K-report
 

Archiv diskuse Auta - vše okolo nich, historky,... do 16. 02. 2013  

Diskuse K-report » Archiv 2013 » Automobily, lodě a letadla » Auta - vše okolo nich, historky, zážitky, postřehy, fotky atd. » Archiv diskuse Auta - vše okolo nich, historky,... do 16. 02. 2013 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Vlastimil_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1631
Registrován: 12-2006
Odesláno Neděle, 10. února 2013 - 23:31:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9803
Registrován: 3-2005

Odesláno Pondělí, 11. února 2013 - 07:18:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


VDL Futura - Coach of the Year 2012!!!
VDL Citea - Bus of the Year 2011!!!
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4204
Registrován: 12-2005

Odesláno Pondělí, 11. února 2013 - 10:46:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ten kokot splet kvalty a procouval zdí do depozitu :-D

Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1050
Registrován: 11-2006

Odesláno Pondělí, 11. února 2013 - 11:25:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlastimil: To mu tam tu Feldu nechal :-)? museum vypadá pěkně.

Risan: On ten systém není špatný. Problém je totiž v tom, že demokracie nám nefunguje. Například volby už nejsou vykonáváním podílu na rozhodování, ale taškařice pro lid obecný. Většina voličů ani netuší, jak stát funguje. V tomto smyslu Mirousovy uvozovky asi byly na místě.

Přesně tak. Demokracie je dobrý systém, když se umí dělat. A když se dělá tak, jak se demokracie má dělat. Nedělám si iluze, že to jinde funguje na 100%. Nedělám si iluze, že se jinde nekrade. Ale zároveň s tou zlodějnou se stát udržuje v celku slušném chodu, lidi se zas tak nemají špatně, rozvoj jde dopředu. U nás? ano Češi budou nadávat i kdyby měl každý Mercedes a pozlacený kohoutky. Ale přeci jen je tu hodně lidí, kteří se mají opravdu špatně a né třeba vlastní vinou, lidi, o který by se demokratický stát měl postarat, ale nedělá to. Krade se tu a to hodně a projevuje se to všude. Aby se to týkalo našeho tématu, viz.naše silnice. Katastrofa, jedním slovem. Jak nemám rád komunismus, tak jedna věc se jim upřít nemůže. Oproti těm dnešním šaškům tu infrastrukturu vybudovali. Dnes se dělá haló, když se někde otevře pět km dálnice, která se ale za dva roky rozpadne a musí se dělat znova. Cestou po ,,tankodromu D1" jen nestačím zírat, kolik odstavných parkovišť a odpočívadel je zavřených, aby se o ně náhodou nemusel nikdo starat. Lidi nadávají, že silničáři nesypou, ale že nemají čím, to nikoho nezajímá. Občas této země je jen rukojmí prohnilého systému, který se tu vleče od roku 48. Posledních 20 let se vede trochu jinak, ale zlodějna je stále jeho základem. Bohužel, ale dneska se krade v miliardách a na lidi se sere. A jakpak by ne, když jsou tam stále stejné lidi, lidi, kteří si už v dobách minulých zařizovali teplá místečka. A že zavádějí emisní zóny? já jsem pro, v případě smogové situace ale ať je potom MHD zdarma a připraveny záchytná parkoviště. Žijeme v bordelu, kdy se nic nedělá pořádně a to co se dělá se dělá jen pro peníze lobbistů a kamarádíčků. Takže mě by už nepřekvapilo, kdyby zakázali ve městech kouřit a vlastně i dýchat.
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4098
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 11. února 2013 - 11:46:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jak nemám rád komunismus, tak jedna věc se jim upřít nemůže. Oproti těm dnešním šaškům tu infrastrukturu vybudovali.


S lecčím ostatním souhlasím a nepopírám problémy se současnou zlodějinou a neefektivitou, ale na druhé straně bych rozhodně neřekl, že komunistům ty kilometry dálnic a obchvatů rostly kdovíjak závratným tempem - ano, postavila se D1, D2 cancourky D5 a D11 u Prahy plus pár rychlostních komunikací, ale tyhle stavby byly taky rozložené do skoro třiceti let.

Stejně tak moc neberu všelijaké srovnávání na způsob "máme se špatně, v Německu mají větší platy, benzín stojí skoro stejně a k tomu větší slevy v Lidlu" - máme holt tu smůlu, že hned vedle nás jsou zrovna Německo a Rakousko, které patří celosvětově k nejbohatším a nejuspořádanějším (nebo jak to říct) státům... což je všechno na dlouhou diskusi jinam, ale stejně jsem měl potřebu zareagovat.
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1052
Registrován: 11-2006

Odesláno Pondělí, 11. února 2013 - 12:19:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jefe, souhlas, roztáhlo se to do 30 let, ale kolik se toho stihlo postavit za současných 20? je třeba si uvědomit, že tehdy se nestavěly jen silnice, ale i železnice, megalomanská sídliště, metro atd. A já třeba hodně jezdím v Krkonoších a můžu ti říct, že ten nechutně kluzkej bílej asfalt od ,,komárů" tam drží dodnes, zatímco pět let stará silnice je rozpadlá. Ona je taky otázka, jak by to tu vypadalo, kdyby tu ten komunismus nebyl, třeba bychom měli dálnice jako Němci, ale to jsou spekulace. A s tím srovnáním, no já nevím, ale oni i Poláci nás docela litují, jaký tu máme ceny a to zrovna není stát na úrovni Německa :-). Samozřejmě to může být ještě horší. Ona celá tahle politika EU, kdy se srovnávají cenové hladiny ale platy jsou stejné je nesmyslná. A ono hlavně, nebejt těch 40 let a dnes 20 let, tak jsme klidně mohli na tom být stejně, jako to Rakousko. V minulosti se to prokázalo. Ale já jsem tím hlavně chtěl říct, že když němci zaváděli ty emisní zóny, měli už udělaný řešení, jak to zvládnout po stránce MHD a parkovišť. To u nás jaksi není.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3629
Registrován: 2-2005
Odesláno Pondělí, 11. února 2013 - 13:06:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mirou: Já teda nevím, ale jak napsal Jef, oni stavěli dálnici do Brna tuším 14 let...a že by byla nějak kvalitní, to vidíme denně...podle nějakého lánku o é doby nebyla ani den otevřená celá v kuse bez toho, aby se někde něco neopravovalo. A že mosty na ní se jeden po druhém rekonstruují tak, že se zbourají a postaví znovu, to taky nesvědí o super kvalitě, člověk by řekl, že most má vydržet dýl než 30 let, třeba Hitler to uměl...
Dneska Vás okrádá tunelář a úplatný politik, dřív za tytéž Vaše prachy kupovali rakety, tanky, stavěli muzea dělnického revolučního hnutí a železné opony. Armáda měla 400 000 lidé namísto dnešních asi 25 000.
A srovnávat dnešní režim s komouši podle toho, že oni tu infrastrukturu vybudovali, je úplně stejně zavádějící. Oni vybudovali D1, my jme blbci, potože jsme D1 nevybudovali? Úplně stejně lze říct, že oni blbci nevybudovali okruh kolem Prahy. Na druhou stanu je pravda, že kdyby na to přišlo, necrcali by se s nějakýma Běchovicema kvůli hluku a u vůbec ne s nějakou Havránkovou, ale že bych to viděl jako pozitivum starého režimu, to zrovna ne...
Otázka, jak by to tady vypadalo, kdyby tady ten komunismus nebyl, je nejlepe zopověditelná srovnáním západního a východního Německa. To žádná otázka není.
Synergy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 716
Registrován: 8-2005
Odesláno Pondělí, 11. února 2013 - 13:09:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"nechutně kluzkej bílej asfalt od ,,komárů" tam drží dodnes" - to je smutná realita. Všichni ví, že současná technologie je na h.... (nic). Ale na nic jiného nikdo peníze nedá. Takže se to udělá, nevydrží to ani do zimy a kolotoč se točí dál. Jak slyším slovo recyklát, otvírá se mi kludla v kapse.
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4102
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 11. února 2013 - 13:47:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

necrcali by se s nějakýma Běchovicema kvůli hluku a u vůbec ne s nějakou Havránkovou

Jo, v tom rozdíl je určitě, tehdy to vyvlastňování šlapalo úplně jinak, stejně jako případné spory o pozemky nebo jiné zájmy jednotlivců a obcí

Stejně jako by se těch Havránkových, obchvatů Plzně a Českých středohoří v nedávné době nevyrojilo tolik, kdyby ŘSD nefungovalo pořád tím socialistickým stylem, že dálnice prostě nakonec bude a basta, tak proč se moc namáhat...


tehdy se nestavěly jen silnice, ale i železnice, megalomanská sídliště, metro atd.

A ty železnice se stavěly tak někdy do 50. let, na Slovensku řekněme do konce šedesátek. Pak jen všelijaké přeložky kvůli dolům a tak. Vlaků sice jezdila obrovská spousta, ale s údržbou nebo dokonce rozvojem infrastruktury se to rozhodně nepřehánělo...
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8435
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 11. února 2013 - 15:04:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tomu tvému "rozpočet je v deficitu a stát má dluh" stejně pořád nerozumím.
A přitom si to dál popsal docela přesně. :-)

Problém je totiž v tom, že demokracie nám nefunguje.
Není to úplně ideální, ale mnozí to tak zřejmě chtějí. Jak si jinak vysvětlit, že mnozí volí stále stejné partaje schované za korupční skandály?

¨ani se nesnaž, TOPjugend to stejně nepochopí...
Běž si zahrát s ostatními pseudovtipnými paci paci, ano?

Fotky na MHDFOTO blog na iDnes.cz
Říkejte mi MMM
Be ecological. Take the bus, take the train! Be clever use public transport!
nereg. Verusha
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.142.139
Odesláno Pondělí, 11. února 2013 - 16:13:23    Odkaz na tento příspěvek  

Nechci tu zakládat bazar, ale specielně pro kolegu 353:

http://www.sbazar.cz/w1402/detail/990919-p-mercedes-benz-w123-300 td-karoserie-kombi-atmosfericky

zaujalo mě, že to je automat, a hned jak jsem to uviděl, vzpomněl jsem si, že určitě vím minimálně o jednom člověku, kterýho by s tímhle manželka vyhodila z domu
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1053
Registrován: 11-2006

Odesláno Pondělí, 11. února 2013 - 19:26:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: ano, postavili jí za 14 let, tehdejšímu provozu naprosto postačovala. Holt soudruzi nějak ten technický pokrok neuznávali a tak asi počítali, že tam ještě dnes projedou dvě Volhy za půl hodiny :D. Jenže co jsme za 20 let postavili my? Dodělali sme dálnici do HK, ještě ne úplně a ještě se musí předělávat. Já to nechci srovnávat, ani říkat, že to či ono bylo lepší. Ani nevím jak sme se k tomu dostali, chtěl sem prostě říct, že ať si své ,,ekologické žblepty" nechají pro jiné a až zajistí prostředky, pak ať schvalují zelené zóny a podobný nesmysly. Nehledě na to, kolik je dneska těch starých dieslů v centru Prahy?

Veruscha: mít teď 40 tis. a vědět proč nejezdí tak jdu do něj. Navíc kombík, po tom toužím..
Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 785
Registrován: 10-2007
Odesláno Pondělí, 11. února 2013 - 19:56:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Že demokracie nefunguje, je prostě proto, že volební právo má každý a 99% lidí si toho neváží. Problém není v tom, že by lidi, pokud už jdou volit, volili špatně. Problém je v tom, že si myslí, že stačí jednou za čas "to tam hodit" a když to hodí těm správnejm, bude to fungovat samo, aniž by se museli obtěžovat s tím, že by vůbec věděli, jak to všechno funguje. Ono se to neustále nedaří, protože žádní správní neexistujou a samo to nikdy nepojede. A platí to od obecního zastupitelstva přes kraje až po poslance a senátory.

A dokud bude volební právo zadarmo pro všechny v této hloupnoucí společnosti formované médii, tak prostě demokracie fungovat nebude. Protože demokracie, jak byla kdysi vyvinuta, předpokládá voliče nezávislého, s vlastním názorem a úsudkem, zodpovědného a odhodlaného neustále se zajímat, kontrolovat a vyžadovat skládání účtů.

(Příspěvek byl editován uživatelem Risan.)
šmolko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2640
Registrován: 10-2008

Odesláno Pondělí, 11. února 2013 - 21:54:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Risan: Velmi pekne napisane

A vratme sa k autam. Medvěd tu nedavno ukazoval Latviu, povodom od ČST s umyslom rekonstuovat ju co mozno do najpovodnejsieho stavu.
Ja som dnes nasiel inzerat na VOLGU GAZ 24-02 tiez povodne vlastnenu ČST.
Ale cenu by som si vedel predstavit nizsiu...

Podrobná orientačná mapa Bratislavského kraja
EČV - maximá
RZ - maximá
FordPolicia.sk
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1055
Registrován: 11-2006

Odesláno Pondělí, 11. února 2013 - 22:11:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Risan: přesně tak. Lidi jsou zdebilnění médii.

Šmolko: ve Volze jsem nikdy neseděl, ale když teď vidím toho místa, tak si říkám, kam se hrabou dnešní auta. To je obývák.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3630
Registrován: 2-2005
Odesláno Pondělí, 11. února 2013 - 22:27:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Risan:
A dokud bude volební právo zadarmo pro všechny v této hloupnoucí společnosti formované médii, tak prostě demokracie fungovat nebude. Protože demokracie, jak byla kdysi vyvinuta, předpokládá voliče nezávislého, s vlastním názorem a úsudkem, zodpovědného a odhodlaného neustále se zajímat, kontrolovat a vyžadovat skládání účtů.

Promiňte, ale tady jste naprosto mimo. Ať je to v realitě jak chce smutné, pokud nebude volební právo zadarmo a pro všechny, je po celé demokracii. Demokracie nepředpokládá žádnou kvalifikaci a inteligenci voliče, demokracie předpokládá právě to rovné volební právo, které si není třeba vybojovat nebo zasloužit. Že jsou voliči takoví, jací jsou, je pouze její odvrácené stránka.
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2337
Registrován: 4-2003

Odesláno Pondělí, 11. února 2013 - 23:15:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Cestou po ,,tankodromu D1" jen nestačím zírat, kolik odstavných parkovišť a odpočívadel je zavřených, aby se o ně náhodou nemusel nikdo starat.
Tak schválně, kolik jich je, těch odstavných parkovišť a odpočívadel, která jsou zavřená, aby se o ně nikdo nemusel náhodou starat, nikoliv kvůli nevyhovujícím, resp. chybějícím připojovacím pruhům?

Jenže co jsme za 20 let postavili my? Dodělali sme dálnici do HK,...
... D1 Vyškov - Ostrava, R55 Hulín - Otrokovice, R35 Liberec - Turnov, R35 obchvat Olomouce, R35 Olomouc - Lipník nad Bečvou, R48, D3, D5 Plzeň - Německo, D8 Trmice - Německo, D8 Úžice - Lovosice, R1 jižní obchvat Prahy. A to jsou jen komunikace typu D a R.

Jak nemám rád komunismus, tak jedna věc se jim upřít nemůže. Oproti těm dnešním šaškům tu infrastrukturu vybudovali.
Přesně tak, kdo by dneska dokázal přivést tranzitní dopravu přímo do centra města, tak jako magistrála :-)

železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8508
Registrován: 10-2003

Odesláno Úterý, 12. února 2013 - 06:29:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

R52 Brno-Pohořelice, VMO Brno: Hlinky, Žabovřeské mosty, Dobrovského B, Svitavská radiála, Kohoutova, Husovický tunel, Pisárecký tunel

ČESKÉ REGISTRAČNÍ ZNAČKY VELKÝ MĚSTSKÝ OKRUH BRNO
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9805
Registrován: 3-2005

Odesláno Úterý, 12. února 2013 - 07:14:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad.Doktor: Dovolím si trochu rýpnutí. A co Chorvatsko? Pamatuji, jak jsme ještě v roce 2002 si říkali, že tady dálnice snad nikdy nebude kvůli poměrně náročnému terénu. A neuplynulo zdaleka ani 10 let a ... jsme na Makarské riviéře po krásné dálnici

VDL Futura - Coach of the Year 2012!!!
VDL Citea - Bus of the Year 2011!!!
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3634
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 12. února 2013 - 09:35:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Doktor: Ale dá se to vidět i tak, že my jsme za 23 let nedokázali vybudovat ani ty ubohý připojovací pruhy...

(Příspěvek byl editován uživatelem Slim.)
Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 786
Registrován: 10-2007
Odesláno Úterý, 12. února 2013 - 09:46:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: to je jak z našich nejprodávanějších seriózních novin, ta neotřesitelná pravda o demokracii, kterou píšete. Já si naopak myslím, že to, co jste popsal, je až vynález francouzské revoluce (která moc pěkná nebyla a její důsledky také ne). Všechny demokracie do té doby žádné volební právo pro všechny neznaly a některé ani potom. Mně je jasné, že chcete stejně jako všichni ostatní, spatřující v rovném a všeobecném volebním právu tu pravou svobodu, zabránit, aby se to zase nezvrhlo v diktaturu, ale myslím, že se připravujete na minulou válku. Svoboda se dá zlikvidovat, i když se rovné a všeobecné volební právo zachová. A taky se to už děje.
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7797
Registrován: 4-2005
Odesláno Úterý, 12. února 2013 - 09:52:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

aby se to zase nezvrhlo v diktaturu
A proč ne? Jestli má nějaký politický systém moji plnou podporu, pak je to právě diktatura. Demokracie, co je tu dnes, nemá s demokracií v původním smyslu už skoro nic společného. Je to jen o tom, že se tím každý ohání, protože "v demokracii si můžu dělat co chci a ty mi polib zadnici".

http://atmosferaci.wbs.cz/
Lions_coach
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1149
Registrován: 8-2009

Odesláno Úterý, 12. února 2013 - 10:52:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ano, a nejlépe opět komunistickou diktaturu, ať se zase vrátíme o nějakej ten kus zpátky, že.

FLICKR 11.8.2012 aktualizace.
RAJČE 27.3.2012 aktualizace.
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7798
Registrován: 4-2005
Odesláno Úterý, 12. února 2013 - 11:08:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Neřekl bych, že se pohneme zpátky, spíše naopak. Přirozeným vývojem se nemůžeme dostat zpět, a to ani v případě komunistické diktatury. A ano, preferoval bych tu - ona jiná diktatura je prakticky nemyslitelná a ztrácí veškeré své výhody.

http://atmosferaci.wbs.cz/
Lions_coach
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1150
Registrován: 8-2009

Odesláno Úterý, 12. února 2013 - 11:38:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Srovnej ekonomický i technický vývoj zemí, které nepatřily k východnímu bloku, myslím si, že těch 40 let tam je znát. Mimo to, skutečně bych nechtěl, aby mi někdo diktoval, jaký mám mít názor a zakazoval navštěvovat tu kapitalistickou cizinu, bát se, kdy začnou pronásledovat rodinu kvůli odlišnostem v názorech, mám rád svobodu. Ale proti gustu žádný dišputát, míru zdar.

PS: Předevčírem běžel v televizi film Báječná léta pod psa, doporučuji.

FLICKR 11.8.2012 aktualizace.
RAJČE 27.3.2012 aktualizace.
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4106
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 12. února 2013 - 11:53:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jestli někdo vážně píše, jak by si hrozně přál diktaturu (a Mauricio asi jen neprovokuje, protože už před časem se tu myslím rozplýval nad Chávezem nebo některou jinou kreaturou disponující ropnými penězi), tak předpokládám, že je smířen i s tím, že pro blaho pevně organizovaného silného státu nebo z jeho rozhodnutí třeba přijde o majetek, třeba o příbuzné, možná taky o život.

A hlavně že bude muset držet hubu. Nebo že by Mauricio byl takový typ, který se bude schopen svému Velkému osvícenému diktátorovi líbit za všech okolností?

Ve svobodném světě bývá bordel a nespravedlnosti, ale volit kvůli tomu radši "bezpečnou věznici"?
(a on i ten zdejší režim do roku 1989 byl taková celkem pohodlná věznice - pro někoho bezpečnější pro někoho míň).
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7799
Registrován: 4-2005
Odesláno Úterý, 12. února 2013 - 11:53:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

LC:
Ekonomický a technický vývoj je dán přirozeným vývojem doby a především potřebou a chtíčem lidí - pokud by nebyl v roce 1989 převrat, tak tu ty počítače nebo moderní auta máme taky. A do zahraničí taky jezdíme. O ekonomice se bavit nebudu - Kalousci apod. by nebyli připuštěni ke korytu. Jak známo, diktatura je jediný politický systém, který dělá něco pro lidi, pochopitelně ne vše může znamenat jen plus, ale to už záleží na druhu diktatury a zejména na Vůdci. Zrovna tebou jmenované aspekty do tohoto spadají - nezapomeň, že i diktatura může využívat demokratických principů. Ovšem - záleží na Vůdci.

Jef:
Tak pozor, Chavéz zrovna moje úplné sympatie nemá. To už je spíše jen taková podemokračtělá moderní figurka. Některé jeho kroky jsou přinejmenším... Rozporuplné. Jinak samozřejmě diktaturu jsem ochoten a schopne přijmout se všemi důsledky a následky - jinak bych ji nepreferoval.


Jinak jsem byl upozorněn, že jsme už silně OT, tak další diskuzi necháme na jindy nebo na jinou diskuzní skupinu

(Příspěvek byl editován uživatelem mauricio.)

http://atmosferaci.wbs.cz/
Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 788
Registrován: 10-2007
Odesláno Úterý, 12. února 2013 - 12:36:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jinak jsem byl upozorněn, že jsme už silně OT, tak další diskuzi necháme na jindy nebo na jinou diskuzní skupinu

To je v kontextu vět typu "... kdy začnou pronásledovat rodinu kvůli odlišnostem v názorech, mám rád svobodu" případně "... tak předpokládám, že je smířen i s tím,... že bude muset držet hubu" velmi pikantní.

"Né, že bych byl práskač, ale von nepíše o autech a hlásit se to přece musí" A pak že jsme se od těch dob někam posunuli.

Mimochodem, když už jsme u těch doporučení, já bych doporučil popřát sluchu těm, kteří zažili první poválečná léta před únorem 48. Řada těch lidí vzpomíná na to, že když tehdy někdo něco říkal proti SSSR, tak sice nebyl nijak postihován, ale cítili se jako když dnes někdo řekne něco proti EU a západu. Nejhorší, co se jim mohlo stát, bylo, že v médiích dostanou nálepku kverulanta, jako dnes euroskeptici. Sem-tam se postrašilo co by kdyby, sem-tam se vyzdvihly zásluhy komunistů v boji proti fašismu. A ejhle, většina (bez vlastního, ale zato jim do hlav kýmsi umně vloženého "správného" názoru) svobodně a demokraticky zvolila KSČ. Jaká ukázka, že nic lepšího, než rovné a všeobecné volební právo není. Lidi, kteří opravdu bojovali za svobodu a vlast a celou válku riskovali životy, ať už na domácí frontě v odboji nebo v zahraničí, nikdo neposlouchal, i když ti už tehdy většinou dobře věděli, co bude následovat, protože s komunisty už převážně měli vlastní zkušenosti.
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4107
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 12. února 2013 - 13:18:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

cítili se jako když dnes někdo řekne něco proti EU

To snad dnes patří spíš k bontónu, ne?
Spíš si nějak nevzpomínám, kdy jsem naposledy slyšel o EU něco pozitivního - a to nemyslím jen z Hradu a spol., spíš po hospodách, sousedských setkáních... ale ani v žádných novinách si moc nevybavuju žádnou proevropskou agitaci, možná tak ještě před naším vstupem.
Lions_coach
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1151
Registrován: 8-2009

Odesláno Úterý, 12. února 2013 - 13:58:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mauricio: Nemyslím si, že by byl vývoj před r. 1989 dán chtíčem lidí, tam to bylo spíš chtíčem totalitní vlády, ti tady žádné škaredé kapitalistické vynálezy netolerovali, ačkoliv většina těchto komunistických potomků mělo zdi pokoje polepeny plakáty těch škaredých kapitalistických hudebních skupin jako Deep Purple, Led Zeppelin a podobně - to jen abych dal do kontrastu, co vše si mohly komunistické rodiny dovolit. Měl-li někdo z nekomunistů takto polepen pokoj, okamžitě se to řešilo. Ano, možná bychom ven jezdili, ale leda do Jugošky a bez výjezdní doložky ani ťuk.
Velice rád budu respektovat ono ukončení debaty, neboť mi začíná být mírně blivno.

FLICKR 11.8.2012 aktualizace.
RAJČE 27.3.2012 aktualizace.
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7800
Registrován: 4-2005
Odesláno Úterý, 12. února 2013 - 14:03:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

: Nemyslím si, že by byl vývoj před r. 1989 dán chtíčem lidí
Já měl na mysli spíše vývoj po roce 1989.

http://atmosferaci.wbs.cz/
Stanley
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5209
Registrován: 2-2005

Odesláno Úterý, 12. února 2013 - 16:23:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lions_coach: Když už tady stav před rokem 1989 tak zasvěceně hodnotíš, kolik let Ti bylo v roce 1989? Mně čtyři, takže si na to moc netroufám...

Je to Rebel!!! Při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho zesměšnil!!!
Lions_coach
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1152
Registrován: 8-2009

Odesláno Úterý, 12. února 2013 - 16:33:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stanley: Ano, čekal jsem, kdy přijde narážka na můj věk. Vzhledem k tomu, že mne historie celkem zajímá, především ta novodobější a často diskutuji s lidmi, které tato doba zasáhla, myslím, že alespoň částečně mohu hodnotit. Pohled zkreslený nemám, neboť jsem se bavil i s lidmi, kteří v oné době byli ve straně (a to ať už z přesvědčení, tak kvůli rodině). Ale argument je to samozřejmě pádný.

FLICKR 11.8.2012 aktualizace.
RAJČE 27.3.2012 aktualizace.
Swe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2636
Registrován: 3-2005

Odesláno Úterý, 12. února 2013 - 17:40:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Za peníze vymyslíme pichovinu, abysme pak za další peníze zjistili, že to opravdu pichovina je.
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1057
Registrován: 11-2006

Odesláno Úterý, 12. února 2013 - 17:43:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zrovna jsem to sem chtěl dát :D Zajímalo by mě, na co příjdou příště. Že slepice snáší pokaždé jinak velké vejce? To bych chtěl taky dělat takovou práci a mít za to alespoň půlku jejich odměn.
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7801
Registrován: 4-2005
Odesláno Úterý, 12. února 2013 - 17:43:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To je ale už dlouhodobě poměrně známá věc. V žádném autě, a že jich užívám/mám k užívání/užíval jsem hodně, jsem se nikdy a za žádných okolností nedostal do blízkosti spotřeby uváděné výrobcem... Ne, že by mi na tom nějak záleželo - ona ta spotřeba je stejně jen marketingový tah, jak lépe prodat auto. Ale aby byla reálná spotřeba klidně o 4 litry vyšší, než udává výrobce, no to mi teda promiňte, ale to už je někde opravdu velká chyba...

(Příspěvek byl editován uživatelem mauricio.)

http://atmosferaci.wbs.cz/
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1058
Registrován: 11-2006

Odesláno Úterý, 12. února 2013 - 17:53:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když už tady stav před rokem 1989 tak zasvěceně hodnotíš, kolik let Ti bylo v roce 1989? Mně čtyři, takže si na to moc netroufám..

Konečně někdo, kdo je férově myslící. Miluju lidi, kteří mají plnou hubu keců, jak se nic nesmělo a všechno bylo na prd (zato dnes je všechno úžasné) a přitom jim v roce 89 byly tři a jsou akorát zoufale ovlivněný konkrétní situací u nich doma a médii typu idnes.
A na tý diktatuře něco bude, ale ona je diktatura a diktatura. A co se EU týká, já jsem totálně proti EU a kdyby to nebylo mimo zdejší témata tak tu klidně popíšu celou stránku o tom, proč. To je ale spíš k diskusi u piva.
Lions_coach
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1153
Registrován: 8-2009

Odesláno Úterý, 12. února 2013 - 19:21:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

a přitom jim v roce 89 byly tři a jsou akorát zoufale ovlivněný konkrétní situací u nich doma a médii typu idnes.

Nejsem ovlivněn ani situací u nás doma, ani médii. A v té době mi ani tři nebyly. A taky prosím nevkládat do úst, co jsem neřekl, rozhodně si totiž nemyslím, že je dnes vše nejlepší.

FLICKR 11.8.2012 aktualizace.
RAJČE 27.3.2012 aktualizace.
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7802
Registrován: 4-2005
Odesláno Úterý, 12. února 2013 - 20:30:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V tomto ohledu je to složité. Nevím, jak vy, ale třeba já jsem se ve škole učil jen jeden pohled na věc, pochopitelně zaručeně správný. Oficiální dobové materiály mají zase ten druhý pohled na věc - a taky zaručeně správný. Lidé na to mají jednoduhý názor - tehdy bylo vše špatně a dnes je taky všechno špatně. Takže... Já jsem si úsudek udělal až po několika letech probíráním dobového materiálu, ale i přesto si na některé věci nedovolím sáhnout, protože na ně prostě nemám názor - třeba na politické procesy nepohodlných lidí, na tábory PTP nebo na znárodňování. Z novějších třeba rozdělení Československa. I přesto si ale myslím, že tehdejší doba, ač jsem ji zažil ještě v menším rozsahu než Stanley, měla svá určitá pozitiva a časem by se přirozeným vývojem některé věci dostali do té fáze, v jaké jsou dnes.

(Příspěvek byl editován uživatelem mauricio.)

http://atmosferaci.wbs.cz/
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1059
Registrován: 11-2006

Odesláno Úterý, 12. února 2013 - 20:52:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lions_coach: to nebylo mířeno konkrétně na Tebe, ale všeobecně.
Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 789
Registrován: 10-2007
Odesláno Úterý, 12. února 2013 - 21:15:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak abych opustil tu politickou debatu, díval jsem se do techničáku manželčiny fabie a je tam u spotřeby 7,8 4,8 5,9. A kupodivu dlouhodobou průměrnou spotřebu ukazuje displej 5,9. On možná ten displej kecá (říká se to, já to nikdy neověřoval), ale rozhodně mi to nezavdalo příčinu k tomu, abych řešil, jestli mně náhodou nepodvedli. S takovými nějakými hodnotami to auto asi umí jezdit. Samozřejmě člověk nesmí jezdit jako prase, ale vejít se do toho podle mně dá, aniž by člověk obtěžoval okolí. Myslím, že je to zase bouře ve sklenici vody.

Díval jsem se do techničáku od mojí tatry a je tam 17,1 11,3 13,5. Počítač si dlouhodobou spotřebu nepamatuje, protože občas odpojuju baterku, ale připadá mi, že se i do těchto limitů spotřeby v pohodě dá vejít. Asi je to teda podle nějaké starší normy, ještě "poctivé." Co teď? Musí se v tom dělat pořádek?
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7803
Registrován: 4-2005
Odesláno Úterý, 12. února 2013 - 21:23:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já bych spíše udělal pořádek v cenách paliva - žel představa o jednotné ceně po celé republice je sice krásná, ale taky silně utopistická. Papírovou a reálnou spotřebu bych opravdu neřešil - ale je to asi tím, že to je to poslední, na co bych se při koupi u nového auta díval.

http://atmosferaci.wbs.cz/
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8438
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 12. února 2013 - 21:32:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jaká ukázka, že nic lepšího, než rovné a všeobecné volební právo není.
K tomu vývoji po roce 48 - země byla zasažena válkou a Sovětský svaz byl vnímán jako hrdina, k čemuž komunistická agitka velmi dobře přispívala. Je také nutné brát v souvislost demografickou a čistkami II. světové války, kdy tady chyběli odborníci, inteligence. Navíc systém nebyl zcela demokratický, spíše takový pre-totalitní, KSČ mělo slovo a váhu a různé prostředky, které se nebála použít. Nebylo to tady zrovna růžové a lidé byli na tom velmi špatně. Z toho je nutné vycházet.

Když už tady stav před rokem 1989 tak zasvěceně hodnotíš, kolik let Ti bylo v roce 1989? Mně čtyři, takže si na to moc netroufám...
V tom případě bysme nemohli hodnotit skoro nic a takový dějepis spálit, protože autor si jistě nemohl pamatovat Kleopatru, Karla IV. a Marii Terezii dohromady. Nehledě na to, že člověk má tendenci si minulost idealizovat, takže správné by nebylo vlastně vůbec nic.

Ke spotřebě: Na Fabii HTP máme průměrnou spotřebu tuším 6 litrů, není těžké jezdit za 5,5 :-)

Fotky na MHDFOTO blog na iDnes.cz
Říkejte mi MMM
Be ecological. Take the bus, take the train! Be clever use public transport!
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2341
Registrován: 4-2003

Odesláno Úterý, 12. února 2013 - 22:08:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jak se nakousla průměrná spotřeba - předoklad vs. realita, nedalo mi to a taky jsem náhlédl do techničáku. Spotřeba dle metodiky EU 93/116 je udávána 11,3/6,6/8,3. Palubní počítač dlouhodobou průměrnou spotřebu neukazuje, neboť v autě vlastně ani žádný palubní počítač není. Ale vedu si přesnou evidenci, a dle té vykazuji dlouhodobou průměrnou spotřebu 8,15 l/100 km. Udávaná průměrná spotřeba ve městě je nadhodnocená, byť jezdím jen po městě, spotřeba mi nejde nikdy přes 10 l/100 km a naopak udávaná průměrná spotřeba mimo město je podhodnocená, u té se pohybuji kolem průměrných 8 l/100 km. Nutno však podoknout, že jezdím svižněji. Na Slovensku, kde se pohybuji mimo rychlostní komunikace, i mimo "rychlé" silnice, kde s lehkou nohou na plynu buď stoupám do kopce nebo naopak bez plynu sjíždím z kopce, se pohybuji kolem 7 l/100 km, leckdy i pod. Na Slovensku mi nižší spotřebu však kompenzuje vyší cena benzínu. Jinak vozidlem je dvoulitrový Avensis.

železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Zlin__24tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2932
Registrován: 3-2005

Odesláno Úterý, 12. února 2013 - 22:25:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V TP (1,4TSi) mám spotřebu 8,5/5,0/6,3. Je pravda že pět litrů se mi nikdy nepodařilo (minimum bylo okolo 5,5l), ale zase jezdím s dlohodobou za 6,2. Takže se necítím nijak podveden. I když je pravda, že v zimě mám teď 6,4 - problém s neustále podchlazeným motorem (styl jízdy tomu ještě pomáhá), tak asi má tendenci tam cpát bohatší směs, aby si udržel teplo...

http://trajfly.wz.cz - novinky z provozu MHD ve Zlíně a Otrokovicích, rozsáhlá fotogalerie...
Následuj svůj instinkt - Rába :-) .:. ICQ: 271 444 785
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5886
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 13. února 2013 - 08:59:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Odbočka - do vlákna do železničních přejezdech dal jeden přispěvatel video přejezdu nedaleko našeho domu ... a hle hraju v něm i já .

www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 790
Registrován: 10-2007
Odesláno Středa, 13. února 2013 - 10:47:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MMM: ovšem tím, co jsi napsal, jsi jen potvrdil, co jsem psal já. Stačí jiné než skleníkové podmínky a většina voličů je velmi snadno ovlivnitelná, takže suverénní rozhodnutí lidu je jen iluze. A to je jen jeden problém. Další problém je, že voliče ani nezajímá, co jak funguje a nefunguje a kdo co dělá a nedělá.

Hodně z toho, co jsi napsal, se dá napasovat i na dnešní dobu a vlastně na jakoukoliv dobu. Pochopitelně po válce byl stav země objektivně mnohem horší, ale dnešní generace je také mnohem více zhýčkaná, takže benzín za 40 vnímá subjektivně jako křivdu stejně velkou, jako válečná generace cukr na lístky. Zato prostředky k ovlivnění veřejného mínění od té doby značně pokročily.

A to já neberu tak bagatelně jako třeba Slim, jen jako "odvrácenou stranu mince," s níž si tak mocný koncept, jako demokracie je, sám poradí, ale jako věc, která jde proti principu demokrace. Ten předpokládá nezávislé posouzení vlastním rozumem každého voliče. Jedině tehdy totiž pak volič je schopen přijmout důsledky svého rozhodnutí, až nastanou, a můžeme obecně říct "mají co chtěli." Máme-li udržet demokracii opravdu funkční, měli bychom podle mého názoru hledat prostředky, jak zajistit, aby volič byl k tomu zájmu a odpovědnosti motivován. A to ne dnešními postmoderními marketingovými prostředky, ale tím, aby byl na svoje právo ovlivňovat život svůj (a životy druhých!) opatrný, jako je opatrný na svoje ruce, protože ví, že druhé mu nenarostou, nebo jako je opatrný na svoje auto, protože si na něj musel těžce vydělat.

Ano, samozřejmě vím, že někomu volební právo nedat nebo někomu je odebrat může být stejně silným prostředkem manipulace s mocí jako současný marketing. Ale právě proto se toho nebojím o nic víc. Naopak si myslím, že slepá víra, že všeobecné a rovné volební právo je jediné správné řešení, které si poradí s jakoukoli společností a situací, nás může stát nemilé překvapení.
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4109
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 13. února 2013 - 11:36:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Máme-li udržet demokracii opravdu funkční, měli bychom podle mého názoru hledat prostředky, jak zajistit, aby volič byl k tomu zájmu a odpovědnosti motivován.

Souhlasím. Bohužel mnozí zvolení funkcionáři v nedávné minulosti naopak okřikovali každého, kdo by se o věci obecné zajímal a případně od nich vyžadoval i nějakou odpovědnost, že aby mohl do něčeho mluvit, musí si (mírně zjednodušeno) založit politickou stranu a vyhrát příští volby...
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3639
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 13. února 2013 - 11:40:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Risan: Ale já to neberu vůbec bagatelně, já s Vámi naprosto souhlasím, že volič je v naprosté většině blb zmanipulovatelný médii (běžný vohnout) nebo koupitelný za tři kila (Krupka u Teplic), nakonec prezidentské volby nám to ukázaly v plné parádě. Volič nepřemýšlí, neřeší pravdivost argumentů a jde do oho spíš pociově...
Ale sorry, z toho naprosto není žádná cesta toho typu, který navrhujete Vy. Cokoliv by se změnilo ve smyslu omezení volebního práva mimo úředně nesvéprávné, znamená konec celé demokracie. Kdo rozhodne, komu to pávo omezíme a podle čeho? Prověrková komise? Akční výbor? Uliční výbor? Kdo rozhodne, kdo smí volit a ko už ne? Co když v Krupce rozhodne v takové komisi ten starosta, co dal Romům po třech stovkách, že zrovna oni mohou?
Jakákoli manipulace tohoto typu je po demokracii daleko větší katastrofou než když necháte volit blbce. Divím se, že Vy, takový odpůrce zásahů a regulací shora a od státu, zastáváte takovýhle názor zrovna v tak klíčovém momentu. marketing je věc, které můžete a nemusíte podlehnout, odebrané volební právo Vám nedává možnost vůbec k ničemu.
A jak a čím byste chtěl motivovat blbce, kterému jedna strana slíbí, že mu dá vyšší dávky, změkčí zákoník práce a zvýší mu porodné? pmu nikdo na větě nevysvětlí, že mu nejdřív dvojnásobek z kapsy vezmou a že na to budou vydělávat jeho vnuci. Ten žije maximálně zítřkem.

Je: ano, přes všechny nevýhody tohle je jediný demokratický způsob, jak volby ovlivnit...

(Příspěvek byl editován uživatelem Slim.)
Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 792
Registrován: 10-2007
Odesláno Středa, 13. února 2013 - 17:19:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: ano, stanovit kritérium není snadné. Muselo by to být něco jednoduchého a snadno ověřitelného. Částka zaplacená na daních, odsloužené veřejně prospěšné práce. Ano, vím, že implementace něčeho takového bude ve finále velmi složitá a samo o sobě to bude potřebovat veřejnou kontrolu. Aby si ti, co by podléhali pokušení manipulovat s volbami dobře rozmysleli, jestli do toho půjdou a měli strach, že když neprávem odstraní významnou voličskou skupinu, tato jim půjde po krku. Princip je v tom, že kdo by měl opravdu zájem o volební právo a něco by tomu obětoval, aby je získal, tak by si taky pohlídal, aby jej nějaký vykuk na tom právu nezkrátil. Už by jim to nebylo jedno, jako je to většině dneska.
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8509
Registrován: 10-2003

Odesláno Středa, 13. února 2013 - 19:52:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Risan: až do roku 1971 neměly ve Švýcarsku např. volební právo ženy. Zkus jim ten svůj příspěvek 792 přeposlat .

Ještě poznatek k volbám a demokracii: Že se rozmáhají preference levice a že se prezidentem stal Zeman (což bylo ještě před pěti lety pro něj samotného z říše sci-fi), není ani tak zásluha levice jako takové, ale především neschopnost pravice prosazovat rozumné kroky. DPH se sice zvyšuje, ale méně se kupuje, takže ve výsledku se na něm vybere méně. Důchodová reforma a II. pilíř - totální debakl. Slibované nižší daňové zatížení (typický rys pravicové politiky) - nevšiml jsem si - spíš naopak. Sumasumárum pomalu ale jistě směřujeme k dalšímu období vlády ČSSD (možná s komunisty) a ČSSD to dobře ví a ve skutečnosti ani nespěchá na předčasné volby, čím déle se tahle vláda střídajícíh se ministrů udrží, tím snadněji vyhrají. I tak funguje volební právo pro všechny. Levicoví voliči se ani nemusejí plácat po ramenou na sociálních sítích a přesto je jich o 10 % více.

Vím, že to sem nepatří a klidně to smažte. Jen mě pobavily některé názory...

ČESKÉ REGISTRAČNÍ ZNAČKY VELKÝ MĚSTSKÝ OKRUH BRNO
Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 793
Registrován: 10-2007
Odesláno Středa, 13. února 2013 - 20:43:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3260: myslel jsem, že jsem dostatečně vysvětlil, že nemá cenu omezovat volební právo na základě pohlaví, rasy nebo čehokoliv, co nemůže občan ovlivnit, to postrádá smysl. Idea, kterou jsem tady předestřel, staví na tom, že občan bude moci získat volební právo, ale ne jen tak za nic, automaticky. Tak by si mohl uvědomit cenu svého volebního práva a bude s ním podle toho zacházet.

Tvoji poznámku tedy chápu jako příspěvek k emoční propagandě, zřejmě s cílem podprahově mne srovnat s nějakými fašisty nebo šovinisty a tak mne znemožnit. To není dobrá taktika s ohledem na to, co sám píšeš v následujícím odstavci.

Abych Ti to vrátil, zeptám se Tě tedy, jak konkrétně se zlepšil švýcarský stát od toho roku 1971. Předpokládám, že předtím to bylo špatné a potom lepší. Já chápu, že to zlepšilo pocit švýcarských žen, zejména po té, co se seznámily s dílem Betty Friedan a podobných. Ale na jejich pocit, jakkoliv je jistě pro život ve Švácarsku podstatný, se teď neptám.
Mr_plecháček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 834
Registrován: 5-2008

Odesláno Čtvrtek, 14. února 2013 - 16:08:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chlapi, jděte do hajzlu s politikou ve vlákně "Auta a vše okolo nich", fakt.

Správný autobusák potřebuje pět rukou... První rukou točit volantem, druhou řadit, třetí je potřeba zdravit kolegu, čtvrtou troubit na okolní havěť a pátá musí být vyvalená v okně.

ICQ: 432-642-789

Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8440
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 14. února 2013 - 20:02:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Princip je v tom, že kdo by měl opravdu zájem o volební právo a něco by tomu obětoval, aby je získal, tak by si taky pohlídal, aby jej nějaký vykuk na tom právu nezkrátil. Už by jim to nebylo jedno, jako je to většině dneska.
V praxi by to fungovalo, dovolím si tvrdit, tak, že by se rozmohlo kupčení s možností jít volit, nehledě na to, že to odporuje demokratickým principům. Protože vláda vzešlá z voleb by neměla plnou legitimitu a ani by se o ní nemohla opírat, že. Nehledě na to, že ti, kdož by nevolili, by si to nenechali líbit a je jasné, že v takové situaci by mohla, obrazně řečeno, Praha hořet.

Hodně z toho, co jsi napsal, se dá napasovat i na dnešní dobu a vlastně na jakoukoliv dobu.
Ne, myslím, že ne. Doba let 45-48 se nedá s dneškem ani srovnávat. Je zde mnoho zcela odlišných socio-ekonomických faktorů.

Chlapi, jděte do hajzlu s politikou ve vlákně "Auta a vše okolo nich", fakt
Až nebude politika s dopravou nijak souviset, tak nebude důvod se o ní bavit.

Fotky na MHDFOTO blog na iDnes.cz
Říkejte mi MMM
Be ecological. Take the bus, take the train! Be clever use public transport!
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4709
Registrován: 3-2004

Odesláno Čtvrtek, 14. února 2013 - 20:04:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Až nebude politika s dopravou nijak souviset, tak nebude důvod se o ní bavit.

Ale jo, ale řešte tu tedy tu část politiky, co s dopravou přímo souvisí. A ne volební práva apod.

Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 795
Registrován: 10-2007
Odesláno Pátek, 15. února 2013 - 10:23:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MMM: "...by se rozmohlo kupčení s možností jít volit..."

Jako že lidi by si chtěli koupit volební právo? To je snad dobře, ne? Alespoň o ně projeví zájem. Ale kolik by za ně byli ochotni zaplatit a nebylo by nakonec lepší zaplatit ty daně, odpracovat veřejné práce a volební právo mít bez úplatku? Opravdu by se chtělo někomu dávat úplatek za to, aby měli ten jeden svůj hlas, který nic moc nezmění? Kolik by takových lidí bylo, aby to bylo významné?

"nehledě na to, že to odporuje demokratickým principům"

To je jen líbivá fráze. Jak už tu několikrát zaznělo, ony "demokratické principy" se neustále vyvíjí a odporuje to tedy až současnému pojetí, pojetí v době, kdy demokracie z důvodů zde již uvedených dost ztrácí účinnost.

"Protože vláda vzešlá z voleb by neměla plnou legitimitu a ani by se o ní nemohla opírat, že."

Nevím, o co větší legitimitu má vláda dnes, kdy je sice jaksi prosazena (a je nám tvrzeno, že demokraticky), ale ztotožnit se s ní z voličů dokáže stejně jen minimum lidí.

"je jasné, že v takové situaci by mohla, obrazně řečeno, Praha hořet"

To je ovšem přesně to, co potřebujeme. Aby se lidi opravdu o politiku aktivně zajímali. Ovšem mám strach, že by spíš "hořela Praha," kdyby někdo zakázal hokej, než kdyby těm, kteří na volby kašlou teď, někdo vzal možnost volit. A že těch, kteří kašlou na volby, je! Když vynecháme poslední "superstar" taškařici s nulovým reálným vlivem na politiku, tak většina na to kašle.

"Je zde mnoho zcela odlišných socio-ekonomických faktorů."

Mně naopak připadalo, že Tvoje charakteristika té doby "...tady chyběli odborníci, inteligence. Navíc systém nebyl zcela demokratický, spíše takový pre-totalitní..." sedí perfektě i na dnešek. Ale chápu, že pokud naši demokracii vnímáš skrz MFDnes nebo Lidovky a nesetkal jsi se s reálnou praxí, tak můžeš věřit, že to s drobnými a snadno odstranitelnými nedostatky funguje.

Autobusáci, promiňte, musel jsem.
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8441
Registrován: 12-2007

Odesláno Pátek, 15. února 2013 - 12:56:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ale ztotožnit se s ní z voličů dokáže stejně jen minimum lidí.
Žádná vláda není široce oblíbená, pokud nedává 75% věcí lidem zadarmo a ten zbytek bohatě dotuje.

Aby se lidi opravdu o politiku aktivně zajímali.
Toho se dosáhne třeba větší odpovědností politiků a třeba tím, že spousta afér zůstane jaksi s otazníkem. Ostatně, kolik se toho vyřešilo z doby Opoziční smlouvy, kdy se jeden z jejích představitelů dostal do vrcholné funkce???

"...tady chyběli odborníci, inteligence. Navíc systém nebyl zcela demokratický, spíše takový pre-totalitní..."
Já si myslím, že inteligence, odborníci zde nechybí a systém není rozhodně pre-totalitní. To by bylo například, pokud by někdo na ulici zařval "topáci jsou *****" a oni by ho za to zavřeli, protože topáci jsou ve vládě.

Fotky na MHDFOTO blog na iDnes.cz
Říkejte mi MMM
Be ecological. Take the bus, take the train! Be clever use public transport!
Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 796
Registrován: 10-2007
Odesláno Pátek, 15. února 2013 - 15:40:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Větší odpovědnost politiků není příčina zájmu o politiku, ale důsledek. Zařvat komunisti/národní socialisti/sociální demokrati/cokoliv jsou ***" se dalo i po válce bez rizika kriminálu. Za tohoto stavu debaty končím.
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8511
Registrován: 10-2003

Odesláno Pátek, 15. února 2013 - 18:54:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Abych Ti to vrátil, zeptám se Tě tedy, jak konkrétně se zlepšil švýcarský stát od toho roku 1971.

Sám si musíš odpovědět, že nijak. „Jen“ se tím zrovnoprávnilo postavení žen vůči mužům.

ČESKÉ REGISTRAČNÍ ZNAČKY VELKÝ MĚSTSKÝ OKRUH BRNO
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3646
Registrován: 2-2005
Odesláno Sobota, 16. února 2013 - 00:33:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Risan:
To je jen líbivá fráze. Jak už tu několikrát zaznělo, ony "demokratické principy" se neustále vyvíjí a odporuje to tedy až současnému pojetí, pojetí v době, kdy demokracie z důvodů zde již uvedených dost ztrácí účinnost.

Promiňte, ale to je naprostý nesmysl. Demokratické principy jso jen jedny a existují beze změny tuším z doby antického Řecka.

Proč mám z toho dojem, že Vy byste chtěl měnit nějaké principy jen proto, že Vám nevyhovují aktuální volební výsledky? Ale to je přece naprosté popření demokracie...demokracie spočívá v tom, že každý může volit koho chce a nikdo nemá právo ho v tom omezovat. Volební právo za zásluhu je přece úplný nesmysl bez ohledu na kritéria.
Jo, taky držím hlavu v dlaních, když vidím představy většiny národa o uspořádání státu, ale z toho vede jediná cesta - přesvědčit většinu, aby šli a volili rozumněji. Ale vždy dobrovolně a všichni, kdo mají zájem...
A k tomu kupčení s hlasy - evidentně nebylo myšleno kupování si vlastního volebního hlasu, ale jiných...což je ta Krupka a demokracie v prdeli.