Diskuse » Železnice » Nákladní doprava » Archiv diskuse Nákladní doprava do 23. 8. 2025 « předcházející | další »

Archiv diskuse Nákladní doprava do 23. 8. 2025

dolů
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda
odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři
   autor příspěvek
Kočkopes
Neděle, 20. července 2025 - 18:26:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2037
Bez ohledu na nářky těchto dvou individuí - udivuje mě tento protizákaznický přístup Carga, respektive "monopolistické" chování W+P.

Dejme tomu, že mám nějakou firmu a v jejím majetku je les. Mám dodávat kulatinu do Štětí a chci využít železniční dopravu s nakládkou v jedné ze stanic, uvedených v ZAN. A toto mi má být znemožněno jen na základě toho, že nějaký velkopřekupník dřeva požádal o zablokování možnosti nákladu dřeva, protože jemu už se to přestává vyplácet (aneb když chcípla koza mně, ať chcípne i sousedovi)? Připadá mi zvláštní, že něco takového vůbec jde.
M_g
Neděle, 20. července 2025 - 19:01:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2197
Kočkopes: Výše bylo napsáno, že ZAN je platný jen pro velkopřekupníka W+P. Takže v čem máte problém?
Nedokážete najít jiného překupníka s dopravou nebo jiného dopravce?
Kočkopes
Neděle, 20. července 2025 - 19:21:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2038
Nic takového tam napsáno není. Je tam napsáno, že se vydává na žádost W+P a ne na zásilky odesílané jejich jménem. Z formulace toho ZANu to vyznívá tak, že zákaz platí pro jakékoliv zásilky dřeva z uvedených stanic podeje do Hněvic pro Mondi nebo LW, ne jen pro zásilky W+P.

Já to samozřejmě dokážu; otázka je, jestli to dokážou ti vlastníci, resp. těžaři.
Neděle, 20. července 2025 - 19:32:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1745
M_g:
"Kočkopes: Výše bylo napsáno, že ZAN je platný jen pro velkopřekupníka W+P. Takže v čem máte problém?
Nedokážete najít jiného překupníka s dopravou nebo jiného dopravce?"
Neznám detaily, ale přijde mi, že fabrika ve Štětí má nasmlouvaného právě překupníka W+P jako dodavatele. Takže Kočkopsovo dřevo přes jiného překupníka ta fabrika prostě s díky odmítne. Tohle je realita, nikoliv Transport Tycoon, kde fabrika zpracuje cokoliv, co jí kdo doveze.
J.M.:
"Stát odpovídá za dopravní cestu a 50 let nepostavil žádnou novou železnici, pro nákladní dopravu po dráze jen ničil podmínky. Vytrhával manipulační koleje, likvidoval i vlečky (poplatky + drážní úřad povolil jejich likvidaci). Na silnicích za posledních 50 let došlo k výstavbě tisíců km nových dálnic (i pro nákladní dopravu), obchvatů měst (další zrychlení)."
Náš stát podporoval výstavbu železniční infrastruktury extrémně velkoryse - až do první světové války stát ručil za úvěry téměř komukoliv, kdo přišel s tím, že vybuduje dráhu, která dopravně otevře nějaké městečko, i když ta dráha musela být zjevně prodělečná. Ano, tenkrát nic jiného, než železnice, na souši nebylo (jasně, volský potah...), proto se náš průmyslově rozvinutý stát snažil, aby železnici mělo co nejvíc obcí, i za tu cenu, že to bude muset stát financovat.
Po první světové válce ale přišel nákladní automobil a ty dráhy ztratily ekonomický smysl. Proto taky náš stát přestal takovéhle dráhy stavět - průmysl a obchod už je nepotřeboval.
J.M.:
"Vznik soukromých dopravců, který byl předkládán jako spása železnice (viz moloch ČSD) ukázal, že to na objemy nákladní dopravy nemá žádný vliv. Stálý je jen pokles přeprav. "
Hrubě se mýlíte: soukromí dopravci jsou nesmírně agilní v hledání i těch nejmenších přeprav a jejich získání na železnici. Bez nich by ten pád byl ještě rychlejší.
Neděle, 20. července 2025 - 19:47:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6085
Náš stát podporoval výstavbu železniční infrastruktury extrémně velkoryse - až do první světové války stát ručil za úvěry téměř komukoliv,
Až na to, že to nebyl náš stát, nýbrž prokleté Rakousko-Uhersko[proud]

Proto taky náš stát přestal takovéhle dráhy stavět - průmysl a obchod už je nepotřeboval.
Jo hned po roce 1914 stát dráhy nepotřeboval. A proto stavěl dráhy až do roku 1938 a po válce třeba dokončil novostavbu HB - Brno. A tak ty dráhy nepotřeboval, že od roku 1948 do roku 1985 se nákladní přeprava zvedla z 75 milionů tun ročně na 293,2 milionů tun ročně. Takže v tom roce 1985 železnice zajistila 45% všech nákladních přeprav v zemi. V tunokilometrech to pak bylo 82% přeprav[proud][ok]
Neděle, 20. července 2025 - 19:50:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2958
To Sants: Nesmysl - nesmírně agilní soukromí dopravci sem taky chodí a píšou, že ten pád nebrzdí a nemají šanci.
Pétidemolice našla nové drážní dno, což moudří dopředu věděli. Ale chápu, chybí časová osa...[proud][rofl][zadnice][sad][crazy][ko]

(Příspěvek byl editován uživatelem miram.)
Dejte mi moc ovládat měnu národa a bude mi jedno, kdo tvoří zákony. - M. A. Rothschild
MJ + DM = Black Celebration
Němec_z_ova
Neděle, 20. července 2025 - 20:00:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4992
Mám tu pro vás takový testík[biggrin]
Přijdete na to, proč GigaWood ano a ostatní ne?

PS: Ten Laaps z Ostrova byl zralý na úpravu nákladu, neboť je přeložený. Naštěstí sebou nevozím do Jáchymova nálepky k úpravě nákladu[wink]
Mufloni nepatří na koleje[pozor][pozor][pozor]
Neděle, 20. července 2025 - 20:44:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 166
No,na testík mám slabé závity,to víme[wink]....takže spolupráce s Cargem skončila kvůli přístavbě nevhodných řad vozů?
Neděle, 20. července 2025 - 20:51:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6087
A když jim někdo chce ulevit od údolí plného kamionů a přesunout náklad na koleje, tak ještě odporují a argumentují, že přes průsmyk Somport bude jezdit jeden nákladní vlak za druhým[lol]

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url =https://lempaille.fr/vallee-daspe-pour-qui-siffle-le-train-2&ved =2ahUKEwiM2JzAi8yOAxU1QvEDHXaHHGY4FBAWegQIJxAB&usg=AOvVaw0pg49bur t0jhrpryTFCIif
Neděle, 20. července 2025 - 21:02:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1883
Přijdete na to, proč GigaWood ano a ostatní ne?
Nečekáte,že se DBL fans budou zalamovat detaily ,jestli jedním vrzem odvezeme víc nebo míň kubíků, když to neplatí a viníka už dávno mají?
Neděle, 20. července 2025 - 21:13:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13225
Taky jsem chodí agilní jedinci s IQ záchodový mísy, bez kterejch bysme tady velice rádi obešli.
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...

Nevykat, nejsem nici sef, ani policajt.
Neděle, 20. července 2025 - 21:28:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6088
Tím jestli se nějakým vozem bude vozit víc nebo míň se fakt nebudou zaobírat ani ultras ani jiní šotouši. Tím se mají zaobírat přepravci a dopravci. A ti předpokládám blbí nejsou a zaobírají se tím. Výsledky politiky vlády na dopravním poli nicméně vidíme v reálu dnes a denně. Ale viníkem není prý ani vláda, ani dopravci, ani firmy, ale určitě ultras nebo snad Putin?[proud]
Kdo si bude v dnešní době kupovat ve velkém nové vozy, když žádná přeprava není jistá a vše za chvíli může jít do kopru?
Ať si tedy ty nové vozy koupí stát a pronajímá je dopravcům, stejně jako to dělá u některých jednotek v krajích. Pokud chceme přesunout dopravu na železnici, tak to prostě bez dotací nepůjde. Na soláry byly taky dotace pro soukromé firmy a jak se to panečku najednou rozšířilo[lol]
Bez dotací jde nákladní doprava po dráze už 35 let do kopru... A nejen u nás, jinde je to většinou ještě horší.
Neděle, 20. července 2025 - 22:13:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11658
J.M.: Od toho sú tie Innofreighty. Prestane jazdiť drevo, zahodíte nástavbu (buďto ju niekde uskladníte, alebo ju predáte, alebo ju dáte do šmelcu), vytiahnete/vyhandlujete/kúpite novú/použitú nástavbu dajmetomu na štrk a budete voziť štrk do betonárky. Padne aj to, na vagón švihnete dva tankkontajnery a budete jazdiť k Miramovi na vlečku, keď ju tak vzorne udržuje.[proud] Ale tá z logiky najdrahšia čast = vagón, tá je tam furt len jedna.

(Příspěvek byl editován uživatelem asdf.)
Kočkopes
Neděle, 20. července 2025 - 22:35:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2039
Sants:
"Neznám detaily, ale přijde mi, že fabrika ve Štětí má nasmlouvaného právě překupníka W+P jako dodavatele. Takže Kočkopsovo dřevo přes jiného překupníka ta fabrika prostě s díky odmítne. Tohle je realita, nikoliv Transport Tycoon, kde fabrika zpracuje cokoliv, co jí kdo doveze."

Aby nedošlo k nějakému omylu - bavíme se jen v rovině "co by, kdyby". Stejně jako vy předpokládám v současné době W+P jako majoritního (ne-li jediného) dodavatele do Štětí. A les taky nevlastním
Pondělí, 21. července 2025 - 00:03:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3966
Němec: Já teda nevím ale 200 kubíků? Nebude ten vagón "trošku" přetížený? Já jsem vozil pravda jen dubové (příp. jiné tvrdé dřevo) a tam byl na 25 tunách rozptyl mezi 15-25 kubíků podle čerstvosti[kecal]
Život je hořký. Bohudík !
Nebudu si měnit nick proto, že jsem se přestěhoval[kecal]
Pondělí, 21. července 2025 - 00:44:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 33546
JM: Na silnicích za posledních 50 let došlo k výstavbě tisíců km nových dálnic
No, těch tisíců km dálnic je ani ne půldruha...

Stát dal železnici platit za každou přepravu, zatímco kamionákům jen za vybrané dálnice.
Ono je to spíš naopak - platí se za téměř všechny dálnice vyjma vybraných úseků.
A kromě toho se platí i za vybrané "jedničky" v přibližně stejné délce.

Takže Tvá tvrzení je možné celkem úspěšně považovat za polopravdy - a jak známo, poloviční pravda je dvojnásobná lež.
A dokud budou na dráze lidi jako Ty, kteří si lžou do kapsy, a lidi jako Miram, kteří je v tom utvrzují, půjde to s dráhou dál z kopce.
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Pondělí, 21. července 2025 - 06:27:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10203
Že by souvislost s tématem?Do Příbrami jede nakládat dřevo do GW dopravce PKPCI.
Pondělí, 21. července 2025 - 06:45:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2959
Asdf:
"Padne aj to, na vagón švihnete dva tankkontajnery a budete jazdiť k Miramovi na vlečku, keď ju tak vzorne udržuje.[proud] Ale tá z logiky najdrahšia čast = vagón, tá je tam furt len jedna. "
To je právě ten omyl, vážený pane kolego, ty tankkontejnery jedou k nám zas[zadnice]ým kamionem...[cunik]
Dejte mi moc ovládat měnu národa a bude mi jedno, kdo tvoří zákony. - M. A. Rothschild
Error
Pondělí, 21. července 2025 - 07:38:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 254
Drak_ze_skalky:
"Že by souvislost s tématem?Do Příbrami jede nakládat dřevo do GW dopravce PKPCI."

Ano, bylo to v jednom z clanku za paywallem. Od dnesniho dne vozi relaci Pribram-Paskov PKPCI, nikoliv CDC.
Pondělí, 21. července 2025 - 09:06:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1885
Tím se mají zaobírat přepravci a dopravci. A ti předpokládám blbí nejsou a zaobírají se tím
Tak proč zase obvyklí podezřelí ječí, když dopravci nejsou blbí? Jo vlastně spiknutí, ja zapomněl.
Pondělí, 21. července 2025 - 10:55:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11660
Miram: To je potom, pán kolega, nejaké divné, pretože všade čítam, že jediný segment, čo ide po Európe v rámci železničného carga hore (okrem kombi) je chémia a jediné vozy čo sa dnes kupujú (okrem konťákov) sú ausgerechnet cisterny. [uhoh]
Pondělí, 21. července 2025 - 12:27:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2960
No je to spiknutí [uhoh] A blbci to podporují.
Pondělí, 21. července 2025 - 14:19:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9519
Miram:
"Asdf:
"Padne aj to, na vagón švihnete dva tankkontajnery a budete jazdiť k Miramovi na vlečku, keď ju tak vzorne udržuje.[proud] Ale tá z logiky najdrahšia čast = vagón, tá je tam furt len jedna. "To je právě ten omyl, vážený pane kolego, ty tankkontejnery jedou k nám zas[zadnice]ým kamionem...[cunik]"
Proč neděláte obchodního zástupce vašemu zaměstnavateli, když jste tak chytrý?
♥UA
Pondělí, 21. července 2025 - 14:34:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 33554
Q: Proč neděláte obchodního zástupce vašemu zaměstnavateli, když jste tak chytrý?
Nejspíš proto, že s kecama se vystačí jen dokud se nerozestele...
Pondělí, 21. července 2025 - 15:00:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16965
Miram: ty tankkontejnery jedou k nám zas[zadnice]ým kamionem...[cunik]

To bude nejspíš tím, že by tankkontejnery musely být přeloženy na kontejnerovém překladišti znovu na vagon, který by jel na vlečku několik dní, jak je dobrým zvykem. Tak to holt jede na návěsu za tahačem, přičemž se tankkontejner hned vyprázdní a maže stále připevněn na návěsu zase do kontejnerového překladiště. Je to patrně levnější a rychlejší.
Pondělí, 21. července 2025 - 16:37:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13277
ad Bram a Miram: To bude nejspíš tím, že by tankkontejnery musely být přeloženy na kontejnerovém překladišti znovu na vagon, který by jel na vlečku několik dní, jak je dobrým zvykem. Tak to holt jede na návěsu za tahačem, přičemž se tankkontejner hned vyprázdní a maže stále připevněn na návěsu zase do kontejnerového překladiště. Je to patrně levnější a rychlejší.

Pokud jely od nás, pak u nás není problém předat "kusovku" (tak se tomu u nás říká) dopravci ČD C a ten jí odveze, kam bude zákazník chtít.

Tak Mirame nevidím problém nebo si to po kolejích nechtěl?
Tento názor píši jako soukromá osoba prodchnutá celým životem železnicí, nikoliv jako zaměstnanec dopravce nebo člen nějakého spolku.
Pondělí, 21. července 2025 - 17:16:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 33558
PŠ: Problém je pravděpodobně v tom, že i když ta kombinovaná doprava funguje optimálně, vidí jedinci Miramova typu jen ten lástmajlovej kamion a tudíž je to špatně celý... [crazy]
Pondělí, 21. července 2025 - 18:03:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13226
Oni jsou příliš duševně omezený na něco takovýho.
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...

Pondělí, 21. července 2025 - 18:06:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2057
Jak píše PŠ, běžně je v Uhříněvsi k vidění třeba vůz s tankkontejnerem do/z Liberce-Rochlice (tam ložený methoxidem/methanolátem sodným):
Mladějov
Pondělí, 21. července 2025 - 18:19:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 24763
PŠ: Mám dotaz: K vám chodí "kusovky" - koks z Ostravy. Tím topíte, nebo se to přeposílá jinému zákazníkovi - kam? Kolik je to cca vozů měsíčně/ročně?
Díky.

(Příspěvek byl editován uživatelem Mladějov.)
Pondělí, 21. července 2025 - 18:41:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13278
ad Mladějov: PŠ: Mám dotaz: K vám chodí "kusovky" - koks z Ostravy. Tím topíte, nebo se to přeposílá jinému zákazníkovi - kam? Kolik je to cca vozů měsíčně/ročně?
Díky.

Přeposíláme je do Západního Německa a bývá toho vždy větší množství.
Tento názor píši jako soukromá osoba prodchnutá celým životem železnicí, nikoliv jako zaměstnanec dopravce nebo člen nějakého spolku.
Pondělí, 21. července 2025 - 19:02:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2059
Petr_Šimral:
"bývá toho vždy větší množství."
Kolem 11.7. stál v Uhří pár dní jen jeden Sgns se 2 kontejnery s koksem z Ostravy:

Ale možná tedy nějaká výjimka …
Pondělí, 21. července 2025 - 19:44:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2061
Pravda, teď tu v Uhří stojí 5 vozů Sgns po 2 kontejnerech s koksem.
Pondělí, 21. července 2025 - 19:54:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5402
Koks z OKK Ostrava, pokud to nejde přímo z vlečky na hlavním, tak se někdy nakládá na skládkách na ÚZK v revíru.
Úterý, 22. července 2025 - 10:39:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13227
Četl jsem teď ve zprávách, že ČD-C bude propouštět, prodá 24 lok. a asi 1000 vozů. Prej nemá dost kšeftů...

V připadě těch lok. jde zcela jistě o neperspektivní typy - česky ty nejolítanější vraky.

(Příspěvek byl editován uživatelem Agent.)

Úterý, 22. července 2025 - 13:54:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2961
Ale Mlho...[crazy][proud]
Úterý, 22. července 2025 - 14:12:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1055
Agent: To bude ten recyklovaný článek z loňského roku. Lidi už byli propuštění, lokomotivy (a vozy) se prodávají nebo už jsou i prodané. Viz web: Tenderarena.cz.
Perlička na závěr: říkal mi bývalý kolega co ještě u ČDC je že vedení obvolává některé zaměstnance aby se vrátili zpátky.
Úterý, 22. července 2025 - 14:22:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13228
Možný to je... Ale bylo tam dnešní datum.

https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/kazdy-desaty-v-cd-cargo-prij de-o-praci-firma-chysta-i-sesrotovani-nekterych_2507220757_fso

(Příspěvek byl editován uživatelem Agent.)

Úterý, 22. července 2025 - 14:35:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15591
To bude ten recyklovaný článek z loňského roku.

Tak to určitě není, jde o další vlnu.

https://byznys.hn.cz/c1-67764530-jeste-vetsi-prusvih-nez-se-zdalo -cd-cargo-chysta-po-jarni-vlne-vyhazovu-druhou-skonci-dalsi-stovk y-lidi
Do Prahy jsem nepřijel na mopedu, ale dvanáctiválcem Českých drah!

Úterý, 22. července 2025 - 14:37:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1056
Agent: A v závěru se píše o výhledu na rok 2026. Takže asi opravdu bude další kolo redukcí.
Úterý, 22. července 2025 - 15:22:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13229
No hlavní je, že se do mě zase Miram vysírá... Doufám, že u toho má náležitě silnej orgasmus.

Úterý, 22. července 2025 - 18:31:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2963
Omlouvám se, ale nemám...nikdo mi nehlásil, že to má být doprovodným jevem
údajného vysírání se do krajánka v líné Hispanii [wink]
Jinak když jde ta dráha do kopru i tabulkově navrhuji mocipánům do analýz
zařadit Island, pak ta čísla i přes Fialovu drahotu budou vypadat lépe a budou vyšší bonusy a prémie![pozor][kladivo][masinka]
Machiavelli
Úterý, 22. července 2025 - 19:22:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 88
Když vedení firmy není schopno pochopit, že při snížení rozsahu činnosti musí přinejmenším úměrně snížit i režijní výdaje (včetně sebe), tak holt dovede firmu do krachu. A když se snaží chybějící peníze sehnat zvyšováním cen, tak o to rychleji.
Středa, 23. července 2025 - 14:31:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16971
Machiavelli:Když vedení firmy není schopno pochopit, že při snížení rozsahu činnosti musí přinejmenším úměrně snížit i režijní výdaje (včetně sebe), tak holt dovede firmu do krachu. A když se snaží chybějící peníze sehnat zvyšováním cen, tak o to rychleji.

Vidím to prakticky stejně. Navíc je nad slunce jasné, že se u ČDC zbláznili s instalací ETCS do řady 130 a jsem též velmi zvědav, co budou dělat s takovými kvanty lokomotiv 742.7 a 744.1.. Drahá modernizovaná a ještě dražší nová lokomotiva s ETCS nesmí zahálet, jinak se nezaplatí nikdy [nene].
Středa, 23. července 2025 - 18:07:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6094
Tak pánové, hajdy do řediteské funkce u Carga a ukažte nám jak to dělat správně, když managoři u Carga jsou neschopní[lol]
Vždyť to píšu pořád, že poslední zamkne. To už je jasné. Všechno po silnicích a všechny ucpat a zničit ještě víc než dnes. Tisíce děkovných dopisů od řidičů os. aut...[proud]
Středa, 23. července 2025 - 18:20:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 33577
Jo, a pak jim budeš opičovávat zlatýho padáka...
Středa, 23. července 2025 - 18:30:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6095
Přece každý musí vidět, že toto není chyba managorů, ale je to všude a je to systémové pochybení EU. Něco jako likvidace drah v 90 letech....
A zatímco kvůli ekologii rušíme uhlí, železo a chemii, tak ve stejné době vygenerujeme tisíce zbytečných aut a motorek na VC Brna[lol][ko]. Je to hnus velebnosti...
Středa, 23. července 2025 - 18:35:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1057
https://www.cdcargo.cz/home/-/asset_publisher/9UCZA9soM9d6/conten t/restrukturalizace-spolecnosti-dalsi-etapa?inheritRedirect=false &redirect=https%3A%2F%2Fwww.cdcargo.cz%2Fhome%3Fp_p_id%3D101_INST ANCE_9UCZA9soM9d6%26p_p_lifecycle%3D0%26p_p_state%3Dnormal%26p_p_ mode%3Dview%26p_p_col_id%3Dcolumn-3%26p_p_col_pos%3D1%26p_p_col_c ount%3D2
Sobota, 26. července 2025 - 10:39:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1058
https://ekonomickydenik.cz/cd-cargo-v-problemech/?utm_source=www. seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_sourc e_zone_name=hpfeed.sznhp.box
Sobota, 26. července 2025 - 23:39:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4360
David_pecina: Mají tam vtipný popisek fotky "Nákladní vozy odvážejí uhlí z elektrárny Chvaletice", zajímavý je i brejlovec v barvách OKD, Dopravy s přebarveným čelem. [happy]
Neděle, 27. července 2025 - 16:24:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 316
Hlavně je v těch Wapech koks. A ten se teda z koksovny J. Šverma, co je na obrázku, fakt odvážel.
Jak zprávy rádia Jerevan... [proud]
Pondělí, 28. července 2025 - 13:13:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2844
Protest v Polsku: "To odpowiedź na wieloletnie, systemowe zaniedbania ze strony rządu, których kulminacją jest dziś dramatyczna sytuacja w PKP CARGO S.A. i pogłębiająca się degradacja całego sektora kolejowych przewozów towarowych. Kolej jest systematycznie wypychana z rynku i dyskryminowana, co uderza nie tylko w pracowników, ale także w interes publiczny, bezpieczeństwo państwa i środowisko. Tymczasem, faworyzowany jest transport drogowy przez co zaspokajane są interesy i zachcianki lobby samochodowego - czytamy."
Pondělí, 28. července 2025 - 19:54:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 962
Když končí výroba, končí i doprava. Na výrobu tuny oceli je potřeba přepravit víc jak deset tun matroše, na dovoz z Číny stačí ta jedna tuna.
Dj_cargo
Pátek, 01. srpna 2025 - 11:09:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2105
85 miliard dolarů.
Sobota, 09. srpna 2025 - 10:10:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1650
Neměl by někdo prosím nějaké bližší informace k relaci Sajószentpéter HU - Paskov CZ (hydroxid sodný)? Nevím či je to něco nového, ale spíš mě překvapilo, že to jezdí oklikou ze Sajószentpéteru přes Lenartovce a nikoliv přes Miskolc do Košíc a odtud dále přes Žilinu do Čech.
Sobota, 09. srpna 2025 - 15:09:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6188
Přes ty Lenartovce to bude spíš blíž než přes Košice, ne?
Sobota, 09. srpna 2025 - 15:40:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1651
Přes Plešivec to určitě o moc kratší nebude. Navíc mezi Košicemi a Sajószentpéterem je trať elektrizovaná a vedená v podstatě po rovině. Pravda je ale taková že stejnou trasu využívá aktuálně i relace Ostrava-Sajószentpéter v režii PKPIC.
Středa, 20. srpna 2025 - 17:58:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1059
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-firmy-vagony-v-cesku -nemaji-co-vozit-cd-cargo-jich-necha-tisice-sesrotovat-284159
Sobota, 23. srpna 2025 - 12:45:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 346
To je ale informace stará tak tři týdny 🥱
Sobota, 23. srpna 2025 - 15:40:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1060
Jestli je to na tu moji tak datum zprávy je 19.8