Diskuse » Archiv 2017 » Automobily, lodě a letadla » Registrační značky - diskuse » Archiv diskuse Registrační značky - diskuse do 23. 12. 2017 předcházející | další

Archiv diskuse Registrační značky - diskuse do 23. 12. 2017

dolů
   autor příspěvek
PI
Neděle, 05. listopadu 2017 - 17:25:33  
Neregistrovaný host
81.90.173.33
Ještě ho mohli udělat žlutý, a bylo by to úplně dokonalý [happy]
Pondělí, 06. listopadu 2017 - 09:11:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 35
Registrován: 2-2015
šumák: Bylo to jen prosté konstatování, v době kdy jsem si pořizoval auto z dovozu, a bylo na 10ti denní papírové převozce, vypadalo opticky mnohem lépe než když se tam potom namontovaly klasické bílé značky. SPZ prostě naruší křivky toho auta. Stejně tak, jako v některých státech USA (Indiana, Pensylvánie, Ohio) obejdou bez předních SPZ a ta auta tam vypadají mnohem lépe. Prostě jen můj názor na věc.

Pavel2: Pokud máte problém zapamatovat si, kde jste vozidlo zaparkoval, popřípadě máte problém trefit to správné, když se vedle vás postaví vozidlo stejného typu a barvy, tak se dá předpokládat, že se to bude s přibývajícím věkem zhoršovat, doporučil bych tedy nějaká paměťová cvičení.

Minor: pořád opakujete něco, co jsem netvrdil. Pokud vozidlo při první registraci dostane přiděleny SPZ a tyto při dalších následných přepisech vozidlu zůstanou, tak že řidič už nemá s nimi žádné starosti (v podstatě systém fungující od 1.1. 2015), tak je to v pohodě. Za otravování beru když bych šel vozidlo přepsat a následně ještě musel někde něco lepit popřípadě značky někam nosit, či s vozidlem někam kvůli toho jet. A srovnání s prokázáním totožnosti není zrovna přiléhavé. Prokázání totožnosti je jednorázový časově nijak nezatěžující úkon. Nikdo vás předtím neposílá třeba na preventivní lékařskou prohlídku, jestli vy, jste opravdu vy....
Pondělí, 06. listopadu 2017 - 13:27:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 889
Registrován: 5-2006
domino87 - už toho asi nech, co?

1. Přesvědčovat nadšence pro PZ na jejich fóru o tom, že auto vypadá líp bez značek je prostě trollování od samozvaného experta na automobilový dizajn.

2. Pokud máš problém s "povinným" lepením něčeho na auto, tak si hlavně postěžuj na MD ČR, proč ksakru máme pořád nalepovací dálniční známky, které musíme každý rok pracně sundávat a přelepovat novými. Tam je totiž větší pravděpodobnost povinného přelepování (1 × ročně) než při prodeji / koupi / přestěhování vozidla.

PS: Tykám ti, protože se začínáš chovat jako nějaké otravné děcko na mejdanu dospělých. Jo, a při vykání se Vy píše s velkým "V".
Pondělí, 06. listopadu 2017 - 13:41:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2773
Registrován: 6-2007
Představa. že lokalizace provozovatele vozidla by se na RZ prováděla např. aplikací samolepky
nevychází z nutnosti tabulku RZ demontovat a někam nosit. Provozovatel by samolepku dostal
při vyřizování přeregistrace ´= v nedaleké budoucnosti po elektronickém vyřízení formalit přes
webovské rozhraní ji dostane do druhého dne poštou....

ad Nestle [ok]
www.czechplates.cz
Kde je vůle je i cesta. (George Bernard Shaw)
Pondělí, 06. listopadu 2017 - 15:59:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 36
Registrován: 2-2015
Nestle:
Samozvaný expert na poznávací značky někoho tituluje jako samozvaného experta na dizajn, super, co tam máš dál? [proud]

Ad velká písmena, toto se týká projevení úcty, případně jako slušnost pro psaní formálního dopisu, což jak jistě uznáš sám, internetová diskuze není. Vzhledem k tomu, že zde každý vystupujeme pod přezdívkou ne pod pravými jmény, není ani důvod velká písmena používat, neboť nevím kdo je na druhé straně. A je mi to vcelku jedno. Za další projevovat úctu někomu, kdo se zde pořád naváží opravdu nechci, tolik k velkým písmenům.

Ale abych ti dokázal, že na rozdíl od tebe zkousnu i jiný názor, dovolím si přidat další - Ano,
správně narážíš na lepení vinět což jsem chtěl také zmínit, zajímavé, že u vozidel nad 3,5t se toto podařilo odstranit. Teď zafantazíruji, proč by teoreticky tedy nešlo řidiči vozidla vydat nějakou obdobu premid jednotky, na kterou by se nahrála veškerá data o vozidle - včetně aktuálního majitele, platnosti TK, GPS lokátor, zaplacení poplatku za užití pozemní komunikace atd. Toto zařízení by bylo přiděleno k vozidlu a data by se nahrála buď na úřadě, při přeregistraci nebo (pro ČR velká Sci-fi) při podání elektronické žádosti, by byla zaslána prostřednictvím elektronické pošty. PČR, technici na STK by měli čtečky, kterýma by se o vozidle dozvěděli všechno v minutě. Kontrola by probíhala online.

Minor:
Na jednu stranu předpovídáte v nedaleké budoucnosti vyřízení formalit elektronicky a výsledkem této vaší futuristické vize by bylo lepení něčeho někam? Vždyť je to kočkopes alá české úřady. Když elektronizovat, tak komplet v plném rozsahu. Jak jsem psal výše, dovedu si představit, že v blízké budoucnosti lze zajistit identifikaci vozidla elektronicky kompletně, bez toho aniž bych něco někde někam lepil. V době, kdy lze kvantum informací přečíst pomocí čtečky QR kódu v mobilním telefonu, my bychom někde lepili samolepky....
JozefLXI
Pondělí, 06. listopadu 2017 - 17:59:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 686
Registrován: 10-2013
domin87:
"Teď zafantazíruji, proč by teoreticky tedy nešlo řidiči vozidla vydat nějakou obdobu premid jednotky, na kterou by se nahrála veškerá data o vozidle - včetně aktuálního majitele, platnosti TK, GPS lokátor, zaplacení poplatku za užití pozemní komunikace atd. Toto zařízení by bylo přiděleno k vozidlu a data by se nahrála buď na úřadě, při přeregistraci nebo (pro ČR velká Sci-fi) při podání elektronické žádosti, by byla zaslána prostřednictvím elektronické pošty. PČR, technici na STK by měli čtečky, kterýma by se o vozidle dozvěděli všechno v minutě. Kontrola by probíhala online."
Pekné, ale čo ostatní účastníci cestnej premávky. Akoby zistili "identitu" vozidla spôsobiaceho nejaký dopravný "incident". Každý občan dostane čítačku?, len či ju aj ihneď stihne zaktivovať??
Pavel2
Pondělí, 06. listopadu 2017 - 18:07:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15746
Registrován: 8-2002
domin87:
sorry, ale meleš o věcech, o kterých zjevně nemáš ani páru. co se "kóduje" do OBU pro kamióny? typ vozidla (truck/bus), počet náprav, emisní třída.

co by sis přál zaklít do krabičky pro osobáky? značku a typ vozidla, rok výroby, pro jednoznačnou identifikaci bez RZ VIN, barvu karosérie, platnost STK, zaplacení dálničního poplatku, povinnýho ručení, v případě aut podnikatele silniční daň, stupeň čistoty výfukových plynů? tím pádem bych přidal ještě místo v paměti na aktuálního řidiče (možná by stačilo jméno, příjmení a RČ nebo u cizinců číslo pasu) a rázem jsme u systému komplexního jak hrom kterej budou řešit nejméně dvě ministerstva (ale spíš 3, 4 nebo i víc) najednou.

k tomu všemu databázovej systém napojenej na registr vozidel, systém výběru mýta, PČR, webová aplikace, infolinka a call centrum, síť tisíců registračních/prodejních míst na pumpách, úřadech ORP, poštách, STK... pak rozsahem o něco menší síť servisních míst, který budou řešit neposlušný, ztracený a třeba při nehodách zničený OBU, ale řádově jich bude na celou republiku taky aspoň stovka, spíš i víc. prodejní a servisní místa musí někdo trvale obsluhovat a zásobovat.

budou se muset razantně posílit celníci (=kontrola placení), jak personálně, tak technikou. to jsou stovky aut a tisíce lidí. vychází mi to nejméně na jednu velkou kancelářskou budovu napěchovanou lidma a počítačema (ředitelství) plus tisíce lidí v terénu v krajích, který taky potřebujou kancelářský zázemí v nějakým baráku.

čili projekt za hodně mld Kč. v situaci kdy ještě není vysoutěžený mýto ani pro ty kamióny.
takže máme vymalováno [lol]

to je v naší banánový republice běh na nejmíň 15 let, ale spíš na daleko víc... [crazy]
Pondělí, 06. listopadu 2017 - 18:34:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 890
Registrován: 5-2006
domno87 - tady je to fórum SPZ/RZ. Tady se nediskutuje "zda", ale "jak" (příp. "kde", "odkud" atd.).

Navíc je v tvém návrhu vidět takové to nekritické a laické nadšení novými technologiemi. Identifikační kód auta může být třeba obsažen jako NFC tag v laku vozidla - a přesto je praktičtější mít dobře čitelnou tabulku. I domy a další budovy by mohly mít číslo popisné zakódováno v omítce, ale vsadím se, že tabulky s čísly popisnými a orientačními zůstanou na domech ještě hodně desetiletí.

Když se dnes mluví o autonomním řízení, 99% lidí si představuje, kterak si ráno sedne do autonomního auta, to vpluje do běžného provozu a zatímco "řidič" bude číst noviny nebo spát nebo snídat, doveze ho do cíle. Autonomní řízení bude mít smysl až tehdy, když budou VŠECHNA vozidla v provozu autonomní, budou mezi sebou komunikovat a žádný člověk jim do toho nebude zasahovat. Pak budou schopna dodržovat optimální rozestupy, rychlost, průjezdy na křižovatkách. Maximálně se zvýší se plynulost provozu a prakticky zmizí nehody. Tak je to i s neoznačováním aut RZ. Musely by to mít všechny vozy naráz.
Pondělí, 06. listopadu 2017 - 19:11:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 279
Registrován: 12-2014
Dnes jsem viděl relativně novou RZ od SPM: 5E9 6517. No a na přední značce mu už chyběl stříbrný hologram! Takže značka jako od HICONu. Vzadu hologram zatím má, je jasné, že byl v myčce, neboť před 2 týdny tam ten hologram měl. Jsem zvědavý, jak ty značky budou vypadat po zimě. [pozor]
Pardubický kraj [happy]
OKRESY: 1. Chrudim; 2. Ústí nad Orlicí; 3. Svitavy a 4. Pardubice.

Největší chyba, kterou můžete v životě udělat je mít pořád strach, že nějakou uděláte.
PI
Pondělí, 06. listopadu 2017 - 19:27:44  
Neregistrovaný host
81.90.173.33
Ten ultrabrutálně krutopřísnej megaochrannej superhologram jde dolů nad párou/horkovzdušnou pistolí [wink]
Úterý, 07. listopadu 2017 - 11:33:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2775
Registrován: 6-2007
Plánuje se celeovropsky jednotné mýtné (má logiku) pro všechny typy
dvoustopých vozidel a protože úředníci-navrhovatelé nejsou moc
technicky na výši tak to vidí stále ve formě krabičky za oknem....
Fakt je, že některé spediční firmy mají ve vozech více "krabiček"
na průjez napříč Evropou, což je myslím hodně nepraktické a zbytečně
celkové mýto prodražuje. Každopádně nízký paušál pro soukromá auta
(vigneta)se vyplatil, placení za reálně ujeté kilometry se hodně lidem
prodraží...
www.czechplates.cz
Kde je vůle je i cesta. (George Bernard Shaw)
Pavel2
Úterý, 07. listopadu 2017 - 21:59:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15747
Registrován: 8-2002
výkonový zpoplatnění silnic I. a II. třídy v tuzemsku považuju za jistou formu daně z luxusu, že mám na to abych provozoval auto a vozil si v něm pozadí, a případně si i něco vydělával přepravou menšího monožství zboží.

ale za co chce ten stát platit? za to, že mnohde nejsou obchvaty, jede se přes vesnice, což jednak na delších trasách zdržuje a místním lidem zbytečně komplikuje život? že už dnes jsou ty jedničky tak narvaný autama, že se kilometry nedá předjet? že se furt někde něco kope a opravuje?

kdyby aspoň fungovaly ty vlaky a autobusy, ale pokud se budem bavit o silniční a železniční dopravě v cz, tak jsou problémy na všech frontách.

mám auto = promrdávám peníze, nemám auto = promrdávám čas. vyberte si...

tudíž mýto pro osobáky na českých silnicích považuju za kravinu nonplusultra. chtít platit za existující síť silnic první třídy je z 90% sprosťárna státního aparátu vůči vlastním občanům.
když maut, tak jedině na dálnicích [kladivo]
PI
Sobota, 18. listopadu 2017 - 12:40:02  
Neregistrovaný host
81.90.173.33
První novodobá oficiální dovýroba, co jsem na vlastní oči spatřil [happy]

Sobota, 18. listopadu 2017 - 13:08:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 134
Registrován: 7-2017
Sjezd dvou nízkých královehradeckých značek, jedna se vešla do první stovky, druhá skoro do první tisícovky:
Kůň
Neděle, 19. listopadu 2017 - 21:04:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1583
Registrován: 1-2012
Zdravím, když se mění tabulka RZ při poškození, tak se dává nové číslo nebo dovyrobí původní? Díky.
Každý má právo na můj vlastní názor.
Na K-Reportu již od 09/2005.
Kapitán
Neděle, 19. listopadu 2017 - 22:25:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2422
Registrován: 6-2012
Pokud máš super číslo a nepotřebuješ autem jezdit, udělají ti dupliát. Ale rychlejší/levnější/praktičtější je, odevzdat poškozené a vzít si krásné nové tabulky s novou kombinací, stojí to 450,- Kč a na nic nečekáš.
Neustále toužíme po nových zážitcích a brzy se k nim staneme lhostejnými. Včerejší zázraky jsou dnes běžné jevy. (Nikola Tesla)
Úterý, 21. listopadu 2017 - 00:23:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6774
Registrován: 6-2004
Kapitán: Nedávno mi tu někdo radil koupit si plastové na tu dobu, než se vyrobí nové [happy]. Taky mám "protekční" a nechce se mi ji vzdávat, ale pořád to nějak odkládám dokud je čitelná.
GR
Úterý, 21. listopadu 2017 - 11:16:21  
Neregistrovaný host
94.74.252.12
Někdo tu kdysi radil, že číslice a písmena na značce oživuje nějakým speciálním černým fixem.
A až poletíte na dovolenou někam do JAR na 3 týdny, tak bude optimální čas na odstavení auta a oficiální proces výměny - dovýroby značek za nové se stejným kódem. To se za udržení pěkného protekčního čísla vyplatí.
Úterý, 21. listopadu 2017 - 14:12:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 164
Registrován: 8-2015
Tentokráte spousta značek z prvních sérií různých krajů. Nejprve jedno středočeské sjetí ...

Několik pražských značek ...


Párek Plzeňáků ...

Párek Olomoučanů ...

Po jedné z Vysočiny, Ústecka, Zlínska a Královéhradecka ...


A na závěr salva z jižních Čech.


Kapitán
Úterý, 21. listopadu 2017 - 15:49:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2425
Registrován: 6-2012
Párek Olomoučanů ...
Jeseník a Přerov [happy] Nicméně díky za příspěvek k diskuzi. První série se pomalu ale jistě stávají minulostí budou čím dál vzácnější [happy] Čím větší město, tím je situace horší.
Neustále toužíme po nových zážitcích a brzy se k nim staneme lhostejnými. Včerejší zázraky jsou dnes běžné jevy. (Nikola Tesla)
Čtvrtek, 23. listopadu 2017 - 20:45:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 470
Registrován: 4-2010
Z českých garáží...


Gapa
Pátek, 24. listopadu 2017 - 21:43:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1549
Registrován: 8-2006
Tomu se říká řešení [proud]

Nad lidskou blbostí se nedá zvítězit, ale nikdy se proti ní nesmí přestat bojovat.

chcete dostávat pohledy z celého světa? Registrujte se na www.postcrossing.com/about - posíláte a dostáváte pohledy od ostatních uživatelů
Neděle, 26. listopadu 2017 - 09:55:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10161
Registrován: 7-2006
Něco z jižních Čech - vrak Moskviče v Českých Budějovicích, dost vysoký bezproužek v Nových Hradech a exportka z Roudné:


Regiomap Moravskoslezského kraje - update k 31.10.2017
Relativní rekordy Moravskoslezského kraje - update k 31.10.2017
Regiomap Zlínského kraje - update k 31.10.2017
Neděle, 26. listopadu 2017 - 11:10:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 309
Registrován: 3-2010
Žil jsem v domnění, že pražské RZ dostaly euro-proužky někdy v průběhu 3A9, proto mě trochu překvapil tento Golf s poměrně vysokými čísly, ale bez proužku...
Neděle, 26. listopadu 2017 - 11:17:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 891
Registrován: 5-2006
Frajtkof: pražské euroznačky začaly krabicí 4A00001
Neděle, 26. listopadu 2017 - 14:29:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2568
Registrován: 11-2009
Zde mám náhodné objevy:

1.: https://auto.bazos.cz/inzerat/81501205/MINI-COOPER-16-i-100-KONI- RV2011-JAKO-NOVY.php

je to jeho již 5. inzerát se stejným jménem, lokalitou i telefonemm co jsem viděl. RZeta vydána zase v Pardubicích.

2. https://auto.bazos.cz/inzerat/82352276/INFINITI-FX35-AWD-NAVI-AUT OMAT-XENON-KUZE-BOSE.php

Zde něco podobného, je tam plno prodejních aut od stejného člověka. Tomuto autu by se ale hodil spíše typ 116 než tuten s velkým čtvercem.

Jedno ale mají společně: v minulých dnech proběhla akce PČR se zaměřením na překupníky, kteří mají své bílé koně, kteří auta prodávají pomocí webových inzercí, mezi nimiž byl vzpomenut i tento BAZOŠ.
Dokonce bylo na některá čísla voláno, např. jedno bylo dokonce zcela jiné než uvedeno, u dalšího volaný byl úplně někdo jiný i lokalita, kam si pro auto měl dotyčný zájemce přijet, a poslední varianta byla taková, že prodávající žádné takové auto ani nemá a nevlastní.
Kdo z nás je vinný: "Kdo chce psa bít, vždycky najde si hůl".
Neděle, 26. listopadu 2017 - 14:38:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 310
Registrován: 3-2010
Nestle: Děkuji za osvětu, ty mnou spatřené 3A9 byly o modrý proužek asi jen zdařile doplněny, ale často to vypadalo autenticky (zvlášť u kombinace 3A9).
Pavel2
Neděle, 26. listopadu 2017 - 17:45:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15818
Registrován: 8-2002
frajtkof:
ve všech krajích začaly europroužky na US formátech. Praha zahájila EU éru na hodnotě 4A0 0001, C-kraj 2C6 5586, P-kraj 2P3 4596, S-kraj 4S1 8261, káčka od 1K6 7526 atd.
Neděle, 26. listopadu 2017 - 19:59:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 311
Registrován: 3-2010
Pavel2: Díky, opět jsem v tomhle směru zase o něco chytřejší [ok] [happy]
Kapitán
Neděle, 26. listopadu 2017 - 22:55:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2426
Registrován: 6-2012
ve všech krajích začaly europroužky na US formátech

Kromě Prahy [happy]
Neustále toužíme po nových zážitcích a brzy se k nim staneme lhostejnými. Včerejší zázraky jsou dnes běžné jevy. (Nikola Tesla)
Jirka_R.
Neděle, 26. listopadu 2017 - 23:48:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 271
Registrován: 7-2013
Zaprvé nevím, jestli jsem ve správném „chlívečku“ a zadruhé nevím, jestli již není někde zaznamenaná, ale 014 70-97, bílá Fabie III
Pondělí, 27. listopadu 2017 - 09:20:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3402
Registrován: 9-2006
Jirka_R. (271): Zaprvé nevím, jestli jsem ve správném „chlívečku“ a zadruhé nevím, jestli již není někde zaznamenaná, ale 014 70-97, bílá Fabie III

Tak vojenské značky (VPZ) se píšou (a snímky vkládají) do komory Historie SPZ a PZ [wink]. Nejlepší report je, když kromě značky uvedeš i její typ (pokud ho neznáš, tak co to bylo za tabulky – jednořádky, dvouřádek, barva apod.), samozřejmě značku, typ a model, barvu, kde a kdy jsi ji viděl (cestou necestou, na nějaké akci, DOD, Dny NATO apod.) a nejlepší pak je, když jsi vybaven fotoaparátem a uděláš tříčtvrteční pohled zepředu i zezadu, což je nejlepší identifikace pro zápis do tabulky apod., za což ti budou spotteři vděční [ok][happy].
.
S vůní páry a strojního oleje ... www.sentinel.cz
Vše, co jste dosud nenašli, najdete tady ... www.feudal.cz

Poznávací značky v Čechách, na Moravě a ve Slezsku zde
Pondělí, 27. listopadu 2017 - 22:37:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1728
Registrován: 4-2010
Zender: ty veteránský "105" jsou fakt hustý ... [coze]
V JMK sbírce mi chybějí série RZ: 9B2 1BE 1BH 1BJ 1BN 1BP 1BR 1BS 1BT 1BU 1BV [jidlo]
[new] --->MDCCCXXVII<---[new]
Úterý, 28. listopadu 2017 - 12:35:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1641
Registrován: 3-2010
RUL 10161 bílý Moskvič má Rakouskou dálniční známku. Jenže nejsem z fotky (kvůli rozlišení) schopen určit typ a rok. Má ji dokonce umístěnou tak, jak má být.
Úterý, 28. listopadu 2017 - 13:27:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7295
Registrován: 5-2004
Voy: Jenže nejsem z fotky (kvůli rozlišení) schopen určit typ a rok.

Desetidenní na rok 2015[wink].
Středa, 29. listopadu 2017 - 21:47:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 145
Registrován: 1-2007
Občas jsem tu zahlédl nějaké komentáře k tomu, že rozdělení dodávek RZ od SPM neodpovídá příslušnému obsahu přílohy smlouvy, na jejímž základě MD u SPM značky objednává.

Dnes jsem si tohoto nedostatku všiml na vlastní oči, když jsem zjistil, že na autě půjčeném od dealera, který sídlí v Průhonicích (ORP Černošice), vozím RZ, která spadá dle objednávky na 3Q 2017 do bloku Mladé Boleslavi. V malém TP je otisk razítka MÚ Černošice, takže se dá možnost přihlášení v Mladé Boleslavi vyloučit.

Pěkný bordel nám v tom dělají...
Středa, 29. listopadu 2017 - 22:18:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2780
Registrován: 6-2007
Vám jo, ale pokud existuje krajské kódování, tak to nehraje vůbec žádnou roli [wink]
www.czechplates.cz
Kde je vůle je i cesta. (George Bernard Shaw)
Rike
Čtvrtek, 30. listopadu 2017 - 18:00:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 726
Registrován: 11-2010
Strýček buck: Co to bylo konkrétně za cedulku, to bys prosím z paměti nevyškrábnul? Stačí první dvě čísla posledního čtyřčíslí.
S-analýza i RZNP zcela online!
Čtvrtek, 30. listopadu 2017 - 22:59:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2570
Registrován: 11-2009
Jak to tady nebo vedle čítám, co se dnes v SPM a na jednotlivých ORP děje, musím konstatovat, že se potvrzují má slova o totálním bordelu v současném systému výroby a distribuce. [ko]
Příslušnost RZET k ORP z objednávek MD je tak akurát králíkům pro srandu a dohledání bude čím dál tím složitější i vlivem další novelizace vyhlášky, která proběhla. Věřím, že řadu poctivých terénních pozorovatelů o tento koníček ztratí zájem.
Ještě větší bude bordel, až všechny ORP vyčerpají RZety od Hiconu. To bude následovat, nebo už vlastně následuje, něco jako "pásová linka na výrobu aut a jejich rozptýlený odliv kamkoliv".

Musím říci: Zlatej minulý systém a distribuce RZET prostřednictvím Hiconu a to mi nikdo nevymluví. Tato tzv. inovace ve finančních úsporách se hodně a hodně nepovedla.
Kdo z nás je vinný: "Kdo chce psa bít, vždycky najde si hůl".
PI
Pátek, 01. prosince 2017 - 00:36:37  
Neregistrovaný host
81.90.173.33
Když se oprostím od svého přesvědčení založeného na zkušenostech, že ty nový značky stojej kvalitativně za hovno (mizející černá už po vyndání z fólie, odlupující se superochranný znáčky, obrysy raznic znatelné i při čelním pohledu, schopnost SPM vypustit tabulku s různě velkými písmeny...), tak nechápu, v čem by měl být problém. Céčko jako Céčko, proto se přece to krajský kódování dělalo, a fakt, že nějakejch pár bláznů trápí, že značku určenou pro ORP Horní Prdelákovice vydalo ORP Dolní Kokotín, je právem každýmu u zadku.
Pavel2
Pátek, 01. prosince 2017 - 06:10:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15832
Registrován: 8-2002
to je právě ta věc, 99% lidí v týhle zemi je uprdele jestli značka vyrobená dle objednávky pro Mladou Boleslav byla vydaná třeba v Kolíně. ale těm několika bláznům který spočteš na prstech ruky to dělá v tabulkách naprostej mrdník.

ono je to vlastně úplně jedno, jak říkáš Céčko jako Céčko, ale krásně to ukazuje, jak naše státní správa pracuje. takže zobecněno se nesmíme divit, že je v našem státě bordel, když si každej dělá co chce.

buď tady máme nějaký pravidla a jedeme podle nich, tedy panuje ŘÁD, systém se chová očekávatelně a předvídatelně, anebo si to každej dělá jak chce (zpravidla tak aby to měl nejjednodušší) a pak se nesmíme divit, že postup A-B-C nedá výsledek DEFGH, ale jednou BFLMPSVZ, podruhý TZURX a potřetí MJUGB.

je to dobře nebo špatně? toť otázka přímo hamletovská [happy]
já tomu říkám východní bordel, jelikož pořád mám pocit, že např. v Německu nebo nedejbože v Rakousku by se taková věc stát nemohla, resp. byl by z toho skandál. Česká republika je prostě most mezi východem a západem a dlouhodobě se moc nedaří posouvat to k tomu západu.

edit: oprava skloňování koncovek:-)

(Příspěvek byl editován uživatelem pavel2.)
PI
Pátek, 01. prosince 2017 - 09:40:49  
Neregistrovaný host
81.90.173.33
No a já právě v tomhle ten bordel nevidím. Dle vyhlášky o registraci vozidel je C Jihočeský kraj. A jestli 8C1 8118 vydají v Budějovicích nebo v Krumlově je přece úplně šumafuk, ne? To větší problém vidím v možnosti registrovat svoje auto kdekoliv po republice, čímž ztratila písmena svou funkci.

Nedemonstroval bych na tomhle příkladu (ne)funkci naší veřejný správy (byť k ní mám také mnohé výhrady); jak sám píšeš, pro VS je to zjednodušení, zákon se neporušuje, lidi svoje značky, který jsou nově navíc levnější, dostávají, a život jde dál.
Sobota, 02. prosince 2017 - 00:55:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2869
Registrován: 6-2011
Taky se mi to nelíbí, ale z hlediska přehlednosti systému to dělá menší bordel než možnost nechat při koupi na autě starou RZ. (možnost vyzvednout RZ na kterémkoli úřadě dělá bordel jen u obcí spádových do jiných ORP než ve kterých jsou...třeba celý Rokycansko je spádový do Plzně, začátkem roku vydávaly měsíčně 199RZ, nyní asi 101RZ. V celokrajským měřítku je to možná dokonce přínos, někteří lidé bydlí jinde než mají trvalé bydliště)
Zábava nekončí, jen se modifikuje. Jestli budou krabice rozdávány ORP napřeskáčku, tak by nás muselo být pětkrát tolik abychom vysledovali to co teď, ale co - budu sledovat ORP Rokycany a Kralovice a zas to bude něco novýho...
TC 51-80

K-anlýza zde!
Garfield
Sobota, 02. prosince 2017 - 14:11:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12473
Registrován: 10-2004
6S6 0000
Neděle, 03. prosince 2017 - 00:12:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 146
Registrován: 1-2007
Rike: Konkrétně to je 4SI 68xx. Datum registrace 09.11.2017.
Rike
Neděle, 03. prosince 2017 - 11:08:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 727
Registrován: 11-2010
Strýček_buck: Díky! Tak teď už nevím, co si mám o těch Černošicích myslet...
S-analýza i RZNP zcela online!
Neděle, 03. prosince 2017 - 22:50:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2781
Registrován: 6-2007
ad 6332
...Zábava nekončí, jen se modifikuje. Jestli budou krabice rozdávány ORP napřeskáčku, tak by nás muselo být pětkrát tolik abychom vysledovali to co teď, ale co - budu sledovat ORP Rokycany a Kralovice a zas to bude něco novýho...
Je patrné, že objednávání, které už je v rámci ORP pomalu formalitou, přejde na jinou úroveň jednoduše proto, že v tom lítá moc peněz. Kdo se orientuje v obchodě dobře ví, co je to objednávka zboží "do komise" a co "na tvrdo" na fakturu.
ORP si už nebudou objednávat na účet MD libovalná množství aniž by nesla odpovědnost za realizovaný prodej (komise). Odpovědnost za objednávky a ve finále i financování těchto objednávek se přenese tam, kde se "prodej" realizuje. Že na to současná legislativa není připravena = dosavadní úprava nepředpokládá, že by si jednotlivé ORP objednané sady RZ někde kupovaly když jejich prodejem (úřední poplatek) je jim kompenzován nárok na DPH, je nabíledni.
Všechny ty nerovnoměrnosti se budou hromadit až do okamžiku, kdy to tzv. praskne. Co bude pak, lze předvídat, ale jak rychle, to v křišťálové kouli nevidím.
Dobrý příklad možného průběhu je aktuální skandál s odstraňováním nepovolených reklam u dálnic.
MD má tu drzost tvrdit, že na to nemá lidi, a že za víc jak čtvrt roku dokázalo sepsat 50 výzev k odstranění z celkového množství 3.500. V tomto případě to nikoho moc netlačí - řidiči budou holt dlouho koukat na napodobeniny české vlajky.
Chybějící peníze v rozpočtech mnoha ORP budou ovšem problém a dílčí nedostatek jednotlivých typů RZ jakbysmet. Jinak řečeno, budeme opět svědky jedné z úkázek neschopnosti českých úředníků.
A když už jsem u toho - připomínat českým řidičům, že si nevyměnili ŘP za nové modely je drzost na entou. Proč by měli? Aby si nějaká firma opět vylepšila rozpočet a úředníci měli nějakou práci?
Proč nemůžou platit ŘP z éry komunistické vlády když to jde v sousedním Německu a to dobře na dalších 20 let? Nemluvě o Rakousku a dalších zemích Záp. Evropy? Buzerace obyvatelstva aby si snad náhodou nemyslelo, že je pánem ve svém domě...
www.czechplates.cz
Kde je vůle je i cesta. (George Bernard Shaw)
Kapitán
Neděle, 10. prosince 2017 - 08:33:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2431
Registrován: 6-2012
Když v roce 2004 přišla první objednávka typu 115/116 (4A1, 3B2, 2C6..), byla to samostatná kvartální objednávka, nebo nějaký mezičlánek mezi II.Q 2004 a III.Q 2004? Nějak se nemůžu dopočítat [uhoh]

(Příspěvek byl editován uživatelem kapitán.)
Neustále toužíme po nových zážitcích a brzy se k nim staneme lhostejnými. Včerejší zázraky jsou dnes běžné jevy. (Nikola Tesla)
Neděle, 10. prosince 2017 - 09:32:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4634
Registrován: 12-2007
Já to mám v anče psaný jako mezičlánek, přišly v III. Q 2004, ale byla to oddělená objednávka.
Neděle, 10. prosince 2017 - 20:52:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1651
Registrován: 3-2010
SPM a HICON exportky jedoucí náhodou za sebou po dálnici u našich bratrů.

Středa, 13. prosince 2017 - 17:45:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 406
Registrován: 6-2010
Moc sem nechodím, ale tento týden jsem měl celkem kliku na nízké "úlovky" [wink]
Sobota, 16. prosince 2017 - 13:23:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2883
Registrován: 6-2011
1.Q.18 a 1.Q.18 - historická a sportovní
TC 51-80

K-anlýza zde!
Úterý, 19. prosince 2017 - 17:13:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1763
Registrován: 4-2014
Jestli je někdo chcete...... dělám vánoční úklid.
Úterý, 19. prosince 2017 - 20:50:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 473
Registrován: 4-2010
Doplnění k mému příspěvku (470): Datum výroby V 31-41 25/04/04
Středa, 20. prosince 2017 - 08:13:06  
Neregistrovaný host
81.90.173.33
Tak pokud by, Bobeshi, byla nějakým způsobem k mání ta 6C6, ujal bych se jí [happy]
Středa, 20. prosince 2017 - 10:23:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1765
Registrován: 4-2014
PI, jestli chceš, pošlu ti je fšechny, nechce se mi to posílat po jedné, nic za to nechci. Kdyžtak mi napiš adresu do mailu.
PI
Středa, 20. prosince 2017 - 19:31:21  
Neregistrovaný host
81.90.173.33
Psal jsem Ti mejla [happy]
Jiří XI.
Pátek, 22. prosince 2017 - 19:15:50  
Neregistrovaný host
89.24.48.97
Omlouvám se za pitomý dotaz naprostého nováčka, prosím, vysvětlil by mi někdo, zda z typizované SPZ se dá poznat nejen kraj, ale i okres, a jak nabíhají regulerně číslice? Příklad, následuje správně po 1A19999 1A20000 nebo 2A10000 nebo co vlastně?
Pátek, 22. prosince 2017 - 21:28:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 169
Registrován: 7-2017
Jiří XI. Číslice nabíhají tak, jak jste řekl poprvé: po 1A19999 je 1A20000
S prvním dotazem nepomůžu, někteří uživatelé se v tom ale vyznají [happy]

(Příspěvek byl editován uživatelem JFK.)
Jiří XI.
Sobota, 23. prosince 2017 - 02:31:52  
Neregistrovaný host
94.113.139.164
Děkuji.
(Prý příspěvek musí mít véc jak dvě slova, jinak ho systém nevezme, tak tady je slov hned dvacet čtyři, to snad bude stačit.)