Diskuse K-report » Archiv 2016 » Automobily, lodě a letadla » Registrační značky - diskuse » Archiv diskuse Registrační značky - diskuse do 10. 02. 2016 předcházející | další

Archiv diskuse Registrační značky - diskuse do 10. 02. 2016

dolů
   autor příspěvek
Pondělí, 01. února 2016 - 11:33:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 317
Registrován: 10-2013
Niečo sa mi zdalo nezvyčajné na tej tabuľke, čo má to Ferrari (Mardob 629). Teraz vidím, že má roztopeného snehuliaka na neobvyklom mieste (posunutie o 1 krok vpravo). V Nemecku je pohyblivý Schneemann, na rakúskych je "pohyblivý" krajinský znak, na maďarských je pohyblivá pomlčka, tak prečo je tá rigidita na českých? A musí byť tam ten snehuliak, nedá sa to nejako ináč vyriešiť s tými "nálepkami"?
Pondělí, 01. února 2016 - 11:49:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 854
Registrován: 5-2006
Voy + Risan:

Představte si, že si vykračujete po ulici. Máte oblečené džíny, nějakou košili a nějakou bundu.

Míjíte jiné lidi, oblečené podobně jak vy, nebo v obleku, nebo v kostýmu, nebo v šatech.

Nikdo nemá na čele napsáno: zda jde momentálně na nákup nebo svačinu nebo za byznysem (= účel); nikdo nemá na čele napsáno, jestli platí daně, nemá dluh na zdravotním pojištění, má penzijní připojištění ve druhém pilíři, diplom pro práci, kterou vykonává atd. (= oprávnění); nikdo nemá na oděvu označeno, zda náhodou nemá cukrovku, chřipku, HIV, umělý kloub (= technický stav).

Poprvé a doufám naposledy jsme byli svědky něčeho podobného za války se Židy označenými žlutými hvězdami...

(Příspěvek byl editován uživatelem Nestle.)
Pondělí, 01. února 2016 - 12:14:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1406
Registrován: 3-2010
Risane, nevím z jakého vlákna tě sem přivál vítr, ale poprosil bych tě, abys ses nepletl do věcí, kterým nerozumíš a dokonce tě vůbec nezajímají. Možná jsi veteránista, odborník přes Tatrovky a počítače, ale tato velmi úzká problematika SPZ/RZ má nejen svoji stoletou historii ale navíc tato malá komunita zde diskutujících se většinou zná a vcelku ví, co od koho čekat.
Tvoje dětinská snaha o moderování diskuse je vlezlá a uvědom si i neúčinná. Pokud se chceš stát moderátorem diskuse na KR, zeptej se adminů.

A hlavně prosím nereaguj na moje příspěvky, které jsou určeny někomu jinému. Doktor se v této diskusi objevuje již dlouho a budeš se možná divit, s jeho názory velmi často souhlasím. Na rozdíl od tvého, jeho názor mě zajímá. Při jeho inteligenci se jistě dovede obhájit sám (můj vtip pochopí) a poslední, co potřebuje je tvá pomoc.

Už to tady bylo několikrát napsáno, a já se k tomu připojuji, nebudu reagovat na tvoje místy zcestné názory a hlavně, nebudu zde vysvětlovat elementární věci kolem SPZ/RZ které všichni vědí. Nemohu tedy ani reagovat na V provozu urychlovat orientaci nelze podle značky. Na to je to dost malá a přehlédnutelná tabulka, z určitých úhlů a za určitých podmínek dost špatně čitelná.
...to bych musel psát vše od začátku...podívej se na toto třeba http://plaque.free.fr/as/j/ a když usoudíš, že barevné členění jak znaků, tak celých tabulek, rozlišení typů aut atd. je japoncům k ničemu, pak OK, je to tvůj názor, ale ne můj a zřejmě k nějakému konsensu nedospějeme. A tím jen odkazuji na počátek tohoto příspěvku...

Auta spolu v provozu nekomunikují a všechna jsou si na ulici rovna.[crazy]...jak na to reagovat? Snad jen tím, že ve filmu Auta to tak nebylo...[biggrin]


(Příspěvek byl editován uživatelem voy.)
Pondělí, 01. února 2016 - 15:03:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 632
Registrován: 1-2013
Bmc5365
Až před usnutím jsem si uvědomil,že na té RZNP něco neštimuje. Protože jsem myšlenkama ještě někde jinde.
Dostal majitel značku ROA DCLUB a sám si to uzpůsobil?
Nebo je to úplný blaf?

Pondělí, 01. února 2016 - 15:34:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1508
Registrován: 10-2007
Voy, tak já podle Tebe moderuju diskusi (čím?), ale jak si mám pak vysvětlovat ty Tvoje apely na to, abych se nepletl do diskuse, nereagoval atd? Samozřejmě se pokusím vyhovět, dáváš mi ale těžký úkol, protože to jsou fakt perly.

Ale jinak díky za ten celý Tvůj příspěvek 1406, líbí se mi moc! Hodně jsem pochopil. Budu se snažit být skromnější a nezkoušet hned proniknout do špičkové vědní disciplíny, jako je například ta o plechových tabulkách, co vyžaduje roky tvrdého studia výplodů elitních světových byrokratů, než člověk pochopí ty elementární věci, které zde jinak všichni vědí.

K těm Japoncům - jsou to byrokratičtí hračičkové, to ano, to se musí nechat. To je o nich známé.
Pondělí, 01. února 2016 - 16:10:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1408
Registrován: 3-2010
Risan: No a vidíš, že to jde, trocha skromnosti neuškodí. Jsem rád, že jsi vše pochopil [crazy]. Klidně si piš do diskuse a reaguj, jen prosím ne na moje příspěvky a tím myslím už tento.

...a teď už k normální diskusi:

Mardobe, ty seš vážně klasik. Ty tvoje fotky fakt stojí za to [happy][ok]. To víš, že si tabulku upravil. Pán z Road Clubu spoléhá na to, že cajtům řekně, že je to přece značka na přání a tak to má na přání i "upraveno" [lol] A oni mu ještě budou pokyvovat a pochvalovat jeho auto. Tabulku si nechal vyrobit u alternativního výrobce. Není problém. Myslím, že těchto úprav se dočkáme časem více...
Pondělí, 01. února 2016 - 16:57:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2059
Registrován: 6-2011
Je pravdou, že od 1.1.2017 si bude majitel auta moci dojít pro RZ na libovolnou ORP?
TC 51-80

*29.12.1986 †27.1.2014
Pondělí, 01. února 2016 - 17:47:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6137
Registrován: 12-2005
Mardobe - to je v Pařížský žeo? Toho mergla sem tam taky fotil.... vloni.

Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Pondělí, 01. února 2016 - 18:05:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 633
Registrován: 1-2013
Jo,jo,až na tu aspoň už přestříkanou potvoru,docela hezká ulice.

Pondělí, 01. února 2016 - 18:05:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3389
Registrován: 4-2003
Minor: Současné provední RZP je ubohé a pokud má vůbec přežít (viz statistika) tak zbývá jen další aplikační možnosti, tedy úřední a firemní RZP a to vše zdarma.
Ano, RZNP v současné podobě jsou i dle mého nepovedené, zejména fixní dělení znaků 3+5. Ale ospravedlňuje to případné zavedení specifických RZ pro vozidla vybraných organizací jen proto, aby měly RZNP využití? Pokud to bude dobrovolné a zadarmo, tedy bez nákladů pro danou státní organizaci, ať si daná organizace RZNP pořídí, bude-li to považovat za vhodné. Pak se ale dostaneme k otázce, proč by to někteří měli mít zadarmo, zatímco jiní si to musí zaplatit, tedy závan diskriminace. Každopádně stále zůstává nezodpovězena původní otázka, jaký přínos by měly mít specifické RZ a jaké jsou ty důležité úkoly, které by měly plnit. Proč by mě, jakožto účastníka provozu na pozemních komunikacích, mělo zajímat které organizaci patří to které vozidlo. Pro mě není podstatný vlastník vozidla, ale to, zda dané vozidlo požívá nějakých zvláštních výsad, a takové vozidlo je označeno jinak a zřetelněji (majáky, reflexní prvky, barva atd.).

...

Voy: přináší tu výhodu, že je vozidlo snáze identifikovatelné v provozu
Ano, to jsme už slyšeli opakovaně a je vcelku logické, že RZ slouží k identifikaci, když je RZ identifikátorem. Ale otázka, kterou tu není celou dobu nikdo s to zodpovědět, zní, čím je užitečné, aby vozidla vybraných organizací měla svoje specifické RZ. Risan má naprostou pravdu, že pro rychlou a jasnou identifikaci vozidel, která mají být v provozu identifikována (sanity, hasiči, technické služby apod.), neslouží RZ, neboť, a opět má Risan pravdu, je tabulka malá a za určitých podmínek hůře či vůbec čitelná, stejně tak není vidět ze všech stran. Existuje-li potřeba jasné identifikace vozidla, které požívá zvláštních výsad, použije se majáků modrých či oranžových, výrazných barev či reflexních prvků. Neplatí-li však pro vozidla výjimky z pravidel provozu, jaký přínos by mělo mít umístění specifických RZ? Pro vyjádření příslušnosti k organizaci lze nanést název organizace např. na boční dveře, jak se tak v praxi i děje.

K vojákům. RZ vozidla slouží k evidenci, kdy je každé vozidlo identifikováno příslušným jemu přiděleným kódem. U armády má každý voják pro potřeby evidence přidělený rovněž sedmimístný kód, nazývá se osobní číslo. Osobní číslo zůstává vojákovi pro celou dobu jeho služby a nikterak nezohledňuje právě zastávanou pozici, hodnost ani příslušnost k druhu vojska. Paralelou k RZ je právě toto osobní číslo. Hodnost je pouze vyjádřením právě zastávané pozice v hierarchii armády. Jako jinde mají manager junior, manager senior, jak se jinde nazývají mistr, předák, ředitel pro to či ono, tak v armádě jsou vojíni, poručíci, majoři, generálové a prostě si na tu hierarchii potrpí víc, než v "civilních" podnicích. Hodnosti NEJSOU paralelou k RZ. Tobě se holt ty příklady nedaří :-)

Risane, nevím z jakého vlákna tě sem přivál vítr, ale poprosil bych tě, abys ses nepletl do věcí, kterým nerozumíš a dokonce tě vůbec nezajímají. Možná jsi veteránista, odborník přes Tatrovky a počítače, ale tato velmi úzká problematika SPZ/RZ má nejen svoji stoletou historii ale navíc tato malá komunita zde diskutujících se většinou zná a vcelku ví, co od koho čekat.
Přesto, či právě proto, bys měl vyslechnout názory a příspěvky i takových, neboť nabízí střízlivý pohled nezastřený "profesní slepotou" zaníceného hobbysty. A věř, že Risanovy poznámky (nejen zde) jsou podnětné a hodné zamyšlení. Ale je pravdou, že je potřeba chtít se zamyslet...

Ale ještě pověz - co by mělo za následek a jaká by byla rizika, kdyby se zelená barva fontu veteránských RZ změnila na černou?
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Pondělí, 01. února 2016 - 19:26:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 634
Registrován: 1-2013
Náš nejlepší carspotter Aleš alias mustang 67 , který pendluje celý rok mezi Londýnem a Monte Carlem a naše cesty se občas protnou,nám poslal pár fotek RZNP. Většinu už jsem znal,toho KZ spoluobčana viděl za jízdy a jedna je nová úplně.

Pondělí, 01. února 2016 - 20:07:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2537
Registrován: 6-2007
mardob R0AD CLUB
Kluk to zkousi...pritom v kufru ma korektni R0A DCLUB a policajtum bude licit, jak se pri montazi RZP spletl [wink]
Kazdopadne dukaz, ze snehulak by se mel bud prizpusobit textu nebo jeho pevna pozice by mela byt zcela vpravo....
www.czechplates.cz
Kde je vůle je i cesta. (George Bernard Shaw)
Pondělí, 01. února 2016 - 20:13:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6138
Registrován: 12-2005
Náhodou ten medvěd je z celý tý ulice nejzajímavější auto....
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Pondělí, 01. února 2016 - 21:22:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4298
Registrován: 11-2007
Dnes v seriálu 1. oddělení hrálo auto "MP Jablunkov" a pak ještě jedno před budovou pošty v "Jablunkově". Měly RZ 1TA 4108 a 1TA 44XX, zaujalo mne to proto, že je docela dobře možné , že skutečná Jablunkovská série by mohla být v tomto rozpětí.
Úterý, 02. února 2016 - 16:12:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 639
Registrován: 1-2013
Dneska tady máme dosavadní Nr.1.
Aspoň si lámal hlavu a z I udělal takové odrážky a tam dal 33 jak na prezidentský vůz.

Vypadalo to z dálky tak exoticky,že ve mě hrklo...
Úterý, 02. února 2016 - 19:50:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6141
Registrován: 12-2005
proč to neni v příslušný komoře?
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Úterý, 02. února 2016 - 20:15:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 642
Registrován: 1-2013
Ty víš,že jsem tady minulý týden nebyl ,tak se omlouvám za svou zpožděnost.
A říkal jsem, že by nikdo nic nenasbíral?
Středa, 03. února 2016 - 21:21:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1578
Registrován: 4-2010
mardob: ale máš jich nejvíce [ok] Mohl bych je prosím použít v oříznuté podobě?
V JMK sbírce mi chybějí série RZ: 8B3 9B2 1BA 1BE 1BF 1BH 1BJ 1BK 1BL 1BM 1BN
V cizineckých SPZ mi chybějí jen: BK BR BV CK CL CR DC DO HB HO JC JE JN KD KH KM KT KV LN LT ME MO OC PU PB PE PI PJ PS PT PV PZ RA RK SM ST SU SY TA TC TP TU UH UL VS VY ZL ZR
[new] ---> MCDLXXX <---[new]
Čtvrtek, 04. února 2016 - 12:06:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9321
Registrován: 10-2003
K debatě ohledně identifikace vozidel v provozu:

Ač jsem hobbysta, nevidím přesto (stejně jako Risan, Nestlé nebo Doktor) žádný přínos proč by měla mít některá vozidla jiné značky. Pokud mají být v provozu odlišená, tedy spíše pokud mohou jezdit mimo pravidla, je to zpravidla už ošetřeno výraznějšími prvky (majáky, zbarvení).

Ale rád se také dozvím nějaký argument. Zvýšení autority (např. u Policie), přehled o složení a počtu vozového parku, sledování zda státní auto nejezí nestátně? Opravdu nevím. Nic mě nenapadá...

To že to tak někde mají může souviset pouze s historickými kořeny nebo s mentalitou (pracovat u dráhy to bylo dřív terno, uniforma dělá divy)... Některé státy mají tak nějak to autoritářství a Ordnung v krvi... Zajímavé, že tématika docela dobře zapadá do osy Berlín-Řím-Tokio. Všechny tyto státy kategorizování docela dodržují.

Fakt nic nenacházím ač přemýšlím jak přemýšlím.
ČESKÉ REGISTRAČNÍ ZNAČKY • 12 let na K-reportu
Čtvrtek, 04. února 2016 - 12:18:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 649
Registrován: 1-2013
Bmc 5365
použij si to. Budu už asi fotit jen ty,co se mi líbí. A myslím,že tu III 33III hned tak něco nepřekoná.
Takže jen slovy,co jsem viděl včera a dnes
VIP 00007,STA LONNE a 407 7MASH.
Čtvrtek, 04. února 2016 - 12:41:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1412
Registrován: 3-2010
Doktor: začíná se to točit v kruhu. Očekával jsem aspoň od tebe konstruktivní kritiku systémů poznávacích značek v jiných zemích, k čemuž jsi dostal příslušný odkaz. Ty ale opakuješ stále stejnou otázku, na kterou ti, podle tebe, nebylo odpovězeno. Zmíněné odkazy na systémy, kde to funguje a výčet přínosů lehce shodiš ze stolu, aniž bys svůj postoj podpořil kvalitními argumenty a poukázal tím na jeho slabá místa. To ukazuje na jistou argumentační nouzi a to nikomu nic přínosného nepřináší.
Abys ale stále netvrdil, že jsem přímo neodpověl otázku, k čemu je dobré mít nějaké rozlišení státních organizací u tabulek, odpovím tak, že s dovolením parafrázuji odpověď přispěvatele, kterého uznáváš a souhlasíš s ním. Jistě tě tedy moje/jeho kvalitní a fundovaná odpověď (která odkazuje na hlubokou znalost problematiky) uspokojí stejně tak jako mě...jsme to zastánci tohot rozlišení) byrokratičtí hračičkové, to ano, to se musí nechat. To je o nás známé...
Můj příměr s hodnostmi u vojáků, co jsi opět shodil byl v pořádku. Tvoje kritika a srovnávání se služebním číslem vojáka je od počátku mylná. Bavíme se totiž celou dobu o identifikátorech, které jsou jasně viditelné v provozu, na veřejnosti. Což značky a hodnosti jsou. Ovšem interní služební čísla nejsou (nebavíme se o policejním sboru).
Čtvrtek, 04. února 2016 - 16:52:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7014
Registrován: 5-2004
6332: Je pravdou, že od 1.1.2017 si bude majitel auta moci dojít pro RZ na libovolnou ORP?

Pravdou je to, že je zpracována novela příslušného zákona, která umožní zrušit povinnou vazbu registračního úřadu k bydlišti či sídlu provozovatele vozidla. Podle ní by pak bylo možné veškeré úkony v registru vozidel provádět na kterémkoli jeho pracovišti. Nicméně zákon ještě neprošel legislativním procesem a ten je jak známo plný všelijakých nástrah a tudíž v tuto chvíli nelze říct, zda-li to skutečně takto bude platit ani od kdy.
Čtvrtek, 04. února 2016 - 18:07:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2543
Registrován: 6-2007
Já myslím že opravdu nemá cenu téma výhodnosti a nutnosti speciálních značek tady rozvíjet. Argumentace těch co jsou proti či nevidí důvod je zavádět je jednoznačná (dokazuje úroveň znalostí tématu), ta osa Berlín-Řím-Tokio je zatím perla debaty a kdyby bylo celostátní referendum určitě by dosáhli 90% NE-hlasů, takže cokoliv vysvětlovat je fakt ztráta času.
Myslím že hochy by nepřesvědčil ani celoevropský nebo celosvětový přehled kde toto rozlišování v drtivé většině převládá. Pokud je fakt značky zajímají i jako hobbysty a nemají to jako diagnózu, ať vysolí 35 € roční poplatek a můžou se nalogovat do servru "europlate" a všechno si tam dohledat...Teď mi napadla osa Lisabon-Madrid-Paříž...starý kolonialisti [lol]

Závěrem něco z praxe (smyšlená jsou jména)
Červenec 2015, pátek 17 h, 32°C ve stínu, Městkou nemocnici v Oberunterbachu opouští vedlejším vjezdem vozidlo pohřební služby Horst. Pro tyto zakázky používá firma na žádost nemocnic vůz světle šedé barvy bez firemních označení a bez chladícího zařízení. Veze pozůstatky zle pomláceného motocyklisty, kterého nešlo zachránit (devastující zranění celého těla). Cílem je márnice Ústavu soudního lékařství lékařství na druhém konci města. Posádku tvoří 60 letý zkušený zaměstnanec a mladý medik (brigáda). Během jízdy je centrála naviguje na Slavkovské nábřeží kde právě vylovili utopence. Nebude to nic příjemného, ve vodě byla Wasserleiche nejméně 14 dní. Naložení utopence do vaku a kovových přepravních nosítek proběhne proto dost rychle stejně jako umístění do vozidla. Tento mezistop poněkud mění trasu vozidla do márnice. Musí přes historický Vratislavský most kolem rekreační zóny slepého ramene Mohuče zpátky na Okružní. Při přejezdu přes dlažbu mostu se posádce nezdají skřípavé zvuky z nákladového prostoru - zřejmě špatně usadili nosítka s utopencem. Zpomalí a rozhodnou se na nedalekém rozlehlém parkovišti zajet nepozorovaně na okraj a zkontrolovat stav. Zajedou za kontejnery s odpadem. Starší řidič zůstane za volantem, medik vystoupí a otevře boční zašupovací dveře hned za kabinou a vstoupí do nákladového prostoru. Chce za sebou předpisově zavřít ale v ten okamžik dostává železnou tyčí do hlavy a padá mezi nosítka.Ve stejný okamžik dva muži otevřou dveře u řidiče vyvlečou ho na zem a tupým předmětem omráčí. Naskočí do vozu s cílem ihned odjet. Útočník co omráčil medika obíhá přední část vozidla a naznačuje aby všeho nechali a zmizeli. Dvojice nechápe, vystupuje a jde se podívat do nákladového prostoru. Když pochopí svůj fatální omyl odvlečou řidiče a vhodí ke kolegovi medikovi. Dveře nákladového prostoru neumí zavřít. Rozhodnou se s vozem zajet hlouběji do parkoviště směrem k bydlibusům rekreantů s cílem oddálit odhalení přepadení. Trojice pak opouští místo činu.
Zraněný medik umírá na těžké poranění hlavy v 19 h, jeho kolega řidič zhruba za hodinu na infarkt. Pohřební vůz stojí v zastrčené části parkoviště do pondělka 6 h ranní než jeden z rekreantů zalarmuje policii. Během neděle večer ho rušil podivný pach ze směru zaparkovaného auta a tak se šel hned ráno za světla podívat čím to je. Policie zjišťuje, že místo rutinně kontrolovala autohlídka každý den asi 3x a nic podezřelého nezjistila (zaměřují se na platné nálepky TK).
Nález vyvolal skandál, parkoviště bylo na týden uzavřeno a znovu se rozběhla debata nad označováním speciálních vozidel. Právě pohřební služba by na svých "neutrálních vozidlech" měla nést za rozlišovacím kódem místa registrace sériový kód BI (Bestatungsinstitut) právě za účelem rychlé identifikace. Některé pohřební ústavy dobrovolně označují vozy pro "nemocniční svoz" kódem BI (např. M:BI 1234) aby na vrátnici nemocnic nedocházelo k problémům.
Pachatelé byli do týdne dopadeni. Jednalo se o drogově závislé mladíky s popsaným trestním rejstříkem, kteří si vytipovali vůz banky také v neutrálním barevném provedení, co rozváží hotovost do bankomatů...

www.czechplates.cz
Kde je vůle je i cesta. (George Bernard Shaw)
Čtvrtek, 04. února 2016 - 20:53:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1202
Registrován: 4-2014
Dnes v seriálu 1. oddělení hrálo auto "MP Jablunkov" a pak ještě jedno před budovou pošty v "Jablunkově". Měly RZ 1TA 4108 a 1TA 44XX, zaujalo mne to proto, že je docela dobře možné , že skutečná Jablunkovská série by mohla být v tomto rozpětí.

Taky jsem na to dneska koukal. Z celého seriálu to je poprvé, kdy se tam objevila RZ mimo mísu. Ta na té ulici má dokonce vylepené obě známky.
Čtvrtek, 04. února 2016 - 23:00:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2063
Registrován: 6-2011
Martin_l: Díky za obsáhlou odpověď [happy]
TC 51-80

*29.12.1986 †27.1.2014
Pátek, 05. února 2016 - 07:29:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3111
Registrován: 9-2006
Minor: No, připadá mi na tom, zřejmě fabulovaném příběhu dost divné, že Během jízdy je centrála naviguje a následný časový úsek (až do pondělí !!!) o nich nemá nejen přehled, ale že chybějící vozidlo, co nedojelo do cíle, vůbec nepostrádá, osádka s centrálou najednou nekomunikuje apod.[crazy][lame].
.
S vůní páry a strojního oleje ... www.sentinel.cz
Vše, co jste dosud nenašli, najdete tady ... www.feudal.cz

Poznávací značky v Čechách, na Moravě a ve Slezsku zde
Pátek, 05. února 2016 - 07:37:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 88
Registrován: 9-2009
TO MINOR >>> Tak to už je moc i na mě [happy] Prosím, prosím, neoznačený vůz a hlavně bez chlazení, ať nám ty mrtvoušové cestou do márnice neumrznou ... chudák student a řidič ... ale co je horší, fikané bezpečnostní společnosti na převoz peněz si vydupali u Ministerstva pro červené a pruhované značky výjimku - dostávají značky ve tvaru POH:REB01, aby jejich identita byla ukryta před nenechavými zloději. Nehledě na to, že POH:REB02 má auto kontrarozvědky, normálně by mělo mít značku 001:FIZLX, ale taky tak dupali, až ji mají...a nejvíc to samozřejmě odnesli pohřebáci, bo celá číselná řada až do POH:REB99 byla rozdána někomu jinému a musí na vozy potupně montovat 001:ZIVOT
Pátek, 05. února 2016 - 07:45:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1512
Registrován: 10-2007
Já bych hlavně rád věděl, jak se vyrovnat s tím rozporem, že nemocnice požaduje nenápadný vůz bez označení a přitom všichni mají být schopni rozpoznat podle značky, o co jde. To je jádro sporu o smysl navrhovaného systému.
Pátek, 05. února 2016 - 10:31:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6144
Registrován: 12-2005
Njn stařecká senilita občas překvapí [rofl]
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Rike
Pátek, 05. února 2016 - 12:18:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 641
Registrován: 11-2010
Ke značkám na přání - pokud byste chtěli vést evidenci online, jako vedeme S-analýzu, tak stačí říct.
S-analýza zcela online!
Pavel2
Pátek, 05. února 2016 - 12:33:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13660
Registrován: 8-2002
ML #7014:
mám(e) se leknout? znamenalo by to přihlašování kdekoli definitivní konec regionálního rozlišování vozidel v .cz? tj. dojdu na úřad v Krnově a dostanu 7P8 1819, u vedlejšího okýnka se vydá 2BD 3625?

(Příspěvek byl editován uživatelem pavel2.)
Pátek, 05. února 2016 - 15:20:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7015
Registrován: 5-2004
Pavel2: mám(e) se leknout? znamenalo by to přihlašování kdekoli definitivní konec regionálního rozlišování vozidel v .cz?

Leknout se můžeš, ale nemusíš[wink]. Výše zmíněná plánovaná změna nemusí nutně znamenat konec krajského objednávání značek. Může se to s tím tzv. svézt, ale přímou souvislost to nemá.
Pátek, 05. února 2016 - 16:53:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6146
Registrován: 12-2005
P2 spíš to vidim tak mam 5P8 4126 trvalku mam v Plzni ale makam a bydlim v Brně. Ztratim značku tak zajdu na tamní ORP a dostanu 1BH 9831.
Nemusim jezdit s techničákem do Plzně ušetřim čas i důchod.
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Pátek, 05. února 2016 - 17:50:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2065
Registrován: 6-2011
To, co jsem četl vyznělo tak, že pokud mám bydliště na Rokycanku, ale blíž to mám do Kralovic, můžu si zajít pro Kralovickou značku do Kralovické výdejny
TC 51-80

*29.12.1986 †27.1.2014
Neděle, 07. února 2016 - 10:10:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 769
Registrován: 12-2010
Už jste někdo viděl v provozu třetí značku? Já bych očekával velké využití na skiboxech na autobusech.
Neděle, 07. února 2016 - 10:47:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7017
Registrován: 5-2004
Slfi: Už jste někdo viděl v provozu třetí značku?

V provozu ne, ono se jich totiž ještě tolik nevyrobilo (procedura jako obvykle drhne). O tuhle tabulku bylo zažádáno již 4. ledna a dostal jsem ji teprve minulý týden.


6332: To, co jsem četl vyznělo tak, že pokud mám bydliště na Rokycanku, ale blíž to mám do Kralovic, můžu si zajít pro Kralovickou značku do Kralovické výdejny

Ano, takto by to mělo fungovat. Stejně tak když obyvatel Chebu ztratí na výletě v Karviné značku, tak si dojde na místní úřad pro nové. Sice to budou "T", ale lepší než nic[wink]. Také se tím trochu zjednoduší převody aut, které se od loňského roku musejí provádět jen na úřadě předchozího majitele.
Kapitán
Neděle, 07. února 2016 - 12:18:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2285
Registrován: 6-2012
Martin_L:
Předpokládám správně, že ta 1P6 s vločkami zimní výbavy nikdy neopustí obal, natož aby byla v nějakém cyklonosiči? Uvažuji, že si tuto hříčku přírody též pořídím domů na poličku, než někoho napadne přestat je vyrábět [lol]
Neustále toužíme po nových zážitcích a brzy se k nim staneme lhostejnými. Včerejší zázraky jsou dnes běžné jevy. (Nikola Tesla)
Neděle, 07. února 2016 - 19:53:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 374
Registrován: 7-2009
Jak je to s 3. značkou, když mám na voze třeba O53? Taky mi ji udělají? A co když mám "barevnou" N94?

(Příspěvek byl editován uživatelem soooc.)
Pondělí, 08. února 2016 - 08:22:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7018
Registrován: 5-2004
Kapitán: Předpokládám správně, že ta 1P6 s vločkami zimní výbavy nikdy neopustí obal, natož aby byla v nějakém cyklonosiči?

Ono vozidlo, které je touto RZ označeno, by napřed muselo mít tažné zařízení, aby se na něj mohl dát cyklonosič...[satan] Výroba této tabulky byla především testem připravenosti veřejné správy[wink].

Soooc: Jak je to s 3. značkou, když mám na voze třeba O53? Taky mi ji udělají? A co když mám "barevnou" N94?

Neměl by v tom být žádný problém, třetí tabulka by měla jít vyrobit ke každému registrovanému vozidlu, včetně těch, co mají ještě okresní RZ. Jestli o ni lze zažádat třeba na motocykl nebo traktor, jsem zatím nezjišťoval, ale majitel vozidla této kategorie by to měl určitě zkusit[happy].
Pondělí, 08. února 2016 - 08:30:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1922
Registrován: 9-2005
Kolik stoji ta treti tabulka? Jak je to zapsane v dokladech?
Už dlouho mám přefocenou většinu své sbírky. Podívejte se
Pondělí, 08. února 2016 - 08:59:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2548
Registrován: 6-2007
3. tabulka
Obávám se, že nelze žádat o jiné provedení, než o typ od r. 2004 a myslím, že nám to bylo při projednávání této věci na jaře 2015 ústně tak sděleno (Martin_L u toho byl). Důvod je hlavně finanční a částečně i technický (vícepráce u HICNu).
Pokud by někdo chtěl např. k ADA-12-34 tak 3. SPZ by musela by v dobovém provedení. A to jsou zase vercajky navíc pro doslova pár zájemců. To HICON odmítne.
MD si to přikrylo zveřejněním 3. RZ, čímž určilo v jakém provedení tento typ může být = jedině jako vzor 2004. Kdo by chtěl dvouřádek, tak má dozajista také smůlu, není ve vyhlášce zobrazen.... Takže vylepšení ano, ale jen částečné...Mimochodem výroba RZP a 3. tabulek HICON zahltila, takže zrovna ty 3. tabulky dělá až na 2. místě.
www.czechplates.cz
Kde je vůle je i cesta. (George Bernard Shaw)
Pondělí, 08. února 2016 - 09:49:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6150
Registrován: 12-2005
M-l popiš nám prosím jak to žádání/vydávání probíhá.
Co to stojí, co musíš doložit a tak.
Přecijen na MmP kde nikdy nic nejde/neexistuje/nesmí se je úspěch když ti vyhoví s něčim co neni pro ně naprosto rutinní.
Díky.
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Pondělí, 08. února 2016 - 12:51:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7019
Registrován: 5-2004
Minor: Obávám se, že nelze žádat o jiné provedení, než o typ od r. 2004 a myslím, že nám to bylo při projednávání této věci na jaře 2015 ústně tak sděleno (Martin_L u toho byl).

Ano, všechny tyto třetí tabulky se vyrábějí ve shodném provedení ve vzoru 2004. Ale jejich alfanumerický obsah může odpovídat i registracím okresního systému. K vozidlu, které má značku ABC-12-34 ve vzoru O53 tak může být vyrobena třetí značka s europroužkem a bez pomlček. Je to rozdíl oproti informacím z MD podávaným ještě v létě, podle kterých měly být třetí tabulky k dispozici výhradně pro registrace systému 2001. To samé platí i pro duplikáty. Poškozená tabulka ve všech platných vzorech (včetně okresních) je nahrazena novou tabulkou ve vzoru 2004 se shodným obsahem. Jak vidno, problém, proč by to nemělo jít byl čistě formální, technicky tomu nic nebrání...

Pajda: Kolik stoji ta treti tabulka? Jak je to zapsane v dokladech?

Třetí tabulka stojí 600,- korun a dalších 50,- je za zápis do ORV. Zápis má podobu poznámky s datumem, kdy byla vydána tabulka RZ pro umístění na nosném zařízení připojitelném k vozidlu.

Martin_100: M-l popiš nám prosím jak to žádání/vydávání probíhá.
Co to stojí, co musíš doložit a tak.


Procedura je značně improvizační, samy úřady zatím nevědí, jak přesně to mají udělat (a nikdo jim to zatím neřekl). Ale mělo by stačit přijít, vyplnit příslušnou žádost a zaplatit poplatek (600,-). Úřad si ponechá velký ORV, vezme si na tebe kontakt a když je tabulka vyrobená, vyzve tě k jejímu vyzvednutí. Ty přijdeš, zaplatíš druhý poplatek (50,-), vrátí ti ORV, dostaneš značku a jdeš domů[happy].
Pondělí, 08. února 2016 - 15:24:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6153
Registrován: 12-2005
Dle známýho co sedí za vokýnkem na Koterovský se žádný duplikáty nedávají. Jen třetí tabulka na nosič s tima hvězdičkama jinak nic.
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Pondělí, 08. února 2016 - 15:51:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7020
Registrován: 5-2004
Martin_100: Dle známýho co sedí za vokýnkem na Koterovský se žádný duplikáty nedávají.

Jo, to mi paní o okýnka tvrdila taky. Ale vedoucí registru o dvě patra výše říkal to, co jsem psal...
tanuma
Pondělí, 08. února 2016 - 19:19:47  
Neregistrovaný host
90.178.135.222
Já jen další příspěvek z Brna na Mercedesu
TT7 77777
Pavel2
Úterý, 09. února 2016 - 12:14:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13671
Registrován: 8-2002
tanuma:
na to už je tu komora vedle. od čeho máte někteří oči? [crazy]
Úterý, 09. února 2016 - 22:13:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1581
Registrován: 4-2010
Martin_l: jen pro doplnění, při výměně za poškozenou značku je problém v tom, že ti tu poškozenou při žádání odeberou a tím pádem jsi měsíc bez auta [sad] Tohle přece nedává smysl, ať si vezmou TP nebo ať zaplatím 600,- dopředu, ale pokud jim to bude tak dlouho trvat, ta výroba, pak by to mělo být "z ručky do ručky". Logicky. I když každej si prý raději než výměnu zažádá o novou a má je za 450,- [ko]
V JMK sbírce mi chybějí série RZ: 8B3 9B2 1BA 1BE 1BH 1BJ 1BK 1BL 1BM 1BN
V cizineckých SPZ mi chybějí jen: BK BR BV CK CL CR DC DO HB HO JC JE JN KD KH KM KT KV LN LT ME MO OC PU PB PE PI PJ PS PT PV PZ RA RK SM ST SU SY TA TC TP TU UH UL VS VY ZL ZR
[new] ---> MCDLXXX <---[new]
Úterý, 09. února 2016 - 22:53:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2549
Registrován: 6-2007
Martin_L napsal:
..Ono vozidlo, které je touto RZ označeno, by napřed muselo mít tažné zařízení, aby se na něj mohl dát cyklonosič...

Značka je určena na všechna zařízení vozidla, která mohou dočasně zakrýt zadní PZ, tedy nejen na cyklonosič jehož výrobní varianty nejsou vůbec závislé na instalovaném tažném zařízení.

...Ano, všechny tyto třetí tabulky se vyrábějí ve shodném provedení ve vzoru 2004. Ale jejich alfanumerický obsah může odpovídat i registracím okresního systému. K vozidlu, které má značku ABC-12-34 ve vzoru O53 tak může být vyrobena třetí značka s europroužkem a bez pomlček. Je to rozdíl oproti informacím z MD podávaným ještě v létě, podle kterých měly být třetí tabulky k dispozici výhradně pro registrace systému 2001.

NEVÍM KDO VÁM TAKOVÉ "INFORMACE" poskytuje. Na vozidle musí být jednotný design SPZ/RZ, nejsme v Belgii...Mnohde se ještě pokutují držáky na RZ bez europruhu, který simuluje držák sám, příp. samorobo nálepky.

...To samé platí i pro duplikáty. Poškozená tabulka ve všech platných vzorech (včetně okresních) je nahrazena novou tabulkou ve vzoru 2004 se shodným obsahem. Jak vidno, problém, proč by to nemělo jít byl čistě formální, technicky tomu nic nebrání...

TOHLE JE ÚPLNĚ MIMO. Poškozená tabulka se nahrazuje jen u typů počínaje r. 2004, u všech ostatních typů postupují úřady stejně - přeregistrace...kdyby to tak nebylo, nemusely by desítky TIRáků nahrazovat ztracené kusovky tabulek náhradami z ciziny - zde před lety intenzivně probíráno jako tzv. fejky.

Procedura je značně improvizační, samy úřady zatím nevědí, jak přesně to mají udělat (a nikdo jim to zatím neřekl). Ale mělo by stačit přijít, vyplnit příslušnou žádost a zaplatit poplatek (600,-). Úřad si ponechá velký ORV, vezme si na tebe kontakt a když je tabulka vyrobená, vyzve tě k jejímu vyzvednutí. Ty přijdeš, zaplatíš druhý poplatek (50,-), vrátí ti ORV, dostaneš značku a jdeš domů

Nevím jak na Plzeňsku, ale např. v Jihočeském kraji a v Praze to běží bez problémů. NIKOHO Z ÚŘEDNÍKŮ by ovšem ani ve snu nenapadlo odebrat majiteli vozidla na dobu nezbytnou k vydání 3. RZ (30 dní) VELKÝ TECHNICKÝ PRŮKAZ (ORV)...Mohu potvrdit,...v naší rodině bylo zažádáno o několik 3. RZ a techničáky nikdo neodebíral...nikdo by jim je také nenechal (žádná opora v nařízení).
www.czechplates.cz
Kde je vůle je i cesta. (George Bernard Shaw)
Středa, 10. února 2016 - 09:03:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6154
Registrován: 12-2005
Ale vedoucí registru o dvě patra
To si děláš kozy?!!!?
Doufam že si pak s vedoucím šel zpátky za tou krávou a propleskli ste jí aby se probrala! Ty vole tuto snad neni možný aby si úřednice pro svojí pohodlnost ohejbala zákony jak jí napadne, hlavně aby nemusela dělat víc než je jí milo. [angry]

Kde přesně tam vedoucí dřepí? Já jen abych věděl za kym příště jít až na okýnku zas "něco nepujde".
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Středa, 10. února 2016 - 09:08:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7021
Registrován: 5-2004
Minor: NEVÍM KDO VÁM TAKOVÉ "INFORMACE" poskytuje. Na vozidle musí být jednotný design SPZ/RZ, nejsme v Belgii...

Vedoucí odboru registru vozidel Magistrátu města Plzně, který tu informaci dle svých slov obdržel na školení zaměstnanců přímo na MD. Není problém se za ním zastavit a prodebatovat to s ním. Mě samotného tato informace také překvapila, protože je zcela opačná než ta, kterou jsem na stejnou otázku dostal v létě od pracovníků MD. Ale jak jsem nakoupil, tak prodávám...

TOHLE JE ÚPLNĚ MIMO. Poškozená tabulka se nahrazuje jen u typů počínaje r. 2004, u všech ostatních typů postupují úřady stejně - přeregistrace...kdyby to tak nebylo, nemusely by desítky TIRáků nahrazovat ztracené kusovky tabulek náhradami z ciziny - zde před lety intenzivně probíráno jako tzv. fejky.

Ale nám nejde o stav před lety. Bavíme se o tom, co je a co není možné od 1. 1. 2016 a podle toho, co mi řekl pán zmíněný výše, tak není problém vyrobit náhradní tabulku RZ v aktuálním vzoru i za tabulky RZ již nevyráběných, ale dosud uznávaných vzorů. Asi nezbude nic jiného, než aby někdo z nás, kdo disponuje takovým vozidlem, tuto proceduru vyzkoušel...

Bmc5365: jen pro doplnění, při výměně za poškozenou značku je problém v tom, že ti tu poškozenou při žádání odeberou a tím pádem jsi měsíc bez auta

Ano, to je velmi hloupé a připomíná mi to pořekadlo o nažraném vlkovi a celé koze. Vyrobit novou tabulku sice lze, ale je to tak nepohodlné a zdlouhavé, že si radši většina lidí zajde pro značky úplně nové...

Martin_100: Kde přesně tam vedoucí dřepí? Já jen abych věděl za kym příště jít až na okýnku zas "něco nepujde".

Číslo dveří si nepamatuju, ale jsou popsané, není problém ho dohledat...
Středa, 10. února 2016 - 09:32:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6157
Registrován: 12-2005
Odeberou.... a pokud jí "ztratím" tak mi nemají co odebrat ne? A vesele si můžu do vydání jezdit s poškozenou.
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Středa, 10. února 2016 - 09:36:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7022
Registrován: 5-2004
Martin_100: a pokud jí "ztratím" tak mi nemají co odebrat ne? A vesele si můžu do vydání jezdit s poškozenou.

Jenže když ji ztratíš, tak ti nikdo novou nevyrobí. Jen výměnou za odevzdání poškozené...
Středa, 10. února 2016 - 09:39:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2551
Registrován: 6-2007
ad Martin_L 7021
Abychom si rozumněli - vámi zmíněné informace, pokud by v praxi platily - by byly nepochybně pokrok a z mé strany vítány (s vyjímkou viz dole)....ale....

V tuto chvíli leží na stole na MD nabídky několika výrobců PZ, kteří reagovali na vypsaný tendr. Zadávací dokumentace tohoto tendru obsahuje velmi detailní požadavky na dodávané produkty (RZ všech variant) a nabídka výrobců pak velmi detailní a závazné ceny za jednotlivé vzory RZ.
Mohu vás ujistit, že v zadávací dokumentaci ani v technické specifikaci nefiguruje požadavek na výrobu replik vzorů 1953 - 2001 pro jakékoliv účely.
Kdyby tomu tak bylo, jak tvrdí váš informační zdroj, muselo by to tam být, neb předpokládané trvání smluvního vztahu mezi MD a dodavatelem RZ bude delší než jeden rok. Stejně krátkodobá smlouva se současným výrobcem na RZP a 3. RZ...žádná zmínka o nějakých replikách nacpaných do formátu 2004. Předpisově a právně je to celé nonsens, divil bych se, kdyby letitý harcovník dobře honorovaných školení na od. 150 šířil takové nesmysly, ledaže by už z té oslovony co ho živí, totálně zblbnul...
Samozřejmě, že to není žádný technický problém.


Nabízet ovšem 3. PZ jako např. vzor 1965 s europruhem, navíc s dnešními znaky? PĚKNÁ [cunik], nemyslíte?
To už by české PZ spadly někam do Afriky 60.let minulého století....
www.czechplates.cz
Kde je vůle je i cesta. (George Bernard Shaw)
Středa, 10. února 2016 - 12:47:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7023
Registrován: 5-2004
Minor: Mohu vás ujistit, že v zadávací dokumentaci ani v technické specifikaci nefiguruje požadavek na výrobu replik vzorů 1953 - 2001 pro jakékoliv účely.
Kdyby tomu tak bylo, jak tvrdí váš informační zdroj


O replikách vůbec není řeč. Hovořím o tom, že lze vyrobit náhradní tabulku za jakoukoliv platnou registraci (dle tvrzení zmiňovaného pracovníka) bez ohledu na to, jestli ji tvoří řetězec znaků ve formátu ABC-12-34, 1A2 3456 nebo třeba 01-AB-23. Přičemž tabulka bude vždy ve vzoru 2004, tj. s modrým pruhem a bez pomlček.

Nabízet ovšem 3. PZ jako např. vzor 1965 s europruhem, navíc s dnešními znaky? PĚKNÁ [cunik], nemyslíte?

Když si majitel vozidla registrovaného v SRN a opatřeného značkami DIN vzoru označí cyklonosič tabulkou aktuálního provedení, je to také pád do Afriky?
Středa, 10. února 2016 - 18:03:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 22
Registrován: 10-2015
neco k odlehčení téma RZNP


.

[andel][ok] XXX F1XXX [ok][andel]HH 11111[ok][andel]
Středa, 10. února 2016 - 18:49:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2553
Registrován: 6-2007
ad Martin_L
...O replikách vůbec není řeč. Hovořím o tom, že lze vyrobit náhradní tabulku za jakoukoliv platnou registraci (dle tvrzení zmiňovaného pracovníka) bez ohledu na to, jestli ji tvoří řetězec znaků ve formátu ABC-12-34, 1A2 3456 nebo třeba 01-AB-23. Přičemž tabulka bude vždy ve vzoru 2004, tj. s modrým pruhem a bez pomlček.

To je přeci úplná hovadina...ABC-12-34 přepsaná do ABC 1234 je úplně jiná evidence! Opticky pěkná [cunik] ale především evidenčně nepřípustné (teď je zcela čerstvé zadání na úpravu registru vozidel, tam to je - doporučuju nastudovat byť je to pěkně obsáhlé). Teď už chápu, že jako jediná země Schengenu nejsme napojeni do databáze evidence vozidel, když nižší patra evidenčních úřadů si patlaj takové hlouposti....

Když si majitel vozidla registrovaného v SRN a opatřeného značkami DIN vzoru označí cyklonosič tabulkou aktuálního provedení, je to také pád do Afriky?

Není, rozdíl mezi AB : C 123 v DIN a FE-Schriftu nesmazává základní rozlišovací znaky, nehledě na to, že výskyt nestojí za řeč. Může se to stát tam, kde prostě razič už vzor DIN nemá, nikdo ho nechce, tak ho neobjednává...Např. největší tovární výrobce polotovarů a nástrojů pro lisování už od lonského jara neopravuje smluvním razičům kostky DIN = razič musí kupovat nové = vyhozené peníze, když to nikdo nežádá.
www.czechplates.cz
Kde je vůle je i cesta. (George Bernard Shaw)
Středa, 10. února 2016 - 21:50:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7024
Registrován: 5-2004
Minor: To je přeci úplná hovadina...ABC-12-34 přepsaná do ABC 1234 je úplně jiná evidence! Opticky pěkná [cunik] ale především evidenčně nepřípustné

Pracoviště registrů vozidel od určité doby zapisují registrační značku bez pomlček a v případě první části osvědčení o registraci vozidla ("malý TP") i bez mezer. Jestliže si tedy nyní koupím vozidlo označené RZ ABC-12-34, tak v nově vystaveném malém dokladu budu mít uvedeno ABC1234 (mohu doložit na min. čtyřech případech). Registr tedy zjevně pracuje pouze s řetězcem písmen a číslic a mezery či pomlčky neuvažuje.
Ale abychom jen neteoretizovali. Dnes byla podána a bez námitek přijata ke zpracování žádost o vydání 3. tabulky pro vozidlo nesoucí žluté tabulky RZ vzoru ´86. Až bude vydána, tak by se tu měla objevit její fotografie.
Středa, 10. února 2016 - 23:28:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1923
Registrován: 9-2005
Znacka na prani je ve velkem TP zapsana nikoliv jako LEN ICKA1 ale jako LENICKA1. Videl jsem na vlastni oci.

Na Kladne mi zatim odmitli udelat nahradu za poskozenou LTJ znacku.

(Příspěvek byl editován uživatelem pajda.)
Už dlouho mám přefocenou většinu své sbírky. Podívejte se
Středa, 10. února 2016 - 23:38:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6159
Registrován: 12-2005
Tak mi napadá dá se třetí značka na nosiče vydat i k motockylu jako druhá?
Využití bych viděl na přívěsném vozíku PAV.... dřív se to řešilo podomácku vyrobenou replikou tabulky jež nese motorka.....
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)