Diskuse » Archiv 2018 » Železnice » RegioJet » Archiv diskuse RegioJet do 10. 12. 2018 předcházející | další

Archiv diskuse RegioJet do 10. 12. 2018

dolů
   autor příspěvek
Pátek, 07. prosince 2018 - 12:33:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 411
Registrován: 7-2017
19 vozňov mala svojho času Šírava a bolo to v pohode.Jednoducho sa tie zadné dvere zablokujú a ľuďom sa oznámi, že majú vystupovať cez vagóny pri perone. Základným kameňom funkčného systému je to, aby v ňom bolo dosť peňazí a boli využívané efektívne, uz teraz je tu tak tretina sotousov fialová, keď sa hovorí o celoštátnom tarife a jeho výške. Samozrejme za ňu môžu zlí súkromníci, veď sme sa mohli za pár drobných voziť v B a zaplatili by to opäť ľudia s vyššími príjmami, medzištátni cestujúci a tiež ľudia na Ostravsko po koridore, v B za 500,- no nebolo to krásne?
M_g
Pátek, 07. prosince 2018 - 13:05:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 975
Registrován: 6-2006
Všechny pomalý rychlíky Bratislava - Žilina mají 2 až 3 vagóny přes nástupiště Bratislava-Vinohrady. A jezdí...
Pátek, 07. prosince 2018 - 13:57:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11621
Registrován: 4-2006
Velký šéf hele chtelo by to navštívit nějakého psychiatra. Dráhy nemusí žádné svoje opravarenske kapacity poskytovat nikomu. Stát je vložil do podniku ČD takže s ním mohou nakládat podle svého. Mohou pochopitelně Jančurakoj poskytovat opravy, ale za penízky. Budou se muset dohodnout na ceně. Pokud se nedohodnou může jít Jančura jinam.
pyrotechnik:uvidíte-li m? utíkat,snažte se m? p?edb?hnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních ?echách a nejen tam
Pátek, 07. prosince 2018 - 14:14:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 412
Registrován: 7-2017
Akurát tu narazíme na základný kameň problémov, kde nie malá časť potkanov v CD bude hľadať všetky možné spôsoby, aby to ani za peniaze nešlo. Príkladov je nemalo, výpoveď z barabizni na Smichove, súd o zákaze prístupu konkurencie, zľavy krátko pred nástupom konkurencie, objednávanie nezmyselných vlakov kvôli kapacite a blokovania vlakových ciest atď Nemálo nekalých snáh o elimináciu konkurencie, všetci zodpovední za tieto kroky už mali byť mimo ministerstvá, úrady, železničné podniky

(Příspěvek byl editován uživatelem Velky_sef.)
Pátek, 07. prosince 2018 - 14:20:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3295
Registrován: 9-2003
Ares1: Naštěstí nemáš pravdu. Alespoň k něčemu je ta Unie dobrá, že tyhle modrogumní zkurvínky odkázala do patřičných mezí.
NOBLE BRICKS
Pátek, 07. prosince 2018 - 15:59:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4080
Registrován: 6-2008
https://karvinsky.denik.cz/zpravy_region/upravy-jizdnich-radu-jso u-bez-zasadnich-zmen-20181207.html

Zmínka o Regiojetu je i v tomto regionálním článku.
Do Karviné se zajíždět nebude.
Soutěž byla na Brno Bohumín. Tak to bude Brno Bohumín.
Nepředpokládám že by tam měl však plánovanou údržbu. No mohu se mýlit. Odpověď mi ještě nedorazila...

V souvislosti s tím mě akorát mrzí, že pokud by opravdu nezajížděl v Bohumíně na údržbu ale měl ji např zajištěnou v Brně.
Že se raději nejezdí do centra Ostravy a netočí třeba v Kunčicích. Tam je místa dost. Má se kvůli vlakům dálkové dopravy prodlužovat i zastávka Stodolní...
Leda že by byla vyčerpaná kapacita Hlavní Střed Kunčice...

Byla šance něco změnit a jezdit do centra. Škoda...
Pátek, 07. prosince 2018 - 16:30:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11622
Registrován: 4-2006
Prosím přesvědčit o tom že máš pravdu. S4991023. U nás platí naše zákony. Tudíž dej odkaz na sbírku zákonů kde jsme jejich nařízení převzali.
Nebude chtít za chvíli převzít Jančura i trenky od Ředitele Českých drah?
Celá ta tvoje unie je na ho....
Apropo neříká ten žlutoblb že nepotřebuje dotace? Vždy to žvatlal a teď potřebuje pomoc od státu. Ano je to tedy lhář a podnikat se státní dotací.
Tudíž Jančura = České dráhy oba příživníci.
pyrotechnik:uvidíte-li m? utíkat,snažte se m? p?edb?hnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních ?echách a nejen tam
Pátek, 07. prosince 2018 - 16:39:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 413
Registrován: 7-2017
Tak ťažko bude české právo v rozpore s nariadeniami EÚ. CD mali dlho monopol a preto nemôžu len tak povedať, že neposkytneme kapacity na opravy súkromníkom, ak ich máme. Tie opravovne totiž postavil štát a nie CD a tie si nemôžu len tak povedať, že ich nepustíme. Podobne to skúšali OeBB vo Viedni ale rýchlo dostali po cuni a teraz poslušne držia krok. Vďaka že existuje EU a boľševici už snáď čoskoro vymru s tými sprostými názormi
Pátek, 07. prosince 2018 - 17:18:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12580
Registrován: 11-2002
Ic540: já bych tu Stodolní, zejména pro dálkovou dopravu, zase tak nevelebil, resp. neviděl jako katastrofu, že tam nepojede "každý rychlík". Ta zastávka má velký význam pro regionální dopravu, pro cesty do práce, na nákupy, za zábavou, to vše v centru. Kolik procent cestujících dálkových spojů však za tímto účelem jede právě na Stodolní?! Dovolím si říci, že nijak významná část. Většina z jich, obtěžkána různým počtem zavazadel, přestupuje v Ově do vlaků/busů/tramvají/trolejbusů, kterými pokračuje do blízkého i vzdálenějšího okolí. Stejně tak při cestě opačným směrem. A zde hrají a budou hrát prim Svinov a hlavní, které mají návaznosti v tomto směru vybudované. Na Stodolní je z tohoto pohledu víceméně prd, jezdit do Kunčic jen proto, aby obsloužil Stodolní - to už mu podle mě více cestujících vygeneruje ten Bohumín, kam řada lidí z Ovy jezdí. Pokud tedy ty vlaky budou moci smysluplně využívat.
Pátek, 07. prosince 2018 - 17:38:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4082
Registrován: 6-2008
Jena: [ko]
Chápu. Ale centrum města je vždy centrum města.
A právě že má regionální význam jak píšeš by byla i využita. Jen ne z Bohumína, ale Suchdol a Studénka se svými prestupnimi vazbami.
Bohumín nechci zatracovat. Ale ten by si s Karvinou zasloužil aspoň ve špičkách 30 minutu na S2. To by mělo větší význam...
Také jsem nejednou v Brněnském rychlíku zaznamenal debatu jak přestoupit do centra Ostravy. Zda ve Svinově a štrachat se k mostům nebo využít tu opičí dráhu na hlavním...
Možná bychom se divili kolik by to lidí opravdu uvítalo.
No neuvidíme. Je zřejmé rozhodnuto... [happy]
Pátek, 07. prosince 2018 - 18:02:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 139
Registrován: 8-2017
"Alespoň k něčemu je ta Unie dobrá, že tyhle modrogumní zkurvínky odkázala do patřičných mezí."

Jestli oni už dávno nenalezli do Metrans Rail. Tato polovulgární nadávka tam - kromě PŠ - sedí témeř na všechny. Modrá guma křičí chyťte modrou gumu. Protože je jinak gumová.

"Vďaka že existuje EU a boľševici už snáď čoskoro vymru s tými sprostými názormi"

Jasně, opravny si postavil pracující lid, vykořisťovaný ČD, tak je rozkulačíme. Soukromobolševikům a žlutým gumám typu Veľký súdruh je už i Evropský Sojuz dobrý k boji s třídním nepřítelem.

Jako pravičák nestačím zírat. Svou primitivní třídní nenávit, zakuklenou do hospodských nadávek, nám oba soudruzi předvedli lépe, než názornou agitaci. [happy]

Pochopitelně poskytování kapacit za úplatu na tržním principu - nikoliv podle dekretu nejvyššího sovětu v Bruselu - je naprosto v pořádku, ba naopak je silně žádoucí.

(Příspěvek byl editován uživatelem neregistrovat_je_normální.)
Pátek, 07. prosince 2018 - 18:14:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12581
Registrován: 11-2002
Ic540: centrum města je vždy centrum města. - ale zastávka v centru města má význam jen pro ty, kteří do toho centra míří. Znovu se ptám, kolik % z celkového počtu lidí z Brna (ale i Prahy a dalších míst) potřebuje jet v Ově právě do centra? Kdyby u Stodolní byl dopravní uzel MHD jako v Brně, ani neceknu, ale v tohoto pohledu je na Stodolní pustina. Pravda, ÚAN ani frýdlantské mosty nejsou výrazně daleko, ale ani blízko, pro ty, co jen přestupují, to je z ruky. Zatímco v Brně lidi vylezou z nádražní haly rovnou do šaliny, v Olomouci totéž (a tak by se dalo pokračovat), pražáci na hlavním zapadnou do metra (nebo se rozutečou po okolí, ale tam to srovnání použít obecně moc nejde, protože Praha je prostě Praha. Zatímco ti, co vylezou na Stodolní mají poblíž zase jen tu Stodolní, jejíž sláva ale pomalu pohasíná. Ožívají Dolní Vítkovice, ale pro ty má smysl střed. Který obecně má mnohem větší potenciál, ale to by se to nádraží muselo přestavět do základů a dobudovat přístupové trasy. Tam by pak i ty dálkové vlaky smysl měly. Tam jo...
Pezos
Pátek, 07. prosince 2018 - 18:26:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1210
Registrován: 4-2014
Na Frýdlantské mosty je to adrenalinový pochod přes permanentně ucpanou Místeckou a naprosto úchylně umístěné přechody na nájezdových rampách, kde chodec nevidí přijíždějící auta do poslední chvíle (viz Panorama). To už je fakt lepší Střed, kde se ale nevleze ani těch 7 vozů a prodlužovat moc není kam.
Jena:
"jejíž sláva ale pomalu pohasíná"

Namol ožralí Poláci dokazující si svou sílu, žebráci, ne tak dávno hromádka heren - popravdě nevím, co na tom kdo vidí.

(Příspěvek byl editován uživatelem pezos.)
Vikijous
Pátek, 07. prosince 2018 - 18:30:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1061
Registrován: 4-2003
Ares1:
"Dráhy nemusí žádné svoje opravarenske kapacity poskytovat nikomu. Stát je vložil do podniku ČD takže s ním mohou nakládat podle svého. "
Ares1:
"U nás platí naše zákony. Tudíž dej odkaz na sbírku zákonů kde jsme jejich nařízení převzali."
1) Provozovatel zařízení služeb poskytuje dopravcům prostřednictvím tohoto zařízení služby bezprostředně související s provozováním drážní dopravy nediskriminačním způsobem za cenu sjednanou podle cenových předpisů. Cena za služby bezprostředně související s provozováním drážní dopravy nesmí být diskriminační; jde-li o dodávky trakční elektrické energie, zohlední provozovatel zařízení služeb při návrhu ceny rovněž způsob provozování drážní dopravy, zejména rychlost jízdy a četnost zastavení drážních vozidel.

Zákon si doufám najdeš už sám!!! Co tam máš dál?
Pátek, 07. prosince 2018 - 18:45:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 140
Registrován: 8-2017
Vikijous:

1. Prosím, specifikujte ty cenové předpisy. Zní to jako FCÚ. Dobrá nostalgie.

2. Zkuste aplikovat: zařízením služeb nechť je sofistikovaná fekální kolej na Společném + hovnocuc a personál. ČD tam budou chtít od RJ vycucávat humus z X souprav. Jak se stanoví cena a jak kapacita, nebude-li stačit? Pokrátí se rovnoměrně požadavky obou, nebo bude RJ diskriminovat ČD?
Vikijous
Pátek, 07. prosince 2018 - 19:08:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1062
Registrován: 4-2003
neregistrovat_je_normální:
"1. Prosím, specifikujte ty cenové předpisy."
Z jakého důvodu? Já nejsem provozovatel zařízení služeb!!! Kdybyste nebyl líný a měl opravdový zájem, tak si ten zákon o drahách otevřete a nastudujete další body!!!
neregistrovat_je_normální:
"2. Zkuste aplikovat: zařízením služeb nechť je sofistikovaná fekální kolej na Společném + hovnocuc a personál. ČD tam budou chtít od RJ vycucávat humus z X souprav. Jak se stanoví cena a jak kapacita, nebude-li stačit? Pokrátí se rovnoměrně požadavky obou, nebo bude RJ diskriminovat ČD?"
Nehrajte si na zkoušejícího profesora, nemáte na to. Pokud vás zajímá defekace, můžete začít studovat tady: http://www.ceskedrahy.cz/nase-cinnost/ostatni-cinnosti-a-servis/z arizeni_sluzeb/-29800/
Pátek, 07. prosince 2018 - 19:19:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3873
Registrován: 4-2006
Ic540: Stodolní je fajn pro příměstskou dopravu a pak pro ty, kteří jedou třeba i z Prahy nalehko třeba někam na jednání do centra. Stodolní je nejbližší zastávka mému bydlišti, ale stejně vždy jedu z/do Prahy z hlavního a to i tehdy, když jdu pěšky. Na hlavním si dám třeba snídani, kafe, v teple počkám na (mnohdy zpožděný) vlak. Nic z toho Stodolní nenabízí. Nemluvě o výše zmiňovaném napojení na MHD.
Pátek, 07. prosince 2018 - 21:18:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16
Registrován: 2-2018
jestli v bohumíně opravují čd, tak to fakturují vnitropodnikově třeba 110kč/hod a pracovník, kdežto když tam přijede třeba RJ, tak mu fakturují cizí za 350kč/hod a pracovník. Tohle je ve všech opravnách a takový výkřiky, že ho nebudou opravovat je vstupenka na hodinové vyhození pracovníka.
Pátek, 07. prosince 2018 - 22:51:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 141
Registrován: 8-2017
Vikijous: Modelový příklad byl, že ČD budou chtít využívat ekologickou fekální kolej Regiojetu na Smíchově spol. n.. Na co Vaše ceníky ČD?
Opět další ukázka, že žluté gumy a soukromobolševici toho kromě třídní nenávisti moc nevyplodí.

Yellow [zadnice] rubber
Pátek, 07. prosince 2018 - 23:51:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10067
Registrován: 12-2009
CD bude hľadať všetky možné spôsoby, aby to ani za peniaze nešlo.
Co to pořád melete a nechcete pochopit, že neČD dopravci používají depa ČD už docela dlouhou dobu?

opravovne totiž postavil štát, některé původně i říše. Platí tedy, že jako následníci si je mohou vzít OBB a DB? [proud]
Na jednu stranu tu píšete, jako by ČD měly stejné podmínky jako neČD dopravci, na druhé straně říkáte, že jsou státní. Ujasněte si to.[wink]
Sobota, 08. prosince 2018 - 02:37:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2968
Registrován: 8-2004
Dovolím si tuto debatu přerušit odkazem na výluková opatření RegioJetu ohledně výluky brněnského hlavního nádraží: https://www.regiojet.cz/novinky/vlaky/vlakova-vyluka-brno.html
Pokud to někdo pochopil, poprosím ho, aby mi to přetlumočil do nějaké srozumitelné řeči, protože já jsem z toho nepochopil absolutně nic. Otec se snažil něco zjistit minulou neděli v Brně na hlavním v pokladně RegioJetu a že prý taky ještě nic nevědí. Což je tedy docela ostuda, když ještě týden před zahájením výluky zaměstnanci na pokladně výlukou dotčeného nádraží nemají žádné informace, které by dokázali podat cestujícím. A pak dají na web něco, co mi absolutně nedává smysl a nic mi to neřekne. Ale pokud přece jenom někdo tenhle blábol pochopil, budu rád, když mi ho přetlumočí, protože já jsem ztracený.
Zákaz kouření není žádná sranda[pozor]

Ares: To nejlepší z Irisbusu [wink]
Babilon
Sobota, 08. prosince 2018 - 06:58:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4011
Registrován: 12-2007
Pokud to někdo pochopil, poprosím ho, aby mi to přetlumočil do nějaké srozumitelné řeči, protože já jsem z toho nepochopil absolutně nic
Mně to přijde srozumitelné naprosto bez problémů. Vlaky jedou podle výlukového jízdního řádu na dolní nádraží a cestujícím se nabízejí nějaké možnosti, jak se na ten vlak dostat z hlavního (pěšky, vlakem ČD, MHD).
Sobota, 08. prosince 2018 - 08:13:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12584
Registrován: 11-2002
Mě to přijde naprosto v klidu. Až na jednu výjimku žádný vlak RJ na hlavní nepojede, do Židenic nebo na dolní se dostanete tak a tak..
Sobota, 08. prosince 2018 - 08:47:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9778
Registrován: 8-2012
pokud přece jenom někdo tenhle blábol pochopil, budu rád, když mi ho přetlumočí, protože já jsem ztracený
Ani mně nepřijde ten text nijak složitý a intelektuálně náročný - vlaky krom 1051 (který pojede na hlavní) zastavují v Židenicích a na dolním + možnosti dopravení se na tato místa.
něco, co mi absolutně nedává smysl a nic mi to neřekne
Pro správné další zjednodušení výše uvedeného popisu by ovšem bylo vhodné nejprve provést standardní diagnostiku rozumových schopností na specializovaném pracovišti.
電車オタク
Pikehead
Sobota, 08. prosince 2018 - 09:03:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4652
Registrován: 3-2007
Nesnažte se pochopit realitu v celé její šíři, soustřeďte se na pro vás relevantní výseče. Odkud a kterým směrem jste odjížděl doposud?
Sobota, 08. prosince 2018 - 11:47:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3297
Registrován: 9-2003
Peno: Co je na tom konkrétně nesrozumitelného?
NOBLE BRICKS
Sobota, 08. prosince 2018 - 12:27:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 414
Registrován: 7-2017
Ja to mám jasné, len niektorí tu nechápu, že ak A implikuje B tak to nie je to isté ako keď B implikuje A. V skratke, monopolný dopravca nesmie odmietnuť poskytnúť služby minoritnemu a nemôže za to ani chcieť nadmerne vysokú cenu. Kde presne je tá hranica posúdi prípadne príslušný dozorný organ.
Nesni
Sobota, 08. prosince 2018 - 12:49:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1896
Registrován: 6-2014
Vlaky jedou podle výlukového jízdního řádu na dolní nádraží a cestujícím se nabízejí nějaké možnosti, jak se na ten vlak dostat
Proto by bylo možná srozumitelnější, kdyby úplně vynechali třetí sloupec o cestě z/do Brna-Židenic. Regiojet tam staví pravidelně, takže pro cestující z/do této stanice se vůbec nic nemění.
Trochu zmatená je i informace o cestě autobusem 61 na dolní nádraží. Píšou, že je to zdarma, ale zároveň je potřeba ukázat revizorovi jízdenku Regiojetu. Pokud si člověk koupí jízdenku až na dolním nádraží, tak patrně 61 zdarma není, nevím, jestli jde ukázat jízdenku dodatečně v kanceláři DPMB nebo něco takového.
Sobota, 08. prosince 2018 - 12:55:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2971
Registrován: 8-2004
Babilon, Jena: Toto jsem jaksi pochopil. Co jsem nepochopil je to, kterou jízdenku a kde si má člověk pořídit a co pak následně kde ukázat. Postačí kreditová jízdenka? Nebo má mít člověk jízdenku v mobilu? Či si to má snad vytisknout? A ta platnost 30 minut po příjezdu bude taky asi úžasná při nějakém zpoždění. Jak se to bude řešit? A jak napsal Nesni, za formulaci „zdarma využít autobusovou linku MHD č. 61“ bude asi DPMB také rád. Mě to opravdu příliš srozumitelné a pochopitelné nepřijde. Nejsem jediný, kdo nad tím tápe. Jsme minimálně tři, kterým to nejde do hlavy. Pochopitelné je to, že vlaky (až na jednu výjimku) pojedou z/do/přes Dolní, ale to už asi ví každý, kdo bydlí v Brně nebo přes něj či do něj cestuje. Co člověk potřebuje vědět je to, jakým způsobem se prokázat v náhradní dopravě a to mi z tohoto textu jasné opravdu není.
Zákaz kouření není žádná sranda[pozor]

Ares: To nejlepší z Irisbusu [wink]
Sobota, 08. prosince 2018 - 13:04:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9781
Registrován: 8-2012
Tak hlavně když se pomalu dostáváme od "blábol" a "absolutně nedává smysl"...

kterou jízdenku a kde si má člověk pořídit a co pak následně kde ukázat
* hlavní - Židenice: v rezervačním systému RJ vygenerovanou (náhradní) jízdenku ve vlaku ČD;
* hlavní - dolní: jízdenku RJ v MHD č.61.
To se z toho vyčíst dá, teda pokud "Peno" není nick Rudyho Kovandy.

Mě to opravdu příliš srozumitelné a pochopitelné nepřijde
Co takhle "hůhů tam ťapyťap pápá"?
電車オタク
Sobota, 08. prosince 2018 - 14:12:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2972
Registrován: 8-2004
T.H.: A znovu opakuji, že právě to, jakým způsobem tu jízdenku v autobuse či vlaku ČD předkládat, mi není jasné. Mám snad předkládat kreditovku? Nebo nějaký kód? Nebo mám mít něco v mobilu? Nebo si snad mám něco vytisknout? Toto je přitom pro cestující ta nejdůležitější informace, kterou se z toho blábolu ovšem nedozvím.

Na druhou stranu ale musím objektivně přiznat, že alespoň RegioJet nějaké informace k výluce má. ČD na svém webu ani v aplikaci Můj vlak žádné informace o výluce nemá. Jako by pro ně situace, kdy člověk přijede někam za Zvonařku byla normální [crazy]
Zákaz kouření není žádná sranda[pozor]

Ares: To nejlepší z Irisbusu [wink]
Sobota, 08. prosince 2018 - 15:00:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9782
Registrován: 8-2012
znovu opakuji, že právě to, jakým způsobem tu jízdenku v autobuse či vlaku ČD předkládat, mi není jasné
To ale znovu neopakujete. Vaše původní ejakulace byla "já jsem z toho nepochopil absolutně nic" a " absolutně nedává smysl a nic mi to neřekne".

P.S. Proč se vlastně ptáte na Grepu místo přímo dopravce (a odpověď pak dát sem)?
電車オタク
Sobota, 08. prosince 2018 - 15:28:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2973
Registrován: 8-2004
T_._H_.:
"To ale znovu neopakujete. Vaše původní ejakulace byla "já jsem z toho nepochopil absolutně nic" a " absolutně nedává smysl a nic mi to neřekne".
"
Protože to je právě ten pocit, který z těch informací mám. Opravdu jsem z toho absolutně nic nepochopil, nedává mi to smysl a nic mi to neřeklo. A ano, měl jsem rovnou napsat o co mi šlo. To je chyba, kterou přiznávám. Nicméně jsem to jasně a srozumitelně napsal ve svém druhém příspěvku, na který jste reagoval a zjevně ho nepochopil.

Jak píšu, otec se ptal minulou neděli na pokladně RegioJetu v Brně na hlavním nádraží a také mu nebyly poskytnuty žádné relevantní informace. Další známý poslal RegioJetu e-mail a zjevně také nebyl pochopen, protože mu byl prostě poslán odkaz, který jsem sem dal i já. Známý následně poslal doplňující otázky a dodnes nedostal odpověď. A proto jsem se dovolil zeptat zde, v naději, že snad někdo jiný to případně pochopil, nebo má nějaké doplňující informace.

A poprosím vás příště bez těch invektiv. Diskutovat se snad dá i slušně. Děkuji.
Zákaz kouření není žádná sranda[pozor]

Ares: To nejlepší z Irisbusu [wink]
Sobota, 08. prosince 2018 - 16:20:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3299
Registrován: 9-2003
Křivi: No tak se oprostěte od té nenávisti, ke všemu, co je MTR kromě PŠ, ke všemu žlutému, přestaňte se deklarovat za pravičáka, když máte tak nádherné, přímo vzorové obhajoby monopolu a opakujte si třeba do nekonečna "zařízení služeb, zařízení služeb, zařízení služeb". A ten autobusák taky.
Je zajímavé, že ČD samotné s tím problém nemají, jen pár pakoňů tady na G-Repu.
NOBLE BRICKS
Sobota, 08. prosince 2018 - 17:10:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 20
Registrován: 11-2012
Ja to mám jasné, len niektorí tu nechápu, že ak A implikuje B tak to nie je to isté ako keď B implikuje A. V skratke, monopolný dopravca nesmie odmietnuť poskytnúť služby minoritnemu a nemôže za to ani chcieť nadmerne vysokú cenu. Kde presne je tá hranica posúdi prípadne príslušný dozorný organ.


Ad Velky šéf - Tak jestli umíte číst, tak zařízení služeb poskytují ČD obchodním partnerům /ne konkurenci/. To je v současnosti PKP,ZSSK, kdysi i OBB či Máv Start...vyhověli, i když postával východní Orient Express.
Při žádosti musí žadatel uvést i výpis z obchodního i trestního rejstříku / to si počtou, co tam Jančura má za kauzy, dluhy apod./
Jasně je tam dané, že se přihlíží ke kapacitě pracoviště. Prostudujte si to než začnete psát nesmysly. ČD má taky nějaký podnikatelský plán, vždyť v létě soustředí už několikrát po sobě v Bohumíně vozy B z celé republiky /Děčín, Budějky.../ a jezdí do PL k moři. V době dovolených total plný Bohumín tak, že stahuje pracovníky i z tak vzdálených pracovišť jako VALMEZ atd. Koleje všude plné. Ano, i vysmívaná B-éčka dokážou plnit podnikatelský záměr.
Dál musí potencionální žadatel uvést veškerou dokumentaci drážních vozidel- schválenou drážním úadem. No- jestli to myslí Jančura vážně, má na čase, aby všechno uvedl a tzv. vysypal z rukávu. Čas běží. A ať uvede i zálohy, potože ze zkušeností a výluk potřebuje vozů a Lv jednou tolik, protože kolikrát se jezdí i tzv. před výlukou a za výlukou. 2x víc souprav.
Tentokrát si už nevybrečí nic, protože Ondrůj prohlásil, že na rameni Praha-Ostrava jsou už dominantním dopravcem. Takže žádné- ubrečený malý k velkému,že musí....Ostatně podniká od r. 2006, od té doby dodnes si mohl zázemí vybudovat. Jak je to se závazkem ve veřejném zájmu- ať si uvědomí Jančura i ministerstvo, že by měl umět reagovat na zvýšení kapacity v době předsvátkové, když je např. mezinárodní strojírenský veletrh v Brně, Baníkovci do Brna, další akce. Úplným paradoxem bude přeprava studentů, např. ČVUT, ano toho ČVUT, se kterým se soudil pro nařčení a znevážení a poškození renomé viz. kauza kulaté razítko.
Zaměstnanci ČD na Jančuru nejsou zvědaví, vždyť léta je jim vtloukáno představenstvem ČD, že prioritním úkolem a snahou je být jedničkou a dominantním dopravcem na trhu. Mají toho plné nástěnky, podepsané nejvyššími personami ČD.

SBB- stačí se informovat úplně zpočátku na Wikipedii, aby se zjistilo, že to je soukromník, ale s podílem státu,kantonu, obcí. Veškerá hlavní doprava je provázaná a koordinovaná a vlaky a autobusy si nekonkurují.Mají jednotný tarif, JŘ,švýcar projede 47 euro/ročně...dál viz Wikipedia apod. Tedy žádný "vyžírka, soukromník jako jedna osoba".Je mnoho příkladů, kdy je lepší a vhodnější,aby vlastnil dúležité strategické stát, jenom příkladem vodárenství a Veolia.Divili jsme se, jak nám našroubovali ceny vody, cizinci.Dalo by se pokračovat dál...
Rozhodnutím MD se poškodila síťovost tratí a v globále to vyjde ještě dráž a s daleko horšími následky. Ťok to jistě vysvětlí, zrovna tak kam ulil miliony z kauzy s vyrovnáním s manželkou.
Sobota, 08. prosince 2018 - 17:33:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 142
Registrován: 8-2017
S4991023:

"zařízení služeb, zařízení služeb, zařízení služeb"

Tak ještě jednou jinak: METRANS DYKO Rail Repair Shop (dříve ŽOS Kolín) nepostavil Metrans v akci Z, ale podle aplikace zdejší logiky dělníci, rolníci a pracující inteligence. Takže - opět podle zdejší logiky - ČD Vám tam prostě něco navezou a řeknou, za kolik to podle výnosu ministerského úředníka jste povinni opravit a nazdrar. Socík jako vyšitej, trh nahrazen úředníkem.
Jo - Vy pro ČD neděláte? Tak to je diskriminace, počkejte, až Vás někdo udá v tom Vašem Bruselu!

"...obhajoby monopolu...",
Osobo, co to tady na mne zkoušíte?
Mimo jiné jsem napsal (139): Pochopitelně poskytování kapacit za úplatu na tržním principu - nikoliv podle dekretu nejvyššího sovětu v Bruselu - je naprosto v pořádku, ba naopak je silně žádoucí. Já obhajuju trh + selský rozum. A Vy?

"A ten autobusák taky."
Jaký autobusák? Vy jste asi měli náročný večírek.[happy]

"...oprostěte od té nenávisti, ke všemu, co je MTR..."
Opakuji jako již mnohokrát, že proti MTR nic nemám, nejsem s ním v žádném vztahu. Kdysi jsem Metransu dal i dost vydělat (stroje z Japonska, použité stroje do Indie, vše přes Uhříněves, nicméně to už je dávno...)

"...jen pár pakoňů tady na G-Repu."
Jediné, co může člověku na MTR vadit (a nejsem sám) je právě ta nemoc šílených pakoňů. MTR už je na veterinární karanténu. Šíří se to kapénkově internetovými slinty. [happy]

(Příspěvek byl editován uživatelem neregistrovat_je_normální.)
Sobota, 08. prosince 2018 - 18:09:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9783
Registrován: 8-2012
zařízení služeb poskytují ČD obchodním partnerům /ne konkurenci
Když to zjednoduším jen trochu - vy o tom víte totální hovno, že?
Při žádosti musí žadatel uvést i výpis z obchodního i trestního rejstříku / to si počtou, co tam Jančura má za kauzy, dluhy apod.
Už jste někdy viděl výpis z obchodního rejstříku? (A výpis z trestního rejstříku je samozřejmě kravina.)
Prostudujte si to než začnete psát nesmysly
Škoda, že se tím neřídíte sám [crazy].
Málo platný, od někoho má ta ideologická nenávist aspoň trochu úroveň, ale "takycestovatel" je akorát blbeček, za kterého se jiní jančurobijci musí stydět...
電車オタク
Sobota, 08. prosince 2018 - 20:12:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 415
Registrován: 7-2017
Veď Brusel nijak nekrivi ten trh, naopak, blokuje zneužitie monopolného postavenia, teda dráhy nemôžu bezdôvodne neposkytnut kapacitu pre RJ v Bohumine. Vzhľadom na to, že RJ jazdí z Brna aj Ostravska, tak si možno prispôsobí obehy do Prahy. Brusel má od Sojuzu značne ďaleko, ale Vám to asi vysvetľovať netreba.
Sobota, 08. prosince 2018 - 21:01:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3301
Registrován: 9-2003
Křivi: Máte ve Vaší brilantní úvaze několik chyb. Třeba jste neuvážil, že to Dyko si METRANS koupil a nedostal ho přidělené delimitačním výborem. A zejména pak to, že Dyko pro ty České Dráhy dělá.
Ale závěr je takový, že jste si to prostě neprostudoval a vaříte z vody.
NOBLE BRICKS
Neděle, 09. prosince 2018 - 08:54:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10070
Registrován: 12-2009
Neděle, 09. prosince 2018 - 10:10:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 598
Registrován: 1-2016
Je fakt, že s tou (Kreditovou) jízdenkou by to mohli upřesnit, při minulé výluce se nějak řešilo, že kreditovku případný revizor neuzná, že musela být vytištěná jízdenka.
Na druhou stranu, kdo nejde přímo z/do centra, tak stejně má jízdenku na MHD nebo si pošle hned od nádraží SMS lístek, takže ho to trápit nemusí. A jestli /hypoteticky/ můžu ušetřit 5 nebo 9 Kč mě fakt netrápí (na hlavák mi z domu stačí lístek(SMS) za dvacku, na Dolní bych asi už měl mít jízdenku s delší platností, aby mi to "vyšlo", tak si holt hned koupím za 25-29 Kč.
Jinak jsem tedy v tom autobuse nikdy revizora nepotkal v úseku mezi nádražími (tím neříkám, že tam náhodná kontrola občas neproběhne, ale zatím nikdy)

(Příspěvek byl editován uživatelem TN26.)
Neděle, 09. prosince 2018 - 10:45:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9580
Registrován: 4-2003
Ohl příspěvek 10070 - to má být jako ukázka nevyužitého prostoru na bratislavském hlavním nádraží? Jaký to div, že u kolejí, kde stojí žlutý a červenobílý stroj, není nástupiště a koleje nejsou zdopravněny. Vzhledem k nedostatku dopravních kolejí na hlavnej stanici opravdu udivující stav. Asi se to tak nikdy nedělalo, tak proč se s tím zabývat. Přitom odtud mohly jezdi všechny vlaky směr Vídeň přes Marchegg a mnohé vlaky do Kútů. No nic, nezbývá, než doufat, zda na to ŽSR přijdou třeba v budoucnu...
Neděle, 09. prosince 2018 - 11:22:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 327
Registrován: 7-2017
Brame, zkus brát Ohlovu fotku jako umělecké dílo, ve kterém si každý najde to svoje [wink] Prostě dokumentačka, nic víc, teda dokud k tomu nenapíše aspoň nějaký popisek. Já teda školu na konstruování kolejových vozidel nemám, ale blbej nejsem, to žluté vpravo nevypadá jako Desiro - že by pomníček bývalé slávy ?
Mladějov
Neděle, 09. prosince 2018 - 11:32:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13277
Registrován: 3-2007
Tak ty koleje vpravo je bývalá pošta, takže to zdopravnění nebylo nikdy potřeba. A dodnes se tam, jak vidno, odstavují hnací vozidla.
Jak by se to řešilo ve staré AŽD reléovce tedy nevím, to snad nejlépe naplánovat s výměnou ZZ, pokud vůbec tuhle potřebu v Bratislavě pociťují.
Neděle, 09. prosince 2018 - 11:35:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9790
Registrován: 8-2012
že by pomníček bývalé slávy ?
Ano, každý v tom potřebuje vidět to svoje [biggrin]
電車オタク
Neděle, 09. prosince 2018 - 12:39:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 328
Registrován: 7-2017
Pro registrovaného T. H.: myslel jsem pomníček slávy provozu těchto jednotek na slovenské trati 131. Zrcadlo nastaveno, ukaž se [proud]
Neděle, 09. prosince 2018 - 16:15:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9586
Registrován: 4-2003
Bobmaster: Brame, zkus brát Ohlovu fotku jako umělecké dílo, ve kterém si každý najde to svoje

Ohlova fotka jako taková se mi samozřejmě líbí [wink].

Jen jsem si dovolil povzdechnout nad tím, že se pláče, že bratislavské nádraží má malou kapacitu a tady na místě pošty minimálně dvě dopravní koleje s nástupištěm už mohly dávno vzniknout [sad].
Neděle, 09. prosince 2018 - 17:37:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 213
Registrován: 9-2011
Mám dotaz na někoho znalého. Zdá se mi to, nebo vozy Astra nové série přešly z diodového osvětlení na zářivkové? Přes to plexisklo je strašně špatně poznat, co je tam za trubice, ale je evidentní, že osvětlení je jiné. Každopádně funkčnost LED ve starých astrách je zoufalá, takže tento krok chápu.
Neděle, 09. prosince 2018 - 18:25:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10071
Registrován: 12-2009
dokud k tomu nenapíše aspoň nějaký popisek
Jedna fotka a rozpoutá diskuzi.
[proud]
Tak snad jen popisek, že odjel s asi 20 minutami, neboť 10 minut po odjezdu teprve připojovali mašinu.


Dozadu k muzeu je využitelných něco do 200m kolejí. Moc by to asi nepomohlo.
Neděle, 09. prosince 2018 - 18:46:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1481
Registrován: 2-2010
ad Ohl: Ale stačilo by v pohodě na rychlíky do Vídně, který jezdí každou hodinu a obsazují kolej v délce 20 minut a Os Bratislava-Kúty, které každou hodinu v délce 30 minut. Jediná výhoda je, že zrovna tyto spoje dokáží obsadit celkově jen jednu hranu nástupiště, ovšem po celý den (obsazenost 50 minut). Což se ovšem změní s rekonstrukcí Bratislava-Kúty/Marchegg.
Pesimista vidí v tunelu tmu. Optimista vidí na konci tunelu světlo. Realista vidí světla vlaku. A strojvůdce vidí tři debily na kolejích.
Youtube kanál: https://www.youtube.com/user/TravelTrainProd
Flickr: https://www.flickr.com/photos/144608621@N07/
Blog: https://travelproductioncz.blogspot.cz/
Neděle, 09. prosince 2018 - 21:15:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 21
Registrován: 11-2012
ad T.H. Pane T.H., neurážet, neosočovat, ale spíš studovat: Drážní zákon 266/1994 Sb, hlavně §34 a 35, taky drážní správní úřad a koneckonců etický kodex ČD pro dodavatele. Momentálně nemá Regiojet šanci s jejím přístupem, projevem vyjadřování využívat jakékoliv zařízení, kde musí uzavřít smlouvu s ČD. Že používate rétoriku jako Jančura, který se nebál na kameru vyslovit, že Slovensko je zku.vený stát /ani se to nechce psát naplno, Slováků si vážím a mám je i v rodině/ nebo nazval ČD nedávno zloději, se ani nedivím. Dnes, v době adventu, kdy zvlášť si uvědomujeme hodnotu mezilidských vztahů,uzavírám tuto debatu a konstatuji, že to tu je ztráta času a energie.
Původně po zveřejnění přiklepnutí Regiojetu linky Bohumín- Brno jsem se chtěl zde dozvědět od kompetentních něco o zázemí a provozování dopravce na této trati. No neodpověděl nikdo, snad správní drážní úřad a MD /a měli by mít/má podrobné informace.
Máme nový GVD, takže za rok touto dobou se vše dozvíme. Akorát v éře názvu vlaků a linek jako např. Slezan, Ostravan... bych se nechtěl dočkat pojmenování Bohumín-Brno TI..TA /a/ NIC!
Přeju všem železničářům bez rozdílu dopravce krásné svátky a klid na šichtách hlavně 24.,25,26, silvestr a Nový rok.
Radimovi vzkažte, že jestli se ukáže v rodné Ostravě a pojede tramvajkou ze Svinova,ať si přečte na bilboardu s Einsteinem " Pravda nebývá na povrchu" a zamyslí se. Nepomůže ani maskování šaškovským nosem.
Takže jsem nalezl jedinou informaci ohledně zázemí, depa, že bude v nájmu v Malešicích. Kdyby se vědělo víc, pisnite, pls.

Zdejší pro-soukromníci, jistě podporujete a tleskáte návrhu Liechtenštejnů soudit se o 60 tisíc ha lesů se státem.

Krásné svátky....
Desiro
Neděle, 09. prosince 2018 - 21:39:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3357
Registrován: 2-2004
Neregistrovaní "pravičáci": Zařízení služeb muselo vzniknout, aby byl vůbec možný vznik trhu poté, co byla ta zařízení služeb vložena do majetku státních železničních podniků. Je to regulace, která napravuje nepříznivé důsledky předchozích regulací.

METRANS DYKO Rail Repair Shop (dříve ŽOS Kolín) nepostavil Metrans v akci Z, ale podle aplikace zdejší logiky dělníci, rolníci a pracující inteligence
Tak podle týhle logiky to byl Führer. [kecal][kladivo]
Neděle, 09. prosince 2018 - 22:07:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3874
Registrován: 4-2006
takycestovatel: Momentálně nemá Regiojet šanci s jejím přístupem, projevem vyjadřování využívat jakékoliv zařízení, kde musí uzavřít smlouvu s ČD.
Nevšiml jsem si, že by vlaky RJ tahaly výhradně diesely, když podle vás ČD nemohou odebírat trakční elektřinu, neboť ji dodávají ČD.
Pikehead
Pondělí, 10. prosince 2018 - 08:29:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4660
Registrován: 3-2007
takycestovatel:
"Zdejší pro-soukromníci, jistě podporujete a tleskáte návrhu Liechtenštejnů soudit se o 60 tisíc ha lesů se státem."

Nevím, co to má společného s Regiojetem, ale určitě je správně, aby majetek ukradený byl navrácen jeho majitelům. Doufám, že mu to vrátí a pomůže obnovit Lichtejštejnovu boudu.
Pondělí, 10. prosince 2018 - 10:15:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 22
Registrován: 11-2012
ad Pikehead : Soudy rozhodnou. Nebo i lidé jako nyní ve Francii či stávka na železnici v Německu a dál..... Nevím, jestli je ti známo, jak Liechtenštejni přišli v našich zemích k majetku, nepouštěl bych se na tématiku, kdo co komu ukradl. Příspěvek byl míněn na zdejší velice pro- soukromé přispěvovatele všeobecně.Je nutno vidět události v širších souvislostech. Minulost mnohé naznačila.
Regiojet- nevím, proč by se měl soukromník bez státní účasti v jeho firmě pakovat na úkor národního dopravce.
Pondělí, 10. prosince 2018 - 10:54:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 599
Registrován: 1-2016
Regiojet- nevím, proč by se měl soukromník bez státní účasti v jeho firmě pakovat na úkor národního dopravce.

Možná proto, že to v konečném důsledku bude pro stát výhodnější?
Pondělí, 10. prosince 2018 - 11:49:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 23
Registrován: 11-2012
ad TN 26: Záleží na úhlu pohledu na konkrétní věc.Stále to bude předmětem diskusí a sporů atd....
Jistě je mnoho případů, kdy soukromě vlastněná movitá či nemovitá věc je užitečnější než státem či jinak dohromady užívaná. Příkladů je přehršel. V případě železnice a /dopravní obslužnosti obecně/- kde je důležitá síťovost,koncepčnost...aby zkrátka všechno klapalo, si nejsem jistý o záruce funkčnosti v případě mnoha soukromých společností bez účasti státu. Ve světě je mnoho poučných případů.
Kdyby byl Regiojet /a spol./ férový, neřekl by nikdo ani popel. Že rozdává jeden faul za druhým, nemusí si to nechat všichni líbit...viz Asiana, Flixbus atd.
Pondělí, 10. prosince 2018 - 13:07:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9806
Registrován: 8-2012
Drážní zákon 266/1994 Sb, hlavně §34 a 35
Super, konečně mi někdo otevřel oči v tématu zásad přídělu kapacity dráhy a povinností dopravce [happy] Ale nechtěl jste spíš citovat část čtvrtou, §§23d a následující?
a koneckonců etický kodex ČD pro dodavatele
Počítám, že etický kodex ČD pro dodavatele bude zajímat dodavatele ČD. Jak ale souvisí s Regiojetem?
Slovensko je zku.vený stát /ani se to nechce psát naplno, Slováků si vážím a mám je i v rodině/
Mnoha Slováků si vážím (i když paradoxně většina z takových odmigrovala do ČR...), mám je i v rodině [happy], ale Slovensko jako stát je pěkně zku.vený.
jistě podporujete a tleskáte návrhu Liechtenštejnů soudit se o 60 tisíc ha lesů se státem
Jistě se soudit může kdokoli s kýmkoli o cokoli a rozhodně podporuji a tleskám tomu, že taková možnost soudit se u nezávislého soudu je, místo aby o tom rozhodl nějaký generální tajemník Státostrany. Vy ne? A jak s tou možností se soudit souvisí něčí vámi vytvořená kategorie "pro-soukromník"?
si nejsem jistý o záruce funkčnosti v případě mnoha soukromých společností bez účasti státu
Tak já jsem si naprosto jistý o nefunkčnosti železničního systému za účasti státu. Koneckonců státní Všeobjímající Matka Dráha už dostala možnost historicky se znemožnit a využila jí měrou vrchovatou.
電車オタク
Pondělí, 10. prosince 2018 - 13:43:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1456
Registrován: 5-2014
takycestovatel: Ale stát neprodává koleje ani pozemky. Pouze dává peníze za to, že na těch jeho kolejích a pozemcích bude někdo jezdit. Na tom nevidím nic špatného [happy] ... Samozřejmě, kdyby to prodával i s těmi pozemky a kolejnicemi, bylo by něco špatně [happy] .... Z toho důvodu si nemyslím, že je ten příměr k restituentům úplně správný (kterým samozřejmě nefandím [happy])
Pondělí, 10. prosince 2018 - 14:30:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 416
Registrován: 7-2017
Stále sa tu vyťahuje Asiana, čo robili štátne inštitúcie proti takému konaniu?Neschvaľujem ho, ale zlyhanie vidím skôr tu než u podnikateľov, nakoniec Flixbus už zdrazil a zrušil viaceré spoje. Regiojet tiež postupne zdražuje svoje lístky na Slovensko. Problém štátnych je ten, že keď mali monopol, tak každý rok robili nejaké zmeny a často boli dosť antizakaznicke, napríklad im rok trvalo, než mohli načítať etickety medzi SR a ČR a vtedy je nas*** viac cestujúcich než RJ za celú existenciu. Podobne nezmyselné kroky ako Bdpee na EC vlaky či teraz tie sranda vozne, kde sú všade 4 a ide to do Budapešti, na hodku dve to človek pretrpi, ale dať v tom 5-6 hodín je peklo. Takisto keď v sezóne chcú za lístky aj 1000 kč, ale posilové vozne žiadne. Ľudia cestujú ako sardinky. Budiz, nech pár kč dajú na lokálky, ale nie tak, že vyženú ostatných zo silných liniek, lebo tam sa cestuje ako za trest. No a o tie kecy o hrozienkach, nech pán manažér vylezie z Audi a sadne do tých vlakov za plné jizdne, potom pochopí, prečo sú to kecy