Diskuse » Archiv 2017 » Železnice » 4. koridor » Archiv diskuse 4. koridor do 27. 07. 2017 předcházející | další

Archiv diskuse 4. koridor do 27. 07. 2017

dolů
   autor příspěvek
Simba
Úterý, 25. července 2017 - 15:34:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2513
Registrován: 7-2008
K.A.F. - [ok]ale o tom tady mluvím celou dobu. Pro Prahu nebyla trať na jih nijak významná, proto se k ní i tak chovali. Po převratu a přistoupení k dohodám o koridorech se už jen čekalo, až se to začne dělat. Navíc tu byla Praha a přestavba ŽUP - to spolklo takových peněz, že na nic jiného nebylo - žádné fondy neexistovaly.
Zdejší soudruzi nedokáží ani sdělit, jaká frekvence vlaků byla na jihu, protože to už chce trochu úsilí a energie to zjistit, natož si představit, nakolik by si tahle republika mohla dnešní investice dovolit bez eurofondů, když ani neumí opravit stávající síť silnic, protože na to nemá a když už něco hoří, tak se to zakamlufuje do nějaké modernizace a natáhne se ruka k EU.
220 mezi Benešovem a Táborem se prostě nevyplatilo modernizovat - důvodem byla malá frekvence vlaků a zamítnutí zdvoukolejnění pro její finanční náročnost a tím pádem nerentabilnost - čímž se tu neustále oháníte jak kolovrátek, ale Pikehead Vám to určitě řekne nejlíp, ten to má zmáknutý a naštudýrovaný. A taky prachy byly potřeba jinde i na jiný věci než posraná dráha (natož ta k rybníkům) - bylo to naprosto stejný jako dnes, když FMD nedostalo prachy, horkotěžko se mohlo něčím jako přestavba KFJB zaobírat hlouběji. Takový hlavní tah západ - východ ČSR/SSR byl mnohem důležitější - a kdy se ten "báboblok" (tohle slovo nesnáším, neb je to hanění práce druhých) asi modernizoval na AB, ve stanicích RZZ atp?

Koneckonců i zdejší násilné vnucování názorů jiným nemá daleko k totalitním praktikám, kdy ten jeden jediný byl ideově správný a to ten jejich.
Jinak bych z nich měli na MD, SŽDC, ČD či ŘSD radost - jsou totiž nejlepší, měli by jim jít dělat konzultační poradce a brzy by z toho tady byl švýcarský dopravní ráj.
Jó, pánové, ono to z každý židle, na které zrovna sedíte, vypadá jinak.

Petr_vlček: (11171) [ok]
Oldcerry(5829): [ok]

(Příspěvek byl editován uživatelem simba.)
Úterý, 25. července 2017 - 16:30:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7192
Registrován: 4-2003
Ad Simba: Vám bohužel naprosto chybí elementární nadhled a pochopení podstaty některých věcí - kdyby tady nebyl socialismus a plánovaný hospodářství, tak by byly dopravní potřeby lidí i zboží úplně odlišný a KNFB by se dál zdvoukoleňovala nejpozději v roce 1970, stejně jako by dneska byla dávno hotová D3.

Koneckonců i zdejší násilné vnucování názorů jiným

Jak se to prosímvás dělá?[uhoh][uhoh][uhoh]

žádné fondy neexistovaly.

Tak by zase třeba existoval Marshallův plán. Dále viz moje první poznámka.
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Úterý, 25. července 2017 - 16:32:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7193
Registrován: 4-2003
Oldcerry: Na jih jen silnice 2 pruh...na co taky..i dnes je zcela zjevné, že dálnice jsou vyhozené peníze.

To jako jezdíte na jih nějakým autem pro mukly a v nákladním prostoru nejsou tam okýnka, resp. je tam nalepaná fototapeta z roku 1985?? [uhoh][uhoh][uhoh]
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Úterý, 25. července 2017 - 16:34:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7353
Registrován: 4-2003
Simba:Takový hlavní tah západ - východ ČSR/SSR byl mnohem důležitější - a kdy se ten "báboblok" (tohle slovo nesnáším, neb je to hanění práce druhých) asi modernizoval na AB, ve stanicích RZZ atp?

V Československu AB tzv. hlavním tahu západ východ ČSSR sice postupně skoro všude, ale mnohdy jen jednosměrný a RZZ jen někde. Pořád bylo plno elektromechanik. Až koridorizace prováděná po vzniku České republiky elektromechaniky vyhnala a autoblok se nainstaloval všude za obousměrný. Nějak nevím, co nám tu chceš nakukat [biggrin].

To, že nesnášíš slovo bábablok, je Tvůj osobní problém. Bábablok akorát drží naprosto neefektivně lidi tam, kde by jinak být nemuseli a tato situace nastala již před více než půlstoletím.


Zdejší soudruzi nedokáží ani sdělit, jaká frekvence vlaků byla na jihu, protože to už chce trochu úsilí a energie to zjistit, natož si představit, nakolik by si tahle republika mohla dnešní investice dovolit bez eurofondů, když ani neumí opravit stávající síť silnic, protože na to nemá a když už něco hoří, tak se to zakamlufuje do nějaké modernizace a natáhne se ruka k EU.

Simbo, ty počty vlaků už tady uváděli i jiní, než Ty. Co nám tím chceš říci? Že by měla být uzákoněna všeobecná archivněbádací povinnost?


220 mezi Benešovem a Táborem se prostě nevyplatilo modernizovat - důvodem byla malá frekvence vlaků a zamítnutí zdvoukolejnění pro její finanční náročnost a tím pádem nerentabilnost - čímž se tu neustále oháníte jak kolovrátek, ale Pikehead Vám to určitě řekne nejlíp, ten to má zmáknutý a naštudýrovaný.


Hlavně, že Ty to máš naštudýrovaný. Prolezl jsi archiv, kde jsi našel nějaké nerealizované plány a mnoho lidí se Ti snažilo vysvětlit, že to co v archivu najdeš, nemuselo mít se skutečností pranic společného - nerealizovalo se, třeba jen proto, že nejenže nebyly peníze (socík se hroutil)a mnohdy také zájem, čehož ukázkovým příkladem byla Severozápadní dráha.

A taky prachy byly potřeba jinde i na jiný věci než posraná dráha (natož ta k rybníkům)

Například na posranou a zbytečně velkou armádu.

Pro Prahu nebyla trať na jih nijak významná, proto se k ní i tak chovali.

A to bylo dobře nebo špatně?

Po převratu a přistoupení k dohodám o koridorech se už jen čekalo, až se to začne dělat.

Byly za rudochů vytvořeny nějaké projekty, které se na trati 221 a 220 během koridorizace zrealizovaly a realizují? Odpověď je jednoduchá - NE. Vše bylo nově vyprojektováno.

Koneckonců i zdejší násilné vnucování názorů jiným nemá daleko k totalitním praktikám, kdy ten jeden jediný byl ideově správný a to ten jejich.

Jsem rád, že jsi pěkně popsal své chování [wink].
Pikehead
Úterý, 25. července 2017 - 16:59:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3182
Registrován: 3-2007
Oldcerry: Intenzity na silnici dálničního typu jsou minimálně od Benešova na sever a tam je trasování dálnice problematické, trasa je ve výsledku delší a přetížila by D1 - důvody pro dálnici určitě existují.
A i na horách před Táborem (Oldřichovec) se jezdí často ve štrůdlech i mimo ty největší špičky a je problém tu cestu přejít/přejet na kole.

Simba: Tak nějak nechápu klíčové sdělení - že konzervace trati 220 na úrovni roku 1900 byla naprosto v pořádku? Přeci nejde jen o modernizaci z důvodu, že se tam vlaky "nevejdou" vlaků, ale i o jejich průměrnou cestovní rychlost a bezpečnost odpovídající době...
Úterý, 25. července 2017 - 20:17:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11175
Registrován: 5-2004
"NE. Vše bylo nově vyprojektováno"

A to je dobře nebo špatně? Takový Senohraby mně přijdou poněkud zkurvený...

Nějak mám dojem že 220 nebyla zrovna prioritou ani za první republiky. Stavba pro dvě koleje byla sic kus nad Benešov leč v tomto stadiu byla zapíchnuta už tehdy.
Úterý, 25. července 2017 - 20:44:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11177
Registrován: 5-2004
A ještě jednu vzpomínku na 22é z přelomu asi 70-tejch a 80-tejch:
když si odmyslím záleřitosti jako 8-9 vozovej rychlík v čele s vyjícím brejlovcem drápajícím se šedesátkou ke Střezimíři, tak mám v paměti že snad vždy byla jednokolejka se sergejema mezi Táborem a Benešovem v lepším stavu než dvoukolejka Benešov - Praha s elektrikama (a občasným Sergejem). Jednu dobu byla v tak zoufalým stavu "samá pomalá" jak dnešní 231. Ovšem řešení tehdy proběhlo kompletní obnovou svršku žel. vojštěm, nikoli každoroční několikatejdenní flikovací výlukou nějakýho úseku kde je do roka znova pomalá...
Úterý, 25. července 2017 - 20:47:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7356
Registrován: 4-2003
Petr vlček:A to je dobře nebo špatně?

Až na nadměrné množství protihlukových stěn je to dobře.

Takový Senohraby mně přijdou poněkud zkurvený...

Čímpak jsou Senohraby zkurvené? Docela by mne to zajímalo.

Nějak mám dojem že 220 nebyla zrovna prioritou ani za první republiky.

Toho, na co se z mnoha důvodů za první republiky nedostalo, bylo mnohem více. Byla li by (mimo jiné) ve stavu vyhovující potřebám nově vzniklého Československa železniční síť na Slovensku, tak by byly finance na řešení problému v Čechách. Jenže tak to nebylo (hrály tu roli dost i vojenské důvody) a problém železniční sítě na Slovensku se nepodařilo dořešit za éry první republiky, musel se dořešit až po válce, kdy zas byla priorita doprava mezi Československem a SSSR, byť z velké části to byly uměle vytvořené přepravy, které by se při normálním poválečném vývoji (nedošlo by k únorovému puči) v tak velké míře nikdy nerealizovaly. Ale to jsou snad dostatečně známé skutečnosti[wink].
Úterý, 25. července 2017 - 20:52:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7357
Registrován: 4-2003
Petr vlček:když si odmyslím záleřitosti jako 8-9 vozovej rychlík v čele s vyjícím brejlovcem drápajícím se šedesátkou ke Střezimíři, tak mám v paměti že snad vždy byla jednokolejka se sergejema mezi Táborem a Benešovem v lepším stavu než dvoukolejka Benešov - Praha s elektrikama (a občasným Sergejem).

Vozidla řad EM 475.1 a 2 nebyly příliš přátelská k železničním tratím.....


Ovšem řešení tehdy proběhlo kompletní obnovou svršku žel. vojštěm, nikoli každoroční několikatejdenní flikovací výlukou nějakýho úseku kde je do roka znova pomalá...

Obnovil se svršek, do spodku se ze zásady nesahalo, takže brzy na 221 bylo zase oraniště, včetně naprosto nekvalitně provedených svarů kolejnic, které brzy byly vytlučeny.

A o odstranění oraniště se postarala až koridorizace. Ale ta se přeci za éry vlády jedné strany nedělala. Nebo snad ano?

(Příspěvek byl editován uživatelem Bram.)
Úterý, 25. července 2017 - 20:56:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4618
Registrován: 9-2005
K._A._F.:
" v panství Jihozápadní dráhy na hradle Řípec uveden do provozu první prototyp automatického hradla AH-83.

Hranice správ drah nebyly ve Zdicích a Benešově"

No ano, na Řípec jsem už nějak pozapomněl. Byl jsem se tam podívat jednou o pohotovosti a v kruté bouřce. No, nějak se mi tehdy povedlo to dát dohromady bez ztráty květinky.

Už jsem to někde kdysi psal, ale zopakuju: Ano, hranice Severozápadní a Jihozápadní dráhy byly v době, kdy jsem po vyučení začínal jako spojový dozorce, v lese mezi Hr.Stoklasná Lhota a Čekanicemi. Tam byl hraniční patník, tam byl i hraniční sloup typu H, kde se ve skříni dalo vedení "rozepnout" a měřit na dvě strany - zkušebna Benešov a z druhé strany zkušebna Tábor. Většinou při poruše jsem tam z Chotovin klusal já, protože táborskej spoják byl starej kus a já mlaďas.
Mnohem později se hranice drah posunuly až k Benešovu a já, protože jsem v té době udržoval Ješetice - Heřmaničky (tehdyx už coby návěstní mistr) jsem byl přejit pod Českobudějovickou dištanci (proto ta moje návštěva na Řípci). Rozdíl v přístupu vedení byl tehdy veliký. Najednou byly peníze na opravy, rekonstrukce... a protože pod Jih spadly i budovy, tehdejší Drahstav Veselí měl na starost i třeba Bystřici a najednou se začalo opravovat i to, na co bychom pod Drahstavem Benešov ani ve snu nepomysleli.
Jenže než se vše stihlo, hranice se posunuly zase skoro zpět a dnes jsou na mostě na konci Sudoměřic (ve směru kilometráže). A budovy zbytné "spravuje" ČD RSM Praha. Tím "spravuje" rozuměj "inkasuje nájem".
Úterý, 25. července 2017 - 22:42:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7195
Registrován: 4-2003
Obnovil se svršek, do spodku se ze zásady nesahalo, takže brzy na 221 bylo zase oraniště, včetně naprosto nekvalitně provedených svarů kolejnic,

A to všechno dělali lidi zavřený 2 roky v kasárnách za tvrdej slamník, pryčnu, uniformu a zcela ubohej žold. Ale dřív bylo líp!

Hlavně když měl Vlček modrou knížku.
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Simba
Úterý, 25. července 2017 - 23:14:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2514
Registrován: 7-2008
Toho, na co se z mnoha důvodů za první republiky nedostalo, bylo mnohem více. Byla li by (mimo jiné) ve stavu vyhovující potřebám nově vzniklého Československa železniční síť na Slovensku, tak by byly finance na řešení problému v Čechác ... atd.

V zásadě pravda, o které jsem tu několikrát v jiné podobě psal. Jen opomíjíte obdobnou zanedbanost Podkarpatské Rusi, která k ČSR ve své době náležela a také např.hospodářskou krizi.

Zkratkovitě šmahem napsat, že se vyhazovaly prachy do armády je tak prostoduchý argument, co takhle taky napsat důvody proč tomu tak bylo. Chce to taky napsat ty souvislosti v kontextu doby. Pike ti danou problematiku nepochybně komplexně osvětlí.

A na ta čísla čekám, obávám se, že jediný, kdo může něco rozumného zjistit je K.A.F. To, že byly stanice plné nákladních vlaků svědčí jedině o tom, že nestíhaly ranžíry (a důvody proč tomu tak bylo, tu byly uvedeny několikrát).

Jinak, ano, na sklonku 80.let, kdy se konečně začalo něco chystat, došlo akorát ke vzniku několika studií, které se nikam k něčemu dalšímu přehoupnout nemohly, protože to celé padlo. Pak tu byla několikaletá díra, kdy dobíhaly některé záležitosti a teprve v 93 po přistoupení k mezin.dohodám se začínalo znovu od píky a s ohledem k nové situaci a postavení. A studie, pokud nedošlo k jeich použití pro přípravku, se povětšinou po nějaké době skartovaly, takže pokud se nějaké dochovaly, je to vlastně malý zázrak - k pochopení kontextu doby jsou však dobrým studijním materiálem a na SUDOPu nedělali žádní blbci, ani včera, ani dnes - nebo chcete říci, že ano? To, co by bylo, kdyby ... se už nikdy nedozvíme. Otázka co by bylo, kdyby třeba nebylo hosp.krize, nacismu, války a pokračovalo se v motorizaci a plánech přestavět už v té době nejvytíženější trať na Třebovou na 150 km/h mi ale připadá zajímavá, včetně toho, jestli se daná studie k tomuto ještě stačila po roce 1935 vypracovat. Chápu, že ale vy máte jiný názor a myšlenkové pochody předchozích generací odborníků Vás nezajímají.

Plešoun, K.A.F.: [ok] ale o tom přístupu jednotlivých správ jsem tu psal několikrát (a zdejší supi se na mě pokaždé sesypali), stačí vzpomenout kauzu "propustek u Arnoštovic" nebo vyžité keram.izolátory, které se do Sudo k hranici vyměnili dávno před koridorem, kdežto na pražské straně se nic takového neudálo s postojem "to do koridoru vydrží". A to je jen špička ledovce. O záhadně zmizelé padesátce přes mosty u Mezna ani nemluvě (což mě dodnes nikdo nevysvětlil, možná by mohl Bram, ale ono je mi to v konečném efektu tak nějak někde).
Zatímco na stavědla v Sudo nebyl problém dát plastová okna, dveře, udělat to či ono, v Choto dát motorické přestavníky, Pražáci měli hafo výmluv proč to či ono nejde (a krátce to pod ně spadalo až po Stoklasku. Např.strop, kterej na signalistu spadl v Sudo spravili až když se to vrátilo zpátky pod jih, resp. Plzeň). A tohle vše se dělo nejen posledních dvacet let.
Úterý, 25. července 2017 - 23:39:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7358
Registrován: 4-2003
Simba:Zkratkovitě šmahem napsat, že se vyhazovaly prachy do armády je tak prostoduchý argument, co takhle taky napsat důvody proč tomu tak bylo. Chce to taky napsat ty souvislosti v kontextu doby.

Zkratkovitě a velmi hloupě reagovat na to, co jsem vůbec nenapsal, dokáže kupříkladu Simba [crazy].

V mém příspěvku 7356 není ani řádku o tom, že se vyhazovaly peníze do armády. Psal jsem, že o tom, že roli hrály vojenské důvody a to pro stavbu tratí jako je Margecany - Červená Skala, nebo ještě daleko více Lužianky - Zlaté Moravce, či Hranice na Moravě - Púchov. Poslední jmenovaná měla naštěstí i jiné opodstatnění, než vojenské důvody [wink].

Co jsou to vojenské důvody, je snad jasné - vedení trati co nejdále od státních hranic pro co nejmenší zranitelnost při napadení státu cizími vojsky. Ale radši to tu píšu, jinak by Simba klidně mohl psát, že to bylo kvůli útoku mimozemšťanů. Občas si říkám, že přehrabování archivů je v případech některých jedinců velmi nebezpečnou činností, neboť oni pak žijí minulostí a nikoliv přítomností [crazy].



(Příspěvek byl editován uživatelem Bram.)
Simba
Středa, 26. července 2017 - 00:07:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2515
Registrován: 7-2008
že konzervace trati 220 na úrovni roku 1900 ..

Tak to těžko, v roce 1900 tu byla elmech jen někde a úplně jiná, v Heřma v té době byl třeba pro pražské zhlaví před DK "kozlík" s pákami - v 60. a 70.letech docházelo postupně k výměně RANKů i stavědlových aparátů, většina zde rušená elmech byla z tohoto období, takže rok 1900 fakt ne.
Ale Vy nikdy nepochopíte, nebo záměrně nechcete pochopit, stejně jako Bram, že i ty peníze do železnice našli v oné době smysluplnější využití na vytíženějších tratích než na lokálce na jih (a mluvím o úseku Ta-Bn, v převážné části pod pražskou správou a tím pádem i přístupem k této části trati, protože dále mohla být situace ve vytíženosti trati jiná a tamní historií se zabývají místní).

(Příspěvek byl editován uživatelem simba.)
Simba
Středa, 26. července 2017 - 00:12:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2516
Registrován: 7-2008
Hele Brame, když napíšu, že se vrážely před válkou i po ní prachy do industrializace Slovenska, tak ty vaše příklady jsou asi kde? Na Marsu?

Navíc jsem reagoval na:
A taky prachy byly potřeba jinde i na jiný věci než posraná dráha (natož ta k rybníkům)

Například na posranou a zbytečně velkou armádu. Nechte si vysvětlit od Pikea souvislosti a kontext doby bipolárního světa, proč tomu tak bylo (na obou stranách barikády), já na to Vaše žvanění nemám nervy.
Muv
Středa, 26. července 2017 - 01:48:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 48
Registrován: 1-2009
Nerad ruším zdejší Novinky.cz hádku mezi rudochy a plyšáky, ale dovolím si trochu offtopic:
Bylo vydáno ÚR na Nemanice - Ševětín: http://1url.cz/1thDo
Středa, 26. července 2017 - 05:14:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5830
Registrován: 7-2007
Cajzlíci..z vašich příspěvků silně zírá - Praha je nejdůležitější a nejlepší na světe a ČR končí u Benešova.
A dobře vám tak..na co jste šáhli, to jste dokurvili...stavba satelitů a dalších a další obydlí bez promyšlenosti dalších návazných staveb - silnice, železnice - obecně doprava, školy, školky atd...JJ developer a pár spřátelených se napakovali a ostatní se hodí na krk poplatníkům i z horní dolní...A hlupáci se zadluží v nesmyslném satelitu a teď natahují ruku..státe zařiď, státe dej...
Hajnej: Ta trojsilnice ve více úsecích se tam mohla udělat už dávno (a troufám si tvrdit, že čtyřpruh by byl reálný ve více úsecích, kdyby se chtělo už dávno..)...Jen se to zas flikuje 5 min po 12.
Nevím, jak blíže Praze (zas často tam nejezdím a od 2010 jen zcela ojediněle a s velký sebezapřením), ale nájezd na dálnici u Mirošovic problém není. Problém je neznalost, neumění zipovat a přehršel nákladní (kamiónové) dopravy. A hlavně neskutečný bordel, kdy se na tuhle autostrádu vydá nějaký ten bagr, či zemědělec s utrápeným Zetorem. Toho si i vy Cajzlíci, užijete dost ve svém blbákově. To opravdu není síly, zakázat přesun těchto stavebních (pomalých) strojů v dopravních špičkách, resp. ve dne? Je i pravdou, že nějaký ten "důležitý" střelec v silném SUV či jiném drahém (s právem rádoby absolutní přednosti), stroji to dokáže taky pokurvit dost. Ale aspoň dlouho nezdržuje...
A stojím si zatím, že dálnice od Tábora do ČB jih jsou vyhozené peníze. Obchvaty ano, ale zbytek je fakt zbytečný. Do ČB jezdím mnoho let dost pravidelně a nikdy v úseku Veselí - ČB nebyl na stávající silnici problém. Kamiony většinou odbočí za Ves na Třeboň (Halámky) a jízda ok končí na Borku...Pak už je to přískokama (ten obchvat ČB chybý strašně moc). Z ČB na jih si netroufám odhadovat hustotu dopravy, určitě je zcela nutná stavba silnice s menším množstvím zatáček a horizontů..ale dálnice???
A vy obhájci gauner kapitálismu, ne že bych nesouhlasil s vaším názorem na minulé pořádky, ale obyčejnému člověku nevysvětlíte, že dřív bylo hůře. Ona to pro většinu totiž pravda není. Bohužel.
P.S. Páně Kuřilovo ....Mohu se mýlit..
Středa, 26. července 2017 - 07:01:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11179
Registrován: 5-2004
Jo, ted se dela dukladne i se spodkem. Na 231 nebo 171 to je videt denne.

Mch za hnedle 28 let budovani svetlych zitrku neni hotovej ani korytor prvni. O tretim kde se hrdinne buduje izolovany usek bez vazby na ostatni sit s tim ze to co je treba nejvic se nejen nebuduje ale ani se nevi co vlastne by se vybudovat melo nemluve. A ctvrtej po mnoha letech vyluk ma k dokonceni mnoho dalsich let vyluk pred sebou...
Středa, 26. července 2017 - 07:01:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14154
Registrován: 5-2002
OC: Cajzlíci..z vašich příspěvků silně zírá - Praha je nejdůležitější a nejlepší na světe a ČR končí u Benešova. A dobře vám tak..na co jste šáhli, to jste dokurvili
To jsem nevěděl, že jsi z Brna... [rofl]

Problém je neznalost, neumění zipovat a přehršel nákladní (kamiónové) dopravy
Hlavně to zipování. To by jeden vytek´, když vidí, jak pár pitomců dokáže vyrobit pětikilometrovou kolonu jen to fikne.
Potíž bych viděl v tom, že se někteří zařadí dříve, udělají tím díru v končícím pruhu a ty, co tu díru vyplní, považují za vychcánky a v místě, kde se zipovat má, si hrajou na spravedlivý.
Asi by to chtělo nějakou tu kampaň "Nezipuješ - stojíš"...

Z ČB na jih si netroufám odhadovat hustotu dopravy, určitě je zcela nutná stavba silnice s menším množstvím zatáček a horizontů..ale dálnice???
Pokud chceš postavit dostatečně bezpečnou silnici bez těch zatáček a hlavně horizontů, tak Ti s ohledem na množství zemních staveb nakonec nevyjde o tolik dráž, než ta dálnice (zejména pokud bys ji stavěl tak, aby sis nezablokoval možnost ji na tu dálnici později rozšířit, což obnáší všechny náspy, zářezy a podjezdy rovnou pro 2x2 pruhy).
Stačí se podívat k jižním sousedům - copak že to postavili na jih od Freistadtu...?
Středa, 26. července 2017 - 07:05:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14155
Registrován: 5-2002
Vlčoun: Mch za hnedle 28 let budovani svetlych zitrku neni hotovej ani korytor prvni. O tretim kde se hrdinne buduje izolovany usek bez vazby na ostatni sit s tim ze to co je treba nejvic se nejen nebuduje ale ani se nevi co vlastne by se vybudovat melo nemluve. A ctvrtej po mnoha letech vyluk ma k dokonceni mnoho dalsich let vyluk pred sebou
Vono holt napravit to, na co se celejch 40 let toho slavnýho dřívbylolípu zvysoka sralo, není žádný hop na krávu už je tele.
Ale co chtít od komonostalgika, že... [crazy]
Středa, 26. července 2017 - 08:24:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2450
Registrován: 3-2004
Zkratkovitě šmahem napsat, že se vyhazovaly prachy do armády je tak prostoduchý argument, co takhle taky napsat důvody proč tomu tak bylo. Chce to taky napsat ty souvislosti v kontextu doby. Pike ti danou problematiku nepochybně komplexně osvětlí.

Sice nejsem Pike, ale budiž...
Kontext doby je ten, že jsme na začátku 60.let dostali rozkaz od vrchního velení Varšavské smlouvy*) rozkaz splnit takový a takový rozsah úkolů v souvislosti s postupem VS na Rýn a do Francie. Splnění těchto úkolů si vyžádalo přebudovat ČSLA a od r. 1964 až do r. 1990 ji permanentně udržovat v masivních početních stavech potřebných pro takový útok. V souvislosti s odzbrojovacími iniciativami v Evropě došlo k mírnému snížení počtů až v r. 1988.
Ve válečných plánech ČSLA za celou tuto dobu není jediná zmínka o obraně. Pokud už se mluví o tom, že nepřítel zaútočí jako první, tak scénáře mluví o "odražení nepřítele a následném zdrcujícím útoku" (na stejné cíle a za stejnou dobu, jaké byly i v těch ostatních scénářích, takže je to vlastně jedno, protože v tom Lyonu jsme měli být za 9 dní tak jako tak [kladivo]). Ostatně i dislokace našich jednotek byla jednoznačně útočná, nikoli obranná. Za vše mluví už to, že 3 ze 4 nejdůležitějších velitelských stanovišť **) byla umístěna pár desítek km od hranic se SRN - opravdu výhodné, když se chcete "bránit rozsáhlému nepřátelskému útoku agresivního Západu".

Ergo - tu armádu jsme v těchto počtech a sestavě (tj. s koncentrací na: útočné tankové jednotky, zajištění rychlého překonání velkých vodních toků těmito jednotkami, dálkové zásobování těchto postupujících jednotek palivem atd...) neměli proto, že to ČSSR potřebovala "v kontextu doby", ale prostě proto, že to potřebovala Moskva pro svoje vlastní plány na ovládnutí Evropy. Ani jednu ze zmíněných (vybraných) tří schopností primárně nepotřebujete pro obranu území o rozloze ČSSR.

Ano, samozřejmě bychom měli armádu i v nějakém jiném "kontextu doby". Jenže by byla jiná, možná menší, lépe přizpůsobená ekonomickým možnostem státu, méně ocelová, více moderní***) atd. To by mělo pozitivní vliv na rozvoj průmyslu atd. Taky by záklaďáci netrávili v kasárnách čas 24/7, ale měli by i trochu volna. Třeba by i mohli jezdit domů na víkend, jako jejich kolegové z agresivního a k nečekanému útoku se neustále připravujícího Bundeswehru [lame] Takže by i ubylo šikany a lidi by si třeba i armády vážili.

*) tj. z Moskvy, protože vrchním velitelem VS byl vždy sovětský maršál podléhající ministrovi obrany SSSR (a tedy prvnímu tajemníkovi ÚV KSSS)
**) mimochodem - všechna tato stanoviště přežila do dnešní doby a jsou využívána, resp. udržována pro případné použití
***) už od začátku 80.let bylo zjevné, že nástup elektroniky a moderních zbraňových systémů v NATO sovětskou ocelovou lavinu zastaví, konvenční útok prakticky neměl žádnou šanci na úspěch. Východní blok prostě selhal. Vyžraní generálové s prýmky "CA" pak už hráli jen o udržení status quo. Když dneska zmetek Zbytek mele ty svoje plky, tak je mi blivno

(Příspěvek byl editován uživatelem Dusanh.)

(Příspěvek byl editován uživatelem Dusanh.)
Středa, 26. července 2017 - 08:26:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11180
Registrován: 5-2004
A kolik set let tak odhadujes ze budou trvat vymluvy ze tu kdysi byli komanci? Ono za chvilku to bude 40:40.
Středa, 26. července 2017 - 08:28:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7197
Registrován: 4-2003
OldcerryJJ developer a pár spřátelených se napakovali a ostatní se hodí na krk poplatníkům i z horní dolní...A hlupáci se zadluží v nesmyslném satelitu a teď natahují ruku..státe zařiď, státe dej...

Co to plácáte? Ano, na Zájmech strojvůdce byste byl asi hrdina co to někomu nandal, tady budete před řadou lidí akorát za rohatý zvíře.

OldcerryDo ČB jezdím mnoho let dost pravidelně a nikdy v úseku Veselí - ČB nebyl na stávající silnici problém

Holt by to chtělo přelepit fototapetu na vokně no....my do těch Budějek zřejmě s autem levitujeme a utrpěli jsme ztrátu paměti. Takže si už nepamatujeme jak to vypadalo před otevřením nových úseků D3.

vaším názorem na minulé pořádky, ale obyčejnému člověku nevysvětlíte, že dřív bylo hůře.

Já jsem taky vobyčejnej člověk žijící normálním životem - chodím obyčejně do práce, mám obyčejně milující manželku, dvě obyčejný děti, normální auto a normální dům a taky úplně normální hypotéku. Pokud mi něco v životě vadí, tak věčně nepospokojený a svým způsobem neschopný idioti otravující život normálním lidem. Nic jim vlastně nechybí, ale musí si zaprudit - že dneska není nějaká maketa ČKD kolomotivka, kde vyrábějí makety čmeláků za ceny nafukovacího skákacího hradu a tak podobně.

Teď jsem potkal kolegyni - úplně vobyčejná ženská s úplně vobyčejnejma problémama, jaký má každej druhej - její matinka přitom byla v "dřívbylolípu" druhou nejmocnejší ženou ve státě. V životě jsem neslyšel, že by si nějak stěžovala.

Praha je nejdůležitější a nejlepší na světe

Není - to že tam pracuju má jediný důvod - jsou tam zaměstnání, kde dostanu peníze + zajímavou práci podle svých představ. Jinak bych asi nevytáhl paty z venkova.


PS: Kdysi takhle prudil jeden spolužák - složili jsme se mu na nafukovací pannu a poslali jsme mu to do jeho bydliště... a byl od něj pokoj.[proud]
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Středa, 26. července 2017 - 08:29:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7359
Registrován: 4-2003
Simba:Hele Brame, když napíšu, že se vrážely před válkou i po ní prachy do industrializace Slovenska, tak ty vaše příklady jsou asi kde? Na Marsu?

Před válkou se industrializace Slovenska nekonala, protože neexistovalo plánované hospodářství. Plánované hospodářství nakonec zajistilo, že se na Slovensku postavila v nesmyslných místech velká továrna, do které pak byl problém sehnat kvalifikovanou pracovní sílu [crazy].


Navíc jsem reagoval na:
A taky prachy byly potřeba jinde i na jiný věci než posraná dráha (natož ta k rybníkům)


To jsi ale reagoval SÁM na SEBE!!!

Například na posranou a zbytečně velkou armádu.

Přesně tak [wink].

Nechte si vysvětlit od Pikea souvislosti a kontext doby bipolárního světa, proč tomu tak bylo (na obou stranách barikády), já na to Vaše žvanění nemám nervy.

Pikehead není žádným mým duchovním vůdcem, takže se ho opravdu ptát nebudu. Jinak drobné historické okénko: Země západní Evropy (včetně USA) na rozdíl od SSSR žádnou invazi v Evropě neplánovaly. Měly dost velké bobky ze Stalinovy nevyzpytatelnosti, protože jemu by bylo zcela jedno, jaké by byly ztráty na frontové linii při dobývání západní Evropy. Jeho by s velkou pravděpodobností nezastavil ani průliv La Manche. Bylo velkým štěstím pro všechny, že v roce 1952 konečně chcípnul, ale ani pak nebylo na růžích ustláno, několik velkých politických krizí, kdy nebylo daleko od další celosvětové války, jsou toho důkazem. Ještě větším štěstím bylo, že nikdo od konce druhé světové války proti nikomu nepoužil jadernou zbraň, ovšem k jejich použití mnohdy chybělo velmi málo [crazy].




Petr vlček:Jo, ted se dela dukladne i se spodkem. Na 231 nebo 171 to je videt denne.

Na 231 se už začalo v Čelákovicích. V čem je tedy problém? Mimochodem, trať 231 je zvláštní tím, že si neprošla výměnou svršku v osmdesátých letech a je zde stále svršek z šedesátých let, byť mnohde již hodně vyspravovaný.

Mimochodem, za rudé éry nikdo neměl zájem odstranit průserově zapojenou trať od Čelákovic do Lysé. To je jedna z věcí, která se podařila vyřešit po roce 1990. Sice je to agentura JPP, ale bylo to údajně také kvůli tomu, že tehdejší přednosta v Lysé měl kamarády výše a ti mu údajně vyšli vstříc. Nutno říci, že dobrá věc se podařila, Lysá byla doopravdy zoufalá stanice - zapojení čtyř kolejí traťových do tří staničních nemohlo nikdy dobře fungovat.

Kupodivu na slavné 171, na kterou se sere z vysoka, se v polovině devadesátých let podařilo zrekonstruovat most v Mokropsích (bohužel se při té příležitosti bylo málo odvahy protlačit výstavbu provizorních kolejových spojek, ze kterých by se staly trvalé - holt asi dozvuky nezájmu Severozápadní dráhy [crazy]). Dále se tam neustále neustále opravují menší mosty. Naštěstí zbývají snad už jen dva (Malá Chuchle a Dobřichovice), které jsou bez opravy, přičemž dobřichovický se opravuje. Že trať 171 měla být už dávno koridorizována, víme všichni. Ale někteří pořád budou mlátit hubou, ačkoliv nejen zde bylo uvedeno, co vše tomu brání.

Takže se jde alespoň formou (teď už konečně) velkých oprav, protože stav je již neudržitelný. A to je potřeba ještě dodat, že se formou oprav postupně dává dohromady to, co nám tu velkoryse za padesát let sraní na údržbu minulý režim zanechal.

Oldcerry:A vy obhájci gauner kapitálismu, ne že bych nesouhlasil s vaším názorem na minulé pořádky, ale obyčejnému člověku nevysvětlíte, že dřív bylo hůře.

Obyčejný člověk dnes má automobil na který nemusí čekat dlouhá léta v pořadníku, barevnou televizi, počítač, má kde bydlet (když ne ve svém, tak někde v nájmu), nekručí mu celý víkend v břiše, když si v sobotu dopoledne nestihne nakoupit atd.

Jen pro připomenutí, už jsem to kdysi na k-report dával: Rodiče v bytě mají v obývacím pokoji stěnu, která se kupovala cca v roce 1983. Na jejím štítku, který se dochoval, je uvedena cena 18 000 Kčs - slovy osmnáct tisíc Kčs. Dnes obdobnou záležitost koupíme za číselně shodnou cenu v Kč. Ovšem platy se dnes nepohybují v částkách dvou či tří tisíc korun, v tom je ten podstatný rozdíl [wink]

Ale dřív bylo vždy líp, chápu [biggrin].
Středa, 26. července 2017 - 08:30:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7198
Registrován: 4-2003
A kolik set let tak odhadujes ze budou trvat vymluvy ze tu kdysi byli komanci?

Jaký výmluvy Vlčku? TU SPOLEČNOST MÁME TEĎ PŘESNĚ TAKOVOU, JAKOU SI ODHLASUJEME.
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Středa, 26. července 2017 - 08:40:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11181
Registrován: 5-2004
Me to tu pripomelo jeden hrdyho ftip: na pozadi hradcan nekde u stylizovane novotneho lafky se plizi indian s tomahawkem za dvouma strejdama s aktovkou. Jeden strejda rika druhymu "40 let tu byli komancove a ted si z nas utahujou utahove"

Bram: a neni trochu bida ze na tak vytizeny trati jako je 231 se 28 let flikuje svrsek ze sedesatejch? To vydrzel docela dost a jsem zvedavej kolik vydrzi novej koridorovej...
Středa, 26. července 2017 - 08:52:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7360
Registrován: 4-2003
Petr vlček:Me to tu pripomelo jeden hrdyho ftip: na pozadi hradcan nekde u stylizovane novotneho lafky se plizi indian s tomahawkem za dvouma strejdama s aktovkou. Jeden strejda rika druhymu "40 let tu byli komancove a ted si z nas utahujou utahove"

Vtip, za který by se nemusel hradní kořala stydět, odpovídalo by to jeho úrovni [wink].

a neni trochu bida ze na tak vytizeny trati jako je 231 se 28 let flikuje svrsek ze sedesatejch? To vydrzel docela dost a jsem zvedavej kolik vydrzi novej koridorovej...

Jenže flikování znamená to, že se mnohde vyměnily kolejnice, mnohde se vyměnily hmoždinky v pražcích, mnohde i ty pražce. Koridorový svršek vydrží kupodivu výrazně déle bez těchto zásahů. Nakonec je to vidět na nejstarším koridorovém úseku, který má nějakých dvacet let (Český Brod - Poříčany).
Středa, 26. července 2017 - 09:46:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14157
Registrován: 5-2002
DH: Vyžraní generálové s prýmky "CA"
Já si teda "CA" pamatuju jen na náramenících vojínů (aby tam neměli úplnej průvan), ale je možné, že jsem jen nedokoukl.

Vlčoun: A kolik set let tak odhadujes ze budou trvat vymluvy ze tu kdysi byli komanci?
Obecná zkušenost praví, že úplná náprava společenských škod trvá cca 2x-3x déle. Nejde totiž ani zdaleka jen o škody materiální, ale i o škody napáchané na lidech (protože mají tendenci se replikovat).
Takže natvrdo řečeno: dokud nevymřou dřívbylolípisti Vlčouni a jejich ochotní posluchači, tak se bude furt na co "vymlouvat".

a neni trochu bida ze na tak vytizeny trati jako je 231
Ona ještě poměrně nedávno až zas tak vytížená nebyla. Před zavedením taktu tam docela chcípal pes - ale chápu, že pro někoho byl osobák (navíc z Vysočan) v 7:44 a pak až v 10:28 ten správnej "dřívbylolíp"...
Středa, 26. července 2017 - 10:20:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2451
Registrován: 3-2004
DH: Vyžraní generálové s prýmky "CA"
Já si teda "CA" pamatuju jen na náramenících vojínů (aby tam neměli úplnej průvan), ale je možné, že jsem jen nedokoukl.


Bylo to jen po rotného vč. Nedokoukl jsem se já, děkuji za upozornění [wink]
Středa, 26. července 2017 - 10:56:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5831
Registrován: 7-2007
Bram: Já nemluvil o nábytku....No, dnešní nábytek v této cenové relaci je hrozný (materiál, provedení), věřím, že ta stěna možná bez problému slouží dodnes.
Já s vámi nejsem ve sporu, benzín byl za komančů drahý jak prase, dnes je prý drahý...cha...
Já mluvím o tom, že se všechno musí zamykat, na každého člověka se kouká s nedůvěrou (dealer, zloděj atd..)Podvodník, gauner má větší práva jak oběti. Jednou už to bude přes míru a skončí to u 3x a dost, jména a podobizny násilníků budou zveřejňována atd...via USA. Kam to vlastně ta Evropa chce přivést?
Jestli tedy komančové něco opravdu uměli, tak byla sociální politika. Jenže to se všechno zavrhlo...bylo to přeci fuj, fuj...Ano, bylo v tom zakomponováno to rudo, ale jako děti jsme to necítili. Byly jsme parta kluků, co se scházeli v pionýru a chodily hrát, bláznit, vybíjet energii...sport (jakýkoliv) byl dostupný pro každého. Teď...
Dusanh: Tedy nevím kde jste čerpal. Ale já v rámci ZVS byl i na "Tajné spisovně".
Ve válečných plánech ČSLA za celou tuto dobu není jediná zmínka o obraně. Tak to pěkně kecáte...Hlavní obranná linie byla na řece Rýn. Proto taky většina techniky uměla plavat - pro pokračování obranného útoku...[wink]
V případě napadení WS měla ČSLA vydržet 3 dny...pak měla být doplněna CA. Životnost nás (2pr.prap SČ) byla spočítána na 3 minuty....po odvysílání zprávy...[wink]
A zrovna techniku vojenskou zrovna WS měla docela na špičkové úrovni. BVP1 a BVP2 neměli rovnoceného soupeře ve své kategorii (byly na boj v Evropě, v Afgánu dostaly naprdel). T72 byl taky hodně kvalitní stroj. Ale 100% srovnání nemám. Befka svou rychlostí, manévrovatelností,plaváním a téměř čelní nezničitelností útočný (tedy obranný)stroj A1.
A už huš... musím si odlepit folie....
PS. Mohu se mýlit.
Středa, 26. července 2017 - 11:06:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2452
Registrován: 3-2004
BVP1 a BVP2 neměli rovnoceného soupeře ve své kategorii... T72 byl taky hodně kvalitní stroj

Ve své kategorii možná ne, jenže od přelomu 70.-80. let bylo zjevné, že VS nedokáže na bojišti vybojovat vzdušnou nadvládu. Kromě zastarávající letecké techniky i proto, že bojiště bylo na území SRN (tj. nutnost spoléhnout se jen na PL-obranu vojsk - možnost podpory ze strany PLRV PVOS byla mizivá, ta navíc měla jiné úkoly). Jak potom dopadly hodně kvalitní stroje i technika, co sice neměla rovnocenného soupeře ve své kategorii, ale pro Warthogy a Apache byla jen lovnou zvěří, jsme viděli v r. 1991 [kladivo] [smrt]
Desiro
Středa, 26. července 2017 - 11:14:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3173
Registrován: 2-2004
T72 neměly kvalitní noktovizory a úplně jim chyběl systém řízení palby ... životnost na bojišti pár desítek minut.
Středa, 26. července 2017 - 11:38:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7199
Registrován: 4-2003
BVP1 a BVP2 neměli rovnoceného soupeře ve své kategorii

BVP-1 byl vehihl, jehož nedostatky a umlčování kritiků se projevily naplno ve válce v Afgánistánu - místo střílení kanónem, který díky malé úsťové rychlosti obrovskému snosu nic netrefil (ale propaganda mohla vykládat, jak jsou vykořisťovaní "západní konstruktéři" nechopný, protože takový kanón tam nemají") bylo pomalu jednoduší na mudžahedíny házet kamením, mizerný výhled, atd. atd - průser to byl tak velký že zasedlo polytbyro a došlo k překonstruování na BVP-2, což byl sice taky polotovar, ale aspoň trochu použitelný. Hlavně netřílet dlouhý dávky, aby se kanón neuvařil.

A můžu se zeptat jak extrémní zbrojení zlepšilo životní úroveň lidí ve východním bloku?? Třeba že by bylo místo tomu maso v obchodech?


T72 byl taky hodně kvalitní stroj.

A proto jsme na vojně jako poddůstojník AČR fasoval tabulky, kde byla uváděná bojová hodnota na 1/3-1/6 Challengerů, Abramsů a Leopardů. Ostatně v Rudé armádě šlo o ze začátku levný tank určený pro druhosledové jednotky a spojence a vyráběný z nouze jako náhrada a doplněk k T-64.

A můžu se opět zeptat jak extrémní zbrojení zlepšilo životní úroveň lidí ve východním bloku?? Třeba že by bylo místo tomu maso v obchodech? Díky.
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Středa, 26. července 2017 - 11:39:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4620
Registrován: 9-2005
"Kefalín, povedzte mi, čo má hentý taký tank T72, či BVP spoločné so 4.železničným koridórom?"

"Hovno, pane majore"
Středa, 26. července 2017 - 12:55:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 915
Registrován: 6-2016
Plešoun: Dovolím si trochu poopravit na "Hovno, soudruhu} majore"![biggrin]

Navíc tam určitě jistá souvislost BYLA - zmíněná obrněná technika se jistě po trati dnešního 4. koridoru projela v rámci vlakových přesunů.
Středa, 26. července 2017 - 12:57:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14159
Registrován: 5-2002
OC: Jestli tedy komančové něco opravdu uměli, tak byla sociální politika.
Huh...?
Středa, 26. července 2017 - 13:27:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7200
Registrován: 4-2003
To je myšleno asi takhle.

...Cena za strach Evropy z komunismu, cena za stalinskou strategii “ledoborce”, cena za předválečnou kolaboraci – je 26 milionů lidských životů. Cena za represe – je nejméně 3 milióny mrtvých a 6 milionů těch, kteří se z táborů vrátili. Cena za zákony proti kulakům a „škůdcům-rozkrádačům” – další 4 miliony. Třetina země. Proč? Aby se nejprve na útraty Západu začala vyrábět špatná ocel a zastaralé tanky, pak se vybavily továrny ukořistěnými soustruhy a pracovalo se na nich až do 21. století? Aby se beznadějně zaostalo v zemědělství (genetika jako buržoazní pavěda) a kybernetice (prodejná děvka imperialismu)? Abychom se až do 90. let nezbavili dřevěných domků a do let osmdesátých bytů rozdělených mezi několik rodin (tzv. komunální byty)? Aby 30 let po válce stál televizor půlroční plat kandidáta věd, automobil 5 let práce a byt (družstevní!) – 20 let práce, pokud to vůbec schválí a jen tam, kde ho přidělí?

SSSR se narodil jako nuzácká země, byl nuzáckou zemí za Stalina a jako nuzácká země umřel. Diktatury bohaté nebývají (pokud to není Singapur)....
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Cogwheel
Středa, 26. července 2017 - 13:50:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4892
Registrován: 1-2012
Ani žádné vysněné "transkontinentální VRT" v Rusku nikdy nebudou, neboť i přes potenciál, který rozvoj rychlostních vlaků slibuje, se zřejmě jedná pouze o lokální význam. Ruská rozloha a velké klimatické a geografické rozdíly mezi jeho regiony jednoduše znemožňují výstavbu rychlovlakových koridorů po celé zemi. Rychlovlaky mohou významně podpořit ekonomiku v evropské části Ruska, kde budou přepravovat pasažéry po nejdůležitějších trasách. Výstavba vysokorychlostních tratí za Uralem by byla velmi komplikovaná nejen obrovskými náklady na takový projekt, ale rovněž podnebím, které by tyto koridory ničilo. Rovněž je otázkou, jestli by se takové investice vyplatily v málo osídlené Sibiři. Rozvoj osobní železniční dopravy v asijské části země se tak bude týkat spíše výstavby nových klasických tratí a modernizace současných vozidel či nákupu nových vozidel. (citoval jsem z této diplomky: https://is.muni.cz/th/401274/esf_m/DP_-_David_Parizek.pdf )
P_v
Středa, 26. července 2017 - 14:27:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1838
Registrován: 5-2002
Bylo vydáno ÚR na NeŠe. odkaz Viktorka se tam nepodívá, neb byly úředně schváleny tunely dvoukolejné.
Bkp
Středa, 26. července 2017 - 14:36:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7833
Registrován: 8-2003
Asi to nechápu, k čemu je to území rozhodnutí dobré? Je to setrvačnost, nebo nějak zázrakem vyšla ekonomika?
Slepeckou holí se golf nedá hrát!
Středa, 26. července 2017 - 14:43:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7368
Registrován: 4-2003
RadekŠ:To je myšleno asi takhle.

Ten odkaz, který funguje pod tím takhle ve Tvém příspěvku, by si měl přečíst každý, kdo jen sebeméně touží po návratu starých pořádků. A pokud by to nestačilo, měl by ho alespoň stokrá přepsat. Třeba by mu konečně došlo, co Stalin byl za nechutnou zrůdu.

Pochybuji, že si to přečte třeba Simba, který neustále adoruje doby nedávno minulé, či Petr vlček.

Jen pro info: Jaký Stalin byl, je mi známo z více zdrojů, tohle není pro mne překvapením, ale je to moc hezky napsáno.....
Cogwheel
Středa, 26. července 2017 - 14:51:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4894
Registrován: 1-2012
Také jsem si ten text "Jaké hodnocení si zaslouží [satan] Stalin" už před nějakou dobou odněkud stahoval a vryl se mi do paměti.
Středa, 26. července 2017 - 16:22:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4621
Registrován: 9-2005
Aby bylo možné žádat o stavební povolení, je třeba mít nejprve ÚR. Bez něj nepostavíš nic ani jako občan na své parcele, natož takto rozsáhlou stavbu, která leží na stovkách různých pozemků.
Pikehead
Středa, 26. července 2017 - 17:32:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3186
Registrován: 3-2007
Dvojkolejný znamená, že bude na nižší rychlost?
Středa, 26. července 2017 - 17:54:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11182
Registrován: 5-2004
Hádám Hajnej že se toho nedožiješ. Nejspíš ani tvoje děti ne...

Mch - za komárů byly nataženy dráty nad celou 220 (a řadou jiných, třeba 170). Což tehdy vedlo k výraznějšímu zkrácení jízdních dob než dnešní korytorizace.

PS: nevím proč furt strašíte s komančema. V demokracii kde rozhoduje většina která se má "dobře jako nikdy" přeci nerozhodne v jejich prospěch. Pokud se tedy skutečně má dobře jak nikdy většina. Ony všechny totalitní průsery šly vesměs na konto demokratických sil neschopných nabídnout řešení problémů...
Středa, 26. července 2017 - 19:11:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1110
Registrován: 10-2007
Mch - za komárů byly nataženy dráty nad celou 220 (a řadou jiných, třeba 170). Což tehdy vedlo k výraznějšímu zkrácení jízdních dob než dnešní korytorizace.
Mno..na to, že se elektrifikace 170 plánovala už před válkou, tak nic moc. Holt odmítnutí Marshallova plánu je znát...
Středa, 26. července 2017 - 19:32:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7371
Registrován: 4-2003
Petr vlček:Mch - za komárů byly nataženy dráty nad celou 220 (a řadou jiných, třeba 170). Což tehdy vedlo k výraznějšímu zkrácení jízdních dob než dnešní korytorizace.


Nad 220 a 170 byly nataženy dráty dvacet let poté, co se zcela nesmyslně zasekly ve směru od Prahy v Benešově a v Berouně. Čili dvacet let to stálo za howno a teprve po dvaceti letech se soudruzi rozhoupali a s nežádoucím stavem něco provedli.

Ale jo, Simba nám pošeptá, že z Benešova na jih to byla lokálka s malým vytížením [biggrin].

Jinak koridorizace není dosud hotova, což ale neznamená, že ke zkracování jízdních dob nedochází.

Jen doufám, že při koridorizaci mezi Berounem a Královým Dvorem bude zřízena provizorní výhybna na konci koridorizovaného úseku ve směru od Zdic. Aby tu náhodou nedocházelo zcela zbytečně k rozvratům dopravy, kterým byla pověstná koridorizace mezi Rokycany a Plzní, kde takovou výhybnu nechtěl nikdo zřídit [crazy].
Středa, 26. července 2017 - 19:44:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7201
Registrován: 4-2003
všechny totalitní průsery šly vesměs na konto demokratických sil

Jaký demokratický síly byly v Rusku v roce 1917? Jaká demokratická síla může za smrt Milady Horákové, Záviše Kalandry a nebo za okupaci v roce 1968?

za komárů byly nataženy dráty nad celou 220 (a řadou jiných, třeba 170). Což tehdy vedlo k výraznějšímu zkrácení jízdních dob

Zatímco kdyby tady komáři nebyli, tak bychom asi lezli po stromech, jako lezli v Rakousku.

Mimochodem - mám vzít starý JŘ a vyčíslit to? A pak někoho definitivně zařadit do mentální kategorie "ulhanej dědek"?
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Středa, 26. července 2017 - 19:56:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6
Registrován: 7-2017
V roce 1989 jezdila Hungaria v relaci Praha-Brno za 3:23 dle jízdního řádu a přes Třebovou to bylo za 4:29, opět dle jízdního řádu
V roce 1944 to po trati Brünn - Böhm Trübau - Prag bylo za 4:48

Pokud má Petr vlček pravdu, tak se dnes přes Třebovou jezdí za 4:00 a více. Protože ta korytizace to víc zkrátit nedokázala, rozhodně ne na 2:33, jak stojí v jízdním řádu dnes.
Středa, 26. července 2017 - 20:40:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11183
Registrován: 5-2004
Do Plzně budou s děsnou slávou zavedený expresy s jízdní dobou +/- minuta jak jezdil po roce 90 Karlštejn a Curych.

Mch když teda komáři nenatáhli ty dráty všude hned v 60-tejch tak jak to že dodnes nemáme ty korytory když to dnes tak odsýpá? A jak to že se nám krom korytorů zbytek beznadějně rozpadá? Jak to že na takový 200 nebo 160 není za posledních 10 let něco jako kolem Norimberka když je tam každoročně několik měsíců výluka?

Když si dám tu práci a porovnám JŘ na Budějic z doby dýzlu a následně elektriky tak rychlík byl rázem rychlejší o dobrou půlhodinu. Nevím co na tom je nepochopitelnýho. Podobně to bylo i na 170. Tam to do Plzně taky dělalo kolem 20 minut.

PS: od totálního marťana je mi celkem jedno zařazení. Lepší ulhanej dědek nežli blb zařaditel.
Středa, 26. července 2017 - 20:49:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 381
Registrován: 5-2013
Když si Hrdějovice s podporou Jihočeského kraje prosadily před devíti lety v úseku Nemanice - Ševětín zamítnutí původních levnějších variant Z a C, takže se do ÚP VÚC ČBSRA dostala nákladná tunelová varianta C2, tak si v roce 2009 zadala SŽDC rozpracování této varianty do dokumentace pro územní řízení a toto řízení teď doběhlo. Víc v tom není třeba hledat. V přípravě pokračovat ani nadále nelze, stavba není ekonomicky efektivní a tedy není financovatelná z OPD+SFDI, nicméně probíhá další pokus o přepočet.

Přeložka je projektovaná na 160 km/h, ve většině délky směrově vyhoví na 200 km/h.
Středa, 26. července 2017 - 21:04:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7203
Registrován: 4-2003
Do Plzně budou s děsnou slávou zavedený expresy s jízdní dobou +/- minuta jak jezdil po roce 90 Karlštejn a Curych. ¨¨


Ta upřímná radost, že se něco nepovede a dřív bylo líp.... to je přímo patologický.

A jako že se proti dnešku výrazně prodlouží jízdní doby?? Dyť to dneska i s vatou dá vlak se stejným počtem zastávek o 12 minut dřív.


No nic, debatovat se sedmilhářem nemá smysl.

(Příspěvek byl editován uživatelem RadekŠ.)
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Středa, 26. července 2017 - 21:13:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1111
Registrován: 10-2007
A jako že se proti dnešku výrazně prodlouží jízdní doby?? Dyť to dneska i s vatou dá vlak se stejným počtem zastávek o 12 minut dřív.

Na to, že je hotovo z cca 100 km asi 45 km, je to pěkný výkon, když se uváží varianta optimalizace, kde bylo minimum přeložek.
Bkp
Středa, 26. července 2017 - 21:33:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7835
Registrován: 8-2003
K. A. F.:
No jasně, ale to nezastavené územní řízení musel někdo platit, ne? A pokud ten někdo platící veděl, že...[crazy]
Slepeckou holí se golf nedá hrát!
Středa, 26. července 2017 - 22:06:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11185
Registrován: 5-2004
"Na to, že je hotovo z cca 100 km asi 45 km, je to pěkný výkon, když se uváží varianta optimalizace, kde bylo minimum přeložek"

Minimum? Zrovna tady to až tak málo nebylo.

Stašovskej most (co rok opravovanej nájezd...)
Oblouk mezi Praskolesem a Hořovicema (slyšel jsem cosi o několikaměsíční výluce...)
Tunel mezi Hořovicema a Cerhovicema
Obchvat Zbiroha...

Jinak výhybna - když se dělalo Popovice - Zdice, tak byla výhybna v těch Popovicích. Pak ještě byla výhybna někde u Praskoles. Pak už se na to dlabalo "že se to vyjezdí", takže se jezdilo několik let "na náhodu". Zejména by se hodila u Doubravky...
Středa, 26. července 2017 - 23:20:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14161
Registrován: 5-2002
RŠ: Abychom se až do 90. let nezbavili dřevěných domků
Co do 90. let, ty tam jsou furt. Příležitostně najdu fotky z roku 2013.

Vlčoun: Hádám Hajnej že se toho nedožiješ. Nejspíš ani tvoje děti ne...
To je docela dobře možný. I když - moje teta *1915 je dosud naživu, tak třeba kdybych to taky měl v genech... [wink]
Ale dřívbylolípovat kvůli tomu rozhodně nezačnu.
Pikehead
Čtvrtek, 27. července 2017 - 00:05:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3189
Registrován: 3-2007
K.A.F.: Probíral se tu i problém s velkým převýšením, to tam tedy stále je?
Simba
Čtvrtek, 27. července 2017 - 01:07:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2517
Registrován: 7-2008
Vy si fakt myslíte, že jediná genocida v dějinách existence lidstva byla pouze při zneužití komunistické ideologie?
To ty znalosti dějin trochu malé. A nebojte se, nebudu tady mluvit o Vietnamu, Korei nebo jak rozsévači západní demokracie "humánně" bombardovali bývalou Jugoslávii.
Já nepotřebuji Vaše odkazy něčeho, co je všeobecně známé - problém je v tom, že Česko nebylo Rusko (resp.někdejší SSSR) a kdo chce, tak si skutečné počty lidí odsouzených, zavřených a zavražděných najde z politických důvodů v ČSR/ČSSR najde sám. Je toho plnej net.
Genocidy jako za Stalina tu nikdy nebyly. Navíc ty největší blbosti se tu dělaly především do 53 roku, než Stalina s Gottwaldem odnesl satan do pekla.
Děláte, jak kdyby se od války v týhle zemi nic nepostavilo a máte v hubě jen padesátý léta, přičemž Vám osobně se stalo hovno za celou dobu existence socíku a jako každej jste využili jakýkoliv možnosti se na systému přiživit nebo využít jeho nedostatků pro svůj prospěch.

Mimoto by mě zajímalo, co je to vobyčejnej člověk podle Radka Š, aby si to, co tady popsal mohl vobyčejnej člověk dovolit, jakej by musel mít měsíční čistej plat nebo rodinnej příjem? Fakt by mě to zajímalo.

Brame, stále čekám na ta čísla počtu vlaků od Tábora k jihu - nebo jsem je přehlédl? On to totiž opravdu mohl být důvod, proč se daly peníze ze státního rozpočtu zrovna tam a ne do Tá-Bn, kde byla i frekvence cestujících nevysoká, o nákladce nemluvě. To, že jezdily maipuláky všude bylo sice pěkné, ale počet vlaků se tím asi rapidně nezvýšil.

Oldcerry - nemám co dodat. Pravdou je, že v 70. a 80.letech začala zaostávat nejen vojenská technika (snad vyjma stíhaček - z MiGu 29 měli i Amíci vítr a spíš se divili, jak takto snýtovaný stroj může vůbec mít takovýhle vlastnosti - ale zdejší odborníci na všechno určitě vygůglí něco jiného). Možná by to chtělo sledovat i jiné dokumenty, než náborovku do USAF "Letečtí stíhači v boji".

Někteří by tady měli vylézt ze své inženýrsko - podnikatelsko - ekonomské sociální bubliny. Je sice krásné poslouchat, za kolik platů si koupím to či ono než v minulosti, problém je v tom, že ani je, ani ostatní nikdo nebude těch x-měsíců živit a platit všechny náklady, aby tyhle kecy platily doslova. Stejně jako tu zapomínají na to, že ne každý má ty možnosti, um či intelekt dělat něco za víc než průměrnej plat v této zemi, který stejně 2/3 národa ani nemá.

Trošku z jiného soudku: vzpomínám na to, jak někdejší prognostik a jistý pozdější guru "modrého ptáka", otec kuponové rozkrádačky a čórkař protokolárních per pár měsíců před předáním moci obhajoval v jisté rakouské televizi komunistické reformy - jenže já mu to za zlé nemám, v tom je ten rozdíl, taková byla doba a chtěl-li dělat něco, kde se v té době zřejmě VK cítil užitečný (a možná i myslel, že něco změní či ovlivní), tak prostě držel "basu" jako většina národa. Jaký si to člověk udělá, takový to má - když si chtěl někdo hrát na hrdinu a být odvážným bojovníkem proti moci, byla jen a jeho svobodná volba.
Koneckonců, ti rozsévači západní demokracie se vlastně taky na nic jiného, než plkání na Hlasu Ameriky nebo Svobodné Evropě nezmohli - když došlo k průseru, nechali Československo na holičkách - v 38, 39, 48 i 68. Jistě, můžeme tu rozebírat proč a to všechno kolem, proč nešlo nic dělat, stejně jako to, že o osudu ČSR se rozhodlo na konferencích tří vítězných mocností a ve volbách v 46, což byl výsledek jejich politických kroků v předešlých letech. Základní fakta ale zůstávájí. Volby v 46 byl důsledek zklamání z předchozího systému, víra a naděje v něco nové, co se zdálo lepší, výsledkem ztráty ostražitosti, podcenění nebezpečí a po 48 zneužití všech těch ideálů. Navíc, málokdo po 48 věřil, že to vydrží nějak dlouho, natož čtyři dekády.

Nikdo tu nechce padesátá léta, které ve své pseudoargumentaci demagogicky neustále vytahujete, přičemž zapomínáte na všechny ty nespravedlnosti světa, které se vynořili v dějinách lidské existence při zneužití všech ideologií, co se prohnaly přes tuto Zemi. Chci sociálnější stát, jestli víte co to je v tom pravém smyslu onoho sousloví. Tp, co je zde v této zemi dnes, se tímto rozhodně nazývat nemůže.

Jo, a někdy si pusťte Kryla - to, že ryjeme už zas držkou v zemi a necháváme si omezovat svobody různými zákazy, příkazy, nařízeními, držhubným platí už docela dlouho zase.

(Příspěvek byl editován uživatelem simba.)
Čtvrtek, 27. července 2017 - 06:29:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1112
Registrován: 10-2007
Minimum? Zrovna tady to až tak málo nebylo.

Stašovskej most (co rok opravovanej nájezd...)
Oblouk mezi Praskolesem a Hořovicema (slyšel jsem cosi o několikaměsíční výluce...)
Tunel mezi Hořovicema a Cerhovicema
Obchvat Zbiroha...


Pokud si to srovnáš s úsekem Rokycany-Plzeň, tak tam je to dost jiné kafe. Hlavně z hlediska rychlostích paramerů a zkrácení.

Navíc k tomu připočítej, že třeba v tomhle úseku ani tyhle parametry koridoru skoro nejsou využity, protože minimum souprav může podle Vvýj a nejezdí tam 6 MW lokomotivy.
Čtvrtek, 27. července 2017 - 06:39:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7374
Registrován: 4-2003
Simba: Navíc ty největší blbosti se tu dělaly především do 53 roku, než Stalina s Gottwaldem odnesl satan do pekla.

A pak obyvatelům Československa nadělil satan Zápotockého a jeho měnovou reformu. To asi jen proto, aby lidé byli bohatší o další vskutku zajímavou zkušenost, při které ovšem zcela zchudli [crazy].