Diskuse » Archiv 2017 » Železnice » LEO Express » Archiv diskuse LEO Express do 28. 08. 2017 předcházející | další

Archiv diskuse LEO Express do 28. 08. 2017

dolů
   autor příspěvek
Jeho Vysost IV
Pátek, 16. června 2017 - 13:30:51  
Neregistrovaný host
88.103.215.230
Lenze ta miestenka na uzemi Slovenska nie je potrebna, nemusim!!! ale MOZEM!! si ju kupit. Ked vsak pojdem cez hranicu, tak si ju kupit MUSIM!!! a neexistuje pre to ziadny padny dovod. Jednoducho je mi VNUCOVANE n}ieco, co nepotrebujem a musim za to zaplatit. A o tom sa tu stale bavime, tak neviem preco sa riesi miestenka na uzemi SR.. Ze nie je zadarmo? No a aky problem?
Jeho Vysost IV
Pátek, 16. června 2017 - 13:34:35  
Neregistrovaný host
88.103.215.230
Pisal som, ze listok Za KE stoji okolo 10 eur, 10,94e to uplne splnuje, takze neviem, na co sa tu poukazuje, jednoducho CD predava vnutrostatne listky na SK drahsie. A k tej miestenke, je jedno ci idem Kosice-Trinec alebo Cadca-Trinec, stale ma to stoji 83 za tu miestenku navyse bez ohladu na to, ci ju chcem alebo nie. A ze mi to zarucuje miesto aj na trase Kosice Cadca mi je srdecne ukradnute, lebo nie je potrebna a aj tak stoji len 27 a nie 83 navyse.
Slim
Pondělí, 19. června 2017 - 18:30:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5720
Registrován: 2-2005
Výsosti, a připustil sis někdy, že těmi vlaky jezdí i jiní lidé než Ty? Lidé, kteří mají jiné potřeby, jiné priority, jiný pohled na svět a jiná měřítka, podle kterých volí dopravce a podle kterých si udělají představu, že jeden je dobrý, druhý špatný, případně oba dobře neb špatní stejně?

Už je to fakt únavný, jak tady z Tebe padá jedna kokotina za druhou a jak nebetyčný p.čoviny dokážeš přitáhnout ze vzduchu a z jak nekonečně nedůležitých hovadin se tady snažíš fabulovat nějaký fatální nedostatky ČD a jak nekonečně debilní argumenty dokážeš snést, abys omluvil sebevětši prasárnu, kterou spáchá Jančura?

Jeden nebo druhý to prostě dělá nějak, v něčem je lepší, v něčem horší, oběma se občas něco nepovede, ale číst tady furt výblitky, který adorujou jednoho a zašlapávají do země druhýho, to je už fakt docela silný kafe...Například:
jednoducho CD predava vnutrostatne listky na SK drahsie. A k tej miestenke, je jedno ci idem Kosice-Trinec alebo Cadca-Trinec, stale ma to stoji 83 za tu miestenku navyse bez ohladu na to, ci ju chcem alebo nie

No a co? Tak holt jsou dražší (pokud sis to nevyfabuloval v mokrých snech, nevím). Když jedeš s s Jančurou, platíš si v ceně jízdenky kafe a vodu,i když ani jedno nevyužiješ, doprdele nechceš se taky navézt do týhle "zlodějny"?
(Už se těším na další p.čovinu, kterou tohle vysvětlíš)
Čtvrtek, 22. června 2017 - 11:48:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3814
Registrován: 6-2008
Slim : Jestli ale jeho vysost není blízko pravdě, tak ji má většinou. To co popisuje je věcné a pravdivé vyjma snad některých detailů nebo jen mnou nepochopených věcí.
Ty jeho jak zmiňujete Vy výblitky jsou však velmi věcné. Zrovna jeden popisuje přesně.
My v neděli v sestavě čtyř dospělých a pěti dětí jedeme Žilina Těšín SC jízdné plus 9 x 83 Kč jen platba v eurech.
Ono bychom za normálních okolností přepravili později rychlikem, ale padla zmínka o nad vlaku pendolino a děti se toho chytly...
Slim
Čtvrtek, 22. června 2017 - 13:47:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5723
Registrován: 2-2005
Ic540: Možná popisuje věcně a pravdivě naprostý marginálie, který vydává za kruciální problémy ČD nebo za kruciální přednosti Jančury.

A s tou Vaší nedělí, nerozumím úplně, o čem píšete? Že je to drahý? A co? Proč jste nejeli tím rychlíkem nebo s konkurencí, dyť se tady furt omílá (pravdivě), že to je největší přínos Jančury na kolejích...Jestli je problém čD, že Vám to napočítaly tak, jak napočítaly, je to přesně důvod s nimi nejet, pokud Vám to nevyhovuje. Nebo mají povinnost Vám to napočítat líp než Jančura?
To byla Vaše volba, jak sám píšete, resp. Vašich dětí. Viděno jinak, je to Jančurovo průser, že nemá Pendolino, aby s ním Vaše děti mohly jet, ne? Chcete jet pendolinem, musíte zaplatit cenu za pendolino. Chci mercedesa, nemůžu chtít po Charouzovi, aby mi ho prodal za cenu dacie. Ale můžu si tu dacii koupit. Vy jste jel mercedesem a prskáte, že to nestálo jako dacie. Jestli Vás teda dobře chápu.
Pátek, 23. června 2017 - 07:29:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3815
Registrován: 6-2008
Slim: [ok]
No my se samozřejmě pendolinu vyhýbáme především kvůli poplatku. Jedeme přece jen krátký úsek Žilina Těšín. Ale někdy není bohužel zbytí.
Když se podíváte na JŘ 320/127 tedy Ostravsko Žilina tak vlaků sice jede dost i víc než v minulosti.
Ale dají se v jednom dni tak využít jen na to koupání v Rajeckych či Rajci.
To je před desátou na místě a odjezd v čase Pendolina.
To že děti mých kolegů chtějí jež pendolinem a vlastně jedou snad poprvé vlakem. Do toho bych nic o Jančurovi či ČD nepodsouval jak jste se pokusil vy. Já jsem chtěl debatovat, ne se hádat či polévat studenou vodou jak to máte téměř se všemi vy. [wink]
Ale nic ve zlém vůči vám. [happy]

Obecně dodám, že je ten poplatek opravdu drahý a ne vždy lze či se chce čekat několik hodin na rychlík. Nebo jiného dopravce.
Ale to SC tak je tam poplatek na druhou stranu tedy nelze nic namítat...
Když jedu z Popradu nebo Ružomberoku do Těšína sám tak ty tři eura zaplatím. Tady máte pravdu vy o tom mercedesu jak píšete. Druhá věc je ta, že by tedy pendolino mělo jet navíc k dvouhodinovemu taktu rychlíků. Ne ho doplňovat do zmíněného taktu rychlíků. Potřebujete li totiž jet v tento čas tak vám nezbývá než raději zaplatit a nečekat několik hodin na rychlik...

Leo Express jezdí v časových polohách které jsou pro místní od Ostravy do okolí Žiliny prakticky nepoužitelné. Je určen především tranzitujícím cestujícím východ západ a opačně.
Slim
Pátek, 23. června 2017 - 09:21:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5725
Registrován: 2-2005
Ic540: [ok]
Já se taky hádat nechci, tedy aspoň ne s Vámi, který máte na rozdíl od některých jedinců všech pět pohromadě. Jen jsem úplně nechápal vazbu Vašeho příspěvku na to, co psala Výsost, tak jsem reagoval na to, co jsem z toho vyrozuměl.
No obecně - leccos nám může připadat drahé nebo nepraktické, ale ty podmínky, služby a ceny jsou vždycky kompromis, něco z toho je tak nastaveno proto, že to vyhovuje většině a holt je člověk někdy v menšině, něco z toho je tak nastaveno z nějakých praktických důvodů (technických, právních, personálních včetně toho, že "se to tak vždycky dělalo") a všechno to - na to nutno nezapomínat - směřuje k tomu, že firma má co nejvíc utržit, popřípadě co nejmíň prodělat. Čili povinnou místenku do zahraničí asi nutno vnímat tak, že když nám lidi ty prachy dají a buď nemají jinou možnost, nebo jinou možnost z nějakých důvodů nepreferují, tak proč si o to neříct.
Z podání Výsosti je to prostě sviňárna a to je to, co mne vytáčí. Pro srovnání - když jsem si před asi 15 lety konfiguroval oktávii a chtěl jsem si připlatit za kožený volant, musel jsem si připlatit současně ovládání rádia na volantu a tempomat, takže to vyšlo asi na dvacetník, přitom v tu dobu jsem ani po jednom z toho netoužil. Ale na druhou stranu - neodradilo mne to od touhy po koženém volantu a ani mě to nevehnalo do náruče konkurenční značky, protože ten produkt i za tuhle cenu byl pro mne pořád atraktivní. Takhle bych přirovnal Vaši cestu pendolinem, byť za ne úplně výhodných podmínek.

Omlouvám se za příkrou reakci, až teď mi došlo, že s tou pravdou jeho výsosti jste měl na mysli tenhle konkrétní případ, já jsem to pochopil tak, že von píše pravdu obecně a to mě nějak nadzvedlo ze židle
Pátek, 23. června 2017 - 11:54:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3816
Registrován: 6-2008
Slim : [ok].
Děkuji.
Já doufám, že Žilina zas jednou nebude zahraničí. Ale i když jo. Tak že se zlepší to spojení v okrajových časech.

V čem vás asi zklamu je to, že já opravdu většinu příspěvků jeho vysosti chápu a obecně je považuji i za věcné s vysokou hodnotou informace na daný problém.
Ale jestli to nebude tím, že každý od toho co se píše očekáváme něco jiného či jinak reagujeme.
No uvidíme dál... [wink]
Hezký den přeji.
Sobota, 24. června 2017 - 10:52:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8982
Registrován: 12-2009
Ostravsko Žilina tak vlaků sice jede dost i víc než v minulosti.
Ale dají se v jednom dni tak využít jen na to koupání v Rajeckych či Rajci.

Nejen.[wink] I Turčianské Teplice, i výlet na Balog se svezením se úzkou, byť s busí přepravou z Brezna, se dá stihnout.
(Chatimech-Balog je výluka)
Sobota, 24. června 2017 - 18:43:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3817
Registrován: 6-2008
Ohl: [ok][happy][wink]
To si celý ty. Jedeš na režijku tak ti je u [zadnice], že přijedeš, poobědváš a jedeš zpět, aby ti náhodou neujel poslední rychlík ze Žiliny...
Ještě když přijížděl vlak v 7:35 tak sice neměl vlakové přípoje, ale dalo se jet autobusem v 8:00 na Fatru a stihnout v pohodě poslední rychlík...
Já jedu zas zítra do Rajce. Partyja(cca 15 lidí) chce jet vlakem, dětem se to líbilo a má být teplo...
Ještě jsem to využil v zimě na Malino Brdo. To jsem jel zpět i dříve SC...

Leo nemá tolik souprav zatím. Proto jezdí jak jezdí.
Do dalších opuštěných časů prý vstoupí až je bude mít mi bylo odpovězeno na dotaz.
Expanduje zatím autobusama.
Aby třeba udělal nějaký obrat soupravou Ostrava Košice, Košice Ostrava Praha.
A zpět souprava Praha Ostrava Košice, Košice Ostrava.
Aneb podobné časy Excelsiora v úseku Těšín Košice a zpět.
Dráhy bohužel Excelsiora nenahradily ani v úseku Moravskoslezský kraj Žilina na přípoj Slovenské náhrady Excelsiora.
V Těšíně byly ráno i večer přípoje na Havířov i Frýdek Místek.
To ale není pro menší děti takový celodenní náročný výlet.
Ty starší zas běhaly v Tatrách jako kamzíci...[happy]
držgrešle první
Sobota, 24. června 2017 - 19:12:58  
Neregistrovaný host
83.208.236.91
To je vám fakt líto dát pár stovek za ubytko, mít ten výlet na dva dny a v úplné pohodě, mít k večeři halušky a ráno vyjít do horské louky místo asfaltového chodníku u nějakého hnusného paneláku? Ne, to jsou dva roky keců o tom, jak vám někdo musí udělat vlak brzo ráno, protože jste kolenovrti a potřebujete "celodennní náročný výlet" a pak spát zase doma "zadarmo".
Sobota, 24. června 2017 - 23:19:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8984
Registrován: 12-2009
přijedeš, poobědváš a jedeš zpět,
Já jsem z toho paf. Nejdřív si stěžuješ, že nejde na jeden den jet na Slovensko, když ti dokážu, že to jde, tak zas sdělíš, že je to drahé.

Proč nutně musíš chtít jet černým, když ti zastavuje doma žlutý, kterým jsi v Tatrách v 5 hodin-ideální nástup na jednodenní tůru. Zpátky 22:41, skoro zadarmo, jako bonus nemusíš použít ani červené či modré vlaky.
Neděle, 25. června 2017 - 13:39:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 208
Registrován: 1-2016
Hele ty "pár stovek za ubytko" až budeš jezdit na výlet s rodinou a dětma, tak rychle přijdeš na to, že je podstatný rozdíl mezi jednodenním výletem, kdy se sebou toho až tak moc tahat není potřeba ve většině případů nebo přespáním, kdy ti přibude kufr věcí. A tahej se s tím pak první den po horách... to není o tom, že nechci zaplatit ubytování, ale že je to mnohdy zbytečné, když se dá dostat domů nějak normálně k večeru. A druhý den to samé, pokud nebudeš mít ubytování někde po cestě k vlaku nebo nádraží s úschovnou v rozumné vzdálenosti, tak zase taháš krámy zbytečně... tak třeba proto.

To je stejné jak LEO má teď reklamu, že se s nimi dá jet i do Mikulova na výlet. Dá, ale bude to docela k ničemu podle těch časů přijezdu a odjezdu. Ukončovat výlet když přijedu dopoledne hned po obědě, abych někdo po 14h jel jediným spojem zase zpět mi přijde poměrně o ničem. A pokud pojedu na více dní, tak stejně vezmu auto, protože to vyjde líp a jistěji.
Neděle, 25. června 2017 - 15:00:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3818
Registrován: 6-2008
Ohl: Ty dobře víš že vzpomínám na Excelsior...
Dalo se brzo ráno odjet a po jedenácté večer SC by mělo jezdit mimo si byl doma. Ty i dříve. Fatra, Tatry atd.
A neodbočuji že je to drahé. Kdyby jel normální rychlík ne SC. Tak je díra od 15:27 do 19:27...
No ale jede co jede a potřebujeme jet tak tedy připlácíme...
Ty jsi taky nebyl nadšený z jeho zrušení a nenahrazení.
Nadávají všichni. To snad nebudeš popírat. A nejvíce nádražáci a ti jezdí i každé své volno. A některé z nich znáš...

TN26: Já tady jezdím pravidelně.
Někdy na týden, jindy na víkend. A mnohokrát jako dnes na jeden den.
Zrovna píšu z Rajce, kúpalisko Veronika...

Možná jsem nebyl pochopen. Dnes jsme tu se známými i dětmi. Tak stačí ten vlak co jede. Příjezd do Žiliny 8:35.
Zpět jedeme v šest to bohužel jede SC. Tedy si priplatime.

Držglešle. Pro vás já kolenovrt zopakuji že tu trávíme dvakrát po týdnu dovolenou na Slovensko. Desítku akcí na dvě tři noci a desítky jednodenních výletů. Tolik dovolené zase nemám. Kvůli zrušení Excelsioru jezdíme z 90% autama.
Jen jako třeba dnes do Rajce to vychází vlakem. Popřípadě jde ještě něco z toho co zmiňuje Ohl. A opakuji vracíme se pendolinem. Tedy úsek Žilina Těšín příplatek 3 eura osoba včetně dětí...
Stačí.? Buď čtěte všechny příspěvky daného uživatele kterého chcete kritizovat nebo se anonymně do toho nemichejte...
Ten vlak jezdil desítky let k plné spokojenosti všech. Nechceme nic zřizovat. Stačilo zachovat/nahradit v části úseku...
Neděle, 25. června 2017 - 17:36:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3819
Registrován: 6-2008
Hm. Zrada. Dnes pendolino vyprodané... [blush]
Pátek, 30. června 2017 - 19:25:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3193
Registrován: 8-2010
http://praha.e15.cz//praha/novinky/leo-express-zavede-linku-na-le tiste-cestujici-bude-svazet-minibusy-1334355
Praha-Ruzyně, Olomouc
Ondrasek
Pátek, 30. června 2017 - 21:53:50  
Neregistrovaný host
109.73.212.93
Počkejte jak do měsíce začne DPP nasazovat na AirportExpress lepší autobusy. Myslím že současnou cenou vzhledem ke komfortu a pohodlí by citybusy minibusům LE moc nemohli konkurovat.
Sobota, 01. července 2017 - 08:59:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11106
Registrován: 5-2004
Ae jezdi v sezone po ctvrthodine tudiz netreba resit jr. Minibusy mozna budou komfortnejsi (na zavazadla budou tahat vozejk?) lec ve spicku by po pulhodine ni omylem nepobiraly.

Mimoto tenhle tejden jsem pred hlavakem videl krosvej le. Jestli to je trvala zmena nebo jen zaskok za vyklepany citak netusim.
Petr_k
Sobota, 01. července 2017 - 10:41:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11991
Registrován: 4-2003
Krosveje už AE drtí přes rok, od loňskýho listopadu pokrývají všechna čtyři základní pořadí (problém je jen s jejich nevyzpytatelnou spolehlivostí, takže citybrusy budou jezdit i nadále).

Ondrasek - DPP nemá důvod nasazovat kvalitnější autobusy. Žádné jiné totiž nemá. Linka je beztak starostí ČD a ROPIDu, takže minibusík, který si pobere svou rádoby-VIP klientelu, naopak spíš pomůže řešit nárazové nepobírání, které se okolo příjezdů a příletů lowcostních dementů stalo tradicí.

(Příspěvek byl editován uživatelem petr_k.)
DIE VERGELTUNGSAFFE!
Mír není zárukou ničeho.
Válka je zárukou práce.
(Pán Well)
Sobota, 01. července 2017 - 12:26:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5703
Registrován: 12-2011
Takže kdo letí nízkonákladovkou je dement? Zajímavé hodnocení.
"Je to vaše zadnice?" otázal se a ukázal fotografii Zdeničce.
"Je," řekla a usmála se.
"Kdo vám tam natiskl ta staniční razítka?" ptal se rada Zednicek.
"Pan výpravčí Hubička"


Mé fotky na K-reportu odkaz
Petr_k
Neděle, 02. července 2017 - 02:24:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11992
Registrován: 4-2003
Dement je ten, co při cestování není schopen uvažovat racionálně, tj. po vyklopení se z eroplánu naprosto zbytečně chaosí a stresuje nejen sebe, ale i okolí. Pro uživatele lowcostů zejména z oblastí západního Balkánu (=Itálie, Španělsko, Francie) naprosto běžný a normální přístup.
DIE VERGELTUNGSAFFE!
Mír není zárukou ničeho.
Válka je zárukou práce.
(Pán Well)
Slim
Pondělí, 03. července 2017 - 00:17:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5734
Registrován: 2-2005
Petr K: I low cost dement je zákazníkem. Jestli chaosí,nechte na jeho posouzení, nakolik je to zbytečné, Rovněž je otázka, kdo chaosí proto, že je z principu chaotik, a u koho se na tom podílí to, co ho obklopí, když vystoupí z letadla.
Nicméně řešit,že je někdo dement a tudíž si může sám za to, že ho neuspokojím a ještě naseru, to je postoj,který zde i jinde je vytýkán například ČD,nebo se mýlím? Voni se soukromníky dementi nikdy nejezdí?
Pondělí, 03. července 2017 - 00:57:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3823
Registrován: 6-2008
Slim: [ok]
Jezdí. Tak nějak řečeno všichni napříč politickým spektrem.[happy]
Pokud se oprostíme od rádo by sprostých výblitků. Ke kterým se ukláním někdy i já...[wink]
Tak se rádi svezeme jako např. i já pendlinem byť bliju a vztekám se za poplatek Žilina Těšín osoba tři eura.
Nebo i lehkou třídou (Havířov Třebová) u Žluťáka.
Ale hnojáky fakt nemusím. S tím mě udolal k ledu...[sad]

A vo tom to je...[vypravci][wink][happy][ok]
Čtvrtek, 06. července 2017 - 15:03:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 945
Registrován: 12-2009
Nevím, jestli je to úplně k tématu, ale CRRC testuje svou novou elektrickou jednotku pro rychlost 200 km/h. Že by vlaky pro LEO Express měly podobné parametry?
Čtvrtek, 06. července 2017 - 15:18:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6183
Registrován: 5-2002
Mmch podle toho článku to bude mít pantograf i trakční baterii... Njn...
Aaaa45
Pátek, 07. července 2017 - 21:49:58  
Neregistrovaný host
37.188.181.16
Co se stalo leo ex v zabori ?. Stal tam nějak divně.
Garfield
Pátek, 07. července 2017 - 23:46:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12298
Registrován: 10-2004
Projel stuj.
Neděle, 09. července 2017 - 17:24:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 379
Registrován: 12-2007
Že by nová tramvaj na trasu Praha-Ostrava? [rofl]
Don't take life too seriously. You'll never get out alive.
Pátek, 14. července 2017 - 17:08:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 225
Registrován: 1-2016
Zlín - Praha se slevou:

http://www.slevici.cz/detail-slevy/nechte-se-odvezt-az-domu-letni -vylet-ze-zlina-z-vasi-adresy-do-prahy-a-zpet-s-leo-express-jen-z a-349-kc-6440
Garfield
Úterý, 25. července 2017 - 21:18:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12320
Registrován: 10-2004
LE 1365 dneska umřel mezi hlavním a Libní. Podle grappu pokračuje dál se 140 minutami navíc.
Čtvrtek, 27. července 2017 - 20:35:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1265
Registrován: 5-2010
Nowa oferta Leo Express dla Polaków

Kolejowo-autobusowy czeski przewoźnik Leo Express otwiera w Polsce nową linię autobusową, na trasie: Warszawa – Kielce – Kraków – Nowy Sącz – Poprad – Košice – Miskolc – Budapest.
Osobní blog na iDNES.cz (někdy i s reportážemi o cestách)
Osobní vizitka
Připravovaný web o severním okolí Brna

Mrtvole je naprosto fuk, kdo tu válku nakonec vyhraje! - Yossarian Yossarian
Čtvrtek, 27. července 2017 - 22:57:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9047
Registrován: 12-2009
V poslední své zastávce v ČR.
Pátek, 28. července 2017 - 01:09:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3834
Registrován: 6-2008
Miropiro: [ok]

Mě v tom článku zaujalo toto...
Ale dohledám si to až ráno...[wink]

Jak pisaliśmy, przed kilku tygodniami Leo Express złożył do Urzędu Transportu Kolejowego wniosek o uzyskanie pozwolenia na uruchomienie stałego połączenia kolejowego pomiędzy Polską i Słowacją, na trasach Kraków – Poprad - Košice oraz najnowsze - połączenie do Żiliny...
Pátek, 28. července 2017 - 08:05:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9051
Registrován: 12-2009
Takže Krakov- Zvardoň- Žilina-Košice?
Velké plány, vzhledem ke stavu infrastruktury v Polsku.

Když jsem tak koukal na ten včerejší vlak- obutý podvozek někde uprostřed vlaku, kravál z převodovek slyšitelný na 200m, špinavá skříň...
Tak nevím, jak si to srovnat s těmi plány...
Pátek, 28. července 2017 - 12:53:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1266
Registrován: 5-2010
Na svém webu má LEO Express již zveřejěný jízdní řád té nové autobusové linky. Mají to provázané i s linkou na Mukačevo.
Osobní blog na iDNES.cz (někdy i s reportážemi o cestách)
Osobní vizitka
Připravovaný web o severním okolí Brna

Mrtvole je naprosto fuk, kdo tu válku nakonec vyhraje! - Yossarian Yossarian
Náhradník
Pátek, 28. července 2017 - 22:15:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1693
Registrován: 4-2011
Jak to vypadá s tou nabouranou jednotkou? Kam byla odtažena a zda-li už se opravuje...
Náhradníci - Lidé žijí své životy vzdáleně z pohodlí svých vlastních domovů přes robotické náhradníky ...
Pondělí, 31. července 2017 - 15:58:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3285
Registrován: 11-2008
Aby se předešlo "pomluvam" . Za ty "malé" zmatky kolem dnešních vlaků LEO v Kolíně ( 1359 a 1360 ), nemůže řízení SŽDC, ale dispečink dopravce. Pozaduji něco, pak to odvolán (Nařizuje, co jsem odvolal, a odvolávám co jsem nařídil ). .......[andel][vypravci]
Karfík
Středa, 02. srpna 2017 - 09:03:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 380
Registrován: 12-2006
Podle dvou pipin na peroně za to můžou jako vždycky ČD. [wink]
Zavolejte Chocholouška, má tu práci!
dohlib
Středa, 02. srpna 2017 - 10:07:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 365
Registrován: 8-2014
A co byly ty "malé" zmatky ?
Dan38
Čtvrtek, 03. srpna 2017 - 05:27:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 328
Registrován: 4-2006
Šéf LEO Expressu: Situace v ČR se zlepšuje, ale kilometr kolejí v je Německu čtyřikrát lépe využitý, než u nás
Čtvrtek, 03. srpna 2017 - 11:32:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1618
Registrován: 11-2012
Nemáte pocit, že by jednotky potřebovaly výměnu či repas tlumičů vrtivých pohybů? Teď jsem jel do Prahy a zpět a po dvou letech se ve stošedesáti v přímé jednotka vlnila jak když kopnete hada do prdele...
Takže nyní má navrch MeziKočka ČD co se klidnosti jízdy týče.
Na druhou stranu pochvala za přepnutí na noční modré osvětlení jakmile se setmělo, to byla vyloženě paráda.

Náhradník:
Co jsem slyšel, tak na šturclíbající jednotka by měla býti odstavena v areálu přerovských strojíren.
Klidně zaprodám svou duši peklu, pokud budu moct do konce života dělat jen na Kocourech a Škodovkách II. generace. To jsou mašiny, pro které se do práce těším.
Okolí neustále prudím tím, že mluvím pravdu, ale jinak su moc hodný...
Pátek, 04. srpna 2017 - 07:10:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9065
Registrován: 12-2009
Podle zvuků některých jednotek i generálku převodovek.
A všechny myčku.[wink]
Pátek, 04. srpna 2017 - 07:32:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1277
Registrován: 5-2010
Na druhou stranu pochvala za přepnutí na noční modré osvětlení jakmile se setmělo, to byla vyloženě paráda.
To jste jel nočním spojem z Prahy do Košic nebo jen nějakým večerním spojem?
Osobní blog na iDNES.cz (někdy i s reportážemi o cestách)
Osobní vizitka
Připravovaný web o severním okolí Brna

Mrtvole je naprosto fuk, kdo tu válku nakonec vyhraje! - Yossarian Yossarian
Pátek, 04. srpna 2017 - 17:17:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1621
Registrován: 11-2012
20:13 z Prahy tuto středu. Spoj byl do Košic, ale kde to přepli už si nepamatuju, ale asi brzo, jelikož už jsem měl dávno snězené Francouzáky a vypitý té.
Klidně zaprodám svou duši peklu, pokud budu moct do konce života dělat jen na Kocourech a Škodovkách II. generace. To jsou mašiny, pro které se do práce těším.
Okolí neustále prudím tím, že mluvím pravdu, ale jinak su moc hodný...
Čtvrtek, 10. srpna 2017 - 11:19:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4449
Registrován: 12-2004
http://zdopravy.cz/leo-express-mysli-expanzi-do-nemecka-vazne-uz- tam-nabira-strojvedouci-331/
Úterý, 15. srpna 2017 - 12:39:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1282
Registrován: 5-2007
Šéfové dvou soukromých dopravců odpovídají oba na stejný dotaz čtenářů idnes:
http://ekonomika.idnes.cz/on-line-duel-leo-express-vs-regiojet-d7 k-/odpovedi.aspx?t=O170815_102453_568_hm1
Úterý, 15. srpna 2017 - 22:48:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9083
Registrován: 12-2009
Co zapříčinilo změnu nedávného názoru?

Zrušte část vlaků a nahraďte je autobusy, navrhuje Leo Express

4. prosince 2014


Zdroj: http://ekonomika.idnes.cz/autobusy-misto-vlaku-navrhuje-sumave-no votny-fq3-/eko-doprava.aspx?c=A141203_185735_eko-doprava_suj
Středa, 16. srpna 2017 - 10:40:13  
Administrátor
Číslo příspěvku: 72555
Registrován: 4-2003
Zrovna se nehodil? [proud]
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Středa, 16. srpna 2017 - 12:11:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11232
Registrován: 5-2004
Ono je příznačný třeba i to Německo kde ty tratě zrušili a dnes těma zbytkama autobusů nikdo nejezdí. Stačí se podívat na Českosaský švýcarsko - narvanej vlak a od nádraží jede skoro prázdnej autobus. Proč by to mělo bejt na Šumavě ba kdekoli jinde jinak?

Ten autobus totiž jede po stejný mizerný pomalý okresce jako auto. Jen jede pomalejc a aby obsloužil kdejakou ves má víc zastávek. Sic maj na něj místní třeba blíž než na vlak leč i když nebude výrazně pomalejší než šukafon na rozpadající se lokálce bude to psychologicky děsnej courák a vymeták.

Mimoto by mně zajímalo co by vlastně leo chtěl rušit. Prachatice? Vimperk? Oboje je sezonně bída a naopak docela vytížený. Na to aby si pořídil dvojnásobek busů co mu ale půlka bude nejmíň 6 měsíců stát aby pokryl turistický špičky. I když možná ne - i ten kdo tam dnes dojede vlakem by nejspíš přesed do auta.
Středa, 16. srpna 2017 - 14:28:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2
Registrován: 8-2017
[new]Na Leošově webu již k dispozici vyhledávání spojů v Německu. Ale ty ceny se mi zdají strašně nízko - dlouhodobě neudržitelné. Asi nějaká akce na začátek.

//EDIT: Je to opravdu tak: https://www.flixbus.de/locomore [vypravci]


(Příspěvek byl editován uživatelem pepisu.)
Středa, 16. srpna 2017 - 15:15:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1284
Registrován: 5-2007
K Německu už článek:
http://ekonomika.idnes.cz/spiegel-cesky-dopravce-leo-express-preb ira-nemecky-locomore-pre-/eko-doprava.aspx?c=A170816_105240_eko-d oprava_are
Středa, 16. srpna 2017 - 20:51:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5905
Registrován: 8-2006
https://www.novinky.cz/ekonomika/446432-leo-express-bude-jezdit-m ezi-stuttgartem-a-berlinem-vzkrisi-oranzove-vlaky.html
Pikehead
Sobota, 19. srpna 2017 - 23:59:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3230
Registrován: 3-2007
Takže krachující dopravce si koupil jiného, už zkrachovaného. Kdo v tomhle topí prachy...

Jsou v tom nějaké skutečné výhody, nebo je to jen kouřová clona na investory a věřitele ve stylu "No my ještě nevyděláváme, ale makáme na tom Německu teďkonc, čili tím se ten byznys kejs celej časově jako posune."

(Příspěvek byl editován uživatelem Pikehead.)
Čtvrtek, 24. srpna 2017 - 20:41:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 229
Registrován: 8-2007
.... to je ale fofr: Leo Express začal vozit cestující mezi Berlínem a Stuttgartem v cizích vlacích
krátké dokumetační klipy ze 180:
http://www.youtube.com/user/esus471
Čtvrtek, 24. srpna 2017 - 21:14:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1581
Registrován: 11-2009
Opravený odkaz z příspěvku výše
Čtvrtek, 24. srpna 2017 - 22:26:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3867
Registrován: 6-2008
A chystá se i na Praha Berlín...

http://byznys.lidovky.cz/leo-express-uz-svisti-v-nemecku-a-mysli- si-na-linku-praha-berlin-psq-/doprava.aspx?c=A170824_164426_ln-do prava_pave
Čtvrtek, 24. srpna 2017 - 22:57:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 31
Registrován: 7-2017
No, evropsky na mě ta firma fakt působí, asi jako hlavní hrdinové filmu Trhala fialky dynamitem..., ale proč ne, mají vlak i v Německu (byť ne ve svých barvách), tak snad se jim bude dařit líp než taky. Už taky chápu pozici ředitele středoevropské divize [happy]
Pátek, 25. srpna 2017 - 00:34:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5797
Registrován: 12-2011
asi jako hlavní hrdinové filmu Trhala fialky dynamitem

Mega hláška [rofl][rofl][rofl]
"Je to vaše zadnice?" otázal se a ukázal fotografii Zdeničce.
"Je," řekla a usmála se.
"Kdo vám tam natiskl ta staniční razítka?" ptal se rada Zednicek.
"Pan výpravčí Hubička"


Mé fotky na K-reportu odkaz
Sobota, 26. srpna 2017 - 21:11:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6237
Registrován: 5-2002


Nevím jestli nasazuje hned těch 8 vozů, od začátku, ale cestující evidentně našel... [ok]
Pondělí, 28. srpna 2017 - 09:44:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1291
Registrován: 5-2010
Leo Express prodlouží své linky na Ukrajině. Ulehčit mají i lidem mířícím do Česka za prací
Osobní blog na iDNES.cz (někdy i s reportážemi o cestách)
Osobní vizitka
Připravovaný web o severním okolí Brna

Mrtvole je naprosto fuk, kdo tu válku nakonec vyhraje! - Yossarian Yossarian