Diskuse » Archiv 2017 » Autobusy a trolejbusy » Doprava v Plzeňském kraji » Archiv diskuse Doprava v Plzeňském kraji do 29. 12. 2017 předcházející | další

Archiv diskuse Doprava v Plzeňském kraji do 29. 12. 2017

dolů
   autor příspěvek
Středa, 13. prosince 2017 - 22:11:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 29
Registrován: 11-2017
Kam jezdí Flixbus a RegioJet? Do horní dolní?
Středa, 13. prosince 2017 - 22:30:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10914
Registrován: 4-2006
Bavíme se tady o tom už několik dní mlho.
Pro tebe tedy zajíždění na trase do obcí.
pyrotechnik:uvidíte-li m? utíkat,snažte se m? p?edb?hnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních ?echách a nejen tam
Středa, 13. prosince 2017 - 23:20:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18203
Registrován: 5-2002
Hele já nevim, on většinou ten RJ třeba provozuje celodenní stabilní takt včetně víkendů, a v současné praxi se mu ten rádobyvýdělejčný spoj zakáže...

Jak kde. Taky má linky, které jedou dvakrát třikrát denně. Třeba Brno - Budějice, Klatovy - Praha.

Ale dotované by to bylo teprve pokud by vozil jenom lidi na předplatné, zjistil že mu to nepokryje náklady a ztrátu z provozování takové dopravy chtěl dorovnat, ne?

Dáme si hádanku: Je pro dopravce lepší cestující s předplatným a nebo cestující platící hotově? Z cestujícího platícího hotově máš víc, než z člověka s předplatným, ale ten s předplatným je zase stálý zákazník.

(Ono pomalu je čas aby i normální BUS kasu někdo naprogramoval pro tablet, a skončila doba těch různých statisícových strojků, "nutných" pro různé IDS. Když jde přes tablet dělat EET, tak už musí jít všechno... )

Jako strojek může posloužit i úplně obyčejný mobil:



Setkal jsem se s tím v Estonsku, čistě náhodou v českém autobuse jezdícím na lince do města, které je hojně navštěvované především českými turisty:



Otázkou je, co všechno ten mobil umí ve srovnání se strojkem a proč dopravci radši kupují strojky, než aby si obstarali chtré mobily s aplikací "na přání".

Spis mi nekdo vysvetlete, proc ma prednost smluvni preprava pred krajem placenou VHD.

V čem má přednost?
Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Pajzák
Čtvrtek, 14. prosince 2017 - 06:34:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1327
Registrován: 6-2015
Tak ocekaval bych, ze pokud kraj pozaduje a plati spoj v tom a tom case, tak jej dopravce zajisti, i kdyby mel pustit tu smluvku. Leda by mu kraj spoj k vlaku neplatil, kdyz jede v nesmyslne dobe, a platil jen ten od vlaku.
Čtvrtek, 14. prosince 2017 - 08:29:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1897
Registrován: 1-2009
Ad Martin_j: Jako strojek může posloužit i úplně obyčejný mobil:

Chichi tento experiment vyzkoušeli soudruzi u DPKV,kdy mobil používají jako jakousi ctecku na jakousi výhodnou kartu :-)
Jak to všechno funguje a co to stalo a stojí se můžeš zeptat sám.

Imho samotného mně překvapuje,ze se strojky nějak nezmensuji navzdory technickému pokroku. [andel]
Osobně si myslím ze nějaký tablet s vhodnou apkou by zase nebyl problém vyvinout a začít úspěšně používat - i když zase chápu ze v podmínkách reálného socialistickokapitalistickeho zrizeni v ČR by díky tomu vypadl meziclanek v podobě firem které "obhospodaruji" různé tyto karetni pokusy a jejich softwarovou a hardwarovou údržbu :-)

Sám se občas zde ptám proč nemohou být třeba předplatné jízdenky na pouhém listecku stylu permanentka na vlek. Obyčejný kartonek s carovym kódem a co vše tam jde zapsat[ok] až sem se sám divil....
Čtvrtek, 14. prosince 2017 - 08:48:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6394
Registrován: 5-2002
Otázkou je, co všechno ten mobil umí ve srovnání se strojkem a proč dopravci radši kupují strojky, než aby si obstarali chtré mobily s aplikací "na přání".

Aplikace na přání asi stojí peníze, ale udělat nějakou univerzální a konfigurovatelnou apku, tak už by to mělo jít... Normální strojek ještě posílá data na digitální transparenty, ale taky by to šlo řešit, nějakým wifi->RS485 převodníkem... Mít spoustu volného času, asi se na to vrhnu.[proud]

(Ale já bych se zasekl na té finanční části, daně, storna ap., není to úplně práce pro jednoho nadšence to dát dohromady, s respektováním fiskálních pravidel každé cílové země... Ale třeba se to někdy povede [happy] )
Čtvrtek, 14. prosince 2017 - 09:49:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 30
Registrován: 11-2017
Kolik stojí takový odbavovací systém - strojek v autobusu? Nedávno tu padlo okolo 30 000. I kdyby se koupil nějaký kvalitní tablet s aplikací a bluetooth tiskárnou, bylo by to určitě levnější a modernější, než co je nainstalováno teď. Jenomže to by kamarádi pak neměli z toho peníz..
Čtvrtek, 14. prosince 2017 - 17:34:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1222
Registrován: 1-2009
Spodek patráku Flixbusu je nízkopodlažní bez schodů. Schody vedou až do prvního patra. Zato do Student Agency vede 5 strmých schodů.
Čtvrtek, 14. prosince 2017 - 18:38:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 31
Registrován: 11-2017
James_bond: Ares1 by zase mohl namítnout, že nemají vymezený prostor pro vozíčkáře. [lol]
Pavel2
Čtvrtek, 14. prosince 2017 - 20:00:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15856
Registrován: 8-2002
xxxyyy:
napiš si vlastní účetní systém a udržuj ho aspoň 3 roky v souladu s aktuální legislativou [biggrin]

pokladna, faktury přijatý & vydaný, daň z příjmu, DPH, spotřební daně, mzdy, EET, to je hromada zajímavý a tvořivý práce, pustit se do toho můžeš ještě dnes večer a za měsíc se tě zeptáme kolik už jsi toho vyplodil a taky otestoval [proud]

a s těma autobusovýma pokladnama to bude podobná zábava.

mě svýho času stačilo vidět html zdroják kterej produkoval sw na zastávkový jízdní řády. myslím byla pod tím podepsaná fa FS Software Olomouc. hádáš správně, chtělo se mi zvracet. docela jsem se i divil, že to zobrazení v prohlížeči funguje. běda ovšem pokud tě napadlo do toho výstupu sáhnout a cosi předělávat nebo zjednodušovat. ale byl to tehdy prej jedinej použitelnej produkt na českým trhu (nevím jak dnes).

obecně sw na míru je potenciálně dobrá parketa, problém zřejmě nastává ve chvíli kdy se začnem bavit na téma co ty fičury stojí a kdo to všechno zaplatí [wink]
z toho důvodu bych se radši pustil třeba do sw pro realitky nebo likvidaci pojistných událostí a ne do autobusových pokladen [biggrin]

svýho času jsem v jedný realitce se svým šéfem řešil export dat z dosovýho sw na web. sw používal jako základ dBase4. největší prdel bylo spárování obrázků s jednotlivýma zakázkama a pak taky přírůstkový aktualizace. naučit takovou věc blondýny v RK byl neřešitelnej problém. šéf realitky vyhrožoval mýmu šéfovi že ho zničí [lol]

celkově pro fungování RK defacto prkotina, ale byla to neskonale úžasná zábava. tenkrát ještě data na disketu a ladění cgi skriptů. ani by se mi nechtělo si to zopakovat [happy] [happy]
Čtvrtek, 14. prosince 2017 - 21:23:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1346
Registrován: 7-2002
Pánové, zkuste si zjistit kolik stojí průmyslová dotyková obrazovka, čtečka karet, tiskárna tj. vše co vydrží otřesy, prašnost a hlavně poměrně extrémní teploty (v létě za předním sklem vs. mrazivé noci). No a pak nějaké to programové vybavení jednak pro odbavení a následně pro odvody tržeb a vyhodnocení nejrozličnějších sestav [wink]

Zkrátka ani sebelepší dotykáč/tablet tohle nedá, a to jsem to ještě hodně zjednodušil.

Odbavovací zařízení lze dle výběru výrobce a parametrů pořídit do 50 tisíc bez daně, ale pak tu máte ještě různé zobrazovací panely a další vychytáky (hlásiče pro nevidomé atd.)
Pátek, 15. prosince 2017 - 05:39:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1787
Registrován: 5-2006
Třeba přeštický kloubák z linky 450553 dělá ve dvě odpoledne návoz do/z SONY Štěnovice a někdy kolem třetí se vrací zpět na svojí linku.

Sakra, něco mi uniklo? [proud]
Pátek, 15. prosince 2017 - 11:57:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18204
Registrován: 5-2002
Tak ocekaval bych, ze pokud kraj pozaduje a plati spoj v tom a tom case, tak jej dopravce zajisti, i kdyby mel pustit tu smluvku.

1) Z té smluvky má dopravcde určitě víc peněz, než z toho spoje.
2) Pokud jde o nový spoj, kraj nemůže nikomu nařídit, aby to jezdil. Vždy je na vůli dopravce, zda to vezme a nebo ne. Proto taky kraj s dopravcem každý rok uzavírá dodatek smlouvy, kde se ti dva navzájem ujišťují o tom, co kraj zaplatí a co dopravce odjezdí.

I kdyby se koupil nějaký kvalitní tablet s aplikací a bluetooth tiskárnou, bylo by to určitě levnější a modernější, než co je nainstalováno teď. Jenomže to by kamarádi pak neměli z toho peníz..

Tyhle blbé kecy miluju. V tomhle státě je asi 200 dopravců. Mnozí z nich fungují na komerční bázi a nikdo jim nenařizuje, jaké mají mít strojky na jízdenky a co musí umět (jen je třeba dodržet platnou legislativu). Přesto tihle dopravci kupují strojky od zavedených firem a ne mobil s aplikací od Franty odvedle. Proč asi?

Takže mi vysvětli, jaké kamarády jsi myslel. Fakt myslíš, že těchhle 200 dopravců se "kamarádí" s EMtestem, Mikroelektronikou, Hermannem a Telmaxem, a proto nakupují od nich?

Třeba přeštický kloubák z linky 450553 dělá ve dvě odpoledne návoz do/z SONY Štěnovice a někdy kolem třetí se vrací zpět na svojí linku.

Tak je to už zase jinak? Pamatuju, že jezdil v 13:00 z Plzně DIOSS, pak jsem ho potkával na Slovanech na té smluvce a aktuální stav mi není znám.
Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Pátek, 15. prosince 2017 - 12:23:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 34
Registrován: 11-2017
Vezměme si příklad naše ČSAD Plzeň, které jezdí se 420 autobusy. Nevím přesně, kolik stojí ta blbůstka s velikostí displeje Nokia 3310, tlačítky jak Aligátor pro důchodce a velikosti krabice od bot, ale kdybych bral maximální cenu 50 000 Kč, která tu padla, vynásobil ji číslem 420, dostáváme se na pěkných 21 000 000 Kč.
Pátek, 15. prosince 2017 - 12:54:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6401
Registrován: 5-2002
Je to raketa, no, ale zase jak píše HUPI tak tablet v buse / kamionu moc nevydrží... Ale zase je lepší možná koupit za 15 let 5 tabletů, než po 10 letech zkoušet nějakou historickou kasu updatovat na nový tarify nebo daně, není to prdel... Aktuálně myslím zkombinovat Dotykačku ( fiskalizace, tiskárna, tablet) a Bileto (dopravní logika) by dávalo smysl... Levné EET kasy pro hospody jsou z toho důvodu, že je to velký trh s velkým tlakem na cenu současně, tak třeba se něco z toho časem využije i v dopravě. [happy]

Na druhou stranu EM-Test jsem viděl nainstalovaný na busech v Kuvajtu, tak to evidentně něco vydrží a něco umí, že se to dostane až tam...
Pátek, 15. prosince 2017 - 13:07:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 35
Registrován: 11-2017
H_k: Ony i nové krajské slevy nebude moc sranda programovat, hlavně na přeshraničních linkách. Když k tomu ještě přidáme slevičku 5 %, nevím nevím teda.
Pajzák
Pátek, 15. prosince 2017 - 13:14:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1331
Registrován: 6-2015
MJ: O cene nepochybuju. Jen mi proste prijde zvlastni, ze dopravce neskace, jak kraj piskne.
Pátek, 15. prosince 2017 - 17:58:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 145
Registrován: 7-2017
Třeba v Estonsku nemají horko a slunečno v létě a zimu v zimě, že jim tam může fungovat odbavení v aautobuSORu přes lepší mobil. Anebo...anebo, že by v Estonsku neměli PoveD a tu správnou aautobusovou klaaku, LOmmmC?!
Když už se nakouslo odbavení cestujících s příliš velkou bankovkou (1000Kč), tak u zkostnatělého molochu, už nějakou dobu funguje velmi dobrá metoda na odhánění takto vybavených cestujících. Cestující dostane jízdenku+na zbytek do velké bankovky poukázku, kterou si v pokladně rád vymění za peníze. Jednoduché, elegantní, účinné.
Pátek, 15. prosince 2017 - 21:28:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18205
Registrován: 5-2002
Pajzák: Dopravce není majetkem kraje, nemá povinnost poslechnout ho na slovo. Dopravce jezdí linky a spoje, které si u něj platí Plzeňský kraj, možná i okolní kraje, jednotlivé obce, různé firmy, něco jezdí na svoje riziko, k tomu jezdí NAD za vlaky, různé zájezdy, ... A zájmy těch všech se snaží nějak efektivně skloubit dohromady. A někdy to prostě tak úplně nejde.
A naopak, kraj má pod sebou různé dopravce, ne jen ČSAD.
Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Pajzák
Pátek, 15. prosince 2017 - 21:33:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1333
Registrován: 6-2015
Holt jiny kraj, jiny mrav. Ale je fakt, ze ziju v davno vysoutezenem kraji, resp. jeho casti, kde by toto asi mozne nebylo.
Pavel2
Sobota, 16. prosince 2017 - 09:23:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15859
Registrován: 8-2002
6P6 7311, 101, Karosa Axer cihlově červená, viděl jsem 07.11.17 v Klatovech dobře? RZ z ORP Domažlice. nemohl by to být třeba Tur Bus?
Sobota, 16. prosince 2017 - 12:07:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18206
Registrován: 5-2002
Z jakého jsi kraje?

Mimochodem, mohu tě ujistit, že když spolu jednají město Plzeň a DP o podobě dopravy v Plzni, je to o vzájemné domluvě. Ne o tom, že město nařídí a DP bez odmlouvání splní. A to je prosím DP městská firma.
Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Martinmarilynmanson
Sobota, 16. prosince 2017 - 20:43:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10507
Registrován: 12-2007
Tak je to už zase jinak? Pamatuju, že jezdil v 13:00 z Plzně DIOSS, pak jsem ho potkával na Slovanech na té smluvce a aktuální stav mi není znám.
Tohle nefunguje už minimálně dva roky, DIOSS ale stále jezdí Přeštice, většinou s Crosswayem.

Vytváření nových spojů/linek a úprava stávajících je o dohodě mezi objednatelem a dopravcem. Tvrdé nařizování může vést k situaci "alá Kladno" před nedávnou dobou... A to by nebylo dobře.
Be clever - use public transport!
Neděle, 17. prosince 2017 - 09:49:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18207
Registrován: 5-2002
Ale je fakt, ze ziju v davno vysoutezenem kraji,

SZ jsem četl [wink]

To máš tak. Když se soutěží, firma si to všechno kalkuluje na určitý počet vozidel, řidičů a ujetých kilometrů. Jenže nemůžeš zafixovat dopravu v kraji na deset let bez možnosti změny. Proto je ve smlouvě řešeno i to, za jakých okolností je možné doobjednat další spoje a nebo naopak spoje zrušit, a kolik to bude stát.

Zjednodušeně: Pokud přidáš dopravci práci tak, že lépe využije stávající autobusy a stávající řidiče, je to ta nejlepší varianta.
Nejhorší varianta je, když bys chtěl objednat spoj třeba v sedm ráno, což znamená sehnat si kvůli hodinu trvajícímu výkonu jeden autobus navíc a jednoho řidiče navíc, abys pak pro ně po zbytek dne neměl prácí.

Takže ten večerní spoj TC - Planá se jednoduše přilepil k turnusu, kde je stejně řidič i vůz až do večera v provozu, takže jen půjde spát o něco později.

Večerní spoje se u nás v kraji řeší různě:

1) Je pět řidičů. Každý z nich má svůj turnus (jeden či dva turnusy střídavě obden), kde jezdí od rána do nějakých sedmi večer a končí. Ovšem: Pan Horáček jede každé pondělí večerní spoj do města na desátou a zpět, bez ohledu na to, co dělal předtím. Každé úterý tam jede pan Pažout. Každou středu pan Mach. A tak dál.

2) Jeden autobus, dva řidiči, krátký - dlouhý týden.

3) Směna začíná první den večer, končí druhý den ráno, řidič má denní odpočinek přes den.

4) Začíná se až někdy v poledne, končí se o půlnoci, jezdí se to denně.

5) Řidič střídá pět turnusů a po dni, kdy končí o půlnoci, pokračuje dnem, kde začíná až v devět ráno.

6) Je cyklus několika turnusů (třeba 3 nebo 5) a po nich den volna. Poslední den se tak může končit o půlnoci.

7) Firma má brigádníka, který je přes den v hlavním zaměstnání a nijak ho neobtěžuje, když pak jde pár dní v týdnu od pěti nebo osmi večer na chvilku jezdit. Naopak ho to baví [happy]

8) U nás v kraji to není snad nikde, ale vedle v Sokolově jsou večerní rozjezdy v deset večer v pracovní dny v drtivé většině případů řešeny tak, že ty autobusy mají dva řidiče, kteří jedou týden ranní a týden odpolední. Slavkov, Kynšperk, Habartov, Chodov, Rovná. O víkendu to pak jede od rána do večera řidič, který má druhý den volno a nebo odpolední.

Každopádně jste z toho pochopili, že pokud chceme zavést večerní spoj, znamená to, že řidič je pak druhý den pro nějakou práci nepoužitelný a nebo jen omezeně použitelný. A nebo na ten jeden spoj potřebujeme pět řidičů, aby se o to prostřídali.
Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Pavel2
Neděle, 17. prosince 2017 - 14:36:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15863
Registrován: 8-2002
MJ: ještě že existujou lidi s počítačem v hlavě, který jsou schopni tohleto naplánovat. mě z toho jde hlava kolem, bez papíru se prostě neobejdu [happy]
Neděle, 17. prosince 2017 - 18:31:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18209
Registrován: 5-2002
A to jsem nezmínil, že je tu linka 55 a to je případ sám pro sebe, ze všeho nejvíc to připomíná dopravní podnik a směny typu ranní - odpolední - noční - šejdry [happy]
Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Pondělí, 18. prosince 2017 - 06:46:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5355
Registrován: 9-2005
Ony i nové krajské slevy nebude moc sranda programovat, hlavně na přeshraničních linkách. Když k tomu ještě přidáme slevičku 5 %, nevím nevím teda.

Na slevičkou visí velký otazník. A na přeshraničních linkách je problém vyřešen tím, že bude krajská sleva poskytována v celé délce. Viz např. 440080.
Pondělí, 18. prosince 2017 - 10:08:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5356
Registrován: 9-2005
Oprava - tak prý s těmi slevami na přeshraničních linkách to bude nakonec jinak. Už raději mlčím...
Pondělí, 18. prosince 2017 - 12:23:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 36
Registrován: 11-2017
Jako na to, že už je 18. prosince, už by na jejich stránkách mohl viset nový ceník a vědět, zda stále bude platit sleva 5 % na Plzeňskou kartu. V emailu, který jsem jim posílal, jsem se také zmiňoval, proč ceníky nevyvěsí na hlavní stránku, nikoliv přes vyhledávač, hledání v aktualitách, či banerech. (Mimochodem: nebylo by vůbec od věci aktualizovat tuto stránku: http://www.csadplzen.cz/?ob=praha&ls1=menu_doprava.) Nikdo mi na to nebyl schopen odpovědět. Takže jestli je tu nějaká zainteresovaná osoba z ČSAD, byl bych rád za pozdní odpověď.

(Příspěvek byl editován uživatelem xxxyyy.)
uuuzzzžžž
Pondělí, 18. prosince 2017 - 14:01:29  
Neregistrovaný host
194.228.35.68
Asi nemají čas dělat opravy, páč musí furt psát odpovědi na dotazy, proč ještě něco někde není...[happy]
Pondělí, 18. prosince 2017 - 14:30:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 37
Registrován: 11-2017
Jedna osoba sestavuje ceníky a odpovídá na dotazy? Ok [proud]
Pondělí, 18. prosince 2017 - 14:55:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18210
Registrován: 5-2002
Protože v ČSAD vyházeli půlku lidí z kanceláří, tipuju, že ta jedna osoba nejen sestavuje ceník a odpovídá na otázky, ale taky jezdí s autobusem, vylepuje jízdní řády, uklízí kanceláře a v případě nutnosti zametá sníh na CANu :-)
Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Pondělí, 18. prosince 2017 - 15:14:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10922
Registrován: 4-2006
Eště že v tej Plzni nevíte co ten sníh je.[proud]
pyrotechnik:uvidíte-li m? utíkat,snažte se m? p?edb?hnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních ?echách a nejen tam
Pondělí, 18. prosince 2017 - 19:40:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1347
Registrován: 7-2002
Martin_j: sníh na CANu jsem ještě neuklízel, ale protože si trefil všechny ostatní věci, tak bych naopak tu kancelář potřeboval uklidit ;-)

Aktualizaci Prahy (letáček i web) udělám zítra.

Nevím, mě ceníky přijdou snadno dostupný (v první podnabídce z hlavní nabídky). A hlavně běžný cestující ceníky nevyhledává, protože si většina z nich cenu nespočítá, zvlášť když je v JŘ více kilometrických sloupců...
Pondělí, 18. prosince 2017 - 19:53:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1348
Registrován: 7-2002
Jinak ceníky jsou hotové. Zveřejnění do pátku. U většiny linek skutečně už nebude sleva při platbě z čipové karty (Plzeňské ani ČSAD) aneb nebude se poskytovat sleva ze slevy. Na "krajských" linkách slevy Plzeňskéhi kraje jen na jeho území tj. max. do hraničních zastávek.
Pondělí, 18. prosince 2017 - 20:47:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 38
Registrován: 11-2017
Hupi: Mohl bych se zeptat na linku 440080, jak to tam vypadá? Bude ještě dodatečně 5 % sleva? A jak se bude vypočítat krajské jízdné na této lince? Když vezmu hraniční zastávku, vychází to na Toužim náměstí, jelikož je začleněna do IDP, i když leží již v Karlovarském kraji, cesta z Plzně z Globusu (odečtení vnitřní zóny) do Toužimi mínus 50 % stojí 26 Kč (beru ještě staré kilometrické jízdné z roku 2013, doufejme, že nezdraží). A teď jak? Doplatím rozdíl kilometrů (84 a 49 = 35 km) - 42 Kč dle kilometrického jízdného? Výsledná cena je tedy 68 Kč. Oproti stávající situaci, kdy platím 77,9 Kč, to bude pravděpodobně rozdíl nějakých 10 Kč. Při zpáteční cestě pak 20 Kč.

(Příspěvek byl editován uživatelem xxxyyy.)
Martinmarilynmanson
Pondělí, 18. prosince 2017 - 22:56:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10509
Registrován: 12-2007
Toužim je sice v IDP, ale mimo kraj.
Be clever - use public transport!
Pondělí, 18. prosince 2017 - 23:16:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 39
Registrován: 11-2017
Jestli to budou brát pouze do Bezvěrova, tak to bude stát +- 73 Kč, což už tedy moc není slavné oproti 78 Kč. Ale i pětikoruna do vozíku je dobrá. [lol]
Úterý, 19. prosince 2017 - 12:13:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 40
Registrován: 11-2017
Tak MHD V Tachově nakonec i zlevnila: měsíční zvláštní jízdné bude stát 75 Kč, namísto nynějších 80 Kč.
Úterý, 19. prosince 2017 - 15:07:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 41
Registrován: 11-2017
5 % na Plzeňskou a čipovou kartu se ruší. Už nebude. Mohl by mi někdo vysvětlit, jaký je rozdíl mezi tímto: http://csadplzen.cz/cenik_jizdneho_440080_180101.pdf a tímto: http://csadplzen.cz/cenik_jizdneho_180101.pdf ceníkem? A mění se také ceny za zavazadla a jízdní kola: z 8 a 16 Kč na 10 a 30 Kč.
Úterý, 19. prosince 2017 - 15:14:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1349
Registrován: 7-2002
Stačí koukat [wink] ISIC

P.S.: jinak jsou to špatně zadané URL adresy do diskuze tj. odkaz je nefunkční...

A zlevněná měsíční v MHD Tachov je za 75 Kč již od června 2012.

(Příspěvek byl editován uživatelem hupi.)
Úterý, 19. prosince 2017 - 16:32:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 42
Registrován: 11-2017
Tak to se omlouvám. Mohli by to alespoň po těch 5 letech opravit: http://www.csadplzen.cz/img/mhdtc_sit_02_201203.pdf. A co nefunguje? Odkazy na ceníky?
Martinmarilynmanson
Úterý, 19. prosince 2017 - 21:50:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10510
Registrován: 12-2007
Má někdo přehled, co nasazuje ADH na linku 470610?
Be clever - use public transport!
Pátek, 22. prosince 2017 - 05:48:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18211
Registrován: 5-2002
MMM: Dnes http://seznam-autobusu.cz/vuz/65002
Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Pavel2
Úterý, 26. prosince 2017 - 12:58:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15879
Registrován: 8-2002
obrazem z Tachova:

pastouška fy K Servis Bohemia [ko]
Úterý, 26. prosince 2017 - 18:32:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3084
Registrován: 12-2005
Pavel2: V roce 2015 vypadal bus docela dobře, teď je tedy v hrozném stavu, ale to asi většina autobusů u tohoto dopravce.
Martinmarilynmanson
Úterý, 26. prosince 2017 - 21:03:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10513
Registrován: 12-2007
Koukám, že ČSAD Jindřichův Hradec nakonec bude i po 1. lednu provozovat linku 340004 Jindřichův Hradec-Třeboň-České Budějovice-Písek-Plzeň-Karlovy Vary [ok]
Be clever - use public transport!
Úterý, 26. prosince 2017 - 22:06:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 45
Registrován: 11-2017
Ale do Varů si zase netroufl [proud].
Martinmarilynmanson
Úterý, 26. prosince 2017 - 22:22:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10514
Registrován: 12-2007
Nedivím se, tam jezdí autobusů dost [happy] Oba spoje z linky 340004 mají návaznost na linku 440080.
Be clever - use public transport!
Pajzák
Úterý, 26. prosince 2017 - 22:23:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1362
Registrován: 6-2015
K čemu ta linka vlastně je? DO Plzně študáky asi nepoveze, a na návoz téhož osazenstva do ČB mi přijde ve výsledku trošku dlouhá, aby se to pokrylo. A Vary by to jen zabily, už jen dalším řidičem.
Úterý, 26. prosince 2017 - 22:39:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 46
Registrován: 11-2017
Cenu ale mají stejnou: ČB s Českými drahami 139 Kč, Icom 138 Kč; JH ČD 199 Kč, Icom 200 Kč. Jen ta jízdní doba trošku nesedí..
Pajzák
Úterý, 26. prosince 2017 - 22:46:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1363
Registrován: 6-2015
Právě, vlak sice jede rychleji a jinudy, nicméně mi ta trasa na kdovíjaký vývar, co by zaplatitl i protisměrný spoj, nepřipadá.
Středa, 27. prosince 2017 - 08:26:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 47
Registrován: 11-2017
Pavel2: Ještě pár let a autobus můžete rovnou přidat do rubriky "Nejhorší trosky provozované v pravidelné dopravě". [biggrin]
Martinmarilynmanson
Středa, 27. prosince 2017 - 09:41:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10515
Registrován: 12-2007
Tak v minulosti linka jezdila z Dačic a v pracovní dny (jen do Plzně) a neděli. Podle mého názoru je to pozůstatek z doby, kdy vlakové doprava z Plzně do Budějic nebyla tak komfortní a rychlá jako dnes.
Be clever - use public transport!
Středa, 27. prosince 2017 - 13:15:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 48
Registrován: 11-2017
Komfortní na lince R11?
Pavel2
Čtvrtek, 28. prosince 2017 - 18:29:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15885
Registrován: 8-2002
Vavřičkovo Recreo...

Čtvrtek, 28. prosince 2017 - 20:08:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18214
Registrován: 5-2002
https://plzensky.denik.cz/zpravy_region/v-prihranici-jezdi-malo-l idi-skonci-par-spoju-20171226.html
Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Čtvrtek, 28. prosince 2017 - 22:12:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 49
Registrován: 11-2017
Když jsme u linky 000020, poznámkový aparát vůbec nesedí: jízdní řád je totiž platný od 6. 11., zatímco změny na linkách 400320/21 proběhly v prosinci.
Pavel2
Pátek, 29. prosince 2017 - 10:57:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15886
Registrován: 8-2002
xxxyyy:
myslím, že by tě ČSAD nebo Poved měli zaměstnat jako externího korektora [lol]
Pátek, 29. prosince 2017 - 15:31:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 50
Registrován: 11-2017
Klidně [blush]

(Příspěvek byl editován uživatelem xxxyyy.)