Diskuse » Archiv 2019 » Autobusy a trolejbusy » Doprava ve středních Čechách » Archiv diskuse Doprava ve středních Čechách do 30. 05. 2019 předcházející | další

Archiv diskuse Doprava ve středních Čechách do 30. 05. 2019

dolů
   autor příspěvek
Pondělí, 08. dubna 2019 - 17:34:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1188
Registrován: 1-2013
Wagon: ano, sezónní víkendy (zejména na čerčanské větvi) jsou úplně jiné než všední dny.
Hradišťko, Pikovice: zejména dnes (18.3. -16.6.) je vlak nenahraditelný z důvodu silniční výluky, kde v části trasy je náhradní pěší doprava.
Ze stránek Ropidu:

Přestupní vazby
Mezi linkami 338, 360, 361, 390, 437 v zast. Štěchovice a linkami 338, 438 v zast. Hradištko,Brunšov jsou realizovány pěším přesunem – vzdálenost cca. 650 m, 10 minut.

https://pid.cz/vyluky/stechovice-hradistko/
Pondělí, 08. dubna 2019 - 17:37:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1191
Registrován: 6-2002
A že by měli bombardovat kraj ať to nechá vylepšit aspoň na úroveň před integrací.

Jakos sebrat 50% spojů, vytrhat většinu označníků a vrátit jednopárové linky, nebo les vlnovek a svislých čar? [biggrin][biggrin][biggrin]
Existuje teorie, která tvrdí, že kdyby jednou někdo přišel na to, k čemu vesmír je a proč tu je, vesmír by okamžitě zmizel a jeho místo by zaujalo něco ještě mnohem bizardnějšího a nevysvětlitelnějšího.

Existuje jiná teorie, která tvrdí, že už se stalo.
ABCDEF
Pondělí, 08. dubna 2019 - 18:48:35  
Neregistrovaný host
Iaya: Počet špičkových spojů, které dojíždějí až k pražskému metru, při každé integraci klesá. Takže návrat před PID by například v Březiněvsi znamenal nárůst ranních špičkových spojů a spojů z Prahy okolo 16. hodiny (MHD + zastávkové + projíždějící)! Takže s těmi 50% spojů bohapustě kecáte.
Šotoušci jako Vy milují PID, protože je navenek přehledný a je cílen zejména na nepravidelné cestující. Pro často nebo přímo denně dojíždějící je PID na delší vzdálenosti většinou levný očistec.
Existují světlé výjimky, například Praha-Mělník ve špičce, ale tam je velký počet rychlíkových spojů zásluhou mělnických radních. Kdyby se tam jezdilo podle původního projektu Ropidu, tak by tam na rychlíkách dnes jezdily přeplněné dobytčáky v dvojnásobném intervalu.

Wagon: "návrat před integrací by byl pro obyvatele okresů Praha východ a Praha západ cestou zpět"

Nejde přece o celkový návrat před PID, ale o to aby se delším linkám vrátila někdejší rychlost. Dále o to, aby nebyly spoje PID v bezprostředně příměstském úseku vytěžovány na doraz včetně míst na stání, a aby cestující na delší vzdálenosti mohli jezdit převážně vsedě.
ABCDEF
Pondělí, 08. dubna 2019 - 19:00:56  
Neregistrovaný host
Málo vytížené vlaky:
- S65 celá
- ML Libeň-Hostivař
- přímé vlaky od Prahy v úseku Neratovice-Mělník
- v pracovní dny osobáky Řevnice-Beroun, zejména v Ropidem rozšířené špičce
- víkendové půlhodiny v časech cca 11 - 14 hod.
- většina "Radotínů" (vyjma několika málo špičkových)
- Mochov
- Kralovice u Rakovníka
- Mělník-Mšeno-Mladá Boleslav celá trať
- Rožmitál
- Uhlířské Janovice-Ledečko
- Vrané-Dobříš
atd.
Někde jde o tradiční vlaky, které by se v aktuálních politikých podmínkách nedaly zrušit, někde o vlaky které mají i při nižším vytížení smysl. Hodně ale je vlaků, které dřív nejezdily, a které nechal naprosto bezdůvodně přidat IDSK. Když je někdo šotouš, tak zřejmě není schopen rarionální úvahy, kde má smysl nová objednávka vlaku, nebo kde má smysl obnovení provozu. Pak ale z věcného hlediska není schopen vykonávat svou funkci, rozhodně ne ku prospěchu kraje.
ABCDEF
Pondělí, 08. dubna 2019 - 19:13:51  
Neregistrovaný host
málo vytížené vlaky, pokračování:
- Nučice-Beroun
- většina vlaků Hostivice-Středokluky
- Bakov-D.Bousov
- Vlašim-T.Štěpánov
- Lužná-Žatec
atd. určitě jsem na pár tratí nebo úseků zapomněl
Pondělí, 08. dubna 2019 - 21:53:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 840
Registrován: 1-2007
Zbytečná by mohla být i trať Lužec - Vraňany.
Pondělí, 08. dubna 2019 - 22:01:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12667
Registrován: 5-2004
Nučice - Beroun se pomalu plní poté co se tam začalo jezdit pořáádně a pravidelně a ne několik náhodných výstřelů model ČSAD. A to natolik že kdyby se naplnilo na dvojnásobek, bude velkej problém mezi Smíchovem a Nučicema zralej na trojreginy.

Řevnice - Beroun je příběh podobnej tomu výše uvedenýmu. Navíc - když ešus doveze do Bewrouna nějakých 50 lidí tak vypadá vzhledem ke kapacitě prázdnej leč těch 50 není na nějaký omezování. To jako kdybych řek že bus do těch Sedlčan se může zaříznout někde po trase protože v koncovým úseku veze pár lidí.

Ono je to spíš o některých busšotoušcích, kteří nechápou realitu v podobě pravidelně ale náhodně zasekaných silnic kolem Prahy (taková D5 už silně konkuruje co do problémů legendě D1 a jakmile se na ni něco semele maj smůlu busy na starý neb neprůjezdnej Beroun, Loděnice, Rudná - to dle toho kde průser na D5 nastane - autem se běžně objíždí na Beroun i po D6 a pak via Chyňavu. Tudíž je krajně žádoucí dostat lidi do VHD, což jaksi těžko nastane tím že nabídnu bus co papírově nestaví někde na Strakonický nebo v Rudný leč reálně zastaví asi 50x než dojede k Barrandmostu/na Zlý Čin… To lze jedině na těch kolejích.

No a ty lokálky - kde je těch lidí málo tak v busu jich bývá ještě míň. Krom školních spojů.

A třeba taková S65 je zabitá ne proto že by s tím nikdo nejezdil ale proto že je na ni permanentně výluka. Loni čtvrt roku, teď zas 14 dní znova. A takto to je od samýho začátku.

Snad dvě lokálky z toho seznamu jsou na hovno - Rožmitál a Bakov - Bousov.
ABCDEF
Pondělí, 08. dubna 2019 - 22:15:01  
Neregistrovaný host
Petr Vlček: "Nučice - Beroun se pomalu plní"

[rofl][rofl][rofl]

"busšotoušcích, kteří nechápou realitu v podobě pravidelně ale náhodně zasekaných silnic"

Když třeba neintegrované autobusy ze Zdic, Králova Dvora a Berouna přepraví do Prahy několik tisíc lidí denně, je to několik tisíc busšotoušků, kteří nechápou realitu? [rofl][rofl][rofl][rofl][rofl][rofl][rofl][rofl][rofl][rofl]

Tady ta diskuse teda fakt houstne, to už je skoro jako mluvit s těžce pošahanými pohlaváry IDSK. Čas odejít středem.
Pondělí, 08. dubna 2019 - 23:12:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12668
Registrován: 5-2004
1000 lidi je nejakych 60 ks/bus takovych 16 busu. Rekneme ze rano to jezdi zhruba po 10 minutach, 6 busu/hodinu. Tedy za 2.5 hodiny ranni spicky 5-7.30 to odveze 1000 ks. 7.30-9 kdy spicka konci to dela 9 busu, tedy tak dalsich 550. Nasledne v sedle tak 3 busy za hodinu, lec obsazeny tak 40 ks, tedy do obeda 9 spoju s ca 350 lidma. Do obeda to nejsou ani 2000. Odpoledne proti srsti toho sic jede hodne lec do prahy obsazenost bidna.

S primourenim obou oci to muze byt skutecne k tem tisicum. Trem...

No a prave ze zavodi se jezdi vlakem neb tam si ve spicce malokdo v busu sedne a vlakem dojede na smichov. Ne na zlicin, v lepsim pripade butovic. Lidi jezdej i z vraze a lodenic odkud uz jsou busy pomaly kodrcaky (380) nebo nahodny vystrely "pokazdy jinudy) sid.
Úterý, 09. dubna 2019 - 14:43:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3843
Registrován: 9-2007
ABCDEF: No pardon, ale teď jste prokázal, že dopravě rozumíte asi jako koza petrželi. [crazy] Přestěhujte se do Polska nebo na Ukrajinu, tam je to přesně podle vašich požadavků - dálkové autobusy po dálnici každou chvíli. Takové Sprintery Kraków - Limanowa, to nemá chybu, úplně to vidím i tady, jak z Letňan každých pět minut odjíždí Sprinter do Neratovic. Nebo ideálně ještě z Florence. [crazy]

(Příspěvek byl editován uživatelem Vantju.)
Úterý, 09. dubna 2019 - 16:01:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2198
Registrován: 9-2008
Já už jsem tu jednou s panem ABCDEF na toto téma vedl sáhodlouhou polemiku. On prostě řeší problém jednoduše - když něco není podle jeho představ, je to spiknutí pražáků a šotoušů s ilumináty a kdoví kým jiným. Takové docela přirozené věci jako fungování politiky komunální/pražské/krajské, vyvažování vlivů jednotlivých aktérů, hledání kompromisu rozpočtového i provozního a poměrně silný vliv drobnějších objednatelů, to nějak chápat nechce. Já myslím, že nedostatky systému PID, kterých jsou si všichni vědomi (a které pan ABCDEF absurdně zveličuje), lze celkem normálně vysvětlit právě výše zmíněnými faktory a spiknutí za tím vidět netřeba. Novou debatu ale rozjíždět nechci, nevidím v tom smysl.
Úterý, 09. dubna 2019 - 16:31:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2517
Registrován: 1-2010
Kluci, prosím vás, nemáte někdo nafocenou ceduli linek 371 a 374 ? Zajímá mě co tam bylo za zastávky. Třeba do meilu. Chci si udělat zmenšenou repliku jako vzpomínku. Díky moc. :-)
Bardotky na mém kanálu youtube : odkaz [vypravci]
Mé fotky na K-Reportu: odkaz [fotic] Mé fotky na rajčeti: odkaz [fotic]

ABCDEF
Úterý, 09. dubna 2019 - 17:03:14  
Neregistrovaný host
Docela by mně zajímalo, kolik zdejších přispěvatelů je nějak svázaných s Ropidem nebo IDSK. Protože takový výron žluče je pozoruhodný. Autoři si ani nedávají tu práci, aby vyraceli co jsem doopravdy napsal. Raději kritizují to co jsem nenapsal, ale určitě jsem podle nich takový démon že bych to napsat nebo prosazovat mohl. [satan]
Úterý, 09. dubna 2019 - 17:31:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2169
Registrován: 1-2009
Ad ABCDEF: pane kolego, mne je absolutne jedno, ze nekoho ziVotni styl spociva v bydleni v podnikatelskem baroku na miikro pozemku obklopen sousedy tak ze si pocitaji brusinky na svickove, ale co mne neskutecne drti, tak je napojeni techto satelitu na silnicky,ktere kapaxitne nestacili jiz koncem 90.let
ABCDEF
Úterý, 09. dubna 2019 - 21:18:20  
Neregistrovaný host
Lc937gt11: Víc lidí asi jde za dostupnějším bydlením, než že by v tom byl u většiny naplavenin nějaký životní styl. Taky do Prahy dojíždí spousta původních obyvatel kraje, za lepší nebo aspoň přijatelnou prací. A odjakživa se jezdilo do škol.

Pokud jde o středočeské silnice, hlavně ty v okresech Praha-západ a východ, tak v tom naprostý souhlas. Středočeský kraj a jeho správa silnic je dost impotentní, problémy jí dělá i prostá údržba. Vize pokud vím není žádná, začínají se dělat jen jednotlivé přeložky. Neslyšel jsem o tom, že by byli schopni naprojektovat nějaké zkapacitnění nebo novostavbu od hranice Prahy nebo od sjezdu z dálnice, byť třeba jen v délce 10 km.

Dluh vůči středočeskému kraji ale má i stát, jak v neschopnosti dostavět dálniční síť, nedostatečné kapacitě D0 už ve fázi projektu, tak v neschopnosti udělat v reálném čase přeložky některých jedniček.
Úplně tristní je to v železniční infrastruktuře, chybí úseky koridorů, příměstské železnice atd.

Jenže infrastruktura je jaká je a hned tak nebude lepší. Je sice třeba hned začít řešit infrastrukturu, včera bylo pozdě. Zároveň ale je třeba objednávat veřejnou dopravu tak, aby slušně fungovala už teď hned. Zpomalováním autobusových linek tak, aby byly pomalejší než vlaky na jednokolejných nebo kapacitně nedostatečných tratích, se problém nevyřeší. A požadavky IDSK na investice a zkapacitnění všech málo vytížených lokálek taky ne.
Úterý, 09. dubna 2019 - 23:12:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1920
Registrován: 9-2007
K těm silnicím, od úsměvu až k pláči....jezdím k Orlíku po okresce lesem a i bez výrazných cedulí bych poznal, kde přesně končí Středočeský a začíná Jihočeský kraj....už od Chrastiček těžce kličkuji mezi výtluky a záplatami, cedule okres Písek a najednou v ten moment rovná asfaltka....
Neděle, 14. dubna 2019 - 12:23:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12
Registrován: 3-2018
Na webu PID se objevily informace k integraci Příbramska: odkaz
Neděle, 14. dubna 2019 - 12:44:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 419
Registrován: 7-2010
Ten Smíchov budou muset nafouknout,už teď je to občas o život!!!!!
B932E
Neděle, 14. dubna 2019 - 14:37:01  
Neregistrovaný host
Já sem zvědav jak to bude vypadat u Lihovaru, kde díky dělící zábraně nemohou busy MHD, které mají odbaveno za pár vteřin objíždět třístovky, které se tam díky nástupu předem a platbám zdržují podstatně déle a blokují MHD i kapacitu zastávky.
Beník
Neděle, 14. dubna 2019 - 15:58:26  
Neregistrovaný host
V pátek přijela v ´´novém kabátě´´ fashion arena[rofl]

Miloš_jonák
Neděle, 14. dubna 2019 - 18:11:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 273
Registrován: 12-2007
Zzz:
"Příbram a Dobříš budou asi o něco lepší než teď"
No začínám mít docela pochybnosti když tak studuju to PID Příbramsko.

Např. ráno mezi 5:00-7:00 Příbram,J.Sady - Praha

nyní 12 přímých busů
303097/51, 303097/53, 301096/1, 303097/73, 303097/5, 143443/10, 303097/55, 303097/57, 303097/59, 303097/7, 143443/2, 303097/9
nově jen 8 [sad]
100393/4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18

Zpět odpoledne cca 15-17 je to podobné. Při nynější vytíženosti 90-120% sem zvědav kde ty lidi pojedou...

317 taky dobrá. Zatímco D99 je stále dobře použitelná na celé relaci Příbram-Dobříš-Praha, tak ta dálková MHD bude dobrá akorát tak pro vesnickou frekvenci, když i Příbram-Dobříš to jede hodinu... [crazy]
Neděle, 14. dubna 2019 - 18:54:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3477
Registrován: 12-2005
Miloš_jonák: Já tedy vidím 12 spojů mezi 5-7 do Prahy, po 10 minutách. A dalších 8 spojů do Prahy na 395. Navíc to budou obsluhovat 15m vozy, takže cca 15 až 20% navýšení kapacity. Takže zde určitě nevidím žídné zhoršení, spíše to bude zlepšení.

P.S. Nesmíte se dívat na prázdninový JŘ.
Neděle, 14. dubna 2019 - 21:12:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1210
Registrován: 1-2013
Projedou 15m vozy na 395 (ve směru z Prahy do Příbrami) tím nešťastným kruhovým objezdem v Dobříši?


https://mapy.cz/zakladni?x=14.1703784&y=49.7842345&z=18&source=co or&id=14.170652031898499%2C49.784307211185286
Pondělí, 15. dubna 2019 - 18:01:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5451
Registrován: 12-2004
Navíc, jestli se pamatuju dobře, pojede víc Ex spojů Dobříš -Praha a přibude okrajových a víkendových spojů na Příbram - Dobříš - Praha.
Pondělí, 15. dubna 2019 - 19:52:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 184
Registrován: 11-2017
Kolegové, nevíte někdo, co je to zač?

Foceno v Řevničově.

Vzhledem k času se nabízí svoz zaměstnanců do nějaké fabriky.

Celkem bych to potřeboval vědět, předem dík.


Pondělí, 15. dubna 2019 - 21:15:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 841
Registrován: 1-2007
Jednoduchým shlédnutím přes google se jedná o vůz dopravce Barcal (Unhošť) pro nějakou fabriku poblíž kladna.
Lc_736__c_954
Pondělí, 15. dubna 2019 - 23:15:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6352
Registrován: 6-2006
Orifarm ? Bontaz ?
4135
Úterý, 16. dubna 2019 - 10:27:26  
Neregistrovaný host
B932E:
"Já sem zvědav jak to bude vypadat u Lihovaru, kde díky dělící zábraně nemohou busy MHD, které mají odbaveno za pár vteřin objíždět třístovky, které se tam díky nástupu předem a platbám zdržují podstatně déle a blokují MHD i kapacitu zastávky."
Zábradlí i s ostrůvkem má býti minulostí, otázkou je, jestli hned v létě, nebo až později v rámci rekonstrukce Nádražní
Úterý, 16. dubna 2019 - 12:45:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 185
Registrován: 11-2017
Paes, LC:

Na Barcala jsem přišel taky, šlo mi spíš o tu fabriku. Díky moc
Úterý, 16. dubna 2019 - 22:16:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 842
Registrován: 1-2007
Já bych si dokázal přeskupit nástupní stání na Smíchově v situaci v okamžik, kdy bude integrováno příbramsko a možná i prodloužení výstupní zastávky příměstských linek.

Bude zajímavé sledovat i to, jak bude probíhat výstup cestujících v situaci, kdy je výstupní zastávka takřka neustále obléhána krátkodobým parkováním automobilů, dodávek nebo zásobováním.
Úterý, 16. dubna 2019 - 22:43:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 463
Registrován: 11-2008
Já vidím u Příbramska problém s linkou 317 z pohledu zátěže. Práha - Mníšek je po většinu dne poptávka na kloub, do Dobříše se dá ještě tolerovat, ale jako vymeták až do Příbrami???
To chtělo řešit nějakou samostatnou ĺinkou Mníšek - Příbram v SD / jinou protaženou linkou s nižší poprávkou.
Středa, 17. dubna 2019 - 11:17:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14901
Registrován: 10-2004
Pavhob: A co se tím získá? Přestup navíc, počet řidičů navíc a počet autobusů navíc.
Středa, 17. dubna 2019 - 11:40:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 756
Registrován: 5-2007
Tomáš_Ondráček: tady máš kartu daného autobusu, tak se podívej https://seznam-autobusu.cz/vuz/30110
http://www.veselykrokodyl.webnode.cz
music production DJ´s

OZVUČENÍ AKCÍ OD 1200,- ZA AKCI!
OBJEDNÁVKY A INFORMACE NA ČÍSLECH:
DJ´S:720 685 305
KAPELA:776 597 597
Středa, 17. dubna 2019 - 17:31:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 464
Registrován: 11-2008
A co se tím získá?
Klouby se mohu točit na zatížených úsecích, kde jsou více potřeba (Praha - Mníšek, Praha - Štěchovice....). V úseku s menší poptávkou stačí SD.
Linka 317 za Dobříší již neřeší přímé spojení s Prahou, ale místní (venkovské vazby) + obsluhu Obořiště a Dlouhé Lhoty (tam se do/z Prahy bude jezdit expresem do Dobříše a garantovaným přestupem).
Přestup navíc se dotkne maximálně minimálně frekventovaných vazeb typu z Řitky do Dobříše / Příbrami.
Řidiči ani autobusy navíc nebudou potřeba, jen se příslušně upraví oběhy. V okrajových obdobích, kdy je na 317 SD se může zachovat přímý vůz s přechodem mezi linkami.
Lc_736__c_954
Středa, 17. dubna 2019 - 22:18:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6353
Registrován: 6-2006
Ms222:
"Tomáš_Ondráček: tady máš kartu daného autobusu, tak se podívej https://seznam-autobusu.cz/vuz/30110"
To je poněkud zbytečná rada vzhledem k tomu, že je přímo v kartě ta Tomášova fotka. [proud]
Miloš_jonák
Sobota, 20. dubna 2019 - 23:46:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 274
Registrován: 12-2007
švarc: Ano máte pravdu, omlouvám se, koukal sem do prázdninového JŘ jinak je to OK. Ovšem považuji za nešťastné to přečíslování spojů na 393 z Březnice a Rožmitálu hned na Drkolnově či Zdaboři a ještě bez jediné poznámky, takže to dopadne tak, že si u Polikliniky už nikdo nesedne, protože to přijede na výchozí stanici již ze 75% obsazené a pro cestující se to bude tvářit jako každá jiná spoj začínající v PB...

Pavhob: [ok]

Jinak sem dnes koukal na dobříšský kruháč a napadlo mě, že by teoreticky mohlo být řešením dát tam semafory s detekcí přijíždějícího busu s tím, že by to zastavilo vjezdy a autobus by mohl pohodlně kruháč projet protiměrem. Ono to totiž není jen o 15m, ale problém už má i 12.8m Axer či Crossway.
B932E
Úterý, 23. dubna 2019 - 21:24:06  
Neregistrovaný host
Pavhob:
"Já vidím u Příbramska problém s linkou 317 z pohledu zátěže. Práha - Mníšek je po většinu dne poptávka na kloub, do Dobříše se dá ještě tolerovat, ale jako vymeták až do Příbrami???
To chtělo řešit nějakou samostatnou ĺinkou Mníšek - Příbram v SD / jinou protaženou linkou s nižší poprávkou."
Mě by spíš zajímalo jestli je nutné mít tři dálniční expresy do hodiny i v úseku Příbram-Dobříš při rozdílu jízdní doby přes Obořiště asi 6 minut v době kdy jezdí přímé spoje, to mi připadá trochu jako mrhání natož v kombinaci s podivnou linkou 317 v kloubáku, který bude vozit vzduch už z Mníšku, protože Voznice bude mít nově slušnou nabídku rychlých spojů linkou 392.
Úterý, 23. dubna 2019 - 23:07:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1232
Registrován: 1-2013
B932E: Mě by spíš zajímalo jestli je nutné mít tři dálniční expresy do hodiny i v úseku Příbram-Dobříš při rozdílu jízdní doby přes Obořiště asi 6 minut v době kdy jezdí přímé spoje

Můj názor je shodný. Dnešní stav (2x D98 přímo a 1x D99 přes Obořiště) je zcela vyhovující. Frekvence z Dobříše do Příbrami neřeší zda jede D98 nebo D99, ten časový rozdíl je doopravdy zanedbatelný.
Není mi jasné, proč je vedena 317 z Dubence, Skalky do Příbrami oklikou přes Háje.
Pro Obořiště, ale zejména pro Dlouhou Lhotu dojde zbytečně ke zhoršení současného stavu.
Středa, 24. dubna 2019 - 15:01:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8626
Registrován: 6-2006
J__Pecka
Středa, 24. dubna 2019 - 15:03:18  
Neregistrovaný host
Ad. Jaroslav_T:
Ano, pro Dlouhou Lhotu a Obořiště je to výrazné zhoršení. Ačkoliv zas je pro ně zlepšení ten dvouhodinový takt o víkendu. Mmj bude zajištěn garantovaný přestup z 317 na 392 a naopak, alespoň jako kompenzace za zrušené přímé spojení, jelikož spojení 317kou přes Mníšek se nedá považovat za přímé.
Ad. Přímé spojení Mníšek pod Brdy - Příbram...
Přímé spojení Mníšku s Příbramí není potřeba. Mníšek v žádném případě nemá radiální vazbu na Příbram, ale na Prahu. Nepochopil jsem tedy argumentaci zastupitelů Mníšku, kteří si tuto změnu vydupali. Já osobně bych zavedl spojení Mníšku s Příbramí tak maximálně s přestupem. Bohužel taková obec Dlouhá Lhota se k tomu ani zprvu nemohla vyjádřit, jelikož IDSK obeslalo Dlouhou Lhotu, někde na druhém konci kraje...
Ideální by bylo vést jednu linku do Příbrami přes Dobříš, druhou expresní, třetí přes Obořiště, čtvrtou přes Pičín. Myslím, že by byli všichni spokojeni.
Ad. Označení linek pokračujících mimo PID.
Tohle je v systému PID dlouhotrvající problém. Vidíme ho například na lince 360, která jede do Sedlčan a pokračuje jako linka D60 do Milevska. Namísto toho, aby na panelu bylo napsáno ,,360 Sedlčany -->pokračuje jako D60 do Milevsko,,aut.st.,, na panelu se nám po celou trasu linky 360 ukazuje ,,360 Sedlčany,,Aut.st.,, , s tím, že v Sedlčanech se linka ,,změní,, na ,,360 Milevsko,,aut.st.,, , což také není pravdivá informace, jelikož jede jako D60[wink]. Pro cestující to může být matoucí, že linka jede v systému PID.
Sobota, 27. dubna 2019 - 09:04:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8
Registrován: 12-2016
Dobrý den,
chtěl bych se prosím zeptat proč dálkové linky.
Nejezdí na zastávku Praha ÚAN Florenc?
Z Krkonoš děkuji vám za odpověď.
Sobota, 27. dubna 2019 - 09:04:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9
Registrován: 12-2016
Dobrý den,
mohl by mě prosím někdo ale opravdu slušně vysvětlit.

Proč dálkové linky čísel

690103 Pec pod Sněžkou - Janské Lázně - Trutnov - Dvůr Králové n.L. - Hořice - Poděbrady - Praha
690250 Pec pod Sněžkou - Janské Lázně - Trutnov - Dvůr Králové n.L. - Hořice - Poděbrady - Praha


Že každý dálkový spoj nezajíždí na zastávku Poděbrady žel.st. Myslím si že město Poděbrady je tak krásné město na celý den klidně udělat celodenní výlet si po městě Poděbrady. A spoje obslouží jen zastávku Městec Králové a pak až Prahu.
Děkuji Vám za odpověď.
Sobota, 27. dubna 2019 - 11:39:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3867
Registrován: 9-2007
Čím míň reakcí na tohoto trolla bude, tím bude menší šance, že zlikviduje tuto diskuzi podobně jako nějakou sousední. [wink]
Sobota, 27. dubna 2019 - 19:16:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 723
Registrován: 4-2013
to je jako kdybych se ptala....a prděj taky hadi,i když tato otázka je velice zajímavá...a prděj teda nebo ne ?[crazy][wink]
Lc_736__c_954
Sobota, 27. dubna 2019 - 19:21:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6359
Registrován: 6-2006
Verča nás zachrání, když nám sem vloží ten ženský element, který Radek v diskusi tolik postrádal. [lol]
Úterý, 14. května 2019 - 14:23:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 194
Registrován: 12-2015
https://tn.nova.cz/clanek/u-d1-se-objevila-tramvaj-parkuje-na-pol i-u-prahy-foto.html#g_688370
Nejleší vozy Iveco Crossway line 12M a Iveco Crossway Le Line 12M [fotic]
Pikehead
Úterý, 21. května 2019 - 22:45:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5098
Registrován: 3-2007
V Benešově postaví nový autobusák se stáními, do kterých se zajíždí nosem a následně vycouvává.

Existuje nějaká taková stavba mladší než rok 1985 jinde než v Benešově?
Středa, 22. května 2019 - 00:42:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12178
Registrován: 4-2006
poměrně časté řešení.
Litoměřice například. Č.Budějovice se také vycouvá, částečně Ml. Boleslav.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat,snažte se mě předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam


V květnu 2019 chystám pro přátele malé překvapení.
Středa, 22. května 2019 - 04:01:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2725
Registrován: 8-2008
2S1 7369

Kralupy nad Vltavou 31.10.2006



Fotogalerie lokomotiv: http://krumpolc.rajce.idnes.cz/


Fotogalerie pohraničního opevnění z let 1936 - 1938: http://ropiky1938.rajce.idnes.cz/

..............................................................
Středa, 22. května 2019 - 10:53:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1021
Registrován: 8-2017
Pikehead: Strakonice - po úspěšném přesunu AN o 100 metrů vedle.
Pajzák
Středa, 22. května 2019 - 11:00:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2737
Registrován: 6-2015
České Budějovice, zrekonstruované nádraží v Blansku.
Pikehead
Středa, 22. května 2019 - 16:00:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5099
Registrován: 3-2007
Díky, takže se to stále ještě někde používá...
Středa, 22. května 2019 - 17:08:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12179
Registrován: 4-2006
Pikehad právěže ještě více než v minulosti.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat,snažte se mě předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam


V květnu 2019 chystám pro přátele malé překvapení.
Středa, 22. května 2019 - 21:36:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3928
Registrován: 1-2010
Třeba nově otevřené AN v Krumlově nebo ve Strakonicích..
Používá se to v místech, kde je potřeba odbavit více vozů najednou a zároveň tam vozy chvíli stojí.

(Příspěvek byl editován uživatelem 1510015.)
Miloš_jonák
Neděle, 26. května 2019 - 23:31:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 279
Registrován: 12-2007
D98 z Dobříše do Prahy v 11:08, to sem zvědav jak to ty opěvované Setry s jednou řadou sedadel navíc zachrání...

Bohužel si zejména o víkendech nelze nevšimnout ani různých skupinek mládeže, kteří jezdí "jentak" se podívat do obchoďáků nebo na jídlo do KFC, protože to mají za pár korun... [uhoh]
Pondělí, 27. května 2019 - 00:04:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 540
Registrován: 2-2014
Bohužel si zejména o víkendech nelze nevšimnout ani různých skupinek mládeže, kteří jezdí "jentak" se podívat do obchoďáků nebo na jídlo do KFC, protože to mají za pár korun... [uhoh]
A proč by jako nemohli jet? Vy by jste to na jejich místě určitě využíval také.
SWAGER
Pondělí, 27. května 2019 - 07:03:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3518
Registrován: 12-2005
mufiklo: Ať si vyjíždí o víkendu, ale za plnou cenu, takhle se vyženou plně platící cestující akorát tak do aut. Já osobně bych tyto populistický slevy nevyužíval, a když jsem byl student já, tak jsem si mohl tak max. koupit slevu in50, kterou jsem si musel zaplatit, za mě neexistovalo ani žádné žákovské jízdenky. Rozhodně nehodlám ze svých daní cestování dnešní mládeže.
Pondělí, 27. května 2019 - 16:40:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 541
Registrován: 2-2014
Stejně s tím naštěstí nic neuděláš
SWAGER
Čtvrtek, 30. května 2019 - 10:09:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18619
Registrován: 5-2002
Bohužel si zejména o víkendech nelze nevšimnout ani různých skupinek mládeže, kteří jezdí "jentak" se podívat do obchoďáků nebo na jídlo do KFC, protože to mají za pár korun... [uhoh]

Řidiči vyprávějí o tom, jak vezou mládež do Prahy, odstojí si hodinovou pauzu a za hodinu s nimi ta samá mládež jede zpět, v ruce hamburgery z McD. Jeli zkrátka do mekáče na večeři. No a tohle my platíme ze svých daní.

EDIT:

Dřív musel mít student průkaz a nárok na slevu měl jen mezi školou a bydlištěm. Praxe byla taková, že:

- někdo nechápal, že když je na průkazu napsáno PLATÍ Z: PLZEŇ DO: PRAHA, že na to nemůže jet do Varů
- někdo nechápal, že když je na průkazu napsáno "platí do 30.6.2017", že v prosinci 17 už mu to fakt nikdo neuzná a nepomůže ani "originální" výmluva "Já si ještě nestačil koupit nový".
- někdo nechápal, že ten průkaz musí nosit u sebe, resp. že vůbec nějaký průkaz má mít.

Současná pravidla jsou o dost víc benevolentní, mládeži třeba stačí jen občanka, starší mohou mít i ISIC a je úplně jedno, kde mají bydliště a školu. A jako myslíte si, že se něco změnilo?

I nadále platí, že:

- někdo nechápe, že když je na průkazu ISIC napsáno "platí od 9/2017 do 12/2018", že v dubnu 19 už mu to fakt nikdo neuzná a nepomůže ani "originální" výmluva "Já si ještě (od září) nestačil koupit nový".
- někdo nechápe, že ten průkaz musí nosit u sebe, resp. že vůbec nějaký průkaz má mít.

Ach jo.

(Příspěvek byl editován uživatelem Martin_j.)
Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Čtvrtek, 30. května 2019 - 10:28:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1025
Registrován: 8-2017
Já mám spíš pocit, že někdo (např. ČD, u busníků nevím) nechápe, že se jedná o slevy pro studenty a ne slevy pro držitele průkazu ISIC, což zdaleka není to samé.