Diskuse » Archiv 2017 » Autobusy a trolejbusy » Doprava ve středních Čechách » Archiv diskuse Doprava ve středních Čechách do 05. 04. 2017 předcházející | další

Archiv diskuse Doprava ve středních Čechách do 05. 04. 2017

dolů
   autor příspěvek
djst
Sobota, 04. března 2017 - 07:09:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 622
Registrován: 8-2014
Dovolím si vložit odkaz na mou hádanku i sem:
http://www.k-report.net/presmerovani/?prispevek=3710421
pokud mi chcete poslat mail, klikněte zde
M.
Sobota, 04. března 2017 - 09:36:33  
Neregistrovaný host
185.14.233.243
číslovač: Už jsem chtěl reagovat na věcné úrovni, ale pak teprve jsem si všimnul autora... Vlákno jste změnil, ale je to další kolo antiPIDové propagandy, další ukázka naprostého ignorování všech pozitiv (a že jich není málo) a naopak účelového zdesateronásobení několika negativ.
Věta "PID i se všemi digitálními orientacemi, hlásiči a označovači je z hlediska kvality hluboký podstandard, spíš bych řekl úplný propadák" je v situaci, kdy PID sice není nejlepší IDS v ČR, ale doprava na jeho území je na výrazně lepší úrovni než ve značné části republiky včetně neintegrovaných oblastí Středočeského kraje, důkazem velmi pokřiveného vnímání reality. Anebo pokud přijmeme Vaše hodnocení, že PID je propadák, pak co je ve tedy VHD ve značné části republiky? Totální dno? Sabotáž? A kdo za ní je? Ruští hackeři? Agenti imperialismu? Jan Tleskač?

Celkem chápu lidi, co zaplavují internet svými útoky na nadnárodní instituce, tajné služby, židozednáři ovládané banky nebo uprchlíky a za tím účelem si vymýšlejí vlastní fakta, která by to potvrzovala - tedy ne, že bych je chápal, ale neudivují mě. Ale že má někdo potřebu si takového nepřítele udělat z celkem bezproblémového a dobře fungujícího integrovaného dopravního systému a upravovat si realitu s podobnou vervou a podobnou mírou ignorování skutečnosti, a tapetovat s tím K-report, to mě teda baví.
číslovač
Sobota, 04. března 2017 - 10:32:46  
Neregistrovaný host
94.142.238.167
M.: Skoro bych se vsadil, že jste obyvatel satelitní vesnice kousek za Prahou, který nechce a nedokáže pochopit, jak nízký standard skutečné kvality má PID pro cesty na 30, 40, 50, 60 a více kilometrů.

PID je dost dobrý pro obsluhu okresů Praha-západ a Praha-východ. Tam, kde je elektrifikovaná dvoukolejná trať, tak ještě o kousíček dál. Pro obsluhu spojení z širšího okolí to ale skutečně je hluboký podstandard.

Ropid skoro všechno podřizuje potřebám hlavního města a okresů Praha-západ a Praha-východ. Neumí a nechce pochopit specifika a požadavky na denní dojíždění z širšího regionu.
M.
Sobota, 04. března 2017 - 11:15:56  
Neregistrovaný host
185.14.233.243
číslovač: Zase, úplně pokřivené vnímání reality.
Ano, PID je skvělý pro dopravu z okolí Prahy do města, pro což byl také původně vytvořen. PID je docela dobrý pro místní dopravu i dál od Prahy, kde zpravidla přináší značná zlepšení oproti stavu před integrací, ale zase naráží na nevhodný tarif, který je konstruován především pro radiální cesty do Prahy. PID je docela dobrý pro dojíždění z největších měst kraje do Prahy (tarifně i spojením - z Benešova, Nymburka a Poděbrad budou v souvislosti s jejich zapojením do systému integrovaný i rychlíky, z Mělníka je zachován rychlík autobusový, z dosud neintegrovaných měst typu Mladé Boleslavi by to tak mělo být taky; jsou ale výjimky, typu Beroun a Kralupy, kde zatím integrace rychlíkového spojení chybí, proto je PID zatím jen "docela dobrý", nikoli "skvělý").
Problémem je samozřejmě dojíždění na velkou vzdálenost z městečka či vesnice do Prahy nebo z jednoho koute kraje na druhý. Jenže to je problém KDEKOLI. Veřejná doprava musí být kompromisem mezi uživatelskou přívětivostí a ekonomickou udržitelností, a k tomu prostě nepatří rychlík odkudkoli kamkoli. Uhlířské Janovice, Kouřim nebo Zásmuky prostě neuživí zvlášť rychlíkovou linku do Prahy a zvlášť zastávkovou linku do Kostelce, tak se holt musí jezdit do Prahy zastávkově.
Podívejte se na spojení z Opočna a Dobrušky do Hradce Králové, většinu spojů tvoří vymeták, který cestou kličkuje, aby obsloužil všechny vesničky poblíž trasy (linka IREDO 111) - přímý rychlíkový spoj byl při integraci redukován na minimum, druhá rychlíková linka dokonce úplně zanikla. Kolikrát si mi už místní stěžovali, že je to o nervy s tím jezdit, kolik je to stojí času... Jenže zase uznávají, že to jezdí pravidelně, mnohem častěji, i o víkendu, a že si dokonce můžou zajet do Hradce třeba po práci do divadla či kina a - světe div se - dostanou se pak domů, zatímco dřív jezdil poslední spoj v sedm večer. A další věc, kterou je toto nepohodlí kompenzováno, je fakt, že v Dobrušce jsou garantovány přestupy mezi linkami do různých směrů, což rozhodně nebývalo. O ceně ani nemluvím. To je prostě princip integrované dopravy v kostce - síťový přístup se vyplácí.
A takových případů bych mohl uvést - z Ústeckého kraje, dokonce i z Německa, atd. Je to standardní přístup kvalitního integrovaného dopravního systému, a jeho pozitiva výrazně převažují nad negativy.
Takže já bych zase řekl, že mluvíte jako člověk z vesnice v 6. pásmu, který se nemůže smířit s tím, že do Prahy jede hodinu a půl. Problém je ale v tom, že si vysnil, že za to může PID, protože v jiném systému by taková vesnice měla speciální rychlík bez zastávky do Prahy. Ale nic takového není pravda.
MartinNovak
Sobota, 04. března 2017 - 14:08:00  
Neregistrovaný host
46.135.3.24
Myslím si, že o tom jak je PID kvalitní systém hovoří nárust počtu cestujících prakticky na všech linkách oproti stavu před PID. Kralupy rychlíkovou linku na Prahu mají - R20 a R44. Neměl jste namysli Kolín, nebo Kutnou Horu? Ty by to potřebovali jako sůl. 381 z Kutné Hory je opravdu pro fajnšmekry [wink].
Ale věřím, že postupující integrace zajistí rychlíkové spoje i této oblasti. Jinak neví někdo znalý situace jak to vypadá s integrací spěšných vlaků Praha-Benešov, které provozuje Arriva? S první vlnou Benešovska je ticho po pěšině...
Sobota, 04. března 2017 - 15:34:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 622
Registrován: 4-2004
Řekl bych, že integrace spěšných vlaků Arrivy je problém Středočeského kraje, který tyto vlaky nechce objednat a hlavně zaplatit rozdíl v nákladech při uznávání jízdenek dle tarifu PID. Jinak pokud by k integraci došlo tak by kapacita v současnosti provozovaných jednotek nejspíš nestačila a na zdvojování zatím nejsou další jednotky k dispozici.

(Příspěvek byl editován uživatelem Kulík.)
Jeho kočičí jasnost si mne dokonale ochočila...
MartinNovak
Sobota, 04. března 2017 - 16:03:51  
Neregistrovaný host
46.135.3.24
Potom je ale zajímavé, že Středočeskému kraji nevadí částečné odsávání cestujících touto linkou z dotovaných linek. Asi jako by po integraci Kladna pořád zůstával např. Lamer mimo PID a cenou jízdného by dotované linky PID podsekával.
Sobota, 04. března 2017 - 20:32:56  
Neregistrovaný host
109.81.211.127
Ahoj, měl bych na Vás dotaz, budu se stěhovat do Berouna a zajímalo by mě jak obsazené a jestli přijíždí autobusy do Prahy ráno přesně? Jezdil bych nejspíš spojen 6:29 Beroun sídliště a rád bych si sednul a na Nové Vítkovice přijel tak nějak akorát, je to reálné:-)? Díky za odpovědi... Případně nevíte, jestli Laserová Králův Dvůr přijímá řidiče-brigadniky?
Neděle, 05. března 2017 - 00:06:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10502
Registrován: 4-2006
No z Berouna do Vítkovic asi jezdit nebudeš.
Předpokládám překlep na Butovice
pyrotechnik:uvidíte-li m? utíkat,snažte se m? p?edb?hnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních ?echách a nejen tam
djst
Neděle, 05. března 2017 - 07:29:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 623
Registrován: 8-2014
James777: Ranní busy na Prahu jezdí vcelku včas, resp. v Praze jsou včas. Jakmile se ale stane na D5 nějaká nehoda, tak to buď bus objíždí po starý nebo uvázne v koloně. To pak jde zpoždění do desítek minut, někdy až hodin (stará je zacpaná těmi, co objíždí dálnici a trio nesynchronizovaných semaforů mezi Plzeňkou a Kauflandem tomu ještě pomáhá). To se stává tak pětkrát za rok.

Navíc bude letos probíhat oprava vozovky Plzeňské ulice, pokud vím, tak v úseku Košťálkova - Kollárova. To se na busech určitě taky podepíše, nevím, nebudou-li odkloněny "horem", tzn. přes zastávku Velké sídliště.

V C19 v 6:29 si asi nesednete, ale v 6:30 jede ještě C40 (jede tou samou trasou, rozdílná jízdní doba je nesmysl), tam byste mohl být úspěšnější. To chce vyzkoušet.
pokud mi chcete poslat mail, klikněte zde
číslovač
Neděle, 05. března 2017 - 11:54:48  
Neregistrovaný host
94.142.238.167
MartinNovak: Rostoucí čísla PIDu vznikají těmito zásadními vlivy:

1) Objektivně se zvyšující poptávka po cestování do Prahy. Například tím že v satelitech Prahy dospívají děti které začaly jezdit do škol vyššího stupně, manželky šly po mateřské do práce atd. Navíc, satelity stále ještě rostou, i když už daleko pomaleji než před lety.

2) Cena integrované předplatní jízdenky. Cena kombinovaného předplatného pro Prahu a vnější pásma se dá označit jako dumpingová, zdvořileji jako politicky stanovená motivační cena. Platy v Praze jsou sice v průměru větší než jinde v ČR, ale ve srovnání s Evropou stále jde o nízké platy. O peníze tedy jde v první řadě, o levné cestování je velký zájem stejně jako o levné potraviny.

3) Největší poptávka směrem do Prahy je z bezprostředního spádového okolí Prahy, zjednodušeně řečeno z okresů Praha-západ a Praha-východ. V těchto případech jde o relativně krátké vzdálenosti, při kterých největší roli hraje interval, počet spojů a rozsah provozu. Když pominu některé "detaily", tak z pohledu blízkých satelitů Prahy je systém PID kvalitní.

4) Kouzlení s čísly. Integrace do PIDu obyvkle vzniká zásadním překopáním linek. Například při integraci Neratovic a Mělníka byly zrušeny linky MHD obsluhující Březiněves, významná část spojů z Baště nyní nejede až do Prahy atd. Lidi z Líbeznice a Březiněvse tak začali používat linky Praha-Neratovice a Praha-Mělník, kterým se dřív kvůli jinému tarifu vyhýbali. Je proto nekorektní hodnotit nárůst jako kvalitu integrace, když je zčásti daný zrušením paralelních linek a tím větším vytížením ostatních linek, a zčásti vznikl výrazně nižší cenou jízdného a možností předplatného.

Nic z výše uvedeného nemění nic na tom, že pro delší cestování autobusem je PID nejméně kvalitní integrovaný systém v ČR. O něco lepší je to ve směrech s dvoukolejnými elektrifikovanými tratěmi. Naopak nejhorší je to z odlehlých oblastí mimo směr rychlé železnice.

Dojíždění do Prahy je poměrně masivní i z relativně odlehlých a vzdálených oblastí středních Čech. V normálním systému by ze spádových měst a městeček kraje (pokud tam není dostatečně rychlý integrovaný vlak) jezdily do Prahy celodenní páteřní, podle konkrétních okolností rychlíkové, nebo častěji pásmově zastavující linky. A to v případě významnějších lokálních uzlů celodenně a celotýdenně. Zejména pásmově zastavující linky jsou docela slušným kompromisem mezi náklady objednatele a užitkem pro cestující, protože souběh se zastávkovými linkami je jen v nejvytíženějším úseku, kde zároveň má největší časový efekt projíždění zastávek nebo jízda rychlejší trasou.

Středočeský kraj vydává na dopravu poměrně dost peněz. Například několikrát se navýšily peníze na železnici, a to i ve směrech, kde není příliš velká poptávka. Zároveň kraj klidně přihlíží k tomu, jak Ropid s každou integrací snižuje rychlost a likviduje i minimální komfort na páteřních autobusových linkách. Přitom jde o evidentní neplnění jednoho z cílů integrace, kterým má být konkurenceschopné spojení. Fakticky jsou delší autobusové linky konkurenceschopné převážně jen cenou, ale často s nižší kvalitou než před integrací. Platí totiž, že čím delší cesta, tím menší roli hraje interval a nabývá na významu jízdní doba. Jízda v sedě by měla být u delších pravidelných cest naprostou samozřejmostí, stání by mělo být jen výjimečné.

V průběhu let se u velkého počtu linek ze vzdálenějších oblastí středočeského kraje vyvinul pásmový systém zastavování, kdy linka ve výchozím městě začíná jako plně nebo převážně zastávková, ale cca 10-20 km dlouhé pásmo u Prahy projíždí. To je v souladu se strukturou poptávky, jinak by byla buď u Prahy přetížená, nebo dál od Prahy nevytížená. Když Ropid při integraci (až na několik málo výjimek) unifikuje souběžné linky do jediné plně zastávkové, a vrací na delší linky zastávky a závleky u Prahy nebo v Praze, které byly před lety zrušeny, tak se jedná o zpátečnitví a diletantství. Taky se to dá označit jako zneužívání delších linek pro obsluhu okrajů Prahy a bezprostředního příměsta.
Neděle, 05. března 2017 - 16:05:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 120
Registrován: 2-2015
Tak ode dneška dochází k několika změnám v PID, zejména:

312 – posílení provozu do Tuchoměřic – ranní špička – interval 10 minut, odpolední špička – interval 20 minut
386 – nová autobusová linka v trase ZLIČÍN – Hostivice,,K Dálnici – Hostivice,,Průmyslová – Hostivice,Nouzov – Hostivice – Hostivice,Jeneček – HOSTIVICE,,VE VILKÁCH
416 – prodloužení z Líbeznic do Hovorčovic namísto 417, nově polookružní trasa
417 – spoje jedoucí v úseku Líbeznice – Hovorčovice jsou z Líbeznic převedeny přes Bašť do Baštěku, kde jsou ukončeny (spojení Líbeznice – Hovorčovice je nahrazeno změnou trasy linky 416)

Více zde: http://www.tram-bus.cz/mhd-praha/prazska-integrovana-doprava/trva le-zmeny/trvale-zmeny-2017/zmeny-v-breznu-2017/
Denně aktualizované stránky o dění ve veřejné dopravě v Praze a ve středních Čechách.
TRAM-BUS.CZ
Pondělí, 06. března 2017 - 00:24:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 121
Registrován: 2-2015
Integrace Kladenska do PID

Vydali jsme první známé informace ke Kladensku. Pokud by měl někdo něco k doplnění, tak nám prosím napiště. Díky

http://www.tram-bus.cz/stredni-cechy/integrace-do-pid/integrace-k ladenska/
Denně aktualizované stránky o dění ve veřejné dopravě v Praze a ve středních Čechách.
TRAM-BUS.CZ
M.
Pondělí, 06. března 2017 - 07:50:47  
Neregistrovaný host
185.14.233.243
číslovač: pro delší cestování autobusem je PID nejméně kvalitní integrovaný systém v ČR
Zcela neobhajitelné tvrzení v naprostém rozporu s fakty. Někdo tomu říká "alternativní fakt", my konzervativní tomu říkáme "lež".
Reagoval bych na Váš příspěvek rozebíráním jednoho nesprávného tvrzení po druhém a dokazování jejich pomýlenosti, ale protože jsem to už ve Vašem případě vícekrát zkoušel a nevedlo to k ničemu, ušetřím si práci.
číslovač
Pondělí, 06. března 2017 - 08:12:32  
Neregistrovaný host
94.142.238.167
M.: Směle se pusťte do "rozebírání jednoho nesprávného tvrzení po druhém a dokazování jejich pomýlenosti". Myslím, že nejenom mě by zajímalo, jak chcete moje jednotlivá tvrzení vyvrátit. [lol]

Úplně nejvíc by to asi chtělo vyvrátit moje (podle Vás naprosto pomýlené) tvrzení, že Ropid při integraci (až na několik málo výjimek) unifikuje souběžné linky do jediné plně zastávkové, a vrací na delší linky zastávky a závleky u Prahy nebo v Praze, které byly (na dané lince) před lety zrušeny nebo byly před integrací projížděny) [rofl]
číslovač
Pondělí, 06. března 2017 - 08:22:26  
Neregistrovaný host
94.142.238.167
... můžete s vyvracením mého předchozího lživého tvrzení začít třeba u veleúspěšné integrace Praha-Mělník, nejlépe konkrétně u ještě veleúspěšnější linky Praha-Naratovice [lol]
kde nárůst ropidích počtů v těchto dvou linkách vůbec ale vůbec není způsoben redukcí souběžných spojů Praha-Březiněves-Líbeznice [lol] a už vůbec ne zásadním poklesem jízdného a předplatného na podnákladovou úroveň, [lol] a kde je nárůst těchto ropidích počtů zcela jistě způsoben výhradně kvalitními rychlými a komfortními spoji, hlavně do Neratovic [biggrin][biggrin]
Pondělí, 06. března 2017 - 08:25:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 957
Registrován: 5-2007
my konzervativní tomu říkáme "lež".

Já se považuju taky za konzervativního, a právě proto bych se do rozebírání nebo dokazování výroků číslovače raději nepouštěl [wink].
M.
Pondělí, 06. března 2017 - 10:23:54  
Neregistrovaný host
185.14.233.243
číslovač: Celkem oblíbená taktika trollů na tomto fóru je, že když jim někdo dokáže jejich nepravdu a nevědí kudy kam, tak chvíli počkají a pak začnou zase od začátku nebo se přesunou do jiného vlákna. Vy možná nejste troll, ale udělal jste přesně totéž. Copak jsem už mnohé nevyvrátil před nedávnem v Optimalizaci (s řadou příkladů z praxe)? Copak jste nebyl pod palbou vícera uživatelů za Vaše scestná tvrzení o Neratovicku už dříve? Copak jsem už samo tvrzení, že "PID je pro určitý typ dojíždění nejhorší v ČR", nevyvrátil o pár příspěvků v tomto vláknu výše dovozením, že tím neduhem, za který PID tak zlořečíte, trpí v zásadě všechny IDS nejen v ČR (s praktickým příkladem - a mohu uvést mnohé další)? Ale protože jste zatím ani v jednom případě neuznal žádnou chybu (a to jsem nebyl jediný, kdo Vám oponoval), místo toho jste se přesunul do méně sledovaného vlákna, tak soudím, že kopírovat sem starší vyvracení odjinud a argumentovat proti těm zbývajícím tvrzením, která jsem ještě podrobně nevyvracel, nemá příliš velký význam.

Jen prostě nemůžete čekat, že ty Vaše nesmysly budu nechávat bez odpovědi, i když to už nebude úplně diskuse.
Mohu jenom zopakovat, že Vaše příspěvky vůči PID jsou zcela stejného typu jako příspěvky útočící na všechny možné instituce a názorové skupiny v diskusi na Novinkách, kdy 1) nejprve je třeba nalézt nepřítele a přesvědčit sám sebe, že je neodvolatelně špatný, 2) teprve druhotně jsou vymýšlena a upravována fakta, aby podporovala bod 1. Pokud se kdykoli vyskytne fakt, který je s bodem 1 v rozporu, je třeba jej překroutit v opak, popřít, ignorovat nebo jej pokládat za zcela nevýznamný v poměru s faktům z bodu 2. A přesně tohle děláte - na PID útočíte víc a víc a Vaše tvrzení o jeho substanciální špatnosti jsou stále kategoričtější a absurdnější (brzo bude PID stát za ekonomickou krizí a posléze asi i uprchlickou vlnou), ale 1) jakmile je Vám představen výčet pozitiv, která PID má, jako kdyby vůbec neexistovala nebo byla naprosto nepodstatná, 2) jakmile je doloženo, že Vaše fakta nesedí, přejdete to mlčením, 3) jakmile je Vám naznačeno, že kromě PID mají podobném problém i kdekoli jinde, a že ve srovnání s tím, co bylo na tomtéž území před PIDem, vítězí současný stav na celé čáře, začínáte argumentovat ad hominem. To je stručný přehled dosavadního průběhu diskuse s Vámi, a proto v ní již nevidím smysl.
číslovač
Pondělí, 06. března 2017 - 10:51:11  
Neregistrovaný host
94.142.238.167
To, že se dá něco hodnotit z více pohledů, kdy z některého pohledu hodnocený systém vyjde dobře, a z jiného zase špatně, je zřejmě paradox který zřejmě někteří nedokážou pochopit. Někdo zřejmě musí být buď na pólu "hurá", nebo na pólu "fuj".
MartinNovak
Pondělí, 06. března 2017 - 14:21:24  
Neregistrovaný host
188.95.127.236
Tak za uprchlickou krizí samozřejmě PID stojí. Uprchlíci z Afriky přicházejí do Evropy hlavně kvůli fungující veřejné dopravě, což je pro ně opravdu jak z jiného světa. Označené autobusy, hlášení zastávek, bazbariérovost, jízdní řád...co teprve, až zjistí kolik volných míst řidičů zde je...kolik přížitostí k uplatnění a za jak skvělých platových podmínek. No a takový řidič co zvládne rush hour v Lagosu, pro to toho je to samé v Praze banalita...[proud]
číslovač
Pondělí, 06. března 2017 - 15:31:20  
Neregistrovaný host
94.142.238.167
Docela si představuju, jak člověk který dojíždí denně ráno hodinu, odpoledne hodinu, ocení bazbariérovost a každou minutu nebo dvě hlášení zastávek ...
Ty stovky a tisíce lidí co dojíždějí denně do Prahy z větších dálek, se nějak vytratily jak z úvah politiků, tak z úvah objednatelů a organizátorů dopravy. Integrovaná doprava na větší vzdálenosti holt je pro důchodce, maminy s kočárky a nezaměstnané co mají fůru času. A možná i pro ty uprchlíky.
MartinNovak
Pondělí, 06. března 2017 - 22:38:23  
Neregistrovaný host
78.45.72.3
[crazy]
vy tomu asi fakt věříte...
číslovač
Úterý, 07. března 2017 - 09:33:06  
Neregistrovaný host
94.142.238.167
Každý "integrační dobroser" by si měl na vlastní kůži vyzkoušet, jak se denně dojíždí spoji před integrací a následně jak se dojíždí spoji po integraci. Asi by leckterý "integrační fanatik" trochu změnil názor, kdyby tak musel jezdit dlouho.
Víc asi nemá smysl psát. (Pokud přijde nějaká odpověď, tak čekám posměšné nebo pohoršené výkřiky lidí, kteří denně dojížděli vždycky jen MHD v rámci města, nebo nanejvýš z třetí vesnice za Prahou, a kteří vědí všechno aniž by věděli která bije.)
Úterý, 07. března 2017 - 09:48:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1138
Registrován: 6-2002
Já osobně každodenně dojíždím Zapadlá p..l - Mělník - Praha a jsem v celku spokojen. Podle cíle v Praze si v Mělníku vybírám autobus, nebo vlak. Nabídka spojů je dostatečná (nikdy se mi nestalo, že bych stál), rychlost je ucházející a to i pokud použiji přímý Sp do ME-Praha. A měsíční náklady na dopravu se mi díky PID zmenšily téměř na polovinu. Já jsem spokojen.
Existuje teorie, která tvrdí, že kdyby jednou někdo přišel na to, k čemu vesmír je a proč tu je, vesmír by okamžitě zmizel a jeho místo by zaujalo něco ještě mnohem bizardnějšího a nevysvětlitelnějšího.

Existuje jiná teorie, která tvrdí, že už se stalo.
tomrobek
Úterý, 07. března 2017 - 10:26:58  
Neregistrovaný host
37.48.62.110
Zdravím,

číslovač: které linky konkrétně myslíte?Vždyť autobusová doprava PID,žâdné velké nevlakové cíle zatím neobsluhuje.Nebo se snad dá dostat autobusem PID do Ml.Boleslavi,Příbrami či Slaného?Vždyť vzdálenější integrace se teprve rozjíždí.I např.kritizované Sedlčany si zastávkovou linkou úplně jasně polepšily (počet spojů+rozložení celodenně a celotýdně).A dočkají se i rychlíku,až se bude integrovat oblast za Sedlčany zcela určitě vznikne linka Praha-Sedlčany(rychlík) a dále jako zastávkový směr např.Kamýk nebo Petrovice.Ale teď by jaksi postrádal smysl,když oblast za Sedlčany integrována není a spoje SID by nemají návaznosti.Stejně jako je logické,že 349 bude protažena např.na Mšensko,slánský rychlík na Zlonice a Vraný,rychlík na Ml.Boleslav dále na Mnichovo Hradiště a příbramský na Rožmitál.A při integraci na Příbram určitě dojde i na rychlejší Dobříš.
Pak jsou tu samozřejmě pomalé linky 38X na Kutnou Horu,Chocerady,Uh.Janovice či Sázavu.Ale ty jsou primárně určeny pro cestující z obcí na trase,aby i Ti měli možnost dostat se až do Prahy,vzhledem k možnostem pracovních příležitostí v okolí jejich obcí.A navíc z městeček na konci jejich tras je možnost vlakového spojení.A tam si myslím,že je mnohem větší problém s cestami na delší vzdálenost díky neexistenci Sp vlaků než u autobusů.

Celý systém dooravy v kraji pod taktovkou Ropidu se teprve tvoří a integruje se po částech,proto bych si nyní nedovolil to kritizovat,když zatím nevíme jak Ropid přistoupí k integraci opravdu vzdálených míst v kraji.Náznak tu sice je a to spojení Neveklov-Jílové-Praha,kdy většina neveklovských spojů pokračuje z Jílového jako rychlík na Prahu a opačně.A stejným systémem se podle mne půjde i v dalších oblastech jak jsem psal výše.Teprve až ne,tak je oprávněné Ropid kritizovat za prznění dopravy dále do regionu.Toť můj názor.

Jinak dojíždím denně z obce mezi Mělníkem a Kralupy do Libčic,čili od nás busem do Kralup a tam přestup na vlak.Před PID to nešlo neboť vlaky nenavazovaly na autobusy a spojů bylo cca.o 30% méně.Co se týče kvality,tam je to na straně dopravce a ne Ropidu
Středa, 08. března 2017 - 17:31:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1478
Registrován: 12-2007
tram-bus: A proč v rámci integrace Kladenska není také řešena integrace Unhošťska, lépe řečeno autobusů projíždějících Unhoští?
Čtvrtek, 09. března 2017 - 23:12:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 958
Registrován: 5-2007
tomrobek: A dočkají se i rychlíku,až se bude integrovat oblast za Sedlčany zcela určitě vznikne linka Praha-Sedlčany(rychlík) a dále jako zastávkový směr např.Kamýk nebo Petrovice.Ale teď by jaksi postrádal smysl,když oblast za Sedlčany integrována není a spoje SID by nemají návaznosti

Ale ale, asi nemáš k Sedlčanům dostatek informací. Vždyť už řadu let pokračují spoje Praha-Sedlčany dále do obcí za Sedlčany (Sedlec-Prčice, Milevsko a další), stejně jako v těchto obcích autobusy začínají a pokračují přes Sedlčany bez přestupu do Prahy.
Takže o současném "postrádání smyslu rychlíku" nemůže být řeč. Lidem ze vzdálenějších obcí (za Sedlčany) se významně zhorší cestování z hlediska jízdní doby a zajížďkou do Zbraslavi.
Jak bude vycházet jízdné nevím, to zatím nemohu komentovat. Snad se připravuje nějaký reklamní tisk, tak uvidíme.
tomrobek
Pátek, 10. března 2017 - 07:19:09  
Neregistrovaný host
109.81.209.4
Mazda-6: ale mám,myslím opravdu smysluplné spojení,třeba u Sedlece-Prčice nelze jet do Prahy,být 8 hodin v práci a pak zase zpět.U Milevska sice ano,ale ani tak to není žádná hitparáda.Záleží kam pak bude ten rychlík nasměrován za Sedlčany a samozřejmě k němu mít i přípoje ze směru kam přímo nepojede.Pokud JčK bude mít zájem může to být klidně Milevsko.Záleží na jednání a další vlně integrace.
Benešov
Sobota, 11. března 2017 - 05:40:43  
Neregistrovaný host
90.178.6.187
Jestli mohu dát pár získaných starších foteček,přímo od pánů řidičů z ČSAD BENEŠOV.Za což jim děkuji[happy].
SORka,z roku 1999 na Konopišti,ještě za ČSAD Invest
Benešov
Sobota, 11. března 2017 - 05:46:05  
Neregistrovaný host
90.178.6.187
Mariánovice rok 2006 Karosu už vytlačuje Mercedes.
Benešov
Sobota, 11. března 2017 - 05:47:51  
Neregistrovaný host
90.178.6.187
Nocovna Maršovice
Benešov
Sobota, 11. března 2017 - 05:51:40  
Neregistrovaný host
90.178.6.187
´´sluníčko´´ ČSAD BN v Rumunsku[fotic]

Tučňák
Sobota, 11. března 2017 - 12:43:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1870
Registrován: 6-2013
Benešov: Tak přece se našla fotka busu s pruhy ČSAD Invest [ok], jj, měly je i ty bílý sedmičky. [happy]
ČSAD Benešov: BNA 39-91, BNA 74-10, BNB 07-09 Milan Bado: 1001, 1002 ČSAD Polkost: 1613, 1617, 1640, 1626
DP Praha: 5835, 5952, 7083, 6776


Neděle, 12. března 2017 - 20:03:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 122
Registrován: 2-2015
Tak se nám pomalu blíží integrace, proto došlo na našich stránkách i k aktualizaci informací dle nově vydaných JŘ.

=> Integrace Kladenska http://www.tram-bus.cz/stredni-cechy/integrace-do-pid/integrace-k ladenska/
=> Integrace Nymburska http://www.tram-bus.cz/stredni-cechy/integrace-do-pid/integrace-n ymburska/
=> Integrace Sedlčanska http://www.tram-bus.cz/stredni-cechy/integrace-do-pid/integrace-k ninska-a-neveklovska/
=> Integrace Neveklovska http://www.tram-bus.cz/stredni-cechy/integrace-do-pid/integrace-k ninska-a-neveklovska/

Denně aktualizované stránky o dění ve veřejné dopravě v Praze a ve středních Čechách.
TRAM-BUS.CZ
Středa, 15. března 2017 - 12:23:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2855
Registrován: 12-2005
Proč je toto http://seznam-autobusu.cz/vuz/29526 evidováno na jako odstavené, když to dneska ráno jelo na lince Kolín - Kutná Hora a ten autobus potkávám skoro každý den v Kolíně?

Ani bych se nedivil, kdyby jezdilo i toto http://seznam-autobusu.cz/vuz/29632

Co jsem slyšel, tak pryč by měly jít začátkem dubna u OAD Karosy C934, po rozšíření PIDU nebudou splňovat parametry.
Středa, 15. března 2017 - 15:24:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 94
Registrován: 12-2015
švarc: Opraveno (ten vůz není už pojištěn), ten 3S6 7234 je v garážích ČSAP Nymburk bez SPZ, takže nejezdí. V současnosti jezdí u OAD 6 Karos C 934 (skoro všechny pravidelně), takže pokud se něco nového nekoupí, tak to bude jezdit i v dubnu, případně to akorát přesunou na nePID linky. Nicméně parametry si myslím stále splňovat budou (stáří) a BUSE panely či označovače je možné přidat (i ostatní vozy je dnes nemají, pokud nejsou v PIDu), nicméně asi se jim to už nevyplatí na tak krátkou dobu. K OAD mělo přijít 20 CNG vozů, ale asi z toho sešlo nebo se to zdrželo, jelikož zatím nedostali dotaci.
Středa, 15. března 2017 - 15:59:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2858
Registrován: 12-2005
mchour: Já jsem na to taky koukal, že není pojištěn, ale bylo mně to divné, protože vím, že ho docela často potkávám. A dneska se mi to potvrdilo.

Co jsem koukal na jízdní řády, tak by dokonce mělo být v nové oblasti 5 turnusů s garancí nízkopodlažního vozu - 1 na lince do Benátek, 1 do Seletic - ten je nízkopodlažní už nyní, pak 2 na lince do Peček - jeden vůz bude určitě z MND a pak ještě 1 turnus s ranní linkou Pečky - Poděbrady, pak přesun do Nymburka,pak nejspíš kola Čelákovice, do Kostomlátek a zpět do Peček.

Je tedy dost pravděpodobné, že přijdou 2 až 3 nízkopodlažní vozy. Očekávám, že s rozšířením PID bude potřeba o 1 až 2 vozy více.
Čtvrtek, 16. března 2017 - 14:00:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 95
Registrován: 12-2015
švarc: Také jsem se na to koukal. Kromě současných PID oběhů /28, /29, /30, /31, /32, /34 a /38, které projdou zásadní změnou, přibude oproti současnosti do PIDu minimálně 13 nových oběhů. Z těchto všech oběhů bude 6 nízkopodlažních (1x do Seletic; 1x do Kostomlat; 1x do Benátek; 2x do Peček; 1x do Čelákovic).
Tipuji, že na ty pečské oběhy půjdou vozy 8644, 8645 a 8646, co jezdí dnes na /32, /34 a /35; na té seletické bude jak říkáš ten současný a na těch zbývajících třech budou pravděpodobně vozy 8642 a 8643, stáhnuté z linky 398, kde se každý z nich střídá s dalšími 4 vysokými vozy, takže ani moc neplní to, co by měly + ten z městské MHD Nymburk.

(Příspěvek byl editován uživatelem mchour.)
Pátek, 17. března 2017 - 19:36:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 495
Registrován: 1-2007
To nám ta integrace pěkně začne:

http://pribramsky.denik.cz/zpravy_region/do-stavky-se-prpoji-i-ri dici-autobusu-na-pribramsku-20170317.html
Sobota, 18. března 2017 - 18:40:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1055
Registrován: 2-2012
Jen pro info - 5.4. 2017 proběhne průzkum na linkách PID 3xx a 4xx severovýchodně od Prahy [happy]
[masinka]753 301 [masinka] EDIT: Tak holka znova do služby [vypravci][ok]
Úterý, 21. března 2017 - 21:18:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 498
Registrován: 1-2007
Na stránkách ropidu už jsou JŘ po integraci Sedlčanska a Novoknínska
číslovač
Čtvrtek, 23. března 2017 - 19:45:17  
Neregistrovaný host
94.142.238.167
Sedlčany-Praha: Integrační dobroserové a jiní pošuci můžou slavit, gratuluju jim. [lame] Spokojení budou všichni kdo mají dost času a nervů na jízdu se 40 zastávkami a se závlekem na Zbraslav. Zájemci o přímou jízdu z Petrovic nebo Milevska si vychutnají okolo 60 zastávek. Obsluha periferní ulice na konci Zbraslavi má zásadně přednost před cestami z konce středočeského kraje, tak to ma byt, tak je to spravne, soudruzi.

V úseku Davle-Praha pojede navíc mimotaktová 314, spoje z Masečína "musí" končit v Štěchovicích, část spojů z Hradištka taky "musí" končit v Štěchovicích, ale sedlčanská linka nemůže být ze Štěchovic do Prahy zrychlená. Nejde to, protože PID je nejpokrokovější a nejpřehlednější dopravní systém na světě. [crazy]
číslovač
Čtvrtek, 23. března 2017 - 19:57:52  
Neregistrovaný host
94.142.238.167
Abych nezapoměl. Už se těším, jak bude za pár měsíců vydána tisková zpráva o nárůstu počtu cestujících v lince Praha-Sedlčany o desítky procent. Samozřejmě nebude třeba zveřejňovat, že se ten mohutný nárůst bude měřit v úseku Praha-Štěchovice. Nebude třeba zveřejňovat, že velký podíl na nárůstu budou mít důchodci kteří budou jezdit zadarmo. Zato bude třeba zveřejnit, že jde o obrovský úspěch integrace.
Kejvačka
Pátek, 24. března 2017 - 09:15:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1808
Registrován: 10-2004
Pro Sedlčany už jsou dodány dva linkové Krosveje LE, zatím stojící ve Vršovicích, viz seznam na http://seznam-autobusu.cz/seznam?trakce=autobus&iddopravce=89&vyr obce=Iveco&ntyp=Crossway&typ=Crossway+LE+LINE+12M
Karosa řady 700 - nejlepší autobus
Pajzák
Pátek, 24. března 2017 - 11:30:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 669
Registrován: 6-2015
Co to je za blbost, ty RZ?
Pátek, 24. března 2017 - 11:45:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10548
Registrován: 4-2006
nemá tam být 6AC?
pyrotechnik:uvidíte-li m? utíkat,snažte se m? p?edb?hnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních ?echách a nejen tam
Pavel2
Pátek, 24. března 2017 - 12:00:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14950
Registrován: 8-2002
8AC je pochopitelně nesmysl, když aktuální pražskej rekord je 6AC 9001...
Kejvačka
Pátek, 24. března 2017 - 13:36:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1809
Registrován: 10-2004
Jo, 6AC, opraveno.
Karosa řady 700 - nejlepší autobus
Pondělí, 27. března 2017 - 20:20:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2864
Registrován: 12-2005
Neměl by někdo k dispozici rozjezdy/přejezdy v rámci Oad Kolín od 26.3.?
Kejvačka
Středa, 29. března 2017 - 07:05:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1814
Registrován: 10-2004
Zdá se, že od 1. 4. budeme mít v PIDu první linku (nebo první, o které vím) se zastávkou v JŘ, kterou neobsluhuje žádný spoj. Jde o fiktivní konečnou zastávku "Rabyně, Měřín" na lince 485. K čemu je to dobré?
JŘ na stránkách DP Praha: http://jrportal.dpp.cz/DataFTP/JRPortalData/485/20170401c/485_lin ka.pdf
JŘ na IDOSu: http://portal.idos.cz/Down.aspx?f=pdf/L200485_170401_193192.pdf
Dokonce i v plánu dopravy, vydaném k integraci Neveklovska, je linka 485 zakreslena s trasou až do Měřína, ačkoli tam linka v praxi nepojede.
Myslím, že touto cestou by se PID vážně neměla ubírat[sad]
Karosa řady 700 - nejlepší autobus
Středa, 29. března 2017 - 07:38:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 959
Registrován: 5-2007
Měřín bude nově obsluhován linkou 390 místo dosavadní 438.
Středa, 29. března 2017 - 08:54:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 368
Registrován: 12-2007
Ranní spoj s příjezdem do Jablonné v 6:15 bude pokračovat do Měřína, ale jako linka číslo 455. Zakreslení 485 až do Měřína je chyba a může být důsledkem nějákého vyškrtávání spojů na poslední chvíli.
Středa, 29. března 2017 - 15:43:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 125
Registrován: 2-2015
Tak jsme již sehnali nejnovější mapu ke Kladensku a k linkovému vedení. Více v odkazu.
http://www.tram-bus.cz/stredni-cechy/integrace-do-pid/integrace-k ladenska/ (MCH)
Denně aktualizované stránky o dění ve veřejné dopravě v Praze a ve středních Čechách.
TRAM-BUS.CZ
Středa, 29. března 2017 - 19:36:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 369
Registrován: 12-2007
Na webu města Libčice se objevila informace, že od května zahájí provoz "nová" autobusová linka v trase Holubice - Tursko - Libčice. Podle kladenské schématu bude jezdit stejně jako do roku 2006 k areálu Šroubárny, kde se ale otočí a pojede ještě k nádraží, kde pravděpodobně vznikne nové obratiste.
tomrobek
Čtvrtek, 30. března 2017 - 08:09:22  
Neregistrovaný host
37.48.14.237
Tanbris: ano,mělo by to tak být,dopravcem by měl být místní Vlastimil Slezák, který má za tímto účelem pořídit midibus. Provoz bych však odhadoval obráceně než vy a to tak,ž autobus po příjezdu od Turska pojede nejdříve k žel.stanici, ale ne přímo před ni (nedostatek prostoru),ale zastaví u křižovatky k žel.st. (vzdálenost asi 1 min.chůze až na peron), pak se otočí (dle kladenského výkresu) na křižovatce silnic do Kralup a k přívozu a bude pokračovat zpět přes Náměstí Svobody kolem šroubárny a cihelny až na Letecké náměstí v místní části Letky,kde bude linka ukončena.

Předchůdkyně této linky,kterou provozoval Vlastimil Slezák však měla poněkud odlišnou trasu-v Libčicích začínala v blízkosti šroubárny v ul.Tržní za restaurací Na Radosti,kde byl jediný pevný označník typu mikulášská hůl v Libčicích. Linka pak pokračovala a zastavovala ještě na Náměstí Svobody a v Chýnově, kde však byly pouze označníky přenosné. Z Libčic,Chýnova však linka nejela přímo na Tursko, ale podél skládky do Úholiček, kde stavěla na křižovatce silnic Libčice x V.Přílepy x Úholičky na začátku obce cca.150 m od zastávky Úholičky pro linku 350. Dále pak pokračovala po dnes již dlouhodobě uzavřené silnici přímo do Velkých Přílep a odtud po trase linky 316 do Holubic a odtud vybrané spoje přes Debrno do Kralup. Tato linka byla nahrazena linkou 456 v úseku Kralupy-Holubice, úsek Holubice-Libčice byl zrušen, neboť počet lidí dojíždějících do šroubárny byl velmi nízký.

Linka 316 by pak mohla pokračovat do Kralup pouze přes Debrno (zbytečné větvění přes Minice a Debrno) a provoz by mohl být celodenní.Naopak je nasnadě už konečně prodloužit vybrané spoje 316 až do Otvovic a to hned z několika důvodů:

1.) pro tak rozlehlou a roztahanou obec jako Otvovice není vlak s jedním nepříliš dobře položeným nádražím úplně ideální

2.) jízdní doba I přímého vlaku do Prahy je přes Kladno přímo strašidelná, s přestupem v Kralupech je to o něco lepší, ale 17 min.čekací doba mezi příjezdem vlaku od Prahy a odjezdem vlaku na Otvovice také není ideální

3.) všechny ostatní obce Kralupsko-Kladenské dráhy mají přímé autobusové spojení do Prahy

Navíc v Otvovicích není problém s ukončením linky a to buď blokovým objezdem domů kolem restaurace Na Staré a nebo se zastavením ještě v bývalých zastávkách Otvovice,sklárna a ukončením na točně Zákolany,Řempo.

Při pohledu do historie (co pamatuji) jezdil autobus přes Otvovice naposledy kolem roku 2006 (podobně jako u Libčic), kdy tu jezdila linka Kladno-Zákolany-Kralupy n.V. ,jednalo se vlastně o dnešní závlekové spoje linky A50 v trase Zákolany-Kladno a zpět přičemž jeden z těch odpoledních z Kladna pokračoval právě ze zast.Zákolany přes Zákolany,Řempo , Otvovice,sklárna , Otvovice,ObÚ do Kralup n.V. Zpět jel autobus na Kladno už přes Blevice.
Benešov
Neděle, 02. dubna 2017 - 19:10:40  
Neregistrovaný host
90.178.6.187
Ještě jsem dostal jednu fotku ´´sluníčka´´ z Rumunska.Oprava měchu na cestě[kladivo]
Benešov
Neděle, 02. dubna 2017 - 19:18:39  
Neregistrovaný host
90.178.6.187
Pár starších fotek z Benešova.Poslední fotka M transport je bus půjčený do seriálu doktoři z Počátků[fotic]

Pondělí, 03. dubna 2017 - 14:01:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 136
Registrován: 7-2010
Tak koukám, že nejvíc na integraci Neveklovska vytěžil nejvíc Jílové u Prahy,Borek a Kamenný přívoz. 332 a 452 tu mají interval cca 30min až hodinu, ikdyž celkem nepravidelně :-D a dokonce se někdy potkají na stejný čas. Dříve z Kabátů/Borku na Prahu šlo využít pouze S8 a 332 cca po 2hodinách a vlaky s busy byly dokonale synchronizovány :-D
Máte nějaké postřehy z provozu?
Vím že přestupy 332-452 z náměstí budou nic moc ( bus čeká 10min), ale z druhé strany od Týnce a Neveklova netuším jaké jsou zpoždění.
Případně jestli někdo má zkušenost s vedením 362 přes Písnici ( zda to je lepší než přes Jesenici), přijde mi to trochu jak z bláta do louže.

(Příspěvek byl editován uživatelem snickers.)
Strašničák
Středa, 05. dubna 2017 - 11:16:24  
Neregistrovaný host
91.214.158.2
Snickers: Tak postřehy z provozu byly o prvním víkendu pozitivní, zpoždění žádná :-) Pouze mě zklamalo, že v okolí Neveklova nejsou čísla nových linek uvedena na sloupcích (ony tam vlastně nejsou ani ty sloupky), a linka 455 neměla ani orientaci na čele busu. Kolony na Vídeňské i na Libušské budou asi opravdu dost podobné. Ještě bych měl takový zlepšovák, vést linku 332 z Jílového přímo do Neveklova po hlavní, a nějakou jinou jako vymeták přes Lešany, Břežany, Tuchyni a Dalešice rozc. Speciálně ta zajížďka přes Tuchyni docela linku zdržuje, v této obci nastupuje/vystupuje 1 - 2 osoby a jinde nikdo (znám to, pravda, jen z víkendů). Ale uznávám, že kdybych byl odtamtud, tak bych mluvil jinak :-) A ještě poddotaz - nejsou někde k vidění fotky z pondělních jízd busu ŠD 11 po Neveklovsku?
Středa, 05. dubna 2017 - 15:08:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 370
Registrován: 12-2007
Pár fotek tady: