Diskuse » Archiv 2019 » Železnice » Trať Bohumín - Čadca a okolí » Archiv diskuse Trať Bohumín - Čadca a okolí do 05. 12. 2019 předcházející | další

Archiv diskuse Trať Bohumín - Čadca a okolí do 05. 12. 2019

dolů
   autor příspěvek
Pondělí, 18. listopadu 2019 - 17:19:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4395
Registrován: 6-2008
https://www.idnes.cz/jihlava/zpravy/vlak-zeleznice-ceske-drahy-na fta-mimoradnost-zdirec-nad-doubravou-vysocina-kuriozita.A191118_1 00336_jihlava-zpravy_mv

Ještě že přitom všem co se tady děje se včera nestalo třeba na 322 tohle... [crazy]

Perličkou včerejšího večera také mimo jiné bylo i to, že když k třetímu nástupišti na kterém diskutovali rozčílení cestující přijel Regiojet z Prahy na Vrutky/Košice. Po výměně cestujících ještě vlak chvíli stál a z davu se ozvalo.
Tý vole. Ten vlak má 10 průvodčích a stojí u dveří jak vojáci...
Tak jsem pro odlehčení dodal, že to má i šoféra...[wink]
Vypadalo to jako v železniční pohádce ten moment... [ok]
Pak ať se nikdo nediví, že se na ČD pak jen blije ze všech stran...[proud]

A to je furt něco.
Ještě se mi vybavuje jak se začalo jezdit do Cieszyna tak S1 vjížděl do stanice a regionova vyjížděla. Cestující jen bezmocně koukali. Šel jsem za ně tehdá za výpravčí a pak už to fungovalo.
Pondělí, 18. listopadu 2019 - 18:44:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 157
Registrován: 12-2018
Hajnej:
"Eic: takhle to vypadá když jedete ve vlaku a máte znamého, co řídí provoz
A teď ještě tu o Karkulce..."

b yla jednou jedna sladká dívenka, kterou musel milovat každý, jen ji uviděl, ale nejvíce ji milovala její babička, která by jí snesla i modré z nebe. Jednou jí darovala čepeček karkulku z červeného sametu a ten se vnučce tak líbil, že nic jiného nechtěla nosit, a tak jí začali říkat Červená Karkulka.

j ednou matka Červené Karkulce řekla: „Podívej, Karkulko, tady máš kousek koláče a láhev vína, zanes to babičce, je nemocná a zeslábla, tímhle se posilní. Vydej se na cestu dříve než bude horko, jdi hezky spořádaně a neodbíhej z cesty, když upadneš, láhev rozbiješ a babička nebude mít nic. A jak vejdeš do světnice, nezapomeň babičce popřát dobrého dne a ne abys šmejdila po všech koutech.“ „Ano, maminko, udělám, jak si přejete.“ řekla Červení Karkulka, na stvrzení toho slibu podala matce ruku a vydala se na cestu.

b abička bydlela v lese; celou půlhodinu cesty od vesnice. Když šla Červená Karkulka lesem, potkala vlka. Tenkrát ještě nevěděla, co je to za záludné zvíře a ani trochu se ho nebála. „Dobrý den, Červená Karkulko!“ řekl vlk. „Děkuji za přání, vlku.“ „Kampak tak časně, Červená Karkulko?“ „K babičce!“ „A copak to neseš v zástěrce?“ „Koláč a víno; včera jsme pekli, nemocné a zesláblé babičce na posilněnou.“ „Kdepak bydlí babička, Červená Karkulko?“ „Inu, ještě tak čtvrthodiny cesty v lese, její chaloupka stojí mezi třemi velkými duby, kolem je lískové ořeší, určitě to tam musíš znát.“ odvětila Červená Karkulka. Vlk si pomyslil: „Tohle mlaďoučké, jemňoučké masíčko bude jistě chutnat lépe než ta stařena, musím to navléci lstivě, abych schlamstnul obě.“

c hvíli šel vedle Červené Karkulky a pak pravil: „Červená Karkulko, koukej na ty krásné květiny, které tu rostou všude kolem, pročpak se trochu nerozhlédneš? Myslím, že jsi ještě neslyšela ptáčky, kteří by zpívali tak líbezně. Ty jsi tu vykračuješ, jako kdybys šla do školy a přitom je tu v lese tak krásně!“ Červená Karkulka otevřela oči dokořán a když viděla, jak sluneční paprsky tancují skrze stromy sem a tam a všude roste tolik krásných květin, pomyslila si: „Když přinesu babičce kytici čerstvých květin, bude mít jistě radost, času mám dost, přijdu akorát.“ A seběhla z cesty do lesa a trhala květiny. A když jednu utrhla, zjistila, že o kus dál roste ještě krásnější, běžela k ní, a tak se dostávala stále hlouběji do lesa.

a le vlk běžel rovnou k babiččině chaloupce a zaklepal na dveře. „Kdo je tam?“ „Červená Karkulka, co nese koláč a víno, otevři!“ „Jen zmáčkni kliku,“ zavolala babička: „jsem příliš slabá a nemohu vstát.“ Vlk vzal za kliku, otevřel dveře a beze slova šel rovnou k babičce a spolknul ji. Pak si obléknul její šaty a nasadil její čepec, položil se do postele a zatáhnul závěs.

z atím Červená Karkulka běhala mezi květinami, a když jich měla náruč tak plnou, že jich víc nemohla pobrat, tu jí přišla na mysl babička, a tak se vydala na cestu za ní. Podivila se, že jsou dveře otevřené, a když vešla do světnice, přišlo jí vše takové podivné, že si pomyslila: „Dobrotivý Bože, je mi dneska nějak úzko a jindy jsem u babičky tak ráda.“ Zvolala: „Dobré jitro!“ Ale nedostala žádnou odpověď. Šla tedy k posteli a odtáhla závěs; ležela tam babička a měla čepec naražený hluboko do obličeje a vypadala nějak podivně.

a ch, babičko, proč máš tak velké uši?“ „Abych tě lépe slyšela.“ „Ach, babičko, proč máš tak velké oči?“ „Abych tě lépe viděla.“ „Ach, babičko, proč máš tak velké ruce?“ „Abych tě lépe objala.“ „Ach, babičko, proč máš tak strašlivou tlamu?“ „Abych tě lépe sežrala!!“

s otva vlk ta slova vyřknul, vyskočil z postele a ubohou Červenou Karkulku spolknul. Když teď uhasil svoji žádostivost, položil se zpátky do postele a usnul a z toho spánku se jal mocně chrápat.

z rovna šel kolem chaloupky lovec a pomyslil si: „Ta stařenka ale chrápe, musím se na ni podívat, zda něco nepotřebuje.“ Vešel do světnice, a když přistoupil k posteli, uviděl, že v ní leží vlk. „Tak přece jsem tě našel, ty starý hříšníku!“ zvolal lovec: „Už mám na tebe dlouho políčeno!“ Strhnul z ramene pušku, ale pak mu přišlo na mysl, že vlk mohl sežrat babičku a mohl by ji ještě zachránit. Nestřelil tedy, nýbrž vzal nůžky a začal spícímu vlkovi párat břicho. Sotva učinil pár řezů, uviděl se červenat karkulku a po pár dalších řezech vyskočila dívenka ven a volala: „Ach, já jsem se tolik bála, ve vlkovi je černočerná tma.“ A potom vylezla ven i živá babička; sotva dechu popadala. Červená Karkulka pak nanosila obrovské kameny, kterými vlkovo břicho naplnili, a když se ten probudil a chtěl utéci, kameny ho tak děsivě tížily, že klesnul k zemi nadobro mrtvý.

t i tři byli spokojeni. Lovec stáhnul vlkovi kožešinu a odnesl si ji domů, babička snědla koláč a vypila víno, které Červená Karkulka přinesla, a opět se zotavila. A Červená Karkulka? Ta si svatosvatě přísahala: „Už nikdy v životě nesejdu z cesty do lesa, když mi to maminka zakáže!“

o Červené Karkulce se ještě vypráví, že když šla jednou zase k babičce s bábovkou, potkala jiného vlka a ten se jí taky vemlouval a snažil se ji svést z cesty. Ale ona se toho vystříhala a kráčela rovnou k babičce, kde hned vypověděla, že potkala vlka, který jí sice popřál dobrý den, ale z očí mu koukala nekalota. „Kdyby to nebylo na veřejné cestě, jistě by mne sežral!“ „Pojď,“ řekla babička: „zavřeme dobře dveře, aby nemohl dovnitř.“ Brzy nato zaklepal vlk a zavolal: „Otevři, babičko, já jsem Červená Karkulka a nesu ti pečivo!“ Ty dvě však zůstaly jako pěny a neotevřely.

t ak se ten šedivák plížil kolem domu a naslouchal, pak vylezl na střechu, aby tam počkal, až Červená Karkulka půjde večer domů, pak ji v temnotě popadne a sežere. Ale babička zlé vlkovy úmysly odhalila. Před domem stály obrovské kamenné necky, tak Červené Karkulce řekla: „Vezmi vědro, děvenko, včera jsem vařila klobásy, tak tu vodu nanosíme venku do necek.“ Když byly necky plné, stoupala vůně klobás nahoru až k vlkovu čenichu. Zavětřil a natahoval krk tak daleko, že se na střeše více neudržel a začal klouzat dolů, kde spadnul přímo do necek a bídně se utopil.

a tak šla Červená Karkulka večer spokojeně domů a nic zlého se jí nestalo.
Pondělí, 18. listopadu 2019 - 19:12:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 20546
Registrován: 5-2002
EIC: Kancelář pro uvádění pohádek na pravou míru dodává, že to bylo trochu jinak:
Babička poučila Karkulku, že v případě setkání s vlkem má vyhledat nejbližší hromadu roští, pokleknout u ní a strčit hlavu dovnitř. Pak ji vlk určitě nesežere.
Když šla Karkulka domů, potkala v lese (toho druhého) vlka. Pamětliva slov babičky udělala, jak jí bylo řečeno. Vlk, samec v nejlepších letech, si řekl "kde je vyšpulíno, tam je dovolíno", a bez zbytečných okolků přistoupil k dílu. Po chvíli se zpod roští ozvalo: "Žereš, vlku, žereš? A víš, vlku, že to není až zas tak úplně špatný...?"
Správnost této hypotézy je nade vší pochybnost potvrzena poslední větou Tvého znění: "A tak šla Červená Karkulka večer spokojeně domů a nic zlého se jí nestalo."
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Pondělí, 18. listopadu 2019 - 19:22:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13350
Registrován: 11-2002
eicpraha: nic ve zlém, ale když už něco odněkud kopírujete, je vhodné uvádět zdroj a zejména opravit chyby, které kopírováním vzniknou (jakože tady vysloveně bijí do očí). Jinak nebudete za vtipného glosátora, ale za jedno rohaté zvíře... [wink]

Na otázku, jak jste na tu informaci o "známém dispečerovi" přišel jste rozumně odpovědět nedokázal a že třeba to EN v Těšína vyhnilo na cca hodinu je logické, když se trefilo do okamžiku těsně následujícím po uhynutí nebohého slona. Když se to pak konečně nějak uvolnilo, dostal holt přednost směr "z kopce", což ale asi ani nepřekvapí.

Celkem by mě zajímalo, jak to bylo, čistě ze zvědavosti. Ale asi sem místní dispečer moc nechodí, pokud vůbec..

(Příspěvek byl editován uživatelem jena.)
Pondělí, 18. listopadu 2019 - 19:26:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 158
Registrován: 12-2018
Jena:
"eicpraha: nic ve zlém, ale když už něco odněkud kopírujete, je vhodné uvádět zdroj a zejména opravit chyby, které kopírováním vzniknou (jakože tady vyslověně bijí do očí). Jinak nebudete za vtipného glosátora, ale za jedno rohaté zvíře... [wink]

Na otázku, jak jste na tu informaci o "známém dispečerovi" přišel jste rozumně odpovědět nedokázal a že třeba to EN v Těšína vyhnilo na cca hodinu je logické, když se trefilo do okamžiku těsně následujícím po uhynutí nebohého slona. Když se to pak konečně nějak uvolnilo, dostal holt přednost směr "z kopce".

Celkem by mě zajímalo, jak to bylo, čistě ze zvědavosti. Ale asi sem místní dispečer moc nechodí, pokud vůbec.."


Není to logické, kdyby jela první tak by tam stála “jen” 30 min. (Stejně tak 341), jely až po 2926, 1006, 1608, 144, 1008 a 346 :-) PS: Ty chyby jsem naschvál nechal pro Grammar Nazi

(Příspěvek byl editován uživatelem eicpraha.)

(Příspěvek byl editován uživatelem eicpraha.)
Pondělí, 18. listopadu 2019 - 19:41:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13351
Registrován: 11-2002
Není to logické, kdyby jela první tak by tam stála “jen” 30 min. (Stejně tak 341), jely až po 2926, 1006, 1608, 144, 1008 a 346 - na to není moc co říct... [crazy]

Ty chyby jsem naschvál nechal pro Grammar Nazi - tak tu o Karkulce už jsme slyšeli, tak že by ještě nějaká další?

PS: a vysvětlení "známého dispečera" pořád žádné...
Pondělí, 18. listopadu 2019 - 19:49:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7941
Registrován: 2-2006
tydlifon:
"Momentálně to je na 320 taky "zábava", přes Třinec zastaven provoz kvůli opravě výhybky. V úseku Návsí/Třinec - Český Těšín NAD pro všechno. 2935/2938 končící/výchozí z Bystřice. 2936/2943 odřeknut v úseku Ostrava-Svinov - Studénka. R344 a Os2934 zpoždění přes 45 minut. Na R344 jela z Těšína souprava od EC 141."

Mimořádnosti odpoledne tvrdily mimo jiné toto:
V úseku Český Těšín - Návsí a zpět zavedena náhradní doprava za vlaky: EC 141 Ostravan, R 344 Fatra.
V úseku Český Těšín - Třinec a zpět zavedena náhradní doprava za vlaky: Os 2936, Os 2937, Os 2940, Os 2939.
V úseku Český Těšín - Návsí a zpět odřeknuty vlaky: Os 3417, Sp 1624.
Pondělí, 18. listopadu 2019 - 22:22:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10646
Registrován: 12-2009
Ohl omlouvá a omlouvá nadnárodní šlendrián
Kde co omlouvám? Myslíš snad, že když jsou výluky, může za to modrý dopravce? Nebo když budu zpožděného vlaku stát u každých dveří průvodčí, tak zpoždění vadit nebude? To je jak u blbých...
Dnes jsem jel do Prahy. Ve Svinově na příjezdu 5min na úkor PJ10 v Třinci, dána přednost Opavanu, takže skoro 15. Výluky Dluhonice - 20. Jak za to může modrý(žlutý atd)? Zkus mi to vysvětlit. Jak je možné, že teď má 25 minut 1017? Jak to, že tou výlukou neprojel bez problémů, když je to nejlepší dopravce? Málo lidí ve fialových košilich u dveří? Nebo za to může ohl - házel tam tak klacky pod kola?
Jak to, že tam chytil Ostravan jen 5 minut a v Ostravě už neměl zpoždění? Může za to ohl ve voze? [crazy][nene][proud]

viděl mrtvý ešus v pátek večer
Poškozená lyžina sběrače, utekl vzduch(ADD) a tím pádem se nejede.

V Třinci se už jezdí 50.

(Příspěvek byl editován uživatelem ohl.)
Pezos
Úterý, 19. listopadu 2019 - 06:35:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1548
Registrován: 4-2014
30
Úterý, 19. listopadu 2019 - 12:06:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4397
Registrován: 6-2008
Ohl: O dopravci nebyla řeč. Ta byla o tom jak to funguje ve vlaku a na nádraží. Myslím, že jsem to napsal srozumitelně...

Semolina : V Havířově Středu se zase hlásilo že přijede vlak. Pak se také tvrdilo že zpoždění neboť porucha zabezpečovacího zařízení. A pak se vedla debata po tom divadle kdy prostě uvíznul vlak a viděli to všichni na vlastní oči, což se samozřejmě může stát...

Pár dokumentačních foto z rána jak uvízl pomalu jedoucí nákladní za zastávkou Střed a jeho návrat do Havířova .
Setkání vlaků v Těšíně.
A pár z hor včetně provazochodců nad utrženým svahem Gírové. Docela jsem čuměl a bylo to tam docela obdivovanou atrakcí...



Úterý, 19. listopadu 2019 - 18:31:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 20555
Registrován: 5-2002
Ic540: To je který hřeben v pozadí (a odkud)...?
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Úterý, 19. listopadu 2019 - 20:48:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 518
Registrován: 3-2018
Hajnej: To je Malá Fatra, ne?
Úterý, 19. listopadu 2019 - 20:56:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4400
Registrován: 6-2008
Hajnej :
Malá Fatra v pozadí. Vlevo vždy Velký Rozsutec...
Foceno cestou z Mostů u Jablunkova přes chatu na Studeničným vrchu na Gírovou. Ta trasa je takový václavák tady. Foto je na půl cesty mezi chatou na Studeničným a Gírovou. Není tak dávno co se to pod Gírovou utrhlo...
Garfield
Úterý, 19. listopadu 2019 - 22:38:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13079
Registrován: 10-2004
Není tak dávno co se to pod Gírovou utrhlo...
Čas je relativní, ale na jaře to bude už 10 roků, jestli se nepletu. [happy]
Úterý, 19. listopadu 2019 - 23:38:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10647
Registrován: 12-2009
O dopravci nebyla řeč. Ta byla o tom jak to funguje ve vlaku a na nádraží
Z toho to moc poznat není.[wink]
se na ČD pak jen blije
Dnes ráno S2 v Třinci načas, ale stojí. Vzápětí přijíždí protijedoucí S2 do Mostů. Stále čeká, předjíždí ji zpožděný RJ od Slovenska. Poté hned za ním Fatra.
Pak čeká na protijedoucí opačnou Fatru. 20 minut v Těšíně, přípoj na Havířov v [zadnice]
Ale za 10min jede R62, tak to není tak hrozné.

NAD Frýdek - Hnojník. S7 tak přijíždí do Těšína necelých 5 min. po odjezdu S2, tzn. hodina čekání na další.
Protože je tu dost znalých lepších řešení, jak výluky zvládat bez zpoždění, dovoluji si upozornit na to, co je vylepeno v každé stanici. Nebojte se a ukažte stávajícím zodpovědným, co ve vás dřímá.
[wink]


Přípravy na zimu v Lomné vrcholí.
Středa, 20. listopadu 2019 - 12:09:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4402
Registrován: 6-2008
Garfield: [ok][coze]
No čas letí. Ale jako by to bylo včera...[happy]

Ohl : Co se týká výpravčích tak o problémech ti sdělí, že ví a že by se spousta záležitostí dala řešit...
A dodají, že i přes snahu to řešit se přitom sami dostávají do nepříjemných situací(nadřízení)...
A když se z někým znáš a ten ví, že jeho jméno nesdělíš, tak Ti řekne, že jako celek to stojí za hovno a čím dál víc. Protože ti co mají možnost řešit tak mají vše u[zadnice], protože cestující není až na prvním místě. Co je na prvním místě z jistých důvodů raději nenapíšu.
Takže hodně štěstí v náboru...
Středa, 20. listopadu 2019 - 12:30:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10649
Registrován: 12-2009
A může za to nebo to schvaluje ohl, když už tedy ne ČD?[wink]

Těm výpravčím někdo nařizuje, že musí řídit provoz tak, aby bylo zpoždění atd? A aby se mohlo nadávat na ČD? Tak v tom případě bych si dokázal představit, komu by na tom záleželo.

(Příspěvek byl editován uživatelem ohl.)
Pátek, 22. listopadu 2019 - 09:49:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 252
Registrován: 7-2008
Kdo by měl cestu kolem, stavte se.

https://facebook.com/events/463337924299724/?ti=as

Odpíračům Facebooku se omlouvám, jiný odkaz není [nene]
Pátek, 22. listopadu 2019 - 10:35:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10653
Registrován: 12-2009
Je.
Pátek, 22. listopadu 2019 - 11:56:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2146
Registrován: 12-2007
V Návsí je jedna strana z nových infotabulí věnována i železnici. Strana "odvracející" se od nádraží...[proud]


A co lze zhlédnout? Historickou pohlednici s pohledem na nádraží, dále foto z oslav 100 let KBD, demontáž pěší lávky a mapu se zákresem plánované lesní železnice z holcplacu z Návsí do Lomné.
Pátek, 22. listopadu 2019 - 18:35:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3283
Registrován: 2-2007
Aktuální práce v Bohumíně při odstraňování propadu na 4 a 6 koleji.


V první koleji konečně zmizela PJ 10, nově 1+2 SK 50 km/h.
Pátek, 22. listopadu 2019 - 19:00:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3284
Registrován: 2-2007
S platností nového GVD od 15.12. bude v úseku Č. Těšín - Dětmarovice zvýšená rychlost až na 160 km/h (s nějakým omezením v obloucích za Těšínem a samozřejmě úseky bez modernizace...) [ok]
Pátek, 22. listopadu 2019 - 20:33:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4405
Registrován: 6-2008
https://karvinsky.denik.cz/zpravy_region/u-nadrazi-bude-novy-dopr avni-terminal-20191130.html

Tak i v Bohumíně... [ok]
Pátek, 22. listopadu 2019 - 21:06:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10656
Registrován: 12-2009
zmizela PJ 10, nově 1+2 SK 50 km/h.
50 už se pár dní jezdí, ale v druhé omezení nebylo.

Tak i v Bohumíně
...lavičky, mobiliář, informační tabule, digitální „chytré“ jízdní řády a přibude i stromová alej

To vše, kromě chytrého JŘ, tam už je. Stromy tam nikdy nebyly, budou zakrývat budovu, takže jen zbytečně utracené peníze. Kruháč budou používat jako smyčku, ale stejně budou busy muset na odstavení jezdit do stávajícího místa.
Pátek, 22. listopadu 2019 - 22:16:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10658
Registrován: 12-2009
Ale i Mosty vlastně Bohumín předběhly. Terminálek i s parkovištěm mají a teď si elektronickáho JŘ všimli minimálně po měsíci i místní novináři.odkaz
Pátek, 22. listopadu 2019 - 22:33:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10659
Registrován: 12-2009
Ad Ohl Úterý, 19. listopadu 2019 - 23:38:04

Jak tak koukám, novinář tam byl ve stejnou dobu jako já.
https://karvinsky.denik.cz/z-regionu/boom-lanovek-v-beskydech-dal si-pribude-v-dolni-lomne-20191130.html

Dá se tím volně navázat na debatu o Ostravácích jezdících do Beskyd a znajících jen Bílou.[wink]

(Příspěvek byl editován uživatelem ohl.)
Sobota, 23. listopadu 2019 - 08:00:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1996
Registrován: 7-2002
Dopravní terminál Bohumín
https://www.mesto-bohumin.cz/cz/radnice/e-info/22429-dopravni-ter minal-v-bohumine.html
Sobota, 23. listopadu 2019 - 09:00:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4406
Registrován: 6-2008
https://karvinsky.denik.cz/zpravy_region/padesat-let-havirovskeho -vlakoveho-nadrazi-20191109.html

Malé připomenutí velkého výročí... [ok]
Asi však poslední.
Další snad jen v kulturní či sportovní rubrice...
Sobota, 23. listopadu 2019 - 13:35:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3285
Registrován: 2-2007
Ohl: 50 už se pár dní jezdí, ale v druhé omezení nebylo.
Měli to tam trošku chaotické, protože oprava v 1 i 2 koleji proběhla stejným způsobem, zatímco v jedničce byla dost dlouho po zprovoznění stále 10 (do 19.11.), ve dvojce bez pomalé jízdy....(do 20.11.) [proud]

Nějaká fotka ze stabilizace železničního spodku v Třinci:
Pondělí, 25. listopadu 2019 - 15:23:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10672
Registrován: 12-2009
Tak nejspíš papá zastávko Zábřeh i dráty do Frýdku...

Jako poslanci z Moravskoslezského kraje jsme byli bombardováni obavami o vysoutěžené zakázky do konce roku, aby nebyly kráceny. Bylo nám řečeno, že pro náš kraj je sekyra mezi šesti a osmi miliardami Více na: https://www.euro.cz/byznys/rezave-drahy-vlada-chce-sebrat-penize- urcene-na-opravu-koleji-a-nadrazi-1474894#utm_medium=selfpromo&ut m_source=euro&utm_campaign=copylink
Pondělí, 25. listopadu 2019 - 19:32:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7487
Registrován: 8-2007
Z článku:Zpátky k položce pro železnice, které jsou z celého dopravního balíku nejcitlivější. SŽDC má kolem 17 tisíc zaměstnanců a jen na mzdy posílá 11 miliard. Už z toho je zřejmé, že manévrovací prostor pro investice není velký.

Tak peníze na ty mzdy se vyberou od dopravců za použití dopravní cesty.Ty se nemusí platit z balíku na investice do kolejí.Je to zavádějící informace.
Úterý, 26. listopadu 2019 - 08:41:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9643
Registrován: 4-2003
Tak peníze na ty mzdy se vyberou od dopravců za použití dopravní cesty.

Ale kdepak, jen z řízení provozu je schodek milarda. Prostě těch lidí vykukujících z boudičky na vláčky je strašně moc.
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Úterý, 26. listopadu 2019 - 19:57:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 159
Registrován: 12-2018
Dneska zase parádní úkazka, co udělá neschopný dispečer. Ex140 jede včas, v úseku Č.Těšín - Třinec dostáva přednost před ním Os2943 (který má z Těšína odjezd v stejnou dobu, jako 140 z Třince - tzn. v 15:21), než to ten Os projede, tak z 2. strány už přijíždí R345, na toho už samozřejmě místo nezbude a bude si muset počkat na průjezd Ex140 a 2942. A to už nemluvím ani o tom, že krom toho, že ten Ex to zajede mnohem rychleji, než Os, tak to má ještě k tomu do rovna, Os musí minimálně 3x do odbočky .
Úterý, 26. listopadu 2019 - 21:38:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13357
Registrován: 11-2002
Vás se tady vyslovená škoda. Jak to mělo být správně, aby všichni byli spokojení?
Úterý, 26. listopadu 2019 - 22:12:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7488
Registrován: 8-2007
RadekŠ:Ale kdepak, jen z řízení provozu je schodek milarda.

Ale to se neplatí z investičních peněz,které jsou určeny na investice.[nene]
Úterý, 26. listopadu 2019 - 22:17:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3287
Registrován: 2-2007
eicpraha: také by mě zajímalo, jaké pořadí je to nejlepší řešení....
Vyjezdit 4 vlaky bez zpoždění některého z nich je nemožné.
Jel jsem dnes 142 do práce a postup přednosti vlaků byl stejný.
Výsledek?
Osobní směr Mosty téměř načas (drobná minuta na pomalé jízdě kolem pracovního místa).
142 v Těšíně tuším 9 minut, z Bohumína odjezd načas.
Osobní směr Těšín za rychlíkem také chytne něco málo kolem pracovního místa.
Odnese to sice rychlík na Žilinu, ale nějaké zpoždění stáhne cestou po Žilinu a díky dlouhému pobytu na přepřah to může srovnat na nulu.

Já to hodnotím jako správné rozhodnutí.
Od osobního směr Mosty je návaznost autobusů v Bystřici a v Návsí.
Od osobního od Mostů je v Bohumíně přestup na Brno.
Úterý, 26. listopadu 2019 - 22:25:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 20619
Registrován: 5-2002
eic: Dneska zase parádní úkazka, co udělá neschopný dispečer.
Ale prdlačku...
Když bude 2943 čekat na 140, tak zadrbe v Třinci 2942 a ten to v Těšíně přenese na 3426.
A když bude 2493 čekat i na ten 2942, tak se nestihne na Mostech obrátit a v Těšině to předá na 3428.
V obou případech za sebou nejspíš povleče až do Návsí tu 345 (protože přestup).

Zatímco ta 140 využije vatu mezi Těšínem a Dětmarovicema, kde už není bezpečnostní 50 (dnes už na těch 7 km z Karviné do Dětmarovic 8 minut fakt není potřeba), a zbytek srovná zkrácením osmiminutového pobytu v Bohumíně.

Takže si laskavě nech svoje kecy o neschopných dispečerech na koledu (datum je na to celkem příhodný).
Ono se totiž stačí podívat na plachtu a je hned celkem jasně vidět, kdo z dvojice Ty + dispečer je rohaté zvíře (dispečer nikoliv)...
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Garfield
Úterý, 26. listopadu 2019 - 22:32:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13083
Registrován: 10-2004
Taky to beru jako nejlepší možné rozhodnutí, důvody jak píšeš (přestupy). Jindy (hlavně v neděle) totiž zpožděná 140 jede jako první i přesto, že 3ncem projíždí až několik minut po tom, co by mohl odjet z Těšína 2943. A pak se to celé rozesere.
Středa, 27. listopadu 2019 - 16:57:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 160
Registrován: 12-2018
Hajnej - Nenapínejte se tak, nebo Vám praskne žilka. Chápu, že Vám tykání nic neříká, protože jste nevychovaný, ale třeba ve zvlaštní škole by Vás to naučili, tak neváhejte s přihláškou, nikdy není pozdě.
———————————————————————————————————————————————

Dneska šla první Ex140 (a to měla +2min.) - výsledek Ex140 včas, 2942 Ostrava hl.n. včas, R345 Žilina včas, 2943 +8min.
Pezos
Středa, 27. listopadu 2019 - 17:30:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1549
Registrován: 4-2014
Co mi trochu vadí, že na rozdíl od první etapy se teď všechny vlaky tahají odbočkou (a vlaky z hor jezdí často 60 už od Centra), takže se tam přibírá další zpoždění.

V Těšíně zrovna dostává interiér novou barvu a SŽDC s předstihem před začátkem adcentu postavila stromeček [proud]
Středa, 27. listopadu 2019 - 20:14:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4415
Registrován: 6-2008
eicpraha : No já sice taky někdy kurvuji. Ale u pana Hajného Jste úplně vedle. Je jeden z mála kteří právě diskutují na úrovni a věcně...
Středa, 27. listopadu 2019 - 21:02:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13359
Registrován: 11-2002
eicpraha: tak dočkáme se odpovědi, jak to mělo být jedině správně (plus ještě pořád dlužíte odpověď z minula, s těmi známostmi u dispečera), nebo zase budete předvádět rohaté zvíře?

A co se tykání a poučování týče - můžu se zeptat aspoň na váš přibližný věk? S Hajným jste totiž vedle jak ... asi spíše sekvoj, než jedle (aby aspoň trochu seděl nějaký příměr).
Středa, 27. listopadu 2019 - 21:46:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 20620
Registrován: 5-2002
eic: Chápu, že Vám tykání nic neříká
Asi jsi chtěl napsat "vykání", protože jinak ta věta moc nedává smysl.

protože jste nevychovaný
Nikoliv. Protože jsem už ve věku, kdy je vykání spíš než projevem zdvořilosti (což je zde pravé jméno pro "vychování") projevem úcty.
No a zasloužíš si za to nesmyslné navážení do dispečerů úctu? Nezasloužíš.
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Středa, 27. listopadu 2019 - 22:17:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 161
Registrován: 12-2018
Jena:
"eicpraha: tak dočkáme se odpovědi, jak to mělo být jedině správně (plus ještě pořád dlužíte odpověď z minula, s těmi známostmi u dispečera), nebo zase budete předvádět rohaté zvíře?"

1) Tak jak to bylo dneska.
2) Žádné vysvětlení nikomu nedlužím a už vůbec ne Vám.


Jena:
"A co se tykání a poučování týče - můžu se zeptat aspoň na váš přibližný věk? S Hajným jste totiž vedle jak ... asi spíše sekvoj, než jedle (aby aspoň trochu seděl nějaký příměr)."

3) To mi pacienti taky pořád říkají, že jsem vedle, koukám, že toho máte hodně společného :-D
Středa, 27. listopadu 2019 - 22:30:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10676
Registrován: 12-2009
V Těšíně zrovna dostává interiér novou barvu

Malovalo se i jinde

Ale nepomohlo to a z kdysi zarostlé stanice je vidět i do okolí.

do Katowic
Čtvrtek, 28. listopadu 2019 - 07:35:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13360
Registrován: 11-2002
eicpraha:

ad1 - vida, že to jde..
ad2 - takže osočovat, urážet ANO, ale dokázat si nepodložená tvrzení obhájit NE?
ad3 - vezmu to teď v duchu Vašich příspěvků, tedy - a ti, co nic neříkají, ještě žijí?
Čtvrtek, 28. listopadu 2019 - 16:22:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 162
Registrován: 12-2018
Jena:
"eicpraha

ad3 - vezmu to teď v duchu Vašich příspěvků, tedy - a ti, co nic neříkají, ještě žijí?
"

Jojo, žijí :-). Vy jste to ale nepochopil. Ono např. průměrný alkoholik, si nikdy nepřizná, že je alkoholik a myslí si, že jsem vedle já :-)
Pátek, 29. listopadu 2019 - 14:34:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1574
Registrován: 9-2011
Pár zvláštních vlaků pro opavské fotbalové fanoušky, kteří pojedou na zápas Baník vs Opava, veze 163.091. Sv vlak Bohumín - Opava je právě ve stanici Ostrava-Svinov.

(Příspěvek byl editován uživatelem Jacob.)
Neděle, 01. prosince 2019 - 11:29:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13362
Registrován: 11-2002
Dnes mezi 8 a 10 byly napěťové zkoušky mezi ČT a Alb. Co nemuselo, nejelo, co muselo (os), dostalo v úseku Havr-ČT přípřež v podobě 714. Byly totiž vyplé i Alb. A teď kvízová otázka: bude stačit nasadit jen jednu mašinu? Odpověď: ano.. [happy][crazy]

Když se dostatečně dlouho počká..
Neděle, 01. prosince 2019 - 19:15:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3288
Registrován: 2-2007
Dnes večer bude nepředpokládaná výluka:

Vlak Os 2913 je v úseku Návsí - Čadca nahrazen náhradní autobusovou dopravou.


Poznámka
Nutná oprava poškozeného vedení vysokého napětí veřejné sítě nad traťovými kolejemi.

Předpokládaná doba zastavení provozu 21:20 hod. až 01:00 hod. (po projetí vlaku Ex 145).
Garfield
Neděle, 01. prosince 2019 - 21:38:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13085
Registrován: 10-2004
Nutná oprava poškozeného vedení vysokého napětí veřejné sítě nad traťovými kolejemi.

Docela by mě zajímalo, co je to za vedení (400 kV do Varína?) a jak došlo k jeho poškození zrovna nad kolejemi.
Neděle, 01. prosince 2019 - 22:05:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 20642
Registrován: 5-2002
Gar: co je to za vedení (400 kV do Varína?)
Technická: 400 kV není vn, ale vvn. Otázkou je, jestli to věděl i ten, kdo tu zprávu pouštěl do světa...
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Pondělí, 02. prosince 2019 - 05:31:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3289
Registrován: 2-2007
a jak došlo k jeho poškození zrovna nad kolejemi.

Včera dopoledne pod tím vedením jsem [fotic], ničeho zvláštního jsem si nevšiml, ono sice mohl být problém na druhém křížení blíž k Mostům. Prý tu dopravu už chtěli zavřít od 16 hodin, to by teprve bylo veselo....[coze]
Před rokem celé vedení prošlo generálkou, výměna vodičů, izolátorů, změnil se tvar horní části stožárů a uchycení vodičů.
Mohl klidně povolit nějaký izolátor, tím dojít k prověšení vedení a oprava s křížením trakčního vedení je problém...
Pezos
Pondělí, 02. prosince 2019 - 05:54:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1556
Registrován: 4-2014
Pokud chceme být úplně přesní, tak 400 kV je zvn. Ale myslím, že toto bude pod rozlišovací schopnost jak pisatele, tak uživatelů.
Ještě je možnost, že se něco pokazilo na jednom ze 3 (?) vedení 22 kV, které křižujou trať v tomto úseku. Stav sloupů kolem tratě občas moc důvěry nebudí.
Pondělí, 02. prosince 2019 - 10:48:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4418
Registrován: 6-2008


Jinak v Havířově se zvenku dokončuje technická část nádraží do které se přemístí současné nádraží. Ve vnitřku se intenzivně pracuje...
Vrhli se už i na současnou halu. Je vidět rozdíl po očistě a před...
Škoda že zároveň s nádražím a halou se neopravuje před nádražní prostor. To zas bude...[uhoh]
Pondělí, 02. prosince 2019 - 15:28:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 32
Registrován: 1-2019
V Bohumíně už se chystá pokladna RegioJetu.
Pondělí, 02. prosince 2019 - 18:14:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2147
Registrován: 12-2007
Před rokem celé vedení prošlo generálkou
Ano, mám ještě zážitky z této akce. Máme to totiž za barákem. A vzhledem k tomu, že ne ke každému sloupu byl relativně dobrý přístup, tak u nás se dělaly docela dobré manévry, včetně např. stavby nové kameninové cesty. Ale sledovat ty borce nahoře byl pro mně zážitek. Klobouk dolů...
Pondělí, 02. prosince 2019 - 18:20:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2148
Registrován: 12-2007
A že to je VVN, to je jasné! I moje dcera, když na kole přijíždíme pod těmi dráty, tak se pouští řídítek a volá na mně: Bacha taťko, bo tě to kopne!
Středa, 04. prosince 2019 - 22:56:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10695
Registrován: 12-2009
Sice to není od železnice, ale je to kousek za kopcem.
Dnes večer velký výbuch rodinného domu ve Szczyrku, "beskydském špindlu", v rozvalinách hledají 8 lidí.
Čtvrtek, 05. prosince 2019 - 21:38:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7962
Registrován: 2-2006
SŽDC začala soutěžit dvoumiliardovou opravu koridoru na polskou hranici

Po opravě mají zmizet propady rychlosti, například stanicí Petrovice u Karviné se má jezdit namísto stávajících 65 km/h stokilometrovou rychlostí. „Účelem stavby je odstranění propadů traťové rychlosti, zvýšení bezpečnosti a spolehlivosti provozu, zlepšení technického stavu trati i zajištění potřebných parametrů pro provoz nákladní dopravy. Opraví se přejezdy i nástupiště ve stanicích a na zastávce, ty budou nově přístupné bezbariérově,“ popisuje SŽDC projekt. Hotovo má být v červenci roku 2022.