Diskuse » Archiv 2017 » Autobusy a trolejbusy » Trolejbusy a autobusy v Teplicích předcházející | další

Trolejbusy a autobusy v Teplicích

dolů
   diskuse  posl. autor příspěvků  stran  posl. příspěvek
Archivy starších příspěvků   
 
Archiv diskuse Trolejbusy a autobusy v Teplicích do 13. 12. 2017 Rudolf_33 60 13-12-17  08:44
   autor příspěvek
wibra
Středa, 13. prosince 2017 - 11:35:31  
Neregistrovaný host
165.227.151.133
fandaprudic --- jakou krizi? jako teda kdyz je krize a nemuzu jezdit sockou, tak si koupim auto a budu jezdit levneji, jo? a ne, srovnatelny neni protoze nektera mesta z tabulky hlasi narust cestujjicich,

rudolf 33 --- dve linky v prokladu, jasne, takze proc mit jednu paterni linku s kratkym intervalem, kdyzu muzu mit nekolik lidnek s dlouhym intervalem, ze? centrum je ve spickach zahlceno - vis proc? ve vozech najdes misto k sezeni - vis proc?

ano, navrhuju neco lepsiho. zrusit ten kretensky nastup prednimi dvermi a povysit mhd na vyssi uroven. jaktoze to v jihlave jde? je to mensi mesto nez teplice, je mozna stejne velke. pocet cestujicich vzrusta.

doprdele spocitej si, kolik casu te bude stat, kdyz na kazde zastavce naberes hromadu lidi. o tu dobu se prodlouzi doba jizdy z konecne na koneckou a budes muset pridavat dalsi vozy. kdyz se zavede nastup vsemi dvermi, arriva usetri trolejbusy i ridice.
Středa, 13. prosince 2017 - 16:41:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4968
Registrován: 11-2007
wibra:
1) " proc mit jednu paterni linku s kratkym intervalem, kdyzu muzu mit nekolik lidnek s dlouhym intervalem"

V Teplicích je tohle tradice z dob, kdy byl nepřestupný tarif. Ale obecně: tuhle otázku bezvýsledně řeší v diskuzi "optimalizace linkového vedení v Praze" od doby jejího vzniku. Někomu prostě vyhovuje více přestupů, jiný si počká na přímou linku. Cestovní čas je po započítání stráveného přestupem v podstatě stejný a nemusí se běhat z vozidla do vozidla. Byť dnes s přestupným tarifem běhat můžeš.

2) " centrum je ve spickach zahlceno - vis proc? ve vozech najdes misto k sezeni - vis proc?

a) protože minulí tepličané si postavili ulice příliš úzké, takže není možno vytýčit samostatný jízdní pruh pro trolejbusy
b) protože magistrát nedodává dostatek cestujících[happy]

3) " zrusit ten kretensky nastup prednimi dvermi a povysit mhd na vyssi uroven. jaktoze to v jihlave jde?"

Třeba proto, že v Jihlavě nemají integrovaný tarif, takže řidič nemusí vydávat jízdenku z z Jihlavy do Brna, platnou třeba i ve vlaku. A musí platit více revizorů.

4) "doprdele spocitej si, kolik casu te bude stat, kdyz na kazde zastavce naberes hromadu lidi"

Průměrný nástup na zastávku bude asi 4-5 lidí, mnohdy se zastávky projíždějí. Kolik času ušetříš na lince s celkovou jízdní dobou 20 - 30 minut? A kolik vozidel navíc tak zbyde?

5) A slova "kretenský a doprdele" pro jistotu v diskuzi mezi slušnými lidmi vynech.
wibra
Středa, 13. prosince 2017 - 16:56:36  
Neregistrovaný host
104.131.136.124
rudolf 33 --- to mas teda smulu protoze ja se jinak s hloupymi lidmi bavit neumim

je to hloupa tradice a nevim proc bych mel cekat na primy spoj, kdyz muzu byt v cili drive s prestupem. cestovni cas mozna stejny bude ale rozhodujici je jestli se na misto dokazu dostat driv, nez kdybych zbytecne cekal na primi spoj

to neni o samostatnem pruhu pro trolejbusy - to je o tom, ze teplicane nejsou ochotni vyuzivat tak mizernou, drahou a pomalou mhd. ty musis ty lidi motivovat aby jezdili mhd, jinak budou ulice ucpane porad a centrum bude ve spickach zahlceno

co to ma spolecneho s integrovanym tarifem???????? v praze integrovany tarif je, v brne je taky nikomu nedela problem si koupit jizdenku na druhy konec kraje. to jsi vazne tak zaostaly? ze to nechapes? anebo mi to rozepis jako malymu diteti abych to pochopil, protoze nevim, jak spolu souvisi integrovany tarif a nastup predinimi dvermi.

prumerny nastup 4 - 5 lidi. no prosim! to je ta mhd fakt skvlele vyuzivana, ze?
Středa, 13. prosince 2017 - 18:09:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4969
Registrován: 11-2007
wibra:
1)" ja se jinak s hloupymi lidmi bavit neumim"

A jé. Do diskuse dorazil další šestnáctiletý fracek.

2) "nevim proc bych mel cekat na primy spoj"

Nemusíš. Už pár let je přestupný tarif. Klidně si můžeš přestoupit třeba na vlak.

3) " musis ty lidi motivovat aby jezdili mhd"

Motivuj, jak umíš. Já osobně jsem to po třiceti letech přesvědčování manželky, že může jezdit do práce trolejbusem, vzdal. Její argument: Když vystoupím z trolejbusu před barákem, musím kilometr zpátky do krámu a pak kilometr vláčet nákup domů. A má pravdu.

4) " v praze integrovany tarif je"

Jo. Ale mimo zóny vnitřní Prahy se do autobusu nastupuje jen předními dveřmi. Odbavuje řidič. A zkus si u strojvedoucího metra koupit jízdenku do Kutné Hory. Odvezou tě, ale do Bohnic. Brno neznám, ale že by sis koupil jízdenku do Vyškova u zadních dveří tramvaje, pochybuji.
wibra
Středa, 13. prosince 2017 - 21:58:29  
Neregistrovaný host
46.101.248.101
rudolf 33 --- toho sesnactileteho fracka si nech, ty drzy spratku. podle tech komentaru tomu vazne nerozumis, ale delas machra, jak ste v teplicich skveli a uzasni, ze se nastupuje prednimi dvermi. fakt se nemas cim clhubit.

v teplicich neni prestupny tarif. musim si koupit jizdenku za 20 kc u ridice a ta plati jen na jednu jizdu. to ti prijde normalni? kde je nejaka jednodeni jizdenka? kde je jizdenka na cestu tam a zpet? proc nemuze byt treba jednodenni jizdenka za 60 kc? nejnissi casova je 7denni za 150 Kc.

proc nejdes nakoupit za manzelku? to se s tim nakupem musi vlacet sama??

ano, uvnitr prahy se nastupuje vsemi dvermi, mimo prahu prednima. ale na co jsou automaty? na co jsou sms jizdenky? na co jsou ruzne aplikace? dnes je tolik zpusobu jak muzes koupit jizdenku, ale vy jste proste tragedi. neni divu, ze pocet cestujicich klesa.

co tady vubec delas? pises, ze jsou ulice ucpane autama, trolejbusy poloprazdne, kdyz chces jeste zvysovat interlval. jo, prodluzuj interval a lidi pojede jeste mene. pak ho prodluz na hodinu a pak to tam muzes zavrit. diskutujes o blbinach, ale jak zlepsit mhd, na to jsi kratky. nemas jediny rozumny argument proc by se mel stavajici stav udrzet. s tim tvym zpatecnickym myslenim jsi vazne traged. delej se sebou neco
Středa, 13. prosince 2017 - 23:19:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 132
Registrován: 12-2007
wibra - v Teplicích přestupný tarif je. Za 20kč se můžeš vozit 45min po městě a přestupovat jak chceš. Jednodenní jízdenku taky máme. Za 130kč můžeš jezdit 24h nejen v Teplicích, ale po celé Ústeckém kraji a když si připlatíš můžeš i k sousedům do Saska. Tak přestaň osočovat Rudolfa 33 a nastuduj si tarif DÚK.
Středa, 13. prosince 2017 - 23:24:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4970
Registrován: 11-2007
wibra: Co to vykládáš za nesmysly? Prosím tě, něž začneš něco plácat, tak si přečti tarif dopravy ústeckého kraje. Je na webu, takže žádný problém. Pak snadno zjistíš, že tarif je zónový a přestupný. Takže když pojedu např. z Teplic do Chomutova a týž den zpět, tak si koupím u řidiče trolejbusu jednodenní krajskou jízdenku za 130,- Kč, na nádraží s ní přestoupím na rychlík, kde taky platí, dojedu do CV, kde mi platí i na tamní MHD a vrátím-li se do 04,00 následujícího dne, tak mi stále ta jízdenka platí. A nebo tak můžu jezdit jen po Teplicích, bude-li mi libo. Překvápko, co?

Víš co? Radši mlč. Nerad bych hledal něco z tvého slovníku.
wibra
Čtvrtek, 14. prosince 2017 - 18:43:30  
Neregistrovaný host
192.241.247.161
rudolf 33 , oblak --- omlouvam se, mate oba pravdu. ten sileny soubor ma 451 stranek a tohle jsem prehlidl.

to ale nic nemeni na mem nazoru. 130 kc na cely kraj na jeden den je sice dobry napda, ale chtelo by to jeste neco pro samotne mesto. v plzni stoji celodenni 70 kc, v jihlave 50 kc, v ceskych budejovicich 50 kc, v karlovych varech za 80 kc (karlovarksa IDS = celokrajska = ergonet za 200kc tozn i do nemecka). nemusis tedy argumentovat velikosti mesta, kdyz jsou karlovy vary temer stejne velke. vim ze za to nemuzes, ale prijde mi jako hovadina toto obhajovat. ale budis, toto povazuju za probrane a cili uzavrene tema.

a hledat nic nemusis, ve slovniku logiku nenajdes. jeste mi vysvetli, jak je to s tim nastupovanim prednimi dvermi? proc jim ti v jihlave funguej? proc jim to funguje v tabore, sezimovo usti a plana nadluznici? proc to funguje v plzni, kdyz i tam ids existuje? vysvetli mi jak to souvis}i s ids.
Čtvrtek, 14. prosince 2017 - 22:31:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4972
Registrován: 11-2007
wibra: Protože je to v té Jihlavě taky něco stálo. Buď třikrát tolik za odbavovací zařízení, a nebo ještě trochu víc za revizory. A už opakuji: řidič v systému DÚK odbavuje každého cestujícího (takže plni i funkci revizora) a prodává těm, kteří nemají časovou jízdenku ostatní druhy jízdenek odkudkoli kamkoli v rámci kraje, prodává nepersonalizované platební karty a dobíjí karty již vydané. Netřeba tady shánět jízdenky po trafikách, platit trafikantům za prodej, netřeba instalovat v místech, kde není trafika automaty na prodej jízdenek. A co hlavní, je to jednotný systém pro všechny druhy dopravy. A k těm dveřím, které ti tak leží na srdci: Meziměstské autobusy mají jen dvoje dveře (nástup/výstup) a přesto zajišťují významnou část městské dopravy v Teplicích. Ono to má tady jistou tradici. I ta původní teplická tramvaj spojovala čtyři samostatná města a několik vesnic.
Čtvrtek, 14. prosince 2017 - 23:55:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 131
Registrován: 10-2010
Já jako ústečák závidím tepličákům způsob odbavení cestujících. Nemají problémy s černými, kteří jezdí zadarmo z bodu "A" do bodu "B" a ani padesáté lapení bez lístku jim vrásky nedělá. Nicméně vidím,že MHD využívá méně a méně cestujících a upřímně 20Kč za cestu ve městě kde je to všude kousek je moc. PS:způsob odbavení cestujících ve městě jako jsou Teplice opravdu nezdržuje
Pátek, 15. prosince 2017 - 08:05:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4973
Registrován: 11-2007
Jo, ta otázka ceny veřejné dopravy bude vždy problém. Za situace, kdy cestující platí v jízdném pouze necelých 50 % skutečné ceny dopravy by zlevnění muselo být vyrovnáno pouze zvýšením místních daní. Což se ovšem projeví např. v údržbě nemovitostí, neboť na ní majitelům nezbyde. A samo město vlastních nemovitostí mnoho nemá, takže výsledkem bude zanedbané město. Na tohle šotouši rádi zapomínají.

Jistě, mohlo by počtu cestujících pomoci zavedení např. levnější cestovné na velmi krátké vzdálenosti (třeba do 3-5 stanic, v městském provozu, samozřejmě). Jenomže to znamená najmout revizory, kteří to budou soustavně kontrolovat, neboť nic jinak nezabrání cestujícímu s "krátkou" jízdenkou cestovat po celé trase. Dnes město žádné revizory neplatí, občas si najme dva chlapíky (myslím že z Mostu), kteří za jeden den prometou bez valného výsledku všechna vozidla. A kontrolují vlastně jen to, zda řidič vydal jízdenku, nic jiného ke kontrole není. Za třicet let života v Teplicích a každodenním užívání MHD jsem je potkal dvakrát. Zda by se to vyplatilo finančně nevím, ale pochybuji.
Pátek, 15. prosince 2017 - 22:12:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5
Registrován: 10-2017
No nevím, ale Teplická MHD je rok od roku jen horší a horší, nemyslí, že otázka ceny je teď rozhodující. Když potřebujete jet o víkendu z jednoho konce města na druhý tak vám opravdu 40 minot z Nové Vsi na Panoramu nestačí,pokud se trefíte do toho úžasného "prokladu." Navíc poslední dobou jsou trolejbusy i autobusy špinavé,kde odpadky z jednoho dne najdete na tom samém místě i po dvou dnech.
Neděle, 17. prosince 2017 - 11:15:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4975
Registrován: 11-2007
Jenom takový zdvořilý dotaz: Kolik lidí jede v sobotu a neděli z Nové vsi na Panorámu, že jim 40 min. interval nestačí?
Neděle, 17. prosince 2017 - 20:17:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6
Registrován: 10-2017
Tak třeba já tak jezdím dost často, ale asi je to v pořádku. Další poznámka nejdůležitější bylo asi opravdu měnit 5x do roka jízdní řád a trasování linek, dále pak přečíslovat MHD na stovkovou sérii, protože lidé jsou hloupí a opravdu netuší, ve kterém městě se nachází. Jinak Panorama to je z pohledu MHD vlastně neexistující část města, třeba ať to přijde někdo vysvětlit mému 70 letému otci,který špatně chodí ať si dojde na MHD nebo třeba pořídí auto. Máte pravdu není to důležité, mně ta cesta trvá hodinu pěšky, tak proč jezdit MHD. Tak ať se potom nikdo nediví, jak MHD v Tp vypadá. Určitě máte i nějaké dobré vysvětlení proč obě linky z Nově Vsi jezdí na Angr, tak se zeptám já kolik lidí jezdí z Nové Vsi na Angr, když musí mít ve všední dni tímto směrem 12 minutový interval?
Neděle, 17. prosince 2017 - 22:00:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4976
Registrován: 11-2007
T435: Na konečnou Anger nejezdí moc lidí. Tedy krom těch, kdo míří na sociálku a důchoďák.. Ale kde dřív ty spoje otočit a nevynechat polovinu trnovanských sídlišť? A ty dvě linky, o kterých mluvíte, opravdu nejedou po stejné trase. A navíc - to jsem ale jen slyšel - trasa 101 není definitivní a po příchodu bateriových trolejbusů má nahradit autobusy do Hudcova. Přečíslování, které bylo dílem krajského úřadu, taky nechápu. Prý to mělo zamezit stejnému označování linek v různých městech. Jenomže při počtu městských doprav v kraji to nějak početně nevychází. Rozhodně po dokončení integrace bude těch číselných řad málo.
Pondělí, 18. prosince 2017 - 20:46:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7
Registrován: 10-2017
No já ani netvrdil, že jedou po stejné trase. Jen při počtu linek Tp, se mohlo myslet trošku jinak. Je to ovšem jen můj názor a nemusí s ním souhlasit nikdo další, stejně jako časté změni JŘ a trasování linek jen spoustu lidí odradí od cestování MHD. Vždyť nejezdí ani ve špičkách MHD plně vytížena, je to asi k zamyšlení.
Moza14
Úterý, 19. prosince 2017 - 19:21:58  
Neregistrovaný host
89.103.104.128
Tak tak. Nevyhovující intervaly, trasy, zpoždění a hygienický stav vozidel jsem vyřešil jednoduše. Vytáhl jsem ze skříně rukavice a čepici, ze sklepa kolo a jezdím do školy na kole. Nemá zpoždění, jet mohu kudy chci, zpoždění nemá nikdy a nikdo jiný mi na něj nesahá.

BTW příští rok budeme mít tři nové normální trolejbusy, pět hybridů a oslavu 66 let trolejbusů. Bude to jednodenní akce, předpokládané náklady z městské kasy přesahují 700 tisíc.[ko] Kdyby ty prachy raděj dali domovům důchodců, byl bych (ač velký fanda MHD) raději.
wibra
Sobota, 23. prosince 2017 - 17:23:18  
Neregistrovaný host
77.111.245.10
rudolf 33 --- ty jsi vazne traged skutecne.mas tu mhd pred ocima a ty fakt nevidis jak to jde do [zadnice]? od noveho jizdniho radu se pocet spoju v kladiva snizil o 219!!!! chapes co to znamena? 219 spoju mhd proste uz nevyjede. jak si tu mhd mohou cestujici najit kdyz je to cim dal horsi?

t435 --- presne tak. na co by se myslelo? mysleni boli. proc by se meli zabyvat nejakou mestskou dopravou, nejakou sockou, ktera nikoho nezajima, stoji hromadu penez a prekazi?

moza14 --- tak budou asi jezdit postupne vsichni kdo nebude mit auto a pesky to bude daleko protoe ta mhd je proste nepouzitelna. ale todle ruda nechape a porad si bude mlit to svoje, jak je teplicka mhd skvela a uzasna, levna protoze nepotrebuje revizory a ridic odbavi kazdeho kamokoliv.
Moza14
Čtvrtek, 28. prosince 2017 - 12:27:37  
Neregistrovaný host
89.176.112.84
Jo a město nechá zrenovovat 15tr #205, má připomínat éru klubových trolejbusů v Teplicích, která do pěti let skončí. 205ka bude předvedena během oslav 66 let trolejbusů, které jsou předběžně plánovány na září '18
Pátek, 29. prosince 2017 - 22:32:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 138
Registrován: 10-2010
Wibra: Nemůže být optimalizace MHD reakcí na to, že se lidé naučili využívat více zelené busy? Přeci jen třeba cesta z Trnovan do Řetenic je mnohem rychlejší na zelené vlně. MHD zde bohužel působí jako vymetač všech prdelí...