Diskuse » Archiv 2017 » Železnice » Tratě a lokálky v okolí Prahy » Archiv diskuse Tratě a lokálky v okolí Prahy do 10. 12. 2017 předcházející | další

Archiv diskuse Tratě a lokálky v okolí Prahy do 10. 12. 2017

dolů
   autor příspěvek
Čtvrtek, 07. prosince 2017 - 07:04:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4313
Registrován: 7-2011
Mašotouš:
"Mně přijde bytostně šotoušská především ta představa, že běžný kaštan má nebo potřebuje znát strukturu tarifu. Přitom naprostá většina cestujících o ní nemá ani páru, a často proto, že to vůbec nepotřebují..."
Při vší úctě ale celá tahle teorie je kravina. Samozřejmě, že to znát potřebují, aby se vyhnuli hádkám a pérování od revizorů, že maj špatný/neplatný lístek (a že je to jejich chyba, bo si to měli zjistit). Jistě, na to svoje víceméně pravidelný z Horní-Dolní za 32,- do města to znát nepotřebuje, ale co až pojede jinam?
Mašotouš:
"Vygůglí si nebo se doptají, že potřebují lístek za tolik Kč, a vůbec neřeší (a netuší, proč by řešit měli), proč právě ten."
Ale samozřejmě, že to řeší a dokonce tuší proč - protože v ceně můžou být sakra rozdíly, protože tohle nemusí platit tadyhle a podobně.
Mimochodem já jsem si svýho času pěkně naběhl v Jablonci/Liberci, kdy jsem si po příjezdu do Jablonce zjistil jaký lístky za kolik a na jak dlouho, Tyto zakoupil, odkráčel na jedenáctku a odkodrcal do Liberce. Tam se vozil bambajkama hore-dole, abych po čase absolvoval jízdu zpět do Jablonce a teprve poté se dozvěděl, že byť je to jeden DP (už to bylo spojený DPMLJ), tak že Jablonecký lístky v Liberci jaxi neplatí. Naštěstí bez následků, ale chytit mě revizor, tak se samozřejmě hádám, co je to za blbost když jeden DP a on mi stejně tak samozřejmě bude mlátit o hlavu tarifem, že moje chyba a měl jsem si naštudovat.
-aa-
Čtvrtek, 07. prosince 2017 - 07:38:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4502
Registrován: 12-2007
Obrátil bych pozornost zdejšího publika k na stránkách SŽDC zveřejněnému Prohlášení o dráze 2019, které na str. 165 a následujících popisuje vskutku zářnou budoucnost některých železničních tratí (nejen) ve Středočeském kraji. Také cestující dojíždějicí po trati 231 do Prahy budou jistě spokojeni s předpokládaným vývojem stavu infrastruktury[angry]
Tento příspěvek není určen pro uživatele 750371 a neočekává se od něho žádná reakce na tento příspěvek.

Děkujeme za pochopení!
Čtvrtek, 07. prosince 2017 - 07:49:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7580
Registrován: 4-2003
nejsem sám, komu se nový e-shop ČD nelíbí

Dovoluji si všechny přítomné upozornit, že žijeme v kapitalismu a smyslem e-shopu je aby prodával a vydělával. Jinak sklouzáváme k debatě typu "nelíbí se mi zelenej skřet a nikdy byzh si tam nic nekoupil", kterážto kontrastuje s ekonomickým vývojem tohohle konkrétního e-shopu.


--------------------
Obrátil bych pozornost zdejšího publika k na stránkách SŽDC

Na stanovisko Ropidu se máme obrátit na tiskového mluvčího anebo nám ho tady předneseš?
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Čtvrtek, 07. prosince 2017 - 07:57:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4316
Registrován: 7-2011
RadekŠ: jenže rozdíl je v tom, troufám si tvrdit, že zelenýho skřeta říděj manažeři, zatímco čédé bohužel pitomci (a jiné státní firmy taky, myslím že Tvrdíkovic "menežování" ČSA bude nezapomenutelný).
Mladějov
Čtvrtek, 07. prosince 2017 - 08:06:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11582
Registrován: 3-2007
>smyslem e-shopu je aby prodával a vydělával.

>kontrastuje s ekonomickým vývojem tohohle konkrétního e-shopu.


Áá, tvoje nejobvyklejší konstatace : "Je to jak to je a je to dobře" - akorát mi připadáš, sry, nějak poslední dobou v těch debatách čím dál víc autistickej, protože tady NIKDO nemluví o ZBYTEČNOSTI či snad ŠKODLIVOSTI éšopu ČD, ale o jeho UŽIVATELSKÉ NEPŘEHLEDNOSTI po jeho poslední změně v létě.

To, že e-prodej stoupá, jistě, to je logické, ale mohl by třeba stoupat víc - tahle tvoje tvrzení jsou pořád jak bys měl dojem, že tady někdo obecně (třeba ten éšop) odmítá - já tady takový příspěvek nečetl, odpovídáš na něco, co sis vymyslel sám, vložil nám do úst a teď s tím polemizuješ.
Fakt s tím už začni něco dělat.
Bkp
Čtvrtek, 07. prosince 2017 - 09:06:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7910
Registrován: 8-2003
Asi jsem autista já, protože jsem v eshopu ČD poslední dobou několikrát něco kupovat a vždycky mi to šlo intuitivně a hladce.
Slepeckou holí se golf nedá hrát!
Čtvrtek, 07. prosince 2017 - 09:18:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11451
Registrován: 5-2004
Ten milion zon pro predplatitele me zejmena na vetsi vzdalenost dost zasadni hacek. Totiz aby na to predplatny slo jet jakoukoli "rozumnou" trasou.

Treba do berouna podle vody, hrbatou i busem "po dalnici i vedle ni", do nymburka pres lysou i poricany, az jednou bude boleslav tak pres vsetaty, nymburk (lysou/poricany) a " po dalnici i vedle ni", rakac pres kladno i busem via unhost etc.

Cim vic zon tim vetsi problem na delsi vzdalenost.

Coz samozrejme muze resit vhodna cena pro "sitovku" tj vsechny zony coz v pripade pidu kde je a bude vetsina cest do prahy vychazi +/- na cenu "z okraje do prahy kudykoli". A tyka se to i jednotlivych jizdenek. Protoze resit pro prilezitostnou cestu typu kladno - vlasim kolika zonama podle toho kudy to zrovna nejlip vyjde se bude chtit malokomu.
Mladějov
Čtvrtek, 07. prosince 2017 - 09:43:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11586
Registrován: 3-2007
>Totiz aby na to predplatny slo jet jakoukoli "rozumnou" trasou.

Wono to jde - akorát teda musíš zaplatit na ten kupon třeba o pásmo víc. A čím víc tam zahrneš dopravců, tím víc bude ta síťoffka..dražší.

Nějak ta honba šotoušů za až "celostátní síťovkou na všechno" ignoruje to, že taková bude o hodně dražší..a i ty akcentuješ především cenu, jako většina uživatelů VHD.

Nevím, kolik lidí jezdí Kladno-Vlašim, mně to připadá zcela minoritní, ale žádný systém nemůže z pricipu vyhovět všem - jedině, že bys požadoval VHD úplně zdarma,. pak nepotřebuješ ani kupon, ani zóny.

Na jednotlivé jízdné to řeší elegantně Ostrava a spol.

(Příspěvek byl editován uživatelem Mladějov.)
Čtvrtek, 07. prosince 2017 - 10:20:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7581
Registrován: 4-2003
á, tvoje nejobvyklejší konstatace : "Je to jak to je a je to dobře" - akorát mi připadáš, sry, nějak poslední dobou v těch debatách čím dál víc autistickej,


Ovšem tato konstatace zde nikde nezazněla, takže jde o co Jasánek.... no o podsuv přeci[pozor]

Autisti se srocují třeba tady.

PS: Mně připadá z pohledu uživatele ehop ČD použitelnej jako každěj jinej s píš patří mezi ty lepší, jenom těch platebních prostředků je tam poskrovnu, což asi z pohledu většiny lidí asi ten největší limit.
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Čtvrtek, 07. prosince 2017 - 10:23:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7582
Registrován: 4-2003
troufám si tvrdit, že zelenýho skřeta říděj manažeři, zatímco čédé

Jenže nákup čehokoliv je tam +-HGK asi tak stejně složitej a zbytek mě vůbec nemusí zajímat.
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Čtvrtek, 07. prosince 2017 - 10:49:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3768
Registrován: 5-2003
A tyka se to i jednotlivych jizdenek. Protoze resit pro prilezitostnou cestu typu kladno - vlasim kolika zonama podle toho kudy to zrovna nejlip vyjde se bude chtit malokomu.
Jestli ono pro ty jednotlivé a příležitostné cesty není uživatelsky nejjednodušší klasický ČSAD systém "jeden dospělej do Kladna", než aby cestující vymýšlel, jaký lístek si koupit.
I když třeba IDS JMK je asi celkem user-friendly systém, tak když jsem svého času jel busem nějaká řiť->Skalice n./S. a pak o hodinu později Skalice n./S.->Kunštát, tak jsem taky řidiči ohlásil cíl a neříkal mu, že chci lístek "za 18" nebo "za 32"... jo, asi bych si mohl koupit i jeden lístek, který by mi platil na obě cesty a ušetřil bych třeba 7Kč... tak to asi není to, co bude náhodný cestující řešit.
Určitě to bude ňákej bandita, jenže moje paměť se stále ještě nechytá, film o sedmi statečných běží mou hlavou,
odkud já jenom znám ten jeho výraz, Calvera, no ne, buenos dias, odkdypak jezdíš městskou dopravou?

P. Dobeš: Calvera

Čtvrtek, 07. prosince 2017 - 11:23:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11453
Registrován: 5-2004
Jasně. Čím víc zón si musíš zaplatit tím atraktivnější je ten IDS...

Jo - a jakej je pak třeba rozdíl proti současnu a dvoum IDS třeba do toho Berouna? Protože když máš SID na bus tak musíš zaplatit PID za vlak při náhodné cestě ze Zličína a opačně, máš li PID na vlak musíš zaplatit bus na Zličín piokud se ti hodí líp. A pokud to bude rozzónovaný tak že budeš muset koupit obě trasy tak ani to jedno IDS bejt nemusí neb se od současna neliší.

Tou jednorázovkou jsem měl na mysli spíš to, že pokud někdo bude mít už třeba měsíční na 37 zón Rakovník - Praha aby nemusel řešit zda bus či vlak tak už by měl mít rovnou cenu za síť. Tudíž by v případě cesty kamkoli za Prahu už prostě nic neřešil. Únik tržeb za projetý zóny pro ty tři cesty ročně ze kterých v případě opruzu s dokupováním zón udělá 2 autem bude zanedbatelnej v rámci celýho IDS.

Mch ty "drahý šotoušský" síťovky třeba v nejednom německým IDS stojej v denní verzi 2-3 jízdenky na 2-3 zóny. Ono totiž buď je IDS koncipován tak aby objednatele stál co nejmíň nebo naopak tak aby s tím jezdili lidi. A když už máš jakoukoli síťovku tak prostě máš tendenci tu síť využívat i za stupně nepohodlí "za kterej fakt platit nebudeš" v případě jednotlivých plateb. Prioč asi maj třeba operátoři paušály?

Mch prve jsem zaslech v rádiu, že Beroun řeší po dobu opravy Plzeňské jak omezit provoz aut a reálně uvažuje o MHD zdarma. Přičemž padlo i to že o tom uvažují trvale. On je totiž IAD zasekanej ve špičkách už dnes srovnatelně s Prahou a skákající kolona je zpředšraněk někam za nákupní zónu v Královákku... A jiný města na tom nejsou líp - na Kladně poskakuje ve špičce Vítězná klidně od Svoboďáku ke kostelu v Rozdělově. Tudíž možná stav IAD donutí k úvahám o IDS pro lidi, ne pro to aby byl lacinej pro objednatele.
Babilon
Čtvrtek, 07. prosince 2017 - 12:33:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3696
Registrován: 12-2007
Mně připadá z pohledu uživatele ehop ČD použitelnej jako každěj jinej
Ergonomie je naprosto v [zadnice] a oproti předchozí verzi trvá nákup asi tak 3x déle.
Třeba koupit jízdenku platnou celý den s místenkou na konkrétní vlak je šílený opruz.
Při platbě kartou musím odpovídat "ne" na spoustu zbytečných dotazů (místenka? kolo? ...).
Spousta věcí je naprosto neintuitivních a storno jízdenky přes "zopakovat nákup", to je tedy něco.

A jízdu s kolem z Bratislavy do Břeclavi se mi nepovedlo zvládnout vůbec, tak jsem jel o půl hodiny dřív s konkurencí, která to má na jeden klik a ještě zadarmo. Takže neplatí ani to vaše "aby vydělával".
Čtvrtek, 07. prosince 2017 - 12:47:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7584
Registrován: 4-2003
Babilon: To jsem nikdy nezkoušel a ani nekupoval (a žádnou předchozí verzi nepoužíval), takže tyhle připomínky samozřejmě beru.

To že se mi někdo k mobilu snaží nabídnout i kryt, sluchátka nebo powerbanku holt beru jako stav světa a obchodní model.
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Čtvrtek, 07. prosince 2017 - 18:00:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4319
Registrován: 7-2011
RadekŠ:
"Jenže nákup čehokoliv je tam +-HGK asi tak stejně složitej..."
Tak to nesouhlasím. Ač stará konzerva, co PC moc nehoví, tak u skřeta jsem neměl problém se vyznat, najít, porovnat, vybrat věc, vybrat způsob platby a dodání.
Čtvrtek, 07. prosince 2017 - 18:45:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4978
Registrován: 9-2005
Každopádně je zcela v pořádku, že zákazníci dokáží kritizovat a připomínkovat dodavatelům jejich produkty a služby. Zákazník nemusí rovnou jít jinam, když se mu něco nelíbí. Říká se přece, že chytrému napověz... Takže když aspoň trochu chytrému dodavateli napoví,tak zlepší své služby a produkty.
RadekŠ: nechte zákazníkům co jejich jest a marketérům taky.

(Příspěvek byl editován uživatelem qěcy.)
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Mladějov
Čtvrtek, 07. prosince 2017 - 21:18:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11589
Registrován: 3-2007
PV : MHD zdarma můžeš dělat v malém městě, jako je Beroun, ale moc nemůžeš dělat třeba v Praze, kde to budeš mít rázem plný bezdomovců a nezvládneš návaly. Tyhle pokusy se dělaly třeba ve špičkách v Římě začátkem 70. let a moc to nedopadlo. Sockizace MHD ve velkém městě není dobrej nápad.

Jinak trucpodnik SID/PID je docela šílenej, to souhlasím.
Integrace vlaků a busů a MHD Praha je jistě dobrá věc a přinesla do busů i vlaků další lidi - ale hlavně v S-Bahnu, kde lidi jdou pak na metro.

Mínus jsou ty složitosti s tarifem ap.
Čtvrtek, 07. prosince 2017 - 21:46:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2288
Registrován: 3-2006
To MHD zdarma je navrženo do té doby, než opraví starou Plzeňskou a stejně to těžko projde.Ostatně na jaře začnou budovat jižní obchvat Králováku a následně i Berouna (to bude mostů přes Berounku, možná nejlepší jí zadeklovat celou od zimáku až k čističce.[lol]
Čtvrtek, 07. prosince 2017 - 22:17:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11461
Registrován: 5-2004
Ona ta mhd bude stat v kolonach stejne jak iad neb plzenskou mezi berounem a kralovakem objet neni kudy. A v dezolatnim stavu je cela. Krom toho pri dnesnim tempu praci a ocekavani vystavby nekolika kruhaku to nebude na jeden rok. Podobne na leta bude ten obchvat.

Ona ani ta mhd pri jeji cetnosti a nahodnosti by zadarmo zazracne plna nebyla, nicmene si umim predstavit ze by tim par lidi treba na nakup nebo urad misto autem jelo. Tedy kdyby u nakupni zony byla zastavka...
Čtvrtek, 07. prosince 2017 - 22:30:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11462
Registrován: 5-2004
Jinac to pristi rok asi bude slusnej binec (pokud tedy do ty plzensky kopnou, hubou uz se dela asi ctvrtej rok). Soucasne bude prakticky celej rok beroun - zdice bez osobaku co se na expresama zasranou jednokolejku nevejdou, tudiz v praxi nepouzitelna nad coby alternativa. K tomu dost lidi jezdicich do prahy asi utece do aut neb krom zoufaly 171 kde rychliky budou redukovany a osobaky dojizdej do berouna v plnym poctu spis vyjimecne kdyz neni vyluka a zrovna se dari budou v nahodnym rezimu se sekyrama ve spickach i autobusy. Pro jistotu s tradicni vylukou i na hrbaty...
Čtvrtek, 07. prosince 2017 - 22:43:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2290
Registrován: 3-2006
Ad Petr_vlček: 11 a 12.12. je na ten bezosobákový stav Zdice-Beroun tréning. [kecal]
Mladějov
Čtvrtek, 07. prosince 2017 - 22:44:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11591
Registrován: 3-2007
To aby sis koupil auto [biggrin]
Hele, já bych třeba, kdybych v údolí 171 bydlel, bral, aby se radši zavřela celá trať na rok a udělala soustředěně a komplít, než koridorizaci s věčnýma výlukama roky čtyři nebo pět.
Takhle se dělalo třeba Brno-Třebová, mám ovšem obavu, že starostové, politici to chtěj jinak a že dneska tohle s alibismem a mládežnickými hesly ("To zvládneme !") není možné.
Ono by se to totiž dalo spojit i s nějakou reko např. 180..když to by se to muselo trochu koordinovat třeba se sliby Němcům (viz ta dvouhodina Mnichováků).
Jinak předpokládám integraci do PID u R aspoň po dobu výluk - a inteligentní dočasné řešení by bylo zastavovat s R Karlštejn (a ten Beroun), nebo dle aktuální jednokolejky dle VJŘ, aby se ti vyvržení z odřeknutého Os do toho Be svezli tím R.

A jednokolejka Be-Zdice je průser, tady se jednoznačně měla udělat výhybna.

(Příspěvek byl editován uživatelem Mladějov.)
Čtvrtek, 07. prosince 2017 - 22:55:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4979
Registrován: 9-2005
Mladějove, já tam bydlel a na 171 pracoval a nějak si nedokážu představit, že by vlaky nejezdily rok vůbec. Možná, že se dají nahradit busama, ale představit si to nedokážu. I pokud by zvládaly jezdit po II/115 tak vjezd v ranní špičce po Strakonické k Lihovaru bude totálně kolabovat, protože část substrátu přejde dočasně na IAD. Nebo ne? Možná že to je lepší řešení.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Čtvrtek, 07. prosince 2017 - 22:56:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4980
Registrován: 9-2005
Základem je dokopat DB Netz ke zrušení nočních přerušení kolem Brodu nad Lesy. DB = moloch horší než ČD+SŽDC.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Pátek, 08. prosince 2017 - 05:25:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1287
Registrován: 6-2016
Mladějov: Zavřít 171 na rok je provozní nesmysl. Nastal by totální dopravní kolaps a to nejen pro obce přímo u trati, ale i v obcích, ze kterých sváží busy lidi k vlaku. Nehledě na to, že zajistit NAD v takovém rozsahu je prakticky nemožné. Už dneska nejsou řidiči busů a ty hajtry, které se vesměs na NAD nasazují, by rok jezdit v plném nasazení nevydržely.
To, že je 171 již desítky let v nevyhovujícím stavu nikterak nezpochybňuji, protože po ní několik desítek let jezdím (stejně tak i po paralelních silnicích)... A způsob "vylepšování" ze strany ČSD (dříve) a SŽDC (dnes) mě velmi, ale opravdu velmi kaká!
Pátek, 08. prosince 2017 - 07:32:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15211
Registrován: 5-2002
Musím konstatovat, že se 171 dost zlepšila - dřív jsem měl na mnoha místech pocit, že si překousnu jazyk, toto pondělí se prakticky nedostavil. Samozřejmě je otázkou, jak dlouho to na netknutém spodku vydrží...
Pátek, 08. prosince 2017 - 08:26:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1289
Registrován: 6-2016
Hajnej: Ano, svršek je TEĎ slušně použitelný. Ale až se jaro zeptá, pak teprve uzříme realitu. Hlavní problém je báboblok, zabzař ve stanicích, dlouhý mezistaniční úsek Radotín - Dobřichovice, stav umělých staveb a ve špičkách vyžraná kapacita, protože tunel do Berouna je fuj a zahubil by datlíky tříprsté. A lze predikovat, že nejstarší ešusy už vyjíždějí z údolní části vanové křivky spolehlivosti... A troufám si tvrdit, že vyjedou hodně nahoru dřív, než bude existovat fyzicky reálná náhrada.
Jak praví klasik - nevesely, truchlivy jsou ty kraje drážní (původně vodní). A dlužno připomenout, že ostatní přípražské trati jsou na tom plusminus podobně.
Pátek, 08. prosince 2017 - 08:44:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4325
Registrován: 7-2011
honzaklonfar:
"...protože tunel do Berouna je fuj a zahubil by datlíky tříprsté."
Nevím, ptám se, ale není fujfuj spíš proto, protože v českých reáliích by to byla pětinásobná Blanka za cenu tří moderních Gotthardů?
Pátek, 08. prosince 2017 - 09:03:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1290
Registrován: 6-2016
Bobik: Jasně, těch problémů je víc...
Ražbu tunelu vápenci Českého krasu nelze od stolu přesně ocenit. Ale ocenit tzv. jednotkovou práci u mimořádností a tu pak násobit příslušnou výměrou (metry délkové, plošné, kubické) lze. To ale bohužel neznamená, že v podmínkách české kotliny nedojde k "masívní optimalizaci" nákladů a zejména výnosů.
Nicméně nemusíme zoufat - když se sečte kapacita hrbaté, Semmeringu a Buštěhradky s přestupem v Hostivicích, tak se ten Beroun vyjezdí i bez tunelu[rofl]
Pátek, 08. prosince 2017 - 09:57:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11463
Registrován: 5-2004
Kdyby esusy.... Stacej "novy" ranni patra. Na mimoradnostech by melo bejt pokud odjezdej obe soupravy vse v ranni spicce jakz takz vcas neb je zazrak kdyz cely rano fungujou vsechny dvere a uz prvni ranni 8802 dojizdi do berouna pripadne jen karlstejna vcas.

No a protoze letos total nefunguje 8 min obrat v beroune tak pro pristi rok bude v rozkopanym beroune obrat 6 minut. Asi to na tom provizornim peronu pujde rychlejc... Tedy predpokladam ze pristi rok se sahne na rozdil od letoska aspon do casti kolejiste.

Mozna se to ale zas vyresi nekolikamesicni likvidaci s7 jako letos kdy se delalo nekolik set m trati s nekolika vyhybkama.
Ghost
Pátek, 08. prosince 2017 - 12:00:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1816
Registrován: 1-2011
Jen pro příklad dnešní raní 8802 v podání Konopsa: Praha odjezd včas - Radotín +3 - Dobřichovice + 6 - Třebaň + 9 - Beroun příjezd + 11.
A s tímhle chtějí odpovědní dělat šestiminutové obraty v Berouně, přitom všichni, ale úplně všichni vědí, že tohle se položí [angry]
Ale co, hoďme do toho dispečink ať se v tom každý den koupe a cestujícím na[zadnice] úplně.
Pátek, 08. prosince 2017 - 14:38:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15216
Registrován: 5-2002
HK: A dlužno připomenout, že ostatní přípražské trati jsou na tom plusminus podobně.
Co do vozidel možná, ale co do tratě určitě ne. Tam je porovnatelná leda 231, ale na ní se už aspoň něco děje...
Pátek, 08. prosince 2017 - 16:06:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6405
Registrován: 8-2012
Stacej "novy" ranni patra. Na mimoradnostech by melo bejt pokud odjezdej obe soupravy vse v ranni spicce jakz takz vcas
...ale je to ta Jediná Správná Dráha a běda, kdyby to měl provozovat někdo jiný - to by se tentýž Petr_vlček mohl rozsápnout, jak by v tom odhaloval jen samé zlo a spiknutí [crazy]
Takže na co si vlastně stěžujete?
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Pátek, 08. prosince 2017 - 16:41:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11466
Registrován: 5-2004
A kde je nějaká záruka že by to provozoval líp?

Arriva není schopná zajistit ani autobusy na Kladně.
Žlutej jezdí každou chvíli spřaženej což by asi taky nebylo vzhledem k délce nástupišť ono.

Tak jako kdo a s čím?

A dokud bude 171 ve stavu v jakým je - tj nejen technickým stavu ale i totálně vyčerpaný kapacity kdy jakejkoli vlak dálkový dopravy s +5 rozhodí ranní špičku na 2 hodiny - tak nemůže z rincipu bejt spolehlivá.

Za daného stavu aby to fungovalo aspoň mimo průsery typu lom/závada na trakčním vedení/skokan/liják/mráz by musela být na obě špičky 1 souprava navíc a točit v Berouně ob vlak. Což by musel nejspíš někdo i zaplatit. Protože kdokoli by to jezdil bude někde předjížděn zpožděnou dálkovkou čímž bude na zbytek dne vystaráno nebo předčasně ukončeno Smíchov/Karlštejn.
Pátek, 08. prosince 2017 - 18:52:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1293
Registrován: 6-2016
Jestlipak letiště Ruzyně počítá se superintegrací dopravy Středočeského kraje, když si pořizuje špičkové automaty?
https://byznys.lidovky.cz/na-letisti-lze-zaplatit-jizdenku-mhd-be zkontaktni-platebni-kartou-1dl-/doprava.aspx?c=A171201_101353_ln- doprava_ELE
Pikehead
Pátek, 08. prosince 2017 - 20:06:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3548
Registrován: 3-2007
Petr Vlček: No vidíte, stačí pohrozit alternativou a sám dojdete k závěru, že všechno je podle pravidel modrého světa a tím pádem zcela v pořádku.

Vlaky se musí točit nesmyslně ostře, protože "nejsou jednotky" (=nemá je ČD). Diletantsky opravené předpotopní patro, veledílo tandemu ČD-PRAS spolu s bizarním řídícím vozem stejné provenience je taky v cajku. Lokomotivy s WTB "nejsou", misto nich jezdí 50 let staré diesely a pro jistotu dva. Toto celé je naprosto normální a zároveň je jisté, že Jančura by to určitě nezvládl, protože mu lehaj peršani (těma by tam totiž určitě jezdil), a už vůbec ne Arriva, protože nemá - řidiče autobusů.

Kdybyste byl schopen se to naučit zpaměti, možná byste se s tím mohl přihlásit na silvestrovský večírek Regiojetu a nějak vaše dadaistické sklony zpeněžit... :=)
Pátek, 08. prosince 2017 - 20:32:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 19
Registrován: 7-2017
Obce po trase už se chystají na návrat pravidelného spojení na trať 121. V úseku Středokluky - Noutonice se pravidelné vlaky o víkendu a v prac dny rozjedou v neděli po 13 letech od zastavení provozu (když nepočítáme Cyklohráček a jeho předchůzce cyklovlak v sezoně). A Noutonice k tomu mají i hezký letáček
application/pdfAktualni infoletak Noutonic
Infoletak Noutonice.pdf (210.8 k)
Pikehead
Pátek, 08. prosince 2017 - 21:01:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3550
Registrován: 3-2007
Pěkný leták, tak to má vypadat... jen teda šukafoniáda s přestupy v Hostivici... ech... By tady ty GWTR motoráky asi udělaly lepší práci.
Pátek, 08. prosince 2017 - 21:14:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5971
Registrován: 12-2011
A budě těmi šotospoji někdo jezdit?
"Je to vaše zadnice?" otázal se a ukázal fotografii Zdeničce.
"Je," řekla a usmála se.
"Kdo vám tam natiskl ta staniční razítka?" ptal se rada Zednicek.
"Pan výpravčí Hubička"


Mé fotky na K-reportu odkaz
Pátek, 08. prosince 2017 - 21:16:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6416
Registrován: 8-2012
Ale tak je konjunktura, než ta bublina praskne, tak s tím nikdo jezdit nemusí, zdroje jsou - hlavně to nafotit [happy]
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Pátek, 08. prosince 2017 - 21:22:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 677
Registrován: 6-2010
Noční parní vlak v Praze v čele s 475.179 https://youtu.be/EwhWxevXJ-M [vypravci]

Pátek, 08. prosince 2017 - 21:42:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3465
Registrován: 8-2010
Vlaky na trati 121 jsou dobrý nápad a možná půjde i o reakci na výpadky (nejen) místních autobusů ČSAD Kladno, které poslední dobou víc nejezdí než jezdí. Takže bude stačit ještě pár výpadků spojů tohoto dopravce a vlaky si zde najdou své cestující velmi rychle.
Praha-Ruzyně, Olomouc
Babilon
Pátek, 08. prosince 2017 - 22:08:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3700
Registrován: 12-2007
Takže bude stačit ještě pár výpadků spojů tohoto dopravce a vlaky si zde najdou své cestující velmi rychle.
2x denně o víkendech v časové poloze nepoužitelné prakticky k ničemu? To teda budou davy.
Pátek, 08. prosince 2017 - 22:09:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 240
Registrován: 8-2017
Za současné situace je to spíš snaha o využití prostojů, ale reálně neočekávám, že těch 5 párů někoho naláká. Kdyby to někdo myslel vážně, tak by se to muselo vzít trochu víc od podlahy - aspoň hodinový takt, nové zastávky v Lichocevsi a Noutonicích a přímé vedení na Semerink.
Pátek, 08. prosince 2017 - 23:53:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5972
Registrován: 12-2011
Honzíčku, a že těch lidí kolem noutnického nádraží žije, že. Zato v okolních polích zcela jistě žije spousta srnek a zajíců.
"Je to vaše zadnice?" otázal se a ukázal fotografii Zdeničce.
"Je," řekla a usmála se.
"Kdo vám tam natiskl ta staniční razítka?" ptal se rada Zednicek.
"Pan výpravčí Hubička"


Mé fotky na K-reportu odkaz
Sobota, 09. prosince 2017 - 01:23:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3466
Registrován: 8-2010
Babilon: Tak ten vlak, ale narozdíl od autobusu ČSAD Kladno na 99% přijede [biggrin]

intelpetr: Ano, mělo by to větší smysl se zastávkou v obci. Ale co si počkat jak to bude jezdit obsazené během GVD a pak hodnotit? Proč musíš být hned zlý a útočit?
Praha-Ruzyně, Olomouc
Sobota, 09. prosince 2017 - 08:24:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7594
Registrován: 4-2003
vlaky si zde najdou své cestující velmi rychle

Koukám, že soutěž o džouk roku 2017 má mocný finiš.[kladivo]

// začátek snění
Ten vlak tam začne nebývat na větší relavenci a) až budou zastávky blíže obcím b) až rychle dojede k metru. A i tak je tam ten potenciál relativně malý.
//konec snění.
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Sobota, 09. prosince 2017 - 08:59:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 20
Registrován: 7-2017
Babilon: Ty dva víkendové do Slaného a zpět nahrazují přeci v zimním období nejezdící Cyklohráček. Jsou postaveny tak, aby měly v Hostivici přípoj na celou skupinu ze všech stran. Myslím, že nemá moc logiku mít na trati obsluhu o víkendech od konce března do konce října a pak nic. Takto na 121 v létě jezdí cyklohráček a v podobných časech pojede v zimě nově samotná 810. Tím se víkendová obslužnost této trati rozšíří na celý rok. A proč jede z Hostivice v 10:35? No protože dělá společně s Amazonem a dalšími spoji dopolední dvouhodinu v úseku Hotivice - Středokluky.
Sobota, 09. prosince 2017 - 10:16:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3467
Registrován: 8-2010
RadekŠ: Akorát jste tu větu krásně vytrhl z původního kontextu....
Praha-Ruzyně, Olomouc
Pikehead
Sobota, 09. prosince 2017 - 10:29:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3554
Registrován: 3-2007
Jen taková technická - odhaduju, že ČSAD Kladno jezdí kilometr za polovinu toho, co ten šukafon. Pokud chcete supergarantovanou autobusovou linku, vede k ní poměrně jednoduchá cesta...
Sobota, 09. prosince 2017 - 10:31:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13852
Registrován: 10-2004
Ondřej.K:
" Myslím, že nemá moc logiku mít na trati obsluhu o víkendech od konce března do konce října a pak nic."
Tak ty vlaky jezdí hlavně pro turisty, kterých je v letním období několikanásobně více. Co je nelogického na tom objednat vlaky pouze v turistické špičce, kdy vozí lidi, a v zimě, kdy jich je minimum, je neobjednat?
Sobota, 09. prosince 2017 - 13:33:23  
Moderátor
Číslo příspěvku: 15391
Registrován: 11-2005
Ghost:
"Jen pro příklad dnešní raní 8802 v podání Konopsa: Praha odjezd včas - Radotín +3 - Dobřichovice + 6 - Třebaň + 9 - Beroun příjezd + 11.
A s tímhle chtějí odpovědní dělat šestiminutové obraty v Berouně, přitom všichni, ale úplně všichni vědí, že tohle se položí [angry]
Ale co, hoďme do toho dispečink ať se v tom každý den koupe a cestujícím na[zadnice] úplně."

Použil bych slova jednoho dispečera nadnárodního dopravce: "Je to jeden hodně velký smutný příběh"...

[satan]
Sobota, 09. prosince 2017 - 16:03:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2635
Registrován: 9-2009
Sobota, 09. prosince 2017 - 16:13:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 58
Registrován: 7-2017
Odklony hradečáků dneškem opravdu končí?
Sobota, 09. prosince 2017 - 17:09:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 913
Registrován: 9-2013
https://youtu.be/TR6RF4TAAzo

Vlaky na zastávce Velká Chuchle.
Sobota, 09. prosince 2017 - 17:10:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6432
Registrován: 8-2012
A kde je nějaká záruka že by to provozoval líp? ... Tak jako kdo a s čím?
Jojo, Petra_vlčka stačí postavit před smutný fakt možné alternativy a hned se dozvíme, že ty zpožďující se poruchové patráky jsou vlastně to nejlepší řešení [biggrin][crazy]
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Pikehead
Sobota, 09. prosince 2017 - 17:25:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3562
Registrován: 3-2007
Touché! Ta patra mají možná svoje mouchy - jednu, dvě... ale zachovávají jednotný standard a především síťový efekt. A to jsou skutečné hodnoty, ve kterých se musíme na věc politicky dívat, jak nás ostatně poučil i soudruh Krtek a soudruh Štěpán v nejnovějším čísle humoristického časopisu Modrobraz.

Čili na 171 je všecko cajk, co tam máte dál?
Sobota, 09. prosince 2017 - 17:56:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 422
Registrován: 1-2012
mot: Zatím určitě jo. Až se rozběhnou příští rok výluky, tak předpokládám, že opět začnou.
Seriózní informace o počasí najdete na www.meteoaktuality.cz a na facebook.com/pocasi.aktuality denně.
Neděle, 10. prosince 2017 - 08:11:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 21
Registrován: 7-2017
Orky:
"Ondřej.K:
"Tak ty vlaky jezdí hlavně pro turisty, kterých je v letním období několikanásobně více. Co je nelogického na tom objednat vlaky pouze v turistické špičce, kdy vozí lidi, a v zimě, kdy jich je minimum, je neobjednat?"

Jestli chcem, aby tím občas dojeli občas někam i místní, tak je mnohem lepší situace, když jim to jede celý rok. V létě v turistické sezoně má vlak 4 vozy, v zimě je to sólo 810, když je lidí méně. Nevidím na tom nic špatného, dává mi to smysl.
Neděle, 10. prosince 2017 - 08:28:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2177
Registrován: 9-2008
Ondřej.K: A kde by se tam ti místní proboha vzali? Ten vlak se všem obcím na trase mezi Hostivicí a Zákolany velice důsledně vyhýbá. U Lichocevse, Noutonic a Kovár lze vybudovat (a ne zadarmo) nové zastávky, ale to jsou velice malé vesničky, kterých se téměř nedotkl stavební boom kolem Prahy a zůstávají téměř stejné jako před lety, kdy ty vlaky umřely na naprostý nezájem. A k tomu všemu tam ten vlak nabízí naprosto nepoužitelnou jízdní dobu a cestu oklikou kolem letiště.

Orky to napsal úplně přesně. To je totéž jako byste chtěl celoročně provozovat nějaký výletní cyklobus Kokořínským dolem. Mimo sezónu tam prostě turisti nejsou (až na pár jednotlivců mého typu) a v podstatě nikdo "místní", kdo by ten bus mohl v dané časy využít, není. Pro tuhle trať platí víceméně to samé.

Mimochodem, hned vedle máme krásný příklad, že pokud vede nějaká trať z hlediska dopravních potřeb úplně blbě, tak tam prostě nikdo jezdit nebude, i když se zástavba v okolí masivně rozrostla, vystavíte tam zbrusu nové zastávky a nadínete řadu nových spojů. Stejně jezdí mezi Hostivicí a Rudnou jen jednotlivci a provozování většiny těch vlaků je vyhazování peněz do kanálu. Proč na železnici nepřidávat spíš tam, kde to má smysl, a místo toho objednávat podobné zbytečnosti?