Diskuse » Archiv 2017 » Železnice » Maďarsko a Balkán » Archiv diskuse Maďarsko a Balkán do 17. 01. 2017 předcházející | další

Archiv diskuse Maďarsko a Balkán do 17. 01. 2017

dolů
   autor příspěvek
Z F J
Sobota, 14. ledna 2017 - 23:14:58  
Neregistrovaný host
109.80.18.6
Slovan: joj, to neříkejte nahlas, nebo Vám to pánové T_._H_. a Kajman vytmaví jako mě [happy]
P.S. Jinak máte samozřejmě pravdu.
Majkl007
Neděle, 15. ledna 2017 - 08:46:10  
Neregistrovaný host
78.102.91.56
"Pokud je nezávislé Kosovo, jsou stejné tak nezávislé Abcházie, Jižní Osetie, Podněstří, Doněck, Luhansk, atd."
To ne, to máte špatně, u těch ostatních ta nezávislost nevyhovuje Usákům, ale Rusákům, což je naprosto neoddiskutovatelný rozhodující faktor. Tak na to bacha! [lol]

A co se týče Kosova, tak to nejen že je zcela jistě součástí Srbska, ale je něco víc, kolébkou srbské státnosti (království Raška, první samostatný státní útvar na území Srbska) i duchovním centrem srbské pravoslavné církve (Pečský patriarchát). Že bylo tamním albánským separatistům za mohutné podpory USA a jejich patolízalů (včetně nás, bohužel) umožněno vytvořit "samostatný stát", je pro Srby něco jako nůž vražený do srdce, tak se jim nedivte, že se s tím nemohou smířit. Západními mocnostmi prosazovaný názor, že Srbsko jako jediné nese vinu na rozpoutání války v býv. Jugoslávii, je sprostá lež! Rozhodně neplatí, že v tomto konfliktu byli jedině Srbové "ti zlí" a ostatní "ti hodní" - krev na rukou mají všichni. Tak proč stále jen trestat Srby a ostatním odsouhlasit všechno na co si vzpomenou? Protože to tak chtějí USA? [crazy]
Na druhou stranu je ale pravda i to, že nejdůležitější v tuto chvíli je, aby v této oblasti byl klid a nedošlo tam znovu k nějaké větší eskalaci násilí. Tímto vlakem stejně asi moc lidí jezdit nebude, takže jeho zavedení je naprosto zbytečné a opravdu jde jen o cílenou provokaci a rozdmýchávání stále doutnajícího ohně (a to říkám i přesto že jsem v této otázce jednoznačně na straně Srbů - viz. výše). A kdyby měl tento vlak posloužit jako záminka k nějakému dalšímu vážnému konfliktu v této oblasti, mně osobně jakožto fanouška železnice by to opravdu hodně mrzelo!
No, jsem zvědav, jak se situace bude vyvíjet dál. Doufám jen, že si OBĚ STRANY včas uvědomí, co všechno je v sázce...
Neděle, 15. ledna 2017 - 09:42:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 24
Registrován: 4-2014
Majkl007:naprostý souhlas.
A pro ty co si myslí,že znají pravdu třeba o takové Srebrenici jen z médií,bych doporučil tenhle titul:http://www.cbdb.cz/kniha-96630-srebrenica
Neděle, 15. ledna 2017 - 10:16:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4145
Registrován: 8-2012
StarMaster: nemám rád, přesněji nesnáším nacionalisty jakékoli národnosti. Vypadnout z určité dělohy na určitém místě není žádná zásluha a pokud má někdo jako svou přednost jen tohle, tak je to dost ubožák. Že se v tom někdo pozná, to není můj problém.

proč stále jen trestat Srby
Vážení, jděte s tím nacionalismem a velkosrbskou propagandou do prdele. Ono se to "ubližování" Srbům asi vyřeší státem podporovanou provokací na nějakém motoráku, že? Někoho očividně sere, že je tam dlouho klid, tak potřebuje vyprovokovat nějaký konflikt a užiteční idioti ještě vymyslí nějaké podpůrné "argumenty" o Srebrenici... kikoti, fagt.

(Příspěvek byl editován uživatelem T_._H_..)
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Majkl007
Neděle, 15. ledna 2017 - 11:40:40  
Neregistrovaný host
78.102.91.56
T.H.: Vážený, všiml jste si, že druhým odstavcem svého příspěvku říkám přesně to, co Vy? Takže do té prdele se se svými věčnými urážkami všech okolo laskavě už konečně odeberte VY! Už mě vážně serete!

Jinak pro ostatní - omlouvám se za tento příspěvek a za v něm použitá sprostá slova, ale já s tím nezačal. Napsal jsem, myslím si, vcelku vyvážený a hlavně pravdivý názor na věc, a byl jsem největším KRIPLEM tohoto fóra odeslán do prdele, takže se tam tedy odebírám. Končím s přispíváním do zdejšího fóra jednou provždy, tohle fakt nemám zapotřebí! Už jednou jsem to udělal, pak jsem se jánevímproč opět vrátil, ale jak tak vidím, opravdu to zde stojí za hovno, takže sbohem jednou provždy. Vracet se už opravdu nehodlám.
Nesni
Neděle, 15. ledna 2017 - 12:06:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1252
Registrován: 6-2014
Vlak nakonec na území Kosova nedojel:
„Kosovský vlak“ se zastavil u hranic. Chtějí ho zničit, bojí se Srbové
V článku se píše, že spojení mezi Srbskem a severem Kosova nefunguje od války, přitom p. Zikmund popisuje svoji cestu takovým vlakem před několika lety. V předchozím článku se psalo, asi správně, že nefunguje spojení Bělehradu se severním Kosovem.
Neděle, 15. ledna 2017 - 12:23:18  
Moderátor
Číslo příspěvku: 14984
Registrován: 11-2005
Majkle, klid. Nenech se vytočit a ber to s nadhledem. Přesně takova reakce dělá druhé straně strašně dobře. Nikdy nesmíš klesnout pod úroveň toho, kdo na Tebe atakuje.

TH není žádný blbec, dlouhodobým pozorováním lze dojít k názoru, ze myšlenkový obsah jeho příspěvků má hlavu a patu. Jen je potrebat si to přečíst mezi řádky a přeložit do normální formy. Bez invektiv, urážek a podobně. Bohužel, jeho styl psaní a vyjadřování se jej dělá ikonickým pro toto fórum. Coz spoustu lidí vytáčí a odrazuje od čtení či přispívání. Prezentace je vizitka každého z nás.
Neděle, 15. ledna 2017 - 12:29:25  
Moderátor
Číslo příspěvku: 14985
Registrován: 11-2005
Nesni, do Kosovské Mitrovice jezdí dva páry vlaků. Vlak se večer v Rašce otočil a pokračoval zpět do Bělehradu. Na webu se psalo, ze 18 lidí pak do cíle dovezl autobus. Takže to asi nebylo čistě promo. Těžko říct. Novináři a ostatní zůstali ve vlaku, dobře se bavili a pak odjeli zpět.
Neděle, 15. ledna 2017 - 12:32:53  
Moderátor
Číslo příspěvku: 14986
Registrován: 11-2005
Chorvatsko:

Rakouská RCC přebírá 70℅ výkonů nákladních vlaků z Ploče do Čapljiny. Bude si to vozit jedním Herkulesem, včetně manipulace v přístavu. Dál do vnitrozemí Bosny pochopitelně vlaky poveze ŽFBH. Začít se má v únoru.
Majkl007
Neděle, 15. ledna 2017 - 12:41:24  
Neregistrovaný host
78.102.91.56
Šari: Martine, máš samozřejmě pravdu, ale zrovna tohle je pro mne dost osobní věc, státy býv. Jugoslávie mám hodně rád a často tam jezdím, je to má nejoblíbenější destinace v Evropě. Rozhodně mi není jedno, co se tam děje a absolutně nesouhlasím s oficiálním pohledem, který na tamní situaci mají západní mocnosti v čele s USA. Proto mě tohle vždycky dokáže vytočit. Ale u pana T.H. je toho více, např. nazývání Slovenska severním Balkánem, nazývání podporovatelů ČD modrými gumami a jančurobijci, a hlavně všeobecně jeho egoismus, arogance a urážení každého, kdo si dovolí projevit svůj názor, odlišný od jeho. Že je T.H. inteligentní člověk, to je pravda, ale takovýto styl vystupování ho deklasuje na úroveň hulváta nehrubšího zrna, a já hulvátství přímo nenávidím! Říkám si, proč tohle dělá, proč nedokáže komunikovat normálně, bez arogance a urážek, jako většina ostatních zdejších přispěvatelů? Jediné co mě napadá je, že za tím stojí jeho vlastní komplexy, které nedokáže ventilovat jinak, než urážením lidí na zdejším fóru - ale to je naprostá UBOHOST! Doufám, že si tento příspěvek přečte, dokáže se nad jeho obsahem zamyslet a začne se sebou konečně něco dělat. Ale, popravdě, moc tomu nevěřím... starýho psa novým kouskům nenaučíš, a navíc by to bylo přiznání vlastní chyby, a to mu jeho zbytnělé ego nedovolí.

Takže díky za podopru, nicméně platí to, co jsem psal - tomuto DF dávám sbohem! Jediné co si asi ponechám bude přispívání do fotohádanek, tam je klid a baví mě to. [happy]
Neděle, 15. ledna 2017 - 13:00:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5356
Registrován: 12-2011
Pokud je nezávislé Kosovo (OSN jeho nezávislot neuznalo), jsou stejné tak nezávislé Abcházie, Jižní Osetie, Podněstří, Doněck, Luhansk, atd.

Nezávislost Kosova byla vyhlášena vtrhnutím cizí armády na dané území?
"Je to vaše zadnice?" otázal se a ukázal fotografii Zdeničce.
"Je," řekla a usmála se.
"Kdo vám tam natiskl ta staniční razítka?" ptal se rada Zednicek.
"Pan výpravčí Hubička"


Mé fotky na K-reportu odkaz
Polaanek
Neděle, 15. ledna 2017 - 13:28:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 575
Registrován: 10-2004
intelpetr:
"Nezávislost Kosova byla vyhlášena vtrhnutím cizí armády na dané území?"
Na území Doněck, Luhansk, Krym nikdy oficiálně armáda jiného státu nevnikla, vždy to byly "místní separatisti". To samé se dá tvrdit o Kosovu. Nebo druhý pohled - v případě Doněck, Luhansk, Krym za tím stojí Rusové, tak v případě Kosova za tím stojí NATO - bohužel, my jsme součástí. Ano, tyto armády vtrhli na území Srbska (Republiky Srbsko).
Neděle, 15. ledna 2017 - 13:37:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4150
Registrován: 8-2012
Majkl007: druhým odstavcem svého příspěvku říkám přesně to, co Vy?
Tak proč k tomu musí být hromada debilních nacionalistických keců v druhém odstavci (asi špatně počítáte)? Máte snad pocit, že tu velkosrbskou propagandu neznáme a musíte nam ji zopáknout?
Napsal jsem, myslím si, vcelku vyvážený a hlavně pravdivý názor
No já tam vidím hromadu nacionalistických keců o Usácích, kolébce státnosti (ruská státnost má počátek v kyjevském knížectví, zakládá to nějaký nárok Rusáků na Ukrajinu? - no někteří si myslí, že ano [happy] ), patolízalech, noži vraženém do srdce, trestání Srbů... vyvážené a pravdivé?
Samozřejmě můžete hystericky odejít, to se nedá nic dělat.
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Neděle, 15. ledna 2017 - 14:51:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 453
Registrován: 3-2009
Hodně obdivuju Srby, že nepolevují co se týče Kosova a stojí si pořád za ním. Stát se něco podobného nám, skloníme hlavu a "sežerte nás třeba", prostě ryze česká mentalita.
Hranice na Moravě
Neděle, 15. ledna 2017 - 15:02:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 454
Registrován: 3-2009
Jak jsem poznal Srby, jsou to v drtivé většině nacionalističtí vymaštěnci, co k tomu jiného říct.

Vymaštěnci jsme akorát tak my, alespoň se nenechají zaprodat a ctí si svoje hodnoty...
Hranice na Moravě
Neděle, 15. ledna 2017 - 20:39:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 232
Registrován: 10-2006
Kosovo je Srbija, hranice nejsou čáry na mapě a neoliberalismus je zhoubou celé západní civilizace. Jedinou nadějí je Donald Trump, Brexit, země Visegrádu a Srbsko. Zbytek Evropy je nemocnej.
MaxVonBrünn
Neděle, 15. ledna 2017 - 21:42:57  
Neregistrovaný host
90.180.169.34
Kosovo, Doněck, jižní Osetie, ...

Proč musí pořád řada jedinců horovat pro nacionalismus? Srbské názory dobře znám, a jsem odpůrcem nacionalismu, zejména v srbském podání. Jen pro pořádek, musulmany rozhodně nevítám.

Ctěnému obecenstvu bych rád připomenul, že obě světové války začaly v Evropě, a to v důsledku nacionalistického smýšlení. Řadu lidí zde evidentně mrzí, že v Evropě trvá (až na drobné výjimky) už 70 let mír.

A mám tu jeden obrázek z roku 2011. Pokud by někdo nepoznal kde to je, jde o okrajovou oblast Severního Balkánu nazývanou Horné Uhry [happy]

Neděle, 15. ledna 2017 - 22:00:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4160
Registrován: 8-2012
Tak děkuju za porci velkosrbské propagandy, změť slov pana "Čd4ever" jsem bohužel nepochopil vůbec (země Visegrádu jsou přece ty samé, co jako NATO ubližovaly Srbsku a tři ze čtyř uznaly Kosovo?). Především mi ale pořád není jasné, jak nacionalistické bláboly na státním motoráku vyřeší Srbům nepříznivý status quo? (Ledaže by teda tu vybouchlou marfušu předem plánovali, aby se jim "ubližovalo" a oni si třeba mohli pozvat admirála Kuzněcova na dovolenou, dokud jsou USA paralyzovány Obamou.)
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
ČT
Neděle, 15. ledna 2017 - 22:07:04  
Neregistrovaný host
77.242.93.189
Něco k tématu Kosova...
https://www.youtube.com/watch?v=FEKGoi24Kg8
Neděle, 15. ledna 2017 - 23:15:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 233
Registrován: 10-2006
Th: Pokud se budeme bavit o roce 1998-1999 tak máte samozřejmě pravdu.... Nicméně časy se naštěstí mění a země Visegrádu bych v dnešní době přiřadil spíše k Srbsku, Donaldu Trumpovi, a celkově ke konzervativně smýšlejícím zemím.
Neděle, 15. ledna 2017 - 23:51:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4162
Registrován: 8-2012
Já se nebavím o roce 1998. Já se bavím o tom, proč srbské nacionalisty (dokonce s oficiální státní podporou) už zase sere, že je v regionu dlouho klid (nechce se mi teda říct mír), takže musí zkusit vyprovokovat nějaký konflikt v roce 2017.
Zkuste mi to aspoň někdo z tapetářů velkosrbské propagandy konečně vysvětlit!
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Z F J
Pondělí, 16. ledna 2017 - 08:53:11  
Neregistrovaný host
62.141.0.146
T_._H_.: protože Srbové považují (právem) Kosovo za své území, které jim bylo ukradeno tamními separatisty za pomoci ze zahraničí. V tom je paralela z podzimem 1938 - i my jsme považovali Sudety (rovněž právem) za své území a byli jsme ochotni jít za něj i do boje.
Je to už jasnější ?
Pondělí, 16. ledna 2017 - 08:54:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6704
Registrován: 4-2003
Jugoslávie mám hodně rád a často tam jezdím, je to má nejoblíbenější destinace v Evropě. Rozhodně mi není jedno, co se tam děje a absolutně nesouhlasím s oficiálním pohledem, který na tamní situaci mají západní mocnosti v čele s USA. Proto mě tohle vždycky dokáže vytočit. Ale u pana T.H. je toho více, např. nazývání Slovenska severním Balkánem

Klidně si jezděte kam chcete a mějte oblíbený co uznáte za vhodný, ale Kosovo ve svých současných hranicích uznalo už asi 110 zemí. Můžete si třeba jít protestovat na Australskou ambasádu.[proud]

To že je Slovensko severní Balkán podepíše většina mých slovenských známých a kolegů a průměrně inteligentnímu jedinci stačí zadat do Googlu jména jako Fico či Kaliňák.

----------
Nějaký pomalovaný vlak je projev nacinalistického kretenismu, který v konečným důsledku odnesou obyčejný lidí.To je přesně jeden z důvodů, proč ten region byl, je a bude totálně v [zadnice]i, ekonomicky i politicky.
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Pondělí, 16. ledna 2017 - 09:01:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 208
Registrován: 1-2006
ZFJ: Nijak zvlášť. Nevysvětlil jste totiž nic, jen jste přihodil další odstavec propagandy. Čili otázka trvá: jak vlak polepený nacionalistickými nápisy přispěje k tomu, aby si Albánci a Srbové nedávali přes hubu, ale dokázali nějak rozumně koexistovat, což je situace, která je jednak žádoucí a druhak v současné době v zásadě funguje? A zkuste to tentokrát bez nacionalistických floskulí a nefunkčních historických analogií.
Pondělí, 16. ledna 2017 - 09:03:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6705
Registrován: 4-2003
protože Srbové považují (právem) Kosovo za své území,

Ale výkal, protože byl už dlouho klid a je potřeba pár blbečkům podhodit nějaký téma. Soudě podle zdejších reakcí to zabírá o i 1000 km jinde.
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

zd.
Pondělí, 16. ledna 2017 - 09:48:49  
Neregistrovaný host
89.203.212.123
V Kosovu je relativní klid, takový status quo, dlouhodobě ale neudržitelný. Severní Kosovo je čistě srbské, proč by mělo být v jednom státě s albánskou pakáží? Dle mezinárodního práva je celé Kosovo nedílnou součástí Srbska (rezoluce č.1244 OSN z roku 1999). To že některé státy Kosovo uznaly je stejná zvůli proti Srbsku jako mnichovská dohoda proti nám. Žádné etnické čistky se v Kosovu do roku 1999 nekonaly, byla to jen záminka k bombardování Jugoslávie. Etnicky se Kosovo začalo čistit od Srbů až po válce za dohledu vojenských jednotek USA, Německa atd. Dneska je v Kosovu americká vojenská základna (7000 vojáků), největší podniky zprivatizovali lidé, kteří se podíleli na agresi v roce 1999 (M.Albrightová, generál NATO Wesley Clark atd.). Prostě to byl válečný zločin [pozor] ZFJ to napsal krásně s tím vlakem Praha - Karlovy Vary v roce 1938 [ok]

Jinak v severním Kosovu jsme byli před 2 lety fotit ameriky (zrovna jezdily na náhradách místo motoráků do Mitrovice) a zážitky dobrý. Zbytek autonomní oblasti Kosovo jsme nenavštívili, snad až bude znova pod kontrolou své vlády [wink]
Pondělí, 16. ledna 2017 - 10:11:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6706
Registrován: 4-2003
V Kosovu je relativní klid, takový status quo, dlouhodobě ale neudržitelný.

Status quo je to co uzná mezinárodní společenství a to že by Kosovo jako samostatný stát bylo zrušeno je krajně nepravděpodobné. Za si Srbové můžou poděkovat hlavně sami sobě a Slobo Miloševičovi. Kdyby si pár blbečků po vypadnutí z vagíny nemysleli, že jsou lepší jsou než lidi, který z tý vagíny vypadli o kousek vedle (jak trefne poznamenal T.H.), tak by ta válka nikdy nevznikla.

A za druhý mi prosímvás vysvětlete, k čemu je dobrý nějaký pomalovaný vlak a jak si průměrný Srb ryjící rypákem v zemi tímhle pomůže. To je jenom podhoubí pro další terorismus, válku a zabíjení lidí. A Vy tomu tady děláte stafáž.
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Cogwheel
Pondělí, 16. ledna 2017 - 11:30:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4435
Registrován: 1-2012
Kromě šovinismu, také náboženství je svinstvo. Balkán je typickým příkladem. Kdyby se tamní lidé dokázali oprostit od fanatické víry v Alláha, pravoslavného či katolického Boha - přišli by o podstatný důvod k vzájemné nevraživosti. Komu vyhovuje, aby hloupé náboženské ideje nenávistně rozdělovaly lidi? Také těm nacionalistům a jejich různým přisluhovačům spjatým s tamními náboženstvími. [lame]
Pondělí, 16. ledna 2017 - 12:17:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7616
Registrován: 5-2002
No být takových šovinistů RadkůŠ tady více, tak se to pere už i u nás v bezbožné zemi. Trocha znalosti zeměpisu a dějepisu by tu mnohým neškodila.
Pondělí, 16. ledna 2017 - 12:27:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6707
Registrován: 4-2003
takových šovinistů RadkůŠ tady více

Prosím?? [uhoh][uhoh][uhoh][uhoh][uhoh]

Trocha znalosti zeměpisu a dějepisu by tu mnohým neškodila.

To je zcela k ničemu lidem, kteří neumí ani chápat psaný text. A ještěktomu a plavou v základních termínech - co je třeba šovinismus.
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Pondělí, 16. ledna 2017 - 13:16:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7617
Registrován: 5-2002
RadekŠ: Přečetl jsem si velectěný odkaz a 100% souhlasí. Že vy to nechápete je jiná - ano - víra v nadřazenost nějaké skupiny.
Pondělí, 16. ledna 2017 - 13:29:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6708
Registrován: 4-2003
Pokud něco jsem, tak antišovinista.

Z příspěvků 6704 až 6706 to podle mě plyne docela jasně...
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Pondělí, 16. ledna 2017 - 13:31:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4163
Registrován: 8-2012
Je to už jasnější ?
Tak ve velkosrbské propagandě (své území, ukradeno, separatisti) mám díky neutuchající snaze užitečných idiotů dost jasno (dokonce bych pod dojmem těchto žvástů mohl zkusit tvrdit, že separatista Masaryk ukradl území Svaté říše římské národa německého, za což byl poprávu odsouzen v nepřítomnosti k trestu smrti, ale to sem fakt nepatří).
Ovšem jak nějaká státem posvěcená nacionalistická provokace vrátí ukradenou kolébku státnosti a vytáhne nůž ze srdce, to mi furt jasné není. Ono to nejspíš bude tím, že Srbsko je ekonomicky po uši ve sračkách, takže nová "nezatížená" politická garnitura potřebuje v duchu nejlepších byzantinských tradic provést vrtění psem pro odvedení pozornosti směrem k vnějšímu nepříteli.

No být takových šovinistů RadkůŠ
Kdybyste aspoň věděl, co to slovo znamená, než s ním začnete nálepkovat... nebude to taky třeba revanšista (plány revanšistů zhatí naši vepři boubelatí) anebo buržoazní nacionalista jako strýc Vasil?
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Bkp
Pondělí, 16. ledna 2017 - 13:38:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7692
Registrován: 8-2003
Jojo, vždycky si říkám, jak těžký musí být těžký bejt nacionalista, když někdo jako důkaz své pravdy a "toho být lepší" vezme sice nově vyrobenej, ale už morálně zastaralej vlak a pošle ho na cestu časově asi tak tři až čtyřnásobně delší, než je v civilizovaných krajích alespoň slabý průměr, ale ano, nacionalisticky-bigotně ho polepí.
Slepeckou holí se golf nedá hrát!
Pondělí, 16. ledna 2017 - 14:16:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7618
Registrován: 5-2002
T.H. - je krásné pokud někdo nerozumí pojmům to označovat za nálepkování.
RadekŠ - odpůrce šovinisty není vždy antišovinista.
UÇK
Pondělí, 16. ledna 2017 - 14:29:03  
Neregistrovaný host
37.48.37.159
Někdo získá za pomoci genocidy Srbů Kosovo, jiný si uloupne z Ukrajiny Krym. V dnešním světě normálka. Nemáte tam na řešení taky něco železničního? [wink]
Pondělí, 16. ledna 2017 - 14:51:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4164
Registrován: 8-2012
Nemáte tam na řešení taky něco železničního? [wink]
Máme. Marfušu polepenou nacionalistickejma žvástama, se kterou chce Srbsko zřejmě vyprovokovat nový konflikt v Kosovu. Ale tomuto tématu se šovinisti onivědíproč stále vyhýbají a jen furt dokola tapetují velkosrbskou propagandu.

P.S. jestli potřebujete udělat úhybný manévr k železnici na Krymu, tak od toho tu je téma "Železnice bývalého SSSR".
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
zd.
Pondělí, 16. ledna 2017 - 15:03:46  
Neregistrovaný host
89.203.212.123
T.H.: Aha, takže po mnichovské dohodě jsme taky měli držet hubu a krok (což jsme bohužel drželi), protože je "relativní klid", Hitler (Albánci) se nažral a vše je vlastně OK (jak teď v Kosovu). Díky nechci, polepený vlak je samozřejmě jen gesto, ale aspoň se zase připomene, že v Kosovu není rozhodně klid a situace tam není správná [pozor]
UÇK
Pondělí, 16. ledna 2017 - 15:17:11  
Neregistrovaný host
37.48.37.159
Musíte pochopit, že kdyby Vám vypálili dům nebo do něj nastěhovali Albánce, vyhnali daleko od domova v rámci ochrany albánské menšiny (co mi to jen připomíná) a nakonec jste ještě díky tomu získal nálepku velkosrbského nacionalisty, asi byste zrovna nadšením nehýkal. Čímž netvrdím, že polep té marfuši je zcela v souladu s dobrými mravy.
Pondělí, 16. ledna 2017 - 15:19:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 66
Registrován: 7-2012
...se kterou chce Srbsko zřejmě vyprovokovat nový konflikt v Kosovu - nemyslím si, byl to prostě pokus na sebe upozornit formou provokace. Zjevně se to povedlo, když vidím, kde všude se to objevilo a kolik lidí to řeší - nemálo z nich se přiklonilo na stranu Srbů. To že Albánci a Srbové nemají a nebudou mít na Kosovo stejný názor, je jasné.
Po Mnichovu jsme sice drželi hubu a krok, ale po válce to byli zase Němci, kdo držel hubu a krok. Někdy si říkám, že je škoda, že jsme na si na vlastní kůži nevyzkoušeli to usmiřování dvou národností v jednom státním útvaru - možná bychom lépe chápali některé problémy jinde.
Pondělí, 16. ledna 2017 - 15:39:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4167
Registrován: 8-2012
zd.: V Kosovu je klid a nějakého srbského nácka to očividně sere a tak tuní marfušu a vy mu děláte tzv. užitečného idiota.

UÇK: Z velkosrbské (velkoalbánské, velkoruské atd.) propagandy skutečně nemusím chápat vůbec nic. Nacionalismus (nejen) na Balkáně už snad napáchal dost hrůz.
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Pondělí, 16. ledna 2017 - 15:59:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 67
Registrován: 7-2012
T.H.: Nacionalismus (nejen) na Balkáně už snad napáchal dost hrůz. a ještě napáchá nebo si snad myslíte, že tak přirozená věc, jako je spojování lidí do skupin, nějak zázračně vymizí?
Pondělí, 16. ledna 2017 - 16:25:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6709
Registrován: 4-2003
Zjevně se to povedlo

Cirka 120 zemí z celýho světa přestalo uznávat Kosovkou republiku? Její existence je výsledek předchozí občanské války (ta vznikla tak, že Srby nenapadlo nic lepšího, než poslat do Kosovova armádu) a následného zásahu mezinárodního společenství, kde už logicky platilo cosi o třískách a kácení v lese.

A nebo se jenom pár nácků udělalo při pohledu na tu volepenou Marfušu, která se bude několik nekonečných hodin kodrcat směrem k hranicím?
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Pondělí, 16. ledna 2017 - 16:55:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 68
Registrován: 7-2012
RadekŠ: Proč by kvůli polepený Marfuše mělo 120 zemí odvolat svoje rozhodnutí? O polepeném motoráku se psalo po celém světě, byl tím prezentovám postoj Srbska (v ceně pár polepů). Jinak pro obyvatele v Srbsku je to samozřejmě jen odvádění pozornosti od problémů všedního dne. Vlastně by kvůli odvádění pozornosti tahle provokace mohla vyhovovat i kosovcům, tamní ekonomika je je ještě více v hajzlu, než ta srbská...
UÇK
Pondělí, 16. ledna 2017 - 17:33:57  
Neregistrovaný host
37.48.37.159
RadekŠ: Určitě? A nezačala náhodou jako první podnikat výpady na kosovské území jistá albánská organizace, která si chtěla udržet zdroj příjmů z nelegálního podnikání (pašování drog a zbraní, organizování prostituce). A nevyslal Miloševič armádu až potom co USA označily tuto organizaci za teroristickou? A neotočily USA až potom co jim byla přislíbena možnost postavení největší vojenské základny mimo vlastní území?
StarMaster
Pondělí, 16. ledna 2017 - 18:46:30  
Neregistrovaný host
89.176.82.228
Sluníčkáři koukám kvůli Kosovu řádí jen co je pravda.

Srbové jsou nacionalistický vypatlanci... jistě... a Kosovo, to je prostě ta elita, od které se můžeme učit... muslimové, albánci a bordel... Místní sluníčkáři, nechcete jim přispět na další dovolenou v Německu, kam tak rádi kosovští albánci jezdí, zaplést se mezi uprchlíky a využít, že vyhostit je trvá pár měsíců německé pohostinnosti?

Velebnosti, tohle chce kýbl.
Úterý, 17. ledna 2017 - 06:58:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7620
Registrován: 5-2002
novinky.cz Řecký účetní dvůr v pondělí schválil prodej řeckých drah TRAINOSE italské státní železnici Ferrovie dello Stato (FS). Italský přepravce, který byl jediným uchazečem, jenž předložil závaznou nabídku, zaplatí za TRAINOSE 45 miliónů eur (1,2 miliardy Kč).
zd.
Úterý, 17. ledna 2017 - 07:49:50  
Neregistrovaný host
89.203.212.123
RadekŠ:

Její existence je výsledek předchozí občanské války (ta vznikla tak, že Srby nenapadlo nic lepšího, než poslat do Kosovova armádu)

V Kosovu samozřejmě nebyla občanská válka, řádila tam teroristická organizace UCK (mimochodem dnes v tzv. "vládě" Kosova), která přepadávala policejní stanice, srbské vesnice atd. Žádná armáda se do Srbska "neposílala", jugoslávská armáda v Kosovu samozřejmě vždy byla. A nejvíc Albánců zabilo humanitární bombardování v roce 1999, kde jsme jako čerství členové NATO působili jako užiteční idioti (tohle slovní spojení T.H. tak rád používá, tak aspoň ať ví co to znamená [lol]) Nepřímou oběť má tato nelegitimní válka i v Česku, kdy při převozu hrdinné US army osvoboditelky do Kosova zemřel strojvedoucí depa Chomutov pan K. při čelní srážce 2 vlaků u Stráže nad Ohří. Vojenský transport bohužel poškozený nebyl. Prosím pěkně, neberu vám váš názor, ale když tomu rozumíte jako koza náklaďáku, tak se tu aspoň nemusíte ztrapňovat [cunik]
Úterý, 17. ledna 2017 - 08:07:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6791
Registrován: 4-2003
V Kosovu vůbec není situace vyřešena dobře, nebudu teď řešit důvody, proč tomu tak je, neb je stejně nevyřešíme. Ale jakýkoliv pokus o změnu - zejména jednostranně ze strany Srbska (Marfuša s národoveckými polepy je ze strany Srbů hodně hloupá provokace), povede akorát k tomu, že tam zas bude válečný konflikt, který by se klidně mohl rozlézt do Makedonie a Řecka (všude jsou v nějakém počtu Albánci, což je samo o sobě problém) a klidně i jiných států (Albánie by se také určitě ráda zapojila). Moc bych se tam v tom nerýpal a nechal to tam být, je tam alespoň klid [wink].
Úterý, 17. ledna 2017 - 08:32:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4169
Registrován: 8-2012
nejvíc Albánců zabilo humanitární bombardování v roce 1999 ... a ti se pak sami zahrabali do hromadných hrobů v Rašce, Gjilanu atd. [happy]. A třičtvrtě miliónu lidí uprchlo ze země úplně zbytečně, protože tam přece žádná občanská válka nebyla.
Hele, velkosrbskou verzi dějin samozřejmě všichni známe a diskuze (jakkoli se snažíte o úhybné manévry) je o současné debilní nacionalistické provokaci podporované srbským státem ve snaze destabilizovat dnešní situaci, aby se mohlo zase předvádět jako "ublížené" a přitom odvedlo pozornost domácího obyvatelstva od ekonomických problémů jinam (tzv. vrtění psem).
OK, nechť následuje další správně upravený výklad dějin, sem s ním. Nemusím mít poslední slovo.

(Příspěvek byl editován uživatelem T_._H_..)
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Z F J
Úterý, 17. ledna 2017 - 08:35:44  
Neregistrovaný host
62.141.0.146
Borovička: no výborně, konečně se vracíme k železničním tématům.

Tady je o tom víc: https://www.novinky.cz/ekonomika/426629-recke-drahy-koupi-italie. html

Řecké dráhy koupí Itálie
Řecký účetní dvůr v pondělí schválil prodej řeckých drah TRAINOSE italské státní železnici Ferrovie dello Stato (FS). Italský přepravce, který byl jediným uchazečem, jenž předložil závaznou nabídku, zaplatí za TRAINOSE 45 miliónů eur (1,2 miliardy Kč).
Úterý, 17. ledna 2017 - 08:37:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4170
Registrován: 8-2012
To se nám ten Balkán hezky provazuje [rofl]. No jo, bohatý italský stát si to může dovolit.
(Ale ano, je to lepší než propagandistický odkup Ruskem nebo Čínou.)
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Bkp
Úterý, 17. ledna 2017 - 08:38:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7693
Registrován: 8-2003
Řešit kdo může za situaci na Balkáně je asi jako řešit jestli byla dřív slepice, nebo vejce. Dlouho to tam držel Tito a východní blok, ale jakmile skončil bipolární svět, tak byla jen otázka času, kdo vystřelí první. No a holt někdo vystřelil tak moc, až přestřelil a udělal ze sebe universálního viníka, no každý svého štěstí strůjce.
Jinak si ale nikdo nemá s nikým co vyčítat, všude za aplausu svého lidi vládnou bigotní primitivní nacionalisté řídící se heslem, že i mizerný boj je lepší, než pořádná práce.
Slepeckou holí se golf nedá hrát!
Úterý, 17. ledna 2017 - 08:39:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6710
Registrován: 4-2003
nelegitimní válka .

Legitimní není to so myslíte Vy a nebo já, ale to co je legitimní z pohledu mezinárodního práva. A tím rezoluce RB č. 1199 prostě je (schválilo jí 14 členů, pouze Čína se zdržela).

A ve zbytku nerozhoduje co kdo myslel či nemyslel, ale výsledek - Srbsko území Kosova stejně ztratilo - v podstatě nenávratně. A stálo tisíce mrtvých,statisíce lidí vyhnaných z domovů a mezinárodní izolaci. Na to fakt může bejt někdo strašně hrdej. A jako obyvatel kontinetu Evropa jsem taky "určitě strašně hrdej" na to, že se 1000 km od nás zabíjeli lidi kvůli hnědýmu mazlavýmu.
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Úterý, 17. ledna 2017 - 08:52:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6793
Registrován: 4-2003
Jsem přesvědčen, že nejlepší pokus odvést pozornost srbského premiéra od jakýchkoliv kravin k něčemu rozumnému byl tento:

http://revue.idnes.cz/moderatorka-bez-kalhotek-provokovala-srbske ho-premiera-p2h-/zajimavosti.aspx?c=A130130_100226_zajimavosti_za r


Zjevně by to potřebovalo zopakovat, když tu zase máme debilní provokace s národovecky polepenou Marfušou [biggrin][proud][rofl][wink]

(Příspěvek byl editován uživatelem Bram.)
Miroslav_ Zikmund
Úterý, 17. ledna 2017 - 08:58:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 382
Registrován: 2-2016
ad Šari : zlomyslná otázka - kolik nákladních vlaků na přechodu Čapljina (trať Ploče - Čapljina) tvoří 100 %, pokud jich 70 % převezme RCC ... Já na tom s počty nebyl nikdy moc dobře, ale 70 % je 7 vlaků z 10. Tolik jich tam denně nejede, možná ani za týden ...

K tomu KOSOVU - mezi několika evropskými zeměmi, které Kosovo (pokud se něco nezměnilo) neuznaly je např. Slovensko. Tudíž občané Slovenska by asi neměli být do Kosova vůbec vpuštěni ...
Pokud se do Kosova (tedy té "albánské" části) musí jít přes oficiální hraniční přechod - z toho, co proběhlo médii je mezi srbskou a "albánskou" částí přechod s kontrolou (do té srbské se lze dostat ze Srbska jak po kolejích, tak po silnici).
Dle map pana Googla je v Rudnici na silnici srbské kontrolní policejní stanoviště,což není totéž co hraniční přechod ...
zd.
Úterý, 17. ledna 2017 - 09:21:49  
Neregistrovaný host
89.203.212.123
a ti se pak sami zahrabali do hromadných hrobů v Rašce

Raška je město v Srbsku u hranic s autonomní oblastí Kosovo. Asi myslíte tzv. masakr v Račaku (mimochodem nedávno výročí, 15. ledna 1999), kdy Albánci převlékli zabité teroristy UCK a vydávali je za zavražděné civilisty. I když se to zjistilo zanedlouho po této události (potvrdili to pozorovatelé OBSE kteří už tenkrát byli v Kosovu, zahraniční novináři, lekáři atd.), tak se to už bohužel do médií nedostalo. Ale ještě si vzpomínám na plamenný projev Billa Clintona v "nezávislých" zprávách na České televizi. A taky byla dobrá ta albánská holčička, které Srbové vyvraždili celou rodinu, pak se teda ukázalo, že to bylo celé natočené v New Yorku a holka byla dcera albánských imigrantů. Jó Amící tohle umí [biggrin] Nepíšu srbskou verzi událostí, jak se snažíte podsouvat, ale fakta (která se moc nehodí, rozumím...) Masivní vlnu uprchlíků způsobilo až bombardování NATO. Jinak první měsíc bombardování nebyl vojensky moc úspěšný (po zemi se tam amíci báli), tak se pak začaly házet bomby na civilní cíle v celém Srbsku (mosty, nemocnice, televize).

RadekŠ:
Agrese NATO v Jugoslávii byla dle mezinárodního práva samozřejmě nelegitimní. Vámi uvedenou rezoluci znám, zkoušíte to překroutit, doufám že znáte i rezoluci č.1244, kde je Kosovo nedílnou součástí Srbska [wink] Teď to s Kosovem nevypadá moc dobře, ale nevěřím tomu, že to takto vydrží třeba 50 let, to samé Bosna, nefunkční stát, klid před bouří...
zd.
Úterý, 17. ledna 2017 - 09:30:57  
Neregistrovaný host
89.203.212.123
MZ: V Rudnici je před hranicí s autonomní oblastí kontrolní stanoviště policie (občanka, kam jedete atd., řekli jsme že cestujeme po Srbsku a teď jedeme do Kosovské Mitrovice, příslušníci byli nadšení a každému potřásli rukou, chvátali jsme protože jsme předjížděli ameriku na osobáku do Zvečanu [wink]), na kosovské straně je něco jako hraniční přechod, před 2 lety to bylo neobsazené, ale Albánci pořád mají choutky to mít nějak pod kontrolou, teď nevím.
Z F J
Úterý, 17. ledna 2017 - 09:40:37  
Neregistrovaný host
62.141.0.146
T_._H_.: no hlavní je aby se OSE rozvíjely a vozily cestující a zboží. Kdo jim k tomu dopomůže (penězi i schopnostmi), je druhořadé.
Úterý, 17. ledna 2017 - 09:53:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6711
Registrován: 4-2003
Teď to s Kosovem nevypadá moc dobře, ale nevěřím tomu, že to takto vydrží třeba 50 let

To jako předpokládáte, že jim mezinárodní společnenství dovolí další válku (třeba proto, že administrativa Tumpa zruší vojenskou základnu a znova se ty nacionalismem vymytý mozky do sebe pustí a mocnosti budou jen nečinně přihlížet) a nebo že se Srbsko a Kosovo dohodnou na nějaký vzájemný koexistenci?[uhoh][uhoh][uhoh][uhoh]
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."