Diskuse » Archiv 2019 » Autobusy a trolejbusy » Tykadláci v Plzni » Archiv diskuse Tykadláci v Plzni do 20. 05. 2019 předcházející | další

Archiv diskuse Tykadláci v Plzni do 20. 05. 2019

dolů
   autor příspěvek
Pátek, 10. května 2019 - 11:07:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5578
Registrován: 2-2005
Rampy mají být od Západního okruhu na Folmavskou
MHD je pro lidi ! ! !
Pátek, 10. května 2019 - 12:32:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7393
Registrován: 5-2004
H_k: Sluší se dodat, že - 1) se tu najdou i pochvaly stavu / oprav a podobně
2) Některá kritika prostě je oprávněná.


Určitě se najdou i pochvaly, ale je to samozřejmě v naprostém nepoměru vůči kritice a především poměr chválených a kritizovaných jevů zde na fóru neodpovídá poměru v reálném světě. Ale to je věc, která je společná pro všechny podobné situace, negativní motivace k tomu napsat příspěvek nebo stížnost je vždy daleko silnější. Nicméně když už třeba oprávněně kritizujeme jeden zpackaný most, tak se pro objektivitu sluší dodat, že se ve stejném období kvalitně a bez problémů opravilo x dalších.

jestli se tohle nechá nějak úmyslně vypadnout ze záruky tak je to na hraně trestného činu...

Není nic jednoduššího než podat trestní oznámení v této věci a nechat těmi, kteří mají právo o tom rozhodovat, tuto věc posoudit. Už jste na to minimálně dva, takže jsem zvědav, zda-li se v tomto případě dočkáme činu, nebo to skončí obvyklým výkřikem do tmy, plácnutím do vody a výmluvami.

to si myslím že není pravda, objektivně přechod pro chodce je mnohem výraznější značka.

Když to bude poměřovat množstvím spotřebované barvy, tak asi ano, ale takhle to nefunguje. Je zkrátka určitá skupina účastníků provozu, která nepřemýšlí a nekouká okolo sebe a ti si zkrátka nevšimnou, že zastavili vozidlo v místě, kde můžou zbytečně bránit jinému provozu. A pod rozlišovací schopnost těchto lidí je jak místo pro přecházení, tak přechod pro chodce. Ostatně kdyby tvá teorie fungovala, tak se doteď na přechodu nezastavovalo, což konkrétně u té synagogy není pravda. A z výše uvedeného důvodu neočekávám, že by se situace zhoršila, stejně jako se nijak nezlepšila tím, že se plochy některých křižovatek žlutě vykřížkovaly.

Jinak semafory jsou rozbité větišnou jenom chvíli, to je pravda, ale to jenom do momentu kdy odejde řadič - takže takhle to třeba u divadla nešlo cca týden , docela nedávno...

Záleží na typu poruchy, když budku s řadičem smete auto, tak se to opravuje déle než prasklá žárovka. A stačí, aby byla křižovatka řízena řadičem, který už se nevyrábí nebo jehož výrobce neexistuje... Je samozřejmě snaha technologie sjednocovat a modernizovat, ale jde to také nějak postupně. Každopádně těch poruch signalizace je daleko méně než v době, kdy křižovatku řídil otáčející se válec s hřebíky.

Trollino_15: Protože jsme dali chodcům práva na přechodech, načež se neorganizovaná masa chodců

Nejde o neorganizovanost, ale o to, že musí být splněny technické předpoklady k tomu, aby ta práva mohla být využívána. Zkrátka aby přechod mohl fungovat tak, jak silniční zákon předpokládá, musí splňovat nějaké parametry a protože je mnoho z těch vybudovaných před rokem 2001 nesplňuje, je pro všechny bezpečnější, aby takový přechod neexistoval. Než špatný přechod (tzn. extrémně dlouhý, pod ostrým úhlem, skrz zastávku autobusu, za zatáčkou, za horizontem atp.), tak raději žádný.

James_bond: Pracovní tempo s tím na Slovanské zcela nesrovnatelné.

A nesrovnatelná bude taky cena. Demolice mostu naplánovaná na měsíc bude stát zlomek toho, co demolice stejně velkého mostu přes D1, kterou zvládnou za dvanáct hodin. Nový asfalt na Karlovarské se loni také stihl za víkend, ale muselo se za to náležitě připlatit. Je na občanech města, aby se rozhodli, zda-li upřednostní cenu nebo dobu výstavby. Obojí najednou mít nelze.

Pavel2: nelze prostě najít nějakou rozumnou hranici, aby obyvatelstvo nebylo otravováno víc než je nutný, prostě se všechno zavře, omezí, rozvrtá a poserte se

To ale vůbec není pravda. Město si je vědomé nezbytnosti koordinace uzavírek a zřídilo za tím účelem příslušnou pozici. Ani si neumíš představit, kolik staveb po městě čeká na to, až skončí jiná investice. Proč se Rooseveltův most opravuje letos? No protože se čekalo na Pattona. Proč se nerekonstruuje Lobezská? Protože je omezení na Slovanské. Vzájemnou provázanost Kaplířovy a Sukovy jsi odhalil sám a takhle by se dalo pokračovat. Ta rozumná hranice, co se ještě dá zavřít a co už ne, se neustále hledá a jsou k tomu desítky jednání...
Pátek, 10. května 2019 - 13:58:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 121
Registrován: 8-2016
Trollino_15:
"Rampy mají být od Západního okruhu na Folmavskou"
Máte pravdu a z Folmavské na výpadovku.
Pátek, 10. května 2019 - 14:57:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1517
Registrován: 7-2017
Martin_L: Problém je v tom, že město pracuje jen s přímými náklady, nikdo (výjimkám se omlouvám) neřeší součet přímých + nepřímých, jinak by tu nebyly soutěže jen na nejnizší cenu.
Pátek, 10. května 2019 - 15:04:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5579
Registrován: 2-2005
Nejde o neorganizovanost
Ale jde. Když se to zavádělo, nikoho ani nenapadlo, že lidi na chodníku často vůbec nepřemýšlí a zpravidla za to ani nenesou žádnou zodpovědnost. A to byla chyba.

Určitě se najdou i pochvaly, ale je to samozřejmě v naprostém nepoměru vůči kritice a především poměr chválených a kritizovaných jevů zde na fóru neodpovídá poměru v reálném světě. Ale to je věc, která je společná pro všechny podobné situace, negativní motivace k tomu napsat příspěvek nebo stížnost je vždy daleko silnější. Nicméně když už třeba oprávněně kritizujeme jeden zpackaný most, tak se pro objektivitu sluší dodat, že se ve stejném období kvalitně a bez problémů opravilo x dalších.
Zjevně Ti uniká pointa. Tady nejde o to, že ten most je zpackaný, to by se dalo přejít formou běžného reklamačního řízení, podobně jako řešíme všichni denně řadu záležitostí. Ale to už by bylo dávno opravený.
Ta pointa je v tom, že ten most je zpackaný, ale všichni od toho dali ruce pryč a dokonce se jednu dobu tvářili (a někteří se možná ještě tváří), že zpackaný není.
To nás tady štve nejvíc a pochopitelně do toho míchat jiné dobře opravené mosty je bezvýznamné stejně jako do toho míchat i špatně opravené mosty, kde někdo uznal chybu a zařídila se náprava.

A to se vůbec nebere v úvahu fakt, že na tom mostě trpí nejen soukromé vozy, ale i městské vozy v hodnotě milionů korun. A nejvíc to pochopitelně trápí řidiče, protože škoda jde za nimi.
Ostatně taková linka 12 je na každém kilometru obrazem ignorace všeho a všech; nejdříve minimálně 2x čekačka na Petřínské, auta stojící v zákazu, pak vysokej obrubník v Částkovce, kde se nedá pořádně zajet a samozřejmě stojící auta v zálivu, to je zde klasika. Následuje silnice svým stavem konkurující horším silnicím na Ukrajině, dále Sladkovského se špatně parkujícími auty nejen u zastávek, ale v celém úseku té ulice. Pak to chvíli jde až k Wilsoňáku, za kterým následuje Americká krásná na papíře, ale otravná ve skutečnosti, kde stačí jedna slepice, co neumí zaparkovat nebo jedno větší zásobování, které se nevejde do boxu a je to v háji. Pokračujeme opět do ukrajinské verze ulice Tylova, která je katastrofální jak chováním řidičů, tak svým stavem. Domažlická je hrůza od zastávky U Dráhy až do Zátiší. Všichni chápeme, že se to musí opravit, ale udělat obousměrný provoz kužely tak, že se v několika úsecích dvě velké auta nevyhnou, to už chce skutečně IQ kapacitu v oboru. Následuje opět idiotsky udělaná zastávka u hřbitova, kam se opět nedá rozumně zajet. Zprzněnej kruháč na Domažlický jako třešinka na dortu? Ale kdepak, tou poslední třešinkou je opět vysoký obrubník na samotné konečné, kde podlahou dřou i celkem vysoké 24Tr, čili nejlepší je zastavit jakš takš u obrubníku prvními dveřmi a ostatní jdou holt dvěma schodama přes silnici.
A to si nestěžuji, jen konstatuji fakta.
MHD je pro lidi ! ! !
Pavel2
Pátek, 10. května 2019 - 19:06:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16980
Registrován: 8-2002
neměl byste někdo hlavní výkres k tý OK u Makra? nebo aspoň radu (mě stačí mejlem) ke komu se objednat abych ten výkres mohl byť jen vidět? z toho co tady píšou laici si neumím nic normálního představit. nevím jestli se z OK plánuje udělat MÚK nebo se jen doplní bypassy nebo jen přemalujou čáry nebo co vlastně? v tomhle případě by mě ty plánovaný změny docela zajímaly.

on ten kruhák není tak strašnej, ale chce to mít auto (a v něm i řidiče [happy]) co se dokáže rozjet a umí používat zrcátka a jízdní pruhy. uznávám, že s trolejbusem to asi bude peklo... sledovat provoz a ještě myslet na bidla, dráty a výhybky/křížení [uhoh]
Pátek, 10. května 2019 - 20:13:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5580
Registrován: 2-2005
Já tím jen chtěl říct, že když někdo denně absolvuje něco takového, tak je jeho nasranost najednou mnohem pochopitelnější a obzvlášť, když nakonec nikdo za nic nemůže.
MHD je pro lidi ! ! !
Sobota, 11. května 2019 - 13:42:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2668
Registrován: 2-2005
Vezmu to od konce:
ad T 15:
Já tím jen chtěl říct, že když někdo denně absolvuje něco takového, tak je jeho nasranost najednou mnohem pochopitelnější a obzvlášť, když nakonec nikdo za nic nemůže.

přijde mi to, jako bych to psal já před deseti lety. [ok]

Ostatně taková linka 12 je na každém kilometru obrazem ignorace všeho a všech; nejdříve minimálně 2x čekačka na Petřínské, auta stojící v zákazu, pak vysokej obrubník v Částkovce, kde se nedá pořádně zajet a samozřejmě stojící auta v zálivu

a teď si představím, po tvém ,, stěžování ,, pana Martina _l, jak se v kanclu u počítače přiblble usmívá a myslí si něco o pánském přirození.

ad Martin_l:

Určitě se najdou i pochvaly, ale je to samozřejmě v naprostém nepoměru vůči kritice a především poměr chválených a kritizovaných jevů zde na fóru neodpovídá poměru v reálném světě. Ale to je věc, která je společná pro všechny podobné situace, negativní motivace k tomu napsat příspěvek nebo stížnost je vždy daleko silnější. Nicméně když už třeba oprávněně kritizujeme jeden zpackaný most, tak se pro objektivitu sluší dodat, že se ve stejném období kvalitně a bez problémů opravilo x dalších.


Už dlouhodobě tě nemusím.Prototyp českého politika. Arogantního jedince.
Postavili - opravili jsme několik obytných domů, ale u několika došlo k popraskání obvodového zdiva a jeden dům spadnul!
Ale nevadí, ty další, co jsme postavili, zatím stojí..............
Zde se něco za městské peníze v řádech desítek milionů nepovedlo a prostě dle tebe je to vlastně v pořádku, jako ve válce.......ztráty jsou povolený.[crazy]

Martine_l, k tomu asi napíši toto:
Není nic jednoduššího než podat trestní oznámení v této věci a nechat těmi, kteří mají právo o tom rozhodovat, tuto věc posoudit. Už jste na to minimálně dva, takže jsem zvědav, zda-li se v tomto případě dočkáme činu, nebo to skončí obvyklým výkřikem do tmy, plácnutím do vody a výmluvami.

Ano, z mé strany ano. Když mi bylo popsáno jedním dobrým človíčkem, kterého znáš i Ty, co by následovalo, tak pochopíš, že prostě tuto nedáš. Jde o politicko - ekonomickou mafii a ONI tě jsou schopni zničit nebo přinejmenším hodně otrávit život. A tak se řídím slovy, které mě byly doporučeny:
Vykašli se na nějakej most a věnuj se tomu, co tě baví, co máš rád. Možná bych ohrozil i chod našeho spolku a to fakt riskovat nehodlám.
Ale znova opakuji, v případě Wilsonova mostu něco smrdí, hodně smrdí. A že je to podle Tebe vlasně v pořádku mě nepřekvapuje. Spíše je zarážející ticho ze strany všech zúčastněných subjektů, tisku, televize.........
Neděle, 12. května 2019 - 10:30:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7394
Registrován: 5-2004
Libor_hh: Zde se něco za městské peníze v řádech desítek milionů nepovedlo a prostě dle tebe je to vlastně v pořádku

Prosím o citaci, kde podle tebe tvrdím, že je všechno v pořádku. Nic takového jsem nenapsal a jako obvykle překrucuješ moje slova.
Rekonstrukce Wilsonova mostu se nepovedla, je to velký průšvih a je nepochybné, že se most musí opravit znovu a zaplatit by to měl ten, kdo tuto situaci způsobil (podaří-li se jej určit). Stejně tak jsem nikdy netvrdil a netvrdím, že je všechno v pořádku, ale odmítám i postoj, že je všechno špatně.

Trollino_15: Ta pointa je v tom, že ten most je zpackaný, ale všichni od toho dali ruce pryč a dokonce se jednu dobu tvářili (a někteří se možná ještě tváří), že zpackaný není.

Můžeš tuhle myšlenku něčím podpořit? Já mám tedy dojem, že minimálně poslední tři roky nikdo ze zodpovědných míst nepochybuje o tom, že tady existuje nějaký problém, který je potřeba řešit...

Pavel2: neměl byste někdo hlavní výkres k tý OK u Makra?

To jsi trochu napřed... Pokud je mi známo, tak je to ve fázi studie, kdy se vybírají možné varianty a těch "hlavních výkresů" je tak asi deset.

Tantin27: město pracuje jen s přímými náklady, nikdo (výjimkám se omlouvám) neřeší součet přímých + nepřímých, jinak by tu nebyly soutěže jen na nejnizší cenu.

Soutěžení na nejnižší cenu je nejpohodlnější, protože prosté porovnání několika čísel se dá nejhůře zpochybnit. A v situaci velice špatně fungujícího ÚOHS, který o námitkách k soutěžím rozhoduje extrémně dlouhou dobu, čímž stavby blokuje a odkládá o měsíce až roky, je to nejjednodušší obrana. Ale i v tomto se přístup mění a mezi hodnotící kritéria se zařazuje stále častěji např. i doba výstavby. Problém zahrnutí nepřímých nákladů je ale v tom, že se obtížně vyčíslují. Soutěžím-li rekonstrukci významné ulice procházející městem, tak má mít doba výstavby váhu 10, 20 nebo 50 procent? To se téměř nedá jednoznačně porovnat a musí to být předmětem politického rozhodnutí. Pak je na nás všech, abychom si řekli, zda-li budeme investovat více peněz do méně staveb, které budou rychleji hotové, nebo raději pořídíme levněji (tj. pomaleji) opravy ve více lokalitách. A zkuste vysvětlit obyvateli nějaké ulice, že se mu v v dohledné době neopraví, protože peníze požralo zkrácení doby stavby ulice sousední. Vnitřní dluh na infrastruktuře (nejen komunikací, ale i sítí) je stále ještě obrovský a třeba v případě silnic nižších tříd se jen těžko daří je opravovat alespoň takovým tempem, aby se celkový stav nezhoršoval, ale už se nestíhá jej zlepšovat.
Pavel2
Neděle, 12. května 2019 - 15:05:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16987
Registrován: 8-2002
k Wilsonovu mostu:

vyjádřil se někdo z odpovědných, že dlažba na mostě je problém a hledá se viník? já jsem tu druhou část jaxi nepostřehnul. investorem bylo Město Plzeň zastoupený magistrátním Odborem investic, projektand D projekt Nedvěd sro Plzeň, zhotovitelé SMP CZ + Eurovia CS závod Plzeň, oba členové nadnárodní skupiny Vinci.

očekával bych tedy že se někdo vyjádří za OI MMP nebo např. technický náměstek primátora jakožto politicky odpovědná osoba. nikde jsem neslyšel nečetl jasný vyjádření po konci vyšetřování např.:
a) stala se chyba v projektu
b) zhotovitel použil špatný materiál a/nebo nedodržel technologický postup
jen nějaký stesky jak jsou ty dnešní trolejbusy těžký a že mrchy před semaforem brzdí (kupodivu) a že jezdí každou chvíli.

ani prostý konstatování faktu ano, máme širší chodníky, v důsledku čehož jsme museli ubrat z vozovky jeden pruh a tím pádem trolejbusy jezdí v jedný stopě. i blbečka co vychodil jen 8 tříd ZŠ MUSÍ tohleto trknout. ale nikdo z města se nedokázal postavit k problému čelem. kdyby se takováhle chyba stala před 100 lety (v době stavby mostu), půjde se aspoň jeden z majitelů fy Müller & Kapsa oběsit nebo zastřelit, protože by takovou ostudu psychicky neunesl[pozor]

změny na OK u Makra:
ok, a kde se tedy vzaly ty informace, který tu někteří píšou?
pro začátek by tam úplně stačila miniinvestice za pár desítek tisíc - zvětšit poloměry oblouků na nájezdech na OK, aby velký auta nemusely při najíždění zasáhnout i do druhýho pruhu, tj. prostě jen posunout obrubníky. ale tady radši budou inženýři nejméně 3 roky dumat jak OK vylepšit, dva roky kreslit a schvalovat plus rok stavět a nakonec to stejně bude stát mnoho miliónů Kč.

Vnitřní dluh na infrastruktuře je stále ještě obrovský a třeba v případě silnic nižších tříd se jen těžko daří je opravovat alespoň takovým tempem, aby se celkový stav nezhoršoval, ale už se nestíhá jej zlepšovat.

dobrá, a máme to chápat tak, že komunisti 45 let na tohle víceméně kašlali a naše společnost je na tom tak mizerně, že to ani za dalších 45 let s využitím eurodotací nedokáže vrátit na bod nula, tedy abysme mohli socialistickou neúdržbu prostě vymazat jako kdyby k ní nikdy nedošlo?

Šumavská + Sirková:
podepisuju názor t_15, jednoduše chytré hlavy chtěly chodcům vyjít vstříc a městu ušetřit dost peněz za prodloužení podchodu od Sirkovky blíž k peronům, takže se udělal signalizovanej přechod přes Sirkovou + místo pro přecházení v Šumavský a najednou se ti samí lidi diví
a) kolik chodců se tam valí
b) jak zhusta doslova mrdají na jakýkoliv pravidla
c) nikoho nenapadlo že chodec skutečně nemá ŽÁDNOU odpovědnost*
a to ještě páni inženýři nejsou nucený úsek projet mnohokrát denně jako např. řidiči MHD, takže nemají informace z první ruky [blesk]

rozvedu c):
trolejbus vyjíždí ze zastávky pod Hamburkem, náhle mu na místě pro přecházení vběhne pár metrů před čumák chodec. řidič dupne na brzdu, lidi ve voze popadají a pomlátí se. doprava se zastaví, řidič jde prohlídnout cestující, zavolá si dispečink a záchranku. chodec uteče a co si na něm kdo vezme? dokáže si někdo z vás dobroserů co nechcete "hnát lidi pod zem" tohleto představit?

ale postavit do Šumavský na 16h denně městskýho policajta, když tam vznikl paskvil, to je pro město nepřekonatelnej problém.

ještě se někdo diví, že jsou obyvatelé občas nasraní?

(Příspěvek byl editován uživatelem pavel2.)
Neděle, 12. května 2019 - 16:26:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5581
Registrován: 2-2005
Já mám tedy dojem, že minimálně poslední tři roky nikdo ze zodpovědných míst nepochybuje o tom, že tady existuje nějaký problém, který je potřeba řešit...

Sám sis odpověděl: Tři roky nikdo nepochybuje, že existuje problém.
Ale stejně tak se tři roky se neudělalo vůbec nic pro to, aby se stávající stav napravil, jen se "nepochybuje." Není to trochu málo?
MHD je pro lidi ! ! !
Neděle, 12. května 2019 - 16:34:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6896
Registrován: 5-2002
P2: ok, a kde se tedy vzaly ty informace, který tu někteří píšou?

https://www.idnes.cz/plzen/zpravy/okruzni-krizovatka-kruhovy-obje zd-plzen-vypadovka-obchodni-dum-makro.A190409_469347_plzen-zpravy _vb

T15 : No to zase ne, psalo se o tom , nejdřív se předláždila asi osmina mostu jiným druhem dlažby na zkoušku (několika různými vlastně) - to tam pořád je a to se dál nepropadá, takže o tom město vědělo a řešilo to. I se potom plánovalo to finálně opravit, v tom roce 2018 někdy. O to je to divnější, populární téma, most v centru a každýmu na očích. Jestli by se takhle propásla reklamace nějaký zastrčený ulice nebo nějaké špatně udělané kanalizace, tak si toho nejspíš nevšimne živá duše, tohle prostě nedává smysl.



Ovšem - leda - leda že by to bylo to vyloučení souběžných uzavírek, a lávka od kulturáku je stále ještě neprůchozí. [proud]

Nešťastný je i ten nápad na vyloučení dopravy opět - jestli někdy v díře po kulturáku budou domy nebo jakákoliv forma života, tak by to mohlo mít víc než jednu odjezdovou trasu...
Pavel2
Pondělí, 13. května 2019 - 01:17:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16990
Registrován: 8-2002
h_k:
věřím tomu, že z nový čtvrti na místě AmeSiDe budou nejméně dvě odjezdový trasy
1. na most a křižovatku U Jána
2. k nádraží/na Slovany nebo Sirkovkou směr Rychtářka atd. [biggrin]

po Wilsonově mostě bude jezdit MHD a chodci jí budou vesele skákat pod kola, protože byli ubezpečeni, že jsou v pěší zóně a mají možnost korzovat si kudy chtějí. rychlost MHD bude omezena na 30 km/h a bude se to online monitorovat skrze dynamický dispečink [wink]

jinak ten návrh na přeměnu OK u Makra super, 250 MKč, za to by šel určitě postavit na D5 i exit 71 Letkov/Starý Plzenec [wink]
už teď se bojím, že vznikne tak složitá křižovatka, že ji napoprvý nikdo nepochopí.
Pondělí, 13. května 2019 - 11:17:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5582
Registrován: 2-2005
H_k: No jo, na tu 1/8 jsem zapomněl, nicméně otázka zůstává: Není to trochu málo na pět let trvání?
MHD je pro lidi ! ! !
Pavel2
Pondělí, 13. května 2019 - 12:43:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16991
Registrován: 8-2002
tak a je to tady, hned čtyři dopravní jobovky najednou:
1. Rooseveltův most do září
2. Slovanská pokračování
3. Malostranská před Miladou
4. Kaplířova

ftip je v tom, že díky Roosevelťáku bude omezení i pod mostem na "magistrále" v Tyršově. to bude tedy žůžo. pan náměstek Vozobule začíná poskytovat knížecí rady - jezděte MHD[pozor]

pan SuperDIO Lacyk o problémech ví, ale asi by nám do roka Roosevelťák spadl nebo by z něj aspoň opadaly sochy a boční schodiště [crazy]
v tom případě ale neměli sahat na Mohylovou [blesk]

zdroj: plzen.idnes.cz

4ML speciálně:
to, že se o měsíc dřív otevře ten kousíček přerušený Zábělský na hranici města provozu na Jateční fakt nepomůže [wink]

pod čarou:
jdu si stopnout červenej MHD autobus, naložíme další dvě palety dopisů a balíků tradá z centra do Křimic [rofl]
Pondělí, 13. května 2019 - 13:07:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5583
Registrován: 2-2005
pan náměstek Vozobule začíná poskytovat knížecí rady - jezděte MHD

Já se ho nechci zastávat, nicméně kdyby na tuhle radu dali všichni ti, co vezou autem děti do školy o dva bloky vedle a pak sebe do práce, protože} jsou líní absolvovat jízdu autobusem s, no ty vole, jedním přestupem, tak by bylo více místa pro plynulejší provoz bílých dodávek a zelených trolejbusů.

A rýpnutí bokem: Kdyby nad tím všichni tihle přemýšleli, zdaleka by (nejen) Evropu netrápily tak vysoké emise a tedy by se nevymýšlely všechny možné nesmysly na jejich snížení.
MHD je pro lidi ! ! !
Pondělí, 13. května 2019 - 14:26:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1532
Registrován: 7-2017
Pavel2: Ts. Připravte poštovní vagón, přivezte to do Křimic na zastávku autem a připojte ho za Ex (a opačně z hlaváku - poštu tam máte [proud]). [jidlo]
Pavel2
Pondělí, 13. května 2019 - 17:55:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16992
Registrován: 8-2002
Tantin27:
bohužel tak "jednoduchý" to není. balíky & dopisy se musí podat, tj. protlačit přepážkou a u některých druhů nasnímat (po jednom) čárový kódy. na poštovní vagón nemáme ani smlouvu ani k nám nevedou koleje. navíc 4 palety je na vagón dost málo. a pošta 27 Železniční není uzpůsobená pro hromadný podání [wink]

tam jezdím akorát pro rozbitý nedoručený balíky. takový červený víno bylo super. ale chyba byla i v zabalení. já to nebalil [nene]

t_15:
možná máš pravdu, blondýn co vozí v SUV za dvě mega dětičky do školy je prej dost. a kdyby tahle sorta lidí byla ochotná vlézt do MHD, mohlo by být ve městě na silnicích o něco více místa a méně smradu.
Pondělí, 13. května 2019 - 19:12:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1333
Registrován: 1-2009
Aby blondýna v SUV za 2 mega nejela s dětičkama autem, muselo by se stát více věcí:

1) Ve všech vozech by musela být klimatizace, která by byla ve vedrech používána s rozmyslem (tj. aby ve voze nebylo 35, ani 15 stupňů, když je venku 30).
2) Žádný aromatický bezdomovec a všichni dělníci ze staveb by se po šichtě museli navonit deodorantem (já mám 4: jeden doma, jeden na chalupě, jeden v báglu na cestách a jeden v práci, protože když mám v kanclu v červencových hicech přes 30 stupňů, tak deodorant z domova odpoledne již nestačí).
3) MHD by musela vést i tam, kde není (maršrutky alá VW Transporter). Blondýna v SUV nepůjde s dětma pěšky z Výsluní půl hodiny na Tyršák nebo do Litic.
4) Polstrovaný měkoučký sedadla. Blondýna nebude sedět na dřevě, na kterém seděla naposledy za školní docházky, když i auto jejího dědečka mělo pohodlnější sedačky, než jsou dřevěné v astrách a plastové v Inkách, sorkách a solarisech.

Čím bohatší člověk, tím bude vyžadovat komfortnější MHD.

(Příspěvek byl editován uživatelem James Bond.)
Pondělí, 13. května 2019 - 23:32:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2669
Registrován: 2-2005
ad Martin_l:
tak jsem hledal, až jsem našel, stačí vyjádření zmetečka Šindeláře?

Náměstek primátora Pavel Šindelář z ODS řekl, že termín opravy mostu zatím není přesně stanovený, protože na akci ještě nejsou v letošním rozpočtu vyčleněné peníze.

Zdroj: https://www.idnes.cz/plzen/zpravy/wilsonuv-most-plzen-dlazba-zulo ve-kostky-rekonstrukce-zvlneny-povrch.A190111_450355_plzen-zpravy _vb



„Rekonstrukce byla provedená podle projektu a byla udělaná dobře. Problém je, že vzrostla zátěž vozovky, protože se rozšířily chodníky, zúžila se silnice, takže tlak na ni je výrazně větší,“ uvedl Šindelář.



další články byly v novinách - papírových, že se nebude uplatňovat záruka , že bylo vše v pořádku a město zaplatí opravu ze svého rozpočtu.
Pondělí, 13. května 2019 - 23:35:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2670
Registrován: 2-2005
ad T 15:
A rýpnutí bokem: Kdyby nad tím všichni tihle přemýšleli, zdaleka by (nejen) Evropu netrápily tak vysoké emise a tedy by se nevymýšlely všechny možné nesmysly na jejich snížení.

modleme se 3x denně. Auta v EU nejsou problém, problém jsou zaoceánské nákladní lodě a letecká doprava.

odkaz

odkaz
Úterý, 14. května 2019 - 09:24:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5584
Registrován: 2-2005
Auta v EU nejsou problém, problém jsou zaoceánské nákladní lodě a letecká doprava.

Já vím. Ale lodě nejsou Evropské, nelze jim tedy nic moc nařizovat. A vozí na svých palubách zboží do Evropy, takže se jim ani nechce nic moc nařizovat. A celá ta problematika lodí a souvislostí okolo daleko přesahuje představivost jakéhokoli evropského politika (a moji taky), takže do toho nikdo nereje.

Zatímco narůstající silniční doprava je vidět z okna kanceláře, autem všichni politici jezdí a když o autech politici mluví, každý si to umí představit, protože dneska má řidičák každý a každý na to má názor (včetně mě). A hlavně změny v soukromých vozidlech zaplatí lidi (někteří dokonce dobrovolně) ze svého, někdy sice s kecama, ale to přejde. Kdežto společenské změny jakéhokoli rázu (třeba omezení dovozu skvělých čínských triček, zboží z Aliexpressu, banánů s kostariky a mobilních telefonů) se nejlépe projevují nesprávným hlasováním ve volbách. A to nikdo z volených nechce.

Na auta je vidět. Je jich moc, to vidíš ty stejně dobře jako já. A převážet brambory kamiony do Německa, kde se na ně dá síťka s nápisem "product of germany" a vezou se zpátky je stejná blbost, jako vozit děcka dva bloky do školy. Tohle omezit, tak máme po starostech, ale to by mělo vliv na takové množství lidských činností, že to není představitelné podobně jako ty lodě v odstavci výše.
Tak raději vymýšlíme elektromobily, ignorujeme zcela zjevnou ekologickou zátěž, a tváříme se, že pak bude svět spasen. A když nebude, tak třeba začneme vybíjet krávy, ty taky produkují CO2 [crazy]

(Příspěvek byl editován uživatelem trollino 15.)
MHD je pro lidi ! ! !
Úterý, 14. května 2019 - 10:20:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7395
Registrován: 5-2004
Trollino_15: Ale stejně tak se tři roky se neudělalo vůbec nic pro to, aby se stávající stav napravil, jen se "nepochybuje." Není to trochu málo?

Málo by to bylo, kdyby tomu tak skutečně bylo[wink]. Jak už naznačil kolega H_k, kroků k nápravě nevyhovujícího stavu se činí daleko více, tím nejviditelnějším byla realizace zkušebních úseků oprav různými technologiemi. Nepovedená stavba se určitě reklamovala a prověřoval se projekt, jen s tím někdo ob den neběhal do novin. Ale v této souvislosti o něco víc chápu, proč má v současné sobě takový úspěch marketingové pojetí politiky. Stačilo by, aby primátor čas o času tweetnul něco ve stylu Čau lidi, taky vám vadí ty díry ve Wilsonově mostě? Dneska jsme zaklekli na firmu, co to stavěla a brzy to dáme do pořádku a prostě to zařídíme a mnoho lidí bude mít dojem, že se věc řeší daleko více, než tomu třeba ve skutečnosti je.

Pavel2: nikde jsem neslyšel nečetl jasný vyjádření po konci vyšetřování

A zkusil ses na něj třeba zeptat? Napsal jsi zmiňovanému náměstkovi tento dotaz? Požádal jsi svého zastupitele, aby tu věc otevřel na zastupitelstvu?

dobrá, a máme to chápat tak, že komunisti 45 let na tohle víceméně kašlali a naše společnost je na tom tak mizerně, že to ani za dalších 45 let s využitím eurodotací nedokáže vrátit na bod nula

Jen pro představu: Kraje investují do oprav silnic II. a III. třídy každý rok několik miliard korun. Když mají štěstí, dostanou od státu přisypáno od SFDI další dvě až tři miliardy. Objem peněz, který je potřeba na opravu všech silnic těchto kategorií, se odhaduje na zhruba 1 bilion (=1000 miliard). Tak si spočti, za kolik let se to současným tempem dá do pořádku.

nikoho nenapadlo že chodec skutečně nemá ŽÁDNOU odpovědnost

Samozřejmě, že chodec má odpovědnost. To, že nemáš na svoje nohy povinné ručení podle zvláštního zákona neznamená, že nejsi odpovědný podle obecné právní normy za škodu kterou způsobíš. Proto je taky užitečné mít pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou v občanském životě a to nejen v situacích, kdy vytopíš souseda prasklou hadicí od pračky, ale kdy jako nepozorný chodec způsobíš dopravní nehodu.

protože byli ubezpečeni, že jsou v pěší zóně a mají možnost korzovat si kudy chtějí

A proč by tam měla být pěší zóna? Je snad v Pražské ulici (mezi Perlovou a Rooseveltovou) pěší zóna? Skákají tam chodci vesele pod tramvaje, protože si korzují kudy chtějí?

Libor_hh: tak jsem hledal, až jsem našel, stačí vyjádření zmetečka Šindeláře?

To podivné tvrzení, že za zvlnění vozovky může zvýšená zátěž, jsme tu už probírali a já se pana náměstka v tomto směru nebudu zastávat, protože s ním nesouhlasím. Ale já jsem chtěl doložit tvrzení jiné: Kde já tvrdím, že je všechno v pořádku? A i v tebou odkazovaném článku nikdo nezpochybňuje, že se most musí opravit znovu. Jen nepanuje shoda na tom, kde se stala chyba.
Mimochodem, pokud nemáš rád pana náměstka Šindeláře, tak co jsi loni na podzim udělal pro to, aby už náměstkem nebyl?

Auta v EU nejsou problém, problém jsou zaoceánské nákladní lodě a letecká doprava.

To je ale klasické hraní si s čísly. Možná, že v celkovém objemu vypustí námořní a letecká doprava více emisí, než automobily, je ale podstatné si u toho uvědomit dvě věci: Za prvé jsou emise skleníkových plynů, které má smysl řešit globálně a pak jsou emise (zejména prach, benzoapyren apod.), které mají vliv především lokální. Letadlo chrlící kouř z motorů deset kilometrů nad zemí, má na moje plíce nepoměrně menší vliv, než auto pohybující se několik metrů od nich. Proto má smysl se zabývat nejprve těmi auty (a loděmi a letadly samozřejmě také a opět není pravda, že to nikoho nezajímá). Za druhé tu máme nějaký relativní dopravní výkon. Spočtěme si, kolik to letadlo vypustí emisí na to, aby přemístilo jednoho člověka na vzdálenost jednoho kilometru a kolik na ten samý přepravní výkon potřebuje osobní auto. Opět nám vyjdou docela jiná čísla. A samozřejmě že záleží především na nás a našem spotřebitelském chování, jestli se budou vánoční dárky vozit v obřích lodích po celém světě.

Trollino_15: Kdyby nad tím všichni tihle přemýšleli, zdaleka by (nejen) Evropu netrápily tak vysoké emise a tedy by se nevymýšlely všechny možné nesmysly na jejich snížení.

Ony se nevymýšlejí nesmysly, ale je třeba si uvědomit, že spalovací motor dosáhl svého vývojového maxima a všechny krkolomnosti jako je start-stop nebo odpojování válců v nízké zátěži jsou toho důkazem. Stejně jako lidstvo před časem pochopilo, že zdokonalování parního stroje dál nevede, tak se v podobné situaci ocitl výbušný motor na fosilní paliva a je třeba hledat a zdokonalovat jiné formy pohonu.
Úterý, 14. května 2019 - 13:43:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5585
Registrován: 2-2005
Nepovedená stavba se určitě reklamovala a prověřoval se projekt, jen s tím někdo ob den neběhal do novin
Pokud se stavba reklamovala, tak běží nějaké lhůty a pak nikdo nepotřebuje aby se s tím ob den běhalo do novin. Stačí v tom citovaném článku zmínit, že reklamace probíhá, lide vyčkej na výsledek.


Ale v citovaném článku je napsáno, že rekonstrukce byla udělána dobře. Problém je, že...[pozor][pozor][pozor] (viz. Libor)
Ale ta rekonstrukce nebyla udělána dobře. Součástí slovního pojmu "rekonstrukce" je totiž určitě i projekt na samotnou stavbu. A ten evidentně spočítán dobře nebyl, jinak by se vozovka nevlnila. Nebo byl, a blbě to postavili. Ale NĚKDO KONKRÉTNÍ ZA TO MŮŽE!

Jenže ta citace náměstka Šindeláře jasně mluví o tom, že rekonstrukce byla udělána dobře a opravu opraveného mostu zaplatí město! To jako (*) myslíte opravdu vážně? Děláte z nás (*)? Myslíte si (*), že jsme (*) tak blbí?

Může se pak někdo divit té nasranosti lidí? A diví se někdo, že lidi nemají náladu politikům psát, když se dozví takové nesmyslné (*)? A jak se konkrétně ty, coby obhájce tradičních stran (lhostejno jaké barvy), můžeš divit úspěšnosti té marketingové politiky, když od tradičních politiků slyšíme takové kydy?
Za úspěšností marketingové politiky lhostejno jaké strany můžou přesně takové vyjádření a celkově přezíravost těch tradičních politiků! A to říkám jako volič tradiční strany, který na toto i tebe osobně upozorňuje řadu let. A nestačí to a nestačí to. Pořád mají tradiční politici dojem, že o nic nejde, že se jich to netýká. Proto vyhrál Trump, Salvini, Čaputová, Babiš, proto je brexit, proto má Praha za primátora piráta. A i po těchto všech varováních ze všech pater celosvětové politiky se od politika dozvíme, že most na Americké je opravený dobře. wtF?

PS: A zrovna na místě TOPky bych držel ústa s navážením se do marketingové politiky. S kýmpak že jste to uzavřeli koaliční smlouvu v Plzni?

(*) = sprosté slova.
MHD je pro lidi ! ! !
Úterý, 14. května 2019 - 14:32:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6897
Registrován: 5-2002
ftip je v tom, že díky Roosevelťáku bude omezení i pod mostem na "magistrále" v Tyršově. to bude tedy žůžo.

Zúžení nemusí vadit, limit je stejně ta křižovatka vedle. Viz mosty u Intersparu, tam se taky jezdilo jedním pruhem - ale furt.

(Naopak ubrání pruhu v křižovatce by smrtící bylo, ale ta je od té stavby dostatečně daleko)
Úterý, 14. května 2019 - 21:11:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1120
Registrován: 8-2007
(Naopak ubrání pruhu v křižovatce by smrtící bylo, ale ta je od té stavby dostatečně daleko)
Nechci ti brát iluze, ale ve směru od Jána k Plaze bude jeden pruh v křižovatce ubrán - zůstanou odbočovací pruhy a jeden rovně.
Úterý, 14. května 2019 - 21:26:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1001
Registrován: 5-2007
Dneska jsem dvakrát projížděl křižovatkou U Prazdroje x Sirková x Tyršova x Pražská, kterou při vypnutých semaforech řídilo naráz několik dopravních policajtů.

Byl jsem příjemně překvapen jejich profesionalitou. Křižovatka byla při své složitosti vyklizena lépe, než při fungujících semaforech. Moje úcta.
Úterý, 14. května 2019 - 21:29:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6898
Registrován: 5-2002
Nechci ti brát iluze, ale

Ale stalo se. [proud]

No jo, no, tak to v prdeli bude. [happy]

Přitom je to tam k mostu bez deseti asi 200 metrů, to moc nechápu... Jakmile se to naštosuje ke křižovatce u Jána, tak bude část řidičů používat objezd přes Americkou - bude veselo. [happy] Nedává to žádný smysl takhle zmasakrovat dopravu, ale evidentně to tak bude.

A už od čtvrtka...

Úterý, 14. května 2019 - 21:31:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6899
Registrován: 5-2002
Byl jsem příjemně překvapen jejich profesionalitou. Křižovatka byla při své složitosti vyklizena lépe, než při fungujících semaforech. Moje úcta.

Jo, tohle bych nechtěl dělat, měl bych celou šichtu pocit že mě někdo srazí...
Úterý, 14. května 2019 - 23:49:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6900
Registrován: 5-2002
Ad T15: Tady je velmi hezky zpracovaný článek o emisích elektromobilů:

https://www.svetmobilne.cz/emise-co2-u-elektromobilu-tesla-horsi- nez-bmw/4645

Je to dlouhý, hodně se věnují CO2 jehož problematičnost je hodně sporná, ale ostatní emise jsou tam potom spočítaný taky.

Mezitím v Plzni scéna z pátečního odpoledne:



V popředí snímku městská policie kasíruje pizzaře, který projel Přešovskou rovně.

V pozadí snímku jezdí e-auto přímo po ploše náměstí, příprava na nějakou sobotní akci co tam byla.


Bohatí majitelé e-aut si samozřejmě všechno vyjednali a povolili, tak jezdit po ploše náměstí můžou, pizzař se potřebuje otáčet aby si něco vydělal, tak to zkusil Prešovskou, nevyšlo to, a tak platí...

Samozřejmě podle platných zákonů je to všechno správně, ale já z toho v té situaci tak nějak neměl dobrý pocit.
Pavel2
Středa, 15. května 2019 - 00:21:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16995
Registrován: 8-2002
U Jána byli dnes policajti čtyři. docela jim to klapalo, zdržení i v některých méně využívaných směrech bylo cca srovnatelný se semaforem. krom toho byly vypnutý i semafory U Prazdroje na křižovatce Hornbach x vjezd do Prazdroje. přišlo mi to jako kdyby někde vypadl proud, nesvítila ani žlutá (obě křižovatky). nebo asi vítr? [happy]

U Jána se asi střídaly dvě čety dopraváků. docela je obdivuju a zajímalo by mě jaxe domlouvají mezi sebou. nějakýma gestama? na vysílačky mají málo rukou [happy]

včera chlapci z PMDP s nějakou tou menší vysokozdvižnou plošinou (Nissan Cabstar?) ladili semafory Vejprnická x Křimická, tam zřejmě byl nějakej větší problém, jelikož odpoledne už se nerejpali ani v řadiči, ani neprozváněli dráty ve sloupcích SSZ, ale byli pryč a světla oněměly.

dnes někdy v 16h jsem jel Tyršovkou směr Domažlická. kolona od Plazy směr Praha/Doubravka nebo nádraží/Slovany byla od Rychtářky defacto souvislá až téměř na konec Přemyslovy (křižovatka Kotkova x Kalikova). ti pablbové za volantama zase zhusta nepochopili, že když nezvládnou na zelenou projet celou křižovatku, mají zůstat stát před semaforem[pozor]

na Palackého nám. x Jízdecká zablokovali i tramvaj do Skvrňan, ani nezvonila. např. nějakej blbeček v červený Audině asi A5 s telefonem na uchu. ta kolona Plaza - S5Q byla určitě na takových 15-20 minut.

omezení Saferoad vyprojektoval skvěle. jako kdyby to nešlo stáhnout do jednoho pruhu až v místě meandru před lávkou z parkovacího domu. stačí jedna nepovedená autoškola, unavenej důchodce nebo spáč a rozjíždíme se hlemýždím tempem nebo stojíme poslušně všichni [crazy]
podle mě je tohleto buď naschvál nebo to hraničí s demencí projektanta [blesk]

pro ilustraci jsem se poté vracel horní trasou Borská - U trati - most přes nádraží - U Prazdroje a jízdní doba z oblouku nájezdu ze Železniční na most (to byl chvost kolony) až Těšínská byla 14 minut.

h_k:
dnes jsem si zase ověřil, že mě víc vyhovuje souvislá jízda než přískoky po Americký. semafor, kruhák, přechod, semafor, semafor, rozmrdaná Tylovka, děkuji nechci.

takže i průtah bude od zítřka v háji. když se zadaří, bude se poskakovat od 3. brány až ke Stavebním strojům. to je střízlivým odhadem půlhodina v hajzlu.
Středa, 15. května 2019 - 00:40:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6901
Registrován: 5-2002
Podle mě průtah ve směru na Prahu bude OK - tam je zúžení mimo světla, tak je to jeden pruh, ale průjezdný pořád.


Problém je ten opačný směr, kdy volno v hlavním směru je třeba 20 sekund z cyklu - ale nově jenom pro jeden pruh, ne pro dva. Ráno to bude masakr, ale odpoledne asi taky. Plus ten most půjde objet Veleslavínkou a kolem pošty, tak tam se to asi taky bude štosovat pěkně.


Teda - směr na Prahu bude OK - kdo ví. Dneska se seká proto, že lidi co jedou u Rychtářky doleva, tak občas stojí do křižovatky - tím neprojede směr rovně, nebo jenom pár aut, a je to.... A těžko říct, když se tam doleva nebude odbočovat tolik, tak se to třeba paradoxně zlepší, kdo ví. Taky může být volno rovně delší dobu. Ale ten průjezd k Plaze omezený na jeden pruh už v křižovatce je prostě kolosální blbost, to bude dělat potíže.

(Příspěvek byl editován uživatelem H K.)
Pavel2
Středa, 15. května 2019 - 01:51:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16996
Registrován: 8-2002
to odebrání jednoho pruhu v křižovatce ovšem dostává ještě absurdnější rozměr v druhý fázi [crazy]
a jsem zvědavej jestli to aspoň v 7h ráno bude zanesený v mapě http://www.dopravniinfo.cz nebo jim tam budu muset napsat/zavolat sám [wink]
(jaxe už nejednou stalo)


edit:
btw tohle Plus ten most půjde objet Veleslavínkou a kolem pošty asi nemyslíš moc vážně, že? semafor za Poštou 1 moc často zelenou nedává, navíc ty hrozný kostky...

(Příspěvek byl editován uživatelem pavel2.)
Středa, 15. května 2019 - 11:16:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6902
Registrován: 5-2002
Ale je to cesta která napadne ty lidi, co nejdřív na most ze zvyku odbočí, a zjistí jeho uzavírku u mostu - uvidíš že těch bude taky dost. [happy] Nebo obecně lidi co z centra (náměstí a okolí) jedu pryč směr Bolevec / Košutka, těm taky nezbyde moc variant...
Pavel2
Středa, 15. května 2019 - 11:29:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16997
Registrován: 8-2002
Roosevelťák se má zavřít dnes v noci po fotbale se Spartou. začátek zápasu je v 17:30.

na eliminaci faktoru ze zvyku by mělo stačit dopravní značení. ale jo, i mě se stává že se zakecám se spolujezdcem a nepřemýšlím kam přesně máme plánováno dorazit [happy] přesto velkoplošná cedule má řidiče trknout.

obecně organizace dopravy v uličkách kolem náměstí je řešená tak geniálně aby bylo relativně snadný vniknout dovnitř, ale uniknout žádaným směrem ven, to už je o dost komplikovanější. spíš si myslím, že by to mělo být naopak.
Středa, 15. května 2019 - 11:39:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5587
Registrován: 2-2005
Dneska se seká proto, že lidi co jedou u Rychtářky doleva, tak občas stojí do křižovatky - tím neprojede směr rovně, nebo jenom pár aut, a je to....

Pokud stojí auta tak daleko, je nejlepší uhnout doprava ke stadionu, otočit se o 180° a přes světla rovně vyrazit na most. Dělá to tak spousta lidí
MHD je pro lidi ! ! !
Středa, 15. května 2019 - 13:17:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1121
Registrován: 8-2007
omezení Saferoad vyprojektoval skvěle. jako kdyby to nešlo stáhnout do jednoho pruhu až v místě meandru před lávkou z parkovacího domu.
Nesmíš zapomínat, že projektant potřebuje na DIO štempl od Policie ČR, DI. Bez něho je mu jakékoliv "krásné" DIO k ničemu...
Pavel2
Středa, 15. května 2019 - 14:38:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16998
Registrován: 8-2002
Bkv: to by mě právě docela zajímalo, jestli je to výplod mozku na straně zhotovitele, Saferoadu, PČR nebo další ze zúčastněných stran.

t_15:
problém spočívá v tom, že tenhle zcela legální trik velice rychle okoukla řada lidí a pak to připomíná stav jako za komančů, kdy v zelenině byla fronta na nedostatkový banány nebo pomeranče vzadu s protekcí delší než ta normální vepředu [biggrin]
Středa, 15. května 2019 - 18:54:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1335
Registrován: 1-2009
Po Slovanský dneska jela tramvaj a proti ní zájezdový třínápravový autobus a kousek za ním cisterna s benzínem. Vyminuli se jen tak tak. Myslel jsem že vše nad 7,5 tuny včetně linkových autobusů jezdí jinudy. Jezdí se Koterovskou a ve špičce od kruháku na NGP stála kolona až skoro ke křižovatce u Duhy. U bazénu křižovatka totálně zacpaná.
Středa, 15. května 2019 - 18:55:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1002
Registrován: 5-2007
U Jána se asi střídaly dvě čety dopraváků. docela je obdivuju a zajímalo by mě jaxe domlouvají mezi sebou. nějakýma gestama? na vysílačky mají málo rukou [happy]

Nevím, jaxe domlouvají u Jána, ale kdysi jsem viděl podobnou akci v Praze na Jiráskově náměstí.
Dva policajti stáli zády k sobě a každý řídil "svojí" půlku křižovatky, na kterou viděl.

Domlouvali se - světe, div se - smluvenými signály píšťalkou, kterou měl jeden z nich furt v puse (asi velitel [kecal]). Byl to opravdový balet vzorně ustrojených dopraváků v bílých bundách a čepicích.

Radost se na ně dívat. Lidi na chodnících se zastavovali a skládali jim poklony. Proto si to dodnes pamatuju.
Pavel2
Středa, 15. května 2019 - 19:44:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16999
Registrován: 8-2002
Mazda_6:
co si tak pamatuju za několik posledních let, v Plzni jsem policejní píšťalku na křižovatce snad nikdy neslyšel. taky skládám poklonu, sehraný jsou skvěle [ok]

někde jsem se dočetl že výpadky semaforů byly způsobený problémama na straně ČEZu, díky počasí měli nějaký výpadky v síti. ve Škvrňanech (Vejprnická x Křimická) nešly světla ani dnes, možná nějaká zásadní chyba v řadiči.

odpoledne už nestíhá ani U Prazdroje a křižovatka u Stavebních strojů a je to jen provozem, popř. imbecilitou řidičů, kteří se na levý odbočení směr Jateční a Těšínská řadí už před křižovatkou, takže se často zaplní pravej odbočovák (jakoby do Těšínský) a v levým (do Jateční) stojí dvě-tři auta. plus když padne zelená, rozjíždí se jak zpomalenej film. pruhy se přece dají měnit i ZA křižovatkou[pozor]

shora od Prahy stála kolona až k Divadlu Alfa, to je tak na třetí zelenou. už teď je hromada silnic a křižovatek na hraně kapacit nebo i za ní. viz např. to prokletý NGP, Částkovka.
Progress
Středa, 15. května 2019 - 20:59:16  
Neregistrovaný host
Nevíte náhodou někdo, proč nebyla dosud na historické jízdy nasazována Škoda 21AB ev.č.445?
Pavel2
Středa, 15. května 2019 - 23:47:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 17000
Registrován: 8-2002
Roosevelťák zavřeli opravdu hned po fotbale. průjezd pouze pro MHD na kyvadlovej semafor. z Tyršovky skutečně ubrali jeden pruh dle DIO. ráno bude masakr [uhoh]
Čtvrtek, 16. května 2019 - 02:36:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7622
Registrován: 12-2005
Jak to bude na saskym mostě s chodcema? Bude se tam pěšky smět nebo budou lidi brodit mži jak před 150 lety?
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Pavel2
Čtvrtek, 16. května 2019 - 07:19:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 17001
Registrován: 8-2002
snad zůstane otevřenej jeden chodník. pokud ne, přeběhneš stojící Tyršovku a přes lávku do ulice Na Poříčí a Lochotínská u Kauflandu [wink]
Čtvrtek, 16. května 2019 - 10:04:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7396
Registrován: 5-2004
Trollino_15: Ale v citovaném článku je napsáno, že rekonstrukce byla udělána dobře.

Když si otevřu článek jiného média, tak se v něm dočtu, že V rámci reklamačního řízení vedení města zjišťovalo, zda stavební práce byly provedeny v souladu s projektem. „Zabývali jsme se tímto problémem a došli jsme k závěru, že ano,“ sdělil technický náměstek primátora. Reklamační řízení tedy proběhlo, nikdo nic ze záruky vypadnout nenechal a výsledkem toho řízení je, že poruchy na mostě nemohl způsobit zhotovitel stavby, neboť ten postupoval podle projektu. Větu, že rekonstrukce byla udělána dobře tedy chápu tak, že práce byly provedeny podle projektu, ne že je všechno v pořádku. A to, jestli je v pořádku projekt, si město určitě zjistilo také.

A ten evidentně spočítán dobře nebyl, jinak by se vozovka nevlnila. Nebo byl, a blbě to postavili. Ale NĚKDO KONKRÉTNÍ ZA TO MŮŽE!

Tím bych si tak jistý nebyl. Když se před více než deseti lety zřítil ve Studénce most na trať a při nehodě zahynulo několik lidí, tak to byl nepochybně daleko větší průšvih, než zvlněné kostky na našem mostě. A přesto soud dospěl k závěru, že se nedá říct, kdo konkrétně za to může, došlo k nepředvídatelné souhře okolností. Wilsonův most bude pravděpodobně něco obdobného, projekt byl udělán podle norem a předpisů se zohledněním všeho, co se mohlo a mělo očekávat, rekonstrukce byla provedena podle projektu a přesto je výsledkem, že to nefunguje. Pokud město dospělo k závěru, že případné soudní tahanice o viníka s důkazní nouzí a nejistým výsledkem a vidina dalších několika let poškozování drahých vozidel na neopraveném mostě za to nestojí, tak to považuju za legitimní závěr. A pokud má někdo pocit jiný, pořád taky existuje možnost nechat celou věc přezkoumat orgány činnými v trestním řízení, což se ti největší křiklouni s poněkud trapnými výmluvami zdráhají.

A jak se konkrétně ty, coby obhájce tradičních stran (lhostejno jaké barvy), můžeš divit úspěšnosti té marketingové politiky, když od tradičních politiků slyšíme takové kydy?

Přijmeš-li tezi o tradičních stranách, tak tím ukazuješ, že jsi se také chytil do té marketingové a populistické pasti. Nejsou žádné tradiční a netradiční strany, jsou pouze strany demokratické a nedemokratické. Nejsou žádní tradiční a netradiční politici, jsou pouze politici kvalitní, schopní a odpovědní a pak ti, kteří tyto vlastnosti nemají. Rozdělování politické scény na tradiční strany a nová hnutí je pouze a jedině nástroj té marketingové politiky, která má za cíl zakrýt demokratický deficit vnitřního fungování těchto stran, programovou rozplizlost a ochotu k morálním kompromisům. Nejsem tedy obhájce tradičních stran, protože odmítám myšlenku rozdělovat politickou scénu podle tohoto kritéria, které je samo o sobě hloupé. Ono nové hnutí je totiž plné lidí, kteří desítky let dělali kariéru v "tradičních" stranách a opustili je ve chvíli, kdy z toho přestal plynout prospěch nebo těch, kteří byli součástí toho nejhoršího Palerma a přišli na to, že není potřeba ovlivňovat politiky, ale dá se do politiky rovnou vstoupit a pravidla pro svůj byznys si určovat napřímo.
Arogancí, přezíravostí a odtržením od reality, které se projevuje pronášením různých (tvými slovy) kydů se vyznačují nekvalitní politici napříč stranami a hnutími. Netřeba chodit daleko pro nesmysly z úst představitelů některého z netradičních hnutí. Jejich marketingový úspěch plyne z několika věcí. Především z toho, že nejsou svázána ideologickým programem a mohou měnit názor zprava doleva a opačně, aniž by s tím měla problém a nabízejí jednoduchá, stručná a zpravidla nefunkční řešení. Když na větu začínající Prostě to... napíšeš odstavec důvodů, proč to nebude fungovat, máš vždycky horší pozici, protože velká část lidí není schopna vnímat delší sdělení. Takže úspěchu těchto uskupení se nedivím, ostatně Hitler nebo Gottwald se také dostali k moci ústavní cestou na základě demokratické většiny.

S kýmpak že jste to uzavřeli koaliční smlouvu v Plzni?

Předně komunální politika je o jiných tématech, než politika celostátní. V Plzni neurčujeme zahraniční směřování republiky, ani se nerozhoduje o zákonech. A žádný koaliční partner na úrovni Plzně nemá ve svém místním vedení trestně stíhanou osobu v permanentním střetu zájmů. Především ale jde o program a až si tu za tři roky budeme odškrtávat to, co se podařilo pro zlepšení života Plzeňanů, tak se můžeme bavit o tom, jestli ta smlouva "s ďáblem" stála za to.

H_k: Přitom je to tam k mostu bez deseti asi 200 metrů, to moc nechápu...

Když si z těch necelých dvou set metrů začneš odečítat zařízení staveniště, bezpečnostní zóny okolo něj, délku toho esíčka přes tři pruhy takovou, aby se tam nelámaly kamiony a délku světelných řad, tak ti zbyde metrů asi dvacet. A to už je příliš málo na to, aby se kolonou z pomalého a drhnoucího zipování nenakazily i příčné směry. Kromě toho je tam zastávka a není vhodné, aby z ní autobus vyjížděl v místě, kde se ze dvou pruhů stává jeden, protože je to nepřehledná situace a ten vzdálenější končící pruh má řidič autobusu v mrtvém úhlu. Tudíž autor DIO (externí subjekt spolupracující se zhotovitelem značení) navrhl, aby se levý pruh ukončil už před křižovatkou, s čímž dopravní inspektorát bez připomínek souhlasil. A protože na Rychtářce se obvykle kolona z levého odbočení vzedme z odbočovacího pruhu až do levého průběžného (a po průtahu k Plaze se fakticky jezdí jen pravým), tak mělo smysl to udělat takhle. Takže je to schválně nikoliv naschvál a projektant DIO není dementní, ale naopak nad věcí přemýšlel.

Trollino_15: Pokud stojí auta tak daleko, je nejlepší uhnout doprava ke stadionu, otočit se o 180° a přes světla rovně vyrazit na most. Dělá to tak spousta lidí

A čím víc lidí to dělá, tím méně to funguje[happy]. Křižovatka je nastavena tak, aby levé odbočení k Rooseveltovu mostu co nejvíce preferovala podle detekované délky kolony, kdežto výjezd od parkovacího domu toto neumí, takže často se ti, kteří tenhle tah koněm provedou, zařadí zhruba na to samé místo.
Pavel2
Čtvrtek, 16. května 2019 - 11:49:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 17002
Registrován: 8-2002
ML: co je prosím délka světelných řad?

myšlenka s autobusem vyjíždějícím ze zálivu je jistě zajímavá. ale asi by se slušelo posunout úvahy i tím směrem jaká je tam frekvence autobusů (30 min v sedle, 15 min ve špičce) a jaká je na Rychtářce frekvence pohybu cestujících. skoro bych i řekl, že kdyby se ta zastávka prostě zrušila, tak by to nemělo výraznej negativní dopad. s trochou nadsázky by se dalo říct, že by to mohlo vadit jen bukoveckým a újezdským IT šílencům, kteří si něco menšího objednali v Alze [biggrin] (právě jsem se pasoval do role nepřítele MHD, je mi to jasný.)

zařízení staveniště by se jistě dalo zčásti posunout až za most. btw místa mezi mostem a křižovatkou nebude 190 metrů, ale cca 130.
ale ano, takovýmuhle rozhodnutí už se dá rozumět, takže ti Martine děkujeme za osvětlení problematiky [ok]
Čtvrtek, 16. května 2019 - 15:18:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5588
Registrován: 2-2005
Wilsonův most bude pravděpodobně něco obdobného, projekt byl udělán podle norem a předpisů se zohledněním všeho, co se mohlo a mělo očekávat, rekonstrukce byla provedena podle projektu a přesto je výsledkem, že to nefunguje.

Jsou jen dvě varianty, vyloučíme-li zfušovanou stavbu jako takovou: Buď se proti původním výpočtům radikálně změnily vstupní hodnoty (např. těžší trolejbusy, nárůst MKD v místě apod.) nebo to projektant spočítal špatně. Všechno ostatní je jen omáčka ve snaze z toho nějak vybruslit.

Každopádně záruka by se měla vztahovat i na práci projektanta.

A most ve Studénce si také neber do úst: Soud neřekl nic o nepředvídatelné souhře okolností. Soud, který notabene ještě nekončil (!), řekl, že Nelze proto spojit žádnou osobu s konkrétním činem. To ale neznamená, že za to nikdo nemůže. Samozřejmě, že může. Jen se jim to zatím nepodařilo prokázat.

Ad dlouhý politický komentář: Nahraď slovíčko tradiční v libovolném mém příspěvku slovem demokratický. Dále nahraď slovíčko netradiční v libovolném mém příspěvku slovem nedemokratický.
Pointa mého textu zůstává nezměněna a tvé slovíčkaření zbytečné.
MHD je pro lidi ! ! !
Sobota, 18. května 2019 - 12:28:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2671
Registrován: 2-2005
ad Martin_l:
To podivné tvrzení, že za zvlnění vozovky může zvýšená zátěž, jsme tu už probírali a já se pana náměstka v tomto směru nebudu zastávat, protože s ním nesouhlasím. Ale já jsem chtěl doložit tvrzení jiné: Kde já tvrdím, že je všechno v pořádku? A i v tebou odkazovaném článku nikdo nezpochybňuje, že se most musí opravit znovu. Jen nepanuje shoda na tom, kde se stala chyba.
Mimochodem, pokud nemáš rád pana náměstka Šindeláře, tak co jsi loni na podzim udělal pro to, aby už náměstkem nebyl?

volil jsem, jen jsem volil ty, co se tam nedostali, volil jsem stranu, co dostala 0.48%. Bohužel. A ty svým dlouhodobým arogantním jednáním jsi klasický příklad toho, proč mne a většinu lídí naší země politika nezajímá, poáč co politik, to ZMRD. Letos je 30 let od pseudorevoluce a nový systém zde není demokracie, ale jeden velký bordel. Demokracie je totiž o něčem jiném. Ale o tom se s tebou nemá cenu bavit. A, že lidi volí zmetka Andreje jen důkazem o stavu naší společnosti. Přijde doba, že volby budou vyhrávat novodobý fašouni. A za to všechno můžou aroganntní tradiční politické strany, kterés e tak zprofanovaly, že není koho volit.

Bakala, Zeman, Klaus, Dyba,laus, Kalousek, Topolánek, Sobotka, Kočárník, Čalfa, Bernard, tisíce dalších zmrdů vzali obyčejným lidem naději, viz třeba toto:
odkaz

K mostu: už asi není co psát, vše bylo napsáno, holt se to opraví z městského rozpočtu, mě už je to fuk. Zajímavé je, že ty dvě místa, co se zkušebně předláždily, drží, Podle mne to pokakal projektant a je to něčí rodinný známý z magoše, proto ta pohádka soudruha Šindeláře.[jidlo]

Dále mne neuvěřitelně mile překvapuje T 15, skoro všechno, co napíše zde je pomalu, jako kdybych to psal já [proud]

Jsou jen dvě varianty, vyloučíme-li zfušovanou stavbu jako takovou: Buď se proti původním výpočtům radikálně změnily vstupní hodnoty (např. těžší trolejbusy, nárůst MKD v místě apod.) nebo to projektant spočítal špatně. Všechno ostatní je jen omáčka ve snaze z toho nějak vybruslit.

Každopádně záruka by se měla vztahovat i na práci projektanta.


Ad dlouhý politický komentář: Nahraď slovíčko tradiční v libovolném mém příspěvku slovem demokratický. Dále nahraď slovíčko netradiční v libovolném mém příspěvku slovem nedemokratický.
Pointa mého textu zůstává nezměněna a tvé slovíčkaření zbytečné.


Může se pak někdo divit té nasranosti lidí? A diví se někdo, že lidi nemají náladu politikům psát, když se dozví takové nesmyslné (*)? A jak se konkrétně ty, coby obhájce tradičních stran (lhostejno jaké barvy), můžeš divit úspěšnosti té marketingové politiky, když od tradičních politiků slyšíme takové kydy?
Za úspěšností marketingové politiky lhostejno jaké strany můžou přesně takové vyjádření a celkově přezíravost těch tradičních politiků! A to říkám jako volič tradiční strany, který na toto i tebe osobně upozorňuje řadu let. A nestačí to a nestačí to. Pořád mají tradiční politici dojem, že o nic nejde, že se jich to netýká. Proto vyhrál Trump, Salvini, Čaputová, Babiš, proto je brexit, proto má Praha za primátora piráta. A i po těchto všech varováních ze všech pater celosvětové politiky se od politika dozvíme, že most na Americké je opravený dobře. wtF?

PS: A zrovna na místě TOPky bych držel ústa s navážením se do marketingové politiky. S kýmpak že jste to uzavřeli koaliční smlouvu v Plzni?



[ok][ok][ok][ok][ok][ok][ok]
Sobota, 18. května 2019 - 12:30:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6905
Registrován: 5-2002
Kromě toho je tam zastávka a není vhodné, aby z ní autobus vyjížděl v místě, kde se ze dvou pruhů stává jeden, protože je to nepřehledná situace

No autobus se měl celkově přesměrovat přes náměstí, dost na tom že se zaseká už na Doubravce. :/


A protože na Rychtářce se obvykle kolona z levého odbočení vzedme z odbočovacího pruhu až do levého průběžného (a po průtahu k Plaze se fakticky jezdí jen pravým), tak mělo smysl to udělat takhle

No to levé odbočení teď taky bude chtít rovně, z 90%.... Ale třeba se změnil i signální plán, co já vím, ale smysl to nedává - jindy se běžně zkapacitňují křižovatky tak že jdou dva pruhy jen přes křižovatku, a za ní se to sloučí třeba už po 50 metrech, tady je to prostorově mnohem luxusnější...
Sobota, 18. května 2019 - 12:48:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6906
Registrován: 5-2002
. Křižovatka je nastavena tak, aby levé odbočení k Rooseveltovu mostu co nejvíce preferovala podle detekované délky kolony,

Přičemž neexistuje detekce toho, jestli je kam ty auta ládovat, takže když to někdy k mostu stojí, tak tohle situaci taky nepomůže, auta stojí do křižovatky a nedá se jet od Plazy rovně v další fázi.



A pokud má někdo pocit jiný, pořád taky existuje možnost nechat celou věc přezkoumat orgány činnými v trestním řízení, což se ti největší křiklouni s poněkud trapnými výmluvami zdráhají.

No tak ono to má samozřejmě háček, pokud se udělal mizerný projekt, tak k, lidově řečeno projebání záruky, dojít nemohlo, to je logické. Pak je otázka proč se blbě dělá každý druhý projekt na dopravní stavby tady -

stavebně -

1) u Zvonu se skáče v rytmu pražců, nefunkční odvodnění v točně
2) most jsme probírali,
3) u LF nejprve žulová dlažba na tramvajových přejezdech
4) most Gen. Pattona - tam to taky slušně skáče, když člověk jede do centra v levém, kdo ví co z toho bude za pár let

dopravně
3) u nádraží je překvapení že je dav chodců si chodí jak chce, tak se bude zavírat komunikace u které to žádná koncepce neplánovala (a překvapení bude kolize s tím samým davem na vynuceném levém odbočení k (ex)Angelu )
4) u lékařské fakulty projektování bus zastávky na tram trati která nešla několik let používat


Těch nových staveb není zas tolik... :/


Nejenom v Plzni teda, třeba ve Varech se dělaly opravy povrchů Bezručova, Na Vyhlídce pár let zpátky, a už se pomalu může začít znovu.



Naopak v Plzni celkem v tichosti vzniklo nové propojení z Klatovské do Zámečnické, to je sympatické, že se člověk nemusí motat k Jižáku pokud nemusí...
Sobota, 18. května 2019 - 22:06:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5591
Registrován: 2-2005
Libor_hh: Tak třeba se neshodneme na tom, jestli revoluce byla nebo nebyla pseudo [wink]

Nicméně se zcela ztotožňuji s názorem, že lidi volí zmetka Andreje, (což je) jen důkazem o stavu naší společnosti. Přijde doba, že volby budou vyhrávat novodobý fašouni. A za to všechno můžou arogantní tradiční politické strany, které se tak zprofanovaly, že není koho volit.
Bacha, strana není tradiční, ale demokratická [lol]

Chyba je, že v politice ruka ruku myje a nikdo není schopný přiznat chybu.
Ale to je hluboký strukturální problém ve všech patrech od radnice ÚMOb Hradiště až po Evropskou komisi. Tohle změnit je nereálné, výsledkem čehož dopadneme přesně dle tvé citace. A nejhorší na tom je, že se těm lidem a jejich přístupu člověk vlastně ani nediví...
MHD je pro lidi ! ! !
Neděle, 19. května 2019 - 10:15:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7397
Registrován: 5-2004
H_k: No tak ono to má samozřejmě háček, pokud se udělal mizerný projekt, tak k, lidově řečeno projebání záruky, dojít nemohlo, to je logické.

Co je na tom logického? Záruka, resp. odpovědnost za vady se samozřejmě vztahuje i na projekt. A pokud byl skutečně mizerný a bylo to příčinou toho, že most nefunguje jak má, tak město může a dokonce musí na základě toho uplatňovat náhradu škody a uvedení do bezvadného stavu. Nečiní-li tak, nepečuje o veřejné prostředky jako řádný hospodář. Myšlenku prověřit postup v této věci podnětem k vyšetřování jsi sem vnesl ty a je zvláštní, jak z toho zase couváš. Skoro mám dojem, že ani nechceš přijít na to, jak to bylo doopravdy, protože by se ti možná rozplynul jeden oblíbený mýtus.

Pak je otázka proč se blbě dělá každý druhý projekt na dopravní stavby tady (...) Těch nových staveb není zas tolik... :/

Vypsal jsi 6 příkladů míst, které se podle tebe nepovedly a ty se realizovaly v rozmezí deseti let (tramvajové přejezdy u Lékařské fakulty se rekonstruovaly v roce 2009). Kdyby to byl každý druhý, tak by se za tu dobu ve městě uskutečnilo dvanáct stavebních akcí, což určitě není pravda. Rekonstrukcí, oprav i novostaveb bylo za tu dobu minimálně desetkrát víc. I kdyby tedy byla pravda a tebou uvedený seznam šesti domnělých chyb byl správný, tak to určitě není každá druhá, ale tak každá dvacátá až čtyřicátá stavba. I to se možná může někomu znát hodně, ale on ten seznam pravdivý tak docela není:
1) pražce problém jsou, o tom není pochyb; pokud se v prostoru obratiště tvoří louže tak to bude způsobeno zejména neúdržbou odvodňovacích štěrbin, případně nedodržením sklonů ploch při realizaci, vadu projektu bych v tom nehledal
2) most jsme řešili a nevyřešili
3) dlažba mezi kolejemi tady vydržela několik let, pak se to zhoršilo po první opravě a následně byla dlažba nahrazena asfaltem, takže chybu v projektu bych tady taky nehledal, spíš kombinaci kvality provedení a extrémní zátěže, která navíc v průběhu času roste
4) s tím nemá projekt nic společného, to je o kvalitě provedení realizační firmou; kromě toho jde o most ve správě státu na který má město po technické stránce nulový vliv, takže do seznamu "magistrátních hříchů" ho určitě dávat nemůžeš
A z druhé hromádky:
- Šumavskou jsme tady probírali nesčetněkrát a pokud zde dojde k omezení provozu, tak je to jediné smysluplné a koncepční řešení; takže je to příklad situace, kdy město volí nejvhodnější způsob jak vyřešit nějaký problém
- u Lékařské fakulty můžeme těžko hodnotit, co se kde zaseklo, když neznáme celý příběh; jestliže stavba získala veškerá povolení, byla realizována a pak ji některá z institucí zařízne ve chvíli, kdy se má začít používat, tak v tom těžko hledat chybu projektanta; ostatně situace, kdy na jednáních k nějakému projektu dosáhneš shody nad řešením se všemi zúčastněnými a ty samé orgány pak po obdržení hotové dokumentace s řešením nesouhlasí nebo kladou podmínky, které do té doby nekladly, není věc úplně vzácná

Takže realita je ve skutečnosti úplně jiná a když se někde něco nepovede (což se stává, ale určitě to není případ každé druhé stavby), tak to bývá zapříčiněno celou řadou okolností a určitě to není způsobeno tím, že se blbě dělá každý druhý projekt.

Pavel2: co je prosím délka světelných řad?

Když se uzavírá jízdní pruh nebo provoz převádí do protisměru, tak se umísťují směrovací desky se žlutými světly a ty musí být roztažené do určité vzdálenosti. Na dálnici je to 100 metrů, ve městě to může být i mnohem méně, ale nějaké místo to potřebuje.

zařízení staveniště by se jistě dalo zčásti posunout až za most.

To není primárně věc projektanta DIO. Ten dostane vykolíkovaný prostor, kde se něco děje a musí okolo toho vymyslet provoz. V případě Rooseveltova mostu si stavba řekla o tu vyšrafovanou plochu a ta je rozhodující.

Pavel2: ale asi by se slušelo posunout úvahy i tím směrem jaká je tam frekvence autobusů (30 min v sedle, 15 min ve špičce) a jaká je na Rychtářce frekvence pohybu cestujících. skoro bych i řekl, že kdyby se ta zastávka prostě zrušila, tak by to nemělo výraznej negativní dopad.
H_k: No autobus se měl celkově přesměrovat přes náměstí, dost na tom že se zaseká už na Doubravce.

Tak autobus jednou za čtvrt hodiny je možná málo, ale pořád to znamená, že čtyřikrát za hodinu tam může dojít k nějaké kolizní situaci. A není žádný důvod vyrábět další kolizní místo pro vozidla MHD a znepříjemňovat jejich řidičům práci, když to jde vyřešit jinak. Tady to šlo vyřešit jinak a taky se to vyřešilo. Zrušení zastávky nebo přesměrování celé linky opět není primárně úkolem zpracovatele DIO.

H_k: jindy se běžně zkapacitňují křižovatky tak že jdou dva pruhy jen přes křižovatku, a za ní se to sloučí třeba už po 50 metrech, tady je to prostorově mnohem luxusnější...

Ale není to luxusnější a těch padesát metrů tam prostě k dispozici nemáš. Měl bys tam přinejlepším možná třicet a to je při zdejších intenzitách prostě málo na zazipování tak, aby to neovlivňovalo křižovatku.

H_k: Přičemž neexistuje detekce toho, jestli je kam ty auta ládovat, takže když to někdy k mostu stojí, tak tohle situaci taky nepomůže, auta stojí do křižovatky a nedá se jet od Plazy rovně v další fázi.

Pokud vím, tak křižovatka Rooseveltova x sady 5. května je v nějaké koordinaci s Rychtářkou, takže by k tomu běžně docházet nemělo. Jen v případě, že někdo z Rychtářky pokračuje rovně do slepé části sadů k Marriotu. Nebo když preference podrží o hodně déle zelenou pro autobus jedoucí z náměstí, ale celkově to funguje docela dobře. A samozřejmě nenajetí do zahlcené křižovatky je především na zodpovědnosti řidiče vozidla.

Trollino_15: Pointa mého textu zůstává nezměněna

Nezůstává. Pořád pracuješ se stejnou myšlenkou, tedy že jsou nějaké tradiční/demokratické politické strany a pak netradiční/nová hnutí a ty se od sebe odlišují v tom, že ty první jsou plné přezíravých politiků, kteří šíří nepochopitelné kydy, zatímco ty druhé ne a jejich (ne)politici dělají skutečnou práci pro lidi. To je Andrejův pohled na věc a pokud jej sdílíš, tak to jen znamená, že jsi přijal jeho argumentaci a tím jsi se stal jednou z obětí jeho marketingu. Stačí se trochu zamyslet: Zdá se ti vyjádření, že do majetkových poměrů premiéra (tehdy ministra) nikomu nic není (doplněné už zlidovělým souslovím sorry jako) málo přezíravé a arogantní? Nebo je prohlášení ministryně, že za vysoké datové tarify si mohou lidé sami tím, že je nekupují, nepřezíravé? Tohle nejsou kydy? A proč tedy navzdory tomu je tohle uskupení stále tak populární? Důvodů je celá řada a ten první a hlavní je v tom, že se nacházíme na konci růstové části ekonomickému cyklu, kdy se lidem vede objektivně lépe a byť na tom vláda nemá téměř žádnou zásluhu, tak si tento úspěch přivlastňuje. A když máš peníze na to, rozdávat všechno všem, tak se ta obliba získává úplně jinak, než v době krize. Přidej si k tomu téměř neomezené zdroje na reklamu, spojence na Hradě, který pro ekonomické zájmy svých přátel udělá cokoliv a ještě několik věcí, které přispěly a máš odpověď na to, proč je vládní hnutí navzdory všemu stále tak oblíbené.
Neděle, 19. května 2019 - 16:36:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5592
Registrován: 2-2005
Martin_l: Pořád pracuješ se stejnou myšlenkou

Samozřejmě, nemám důvod své myšlenky měnit. To jen ty moji myšlenku nechápeš. A nutno dodat, že zde jsi nejspíš jediný.

Já jsem NIKDY NIKDE nenapsal, jak se dle mě rozlišují tradiční/demokratické politické strany a pak netradiční/nová hnutí. To jsi mi chybně vložil do úst ty. Chápu tvoji zaslepenost vůči jakémukoli jinému názoru, protože ohrožuje tvé vidění světa, ale všimni si, že Libor nazval Andreje zmetkem. A já se s tím názorem ztotožnil. Takže nás tady poučovat nemusíš.
Já se zde nezastávám názoru, a nikdy jsem to neudělal, že by nedemokrtaické hnutí byly lepší cestou či něco podobného. Jen jsem napsal, že ty lidi, kteří po 20 letech neustálého lhaní hledají něco nového/jiného, svým způsobem chápu. To neznamená, že by v nových/nedemokratických stranách byli menší lháři, kteří by měli menší kydy, než politici ze starých/demokratických stran. A už vůbec to neznamená, že bych je podporoval či nedejbože volil.

Až lidem dojde, že kydy produkují staří i noví, demokratiční i nedemokratičtí, pak bude zvolen nějaký novodobý fašoun, přesně jak píše Libor. Na to (nejen já) upozorňuji stále dokola už několik let.
A odpovědí na vzestup nejen AB není zamyšlení zástupců demokratických stran (což jsi i ty) o tom, že jsme lhali ráno, v poledne i večer, posypání si hlavy popelem, vyvození osobní odpovědnosti a tvrdá férová politická práce, což by naši zemi posunulo dál (a což mělo přijít nejpozději v roce 2011). Odpovědí je naprosto zaslepená a arogantní odpověď v tom smyslu, že i politici nových hnutí vypouštějí kydy, ale že mají peníze na reklamu. Děláš si srandu? Vážně věříš líbivému heslu, že se lidi nechali koupit koblihou?

Za Andreje a spol. můžou demokratické strany, všechno ostatní je jen následek. Nakonec bez přezíravého chování těch stran by neměl Andrej ani vliv, ani peníze na rozdávání. Kdo seje vítr, sklízí bouři.
MHD je pro lidi ! ! !
Neděle, 19. května 2019 - 18:21:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7398
Registrován: 5-2004
Trollino_15: A odpovědí na vzestup nejen AB není zamyšlení zástupců demokratických stran (což jsi i ty) o tom, že jsme lhali ráno, v poledne i večer, posypání si hlavy popelem, vyvození osobní odpovědnosti a tvrdá férová politická práce, což by naši zemi posunulo dál (a což mělo přijít nejpozději v roce 2011)

Jenže prohlášením, že zástupci politických stran tady od revoluce jen lhali ráno, v poledne i večer přijímáš babišovské vidění světa, které neodpovídá realitě ("všeci kradnú"). Kdo lhal, kradl a podváděl, musel odejít. To je ta osobní odpovědnost. A dokonce odešel i tehdy, když se jen objevilo podezření, že mohl lhát, krást nebo podvádět (ano, bylo líp a byly i doby, kdy v politice platila presumpce viny). A strana se za něj omluvila, to je to sypání si popele na hlavu. Tvrdá férová politická práce? Mít smysluplný program, prosazovat jej, psát návrhy zákonů, potkávat se s lidmi, diskutovat, to je co? Nebo co ty si představuješ pod pojmy, které jsi uvedl? Jak by podle tebe mělo vypadat chování představitelů těch tradičních stran?

Vážně věříš líbivému heslu, že se lidi nechali koupit koblihou?

A ty vážně věříš tomu, že kdyby dnes panovaly takové ekonomické podmínky jako byly před deseti lety, mělo by ANO pořád třicet procent? Kdyby se důchody zvyšovaly o desetikoruny, protože na víc není, kdyby se platy státních zaměstnanců snižovaly o desetinu, místo aby rostly o patnáct procent atd., že by stále ještě Babiš byl premiérem? Ano, oblíbenost současné vlády, je dána koblihami. Vedle kroků, které je nezbytné dělat, když na ně peníze jsou (růst platů státních zaměstnanců, rodičovského příspěvku) i nesmyslů, které mají za cíl jen kupování si hlasů (slevy na jízdném, obědy zdarma). To všechno jsou koblihy pro některé, po kterých bude nám všem, kteří to platíme, jednou hodně špatně.

Politika je odrazem společnosti a je v takovém stavu, v jakém stavu je celá společnost. Dokud se lidé neprobudí ze lhostejnosti a nepochopí, že hodit lístek do urny jednou za čtyři roky je minimum, které musí udělat a nezačnou sami tvořit politiku této země, tak se tu nemůže nic změnit a budeme jen čekat na toho fašouna (v některých státech nedaleko od nás už jsou v tomto směru "dále"). Tím se utváří politická kultura. Podívej se přes hranice do Rakouska, jaká "prkotina" stála politickou kariéru předsedu svobodných. Nikdo ho nevyšetřuje, nestíhá, neobvinil a přesto bez pípnutí jde...
Neděle, 19. května 2019 - 21:03:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5593
Registrován: 2-2005
Ale nepříjmám babišovské vidění světa; Babiš zapomíná, že on taky kradl ráno, v poledne i večer...já ne.

Všechno ostatní je stále jen řešení následků, ne příčiny. ANO vzniklo v roce 2011, to je osm let. Na sypání popele se mělo myslet hlavně tehdy. Na to, aby se ten popel sypat vůbec nemusel, se mělo myslet mnohem dřív. Nicméně konec politiky ve smyslu střetu názorů nastal už v roce 1998, od té doby až do Nečase to byla jen setrvačnost, která vyvrcholila nejen v ANO, ale i SPD nebo Piráty. První varování byli už Zelení nebo VV. A to není 30%, to je 50% voličů.

Politika je i o emocích, výborně s nimi umí pracovat Zeman s Klausem. Ti to celé zavinili a oba byli prezidenti. Protože uměli pracovat s emocemi a dokázali ostatní přesvědčit o jejich názoru. Takže chápu i ty, kteří to babišovské vidění světa přijali. Když se lidem arogantně vysvětluje, že Wilsoňák je v pořádku a on není, tak se po předchozích zkušenostech těžko divit těm, kteří už tu hru hrát nechtějí a volí někoho jiného.
Stejný princip je v případě Kalouska, vyvsvětlujícího, že se máme během krize uskrovnit, zatímco politici si přidávali. A bylo toho víc.

A jak dlouho bude trvat náprava škod? Podívej se na ODS...po osmi letech nejsou ani poblíž těch výsledků, které mívali. A to u spousty stran žádná druhá šance ani přijít nemusí. Pro spoustu lidí může být nepřijatelné dát znova hlas jednou zprofanované straně jen proto, že existuje teoretická šance, že se možná její představitelé polepšili a že to tvrdí jejich předseda u piva. Takže nějaký prostor na nápravu škod ani nemusí přijít. Na představu, že z Babiše jednou tento národ vystřízlivý a pokorně se vrátíme k demokratickým stranám, bych nevsadil ani korunu.
MHD je pro lidi ! ! !
Progress
Neděle, 19. května 2019 - 21:26:00  
Neregistrovaný host
Poslední dobou když jsem jel mezi Č.hrádkem a Dýšinou jsem zahlédl v areálu policie čr stát cytibus. Neví náhodou prosím někdo komu dřív patřil? Stojí na stejném místě jako dřív stála 14TrM 424.
Pavel2
Neděle, 19. května 2019 - 22:02:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 17004
Registrován: 8-2002
rozjela se tu zajímavá diskuze o politice, neberu to jako chybu.

A dokonce odešel i tehdy, když se jen objevilo podezření, že mohl lhát, krást nebo podvádět (ano, bylo líp a byly i doby, kdy v politice platila presumpce viny). A strana se za něj omluvila, to je to sypání si popele na hlavu.

s tímhle bych si dovolil hlasitě (ale opravdu HLASITĚ [happy]) nesouhlasit:
Václav Klaus => 1991-2002 předseda ODS, z toho 1992-1998 ještě předseda vlády, 1998-2002 předseda parlamentu. následně 2003-2013 prezident ČR. to všichni víme.

v roce 2012 už Klaus moc dobře věděl, že nemůže být prezidentem potřetí. chtěl se svým známým před odchodem z politiky odvděčit. někteří už měli díky podnikání v době nedotažených zákonů na krku trestní stíhání nebo byli dokonce odsouzení. na Hradě tedy vymysleli amnestii, kde řadu ekonomických zločinů uložili k ledu. VK to udělal naschvál, aby zahladil aspoň některý průsery plynoucí z ekonomický transformace. H-System, Chvalovský, Union banka atd., viz wiki.

pakliže Klaus rozhodující měrou dopomohl k vyšumění tohodle svinstva, logicky musí mít tu špínu na kabátě i on sám (=lže, krade a podvádí), přestože se vždycky tvářil a dodnes tváří, že on za nic nemůže a že je čistej jak lilium. pokud se za něj ODS někdy omluvila, prosím o odkaz.

v únoru 2013 na něj dokonce Senát podal ústavní žalobu pro velezradu, ÚS jí však nechal vyšumět do ztracena, jelikož VK už jaxi nebyl prezidentem. Babiš tak nemusel být prvním trestně stíhaným z nejvyšších ústavních činitelů. s tím co započalo na začátku 90. let bojujeme dodnes a zjednodušeně řečeno být svině a dělat prasárny se vžilo jako norma nejen v politice, ale skrz naskrz to prolezlo celou společností.

i díky politikům jako je Klaus nebo Zeman (a např. jejich opoziční smlouvě z roku 1998) velká část obyvatelstva po roce 1989 usoudila, že valná většina vrcholných politiků jsou stále stejně arogantní prasata jako byli za dob KSČ. i důsledkem toho bývá tradičně nízká volební účast. tudíž za to, že lidi k volbám převážně nechodí, můžou právě sami politici. přičemž je úplně jedno jestli jsou z tradičních stran nebo nových hnutí, viz např. zářnej příklad Věci Veřejné a jejich šéf Vít Bárta (btw první politický podnikatel v ČR, připravil půdu pro Babiše, ten není hloupej a poučil se z jeho chyb). paxe divte, že voliči přicházejí o iluze...

Kdo lhal, kradl a podváděl, musel odejít. To je ta osobní odpovědnost.

tak schválně - kolik ministrů, předsedů vlády, senátu, parlamentu odešlo po roce 89 ze svých funkcí na základně vlastního uvážení? to asi nebude dlouhej seznam... (prosím jmenovitě a s uvedením funkce).
Pavel2
Pondělí, 20. května 2019 - 06:21:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 17005
Registrován: 8-2002
tentokrát více k dopravě...

ML:
Záruka, resp. odpovědnost za vady se samozřejmě vztahuje i na projekt. (...) Myšlenku prověřit postup v této věci podnětem k vyšetřování jsi sem vnesl ty (h_k) a je zvláštní, jak z toho zase couváš. Skoro mám dojem, že ani nechceš přijít na to, jak to bylo doopravdy, protože by se ti možná rozplynul jeden oblíbený mýtus.

kecy v kleci. myšlenku na podání trestního oznámení mělo v hlavě víc lidí, ale veřejně ji prezentovali jen h_k a Libor. a jak Libor posléze podotknul, obyčejným lidem nestojí stoletej most a několik desítek projebaných městských miliónů za to, aby si zkazili zbytek života, protože je možný, že by je např. mohlo někde porazit auto nebo by jim nastalo peklo v práci, atd. atp., možností je celá řada. ne každej se nutně chce stěhovat z Plzně...

louže U Zvonu a neúdržba odvodňovacích štěrbin
jestli to nemůže být i tak, že jsou třeba ty odvodňovací žlaby v projektu nedostatečně dimenzovaný...

ani Vodárna nečistí kanalizaci tak často jak by měla, ve vpusti se naplní koš, jako na potvoru se nikomu nerozbliká na dispečinku oranžový světlo, že tady už z kanálu prorůstá tráva.

o neúdržbě v režii SVSmP raději pomlčet - se přijď někdy za silnýho deště podívat k poliklinice na Denisáku. taky jsou tam žlaby, taky se mrchy často zanáší, zpravidla fa Ekolevel opakovaně čistí, ale snad se ještě nestalo že by vyčistili celej úsek od Wilsonova mostu k U Jána, dělají to po kousíčkách, asi aby objednavatel tzv. ušetřil. bývají tam pěkný oceány a trvá několik hodin než voda odteče. ty si myslíš, že to vada projektu není, přičemž před rekonstrukcí oceány nevznikaly, hmmmm...

Šumavská
jediný smysluplný a koncepční řešení tady bylo prodloužit podchod ze Sirkovky do Šumavský až k výlezu z nádražního podchodu. ale stálo by to určitě desítky MKč, takže město "ušetřilo", nechalo si to naprojektovat od dodavatele SŽDC a teď se na magoši chytají za hlavu jaký davy tam proudí a kolik % chodců není schopno rozlišovat mezi přechodem a místem pro přecházení a respektovat provoz na silnici. lidi si z toho prostě udělali holubník a to je věc, se kterou se nepočítalo. zavřením Šumavský se situace přelije o pár metrů vedle a to si potvrdíme cca před Vánocema 2019.

...když se někde něco nepovede tak to bývá zapříčiněno celou řadou okolností a určitě to není způsobeno tím, že se blbě dělá každý druhý projekt.

vzpomeň si na Dlouhou ulici v Lobzích a výjezd trolejbusu ze Sokolský. až v průběhu dokončovacích prací se zjistilo, že by tam tr mohly dost často drhnout spodkem o obrubník středovýho ostrůvku. projekt se nepředělal ve smyslu kupříkladu jiná šířka vozovky, jinej poloměr oblouku, jinej typ obrubníků (zejména ve Východních Čechách potkávám místo našeho standardního paskvilu tohle), udělala se drobná úlitba v tom, že se obrubník ostrůvku snížil z 15 až 22 cm (což bývá u středových ostrůvků běžný) na 5 cm, čímž se vlk nažral a koza zůstala celá.

drobnosti tohodle typu vznikají na stavbách a v projektech neustále a není tu nezávislá síla, která by byla schopná věci kontrolovat. myslím že např. točku Bílá Hora dodnes nikdo nepředělal. že je echt zmrvená se zjistilo záhy po jejím dokončení.

délka světelných řad
díky už rozumím [ok]

Q: ...zařízení staveniště by se jistě dalo zčásti posunout až za most.
A: To není primárně věc projektanta DIO. Ten dostane vykolíkovaný prostor, kde se něco děje a musí okolo toho vymyslet provoz. V případě Rooseveltova mostu si stavba řekla o tu vyšrafovanou plochu a ta je rozhodující.


dnešní doba je kouzelná v tom, že se jedna věc rozsekne mezi x subjektů a každej si řeší svůj malilinkatej kousíček, takže ten co projektuje značky (DIO) nemá ponětí o tom, co potřebuje sanace mostu. výsledkem bývá když ne kravina, tak aspoň ne-zcela-optimální řešení, který jednak nechá stavbu pracovat a druhak neomezí dopravu víc než je nezbytně nutný. asi by se nedejbože museli sejít a domluvit a to je velikej problém [crazy]

mě v tomhletom vyškolila pošta. skladník mi v zimě brnknul vidlema elektrický ruční ještěrky o plastovou hranu nákladního prostoru v dodávce. bylo pod nulou, plast udělal bum a měl jsem sbírku trsátek. auto je firemní, já škodu za cca 1.000 Kč platit nebudu. vyřeší to skladník? ne, přehodí to na technologa dopravy? ne, ten je až na Slovanech, my jsme v Křimicích. tedy euroformulář záznamu o nehodě sepsal směnař, to je maník co má na depu pod sebou asi 40 dodávek a neustále má telefon u ucha a něco řeší, nelze se mu ani dovolat. ale směnař napsal špatný číslo ještěrky, když už od ní po dvou hodinách konečně našli papíry. za dva dny jsem měl euroformulář v ruce, jdu na pojišťovnu. ale ouha, některý údaje jsou na samopropisovacím papíře nečitelný! bez čísla smlouvy v pojišťovně nic nepořídíte, pošta má smluv vícero. nakonec se do věci stejně musel technolog dopravy vložit, aby dodal správný údaje v čitelný formě. ta událost mi zabrala cca týden a to jsem měl štěstí, že byl čas se tomu věnovat a technolog dopravy se k problému postavil čelem. skladník od věci v mžiku odskočil jak od rozpálený plotny. nikdo dnes za nic nechce nést zodpovědnost.

na mým příkladě jsem chtěl ukázat, že pokud chci libovolnej průser nechat vyšumět do ztracena, ideální je rozhodit odpovědnost za jednotlivý kroky mezi co nejvíc subjektů. každej z nich neudělá na 100% to co by měl a neštěstí je na světě, ten na konci buď bude mít (úplně zbytečně) honičku anebo na problém hodí bobek (nejrychlejší a nejjednodušší cesta), případně, pokud to jde, věc vyřeší po svým.

Zrušení zastávky nebo přesměrování celé linky opět není primárně úkolem zpracovatele DIO.
viz výše, jako přes kopírák. projektant DIO by musel oslovit PMDP jestli tam ten autobus fakt musí být, ale nechce si přidělávat práci...

Q: Přičemž neexistuje detekce toho, jestli je kam ty auta ládovat, takže když to někdy k mostu stojí, tak tohle situaci taky nepomůže, auta stojí do křižovatky a nedá se jet od Plazy rovně v další fázi.
A: Pokud vím, tak křižovatka Rooseveltova x sady 5. května je v nějaké koordinaci s Rychtářkou, takže by k tomu běžně docházet nemělo.


křižovatky byly sladěný tak, že když jsi nebyl v Tyršovce na levým odbočení ve vlně do 10 prvních aut a ti před tebou se flákali (zaspí na semaforu, pomalý rozjezdy, zbytečně pomalá jízda), v S5Q spolehlivě záhy zhasínala zelená šipka pro pravý odbočení na Roosevelťák. někdy projely jen 3 auta, někdy 5, výjimečně i těch 10.

A samozřejmě nenajetí do zahlcené křižovatky je především na zodpovědnosti řidiče vozidla.

a) velká spousta řidičů tohle neví
b) druhá velká část na to absolutně mrdá

žlutý proškrtnutý obdélníky situaci bohužel pomohly tak z 10% (hříšníci jsou jasně vidět), protože třeba kolega potom co se čáry objevily prej vysvětloval manželce co vlastně znamenají. vůbec nevěděla k čemu na silnici jsou. a jsme zase u toho: řidiči všech motorových vozidel by se měli určitě každý dva roky nejméně 3h školit. čistě jen proto, aby je zástupce autoškoly seznámil s novinkama v zákonech i ve městě. to tu bohužel chybí. v 18 dostaneš ŘP a do 65 o tobě nikdo neví, jezdi si jak chceš.
Pondělí, 20. května 2019 - 11:06:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6908
Registrován: 5-2002
A samozřejmě nenajetí do zahlcené křižovatky je především na zodpovědnosti řidiče vozidla.

a) velká spousta řidičů tohle neví
b) druhá velká část na to absolutně mrdá


c) občas to nejde splnit

Pokud je průjezd křižovatkou dlouhý, nemůže každé auto čekat až jí to předchozí mine, to by neprojel nikdo. Pokud se jedoucí kolona náhle zastaví, stojí potom člověk chtě-nechtě v křižovatce, např. když u zmíněného levého obdočení všechno jede, ale najedou někdo potřebuje k Mariottu.

Nejde vyčítat lidem za ním , že jeli, když viděli volný průjezd k mostu tak nebyl důvod stát na zelenou.

Důležitý je, jestli se tam aspoň potom zvládnou nějak poskládat bokem a pustit tu hlavní...


Část lidí neumí uhnout ani sanitce, natož aby se starali o průjezd pro někoho kdo nehouká. :/