Diskuse » Archiv 2017 » Železnice » Tratě v západních Čechách » Archiv diskuse Tratě v západních Čechách do 25. 06. 2017 předcházející | další

Archiv diskuse Tratě v západních Čechách do 25. 06. 2017

dolů
   autor příspěvek
Luboš_3.21
Pátek, 16. června 2017 - 15:19:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1061
Registrován: 4-2014
Jirka 67 - já jsem psal na POVED také, ale ohledně chybějícího Sp s odjezdem v 19:00 hod z Plzně na Mar. Lázně, který již třetím rokem chybí a dále proč poslední Sp na Plzeň mimo července a srpna jede z Plané již v 16:05 a dále jaký je důvod, proč v Sobotu jede poslední Sp z Plzně na Mar.Lázně již v 15:00 hod a pak je ta velká díra až do 22:59 hod. Odpověď přišla velmi brzo, během dvou dnů. A odpověď zněla bohužel nejsou cestující a peníze na nějaké přidávání dalších vlaků na vozební rameno Plzeň - Mar. Lázně. A ještě tam byl zajímavý dovětek, kdybych sehnal aspoň 40 cestujících, kteří by dojížděli denně tak by se nad těmi dírami dalo uvažovat a nějaký ten Sp vlak přidat.
Malý_fotograf
Pátek, 16. června 2017 - 15:49:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6276
Registrován: 5-2002
Jirka67: To ranní spojení je problémem nějakého úbytku komfortu. Večerní problém s návazností je závažnější, ačkoliv je otázkou, kolik lidí danou přestupní vazbu využívá. Přítelkyně to 2-3x do měsíce nevytrhne.

Šoto řešení je samozřejmě spěšňák z ve stylu Jordán. Případně výlet syslí soupravy do Prahy v podobě prodlouženého osobáku (ale chci vidět kdy na to v nabouchaném oběhu syslů bude čas).

Pokus který by možná stál za to zkusit prubnout je požádat o posunutí odjezdu Os 7824 z Berouna do Plzně z 20:01 na 21:01. Jeho časy se nyní blíží Rx 754. O hodinu později by v Berouně vytvořil přípoj k Os 8868 s odjezdem z Prahy ve 20:06, který by se z děčínského EC dal stihnout. Nad tímt ořešením ale visí velká otázka, jestli se tímto postupem nenadělá více škody než užitku.
Na každou svini se někde vaří voda. I na mě.
Pátek, 16. června 2017 - 16:01:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1974
Registrován: 3-2006
Malý_fotograf:
"Když už je tady taková halda připomínek zejména k nové 170, chci se zeptat, kdo z vás už tu svojí poslal Ropidu, Povedu, nebo ministerstvu?"

Bohužel začínám věřit, že to moc nepomáhá. Dnes bohužel pomůže, jen protáhnout to mediální žumpou a trochu to tam nafouknout.

Možná by pomohlo podobné periodikum jako je D-test (ale ministerstvo si na sebe dotovat metlu asi nebude).

Na všechny dotazy a stížnosti, všude odpoví slušně a myslí si většinou o[zadnice].
Malý_fotograf
Pátek, 16. června 2017 - 16:41:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6277
Registrován: 5-2002
Mořepetr: Ono je to samozřejmě dvojí.

Jak je tu psáno, systém expresních vlaků je zbytečně velkorysý. Pokud by jezdily jako expresy do Plzně pouze mnichováky s taktem 2 hodiny a zbytek dálkových vlaků byl klasickým rychlíkem, odpadla by spousta problémů. Na druhou stranu žádný expert nechce slyšet, že jeho záměr je špatný, protože je to jako zpochybnit jeho expertství. Proto každou připomínku na systém šmahem zamítne a snaží se nedat žádný prostor pro polemiku. Na rozbití takových chyb je opravdu třeba mít média.

Pak je ale druhá vlna připomínek, které řeší jednotlivosti. Jejich naděje na úspěch spočívají v pečlivé analytické přípravě toho, kdo s ní chce prorazit a pak taky v koordinaci s dalšími, kteří mají podobný zájem, aby za onu věc lobbovali spolu.

K analýze mnou výše navrhované možnosti posunutí osobáku o hodinu je vhodné vědět i že zmíněný Os 7824 má hodinový pobyt v Plzni-Jižním předměstí, kde čeká i s četou na obrat a pak jede jako "půlnočka" do Kařízku. Pokud by se takový hodinový pobyt přesunul z Plzně-Jižního do Berouna, asi by to nestálo nic navíc. Návrh úpravy JŘ za cenu žádného, nebo minimálního finančního dotčení systému je snad nejzásadnějším předpokladem úspěchu. Pak tu máme věci které nevíme. Jako třeba takovou prkotinu, jestli se ta 7824 v Berouně vejde do stanice, když se tam večer odstavují panťáky. Ale co už, přes to že nevíme všecho připomínku prubneme, dozvíme se třeba, že to nejde teď protože je v Berouně výluka a pro příště budeme mít další faktor, který je třeba rozkrýt, aby byla šance na úspěch připomínky k GVD opět vyšší.
Na každou svini se někde vaří voda. I na mě.
Martinmarilynmanson
Pátek, 16. června 2017 - 17:52:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10381
Registrován: 12-2007
posunutí odjezdu Os 7824 z Berouna do Plzně z 20:01 na 21:01.
Pak by se musel v Ro vyskytnout další osobák, který by odvezl lidi do Plzně na noční.

systém expresních vlaků je zbytečně velkorysý.
No já nevím, ale na tom, že bude mít IV. největší město v ČR konečně odpovídající rychlé spojení s hlavním městem, mi nic nestandartního nepřijde. OK, jeden Ex večer je diskutabilní, ale jinak je to naopak moc pěkné

podobné periodikum jako je D-test
Vyhrožování médii by mi přišlo relevantní k návrhu, kde by se snížil počet R na polovinu a zbytek by bylo v režimu Ex nebo vůbec. Ale možná, že by TV Nova z toho dokázala udělat reportáž o paní Kropáčkové, která pravidelně jednou za měsíc jezdí budoucím zrušeným rychlíkem do Prahy na vyšetření prostaty a teď se nedostane, nebo bude muset jet o hodinu dříve, ale zase se bojí čekat déle na nádraží, protože tam před 50 lety údajně někdo znásilnil školačku.
Be clever - use public transport!
Pátek, 16. června 2017 - 18:08:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1976
Registrován: 3-2006
Ad Martinmarilynmanson: Pokud nechce jednat zaměstnanec (MD,kraj aSZDC) se svým zaměstnavatelem (občanem ČR), jako rovný s rovným, pak to jinak nejde.
Jen pro zajímavost na stránkách MD se nikde nevyskytuje přímý kontakt k návrhům a stížnostem pro GVD. Už to je jasně dokazující, jak je otevřené MD k diskusi.

Je to špatné, že se musí užívat média, ale bohužel tak to u nás funguje.
Malý_fotograf
Pátek, 16. června 2017 - 18:25:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6278
Registrován: 5-2002
Martinmarilynmanson: Díky. To je přesně to o čem jsem mluvil, že se může stát, že něco napáchá víc škody než užitku. Ale sám upřímně nevím kolik lidí jezdí tímto vlakem do Plzně na noční...
Z rokycan by se teoreticky mohl přesunout mirošovskej 27843 o hodinu dříve, protože tam stejně tou dobou najíždí motorák z Plzně a probíhá výměna. Výměna by se tím přesunula o hoďku. Ale vznikl by nový problém že by osobák z Plzně do Mirošova jel v čase blízkém osobáku 7823 do Berouna... Takže by se musely dělat větší škatulata, která už by asi něco stála na četách. [sad]
No prostě o tom to je... Každá časová poloha spoje má nějaké svoje důvody a je fakt hodně těžký s něčím prorazit...

No já nevím, ale na tom, že bude mít IV. největší město v ČR konečně odpovídající rychlé spojení s hlavním městem, mi nic nestandartního nepřijde. OK, jeden Ex večer je diskutabilní, ale jinak je to naopak moc pěkné.
Jako plzeňák klidně budu sobecky rád. Na druhou stranu mě asi těch třináct minut (nebo kolik že je to rozdíl Ex od stávající jízdní doby Rx) trn z paty nevytrhne. Kdyby expresní vrstva zrychlovala třeba o půl hodiny, tak by byl její význam samozřejmě někde jinde. I proto jsem psal o zastavení Rx třeba v Karlštejně (v turisticky zajímavé časy), aby došlo k větší diverzifikaci těch vlaků. Takhle mi to přijde jen, že je ten Rx uměle zpomalenej vatou a pobyty, aby expres jakš takš vypadal výhodně.

(Příspěvek byl editován uživatelem malý fotograf.)
Na každou svini se někde vaří voda. I na mě.
Pátek, 16. června 2017 - 19:42:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11075
Registrován: 5-2004
Kdyby ty ex nesly na konto ojebu stavajicich cestujicich lec byly navic tak neni problem.

Mch ono pro zdice a beroun smer praha se to ruseni hnedle 50% blizi. Z 22 rychlejch spoju zanikne 7, tedy tretina. 3 plzne a 4 svejky co budou nepouzitelny neb se z nich jizdni dobou udela osobak. To uz by medialne v souvislosti s kydy politiku o nutnosti posilit vhd a presunout dojizdejici z iad zajimavy bejt mohlo.

Mch jedina trat kde se takto masivne skrta. Jinde se spis posiluje.
Pátek, 16. června 2017 - 20:01:45  
Neregistrovaný host
94.112.180.38
Pokud nechce jednat zaměstnanec (MD,kraj aSZDC) se svým zaměstnavatelem (občanem ČR), jako rovný s rovným,

Promiňte, ale to je naprostá hloupost. Dokážete si představit, že máte 10 milionů zaměstnavatelů/nadřízených}? A každý vám dává jiné pokyny a požadavky? Koho poslechnete, toho, kdo na vás bude nejvíce řvát? "Zaměstnavatelem" jsou "občané ČR" jakožto celek a ten svou vůli realizuje prostřednictvím volných zástupců. Ono to z pohledu zájmů jednotlivce spíe nefunguje, ale jiné řešení jaksi vynalezeno nebylo. Dělat referendum kvůli času odjezdu každého vlaku z Horní dolní jaksi nejde.
749.243-2
Pátek, 16. června 2017 - 20:11:12  
Neregistrovaný host
37.188.153.251
Jsem moc a moc zvědavý na to, kolik poveze večerní nezastavující Ex přes týden do Plzně lidí. Že by v týdnu R v 19.12 a 20.12 z Prahy přetékaly lidmi jedoucími až do Plzně, to zrovna ne. Ve Čt a Pá bilanci vylepší studenti, v So plzeňácí, jedoucí na výlet do Prahé. Ono totiž současné zastavující rychlíky nasbírají zejména v Hořovicích+Rokycanech poměrně dost lidí. S přičtením Zdic v 6 a 7h, kdy tam příjíždí 814 téměř plná, ačkoli z Příbrami prý nabízejí aautobusy nepředstavitelně rychlé, levné a pohodlné spojení je lidí možná i víc, než jedoucích až do/z Plzně. Nezastavující Ex jsou věc krásná, ale už jejich samotná JD oproti R je spíš k pláči, než skutečně rychlým spojením. Přitom i současné R nestavící v Kařezu, je schopen v úseku Beroun-Rokycany srovnat i 7min zpoždění. Ale Ex být zjevně musí a to hned teď, přestože bude rozbombardovaný Beroun a nedokončený tunel. Že kapacita D5 není neomezená, to je mnohdy vidět mezi Berounem a Prahou. Ono jaksi kapacita dálnice je dána tím, že na jejím konci se musí sebeekologičtější, seberychlejší a sebeopuchlejší auta (k nelibosti Ropidu to platí i pro aautobusy) někam vejít a tohle se po 8h ranní stává čím dál větším oříškem.

No a komu se nelíbí, že se kvůli Ex v okrajových částech dne zhoršilo spojení měst, dosud obsloužených zastavujícími R s Prahou a zbytkem země á 1h (ovšem Hořo+Rokycany bez alternativy těch skvělých aautobusů, když už vůbec jedoucích, tak na periferii Prahy), tak toho za trest posadímmme do PoveDených Sp Plzeň-Rokycany, ať vidí mmmírný pokrok v mezích zákona.

Zajímavé také je, že dosud mohlo zastavování "navíc" existovat (751 Kařez, 771 Zdice) a taakt to nezhroutilo, ale nyní 2x zastavení jediného Ex, jedoucího navíc ve 2h díře mezi zastavujícím R, tento systémmm prý úplně zhroutí, protože PoveDená mmmetodika s tím nepočítá. V praxi ovšem systém zhroutí buď absolutní přednost Os mezi Berounem a Prahou, nebo technický stav t171, byť současně proběhlé výměny kolejnic a izolátorů nejkritičtější úseky určitě ozdraví.
Pátek, 16. června 2017 - 21:09:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1204
Registrován: 4-2003
Jak je tu psáno, systém expresních vlaků je zbytečně velkorysý. Pokud by jezdily jako expresy do Plzně pouze mnichováky s taktem 2 hodiny a zbytek dálkových vlaků byl klasickým rychlíkem, odpadla by spousta problémů.
Malý fotograf to vystihnul.
Proč nezůstal současný systém, jen by mnichováky pokračovaly do Klatov? Nerozvrátil by se fungující koncept na klatovské, nikdo by "o nic nepřišel". Mnichováky by dostaly nový expresní dvouhodinový takt, klidně tak jak je to teď navrženo. No a ve špičkách (podle toho na co by byly prachy) by se expresy doplnily na hodinu jen v úseku praha-plzeň.
Ale proč to dělat jednoduše, nebo nedej bože logicky, žejo[crazy]
Možná nějaký úředník potřebuje jezdit do Stříbra, či lázní a Hořovice ho obtěžují...
Pátek, 16. června 2017 - 21:20:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1978
Registrován: 3-2006
:
"Pokud nechce jednat zaměstnanec (MD,kraj aSZDC) se svým zaměstnavatelem (občanem ČR), jako rovný s rovným,

Promiňte, ale to je naprostá hloupost. Dokážete si představit, že máte 10 milionů zaměstnavatelů/nadřízených"
? A každý vám dává jiné pokyny a požadavky? Koho poslechnete, toho, kdo na vás bude nejvíce řvát? "Zaměstnavatelem" jsou "občané ČR" jakožto celek a ten svou vůli realizuje prostřednictvím volných zástupců. Ono to z pohledu zájmů jednotlivce spíe nefunguje, ale jiné řešení jaksi vynalezeno nebylo. Dělat referendum kvůli času odjezdu každého vlaku z Horní dolní jaksi nejde.}

No ale proto není realizovaná žádná cesta, naopak systém připomínek, je ono řvaní desetimilionů jednotlivců. Dokážu si představit variantu, že se vyjádří volení zástupci v dotčené oblasti ke všem vlakům, ale tak tomu není. Jaké má páky třeba Beroun na MD, maximálně si pozve ministra, když lidé moc řvou (v médiích). Prostě v současné době, nemít zpětnou vazbu k návrhu, je z prominutím hovadina.
Martinmarilynmanson
Sobota, 17. června 2017 - 08:27:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10385
Registrován: 12-2007
Láďa2: Vlastně takřka navržený systém, akorát opačně...
Be clever - use public transport!
Jirka67
Sobota, 17. června 2017 - 10:25:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 137
Registrován: 7-2011
MMM:
Vždyť má Láďa2 naprostou pravdu: Současný počet spojů pro Rokycany, Hořovice a spol by zůstal zachovaný, pro Klatovy také (+ navýšení spojů). A Plzeň by dostala navíc expresy, OK.
Navržený systém je ale špatně: ubereme výše uvedeným obcím některá spojení, aby Plzeň mohla mít po celý den expresy !!!
Sobota, 17. června 2017 - 11:21:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8382
Registrován: 10-2003
Petr vlček:Mch ono pro zdice a beroun smer praha se to ruseni hnedle 50% blizi. Z 22 rychlejch spoju zanikne 7, tedy tretina. 3 plzne a 4 svejky co budou nepouzitelny neb se z nich jizdni dobou udela osobak.

Hele, neobhajuju to co vzniklo, ale když jsem počítal zastavení rychlíků (teď nemluvím o zmršenosti Švejků)ve všední dny v budoucím a současném grafikonu, tak Zdice mají poměr 19 vlaků(2018) X 13 vlaků(2017). A třeba u Kařezu je ten nárůst úplně nesrovnatelný.

Nicméně souhlasím, že třeba minimálně ten večer by chtěl ještě překopat.
Proti lži se člověk strašně špatně brání, protože když se lež pěkně řekne, tak vypadá jako pravda, a někdy je problematika tak složitá, že lidé nevědí, co je pravda a co ne.
Radim Jančura ...asi o sobě...
Sobota, 17. června 2017 - 11:26:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13535
Registrován: 10-2004
Jirka67: A co navrhovanou situaci srovnat s jinými podobnými tratěmi? Je snad celodenní hodina pomalejší vrstvy na tratích 090 či 220? Uvědomte si, že v Berouně či Zdicích vlak směrem na Prahu nemá vůči autobusům moc šancí (a sotva s ohledem na polohu měst bude) a Hořovice jsou "větší vesnice" (omlouvám se za toto přirovnání, ale situaci to vystihuje dobře) na úrovni Českého Brodu, kde nestaví rychlík ani jeden. Trať 170 dopadla ještě dobře v tom, že počet spojů do Hořovic i Rokycan byl snížen jen v sedlech a večer, tedy v obdobích z nejnižší poptávkou. Takové Lovosice či Roudnice mají celodenní dvouhodinu s doplněním pouze ve špičkách PD ve směru z Prahy. Je třeba se taky dívat na to, kolik lidí tím vydělalo, prakticky celá západní část trati 170 získá rychlejší spojení do Prahy (viditělnější po otevření tunelu a opravě Berouna), v Plzni bude umožněn přestup ze všech tratí každou hodinu na rychlou vrstvu do Prahy (je jenom na kraji, jak si postaví svoje vlaky).
S ohledem na význam tratě a obcí je koncept a intervaly navržen docela dobře. Pro Mirošovku by bylo lepší protočení rychlíků o hodinu tak, aby byla celodenní vazby od Prahy a případné díry na Plzeň si kraj vykryl spěšňáky. Souhlasím s tím, že expresy jsou navrženy až zbytečně do okrajových hodin. Poptávka po skutečné dálkové dopravě po cca 19 hodině už rychle klesá, takže ve směru z Prahy bych určitě Ex 550 vedl jako rychlík ve 20:01, Ex 552 bych asi vedl jen v pracovní dny a uspořené prostředky použil na vedení vlaku v 9:01 o víkendech.
Jirka67
Sobota, 17. června 2017 - 11:39:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 138
Registrován: 7-2011
Orky:
s koncem příspěvku souhlasím (ale 9:01 bych viděl i v pracovní dny), se začátkem příspěvku ne. Protože někde na jiných tratích se nikde nezastavuje, tak zrušíme pro některé obce léta fungující spojení i na trati 170? To je přeci blbost. Primárně mluvím o spojení z Rokycan a Hořovic do Prahy (zejména ráno a dopoledne tam a z Prahy večer zpět) - tam je problém asi největší.

No a srovnání s tratí 220 večer - proč ne: tam poslední expres do Č.Budějovic jede 18:01 a potom již zastavující R: 18:31, 19:31, 20:31, 22:01 a 23:31. Pokud by to takhle bylo i na Plzeň, jsem spokojený

(Příspěvek byl editován uživatelem jirka67.)
Sobota, 17. června 2017 - 12:15:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11077
Registrován: 5-2004
Nevim ze by se na 090 redukovalo roudnici nebo lovosicum pri zavadeni rychly vrstvy do usti.

Mimoto treba v tech lovosicich je vazba celodenne co 2 hodiny na obe strany. Coz v rokycanech zanikne ve smeru od prahy na mirosovku kde v dopolednim sedle a hlavne vecer bude kulovy. Dnes posledni navratovy vlak z brd ve 21 z prikosic, nove "az" v 19. To asi pro ty co jim zrusili ranni spoje "protoze na vylety se jezdi pozdejc".

Podobne bude pro prahu zazdena 174. Pro cesty do prahy zanikne ranni spickovy nejvyuzivanejsi pripoj na svejka v 7.30 v beroune + sobotni prvni ranni v 5 (pro jakoukoli cestu za prahu nedostupna skupina v 6 v praze " od brna po trutnov" a ooacne nebude pripoj z prahy na nejvyuzivanejsi vyletak v 9.55 z berouna. Pro jistotu ani osobakem.

No a kdyz budu rusit spoje vcetne spicky rano do prahy (1241) tak to opravdu ve zdicich a beroune a jejjich okolnich satelitech zeleznice nejaky vyznam tezko nabyde. Par politiku se akorat vybleje jak budou podporovat verejnou dopravu a lidi budou poskakovat v kolonach aut. No a par ekonomystiku si bude placat jatra jak to supr vymysleli a usetrili.
Mladějov
Sobota, 17. června 2017 - 12:22:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10443
Registrován: 3-2007
Já teda nějak nevím, wo co teda go ? Prostě se měla zachovat stávající hodinovka zastávkových bez ubírání a když už teda přidávat Ex, tak v době špičky, navíc a nikdo by nenadával (nejspíš kromě cestujících v Os na 171, kterým se zas o něco zhorší včasnost vlaků).

Totéž 220.

Mmch jsem včera koukal, Be-Karlštejn kromě kolejí i nové izolátory a troleje, [ok], konečně někdo dostal rozum.
Ghost
Sobota, 17. června 2017 - 12:29:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1748
Registrován: 1-2011
Be-Karlštejn kromě kolejí i nové izolátory a troleje
[nene]
Troleje určitě ne, ale laníčka k nosnému lanu, to ano.
Mladějov
Sobota, 17. června 2017 - 12:41:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10445
Registrován: 3-2007
Hm,asi máte pravdu, trolej byla černá, laníčka se měděně leskly, jen jsem se kolem prořítil. Proč to proboha neudělali taky ?
Sobota, 17. června 2017 - 12:42:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13536
Registrován: 10-2004
Jirka67: A nebylo nespravedlivé, že se to zastavování každou hodinu na trati 170 zavedlo a na ostatních koridorových tratích nikoliv? Vlak v 9:01 o víkendu navrhuji proto, že špičky o víkendech fungují jinak, než v pracovní dny. To je věc, která pánům na MD zřejmě zcela nedochází.

Mladějov: Na zvyšování počtu cestujících na koridorech mají zásluhu především vlaky expresní vrstvy, nikoli "spěšňáky" stavící v každé větší díře o počtu obyvatel větší jak 3000 obyvatel. Skutečně je lepší přijít o pár lidí z 6 tisícových Hořovic, kterým nebude vyhovovat dopolední dvouhodinová díra, kdy je stejně oproti špičkách snížená poptávka, než nenalákat na čas významnější množství nové cestující. To, jak zavedení rychlé vrstvy dokázalo nalákat a její zrušení zase odlákat slušné množství cestujících jsme viděli na trati 238. Přestože jde o příklad z regionální dopravy, ale u té dálkové to funguje obdobně.
Mladějov
Sobota, 17. června 2017 - 13:09:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10446
Registrován: 3-2007
>Skutečně je lepší přijít o pár lidí z 6 tisícových Hořovic, kterým nebude vyhovovat dopolední dvouhodinová díra, kdy je stejně oproti špičkách snížená poptávka, než nenalákat na čas významnější množství nové cestující.

Zacházíš do typicky školních školometských pouček a definicí.
)Když se tam hodinovka stávajících R a Ex vrstva nevejde (171), nebo na ní nechce dát někdo peníze, tak nebudu spouštět paskvil, nýbrž počkám třeba další rok.

Nalákat lidi do Ex a pak se ukáže, že je včasnost pod psa (171), tak ti velmi rychle utečou do busu a auta a ještě poškodíš pověst železnice.

Prostě se bude opakovat fiasko aktivních nedočkavých blbů, co 1999? v době největší rozkopanosti 010 mezi Kolínem a Třebovou tam převedli všechny dálkové EC z Havlbrodské, protože "se to urychlí" a takové ty tvoje argumenty, skutečnost - ostuda.

Podobně třeba kravina "Rychlík vyšší kvality", kterou ěnkdo bez jakékoli znalosti psychologie zákazníka vymyslel ..a co hůř, když se ukázalo, že to je odrazující věc a potěmkiniáda, tak není nikdo, kdo by řekl "tak to tiše stáhnem".

Jinak prostě trochu opakuješ Zárubovskou klasiku "prstem podle mapy". Hořovice jsou spádovým městem z celých Brd k VHD. Tak jim to usekni, zase je potřeba za každou cenu odvést lidi z Praha-Plzeň do vlaku od busníků, Jančury ? PROČ ?, když už takhle mám 171 za dorazem ?

Já nad touhle vaší "logikou" kroutím hlavou. Jinde byste objednávali Ex do Liberce pro 30 lidí, tady v těch Rx jedou do/z Hořovic stovky, klidně to šktrnete, a stojí to jen cca 3 minuty jízdní doby. Ideologický, necitlivý přístup.

Opakuju - hodinovku plus zkusit špičkové Ex a případně to postupně rozšiřovat. No a vysvětli ještě lidem na 171, že jim některé pendly zrušíš, protože se to tam buď nevejde, nebo pojedou dva Os 5 minut po sobě, jeden sardinkovač, druhý na 20% sedaček.

podívej se někdy do SKUTEČNÉHO PLNĚNÍ GVD Os na 171, diskusní kolego.

Ty to pořád vidíš jen od stolu, počítače, teoretického grafikonu. Škoda. Zárubovatíš. (nic ve zlém proti MZ, jen konstatace tvého přístupu).

Prostě ono je to jednodušší - přidáš vláčky, šotouši tleskaj, "vono se to nějak vyjezdí", že lidi budou nadávat na dráhu..to už nevidíš a neslyšíš.
Proč mermo chceš rvát ty lidi z těch (komerčních) busů po dálnici do dotovaných vlaků ? Když na to nejsou na té trati podmínky ?
Očumující Btax
Sobota, 17. června 2017 - 13:15:55  
Neregistrovaný host
92.62.226.10
Z Be jezdí busem jen nemálo frotérů, či šmíráčků. Stačí všedně ranní zpravodajství z D5. Holky tam pak pěkně větrají, během poskakování v zácpě[happy] Od Zukrráááku dolu dtto[happy]Teď před prázdninami u závodiště obden. Zrušením strašlivých státních vlaků, nezávislých na silničních kongescích bojujme za práva sexuálních menšin[proud]
749.243-2
Neděle, 18. června 2017 - 19:39:52  
Neregistrovaný host
37.188.235.48
Hořovice, ač mají polovinu obyvatel oproti Rokycanům, skutečně rychlíky zásobují cestujícími celkem vydatně. Doporučuji se přijet podívat. Kromě pána z FMD tam nastupuje/vystupuje lidí dost. Zjevně v Hořovicích samovolně vzniklo (bez milionových akcí různých celebrit, prohlašujících se za koordinátory a organizátory, případně i spasitele veřejné dopravy) cosi jako živelné P+R. K vlaku se dojíždí auty ze širokého okolí. Ono totiž v okolních obcích vzniklo docela dost nových domů...ale to různí Orkyové nevidí a nikdo jim to nevytmmmaví.

Třeba by bylo opravdu lepší v Hořovicích nestavět a nasáčkovat všechna auta do Berouna, kdo ví...

No a v Ex353 včera řádil zdivočelý Němeček.
http://zpravy.idnes.cz/nemec-demoloval-vlak-plzen-d04-/krimi.aspx ?c=A170617_162115_krimi_bse

A zrovna měl ten den svátek Adolf, že by náhoda? [kladivo]
Neděle, 18. června 2017 - 20:02:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1981
Registrován: 3-2006
No a v tom Berouně už mají aut na P+R, celkem dost.
http://www.parlamentnilisty.cz/arena/nazory-a-petice/Petice-Na-Po dole-chceme-park-ne-parkoviste-491860

Je škoda, že Zdice mají tak pěkný plac (po ranžíru), kde dokonce parkuje v přestávkách bus do Prahy a P+R tam ještě není, o zastávce busu, ani nemluvě.

Ohledně Hořovic, však si i místní starosta stěžoval, že jsou noclehárnou pro Prahu.[happy]
Neděle, 18. června 2017 - 20:54:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1226
Registrován: 3-2015
Skoro jako z hororu ten incident v Ex 353 v Plzni. Stálo mu to za to? Nemám rád ty ochlasty co jedou ve vlaku a jsou cítit na sto honů, těm se vyhýbám[angry][bomba]
Neděle, 18. června 2017 - 22:40:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1090
Registrován: 10-2007
Ohledně Hořovic, však si i místní starosta stěžoval, že jsou noclehárnou pro Prahu.[happy]

Měl jsem hospodu a furt mi tam chodili lidi[biggrin]
749.243-2
Úterý, 20. června 2017 - 19:23:22  
Neregistrovaný host
37.188.156.219
Třeba už si místní starosta nepamatuje, když měnili v územním plánu louky a pole na stavební pozemky a prodávali je plnými hrstmi, aby na nich vznikly paneláky naležato...
Úterý, 20. června 2017 - 19:34:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1985
Registrován: 3-2006
Většina zastupitelů v ČR, trpí politickým alzheimerem.[blush]
Středa, 21. června 2017 - 15:23:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5285
Registrován: 9-2005
K smutnému padesátiletému výročí počátku "omezování práv" kuřáků na dráze...[happy]

odkaz
Eas
Čtvrtek, 22. června 2017 - 08:25:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 236
Registrován: 3-2006
Koukám klaaka má zase starosti, ale jezdit musí Karosa C734 [lol]
749.243-2
Čtvrtek, 22. června 2017 - 19:58:30  
Neregistrovaný host
37.188.128.156
On je z toho M_k chudák celý na větvi, když musí pomocí pozitivního PR na FB udržovat pohromadě takovýhle Balkán. Ale když mu u podniku každý den kápnou do kafe trochu zelené barvy, tak splyne s jehličím a stane se celkem neviditelným.

Čtvrtek, 22. června 2017 - 20:11:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8387
Registrován: 10-2003
Jaký problém je v Rokycanech, že na obou zhlavích jsou pomalé jízdy?
Proti lži se člověk strašně špatně brání, protože když se lež pěkně řekne, tak vypadá jako pravda, a někdy je problematika tak složitá, že lidé nevědí, co je pravda a co ne.
Radim Jančura ...asi o sobě...
Eas
Čtvrtek, 22. června 2017 - 21:56:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 238
Registrován: 3-2006
Že by omšelé koleje?
Pátek, 23. června 2017 - 09:48:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5286
Registrován: 9-2005
On je z toho M_k chudák celý na větvi, když musí pomocí pozitivního PR na FB udržovat pohromadě takovýhle Balkán.

1. Koho chleba jíš, toho píseň zpívej.
2. Veřejně hanět vlastní firmu je v civilizovaných končinách považováno jako krajně nevychované a neprofesionální.
3. Pokud má někdo touhu si přečíst "profesionální" veřejnou kritiku od anonymů, od toho poslouží dobře K-Reporty apod. Je to však aktivita převážně významu hospodské drbárny.
4. Ten vyfocený OMŠELý autobus nám nepatří, to bys mohl vědět. Není proto jediný důvod ho dávat puberťáckým vtipem do souvislosti s mnou osobou. [crazy]
Pátek, 23. června 2017 - 10:21:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 477
Registrován: 12-2007
Sorry že se ještě vracím ke konceptu dopravy na 170, ale opravdu se s tím musí tak zásadně kvedlat teď, před zprovozněním tunelu? To se zase bude za rok překopávat znova? Připadá mi to moc "inženýrský", experimentální, složitý a předčasný. Stejně to 80% cestujícího národa nepochopí. Mohlo by to ještě rok zůstat jen na papíře a pak to na ty lidi vybalit najednou.
Pátek, 23. června 2017 - 11:13:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 479
Registrován: 12-2007
Zapa> prislo mi, ze se podbijelo. Nad podchodem se hrabalo kolem vyhybky (vymena)? V Chrastu se taky hrabe vyhybka u zadniho nastupiste
Eas
Pátek, 23. června 2017 - 12:23:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 239
Registrován: 3-2006
M_k: Ty jsi fakt prvotřídní "Ovčáček" ... [proud]
Jirka67
Pátek, 23. června 2017 - 12:51:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 139
Registrován: 7-2011
Žíža: souhlas, nemuselo se nic měnit, jen přidat Mnichovské expresy v navržených časech a v časech současných Mnichováků by jel Klatovák - ideální řešení.
Na druhou stranu cestující z Plzně si již nyní uvědomí, že je lepší jet expresy, který jede o 15 min rychleji a psychologicky to nějaká výhoda pro ně bude. No, ale už málokdo si uvědomí, že reálně pojede Ex rychleji tak o 7 minut, protože Rx bude cca 4 minuy stát v Rokycanech a Hořovicích. Ale natáhnout doba jízdy Rx se musela, pak by se třeba zjistilo, že tolik Ex není potřeba.
O tom, že Rokycany a Hořovice ztratí 3 páry vlaků denně do Prahy se tu již psalo a to mě štve nejvíce, ale co nadělám.
provod
Pátek, 23. června 2017 - 16:49:47  
Neregistrovaný host
94.74.211.130
Já myslím, že nejenom klaaka má problém, když s ČD budeme asi donekonečna jezdit z Pilsneru do ČB plesnivými Béčky stejně jako s plesnivýma Vrakosama C734. A platí aspoň ČD nějaké pokuty za to, že tahá brejlovcem rychlíky pod drátama?
749.243-2
Pátek, 23. června 2017 - 20:08:36  
Neregistrovaný host
82.145.218.2
Zapa: ad PJ v Rokycanech. Na plzeňském zhlaví to vypadá, že je nově vevařená srdcovka.
Eas
Pátek, 23. června 2017 - 21:37:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 240
Registrován: 3-2006
Eas
Sobota, 24. června 2017 - 11:40:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 242
Registrován: 3-2006
Os 8955 | příjezd 23:34 | dále do Pačejova nePOVEDeným BUSem s jízdní dobou přes 1/2 HaDiny [crazy]
Martinmarilynmanson
Sobota, 24. června 2017 - 11:51:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10389
Registrován: 12-2007
dále do Pačejova nePOVEDeným BUSem s jízdní dobou přes 1/2 HaDiny
Ano, snaha dát lidem alespoň autobus byla evidentně špatná, když se musely rušit výkony na dráze. že Fíku? [lame]
Be clever - use public transport!
Vladimír_b
Sobota, 24. června 2017 - 12:25:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2672
Registrován: 6-2008
Ano, snaha dát lidem alespoň autobus byla evidentně špatná, když se musely rušit výkony na dráze. Samozřejmě, že ano! [crazy] Mohli tam nasadit 810...

Stejně by mě zajímalo, co bude vystavovat PJ Plzeň s novým GVD za chcíplé Regiošreky a Regikrámy, zejména na strategickou linku do Bezdružic, když s novým GVD odejdou 842+954 a dojdou 810? A přebytečné quatra ze Šumavy odevzdáme na Moravu. To dostaneme další RN? [crazy] Ne! Provozní zálohy jsou přeci bolševický přežitek! [bomba]
Sobota, 24. června 2017 - 12:27:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1786
Registrován: 4-2003
754 066 dnes vyjela na 7504/7501. Zítra je napsaná dle foršriftu na Rx778 a dále...

Brejlovec. Bez diod, bez uic, bez kundálu, bez šípovýho pluhu, bez klimazitace, bez najbrta. Nic víc, nic míň.
http://trainweb.cz/autor/Václav+Petrů | https://www.youtube.com/user/savikVP
Martinmarilynmanson
Sobota, 24. června 2017 - 12:55:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10392
Registrován: 12-2007
Samozřejmě, že ano!
Výkon zrušíme tak, že vlak nahradíme vlakem?
Be clever - use public transport!
Sobota, 24. června 2017 - 13:10:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13551
Registrován: 10-2004
Martinmarilynmanson:
"Samozřejmě, že ano!
Výkon zrušíme tak, že vlak nahradíme vlakem?"
Pokud požadavek zněl "snižte náklady", tak i to může být řešení. Náklad na 1x810 je asi o něco nižší než náklad na 242+3xB, ne?
Sobota, 24. června 2017 - 18:06:27  
Neregistrovaný host
94.112.180.38
Stejně by mě zajímalo, co bude vystavovat PJ Plzeň s novým GVD za chcíplé Regiošreky a Regikrámy,

Budou se inspirovat jediným správným modelem, zavedeným soukromníky, kteří v případě nedostatku náležitostí odříkají spoje. U spojů v ZDO prostě pojede autobus. Časem pojede na všech regionálních spojích už jen autobus.
Sobota, 24. června 2017 - 18:17:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13553
Registrován: 10-2004
SŽ: Takový model dnes aplikují i České dráhy. Takových spojů, kde je vlak ČD odřeknutý bez náhrady nebo alespoň nahrazen autobusem, je v sítí docela dost.
Luboš_3.21
Sobota, 24. června 2017 - 18:29:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1069
Registrován: 4-2014
SŽ - (Časem pojede na všech regionálních spojích už jen autobus).
Tak na některých regionálních spojích již autobusy jezdí. viz příklad trať č.178, ale tam to bylo dáno tím, že na této trati počet cestujících klesl na takovou úroveň, že ten regionální vlak vozil jenom jednoho cestujícího v podobě strojvedoucího tam i zpět a jinak to vozilo vzduch.
Jo cestující by se našli, jenže to by museli ve Svojšíně zastavovat aspoň některé vybrané rychlíky a udělat k nim z Boru odpovídající přípoj. Jenže to nejde protože pro MD je naprosto nepřijatelné aby ve Svojšíně zastavovali aspoň ty tři rychlíky na Plzeň a také na Cheb a zastupitelstvo města BOR o dopravu na lokálce již řadu let nejeví zájem poskytnout občanům svého města kvalitní spojení s Prahou. Raději svým občanům poskytují přistěhovalce cizích národností, pro které ve svém katastru staví ubytovny, a také oboru dopravy Plzeňského kraje je to taky celé šumák.
bandita
Sobota, 24. června 2017 - 21:37:49  
Neregistrovaný host
90.181.10.174
zastupitelstvo města BOR o dopravu na lokálce již řadu let nejeví zájem poskytnout občanům svého města kvalitní spojení s Prahou
4 km od Boru je nájezd na dálnici, v Praze za hoďku a půl
Luboš_3.21
Sobota, 24. června 2017 - 22:08:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1072
Registrován: 4-2014
Projížďka po staré trati z Berouna do Zdic a vjezd do starých Zdic před optimalizací.
odkaz: https://www.youtube.com/watch?v=2GbSsaTjbVY
Neděle, 25. června 2017 - 12:49:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 293
Registrován: 4-2012
Vladimir: a kdo rikal ze pujdou kockopsy pryc??

(Příspěvek byl editován uživatelem kutipe.)
Neděle, 25. června 2017 - 13:29:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1235
Registrován: 3-2015
Několik brejláků ze včerejška z tratě 183.

Eas
Neděle, 25. června 2017 - 19:14:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 243
Registrován: 3-2006
Nikoliv Pačejov, ale ta (asi klatovská) 810 mohla jeti až do Babin, ale MMM tady bude oslavovat AAutobus, který slavně zavedl MMMísto vlaku [crazy]
Nebo mohla jet 844 až na do Babin a ráno na 8940 (8900) z Babin do Plzně
Mimochodem autobusáci tomuhle výkonu říkají dovolená, protože je to pár hodin a zabije to celou noc [smrt]
režijka
Neděle, 25. června 2017 - 20:11:05  
Neregistrovaný host
37.48.51.102
A cestující tomu říkají úspora, protože oproti zlodějskému jízdnému ČD značně ušetří a ovšem má to také zásadní chybu, v autobuse neplatí režijka [lol]
Martinmarilynmanson
Neděle, 25. června 2017 - 20:28:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10394
Registrován: 12-2007
ale MMM tady bude oslavovat AAutobus, který slavně zavedl MMMísto vlaku
Fíku, já bych radši, aby jel vlak, ale... a řešilo se to tu už asi stokrát, tak to nemá cenu opakovat. Možná to jednou pochopí i člověk, pro nějž je největší prča psát schválně zkomoleniny
Be clever - use public transport!
Eas
Neděle, 25. června 2017 - 23:11:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 244
Registrován: 3-2006
Režijka: Nevím, na tohle spojení neplatí žádné jízdné ČD, takže lidi mají smůlu i s traťovkama, atd... V IDP ten buS také není, čili místo jedné jízdenky na vlak jsou nutné 2 [happy]
MMM: Ty jsi dopravní antitalent [biggrin]