagogii. Nechcete se svěřit, co Vás živí jako zaměstnání? Docela by mně to zajímalo.
Dluhonice
Úterý, 08. listopadu 2016 - 00:01:12  
Neregistrovaný host
77.242.90.180
Hajnej:
Psal jsem někde něco o turistickém potenciálu? Budu rád za odkaz kdy a kde. Díky.
Dluhonice
Úterý, 08. listopadu 2016 - 00:11:39  
Neregistrovaný host
77.242.90.180
Cogwheel:
Ač to tak pro Pražské čtenáře této diskusní skupiny zjevně vypadá, tak jezdit na kole v Olomouci a v Praze je diametrálně odlišná situace. Cyklista v Praze je trochu hazardér, trochu Don Quiote, trochu revolucionář a provokatér. Cyklista v Olomouci je normální. Na kole jezdil praděda, děda, otec, jezdím já, bude jezdit syn, vnuk... Je to prostě tak normální, jako chodit pěšky. V Praze Vás někdo nazývá MHD fanatikem, když jezdíte metrem nebo tramvají? Zjevně asi ne. Cyklisté na Olomoucku jsou na tom úplně stejně.
Úterý, 08. listopadu 2016 - 10:39:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1557
Registrován: 12-2007
Ježiš, Pražáci se montují do VHD na Jevíčsku, aniž by znali[crazy] místní poměry.
Rychlík: PRAHA HL.N.,odj. 15:05 -Praha Libeň-Nymburk město-Křinec-Rožďalovice-Kopidlno-Jičín-Ostroměř-Lázně Bělohrad-Nová Paka-Nová Paka město-Stará Paka-Roztoky u Jilemnice-Martinice v Krkonoších-Kunčice nad Labem-Hostinné-TRUTNOV HL.N.,příj. 18.53
Úterý, 08. listopadu 2016 - 10:45:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1558
Registrován: 12-2007
Jako v dalších diskusích se nám tady pár Klausoidů snaží vnutit obecné fyzické zákony, aniž by měli jakýkoliv annung o místních poměrech. Těmi argumenty, že kolo není dopravní prostředek, to jen podrthli. Zrovna na Jevíčsku je kolo stále běžný dopravní prostředek, i když to není Polabí. Je zcela běžné, že lidé zde namají auto a když je hezky (tzn. i když je mráz, ale není přívalák) tak jedou klidně ze směny ze Šamotky na kole do Vanovic. Což je mírné ale táhlé stoupání. A ti co nemohou na kole, tak jdou pěšky třeba z Opatovic do Borotína, což je 5 km po silnici. Prostě zde jsou lidé ze železa a nemaj rozkydlé [zadnice] jako někteří zdejší Klausoidi, kteří by si i do postele nejraději vezli[zadnice] [auto]
Rychlík: PRAHA HL.N.,odj. 15:05 -Praha Libeň-Nymburk město-Křinec-Rožďalovice-Kopidlno-Jičín-Ostroměř-Lázně Bělohrad-Nová Paka-Nová Paka město-Stará Paka-Roztoky u Jilemnice-Martinice v Krkonoších-Kunčice nad Labem-Hostinné-TRUTNOV HL.N.,příj. 18.53
Úterý, 08. listopadu 2016 - 12:15:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3992
Registrován: 12-2004
R 1463 Úpa:
http://kordis.cz/jrady/253.pdf?date=28.02.2016
http://kordis.cz/jrady/251.pdf?date=28.02.2016

Lidé z Borotína velice běžně používají do VOpatovic tyto dvě linky.
Jsem tam dost často na to, abych si to troufl tvrdit.

To neznamená, že někdo nepoužije třeba kolo, abych nebyl chytaný za slovo.
Úterý, 08. listopadu 2016 - 12:36:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1559
Registrován: 12-2007
Ano, Šamotka má i víkendové směny. A bus o víkendu 4 krát za den je zkrátka méně atraktivní než kolo, které se neřídí jízdním řádem.
Rychlík: PRAHA HL.N.,odj. 15:05 -Praha Libeň-Nymburk město-Křinec-Rožďalovice-Kopidlno-Jičín-Ostroměř-Lázně Bělohrad-Nová Paka-Nová Paka město-Stará Paka-Roztoky u Jilemnice-Martinice v Krkonoších-Kunčice nad Labem-Hostinné-TRUTNOV HL.N.,příj. 18.53
Úterý, 08. listopadu 2016 - 14:41:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3759
Registrován: 4-2003
Dluhonice:
"Pokud se bavíme o dopravní obslužnosti Chornicka, tak opravdu nepotřebuju vědět, jestli na Prostějov jezdí denně 997 nebo 881 lidí. Pro představu mi stačí vědět, že tam jezdí 800 - 1100 lidí, a to je přesně to, co se ze sčítání zcela uspokojivě dozvím."
A v kterou dobu a jakým směrem tito lidé cestují? Rozuměj, kdy je špička (kdy cestuje nejvíce lidí) a kdy sedlo a v kterém směru se masa ve špičce pohybuje. To jsou údaje potřebné pro efektivní plánování dopravní obslužnosti a z prezentovaných dat sčítání dopravy jsou nezjistitelné.
Dluhonice:
"Jestli do nějaké poslední vísky jezdí denně 122 nebo 146 vozidel je mi samozřejmě vcelku fuk, protože je to tak jako tak komunikace s minimální frekvencí. Sčítání dopravy mi tak na těchto silnicích zjevně nechybí."
A jak můžeš vyhodnotit poptávku po VHD, kterou odvozuješ ze sčítání dopravy, když data ze sčítání dopravy neexistují? I v oblastech protkaných komunikacemi nezahrnutými ve sčítání dopravy žijí lidé, kteří mají potřebu cestovat. Z jakých dat bys zde vycházel při plánování dopravní obslužnosti?
Dluhonice:
"Cílový bod hromadné dopravy se jmenuje nádraží a dál už opravdu nepotřebuju analyzovat osobní příběh každého cestujícího."
A co oblasti mimo nádraží? Jak se k nádraží/z nádraží dostanou lidé z těchto oblastí? Cesty lidí nezačínají a nekončí na nádraží. Lidé míří domů, do práce, na úřady, do školy, k lékaři.
Dluhonice:
"Jinak jistě že mně napadlo, že 100 % lidí jezdících po silnici na vlak nepřesedne. ... Nikdy jsem nic takového netvrdil, nicméně se mi to snažíte opět podsouvat, Doktore."
Tak kdo tvrdil, že při plánování dopravní obslužnosti vychází ze sčítání dopravy, protože tam jsou spočítáni všichni co po silnici projedou, bez ohledu na účel cesty?

Podívej se například na Litomyšl, Vysoké Mýto. Lokálka zde vede v souběhu se silnicí I/35, kdy po silnici projede denně přes 18 tisíc lidí jen v osobních autech. Tvojí optikou by zde po trati měl být vypravovaný vlak co 15 minut. Data ze sčítání dopravy hovoří jasně.
Dluhonice:
"Inteligence nespočívá ve schopnosti získat mraky nepotřebných dat, ale získat právě jen ta potřebná zásadní data, která mají vztah právě k tomu problému, který řeším."
Což data ze sčítání dopravy nemají...


Cogwheel:
"že by případ pro Doktora?"
Jo, Filler a spol, to jsou pacienti ;-)


R_1463Úpa:
"Těmi argumenty, že kolo není dopravní prostředek, to jen podrthli."
Ehm, že kolo není dopravní prostředek tu ale nikdo netvrdil.
R_1463Úpa:
"Je zcela běžné, že lidé zde namají auto a když je hezky (tzn. i když je mráz, ale není přívalák) tak jedou klidně ze směny ze Šamotky na kole do Vanovic."
Je to paradoxní, tímto si totiž stvrdil slova Klausoidů ;-)
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Úterý, 08. listopadu 2016 - 15:46:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5222
Registrován: 12-2011
R_1463Úpa: Ještě jsi zapomněl tu pohádku o pravdoláskařích...
"Je to vaše zadnice?" otázal se a ukázal fotografii Zdeničce.
"Je," řekla a usmála se.
"Kdo vám tam natiskl ta staniční razítka?" ptal se rada Zednicek.
"Pan výpravčí Hubička"


Mé fotky na K-reportu odkaz
Úterý, 08. listopadu 2016 - 15:58:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1560
Registrován: 12-2007
intelpetr: Co vám zbývá říkat jiného, když jste neznalý místních poměrů a argumenty nemáte.[zadnice]
Rychlík: PRAHA HL.N.,odj. 15:05 -Praha Libeň-Nymburk město-Křinec-Rožďalovice-Kopidlno-Jičín-Ostroměř-Lázně Bělohrad-Nová Paka-Nová Paka město-Stará Paka-Roztoky u Jilemnice-Martinice v Krkonoších-Kunčice nad Labem-Hostinné-TRUTNOV HL.N.,příj. 18.53
Úterý, 08. listopadu 2016 - 17:28:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12343
Registrován: 5-2002
Dluh: Každopádně prohlásil "že má špatné podklady"
Čistě obecně: pokud nemělo všech pět udělat přesně totéž, tak ani z toho, že to zbylí čtyři dokázali, nelze dokázat, že měl dobré podklady i ten pátý. Dokonce to někdy může znamenat i pravý opak: Tvé podklady stály za vyliž[zadnice], ale těm čtyřem rutinérům to bylo šumafuk, zatímco pátý, který se nad nimi zamyslel, se se zlou potázal...

Ač to tak pro Pražské čtenáře této diskusní skupiny zjevně vypadá, tak jezdit na kole v Olomouci a v Praze je diametrálně odlišná situace.
No já toho na kole najezdil nejvíc v Podkrkonoší...

Psal jsem někde něco o turistickém potenciálu?
Ne, to psala nejspíš Úpa. Ale na mé ostražitosti to celkem nic nemění.

Úpa: pár Klausoidů snaží vnutit obecné fyzické zákony
Áááá, argumenty došly, začali jsme nálepkovat. Jinak ty zákony jsou za a) fyzikální a za b) Klaus většinou argumentoval ekonomickými.

Těmi argumenty, že kolo není dopravní prostředek, to jen podrthli.
Není nad to vložit někomu do úst něco, co nikdy neřekl, a to pak spektakulárně vyvrátit a dosáhnut slavného diskusního vítězství.
Já třeba jízdní kolo považuji za dopravní prostředek daleko spíš než za sportovní náčiní, takže potkat mě někde na bajku v lese je spíš výjimečné. Ale taky si uvědomuju jeho limity, takže v dešti na něm fakt nepojedu, protože mám rád sebe, a nepojedu na něm ani ve slanejch sračkách, protože mám rád to kolo. Zatímco u autobusu nebo u auta je mi obojí ukradený.
Kapišto...?

Prostě zde jsou lidé ze železa a nemaj rozkydlé [zadnice] jako někteří zdejší Klausoidi, kteří by si i do postele nejraději vezli [zadnice][auto]
A na závěr další klišé, to by bylo, abychom ty odpůrce neznemožnili... [crazy]
V podkrkonošské diskusi jsme Ti to už vyvrátili a ještě jsme Tě načapali, že kážeš vodu a piješ víno, tak to zkoušíš jinde, kde ses ještě neproflákl, viď...?
Dluhonice
Úterý, 08. listopadu 2016 - 19:35:51  
Neregistrovaný host
77.242.90.180
Doktor:
Já už opravdu nemám energii psát dokola stále stejné odpovědi.

Třeba v kterou dobu a kam lidé cestují jste se dočetl v mém příspěvku ze 7. 11. v 10:01. - můžete si osvěžit paměť.

Z jakých dat bych vycházel pro ty poslední vesničky, kde není sčítání - inu stále z těch stejných - sčítání ŘSD, které je pro daný účel nejpřesnější. Kouzlo této odpovědi spočívá v tom, že A) tu poslední vesničku s minimální frekvencí stejně železnice neobsluhuje, a B) ti kdo z té vesničky autem jedou, tak stejně najíždí na nějakou hlavní silnici a tam už sečteni jsou. Opravdu pro návrh řešení dopravní obsluhy celé široké oblasti nepotřebuju vědět, jestli do Poslední Lhoty jelo ve špičkovou hodinu 7 nebo 10 aut.

Co oblasti mimo nádraží - Tak třeba poté, co mi dojede za hodinu 500 lidí z Chornicka do Prostějova (auty, vlaky, autobusy), tak jde někdo do fabriky, jiný do nemocnice, další na úřad, někdo půjde pěšky, jiný MHD, další přesednou na vlak třeba do Olomouce... Já se vám snažím marně sdělit, že mým cílem je zjistit těch 500 prokazatelných lidí v tomto směru a navrhnout pro ně třeba vlak, kterým by třeba 100 z nich jelo. Nebudu šotoušsky pátrat po jejich cestovním příběhu, prostě akceptuju, že v jistém směru a v jistém čase jede jisté množství lidí, a těm chci nabídnout coby alternativu železniční dopravu. Tečka.

Kdo tvrdil, že vychází ze sčítání ŘSD, protože jsou tam zahrnuti všichni bez ohledu na účel cesty? - Tak tady jste se v tom poněkud ztratil. To že ve sčítání ŘSD jsou zahrnuti všichni, kdo daným směrem cestují, je samozřejmě fakt, ale naprosto nechápu souvislost s naprosto odlišným tvrzením (které nezaznělo), že všichni lidé po silnici jezdící přesednou na vlak. Srovnání s I/35 a Litomyšlí je samozřejmě naprostá pitomost, protože srovnáváte mezinárodní silnici s regionální železnicí (hrušky + jablka), zatímco na Chornicku srovnáváme regionální silnici s regionální železnicí (hrušky s hruškami).

Hajnej:
Kolega co neměl podklady - čistě teoreticky i Vaše verze může být pravdou. Prakticky je to tak, že teď coby živnostník spolupracuju jen s těmi, kterým moje podklady stačí, místo výmluv raději pracují a důsledky jsou mj. takové, že mám pracovní kalendář zaplněný na 12 měsíců dopředu. Takže provokace sice dobrá, ale asi nebude problém v tom, že by má práce stála za vyliž [zadnice]
Úterý, 08. listopadu 2016 - 20:04:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3993
Registrován: 12-2004
Dluhonice:Jenže lidi na železniční alternativu v případě Chornicka moc neslyšeli už dřív a po znovuzavedení Duškovzduchovozičů, už nejezdí nikdo, popř. počty tak do jednoho os. auta.
To nejsou podle mne oprávněné počta ani pro autobus, který už ale na Chornicku jezdí a na rozdíl od vlaku veze lidi.
Ale na jednu stranu se alespoň prokázala správnost tehdejšího rozhodnutí.

Každý tu máme o dopravě jinou představu.
Proto jsem výše zmiňoval Velké Karlovice, jakožto sice lokálku, ale zároveň trať, která si zaslouží v osobce velkou podporu.
Schválně jsem vybral ji, aby ten příklad byl dost názorný.

U vás mi to přijde , že pokud někde vede kolej, je potřeba za každou cenu dostat lidi na ni.
V některých případech to může být velice chválihodná činnost.
U Chornice to považuju za přesný opak.
Když si představím, že na tohle marné kříšení doplácí jiné relace, kde nemají víc než jednu alternativu veř.dop., tak je mi z toho až smutno...
Starý Hanák
Úterý, 08. listopadu 2016 - 20:17:52  
Neregistrovaný host
77.242.90.180
Podle mě nejmenovaný diskutující přeceňuje vazby Malé Hané na Prostějov. Podle mne jsou totiž velmi slabé. Jednak díky od dob socializmu přetrvávajícímu administrativnímu odčlenění, neúnosně dlouhé dojížďce veřejnou dopravou a v neposlední řadě ztrátě pracovních příležitostí v Prostějově (OP). Ono ne nadarmo byly klasiky jistého dne zredukovány na úsek Prostějov - Dzbel a dál pendlovala už jen 810, protože jak již bylo výše zmíněno, z v Prostějově na místním plného vlaku vystupovalo v Chornicích pár jedinců... Naopak se určitě najdou lidé, kteří dojíždí za prací do Olomouce, která nabízí pracovních příležitostí dost, ale tam je vlak racionálně na denní dojížďku nepoužitelný, i kdyby jezdil z Chornic každou hodinu.
Úterý, 08. listopadu 2016 - 20:25:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3994
Registrován: 12-2004
Starý Hanák: Přesně napsáno[ok]
Dluhonice
Středa, 09. listopadu 2016 - 11:27:58  
Neregistrovaný host
77.242.90.180
Zzz, Starý Hanák:

Podle mně mezi Chornickem a Velkými Karlovicemi není zásadní rozdíl. V obou případech jde o venkovské oblasti se spádovostí do nějakých center. V případě Karlovic je to centrum jedno (Vsetín), v případě Chornicka jsou 3 (Prostějov, Č. Třebová, Boskovice), ale je zase víc nácestných zastávek. To je totéž jako u těch Karlovic, kde vlak taky nenaplní samotné Karlovice (ač jsou podle názvu Velké), ale až nácestné zastávky.

Zásadní rozdíl je prostě v tom, že na Karlovicku se trať udržela ve slušném provozu a lidé jsou zvyklí s ní jezdit. Na Malé Hané bylo železniční spojení postupem času rozloženo a lidé museli přesednout do aut, protože jim nic jiného nezbylo. Nebyla to tedy otázka toho, že by vlaky odmítli. To že zkrachovalo OP Prostějov je sice fakt, ale Vsetíně zase zkrachovala zbrojovka. Po 25. létech od převratu se dá v současnosti konečně říct, že po krachu velkých socialistických fabrik vzniklo tolik nových pracovních příležitostí, že kdo chce pracovat, ten práci najde - viz aktuální téma č. 1 - kritický nedostatek zaměstnanců v řadě firem. Tento argument už tak podle mně taky dnes neplatí.
Středa, 09. listopadu 2016 - 14:18:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5227
Registrován: 12-2011
Dluhonice: Podle mně mezi Chornickem a Velkými Karlovicemi není zásadní rozdíl.

To jste spadnul na hlavu z vašeho plnohodnotného dopravního prostředku, že nevidíte rozdíl? Tratě 282 a současná 017 se nedají absolutně vůbec srovnávat. Porovnejte vedení tratě 282 a polohu zastávek vůči obcím s tratěmi na chornicku. Proč zrovna tam ti kaštani jezdí, a na chornicku se vozí vzduch?
"Je to vaše zadnice?" otázal se a ukázal fotografii Zdeničce.
"Je," řekla a usmála se.
"Kdo vám tam natiskl ta staniční razítka?" ptal se rada Zednicek.
"Pan výpravčí Hubička"


Mé fotky na K-reportu odkaz
Středa, 09. listopadu 2016 - 14:47:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6516
Registrován: 4-2003
Podle mně mezi Chornickem a Velkými Karlovicemi není zásadní rozdíl.

Zásadní rozdíl je v tom, že na jedný trati de facto stejnými vlaky jezdí lidi na na druhý ne, přičemž tento stav přetrvává desítky let. Proč to tak je vcelku úplně jedno.

Jako že by se z Chornicka a okolních děr sebralo 500-1000 lidí a dojíždělo ještěktomu jenom na Prostějovsko mi přijde jako hodně přitažený za vlasy, dyť samotná Chornice má asi 800 lidí a radši ani nedomýšlím demografický složení.
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Středa, 09. listopadu 2016 - 15:31:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6517
Registrován: 4-2003
kako třeba chornický uzel, tak to tam zařízneme

Ty čtyři babičky a jednoho šotouše R.Š., kteří před 30 lety vylezli v Chornici v brzkém ránu do větrného počasí ze třech vlaků: A řádově podobný počet pasantů těmi vlaky taky odjel.

Dluhonice: Spočívá v umění pochopit, že kvalitní doprava

Můžu to zkrátit? V dané lokalitě pro většinu lidí osobní auto. S tím neudá nic žádný soc-komo-zeleno-inžinýr. Stejně jako s tím, že někdo kdo má na víc než na krmení čuníků v místním vepříně se spíš v takovýho zapadákova odstěhuje.

Ono totiž platí viz Hajnej: On totiž ten "starej úžasnej systém" skončil na něco úplně jiného. Prostě se změnila doba a lidi přestali bejt zvědavý na to lajnovat si život podle toho, jak jezdí šichťáky nebo školáky.
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Středa, 09. listopadu 2016 - 20:19:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3760
Registrován: 4-2003
Dluhonice:

Dluhonice:
"Třeba v kterou dobu a kam lidé cestují jste se dočetl v mém příspěvku ze 7. 11. v 10:01. - můžete si osvěžit paměť."
Ve zmiňovaném příspěvku se odvoláváš na data určená pro hlukové a emisní výpočty a den je rozdělen jen na tři části, a to navíc nerovnoměrně 6-18, 18-22, 22-6. Znovu ti opakuji, že takové rozdělení je pro určení špiček naprosto nepoužitelné. Jak můžeš určit časovou polohu ranní a odpolední špičky, když celý den (6-18) je jediný úsek? Vždyť je to absurdní a nesmyslné. Nebo jsi měl na mysli tvrzení, že špičky jsou celorepublikově ve stejný čas? Které je ovšem nemyslné naprosto stejně.
Dluhonice:
"A) tu poslední vesničku s minimální frekvencí stejně železnice neobsluhuje"
Ale vlak není jediný způsob zajištění dopravní obslužnosti. V oblastech bez železnice by se snad dopravní obslužnost neměla zajišťovat? Právě jsi projevil nejryzejší formu šotofanatismu. Každému tu spíláš do šotofanatiků, obviňuješ z manipulace, demagogie, no ve skutečnosti všechny tyto rysy vykazuješ právě ty.
Dluhonice:
"B) ti kdo z té vesničky autem jedou, tak stejně najíždí na nějakou hlavní silnici a tam už sečteni jsou."
A co když se pohybují jen v oblasti nezahrnuté do sčítání dopravy? Pak tyto přepravní proudy nemáš jak podchytit. A jak poznáš kde najíždí a na kterou hlavní silnici a z které vesnice přijíždí? Konkrétní příklad - řekni, na základě dat ze sčítání dopravy, kam a kolik míří lidí (aut) z Bezděčí u Trnávky?
Dluhonice:
"Já se vám snažím marně sdělit, že mým cílem je zjistit těch 500 prokazatelných lidí v tomto směru a navrhnout pro ně třeba vlak, kterým by třeba 100 z nich jelo."
A já se ti marně snažím sdělit, že ti lidé se na to nádraží, resp. z nádraží musí nějak dostat, protože dráha nepokrývá celou oblast. O ty se postaráš jak? Jak poznáš, odkud na nádraží směřují, kdy a kolik jich je? Nebo oblasti mimo dráhu budou bez obsluhy a bude na iniciativě každého, jak se na nádraží/z nádraží dostane?
Dluhonice:
"To že ve sčítání ŘSD jsou zahrnuti všichni, kdo daným směrem cestují, je samozřejmě fakt, ale naprosto nechápu souvislost s naprosto odlišným tvrzením (které nezaznělo), že všichni lidé po silnici jezdící přesednou na vlak."
Pokud nepřesednou všichni lidé na vlak, protože vlak zkrátka nesplňuje jejich požadavky, a ty si to uvědomuješ, tak proč potom vycházíš čistě jen z dat sčítání dopravy bez ohledu na účel cesty? Vždyť je to nonsens, výsledky pak nebudou odpovídat skutečnosti.
Dluhonice:
"Srovnání s I/35 a Litomyšlí je samozřejmě naprostá pitomost, protože srovnáváte mezinárodní silnici s regionální železnicí (hrušky + jablka), zatímco na Chornicku srovnáváme regionální silnici s regionální železnicí (hrušky s hruškami)."
A? Vždyť ty sám jsi říkal, že se nemá brát ohled na účel cesty započítaných.
Dluhonice:
"Na Malé Hané bylo železniční spojení postupem času rozloženo a lidé museli přesednout do aut, protože jim nic jiného nezbylo. Nebyla to tedy otázka toho, že by vlaky odmítli."
Několikrát jsem zde již zavzpomínal na dobu jezdících vlaků a existujících návazností, na dobu fungujících továren jako OP Prostějov. Z odpoledních/podvečerních vlaků z Prostějova jsme v Chornicích vystupovali dva, tři, občas jsem vystupoval sám.
Dluhonice:
"že mám pracovní kalendář zaplněný na 12 měsíců dopředu."
To věřím, jako komické vystoupení je to super ;-)
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Starý Hanák
Středa, 09. listopadu 2016 - 20:24:59  
Neregistrovaný host
77.242.90.180
Taky už mě to nebaví. 271 by se dala ke Karlovicím přirovnat jedině po Dzbel a to jen vzdáleně, protože úsek Lutotín - Křemenec taky není frekvenčně bůhvíco a větší obce jsou mimo vedení tratě. Malá Haná je už úplně mimo spádovost Prostějova. Tam se spádovost rozděluje do mnoha menších či větších sídel (Boskovice, Opatovice, Jevíčko, Moravská), resp. snad i okresní Svitavy. Česká Třebová má podle mě spádovost z Malé Hané taky spíše slabou, hlavně se tam jezdí na jiné vlaky dál do Čech. Podchytit dopravní obsluhu Malé Hané je tak dost obtížné a vlak zde jen těžko může plnit základní funkci, když jsou navíc stanice a zastávky vzdálené od center obcí.
Nechic
Čtvrtek, 10. listopadu 2016 - 16:07:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1885
Registrován: 4-2010
150 jezdí i do Prostějova? Teď na Kosíři 150222
Nechic
Čtvrtek, 10. listopadu 2016 - 20:48:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1886
Registrován: 4-2010
Duškovoziče ve stylu náhodných výstřelů opravdu žádný region nespasí, ale pořád tu předci zanechali tratě, které dokonce nekončí terčem, ale navazují na dva koridory a jednu celkem slušnou regionální hlavní trať. Nemyslím si, že vytrhání kolejí a zpřetrhání vazeb je rozumné pro celý region. To mi přijde nejlepší tam mít několik páteřních spěšňáků (i kdyby regionov jako na Broumov) co ty zastávky v poli prostě projedou, ale navážou na páteře a zbytek ať doplní ten autobus.
Pátek, 11. listopadu 2016 - 11:40:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 359
Registrován: 7-2011
Nechic: Asi se tam 'mimořádně' ukazuje čímdál víc.

Dotaz - kam se vozí cukrová řepa, jejíž nakládka probíhá v Nezamyslicích? Díky.
Starý Hanák
Pátek, 11. listopadu 2016 - 19:28:20  
Neregistrovaný host
77.242.90.180
Nechic: 150 na odpoledních Sp pravidelně. Sp na Malé Hané nemají smysl, pokud bude traťová rychlost na zdejších tratích taková, jaká je. Úspora na jízdní době by byla minimální. Taková trať Choceň - Meziměstí byla stavěna trošku s jinými parametry... Králék: Hrušovany nad Jevišovkou.
Jokabuši_Kavasaki
Sobota, 12. listopadu 2016 - 18:22:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 40
Registrován: 12-2015
Dluhonice:
Veškeré tyto informace jsou naprosto dostačující třeba pro silničáře - výpočet zatížení silniční sítě, kapacity křižovatek atd.. Údaje pomalu o každém jednotlivci opravdu nemám a nebudu je ani zjišťovat, protože je to pro daný účel naprosto zbytečné. Rozhodně jsou dost podrobné na to, abych si udělal jasnou představu o mobilitě v regionu, a to mi stačí.

Údaje o intenzitě dopravy na Kostelecké jsou vám dobré leda tak abyste naprojektoval její křižovatku s Vápenicí, ale už vám nic neřeknou o tom, kolik aut odbočí směrem na Smržice (Kapli, Slatinky, Lípy, Slatinice, Drahanovice, Náměšť...), Čelechovice, kolik jich zůstane v Kostelci nebo v něm pokračuje do Stařechovic, Služína, Čech, Penčína, Laškova, Krakovce, Rakové, Rakůvek, Bohuslavic, Haček, Luké, Polomí..., Přemyslovic (kterým se vlak taky elegantně vyhne), Buděcka, Březka, Brodku...Ptení (které je někde úplně jinde než stejnojmenná žel. stanice) nebo kolik té dopravy naopak "vznikne" právě v Kostelci a jestli z těch aut v Nectavském údolím většina "nevznikla" třeba až v Konici.

A pokud vám nestačí vyjádření ostatních diskutujících, že počínaje (Konicí) Dzbelem a konče Moravskou Třebovou hraje personál ve vlaku přesilovku*, tak vám to mohu jen potvrdit (kolikrát jsem tam jel i jako jediný, jestli se to tedy vůbec počítá, při cestě ze šotodůvodů).

*Obdobně jako na 273 mezi Čelechovicemi a Drahanovicemi (Náměští) a to tam vlak jezdí přímo, bez přestupu a v taktu...
Starý Hanák
Sobota, 12. listopadu 2016 - 18:26:33  
Neregistrovaný host
77.242.90.180
Jakabuši: Souhlas. Jen u úseku Čelechovice - Drahanovice bych byl opatrnější, zejména o víkendech, souběh autobusů tam prakticky není a kolikrát jsem byl mile překvapen množstvím cestujících (většinou turistů).
buffalo
Sobota, 12. listopadu 2016 - 21:13:24  
Neregistrovaný host
176.102.145.4
By mě zajímalo jaká je ted frekvence cestujících na tratích 271,273 a 275
Neděle, 13. listopadu 2016 - 05:35:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8377
Registrován: 6-2004
Ano, takových různých lokálek je více, lidí tam (v některých úsecích) jezdí také méně, ale nezařízne se to v Příkazích či v Drahanovicích... a stejně takový triangl jsou i Chornice...
Starý Hanák
Neděle, 13. listopadu 2016 - 06:32:42  
Neregistrovaný host
77.242.90.180
Fany: Chornice a Senice jsou a byly co se týče frekvence naprosto nesrovnatelné.
Neděle, 13. listopadu 2016 - 08:53:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4004
Registrován: 12-2004
Starý Hanák:Pro někoho je ten vlak dobrý z principu, nemusí nikoho vozit. To, že Dušek omezoval vlaky jinde,kde lidi jezdí, nevadí, protože to přece nebyly tratě, kde by hrozil zánik os dop.
A pokud se sejme bus, tak to už vůbec nevadí, protože to je přece strašný zlo a zbytečnost...
Středa, 16. listopadu 2016 - 07:28:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2685
Registrován: 8-2010
http://sumpersky.denik.cz/zpravy_region/rychliky-v-zabrehu-nezast avi-nepomohly-ani-petice-20161112.html
Starý Hanák
Pátek, 18. listopadu 2016 - 20:54:19  
Neregistrovaný host
77.242.90.180
Nikdo to tu nepíše, tak to napíšu já. Na jedné straně Lokálky nám nákladní doprava ožívá (Čelechovice), na druhé asi umřela. Pro špatný stav vlečky do Lutína asi dojezdil třebčínský Mn....[ko]
Středa, 23. listopadu 2016 - 14:50:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6743
Registrován: 8-2003
http://olomoucky.denik.cz/zpravy_region/mezi-olomouci-a-domasovem -nejezdi-vlaky-nahradily-je-autobusy-20161122.html
World In My Eyes...
cestuji ekonomicky a to pouze první třídou [kladivo]

Středa, 23. listopadu 2016 - 19:49:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2633
Registrován: 2-2004
Starý Hanák: s tím třebčínským Mn je to jak stará záležitost?
http://badber.blog.cz/
Středa, 23. listopadu 2016 - 22:43:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 153
Registrován: 10-2011
Bočeli: Poslední mn byl v Třebčíně koncem října.
facebook.com/lokalkynahane
Pondělí, 28. listopadu 2016 - 17:37:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 676
Registrován: 6-2008
Dnešní ,,mobilovka,, z Olomouce R 911 se 754.018[fotic]

trať 310...místo na kterém jsem vyrůstal.. 742,749,751,851 a další kouzelné stroje,které k této trati prostě patří jsou neodmyslitelnou vzpomínkou na provoz,který tu kdysi byl...čest jejich památce[andel][vypravci]
Středa, 30. listopadu 2016 - 21:46:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5
Registrován: 10-2016
http://svitavsky.denik.cz/zpravy_region/pres-jevicko-opet-pojedou -vlaky-20161130.html


Necháme se překvapit, kolik lidí nakonec nové spoje nalákají [wink]
Středa, 30. listopadu 2016 - 22:20:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3777
Registrován: 4-2003
nádra_žák:
"Necháme se překvapit, kolik lidí nakonec nové spoje nalákají"
To je přeci jasný. Počet osobních aut na přilehlé silnici krát 1,7 ;-)

Akorát mi není zcela zřejmé, jak mohl Dluhonice tímto způsobem výpočtu z dat z Nectavského údolí stanovit poptávku po vlakové dopravě do/z Prostějova, když auta tudy jedoucí ani do Prostějova nemusí mířit. Mohou jet na Olomouc nebo na Litovel. Nu což, on je odborník.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Dluhonice
Čtvrtek, 01. prosince 2016 - 01:07:21  
Neregistrovaný host
77.242.90.180
Myslel jsem, že Vás ty přiblblé komentáře přestaly bavit, aneb že jste se ztrapnil už dostatečně. Zjevně ne. Tak klidně pokračujte.

Inteligentní lidé pochopí, že každá statistika (i sčítání ŘSD) dává nikoliv vyčerpávající informace, ale řádová data, kdy můžu zjistit, jestli směr který sleduji obnáší stovky vozidel, tisíce či desetitisíce. Je možné sledovat zahuštění v aglomeracích, slábnutí intenzit na venkově, spádovost...

V Jevíčku jsem osobně byl před dvěma týdny, narvané náměstí auty jsem viděl, skupinu totálně zmrzlých cestujících v mrznoucím dešti na autobusové zastávce taktéž, dokonce jsem mluvil i se zástupci samosprávy, a jejich názor na dopravní obslužnost se plně shodoval s názorem mým. Co si o tom myslí jakýsi Doktor z K - reportu je mi upřímně ukradené.

Věřím že čtenáře už nebudeme více zatěžovat, předpokládám že tato diskuse se vyčerpala, argumenty zazněly 10 x, a kdo chtěl pochopit, tak pochopil. Ještě to asi pár týdnů budete vydýchávat a patrně pokračovat v činnosti trolla, ale to už není můj problém.
Čtvrtek, 01. prosince 2016 - 01:19:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5278
Registrován: 12-2011
A co vaše plnohodnotné dopravní prostředky, ty jste na náměstí v Jevíčku neviděl? Asi ne, když je takové počasí, což jasně ukazuje, že se o plnohodnotný dopravní prostředek vůbec nejedná.
"Je to vaše zadnice?" otázal se a ukázal fotografii Zdeničce.
"Je," řekla a usmála se.
"Kdo vám tam natiskl ta staniční razítka?" ptal se rada Zednicek.
"Pan výpravčí Hubička"


Mé fotky na K-reportu odkaz
Čtvrtek, 01. prosince 2016 - 07:56:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3998
Registrován: 5-2002
Teď se dívám do JŘ a vidím tam dva páry vlaků v kladiva. To budou asi spíš nějaké účelové spoje, než plnohodnotná dopravní obslužnost. Ale za plus pvažuji to, že se mluví o provázanosti s autobusy.
Dluhonice
Čtvrtek, 01. prosince 2016 - 11:36:18  
Neregistrovaný host
77.242.90.180
intelpetr:
Říkal pan učitel ve škole, a šotouši na K - reportu. Jinak v příloze fotka z letošního února, teplota kolem nuly (jako dnes), lokalita pošta u Olomouckého hlavního nádraží. Dále bez komentáře.

Čtvrtek, 01. prosince 2016 - 12:02:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4029
Registrován: 12-2004
Honza_o: V tom Deníku zapoměli napsat, že ty dva páry vlaků Jevíčko nepotřebuje a co dotování takových spojů znamená pro jiné části kraje[crazy].
A trpělivost se jim bude hodit, protože počty lidí, který by opravňovaly zavedení takové nesmyslnosti, tam nebudou nikdy. Jedině, že by zrušil pan "poradce" všechny bus spoje okolo....
Hlavně, že se ještě řeší busový navážení na něco takovýho, tj. neskutečný.
Čtvrtek, 01. prosince 2016 - 14:27:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3778
Registrován: 4-2003
Dluhonice:
"Myslel jsem, že Vás ty přiblblé komentáře přestaly bavit"
Ó nikoliv, tvé přiblblé komentáře mě neustále baví. Je kouzelná neskutečná kreativita, s níž interpretuješ nesouvisející data tak, aby vzešlý výsledek byl přesně takový, jaký chceš, aby byl. A ta až odzbrojující neschopnost čelit oponentuře. Všimni si, že ani tentokrát jsi neodpověděl a nereagoval fakticky, jen jsi opětovně protočil nic neříkající fráze. O tom, kolik z vozidel započítaných v Nectavském údolí míří skutečně až do Prostějova, když v Konici se silnice dělí na další dva směry, ani slovo.
Dluhonice:
"skupinu totálně zmrzlých cestujících v mrznoucím dešti na autobusové zastávce taktéž"
V čem se liší čekání na autobus od čekání na vlak? Při čekání na vlak lidem zima nebude? Pravda, zahřejí se pochodem na vzdálenou vlakovou zastávku. Pochodem v mrznoucím dešti... To je další věc, co se mi na tobě líbí. Jak si ve snaze hájit svoji věc podřízneš pod sebou větev, aniž bys si toho byl vědom. Rozuměj, tebou použitý argument ve skutečnosti hovoří proti tobě.
Dluhonice:
"Jinak v příloze fotka z letošního února, teplota kolem nuly (jako dnes), lokalita pošta u Olomouckého hlavního nádraží. Dále bez komentáře."
No, minimálně dva komentáře si to zaslouží. Zaprvé - sám píšeš o mrznoucím dešti v Jevíčku. Kde je ten mrznoucí déšť na fotce z Olomouce? Vidím sucho, tedy naprosto odlišnou a nesrovnatelnou povětrnostní situaci. A za druhé - Jevíčko není Olomouc, zaznělo to tu už dříve, že tyto oblasti nesnesou srovnání. Tedy, jaký podíl tvořila v zimou a mrznoucím deštem sužovaném Jevíčku cyklodoprava?
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Jokabuši_Kavasaki
Čtvrtek, 01. prosince 2016 - 16:06:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 45
Registrován: 12-2015
Aby nám tady Dluhonice nevyfotil ještě stojan na kola před nádražím v Prostějově. Je jich tam tak dvojnásobek v porovnání s tou fotkou z Olomouce při poloviční velikosti města. Jenom se trochu bojím, co by z toho mohl vyvodit pro Jevíčko [coze]
Čtvrtek, 01. prosince 2016 - 18:19:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4031
Registrován: 12-2004
Jokabuši_Kavasaki: Možná by se hodila z PV do Chornice druhá kolej[happy]
Čtvrtek, 01. prosince 2016 - 19:22:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3779
Registrován: 4-2003
Anebo naopak trať vytrhat a místo ní postavit cyklostezku, když je jízdní kolo plnohodnotný dopravní prostředek a Chornicko i Jevíčsko je cyklistů ráj stejně jako Prostějov - cílová destinace všech chornických a jevíčských.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Dluhonice
Čtvrtek, 01. prosince 2016 - 19:26:33  
Neregistrovaný host
77.242.90.180
Doktor:
Už je to to opravdu únavné, takže snad už naposledy -

1) Pokud se ptáte, která vozidla jedoucí Nectavským údolím jedou kam, tak tedy k Litovli zjevně nula, protože pohledem na mapu je zřejmé, že pouze idiot by jel z Chornicka na Litovelsko Nectavským údolím, když násobně kratší trasa vede přes Hartinkov. Zbývá Olomoucko a Prostějovsko, kdy lidé jedoucí vlakem jedou Nectavským údolím přes Prostějov na Olomouc, lidé jedoucí autem tutéž trasu jedou taktéž Nectavským údolím, a teprve z Konice o něco kratší trasou přes Drahanovice na Olomouc, tudíž železniční i silniční směr má zrovna tady (úsek Chornice - Konice) 100 % souběh, čili lze zcela objektivně srovnat. Totéž lze říct i o směru Chornicko - Prostějov.

2) Opět nechápající jedinec - nádraží v Jevíčku bylo vybaveno vytápěnou čekárnou a splachovacími záchody, asi 100 let funkčními a využívanými, jako celé nádraží. Jejich demolice, devastace a bezdomifikace je opět stavem, nikoliv fyzickou vlastností železniční dopravy.

3) Jednou v životě přestaňte psát nesmysly, zvedněte pozadí od počítače a zajeďte si to zjistit na místo osobně. Totéž se týká i místní cyklistické frekvence. Jak už jsem psal, taktéž jsem si udělal výlet na místo samé a mj. jsem zjistil, že názory samosprávy se velmi shodují s názory mými, ovšem diametrálně se liší od názorů Vašich. To bude tím, že nejspíš místní vůbec neznají svůj region a nerozumí mu. Měl byste je tam pořádně vyškolit, určitě za to budou vděční.

Jinak jsem se kdysi ptal a odpovědi se mi nedostalo, kdopak je Doktor profesí, že je chytrý jak rádio? Moje maličkost má za sebou 9 let odborného vzdělání a 10 let praxe v oboru dopravních staveb, tak by i "šotoodborníci" mohli odhalit své CV, ať se taky pobavím.
Čtvrtek, 01. prosince 2016 - 19:53:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4032
Registrován: 12-2004
To by bylo zajímavé, co kdo konkrétně z tý samosprávy řekl.
Poslední co pamatuju, tak byl zájem Vel. Opatovic a okolie na víkendový ranní bus do Boskovic s příjezdem před 5:30. Což se uskuteční od změny JŘ na lince 251.
To jen tak mimochodem.

Pokud bude starosta "nějaké vesnice" a "někdo" za ním dojde,že se nebude nic rušit, ale naopak přibude vlak a jestli je pro?
Samozřejmě asi každý řekne, že ano, i když jej ani nebude nejspíš zajímat, jestli tím někdo vůbec jede."A koneckonců, ten motorák tu přece desítky let jezdil, že"...

Když bude vyžadována finanční spoluúčast, popř. se řekne, že se zruší bus, už takové nadšení nejspíš nebude.

(Příspěvek byl editován uživatelem zzz.)
Dluhonice
Čtvrtek, 01. prosince 2016 - 22:38:01  
Neregistrovaný host
77.242.90.180
Zzz:
Časem se dovíte, co tam všechno zaznělo, neb moje návštěva byla součástí chystaného televizního dokumentu, který by měl být dokončený a publikovaný v příštím roce. Pro upřesnění - já ten dokument nevytvářím, jsem jen jedním z mnoha spolupracovníků, kteří se na tom podílí.
Čtvrtek, 01. prosince 2016 - 22:46:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3780
Registrován: 4-2003
Dluhonice, zda je to únavné nevím, no rozhodně je to zábavné. No přistupme k faktům:
Dluhonice:
"..., když násobně kratší trasa vede přes Hartinkov."
Trasa přes Hartinkov je kratší o cca 1 kilometr. Ale pravda, i 1,03 je násobek... Každopádně je třeba si uvědomit, že kilometrická vzdálenost není vše a kilometricky kratší trasa může být trasou časově delší a co do kvality cesty horší. Což přesně platí pro směřování přes Hartinkov, tudíž bych byl poněkud skeptický ve věci využívání této trasy. A v neposlední řadě - sčítaný úsek je z Chornice po hranici krajů. Z toho tedy plyne, že jsou započítána i vozidla jedoucí do Litovle přes Hartinkov. Tím se ti argumentace Hartinkovem zhroutila jako domeček z karet.
Dluhonice:
"...lidé jedoucí autem tutéž trasu jedou taktéž Nectavským údolím, a teprve z Konice o něco kratší trasou přes Drahanovice na Olomouc"
O něco kratší trasou? Vždyť je to přes Prostějov o třetinu delší.

Myslíš si, že je tvá představa o přesednutí lidí z aut do vlaků při cestách do Olomouce, když jsi už začal operovat i s Olomoucí, reálná? Myslíš si, že lidé vymění hodinovou jízdu autem od dveří ke dveřím za dvě hodiny vlakem? A co reakce z tvé strany, když ti tu bylo opakovaně, i mnou, sdělováno, že vlaky i v dobách existujících návazností a fungujících továren v Prostějově jezdily pohříchu prázdné? Tyto osobní zkušenosti ti nezapadají do konceptu?
Dluhonice:
"nádraží v Jevíčku bylo vybaveno vytápěnou čekárnou a splachovacími záchody, asi 100 let funkčními a využívanými, jako celé nádraží."
Správně píšeš v minulém čase. V současnosti budou lidé čekat na vlak ve stejných podmínkách, jako čekají na autobus. Jen se k tomu musí připočíst pochod na vzdálené nádraží. V zimě, v mrznoucím dešti...
Dluhonice:
"Totéž se týká i místní cyklistické frekvence."
A jaká tedy byla místní cyklistická frekvence v době, kdy zmrzlí lidé byli vystaveni mrznoucímu dešti? Odpovědi jsme se zatím nedočkali.
Dluhonice:
"Jak už jsem psal, taktéž jsem si udělal výlet na místo samé a mj. jsem zjistil, že názory samosprávy se velmi shodují s názory mými,"
Tak nás seznam s názory místní samosprávy. A přidej k tomu informaci, koho konkrétního si pod tím pojmem vlastně máme představit. Jinak pro příště doporučuji přizvat Urbina12, ten taky rád rokuje s představiteli samospráv a občany. Pak by šlo dozajista o jednání na nejvyšší úrovni.

A co že je mojí profesí? No když se holedbáš, jak umíš pracovat se zdroji, divím se, že jsi to ještě nezjistil. Obzvláště s mým jménem, kdy každý zásah je do černého. A nemusíš kvůli tomu ani zvedat pozadí od počítače. Tak se posnaž. Napovím ti, že ředitele zeměkoule dělám jen brigádně. Čím jsi ty, opakovat netřeba. Jen mě jímají mírné obavy, pokud při projektování/stavbách pracuješ s daty stejným způsobem, jako předvádíš zde - nehodící se vypouštíš, nesouvisející deformuješ tak dlouho, až zapadnou.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Dluhonice
Čtvrtek, 01. prosince 2016 - 23:59:25  
Neregistrovaný host
77.242.90.180
Díky, Doktore, myslím že ty Vaše bláboly mně už rozhodně nevyprovokují k dalším reakcím. Podle hesla "podle sebe soudím tebe" si stejně jakýkoliv argument ohnete ve prospěch svých názorů. Nevím čeho jste doktorem, typoval bych filosofie, to má k demagogii hodně blízko. Jen Vám závidím ten čas, kdy tady můžete psát sáhodlouhé kecy od rána do večera. To my, co se živíme prací, si jaksi dovolit nemůžeme. Nejspíš máte fajn zaměstnavatele, vypadá to na úřad práce, nebo nějaký podnik typu KORDIS, KIDSOK atd.

Nehodlám touto nikam nevedoucí diskusí dále obtěžovat. Doktor se bude muset smířit s tím, že mně nepřesvědčil absolutně v ničem, neb mimo napadání čehokoliv z čeho vycházím (podrobně jsem popsal) nepřišel on sám s jediným vlastním argumentem, který by bylo možné ověřit a tudíž brát vážně jako protiargument. Kecy, kecy, kecy ... a ztráta času.

Toť z mé strany vše.
Dluhonice
Pátek, 02. prosince 2016 - 00:43:29  
Neregistrovaný host
77.242.90.180
Ještě mi to nedá s poslední názornou ukázkou, co je to demagogie:

odkaz

Chornice - Olomouc po silnici 46 Km přes kopce, po kolejích 61 Km. Rozdíl je pouhých 15 km, tj. 24,6 % délky trasy.

Čas - jízdní doba Chornice - Prostějov 1:04 (47 min. Prostějov - Dzbel + 17 min. Dzbel - Chornice), Prostějov - Olomouc 26 minut (osobák), takže celkem 1:30 (s přestupem trochu víc, teoreticky s využitím rychlíku - pokud by navazoval - i trochu míň, takže průměr 1:30). Vyhledávač mi u auta hlásí 1:08, budu to brát jako fakt, takže rozdíl je teoreticky 22 minut. Podle Doktora ovšem "hodina autem, dvě hodiny vlakem". To je rozdíl 60 minut.

Takže tolik jen ve stručnosti k té argumentaci a demagogii. Mohl bych samozřejmě takto rozebrat všechno, ale nechci. To jen pro ukázku, jaký "výkvět" sem píše a nakolik jej lze brát vážně.
Pátek, 02. prosince 2016 - 02:11:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13126
Registrován: 12-2007
Dosud jsem zdejší polemiku pouze sledoval, ale teď mi to nedá:

Jinak v příloze fotka z letošního února, teplota kolem nuly (jako dnes), lokalita pošta u Olomouckého hlavního nádraží. Dále bez komentáře.
Vesměs samé vehikly. Jako by se lidé báli slušná kola nechat "zaparkovaná" na ulici.
Mmch. vzpomínám si na 31. 1. i 2. 2. 2016 a (přinejmenším okolo Brna a lehce na západ od něj) bylo 5 - 10 stupňů nad nulou (toho 31. 1. spíše 5, zato 2. 2. to bylo okolo deseti, ne-li o trochu více). Pravda, nevím jak bylo v den mezi tím - tedy 1. 2., kdy (dle Exifu) byla pořízena ta fotka s koly.

Chornice - Olomouc po silnici 46 Km přes kopce, po kolejích 61 Km. Rozdíl je pouhých 15 km, tj. 24,6 % délky trasy.
Což není úplně málo + nutno přidat docházkovou vzdálenost (viz dále).

Čas - jízdní doba Chornice - Prostějov 1:04 (47 min. Prostějov - Dzbel + 17 min. Dzbel - Chornice), Prostějov - Olomouc 26 minut (osobák), takže celkem 1:30 (s přestupem trochu víc, teoreticky s využitím rychlíku - pokud by navazoval - i trochu míň, takže průměr 1:30).
Omyl.

Pokud by byly vlaky Chornice - Prostějov vázány v Prostějově na Os vlaky v uzlu X:00 h, vychází jejich další křižování (nebo vzájemný přestup mezi vlaky Prostějov - Dzbel a Dzbel - "Chornice či cokoliv za nimi") do Dzbelu. Tak jako tak musí vlak od Chornic přijet do Dzbelu max. v X:58 h. Čili odjezd z Chornic už v X:41 h. A příjezd Os vlakem do Olomouce v (X+2):26 h, tedy cestovní doba 1 h 45 min. A to jen "z nádraží na nádraží".

Uvážíme-li přesun z/do skutečného výchozího/cílového bodu cesty, je skutečná cestovní doba zřejmě delší než Doktorem zmíněné 2 h (stejně jako cestovní doba autem bude vyšší než 60 minut, nejen vzhledem k tomu co vypočítaly Mapy.cz, ale i eventuální kontrola auta před jízdou; v Olomouci případné hledání místa k zaparkování atd.).

Pokud by byly vlaky Chornic - Prostějov vázány v Prostějově na rychlíky od/do Olomouce, vyjde křižování Os-271 v S:00 h do dopravny Ptení. Potom by odjezd vlaku do Prostějova vycházel z Chornic cca v L:16 h. Příjezd rychlíku do Olomouce hl. n. je v S:52 h, tedy cestovní doba "z nádraží na nádraží" = 1 h 36 min. (+ ke zjištění skutečné cestovní doby nutno přičíst i "přesun na nádraží/z nádraží").