Diskuse » Archiv 2017 » Autobusy a trolejbusy » Autobusy na Kladně » Archiv diskuse Autobusy na Kladně do 04. 10. 2017 předcházející | další

Archiv diskuse Autobusy na Kladně do 04. 10. 2017

dolů
   autor příspěvek
tomrobek
Úterý, 26. září 2017 - 20:56:53  
Neregistrovaný host
109.81.209.144
Gabuliatko: zajištění školních spojů je základ, který musí být odjet vždy - bez pardonu.A pokud ne, mají starostové obcí poměrně velkou páku na Ropid. Každá obec v PID totiž za autobusovou dopravu doplácí (každá rozumíme každá, která chce spoje nad základní rámec dopravní obslužnosti-což chce v podstatě každá), čili je tam jakási možnost doplatek za neodjeté spoje prostě neposlat.Což by v tuto chvíli měly udělat třeba Zákolany neboť na ně nynější prasárna doléhá asi nejvíce. Ať si drbe hlavu organizátor a schání koruny.

Navíc mi v PID velmi chybí prostor pro malé dopravce, ty by bohatě mohly zajišťovat jednooběhové linky nebo školní linky s několika málo spoji.Jenže tyto malé dopravní firmy nejsou do systému pouštěny,což je obrovská škoda. Ono totiž logicky, když někdo odejde z ČSAD a udělá se pro sebe a jezdí nějaké příležitostné zájezdy, tak z té velké firmy odešel protože tam asi nebyl spokojen a těžko se tam bude vracet.A právě pro takového živnostníka, nebo malou firmu by tyto školní linky mohly být dobrým kšeftem s jistým výdělkem a v pauze mezi školnímy spoji hodí třeba děcka na plavání, nebo do divadla (v rámci svých kšeftů) a odpoledne může jet zase jako linka. A o víkendu nějaký zájezd. Příkladem toho jak něco nezapadá do systému PID (a mělo by to být bráno jako velké varování), je Hobr Expres ve Zdibech - obec nešla cestou jednání s ROPIDem (IDSK), přestože je v oblasti, kde linky PID jezdí více než desetiletí, ale zajistily si dopravu dětí do škol (tedy něco co je základním kamenem dopravní obslužnosti ve smyslu zákona) za vlastní peníze a podle sebe. Pokud by tedy školní spoje výrazně vynechávaly, nebo byly nespolehlivé je právě tento příklad možná návodem i pro další obce.
almužny forever 1
Úterý, 26. září 2017 - 21:07:53  
Neregistrovaný host
92.62.225.177
Navíc mi v PID velmi chybí prostor pro malé dopravce, ty by bohatě mohly zajišťovat jednooběhové linky nebo školní linky s několika málo spoji.Jenže tyto malé dopravní firmy nejsou do systému pouštěny,což je obrovská škoda.

Souhlas. A jak třeba dopadnul Zíka po integrace kladenska? Před ní totiž jezdil nějaké spoje navíc i pro Pohla. Po integraci už nejezdí, a ani sem ho nezaznamenal v rámci náhrad za Arrivu.
Trend je opačný. Všechni dopravci jsou postupně skupovány nadnárodním dopravcém DéBé Company a jak to dopadá vidíme všichni. Nakonec to zachranují ti co jim odolali. Výpadky v rámci PID májí (až na pár spojů čsad sč), právě jen a pouze ti co spadjí pod tento giga germánský koncern, a zachraňují to dopravci kteří se ještě nenechali požrat těmito německými [cunik] jako je Uher, Stenbus, Štěpánek. Bez větších problémů jezdí i Pohl, Lamer, Kulhánková. Tak kde je ten problém? To se nenajde nikdo kdo ho dokáže pojmenovat..?
Úterý, 26. září 2017 - 21:37:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2008
Registrován: 12-2007
almužny forever 1: Vzhledem k tomu, že je málo autobusů i řidičů, tak si myslím, že by se všichni i malí dopravci mohli uživit. Možná, že by třeba pomohla jakási dražba nebo něco takového. Kraj nebo někdo by vyhlásil veřejnou dražbu, na nějakou linku. Uvedl by podmínky (kolik spojů a v jaké době, vybavení autobusů apod.) a vyhlásil by veřejnou dražbu holandského typu, tzn. ceny za službu by se snižovaly. Do dražby by se mohli přihlásit jen ti dopravci, kteří by podmínky dražby splňovali, museli by uvést praxi, počet autobusů, jejich vybavení, počet řidičů, garážování apod. A pak by se dražilo třeba postupně několik linek. Zvítězil by ten, kdo by nabídl nejnižší cenu. Ten dopravce, který by vyhrál jednu linku, by musel od svého základu odečíst potřebná počet autobusů a řidičů, a potom by věděl, zda může dražit dál, anebo zda pro něj další dražba skončila. A tak by se dražilo dál, pokud by bylo co dražit (pokud by zbývala nějaká linka), popř. pokud by ještě byli dražitelé s autobusy.
Úterý, 26. září 2017 - 22:00:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4233
Registrován: 12-2007
Wagon: však se takhle dražilo, Kladno řeklo že to takhle odjezdí, shráblo dotace a vidíme výsledek.
Ted je tvrzení proti tvrzení. Ropid tvrdí že dopravce věděl kolik toho má odjet, dopravce tvrdí že oběhy dostal den předem a že po přepočítání norem zjistil že je -12 lidí.
Nyní se zjištuje kdo má, no budem mluvit slušně, kdo má větší páky na toho druhýho a co projde a co ne.
A jak píši již asi posté o cestující tu prostě nejde.

tomrobek: něpíši že školní spoj není zajištěn (i když to se již taky stalo) píši že školní spoj je zajištěn vozidlem který nesplnuje PID a tak jezdí na SID. A je to zájezdový vůz, do kterého se vejde méně školní mládeže (posila byla zrušena loni s argumentem že nejsou lidi)
Zkusil sem se slušně zeptat na Ropidu zda by tyto vozy nevzali na jistou dobu na milost na linkách kde se vozí vzduch, no odpověd byla že to nesplnuje parametry.

Jinak (a to nevím) je otázka zda jezdit smluvky nevynáší víc než se nechat ehm chválit kontrolory Ropidu. Po celkem zuřivé odpovědi na dotaz v minulém odstavci to začínám chápat.

Jak sem se na rozšiřování PIDu těšil tak ted si zas přeji aby současný stav vydržel co nejdéle, minimálně do doby než se vyřeší stav neodjetých spojů.
Tučňák
Středa, 27. září 2017 - 07:45:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1988
Registrován: 6-2013
Almužny forover 1: I MHDT se časem jistě dočkáme. Příčinou je rozežranost a roztahovačnost velkokpitalistů. Místo toho, aby našim řidičům přidali peníze a vytvořili lepší podmínky, skupují další a další firmy a lanaří zahraniční otroky. Četl jsi ten předvolební Zieglerův spisek? Za chvilku to bude jak na stavbách, samý Ukrajinec. Dřou od nevidím do nevidím, i o víkendu, volno žádný.

I Ropid podělal co mohl, nemůže posilovat spoje, když nejsou lidi. Ale je co[fotic], a to je pro ně nejdůležitější.

(Příspěvek byl editován uživatelem Tučňák.)
tomrobek
Středa, 27. září 2017 - 07:49:05  
Neregistrovaný host
37.48.3.59
Gabuliatko: OK,dobře. Bohužel používání vozidel, je další smutná kapitola české dopravy. U nás zase zajišťují některé spoje městské vozy z MHD Kralupy i na linkách v okolí.Což také není dobře-mají málo míst k sezení a na těch sedí ve valné většině senioři (což je v pořádku), ale zvláště pak malé děti různě vlají po autobusu,čili jak městské, tak dálkové vozy na regio dopravu jasně nepatří. A řešit to musí bohužel rodiče a nejlépe prostřednictvím obecních úřadů. Jenže v Čechách je zvykem nic neřešit a kde není žalobce, není a ani soudce. Možná je třeba zamyslet se nad tím, zda do budoucna systém dopravy do škol úplně nezměnit (nemyslím tím úplně USA), ale ruku na srdce, ráno to ještě docela jde, ale při odpoledním rozvozu nedokáže linková doprava požadavky škol plně uspokojovat a děti pak čekají desítky minut na zastávkách.

Stejně tak v kraji (i tam kde je PID) zcela zásadně chybí koncept, čili alespoň základní vyjádření nároku na základní dopravní obslužnost obce podle počtu obyvatel, samozřejmě včetně víkendů, tak aby byly nastaveny mantinely, podle kterých jezdit, aby nedocházelo k výstřelkům typu Zájezd, jak psal někdo výše (15 spojů -13/12) při 120 obyvatelích a zase na druhé straně mnohem větší obce neměly spojů méně. Stejně tak, by chtělo v regionu opustit systém MHD a spíše než na taktové odjezdy se zaměřit na skutečnou potřebu obyvatel a zaměstnavatelů v danném místě.
Středa, 27. září 2017 - 11:07:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 36
Registrován: 5-2016
Podle tohoto, to na první pohled vypadá, že na Kladně nic nejede.
Horstfuchs
Středa, 27. září 2017 - 12:05:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 183
Registrován: 11-2013
projížděč NAD - Horst na vedení ROPIDu nezapomněl. Jednak je to trochu zakukleno do bodu D), ale především se jednalo o první vážněji míněnou aktivitu Páji a Jáji z IDSK, kteří vedli jednání (tedy hlavně Jája, Pája slouží jako pokrývač, ježto je fakticky strašně v hlouposti naivní) a nyní jsou poněkud opomíjeni. O tragické roli šotouše Nedvídka, hrajícího na obě strany (nyní kope proti ROPIDu za IDSK) nemluvě. Jakožto ti, co v ROPIDu tragicky selhali skrze vlastní überšotouštví a byli za to po zásluze odejiti, neměli by už nikdy dostat příležitost opět něco tak dramaticky zkurvit. Jenže dostali, takže si to Reichsgau Mittelböhmen i Kladno vyžerou až do dna, jako před pěti lety Praha.
Upozornění pro alergiky: Příspěvek může obsahovat stopy ironie, zvráceného humoru a korrrýšů. Vyprodukováno v závodě, který zpracovává sarkasmus a vícesmyslné narážky.
Středa, 27. září 2017 - 12:07:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 33
Registrován: 8-2017
http://kladensky.denik.cz/zpravy_region/lidi-z-kladna-do-prahy-vo zi-muzejni-exponat-20170927.html
Středa, 27. září 2017 - 12:14:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 34
Registrován: 8-2017
hunerian:
"Podle tohoto, to na první pohled vypadá, že na Kladně nic nejede."
Ale soudruh ředitel by přece nelhal, tohle tvrdí v Kladenském deníku [zadnice]:

Nejde to ze dne na den. Lidé prostě nejsou,“ dodal Landa. Podle jeho slov v současné době žádná z linek nekolabuje.
Středa, 27. září 2017 - 12:17:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 35
Registrován: 8-2017
Na Kladně je validátor...

... a taky automat na jízdenky PID.
Pajzák
Středa, 27. září 2017 - 12:33:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1138
Registrován: 6-2015
A samozrejme jen na mince...[smrt]
projížděč NAD
Středa, 27. září 2017 - 12:36:50  
Neregistrovaný host
109.80.102.33
Ad "M250.0" = 250:
"Sekyra" rozhodně nepočítá s žádným kolejištěm na pozemcích, které bude mít zanedlouho k dispozici pro ukojení svých developerských zájmů. Železnici tak na Smíchově nezbude než konečně realizovat dávno uvažované zapojení "semmeringu" do osobního nádraží - jak rychle se to podaří, netuším, ale předpokládám, že to přinese i lepší podmínky pro případné křižování "semmeringových" osobních vlaků v této oblasti (současné "společné nádraží" je zcela nepřijatelný relikt předminulého století).
Pokračovat v sekci o kladenských autobusech v debatě o detailech problematiky "semmeringu" a Sekyrových zájmů v oblasti Smíchova mi nepřipadá seriózní, takže za sebe končím.

Ad "tomrobek" = 27.09.2017 - 07:49:05:
"... Stejně tak, by chtělo v regionu opustit systém MHD a spíše než na taktové odjezdy se zaměřit na skutečnou potřebu obyvatel a zaměstnavatelů v danném místě."
S tím v podstatě nelze nesouhlasit, ale připomněl bych, že je třeba více přihlížet k většinou dost zásadnímu rozdílu mezi potřebami obsluhy regionu v pracovní dny a o víkendech: zatímco v pracovní dny jde převážně o dopravu pracujících a školáků, o víkendech a svátcích je třeba respektovat i (či dokonce spíše) zájmy návštěvníků regionu (turistů a výletníků). Čtyřhodinový rádoby "takt" o víkendech proto obvykle nevyhoví ničemu - osobně bych v období "slabší frekvence" (např. právě o víkendech) před jednoduchými linkami typu "tam a zpět" preferoval třeba okružní, polookružní a "vymetací" (= se "závleky") linky obsluhující v kratších intervalech plošně větší území bez nároku na větší počet vozidel a personálu: o víkendech není třeba spěchat na pracoviště či do škol a zpět domů, takže časově delší cesty tolik nevadí a je-li tarif nastaven tak, aby se takové cesty zákazníkům ani neprodražovaly (což v PIDu většinou funguje), pak "není co řešit" a pro výletníky může taková cesta navíc být i vítanou "exkurzí" po regionu.

Ad "Horstfuchs" = 183:
Já bych sice samozřejmě ani "Jáju a Páju" z postihu nevylučoval, ale protože tu integraci připravenou podle mých informací na ROPIDu a nakonec vlastně i ROPIDem realizovanou (už pod vedením současných vedoucích zaměstnanců), tak vidím hlavní cíl postihu právě (především) tam - a třeba i proto, že rozhodně nevidím adekvátní snahy o co nejdřívější eliminaci toho průšvihu.

Ad "Docent" = 35:
Ale ty přístroje by tam (a nejen tam) snad měly být osazeny a fungovat NEJPOZDĚJI při zahájení integrovaného provozu = další frapantní doklad tragického selhání těch, kdo integraci připravovali !!!
Středa, 27. září 2017 - 12:51:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2163
Registrován: 9-2008
Teda spousta lidí by tu koukám rovnou křižovala...

Jak píše Gabuliatko -
Ted je tvrzení proti tvrzení. Ropid tvrdí že dopravce věděl kolik toho má odjet, dopravce tvrdí že oběhy dostal den předem a že po přepočítání norem zjistil že je -12 lidí.
No a protože přípravy této integrace byly strašně dlouhé, vždyť byla několikrát odložena, takže představa hrubého rozsahu spojů už je dost stará, moc se mi nechce verzi ČSAD věřit. Druhá velká indicie je fakt, že ČSAD několikrát změnilo svou verzi událostí a pokaždé prostě tvrdí něco jiného, což teda na důvěře taky nepřidává. Z těchto důvodů kladenským fakt moc nevěřím.

projížděč MHD: Už dlouho si říkám, kdykoli čtu nějaký váš příspěvek, že jsem nikdy v životě neviděl nikoho, kdo by tak strašlivě nadužíval uvozovky. Máte je v jedné větě třeba i pětkrát, a v dobré polovině případů nemají žádný smysl, někdy jsou podle mne použity i vysloveně chybně. Není to nic ve zlém, jen se Vaše příspěvky kvůli tomu docela špatně čtou a ubírá jim to na srozumitelnosti. Berte to prosím jen jako konstruktivní přátelské upozornění.[wink]
Středa, 27. září 2017 - 14:18:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4237
Registrován: 12-2007
V Kladesnkých listech se magické číslo 12 změnilo na větu přičemž potřeba narostla o šestadvacet lidí [happy] S vrácenými 323 a 620 to je někde u 40 lidí.
Někomu ta matematika nejde, ale komu to si fakt netroufám hodnotit (skoro bych si tipl, že někdo zaměnil počet pořadí za počet lidí a odmítá to přiznat).
Středa, 27. září 2017 - 20:48:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 36
Registrován: 8-2017
Já bych ještě pochopil, že dopravce kvůli nedostatku lidí nevypraví nějakou linku po Kladně, lidi si buď počkaj, nebo popojdou na zastávku vedle a budou doufat, že ta druhá linka pojede, nebo holt to při nejhorším dojdou pěšky... Ale nevypravit spoj z Kladna do Nového Strašecí, jako dnes v 18:50, a nechat lidi čučet hodinu na zastávce na další spoj, to už je docela chucpe. Alespoň že bylo skoro jako v létě, nemrzlo a nepršelo [blesk].
Nesni
Středa, 27. září 2017 - 21:12:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1569
Registrován: 6-2014
automat na jízdenky PID
jen na mince

Jaký je smysl takového automatu na autobusovém nádraží? V každém autobuse PID lze koupit jízdenky PID bez přirážky, a to i za bankovky, nebo ne?
Pajzák
Středa, 27. září 2017 - 22:06:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1139
Registrován: 6-2015
Třeba JM kraji je doporučováno kvůli rychlejšímu odbavení nastupovat s již zakoupenou jízdenkou. Označení trvá kratší dobu než nákup. Tak bych očekával, že při nákupu v automatu bude možno platit kartou, aby si ne denně dojíždějící člověk koupil třeba 5 jízdenek, což při platbě mincemi asi dělat nebude a koupí si lupeň až v autobusu.
Tučňák
Čtvrtek, 28. září 2017 - 10:40:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1989
Registrován: 6-2013
Docent: A v mimořádnostech zase ani čárka. [kladivo]

Gabuliatko: Odteďka prý bude kraj po dopravcích požadovat písemnou garanci, že co si naberou, dokážou odjezdit. [proud]
Čtvrtek, 28. září 2017 - 11:55:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1745
Registrován: 9-2007
Těch čárek patrně chybí více.
Výluka Kübeck - Poldi, všechny linky mají objížďkové JŘ, pouze linka 9 tam podle JŘ normálně jezdí dál, tak nevím, jak tam přeskáče...
Nesni
Čtvrtek, 28. září 2017 - 12:01:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1570
Registrován: 6-2014
v mimořádnostech zase ani čárka
Ačkoliv věřím tomu, že by ROPID rád ukázal prstem na "nespolehlivého" dopravce, tak linka A41 Kladno-Nové Strašecí patří pod SID.
Tučňák
Čtvrtek, 28. září 2017 - 12:27:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1990
Registrován: 6-2013
Nesni: Tak to pak jo. [happy]
f.v.
Čtvrtek, 28. září 2017 - 17:15:58  
Neregistrovaný host
176.222.226.19
ČSAD Kladno na to teď dost kašle. Např. na PIDu http://jrportal.dpp.cz/DataFTP/JRPortalData/604/20170826/604_(3092_2)Z.pdf je správný odjezd městského autobusu v 6:18 ... ale dle stránek ČSAD Kladno (http://www.csadkladno.cz/uploads/jr/2017_08_26/604_2017_08_26.pdf) prý má odjíždět ze stejné zastávku (Úřadovna) v 6:25. Reálně jezdí v 6:18 ... takže mnoha lidem koukajícím na stránky ČSAD Kladno tento spoj ujede. O chybě ví od začátku září - neuděli s tím dodnes vůbec nic.
Lc_736__c_954
Čtvrtek, 28. září 2017 - 18:17:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6111
Registrován: 6-2006
Jezdí ještě ta zeleno-bílá C 735 ?
Čtvrtek, 28. září 2017 - 21:16:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 309
Registrován: 1-2011
Ty oranžové oznacovače jízdenek se bude doplňovat do všech vozů jen k předním dveřím, nebo ke všem dveřím? Všiml jsem si že některé vozy mají 1 označovač nebo žádný. Tak v tom mám trochu zmatek.
Pátek, 29. září 2017 - 05:18:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1746
Registrován: 9-2007
TU 609 jsem ovšem myslel přímo na stránkách Ropidu...
Pátek, 29. září 2017 - 07:30:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 37
Registrován: 8-2017
6547:
"Ty oranžové oznacovače jízdenek se bude doplňovat do všech vozů jen k předním dveřím, nebo ke všem dveřím? Všiml jsem si že některé vozy mají 1 označovač nebo žádný. Tak v tom mám trochu zmatek."
Lamer je má i u zadních dveří, ale omotané bublinkovou fólií, aby nešly použít...
Pátek, 29. září 2017 - 21:05:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 181
Registrován: 9-2007
Gabuliatko č.4214 - nevím kde se psalo o studentech, ale kolik jich takovejch bude? Jasně že by asi bylo lepší 350 ukončit víc ve městě, ale umim si představit, že původně jí třeba Ropid ani na Kladno tahat nechtěl, ale obce možná chtěly, tak se vytvořil takový kompromis. Neumim si ale představit, že po protažení kamkoliv by začaly jezdit davy, to jsou spíš takové šototeorie...

projížděč NAD:
"musí být možné využít jich třeba právě ke krátkodobé náhradě toho, co někde jinda z nějakých důvodů aktuálně chybí" - nemusí a nebude. Se s tim smiř, nevim co víc dodat. Kdo tvrdí/domnívá se, že DP oplývá řidiči navíc a řidiči prahnoucími po tom jezdit na Kladno, tak je trochu mimo.
"nebo že by snad právě tohle někdo cíleně nechtěl?" - to je trochu ujetá paranoia

Honza7887 č.3362 - co jsem viděl, tak drtivá většina vozů měla označovač vepředu. Pokud ho nemá, očekávám jízdu zdarma, ale to nebylo vyzkoušeno v praxi. K dalšímu dotazu - řidič jednotlivou jízdenku PID prodat umí (nebo měl by umět), ale jen pro jízdu po Kladně se to nevyplatí.

tomrobek:
"Což by v tuto chvíli měly udělat třeba Zákolany neboť na ně nynější prasárna doléhá asi nejvíce." - nevim sice, proč si šotouši obíbili Zákolany, ale když už se o ně tak zajímaj, tak by mohli třeba vidět určité změny zařízené Ropidem, které dopravu výrazně zlepšily, a nic na ně teď nejvíce nedoléhá...

"Jenže tyto malé dopravní firmy nejsou do systému pouštěny,což je obrovská škoda" - hm, typicky na 110 nebo 456 nejsou malé firmy[uhoh]

"odpoledne může jet zase jako linka. A o víkendu nějaký zájezd" - a pak by řvali šotouši, že na dálkové cesty se používá městský autobus. Anebo by řvali, že na krátké cesty se používá dálkový autobus. V Německu prý sice něco takového funguje (informace o tom má kolega Martin_j), ale tam funguje leccos co tady ne. Jinak nevim které školní spoje nejezdí, spíš jsem slyšel (a z mimořádností v provozu to taky bylo patrné) ze strany Ropidu o preferenci těchto spojů na úkor jiných.

almužny forever 1:
"A jak třeba dopadnul Zíka po integrace kladenska?" Vida, všichni předintegrační zůstali, až na tohoto, že by nastal úplný konec?
"Výpadky v rámci PID májí (až na pár spojů čsad sč), právě jen a pouze ti co spadjí pod tento giga germánský koncern." A proč figuruje na webu Ropidu i About Me a celá pořadí Středočechů?

Nesni 1569 - smysl automatu na autobusovém nádraží vidím spíš v tom, že bylo potřeba vybrat nějaké místo kde je velká koncentrace lidí, a nádraží mi přijde že to splňuje. Dopravní uzel, na vlakáči už automat je, blízké centrum, tipoval bych to tímhle směrem. Praxe říká, že kdyby se dal do sídliště, tak začnou řvát lidi z jiného sídliště, ale třeba se i toho dočkáme, koneckonců validátoru na Kladně jsem věřil asi tak stejně jako sedmistovce na linkách PID.
"Kdo Bakcha příliš velebí, pocítí to ráno na lebi. Pročež mudřec napomíná syna: střez se hochu, zlá jest kocovina!"
almužny forever 1
Sobota, 30. září 2017 - 08:33:01  
Neregistrovaný host
92.62.225.177
Sirka: dle SA to Zíka asi zabalil, a svůj jediný vůz s příchodem integrace na kladensko prodal.
Pořadí u středočechu sem si nevšiml jen několika spojů. Výpadky Aboutů sem neviděl žádné - tím ovšem netvrdím že se to neděje.
Tučňák
Sobota, 30. září 2017 - 09:05:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1991
Registrován: 6-2013
Tak se koukni do archivu, ještě to tam je. Včera vložený spoje 224 a večer výpadky i na 166. [kladivo] Holt taky "lepší" dopravce...

(Příspěvek byl editován uživatelem Tučňák.)
Sobota, 30. září 2017 - 10:53:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3371
Registrován: 8-2010
Sirka:
"co jsem viděl, tak drtivá většina vozů měla označovač vepředu. Pokud ho nemá, očekávám jízdu zdarma, ale to nebylo vyzkoušeno v praxi. K dalšímu dotazu - řidič jednotlivou jízdenku PID prodat umí (nebo měl by umět), ale jen pro jízdu po Kladně se to nevyplatí."

Děkuji za info, vůz kterým jsem jel žádný označovač neměl proto jsem se zde zeptal. Jednotlivá PID jízdenka se sice po Kladně nevyplatí, ale při přestupu na vlak směr Praha už ano [wink]
Praha-Ruzyně, Olomouc
Sobota, 30. září 2017 - 15:52:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 182
Registrován: 9-2007
almužny forever 1:
"
Výpadky Aboutů sem neviděl žádné - tím ovšem netvrdím že se to neděje."
Je zajímavé, že nejezdící spoje u Arrivy zaznamenáš bezprostředně. About Me měli docela krizi na jaře, pak byl klid a teď se to zase asi vrací. Zajímavější ovšem bude nejbližší pondělí, to už totiž odejdou řidiči z Arrivy Morava a zároveň nemůže donekonečna vydržet ježdění subdodávkami zadarmo. Očekávám že některé z dočasných subdodávek se stanou dočasně trvalými, ostatně částečně v tom smyslu bylo i vyjádření na FB Ropidu. Zároveň (pro pana kolegu Nesni, č.1569) je tamtéž čerstvá odpověď na dotaz k automatu. Přesně to vystihuje rozdíl mezi šototeorií a praxí, realita je často složitější než výkřiky šotoušů.
"Kdo Bakcha příliš velebí, pocítí to ráno na lebi. Pročež mudřec napomíná syna: střez se hochu, zlá jest kocovina!"
almužny forever 1
Neděle, 01. října 2017 - 07:55:29  
Neregistrovaný host
92.62.225.177
Je zajímavé, že nejezdící spoje u Arrivy zaznamenáš bezprostředně.

Je to tím že u nich mám pořád v podvědomí linku 293 která už dávno neexistuje.Řešení krize zapůjčkou moravských řidičů jsem asi před měsícem přirovnal k půjčce peněz před výplatou - systémově to nevyřeší nic. ČSAD Kladno jen tahalo čas, s tím že než odjedou dotyční zpět na Moravu, podaří se jim sehnat nové lidi místní, nebo to nějak dopadne, což se "nečekaně" nepovedlo.
Jaký lze očekávat další vývoj nejen na kladensku ale v celé PID? Výpadky spojů a celých pořadí budou zřejmě brané jako naprostá běžnost a kolorit systému - zvyknou si dopravci, lidi i samotný Ropid. Aby to nešlo do extrému Ropid, začne nenápadně nějaké pořadí linek rušit, až možná dojde do frekvence JŘ u některých linek jako psího spojení na čukotce. Jiný vývoj lze asi stěží očekávat, a ve větší míře to nezachrání ani další periodicky vyvolaná ekonomická krize.
Tučňák
Neděle, 01. října 2017 - 10:23:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1994
Registrován: 6-2013
Zatím pořád posilují.[crazy]
Filip Drápal: "Nový JŘ si vyžádá asi 10 autobusů navíc. Linky zajistí Dopravní podnik, takže se nebudou opakovat výpadky, které nastaly po integraci Kladenska kvůli nedostatku řidičů" odkaz Připomíná mi to legendární Němcovo chlácholení v předvečer zatopení metra. Vždyť DP už taky mele z posledního...

(Příspěvek byl editován uživatelem Tučňák.)
ABCDEF
Neděle, 01. října 2017 - 13:02:41  
Neregistrovaný host
94.142.238.167
Sirka: "pak by řvali šotouši, že na dálkové cesty se používá městský autobus"

Při delší cestě chce pohodlně sedět hlavně běžný cestující, který obvykle nemá o typu vozu ani ponětí.

"úsek Podbaba - Roztoky má městský charakter, a cca od Roztok dál už skoro všichni své místo k sezení mají"

Jako teorie úžasné. Praxe trochu jiná. Člověk, který třeba dělá na Pankráci, odejde z práce 16:25 aby bez nervů stihnul autobus domů. Jede vestoje jedním metrem, vestoje druhým metrem, vystojí frontu na Dejvické, postojí do Roztok, v 17:18 si na 8 minut sedá, vystoupí v Úholičkách a v 17:30 je doma. Pro teoretiky z Ropidu a cyniky z DPP vrchol dokonalosti moderní dopravy. Pro skutečné cestující nic moc, když cesta s přesuny a přestupy trvá hodinu a z toho si můžou sednout na 10 minut.

Ono je jaksi něco jiného, když příměstská linka s dobou jízdy 20 minut začíná v centru okresního města, a něco jiného když v Praze začíná u stanice metra, kam se většina lidí musí doplahočit ve špičce přetíženou MHD.
Lc_736__c_954
Neděle, 01. října 2017 - 18:52:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6112
Registrován: 6-2006
Na 322 je to dnes pestré...

Neděle, 01. října 2017 - 23:48:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16
Registrován: 2-2013
No to je ostuda, co přijede příště? Koňský povoz? Máme rok 2017 a na trasách do Prahy jezdí autobusy z muzea. To už není ani úsměvné ale smutné. Hlavně že se furt řeší, jestli má autobus správný nátěr ale takové věci jako zajištění kvalitního a komfortního cestování se neřeší.
Tučňák
Pondělí, 02. října 2017 - 10:57:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1996
Registrován: 6-2013
Řidič Mana píše ve FB skupině Miluju autobusy: "Tak jsem si odskočil z okruhů, lidi si mě fotí, nechápou, co to pro ně přijelo...[proud] Celkově hrůza, zlatej incoming."

Ve čtvrtek jela na 322 Iliada M expresu.
Pondělí, 02. října 2017 - 11:17:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11303
Registrován: 5-2004
Když jsem viděl ty nový SORy ve výbavě "socka co nejlevnějc" tak pokud do tý 734 s vysokejma sedačkama netáhne vyrezlejma dírama a pod tak to bude svezení hnedle pohodlnější...
Pondělí, 02. října 2017 - 11:39:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 183
Registrován: 9-2007
sid:
"No to je ostuda, co přijede příště? Koňský povoz? Máme rok 2017 a na trasách do Prahy jezdí autobusy z muzea. To už není ani úsměvné ale smutné. Hlavně že se furt řeší, jestli má autobus správný nátěr ale takové věci jako zajištění kvalitního a komfortního cestování se neřeší."
To je přesně to co celou dobu říkám - jede tříosa se kterou možná mnoho šotoušů ani nejeli, pro běžný cestující mezi Kladnem a Prahou to je jako zjevení z daleké budoucnosti, má to vymoženosti který ani v životě neviděli, a stejně se najde někdo kdo si bude stěžovat. To jsou ale šotouši - jede Karosa C734, tak vřískaj, jede LC936, vřískaj zase, jede luxusní MAN, vřískaj zase. Obyčejný člověk to neřeší, jede autobus na správný lince ve správnej čas, jedu. Že panu řidiči se to nelíbilo, to chápu, na dálkovou dopravu choděj šoféři právě proto že je nebaví stát na každý mezi, ale lid byl spokojen. Ukazuje se moje dávné tvrzení, že nemusí být autobus přehnaně nový a nemusí mít ani wifi ani usb nabíječky, ale hlavně že jede. Tehdy mě sice ani ve snu nenapadlo, že něco takového v okolí Prahy zažiju (byť tvrzení že je to horší než krize v Ústeckém kraji, je přehnaný), ale základ mého tvrzení je stejný a pořád platný.

A jen pro Petra Vlčka - do karosy netáhne, a souhlas, minimálně rozjezdy má lepší než plynosor.

(Příspěvek byl editován uživatelem Sirka.)
"Kdo Bakcha příliš velebí, pocítí to ráno na lebi. Pročež mudřec napomíná syna: střez se hochu, zlá jest kocovina!"
Pondělí, 02. října 2017 - 21:03:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4443
Registrován: 4-2003
Už nám do PIDu proniká i dopravce z Jižní Moravy - nebo převlečený BusLine?

Sirka:

Já bych řekl, že většina šotoušů je s tímto stavem naopak nadmíru spokojená, protože se díky tomu vyskytují zajímavé vozy a je co fotit. Ale otevřeně to chválit nebudou, protože pak by byli veřejně zostuzeni tou "vřískající" menšinou šotoušů, co se považují za dopravní odborníky a jsou skálopevně přesvědčeni, že sami by to zorganizovali líp.

Co se cestujících týče, máš pravdu v tom, že velká část z nich neřeší, čím jedou. Pěkný nový zájezďák může být vnímán i jako plus díky pohodlí, které nabízí. Ale jsou určité momenty, kdy se to malé plus rychle otočí ve velké mínus. Třeba nával v dopravní špičce - řidič dle předpisů nevezme do zájezďáku stojící cestující, ale nechá je na zastávce. Anebo předpisy poruší a vezme je, ale tím zase připraví krušné chvíle těm, co sedí dále od dveří a aby mohli vystoupit, musí se procpat ven skrze dav stojících. Dále určitě je problém s přepravou hůře pohyblivých cestujících. Suma sumárum, nedělal bych z provozu náhradních vozidel kdovíjakou tragédii, ale dlouhodobě chtěný stav to není...
Pondělí, 02. října 2017 - 22:38:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 38
Registrován: 8-2017
Jj, je pravda, že ocením slušné vozidlo jako má třeba Valenta, ale kdybych se měl rozhodnout, jestli jet v Karose z r. 1983 nebo nejet vůbec, dal bych rozhodně přednost té Karose :-).
Pajzák
Úterý, 03. října 2017 - 05:40:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1145
Registrován: 6-2015
BDSka je z Vysociny.:-) Ale jeden dopravce z Moravy by se na Kladensku objevit mel za dva tydny.
Úterý, 03. října 2017 - 09:34:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 367
Registrován: 9-2007
Web města Kladna: Stížnost na spolehlivost MHD Kladno i s odpovědí.

...Obnova vozového parku MHD, včetně sledování a přenosu dat je plánována do pololetí 2018. Protože jsme nechtěli dále posouvat spuštění termínu integrace či z něho vyjímat kladenskou městskou autobusovou dopravu, vstoupili všichni zúčastnění do projektu integrace k 26. 8. 2017 s vědomím, že MAD Kladno splňovat standardy PID zatím nebude, bude pouze částečně akceptovat její tarif.

To je hezké, že chystají dovybavit vozy sledovacím zařížením, ale jak chtějí vyřešit personalní podstav. [uhoh] [crazy]
OndraN
Úterý, 03. října 2017 - 10:40:33  
Neregistrovaný host
213.35.184.210
Netušíte, jestli se sankční ustanovení (k neodjetí spoje, zpoždění atd) ve smlouvě o závazku veřejné služby mezi Středočeským krajem, ROPIDEM a ČSAD MHD Kladno k integraci Kladenska do PID vztahují i na provoz kladenské MHD? Veřejně dostupné jsou jen smlouvy s Exprescar, POHLem a Lamerem, s ČSAD ne...
Úterý, 03. října 2017 - 16:55:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 425
Registrován: 2-2014
Na MHD Kladno se nevztahují
SWAGER
Lc_736__c_954
Úterý, 03. října 2017 - 17:35:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6113
Registrován: 6-2006
Pajzák:
"Ale jeden dopravce z Moravy by se na Kladensku objevit mel za dva tydny."
Že by retro v podobě sedmistovek vystřídalo retro v názvu subdodavatele ? [jidlo]
Úterý, 03. října 2017 - 18:24:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1495
Registrován: 12-2006
Jak chtějí vyřešit podstav? Asi takhle - odpověď ze stejného webu: Dobrý den,

k 1. 10. 2017 jsme skutečně chtěli spolu s dopravcem vrátit jízdní řády městské autobusové dopravy do stavu před prázdninami. Bohužel toto nám neschválil ROPID, jakožto organizátor pražské integrované dopravy s tím, že musí nejprve provést koordinaci námi navržených jízdních řádů s jízdními řády PID. Termín byl proto posunut o 14 dnů na 15. 10. 2017.
Úterý, 03. října 2017 - 18:47:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4243
Registrován: 12-2007
Jak chtějí koordinovat něco co nemá společný tarif? A kdo to bude dělat když hlavní koordinátor tama již nepracuje?
Ale na skvělej neřád 605 se těším ...
projížděč NAD
Úterý, 03. října 2017 - 19:20:58  
Neregistrovaný host
109.80.102.33
Ad "Gabuliatko" = 4243:
Jak chtějí koordinovat něco co nemá společný tarif?
Pro koordinaci jízdních řádů není přece právě tarif tím úplně nejpodstatnějším elementem - nehledě k tomu, že tarif PID snad v kladenské MHD v nějaké míře platí, ne?
Úterý, 03. října 2017 - 19:59:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 39
Registrován: 8-2017
Jeneč:
"k 1. 10. 2017 jsme skutečně chtěli spolu s dopravcem vrátit jízdní řády městské autobusové dopravy do stavu před prázdninami. "
Takže to bude zase jezdit v úterý a v březnu?
Úterý, 03. října 2017 - 21:57:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4244
Registrován: 12-2007
tarif PID snad v kladenské MHD v nějaké míře platí, ne?
Papírově snad ano, prakticky na MHD vícepásmový lístek koupit nede a označit taky často ne.
Docent: 3 snad zůstane na svym, 1,5 a 6 asi bude oškubána.
Nějak ale nechápu proč to Ropid prodlužuje, bud bude koordinace nebo budou oběhy co ušetří řidiče. Obojí se mi moc nezdá že by šlo udělat.
Středa, 04. října 2017 - 06:36:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1216
Registrován: 6-2008
Tak Barcal už nesídlí v Unhošti? Včera odpoledne z busu viděn na place v Unhošti jen jeden bus ( buď to byla bílá FR1 nebo Iliade ) a po ostatních ani památky...
Tučňák
Středa, 04. října 2017 - 07:18:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2000
Registrován: 6-2013
Podle Živnostenského rejstříku se z Unhoště už v roce 2010 přestěhoval do Hostouně, Na Pohoří 175. To je ale asi jen administrativní adresa.
Strýc Google pak hlásí i Dolany 86.

(Příspěvek byl editován uživatelem Tučňák.)
Středa, 04. října 2017 - 09:17:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1217
Registrován: 6-2008
Tučňák: Tak to spíš ty Dolany. Houstoň to je fakt jen administrativní adresa.
Dík [ok]
projížděč NAD
Středa, 04. října 2017 - 11:42:41  
Neregistrovaný host
109.80.102.33
Ad "Gabuliatko" = 4244:
Papírově snad ano, prakticky na MHD vícepásmový lístek koupit nede a označit taky často ne.
Ale ani to přece neznamená, že by nemohly (= neměly) být zkoordinovány JÍZDNÍ ŘÁDY tak, aby (místní) DOPRAVA PO MĚSTĚ KLADNU fungovala spolehlivěji než teď a zároveň i aspoň trochu smysluplně - myslím, že ve vyjádření města Kladna, které citoval "Jeneč" ve svém příspěvku č. 1495, je to napsáno docela jasně, jednoznačně a pochopitelně (cituji): "... Bohužel toto nám neschválil ROPID, jakožto organizátor pražské integrované dopravy s tím, že musí nejprve provést koordinaci námi navržených jízdních řádů s jízdními řády PID. ..." - bylo by přece například špatně, kdyby po stejné trase jely současně autobusy linek PID i MHD a pak dlouho nic, nebo kdyby nefungovaly požadované přípoje mezi "napájecími" spoji MHD a linkami PID.
Nějak ale nechápu proč to Ropid prodlužuje, bud bude koordinace nebo budou oběhy co ušetří řidiče. Obojí se mi moc nezdá že by šlo udělat.
Proč ta kontrola a porovnání jízdních řádů má ROPIDu trvat tak dlouho, tomu nerozumím také: asi je za tím ještě (i) něco jiného a "koordinace" jízdních řádů je spíše jen formálním zdůvodněním odkladu plnění požadavku - ale o možných dalších či skutečně pravých důvodech toho odkladu raději spekulovat nechci. Je však také třeba brát v úvahu, že existují nějaké předepsané termíny pro včasné zveřejňování změn jízdních řádů, a i samotná "fyzická" (technická) příprava těch změn také spotřebuje nějakou "technologickou dobu".
almužny forever 1
Středa, 04. října 2017 - 17:46:56  
Neregistrovaný host
92.62.225.177
Podle Živnostenského rejstříku se z Unhoště už v roce 2010 přestěhoval do Hostouně, Na Pohoří 175. To je ale asi jen administrativní adresa.

V Hostouni Barcalové skutečně bydlí provozovnu měli/májí v Unhošti.

pro zajímavost pozorované subdodávky pro Arrivu evidované tento týden :

BEA 13-37 - 323
4AH 5045 -322
6AK 9207 - 358
4L0 2947 - 326/626

A ještě postřeh z provozu na Velekravíně - špička PD
300 odjezd dle JŘ xx:20
přistavení xx:18.
skutečný odjezd xx:31

399 odjezd xx:25
přistavení xx: 20
skutečný odjezd xx:25

.. zřejmě ti zbylí mentálové pracující ještě pořád pro DeBily company neumí ani přistavit včas, natož pak rychle plynule odbavovat. Ale co se divím ryba páchne od hlavy. Za to driveři od Vrakocaru to zvládají na výbornou a docela elegantně - [ok]
Středa, 04. října 2017 - 18:49:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 40
Registrován: 8-2017

Vypatlaná hovada na lince 620, zvyklá žít ve chlévě...
Středa, 04. října 2017 - 19:35:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4245
Registrován: 12-2007
almužny: ad 300, zkoušel jste si někdy hrát s Telmaxem? Jeho rychlost je přímo kosmická.
almužny forever 1
Středa, 04. října 2017 - 20:08:24  
Neregistrovaný host
92.62.225.177
Gabuliatko: Jistě, stejně tak i s USV24 ale člověk musí mít ruce - né pazoury, + chuť dělat svojí práci rychle a kvalitně - imho vrakocar má už a pouze také jen telmaxy, přesto je jejich řidič(i) schopen(i) odbavit za pět minut to co dotyčný matlal Arriva dělá přes deset. Ta kb čorka jela tak na sedačky, stejně jako carosa vrakocaru jenže tu řídil profesionál [kiss]
Vůbec nějak moc "pražských" čsáďáků se po integraci z linky na prahu vypařili, a nahradili je neznámé xichty zřejmě z rekvalifikace jakožto produkt personální politiky DéBility kumpeny.