Diskuse » Archiv 2019 » Automobily, lodě a letadla » Auta - vše okolo nich, historky, zážitky, postřehy, fotky atd. » Archiv diskuse Auta - vše okolo nich, historky,... do 11. 02. 2019 předcházející | další

Archiv diskuse Auta - vše okolo nich, historky,... do 11. 02. 2019

dolů
   autor příspěvek
Pátek, 04. ledna 2019 - 13:16:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 578
Registrován: 8-2012
Něco pro Kwasiho, když má rád ta kolejová vozidla. Zajímavej je způsob otáčení cca ve třetí minutě. https://www.youtube.com/watch?v=0zeBIxI7n1I&ab_channel=FernBahn
Pátek, 04. ledna 2019 - 18:24:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 959
Registrován: 8-2015
Díky, Viseu de Sus plánuji navštívit příští rok [happy] Drezíny z dodávek bych rád viděl i na našich úzkokolejkách, ale předpokládám, že by je zakázali úředníci [sad]
Tohle mají zase Švýcaři na metrovém a normálním rozchodu [happy] https://www.youtube.com/watch?v=u9If_GvTjrg
A český popis podobných vozidel: http://www.gardenstudio.cz/pdf/holder_c_250_270_350_370_cz.pdf
Pátek, 04. ledna 2019 - 23:55:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4534
Registrován: 11-2006
Tak já s mým vehiklem letos dobře nezačal (res. dobře nezakončil rok 2018). Poprvé jsem ve své řidičské kariéře boural a navíc jsem tím gaunerským viníkem já. To si tak člověk jede z Prahy na Písek, krásné počasí, rovná silnice, plynule se jede stovkou když najednou ten před Vámi zlehka zbrdí, zbrdím taky a pár sekund na to dupne na brzdu až do rozblikání varovek a to už jsem prostě neubrzdil. Ti za mnou taky ne, ale strhli to do protisměru. Zajímavé je, že ten, koho jsem naboural, ani nevystoupil a odjel. Jelikož mám kameru tak si PČR vyžádala záznam, dotyčnýho našla a ten se pak vrátil na místo. K mému úžasu se se mnou začal hádat, že jsem ho nenabořil já, ale nějaký Passat, který začal ujíždět a tak se za ním vydal. Passat tam skutečně projel, ale až po nehodě předjel všech těch několik stojících aut. Podle pána tam o auto před ním někdo odbočoval doleva a bez blinkru. Divil jsem se, že jsem nedostal na místě pokutu, jde to rovnou do správního řízení, asi kvůli ujetí od nehody. Ve výsledku já to mám do dvou tisíc bez bodu a ten, koho jsem nabořil bude mít problém za ujetí.

No každopádně u nás na horách je tuhá zima a místo abych si užíval pohodlí 4x4, tak se tu peru s Feldou, kterou jsem vůbec na zimu neměl nachystanou a zimáky mám starý 8 let a ojetý [crazy]. Zajímavé je, že náraz odpálil i baterku, prý to tak dnešní auta dělají. Jinak je v háji xenon, nárazník, kapota,chladičová stěna, chladič a blatník.

Nechci to svádět na brzdy, ale oproti tchánovy Oktávky je mám dost měkké a to jsou kotouče ok, desky nový a kapalina taky. Co jí mám, tak si říkám že brzdy jsou slabý a nevím už co s tím, tak kdyby měl někdo tip..

Pajzák
Sobota, 05. ledna 2019 - 09:33:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2387
Registrován: 6-2015
Jo, při ujetí od nehody jde věc automaticky do správního. Průser by měl mít i ten tebou nabouraný.
Sobota, 05. ledna 2019 - 19:53:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 796
Registrován: 10-2007
Tak to mě, Mirousi, mrzí. Před správním doporučuji aspoň trochu se vzdělat:
FSM
Odkazy z FSM dál
Fórum
A ideálně právník.

(Pokud nosím dříví do lesa a poučuji poučeného, tak se omlouvám.)
Neděle, 06. ledna 2019 - 20:48:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4536
Registrován: 11-2006
Díky, poučený nejsem, takže si to s chutí pročtu. Snad mě tam moc masírovat nebudou, no nejedná se o nic hrozného, navíc sazba není vysoká.
Čtvrtek, 10. ledna 2019 - 13:12:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7542
Registrován: 12-2005
Mno neveselý [sad]
Ale to byl ten nabořenej ožralej nebo zfetovanej že ani nevěděl kdo ho naboural?


Z veselejšího soudku.
Prvně v životě jsem si koupil nový silniční vozidlo podléhající registraci [satan]

Inu radost mám převelikou.
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
-OndraS
Čtvrtek, 10. ledna 2019 - 22:24:26  
Neregistrovaný host
Poprosím o malé dovzdělání. Potkal jsem felicii, krátkou, červenou, a měla shrnovací střechu. Tedy nikoliv kabrio, ale pouze a jen platěnou střešní ćást, ktera měla po stranách vodící kolejničky a tudíž byla zjevně odsuvná. Potkal jsem nějaký samodomorob, nebo fabrickou verzi, určenou třeba pro export?
Čtvrtek, 10. ledna 2019 - 22:31:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 424
Registrován: 7-2017
Takováhle? Ty byli dělané v Německu.
Tajemný_em
Pátek, 11. ledna 2019 - 00:03:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3754
Registrován: 5-2002
Tak nevím, já ji měl jako dovezenou jetinu z Rajchu, v techničáku měla u šasi výrobu Škoda Mlabol, motor (golfová 16ka AEE) měl výrobce VW Wolfsburg, to zas jo. Co jsem kdy četl/zaslechl, montovaly se normálka u nás, jen "plachtu" potom dodělávali Němci.

Ta hadrová střecha byla stejně akorát jen pro zlost, už při 60-70 to (zavřené) hučelo a slavný "blue sky efekt" taky nebyl zrovna nic moc extra, teda aspoň pro osádku na předních sedadlech ne. Nakonec se přerval (plastový!) posouvací bowden/klíňák a Webasto, výrobce tohohle technického zázraku, už samozřejmě díly dávno nevedl. Opravovat/rekonstruovat se mi to nechtělo, kára měla nalítáno dle mého skromného odhadu nejmíň 250 (ofiko 120), spodek a blatníky začínaly rozkvétat, i když byl lak jinak hodně kvalitní... tak šla do světa.
"Nepochválím-li se sám, nikdo to za mne neudělá." Jára da Cimrman
Pátek, 11. ledna 2019 - 00:07:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4539
Registrován: 11-2006
Blue sky byla v Něměcku prodávána, ale vyráběna byla u nás ve Škodovce. V ČR jich pár desítek kusů je.

Martin: byl to vocas, co nekouká do zrcátek [proud]. Vozejk máš pěknej, taky bych podobnej potřeboval, ale asi bych spíše chtěl bržděnej, i když ten cenový rozdíl tam asi bude značný což? Proč na něm máš polský RZ?

No Oktávka opravená, ale štve mě to. Je to vidět, že to má trošku jiný odstín laku..no alespoň už můžu zase krosit...

Pátek, 11. ledna 2019 - 00:17:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7543
Registrován: 12-2005
Proč na něm máš polský RZ?
Protože sem to ještě nepřihlásil a nemusim do světa hlásat že to vlastně ještě "nemá vlastníka" a vrata moc pevně zamknout taky nejdou [wink]

Rozdíl proti brzděnýmu nevim ale koukni na web prodejce.
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Pátek, 11. ledna 2019 - 02:33:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7544
Registrován: 12-2005
Btw techničák k tomu je taky vtipnej [satan]

Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Sobota, 12. ledna 2019 - 01:29:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7267
Registrován: 3-2007
Aby sme neplevelili Youngtimery, tak si dovolím voľne nadviazať na tam prebiehajúcu diskusiu.

Mauricio: V40ka parádna, prajem nech slúži, potom sem-tam daj nejaké postrehy z prevádzky [happy]
...mimochodom, to nie je Cross Country, ako tak pozerám na niektoré detaily?

Mirous: ...ten ťukanec určite nepoteší, ale hlavne že si v poriadku ty [andel] a že nestrelili airbagy, to by bola eštelen "radosť" [proud]


Výšku snehovej pokrývky si s Mirousom síce merať nemôžem, ale aspoň zakwasím z bratislavských "veľhôr", pár dní dozadu v 320 m.n.m. [biggrin] Stále padá, takže v takých 400 metroch už je momentálne okolo 40-50cm, na naše pomery celkom slušne.


(Příspěvek byl editován uživatelem Tomino.)
Mauricio
Sobota, 12. ledna 2019 - 09:09:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9077
Registrován: 4-2005
Tomino
Dík, zatím jsem s tím najel necelých 1 500 km a mám to ani ne měsíc, takže si na nějaký recenzování netroufám, no, samozřejmě je to oproti Fabii někde úplně jinde, to je jasný [proud] Je to CC, ale nemá prakticky žádnou výbavu (tedy konkrétně to má vše co potřebuju, ale nemá to takový ty kraviny jako hlídání pruhů, automatický přepínání světel, automatický brždění, hlídání značek, pískání při každé příležitosti apod., bohužel tím pádem to nemá ani adaptivní tempomat, což mě trochu mrzí, ale co se dá dělat, je tam aspoň normální - teda ono to nejsou kraviny, ale já prostě takový věci nechci, protože jim stejně nevěřím a akorát by mě to neustálý pípání a drbání do volantu rozčilovalo, což jsem si ověřil v jiných vozidlech, se kterými jsem měl tu čest).

Já jsem chtěl (vzhledem k práci) hlavně automat a 4x4, protože dlouhý cesty a dost často i do míst, kde se hodí náhon na čtyři (nemluvíme však o terénu, kde je třeba offroad, klasicky třeba zasněženej kopec na horách, naložené stavební dokumentace v autě a zákazník čekající doma, aby mohl "ještě dnes" na stavební úřad, no a po loňské zkušenosti, kde jsem takhle musel jeden ne moc malý kopec pěšky, v batohu a rukách několik desítek kilo papíru...[biggrin]) Měl jsem nakonec vzhledem k rozpočtu pět kandidátů: Suzuki Vitara, Mistubishi ASX, Subaru Impreza, Mini [biggrin] a právě V40. Nakonec jsem se rozhodl po projížďce s Vitarou (která mě za ty prachy dost zklamala) pro předváděcí ASX v plné výbavě a v naftě s velmi přijatelnou cenovkou "ceník mínus 200tis", tak jsem sedl na vlak a že pojedu do Prahy - po cestě na nádraží jsem si ještě listoval ten den nově přidaný inzeráty a našel jsem Volvo a ještě k tomu v Brně, no takže jsem do Prahy nakonec nejel [biggrin] To byla taková dost rychlá akce, protože půl roku jsem se díval na auta a nakonec jsem se rozhoupal během pěti minut a ještě to dopoledne jsem s tím odjel [biggrin] Pochopitelně kvůli DPH je to napsané na firmu, to se tady už řešilo, takže mě to vyšlo o něco levněji (a to ještě mínus cena, za kterou se prodá Fabia, asi bych teda mohl ten inzerát už udělat).

Nyní pár fotek, bohužel teda mám prakticky jen ty, co jsem fotil pro pojišťovnu jako podklad pro havarijko a jiná pojištění (jak jsem to nikdy u žádnýho auta nechtěl, tak tady jsem si řekl, že teda jo, už jen vzhledem k cenám dílů, práce, ceně auta apod.):



Cestoval je už taky umístěn (ne že bych byl nějak pověrčivej, ale ten medvěd se mnou jezdí už několik let a je dobrý mít někoho, s kým si pokecáš a kdo na tebe dohlídne [biggrin])


No a za zbytek peněz jsem koupil "nový" kola na Punto - stejná značka jak ty starý, jen trochu jinej design a hlavně rozměr, co odpovídá tomu, co je zapsaný v TP, takže konečně nebude zadek drhnout o podběhy, když si do toho vleze tak tlustý prase, jako jsem já [proud] No a taky tam jsou trohu lepší gumy, než na těch starých (vzorek a stáří - nový vzhledem k nájezdu - letos cca 3tis km - nemá pro mne smysl kupovat)


Jo, a nedávno jsem objevil Ameriku a začal jsem něco sbírat - a celkem mne to chytlo [biggrin]


(Příspěvek byl editován uživatelem mauricio.)
Sobota, 12. ledna 2019 - 17:42:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 968
Registrován: 8-2015
Ať je to v jedné diskusi, Škoda 1xx Zlín Jižní Svahy, otlučený Forman Solitaire, závodní vozy a simulátor Škody 130 RS Zlín OC Čepkov dne 12.1.2019


Pondělí, 14. ledna 2019 - 13:16:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4545
Registrován: 11-2006
Martine, ty vozejky jsou za docela dobrou cenu. Já už dlouho koukám po bržděném vleku a tady mají přesně ten, který bych chtěl a navíc ještě výklopný a za daleko nižší cenu, než jinde [ok].

Kluci Volvíka máte hezká (a koukám, kolik máte sněhu v Blavě..Praha může závidět). Jak slouží ta V70?
Mauricio
Pondělí, 14. ledna 2019 - 17:17:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9081
Registrován: 4-2005
Jsem se jel podívat na tohle a nakonec jsem odjel úplně s něčím jiným (klasika...).



Tady teda ještě fotky z inzerátu, svoje zatím nemaje:



No, aspoň máme auto na tuhle akci [proud] Teda nutno prvě vozidlo mírně poupravit a poléčit. Jede tam i někdo odsud?

(Příspěvek byl editován uživatelem mauricio.)
-OndraS
Pondělí, 14. ledna 2019 - 17:30:43  
Neregistrovaný host
To Tipo se ti nelíbilo proč?
Pajzák
Pondělí, 14. ledna 2019 - 17:37:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2399
Registrován: 6-2015
Nebylo červené...
Mauricio
Pondělí, 14. ledna 2019 - 17:45:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9082
Registrován: 4-2005
Vevniř dost špinavý (chlupy od psa apod.) a celkově takový dobitý, podlaha s mapama od mokra (asi klasika netěsnící střešní okno), několik věcí nefunkčních a celkově za tu cenu mě to vůbec nezaujalo.

Mají tam i Punto Cabrio - tohoto - to zase má kaput střechu (na fotografiích není vidět například nedržící zadní orosený okýnko ve střeše, ale to je klasika, já ho mám taky přinýtovaný, nebo okraj střechy nesedící u oken o dobrých pár milimetrů) a podle podhuštěných pneu je tam už asi docela dlouho, detailně jsem to ale nezkoumal. Moje stálo 35 (nebo 38, teď nevím) a sice nemám klimu a mám jen 1.2 16V, ale mám novej potah střechy a do té staré aspoň neteče - tady u toho modrýho bych za to ruku do ohně nedal [proud]

Oproti tomu ta Felda je v rozhodně o dost lepším stavu jak některý jiný kousky, za který si majitelé neváhají říct klidně o 10 až 15tis víc... Důležitý je, že člověk neodjede s prázdnou[biggrin]

Ta červená barva je jen náhoda [biggrin]
Pondělí, 14. ledna 2019 - 19:44:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4546
Registrován: 11-2006
Na Gumbalkane byl loni kamarad s BMW, zrovna dneska mi ukazoval fotky. Lákal mě letos sebou, jenže oni budou akorát rodit a bez něho nejedu.
Mauricio
Pondělí, 14. ledna 2019 - 20:20:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9083
Registrován: 4-2005
Jo, taky jsem se díval na fotky a nějak se mi to zalíbilo, navíc takový akce mě vždy lákalo a tahle vypadá celkem dobře zorganizovaná. Spolujezdce už mám, ale kdyby tě to moc lákalo, vím o člověku, co tam jede Nivou a nemá spolujezdce.

Chtěl jsem jet Mazdou, ale musela by se poladit (udělat lemy, prahy, zavařit výfuk, vyměnit spojku a poladit pár drobností) a vzhledem k tomu, že to je "moc moderní vozidlo" a potřebujeme něco, co dokážeme opravit sami (a když ne my, tak Rumun), podmínka akce je auto do 25tis Kč a 4x4 by bylo moc jednoduchý [proud] Tak volba padla na Felicii (částečně spíše proto, že zrovna stála v tom bazaru - já jsem jinak pokukoval po trojkovým golfu nebo po 306 Peugeotu). Tahle má relativně jasnou historii (= alespoň tak, aby se dalo říct, že to neobjelo pětkrát zeměkouli) a byť práce je (klasický bolesti jako rohy prahů, zadní lemy, přední blatníky - vše bylo již nepochybně měněno a vyvařováno, ale dneska to taky nic nevydrží), celkový stav není nejhorší (rozhodně lepší jak třidvatrojka) a cena byla více než přijatelná (navíc eko jen 3tis). Nebylo tedy co rozmýšlet. Spíš bude třeba rozmýšlet, jestli po akci auto vyhodit a nebo s ním jet příští rok znova [proud]

(Příspěvek byl editován uživatelem mauricio.)
Úterý, 15. ledna 2019 - 01:09:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7269
Registrován: 3-2007
Mauricio: Díky za detaily, veľmi pekne nakonfigurované, aj s medvedíkom [proud]. S tým motorom to musí byť žihadlo a čo sa týka výbavy, nenašiel som nič, čo by mi tam malo chýbať (snáď len klimatizované sedačky pre moju rozmaznanú [zadnice] - uvidíš v lete na rozpálenej tmavej koži [lol]).
Čo ma ale zaujalo, tam je klasická ručná brzda, ak dobre vidím?

A nechcel si skúsiť Gumbalkan s Favoritom? Červené jak červené [lol]

Mirous: Snehu je parádne, dole v meste sa už roztopil (včera a dnes bolo na slnku cez 10 stupňov), no hore ho je ešte poriadne.

S XC70 som veľmi spokojný - spĺňa to, čo som od nej očakával. Nie je tak nemotorná ako XC90, človek nemá pri každom brzdení/zákrute pocit, že sedí v tanku. Aj keď je oproti XC90 dlhšia, je o 200 kíl ľahšia a má nižšie ťažisko. Oproti allroadu to však je stále Volvo, takže o nejakej zábave nemôže byť reč.
Na špičkovej úrovni je komfort - podvozok top, odhlučnenie (aj vďaka príplatkovým laminovaným sklám) od okolitého sveta som zažil lepšie len vo Phaetone. Zatiaľ sa mi nepodarilo z iného auta vystupovať s úsmevom na tvári aj v pondelok ráno o 8:00 po jazde cez pol mesta v zápchach.

Taktiež spotreba je rozumnejšia, do takých 150-160km/h sa drží pod úrovňou 10 litrov, vo vyšších rýchlostiach (170-180+) však pružné zrýchlenie nie je oslnivé a spotreba už vonkoncom nie.
Narozdiel od Mauricia neplačem za pípacími otravami (pruhy, bdelosť, radar) [lol]. Príjemnou záležitosťou je BLIS - senzor mŕtveho uhlu a prekvapivo využiteľný je aj asistent jazdy z kopca, nakoľko to zamkne jednotku a obmedzí niekde pri +-900 ot/min (meničové automaty vo Volve nezamykajú rýchlosti tak ako napr. Tiptronic v Audi, takže v automatickom móde má auto samo o sebe výraznú tendenciu zrýchľovať, v manuálnom síce uzamkne rýchlosť, ale otáčky logicky stúpajú), aj v strmých klesaniach v hlbokom snehu na nespevnenej ceste si to auto samé len veľmi zriedka pribrzdí - bez asistentu treba celý čas viac, či menej intenzívne brzdiť.
Nepotešila ma absencia vhodného priestoru na 1,5 litrovú fľašu a vďaka tvaru tehly sa kufrové dvere špinia neskutočne, ešte viac než na Yetim, alebo GLku.

Hlavná vec, na ktorej sa láme chleba je, že v pomere k obstarávacej cene je to auto absolútne nenápadné. Proste hranatý kombík od Volva si nikto nevšimne. To už potom záleží od preferencií majiteľa, či to je pre neho skôr výhoda, alebo nevýhoda [happy]

Na záver jeden malý nočný rýchlokwas

Mauricio
Úterý, 15. ledna 2019 - 12:11:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9084
Registrován: 4-2005
Tomino - jo, klasická ruční brzda. Klimatizovaný sedačky to nemá, na druhou stranu to snad nebude horší než rozpálená tmavá kůže v autě bez střechy, ta umí udělat na sluníčku divy [lol]



Favorit už má novýho majitele, ale asi bych tam s ním ani nejel, přeci jen ten stav nebyl 100% a nový majitel ho chce zachovat (byť si o tom myslím své), takže úpravy jako zvýšení apod. by bylo škoda dělat.
Čtvrtek, 17. ledna 2019 - 09:46:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1803
Registrován: 3-2010
Asi o týden dříve, než Mauricio, jsem koupil také Felicii. Sháněl jsem ji od cca 15. prosince. Favorit mi již dosloužil, ale nechce se mi ho dávat do šrotu, tak ho dám známému, ten jich má víc a tak si ho dá do kopy.
Požadavky byly: Felicie kombi po faceliftu, r.v. cca 2000, jen benzín (ne diesel, nebo LPG) a samozřejmě červená barva [lol] (kecám).
Nakonec jsem objevil na Bazoši pěknou Feldu, prodávající psal, že již nepotřebuje dalších investic. To mě samozřejmě zaujalo. Když jsme se potkali, viděl jsem, že nekecal a už jsem se těšil, že to hned koupím. Před projížďkou ale prohodil něco ve smyslu, že tam vepředu něco hučí, nebo tak... Po ujetí pár metrů jsem se zděsil, zepředu šel fakt hodně nepříjemný krouhavý zvuk (ale auto jelo jinak celkem normálně). Prodejci jsem řekl, že to auto je tím pádem neprodejné a těžko to někdo s tím "zvukem" koupí. Navrhl jsem mu, že si auto půjčím a zjistím, co tomu je. On byl kupodivu ochotný, dal mi klíče, malý TP a domluvili jsme se, že se "pak někdy" potkáme.[biggrin]
Autem jsem dojel ke kamarádovi do autoservisu a rozhodli jsme se Felině podívat pod sukni. Závadu ihned odstranil, jednalo se o uvolněnou matku náboje PP kola. Ložisko ale dostalo zabrat, takže v levotočivé zatáčce hučí.
Ovšem co nás zarazilo, byl TOP stav celého vozu. Podvozek je zcela bez koroze, prahy, lemy blatníků atd. - prostě to auto je zcela zdravé. Jedinou vadou je mírná koroze u 5 dveří pod sklem, je to jen puchýřek. Vypadá to, že byl dělaný celolak, ale to je jen náš odhad. Na fotce se zdá, že jednotlivé díly mají mírně odlišnou barvu, v praxi to je jen nějaký povlak a po rozleštění to nebude viděl.
Felina má nové tlumiče, spojku, chladič, mírně jeté zimní pneu + letní gumy. Baterka je stará snad 1-2 měsíce. Vše funguje. Auto má i servisku a návod.
Ale má taky i nějaké drobné závady. Kromě ložiska bude potřeba vyměnit střední část výfuku - je vysypaný tlumič a netroubí to. Ještě je potřeba opravit páčku na otevření kapoty, lanko je uvolněné (je to vidět i na fotce). Ještě k tomu výfuku - on je z venku OK. Není rezavý, ale vysypaný zevnitř. Prý je to tím, že se s tím málo jezdí a on díky dlouhodobé vlhkosti rezne zevnitř.
Podívali jsme se na motor. Je to 1,3 vícebodovka. Zkusili jsme změřit tlaky na válcích - prý jak z výroby, každý dává 11 barů.
Teď to auto jezdí bez investic, ale samozřejmě hned udělám údržbu, olej, filtry svíčky atd. Prý to nějakou dobu stálo, takže palivo nic moc, koupil jsem 100 oktan, aby se to pročistilo, palivový filtr taky vyměním.
A jak to dopadlo s nákupem vozu? Prodávající chtěl původně 15000 Kč. Domluvili jsme se na 8000 Kč s tím, že bude platit pojistku do konce ledna. EKOdaň již byla zaplacena. STK platí do myslím 3/19.


Čtvrtek, 17. ledna 2019 - 12:45:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 583
Registrován: 8-2012
Voy- fakt pěkná.I moje žena si vyhlídla na Bazoši jednu Feldu hned za humnama. Byla za dvacet, najeto prý poctivých 81 tisíc. Zajel jsem se mrknout a byla motoricky fakt super a interier krásnej. Akorát ta koroze- nic hroznýho, ale všude trošku. Lemy blatníky vpředu pate dveře i durch žlábek v odtokovce motoru. No nakonec jsem to nevzal, ale ten motor byl fakt bomba. Jinak rozdíly odstínů barev jsou u Feldy normální, akorát nevím proč to dělá. Hlavně ta červená světlá i červená tmavá. Rozleštit ot jde , ale časem to je zase jiný.Nevím.
Čtvrtek, 17. ledna 2019 - 13:04:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1804
Registrován: 3-2010
PavelJosef: Dík. Ještě doplnění - je to rok 2000, najeto snad reálných 171 000 km, má to centrál na dálkovku, ale nemá automatické denní svícení, koupeno v Brně. Ten lak je v pohodě, syn se v tzv. detailingu pohybuje, má nějaký super přípravky, když je to dobrý pro nějaký nafintěný Audi a BMW, tak to bude dobrý i pro Feldu [happy].
Čtvrtek, 17. ledna 2019 - 13:59:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7555
Registrován: 12-2005
Krásná felda a zadarmo skoro. Díly na to facku. Nu na tý by se dobrých 10-15 čistá ruka dalo ještě vyvařit [satan]
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Vechtr
Čtvrtek, 17. ledna 2019 - 14:23:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 126
Registrován: 12-2015
Ta vypadá fakt dobře, i když celolakem to asi prošlo. Feldy kombíky budou mít jednou velký potenciál. Pěkné se už teď potkávají hodně málo. Vždycky zamrzí, když člověk vidí feldu kombi, ještě třeba v nějaké vyšší výbavě a v metle, doježděnou na sračky.
Lc_736__c_954
Čtvrtek, 17. ledna 2019 - 16:15:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6316
Registrován: 6-2006
Tak já vám sem jednu pěknou taky hodím. [lame]



Příspěvek obsahuje prvky kwasení.
Čtvrtek, 17. ledna 2019 - 16:39:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1210
Registrován: 3-2011
Voy: felda celkom pekná. Všimol som si, že nemá plastové podblatníky.
E pericoloso sporgersi - Nicht hinauslehnen - Не высовываться - Ne pas se pencher au dehors

Mauricio
Čtvrtek, 17. ledna 2019 - 17:13:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9085
Registrován: 4-2005
Voy
Takových fér prodávajících je málo.

Já třeba jak už léta hledám použitelnýho Favorita v pick-upovém vydání, tak občas narazím i na nějakou Feldu Fun. Teď mě pobavil tento inzerát - bez koroze možná je (ale o tom přestříkání včetně plastů si myslím svoje, evidentně "předprodejní" servis, tedy zamaskování koroze, no a ve chvíli, kdy sundá plasty, tak i sebezachovalejší Felicia pod nima nic mít nebude), ale auto v obdobným stavu (přestříkaný do nerigo laku, chybí kola, chybí přední nárazník, ulámaná lišta na korbě (ta se dost blbě shání), interiér taky nevypadá úplně OK (ošoupaná kůže, asi chybí žlutý budíky), není "výdřeva" na podlaze korby, pak drobnosti jako polepy apod.) se prodává tak o 80tis míň. Dát tohle do původního stavu je otázka cca 60tis jen díly vč. renovace interiéru a lakování celýho auta, a to jen podle toho, co vidno podle fotek. Když by se dělal nějaký echt kvalitní lak a kvalitní interiér, tak i víc. Sebevědomí majiele bych chtěl mít.



(Příspěvek byl editován uživatelem mauricio.)
Čtvrtek, 17. ledna 2019 - 20:42:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1805
Registrován: 3-2010
Ta modrá Felda je hezká, taková barva není úplně obvyklá. Podběhy tam teda nejsou, to je pravda, ale já nemám přehled o modelech, takže nevím, že tam mají být [happy]. Na Favoritu jsem je neměl. Jinak - kupoval jsem si auto hlavně na jezdění po Brně, takové pracovní auto. Budu v tom ale vozit jen papír, prostě čistá záležitost, žádné auto na stavbu. Dám tam ještě závěsný a bude hotovo.
Čtvrtek, 17. ledna 2019 - 21:28:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7556
Registrován: 12-2005
Feliny měly blátiče jenom jako doplněk.
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Pátek, 18. ledna 2019 - 06:49:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 584
Registrován: 8-2012
Voy- málokterá ty plasty má. To jsou výjimky. Koukám po Felinách furt a ani ty krásný je nemají.
Sobota, 19. ledna 2019 - 19:09:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 974
Registrován: 8-2015
Tříkolky z Fiatu, Fabie apod.: https://de.wikipedia.org/wiki/Ellenator ; http://www.motorandmore.at/ellenator-die-fahrende-gesetzesluecke/ ; http://www.autoforum.cz/predstaveni/skoda-fabia-jako-trikolka-leg racni-stroj-lze-ridit-od-16-let/ české překlady: https://translate.google.com/translate?hl=&sl=de&tl=cs&u=https%3A %2F%2Fde.wikipedia.org%2Fwiki%2FEllenator ; https://translate.google.com/translate?hl=&sl=de&tl=cs&u=http%3A% 2F%2Fwww.motorandmore.at%2Fellenator-die-fahrende-gesetzesluecke% 2F
-OndraS
Sobota, 19. ledna 2019 - 19:22:11  
Neregistrovaný host
Tyhle tříkolky jsou v dnešní době důkazem, že stále existuje postup, kdy blbec něco nedovolí, druhej blbec vymyslí jak to obejít, třetí blbec to opravdu vyrobí a následně tomu první blbec dá razítko, jaka je to perfektní věc.

Vysledkem je krám, kterej v původním provedení děcka nemůžou řídit, tak se z něj udělá nebezpečnej krám, ještě k tomu odpudivě hnusnej, a to už děcka řídit můžou.
Pondělí, 21. ledna 2019 - 00:03:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7883
Registrován: 6-2004
-OndraS: ono to má původ v Británii:-) Několíkrát v Top Gearu prezentovaný Robin :-)

Prostě dělníci a havíři neměli papíry na "B" a ani na daně, tak vznikla tříkolka[proud]
Středa, 23. ledna 2019 - 19:56:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4552
Registrován: 11-2006
Voy: gratuluji k Feldě. Překvapuje mě, jaký je ještě o ně zájem.

Teď troška k těm technickým věcěm. Palivový filtr vyměň zároveň s tím středovým dílem výfuku. Ušetříš si dost blbou práci, protože se k němu debilně dostává, resp. se hloupě rozpojuje ta manžeta. Takže když už budeš mít sundaný výfuk, bude to těžká pohoda.

Plastové podběhy Feldy z výroby neměly, resp. jsou pouze v ceníku doplňků. Osobně jsem je na Feldu nedal, protože oproti dnešním autům jsou takové předpotopní, nanýtované a hlavně nejsou mezi blatníkem a podběhem na sraz a prostě vzniká fuka, kterou se za ně dostává bordel, ale už ten bordel nemáš jak vymýt, takže to pod nimi hnije. Lepší je to bez nich a pravidelně podběhy vymývat. Ale chybí ti tam plastová krytka prahu, ta tam určitě byla v každé výbavě a tu bych si být tebou koupil, ať ti kamínky neomlátí práh.

https://www.autodilyandy.cz/autodily/karoserie-a-osvetleni/karose rie-kovove-casti/prahy-a-vyztuhy/krytka-prahu-felicia-prava-predn i.html



Ad.lak: nutně to nemusí být nový lak. Konkrétně tyhle odstíny červené jsou sice hezké, když se naleští a byly hezké jako nové, ale postupem času degraduje bezbarvá vrstva laku a díly začínají růžovatět. A pak vznikají velké rozdíly v barvě, já třeba parkuji levou stranu ke slunci a tak mám levý blatník a kapotu růžovou, pravá strana je ještě celkem cajk. Do toho ale jedny dveře byly lakovaný, takže to prostě hraje všema barvama. Navíc teď zimou se mi začala vyloženě ta bezbarvá vrstva loupat.

Ještě zkus, jestli ti funguje naklápení světel, protože na devíti z desíti Felicií to nefunguje, ale na STK jsou na to úplně jak nadržený a vždy to kontrolují. Mě to zrovna po deseti letech od výměny přestalo fungovat.

Škoda, že je to "socka" verze, vyměnil bych alespoň volant za čtyřramennej a dal tam nějaký liťáky [proud].

Feldy jsou vděčný, moc se to nerozbíjí a když, tak to stojí pakatel. No ale pravda je, že už se tím trošku bojím jezdit, protože ta bezpečnost tam prostě není a kdyby to do nás nasolilo nějaký SUV, tak jsem jasnej [proud]

Ad: Felicia FUN..tu jsem vážně moc chtěl, ale zaváhal jsem a teď jsou za nesmysl. Ceny přes 100 tisíc jsou dnes úplně běžné...

(Příspěvek byl editován uživatelem mirous.)
Středa, 23. ledna 2019 - 20:16:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1812
Registrován: 3-2010
Mirouš: díky za cenné informace. Tu krytku koupím, volant možná taky, ale je tam úplně debilní hlavice řadící páky. Tedy - ona tam je, ale je nějak přilepená takovou tou plastovou elektrikářskou páskou. Ničemu to nevadí, ale je zima a tak to drží. Jak začnou tepla, bude se to určitě odlepovat a blemcat. Máš nějaký tip?
Jak jsem psal, mám to na takovou čistou práci, ježdění po Brně a tak...takže liťáky nevím, popravdě Škoda není moje parketa (i když už mám pátou), nevím, kde ty disky sehnat, jestli ještě vůbec existujou. Ale Felinka se bude mít jinak dobře, bude poctivě v práci garážovaná.
Čtvrtek, 24. ledna 2019 - 20:55:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4553
Registrován: 11-2006
Já tam mám origoš koženou a další náhradní v šuplíku, takže s tím Ti moc neporadím [proud]. Určitě půjde nějaká koupit v nějakých autodílech, zeptám se Ti u nás ve Vrchlabí, tam je taková zapadlá prodejna, kde má ještě lecos. Jinak vše co nejde sehnat sháním na bazoši a pak je super Felicia klub, teď asi nejvíc aktivní na ksichtoknize. Tam jsem sehnal většinu dílů, včetně liťáků. Většinou to stojí pakatel...

Edit: tu obyč rukojeť jsem našel třeba zde: odkaz. Koženou asi už neseženeš.

(Příspěvek byl editován uživatelem mirous.)
Pajzák
Pátek, 25. ledna 2019 - 08:25:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2414
Registrován: 6-2015
Tady seženeš na starší škodovky cokoliv.
Pátek, 25. ledna 2019 - 11:27:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1814
Registrován: 3-2010
Díky oběma! [happy]
Sobota, 26. ledna 2019 - 22:09:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7562
Registrován: 12-2005
Mno vítej u nás. Ještě nevim co s tebou provedu ale to je fuk.

Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Mauricio
Neděle, 27. ledna 2019 - 10:47:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9086
Registrován: 4-2005
[lol]
Tento pocit, když si nemůžeš pomoct, celkem znám [lol]
Neděle, 27. ledna 2019 - 13:35:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7563
Registrován: 12-2005
Já si pomoct můžu ale víš jak mělo to jít do šrotu. Přitom to vypadá ještě dobře. Musim vyměnit přední ramena, zavařit vejfuk a zprovoznit ručku. Pak novou stk a uvidíme co s tim dál. Kdyby to mělo kouli tak by bylo jasno. Ale nemá a nevim jestli se mi jí chce na to dávat. To je dalších 5 litrů navíc. Tuty auta začínají na 20 takže jsem ochotnej včetně stk a přepisu do toho utopit 10.
Jezdí to moc hezky a docela mě to i baví. 1,5 16V 66kw. [satan]
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Úterý, 29. ledna 2019 - 12:43:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1819
Registrován: 3-2010
Všechno vám odvezeme a když se pokazí náklaďáky, použijeme kola, co máme zrovna v servisu [happy]
Úterý, 29. ledna 2019 - 13:17:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5824
Registrován: 2-2005
Haha, koukal jsem na ten náklaďák zrovna v pátek v Brně v Dachser-u.
Je to Rebel!!! Při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho zesměšnil!!!
Středa, 30. ledna 2019 - 11:12:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2687
Registrován: 8-2013
Ahojte


Už pár mesiacov stoja na jednom parkovisku ex. policajné autá.
5ks Volkswagen Transporter T5 r.v. 2007 ečv: NR-154JZ,NR-168JZ,NR-195JZ,NR-856JZ Ten 4 na fotke nemal v predu ečv
4ks Nissan X-Trail r.v. 2008 ečv: NR-115JZ,NR-666JZ,NR-10?KA,NR-126KA



Neviete niekto nejaké info čo bude s nimi ďalej?

(Příspěvek byl editován uživatelem Lubos1993.)
www.autoskodaklub.sk
Středa, 30. ledna 2019 - 14:05:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 147
Registrován: 5-2013
Mauricio: Já třeba jak už léta hledám použitelnýho Favorita v pick-upovém vydání,

Jen jsem si na to náhodou vzpomněl, co tohle? Je to na prodej za cenu šrotu, být to Felda, tak po tom sám skočím [happy]

DPP.CZ, K128 (cca 20. od konce)

A červený to je :D
Flickr • „Do tý želví bašty patří víc mušek, víc mušek. Mušek, né molů. Každej na to kašle." •
Mauricio
Středa, 30. ledna 2019 - 14:52:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9088
Registrován: 4-2005
hmmmmmm [ok] díky
Pátek, 01. února 2019 - 21:26:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1130
Registrován: 8-2012
Keď už tu všetcia dávame nejaké prírastky, tak sa pridám aj ja.

Začiatkom decembra som mal vyhliadnutý Mercury Sable v maďarsku, no predajca bol [cunik] a čakal som na neho 2 hodiny. Keďže Sable je v podstate to isté auto čo Ford Taurus, padla voľba práve na neho. Hľadať v týchto končinách je samovražda, ak sa už aj nejake nájde, tak stojí niekoľkonásobne viac.
Pri asi mesačnom hľadaní po všetkých portáloch som skončil v NL (V lete som si už odtiaľ doviezol 1984 Cadillac Fleetwood). A tu sa dostávam priamo k danému Taurusu
Predajca nedaľeko Amsterdamu mal onoho tátoža na predaj za 1000€ bez akejkoľvek záruky

Auto som kupoval sprostredkovane kamarátom z NL tak som si nechal 3 dni na rozmyslenie, zjednalo sa na 900€ a vyplatilo sa. Po ujdení asi 20km odtrhlo hadicu chladenia a vytiekla všetká kvapalina. Transport bol naplánovaný až obtýždeň, tak sa objednával diel z USA (Illinois) putoval do Hilversumu, trvalo dielu presne 27 hodín aby sa tam dostal.
Po vymenení bolo auto ready na cestu na slovensko (1200km), štartovalo sa o 2:00 am a došlo sa 13:00

Viac o aute:
Je to 2002 Ford Taurus SE leather packet, ktorý bol vyrobený čisto na export pre firmu Hessing de Bilt v Holandsku, ktorá ich prestavávala a customizovala pre požiadavky EÚ, tak isto ich aj homologizovala a predávala pod svojím menom.

Dokopy boli menené a upravené:
Zadné svetlá s oranžovým blinkrom
predné svetlá s bielou parkovačkou a beam pattern EÚ špecifikácie
Sklá boli dodatočne homologizované (viď foto)
Míľovník bol menený na Kilometrovník
Doplnené hmlové svetlo na spodok nárazníku
Zmenený systém v rádiu (ladenie párnych frekvencií)
Homologizácia pásov
Pridelenie povolenia na hromadný predaj v EÚ
dokopy sa týchto Taurusov by Hessing zachovalo 349 kusov v EÚ, niekoľko skončilo v štátoch ako izrael alebo rusko

Človek by si myslel že kúpou európsky schváleného auta bude proces prihlásenia ľahší, no mýlil som sa.
Slovenské ministerstvo dopravy nepozná výrobcu Hessing de Bilt, vďaka čomu sa začal byrokratický teror no po posúrení a vydokladovaní sa to podarilo zapísať a čaká sa na slovenské značky. Taurusov z rokov 2000-2007 bolo na slovensku 5 kusov, z toho sa zachoval 1, 2 boli v službách americkej ambasády, 1 doviezli v roku 2006 do Partizánskeho, 1 bol dovezený poliakom z Krakova a po roku exportovaný preč a posledný bol dovezený z nemecka a následne zošrotovaní po nehode

Pre najväčšie kuriozity som tu JA! [kladivo]

SPZ o.s.
Sobota, 02. února 2019 - 18:27:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2696
Registrován: 8-2013
Knuudl Paráda potom pridaj foto keď dostaneš slovenské ečv. A čo sa týka prihlásenia že bol problém tak na Slovensku nič nové, na celom svete nemajú problém prihlásiť "hoci čo čo má motor" :D Len u nás robia problémy. :D
www.autoskodaklub.sk
transit01
Sobota, 02. února 2019 - 18:50:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2635
Registrován: 9-2012
Něco na téma Ofce a koroze.

Přijelo to na dílnu kvůli nějaký blbosti, a pak to šlo hned na klempírnu. Nakonec z toho byli oba prahy, lemy naskrz, a novej blatník.
vysokej jalovec, vysokej jako já, ve stovce sedím já, a cejtím se jako pán
Pátek, 08. února 2019 - 17:48:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 983
Registrován: 8-2015
Zlín 2019-02-08 terénní vozy
Neděle, 10. února 2019 - 16:29:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 987
Registrován: 8-2015
Zlín 2019-02-10 Porsche
Pondělí, 11. února 2019 - 00:52:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 623
Registrován: 6-2012
Když tady vidím tu totálně prohnilou Octávku od Transita, tak mě napadla jedna taková asi dost hloupá otázka...
Myslíte si že má cenu do tuctové jedníčkové octávky cpát víc peněz než je potřeba za důvodem udržení perfektního stavu a s výhledem na budoucího veterána či youngtimera? [crazy]

Teď si asi klepete na čelo, ale mě to už napadlo před časem a pořád jsem tu kravinu nedokázal vytlouct z hlavy a pořád nad tím uvažuji.

Jestli se to tu někomu podaří vyvrátit nerozvratnými argumenty, tak na to konečně rezignuju a poohlednu se asi po nějakém zajímavějším [auto].
Pondělí, 11. února 2019 - 09:30:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 799
Registrován: 10-2007
No, to si musíš sám pro sebe ujasnit, co pro Tebe znamená perspektivní. Pro jednoho to je uložení peněz a návratnost investice, pro druhého zachování části rodinné historie, pro třetího sbírání trofejí po srazech atd. atd. Kromě toho je tu ale bohužel jedna blbá věc, a to že se na úrovni mezinárodního sdružení FIVA uvažuje o tom, že možnost uznat auto za veterána se uzavře rokem výroby 1990. Údajně na to tlačí země jako Čína, Indie aj. Víc o tom nevím, nezkoumal jsem to blíž, ale mluvilo se tu o tom a byl tu odkaz na zápis z jednání Federace, kde se tohle výslovně zmiňovalo.
Pondělí, 11. února 2019 - 17:21:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 624
Registrován: 6-2012
Jabberwocky: Perspektivní... Já za tím vidím to, že to bude jednou vzácné... Stejně jako třeba Octávky z 60. let. Nejde mi o to na tom vydělat, ale spíše jestli to má vůbec cenu nad tím přemýšlet, protože mi příjde že tyhle auta po roce 2000 už asi fakt jsou jen spotřební zboží a nikdy asi nevejdou vehlasu jako auta před rokem 89.