Diskuse » Archiv 2017 » Železnice » GVD platný a připravovaný » Archiv diskuse GVD platný a připravovaný do 14. 07. 2017 předcházející | další

Archiv diskuse GVD platný a připravovaný do 14. 07. 2017

dolů
   autor příspěvek
Pondělí, 10. července 2017 - 09:51:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2429
Registrován: 1-2006
Smím se zeptat, kolikrát si tohle jel?

Jako čtvrtým rokem Liberečák rozhodně dostkrát - neb jsem zjistil, že na rozdíl od předchozích Jižních Čech tady z Liberce k cestování auto vlastně není potřeba.
Při přestupu v Praze z vlaku na bus si prostě nechávám 45min mezeru od pravděpodobného příjezdu vlaku (neb příčinou je předpoklad zpoždění vlaku, nikoli žlutého busu, že, Vlčku a spol.) do času odjezdu busu (plus si preventivně bloknu místo i v busu dalším).

PS: samozřejmě že optimálním řešením pro spojení Praha-Liberec by byla ministerská objednávka přímých busů, za peníze srovnatelné s vlakem by pak mohly jezdit v 15min intervalech dvojmo.
Jenže toho se ČD-mafie bojí jak muslim kejdy.
Nechic
Pondělí, 10. července 2017 - 10:13:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2075
Registrován: 4-2010
Hungry_bear: O tom PS už jsem psal tady i jinde. 15min interval co prostě jezdí furt (a je mi jedno barva), k tomu integrovaný do IDOL a PID. Pak by nevadil ani ten čerňák, protože nemusím počítat jestli musím florenc přesprintovat nebo ne, protože nějaký bus chytím vždycky. Odpovědí bylo, že by to bylo podtržení Stuts-Quo a už by se s vlakovým spojením nic neudělalo [crazy]

Přitom 15min interval autobusu, jsou 4 busy za hodinu, to nejsou ani 4 vagony za hodinu, do Ústí/Pardubic/Budějic/Plzně toho jezdí násobně víc. Kapacitním ekvivalentem by byl interval tak 5 minut
Pondělí, 10. července 2017 - 10:14:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1251
Registrován: 5-2014
.....: Tak to je otázka, jestli by to dotyčným začalo u Jančury vadit, kdyby se "by se mělo dát" změnilo na "dalo". A obávám se, že u konkrétních jedinců by to se to nezměnilo. A to mi vadí. Buď tedy chceme otevřené soutěže nebo ne. Ale ne že se budu točit podle toho, komu to zrovna hraje do karet [happy] Osobně jsem pro otevřené soutěže, ale s jasnými pravidly a integrovaným systémem. Ale řekl bych, že jsem v menšině.

Hungry_bear: A Vám se systém, kdy si několik měsíců dopředu kupuje několik lístků na konkrétní den, protože neví, kdy přesně pojede, a pak to ve velkém ruší (a nebo také ne, je to ruská ruleta), líbí?
Pondělí, 10. července 2017 - 12:10:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2430
Registrován: 1-2006
A Vám se systém, kdy si několik měsíců dopředu kupuje několik lístků na konkrétní den, protože neví, kdy přesně pojede, a pak to ve velkém ruší (a nebo také ne, je to ruská ruleta), líbí?

Tento systém mi vnucuje ČD-mafie, která si ve snaze zahamounit všechny státní peníze na VHD prosadila, že MD objednává pouze vlaky a nikoli autobusy.


Buď tedy chceme otevřené soutěže nebo ne.

Samozřejmě že chceme - s podsuvem, že autobusy se dají objednat jen u Jančury bez soutěže jste totiž přišel pouze Vy.
Ostatně tvrzení o "několika měsících dopředu" je taky jen Váš účelový podsuv.


(Příspěvek byl editován uživatelem Hungry_Bear.)
Pondělí, 10. července 2017 - 12:22:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5319
Registrován: 8-2012
přeci jen současný stav tedy tak úplně super není
No a protože tu nikdo netvrdí, že současný stav úplně super je (prvotní reakce byla na naznačování, že ona "hrůza" přišla až se Žlutozlem), tak gratuluji k efektnímu dobytí otevřených dveří [happy]
Když si třeba v sobotu vzpomenu, že pojedu na výlet do LBC ... v neděli v LBC zjistím ve 14hod, že musím do Prahy
Ano, zdejší typické šotoscénáře se spontánními rozhodnutími, které se tu objeví pokaždé, když vznikne potřeba advokacie Dráhy s nadbytečnou kapacitou... Jenže svět takhle nefunguje, převažují pravidelní cestující, cestující plánující cestu dříve než hodinu předem... ti všichni holt údajného spontánního šotouška předběhnou a on bude teda muset vlakem (jede mu co dvě hodiny, s přestupem v Turnově, žádná raketová věda).
Smím se zeptat, kolikrát si tohle jel?
[proud] Medvěd bydlí v Liberci, já kousek od něj... ale jsme rozhodně rádi, že líp než my vědí, co je pro nás dobré, šotoušci někde v Brně.

se oprostime od dogmatu "existuje jedine liberec a nic vic" tak vlak z centra do boleslavi
Neboli když už nevíme jak dál, tak se pokusíme o sugestivní zatáčku k jinému tématu... ovšem nevím, co bych dělal v těch Čejetičkách, takže je potřeba ještě připočítat MHD MB linku "A", žejo?

optimálním řešením pro spojení Praha-Liberec by byla ministerská objednávka přímých busů... plus kdyby se v nich uznaly (polo)režimky, tak máme dnes "kritizující" šotoultras zítra na Čerňáku první v řadě u nástupu do busu [happy] (P.S. nešlo by to de iure udělat jako "NAD" za 5. korytor "ve výstavbě"?)

systém, kdy si několik měsíců dopředu kupuje několik lístků na konkrétní den, protože neví, kdy přesně pojede, a pak to ve velkém ruší
Žádný takový "systém" neexistuje, to jsou jen vlhký fabulace blbečků, co s tím autobusem nikdy nejeli, ale o to líp vědí, jak to funguje.
Nebo v tom snad někdo bude držet patnáct, dvacet tisíc korun ("několik měsíců dopředu kupuje několik lístků" = řekněme 200 položek á 90 vočí)? PROBERTE SE.
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Pondělí, 10. července 2017 - 12:37:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1252
Registrován: 5-2014
Hungry_bear: Takže si vážně myslíte, že když jezdí někde Jančura (nebo kdokoliv jiný) na komerční riziko, tak dopustí, aby tam jezdily autobusy objednávané MD? Takže sice "možná" (nebudu vám vyvracet spiklenecké teorie o zlých ČD, které zakázaly MD objednávat dálkové autobusy) MD nemůže objednat dálkový autobus, nicméně je naprosto zřejmé, že stejně žádný další autobus by do Liberce neobjednal (nebo alespoň ne bez toho, aby by se z toho další mohli po..) [happy]

Další část si laskavě přečtěte o win-win strategii, když se to dá Jančurovi, což bylo v příspěvku jednoho nejmenovaného jedince ( přidal stát něco tomu Jančurovi? IMHO win-win řešení.). Takže prosím nelžete, že to byl můj nápad. A co se týče posledního bodu o tom, že si koupíte 3 měsíce dopředu, tak to sice bylo účelové, ale zároveň zcela trefné :'o)

(Příspěvek byl editován uživatelem BoH.)
Nechic
Pondělí, 10. července 2017 - 12:41:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2076
Registrován: 4-2010
T.H.: Jenže svět takhle nefunguje
Já si teda myslím, že svět funguje tak, že se stále mění přichází nové příležitosti nebo se staré ruší či mění. I mě se stalo, že jsme se v Praze rozhodli, že pojedeme k nám do Liberce a 3h nebylo čím, všechno vyprodané. Nedávno byl na návštěvě v Liberci bratránek a několik kamarádů. Nevešli se do auta, tak jich asi 5 jelo busem. Počasí se v neděli hrozně zhoršilo a řekli si, že pojedou o 3h dřív do Prahy, že to nemá cenu. Taky se všichni (minimálně dle online rezervace) do autobusu nevešli (a to jel i posilový bus).

Jde akorát o to, že kdo chtěl fungovat flexibilně mezi Libercem a Prahou, tak buď nakupoval jízdenky dopředu nebo si pořídil auto/moto.

Sám tyhle linky používám, Liberec i Jablonec a mnohdy nevím přesnou hodinu, vím jen rozsah (dopoledne, odpoledne, večer). Vážně mi nepřijde komfortní pořizovat lístky na 3,4 autobusy a pak to zuřivě stornovat. Zvlášť u buslinu je ještě storno poplatek. Když si to přiepočítáme na železniční vozidla, tak to je jako by z Prahy do Liberce jezdil solo katr, když je posila, tak s řidičákem jako u rumburaka. Na spojení krajského a hlavního města dost slabé.

(P.S. nešlo by to de iure udělat jako "NAD" za 5. korytor "ve výstavbě"?
A co by ne, GRAZ - KLAGENFURT taky jezdí OEBB Bus co jde koupit rovnou ve Scottym a je to jako NAD za tu rychlodráhu co tam staví. Stejně tak jezdí Madrid - Toledo busy skoro v intervalu metra a to tam tu rychlodráhu mají (jenže RENFE za ní chce nesmyslné peníze, tak tím jezdí jen turisti).

(Příspěvek byl editován uživatelem Nechic.)
Pondělí, 10. července 2017 - 13:06:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5322
Registrován: 8-2012
Sám tyhle linky používám, Liberec i Jablonec a mnohdy nevím přesnou hodinu, vím jen rozsah (dopoledne, odpoledne, večer). Vážně mi nepřijde komfortní pořizovat lístky na 3,4 autobusy a pak to zuřivě stornovat.
Jak se stronuje "zuřivě"? No tak holt budete chudáku muset jet vlakem s přestupem v Turnově...
Já už fakt nevím, jak to mám říct, že takhle to na téhle lince fungovalo vždycky (ačkoli šotoultras ve své nenávisti k Jančurovi tvrdí opak a DBListi vzpomínají na stání na jedné noze u ČSAD Liberec), aniž by se seběhla tlupa jančurobijců se svými tradičními důkazy "spontánních" rozhodnutí v pátek odpoledne a v neděli večer? S příchodem Žlutozla se to prostě výrazně zlepšilo co do nabízené kapacity i dalších podmínek a nenaděláte proti tomu NIC.
Hele, minimálně Jablonec v 21:00 (fakticky používám, narozdíl od teoretiků fabulujících hrůzné scénáře o spojení až druhý den!) je běžně záležitost okolo deseti patnácti lidí (a zajíždí do Turnova), až bych se spíš bál, že ho jednoho krásného dne zruší. Tak o čem furt točíte? Jasněže to není "úplně super", jak se tu někdo pokoušel podsunout, ale s tím, jak na tuhle relaci sere stát zastupovaný gumami na MČD, to funguje velmi dobře.
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Mája
Pondělí, 10. července 2017 - 13:07:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 433
Registrován: 4-2004
Hele Tomáši, zkus se probudit a napsat mi, kde tady obhajuji nějaké vlaky do Prahy. Takže si ty kecy o šotoscénářích u mé osoby odpusť! Psal jen o příkladech, které se udály mne, dceři a kamarádovi při cestě ke mě do LBC. Ale chápu, že tohle nezapadá do tvé vymodlené ideologie, že přeci vždy vím, kdy přesně pojedu a vím to aspoň den dopředu.
Pondělí, 10. července 2017 - 13:59:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1518
Registrován: 9-2009
P.S. nešlo by to de iure udělat jako "NAD" za 5. korytor "ve výstavbě"?
Před touto myšlenkou se stát, podobně jako před mnoha jinými racionálními argumenty, úspěšně ubránil. Žádný koridor totiž ve výstavbě není, čili by se i nadále jednalo objednávku autobusů, která je zákonem vyloučena. O tom, že si zákon napsali ti samí lidé, kteří se za něj nyní skrývají, tu již řeč byla...
"Usínal jsem s pocitem, že celý svět je v pr.... Když jsem se ráno probudil, tak jsem ten pocit měl dál. Asi neumím spát." (Jan Werich)
Pondělí, 10. července 2017 - 13:59:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5325
Registrován: 8-2012
Psal jen o příkladech, které se udály mne, dceři a kamarádovi při cestě ke mě do LBC
A teď zkus (když si teda tykáme, i když žádnou Máju z Liberce neznám) zapojit kritické myšlení a posoudit, zda "z náhlého hnutí mysli musím v neděli odpoledne okamžitě do Prahy" jsou příklady typické (běžné) nebo okrajové. Protože tyhle šotoscénáře jsou tu nějakou náhodou prezentovány vždy jako standard, zatímco pětapadesát odjíždějících lidí každou půlhodinu jsou zřejmě nějací úchyláci mimo systém.
Znovu opakuji: nástup Žlutozla zde znamenal obrovský kvalitativní, kapacitní i obchodní krok vpřed proti nabídce ČSAD Liberec. Že Liberec nemá nárok na vzduchovoziče pro krytí náhlého hnutí mysli "za hodinu, jistě jen náhodou v největší špicce, spontánně musím do Prahy", je vina někoho jiného (MČD).
Domluvil jsem.
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Nechic
Pondělí, 10. července 2017 - 14:12:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2077
Registrován: 4-2010
Já někdy využívám Liberec ve 23 a Jablonec přes den, protože Jablonec jaksi chybí v pozdní hodině. Stačí málo a tramvaj z Fugnerky ujede (stáli jsme půl hodiny na ČM a čekali než řidiči skončí pauza). Já tady nebiju Jančuru, ale ten systém, kdy se (ze strany nějakého krajského či státního objednatele) rezignuje na solidní kapacitní a rozumně rychlou dopravu. Jediné bití Jančury je úvaha, co by Jančura udělal, kdyby vznikla objednávka na kapacitní doplnění dopravy a náhodou by se to u něj nevybralo. Začaly by články v médiích, autobusy za korunu a další praktiky?

Já koho znám, tak jakmile musel jezdit do Prahy častěji, okamžitě přesedal do auta. Autobus ty nadkapcitní cestující prostě vyhnal. (Nebo z Pardubic, Plzně nebo Ústí je taky poptávka 50 lidí za hodinu?).

Otto_Pospíšil: Bránilo by něco LK+Praha ty autobusy objednat ve své režii?



(Příspěvek byl editován uživatelem Nechic.)
Pondělí, 10. července 2017 - 14:21:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7285
Registrován: 4-2003
Ale vždyť pro ty náhodné (zejména větší hudební tělesa i s klavírem [biggrin]), co se nevejdou na poslední chvíli do busu, jezdí přeci vlak. Sice s přestupem, ale jezdí. V čem je tedy problém? Už někdo zůstal s pláčem v Liberci na vlakovém nádraží, že by se nevešel ani do vlaku? To se přeci nikdy nestalo, takže pokud 99 procent lidí, co nechce/nemůže jet autem do Prahy, jede autobusem a zbytek vlakem, tak je to přeci stav, který nemůže nikomu vadit. Nakonec i já, coby občasný náhodný cestující, jsem také odjel na poslední chvíli v neděli odpoledne z Liberce do Prahy autobusem a to jsem si nic nerezervoval. Prostě to vyšlo (jel jsem ale tím méně pohodlným busem libereckého dopravního podniku, který jel coby posila spoje RJ) a kdyby ne, tak jdu na vlakové nádraží. Blbštajn, ehm tedy Goldstajn a jemu podobní si prostě vymýšlejí báchorky [crazy].
Pondělí, 10. července 2017 - 14:33:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11140
Registrován: 5-2004
"zda "z náhlého hnutí mysli musím v neděli odpoledne okamžitě do Prahy"

Inu třeba ti co nechtí čumět oknem jak prší. Ti to už ale vyřešili tím, že auto nemusí 3x bukovat a 2x stornovat.

Já když Jančura jezdil asi rok jsem si řek že ho cestou z chalupy vyzkouším. Dojel jsem kolem druhý na libereckej autobusák a po zjištění že volný místo je už v 6 jsem odjel vlakem, kterým jsem byl v Praze dřív o 2 hodiny než tím busem.

Podruhý jsem si myslel že ho odzkouším nějak kolem roku 2007 kdy jsem všední den jel za Sokolov. Jejich rezervační systém cosi neustále mlel o nějaké kreditové jízdence a jelikož jsem tehdy neměl kartu pro platbu po netu a byl večer před cestou, obětoval jsem vstání o hodinu dřív a odjel excelem až do Sokolova. Ušetřil jsem tím příjemnou hodinku čekání na přípoj v zimních Karlových Varech...

Od tý doby už nemám potřebu ho zkoušet.
Pondělí, 10. července 2017 - 14:34:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1519
Registrován: 9-2009
Bránilo by něco LK+Praha ty autobusy objednat ve své režii?
Praha nefinancuje ani autobusy z Bolky, proč by ji měl zajímat Liberec?
Vždy, když na něco rezignuje stát, má se přihlásit kraj a platit to z peněz přednostně určených na jiné věci? (Už to tady máme, viz rychlíky Česká Lípa - Rumburk, Turnov - Tanvald, ale kde je ta hranice?)
A o tom, že existují nějaké zákonné limity (pro objednávku mimo gesční území, pro zadávání zakázek) jste už slyšel?
"Usínal jsem s pocitem, že celý svět je v pr.... Když jsem se ráno probudil, tak jsem ten pocit měl dál. Asi neumím spát." (Jan Werich)
Pondělí, 10. července 2017 - 14:50:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5326
Registrován: 8-2012
Jablonec jaksi chybí v pozdní hodině
Pořád dokola: Jablonec už ve 21:00 veze deset lidí (z toho tři čtyři do Turnova). Pokud jaksi chcete Jablonec v pozdní hodině, tak ten okolní vzduch musí někdo zaplatit. (Nejspíš by to měl být ten, co platí to samé do Pardubic, Plzně a Ústí.)
Autobus ty nadkapcitní cestující prostě vyhnal
S nástupem Student Agency tu došlo k obrovskému nárůstu nabízené kapacity (sorry že to furt opakuju, prostě to tak je). O jakém vyhánění je řeč? Ja v té době těmi busy naopak jezdit ZAČAL (předtím jsem absolvoval jen jednu jízdu s ČSAD Liberec namáčknutý v tom skvělém systému, který odvezl každého, na schůdkách u řidiče na nějakého cizího chlapa a tehdy jsem si slíbil, že takhle už nikdy). Pořád se tu vytváří nějaká virtuální realita o tom, jak sem přišla hrůza až se Žlutozlem (s povinným místenkováním). To je ale lež.
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Pondělí, 10. července 2017 - 14:58:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7287
Registrován: 4-2003
T. H.:To je ale lež.

Pepa Gébls by z Petra vlčka a různých dalších blbštajnů měl neskutečnou radost, když by viděl, jak se drží jak howna košile jeho výroku o vztahu mezi opakovanou lží a pravdou [crazy].
Z F J
Pondělí, 10. července 2017 - 15:34:04  
Neregistrovaný host
62.141.0.146
http://ekonomika.idnes.cz/ceske-drahy-prisly-o-dalsi-pendolino-dv j-/eko-doprava.aspx?c=A170710_130534_eko-doprava_suj
Pondělí, 10. července 2017 - 15:49:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13569
Registrován: 10-2004
Otto_pospíšil: Stát by měl platit především dálkovou dopravou s velkou poptávkou. Tanvaldy i Rumburky nejsou krom rekreačních období na svých koncích ani jedno. Není divu, že stát Tanvaldy při škrtání seškrtal. Ústecký kraj na stav, který nastal, zareagoval velmi dobře, objednal dvouhodinu Rumburk - Nový Bor na svém území, čímž zajistil kvalitní vazbu s vnirozemím, byť to bylo na úkor původní regionální linky, což se evidentně Libereckému kraji nelíbí. Pokud chce mít Liberecký kraj přímé spojení Tanvaldu s Turnovem a Prahou, tak mu nezbývá nic jiného, než si ho objednat. A pokud ho nechce, tak holt nebude.
Když vidím, co vyvádí některé kraje, tak se domnívám, že se původní memorandum nemělo obnovovat a zhruba 50% si měl stát nechat a doobjednat za to rychlou meziregionální dopravu navázanou na dopravu "skutečně" dálkovou (třeba právě Tanvaldy, Rumburky, obnovit rychlíky Pardubice - Jihlava, převzít finančně Sp Brno - Hodonín, Brno - Uherské Hradiště, rozšířit okrajový provoz (zejména chybějící ranní špičkové vlaky) apod. a druhých 50% nasypat krajům přímo do rozpočtu.
Ano, stát, resp. jeho poradci, by musel v takovém případě trochu změnit styl jednání s kraji. Ale troufám si říct, že pro většinu cestujících by vznikl použitelnější systém než ten, který funguje dnes.
Pondělí, 10. července 2017 - 16:08:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1520
Registrován: 9-2009
Ústecký kraj na stav, který nastal, zareagoval velmi dobře, objednal dvouhodinu Rumburk - Nový Bor na svém území, čímž zajistil kvalitní vazbu s vnirozemím, byť to bylo na úkor původní regionální linky, což se evidentně Libereckému kraji nelíbí.
Hele, a víte o tom, že ty rychlíky objednávají oba kraje ve vzájemné spolupráci? Nechápu formulaci vedoucí k domněnce, že jeden kraj to zachránil a druhý se cítí ublíženě...

Stát by měl platit především dálkovou dopravou s velkou poptávkou
Stát by měl především objednávat meziregionální dopravu, nikoliv meziregionální železniční dopravu, protože §1...
Mimochodem, co to je "velká poptávka" z pohledu MD?
"Usínal jsem s pocitem, že celý svět je v pr.... Když jsem se ráno probudil, tak jsem ten pocit měl dál. Asi neumím spát." (Jan Werich)
Pondělí, 10. července 2017 - 16:36:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7126
Registrován: 4-2003
I Ti to už ale vyřešili tím, že auto nemusí 3x bukovat a 2x stornovat.

Zatímco dospělej vydělávající chlap co už je po škole a kolejním způsobu života vč. žraní z konzerv by si bez Jančury (důkaz sporem) dál rád pohověl na tyči olezlý Karosy ČSAD a nebo se "poteplil" v mačkanici na schůdkách s nějakým podobně postiženým jedincem. Já bych spíš řekl, že by to byl totální životní průšvih a takhle to vnímá většina lidí.

Polopaticky pro Vlčky a Blbštajny: normální dospělák má dneska auto tak jako tak, tou VHD jede, když mu to přijde lidsky únosné.
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Nechic
Pondělí, 10. července 2017 - 16:40:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2078
Registrován: 4-2010
Otto_pospíšil: Nevím, ale rozumím, kraj nemůže zachraňovat na co MD kašle.

T.H.: To že to před Jančurou bylo naprosto příšerné neznamená, že to teď je ideální. V té době se také nejezdilo tolik pracovat do Prahy jako dnes. Já jen znám dost lidí (dříve studentů, dnes pracujících) co vydrželi tak rok a co nejrychleji sehnali auto, aby nemuseli hrát hru s rezervacemi (hlavně v době, kdy nebyly mobilní aplikace a online rezervace a někteří stáli hodiny na ČM a čekali na volný bus). A pokud jde o bus v 21h, tak bych ho klidně na 23h posunul (tedy nepřidával), protože 21h je brzo na hospody, koncerty, poslední přílety atd. Kdo chce jet dřív má Jančuru a spoustu možností jak se dostat z Liberce.

Navíc píšeme to samé, problém není Jančura, ale že na to MD naprosto kašle.

(Příspěvek byl editován uživatelem Nechic.)
Mladějov
Pondělí, 10. července 2017 - 16:42:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10562
Registrován: 3-2007
>normální dospělák má dneska auto tak jako tak, tou VHD jede, když mu to přijde lidsky únosné.

No a zase jsme u toho : Jak teda koncipovat VHD, když plošná obsluha území s malými sídly je vždycky pomalá a drahá a neatraktivní a ve vztahu na počet přepravených cestujících tuplem ?

Totiž když se má vytvářet nějaký systém, tak je potřeba definovat, co od něj chceme a kolik do toho chceme dát.

Jedním zadkem sedět na deseti židlích prostě nejde.
Krňan
Pondělí, 10. července 2017 - 16:47:08  
Neregistrovaný host
37.48.38.119
"S nástupem Student Agency tu došlo k obrovskému nárůstu nabízené kapacity."

A o lince do Karlových Varů platí totéž, takže nářek pana Vlčka, jak kolem roku 2007 bylo nemožné zakoupit jízdenku na cestu na Sokolovsko, začíná připomínat trolling. Ostatně nebylo nic jednoduššího, než si v ten všední den proti směru špičky ten lístek koupit na Florenci v okýnku ... Jak se v roce 2007 kupovaly jízdenky na jiné dálkové autobusy či vlaky?
Pondělí, 10. července 2017 - 17:01:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7128
Registrován: 4-2003
á jen znám dost lidí (dříve studentů, dnes pracujících) co vydrželi tak rok a co nejrychleji sehnali auto,

Ti lidi by si to auto pořídili stejně - dost pravděpodobně spíš dřív. Stejně jako si po studiu normální člověk obvykle svoje zařizuje bydlení, kupuje nábytek a podobně. Je to vážně tak těžký pochopit?
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Pondělí, 10. července 2017 - 17:06:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13570
Registrován: 10-2004
Otto_pospíšil:
"Hele, a víte o tom, že ty rychlíky objednávají oba kraje ve vzájemné spolupráci? Nechápu formulaci vedoucí k domněnce, že jeden kraj to zachránil a druhý se cítí ublíženě..."
Samozřejmě, že vím, že rychlíky jsou objednávány ve vzájemné spolupráci. Ale co jsem taky zaregistroval, že Liberecký kraj ne úplně dobře nese to, že Ústecký kraj osekal osobní vlaky v úseku Svor - Rumburk, což se mu nelíbí. Rozhodně to nebylo myšleno tak, že by Liberecký kraj je nechtěl platit.

Otto_pospíšil:
"Stát by měl platit především dálkovou dopravou s velkou poptávkou
Stát by měl především objednávat meziregionální dopravu, nikoliv meziregionální železniční dopravu, protože §1..."
Račte si, prosím, všimnout, že v té větě nemám nic o železniční dopravě. Na druhou stranu je fakt, že valná většina silných vztahů je ve směrech, kde existuje železnice s dostatečně atraktivní jízdní dobou. Liberec je jedna z výjimek.

Otto_pospíšil:
"Mimochodem, co to je "velká poptávka" z pohledu MD?"
To se zeptejte jich. Zřejmě ze svých čísel zjistili, že Tanvaldy byly jedny z nejslabších. Ostatně obsazenosti asi znáte, když jste zástupce koordinátora kraje, který některé z nich převzal do objednávky.

Nechic:
"Otto_pospíšil: Nevím, ale rozumím, kraj nemůže zachraňovat na co MD kašle."
To je otázka, protože "malé množství" v meziregionální dopravě, které je pro stát ještě akceptovatelné pro objednávku, je určitě větší, než totéž pro regionální objednavatele. Tedy číslo, které může být s pohledu MD nezajímavé může být z pohledu kraje slušné. I z pohledu MD slabě využitý rychlík, který nechce platit, může být jedním z nejvíce vytížených vlaků na trati. Má takový vlak kraj odepsat a nebo jej zachránit a odepsat některý ze svých mnohem méně využitých vlaků?
Pondělí, 10. července 2017 - 17:27:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1521
Registrován: 9-2009
Liberecký kraj ne úplně dobře nese to, že Ústecký kraj osekal osobní vlaky v úseku Svor - Rumburk, což se mu nelíbí.
Ta otázka ale nestojí tak, jako kdybychom s ÚK válčili. Jde o to, že jakýkoliv osobní vlak vedený za Svor znamená soupravu v systému navíc. Je správné smířit se s tím, že Ústeckému kraji by stačily na doplnění 2-hod. intervalu rychlíků 2-3 páry osobních vlaků, když náš názor je jiný? Nepožadujeme CD a CT hodinovku, ale pokud nebude rozsah vedení Os odpovídat alespoň "slabšímu průměru oběhů vozidel", tak osobně nevidím důvod, proč by rozpuštěné fixy za stojící soupravu měl nést LK. To pak tedy doplňme ty rychlíky autobusy a bude... S ÚK jednáme a věřím, že nějaké společné řešení najdeme.

Račte si, prosím, všimnout, že v té větě nemám nic o železniční dopravě.
Ale ona je jinak vnímána "velká poptávka" ve vlaku a jinak v autobuse. Konkrétně Tanvald: Kdyby MD objednávalo i autobusy, byla by velká poptávka narvaný autobus každou hodinu? Když je sezóna (k tomu hezky a navrch sobota), má MD objednat 5 autobusů najednou, aby se substrát odvezl? Nebo má v sezóně objednat vlak a mimo sezónu autobus? Nebo když už vlak, tak by mělo objednat plnohodnotnou nabídku spojení?

I z pohledu MD slabě využitý rychlík, který nechce platit, může být jedním z nejvíce vytížených vlaků na trati. Má takový vlak kraj odepsat a nebo jej zachránit a odepsat některý ze svých mnohem méně využitých vlaků?
V praxi je ale potřeba z pohledu organizace dopravy rozšířit tuto úvahu o myšlenku: "Má regionální objednatel odepsat slabší vlak, který nemá žádnou alternativu, aby mohl zavést/zachránit vlak, který jinou alternativu má?"
"Usínal jsem s pocitem, že celý svět je v pr.... Když jsem se ráno probudil, tak jsem ten pocit měl dál. Asi neumím spát." (Jan Werich)
Mladějov
Pondělí, 10. července 2017 - 17:36:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10564
Registrován: 3-2007
>V praxi je ale potřeba z pohledu organizace dopravy rozšířit tuto úvahu o myšlenku: "Má regionální objednatel odepsat slabší vlak, který nemá žádnou alternativu, aby mohl zavést/zachránit vlak, který jinou alternativu má?"

No..takže jsou dvě krajní polohy : Obětovat linky a spoje o pár lidech na oltář silnějších relací a snažit se tak zlepšit VHD řádově většímu počtu lidí, než ji zhorším, a nebo po duškovsku "ani metr z tratí". Chápu, že to není jednoduché, ale ta duškovská cesta bezpečně způsobuje, že z VHD vyženete ty, kteří ji "drží", tedy napřed pracující, denně dojíždějící, pak studenty a zbyde jen pár žáků a seniorů nad hrobem, tím uděláte z VHD socku 1A.
Pondělí, 10. července 2017 - 17:42:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1522
Registrován: 9-2009
No..takže jsou dvě krajní polohy : Obětovat linky a spoje o pár lidech na oltář silnějších relací a snažit se tak zlepšit VHD řádově většímu počtu lidí, než ji zhorším, a nebo po duškovsku "ani metr z tratí".
Tak pokud za tím vidíte jen ty dvě krajní polohy, tak je to smutné... Navíc mi nepřijde fér podsouvat mi příklady z Království Červené Čepice, když se v LK v minulosti dost podprůměrných vlaků ořezalo právě ve prospěch rozvoje silnějších relací.
Co se na to dívat jinak: Buď zajistím vlak pro 30-50 lidí, kteří mohou jet jinak nebo jindy, nebo poslední vlak (z práce) pro 10-15 lidí, kteří jinou možnost nemají.
"Usínal jsem s pocitem, že celý svět je v pr.... Když jsem se ráno probudil, tak jsem ten pocit měl dál. Asi neumím spát." (Jan Werich)
Mladějov
Pondělí, 10. července 2017 - 17:54:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10565
Registrován: 3-2007
Hm, to jste mne asi špatně pochopil : Já vás nekritizuji a samozřejmě chápu, že to je o kompromisu, tedy něčem mezi těmi krajními polohami.

Nic vám nepodsouvám, ale docela se mi líbí se mi třeba přístup Ústeckého kraje : Nebojí se zrušit osobku na málo využívaných a nevhodně trasovaných lokálkách, 810 a spol už v pravidelném nasazení skoro nepotkáte, řada moderních vozidel, k tomu třeba víkendové železnice..mně to připadá lepší, než se snažit alibisticky držet všechno a ono to pak taky podle toho vypadá..
Pondělí, 10. července 2017 - 18:41:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13572
Registrován: 10-2004
OP: A to vám dělá vrásky na čele těch pár kilometrů, za Svorem, které spadají do Libereckého kraje? Vždyť tam musí být podíl na fixních nákladech pár korun, zbytek by měl nést ústecký kraj.
Co se týká Tanvaldu: Není náhodou to, co objednává teď, dostatečná nabídka na to, aby se odvezla hlavní meziregionální poptávka ve špičkových směrech, tedy v tomto případě hlavně rekreační doprava? A tyhle vlaky mohou odvézt pomocí náležitostí ze špiček pracovních dnů. A vůbec je otázkou zda je Tanvald a okolí natolik významná oblast celodenně a celotýdenně, aby tam stát měl celodenně a celotýdenně zajistit systémovou nabídku. Podívejte se třeba na Šumavu nebo do Jeseníků, kam státního nejezdí prakticky nic a dopravu do hor si platí kraje s vazbou na významné uzly pod horami.
Pondělí, 10. července 2017 - 18:46:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5328
Registrován: 8-2012
To že to před Jančurou bylo naprosto příšerné neznamená, že to teď je ideální
Podsuny vám nejdou, nechte to zdejším přeborníkům. Ani já, ani nikdo jiný tu nikde nenapsal, že to teď je ideální, takže i vám gratuluju k efektnímu vlomení se do otevřených dveří.
co vydrželi tak rok a co nejrychleji sehnali auto
Logicky pracujou v tý Praze nejspíš i proto, aby si právě na to auto vydělali a nemuseli jezdit mastnou tyčí někam do fabriky v Doubí. Že jezdili rok busem - to si v době ČSAD Liberec a jeho hry s rezervacemi (vyprodáno na dlouho dopředu, žádná storna, žádné online) a pár spoji za den vůbec nedovedu představit.
někteří stáli hodiny na ČM a čekali na volný bus
To buďto byli nebetyční kreténi, nebo zas jen fabulujete virtuální realitu - když nic jiného, tak během těch "hodin na ČM" jel nějaký nevyprodaný Jablonec, ze kterého se do Liberce dostane i průměrně inteligentní šimpanz.
pokud jde o bus v 21h, tak bych ho klidně na 23h posunul
Posuňte - jestli je to váš autobus, máte právo z něj za vlastní peníze udělat vzduchovozič. Jinak to nechte na tom Busline (já se obávám, že ho spíš zruší úplně).

(Příspěvek byl editován uživatelem T_._H_..)
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Pondělí, 10. července 2017 - 19:04:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 129
Registrován: 7-2007
a zbyde jen pár žáků a seniorů nad hrobem, tím uděláte z VHD socku 1A.
Polopaticky pro Vlčky a Blbštajny: normální dospělák má dneska auto tak jako tak, tou VHD jede, když mu to přijde lidsky únosné.

No, myslím, že citáty jaksi dokumentují, že si někteří diskutující nevidí ani na špičku nosu. Je škoda, že se nedožiji jejich příspěvků, až budou sami těmi seniory nad hrobem...
Mladějov
Pondělí, 10. července 2017 - 19:09:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10571
Registrován: 3-2007
Jako že jsem sociálně necitlivý, protože sociálně citlivý podporuje jakoukoli VHD bez ohledu na její smysl ? Stejně jako jiní malé nemocnice všude, poštu všude atd, atd..

Jste docela trapnej demagog, pane Goldštajne.
Pondělí, 10. července 2017 - 19:27:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7288
Registrován: 4-2003
Golstajn:No, myslím, že citáty jaksi dokumentují, že si někteří diskutující nevidí ani na špičku nosu. Je škoda, že se nedožiji jejich příspěvků, až budou sami těmi seniory nad hrobem...

A co jsi nám tím chtěli říci, Blbštajne?

Pokud nějaký senior si neumí udělat rezervaci přes internet u RJ, pořád tu má ve dvouhodinovém taktu vlak. Je to málo? A že vlak jede dlouho? Vždyť o nic nejde, senior, zejména ten nad hrobem, nikam nespěchá - nedojíždí denně do práce a v Turnově díky zvýšeným nástupištím má šanci, že se do toho vlaku i dostane. Třeba se tam časem bude prohánět i něco jiného, než je 854, 843 a jejich přívěsy. Třeba to bude něco, co bude vypadat jako Desiro a poleze se do toho hezky [wink].
Úterý, 11. července 2017 - 05:59:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7291
Registrován: 4-2003
OP:Co se na to dívat jinak: Buď zajistím vlak pro 30-50 lidí, kteří mohou jet jinak nebo jindy, nebo poslední vlak (z práce) pro 10-15 lidí, kteří jinou možnost nemají.

Těm deseti až patnácti lidem máte možnost zajistit AUTOBUS!!!
Úterý, 11. července 2017 - 08:42:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7131
Registrován: 4-2003
ždyť o nic nejde, senior, zejména ten nad hrobem, nikam nespěchá .

A nebo si počká na svoje dítě, který ho ve vhodnou chvíli odveze autem, aby se v tak požehnaným věku nemusel trmácet veřejnou dopravou.[biggrin]


Marně tedy přemýšlím, který důchodce/pár důchodců v naší ulici a nebo v příbuzenstvu nemá auto.
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Z F J
Úterý, 11. července 2017 - 08:48:57  
Neregistrovaný host
62.141.0.146
Aspoň že tak [ok]

http://usti.idnes.cz/moldavska-draha-oprava-pohyb-naspu-dt6-/usti -zpravy.aspx?c=A170710_2337719_usti-zpravy_vac2
Úterý, 11. července 2017 - 10:23:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13574
Registrován: 10-2004
Bram: Víš, kdo je u mě blbec (blbštajn)? Ten, kdo zesměšňuje a uráží lidi jenom proto, že mají jiné názory. Mít jiný názor není nemoc ani nic jiného špatného. Kdyby nebylo jiných názorů, tak by zřejmě toto diskusní fórum moc dlouho nevydrželo.
Úterý, 11. července 2017 - 11:32:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7292
Registrován: 4-2003
Orky:Víš, kdo je u mě blbec (blbštajn)? Ten, kdo zesměšňuje a uráží lidi jenom proto, že mají jiné názory.

Víš, co je na tom, co jsi napsal, nejzajímavější? Že to napsal člověk, který rád lidi s odlišným názorem sám shazuje a prská, když se mu to připomene. Nejdřív si tedy zameť před vlastním prahem [wink].
Úterý, 11. července 2017 - 11:57:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13578
Registrován: 10-2004
Bram: Asi by bylo dobré, kdybys mi to připomenul, kde jsem kdy koho zesměšňoval za jiný názor. Ano, mé reakce jsou někdy ostré, ostatně proti ostré diskusi ani nic nenamítám. Ale nepamatuji se, že bych někoho zesměšňoval komolením jmen nebo mu přiřazoval vulgární označení.
diskuze
Úterý, 11. července 2017 - 12:09:03  
Neregistrovaný host
178.72.247.178
z diskuze tratě 340/341:

Pánové, není škoda že současný Šohaj tzn. RX 893 končí ve Starém Městě? Přijde mi docela brzo 18:15 stopnout tento vlak ve Staráku. Možná by stálo za pokus ho protáhnout dál - Uh.Hradiště, Uh. Brod, Bojkovice? Lidí jezdí celkem dost a všichni musí přestupovat...vycházelo by to v poloze dnešního os 4343... (ostatně mohla by to vést lokomotiva od vlaku 1731, která by soupravu nechala ve Starém Městě a ráno, když by Rx 896 (moravan) dovezla z Bojkovic, opět soupravu vezme a jela do Brna jako 1720 ze Starého Města......Něco by samozřejmě muselo odvést současný vlak 1720 v úseku Bojkovice-Uh.Hradiště.....Utopie?
Úterý, 11. července 2017 - 12:45:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4393
Registrován: 12-2004
diskuze: Kolik to je těch CELKEM DOST?
Úterý, 11. července 2017 - 13:31:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13579
Registrován: 10-2004
diskuze: Problémů může být hned několik. MD takový vlak v této poloze asi platit nechce. Zaplatit ho může kraj, ale i tak můžou být důvody technologické, zejména může jít o možnost odstavit a ošetřit soupravy v koncových stanicích a o oběhy. Asi sotva bude někdo posílat soupravu o Rx na spěšňák do Brna, asi by bylo nutné řešit jinak.
disk
Úterý, 11. července 2017 - 16:21:45  
Neregistrovaný host
178.72.247.178
Orky: ,,možnost odstavit soupravy,, - jen by se prohodilo co kde bude stát, souprava od sp 1731 by stála do rána ve Starém Městě u Uh. místo v Bojkovicích....a souprava od Rx v Bojkovicích místo Starém Městě...

Žádná souprava od Rx by na spešném vlaku nebyla. Tímto by se vyřešila i dnešní situace, kdy ranní sp 1720 jede z Bojkovic,Uh.Brodu do Brna přes Kunovice - míjí tedy Uh.Hradiště kam většina cestujících jede...takže ráno by lidi nemuseli přestupovat, tak jak se to podařilo 2 roky zpátky udělat u sp 1722..
Z F J
Úterý, 11. července 2017 - 22:22:01  
Neregistrovaný host
109.80.18.6
Kdo tam zase lezl...[uhoh]

www.seznam.cz
Vlak srazil v tunelu člověka: V tunelu u pražského hlavního nádraží v úterý večer srazil vlak člověka. Provoz ve směru Praha-Libeň je zastaven.
Středa, 12. července 2017 - 09:13:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 392
Registrován: 1-2014
disk:
"Žádná souprava od Rx by na spešném vlaku nebyla. Tímto by se vyřešila i dnešní situace, kdy ranní sp 1720 jede z Bojkovic,Uh.Brodu do Brna přes Kunovice - míjí tedy Uh.Hradiště kam většina cestujících jede...takže ráno by lidi nemuseli přestupovat, tak jak se to podařilo 2 roky zpátky udělat u sp 1722.."


To, že většina Sp zajíždí do UH a končí ve StM má obrácenou stranu mince, v podobě vynucených přestupů od Horní Vláry, což tuto trať pomalu, ale jistě zabíjí, takže se může stát, že si UH třeba vyžadoní zajíždění všech Sp a jejich zajíždění "jen" do StM, ale jednoho dne někdo chytrý na kraji řekne, že už ze Slavičína a Bylnice stejně nikdo vlakem nejezdí, protože je to nepoužitelné a úsek od Bojkovic po Vláru se zavře a bude...
trasa341
Středa, 12. července 2017 - 12:04:29  
Neregistrovaný host
178.72.247.178
Portáš: Jak něco takového můžete napsat? Všechyn sp vlaky by měli jezdit Brno-Uh.Hradiště/St.Město

a všechny vlaky z Bylnice/Bojkovic/Uh.Brodu do Uh.Hradiště/St.Města a né Veselí....

Přepravní proudy mluví jasně ! A to, že dneš ještě jedou nějaké spěšné vlaky Brno-Bylnice je jen z časových důvodů - možností garfikonu a tratě, důvodů dostupných hnacích vozidel a oběhů...

Věřte, že až dojde k modernizace tratě, tak žádný přímý sp v relaci Brno-Bylnice (krom posilového) nepojede a nikomu vadit nebude
Středa, 12. července 2017 - 19:36:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 393
Registrován: 1-2014
trasa341:
"Věřte, že až dojde k modernizace tratě, tak žádný přímý sp v relaci Brno-Bylnice (krom posilového) nepojede a nikomu vadit nebude"

Jednak, StM má ucházející spojení s Brnem Rx co 2 hodiny, čímž netvrdím, že je to pro UH úplně ideální, zvláště JD (měla by být pod 1hodinu do StM), ale pořád je to o půlhodiny rychlejší než přes Veselí.

Pokud by byl ve StM rozumný přestup na Brno kolem 10-15 minut a né půlhodina jako dnes a JD z Bylnice nepřekročila 3 hodiny, tak to bude i tak o něco pomalejší než busy z Val.Klobouk, ale stále s nežádoucím přestupem. Autem to je to ze Slavičína asi 1.30.

Aby byl přestup ve StM přijatelný, měl by být kompenzován JD cca 2.30 z Bylnice, ze Slavičína cca 2.15.

Jen doufám, Vám podobní "dobrodějové" o tom, co kam pojede nerozhodují, jinak v budoucnu můžeme očekávat na 341 od Bojkovic dále pouze nostalgické jízdy [sad]
341
Čtvrtek, 13. července 2017 - 06:10:31  
Neregistrovaný host
37.188.183.85
Z Bojkovic už dávno měla jezdit 814 do Lidča vyjma ranních spojů. Bohatě by to stačilo.
Čtvrtek, 13. července 2017 - 20:04:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4394
Registrován: 12-2004
http://ekonomika.idnes.cz/prejezd-za-10-milionu-pro-ctyri-vlaky-d enne-fi5-/eko-doprava.aspx?c=A170713_2338379_eko-doprava_fih[ko]

Proč tam ten jeden víkendový pár KORID platí?
Aby mohlo docházet k podobným kšeftům, nebo proto, že "vypadá hezky", nezastavit dopravu ani na metru kolejí?
Čtvrtek, 13. července 2017 - 23:18:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1844
Registrován: 12-2007
Zzz: To by mne docela zajímalo, jak SŽDC vypočítalo ekonomickou návratnost. Podle mne si ji vycucalo z prstu. Ale SŽDC vždy mnohem raději bude prosazovat obrovské investice i do naprosto ekonomicky bezvýznamných tratí než aby investovalo peníze do modernizace železnice, aby ji přiblížilo 21. století. Pokud vím, tak kdysi se uvažovalo o tzv. Krkonošském metru, jehož jedna trasa vedla z Harrachova okolo Mumlavského vodopádu dále přes Rýžoviště tunelem až do Horní Rokytnice a dále do Jablonce nad Jizerou. Asi to byl megalomanský plán. Ale jinak si myslím, že úsek Jablonec nad Jizerou - Rokytnice nad Jizerou opravdu nemá žádný dopravní význam, stanice leží dost hluboko u Jizery. Myslím, že za 1 rok počet cestujících v tomto úseku stěží překročí tisícovku.
Čtvrtek, 13. července 2017 - 23:34:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 357
Registrován: 2-2017
Hlavně tyhle lokálky nenabudou kloudného významu, dokud nebude provoz na hlavních tratích odpovídat požadavkům 21.století (dokud se na hlavních tratích bude jezdit 50km/h a nebudou existovat VRT).
Čtvrtek, 13. července 2017 - 23:40:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 130
Registrován: 7-2007
Bram: Aha, dělnictvo a pracující inteligence (rolnictvo nepředpokládám, že by denně dojíždělo za prací z Liberce do Prahy) už opět dává najevo, kdo má mít ve veřejné hromadné dopravě přednost ... no, to už jsem zažil, kaji se a už držím ústa a krok! A mimochodem, nevím proč se do toho montuje zrovna RJ, rezervaci si umím udělat u všech dopravců, ale že by mne zrovna bavilo pobíhat mezi autobusovým a vlakovým nádražím s mobilem v ruce a prohánět rezervační systémy, kde se zrovna něco uvolnilo, na to jsem už skutečně stár.
Pátek, 14. července 2017 - 09:47:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 48
Registrován: 5-2012
V kolik vyjíždí Metropol směr Berlín z Prahy? Podle IDOSu 4.45 z hlavního, podle Slováků 4.06 ...

https://www.facebook.com/tomas.polacek.967/posts/991091064366848

http://www.slovakrail.sk/sk/nocne-vlaky0/en-476-en-477-metropol.h tml
Pátek, 14. července 2017 - 10:05:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13458
Registrován: 12-2007
Ve 4:45 h odjížděl Metropol z Prahy hl. n. v noci z 8. na 9. a z 9. na 10. 7., protože předtím jel odklonem (noční uzavírka trati Pardubice - Kolín, asi kvůli výstavbě silničního mostu v Pardubicích) a "odklonové zdržení" bylo zapracováno do (pro tento účel zřízeného) VJŘ.


Toto výlukové opatření však zjevně neplatilo pro 14. 7., tzn. toho dne Metropol odjížděl z Prahy hl. n. ve 4:06 h...

(Příspěvek byl editován uživatelem David.)
Pátek, 14. července 2017 - 10:22:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 49
Registrován: 5-2012
Tak to má blbě IDOS, na dnešní den uvádí odjezd ve 4.45, od zítřka je to už správně.

Netušil jsem, že za Děčínem je nová VRT [happy]


http://www.sweb.cz/mastodontXXX/metropol.png
Pátek, 14. července 2017 - 10:34:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13459
Registrován: 12-2007
Tak to má blbě IDOS
Nejen IDOS, ale i ČD na jimi vydané jízdence.

Zde přikládám i onen VJŘ platný pro noc z 8. na 9., resp. z 9. na 10. 7.:


(Příspěvek byl editován uživatelem David.)
Pajas2
Pátek, 14. července 2017 - 12:34:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 781
Registrován: 10-2009
U odjezdu v 4:45 je v Jízdních řádech 2017/2018 dnes uvedena poznámka "t.č. nejede". Akorát neukáže správný odjezd, ten je nutné dohledat ručně, v datech jsou celkem 4 varianty spoje s datumovými omezeními. Ta správná je tam také.
Babilon
Pátek, 14. července 2017 - 13:09:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3549
Registrován: 12-2007
Nejen IDOS, ale i ČD na jimi vydané jízdence.
Což je logické, když oba mají stejný zdroj dat.