K-report
 

Archiv diskuse Auta - vše okolo nich, historky,... do 20. 10. 2013  

Diskuse K-report » Archiv 2013 » Automobily, lodě a letadla » Auta - vše okolo nich, historky, zážitky, postřehy, fotky atd. » Archiv diskuse Auta - vše okolo nich, historky,... do 20. 10. 2013 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4463
Registrován: 12-2005

Odesláno Neděle, 13. října 2013 - 14:15:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já neříkam že to neni schopný posloužit jen jsem napsal zkušenost kterak to člověk viděl na obrázku tak se mu to zalíbilo ale na pohled mu to holt nesedlo tak od toho dal ruce pryč.

Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1454
Registrován: 11-2006

Odesláno Neděle, 13. října 2013 - 21:24:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

U nás ve městě taková Lada jezdí, akorát hatchback. Skoro všechny Lady, byť to jsou krabice, se mi líbí, kromě této řady, ta je hrozná :D.

No a teď se pochlubím novým přírustkem. Mám ho doma pár dní. Co říct víci, je to bestie. Veškerý Passaty a Octavie nemají šanci [happy]. Je to 2,2 TDci, 150 koní. Sice rychlost asi nevyužuji, nejezdím po našich dálnicích 200 km/h, ale to zrychlení je fenomenální, na šestku krásně zrychluje i v prudkém kopci. Co se podvozku týče, pohodlnější už je fakt asi jen Volvo [happy]. Akorát, že tohle lépe sedí, jako přilepené, to se s Octavií nedá rovnat. Sedačky pohodlné, jen šířka sedáku mezi bočním vedením by mohla být větší, navíc mě tam občas tlačí drátky od vyhřívání sedaček, nebo nějaké pérko nebo co to je. To je další věc, ani sem nevěděl, že existuje chlazení sedaček. Stav je naprosto perfektní, jen lehce poškrábaná kapota. Jsou jen dvě věci, které bych vytkl, zaprvé se mi dnes rozsvítila kontrolka motoru, z čehoš jsem lehce nervózní, snad to nic nebude. A další věc je spotřeba, čekal bych, že to bude brát méně. Beru na vědomí objem motoru, ale co jsem tak pročítal, tak se s tím autem dá dostat na pět litrů. No já mám sto kilometrů za nějakých 6,8. Což je sice furt o dost, než stejně silný benzín, ale furt o dost více, než 1,9 TDI Octavia. Uvidíme, třeba se to ještě naučím [happy].A černý skla jsou sice fajn, akorát se s tím nedá večer couvat, zrcátka jsou kupodivu docela malá.


(Příspěvek byl editován uživatelem mirous.)
Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1027
Registrován: 10-2007
Odesláno Neděle, 13. října 2013 - 21:49:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mirous: na Octavii 1,9 TDi a její spotřebu zapomeň, za tu se platí rakovinou (bohužel neplatí majitel, ale cizí nevinní lidé). Aneb zadarmo není nic. No, snad už je to za náma a takové motory se už vyrábět nebudou.
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1455
Registrován: 11-2006

Odesláno Neděle, 13. října 2013 - 21:58:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Risan: proč to říkáš? to byly tak ,,ekologické"? to slyším poprvé. Jinak jsem si teď počítal spotřebu po dalším tankování a na 300 km a to sem to nešetřil je spotřeba 6,5, s tím už jsem spokojenější. Ono až mě omrzí jízdní výkony, tak to taky bude jiné. Auto je to dobré, hlavně aby bylo i spolehlivé. To je pro mě alfa a omega všeho. Proto mám stále nejraději svou Feldu [happy]
šmolko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3080
Registrován: 10-2008

Odesláno Neděle, 13. října 2013 - 22:05:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mirous: Super vyber motora. [ok]
Mondeo s 2.2 TDCi som chcel tiez, ale nakoniec som skoncil s C-Maxom 2.0 TDCi.

Podrobná orientačná mapa Bratislavského kraja
EČV - maximá
RZ - maximá
FordPolicia.sk
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9418
Registrován: 4-2003

Odesláno Neděle, 13. října 2013 - 22:17:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

na onu pětilitrovou spotřebu se dostaneš po čase, až to dostaneš správně do ruky. Hlavně se toho nedá dosáhnout na krátkých štacích.

"Pravda a láska zvítězí. Jakýmikoli prostředky. I nad pravdou a láskou."
Hynek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1127
Registrován: 11-2007
Odesláno Pondělí, 14. října 2013 - 00:05:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Oktávkový motor TDi je svou spotřebou legendární a zárověň terčem často povedených vtipů, nicméně dnešní motory jsou ekologicky samozřejmě zcela jinde... Každopádně já to auto kvůli spotřebě budu udržovat v provozu dokud to bude možné, do práce to mám 60 km... A nic s takovou spotřebou při takovém výkonu a prostornosti prostě už dnes není. Ať si klidně hulí jak chce a co chce. Při produkci sraček průmyslem a kamnama v obcích je produkce sajrajtu Oktávkou EURO III celkem irelevantní údaj...

(Příspěvek byl editován uživatelem Hynek.)
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1456
Registrován: 11-2006

Odesláno Pondělí, 14. října 2013 - 08:52:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To si říkám teď, že tohle je vrchol auta, které chci mít. Výbavou mě dostačuje a nic víc nepotřebuju. Už je to ten typ auta, kde si člověk ani za baterky večer nevymění žárovku.
Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1028
Registrován: 10-2007
Odesláno Pondělí, 14. října 2013 - 10:27:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hynku, to asi nevíš, jaký je rozdíl mezi sazemi z komína a sazemi z 1,9TDi. Přitom bys možná rád lidem doma komíny kontroloval a zakazoval, pokutičky pro jejich dobro v modrém stejnokroji rozděloval, ale na Tvůj výfuk nikdo sáhnout nesmí. Máš právo jezdit levně. OK. V kontextu Tvého brojení proti některým lidem s LPG, kteří taky jen chtějí jezdit levně, to zní zvlášť pikantně.

Kamna doma nejsou schopny produkovat tak jemnou frakci. Saze frakce 2,5 mikronu a menší, které tak krásně umí tento druh motorů, jsou daleko nebezpečnější pro lidský organismus, než saze větší. S těmi většími si plíce poradí, ale ty menší z oktávky pronikají krásně do krve a přes oběh pak kamkoli do organismu.

Pokud jde o průmysl, asi nemají zavedené komíny přímo do ulic, že ne? Takže objemově možná, ale koncentrace v místě, kde se normálně pohybují lidé, to je trochu rozdíl.
Hynek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1128
Registrován: 11-2007
Odesláno Pondělí, 14. října 2013 - 11:37:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokud sis ráčil všimnout, nikde jsem proti LPG nebrojil, pouze jsem upozorňoval na nebezpečí spojená a provozem vozidel na LPG a CNG a o nutnosti revize tlakových zařízení, nevkládej mi do úst věci, které jsem nikdy neřekl! Proti vozidlům s LPG nemám vůbec nic - doporučuju si přečíst celou naši disusi znovu, pokud máš opačný názor. A kontrolovat lidem kotle bych fakt nechtěl, ani pokutičky udělovat, opět mi necpi svoje mylné předpoklady. A vzhledem k tomu, že každý druhý na vsi v domácích kamnech stopí všechen domácí odpad, budou ty emise skoro stejné, jako emise starého dieselu, neb tepelná degradace plastů umí ty mikročástečky také a navíc pár vysoce jedovatých produktů k tomu. Při inverzi pak stejně všechno spadne dolů. Když už jsme jednou něco vyrobili, holt s tím musíme žít - žijeme i se starými škodulemi, warany a další, neméně škodlivou technikou. Nikdy bych ale nikomu nezakazoval jejich běžný provoz, pokud jim nejsem schopen zadotovat nové auto - při dnešních ekonomických sračkách na nové auto má opravdu málokdo. Já mám alespoň motor pravidelně servisovaný a seřizovaný, potkávám diesely, které se vizuelně chovají stokrát hůř...
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4562
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 14. října 2013 - 13:02:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

žijeme i se starými škodulemi, warany a další, neméně škodlivou technikou.

Ale kolik jich je a jak často jezdí, ve srovnání s tisíci "tédéíček" denně v provozu všude kolem nás?
Těmi dvoutakty a embéčky se argumentuje i při prosazování hovadin typu poplatek za přepis starého auta, přitom za posledních deset let ty "předkatalyzátorové" benzíny prakticky zmizely a namísto nich nás sužují různé rozhašené transity a všudypřítomné vylítané, navíc často "poladěné" diesly v deset let starých osobácích.

Jinak topení PET lahvemi a spol. je samozřejmě ttaky hnus, to jistě - v Praze máme například o sychravých podzimních víkendech mnohem příjemnější povětří než v mnoha třeba údolních obcích...
Hynek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1129
Registrován: 11-2007
Odesláno Pondělí, 14. října 2013 - 14:39:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jef: Tak, tak - v údolní obci bydlím, tak to vidím, zejména s přicházející zimou. Stačí vyhlédnout z okna [wink] Investoval jsem sice do kotle na uhlí, zrovna ho instaluju, nicméně do téměř dokonale spalujícího automatu, čemuž odpovídala i cena. Mohl jsem si za to mít třetinu nového ekologického auta, ale ten nový kotel "zlepší" ovzduší víc, než když vyměním starou naftovou oktávku za novější...

Na vesnicích zejména pro krátké pojížďky škodule a karburátorová fáčka a podobné staré vozy až tak moc nevymizely. A správně jsi pojmenoval zásadní věc - problém starých TDiček je v jejich bohužel velmi časté neúdržbě či ladění, nikoli v jejich podstatě samotné...
Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1029
Registrován: 10-2007
Odesláno Pondělí, 14. října 2013 - 14:39:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hynku promiň, s těmi kontrolami a pokutováním komínů jsi to schytal za všechny hasiče. Pokud jde o LPG, vím, že jsi se dost ostře vyjadřoval k lidem, kteří nemají každý rok platnou revizi.

O tom, jakou frakci sazí produkuje spalování odpadu v lokálním topeništi, jsem se nikde nic nedočetl, proto bych uvítal k tomu nějaký zdroj. Všude se řeší hlavně chemické složení spalin (např. v tomto asi nejodkazovanějším článku: http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S016523700300066 4). Dokonce by bylo zajímavé srovnat objemy produkce těch malých částic dopravou, průmyslem a lokálními topeništi a koncentrace v místech, kde se lidé zdržují, byla-li by k dispozici data. Jinak je to jen tvrzení proti tvrzení. Nemám data k dispozici a hledat se mi je nechce, ostatně já jsem to srovnávat nezačal. Původně jsem jen napsal, že výrobu motorů s emisemi, jako má 1,9TDi od VW, už snad lidstvo opustilo, a že nové motory se k té "legendární" spotřebě už nevrátí proto, že cena za tuto spotřebu, kterou platili nezúčastnění lidé, byla příliš vysoká. Dnes doufám už tuto cenu alespoň z části platí přímo provozovatel - vyšší spotřebou za lepší emise. A to mi přijde spravedlivější než přenášet náklady na vlastní dopravu na lidi, kteří se tím ani nesvezou, jen zacvakají zdravotní pojištění a pak umřou na rakovinu.
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10017
Registrován: 3-2005

Odesláno Pondělí, 14. října 2013 - 14:49:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"vyšší spotřebou za lepší emise" - není to trochu oxymoron?

VDL Futura - Coach of the Year 2012!!!
VDL Citea - Bus of the Year 2011!!!
Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1030
Registrován: 10-2007
Odesláno Pondělí, 14. října 2013 - 15:50:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Magiq: no, zdánlivě ano, ale jen do doby, než si uvědomíme, že například takový DPF nemůže všechno to svinstvo jen tak pochytat, to by bylo ucpané hned. Takže probíhá jakási regenerace a na tu je potřeba energie. Z paliva.
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10018
Registrován: 3-2005

Odesláno Pondělí, 14. října 2013 - 16:14:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ano, je mi to jasné. Bylo to takové popíchnutí k posunutí diskuze. Konstruktéři se snaží v poslední době tady toto trochu eliminovat snižováním hmotností (resp. nezvyšováním). Za chvíli už uvidíme reálná čísla po zavedení normy EURO 6. Zatím to vypadá to, že dokonce spotřeba bude o nepatrný kousek lepší..

VDL Futura - Coach of the Year 2012!!!
VDL Citea - Bus of the Year 2011!!!
Stanley
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5393
Registrován: 2-2005

Odesláno Pondělí, 14. října 2013 - 17:06:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A hlavně je DPF taková zátka výfukového systému, kterou je třeba "protlačit", což zase stojí nějaký výkon a tím pádem i PHM.

Je to Rebel!!! Při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho zesměšnil!!!
Hynek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1130
Registrován: 11-2007
Odesláno Pondělí, 14. října 2013 - 17:12:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Risan: V podstatě souhlas. Ale ve své době výroby to prostě požadavky splňovalo a nemám potřebu si kupovat něco novějšího z důvodů, které jsem uvedl.

Co se týká toho, že jsem tvrdě šil do každoročních revizí - ano, ale to neznamená, že jsem proti tomu jako celku - jde i o bezpečnost majitele vozu s LPG/CNG. Jezdit bez revize tlakové části LPG zařízení je jako jezdit bez STK, akorát bez platné STK nehrozí [bomba] [biggrin] A šil jsem do toho výhraně na základě vlastních zkušeností a informací získaných v rámci mojí služební odborné přípravy.
Feudal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2282
Registrován: 9-2006

Odesláno Úterý, 15. října 2013 - 08:00:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Odešel Karel Hrubec

Ve čtvrtek 10. října zemřel ve věku nedožitých 90 let motoristický sportovní novinář, překladatel a spisovatel, známý v šedesátých až osmdesátých letech minulého století zejména svým psaním o formuli 1, ale také o Šestidenních motocyklových soutěžích, Velkých cenách a dalších disciplínách motoristického sportu. Jeho publikační činnost byla velmi pestrá a bohatá, ale dlouhodobě pracoval především v časopisech Stadion a Signál. Byl také autorem několika knih o motoristickém sportu. Jeho pohřeb se koná v pátek 18. října, ve 12:15, v obřadní síni krematoria v Praze Motole.



Na snímku je Karel Hrubec zachycen při rozhovoru s Niki Laudou.

S vůní páry a strojního oleje ... www.sentinel.cz
Vše, co jste dosud nenašli, najdete tady ... www.feudal.cz

Poznávací značky v Čechách, na Moravě a ve Slezsku zde
Lukáš Kolomazník
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.177.215.138
Odesláno Čtvrtek, 17. října 2013 - 10:00:39    Odkaz na tento příspěvek  

zdravím vás vespolek měl bych k vám prosbu neví někdo z vás o nějakém autu za přepis i porouchané aby šlo opravit nejlépe favorit,felicia jsem ze severu čech od české lípy není problém dojet si i kus za prahu pro auto pište prosím na Lukasssssek@seznam.cz děkuji P.S.Omlouvám se za tuto žádost nevím kam to napsat děkuji kolomazník
transit01
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 691
Registrován: 9-2012

Odesláno Čtvrtek, 17. října 2013 - 15:41:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

17.10.2013,Rychnov nad Kněžnou

(IQ+Love= Škoda Auto)
Moje Fotky najdete zde.
Na stránku postupně přidávám svoje fotky Youngtimerů a někdy i Veteránů..
V Každém příspěvku se můžou objevit pravopisné chyby, za to mě prosím omluvte, Díky..
Když ti vadím, ignoruj mě [proud]
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1458
Registrován: 11-2006

Odesláno Pátek, 18. října 2013 - 13:28:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

http://auto.idnes.cz/zdrazeni-naftovych-aut-0vk-/automoto.aspx?c= A131017_184053_automoto_fdv

Paráda, ještě, že jsem už diesla koupil a dalších pár let mě to (snad) nečeká.

Včera jsem byl na STK s Feldou a jediná závada byly vypálené žárovky v blinkrech, jinak prý velmi zachovalý vůz, tak mi to zvedlo ego [happy]. Každopádně mě překvapilo, když sem se ptal, kolik denně aut neprojde, že neprocházejí často i zánovní auta. Nadruhou stranu se není čemu divit, v práci sem teď jezdil Focusem z roku 2007 a větším vrakem jsem snad nikdy nejel. Nejlepší sranda je, že za jízdy vynechává posilovač řízení.
Hynek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1132
Registrován: 11-2007
Odesláno Pátek, 18. října 2013 - 14:07:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Transit: pěkný zachovalý Rapid [ok]
Raspi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1747
Registrován: 8-2005

Odesláno Pátek, 18. října 2013 - 15:44:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mirous: Nemůžeš srovnávat spotřebu Mondea s Oktávkou. To je jiná třída. Když už, tak se Superbem. Ta spotřeba pět litrů je už opravdu minimum, tak konstantních 90-110 km/h po dálnici. Já jezdím s LPG dlouhodobě za cca 8,5/100.

Co je vrchol mazlivosti? Malý bílý kocourek nalezený před dveřmi na rohožce :-)
transit01
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 692
Registrován: 9-2012

Odesláno Pátek, 18. října 2013 - 15:53:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hynek: Tady je nafocený o trochu lépe [happy] je to jedna z Rychnovských stalic,často ho vidím stát u Penny..

Je to naprosto parádní leštěnka [ok] zajímalo by mě co ještě různé Rychnovské garáže a parkoviště skrývají za takovéhle leštěnky...

(IQ+Love= Škoda Auto)
Moje Fotky najdete zde.
Na stránku postupně přidávám svoje fotky Youngtimerů a někdy i Veteránů..
V Každém příspěvku se můžou objevit pravopisné chyby, za to mě prosím omluvte, Díky..
Když ti vadím, ignoruj mě [proud]
Union_pacific
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3741
Registrován: 11-2009

Odesláno Sobota, 19. října 2013 - 13:34:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

◄ ŠKODA

září 2013
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4465
Registrován: 12-2005

Odesláno Sobota, 19. října 2013 - 15:19:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mmmmmm model 72 lahodný ročník [jidlo]

Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Hladík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2348
Registrován: 10-2008

Odesláno Sobota, 19. října 2013 - 15:40:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak se raději vrátím zase do novější doby:

Dále jsem se trochu hrál se světýlkama. Přibudlo osvětlení pedálů a druhé stropní světlo v prostoru nad zadními sedačkami.

Dneska se mi také zadařilo zaparkovat vedle I Octávie a nechtělo se mi vůbec věřit, až jak moc jsou si ty auta podobný

Škoda FELICIA combi 1.9D
Omlouvám se, že neumím česky. Co by jste chtěli po kříženci Moraváka a Záhoráka...
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2435
Registrován: 4-2003

Odesláno Sobota, 19. října 2013 - 17:55:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nejsem odchovanec slavkovské automobilové Sorbonny, mohl by mi tedy, prosím, někdo znalý objasnit význam osvětlení pedálů?

Dále jsem se trochu hrál se světýlkama.
A já dodávám - opět. Když vidím Hladíkovo felicii s dalšíma a dalšíma "světýlkama", vybaví se mi ambulance Š 1203 "víc světel, víc adidas"


Feudal si do CRVV poznačí: Škoda 1203 ambulance, VPZ 216 49-35 s poznámkou - vozidlo již v AČR neprovozováno, odprodáno.

železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
transit01
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 693
Registrován: 9-2012

Odesláno Sobota, 19. října 2013 - 17:55:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rychnov nad Kněžnou 19.10.2013

(IQ+Love= Škoda Auto)
Moje Fotky najdete zde.
Na stránku postupně přidávám svoje fotky Youngtimerů a někdy i Veteránů..
V Každém příspěvku se můžou objevit pravopisné chyby, za to mě prosím omluvte, Díky..
Když ti vadím, ignoruj mě [proud]
ner. OndraS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.142.139
Odesláno Sobota, 19. října 2013 - 19:32:50    Odkaz na tento příspěvek  

Doktor - no já taky nejsem odchovanec automobilní školy, a nechci se nějak rozplývat nad Hladíkovým tuzingem, nicméně osvětlení pedálů, resp osvětlení "noh" vázané na otevření dveří má 99% aut už z výroby a už asi tak od sedmdesátých let. Většinou samosebou žárovkové, náš Lincoln i když je kupé, má dokonce osvětlený i nohy zadních spolucestujících, a to sice tím že pod předníma židlama jsou rovněž světýlka svítící dozadu [happy]
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2437
Registrován: 4-2003

Odesláno Sobota, 19. října 2013 - 19:56:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No, měl jsem možnost za svůj motoristický život řídit mnohé vozy, pravda, nic z "nejvyšší třídy" a nejmladší byl ročník 2006 a ani jedno nemělo osvětlené pedály. Každopádně - nač je to dobrý?

Edit - ať nežlu, řídil jsem i mladší, než ročník 2006, a to Fabii II, f tédéíčku. A ani ta, kupodivu, neměla osvětlení pedálů :-)

(Příspěvek byl editován uživatelem doktor.)

železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5976
Registrován: 3-2004

Odesláno Sobota, 19. října 2013 - 20:05:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Osvětlení pedálů má např. Citroën C5, když jsem se poté, co mi jej svěřila, ptal mé drahé šéfové, k čemu to tam je, dověděl jsem se, že na piču. Tak nevím...

Mimochodem, vezl jsem ji onehdy do servisu kvůli emisím, do té doby jsem si myslel, že k jejich provedení je potřeba především to auto, ale jak jsem se dověděl, stačí TP, emisní kartička a stav tachometru... Auto šlo do servisu a na STK až o 3 dny později...

Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
Feudal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2301
Registrován: 9-2006

Odesláno Sobota, 19. října 2013 - 20:08:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Díky, Doktore [ok][wink]
.

S vůní páry a strojního oleje ... www.sentinel.cz
Vše, co jste dosud nenašli, najdete tady ... www.feudal.cz

Poznávací značky v Čechách, na Moravě a ve Slezsku zde
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10025
Registrován: 3-2005

Odesláno Sobota, 19. října 2013 - 20:25:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já osvětlení prostoru pro nohy mám [happy]. Je to nesmírně důležité a už bych bez toho nemohl být.
Hned na první pohled vidím, kde jsou pedály. Úžasná věc. Hned ráno zkontroluji prach na koberečcích. U Fabie jsem to musel dělat až odpoledne za světla. A kdybych šlápl do h...a, tak budu hned vědět, že je to h.... a ne fresh - air stromeček, který mi tam někdo tajně dal [happy]

VDL Futura - Coach of the Year 2012!!!
VDL Citea - Bus of the Year 2011!!!
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5981
Registrován: 3-2004

Odesláno Sobota, 19. října 2013 - 20:27:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jenže pak přijedeš pozdě do práce, když to musíš vyklepat, vytepovat apod. Zlatá tma, ta zakryla vždycky všechno a za světla poslední dobou nejezdím.[happy]
Ale zase po schůzi na Efku líp zjistíš, že omylem sedíš vzadu a nevoláš PČR kvůli zcizení volantu a rádia...

(Příspěvek byl editován uživatelem robert_08022.)

Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10026
Registrován: 3-2005

Odesláno Sobota, 19. října 2013 - 20:29:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

S mou barvou se musím psychicky zocelovat [happy]

VDL Futura - Coach of the Year 2012!!!
VDL Citea - Bus of the Year 2011!!!
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5983
Registrován: 3-2004

Odesláno Sobota, 19. října 2013 - 20:32:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tvou nebo lvíčka? Ve čtvrtek jsem zase jednoho potkal! Pravda, v Praze, předváděcího, a v příplatkové bílé.

Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10027
Registrován: 3-2005

Odesláno Sobota, 19. října 2013 - 20:36:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Právě s tou příplatkovou bílou [happy]

VDL Futura - Coach of the Year 2012!!!
VDL Citea - Bus of the Year 2011!!!
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5984
Registrován: 3-2004

Odesláno Sobota, 19. října 2013 - 20:42:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když budeš šetřit za svého exkolegu s tvrdým Y, dočkáš se zakrátko své oblíbené cappuccino.[happy]

Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10028
Registrován: 3-2005

Odesláno Sobota, 19. října 2013 - 20:44:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

[happy][biggrin]

VDL Futura - Coach of the Year 2012!!!
VDL Citea - Bus of the Year 2011!!!
Hladík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2349
Registrován: 10-2008

Odesláno Sobota, 19. října 2013 - 23:38:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Osvětlení prostoru pedálů / nohou - tak schválně jsem to napojil na stropní světlo, aby to svítilo, když se otevřou dveře nebo když se zapne stropní světlo natvrdo. To, že by mi to svítilo pořád to ne, to by mi i celkem vadilo. Ale taky si říkám, jak jsem bez toho doteď mohl být, je to výborná věc. No naposled jsem viděl snad u Nissanu Pathfinder, kde je to ještě řešený klasickou žárovkou, kdežto já používám LEDpásky v odstínu "studená bílá" s mírným nádechem modré. Přecijenom je to taky nejlevnější verze. Šlo by udělat i čistě modré, ale to by bylo na mě už moc chladná barva a kdybych tam dal červenou, tak by to zase vypadalo jak v bordelu. Podle mě jsem si lepší barvu vybrat nemohl - navíc stejný odstín jsem použil jak do stropních světel, tak i na osvětlení kufru. Pokud bude někdy možnost, pokusím jej taky vyfotit. Přes den svítivost je mizivá, ale za šera nebo za tmy to svítí bombasticky a osvětlí to prostor nádherně.

edit.: podle mě lepší takové drobné decentní úpravy/vylepšováky, než třeba nárazníky lepený na asfalt nebo nějaké ty spojlery či neóny pod autem.
Mě ta móda obřích nízkoprofilových gum díky bohu nezaujala jak moje spolužáky.
Onu dodneška mě berou za blbca, že mám Škodovku, Felíciu a hlavně kombíka a ještě slabej Diesel - to nemůžou zkousnout dodneška. Ale nejvíc se směju já, nebo nemám problémy s evidenčkama, policajtama, ouřadama, nesype se mi to na cestě, nebourám, nepřicházím o řidičák a hlavně skoro nic mi to nežere.

Inu když se Vám spolužák chlubí, že má "tuzzingového" VW Golfa mk2 v oranžové (stříkané sprejem) laku, s motorem 1.8 a papírově jen 1.6, s motorem přivařeném na kastli, místo výfuku rouru, břichem jezdí po zemi a jednou si dokonce urval ten přivařenej motor... a jezdí normálně za 16 litrů benzínu na 100, ne li víc [crazy]
Neprošlo mu to evidenčkou a STKčka ho stála 15 tisíc [lame] No hlavně, že má "tuzzingového" Golfa.
No a já jsem debil, že mám obyčejnou naftovou Feldu, se kterou já umím jezdit za 4 litry [blush]


(Příspěvek byl editován uživatelem Hladík.)

Škoda FELICIA combi 1.9D
Omlouvám se, že neumím česky. Co by jste chtěli po kříženci Moraváka a Záhoráka...
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2438
Registrován: 4-2003

Odesláno Sobota, 19. října 2013 - 23:47:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A furt nevím, na co je to dobrý, svítit si na pedály. Hladíku, až budeš pokračovat ve světelným tuzingu, nezapomeň na osvětlení podvozku, to seženeš už do 2 tisícovek.

železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
ner. OndraS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.142.139
Odesláno Neděle, 20. října 2013 - 00:04:44    Odkaz na tento příspěvek  

Doktor - tak jsem to studoval podrobněji, a přišel jsem na to, že těch 99% aut s tím osvětlením pedálů, já bych to nazval teda s dovolením osvětlením prostoru nohou, bylo asi 99% amerických aut, protože se přiznám že vlastně moc s žádnýma jinýma autama kromě firemní fedly pick-up nepřijdu do styku. Ani nevím jestli to ta felda má. Ameriky to mají všechny, Camaro, Lincoln, Monte carlo, i Olds, ale třeba Fajrák ne - ten do prostoru pro nohy svítí dvouma světálkama z vnitřního zpětnýho zrcátka. Všechny tyhle světýlka na nohy jsou spínány společně se stropním světlem, no na co to je... určitě se dá žít i bez toho, já to beru jako úplně normální standartní věc, něco jako osvětlení nástupního prostoru. Určitě to není něco, co by člověka otravovalo, teda pokud to není červený, modrý, zelený nebo bůhvíjak barevně tuzingový.
Hladík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2350
Registrován: 10-2008

Odesláno Neděle, 20. října 2013 - 00:06:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Doktor: víš, na co je to dobrý? Abych večer viděl, kam strkám nohy [lame]

Někdo si dává z frajeřiny laminátové nárazníky a neóny, já osvětlení interiéru pomocí LEDek a parkovací senzory.
Já tuning nesnáším, navíc pořád s prominutím do [zadnice] nechápu, co je na tom podle Vás tunning.

Co si mám myslet, že jste banda blců? Dobroš, chtěl jsem se pochválit s mím nápadem, ale když je to pro vás hnusnej tuning, tak prosím...

Tady máte toho úžasného Golfa: mimochodem nárazníky drží na stahovacích páscích a hlavně je bestovní v tom, že nemá kliky [crazy]
odkaz foto

Nechápu, proč si z Vás někteří na takových věcech musí honit ego jako Vy. Měl jsem dojem, že se tady dá normálně diskutovat, taky je to od toho diskutní fórum - ale což, když jsou tady samí tací experti, že to, co je z výroby je svaté a vše poté přidanné je jen hnusnej tunning.

OndraS: ne, felda to nemá - pouze stropní světýlko

(Příspěvek byl editován uživatelem Hladík.)

Škoda FELICIA combi 1.9D
Omlouvám se, že neumím česky. Co by jste chtěli po kříženci Moraváka a Záhoráka...
Mik0cz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 328
Registrován: 4-2011

Odesláno Neděle, 20. října 2013 - 00:12:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hladík: Neřeš to. Tobě se to líbí a tim to hasne. Chápu i ty tunery a tuzery. Mně se to nelíbí, ale jim jo, oni se chtějí odlišit, dali do toho kus sebe. Proč ne? Každému, co jeho jest.
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2440
Registrován: 4-2003

Odesláno Neděle, 20. října 2013 - 00:27:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ondro, felda to v běžné výbavě opravdu nemá. Jen ta Hladíkova :-) U amerik mě tato vychytávka tak nějak ani nepřekvapuje.

Hladíku, nemyslím si, že by tu byl někdo, kdo by tvoje úpravy považoval za tuning. No, obávám se, že balancuješ na hraně sklouznutí do tuzingu. Máš pravdu, je tu diskuzní fórum, a proto zde vyjadřuji své názory a ty jsou takové, že svými úpravami felicii przníš a děláš z ní jezdící cirkus. Nic proti přídavným světlům v interiéru, ani proti osvětlení pedálů, když máš problémy se zrakem, ale světlo ledek se dle mého názoru k felicii nehodí. Polepování auta nálepkami dtto. Holt méně je leckdy více. A tvá felicia mohla být luxusní leštěnkou. Ale což, je to tvoje auto.

železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Hladík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2351
Registrován: 10-2008

Odesláno Neděle, 20. října 2013 - 00:40:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Doktor: to nic, leštěnka to je. Bohužel nejsem tak bohatej, abych si mohl dovolit profesionálního lakýrníka a tak mi nezbívá nic jiného, než opravovat a stříkat jí svépomocí. Takže vždy kupuju sprej se stříbrnou metalízou stejnou jak pro moji Feldu, tak pro Oktávii a i tak je to flekatý. Co se týče nálepek víc nechcu. Vše s mírou. Takhle na foktách vypadá dobře, normálně taky. Jen když prostě to auto znám hodně dobře a dívám se na něj hodně z blízka, tak ty vady jdou hodně vidět, to se pžiznám. Ale já jen děkuju za to, že to vypadá tak, jak vypadá, že kromě pátých dveří za lištou mi to nikde nehnije (zadní blatníky spravoval majitel předemnou, proto ten pruh na obou stranách).

Taky mám sen, že jakmile budu pracovat, jak budu mít druhý auto a všechno toho dookola, že bych si nechal udělat na ní kompletní GO (ale na to taky třeba peníze). Potom bych z ní udělal nový auto [happy]

Škoda FELICIA combi 1.9D
Omlouvám se, že neumím česky. Co by jste chtěli po kříženci Moraváka a Záhoráka...
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5986
Registrován: 3-2004

Odesláno Neděle, 20. října 2013 - 09:12:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takže vždy kupuju sprej se stříbrnou metalízou stejnou jak pro moji Feldu, tak pro Oktávii a i tak je to flekatý.

Velmi nečekané...

Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
Swe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2785
Registrován: 3-2005

Odesláno Neděle, 20. října 2013 - 10:13:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Osvětlení prostoru nohou slouží k odebrání prémií mechanikovi za to, že si při "Mystery servisu" nevšiml, že to vpravo vzadu nesvítí.
Karosa_B731
Moderátor

Číslo příspěvku: 3963
Registrován: 2-2007

Odesláno Neděle, 20. října 2013 - 11:02:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

zadní blatníky spravoval majitel předemnou, proto ten pruh na obou stranách

To je vážně úžasná práce. To už i na té mojí vypadají lépe a to sváry nemám ještě pořádně vykitované a jen přestříklé základem.

Bus-mafiaKiss Delta
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2441
Registrován: 4-2003

Odesláno Neděle, 20. října 2013 - 12:39:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hladíku, z pohledu, z jakého vnímám pojem "leštěnka", jí tvá felicia pro mě není. Leštěnkou pro mě je vozidlo pečlivě udržované, i přes svůj věk stále vypadající, jako při odjezdu z "mototechny". Nic proti úpravám a dodělávkám, no ty musí působit přirozeně. Což se o studeném, modrém světlu ledek ve felicii rozhodně říci nedá. Já bych se kupříkladu vykašlal na nějaký led pásky pro denní svícení a když už přidávat světla, pak mlhovky - bude to vypadat přirozeně a přinese to i mnohem více užitku. Osvětlení interiéru a kufru dtto. Pomyslnou třešničkou na dortu, leč nahnilou, pak jsou rozličné nálepky (dobové "v záběhu" na moskviči či "Z" apod. jsou samozřejmě o něčem jiném), jmenovky, "humorné" spz. Totéž angličáky na palubovce a pes za zadním oknem. Vrtí aspoň ocáskem? Taková sbírka peachovin v interiéru je taky moc dobrá při nehodě. To pak všechno lítá, nejen co má peří. Ale opět dodávám, je to tvoje auto, je jen na tobě, jak s ním naložíš. Na samostatnou kapitolu by byla úroveň automobilového učňovského školství, dle toho jak tu prezentuješ sebe a své spolužáky.

železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Hladík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2352
Registrován: 10-2008

Odesláno Neděle, 20. října 2013 - 12:46:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Doktor: tvůj názor beru. Ale až tak hloupej já nejsem. Ten "angličák" je přilepenej oboustranou páskou, takže tam drží napevno (ano, šlo by to sundat). Potom ten pes - ten je na deklu přichycen suchým zipem. Ocasem nevrtí, ale hlavou kýve.

Já zase takové věci mám rád. Nápisek se jménem se mi tam líbí a šalina s logem DPMB zase poukazuje na moje zaměření. Ale je to věc názoru.
Ale víc bych fakt nechtěl, nebo už by to bylo totálně přeplácaný.

Škoda FELICIA combi 1.9D
Omlouvám se, že neumím česky. Co by jste chtěli po kříženci Moraváka a Záhoráka...
Hladík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2353
Registrován: 10-2008

Odesláno Neděle, 20. října 2013 - 13:40:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Osobně mě se ta [zadnice] líbí

Škoda FELICIA combi 1.9D
Omlouvám se, že neumím česky. Co by jste chtěli po kříženci Moraváka a Záhoráka...
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8103
Registrován: 4-2005
Odesláno Neděle, 20. října 2013 - 14:02:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale tak ho nechte. Alespoň má v tom autě čisto, já mám na zadní sedačce chlupy od psa, přední koberečky jsou už spíše hnědé než černé a řidičův pěkně prošlapaný, na palubce je prachu tolik, že už pomalu ani není vidět na displej od rádia... No možná, že kdybych měl osvětlení podlahy nebo měl zapnutý to střešní světýlko, bylo by to vidět a donutilo mě to ukidit. Tím chci říct, že záleží na osobních prioritách, každý to má jinak, jinak to cítí a jinak to vnímá. Mně se třeba Hladíkovy zásahy do auta taky nelíbí, ale že bych to nějak musel kritizovat... Čímž neříkám, že se mi ten "Tesco tuning" na zadku nějak moc líbí.

http://atmosferaci.wbs.cz/
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8104
Registrován: 4-2005
Odesláno Neděle, 20. října 2013 - 14:05:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nic proti úpravám a dodělávkám, no ty musí působit přirozeně.
V případě leštěnky tak, jak ji vnímám já, bych spíše řekl, že musí jít o dobové originální doplňky zakoupené třeba v tom Tuzexu nebo v té Mototechně. A nemusí být nutně původně přímo na to auto, na kterém jsou (typicky třeba Beskydky, Kolíňák nebo různý poklice).

http://atmosferaci.wbs.cz/
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2442
Registrován: 4-2003

Odesláno Neděle, 20. října 2013 - 14:20:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vždyť jo, Hladíku, je jasný, že se ti to líbí. Je to tvoje auto a ty si ho zdobíš k obrazu svému. Nic proti tomu, já mám jen jiný pohled, který ti samozřejmě nechci vnucovat. No budiž ti ke cti, že tvé úpravy jsou na hony vzdáleny od tuzingu tvých spolužáků a tuzerů všeobecně. Tvá felicie, byť se leckomu její vzhled může jevit jako cirkusový, je pořád felicie, bez zásahů do motoru v podobě "profi" čiptuningu či jiných úprav ke zvýšení výkonu (a exhalací, spotřeby a naopak snížení životnosti), bez nelícujících spoilerů držících izolepou a bez dalších typických tuzingových zásahů. A taky je fajn, že tu dokážeš diskutovat, byť styl je takový, jaký je. Nemyslím si, že by toho byli tvoji spolužácí, majitelé kousků, jako je odkazovaný oranžový golf, schopni.

Mauricio (8104): V tom si myslím, že nejsme ve při.

železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Hladík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2354
Registrován: 10-2008

Odesláno Neděle, 20. října 2013 - 14:44:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

u mě by šly "načipovat" jen Airbagy nebo imobilizér s elektromagnetickým ventilem na pal. čerpadle - ale dobrý [biggrin]

Škoda FELICIA combi 1.9D
Omlouvám se, že neumím česky. Co by jste chtěli po kříženci Moraváka a Záhoráka...
šmolko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3094
Registrován: 10-2008

Odesláno Neděle, 20. října 2013 - 21:46:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hladík: V prvom rade si myslim, ze sa jedna o styling nie tuning.
To osvetlenie pristoru pre nohy je fajn, sam to mam v aute. Akurat neposobi na teba cele to diodove osvetlenie tak studeno? Nexistuje aj varianta "warm white"?
Ja osobne nie som fanda dodatocnych DRL, ale nerozmyslal si nad tym, ze by pouzil plastove krytky z verzi kt mali hmlovky a do nich dal okruhle svetla?
Z mojho pohladu by to vyzeralo akosi "prirodzenejsie".

Podrobná orientačná mapa Bratislavského kraja
EČV - maximá
RZ - maximá
FordPolicia.sk
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4467
Registrován: 12-2005

Odesláno Neděle, 20. října 2013 - 22:51:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ten golf kdyby neměl pod kapotou to co jsi psal je vcelku normální zavařený kliky a divný zamračení kapoty jsou asi jedinej vizuální prohřešek jinak je to trochu snížená seriovka.

Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)