Diskuse » Archiv 2018 » Železnice » 4. koridor » Archiv diskuse 4. koridor do 25. 03. 2018 předcházející | další

Archiv diskuse 4. koridor do 25. 03. 2018

dolů
   autor příspěvek
Simba
Středa, 14. března 2018 - 16:41:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2599
Registrován: 7-2008
Hlavně, že se stihne kácení dřevin v trase Sudoměřice - Votice dříve než skončí období vegetačního klidu.

A na to jste přišel jak? Píšete slohovou práci slohového útvaru "Úvaha"? [lol]
Do 31.3. se již z časových důvodů ve výše uvedeném případě toho mnoho nepokácí. Navíc v úseku SuVo toho tam ani už moc není. Dost bývalých majitelů pozemků si své vykácela před jejich odprodejem. Zimy jsou zde dlouhé a tuhé [wink]. Původní trať (vč.částí, které se použijí pro novou stopu) díky větrným smrštím, soukromníkům a traťovce je odlesněná už dávno.
Středa, 14. března 2018 - 17:04:08  
Administrátor
Číslo příspěvku: 72773
Registrován: 4-2003
Simba:
"Původní trať (vč.částí, které se použijí pro novou stopu) díky větrným smrštím, soukromníkům a traťovce je odlesněná už dávno."
Jezdíme po té samé? Fakt jsou vykáceny např. místa kolem portálů tunelů a Nazdický zářez? Nepřišlo mi to teda...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Středa, 14. března 2018 - 18:14:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2496
Registrován: 12-2007
Simba: Na jedné straně tvrdíte, že tam v úseku SuVo není moc stromů k pokácení, a na straně druhé, že se toho z časových důvodů do 31. 3. mnoho nepokácí. Není v tom rozpor? Klidně těch stromů může být třeba jenom deset, já nevím, ale představte si, že budou zrovna na místech, kde by se s tou přeložkou tratě mělo začínat. A pak by se muselo čekat více než půl roku na období vegetačního klidu, jinak by takové pokácení někdo napadl.
Mladějov
Středa, 14. března 2018 - 18:24:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12209
Registrován: 3-2007
>Není v tom rozpor?

U člověka, co tady léta píše v jediném stylu Dřív_bylo_líp, dneska_všechno_stojí_za_houby nikoliv. On má snad i radost z toho, že něco nejde, takové bolšánské škodolibectví.
Pikehead
Středa, 14. března 2018 - 19:09:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3852
Registrován: 3-2007
Zkuste ho pochopit: oni z toho totiž místní nic nemaj a především: kdyby se chtělo udělat něco pro lidi, tak se postaví místo tohodle nesmyslu novostavba přes Sedlčany, Milevsko a Týn, víte?
Středa, 14. března 2018 - 20:01:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16016
Registrován: 5-2002
Pike: kdyby se chtělo udělat něco pro lidi, tak se postaví místo tohodle nesmyslu novostavba přes Sedlčany, Milevsko a Týn, víte?
Okolo těch Sedlčan se novostavba skutečně někdy postaví, akorát se bude jmenovat D3 a nebude tam platit režijka... [satan]
Simba
Středa, 14. března 2018 - 22:27:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2600
Registrován: 7-2008
Polibte si [zadnice], vy chytrolíni. Někdo musí udělat hmg, ROV apod., a na tom se musí taky někdo s někým dohodnout a to chvíli trvá.
Ta D3 se stejně staví jen pro takový šuliny jako jste Vy, aby si mohli vozit prdel do Alp, za přírodou, zatímco jiným ji bezohledně zkurvěj. Co ale chtít po zpovykanejch Pražácích [lol]
Jistěže Dřív bylo líp, to platilo, platí a platit bude, v každé době a v každým režimu a rozhodně to nemá nic společného s politikou.



(Příspěvek byl editován uživatelem simba.)
Středa, 14. března 2018 - 22:37:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2498
Registrován: 12-2007
Simba: Ta D3 se také staví pro lidi z Táborska, Jindřichohradecka, Českobudějovicka nebo Českokrumlovska. Ty lidé z těchto okresů využijí dálnici D3 pro cesty na sever.
Mladějov
Středa, 14. března 2018 - 22:40:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12215
Registrován: 3-2007
Ukázkový příklad frustráta - jako z učebnice.
Děkujeme za vaši upřímnost.
Simba
Středa, 14. března 2018 - 22:50:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2601
Registrován: 7-2008
Dokud nebude okruh kolem Prahy, který se už buduje asi devadesát let, postrádá D3 s vyústěním u Jesenice smysl. Dopadne to jako s Blankou a jejími vyústěními - přenesou se problémy s dopravou jinam, protože zase se udělalo jen "A" a na to "B", "C" se pozapomnělo a bude se řešit příštích 50 let.

Fascinuje mě, jak si naivně každá další generace myslí, že ona dělá vše správně a nejlíp a všechny před nimi to dělali blbě - co trochu úcty k práci svých otců a dědů? Dělali vše v rámci možností v kontextu doby, ve které žili.
Jste jen obyčejní fouňové, co si myslí, že snědli Šalamounovo hovno.

Mladějove, ono to s takovými jinak nejde, než je poslat tam kam patří, když tady plácají zhovadilosti, přes to svoje namyšlený ego nevidí dál než na špičku svýho nosu, každýho tu vyfuckují,protože ten jejich názor je jediný soudružsky správný a neomylný, nic jiného se nepřipouští. Proto to tu taky dopadlo jak dopadlo, K-žumpa.

(Příspěvek byl editován uživatelem simba.)
Pikehead
Středa, 14. března 2018 - 22:56:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3861
Registrován: 3-2007
No vzhledem k tomu, že většina nové trasy je mimo dnešní těleso, tak by šlo možná začít něco kácet i bez modrýho úřadování. Ale souhlasím s tím, že naplánovat (a asi i vypapírovat) kácení není ze dne na den.

Dálnice D3 - no Simbo, zase se ukazuje, že dopravě rozumíš. Jenom takovej detail: když se podíváš na intenzitu dopravy, tak u Dolního Dvořiště míří (do Alp za přírodou) 3400 šulinských aut denně. Jenže intenzity do Votic jsou 15 000 šulinských aut denně, což znamená, že ti tam falíruje 11 500 šulinských aut. To jsou Pražáci, kteří si zapomněli lyže a u Votic se pro ně vracejí, nebo co je to za šuliny?

Blanka určitě všechny zácpy, co existovaly před ní, jen 1:1 přenesla do Svatovítské ulice. Že zásadně zprůjezdnila Prahu a uklidila plechovky pod zem, kam patří, Ti asi uniklo.

Respekt k práci dědů - dědy a otce jsem v předchozím textu nezaregistroval. Tvůj děd sázel stromy na kopci Deboreč? Já bych podle těch rudých keců tipoval, že nemůžeš být odsud, žes sem přišel z nějaký rozervaný krajiny typu severní Čechy, vyfasoval erární byt a od tý doby ses tu nesrovnal...

(Příspěvek byl editován uživatelem Pikehead.)
Simba
Středa, 14. března 2018 - 23:15:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2602
Registrován: 7-2008
Njn, svatá, nicneříkající čísla - modla a zároveň mor současné doby. Hezky to vypadá a nic to nestojí. Spíš to falíruje někomu, kdo tvrdí, že pro tento poměrně nízký počet je potřeba nová silnice. Nehledě na to, že se moc nebere v potaz, že většina místních bude i nadále jezdit po starej a na D1, zvláště-li zmizí kamiony. A hlavně, jestli něco udělají s tím tankodromem na 18, když má sloužit jako přivaděč na D3, jsem na to zvědavej, teď na ní se.ou jak na placatej šutr a nejvíc ji domrvil tranzit rubaniny ze Zahradnice.
A kolik z toho je vlastně kamionů? A kolik z nich je tranzit? Tranzit, který by bylo logičtější vozit po železnici, zvláště po zmodernizované. Jenže k tomu by se musely vytvořit podmínky a ne o tom jen v europarlamentu kecat.

Problém Jesenice u Phy a nárůstu dopravy v případě, že okruh nebude dokončen v celé své betonové kráse v nějaké toleranční podobě mi ovšem Pikeova odpověď z jižního Rathistánu (docela by mě zajímalo jaká metropole na jihu to je, ve které se nalézáš, když tu pořád nadáváš do prdelí světa) nenastínila.

(Příspěvek byl editován uživatelem simba.)
Pikehead
Čtvrtek, 15. března 2018 - 07:39:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3863
Registrován: 3-2007
Hele Simbo, jestli jseš řepa, která není schopna pochopit základní statistiky, tak pak druhým nepodsouvej, že mají čísla jako "modlu".

"Poměrně nízký počet", který tam píšu, je celotýdenní průměr osobních aut ve Dvořišti a u Votic. Čím více na sever, tím víc čísla rostou. Když si představíš nerovnoměrné rozložení tohoto průměru napříč dny v týdnu a hodinami dne, tak pondělní a páteční špičky už jsou zcela mimo kapacitní a bezpečnostní možnosti dvouproudé silnice. Například na některých místech nejde pomalu přejít a na některých je extrémně těžké a nebezpečné na ni najet z vedlejší silnice (zejm. při odbočení vlevo - Jírovice, Zahradnice...).

A jsou místa, kde nejde jen o kapacitu, dálnice by eliminovala ztracené spády současné lochneskovité trasy, horský vrcholový bod u Mezivrat a zajistila obchvat Miličína, který je jinak jen velmi těžko nerealizovatelný.

Těžkých aut je u Votic v pracovní dny 4000, na Dvořišti 2000. Jejich obsah a směr výzkum dopravních intenzit nezkoumal. Těžko může být "logičtější" vozit něco po dráze, pokud neznáme jak vypadá počáteční a koncová infrastruktura a jak by to vyšlo na celkový počet manipulací se zásilkou a čas strávený na cestě. Bohužel přesun na železnici se nedá řešit en bloc, ale po jednotlivých relacích, což je mravenčí práce pro obchodníky železniční spedice. Europarlament ani údržbáři z SŽDC nemají moc šanci to vyřešit nějakým geniálním nápadem, který všechny "debily" okolo doteď nenapadl.

S Jesenicí nevím, co stále točíš. Vzhledem k tomu, že jsi doteď nepochopil (okrem iného) ani tunel Blanka, tak je stav SOKP a intenzity dopravy v Jesenici za 15 roků poměrně nesmyslná diskuse.
Čtvrtek, 15. března 2018 - 08:02:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16021
Registrován: 5-2002
Simba: Ta D3 se stejně staví jen pro takový šuliny jako jste Vy, aby si mohli vozit prdel do Alp, za přírodou, zatímco jiným ji bezohledně zkurvěj.
Musím Tě zklamat - po dálnicích toho mnohem víc najezděj jednak každodenní dojížděčí do Prahy za prací, jednak kamióny, které ničí životní prostředí v obcích okolo I/3.
Jo a mimochodem, mě vynech, já si prdel vozím spíš do Dolomit po D5. [wink]

Co ale chtít po zpovykanejch Pražácích
Hezky ses odkopal...
Doporučuju chodit ve skafandru, abys těma odstřikujícíma mindrákama nepocákal nevinné kolemjdoucí.

Dokud nebude okruh kolem Prahy, který se už buduje asi devadesát let, postrádá D3 s vyústěním u Jesenice smysl.
Až na to, že zrovna v předmětné části ten okruh už je a než se D3 dobuduje, tak bude i mezi D1 a D11.

Proto to tu taky dopadlo jak dopadlo, K-žumpa.
A všiml sis, že sis s těma žumpovitejma příspěvkama začal Ty...?

Njn, svatá, nicneříkající čísla - modla a zároveň mor současné doby.
Jojo, už Murphy říkal: pokud fakta odporují teorii, je třeba je zavrhnout.

Nehledě na to, že se moc nebere v potaz, že většina místních bude i nadále jezdit po starej a na D1, zvláště-li zmizí kamiony.
A právě to, že ti místní budou mít tu I/3 volnější, je přínosem té D3. Jenom to chce vytáhnout hlavu z [zadnice] a zamyslet se nad tím.

Pike: A jsou místa, kde nejde jen o kapacitu, dálnice by eliminovala ztracené spády současné lochneskovité trasy, horský vrcholový bod u Mezivrat a zajistila obchvat Miličína, který je jinak jen velmi těžko nerealizovatelný.
Přesně tak - co se při stavbě neprobagruje/nenasype nebo neprovrtá/nepřemostí, to se v budoucnosti probrzdí. A zatímco se zemními stavbami se příroda srovnat dokáže, s exhalacemi nikoliv.
Čtvrtek, 15. března 2018 - 11:32:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2544
Registrován: 3-2004
Ta D3 se stejně staví jen pro takový šuliny jako jste Vy, aby si mohli vozit prdel do Alp, za přírodou, zatímco jiným ji bezohledně zkurvěj.
Ale jiným ji taky zlepší, třeba všem, co teď bydlí kolem I/3 z Mirošovic až do Benešova...
Čtvrtek, 15. března 2018 - 12:33:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16025
Registrován: 5-2002
DH: Ale jiným ji taky zlepší, třeba všem, co teď bydlí kolem I/3 z Mirošovic až do Benešova...
Na tom přece nezáleží - za tu cenu, že si šulíni budou moci jezdit do Alp pohodlnějš, to rozhodně nestojí... [crazy]
Čtvrtek, 15. března 2018 - 13:28:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3451
Registrován: 5-2002
Okolo těch Sedlčan se novostavba skutečně někdy postaví, akorát se bude jmenovat D3 Ta zas až tak moc okolo Sedlčan snad nepovede (je asi v polovině vzdálenosti mezi Olbramovicemi a Sedlčany: odkaz)

Tunel Blanka zrovna mně velmi pomohl: z Benešova do Kobylis místo poskakování po ucpaném Lanovém mostě jedu od D1 k Vltavě, tunelem do Troje a pak nahoru. Naprostá pohoda, jen je problém u nájezdu na Jižní spojku, pak taky samozřejmě když jsou tunely zavřené.

Taky snad máme právo říct, že dědové leccos zkonili. Zrovna na dráze by se toho našlo. Už za R-U se kritizovalo vedení trati od Turnova do Kralup místo Prahy nebo minutí Prahy tratí od Znojma do Děčína, max. rychlost na kopcovitých úsecích této trati taky nic moc. To dráhy v Německu, natožpak ve Francii nebo Británii byly stavěné líp. Kdyby KFJB stavěla podobně, tak tu dneska žádné přeložky řešit nemusíme.

pro tento poměrně nízký počet je potřeba nová silnice. Proč asi stojí v neděli večer kolony už u Bystřice? Aha, to jsou šulíni.

s tím tankodromem na 18 Kde tam je tankodrom? Minulou neděli jsem jel na kole z Vrchotových Janovic směrem na Sedlčany a ničeho jsem si nevšiml. Silnice I/18 je pohodová, málo zatížená, ale dobře postavená silnice. Pokud mám cestu na západ (asi tak jednou za dva roky), tak se tudy rád svezu.

dálnice by eliminovala ztracené spády současné lochneskovité trasy, horský vrcholový bod u Mezivrat a zajistila obchvat Miličína Tak, jako nechápu, proč se už nezkoridorizovala trať mezi Hostivicí a Kladnem nebo Dobřichovicemi a Berounem, tak mi není jasné, proč se nepokračuje ve stavbě dálnice od Mezna k I/18. Jízda přes Mezivrata v zimě vyžaduje kaskadérské schopnosti.
Čtvrtek, 15. března 2018 - 14:13:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2545
Registrován: 3-2004
Silnice I/18 je pohodová, málo zatížená, ale dobře postavená silnice.

Je to (resp. samozřejmě byla) jedna z pěti tzv. frontových silnic vedoucích ve východozápadním směru...

(Příspěvek byl editován uživatelem Dusanh.)
Simba
Čtvrtek, 15. března 2018 - 16:38:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2605
Registrován: 7-2008
Kde tam je tankodrom? Minulou neděli jsem jel na kole z Vrchotových Janovic směrem na Sedlčany a ničeho jsem si nevšiml.

Si děláte [zadnice], to jinak není možný. Vyjetý koleje jako kráva, hrboly kde se dá, snížená rychlost na 70 od Vojkova dolů kvůli tech.stavu, průjezd Olbramovicemi, kde se asi místní vznášejí, bo tu není žádný přechod pro chodce a ještě k tomu povolená 70, průjezd Křešicemi a následný zatáčkodrom (obchvat této vísky asi ještě nikoho nenapadl) k přejezdu, kde jaksi stále nejsou šraňky (vloni na ně zase už nezbylo a charitu AŽD nedělá) aneb úsek kolem Křešic je jedno z nejnebezpečnějších míst v republice. Přejezdy vylágrovaný od tiráků (ve Voračicích tuplem). No, ale máte pravdu, jsou mnohem horší, stačí se projet kolem po okrskách, to je taky kapitola sama pro sebe.
Ano, silnice je fortelně postavená, jiná by se na jejím místě totiž už dávno rozpadla zcela, ale na přetížený krávy na kolech stavěná nebyla a to je taky hlavní důvod, že už vypadá, jak vypadá, ti "velbloudi" se táhnou v podstatě až do Sedlčan. O takové dvojce z Votic na Sedlec nemlich to samé platí taky. A na kole po ní tak leda jezdí cyklista sebevrah a Ropák}, lepší to hnát přes Mrvici.
Simba
Čtvrtek, 15. března 2018 - 16:47:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2606
Registrován: 7-2008
Tak koukám, že dnes už o tom píše i web Zdopravy.cz, převzal to i Deník a více se píše i na idnes.
Čtvrtek, 15. března 2018 - 21:09:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2500
Registrován: 12-2007
No nevím, díval jsem se na mapu, a Petrohradská ulice vede sice ke kolejišti u Vršovického nádraží, ale kolejiště se tam příliš nezmění. Naopak si myslím, že od Petrohradské ulice se spíše vzdálí. Takže si myslím, že je to jenom zbytečná obstrukce a že Drážní úřad námitku zamítne.
Čtvrtek, 15. března 2018 - 23:00:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5
Registrován: 2-2018
Wagon:
"Takže si myslím, že je to jenom zbytečná obstrukce a že Drážní úřad námitku zamítne."
Drážní úřad námitku zamítl. Bylo ale podáno odvolání k Ministerstvu dopravy.
Čtvrtek, 15. března 2018 - 23:42:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2501
Registrován: 12-2007
skyo: A doufám, že Ministerstvo dopravy učiní totéž jako Drážní úřad.
Čínskej
Sobota, 17. března 2018 - 15:59:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1707
Registrován: 3-2012
Ta D3 se také staví pro lidi z Táborska, Jindřichohradecka, Českobudějovicka nebo Českokrumlovska. Ty lidé z těchto okresů využijí dálnici D3 pro cesty na sever.
Mám to chápat tak, že když pojedu z Prahy domů, tak po D3 na jih nesmím? [lol]
A cesta do Alp? Jezdím to výrazně častěji než do "té Prahé" a po dokončení dálnice do Freistadtu mi vadí už jen cca 5km dlouhej úsek z Freistadtu do Reinbachu a možná "boule" v Kaplici nádraží. A samozřejmě ještě obchvat ČB, kterej se ale už "staví"... Tím chci říct, že D3 opravdu není o "šulínech do Alp", ale o "šulínech do Prahy"...
Simba
Sobota, 17. března 2018 - 16:56:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2610
Registrován: 7-2008
Šulini si politicky prosadili a postavili extra rajcovní korytór a zavedly hogo fogo vlaky, co skoro nikde nestaví a za sto minut je dopraví až do Prahy, ne, tak hajdy alou do vlaku se sebou i s nákladkou a přestaňte hledat důvody, proč to nejde, místo toho, jak to udělat aby to šlo (přičemž tohle tu mají jinak v tlamičkách na denním pořádku).
Pikehead
Sobota, 17. března 2018 - 17:42:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3868
Registrován: 3-2007
Tak Čínskej jsem zvědavej, jak na tohle odpovíš. Aneb diskuse s tímhle retardovaným komunistou je marnost nad marnost.
Čínskej
Sobota, 17. března 2018 - 20:20:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1710
Registrován: 3-2012
Si jdu dát ještě jedno pivo, abych dokázal vymyslet alespoň nějakou kloudnou odpověď...
Sobota, 17. března 2018 - 23:10:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2502
Registrován: 12-2007
Čínskej: Já jsem Pražák, a syn mně občas vezme na chatu [auto] do Plané nad Lužnicí, samozřejmě po dálnici. Nicméně dálnici D3 budou užívat nejenom Pražáci nebo Středočeši, ale také Jihočeši nebo Rakušané, a občas na ní zabloudí někdo i z jiných krajů, např. když někdo z Ústeckého kraje pojede do Alp.
Neděle, 18. března 2018 - 00:29:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16065
Registrován: 5-2002
Simba(2600): Ta D3 se stejně staví jen pro takový šuliny jako jste Vy, aby si mohli vozit prdel do Alp
srv.
Simba(2610): Šulini si politicky prosadili a postavili extra rajcovní korytór a zavedly hogo fogo vlaky, co skoro nikde nestaví a za sto minut je dopraví až do Prahy
Tak teď se v tom už trochu ztrácím...
Kdo jsou teda ti šulíni? Ti, co jezdí z Prahy do Alp, nebo ti, co jezdí z Jihočeska (resp. asi jen z ČB a z Tábora, když to nikde nestaví) do Prahy...?
Pikehead
Neděle, 18. března 2018 - 14:10:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3874
Registrován: 3-2007
To bude něco jako Cimrmanova filosofie externismu: šulini jsou napěchováni naprosto všude s výjimkou prostoru, který zaujímá svým tělem Simba a který tak sám tvoří jakousi bublinku v šulinovém masivu.
Simba
Neděle, 18. března 2018 - 14:50:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2614
Registrován: 7-2008
Jestli někdy někoho urazil první, tak to byl zdejší spolek věčně dvanácti rozhněvaných mužů, a to jenom proto, že jsem si kdysi dovolil prohlásit, že celou koncepci přestavby ŽUP schválili v roce 1958, potažmo 1960 a že se podle ní jelo i po převratu, což je bohužel pravda, stejně jako to, že to vše bylo vyvrcholením snah a plánů předchozích generací. To, že nesdílím jejich neomylný protektorátní světonázor je už jen pomyslnou třešničkou na dortu.
Je nejjednodušší a prostoduché nazvat oponenta komunistou a prostomyslným, než nezaujatě, apoliticky diskutovat a nezahalí to ani rádoby vzletně vypadající slovíčka ve vznosných souvětích[lol]
Neděle, 18. března 2018 - 16:15:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16072
Registrován: 5-2002
Simba: jenom proto, že jsem si kdysi dovolil prohlásit
Tak to si nepamatuju (asi mám k pamatování důležitější věci), nicméně je otázkou, jakým způsobem jsi to prohlásil a hlavně co jsi z toho dále vyvozoval...
Pikehead
Neděle, 18. března 2018 - 21:02:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3875
Registrován: 3-2007
Ále, to byla jen další zatáčka ke strašidlu, nemající vůbec nic společného s diskutovanými tématy.
Pondělí, 19. března 2018 - 18:06:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 67
Registrován: 9-2015
Podle logiky, že koridor by měl obsloužit co nejvíce významných sídel (na 3. Milevsko a Sedlčany), by 1. koridor z Prahy do Olomouce měl vést takto:
Praha - Brandýs - Čelákovice - Lysá - Nymburk - Poděbrady - Kolín - K. Hora - Čáslav - Chrudim - Pardubice - Hradec Kr. - Solnice - Rychnov - Vamberk - Ústí - Č. Třebová - Lanškroun - Šumperk - Zábřeh - Mohelnice - Uničov - Šternberk - Olomouc.
Pikehead
Pondělí, 19. března 2018 - 21:36:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3878
Registrován: 3-2007
Chybí mi v tom Kouřim a Golčův Jeníkov, ale i severní větev takhle dává celkem logiku. A nežinýrujte se taky něco minout, třeba Kolín a Pardubice, on ten inovovaný 4. koridor by minul Tábor, Planou, Soběslav a Veselí. A ještě aby se ošetřilo, aby tím nejezdili šulíni z Prahy, nebo šulíni z Moravy co choděj makat do Prahy namísto chovu skotu v Nieder Gesenke, tak by to mělo začínat v Kralupech nebo v Mochově a končit v Cukmantlu.

Není bez zajímavosti, že podobné trasování "steski železnej" nakreslil už v 15. století Žižkův kumpán Břeněk Švihovský z Dolan na kus volské kože. Rakouský historik prof. Fiedler ovšem tvrdí, že se nejedná o geniální vizi dopravní sítě, ale o velmi neumělý náčrt ženského genitalu - to se ale dá říci prakticky o jakékoliv historické kresbě a význam objevu tím nelze nijak pomenšovat.
Úterý, 20. března 2018 - 15:12:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 449
Registrován: 5-2013
Dnes byla podepsaná smlouva o dílo na stavbu Modernizace trati Sudoměřice - Votice, jak se píše v tiskové zprávě SŽDC.
Pikehead
Úterý, 20. března 2018 - 15:51:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3881
Registrován: 3-2007
[ok] Hurá!
Středa, 21. března 2018 - 13:44:41  
Administrátor
Číslo příspěvku: 72799
Registrován: 4-2003
[ok]
Díky spolupracujícímu počasí by se snad mohlo začít ještě před vegetačníém obdobím. [kladivo]

Z Dynína za Neplachov je už skoro vykáceno, trať je k nepoznání. [coze] Pár stromů vostává akorát kolem bejvalejch strážních domků.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Středa, 21. března 2018 - 15:29:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4
Registrován: 9-2017
SUVO: jakto že to je o 3 mld dražší? ))))

a ještě se zeptám, SUVO fakt zkrátí cestu do tábora z hodiny šestnáct na rovnou hodinu?

(Příspěvek byl editován uživatelem martinsv.)
Simba
Středa, 21. března 2018 - 17:21:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2615
Registrován: 7-2008
co choděj makat do Prahy

Hlavně že ty se přímo předřeš [lol] Tak co taky chtít od pravicovýho svazáka a substrátového dopravního kecálisty (v tom ale nejsi sám, takže sem zapadneš).
Muv
Středa, 21. března 2018 - 17:56:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 52
Registrován: 1-2009
Několik dokumentačních fotek z úseku Dynín - Ševětín: [jidlo]


P_v
Středa, 21. března 2018 - 21:52:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1936
Registrován: 5-2002
Nevíte, proč je mezi Dynínem a Ševětínem tak velká osová vzdálenost?
Čtvrtek, 22. března 2018 - 06:40:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4727
Registrován: 9-2005
Muv - díky za fotky
P_v - osová vzdálenost je tam 480 cm, v rámci stavby bude snížena na standardních 400 cm. Jen v místě podchodu v Neplachově bude z důvodu uložení stávajících nosníků snížena jen na 470 cm.
Ta větší osová pravděpodobně (nemám ničím podloženo, jen domněnka) souvisí s dobou výstavby. Každopádně zdvoukolejnění bylo provedeno v 80. letech hlavně z důvodu výstavby JETE a využitím železnice pro přesuny hotových dílů z montážních závodů v blízkém okolí. Předpokládám, že z důvodu přesunu rozměrných nákladů (vč. reaktorových částí z výrobního závodu, jejichž transport byl velice náročný po celé trase) byla zvolena větší osová, aby nemuselo docházet k větším omezením provozu kvůli jízdám nadrozměrných vlaků.
Pikehead
Čtvrtek, 22. března 2018 - 08:53:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3884
Registrován: 3-2007
Simba:
"Tak co taky chtít od pravicovýho svazáka a substrátového dopravního kecálisty"

Jestli by nebylo lepší místo podobnejch keců zkusit trochu pochopit tu dopravu, když v ní desítky let pracuješ.
Čtvrtek, 22. března 2018 - 08:55:53  
Administrátor
Číslo příspěvku: 72800
Registrován: 4-2003
Plešoun:
Z toho důvodu jsou ostatně snad ještě stále v Chotýčanech vybraná návěstidla ve sklápěcím provedení. [jidlo]
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Čtvrtek, 22. března 2018 - 10:46:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4728
Registrován: 9-2005
Fakt? Tak o tom nevím a jsem tam ceý léto. Musím to příští týden dojít zkouknout. Dík za tip
Čtvrtek, 22. března 2018 - 12:44:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16100
Registrován: 5-2002
MZ: Z toho důvodu jsou ostatně snad ještě stále v Chotýčanech vybraná návěstidla ve sklápěcím provedení.
Tak ono sklápěcí je skoro každý, ale tak nějak nevratně... [uhoh]
Čtvrtek, 22. března 2018 - 14:45:47  
Administrátor
Číslo příspěvku: 72804
Registrován: 4-2003
Plešoun:
Některá na krakorci (na první pohled nadbytečně), jiná sklápěcí. Výměna snad ještě neproběhla, vyloučit to ale samozřejmě nemohu - nemusel jsem si toho všimnout.


Hajnej:
Je možné, že u těchto by to po těch letech už vratné taky být nemuselo. [uhoh]
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Pátek, 23. března 2018 - 01:42:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1199
Registrován: 11-2006
Martin_zlivský:
"Plešoun:
Z toho důvodu jsou ostatně snad ještě stále v Chotýčanech vybraná návěstidla ve sklápěcím provedení. [jidlo]"

Wow, vážně, že jo - minimálně na dobřejovickém zhlaví je sklápěcí návěstidlo S2 [coze]. Když jsem to před 3 lety fotil, tak mi vůbec nedošlo, na co se to dívám - ale teď jsem to opravdu zpětně ve fotkách našel, díky za skvělý tip [proud]
Čínskej
Pátek, 23. března 2018 - 10:23:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1717
Registrován: 3-2012
Z toho důvodu jsou ostatně snad ještě stále v Chotýčanech vybraná návěstidla ve sklápěcím provedení.

Jako většina z vás jsem o této zajímavosti neměl doteď sebemenší tušení... [ok]
Pikehead
Pátek, 23. března 2018 - 10:35:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3890
Registrován: 3-2007
A k čemu reálně bylo, že tyhle vychytávky byly v jedné dopravně po cestě? Nikde jinde sklápěcí návěstidla ani širší osová vzdálenost nebyla... [happy]
Pátek, 23. března 2018 - 12:29:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2549
Registrován: 3-2004
Že by oblouk? [kladivo]
Pikehead
Pátek, 23. března 2018 - 19:36:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3895
Registrován: 3-2007
Je to možné - vot těchňika. [proud]

Na zdopravy píšou, že se bude rekonstruovat nádražní budova ve Voticích. Na jednu stranu je hezké, že krásnou secesní budovu nenechají spadnout, na druhou stranu z pohledu provozu (a zastávky s minimální frekvencí, bo je v prdeli za městem) by mohli radši udělat důstojné P+R v Olbramovicích.
Sobota, 24. března 2018 - 12:57:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3472
Registrován: 3-2006
Druhá "temelínská" dvoukolejka (Zliv - Číčenice) má taky takovou osovku?
Upozornění: Příspěvek může obsahovat stopy ironie, cynismu a černého humoru.
Vyrobeno v závodě, který zpracovává vzdálené vize, bláznivé sny a šílené nápady.
Sobota, 24. března 2018 - 13:58:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7507
Registrován: 8-2012
by mohli radši udělat důstojné P+R
Jenže P+R je něco, co správný modrogum upřímně nenávidí (narozdíl od budovy nádraží). Takže jedině z brutálního donucení nebo komplet v režii Středočeského kraje (= za jiné peníze).
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Sobota, 24. března 2018 - 14:41:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1029
Registrován: 12-2007
Tak už je to 4 roky, co nám zbourali v Soběslavi hospodu. Otevřena byla Měšťanským pivovarem Soběslav dne 22.11.1930.
Pikehead
Sobota, 24. března 2018 - 20:55:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3901
Registrován: 3-2007
T.H.: Je pravda, že je jednodušší po 30 letech dohnat základní údržbu než někde špekulovat s pozemkama, prodlužováním podchodu a jánevímčím ještě. A když tak přemejšlím o mentálním setupu ČD a SŽDC tak jedinej, kdo by to P+R mohl skutečně iniciovat a postavit je právě ten kraj...
Bílý_petr
Neděle, 25. března 2018 - 00:35:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2274
Registrován: 7-2005
Sonic:
"Martin_zlivský:
"Plešoun:
Z toho důvodu jsou ostatně snad ještě stále v Chotýčanech vybraná návěstidla ve sklápěcím provedení. [jidlo]"
Wow, vážně, že jo - minimálně na dobřejovickém zhlaví je sklápěcí návěstidlo S2 [coze]. Když jsem to před 3 lety fotil, tak mi vůbec nedošlo, na co se to dívám - ale teď jsem to opravdu zpětně ve fotkách našel, díky za skvělý tip [proud] "

Myslím že to co je na třetí fotce nemá se sklápěním nic společnýho [happy] A jak to jako funguje? Výpravčí zmáčkne čudlík a návěstidlo se sklopí? [biggrin]
Mnohdy je důležitější vědět, o čem se mlčí, než to, o čem se mluví (Roman Kozel)

fotogalerie 4. koridoru
Neděle, 25. března 2018 - 11:52:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16123
Registrován: 5-2002
BP: A jak to jako funguje? Výpravčí zmáčkne čudlík a návěstidlo se sklopí?
Vzhledem k předpokládané četnosti nadměrů čudlík netřeba, stačí parta chlapů s vercajkem.
Ty panty tam pro srandu králíkům (ani Petrům libovolných barev) nejspíš nebudou...
Simba
Neděle, 25. března 2018 - 16:38:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2619
Registrován: 7-2008
Votické nádraží zaprvé není v dezolátním stavu a za druhé patří po převodu SŽDC, která v části po bývalé čekárně II. a III.tř. má umístěny technologie, takže spadnout ho asi fakt nenechá. Mimoto se slibovalo oživení nádraží po jeho rekonstrukci ve spolupráci s městem. Nechme se tedy překvapit, jak to nakonec dopadne, už jen proto, že si místní nádraží doslova "vybojovali" předchozí generace obyvatel a částečně i za městské peníze. Budova je navíc z dílny ing.Jana Heindla, známého "radničního" architekta a architekta ŘSD Praha (mj. Bystřice u BN, zřejmě i Vyšehrad, zděná drážní skladiště, typová stavědla ad.), z jehož dílny je kupř. ve Voticích místní záložna (dnes ČS). V budově je stometrový přednostenský byt, po patřičné rekonstrukci by se v něm dalo bydlet, příp. by tam mohlo být cokoliv jiného. Veranda není v původním stavu, zastřešení původně sestávalo z drátového skla (kvůli prosvětlení) a plechu, sloupy konstrukce, resp. patky některých z nich, jsou značně zkorodované a hrozí zborcením. Součástí bylo i kované zábradlí, které z neznámých příčin po modernizaci skončilo bůhvíkde (a dnes znatelně chybí, neboť bylo shodné s tím v Benešově, kde teď nemají ND. Zbytky shodného zábradlí byly před zprzněním i v Olbramovicích).

(Příspěvek byl editován uživatelem simba.)