Diskuse » Archiv 2017 » Železnice » Tratě a lokálky v okolí Prahy » Archiv diskuse Tratě a lokálky v okolí Prahy do 07. 08. 2017 předcházející | další

Archiv diskuse Tratě a lokálky v okolí Prahy do 07. 08. 2017

dolů
   autor příspěvek
Kaštan
Čtvrtek, 03. srpna 2017 - 00:37:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 101
Registrován: 1-2005
T_._H_.:
"Německo: asi to nebylo úplně vaším cílem, ale děkuji za briskní potvrzení, že v Německu žádná "vyhrazená složka policie pro železnici" neexistuje: "Die Bundespolizei nimmt polizeiliche Aufgaben auf dem Gebiet der Bahnanlagen der Eisenbahnen des Bundes wahr, zum Beispiel auf den Bahnhöfen". To je stejné jako v ČR, kde jsou i na nádražích služebny Policie ČR, nikoli nějaké Železniční Policie.
Rakousko: ani tam nejsou "ochranky" náhradou policie.

Za mě vše, nebaví mě vysvětlovat obsah triviálních textů, z nichž dedukujete pravý opak."

Ok, kdyz bychom prestali lpet na slovickach [happy] a vice se zamerili na realny stav, stojim si za tim, ze v ostatnich zemich to proste je reseno systematicteji nez u nas. A ted tedy resim predevsim bezpecnost ve vlacich provozovanych 've verejnem zajmu', tzn. i nalezite 'dotovanych' z verejnych penez. A tam by dle meho nazoru bezpecnost resena byt mela i jinym zpusobem nez 'najmi si nejakou vsespasnou ochranku'.
Čtvrtek, 03. srpna 2017 - 07:26:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5572
Registrován: 8-2012
Ok, kdyz bychom prestali lpet na slovickach
To nejsou "slovíčka", to jen chcete relativizovat vaše předchozí plácání... vždyť tvrdíte, že "všude kolem v Evropě platí, že každá země má vyhrazenou složku policie pro železnici". Přitom to NENÍ PRAVDA (taková struktura je hlavně někde na Balkáně). Např. zmiňované Německo má stejné "systematické řešení" jako Česká republika, to je služebny "obecné" policie na nádražích. (Ne, dokonce nemá ani specializovanou složku pro dálnice, ačkoli to v televizi dávají dvakrát denně [biggrin].)
vice se zamerili na realny stav
Reálný stav je ten, že německá policie nedělá spolkové železnici vrátné ani vyhazovače, nemůže být "všude" a je na řešení běžného "domácího pořádku" (Hausordnung) příliš specializovaná a drahá. Proto to dělá firemní "bezpečnostní služba" (DB Sicherheit), která působí preventivním a zklidňovacím způsobem, pouze pokud se situace vyhrotí, vyzve k zákroku Polizei.
v ostatnich zemich to proste je reseno systematicteji nez u nas
U nás si provozovatel dráhy, Dopravce popř. vlastník nádraží donedávna myslel, že je povinností policie mu zajišťovat běžné "pruzení" houmlesáků a smažek, vrátné při noční uzavírce nádraží apod. Naštěstí se to mění k výše popsanému systematickému řešení "ochranka + když už to nejde jinak, tak policie", takže se třeba podařilo prakticky vytlačit z hlavního nádraží bezdomovce (+ jednoho režiséra, co jako bezdomovec vypadá [happy] ). Zajímavý je, že tu tvrdíte něco o systematičnosti, ale zároveň výše uvedenou (německou) systematičnost popíráte dělením "bezpečnosti" u vlaků "ve veřejném zájmu" versus ostatních (čili zřejmě policajti mají mít nějaké seznamy vlaků a podle jejich prokádrování "řešit bezpečnost" jen u některých = ne-systém jako prase).
i jinym zpusobem nez 'najmi si nejakou vsespasnou ochranku'
"Všespásnou ochranku" se opět snažíte podsunout akorát vy - spolupráce např. DB a Bundespolizei samozřejmě existuje, jen holt ti policajti mají jiné určení než si představujete (donedávna představovaly České dráhy).
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Čtvrtek, 03. srpna 2017 - 07:53:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3
Registrován: 8-2017
To Hroch Existuje neco jako koordinace vyluk nebo se jen tak někdo jukne z okna rekne dnes by to slo?
Čtvrtek, 03. srpna 2017 - 08:09:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14213
Registrován: 5-2002
Bogan: Existuje neco jako koordinace vyluk nebo se jen tak někdo jukne z okna rekne dnes by to slo?
Co myslíš? Všude se povaluje hromada nevyužitých traťováckejch strojů a čekají až někdo pískne a/nebo se na ně "čeká fronta"...?
Čtvrtek, 03. srpna 2017 - 08:14:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4
Registrován: 8-2017
To Hajnej tak to netuším, ale jestli se dela výluka tak ze ma někdo zrovna volnej stroj tak potes panbuh. Jinak dneska prej 7.34 z Celakovic udělá rekordní zpoždění na 30 minut jizdy 30 minut zpoždění tak drzim palce at to vyjde.
Čtvrtek, 03. srpna 2017 - 13:58:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 140
Registrován: 7-2010



Rudná u Prahy "trochu jinak" :-)
5x vagón, 174 palet - VPC-sendwix, betonová střešní krytina :-)
Čtvrtek, 03. srpna 2017 - 14:32:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7222
Registrován: 4-2003
Bobnaster: ty neumíš číst a navíc jsi naprostý debil, srovnatelný s RadkemŠ. Když už se navážíš do práce MP, o které víš úplné houby tak si aspoň prostudujuj zákony na které tady odkazuješ

Závěr: Bobmaster je pravděpodobně strážníkem MP Odolena Voda.[fotic]

Předloni, kdy jsem byl MP zastaven, protože jsem jejich vozidlo zn. Dacia Buran oslňoval dálkovými světly v prostoru obce. To oslnění jsem provedl tak, že jsem směrem obci přijížděl s rozsvícenými dálkovými světly a jejich vozidlo se v hluboký tmě otáčelo na silnici před obcí a než jsem stačil rozeznat co tam vlastně je (se slovy vedlesedící manželce "nějakej ožrala se tam otáčí") a přepnout na tlumený, tak jsem oslnil.

Útok na MP jsem (po zastavení a pokusu o "domluvu") provedl klidnými slovy "nevím proč na mě křičíte, já jsem se přeci vůbec ničeho nedopustil", načež z druhé strany na mě řval břihatej strejda funiformě "myslím, myslím, když řídí tak myslím. !!!" a byl ke mě tak mooc hodnej, že to slovo debil vynechal. Poté co pochopil že si tuhle buzeraci pronic vážně nenechám líbit a že se ani nenechám vyprovokovat a docvaklo mu, že vlastně nic nemá, tak s nadávkama vyklidil prostor zpátky do Bustera - i s jeho kolegyní, co mlčela a celou dobu se za něj (i podle svědků) očividně styděla.

Na dotyčnýho jsem se samozřejmě poptal - je to známá persona. O práci MP tedy moc nevím, ale "hluboký zážitek" to ve mě zanechalo nadlouho.
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Čtvrtek, 03. srpna 2017 - 19:59:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14217
Registrován: 5-2002
Bogan: ale jestli se dela výluka tak ze ma někdo zrovna volnej stroj tak potes panbuh
Jistěže ne, plánuje se to na celej rok (pokud nedojde k nějaké havárce) podobně jako třeba koncertní šňůra (pro snadné pochopení doporučím literární zdroj [Bass, Eduard: Cirkus Humberto]).

Potíž 231 je ta, že šňůru naplánovanou na léto roku 2015 rozmetal jeden z pilířů viaduktu v Úvalech, kvůli opravě jehož základů bylo nutné prodloužit jeho výluku o skoro čtvrt roku, čímž se v létě toho roku na 231 ani nesáhlo.
Další menší čáru přes rozpočet udělal (po třech mírných zimách) letošní mrazivý leden, kdy nebylo možné udělat plánované podbíjení od jiřinského mostu na Lysou. Naštěstí se to nějak vmáčklo do května před 1. etapu Čelákovic.

Od soboty by aspoň ty Čelákovice neměly mít příliš fatální vliv na dopravy, a to až do půlky července příštího roku.
Čtvrtek, 03. srpna 2017 - 20:37:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5897
Registrován: 8-2006
Stejně mám pocit, že jenom Čelákovice by tolik bordelu nenadělaly. Ale protože to stojí za howno téměř všude ( Nbk-Kostomlaty jednokolejně, 30 přes výhybky v Lysý a ještě by se asi něco našlo ) , tak je holt realita taková, jaká je.
Čtvrtek, 03. srpna 2017 - 21:15:29  
Moderátor
Číslo příspěvku: 15245
Registrován: 11-2005
Snickers: Psal sem mail ohledně této přepravy, ale odezva žádná, bohužel. Teď už to není aktuální...
Čtvrtek, 03. srpna 2017 - 21:34:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14219
Registrován: 5-2002
čel: Stejně mám pocit, že jenom Čelákovice by tolik bordelu nenadělaly.
Mám za to, že je to pocit celkem správný.
Čtvrtek, 03. srpna 2017 - 21:35:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11748
Registrován: 8-2004
čelakovičan:
No však. [wink]

Hajnej:
K tomu občas vázne přísun financí, občas se něco nepovede a jde se do úseku opakovaně, občas spolu nemluví mosťáci s traťoffkou...
(Úvalská Výmola byla delší o 1,5 měsíce, ale chápu, že jako výmluva to bude pro některé sloužit deset let.)
Hajnej:
"Od soboty by aspoň ty Čelákovice neměly mít příliš fatální vliv na dopravy, a to až do půlky července příštího roku."
To se teprve uvidí.[crazy]
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
Čtvrtek, 03. srpna 2017 - 21:52:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 142
Registrován: 7-2010
Šari: bohužel přesnou cenu neznám a mailu jsem si nevšiml, spíše tento nepoužívám.
Vím pouze, že se to vyplatí od cca 8mi kamionů (4 vagóny- jeden 40tun).
Přeprava kamionem z Kyjova do Prahy vyjde cca 9tis.
Vlaky byly za poslední měsíc 3 (Budějovice, Rudná, Liberec, za týden bude asi Zbraslav)
Pro představu z Kyjova, Hodonína a Bzence expedujeme dohromady asi 50kamionů deně.
Čtvrtek, 03. srpna 2017 - 21:57:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4799
Registrován: 9-2005
Katastrofa není plánovaná modernizace Čelákovic, která je až na několik dní zohledněna v ročním GVD, ale rozesratost trati od Lysé někam za Nymburk. Dyť už museli zkrátit peron v Nymburce hlavním kvůli havarijnímu stavu. 40 let totálně odfláknuté údržby infra kolem Nymburka (hlavně to zahrabané odvodnění), na nejzatíženější trati (po desítky let). Budou odpovědní potrestáni?
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Čtvrtek, 03. srpna 2017 - 22:20:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14224
Registrován: 5-2002
Hroch: Úvalská Výmola byla delší o 1,5 měsíce
Nebylo to 2,5 měsíce? Od konce června do půlky září?
Pamatuju si fůru kolejářských výluk, do kterých se naši chtěli trefit s montáží MIBů, které byly z důvodu pokračujících odklonů odpískány (a montovalo se za provozu).
Něco (nevím, jestli všechno) se pak dělalo loni.

To se teprve uvidí.
Že nebudou mít vliv nebo že 3. etapa skončí v červenci 2018...?
Tom225
Čtvrtek, 03. srpna 2017 - 22:46:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 377
Registrován: 1-2012
Ad provoz na 231. Teď se jezdí imrvére pozdě od Nymburka, takže to jak to vypadá bude asi souběh, Nymburk dělá docela dost - kdy tam bude hotové to zhlaví? Plánuji nějak příští týden cestu, díky!

Pak hodně ve směru na Lysou udělají 30km/h a to jednak na výhybkách v Kostomlatech a pak jak bylo zmíněno tak v Lysé a 50km/h skoro v celém úseku. To ještě štěstí, že není pomalá v ostatní části trati, také to není podle mě ideál stav. Snad by se na to mělo teď někdy sáhnout že? Dokud je ještě přijatelně, ono to letí.

Nyní bych měl dotaz. V dřívějších letech (cca 5-7 let zpět) jsem se setkával na 231 často s jistou situací. V jednom směru byly v mezi staničním úseku pouštěny dva vlaky jedním směrem, nejčastěji osobní vlak po správné koleji a v protisměru zpožděný rychlík. Nebo také osobní vlak a v protisměru náklad. Nyní se s tím už pár let nesetkávám, rychlík se vždy courá za osobákem, pouštěn je ve stanicích a náklady musejí také vyčkat na zcela volnou trať ve správném směru. Čím to je? Nová pravidla/zákony pro větší bezpečnost? Popravdě toto nebylo příliš bezpečné, mnoho lidí dobíhajících vlak to před ním střihne přes koleje (např. v Ostré, kde je v letní sezóně poměrně velký nástup) a pokud se tedy rozhlížejí, tak spíše na stranu od které by přijížděl vlak ve správném směru a na druhou stranu se zaměřují na polohu vlaku, na který utíkají. Snadno lze přehlédnout rychlík letící po koleji v proti směru. Ale jak říkám, není to již aktuální. Jen by mě zajímalo, proč se tak už neděje. Případně předem díky za odpověď, bude-li někdo vědět a bude-li to publikovatelné.
Jste-li na Facebooku, zaskočit můžete na http://www.facebook.com/pocasi.aktuality či na http://www.meteoaktuality.cz. A dovíte se, kdy bude vhodné počasí nejen na focení železnice či na cestování. Vyhledáte stránku například i na Google+ nebo Twitteru.
Čtvrtek, 03. srpna 2017 - 22:50:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1535
Registrován: 3-2010
Tom225: to uz je zakazane, bezpecnost cestujicich..
Čtvrtek, 03. srpna 2017 - 23:38:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4800
Registrován: 9-2005
074: Kdo a čím zakázal jezdit rychlíkama a nákladama v protisměru?

(Příspěvek byl editován uživatelem qěcy.)
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Pátek, 04. srpna 2017 - 08:32:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5898
Registrován: 8-2006
5806 ve Vysocanech v 8:03.[ok][vypravci][masinka]
Pátek, 04. srpna 2017 - 08:35:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 494
Registrován: 3-2010
074:
"Peva: Da se to v pohode stihat za 3 minuty... [happy]

"

Hele, tak mi to příští sobotu na noční přijď ukázat... [crazy][vypravci][rofl]
Pátek, 04. srpna 2017 - 11:06:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 925
Registrován: 6-2016
Hroch: "Je takový problém tento most předělat již teď do koridorové podoby?Technicky nevím, neznám cílový stav. Organizačně - viz Hajnej - nevěřím, že ve světle finišující přípravy optimalizace bude někdo vyčleňovat část projektu a řešit paralelní stavební řízení."

Já bych se zeptal, jak že se to řešilo s reko v k.ú. Lety, lidově Řevnický objezd? Z hlediska věku mi obě konstrukce připadají velmi obdobné. A jezdím pod nimi již desítky let... Navíc v té Malé Chuchli by neměl být TECHNICKÝ problém konstrukci vyměnit během nějaké prodloužené noční výluky - místa kolem je dost a dost. A objízdná trasa přes most Inteligence by v noci taky asi stačila...
Pátek, 04. srpna 2017 - 18:59:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5901
Registrován: 8-2006
Os9425 jel Mstětice - Čelákovice po správné.[jidlo] A v Čelákovicích na čas.[ok]
Pátek, 04. srpna 2017 - 21:07:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11753
Registrován: 8-2004
honzaklonfar:
"Já bych se zeptal, jak že se to řešilo s reko v k.ú. Lety, lidově Řevnický objezd?"
Pokud vím, tak samostatná dokumentace (DÚR, DSP), samostatné územní a stavební řízení, posouzení vlivu na životní prostředí...
Qěcy:
"074: Kdo a čím zakázal jezdit rychlíkama a nákladama v protisměru?"
Asi je míněn úsek Nymburk - Kostomlaty - Lysá... Mám pravdu?
V SŘ je to skutečně zakázáno (nevím od kdy, všiml jsem si toho shodou náhod nedávno). Zřejmě se zase jednou někdo probral a zjistil, že ta obousměrnost autobloku je vlastně provizorium a co léta šlo najednou "nejde"...[crazy]
Tom225:
"Nymburk dělá docela dost - kdy tam bude hotové to zhlaví?"
Výluka má končit v neděli večer.
Hajnej:
"Nebylo to 2,5 měsíce? Od konce června do půlky září?"
Opravdu ne.[nene] Sanační stroj jel všechny traťové koleje o prázdninách a při sanaci 2.TK by to spolu s event. nedodělanou Výmolou byl jaksi zastavený provoz.[wink]
Hajnej:
"To se teprve uvidí.
Že nebudou mít vliv nebo že 3. etapa skončí v červenci 2018...?"
Že nebudou mít vliv...
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
Tom225
Pátek, 04. srpna 2017 - 22:35:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 378
Registrován: 1-2012
Hroch: K tomu ježdění v protisměru, ano byl myšlen tento úsek. Dříve se tam předjíždění osobáků zpožděnými rychlíky řešilo často. Dnes by se to asi využila také. Takže to nyní nejde, anebo se to raději nesmí?

čelakovičan: Tak to svědčí o tom, že výluka skončila jak měla, tedy po 17. hodině.
Jste-li na Facebooku, zaskočit můžete na http://www.facebook.com/pocasi.aktuality či na http://www.meteoaktuality.cz. A dovíte se, kdy bude vhodné počasí nejen na focení železnice či na cestování. Vyhledáte stránku například i na Google+ nebo Twitteru.
Pátek, 04. srpna 2017 - 22:47:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4802
Registrován: 9-2005
Kostomlaty - Nymburk předjíždění na trati - co to je zase za podivnost, ten zákaz? Jako výpravčí na si můžu kdykoliv cokoliv předjet i na nebanalizované dvojkolejce, když ten vlak jedoucí po nesprávné správně zpravím. A taky jsem to nejednou na jednosměrném bábobloku dělal. S vlakem s PLM.
Mám jakýsi čím dál silnější pocit, že železniční okolí Nymburka je nějaký stát ve státě.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Pajas2
Pátek, 04. srpna 2017 - 22:51:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 789
Registrován: 10-2009
Dnešní dokumentační foto z trati 231 v Čelákovicích - most přes silnici 245:
Pátek, 04. srpna 2017 - 22:52:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14230
Registrován: 5-2002
HK: Navíc v té Malé Chuchli by neměl být TECHNICKÝ problém konstrukci vyměnit během nějaké prodloužené noční výluky
Technický asi opravdu ne, ale bylo by potřeba ty konstrukce jednak vyrobit a druhak vymyslet, kam s nimi po modernizaci Smíchov - Radotín, kdy se tam asi bude chtít dát průběžný lože kvůli vyšší rychlosti.
Sobota, 05. srpna 2017 - 04:27:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 496
Registrován: 3-2010
Tom225:
"čelakovičan: Tak to svědčí o tom, že výluka skončila jak měla, tedy po 17. hodině."

Výluka byla ukončena již v 15:30. [vypravci]
Sobota, 05. srpna 2017 - 07:07:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 927
Registrován: 6-2016
Hajnej: "kdy se tam asi bude chtít dát průběžný lože kvůli vyšší rychlosti."

Přeloženo do hovorové češtiny: "Bude se čekat na modernizaci. Když se to dřív rozpadne, tak se tam dá něco, co bude aktuálně k dispozici"

Neví někdo z provozu, ze kterého že roku ta současná konstrukce pochází? Matně si pamatuju, že za těch 38 let, co pod tím jezdím se to jednou natíralo...
Sobota, 05. srpna 2017 - 07:58:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1536
Registrován: 3-2010
Hroch, Qecy: o tom AB jsem to podepisoval v EKN zhruba pred rokem...

(Příspěvek byl editován uživatelem 074.)
Sobota, 05. srpna 2017 - 08:07:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7428
Registrován: 4-2003
Hajnej:Technický asi opravdu ne, ale bylo by potřeba ty konstrukce jednak vyrobit a druhak vymyslet, kam s nimi po modernizaci Smíchov - Radotín, kdy se tam asi bude chtít dát průběžný lože kvůli vyšší rychlosti.

Vyrobit znamená akorát zaplatit.

Otázka, kam s nimi po modernizaci Smíchov - Radotín, nastane pravděpodobně za jak dlouho? Za deset let?
Sobota, 05. srpna 2017 - 09:37:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4803
Registrován: 9-2005
Jestli měnit jen ocelové konstrukce, tak to snad už je časově skoro nastejno postavit most s průběžným ŠL, byť to bude dražší. Ale bude tam pak "nafurt".

074: mne ale zajímá, jaký je důvod zákazu souběžných jízd? To se ty vlaky nějak ovlivňují, nebo se porouchává zabezpečovačka, nebo hrozí matení fírů návěstmi? Naprosto mi nejde na rozum jakýkoliv logický důvod.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Sobota, 05. srpna 2017 - 09:43:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11756
Registrován: 8-2004
Bram:
"Otázka, kam s nimi po modernizaci Smíchov - Radotín, nastane pravděpodobně za jak dlouho? Za deset let?"
Mám za to, že oficiální verze je tak cca dva-tři roky (+/- ... neznám postup výstavby).
Qěcy:
"Kostomlaty - Nymburk předjíždění na trati - co to je zase za podivnost, ten zákaz? "

"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
Tom225
Sobota, 05. srpna 2017 - 09:56:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 379
Registrován: 1-2012
Hroch: Díky moc, není nad to "co je psáno, to je dáno".
Jste-li na Facebooku, zaskočit můžete na http://www.facebook.com/pocasi.aktuality či na http://www.meteoaktuality.cz. A dovíte se, kdy bude vhodné počasí nejen na focení železnice či na cestování. Vyhledáte stránku například i na Google+ nebo Twitteru.
Sobota, 05. srpna 2017 - 10:16:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1537
Registrován: 3-2010
Qecy: A co ma na draze logiku??[proud] Pan Hrach uz to oskenoval.. [happy]
Pikehead
Sobota, 05. srpna 2017 - 12:22:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3206
Registrován: 3-2007
Hroch: Je aspoň jasná nivelita budoucí koleje? Pokud by byla, dal by se do příštího jara ten PŠL mostek vypapírovat a nedejbože i postavit.
Sobota, 05. srpna 2017 - 13:06:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1538
Registrován: 3-2010
Takze info: V Nymburce hl.n. : Od 12:00 pomala jizda pres vyhybku c.1 10Km/h , duvod:Defekt. Vady..
Sobota, 05. srpna 2017 - 15:57:51  
Administrátor
Číslo příspěvku: 72516
Registrován: 4-2003
Hroch:
"Bram:
"Otázka, kam s nimi po modernizaci Smíchov - Radotín, nastane pravděpodobně za jak dlouho? Za deset let?"Mám za to, že oficiální verze je tak cca dva-tři roky (+/- ... neznám postup výstavby)."
Když by vše šlo, jak má (tj. např. se už kutalo ve Vršovicích...), vychází rekonstrukci TK z Chuchle na Barrandov na 22. březen 2022 - 18. srpen 2022, resp. 26. srpen 2022 - 1. prosinec 2022 (=třetí rok výstavby).
Tj. za 5 let v nejlepším případě.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Sobota, 05. srpna 2017 - 19:26:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6
Registrován: 7-2017
Takže od pondělí by se mělo na 231 začít jezdit trochu normálně? Čelákovice + Nymburk už dvojkolejně. PJ nepočítám, mám dojem, že je nová v Libici.
Sobota, 05. srpna 2017 - 20:18:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11757
Registrován: 8-2004
Snad ano. Od pondělka začíná výluka lichého VOseka a 1.TK Libice - VOsek.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
Sobota, 05. srpna 2017 - 21:48:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7432
Registrován: 4-2003
Hroch:Mám za to, že oficiální verze je tak cca dva-tři roky (+/- ... neznám postup výstavby).

Vše už je projednáno a chuchelští už jsou smířeni s nadjezdem???


Martin Zlivský:Když by vše šlo, jak má (tj. např. se už kutalo ve Vršovicích...), vychází rekonstrukci TK z Chuchle na Barrandov na 22. březen 2022 - 18. srpen 2022, resp. 26. srpen 2022 - 1. prosinec 2022 (=třetí rok výstavby).
Tj. za 5 let v nejlepším případě.


A to ještě klidně na úplném konci bude nějaké odvolání neúspěšného účastníka výběrového řízení na stavbu. Šest let tedy vidím jako minimální čas, který uběhne, než se bude něco dělat [crazy].
Sobota, 05. srpna 2017 - 21:57:09  
Administrátor
Číslo příspěvku: 72521
Registrován: 4-2003
Aktuálně se snad má sledovat varianta se zachování přejezdu s tím, že nadjezd (a podchod místo přejezdu) se pak dodělá třeba někdy časem...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Sobota, 05. srpna 2017 - 22:02:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7433
Registrován: 4-2003
MZ:Aktuálně se snad má sledovat varianta se zachování přejezdu s tím, že nadjezd (a podchod místo přejezdu) se pak dodělá třeba někdy časem...

To doufám, byť se mi k uchu donesl šum, který značil něco jiného. Ale pokud se bude trvat na nadjezdu a podchodu, tak se nekopne ani za deset let [crazy].
Sobota, 05. srpna 2017 - 22:18:04  
Administrátor
Číslo příspěvku: 72522
Registrován: 4-2003
Já bych se neradoval. Zachování přejezdu, kterej s ohledem na zvýšenou rychlost, přisunutí zastávky a postupné navyšování počtu vlaků bude ve špičce většinu času zavřenej (v cílovém stavu až 50 minut z hodiny), nepovažuju minimálně ze strany silničního úřadu za reálné.
Plus taky není úplně ideální, když se postaví v podstatě nová trať, aby se za pár let překopávala podchodem (a takřka nová trolej vyhodila kvůli stavbě nadjezdu).

Tohle vede k jedinýmu - nepostaví se vůbec nic a pomalá na propustku tam bude strašit jako u Mezna do té doby, než se to opraví samo. [crazy][sad]
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Neděle, 06. srpna 2017 - 09:06:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1122
Registrován: 10-2007
nadjezd (a podchod místo přejezdu) se pak dodělá třeba někdy časem...

Takže nikdy.. necháme tam průserové místo alá Studénku...fakt by to chtělo, aby dráha měla na přejezdu také nějakou odpovědnost...
Neděle, 06. srpna 2017 - 09:11:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7434
Registrován: 4-2003
Martyss:Takže nikdy.. necháme tam průserové místo alá Studénku...fakt by to chtělo, aby dráha měla na přejezdu také nějakou odpovědnost...

Ukázkový koncert hlouposti - mimoúrovňové křížení nechtějí místní. Dráha by tam NAOPAK chtěla mimoúrovňové křížení.
Neděle, 06. srpna 2017 - 09:48:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1123
Registrován: 10-2007
Ukázkový koncert hlouposti - mimoúrovňové křížení nechtějí místní.

To prej ve Studénce taky a najednou to jde..
Neděle, 06. srpna 2017 - 11:05:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7435
Registrován: 4-2003
Matryss:To prej ve Studénce taky a najednou to jde..

Jenže ve Studénce je trať po modernizaci a v Chuchli je před modernizací. Je v tom poněkud rozdíl, takže žvásty o tom, co jde a nejde si nech od cesty. Zde nejsou na místě.
Neděle, 06. srpna 2017 - 11:24:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 139
Registrován: 2-2016
Chuchelští budou asi stejní masochisti jako Černošičtí s tím přejezdem koukám... Hlava mi nebere, jak někdo může být pro zachování přejezdu, hlavně ti, co přes ten přejezd jezdí každý den autem nebo autobusem.
Neděle, 06. srpna 2017 - 16:14:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1124
Registrován: 10-2007
Jenže ve Studénce je trať po modernizaci a v Chuchli je před modernizací.
Rozdíl v čem....?
Neděle, 06. srpna 2017 - 16:22:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7438
Registrován: 4-2003
Martyss:Rozdíl v čem....?

Chytrému napověz a hloupého nakopni [wink].
Neděle, 06. srpna 2017 - 19:17:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 743
Registrován: 12-2007
Letecké snímky stanic Branýs nad Labem a Čelákovice


Neděle, 06. srpna 2017 - 22:32:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14234
Registrován: 5-2002
K leteckým snímkům doplním nějaké chodecké: [wink]


Neděle, 06. srpna 2017 - 22:42:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14235
Registrován: 5-2002
A menší druhá várka z jižního zhlaví:

Viados
Pondělí, 07. srpna 2017 - 07:13:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 278
Registrován: 4-2003
A takhle my zu žijeme, čekáme, zatímco náklad si dal šlofíka. Tohle čekání bylo celkem 16 minut. Po dvou vlacích v obou směrech.
Přejezd na 171 v Řevnicích.

Hope for the best, but be prepared for the worst.
Pondělí, 07. srpna 2017 - 07:28:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 929
Registrován: 6-2016
Viados: Taky jsem si v týdnu párkrát počkal. Ale musím se "dráhy" trochu zastat - zákon o neprůstupnosti těles stále platí (po jedné koleji vlaky z opačných směrů najednou neprojedou).
Ohledně "šlofíka" bych se optal, zda se náhodou nepředjíždělo?
Pondělí, 07. srpna 2017 - 20:38:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11763
Registrován: 8-2004
Doplnění Hajného.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
Pondělí, 07. srpna 2017 - 21:15:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 477
Registrován: 3-2017
Dobrý večer jak pak se má 810.289? Přivezete nám ji někdy ukázat do východních Čech?
Mám prostě od Pánbíčka boky jako skříň, jako skříň, co naplat, když k_tomu ráda jím, ráda jím, co naplat, o liposukci vím, dobře vím, však za plat si život osladím, osladím.
Blanka
Pondělí, 07. srpna 2017 - 21:40:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 487
Registrován: 12-2014
Letní podvečer u Vyšehradského železničního mostu [vypravci]
https://youtu.be/w6q7x1fz1hI
Můj Youtube kanál BlanCamCZ s převážně železniční tématikou dostupný zde [masinka]
Tom225
Pondělí, 07. srpna 2017 - 22:47:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 380
Registrován: 1-2012
Zdravím. Takže Čelákovice nyní žádné větší komplikace v provozu přinášet nebudou? Není v plánu žádná výluka, která by výrazně omezila průjezdnost stanice, anebo dokonce opět mezistaničních úseků? Díky.
Jste-li na Facebooku, zaskočit můžete na http://www.facebook.com/pocasi.aktuality či na http://www.meteoaktuality.cz. A dovíte se, kdy bude vhodné počasí nejen na focení železnice či na cestování. Vyhledáte stránku například i na Google+ nebo Twitteru.