Diskuse » Archiv 2017 » Železnice » Tratě kolem Mostu a Chomutova » Archiv diskuse Tratě kolem Mostu a Chomutova do 26. 03. 2017 předcházející | další

Archiv diskuse Tratě kolem Mostu a Chomutova do 26. 03. 2017

dolů
   autor příspěvek
Neděle, 19. března 2017 - 14:09:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 510
Registrován: 10-2008
Haldir : Bohužel tak to je a proto ty rozpory mezi lidmi zajišťujícími provoz a těmi kteří plánují kapacitní možnosti někde v kanclu a blejou pro provozáka totální hovadiny. Z těch sjetin a výtahů ze systému jim pak vyleze že třeba za 12 hodin 1 a 2 kolej byla použita každá 30x a pátá třeba jen 2x.... a v tu chvíli ten úřednickej mozek to vyhodnotí že se to přeci prakticky nepoužívá a tím pádem by se na tom něco dalo ušetřit....... Ale v rámci fungování sítě to má smysl obrovskej...... Já jen furt doufam že se dopravci probuděj a začnou nějak proti tomu osekávání protestovat.....ale netušim jak.... moc úřední byla vždy tou nejvyšší...
Neděle, 19. března 2017 - 14:36:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 511
Registrován: 10-2008
Jen pro doplnění se dostanem ale úplně jinam, omlouvam se:
Vemte si letošní GVD v Uherském Brodě. Ministerstvo posunulo takt rychlíků a ejhle najednou se křižování hodí tam. No ale v tu dobu tam má bejt Os placenej krajem a v jejich taktu. .... No a najednou nám tam chybí hrana protože v roce 2010 když se plánovala obr reko tak tam dvě hrany stačily a na co utrácet za další peron u další dopravní koleje.... a došlo k totálnímu rozkladu již zavedené koncepce regionální obsluhy....protože R maj přednost v kapacitě tak regionálka musela jít do kopřiv.....místní lidi řvou, dopravce hlásí že to prostě jinak nejde.... a to uběhlo jen pár let a už je tady výsledek krátkozrakosti plánovačů...... Ale teď již zpět na severozápad přenechám prostor dalším hodnotným hádkám.... :-)
Neděle, 19. března 2017 - 14:53:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7629
Registrován: 5-2002
ad Pružinskij: Ehhh, opravdu? Stačí se podívat na skutečný provoz, kapacitu a co ti asi vyjde za "výrazný" nárůst? Mně tedy jednociferný čísla. A i po případném zdvoukolejnění bude nejnižší propustnost jinde, ne na ex. tříkolejce, čili tento agrument není pravdivý (o omezení z VDS ani nepíšu).

Je třeba se podívat na mapu a na skutečný provoz hlavně na D5 v kombinaci s použitím elektrické trakce v celé trati. Nákladní železniční doprava pak bude schopná být levnější než silniční. A to je u denního objemu cca 12 000 kamiónů do Bavor hodně zajímavé.
Když budu uvažovat o hodně reálných dvaceti procentech převodu, pak může být řeč o 48 tisících čistých tunách denně, tedy cca 80 vlaků. A tratě Plzeň - Cheb se to týkat nebude.
A po dostavbě Plzeň - Schwandorf - Regensburg se dá uvažovat o dalších šedesáti vlacích (už to půjde ekonomicky i na Mnichov).

ad Sebu: "dopravci se nebrání, jen přihlíží jako ovce jak bůh jménem SŽDC ukrajuje stále z jejich možností..."

Ale brání. A občas se i něco podaří.

ad Pružinskij: kde se to vyjezdí jakžtakž v normálním stavu,
To není pravda. Normálně se to vyjezdí ne jakžtakž, ale v pohodě a ještě jsou velký rezervy.


Nemluv o svém cancourku u Chebu, ale mluv o trati, kde jezdí 140 vlaků denně a hlavně se zamysli, co se bude dít, až se na slavně optimalizované dvojkolejce udělá výluka a nebude možnost odklonové trasy.

ad Pružinskij: Sebu: Já vím, upřesňuji, že parkovištěm myslím dlouhodobé odstavení.

I dlouhodobá odstavení jsou potřebná vzhledem k výkyvům poptávky (vánoce, velikonoce, celozávodní dovolené významných přepravců).

Představme si, že přepravce má v běžném provozu 100 souprav. O vánočním provozu jich potřebuje dvacet. Něco nacpe po terminálech (cca 40), ale co s tím zbytkem? Rozváží se to tak 100 km od Prahy, vyžere se CETR do mrtě, něco málo se udá v Hamburku a okolí a zbytek? Zbytek jezdí prakticky prázdný, protože s ním není kde zastavit [angry]
Neděle, 19. března 2017 - 15:01:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1529
Registrován: 4-2010
StarMaster
Ohledně EU a tabulek. Využivání dotací z fondů EU je poviné? To je jako když se vláda rozhodne pro nějaké dotovaqné jízdné jehož využití je omezené podmínkami, které nejsou pro cestujicí zcečla vyhovujicí. Pak se někdo ozve, že díky ministertvu a dotovanému jízdnému musí používat nevyhovujicí spoje. Ačkoliv má možnost použít spoje, které byly vyhovujicí ale bez možnosti využívat dotované jízdné....

(Příspěvek byl editován uživatelem Haldir.)
StarMaster
Neděle, 19. března 2017 - 15:07:09  
Neregistrovaný host
89.176.82.228
Ale brání. A občas se i něco podaří.

Mně teda přijde, že spíš lobujete (úspěšně) za odklad optimalizace Bezpráví a Domažlic na rok 2050. Místo za kloudnou opravu pravobřežky. [sad]

Ale chválím aspoň to přidání se k lobby proti solárům. To je humáč pro všechny kolejové dopravce. Pak se kupují místo elektrických jednotek Sharky.
Neděle, 19. března 2017 - 15:08:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1530
Registrován: 4-2010
Petr_Šimral
Podle reakcí některých lidí, které jsem na podobné téma přečetl. Tak si máš postavit vlastní odstavné koleje. Podle jejich mínění tu SŽDC není od toho aby udržovala partkoviště pro dopravce..... Tento názor zazněkl, když se prezentovala možná podobá Lysé a Všetat. Která zahrnovala téměř úplnou likvidaci dlouhých nákladních kolejí. Ve všetaqtech mají údajně zůstat jen dvě dlouhé nákladní koleje. V Lysé má být postaveno další nástupiště. Dlouhé koleje pro nákladní vlaky zůstzanou koleje 1, 2 a pak poslední ve které bude zhruba uprostřed vyhybka kterou bude napojena vlečka do skladu aut, kovony a depa.

(Příspěvek byl editován uživatelem Haldir.)
StarMaster
Neděle, 19. března 2017 - 15:11:58  
Neregistrovaný host
89.176.82.228
Využivání dotací z fondů EU je poviné?

Není, ale DPH z toho se platí do státní kasy a hlavně to celé funguje tak, že

1) my nejdřív do EU zaplatíme výpalné
2) pak ryze z národního z peněz v SFDI zaplatíme stavbu
3) odvedeme DPH té stavby stavěné za národní do národního rozpočtu
4) dostaneme z EU zpět peníze za tu stavbu, které jsou fyzicky větší než kolik jsme do EU zaplatili výpalné

=Stát to v podstatě postaví zadarmo, resp. ještě na tom vydělá, protože DPH, daně pracovníků na stavbě atd a práce pro další kvanta lidí kolem těch dotací (a ti taky všichni zaplatí do národního daně).

=>Je obří tlak ty dotace využít, byť to povinné není.

(a jelikož u železnic jsou ty dotace vyšší než u silnic, o to větší je ten tlak)
Neděle, 19. března 2017 - 16:27:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7631
Registrován: 5-2002
ad Starmaster: Mně teda přijde, že spíš lobujete (úspěšně) za odklad optimalizace Bezpráví a Domažlic na rok 2050.

Ale vůbec ne. My jsme jasně řekli, že nemáme nic proti nové dvojkolejné trati okolo Bezpráví. Za jediné podmínky --> že tam zůstane i ta současná trať.

Ad Domažlice - nechat tam zabetonovat paskvil 4e opravdu nejde umožnit. To je lepší na to nesáhnout, dokud naše politické špičky nedostanou rozum.

Tam se nepovedlo naprosto všechno a to jsem se Studii proveditelnosti této trati velmi věnoval včetně odhadu budoucí dopravy.

Jen MTR uvedl, že na trati (elektrifikované, dvojkolejné) bude jezdit se čtrnácti páry vlaků denně a dopravci sdružení v ŽESNADu se zavázili celkově vést na trati nejméně 29 párů vlaků denně.

Pak se kupují místo elektrických jednotek Sharky.

Být Vámi, tak se neraduji. Zrušením paušálních plateb za elektřinu poběží majoritní dopravce pro dieselové jednotky raketovou rychlostí.
Neděle, 19. března 2017 - 16:44:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7056
Registrován: 4-2003
Pružinskij:Spolehlivost je míra pravděpodobnosti nějaký singularity. To se fakt nepočítá na nějaký výluky, navíc při výlukách většího rozsahu je platný závazný VNJŘ a do něj si mohou dopravci výrazně zasahovat.

Ta spolehlivost se počítá i NA výluky. Jak to vypadá u Bezpráví, když se tam cokoliv opravuje, víme také.

Petr Šimral:Nemluv o svém cancourku u Chebu, ale mluv o trati, kde jezdí 140 vlaků denně a hlavně se zamysli, co se bude dít, až se na slavně optimalizované dvojkolejce udělá výluka a nebude možnost odklonové trasy.

Zdaleka nejen Pružinský se nezamyslí a nezamyslí. Ostatně proč také, když nahromaděné vlaky a nespokojení zákazníci dopravců na výši výplaty zaměstnanců SŽDC vliv nemají. Pokud by to vliv mělo, tak by už byly dávno nainstalovány výhybny například v Bezpráví a v Mokropsech. Prostě odstranění těch nejhorších bodů sítě a hlavně by nikoho nenapadlo uvažovat o likvidaci třetí koleje mezi Zlatníky a Bílinou.


Ale jo, o jedné celkem zbytečné koleji bych také věděl - nachází se mezi stanicemi Aš a Selb Ploessberg. To je tak nevyužitá kolej, že proti ní třetí kolej mezi Bílinou a Zlatníky pod zátěží úplně úpí [biggrin].
Neděle, 19. března 2017 - 16:47:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1531
Registrován: 4-2010
Bram
Já jsme si myslel, že pan Pružinskij plácačkuje v Tršnici nebo Kynšperku.
Pružinskij
Neděle, 19. března 2017 - 16:50:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1504
Registrován: 4-2015
Nemluv o svém cancourku u Chebu, ale mluv o trati, kde jezdí 140 vlaků denně
Držím se stále kontextu diskuze, předpisatel psal o trojkolejce pod Boření.

Nemluv o svém cancourku u Chebu, ale mluv o trati, kde jezdí 140 vlaků denně a hlavně se zamysli, co se bude dít, až se na slavně optimalizované dvojkolejce udělá výluka a nebude možnost odklonové trasy.
Nic proti idealizovaným představám o navracení Carga na koleje, ale až pojede přes Cheb (to byl použitý argument) 140 vlaků denně, tak sním chrousta. Mimochodem, kolik z těch 140 vlaků se vejde do Marktredwidz? Jeden?

Reagovat na džihádistu starmastera nemá význam.
West code was broken.

Pružinskij
Neděle, 19. března 2017 - 16:52:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1505
Registrován: 4-2015
Pokud by to vliv mělo, tak by už byly dávno nainstalovány výhybny například v Bezpráví a v Mokropsech.
Ano, samozřejmě peníze vznikají rozpočtovým určením. [sad]

To je tak nevyužitá kolej, že proti ní třetí kolej mezi Bílinou a Zlatníky pod zátěží úplně úpí [biggrin].
Kterou platil z drtivé většiny helmut.
West code was broken.

Neděle, 19. března 2017 - 17:02:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1532
Registrován: 4-2010
Pružinskij
Co tím chcete říci, že peníze vznikají rozpočtovým určením?

S takovým uvažováním budoucnost železnice bude jen o dotované osobní dopravě u které se to vyřeší NAD nebo VJŘ a přepravách, které nebudou realizovatelné po silnici nebo u kterých vlastně nevadí jak moc je dodržený termín dodání.



(Příspěvek byl editován uživatelem Haldir.)
Neděle, 19. března 2017 - 17:07:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7632
Registrován: 5-2002
ad Pruzinskij: Mimochodem, kolik z těch 140 vlaků se vejde do Marktredwidz? Jeden?

Já psal o 140ti vlacích přes Marktredwitz? Kde?

A proč by se tam nevešly, pokud se nebude úvratit a přepřahat? Opravdu nemluvím o směru Ústí nad Labem - Lipsko přes Marktredwitz. Já mapu znám.
Pružinskij
Neděle, 19. března 2017 - 17:10:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1507
Registrován: 4-2015
No a já se držím kontextu diskuze a názvu tématu.
West code was broken.

StarMaster
Neděle, 19. března 2017 - 17:16:57  
Neregistrovaný host
89.176.82.228
My jsme jasně řekli, že nemáme nic proti nové dvojkolejné trati okolo Bezpráví. Za jediné podmínky --> že tam zůstane i ta současná trať.
Lež, vy nechcete dovolit optimalizaci současné trasy. Jinak by nebyla odpískána. Výsledkem je, že nebude dalších 30 let nic, protože nic než optimalizace nemůže ekonomicky vyjít (kromě vámi preferované nulové varianty, kdy zvýšené opotřebení kolejí platí stát... bylo by správné nákladním dopravcům za tohle dát podmínku, že připomínky způsobující vyšší náklady na údržbu současné trati si budou hradit).

To je lepší na to nesáhnout, dokud naše politické špičky nedostanou rozum.
Lež opět. Není to o politicích. Jakýkoli větší projekt v téhle oblasti nemá šanci ekonomicky vyjít a k tomu narazí na odpor místních vůči trati za domem. Výsledkem bude zachování jednokolejky a zahození novostavby do Zbůchu. Asi z toho máte radost.

Být Vámi, tak se neraduji. Zrušením paušálních plateb za elektřinu poběží majoritní dopravce pro dieselové jednotky raketovou rychlostí.
Já jsem nepsal o tomhle vašem požadavku proti paušálním platbám, ale o tom, že solární výpalné platit je nefér. Toho bych se na železnici zbavil rád.

Co se týče paušálních plateb... ty považuji za velmi rozumné zachovat, ale pokud se nepochopitelně ČD Cargo postavilo v tomhle proti své matce a navadí matce, že ve výsledku na tom prodělá, protože to co ušetří Cargo bude méně, než kolik si připlatí osobka a tedy začnou tímhle ČD skrytě dotovat soukromníky, tak... nechápu a rezignuji. Když jdou ČD samy proti sobě a neumí Cargo zpacifikovat, aby se soukromníky nebylo v žesnadu, tak je to nejspíš politické zadání a... s tím se dá jen smířit. ANO vládne, ANO si diktuje a ANO vyhraje příští volby, že. Babišovina, co se dá dělat. Jenom ho nevolit. Do té doby je lepší si dát jedno studené a nechat to plavat. Vůle většiny je vůle většiny.

Když to opravdu projde, tak kvůli tomu pár lokálek zanikne (ze kterých se vezmou peníze, co se dají Metransu a takovým), vy a další soukromníci si koupíte pár nových aut do rodin a vilek a... nic co by tu už nebylo mnohokrát.

Standardní podpora podnikání na úkor služeb pro běžné lidi... v demokratickém světě je možné nevolit strany, které nadřazují podnikatele, ale když se masa nechá zblbnout koblihou, tak pak to má svou cenu.
Neděle, 19. března 2017 - 17:19:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1533
Registrován: 4-2010
Pružinskij
To je tak nevyužitá kolej, že proti ní třetí kolej mezi Bílinou a Zlatníky pod zátěží úplně úpí
Kterou platil z drtivé většiny helmut.


Já jsem si myslel a na kontaminaci je to i vidět, že v roce 1953 tam byla jednokolejná trať Obrnice Bílina. Dnešní podoba vznikla až když bylo nutné nahradit původní trať Oldřichov u Duchcova Most.
Neděle, 19. března 2017 - 17:54:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7057
Registrován: 4-2003
Pružinskij:Ano, samozřejmě peníze vznikají rozpočtovým určením.

Měla li by SŽDC zaplatit dopravcům ztráty vzniklé neexistencí těchto výhyben, tak je projekt na tyto výhybny obrazně řečeno hotov zítra, pozítří se nainstalují výhybky a zabezpečovací zařízení, následující den se jezdí [wink].


Kterou platil z drtivé většiny helmut

Což neznamená, že existence trati Aš - Selb není kravina - pro místní osobní dopravu nepoužitelné, pro dálkovou (nákladní i osobní) jakbysmet [crazy].

(Příspěvek byl editován uživatelem Bram.)
Neděle, 19. března 2017 - 18:17:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7633
Registrován: 5-2002
ad Starmaster: Lež, vy nechcete dovolit optimalizaci současné trasy.

Ano, přesně tak. A proto fakt nevidím, proč bych měl být napadán ze lži. Napsal jsem to snad dostatečně jasně: My jsme jasně řekli, že nemáme nic proti nové dvojkolejné trati okolo Bezpráví. Za jediné podmínky --> že tam zůstane i ta současná trať.

(kromě vámi preferované nulové varianty, kdy zvýšené opotřebení kolejí platí stát... bylo by správné nákladním dopravcům za tohle dát podmínku, že připomínky způsobující vyšší náklady na údržbu současné trati si budou hradit).

Proč proboha? Osobka snad něco platí? Čím to myslíte? Hlavou to asi nebude.

Já nemám nic proti osobce, pokud nám nechá alespoň kousíček prostoru.

Ale doporučuji si uvědomit, že relaci Praha - Ostrava odveze 200 jízd autobusu denně, což je přesně stejně jako o kamiónové dopravy 2 páry kontejnerových NExů.

Co se týče paušálních plateb... ty považuji za velmi rozumné zachovat, Vy si dovolíte zpochybnit i spravedlivost platby každého jednotlivého dopravce? Od ČD Carga si to třeba maminka může vytáhnout jako dividendu nebo mu může třeba začít prodávat přebytečná Béčka.

(ze kterých se vezmou peníze, co se dají Metransu a takovým)

Metransu se žádné peníze nedávají, to byste měl vědět. A tak je logické, že nechce platit on někomu navíc.

Standardní podpora podnikání na úkor služeb pro běžné lidi...

Když stát nebude podporovat podnikání, tak těch služeb moc není potřeba...
Neděle, 19. března 2017 - 18:23:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 945
Registrován: 5-2002
StarMaster:
paušálních plateb... ty považuji za velmi rozumné zachovat
Jasně, já bych taky chtěl tankovat do svého auta paušálem pokud možno ve stejné výši, jako soused-důchodce, co jezdí jen na chatu a zpět.

začnou tímhle ČD skrytě dotovat soukromníky Na to jste přišel jak? Spálím 10-20-50-100 GWh za rok, zaplatím 10-20-50-100 GWh za rok. Jako u nafty nebo u uhlí.

aby se soukromníky nebylo v žesnadu a proč? Žesnad prosazuje zájmy nákladní dopravy proti přebujelé osobce, proti nesmyslným rekonstrukcím, proti skrytým křížovým dotacím, proti vyžírání kapacity soupravami 163+3xBymee s obsazeností na jednu Karosu.

ze kterých se vezmou peníze, co se dají Metransu a takovým Prosím?

Je stejně zajímavé, jak zdejší optimalizátoři nechápu specifika nákladní dopravy - nárazovost, špičky a sedla, obrovský objem adhocu, potřebu uhnout, přepřáhnout, odstavit, předjet, nebo případně alespoň "jen projet" (a i to je občas nemožné). Přitom specifika osobní dopravy (peorny, výtahy, pragotrony, čekárny, zastřešení, vytápění, bezbariérovost etc. ) ti stejní projektanti berou zcela vážně a mnohdy papežštěji než papež.

(Příspěvek byl editován uživatelem Petr Barchánek.)
Neděle, 19. března 2017 - 18:50:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5877
Registrován: 8-2007
P.Š:

Být Vámi, tak se neraduji. Zrušením paušálních plateb za elektřinu poběží majoritní dopravce pro dieselové jednotky raketovou rychlostí.


To je naivní představa.Cena za trakci u srovnatelné jednotky je 3x větší u nafty,než elektřina v dnešní době.

Paušál je paušál i pro nákladní vlaky a jinou spotřebu má vlak z Děčína do Prahy po rovině a bez rozjezdů každých pár kilometrů z důvodu křižování,nebo při překonávání velkých stoupání ve dvojité/trojité trakci.
Pružinskij
Neděle, 19. března 2017 - 19:07:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1509
Registrován: 4-2015
ti stejní projektanti berou zcela vážně a mnohdy papežštěji než papež.
To mi zajímavé nepřijde vůbec, TSI jsou prostě závazné (a ty přemety nejsou od nás, ale z Brusele).
West code was broken.

Neděle, 19. března 2017 - 19:24:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 946
Registrován: 5-2002
TSI jsou prostě závazné

A proto má smysl mít "odbory" typu Žesnad, aby se taky to kyvadlo v jednom ze sta případů otočilio směrem k nám.
Neděle, 19. března 2017 - 19:58:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7634
Registrován: 5-2002
ad Apollo 17: Paušál je paušál i pro nákladní vlaky a jinou spotřebu má vlak z Děčína do Prahy po rovině a bez rozjezdů každých pár kilometrů z důvodu křižování,nebo při překonávání velkých stoupání ve dvojité/trojité trakci.

Hájíš sice tvého zaměstnavatele dobře, ale nemáš pravdu.

Ani pažravý kontejnerový NEx jedoucí rychlostí 120 km/h a zastavující každých 20 km nepřekročil paušální spotřebu 18 kWh/1000 hrtkm.

Tebou zmíněné vlaky se do paušálu vejdou s velkou rezervou.

Když jsem zpíval písničku: "Skal a stepí, Vysočinou", tak jsem taky i měřil. A hodně mě překvapilo, že ta spotřeba byla nižší než průměrná. A tak jsem měřil i podruhé, potřetí. Vždy stejné.

Sice tam není rekuperace ( té se doufám brzo dočkáme), ale není to špatná trať.

Totéž zkušenosti s jednokolejkou do Summerau.
Neděle, 19. března 2017 - 20:09:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4766
Registrován: 8-2012
kvůli tomu pár lokálek zanikne (ze kterých se vezmou peníze, co se dají Metransu a takovým)
Já se divím, že se o tom s vámi vůbec baví, když vědí, jaký jste s odpuštěním pitomec.
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Neděle, 19. března 2017 - 20:12:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7636
Registrován: 5-2002
ad T.H.: Já se divím, že se o tom s vámi vůbec baví, když vědí, jaký jste s odpuštěním pitomec.

Trénuji diskuzní odpovědi na důležitější jednání. Například v Poslanecké směnovně [wink]
Neděle, 19. března 2017 - 20:33:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5878
Registrován: 8-2007
Hájíš sice tvého zaměstnavatele dobře, ale nemáš pravdu.

Já nehájím zaměstnavatele,ale vyvracím Tvůj výrok " poběží majoritní dopravce pro dieselové jednotky raketovou rychlostí."
To není pravda,protože el.jednotka nemá v současné době náklady na trakci zdaleka takové ,jako dízlová.

tak jsem taky i měřil

Já taky. A naměřil jsem,že třívozový Panter se spotřebou 6 kWh/km je srovnatelný v nákladech na energii s Regionovou,která má spotřebu 0,5 l/km nafty.

Adekvátní motorová jednotka (240 míst) s alespoň porovnatelnými dynamickými a rychlostními parametry(2x Shark) by měl náklady na naftu asi 4x větší(2 l/km).
Neděle, 19. března 2017 - 20:48:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7638
Registrován: 5-2002
ad Apollo_17 Adekvátní motorová jednotka (240 míst) s alespoň porovnatelnými dynamickými a rychlostními parametry(2x Shark) by měl náklady na naftu asi 4x větší(2 l/km).

A je adekvátní počtu cestujících nebo tomu, že se nic menšího nedělá?
StarMaster
Neděle, 19. března 2017 - 20:49:02  
Neregistrovaný host
89.176.82.228
Koloťuk:
Už máš zase dlouhou chvíli a dlouho jsi nikoho neurazil? Je ti líp?

Ale nic, má chyba. Zase jsem neodolal a nepřeroloval tě, uznávám, že naučit se kreténa jako ty rolovat, vyžaduje hodně sebevůle. Ale já se to jednou naučím.
Neděle, 19. března 2017 - 21:09:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5879
Registrován: 8-2007
P.Š:A je adekvátní počtu cestujících nebo tomu, že se nic menšího nedělá?

A jakou to má souvislost s náklady na trakci a instalaci elektroměrů?Malé el.se nedělají,protože jsou dražší,než malé dízlové(podobné je to u trolejbus/autobus).Místo nich tam jezdí pod drátama Regionovy,Scharky,Regiospaidry, ikdyž náklady na trakci jsou vyšší,než u malé elektrické jednotky.
Neděle, 19. března 2017 - 21:16:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7640
Registrován: 5-2002
ad Apollo 17: ikdyž náklady na trakci jsou vyšší,než u malé elektrické jednotky.

A vy řešíte jen náklady na trakci? Pokud ano, tak se to zhorší.
Neděle, 19. března 2017 - 21:29:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5880
Registrován: 8-2007
A vy řešíte jen náklady na trakci? Pokud ano, tak se to zhorší.

Co se zhorší?Že například nějaký el. vlak osobní dopravy bude platit o 10 ,nebo 50 procent za el.energii více,než dnes?To možná jo.Ale to asi nevyvolá,že "poběží majoritní dopravce pro dieselové jednotky raketovou rychlostí"

A poběží pro ty dízlové jednotky raketovou rychlostí i nemajoritní Leo,nebo Jančura?
Neděle, 19. března 2017 - 21:43:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7641
Registrován: 5-2002
ad Apollo 17: A poběží pro ty dízlové jednotky raketovou rychlostí i nemajoritní Leo,nebo Jančura?

Vzhledem k jejich vyšší hmotnosti a proběhu (i Leo) u nich podíl netrakční spotřeby není tak vysoký, aby to nedokázali se skřípěním zubů přežít.

Nezapomeň, že u nezávislých vozidel dnes plně platíš i netrakční spotřebu (tedy kromě předtápění, ale to se nezávislých jednotek netýká).
Neděle, 19. března 2017 - 22:05:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5881
Registrován: 8-2007
Nezapomeň, že u nezávislých vozidel dnes plně platíš i netrakční spotřebu

Nezapomínám.Já tady uváděl celkovou spotřebu el.jednotky za 24 hodin i s netrakční spotřebou,aktivním odstavením,předtápěním.A u malého,lehkého Pantera ,který jezdí jen zastávkové vlaky z Prunéřova do Děčínato nepřesáhne 7 kWh/km,když se odpočítá rekuperace je to až 5 kWh/km.

aby to nedokázali se skřípěním zubů přežít.

Vůbec nebudou muset skřípat zubama.[nene] Změny budou v řádech procent,né násobku a zdaleka se ani nepřiblíží ceně za energii dízlového vozidla.
StarMaster
Neděle, 19. března 2017 - 22:33:43  
Neregistrovaný host
89.176.82.228
Osobka snad něco platí?
Osobka blokuje optimalizaci? Měli byste naopak vy z Žesnadu platit jí za to, že jí bráníte zkrátit jízdní doby a tím přichází o vyšší zisk a má větší náklady na provoz (více energií, více minut zaměstnanců a vozidel v provozu).

doporučuji si uvědomit, že relaci Praha - Ostrava odveze 200 jízd autobusu denně, což je přesně stejně jako o kamiónové dopravy 2 páry kontejnerových NExů
A co tím chcete říct? Doporučuji se zamyslet, zda by k pádu vlády vedl spíš kompletní zákaz osobky z prahy do ostravy ze dne na den nebo nákladky.

(Tím nemám nic proti nákladce a nijak ji nechci zakazovat, jen je směšné podsouvat že by se s vámi o přesunu dálkovky z prahy do ostavy do busů vůbec někdo bavil... toplinka v ČR, 2 soukromníci na ní? Jako vtip dobré. [biggrin])

Hele, nemá cenu tohle s vámi řešit... máte nejspíš (metrans) nějaké páky na ANO a tak vám jdou na ruku.. prostě taháte v tomhle za delší slánku...

Já volím politiky, co by vám řekli "děkujeme za názor" a tím by debatu s Žesnadem, potažmo Metransem ukončili a dál už byste to mohli připomínat maximálně soudně.

Vy si dovolíte zpochybnit i spravedlivost platby každého jednotlivého dopravce?
Dovolím si zpochybnit, že by zrovna v tomhle měla být spravedlnost, když to znamená do očí bijící jasnou privatizaci zisků a socializaci ztrát. Poškodit veřejnou dopravu je podle mě špatné. A to co chcete, to ji co? Zdraží. Dejte třeba osobní dopravě možnost neplatit DPH z jízdného (to se nebude dát šulit do jiných sfér podnikání) a dohodneme se. Kompenzujte ji tu ztrátu. Jinak mám zcela právo na názor "chci to nechat tak, jako to bylo doteď". Opět viz. výše - volím politiky, co by vám řekli "děkujeme za názor" a tím by debatu s Žesnadem, potažmo Metransem ukončili.

A tak je logické, že nechce platit on někomu navíc.
Ale ano, to chápu. Ale stejně tak je logické, že jako cestující nechci, aby osobní doprava potřebovala o stamiliony vyšší dotace a hrozilo, že někde vlak nahradí bus. Co se vám zdá na mém zájmu nelogické?

Když stát nebude podporovat podnikání, tak těch služeb moc není potřeba...
Ale notak, kdo tu mluví o nějaké plošné nepodpoře podnikání. Jenom nepodporuji "privatizování zisků a socializaci ztrát", jako vy. Podnikatel to vidí jinak, to není nic nového pod sluncem. A také není nic nového pod sluncem, že silně pravicové strany nemají šanci získat výrazný volební výsledek... že by to bylo tím, že jdou až moc proti zájmům nepodnikatelského plebsu? [happy]
Neděle, 19. března 2017 - 22:47:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6077
Registrován: 5-2002
když to znamená do očí bijící jasnou privatizaci zisků a socializaci ztrát

Bijící jen do vašich očí, pro pořádek. Nazvat elektroměr nespravedlností je skutečně umění, všechna čest.
Neděle, 19. března 2017 - 23:10:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7642
Registrován: 5-2002
ad Starmaster: Dejte třeba osobní dopravě možnost neplatit DPH z jízdného (to se nebude dát šulit do jiných sfér podnikání) a dohodneme se.

Vy jste pod vlivem? [biggrin]

Pokud odpuštění DPH bude pro všechny způsoby hromadné přepravy zboží a osob, nemám s tím problém [biggrin] [rofl] [biggrin]
Neděle, 19. března 2017 - 23:25:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7643
Registrován: 5-2002
ad Apollo 17: Nezapomínám.Já tady uváděl celkovou spotřebu el.jednotky za 24 hodin i s netrakční spotřebou,aktivním odstavením,předtápěním.A u malého,lehkého Pantera ,který jezdí jen zastávkové vlaky z Prunéřova do Děčínato nepřesáhne 7 kWh/km,když se odpočítá rekuperace je to až 5 kWh/km.

5*6,25 = 31,25 kWh/1000 hrtkm. Nelži. To může dosáhnout dokonalý strojvedoucí v období bez klimatizace/topení na trati s nízkou traťovou rychlostí (splněno) v naprosto ideálním případě bez jakéhokoliv odstavení. Proč neudáš celkové hodnoty z dlouhodobého provozu jednotek? Nejsou už tak hezké? Ale ony jsou hezké --> výsledky měření Regiopanterů na sběrači z linky Děčín - Prunéřov jsou to nejlepší, co jsem ze zastávkové dopravy v elektrické trakci vůbec viděl.

Použij běžně dosahovanou hodnotu, nikoliv výjimečně minimální.

Já mám taky rekord 1,518 litru na 1000 hrtkm, ale běžně dosahovaná hodnota začínala u 1,8 l / 1000 hrtkm.
Totéž v elektrické trakci: rekord je zatím na 7,45 kWh/1000 hrtkm, průměr je 12,9 kWh/1000 hrtkm.
StarMaster
Neděle, 19. března 2017 - 23:50:57  
Neregistrovaný host
89.176.82.228
H_k:
Ok, tak ale s elektroměrem zaveďme i paušální příspěvek od nákladní železniční dopravy na osobní, jakožto na veřejný zájem. Platit ho bude i ČD Cargo, všichni, ať je to fér.

Současná absence elektroměru je přesně tohle. Pokud ho jen zavedeme a nezavedeme i ten poplatek, je to privatizace zisků a socializace ztrát. Podnikatel vydělá víc a stát+kraje doplatí ztrátu (zvýšením dotací na rychlíky a osobku).

Stát si může zavést poplatky za ledacos, takže to teda bude férovější takhle?
Pondělí, 20. března 2017 - 00:03:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2314
Registrován: 1-2006
Pokud ho jen zavedeme a nezavedeme i ten poplatek, je to privatizace zisků a socializace ztrát

Přestat okrádat třídního nepřítele účtováním neexistující spotřeby, to je přeci pro kovaného soudruha čirý děs.


Stát si může zavést poplatky za ledacos, takže to teda bude férovější takhle?

Kdyby zpoplatnil blbce, tak je ČR nejbohatší stát na světě.
Pondělí, 20. března 2017 - 00:05:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2315
Registrován: 1-2006
Vy jste pod vlivem?
pod vlivem soudruha Lenina
Pondělí, 20. března 2017 - 00:08:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7644
Registrován: 5-2002
Díky. Já se snažím celý den a Ty to vyřešíš jednou větou [proud]
Pondělí, 20. března 2017 - 00:18:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3213
Registrován: 3-2006
Kolikrát za den se stane, že se v mezistaničním úseku Bílina - Č. Zlatníky sejdou dva vlaky stejného směru (ať už vedle sebe nebo za sebou)?
Upozornění: Příspěvek může obsahovat stopy ironie, cynismu a černého humoru.
Vyrobeno v závodě, který zpracovává vzdálené vize, bláznivé sny a šílené nápady.
StarMaster
Pondělí, 20. března 2017 - 01:13:52  
Neregistrovaný host
89.176.82.228
Pan podnikatel přestal být ve vnitřní pohodě, když se jeho lobby začala nazývat pravými názvy - tj. privatizací zisku a necháním socializovat ztráty?

A už naklusal s vyjádřením podpory pravičák Hungry Bear. A určitě ještě pár pravičáků nakluše, že jich totiž na Kre je.

Pánové, užijte si svou sociální bublinu. [happy]
Pondělí, 20. března 2017 - 01:31:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7646
Registrován: 5-2002
Pan podnikatel přestal být ve vnitřní pohodě

Pan podnikatel je stále a bez problému ve vnitřní pohodě [biggrin].

Pánové, užijte si svou sociální bublinu.

Tu jsem si za celou neděli a část pondělí opravdu užil [biggrin].

Ale nevěřil by StarMaster, jak mi to pomůže při tréninku argumentací tam, kde to má alespoň nějaký smysl. Třeba tam, kde se říká ANO [biggrin]
Pondělí, 20. března 2017 - 05:12:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1534
Registrován: 4-2010
Vapadá to, že i zastáncům železnice je nákladní železniční doprava trnem v oku. Pokud by se provedla revitalizace Ch-UnO tak by jen se prodloužil úsek kde by mezi výrazně rychlejšími vlaky osobní dopravy měli nákladní vlaky přes den minimum prostoru. Stávajicí stav vytváří rovnoběžný GVD. Navíc tím lik vidace stávajíci trati znehodnocuje záměr zkapacitnit VO-Ch. Najzar nec by 4 koleje v Ch pokračovaly jako 2. Když je potřeba aby v ideální případě se přistavěly další dvě z UnO do Parníku.

(Příspěvek byl editován uživatelem haldir.)
Pondělí, 20. března 2017 - 06:06:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7058
Registrován: 4-2003
Petr Šimral:Ale nevěřil by StarMaster, jak mi to pomůže při tréninku argumentací tam, kde to má alespoň nějaký smysl.

Já tomu ale plně věřím. S politiky se snadno nejedná, argumentují zhruba stejně jako StarMaster. Povětšinou naprosto idiotskými argumenty, ale o to vehementněji a mají jednu velmi nepříjemnou schopnost - jsou se schopni chytit sebemenší odchylky, kterou by dva normální diskutující přešli, případně si jí jako nejasnost v pohodě vysvětlili. Ne tak politik, ten je na této drobnosti buď schopen zhatit celé jednání, nebo si kvůli tomu chce vyřvat ústupky. A nejlepší pro jednání jsou politici, kteří vystudovali práva a nikdy se jako právníci neživili. To pak i k jednání přizvaní skuteční právníci kroutí nevěřícně hlavou, neb oč méně o právech takoví politici ví, tak o to se za větší odborníky na práva považují [crazy].
Pondělí, 20. března 2017 - 08:43:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5882
Registrován: 8-2007
P.Š:Nelži.Proč neudáš celkové hodnoty z dlouhodobého provozu jednotek? Nejsou už tak hezké?

Nelžu. Já to neplatím,ani netrpím chorobným nutkáním bojovat proti soukromníkům,žlutozlu,molochovi atd...
Ale prosté podělení celkové spotřeby a celkových kilometrů( asi 500 tisíc km) vyvrací Tvé doměnky.
Spotřeba bez rekuperace nejvyšší 7,48,nejnižší 6,63 kWh/km
Spotřeba s rekuperací nejvyšší 6,60,nejnižší 5,65 kWh/km
Nejsou to žádné rekordy,které dosáhl dobrý strojvedoucí bez topení/klimatizace,je to realita.

(Příspěvek byl editován uživatelem Apollo 17.)
StarMaster
Pondělí, 20. března 2017 - 15:05:21  
Neregistrovaný host
89.176.82.228
Bram:
Proč píšete demagogii k Aš-Selb?

Dejte německý tarif i na úsek Aš-Cheb a uvidíte jak se to vylidní. A touhle logikou demagogicky hodnotíte potenciál Aš-Selb.

Kdyby se k Aš-Selb přistoupilo podle toho, že přeshraniční poptávka je malá a nejde o turistickou oblast jako třeba v Harrachově a nastavil se speciální tarif za úsek do Selbu, na úrovni IN25 nebo IN50, jako to běžně smějí dělat ČD na slabších vnitrostátních tratí (a konec světa nenastal, rozpočty krajů to nezdecimovalo), tak by tam lidé jezdili.

Dokonce i Němec rád ušetří, takže kdyby ten vlak byl skoro zadarmo, jelo by Němců tím vlakem víc.

Jenže tady se postupuje přesně obráceně a relace Aš-Selb vlakem stojí naprosto absurdní cenu a to především kvůli německé straně. Němec opravil většinu z tratě, postavil nový most a pak nasadil tarif nereflektující zvyklost českého cestujícího platit za jízdu vlakem v jedné osobě méně než za jízdu autem. Čeho se dočkal? Že Čech měnit zvyky nebude a že žádná větší poptávka Němců ze Selbu ani Hofu po jezdění do prdelácké Aše není.

Ale o potenciálu té trati to nevypovídá. Vypovídá to jen o nesmyslném tarifu. Kdyby se dal normální tarif (a lepší by byla obdoba IN50 jako na Vlašimce), tak se na nějaká slušná čísla dostat můžeme.

IN50 tarif by i dokázal kompenzovat nutnost v Aši použít přípojný bus do centra a zaplatit za něj (nedá se čekat, že by se pro to udělala výjimka).

Je to jen na lidech. Když se k tomu nikdo nepostaví rozumně, tak se to za pár let zavře a nikomu to chybět nebude. Pražští šotoušci to mají daleko a kdyžtak už jedou přes Schirnding, moravští to mají ještě dál a místní bez toho vlaku v klidu žijí několik generací.

Bez levných tarifů je potenciál otvírání železničních přejezdů do Německa vyčerpán. Snad jediné, co by mělo trochu smysl je protáhnout vlaky co jezdí z Děčína do Rumburku přes Schandau a Sebnitz do Ebersbachu a pak bez přestupu do Zittau a Liberce (přestup by to zabil). Zde by určitý potenciál byl. Opět ale závislý na tarifu. Pokud nebude nějaká akční jízdenka pro jízdu z Rumburka do Liberce, tak to Čech používat nebude. A druhá věc je, kde vzít prachy na takové navýšení objemu vlkm, které obzvláště v Německu jsou drahé.
132
Pondělí, 20. března 2017 - 15:43:37  
Neregistrovaný host
89.102.244.102
Dobrý den: rád bych se zeptal zda někdo neví v jakém stavu se nachází dnes úsek Kozí dráhy z Telnice do Oldřichova u Duchcova teď v jarním období,kdy je to nejlépe vidět.

Na úseku trati z Děčína do Telnice se teď objevuje technika údržby,co se týká místa kde spadlo několik kamenů na trať je stav stále stejný a kameny již nepadají. Přesto na trati stále platí výluka traťové koleje.
Stále více se se mluví o tom,že kameny někdo uvolnil,aby se po trati nemohlo jezdit.V úseku mezi Děčínem zast. a Martiněvsem u Děč. občas i v minulosti nějaký ten kámen na trať spadl a bylo to ještě za běžného provozu,přesto doprava nebyla zastavena.Osobně mám teď obavy,aby stejný osud nepotkal i trať na Moldavu.
Pondělí, 20. března 2017 - 18:09:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3938
Registrován: 5-2009
Mikulda: Třeba dneska od 6 do 18 hodin. Vedle sebe ve stejným směru 6 kousků a hned na blok za sebou 8 kousků. A jinak jen v nákladní dopravě 42 vlaků za těch dnešních 12 hodin na tomto úseku.

132:
Jak vypadá úsek od Oldy do Telnice... jednoduchá odpověď. PRALES! bez údržby..

(Příspěvek byl editován uživatelem Dispečer O11.)
Pondělí, 20. března 2017 - 20:29:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 274
Registrován: 4-2012
Petr Simral: Muzu se zeptat, ta pausalni spotreba 18kWh/1000hrtkm plati pro nakladku i pro osobku?? A pokud to neni tajne, kolik se plati za 1kWh trakcni energie? Diky za pripadnou odpoved
Vagonet
Pondělí, 20. března 2017 - 20:30:55  
Neregistrovaný host
82.144.143.27
Něco pro trojkolejkáře[proud]


Mladějov
Pondělí, 20. března 2017 - 20:42:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9915
Registrován: 3-2007
W..t : Mooc pěkné fotky a zajímavý vrch Bořeň. Díky.
Pondělí, 20. března 2017 - 21:24:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7647
Registrován: 5-2002
ad kutipe: Petr Simral: Muzu se zeptat, ta pausalni spotreba 18kWh/1000hrtkm plati pro nakladku i pro osobku?? A pokud to neni tajne, kolik se plati za 1kWh trakcni energie? Diky za pripadnou odpoved

Vzhledem k tomu, že jde již o údaje všeobecně známé, tak nejsem vázán mlčenlivostí ze smlouvy:
a) nákladní doprava - 18 kWh/1000 hrtkm
b) cokoliv osobního mimo Osobní vlaky - 25 kWh/1000 hrtkm
c) Osobní zastávkové vlaky - 40 kWh/1000 hrtkm
d) lokomotivní vlaky - 43 kWh/1000 hrtkm

U ceny elektrické energie se považuji za vázaného mlčenlivostí.
Úterý, 21. března 2017 - 06:37:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 275
Registrován: 4-2012
Jasně, rozumím, mockrát děkuji za zajímavé údaje [ok]
132
Úterý, 21. března 2017 - 09:47:05  
Neregistrovaný host
89.103.94.44
Dispečer 011-děkuji Vám je to škoda,že tento úsek trati takto dopadl.
Úterý, 21. března 2017 - 15:57:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1282
Registrován: 9-2003
Dispečer_o11
Pokud na údržbu pobírá Sdružení Žroutů Dotací Cestovného peníze, má jí provádět.
Ale asi není žalobce... ( ono spíš není kam žalovat )
Půjčit si 100 000 a našetřit 100 000 je minimálně 300 000 rozdíl.
Pátek, 24. března 2017 - 02:04:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5521
Registrován: 12-2011
Jeden z posledních vlaků na Moldavě...

"Je to vaše zadnice?" otázal se a ukázal fotografii Zdeničce.
"Je," řekla a usmála se.
"Kdo vám tam natiskl ta staniční razítka?" ptal se rada Zednicek.
"Pan výpravčí Hubička"


Mé fotky na K-reportu odkaz
Neděle, 26. března 2017 - 09:50:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 41
Registrován: 12-2016
Budou ještě někdy vůbec jedit vlaky na Moldavu?[sad]

(Příspěvek byl editován uživatelem 148.)
Karosa-Renault č.148 = Nejlepší autobus!!