Diskuse » Archiv 2019 » Autobusy a trolejbusy » Tykadláci v Plzni » Archiv diskuse Tykadláci v Plzni do 28. 02. 2019 předcházející | další

Archiv diskuse Tykadláci v Plzni do 28. 02. 2019

dolů
   autor příspěvek
Sobota, 19. ledna 2019 - 06:44:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5691
Registrován: 6-2005
Sníh je meteorologický jev, který dělí osoby na řidiče a držitele řidičského oprávnění...

A vo co jde, je zima, ta holt se může doprava zastavit, život tím nekončí. Jen někteří si to myslí.

Libor: a kolik má Plzeň km ulic k údržbě a volných sypačů s řidičem?
A u PMDP je postih za jízdu pozdě? Když je silnice nesjízdná, neexistuje páka která by mne donutila jet. Jsou to moje papíry a moje odpovědnost za životy cizích. Když někdo držkuje, že jedu pozdě, tak se ho optám, jestli si uvědomuje v čích rukou leží jeho život. A jestli ne, tak ať mne ještě chvíli provokuje.
Makrelu neumeješ.
Pavel2
Sobota, 19. ledna 2019 - 13:59:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16741
Registrován: 8-2002
zimní údržba silnic ve správě města/SVSmP:

na webu SVS je krásná mapice [happy]
http://www.svsmp.cz/Files/svs/kontakty/ZU-celkova-Plzen-mistni-ko munikace.jpg

máme tedy na celou Plzeň 7 "městských" sypačů. zakázku přednedávnem vysoutěžila fa Saferoad (zabývá se dopravním značením a vším okolo, sídlí na Sulkově - https://www.saferoad.cz/produkty-a-sluzby/)
pokud se budeme bavit jen o Doubravce, těch ulic se sypáním tu není zas tolik, tj. ať se otočím doleva nebo doprava, vždycky budu mít zadek vzadu, takže mi z toho vychází, že sypač někde chrápal a vyjel až když bylo nadělení. v zemích českých standardní situace.

můžeme mapu rozebrat do detailu a ptát se který ulice/místa by se tedy měly ošetřit přednostně - zřejmě to budou i ty, kudy jezdí MHD.

tedy:
Dlouhá-Masarykova, ta je ovšem rovinatá, MHD 29+30, 16 (+17).
Těšínská-Na dluhých, tady máme kopeček a jezdí tu trolejbusy 13+16 (+17).
Mohylová, je tu kopec, ale v tomhle úseku nejezdí žádná MHD.
Hřbitovní, je v kopci, opět žádná MHD, ale do jistý míry páteřní komunikace.
Staroveská-V Brance v Újezdě, to je defacto vesnice a jezdí tam autobus 28 do Bukovce.
točka trolejbusu 11 Rokycanská (Ústřední hřbitov).

který ulici tedy přidělíme jakou prioritu? pošlu nejdřív sypač do Dílenský a do Cvokařský a Hřbitovní a Těšínskou si nechám až na konec? [crazy]
kdybych se v tom chtěl rejpat, myslím, že bych byl schopen dokázat, že prostě sypač/dispečink ZASPAL[pozor]

i já, blbeček co jich jsou v Plzni tisíce, má mapu s vývojem srážek:
http://portal.chmi.cz/files/portal/docs/meteo/rad/inca-cz/short.h tml
https://www.wetteronline.de/wetterradar/bayern?wrx=49.94,13.74&wr m=8

co se stane když ráno teplota klesne na cca -2, a od 5:40 do 8:20 fest sněží? napadly asi 3-4 cm sněhu, klouzalo to jako prase a výsledek zpoždění je ten, že lidi přijdou pozdě do práce a děti do školy. to je věc, kterou každej šéf rád a s pochopením ocení.

ještě je tedy možnost, že těch 7 oblastí neobsluhuje 7 sypačů, ale třeba dva nebo tři. pak už by byla věc jasnější.

další otázky?
Sobota, 19. ledna 2019 - 18:59:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1309
Registrován: 1-2009
U nás je zima slabá oproti severním ruským trolejbusovým provozům typu Murmansku apod.
http://phototrans.eu/autobusy.php?s=5014&autor_id=&przewoznik_id= &operator=&linia=&marka_id=&dzien1=&miesiac1=&rok1=&dzien3=&miesi ac3=&rok3=&dzien4=&miesiac4=&rok4=&panstwo_id=9&miasto_id=1877&co ntent=&numer=&tag=&send_data=Odeslat
Přestože je Murmansk kopcovitější než Plzeň a zasněžených dní je tam mnohem víc než u nás, doprava se nezastaví. Třeba Rusové přezouvají na zimní gumy, na nich je lepší trakce a kratší brzdná dráha. Navíc při proběhu v dopravních podnicích to není sada navíc. Jen místo 4 univerzálních sad gum si koupíte 2 letní a 2 zimní. A velké zimáky snad nestojí 10x tolik co letňáky.
Sobota, 19. ledna 2019 - 20:31:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5495
Registrován: 2-2005
Bonde a Pavle, to jste zhulení, nebo co?

P2: Panebože tak asi nesedí sedm řidičů na prdeli v autě a nečekají, až začne sněžit. Asi bude nějaká záloha někde na služebně a zbytek lidí se musí sehnat (nejspíše z jiných pracovních činností, nevím), musí dojet k sypačům a s nimi tam, kde mají začít. Co je do prdele nepochopitelné na tom, že to chvíli trvá?

Bond:
Za prvé Murmansk je v úplně jiném podnebí s úplně jinými teplotami, tam mají zimní gumy úplně jiný význam.
Za druhé, jak víš, že se tam doprava nezastaví? Byl jsi tam v zimě a vánici? Nebyl.
Za třetí jedna zadní pneu na SOR stojí zhruba 7 000, to je 28 litrů na vůz krát zhruba dvě stě vozidel a jsme na 6 milionech. A nepočítám do toho zbytečnou práci zbytečných lidí. Kdežto teď se kupují nějaké M+S, které tam při tom proběhu vydrží určitě celý rok, ne-li víc.

Holt když je takové počasí, tak se to občas zadrhnout může. Nedávno se provoz zastavil i v Brně, Pardubicích, Jihlavě...

Mnohem víc mě vadí námraza na trolejích. To je situace, kdy všechno ostatní jezdí, jen trolejbusy stojí, což dříve nebývalo tak často a image trolejbusů to škodí.
MHD je pro lidi ! ! !
Neděle, 20. ledna 2019 - 08:26:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5693
Registrován: 6-2005
Tak znovu. Oni mají zmírňovat následky, ne preventivně každý den solit. Prostě je zima, tak se občas stane, že se doprava zastaví. Tak přijdu pozdě do práce. Prostě jsou dnes lidi rozmazlení a myslí si, že se zboří svět. Zemře kvůli podniku příchodu do práce někdo? Ne. Tak holt noční Doktor počká, až ten denní doťape po svých.

Dotaz. Oni v Murmansku solí? Já si počítal, co by to bylo v Jihlavě na 60 vozech mit 2 sady. 1. problém byl, kam je dám. To je 360 ks pneumatik. Víte, co je to za prostor?

Jak píše trollino, problém je námraza na troleji. Čím novější trolejbus, tím větší problém.
Makrelu neumeješ.
Neděle, 20. ledna 2019 - 13:27:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7558
Registrován: 12-2005
9tr - krásně jednoduchý vidění světa. Většinu nadřízených nezajímá proč si přišel pozdě. Měl si vyrazit dřív. Tvoje chyba.
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Martinmarilynmanson
Neděle, 20. ledna 2019 - 18:02:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10802
Registrován: 12-2007
M100: No a proč ne? Miluju ty, kteří jsou děsně překvapení, že sněží a je led, kdo by to v zimě čekal, že; tudíž jedou po Rokycanský 80 s mikroprůzorem za předním sklem a debil je každej, kdo jede padesát, protože pod kolama je hotový sněhový království. 3/4 národa čumí večer na předpověď, většina z nich má okna, ale jen minimum mozek, aby si cestou do cíle udělali větší časovou rezervu a když to v létě jde do práce za 25 minut, musí to přece jít i v zimě [crazy]
Be clever - use public transport!
Neděle, 20. ledna 2019 - 18:19:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5496
Registrován: 2-2005
Martin_100:
Pokud je nepředvídatelná sněhová kalamita a ta způsobí nepředvídané přerušení dopravního provozu (uzavírku silnic) nebo nepředvídané zpoždění hromadného dopravního prostředku (vlaku), bude se jednat o překážku v práci na straně zaměstnance.
Zaměstnanci za dobu překážek v práci na jeho straně, které byly způsobeny nepředvídatelnými komplikacemi v dopravě, nepřísluší náhrada mzdy. Absence způsobená těmito důvody je však omluvená a nemůže být posouzena jako porušení povinnosti zaměstnance (pokud zaměstnanec o vzniku překážky zaměstnavatele řádně informoval).

Jsou na to i příslušné paragrafy v zákoníku práce, takže v tomto směru to skutečně je jednoduchý vidění světa a netřeba za tím hledat složitosti.
Já osobně neznám jediného zaměstnavatele, který by to neomluvil. A než se ozve Pavel2 s argumentem termínovaných vykládek, tak rovnou doplňuji, že v případě kalamity nám zpoždění omluvily i všechny možné sklady včetně automotive v rámci celé republiky.
MHD je pro lidi ! ! !
Pavel2
Pondělí, 21. ledna 2019 - 13:19:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16744
Registrován: 8-2002
stručně k zimní údržbě:
na všechno jsou dnes lhůty, nemělo by se to dát šidit, ale záleží (tak jako všude) jak lidi na příslušných pozicích pracujou. od zjištění/nahlášení závady by měl sypač vyjet do 30 minut. pokud aspoň jeden úsek ze seznamu výše budeme považovat za komunikaci I. pořadí důležitosti, je povinnost zajistit sypač do 3 hodin, pakliže by to bylo II. pořadí, je tam lhůta 6 hodin, na dálnici na to mají cestáři 2 hodiny.

pokud sněží od 5:40 do 8:20 a pak jde teplota nahoru, ani se nemusí moc snažit, situace se zčásti vyřeší sama, takže jsme zase tam kde jsme byli. pakliže by nepřízeň počasí pokračovala a silničáři by nezvládali silnice zprůjezdnit (typicky stálý mrholení s teplotou pod bodem mrazu, sněžení a vítr = závěje, jazyky), vyhlásí se kalamitní stav a jede se podle jiných pravidel.

ty lidi a firmy který zimní údržbu zajišťoujou tohle moc dobře znají a podle toho taky postupujou. možná se můžeme bavit o tom, jestli ty lhůty nejsou až moc velkorysý, ale to je tak všechno. ono zaláží i na tom jestli je silnice klasická nebo 4pruh rozdělenej středovým pásem, a z toho pak vyleze informace zda se celá šířka vozovky posolí na jeden průjezd anebo se musí jet jedním pásem tam a druhým zpět.

ještě jsem někde vyčetl že sypače mívají okruhy do 50 km, takže i když vezmeme v úvahu že se jede do 50 km/h, tu jednu trasu by dejme tomu za 1.5 hodiny měl sypač projet.
Pondělí, 21. ledna 2019 - 14:31:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2658
Registrován: 2-2005
ad T_15:
P2: Panebože tak asi nesedí sedm řidičů na prdeli v autě a nečekají, až začne sněžit. Asi bude nějaká záloha někde na služebně a zbytek lidí se musí sehnat (nejspíše z jiných pracovních činností, nevím), musí dojet k sypačům a s nimi tam, kde mají začít. Co je do prdele nepochopitelné na tom, že to chvíli trvá?

zanech prdelních emocí a vrátíme se na začátek, co jsem psal:

Dnes mezi sedmou a osmou hodinou okolo Plzně + D5 prosoleno, uklizeno, jen v Plzni kolaps na ujetém poprašku sněhu. ( po příjezdu od Budějovic jsem potkával průběžně sypače na silnici ) .Každý rokv Plzni naprosto stejný scénář. Čechurov stál, tak jsem se otočil a jel na Doubravku přes D5 do Ejpovic a dál ke hřbitovu. Proč je problém léta letoucí se zimní údržbou jen v Plzni????

Tudíž ještě jednou, vracel jsem se od Budějovic a sněhová nadílka šla v tomto případě od severu k jihu, tudíž proti mému směru auta, chápeme se? A v okolí Nepomuka, Chválenic už jezdily sypače údržby silnic Plzeň - jih. Že by byl Nepomuk severně od Plzně?
Dálnice D5 okolo Plzně také vzorně udržovaná - prosolená? Sypače taktéž fyzicky a opticky přítomné na dálnici [pozor]
Proč asi???
Že by jiná mimoplzeňská firma s normálním vedením? že když se asi očekává sněžení, budou jejich zaměstnanci sedět v autech připravených na výjezd??? Divné, že???
Podle toho, co píše T 15 Vojta je v Plzni asi normální, že až v Plzni zasněží, stáhnou se universální nákladní auta na stanoviště údržby, vysype se písek, hlína a nasadí se pluh, kontejner se solí a hurá po několika hodinách do terénu. Je to tak ????

a tak znova nechápu, nerozumím plzeňským podmínkám.
Rok co rok je to stejné, mám v blahé paměti, jak jsem osobně soukromě jako řidič N3 přes 158 škemral o prosypání třeba Karlovarský, kdy se okolo druhé hodiny ranní nedalo jezdit, když byla silnice jako sklo. Prostě zimní údržba v Plzni - městě ja naprosto tragická. ve dne i v noci.Řidič je přeci povinnen přizpůsobit......[rofl][rofl][rofl][rofl][rofl]

Ale bylo by dobré si vzít k srdci třeba slova pana Fencla pro vedení města a zatlačit na firmu, které byla nejnižší cenu svěřena údržba městských komunikací [biggrin]

3/4 národa čumí večer na předpověď, většina z nich má okna, ale jen minimum mozek, aby si cestou do cíle udělali větší časovou rezervu a když to v létě jde do práce za 25 minut, musí to přece jít i v zimě\i

Co, pane Fencl - MMM co kdyby výše uvedené instituce a firmy sledovali předpověď, koukali z oken a pracovali ku blaho naší veřejnosti???

(Příspěvek byl editován uživatelem Libor hh.)
Pavel2
Pondělí, 21. ledna 2019 - 17:48:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16745
Registrován: 8-2002
ku prospěchu celku dnes nepracuje nikdo - každej za svý na svym. šokialismus jsme už přece dávno opustili, heslem kapitalismu je naopak individualismus [wink]

přijedu na parkoviště o 50 místech a tam je takových individualistů kterým se musím přizpůsbit hned 5 najednou. já jsem zabral svým autem jedno a půl místa a kde zaparkuješ ty je mi srdečně u zadnice. tak to dnes chodí napříč celou společností.

sypače mají svoje lhůty a tak v určitých částech republiky nehrozí, že by někde něco uklidili dřív než musí. třeba asi zrovna Plzeň a pak oblíbená D1 na Vysočině, ale tam je přesila počasí daleko horší.
Pondělí, 21. ledna 2019 - 18:26:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5694
Registrován: 6-2005
Pavel 2b ale lhůty mají od skončení situace, ne od doby, kdy začalo sněžit...

Martin 100: bydlím za městem v Prdelní Lhotě, kam sypač jede kolem 4. a pluží, když se vrací kolem 6. tak i solí. Když mám nástup ve 3:40,tak mám smůlu. Vede k nám jen jedna oficiální cesta, zbylé 3 jsou lesní/polní, kam samozřejmě nemám povolen vjezd, byť je občas využiji. Když je zima, vstávám ne 30 minut před nástupem, ale i hodinu, aby byla rezerva. Je kurva zima a s tím souvisí i nějaká omezení. V nejhorším bych došel těch 6 km pěšky. Když byla kalamita a hlavní silnice, díky kamionům, stála, ja se domů dostal, byť bylo nutné vzít i lopatu a kus cesty si odházet a něčím se podsypat, polní cesta jaksi nebyla uklizená. Jestliže bydlím ve městě a nastane taková situace tak prostě vyjdu dřív a do té práce také mohu pěšky. Kdo bydlí za městem má to horší. Ale místním chápu, že zaměstnavatel neuznává pozdní příchod.

Liborhh: ono než s pac přijede městem, tak to taky chvilku trvá a řekl bych, že průjezd městem je horší, jak na dálnici. Což by jsi jako bývalý řidič trolejbusu mohl pamatovat.
Makrelu neumeješ.
Pondělí, 21. ledna 2019 - 22:57:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2659
Registrován: 2-2005
mě se líbí, jak ten městský bordel neustále omlouváte [biggrin][rofl][biggrin]
chudinky zaměstnanci, oni by nemohli hajínkat, oni by mušeli jezdit
v mém případě silnice Plzeň jih uklizené prosolené, D 5 uklizená, ale velkoměsto je velkoměsto, tam to všechno trvá déle [vypravci]
Pavel2
Pondělí, 21. ledna 2019 - 23:47:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16746
Registrován: 8-2002
9_tr: mýlíš se:
První mechanismy vyjíždějí v zimním období do 30 minut od zjištění závady na silnici (nesjízdnost, zhoršení počasí, překážka na komunikaci) a posypové vozy pracují v těchto časových limitech...
tady - http://www.suspk.eu/udrzba-silnic/zimni-udrzba/

pokud by sypače čekaly až přestane sněžit, už by třeba ani nebyly schopný vyjet [wink]

otázka je jak dispečer v kanceláři pozná, že např. Doudlevecká je hodinu po začátku sněžení zrcadlo, když tam třeba ani nemá kameru. někdo už mohl projít celým souborem činností (od posledního pěšáka po ředitele) a má nějaký zkušenosti, tak možná leccos odhadne, ale stoprocentně to vědět nebude dokud tam nepošle zvěda/sypač [wink], případně pokud se mu někdo neohlásí že tam zůstal viset.
Úterý, 22. ledna 2019 - 09:37:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5498
Registrován: 2-2005
V první řadě je třeba napsat, že já neobhajuji žádný městský bordel. Já se jen snažím vysvětlit, že situace není buď a nebo, ale má to nějaké souvislosti, které jsou i v rámci krajů neporovnatelné.

Tedy srovnávat mezinárodní silniční tah E49 se sítí městských ulic typu Těšínská apod. prostě a jednoduše nelze.
Srovnávat to nelze taky proto, že základny SÚS jsou třeba směrem na Vary v Úněšově, Toužimi a Bečově/Bochově, tzn. co dvě vesnice. Kdežto v Plzni je základna na celé město jedna a s tím souvisí to, co jsem napsal v příspěvku výše - tam nesedí sedm lidí na zadku a nečeká, jestli náhodou nezačne sněžit. Ti řidiči tam musí dojet z jiných pracovních činností a ze základny vyjet.
Osobně si myslím, že kdyby jsi jel z Nepomuku podél trati na Blovice a Žákavu, dopadneš podobně, jako v Plzni.

Podle toho, co píše T 15 Vojta je v Plzni asi normální, že až v Plzni zasněží, stáhnou se universální nákladní auta na stanoviště údržby, vysype se písek, hlína a nasadí se pluh, kontejner se solí a hurá po několika hodinách do terénu. Je to tak ????
To jsem neřekl. Myslím si, že sypače jsou od listopadu sestavené a schopné vyjet. Ale ti lidi, možná s nějakou výjimkou, můžou být převelení na jinou práci, například údržba dopravního značení apod.

Ale znovu opakuji, já se nezastávám nějaké firmy nebo cestářů. Jen prostě chápu, že v lednu může sněžit a že nejde všechno uklidit hned. Taky jsem jel v ten čas z Lobez, jako P2. A dojel jsem sice pomalu, ale bez problémů. No je zima, tak to holt trvá.

Jsou silnice, kde v zimě projede akorát pluh, moje auta po nich jezdí denně.

Jasně, můžeme se bavit o tom, že plzeňští silničáři budou vyjíždět ze dvou míst, nebo že budou vyjíždět dřív. Ale pak nenasněží a přesně ti samí lidé tady budou nadávat, že se plýtvá penězi (a měli by tentokrát pravdu) a že se raději měly postavit trolejbusy na Vinice nebo přidat peníze sestřičkám na Lochotíně.}
MHD je pro lidi ! ! !
Progress
Pondělí, 28. ledna 2019 - 19:42:36  
Neregistrovaný host
Už prodaly tu 457, nebo stále stojí ve vozovně?
Úterý, 29. ledna 2019 - 18:05:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6829
Registrován: 5-2002
Ale pak nenasněží a přesně ti samí lidé tady budou nadávat, že se plýtvá penězi

Nadbytečnou péči , údržbu, úklid nebo prevenci tady historicky nekritizoval nikdy nikdo.
Neděle, 03. února 2019 - 04:36:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2660
Registrován: 2-2005
Dnes od 2.00 hodiny ranní jezdily sypače Plzní křížem krážem a sypaly a sypaly. Věc v nočních hodinách o víkendu nevídaná, asi se čeká sněhová apokalypsa ( nám to nevadí, budeme hajat )
Pavel2
Neděle, 03. února 2019 - 09:41:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16776
Registrován: 8-2002
asi naladili předpověď počasí a lekli se [happy]
ale ani v 6:30 to ještě nevypadalo, že bude tolik sněhu. D5 bílá. v obou pruzích [blush]
Úterý, 05. února 2019 - 19:56:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1711
Registrován: 4-2011
Zemře kvůli podniku příchodu do práce někdo? Ne. Tak holt noční Doktor počká, až ten denní doťape po svých.

Tak zrovna tohle je dost nešťastný příklad, protože velmi, ale fakt velmi často je ten "noční" doktor v práci víc než 12 hodin, nemluvě o službách začínajících předchozí den ráno (víkendy atd.), takže to opravdu není tak, že by si "noční doktor" přetáhl svoji osmičku na devět hodin.
Nostalgici by neměli lézt na internet.
Každý svého štěstí strůjcem.
Úterý, 12. února 2019 - 13:06:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5517
Registrován: 2-2005
Ve vozovně stojí 608, čtvrté SU 18 čtvrté generace.
MHD je pro lidi ! ! !
Čtvrtek, 14. února 2019 - 19:48:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3433
Registrován: 5-2002
Zajímavý kousek : Ikarus 620 v letech 1964 - 1967 provozován Plzeňskými městskými dopravními podniky pod ev. číslem 64 a měl SPZ PM-02-23, opravovat bych to nechtěl
odkaz
Pavel2
Pátek, 15. února 2019 - 01:58:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16788
Registrován: 8-2002
oba dva existující kusy se nacházejí na stejným pozemku u jednoho majitele [happy]
docela by mě zajímalo co za to může chtít. podle mě je to za cenu šrotu drahý.

ovšem pokud by do toho někdo vrazil tak 5 míčů a spoustu práce, času a nervů, byl by to v cz unikát. už jen sehnat do toho motor asi nebude jen tak a bude potřeba se poohlídnout ve státech ex-RVHP.
Pátek, 15. února 2019 - 17:11:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18516
Registrován: 5-2002
Před časem jsem viděl někde na netu fotky Ikarusu, který si v Písku koupili Maďaři a odvezli si ho domů za účelem renovace. A řekněme si upřímně, že Maďar má pro renovaci maďarského autobusu mnohem lepší předpoklady, než Čech.
Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
kv
Středa, 20. února 2019 - 18:59:39  
Neregistrovaný host
Od 19.2.2019 je oficiálně trvale odstaven první autobus Solaris Urbino 15 II. č. 482.
V provozu s cestujícími byl naposled již v roce 2017.

Ostatní autobusy z této série 483, 484, 485 případně 494 jsou ještě ve stavu, v praxi již ovšem také nejsou vypravovány.

Jako poslední dojezdil v lednu 2019 vůz 485.
Progress
Středa, 20. února 2019 - 21:00:41  
Neregistrovaný host
Je 462 historická nebo má SA zas chybu? Že jí stále vídám odstavenou mezi vyřazenými vozy.
Pačes
Středa, 20. února 2019 - 22:39:52  
Neregistrovaný host
Progress: Už je mezi historickými zapsaná i na wikipedii: https://cs.wikipedia.org/wiki/Irisbus_Citybus_12M#Historick%C3%A9 _vozy
nereg_pavel2
Středa, 20. února 2019 - 23:47:12  
Neregistrovaný host
když bude mít s-a víc lidí co jsou ochotný běhat po světě a zapisovat vyřazený, odstavený a přeprodaný autobusy, nebudete si muset stěžovat že je evidence neaktuální nebo jsou v ní chyby... [crazy]
Čtvrtek, 21. února 2019 - 10:13:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18519
Registrován: 5-2002
nebo má SA zas chybu?

Tohle se dost těžko hlídá i v případě, že v nějaké firmě pracuješ. Všimneš si přesunu vozidla z parkoviště na plochu s odstavenými vozy, všimneš si odstranění SPZ, všimneš si zmizení z vrakoviště (ale to může být vůz třeba jen na dílně, kde ho oživují před prodejem nebo před znovuzařažením do provozu), ... Že někdo v kanceláři prohlásí "odteď je autobus 1234 historický" je bez nějakého schopného informátora nepostřehnutelné.
Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Pavel203
Pátek, 22. února 2019 - 16:56:29  
Neregistrovaný host
Ahoj, mám dotaz ohledně Karosy B 931 č. 442. Dá se ještě potkat v ulicích nebo do provozu již nezasahuje? Plánuje se její zachování jako muzejní?
Pavel2
Pátek, 22. února 2019 - 22:11:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16800
Registrován: 8-2002
442 už dlouho nejezdí a kde je jí konec musí doplnit někdo jinej.
co fotky nových Solarisů, máme? [fotic]

(Příspěvek byl editován uživatelem pavel2.)
Sobota, 23. února 2019 - 07:10:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18522
Registrován: 5-2002
Mám pocit, že 442 stojí pořád na svém místě na place. Pokud jde o muzejní zachování, dodám, že v DP ještě pořád stojí i druhá karosa, tuším 439, a to pod střechou u dalších muzejních vozidel. Jaké jsou další plány, nechť doplní jiní.
Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Neděle, 24. února 2019 - 19:21:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18528
Registrován: 5-2002
https://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10118379000-udalosti-v-reg ionech-praha

Čas 13:20.

Fakta:
- autobusy DP jsou nízkopodlažní, autobusy kraje budou taky.
- autobusy kraje budou klimatizované, autobusy DP ....?
- autobusy DP mají plastové sedačky, autobusy kraje budou mít samozřejmě polstrované.
- autobusy kraje budou jezdit ve chvíli, kdy chce kraj, autobusy DP mají jízdní řád, který je a bude vždy výsledkem kompromisu mezi požadavky kraje a obcí, požadavky města a možnostmi DP.
- autobusy kraje budou pro kraj jezdit za cenu "pod 40 Kč" v souladu s podmínkami soutěže, autobusy dopravního podniku...?
- příjem jízdného v autobusech DP je příjmem dopravního podniku (o nemalém procentu neplatících černých pasažérů pomlčíme), příjem jízdného v krajských autobusech bude příjmem kraje.

Co byste vybrali vy, být na místě kraje?
Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Pondělí, 25. února 2019 - 01:18:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6841
Registrován: 5-2002
A o které linky vůbec jde, to příměsto za Doubravku?

Na místě kraje bych soutěžil dopravce , ale asi způsobem abych měl víc než jednoho nebo dva uchazeče...
6540131
Pondělí, 25. února 2019 - 06:35:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11
Registrován: 9-2017
H_k: 34, 52, 53, 54, 57. Zbytek si hradí tuším obce.
Pondělí, 25. února 2019 - 09:58:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18530
Registrován: 5-2002
H_k: A to je podle tebe jaký způsob? Proč se nepřihlásili Busline, Transdev a ICOM? Vysvětlíš nám to?

6540131: Kraj ještě částečně platí 26 do Nové Vsi. Ale tam se nic nemění.
Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Pavel2
Pondělí, 25. února 2019 - 10:59:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16809
Registrován: 8-2002
1. kdo platí tyhle linky teď? město? kraj? obce? všichni tři zúčastnění?
2. nějaká komunikace kraj -> město probíhala? sebereme vám z PMDP Chrást, Třemošnou, Touškov?
3. proč to kraj nesoutěžil samostatně, když to doteď funguje v režimu MHD?
Pondělí, 25. února 2019 - 11:20:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2661
Registrován: 2-2005
ad Martinj_j:
- autobusy kraje budou pro kraj jezdit za cenu "pod 40 Kč" v souladu s podmínkami soutěže, autobusy dopravního podniku...?

všichni rozumní ví, že ta cena je podhodnocená, ale když chce kraj co nejnižší cenu, tak, ať jí mám. Odnesou to zase jen cestující, kteří jedinému novému správnému dopravci zbydou.Benzín je levný a nějaká další auta se na silnici ještě vejdou.

aneb jak praví politický šmejd Čížek, kraj v roli správného hospodáře zvolil levnějšího ( jediného spávného dopravce ) a za deset let ušetří několik desítek miliónů korun. Karma a zaklínadlo dnešní doby a lidí, co rozhodují o věcech, o kterých nemají ani páru. Ušetříme, ušetříme, vylepšíme, rozšíříme, lžeme, slibujeme a smějeme se lidem o očí ! A za 4 roky budeme slibovat, znova lhát a když nevyhrajeme, svedeme to na ty před námi. Děkujeme Havle!

(Příspěvek byl editován uživatelem Libor hh.)
6540131
Pondělí, 25. února 2019 - 11:41:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12
Registrován: 9-2017
Liborku, kdyby sis místo těch tvých keců raději prostudoval veřejně přístupný finanční model na tuto soutěž, zjistil bys, že jsi zcela mimo mísu. Opět mluvíš o něčem, o čem nemáš ani páru.
Pondělí, 25. února 2019 - 11:53:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2662
Registrován: 2-2005
6540131:
jako vždy, ty registrovaný anonymní číselný blude, co kdyby jsi se představil, než začneš se mnou mluvit? Ale na to nebudeš mít koule [rofl][rofl][rofl]


(Příspěvek byl editován uživatelem Libor hh.)
6540131
Pondělí, 25. února 2019 - 12:04:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13
Registrován: 9-2017
Tak hledej, když jsou všichni "šmejdi a Karma a zaklínadlo dnešní doby a lidí, co rozhodují o věcech, o kterých nemají ani páru. Ušetříme, ušetříme, vylepšíme, rozšíříme, lžeme, slibujeme a smějeme se lidem o očí ! " [wink] Dokaž, že mluvíš pravdu, najdi to v tom finančním modelu vzhledem k tomu, že ten finanční model zohledňuje i zvyšování mzdových nákladů řidičů i ostatních zaměstnanců, sociální a zdravotní pojištění, cenu nafty, oleje, maziva, atd. [wink]

odkaz soubor 17_DZŘ_Příloha_4_Finanční model.xlsx

(Příspěvek byl editován uživatelem 6540131.)
Pondělí, 25. února 2019 - 12:10:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6842
Registrován: 5-2002
H_k: A to je podle tebe jaký způsob? Proč se nepřihlásili Busline, Transdev a ICOM? Vysvětlíš nám to?

No stejně jako se prakticky nikdo nehlásil na vlaky do Klatov , když jinde v ČR se sejde třeba 5 dopravců ( na vlaky).

Provoz autobusů není snad taková věda , ale samozřejmě požadavky na totální novost busů ( místo nějakého rozumného průměru) a podobně způsobí, že projde pár molochů typu Arrivy... Resp. tady nepřišel ani ten Transdev, tak to už bych asi tušil že je něco špatně, ne?

Kdyby jsi měl tu dopravu platit sám ( třeba ve vlastní firmě by jsi sháněl někoho na svozy), taky si nenastavíš podmínky aby jsi vybíral z jednoho... Jako ten slavný řádný hospodář, co už ho hodně dlouho nikdo neviděl.:-)
Pondělí, 25. února 2019 - 15:40:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18532
Registrován: 5-2002
Libore, já anonym nejsem a i já ti řeknu, že plácáš nesmysly.
Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Pondělí, 25. února 2019 - 15:45:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18533
Registrován: 5-2002
H_k: Když vypisuju soutěž, opravdu nemůžu předem tušit, kdo se mi přihlásí
Takže jsi opět dokázal, že kritizuješ úplně všechno a sám lepší řešení nejsi schopen nabídnout.
Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Pondělí, 25. února 2019 - 15:55:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18534
Registrován: 5-2002
Pavel2:

1) Různě. Na území města vždy město, za hranicemi obce nebo kraj. Je to spoj od spoje různé, klidně může část spoje (rozvodna - Chrást) platit jeden subjekt a část spoje (Chrást - Bušovice) jiný.
2) Kraj to nesbírá městu, ale dopravnímu podniku. DP s městem pak budou určitě řešit podobu jř těch linek po osekání mimoměstských úseků, ale k tomu dojde až za rok a teď to není na pořadu dne.
3) A proč by měl? A i kdyby, bál bych se scénáře, kdy DP nabídne podnákladovou cenu "jen za naftu", aby to vyhrál, a všechny fixní náklady nenápadně naúčtuje městu.
Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Pondělí, 25. února 2019 - 16:40:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6843
Registrován: 5-2002
H_k: Když vypisuju soutěž, opravdu nemůžu předem tušit, kdo se mi přihlásí

Šmarjá neřešíme přece brownův pohyb, ale výběrové řízení, to má dvě strany, na jeho výsledek mají vliv obě.

Takže jsi opět dokázal, že kritizuješ úplně všechno a sám lepší řešení nejsi schopen nabídnout.

Jak konkrétně jsem to dokázal? Já za dopravce řešil asi deset výběrek na dopravu v závazku a doprava mě živí dodnes, ale budiž, super kraj napsal super výběrko a přesně jeden účastník prošel do "výběru", to určitě jinak nešlo.
Pondělí, 25. února 2019 - 17:55:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18535
Registrován: 5-2002
Tak znova. Kraj objedná dopravu na dalších 10 let. Připravil výběrové řízení, konzultoval ho s jinými kraji, konzultoval ho s dopravci. Pak ho vypsal. Přihlásili se dva dopravci. Jeden byl vyloučen, druhý vyhrál.

Proč je to podle tebe špatně?
Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Pondělí, 25. února 2019 - 22:30:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1285
Registrován: 7-2017
H_K: Nikdo jiný se nehlásil kvůli tomu, že PK má oproti jiným krajům výrazně vyšší požadované standardy. Například.
Pondělí, 25. února 2019 - 22:48:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2663
Registrován: 2-2005
6540131:
se mnou můžeš hovořit, až budeš tázána, filcko číselná. Kdepak sedíš? na kraji, na Povedu, co????

ad Martin_j:

Libore, já anonym nejsem a i já ti řeknu, že plácáš nesmysly.

jo? nesmysly? od roku 89 je to jeden velký nesmysl. děkujeme Havle !
Pondělí, 25. února 2019 - 22:57:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18536
Registrován: 5-2002
Tantin27: Co konkrétně je vyšší standard?
Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Pondělí, 25. února 2019 - 23:02:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1286
Registrován: 7-2017
Martin_j: Jak železniční, tak autobusová smlouva je docela přísně nastavena penalizacemi za cokoli, takže garážovka si do ní moc netroufne jít. Být v tomhle stylu smlouva na Jihu, tak už GWTR skončilo.
Pavel2
Pondělí, 25. února 2019 - 23:37:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16812
Registrován: 8-2002
libor:
čas nestojí nikde, ani v západní evropě, tam taky mají svoje problémy a my máme zase ty naše. ale za něco Havel určitě nemůže [nene]

máme tu ale jinou věc:
v pátek 01. března se uzavírá Studentská.
idnes píše: 30.11.18 a 25.02.19.
změny autobusových linek 30, 33+40, N3+N6 viz PMDP.

co bude super chuťovka je objížďka pro nákladní dopravu po trase I/20 Nová Hospoda - II/180 Čemíny - Město Touškov - II/605 kolem Vochova do Křimic. nepředpokládám totiž, že někdo na tý uzoučký II/180 od I/20 po Touškov aspoň rozšířil krajnice. dva protijedoucí náklaďáky to tam mají v některých úsecích na centimetry, musí zpomalit aby se bezpečně minuly.

teď tam skokově naroste provoz a lahůdka bude i známá debilní křižovatka II/180 x II/605 v Kozolupech, kde bude provoz od KV odbočovat doleva do PM. takže kolony, zdržení a když se tam něco stane tak se to zastaví celý a kamiony neprojedou, protože velkým autem není moc kudy jinudy.

kdyby byl západní okruh taxe to vcelku bez komplikací objede. ale politici by se vymluvili na pomalý výkupy pozemků. anebo se tahle reko mohla o dva roky odložit, když už se tam po těch dírách na Studentský mrdáme tak dlouho...
Úterý, 26. února 2019 - 00:29:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1288
Registrován: 7-2017
Pavel2: Silnice by to asi dala, ale dala by to kanalizace? Plavat v jejím obsahu nic moc... [uhoh]
Pavel2
Úterý, 26. února 2019 - 06:23:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16814
Registrován: 8-2002
to jistě ví někdo na magoši nebo ve vodárně. ale roury mají být hluboko, tak snad tam netrpí tím co se děje na povrchu...
6540017
Úterý, 26. února 2019 - 08:31:48  
Neregistrovaný host
Každý blbec ví, že nebýt pádu totáče, nejen naše země by dávno krachla. Za svůj zku*vený život po roce 89 si už může každý sám.
Progress
Úterý, 26. února 2019 - 21:16:47  
Neregistrovaný host
Jak by jste chtěly aby vypadaly 27tr iv?

https://bit.ly/hlasovani-plz-tbus
Úterý, 26. února 2019 - 22:41:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1291
Registrován: 7-2017
Pavel2: Hlavně hrozně těším na Kotíkovskou otevřenou obousměrně [o tom, že by se posunula jednosměrka, ani slovo, takže počítám, že tam nebude vůbec], už jsme to tu jedno řešili, ten výjezd bude chuťovka – víte, proč se kdysi nahoru dala ta jednosměrka, kterou smí projet jen 27 a cyklisti? Podle starosedlíků tam byl smrťák a spolu s tím se tam ta jednosměrka dala (druhou věcí bylo zklidnění provozu, ale ten smrťák to údajně dost urychlil)… [uhoh]


Schválně, kolik nehod tam bude při té objížďce bude. Jateční x Těšínská 2.0 [crazy]. A dole u Privamedu to bude taky fajn. Karla Bureše x Kotíkovská x Tleskačova jakbysmet. [vypravci]
Pavel2
Středa, 27. února 2019 - 09:02:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16815
Registrován: 8-2002
Tantin27:
je to tohle místo, napojení Kotíkovský na prodlouženou Studentskou?

tam někde ale by měl být kruhák kde se bude napojovat Západní okruh právě na Studentskou (hlavně). a někdy na podzim tam na polích směrem k Radčicím proběhla skrývka ornice. z katastru vyplynulo, že pozemky patří nějakýmu developerovi, takže tam očekávám stavbu další nákupní zóny.

asi si to představuju moc jednoduše, ale kdyby tam ten kruhák už byl, mohlo by to usnadnit situaci...
Čtvrtek, 28. února 2019 - 09:25:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1293
Registrován: 7-2017
Pavel2: Kruhák bude, ale kousek vedle. Jak je dneska ten uválcovaný pruh země, tak cca tam - pozemky tady jsou sice developera, ale hned vedle je v územním plánu kruháč.


A myšleno bylo tohle místo: https://www.k-report.net/presmerovani/?prispevek=3995748
byť tady to taky neni zrovna šlágr.
Čtvrtek, 28. února 2019 - 10:28:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5525
Registrován: 9-2005