Diskuse » Archiv 2017 » Železnice » „Buštěhradka“ a okolí » Archiv diskuse „Buštěhradka“ a okolí do 07. 12. 2017 předcházející | další

Archiv diskuse „Buštěhradka“ a okolí do 07. 12. 2017

dolů
   autor příspěvek
Čtvrtek, 23. listopadu 2017 - 18:54:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 193
Registrován: 8-2017
cpát za cenu velkých investic do vlaku cestující na starých nekapacitních jednokolejkách okolo Prahy

Kde vidíte ty velké investice? Postavit perón a obnovit asi tak 2 km kolejí na hotovém spodku + 6 výhybek je za pár drobných oproti tomu nějak vyřešit přetížení hlavních tratí, což znamená vždy novostavbu, na Beroun dokonce skoro celou v tunelu.

Cpát motorák odněkud ze 122 za každou cenu do centra města je nesmysl a hlavně to užírá kapacitu vlakům, ve kterých tou dobou jede 600,800 lidí.

Ano, v případě výluky nebo mimořádnosti samozřejmě ať je vlak od Semmeringu první, co se zařízne. Ale vzhledem ke kapacitě zbytku 171 není reálně tu trasu, kterou ten vlak vyžírá, věnovat vlaku ve kterém pojede 600-800 lidí.
Ohledně zajíždění vlaků od Hostivic na Hlavák si taky nejsem zcela jist jeho dlouhodobou udržitelností, ale ukončovat cokoliv na Společném by byla docela prasárna.


já bych tedy radši nechal tyhle jednokolejky tak, aby tudy mohla projet také nějaká nákladní doprava bez mnohahodinového čekání, protože jinak to, co se tam veze, bude za pár měsíců nebo let v kamionech.

Ta nákladní doprava aktuálně sestává z jednoho manipuláku, který za bezvýlukového stavu jezdí přes Dejvice, neb obsluhuje Ruzyň a je to kratší. Vidíte tam potenciál růstu?

Lidi, co nejsou úplný socky a v práci musej makat, se chtěj do té práce a zpátky dostat rychle, pohodlně a hlavně spolehlivě - což třeba jednokolejné tratě u SŽDC moc nesplňujou - výluk s NAD je hafo, od prořezávání křoví (zásadně přes pracovní den), přes dlouhé mnohaměsíční výluky s několika variantami NAD.

Tak ony zácpy na P6 taky dokážou udělat svý, stejně tak spolehlivost autobusů na celém Kladensku v poslední době.
Je těžký tohle generalizovat, jsou naopak lidi, co si rádi vyčistí hlavu procházkou.

Uvědomte si, že normální lidi nepojedou vlakem jen proto, že to je vlak a že v novinách píšou, že to je prý ekologičtější - ty zajímá časová dostupnost, rychlost, modernost a spolehlivost.

Souhlas, o modernosti píšu, rychlosti dokáže vlak docílit vyšší i na těch jednokolejkách a co do spolehlivosti si myslím vlak s autobusem můžou podat ruce.
Mladějov
Čtvrtek, 23. listopadu 2017 - 19:04:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11469
Registrován: 3-2007
>Je těžký tohle generalizovat, jsou naopak lidi, co si rádi vyčistí hlavu procházkou.

To jo, ale dobrovolnou [biggrin]
Ne potmě v dešti a zimě - jako třeba teď, v listopadu. Nehledě na to, že směrem do fachy nemám teda náladu se napřed někde procházet.
A podstatnou bych viděl na těch jednokolejkách i ty NAD - když vezmu, jak často je NAD třeba na 070 mezi Prahou a Boleslaví a jaký je to opruz s minimálně dvěma přestupy a třeba i VJŘ s předčasnými odjezdy..tohle v autobuse nemusím řešit.
Čtvrtek, 23. listopadu 2017 - 22:52:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11413
Registrován: 5-2004
Zapominate jednak na to ze v okoli tech jednokolejek je sit okresek v parametrech prvni republiky a s povrchem z dob sociku akorat asi 20x zaplatovanym a hrbatym. A kdyz uz ten bus vydrnca na statni tak poskakuje v zacpach a kolonach u letiste. Takze sic jede k metru 10 minut (coz neni pravda ani z tech stredoplk) na papire lec rano do prahy tech 10 bude spis 15-40...

Tudiz on by si i ten sukafon lidi nasel, jen jaksi nema kudy jet. A jestli se nekdy skutecne zacne resit bustehradka tak nebude vubec mit kudy leta.

A nutna podminka fungovani je dojezd do centra, napajec na metro je k hovnu. Staci sledovat stav po zavreni negrelaku natoz ted kdy jezdi nad z kladna do dejvic.
Pátek, 24. listopadu 2017 - 08:05:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8137
Registrován: 4-2003
M250.0:Koukám vedle, jak rád vytahuješ na ostatní jejich dříve vyřčené názory, tak se tě taky musím zeptat, kde jsou ty davy cestujících zpoza Krahulova na hrbaté, které jsi před nějakou dobou věštil.

Na trati 173 přestává konečně stačit dvoudílná regionova, takže na lince S6 růst je. Na lince S65 růst není - linka dosáhla maxima svých možností. Jediná možnost, jak lince S65 pomoci, by bylo jí protáhnout do Kladna, nikoliv do Středokluk. Ovšem v Praze už nezajíždí Na Knížecí, což jí na potenciálu silně ubralo.


Kde vidíte ty velké investice? Postavit perón a obnovit asi tak 2 km kolejí na hotovém spodku + 6 výhybek je za pár drobných oproti tomu nějak vyřešit přetížení hlavních tratí, což znamená vždy novostavbu, na Beroun dokonce skoro celou v tunelu.

2 km kolejí na hotovém spodku a šest výhybek? Kde to je? To jsou výhybny Žvahov a Stodůlky?

Ohledně zajíždění vlaků od Hostivic na Hlavák si taky nejsem zcela jist jeho dlouhodobou udržitelností, ale ukončovat cokoliv na Společném by byla docela prasárna.

Když se tak hezky ustoupilo ručnímu nářadí do lesa, přičemž ruční nářadí do lesa do konce GVD 2016/2017 se neobtěžovalo začít cokoliv dělat, tak se nesmíme divit. Mezi námi, ještě to vidím na dalších několik let, kdy ruční nářadí do lesa bude žvanit o svých plánech, přičemž po celou dobu mohla být S65 ukončena Na Knížecí. Přesměrovat vlaky na hlavní nádraží mělo smysl až tehdy, kdy by skutečně došlo k tomu, že by bylo potřeba zahájit výstavbu nové čtvrti. A k tomu ještě pár let nedojde a změnu s ukončením S65 v Praze by přitom šlo udělat prakticky ze dne na den.



Tak ony zácpy na P6 taky dokážou udělat svý, stejně tak spolehlivost autobusů na celém Kladensku v poslední době.

Vzhledem k tomu, že stejně jednou povede na letiště metro A, o čemž se zase začíná hovořit, tak nějaký Středoklucký šukafónek pak stejně nikoho nebude zajímat. Na magistrátě přišli konečně na to, že trasa metra D je moc velké sousto, tak přemýšlí, jak protáhnout trasu A. Pokud by se to někomu podařilo, tak si zajistí politickou nesmrtelnost [biggrin].

Mladějov:Jsem zvědav, za jak dlouho se tady dozvíme, že jsi škůdce železnice a že procházka je přece zdravá a lidi jsou líní a naši rodiče či dědové to taky tak dělali.

Čekám na to, nebylo by to poprvé, co bych se to dozvěděl [biggrin].


Petr vlček:Tudiz on by si i ten sukafon lidi nasel, jen jaksi nema kudy jet.

Našel by si tak leda duševně onanujícího Petra vlčka a to by bylo vše. S65 mezi Rudnou a Hostivicemi si ty lidi stále nějak nemůže najít, že ano?
Pátek, 24. listopadu 2017 - 08:50:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2647
Registrován: 7-2003
Na magistrátě přišli konečně na to, že trasa metra D je moc velké sousto, tak přemýšlí, jak protáhnout trasu A. Pokud by se to někomu podařilo, tak si zajistí politickou nesmrtelnost [biggrin].

To je pouhé odkládání problému do nekonečna. Trasa D je potřeba, protože Nuselský most potřebuje opravit a to včetně zastavení provozu souprav metra. Vše co se teď realizuje má zpoždění minimálně 10 let.
Mladějov
Pátek, 24. listopadu 2017 - 09:13:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11470
Registrován: 3-2007
No já hlavně nevím, proč má někde těsně u Prahy jezdit solo šukafon a cpát se v Praze až na hlavní nádraží, když nejsou trasy a jakékoli škytnutí provozu či nedejbože výluka bořej včasnost brutálně).O tom jsem psal myslím dost srozumitelně (a úplně stejně to platí i třeba pro KŽC Čakovice - Masna, přece nejde o dopravce, ale o jev).

Já naprosto beru, že se něco (nová linka) zkusí, že některá se chytne a jiná ne, ale nemůžu přeci to vzduchovozičskou provozovat do skonání světa jen kvůli tomu, že je někdo šotouš a populista.

To platí nejen u S65, to je halda MHD linek v Praze.
Důsledky totoho hloupého populismu už se rýsujou : Omezování provozu v metru, nevypravování některých spojů MHD, omezování metrolinek a nejvytíženějších tram linek nás čeká..no a celé sítě taky : Do 12.1. prázdninový provoz v celé síti MHD Praha.

Trochu jsme odbočili, ale to jsou úplně konkrétní důsledky plýtvání.
Překvapuje mne, Petře, že tohle nechceš vidět a bojuješ za každej pitomej šukafon se šesti lidma, kterej stojí tolik, jako pět autobusů. Viz výše.

(Příspěvek byl editován uživatelem Mladějov.)
Pátek, 24. listopadu 2017 - 09:35:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 264
Registrován: 10-2013
Na 1227 v 13:22 z Rakovníka pojede řidičák 221+3xBdtn+750.705+714+3xBdtn[pozor][pozor][fotic] Cvakněte to někdo prosím [jidlo]
Pátek, 24. listopadu 2017 - 10:22:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 194
Registrován: 8-2017
Na trati 173 přestává konečně stačit dvoudílná regionova, takže na lince S6 růst je.
Skutečně mezi Nučicemi zastávkou a Berounem? [uhoh]

Na lince S65 růst není
Mj. proto, že za poslední čtyři roky už je tam třetí verze grafikonu a navíc přestalo fungovat Knížecí. Což neznamená, že po ustálení grafikonu a vytvoření solidních přestupů tam ten nárůst nebude, viz výše.

2 km kolejí na hotovém spodku a šest výhybek? Kde to je? To jsou výhybny Žvahov a Stodůlky?
Přibližně, vč. Jinonic. Nehodlám se nimrat v tom, jestli je těch kolejí 2 nebo 2,5 kilometru a těch výhybek 6 nebo 7.

o čemž se zase začíná hovořit
O vlaku se taky už několikrát začalo hovořit a výsledek vidíme.

Mladějov: když nejsou trasy
Kdyby nebyly trasy, tak tam prvně přestanou jezdit soupraváky (ať už ty opravdické žluté nebo ty zveřejněné modré).
Mladějov
Pátek, 24. listopadu 2017 - 10:42:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11475
Registrován: 3-2007
>Kdyby nebyly trasy, tak tam prvně přestanou jezdit soupraváky (ať už ty opravdické žluté nebo ty zveřejněné modré).

Jo. A soupravy se budou čistit a zbrojit vodou na hlavním, žejo.
To se kdysi dělalo, dokonce tam bylo hafo odstavných kolejí na východní straně kvůli tomu.

Já bych chtěl mít ten váš zjednodušenej šotopohled, že prostě je potřeba všude furt přidávat vlaky a spoje, jak je to bezva a jak pak budou všichni jezdit vlakem.
A nevidět souvislosti ekonomické, demografické, technické, fyzikální, politické...
A ty, co poukazujou na skutečnost, myšlenkově "smazat" jako brzdiče pokroku.
Mmch třeba zelení to dělaj úplně stejně.
Máte to fajn.
Pátek, 24. listopadu 2017 - 10:48:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8142
Registrován: 4-2003
M250.0:Skutečně mezi Nučicemi zastávkou a Berounem?

Kupodivu i tam. Vráž má 1139 obyvatel, Loděnice má 1826 obyvatel. I přes to, že jsou zde četné autobusové spoje, tak zejména v případě Loděnice jde o obec 3 x větší, než Kněževes. Kupodivu i docházkové vzdálenosti na vlak jsou jak ve Vráži, tak i v Loděnici menší, než v Kněževsi, Dobrovízi a Hostouni....
Pátek, 24. listopadu 2017 - 11:04:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 196
Registrován: 8-2017
Mladějov: Tak když to nejde na ten Smíchov nejezdit, tak mi řekněte, jak to dělaly ČD letošní grafikon, kdy tam točil snad jen 546/141 (pokud jsem něco nepřehlídl). Od příštího se tam objeví rychlíky z 010.
RJ bude odejit tak jako tak, takže se naopak uvolní.

Bram: Jasně, číslíčka počtu obyvatel jsou hezký, ale když jsem tam jel naposled, tak nás jelo v odpolední špičce za Krahulov 6. V konkurenci 380, která jede pořád a na to samý metro, kde si člověk navíc sedne a nemusí se cpát až na Smíchově do plnýho, nemá ten vlak moc šanci.
Loděnici navíc ničí "syndrom Zdice" (stanice za dálnicí).
Pátek, 24. listopadu 2017 - 11:18:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8145
Registrován: 4-2003
M250.0: Jasně, číslíčka počtu obyvatel jsou hezký, ale když jsem tam jel naposled, tak nás jelo v odpolední špičce za Krahulov 6.

Jenže pro lidi použitelně (tj. tak často, aby si všimli, že tam vlak jede) to za Krahulov ve směru od Prahy jezdí teprve tento GVD. V odpolední špičce jsem tam tedy zaznamenal počty lidí vyšší. Ovšem netvrdím, že číslo 15 je nějaký zázrak, to rozhodně ne. Ale je vidět, že lidé už vlak zaznamenali.

V konkurenci 380, která jede pořád a na to samý metro, kde si člověk navíc sedne a nemusí se cpát až na Smíchově do plnýho, nemá ten vlak moc šanci.

Jenže ze Smíchova může jet i tramvají na Anděl a metrem pojede do centra pár stanic, čili to se dá ještě vydržet. Ovšem cpát se na Butovicích do busů SIDu či na Zličíně do 380 či busů SIDu, není nic moc. Tam se jezdí zásadně na stojáka, když přijdu na tyto autobusy později, než deset minut před odjezdem. To je to, co je na nich uživatelsky dost nepříjemné - vystát frontu a pak ještě stát autobusu. Pro autobusy ale hovoří něco jiného - snadná dostupnost kancelářských komplexů mezi Zličínem a Smíchovem, v tomto směru vlak na trati 173 objektivně prohrává a nelze na tom nic změnit.
Pátek, 24. listopadu 2017 - 11:38:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 153
Registrován: 11-2014
Mladějov:
Myslím, že po dobu výluky Negreliho viaduktu S65 na hlavák smysl má. Ale během výluky by to chtělo vyřešit zaústění Semmeringu do Smíchovského nádraží, případně prodloužení pochodu z haly smíchovského nádraží až na Společné nádraží.

Jinak od nového GVD bude mít konečně S65 v Hostivicích
přípoje po celý den v obou směrech. Takže když se s jízdním řádem nebude několik let hýbat, tak by se to snad mohlo konečně chytnout a začne tím jezdit dost lidí aby se naplnila alespon 810
Ještě by to teda chtělo vylepšit ranní špičku posunem prvních dvou vlaků do dřívější časové polohy, aby vyjížděly z Rudné v 5:22 a 6:22 a z Hostivic v 5:40 a 6:40
Mladějov
Pátek, 24. listopadu 2017 - 11:50:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11480
Registrován: 3-2007
>Loděnici navíc ničí "syndrom Zdice" (stanice za dálnicí)

No a to je přesně ono - vy konstatujete, že ničí, 99% dojíždějících jsou za možnost být rychle v Praze vděční.

To je ta šotouší umanutost vlakem (za každou cenu) a je to velmi symptomatické.

Vše.
Pátek, 24. listopadu 2017 - 12:13:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 197
Registrován: 8-2017
Mladějov: Ve svém svatém boji proti šotouštví přestáváte vnímat kontext, tak to napíšu víc polopaticky:
Tím, že je nádraží v Loděnici (stejně jako ve Zdicích) umístěno na druhé straně dálnice než obec a přístup k vlaku tedy vede nepříliš hezkými místy, klesá ochota lidí na takovou stanici chodit. Čili počet obyvatel sám o sobě není příliš relevantní, je třeba zohlednit další faktory.

Kde v tom vidíte šotouší umanutost vlakem (za každou cenu), prosímpěkně?

Bram: Jenže pro lidi použitelně (tj. tak často, aby si všimli, že tam vlak jede) to za Krahulov ve směru od Prahy jezdí teprve tento GVD
Aha, takže na 173 se může čekat, než si lidi zvyknou, zatímco jinde ne. No konečně jsme se dostali k jádru pudla.
Připomenu, že 121 jezdí teprve 2 roky (a narozdíl od 173 tam předtím léta nejezdilo vůbec nic) a 122 začne jezdit použitelně (= pravidelně a s vazbami) teprve od prosince.
Pátek, 24. listopadu 2017 - 12:17:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8147
Registrován: 4-2003
M250.0:Aha, takže na 173 se může čekat, než si lidi zvyknou, zatímco jinde ne. No konečně jsme se dostali k jádru pudla.


Na to, až se chytne S65, se čeká asi šest let. Na to, jestli se chytne 173, se teď bude čekat právě jeden rok, ješitnej umanutej šotouši [biggrin].
Mladějov
Pátek, 24. listopadu 2017 - 12:25:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11484
Registrován: 3-2007
Já nebojuju proti šotoušství, já se snažím bojovat proti omezenosti.
Jestli si někdo fotí vláčky, je to jeho koníček. Jestli projíždí tratě, taky.
Ale když někdo zuřivě požaduje železniční osobní dopravu na každém metru sítě bez ohledu na cokoliv, a ještě kritizuje, tak je ..omezený.

Jinak na S65 se "čeká" už minimálně pět let. Jenže Ropid miluje motoráčky.

(Příspěvek byl editován uživatelem Mladějov.)
Pátek, 24. listopadu 2017 - 12:34:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 198
Registrován: 8-2017
Bram: Na to, až se chytne S65, se čeká asi šest let.
Během kterých se každý rok vexluje s časovými polohami a aktuálně neexistuje rozumný přestup na metro.
Takže výchozím bodem bude spíš letošní prosinec, kdy konečně vzniknou vazby v Hostivicích a přestup na metro aspoň v Jinonicích. Pak můžeš ty stopky spustit.

ješitnej umanutej šotouši
Došly argumenty?

Mladějov: zuřivě požaduje ... a ještě kritizuje
To tady dělá kdo?
Evidentně jste můj příspěvek 196 nepochopil (nevadí, stane se), ale nechápu, proč to máte potřebu maskovat kecama o omezenosti.

Ad S65 viz výše.
Pátek, 24. listopadu 2017 - 12:46:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8148
Registrován: 4-2003
M250.0:Během kterých se každý rok vexluje s časovými polohami a aktuálně neexistuje rozumný přestup na metro.

Ty nerozumíš podstatě věci: Musí existovat zdroj cestujících a cíl cestujících. Na S65 není to první od začátku, to druhé už není skoro rok. Chci vidět toho šílence, co má zájem přestoupit v Hostivicích v půli své cesty, když může sedět a podřimovat z Kladna až na Vlatvskou a pak skočit do metra.


Došly argumenty?

Nejsem ten, kdo v rámci své umanutosti snáší čím dál tím pitomější argumenty [biggrin].
Pátek, 24. listopadu 2017 - 12:59:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 199
Registrován: 8-2017
Třeba má ten šílenec cíl v oblasti Smíchova/Jinonic*, případně v oblasti, kam se dá na Smíchově/Jinonicích přestoupit.
Pochopitelně takových cestujících bude míň, než těch, co mají cíl v oblasti Dejvic a na metru C, proto je zcela správně vedena přímá linka od Kladna přes Dejvice.

*Povšimni si, prosím, že tebou zmíněná nevýhoda 173 (nepoužitelnost pro dojížďku mezi Zličínem a Smíchovem) se tady aspoň částečně smazává (banka na Radlické a přímo na Jinonicích FHS a nové kanceláře místo Waltrovky).
Mladějov
Pátek, 24. listopadu 2017 - 13:11:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11486
Registrován: 3-2007
Tak s tou omezeností jsem to myslel obecně, ne přímo na vás, s váma se ještě dá diskutovat, to jsou tady jinší exoti.

Klidně si ty lidi do šukafonu na každé prdelní lokálce cpěte dál a myslete si, jak tím konáte dobro, já se vám marně pokusil naznačit, že to je mnohdy a mnohde kontraproduktivní a přímo hloupé, no ale vy si stejně, jak koukám, nedáte říct, natož abyste přijal ěnkteré zde řečené důvody a argumenty.

Prostě musej jezdit vlakem, když tam vedou koleje. Mně je to jasné už dávno.

Všechno k tomu.
Pátek, 24. listopadu 2017 - 13:21:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8149
Registrován: 4-2003
Tak ještě jinak: Aby S65 měla dostatečný zdroj cestujících, musela by jezdit přímo z Kladna. Vlak na Kladně je na tom s pěší dostupností nic moc a pokud by ještě někdo měl přestupovat v Hostivicích, tak se na to vykašle.

M250.0:Pochopitelně takových cestujících bude míň, než těch, co mají cíl v oblasti Dejvic a na metru C, proto je zcela správně vedena přímá linka od Kladna přes Dejvice.

Viz výše - přestup v Hostivicích odrazuje.

*Povšimni si, prosím, že tebou zmíněná nevýhoda 173 (nepoužitelnost pro dojížďku mezi Zličínem a Smíchovem) se tady aspoň částečně smazává (banka na Radlické a přímo na Jinonicích FHS a nové kanceláře místo Waltrovky).

To je všechno hezký, když ale není zdroj cestujících, tak vlaky budou stále nevyužity. Již před lety jsem tu psal, že přímý jedině přímý vlak Kladno - Hostivice - Na Knížecí by se chytl. Ostatně, když takových pár vlaků nějakou dobu kvůli výlukám jezdilo, tak byly i využívány celkem slušně. A to moc dlouho nejezdily. Jenže ROPID prostě chce mít vlaky linky S65 mezi Rudnou a Hostivicemi a basta!
Pátek, 24. listopadu 2017 - 14:12:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 200
Registrován: 8-2017
Mladějov: Klidně si ty lidi do šukafonu na každé prdelní lokálce cpěte dál a myslete si, jak tím konáte dobro ... Prostě musej jezdit vlakem, když tam vedou koleje. Mně je to jasné už dávno.
Podsunout a pak s tím horečně polemizovat - to je správná strategie diskutéra na K-Reportu.

Bram: přestup v Hostivicích odrazuje.
Jo, to beru jako relevantní argument. Ale neviděl bych to tak tragicky:
- ten přestup je celkem pohodlný - vlaky zastaví pár metrů od sebe, vše je v úrovni
- Hostivice samotné taky nejsou zanedbatelné, něco by přineslo i to protrasování do Středokluk. S Kladnem se to sice nedá srovnat, ale tam celou linku navíc neprovezete, muselo by to být místo něčeho. Místo R/Sp to nepřipadá v úvahu a místo Os by to jednak bylo pomalejší než současná varianta s přestupem a jednak by to bylo zhoršení pro cestující z těch osobákových zastávek. Ještě by možná připadala v úvahu varianta spojování/rozpojování, ale nejsem si jist, jestli by na to byl čas.

Kdyby skutečně existoval zájem na rychlém kolejovém spojení Kladna s Prahou, tak se mohlo dávno začít se stavbou úseku mimo Prahu - pak by ta přímá linka vzniknout mohla.
Pátek, 24. listopadu 2017 - 14:17:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8150
Registrován: 4-2003
M250.0:- ten přestup je celkem pohodlný - vlaky zastaví pár metrů od sebe, vše je v úrovni

Přestup v polovině cesty si rád odpustí každý, kdo jen trochu může. Sedět na [zadnice] bez této změny je cesta nejmenšího odporu a tu volí většina lidí.

Kdyby skutečně existoval zájem na rychlém kolejovém spojení Kladna s Prahou, tak se mohlo dávno začít se stavbou úseku mimo Prahu - pak by ta přímá linka vzniknout mohla.

Ano, dá se velmi jednoduše (ale správně) říci: Dvě koleje mezi Kladnem a Ruzyní již mohly být minimálně deset let........
Pátek, 24. listopadu 2017 - 15:46:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11414
Registrován: 5-2004
Kdo z vas na to kladno nebo po 173 celkem pravidelne jezdi, treba rano do prahy ze vite presne jak treba v hostivici nikdo neprestupuje?

Dokud to jezdilo v hostivici do rychlyho krize tak odpoledne na rudnou prestupovalo kolem 10-15 ks a vystup byl pul na pul hrbitovice a chyne. Prestup v max jednotkach byl a je v rudny. Mj i proto ze nekdy to pripoj ma a jindy ne... Soucasny nevazby v hostivici a neustaly vyluky i na tom semeringu to zabijej.

No a pokud nekdo bude chtit omezit iad do prahy z kouta kolem lichocefse tak to urcite nebude o busech. Ze smoulovu je na ne totiz vesmes dochazka taky, komfort jak pred 30 lety, spolehlivost skrz zacpy o 100% horsi a jediny + ze je to levna socka.

Dtto ty loudenice - na vlak je to dal ale jede denne stejne. Bus zejmena rano nez proskace nekam ke zlicinu je vlak davno na smichu. Navic z prahy se na vlak nestoji fronty na maso na vetru a desti.
Pátek, 24. listopadu 2017 - 16:47:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7850
Registrován: 6-2006
Dnes dopoledne, se čertovský vápenec křižoval ze zpožděným Os ve Svojetíně. Mutějovice průjezd asi v 10:42.
Odpoledne jel mořinský vápenec z Berouna na Lužnou, Rakovník odjezd 13:50.
742.188 s vyrovnávkou Lenzing a dřívím, odjel z Rak. v 15:18.
Sobota, 25. listopadu 2017 - 21:16:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 32
Registrován: 4-2016
Dnešní návštěva na Kolešovce v podobě M152.0477 + M131.1266.
Neděle, 26. listopadu 2017 - 18:31:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 671
Registrován: 6-2010
Video z podzimního víkendu s "Ušatou" 464.102, "Pětasedmou" 475.111 a "Štokrem" 556.0506 v okolí Prahy https://youtu.be/B0xiErFC4K8

Pondělí, 27. listopadu 2017 - 19:55:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15096
Registrován: 5-2002
Od půli prosince by měla zmizet sedmdesátka před přejezdem mezi New Bubu a Řevničovem.
Polaanek
Pondělí, 27. listopadu 2017 - 20:27:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 636
Registrován: 10-2004
Hajnej: Rekonstrukce PZZ a s tím související prodloužení přibližováků? Nebo něco více (či méně)?
Úterý, 28. listopadu 2017 - 10:17:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 995
Registrován: 7-2007
To by měl být ten první přejezd nad N. Strašecím...
Úterý, 28. listopadu 2017 - 15:05:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15110
Registrován: 5-2002
Prostě bude 80 v celém mezistaničním úseku. Víc o tom nevím, ale i tak jsem rád, že tomu tak jest.

(Příspěvek byl editován uživatelem Hajnej.)
Středa, 29. listopadu 2017 - 19:41:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 986
Registrován: 11-2008
tohle se dneska objevilo v akovniku

[angry] trvale
Středa, 29. listopadu 2017 - 20:14:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7860
Registrován: 6-2006
Ty máš kliku[happy]
Sobota, 02. prosince 2017 - 13:30:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 389
Registrován: 3-2006
Zličín včera - kolejově hotovo, jezdí se k novému nástupišti:


Stodůlky a Žvahov bez druhé koleje a bez známek bezprostřední činnosti. V Jinonicích se odpoledne dělalo.
Sobota, 02. prosince 2017 - 16:08:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 425
Registrován: 5-2006
Na Zličíně je dopravní kolej s výkolejkou?
Kolemjdoucí
Sobota, 02. prosince 2017 - 21:16:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 329
Registrován: 7-2008
Ne pouze přechodový stav.... při dokončení bude výkolejka odstraněna.
Sobota, 02. prosince 2017 - 23:20:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 381
Registrován: 12-2003
Nemůžu si pomoct, prostě zbytečné kostrbaté a přiblblé řešení bez jakékoliv možnosti do budoucna nástupiště prodloužit. Šahalo se do 3 kolejí, přitom kdyby nebyla železnice utažená schizofrenní legislativou, tak stačilo šáhnout (vytrhat) jedinou a udělat poloostrov se společným příchodem a vzájemně se neomezujícími vlakovými cestami.

A to se čekalo jen na raketový zázrak železničního přechodu ala Smržovka. Smutný.
Neděle, 03. prosince 2017 - 01:26:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6278
Registrován: 8-2007
Nemůžu si pomoct, prostě zbytečné kostrbaté a přiblblé řešení

Já si zase nemůžu pomoct,ale perfektní řešení pro cestující.Žádné přechody přes koleje,cinkátka,houkátka,upozorňovátka na provoz vlaků přes přechod,podchody.Doufám,že takovéto uspořádání bude v mnoha dalších stanicích.
Vylepšením by bylo jedno dlouhé nástupiště,kde by byly koleje 1 a 1a u výpravní budovy(nástupiště 1 a 2) a předjízdná 2.(3.) kolej až druhá od staniční budovy.
Neděle, 03. prosince 2017 - 09:56:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 218
Registrován: 8-2017
Doufám,že takovéto uspořádání bude v mnoha dalších stanicích.

Pro stanice, kde se křižuje jednou za den a výhledově tomu nemá být jinak, dobrý, ale teda tam, kde se křižuje každou hodinu, bych si to vskutku nepřál. V běžném provozu to bude zdržovat - je nutné dodržet pořadí vlaků na příjezdu nebo odjezdu, což se bude dělat buď podle aktuální situace, čili každý den se pojede z jiného nástupiště, nebo to bude pořád stejně a potom jeden vlak bude čumákovat než druhý odstanicuje, i když by mohl jinak dávno odjet na volnou trať nebo (a to hůř) vysypat cestující. To je potom příšerný i z psychologikýho hlediska - představte si, že přijedete do stanice, ale nemůžete vystoupit, protože čekáte na vlak proti na koleji bez hrany. Pro dokreslení situace můžeme třeba přidat mezitím odjíždějící návazný autobus.
Neděle, 03. prosince 2017 - 10:38:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1268
Registrován: 6-2016
" každý den se pojede z jiného nástupiště" - to je pravda. Ale už dlouhá léta existuje cosi, co se nazývá "hlasový a vizuální informační systém", a to by pro 99,9% cestujících v pohodě situaci řešilo. Zbylou desetinu procenta tvoří někteří zdejší šotouši...
Neděle, 03. prosince 2017 - 10:51:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13605
Registrován: 12-2007
představte si, že přijedete do stanice, ale nemůžete vystoupit, protože čekáte na vlak proti na koleji bez hrany. Pro dokreslení situace můžeme třeba přidat mezitím odjíždějící návazný autobus.
... což znamená, že takový návazný** autobus pravděpodobně ujede i tomu prvnímu vlaku (tomu, na jehož příjezd ten druhý vlak čekal na té "půlkoleji" bez nástupištní hrany).

** Dá-li se vůbec hovořit o NÁVAZNÉM autobusu, pokud tento je schopen ujet takto před nosem.

Realita je taková, že povětšinou (mj. moje zkušenost z několika obdobných nádraží v SRN) bývají vlaky stavěny "čelem k sobě", tzn. ke kolizi vlakových cest dochází až při odjezdu.

A to se čekalo jen na raketový zázrak železničního přechodu ala Smržovka. Smutný.
Aniž bych k tomu měl další informace, nezaujatě se zeptám - řešení ala Smržovka je (zjevně zcela nově) přípustné na jakémkoliv nádraží na (jednokolejné) trati, anebo pouze na tzv. regionální dráze (do kteréžto spadá t-036, ne však t-122)?
Neděle, 03. prosince 2017 - 13:38:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1598
Registrován: 4-2010
Ohledně obavy že bude nutné čekat aby se dalo vystupovat. Předpokladám, že v případě křižování přijedou vlaky ke svému nástupišti. Vlak od Smíchova na kolej 2. a Vlak na kolej 1a. Jediné omezení je ubýtek jedné dlouhé koleje. A že se bude muset čekat až vlak od Hostivic odjede na Smíchov.
Neděle, 03. prosince 2017 - 15:34:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1521
Registrován: 12-2006
Možná tímhle řešením zachrání ve Zličíně život nějakýho tupouna, ale z dopravního hlediska je to ta největší debilotina, která se dala vymyslet. [ko]Nehledě na to, že ta nástupiště jsou daleko od sebe a když člověk přeslechne hlášení, nebo přiběhne na poslední chvíli a splete si nástupiště, při troše štěstí se jen pěkně proběhne, při smůle bude čekat na další spoj. [angry]
Neděle, 03. prosince 2017 - 16:41:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8207
Registrován: 4-2003
Jeneč:Možná tímhle řešením zachrání ve Zličíně život nějakýho tupouna, ale z dopravního hlediska je to ta největší debilotina, která se dala vymyslet.

Považuji to též za nešťastné řešení obecně, které by se nemělo až na výjimečné případy rozšiřovat. Sice z bezpečnostních důvodů je to o něco lepší řešení než ostrov s přechodem, ale pro cestující zbytečně méně přehledné, přičemž velmi omezuje možnosti využití koleje č.1 v případě žst. Zličín.

Ve Zličíně jsem očekával, že kolej č. 4a bude kusá, kolej č. 4 bude přepojena na hostivickém zhlaví do koleje č. 2 a na místě koleje č. 2 od budovy směrem k smíchovskému zhlaví vznikne ostrovní nástupiště.

Ale dopadlo to vše jinak..........
Neděle, 03. prosince 2017 - 16:46:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16
Registrován: 9-2017
Ve Zličíně bude RZZ, nebo dálkovina? Když opravovali budovu, tak hádám i čekárnu, ale to by s dálkovinou asi nehrozilo, že?
Neděle, 03. prosince 2017 - 17:07:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8209
Registrován: 4-2003
Bude tam dálkovina, ostatně současné zabezpečovací zařízení neumožňuje vjezd na předělanou kolej č.2. Ta je kryta momentálně výkolejkami a pro křižování se použít nedá, viz fotky od Redheata o pár příspěvků výše [wink].
Neděle, 03. prosince 2017 - 17:44:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7558
Registrován: 4-2003
když opravovali budovu, tak hádám i čekárnu, ale to by s dálkovinou

To spolu přeci nijak nesouvisí.
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Neděle, 03. prosince 2017 - 17:52:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 17
Registrován: 9-2017
Mno, kolik stanic na dálkovině mimo nějakou vyloženě vytíženou hlavní trať má otevřenou čekárnu s pokladnou?
Neděle, 03. prosince 2017 - 17:56:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8212
Registrován: 4-2003
Budova ve Zličíně (stejně tak v Jinonicích) se opravuje zejména proto, protože tam jsou byty.
Neděle, 03. prosince 2017 - 18:01:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7559
Registrován: 4-2003
Sorry, ale to že něco nějak "je" přeci nijak nevylučuje jiný řešení.

Mimochodem, proč by tam měla kvůli motoráčku jednou za hodinu bejt pokladna? Proč pokladnu tramvajová zastavka za nádražím, kde projde stonásobně víc lidí?

Čekárna na tom nádraží zůstává, otevřená 24 hodin denně a je na těch fotkách.

(Příspěvek byl editován uživatelem RadekŠ.)
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Pondělí, 04. prosince 2017 - 09:24:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6280
Registrován: 8-2007
Jeneč:Možná tímhle řešením zachrání ve Zličíně život nějakýho tupouna, ale z dopravního hlediska je to ta největší debilotina, která se dala vymyslet. Nehledě na to, že ta nástupiště jsou daleko od sebe a když člověk přeslechne hlášení, nebo přiběhne na poslední chvíli a splete si nástupiště, při troše štěstí se jen pěkně proběhne, při smůle bude čekat na další spoj.

No tady je z dopravního hlediska perfektní řešení,ale ta nástupiště jsou od sebe ještě dál:Holasovice,nebo Opava Západ.

Ve stanicích,kde se nekřižuje každou hodinu,ale třeba jen dvakrát denně není třeba budovat pro cestující překážkové dráhy.
Pondělí, 04. prosince 2017 - 15:29:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1600
Registrován: 4-2010
RadekŠ
Na fotkách je vidět přístřešek. U čekárny předpokladám, že to je prostor kde nefouká, při vetrném počasí. V nejlepším případě je i vytápěná.

Vlastně podle vás to aje asi nemístný luxus.
Pondělí, 04. prosince 2017 - 16:21:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18
Registrován: 9-2017
RadekŠ:
Protože raději, než čekat půl hodiny na nádraží bez možnosti je strávit v teple alespoň s kafem z automatu, pojedu autobusem. A rozhodně nejsem sám.
Pondělí, 04. prosince 2017 - 23:02:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7862
Registrován: 6-2006
Když zde někdo výše psal, že ty doby, kdy cestující ochotně kráčel a čekal na vlak delší čas, patří někam do C. a K. monarchie. Dnes vše musí navazovat.
Jen někteří šotouši, mají tu výdrž někde dlouho vyčkávat na fleku.
Úterý, 05. prosince 2017 - 12:38:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7569
Registrován: 4-2003
Protože raději, než čekat půl hodiny na nádraží bez možnosti je strávit v teple alespoň s kafem z automatu, pojedu autobusem.

Na kterej budete čekat půl hodiny bez možnosti je strávit v teple alespoň s kafem z automatu? Co to je za prosimvás za logiku?

A čistě obecně - ono je na tom Zličíně (a obecne kdekoliv) lepší čekat v nákupním centru, než někde na nádraží či zastávce a kafe si tam, člověk nemusí dávat jenom z automatu.

Vlastně podle vás to aje asi nemístný luxus.

- Diskuse je o lokalitě, kde projede jednou do hodiny motoráček.

- Píše se rok 2017, nikoliv rok 1917, kdy moje babička byla ochotná kráčet pěšky 2,5 hodiny 10 kilometrů na vlak (prostě proto, že nic jinýho nebylo) a pak byla ráda, že se na 20 minut (= čas rezervy) mohla ohřát v čekárně.
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Úterý, 05. prosince 2017 - 13:22:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1529
Registrován: 4-2003
I v roce 2017 mohu přijít na nádraží 2 minuty před odjezdem vlaku a zjistit, že budu 1/2 hodiny čekat...

Vztáhnu-li to k tomu Zličínu, pak zpoždění jsem tam zažil častěji, než střet vlaku s cestujícím při úrovňovém přecházení na sypané nástupiště.
Úterý, 05. prosince 2017 - 15:34:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 41
Registrován: 8-2017
Tak zrovna na Zličíně bych teda na vlak v nákupáku fakt nečekal :-))).
Úterý, 05. prosince 2017 - 16:18:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7571
Registrován: 4-2003
To jestli někde bude a nebo nebude vytápěná čekárna a v ní třeba kafomat přeci záleží na masovějším zájmu cestujících o takový zařízení.

Zrovna budovu na Zličíně nikdo nebourá, akorát ten zájem je tam prostě mizivej a od doby postavení tratě to fungovalo z obyčejný setrvačnosti.
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Čtvrtek, 07. prosince 2017 - 07:42:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4314
Registrován: 7-2011
RadekŠ:
"To jestli někde bude a nebo nebude vytápěná čekárna a v ní třeba kafomat přeci záleží na masovějším zájmu cestujících o takový zařízení. "
Nikoli. To záleží na ochotě vlastníka to udržovat, uklízet, hlídat a topit. Vždyť je plno zastávek i stanic, kde by zájem byl, ale smolík, se zrušením výpravčího/pokladny je utrum a zamčeno.