K-report
 

Archiv diskuse Auta - vše okolo nich, historky,... do 19. 01. 2013  

Diskuse K-report » Archiv 2013 » Automobily, lodě a letadla » Auta - vše okolo nich, historky, zážitky, postřehy, fotky atd. » Archiv diskuse Auta - vše okolo nich, historky,... do 19. 01. 2013 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Eross
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 633
Registrován: 12-2011

Odesláno Sobota, 12. ledna 2013 - 17:48:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

toto by som flamom nenazval, mrkni na Historie spz
-zs-
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.40.78
Odesláno Sobota, 12. ledna 2013 - 18:20:33    Odkaz na tento příspěvek  

Martine, k těm tvejm předcházejícím příspěvkům (zejména 4195) Ti povím jen jednu věc teda vlastně dvě, uber, uber. Takhle bys taky mohl za chvíli tvrdit že hlavní město Sahary je Písek. Víc se mi to tu nechce rozmazávat ale tady si uletěl celkem hodně.

-zs- alias Zdeněk Sláma
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4197
Registrován: 12-2005

Odesláno Sobota, 12. ledna 2013 - 18:45:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

hele Zdendo ty ještě žiješ?
akurát ůplně nechápu co tím myslíš

(Příspěvek byl editován uživatelem martin_100.)

Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8626
Registrován: 4-2003

Odesláno Sobota, 12. ledna 2013 - 18:49:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

mě z těch moderních vymožeností na autech vadí hlavně přisvěcování mlhovkama při zatáčení. Jednak je to k ničemu (svítí to všude jinde, než tam, kam je opravdu potřeba), druhak to oslňuje protijedoucí. Měl jsem půjčenýho passata cc

kde jsem to okamžitě po vyjetí z autosaloonu vypnul (tu možnost jsem v menu našel, naopak na touaregu, co jsem pak dostal místo toho (pro basketbalový papaláše celosvětovýho formátu prý bylo cc moc málo nóbl), to vůbec nebylo) a nejsem si dodnes vůbec jistej, jestli jsem to zase zapnul.

A vůbec naprosto debilní módu svítit mlhovkama u osobáku kdekoli (zejména ve městě pod lampama) při trochu větším šeru nechápu.

Přínos automatickýho trojbliku je diskutabilní - někdy je to moc, jindy je to málo. Na vejš zmiňovaným cc se to dalo nastavit (vypnout/jednoblik - trojblik - pětiblik), ale za ten týden s tímto autem jsem si na to jednoznačnej názor neudělal, ale třeba pětiblik na posledních typech autobusů od MB mi nevadil - hlavně proto, že se dal snadno obejít. Imho neblikat blinkrama mi přijde vůči ostatním účastníkům provozu jako hulvátství a ignorantství

Naopak přínosem jsou elektricky štelovatelný zrcátka - když nevidím při parkování polohu obrubníku, abych neorval disk pravýho zadního kola, jednoduše si na dálku zrcátko přiohnu... ale to je deformace z autobusu, třeba tátovi jsem to nedokázal vysvětlit, protože nikdy s tak velkým autem nejezdil (max. krátkej transit).

"Kraft durch Freiheit!"
-zs-
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.40.78
Odesláno Sobota, 12. ledna 2013 - 19:35:43    Odkaz na tento příspěvek  

Žiju, neboj se nic Martine, no ono by toho bylo asi víc ale zejména ta pasáž levička s abs je poněkud mimo. Zbytek mi až tolik žíly nerve.
Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 741
Registrován: 10-2007
Odesláno Sobota, 12. ledna 2013 - 21:36:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Myslím, že vypínatelný ABS je na mně trochu silná káva, osobně mi ABS nikdy na žádném autě nevadilo a dosud jsem vždy jezdil tak, že se ani moc nepotřebovalo aktivovat, takže jako kdyby tam nebylo. Kolik je tu prosím ještě lidí, kterým ABS překáží? Vím, že jsem exot, ale netušil jsem, že i v tomto.

Trojblik, když už je to zde takové zajímavé téma - z důvodů, které zde byly již popsány, mi vadil asi tak první měsíc, v němž jsem začal používat auta s touto vymožeností. Pak jsem došel k závěru, že přínos je pro mne větší než nevýhody. Na žádném autě, které patří přímo mně osobně tato vlastnost není a někdy mi tam i chybí. Taktéž jsem nezaznamenal žádný problém v provozu, způsobený tím, že by někdo blikal víc, než chtěl. Pokud je tempo vývoje situací v provozu rychlejší než tři bliknutí, všichni stejně dávají pořádný pozor na chování ostatních - hlubší, než obnáší pozorování jednoho světýlka a analýza, jestli se ještě jednou rozsvítí nebo už ne. Jedno bliknutí blinkrem, které řada lidí zde považuje za kýžený efekt, se tak v mých očích stává spíše alibismem typu "ale já blikal, pane strážníku" než že by neslo nějakou zásadní informaci v hustém a rychle se vyvíjejícím provozu. Je to asi lepší než nic, ale pokud je situace složitá a nepřehledná, je pro mne riziko přehlédnutí jednoho bliknutí velké, riziko zbytečného blikání malé.
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1032
Registrován: 11-2006

Odesláno Sobota, 12. ledna 2013 - 23:03:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr_k: s těma el.oknama je to i u osobáku, taky si šteluju podle situace dálnice/parkování a zlvášť výhoda je to u služebáku, na kterým se střídáme.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3512
Registrován: 2-2005
Odesláno Neděle, 13. ledna 2013 - 00:26:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já jsem teda zatím nejel autem, ve kterém by se trojblik v případě ztroskotání nedal obejít tím, že normálně zapnu blinkr ( překonám aretaci) a vypnu dle libosti, i po jednom bliknutí.
Martin100: mám na jednom autě vyhřívané čelní sklo a nejradši bych ho vykopl při každé jízdě v noci. Všechno, o ćem píšeš, je věc individuálního vkusu každého soudruha, pohon zvolíš značkou auta a kotoučovky z normálních smrtelníků řeší tak jeden z miliónu. V podstatě fakt zbytečná diskuze. Jen dodám, že výrobci moc dobře vědí, o co je zájem, bez čeho už auto neprodají a naopak za co si zákazník rád připlatí. Pokud to někdo připadá blbý, neznamená to nic víc než že holt uvažuje jinak než mainstream.
Eross
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 634
Registrován: 12-2011

Odesláno Neděle, 13. ledna 2013 - 01:04:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trojblik je podľa mňa celkom fajn pri diaľničnom predchádzaní, v meste ale radšej klasické smerovky.

Zákrutové svetlá ok, len je to trošku nezmyselné pri parkovaní, keď svetlá svietia často zbytočne, navyše po zaradení spiatočky sa automaticky vypnú, a potom to vyzerá ako na dieskotéke, raz svieti jeden, potom druhý.

Trošku ma ale zlostia denné svetlá, ktoré svietia hneď po zapnutí zapaľovania, a to najmä v zime zbytočne zaťažuje akumulátor pri štarte. Tu by som privítal možnosť deaktivácie a už hľadám, kde je od toho poistka, aby som to vypol.

Elektrické zrkadlo by mi pokojne stačilo len pravé, lebo to je ďaleko, elektrické okná, najmä automatické otvorenie a zatvorenie bez držania tlačidla, považujem za geniálny prvok aktívnej bezpečnosti.
kwasi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.197.144.135
Odesláno Neděle, 13. ledna 2013 - 07:48:26    Odkaz na tento příspěvek  

Clanek o spolehlivosti aut z casopisu Autotip:
Stanley
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5199
Registrován: 2-2005

Odesláno Neděle, 13. ledna 2013 - 09:19:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: Můžu se zeptat, jaký vůz s vyhřívaným sklem to je? Já si na něj u Focusu nemůžu stěžovat a málo kdo neví, že tam je, to pozná a to maximálně ve dne. Druhá věc je ta případná pálka za jeho výměnu.

Je to Rebel!!! Při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho zesměšnil!!!
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3517
Registrován: 2-2005
Odesláno Neděle, 13. ledna 2013 - 09:45:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stanley: no náhodou taky Ford, S-max. Mám s tím obrovský problém v noci, pokud jede auto proti. Ale věřím, že jste s tím naprosto v pohodě, uváděl jsem to jen pro příklad, že každému vadí něco jiného a každý naopak něco jiného potřebuje. Proto tahle diskuze je z principu úplná blbost.
Vodis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1280
Registrován: 12-2006

Odesláno Neděle, 13. ledna 2013 - 10:43:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Máte někdo zkušenosti s používáním antiradaru ve voze? A když tak s jakým?

bylo: Trabant sedí na silnici výborně a jeho akcelerace je bezvadná. To však nesmí svádět k lehkomyslnosti. (návod - Trabant)
je: VAZ-2108 je pětimístný, komfortní, rychlý, maloobjemový automobil nejmodernější koncepce určený pro provoz na jakýchkoliv vozovkách s vyjímkou cest s nezpevněným povrchem s hlubokou stopou, při vnějších teplotách od -40 do +45 °C. (návod - Lada)+ 2110i - SAMARA EVO!
šmolko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2577
Registrován: 10-2008

Odesláno Neděle, 13. ledna 2013 - 12:55:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

kwasi: Smutne ale pravdive. Avsak vacsine ludi to moze byt jedno. Okrem par nadsencov (ako su tu) su youngtimery vnimane ludmi ako len stare auta a nic viac.

Moja vikendova babracka s umiestnovanim dispeju pre buducu handsfree sadu:

Podrobná orientačná mapa Bratislavského kraja
EČV - maximá
RZ - maximá
FordPolicia.sk
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4198
Registrován: 12-2005

Odesláno Neděle, 13. ledna 2013 - 14:14:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

měl jsem vyhřejvaný přední na focusu a balada jezdil jsem s nim často kolem 2.-3.h ráno a v zimě sem byl rád. taky mi vadí hučení a průvan do xichtu od ventilátnru když běží na vyšší rychlost takže vyhřejvaným oknem se dalo i hezky odmlžit.
dráty mi vadily tak tejden pak sem si zvyk.
a výměna? ta byla v pohodě páč pojištění je litr na rok a to je skoro zadarmo takže u mě kladnej názor.

Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 742
Registrován: 10-2007
Odesláno Neděle, 13. ledna 2013 - 16:36:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Šmolko: já bych zase tak skeptický nebyl. Jestli nebudou dnešní auta uchovávána do budoucnosti jako tomu bylo dosud, tak to bude mít jiný důvod než techniku. Když může někdo doma na koleně vyrobit nový karburátor, proč by nemohl vyrobit řídicí jednotku motoru?
Vlastimil_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1617
Registrován: 12-2006
Odesláno Neděle, 13. ledna 2013 - 18:20:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já jsem zatím najezdil statisíce kilometrů na autech vybavených elektronikou (od felicie, která měla jenom ŘJ motoru, až po fabie, kde jich už je několik)a elektronika nikdy nezazlobila.
To na klasickém karburátorovém favoritu zlobila elektrika hodně, od pojistkové skříně, přes různé špatné kontakty ve světlech atd.
Dnešní auta se budou uchovávat stejně, jako ta předešlá, třeba navíc přibude nová profese s názvem renovátor elektroniky.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3520
Registrován: 2-2005
Odesláno Neděle, 13. ledna 2013 - 18:51:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin 100:taky mi vadí hučení a průvan do xichtu od ventilátnru když běží na vyšší rychlost
V duchu zdejší diskuze tedy nevyrábět auta s ventilátorem?

(Příspěvek byl editován uživatelem Slim.)
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4199
Registrován: 12-2005

Odesláno Neděle, 13. ledna 2013 - 23:33:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nu a do výbavy apartní handru ;-)

spíše jsem chtěl vyzdvihnout další výhodu vyhřejvanýho čelního okna

Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Renegade
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 541
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 14. ledna 2013 - 13:58:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Neviem či je to tá správna komora, ak nie prosím o presunutie: http://www.topky.sk/cl/11/1337142/Belgicanka-isla-do-Bruselu--Pre -chybu-GPS-skoncila-v-Zahrebe-
Pavluscha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2848
Registrován: 11-2007

Odesláno Pondělí, 14. ledna 2013 - 14:48:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

šmolko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2579
Registrován: 10-2008

Odesláno Pondělí, 14. ledna 2013 - 15:32:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Poklesu predajov Fabie sa vobec nedivim. Z trojice Polo, Ibiza, Fabia je jednoznacne na chvoste aj po stranke dizajnu aj tym, ze ako jedina stoji na platforme predchadzajucej generacie.
Kedy ma vobec prist nova generacia Fabie?

Podrobná orientačná mapa Bratislavského kraja
EČV - maximá
RZ - maximá
FordPolicia.sk
Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 743
Registrován: 10-2007
Odesláno Pondělí, 14. ledna 2013 - 15:59:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Je to asi zajímavý paradox - pro některé zákazníky zastaralá, pro jiné (viz diskuse výše) zase moc moderní . Naštěstí dalším je to zase jedno, takže to přece jen někdo kupuje.

Mimochodem, v čem že je prosím ten pokrok mezi generacemi platforem?
šmolko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2581
Registrován: 10-2008

Odesláno Pondělí, 14. ledna 2013 - 20:38:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Platforma A05 dovoluje aj pohon 4x4 (vid. Audi A1) a narozdiel od A04 asi dovoluje aj sirsiu kastlu. Niekto fundovanejsi mozno doplni ine prednosti.
Osobne keby som stal pred volbou Polo - Fabia, tak idem do Pola.

Podrobná orientačná mapa Bratislavského kraja
EČV - maximá
RZ - maximá
FordPolicia.sk
Winter
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 271
Registrován: 1-2007

Odesláno Pondělí, 14. ledna 2013 - 20:58:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

tohle jsem si musel cvaknout, hezký životní jubileum :-)
šmolko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2584
Registrován: 10-2008

Odesláno Pondělí, 14. ledna 2013 - 21:03:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Winter: A co za BMW-cko to prehanas?

Podrobná orientačná mapa Bratislavského kraja
EČV - maximá
RZ - maximá
FordPolicia.sk
Tomino
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5110
Registrován: 3-2007

Odesláno Pondělí, 14. ledna 2013 - 21:10:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

šmolko, Winter: Podľa prístrojovky si myslím, že to je E46, je tak? :-)

A blahoželám

www.SPZ.unas.cz
www.evidencia-dopravcov.eu

POSLANEC ROKA 2012
Winter
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 272
Registrován: 1-2007

Odesláno Pondělí, 14. ledna 2013 - 21:54:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dobrej postřeh hoši, je to E46 320d :-)
Stanley
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5200
Registrován: 2-2005

Odesláno Středa, 16. ledna 2013 - 10:10:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V návaznosti na probíhající diskuzi bych do výbavy nezařazoval mlhovky.

Je to Rebel!!! Při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho zesměšnil!!!
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4534
Registrován: 3-2004

Odesláno Středa, 16. ledna 2013 - 10:31:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To je nejdůležitější součást osvětlení, přední se používají hlavně ve dne za slunečného počasí, zadní pak zejména v noci, v obci a v koloně. Bez toho by se jezdit nedalo...

Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 747
Registrován: 10-2007
Odesláno Středa, 16. ledna 2013 - 11:29:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přední mlhovky ve dne za slunečného počasí mi snad nikdy nevadily (ne, že bych je takto používal, myslím u druhých), daleko horší jsou večer, zejména při mokré vozovce.
Stanley
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5201
Registrován: 2-2005

Odesláno Středa, 16. ledna 2013 - 14:38:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ve dne je mi to taky v podstatě jedno, vadí mi zejména v noci, když třeba jemně mrholí a tím pádem je sklo téměř pernamentně mokré, a do toho mi to někdo pálí do očí mlhovkou, která spolu s kapkami na skle vytvoří nepříjemnou červenou září, ve které vidím kulový. Případně v noci ve městě, kde to není zapotřebí snad ani za mlhy.

Je to Rebel!!! Při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho zesměšnil!!!
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3547
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 16. ledna 2013 - 16:07:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jojo, podle používání mlhovek, zejména zadních, lze určit duševní majetek řidiče celkem spolehlivě...
Hynek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 960
Registrován: 11-2007
Odesláno Středa, 16. ledna 2013 - 17:33:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak tak, ale dálkovky rozsvícené do jejich zadního okna (samozřejmě pokud nejede nic proti) je celkem spolehlivé odnaučovadlo zadních mlhovek...
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7218
Registrován: 9-2004

Odesláno Čtvrtek, 17. ledna 2013 - 00:17:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mě jednou stavěli policajti, kvůli rozsvíceným předním mlhovkám...na kraji Semil ve směru od Košťálova. Bylo to večer, mlha se střídavě držela na silnicí a blízkou říčkou Oleškou, no tak jsem ty mlhovky rozsvítil, chvílemi nebylo fakt dobře vidět. Samozřejmě před vjezdem do Semil mlha přestala, já mlhovky nevypnul a jak na sviňu švestky s červeným terčíkem a už to jelo jak po másle a měli mě za blba, kterej se vymlouvá jak malej..."jo tak mlha pane řidiči, ahaa", policajt se kouknul kolem sebe, kde po mlze ani památky...no trval jsem na svým, ale bylo vidět, co si o tom myslí .

Stalo se vám taky něco podobnýho?

Správný cyklista jede na kole pouze do kopce - z kopce nese kolo na zádech!
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4541
Registrován: 3-2004

Odesláno Čtvrtek, 17. ledna 2013 - 00:26:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Janatak: Bohužel pro tebe, když ti bude někdo vysvětlovat, že tě na křižovatce sejmul, protože zapomněl vypnout blinkr, a tys mu tam vjel, taky si budeš říkat, co je to za vola. Ty mlhovky jsou obdobný případ. Líbilo by se mi, kdyby byla akustická signalizace zapnutých mlhovek, dejme tomu po pěti minutách, z reakcí řady řidičů, na které aplikuji Hynkovu metodu dálkových světel, mi vyplývá, že je to věc, o které prostě nepřemýšlejí. I když ta metoda není kdovíjak účinná, minimálně třetina to nechápe nebo nechce chápat.
Ale abych ti odpověděl na tvou otázku, tak zkušenost nemám, za celý život jsem samotné přední mlhovky nepustil snad nikdy (nepočítám-li jednu cestu, kdy mi na autobusu odešla LP halogenka a parkovačka nesvítila), zadní pak (spolu s předními, jinak to nešlo) asi třikrát, a to výhradně na dálnici v hustém dešti, kdy jsem málem neviděl ani vlastní stěrače. Jinak nepamatuju, že by někdy byla tak mizerná viditelnost, že bych na zábrzdnou vzdálenost neviděl auto před sebou.

Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
Ross
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 325
Registrován: 10-2005

Odesláno Čtvrtek, 17. ledna 2013 - 06:39:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Možná budu za magora, ale zrovna mě napadlo. Mají v Austrálii a Africe nějaké své značky aut? Vůbec si žádnou neuvědomuju.
Fitr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2763
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 17. ledna 2013 - 07:12:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V Austrálii mají Holden, víc asi nic. Afrika nevím, ale myslím, že nic (kdo by v tom hicu vyráběl auta).

Tabulka relativních rekordů Libereckého kraje (typ 101-158)
Kompletní analýza RZ Libereckého kraje (typ 101-158)
fitr.rajce.idnes.cz
Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 749
Registrován: 10-2007
Odesláno Čtvrtek, 17. ledna 2013 - 08:31:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Případ Janataka je typickou ukázkou toho, jak to dopadne, když se věří, že k nápravě nesprávně se chovajících řidičů je vhodná represe policie. V dnešním světě se už zase věří, že stačí jen dosáhnout určité míry represe, aby se řidiči začali chovat správně. A pořád to nějak nefunguje.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3553
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 17. ledna 2013 - 09:17:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Robert 08022: Přesně, nějak nepotřebuju přední mlhovky k životu, nevšiml jsem si v sebevětší mlze nějakého zlepšení vidění...
Risan: případ Janataka je typickou ukázkou toho, jak to vypadá, když j policaj blb a potřebuje vybrat pokutu. Nic víc. Asi jako když vybírá za nesundanou loňskou dálniční známku.

(Příspěvek byl editován uživatelem Slim.)
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4546
Registrován: 3-2004

Odesláno Čtvrtek, 17. ledna 2013 - 09:20:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: Trošku to pomůže v noci v mlze, ale ne kdovíjak.

Risan: Na druhou stranu věřím, že si kolega už dává na vypínání majzla.

Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8370
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 17. ledna 2013 - 10:01:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

nějak nepotřebuju přední mlhovky k životu, nevšiml jsem si v sebevětší mlze nějakého zlepšení vidění...
Nemám najeto bůhví kolik, ale podle mne jsou mlhovky účinné - jednak v mlze, ale zejména, když jedu v zimě v noci a silnice je pokryta kdoví čím, tak mi mlhovky výrazně pomáhají, že vidím povrch vozovky. Takhle je používám nejvíce (samozřejmě, pokud něco nejede proti).

Fotky na MHDFOTO blog na iDnes.cz
Říkejte mi MMM
PF 2013 - lepší náladu a méně blbů v diskuzích :-)
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7763
Registrován: 4-2005
Odesláno Čtvrtek, 17. ledna 2013 - 10:30:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

že bych na zábrzdnou vzdálenost neviděl auto před sebou.
A ten, co jede za tebou jak to čuně, čehož jsou někteří i v mlze schopni, protože oni přece tu cestu znají a nic je tedy nemůže překvapit, tě vidí?

nějak nepotřebuju přední mlhovky k životu, nevšiml jsem si v sebevětší mlze nějakého zlepšení vidění..
Já taky ne - ovšem to je asi tím, že japonci dávají na auta mlhovky poněkud miniaturních rozměrů...

http://atmosferaci.wbs.cz/
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8648
Registrován: 4-2003

Odesláno Čtvrtek, 17. ledna 2013 - 10:41:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

účelem mlhovek není osvětlovat (to možná v noci, když je na autobusu používám pro osvětlování nejrůznější zvěře vynořující se ze škarpy), ale být v hustý mlze osvětlen. Ale tak hustou mlhu (stupeň 5+) jsem přes den ještě nezažil, aby v ní bylo účelný svítit mlhovkama, jako to dělají četní ovladači motorových vozidel, co denně potkávám...

A včera večer mě dojal jeden ovladač vozidla z bavorského motorového závodu, který mi řekl, že mě dálkovými světly rozhodně oslnit nemohl, když v autobusu sedí řidič o metr výše, než v osobáku...

"Hloupost světem netáhne. Někde se tu usadila a škodí."
Fero
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 357
Registrován: 3-2011

Odesláno Čtvrtek, 17. ledna 2013 - 10:52:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hmla sa drží asi meter nad vozovkou, preto je účelom hmloviek "podsvietiť" pod tú hmlu na cestu.

E pericoloso sporgersi - Nicht hinauslehnen - Не высовываться - Ne pas se pencher au dehors

3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8478
Registrován: 10-2003

Odesláno Čtvrtek, 17. ledna 2013 - 11:40:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přesně, nějak nepotřebuju přední mlhovky k životu, nevšiml jsem si v sebevětší mlze nějakého zlepšení vidění.

Dokonce bych řekl, že to má leckdy opačný efekt. Zkoušel jsem to nedávno v mlze na Fabii, když jsem přidal mlhovky, tak ano, bylo víc vidět, ale jen těsně před auto nebo do boků a víc se jakoby zažlutilo. Bez mlhovek se mi líp dívalo dále. Možná je to jako u toho trojbliku snaha vést řidiče k lepší jízdě, neboli např. v mlze nejezdit po paměti ale skutečně na to kam vidím...

A teď si nejsem vůbec jist jestli lze u fabie pustit zadní mlhovku, aniž by člověk musel pustit přední, ovladač je dvoupolohový. Fakt z hlavy nevím...

ČESKÉ REGISTRAČNÍ ZNAČKY VELKÝ MĚSTSKÝ OKRUH BRNO
Stanley
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5202
Registrován: 2-2005

Odesláno Čtvrtek, 17. ledna 2013 - 11:44:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

U Focusu to určitě nejde. Zadní je až druhá poloha na sdruženém ovladači světel.

Je to Rebel!!! Při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho zesměšnil!!!
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4548
Registrován: 3-2004

Odesláno Čtvrtek, 17. ledna 2013 - 12:10:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3260: Nejde, povytáhneš jednou, zapneš přední, povytáhneš podruhé, přidá se zadní. Pokud bych měl jezdit podle mlhovek, tak musím jet tak desítkou, víc mi rozhled nedovoluje.

Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
Roman81
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.112.57.191
Odesláno Čtvrtek, 17. ledna 2013 - 12:38:59    Odkaz na tento příspěvek  

Jednou jsem jel v tak šílené mlze, že jsem měl zaplé mlhovky ale k tomu jen obrysovky. Když jsem totiž zapnul potkávací světla, tak jsem neviděl skoro vůbec, jaká byla mlha! Tak jen na mlhovky(+obrysovky). Může se vůbec takto svítit bez potkávacích?
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4549
Registrován: 3-2004

Odesláno Čtvrtek, 17. ledna 2013 - 12:43:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Podle vyhlášky je to zakázané.

Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3948
Registrován: 6-2007
Odesláno Čtvrtek, 17. ledna 2013 - 13:31:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Ross (325)
"Mají v Austrálii a Africe nějaké své značky aut? Vůbec si žádnou neuvědomuju."

Novozélandské "národní" auto se jmenuje Škoda Trekka - je na zkráceném podvozku Octavie ze 60. let, karoserie je volnou parafrází dobového Land Rovera:
https://www.divus.cz/umelec/article_page.php?item=975
http://auto.idnes.cz/prababicka-skody-yeti-novozelandsky-terenak- trekka-fhy-/auto_ojetiny.aspx?c=A090506_134743_auto_ojetiny_fdv
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8479
Registrován: 10-2003

Odesláno Čtvrtek, 17. ledna 2013 - 16:07:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jednou jsem jel v tak šílené mlze, že jsem měl zaplé mlhovky ale k tomu jen obrysovky

Pánové, jestrdej sem byl na hřibkách a za slabó hoďku 26 praváků....
odkaz



Bobyk: tak jsem si to pamatoval dobře. Já moc mlhovky nepoužívám, většinou jedu v provozu na dohled nebo po městě kde bych jen oslňoval. Ale nedávno jsem jel do Ivančic a to jsem je zapnul. Někdo svítí mlhovkama i když začne trochu kapat... Ono záleží odkud jsme. ve městech mají nasněžíííno jen popraškem, na horách pak zase sypou posyp jen v kopci a to ještě jen v zatáčce, u nás sypou i když nepadá a to fakt - bez . Už druhý den u nás na rovné trase v obci v obytné zóně „pluží“ každé ráno po čtvrté traktor. Když jsem to už nevydržel a volal na Technické služby města Kuřimi, řekli mi, že ví, že to dělají zbytečně, ale prý chtějí mít klid, údajně si občané stěžují na nedostatečnou údržbu místních komunikací. Kocourkov. No až si budou do dubna tahat kamínky do baráku a žít v prašné ulici jak ve středověku, tak ať si vzpomenou na svoje zimní trable. Lopatu nebo koště do ruky vzít neumí, ale reptat na úklid to jo. Kuřimské naplaveniny z města Brna. Kam jsem se to odstěhoval?

Sorry za OT.

ČESKÉ REGISTRAČNÍ ZNAČKY VELKÝ MĚSTSKÝ OKRUH BRNO
Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 751
Registrován: 10-2007
Odesláno Čtvrtek, 17. ledna 2013 - 19:05:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: naše tvrzení se nevylučují, naopak bych řekl, že oba píšeme totéž, jen z Vaší varianty může někdo mylně nabýt dojmu, že jde o výjimečnou záležitost, které lze jednoduše zabránit náborem policistů mezi elitou svobodných zednářů.
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1038
Registrován: 11-2006

Odesláno Čtvrtek, 17. ledna 2013 - 19:07:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Janatak: mě se stalo to stejné, jen s tím rozdílem, že jsem si je zapnul na totálně rozmlácené okrsce za Novým Bydžovem a pak je zapomněl vypnout. Vůbec mám na Novobydžovsko smůlu, tak jsem tak dostal vůbec svou první pokutu a to za nezastavení na stopce. Ale já jsem přesvědčen, že jsem na ní zastavil a za rohem to ty policajti stejně nemohli vidět.

Já si kdysi zapínal mlhovky aby mě osvítily krajnice kvlůli zvěřině, ale co jsem si dal přídavný dálkový, který mám nastavený do krajů tak je nepoužívám. Občas za hustého sněžení na dálnici.
Ross
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 326
Registrován: 10-2005

Odesláno Čtvrtek, 17. ledna 2013 - 19:17:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fitr: Teda ten Holden vypadá pěkne.
Co se týče Afriky, tak jsem čekal, že v JAR by mohla být nějaká místní automobilka.

že_by: Zajimavá Škoda. Díky za informace.
Tomino
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5120
Registrován: 3-2007

Odesláno Čtvrtek, 17. ledna 2013 - 19:57:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ross: V JAR sa ešte celkom nedávno robil Golf Mk1 s prístrojovkou z prvej Fabie. :-)

www.SPZ.unas.cz
www.evidencia-dopravcov.eu

POSLANEC ROKA 2012
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4041
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 18. ledna 2013 - 11:47:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V JAR, Austrálii a na Novém Zélandu se vyrábí a historicky vyrábělo spousta aut, vesměs ale v závodech patřících americkým, asijským nebo evropským koncernům. Dělala se tam řada třeba i dost specifických modelů (jako i ta Škoda Trekka), ale žádná vysloveně jejich vlastní velká výrobní značka nebo vlastní konstrukce.

Třeba vedle v diskusi na jedné fotce z parkoviště v Dubči stojí Mitsubishi Sigma kombi, což je varianta, která byla odvozena primárně pro australský trh a minimálně ta verze kombi (možná i sedan?) se i k nám vozila právě z Austrálie.
Markyman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 428
Registrován: 11-2007

Odesláno Sobota, 19. ledna 2013 - 13:09:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Prosim Vas, surne potrebujem pomoc. Mal som vcera so svojim vozom Subaru Outback r.v.2002 nehodu ktora nebola mnou zavinena. Isiel som po hlavnej a bocne do mna z vedlajsej ulice narazila dodavka ktora neubrzdila, pricom ma druhym bokom este odhodilo do stojaceho fordu. Auto sice pojazdne je, ale ma preliacene vsetky dvere z oboch stran, z jednej strany aj B-stlpik a v subaru servise mi opravu ohodnotili na 12 tisic eur, co prevysuje cenu po kolko sa momentalne predavaju tieto outbacky (cca 2500 - 4500€). Co mam teraz vlastne ocakavat od poistovne? Vyplati mi zvyskovu cenu auta alebo co vlastne? V pripade ze ano, som povinny auto odhlasit z evidencie alebo nie? Lebo ja by som si ho este najradsej nechal a postupom casu mozno opravil za pouzitia dielov kupenych z druhej ruky atd.
Hynek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 961
Registrován: 11-2007
Odesláno Sobota, 19. ledna 2013 - 13:45:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Markyman: Pokud je legislativa u vás stejná jako u nás, pak očekávej uhrazení plné částky za opravu Tvého auta z povinného ručení viníka.
Markyman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 429
Registrován: 11-2007

Odesláno Sobota, 19. ledna 2013 - 13:55:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hynek: aj v pripade ze cena opravy trojnasobne prevysuje zvyskovu cenu auta pred nehodou? to sa mi nejak nezda.