K-report
 

Archiv diskuse Auta - vše okolo nich, historky,... do 08. 05. 2013  

Diskuse K-report » Archiv 2013 » Automobily, lodě a letadla » Auta - vše okolo nich, historky, zážitky, postřehy, fotky atd. » Archiv diskuse Auta - vše okolo nich, historky,... do 08. 05. 2013 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1187
Registrován: 11-2006

Odesláno Pátek, 03. května 2013 - 09:35:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Corsu v kombíku jsem už jednou potkal u nás. Mám ji někde na fotce, civěl jsem na to jako na zjevení :-)Zase sem třeba nikdy u nás neviděl Peugeot 206 sedan.
šmolko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2779
Registrován: 10-2008

Odesláno Pátek, 03. května 2013 - 09:45:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mirous: O nic si neprisiel, ja som 206 sedan videl v Grecku a je to podobny paskvil ako Fabia sedan.

Podrobná orientačná mapa Bratislavského kraja
EČV - maximá
RZ - maximá
FordPolicia.sk
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4249
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 03. května 2013 - 10:21:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

206 sedan je zvláštní, z některých úhlů vypadá jak malá 607 (která se mi líbí moc), ale celkově je hodně disproporční...
K nám to není moc odkud dovézt, vyskytuje se to jen směrem na východ. A český dovozce ojetiny stejně mnohem raději sáhne po kompaktním kombíku...

I když někdo sem už dával fotku VW Polo sedan této generace na českých papírech (ono se to kolem roku 2004 krátce nabízelo přinejmenším na německém trhu a v ex-NDR to lze výjimečně potkat).

No a na Fabii sedan prosím nesahat, já moc nechápu, proč je to tak oblíbený terč pro okopávání...
Mr._Peugeot
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1168
Registrován: 1-2012

Odesláno Pátek, 03. května 2013 - 10:29:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jef
Souhlas, 206-ka sedan vypadá trochu disproporčně... Já osobně také nechápu proč se tolika lidem nelíbí Fabia sedan - dle mého názoru je tvarově mnohem sladěnější než právě zmiňovaná 206-ka sedan nebo Renault Thalia, která má zadek prachsprostě naroubovaný na malé Clio II (doufám, že mi to naše Thalie, kterou máme ve vlastnictví promine )
Ono když se podíváš, že z celkového počtu asi 1,5 milionu prodaných Fabii první generace tvořily sedany pouze nějakých 75 tisíc, tak pochopíš, že se tím nestrefili moc našemu publiku do vkusu...
šmolko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2780
Registrován: 10-2008

Odesláno Pátek, 03. května 2013 - 10:40:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hosi nejdem kydat na Fabiu Sedan, ale mne sa nepaci a nemozem si pomoct.
Hlavne nerozumiem jej zmyslu, kedze dlzkou je totozna ako kombik, dokonca do vysky zadnych svetiel takmer vizualne totozna a radsej by som siahol po kombiku.
Za par rokov to bude celkom rarita.
Ale nechem vyvolavat flame.

Podrobná orientačná mapa Bratislavského kraja
EČV - maximá
RZ - maximá
FordPolicia.sk
Mr._Peugeot
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1170
Registrován: 1-2012

Odesláno Pátek, 03. května 2013 - 10:44:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

šmolko
Veď o to ani nejde, koľko ľudí, toľko názorov (týmto pozdravujem Mik0cz ). Ja proti Fabii sedan nič nemám, ale chápem - že presne ako hovoríš - veľa ľudí radšej siahlo po kombíku.
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4252
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 03. května 2013 - 11:22:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

pochopíš, že se tím nestrefili moc našemu publiku do vkusu...

Ale to já přece úplně chápu! Jen nevím, proč by kvůli tomu mělo to auto být jakýmsi vzorem ošklivosti (na to mám jiné kandidáty - pro mě třeba BMW X5 nebo Mini Countryman, ze sedanů třeba Nissan Tiida...)

Mimochodem fabia sedan přišla v době, kdy už Škoda svými favority, formany a feliciemi mnoho let "učila" Čechy, že auto má být buď kompaktní (úsporné, snadno zaparkovatelné), tj. hatchback s useklou zádí, nebo by mělo být při svých vnějších rozměrech co nejprostornější, tedy kombi (případně MPV). Sedan (nebo kupé) v tomto směru nějak "nedává smysl" a dnes spousta Čechů vůbec nechápe, k čemu takové auto je (není to kompaktní, ale cestou na chatu je kufr hned plnej a když si koupím novou telku, tak jí tam ani nenarvu...). Navíc u nás byly odečty DPH na "užitkové verze" s mříží v kufru, což sedany diskvalifikovalo při výběru firemních vozidel.

Nicméně to je pohled praktických Čechů, většina světa (celá Asie od Korey po Turecko, Jižní Amerika, USA, ex-SSSR... a třeba takový Izrael se v tomhle shodne s arabskými státy) to vidí jinak a sedany v prodejích zcela dominují. My tady porovnáváme kubické centimetry zavazadelníků a přeměřujeme vstupní otvory, ale svět bere "správný osobák" jako "auto s kufrem", tj. s (malým) odděleným víkem. Výklopná záď fuj, to mají přece užitkové verze a já přece nejsem žádný zelinář ani instalatér, abych měl dodávku - takže si i pro rodinu pěkně koupím sedan (a pak holt vozím všelijaké neforemné balíky na střeše, jak známe z fotek, že).

Fabia sedan nemohla být zamýšlená s tím, že udělá díru do světa v ČR nebo v západní Evropě, ale spíš pro východní trhy - ostatně třeba v tom Izraeli nebo v Chile člověk potkal Fabii I především v sedanu.
(a zrovna šmolko by myslím mohl mít víc pochopení, když Slovensko je dodnes o něco "sedanovější země" než ČR...a pochopitelně i méně kombíková, v tom je ČR snad rekordní).

Jinak už jsem tu napsal svou teorii, že podíl Fabie sedan na celkovém počtu provozních Fabií I se bude spíš mírně zvyšovat - potkávám docela dost zachovalých kousků na okresních SPZ nebo velmi nízkých RZ, které opečovávají konzervativnější a většinou věkem starší "sedanoví zákazníci". Kdežto kombíky dosluhují do roztrhání těla u živnostníků, na stavbách, při stěhováních atd. Podívejte se třeba na Fordy Escort nebo Focus I - kombíky při prodejích dominovaly, sedan byl jen semtam, ale dnes se zachovalý sedan potká docela často...
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1189
Registrován: 11-2006

Odesláno Pátek, 03. května 2013 - 11:54:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já tomu říkám Fábia Hnusan :-). Je to o vkusu, ale mě se prostě Fábia sedan nikdy nelíbila. A není o tom, že se mi nelíbí sedany. Můj sen před mnoha lety bylo třeba hranaté Vento, naopak nikdy jsem nechtěl Golfa, dodnes mě mrzí, že se nikdy nedostaly do výroby Favority sedan, které byly z celé řady prostě nejhezčí, stejně tak se mi líbí Samara sedan, na rozdíl od hatchbacku, Trabant limuzínka na rozdíl od kombíku, Volva sedany se mi líbí víc než kombík nebo Octavia se mi taky líbí víc liftback než kombík. Ale u Fabie mně příjde ten zadek dopasovanej, nesedí mi tam. Celkově mě Fábie nikdy nezaujaly, ale když už, tak kombík.

Praktičnost hraje taky roli, jsme národ chalupářů a chatařů, já sám na chalupu jezdím a to co odtahala Felda bych v životě do Venta nenacpal.
šmolko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2781
Registrován: 10-2008

Odesláno Pátek, 03. května 2013 - 11:55:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jef: Neviem, ale musim ta sklamat, Slovensko nie je sedanom zaslubenou krajinou. Napriklad, ked som kupoval minuly rok auto a pozeral som po Mondeach ci Focusoch, prevazovali kombiky.
Co sa tyka Fabie sedan tak viem o 1 co parkuje nedaleko ako pracujem a 1 mali rodicia jednej znamej, ale to je tak vsetko.
Ked ides do bazaru, tak je tam gro kombikov.

P.S. Ano, mam rad kombiky

(Příspěvek byl editován uživatelem šmolko.)

Podrobná orientačná mapa Bratislavského kraja
EČV - maximá
RZ - maximá
FordPolicia.sk
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4256
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 03. května 2013 - 12:30:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A no tak jasně že si Slovensko nepředstavuju jako nějakou Čínu, Írán nebo Egypt, ale přece jen tam je (a hlavně byl) vkus malinko bližší tomu "globálnímu", takže je tam už na pohled o kousek větší podíl sedanů a taky SUV než v ČR, kde jasně dominují kombi.
Zrovna k tomu Fordu - takový Focus II je v ČR v sedanu naprostá rarita, současné Mondeo po faceliftu je taky výjimka. Na Slovensku se to přece jen vyskytne (i když samozřejmě taky je tam těch aut taky spousta z dovozu z Německa, Itálie atd., což jsou hodně kombíkové země).


P.S: Jinak já mám taky kombíky rád, jsem z rodiny, která i za socialismu měla kombi (Wartburg, předtím starou Octavii...) a vždycky jsem chápal praktický přístup. Teď se mi ale zdá, že ve spoustě kombi nejezdí větší náklady než jednou týdně velký nákup... třeba naše firma má taky služebáky v podstatě pouze kombi, aniž by se v nich něco vozilo.
Karosa_B731
Moderátor

Číslo příspěvku: 3907
Registrován: 2-2007

Odesláno Pátek, 03. května 2013 - 14:30:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jen ten příspěvek ohledně Fábií napsal fakt pěkně.

Co člověk, to opravdu jinej názor, ale mě se sedanová Fabie taky líbí. Oproti té naroubované 206 o to víc. Pokaždé, když jsem Fabii sedan potkal, skutečně v tom seděl důchodce. Jen u nás v práci byly dvě (kdysi jsem dával i foto). Jednu měl důchodce a druhou skoro důchodce.

Bus-mafiarádio Zlatá PrahaKiss Delta
Eross
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 711
Registrován: 12-2011

Odesláno Pátek, 03. května 2013 - 15:17:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Môj názor je, že Fabia sedan je jeden z najvydarenejších malých sedanov.
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4262
Registrován: 12-2005

Odesláno Pátek, 03. května 2013 - 15:58:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já kombíky nemusim měl sem 4 a stačilo.(2x trabant, felina, focus) Sedan je elegantní a o dost bezpečnější než hatchback i kombík.Sedany mám (scorpio, š120L) a měl jsem jich několik (š100L, 105L, 125L, 2x trabant) a prostě mi víc přirostly k srdci. Naco vozit nehezký kombi pro starý dědky a v kufru prd s tim že jednou za 100 let možná odvezu něco většího. To se dá řešit buď vlekem a nebo si na to vemu dodávku (vw T3)

A fabia sedan je asi jediná která by mi nevadila.

Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3916
Registrován: 2-2005
Odesláno Pátek, 03. května 2013 - 16:46:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin 100: V čem je sedan bezpečnější než hatchback nebo kombi, když už jsme zase u striktních a kategorických soudů, kdo je blbec, protože to má jinak než Ty?
Eross
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 712
Registrován: 12-2011

Odesláno Pátek, 03. května 2013 - 16:50:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sedan má dlhšiu deformačnú zónu, rovnako ako kombi, ale menší otvor kufra predsa znamená vyššiu tuhosť aj v porovnaní s kombi.
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4264
Registrován: 12-2005

Odesláno Pátek, 03. května 2013 - 17:03:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Eross to vystih. Taky v kombíku je náklad pod jakousi roletkou v plastovym uložení a nedělam si iluze že při kolostřešní kombinaci nebo jen blbý nehodě přes pangejt udrží třeba 10ti kilovou basu s vercajkem na svym místě. Spíš bude krásně poletovat i s roletkou interierem.

Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Eross
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 713
Registrován: 12-2011

Odesláno Pátek, 03. května 2013 - 17:46:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A zabudol som na plato pod oknom, ktoré je pri sedanoch väčšinou pevná plechová prepážka, čo má tiež vplyv na celkovú tuhosť.
Hladík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2256
Registrován: 10-2008

Odesláno Pátek, 03. května 2013 - 19:12:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak konečně nahraju jednu pořádnou fotku...

Akorád všiml jsem si až teď, že kapota s maskou moc nelícuje se světly a nárazníkem... trochu jsem se hrál s dorazy, aby kapota přesně lícovala s hranou blatníků. Tak nevím, jak to vyřešit, nejspíš budu muset udělat kompromis. Stejný problém mám i s 5. dveřmi. Ať dělám co dělám, tak to vypadá, že nelícuje. No hlavně, že jdou dobře zavírat.

Škoda FELICIA combi 1.9D
Omlouvám se, že neumím česky. Co by jste chtěli po kříženci Moraváka a Záhoráka...
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9846
Registrován: 3-2005

Odesláno Pátek, 03. května 2013 - 19:23:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nechceš tomu koupit originální poklice GLX? Udělá to z toho Miss Felicia 98´

VDL Futura - Coach of the Year 2012!!!
VDL Citea - Bus of the Year 2011!!!
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1192
Registrován: 11-2006

Odesláno Pátek, 03. května 2013 - 19:35:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A nebo rovnou liťáky :-) Já je včera nasadil, jenže jsem vzápětí zjistil, že vnější závaží na kole drhne o kulovej čep, dělalo to rány což mě dost vyděsilo a třikrát jsem ty kola sundal než jsem zjistil s pomocí kamaráda, mého dvorního mechanika, čím to je. Zajímavý je, že tyhle kola tam byly vloni se stejýma pneu, stejně vyvážená a nedrhlo to. Takže zřejmě nové kulové čepy jsou nějaké jiné nebo si to nedokážeme vysvětlit. A aby toho nebylo málo, dnes s tím jela přítelkyně po D1 a upadl jí výfuk :D. Když se to se** tak pořádně :-(
Hladík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2257
Registrován: 10-2008

Odesláno Pátek, 03. května 2013 - 19:59:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Magiq: Tak to si mě urazil, když mám modelový rok 2000 Myslíš ty velký originál na Feliciu? Ty už mi slíbil spolužák.
Mirous: liťáky jsou liťáky, to nemůžu zapřít. Přecijen momentálně na ně nemám, tak nové letňáky jsem musel obout na původní plecháče.
Ale liťáky snad taky budou (snad na příští letní sezónu)

Škoda FELICIA combi 1.9D
Omlouvám se, že neumím česky. Co by jste chtěli po kříženci Moraváka a Záhoráka...
Marek_kubík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1055
Registrován: 12-2008
Odesláno Pátek, 03. května 2013 - 20:14:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pánové, snad nevadí že přeruším vaší diskusi o Felíciích. Jedním z mých snů je zakoupení Tatry Bety a tak bych se chtěl zeptat za jakou cenu se dá nějaká běžně opotřebená sehnat. V poslední době jsem viděl inzeráty se dvěma na prodej, obě stály 10 000 Kč. Je to běžná cena?

Karosa - to nejlepší na trhu autobusů :-)
ČD a ZSSK - dva nejlepší železniční dopravci
Moje ICQ: 639-165-615
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1193
Registrován: 11-2006

Odesláno Pátek, 03. května 2013 - 20:54:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No tak tyhle auta běžně nesleduju, spíš bude problém sehnat nějakou zachovalou.
Hladík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2258
Registrován: 10-2008

Odesláno Pátek, 03. května 2013 - 21:40:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mirous: přecijen nevím vše, ale něco bych se tě rád zeptal, možná budeš míz zkušenosti....

Problém s otáčkoměrem - když nastartuju, tak ručička vyletěla na 2. tisíce (přitom volnoběh mám kolem 1. tisíce). Když se tento problém často opakoval, tak jsem rozebral a složil kvůli tomu palubku a už se to nezobrazuje tak často. Když už, tak mírně bouchnu na palubku a už to ukazuje normálně

Problém s teploměrem - teploměr mi ukazoval, a dobře. No ukazoval, týden už neukazuje. Přitom slyším, že se ventilátor sepíná, tak netuším, kde může být krpa. V kufru mám budíky z jedné šrotované feldy, tak můžu zkusit jej vyměnit, ale nevím, co tím dosáhnu.

Problém s ventilátorem topení - při dnešní 100 kilometrové cestě dom se mi v Břeclavě splašil ventilátor. Měl jsem ho zaplný na první polohu a z ničehonic ze rozhučal na plné gule. Parkrát jsem ho tedy zapnul a vypnul a problém se už neobjevil. Netušíš, co to může být?

Škoda FELICIA combi 1.9D
Omlouvám se, že neumím česky. Co by jste chtěli po kříženci Moraváka a Záhoráka...
Stanley
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5258
Registrován: 2-2005

Odesláno Pátek, 03. května 2013 - 21:55:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Po týdnu opraveno:



Poznáte, co je na obrázku špatně?

A na kolik si myslíte, že tahle sranda nakonec vyšla?

Je to Rebel!!! Při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho zesměšnil!!!
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1194
Registrován: 11-2006

Odesláno Pátek, 03. května 2013 - 22:57:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stanley: zajímavé, to je přímo na Focus?

Hladík: to vypadá, že máš elektriku v háji. Co alternátor? nepřebijí?

Co se teploměru týče, za jako dlouho Ti to začne topit? Jestli velmi brzo, téměř ihned, bude v háji termostat, častá vada, jinak čidlo teploty. Ale nevím co máš za motor, říkal si diesel ne? o tom nic moc nevím :-(
Martass87
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 534
Registrován: 2-2011
Odesláno Pátek, 03. května 2013 - 23:02:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hladík:Bud máš blbej kontakt na štekru do palubky nebo máš na odchodu snímač otáček,ale když si říkal,že ti pomohl uder do palubky tzv.TESLAUDER,tak to první.
Jestli máš 1.9D,jak máš v podpisu,často zatejká olej na snímač otáček co máš u setrvačníku,zkus vyčistit kontakt,jestli ti zlobí teploměr či ventilátor chladiče pak je v pi.. snímač tepoty na chladiči.
Jestli zlobí ventilátor topení odchází předradnej odpor regulace topení,jestli to zlobí občas radši to neřeš.
Stanley
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5259
Registrován: 2-2005

Odesláno Pátek, 03. května 2013 - 23:02:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mirous: Teď vážně nevím, na co se ptáš.

Je to Rebel!!! Při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho zesměšnil!!!
Martass87
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 535
Registrován: 2-2011
Odesláno Pátek, 03. května 2013 - 23:13:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stanley : Furt nemužu přijít na to co je tam špatně, porad..
Hladík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2259
Registrován: 10-2008

Odesláno Sobota, 04. května 2013 - 00:11:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mirous: změřit napětí alternátoru mě nenapadlo. No bohužel voltmetr nemám, že bych to zkusil.
Když mi teploměr fungoval, tak se to zahřálo na tu provozní teplotu zhruba za 10-15 kilometrů. No nic, zkusím to rozebrat, pročistit a uvidím, co se s tím stane.

Martass87: stává se to opravdu už jen výměčně. Když už, tak opravdu ten TESLAUDER opravdu pomůže. Ale co mi říkal spolužák, tak na benzíové feldě má tentýž problém. Zkusím to rozebrat a možná to půjde, uvidíme.

Co se týče toho ventilátoru topení, tak to se mi stalo jen jednou.

Škoda FELICIA combi 1.9D
Omlouvám se, že neumím česky. Co by jste chtěli po kříženci Moraváka a Záhoráka...
Peto5220
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4357
Registrován: 5-2005

Odesláno Sobota, 04. května 2013 - 00:13:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ak by mal v háji termostat na diesli tak rozhodne nezačne topiť skôr ale práve naopak motor by sa zohrieval dlhšie a takisto topiť by začalo auto neskôr.

Karosa ŠL 11 1312 - 1974
e-mail: peto5220@centrum.sk
www.eselka.unas.cz
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1196
Registrován: 11-2006

Odesláno Sobota, 04. května 2013 - 00:44:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stanley: myslel jsem tu masku, protože jsem jí snad na Focusu nikdy neviděl, ale koukám na net, že patří na STčko?

Hladík: jak říkám, o dieslu nic nevím, ale ta teplota značí špatnej termostat. A 10 km bych řekl, že je dost i na dieslu.
šmolko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2782
Registrován: 10-2008

Odesláno Sobota, 04. května 2013 - 08:03:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stanley: Auticko ti spravili pekne, vyzera ako predtym
Len podlozka pod RZ ma odkaz na Ford-Mondeo.cz a predtym si mal Ford-Focus.cz

Podrobná orientačná mapa Bratislavského kraja
EČV - maximá
RZ - maximá
FordPolicia.sk
Stanley
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5260
Registrován: 2-2005

Odesláno Sobota, 04. května 2013 - 10:06:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ST nárazník tam má být, tak to sjelo z pásu. Ale šmolko trefil tu podložku. Teď už je tam správná.

Je to Rebel!!! Při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho zesměšnil!!!
šmolko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2783
Registrován: 10-2008

Odesláno Sobota, 04. května 2013 - 13:58:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stanley: Tak vies ako, tiez som "fordak"

Podrobná orientačná mapa Bratislavského kraja
EČV - maximá
RZ - maximá
FordPolicia.sk
Eross
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 716
Registrován: 12-2011

Odesláno Sobota, 04. května 2013 - 15:19:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ja som sa zameriaval skôr na masku, či nemá inú mriežku, alebo nejaký detail na nárazníku, podložku som s vôbec nevšímal .
Hynek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1020
Registrován: 11-2007
Odesláno Neděle, 05. května 2013 - 14:19:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hladík: Doporučuju vyjmout a vyčistit ty předřadné odpory od ventilátoru (je to zboku na nasávání ventilace - jako od baterky) - je možné, že se ti tam zabydleli oxidi, aby ti to neshnilo, pak to bude blbnout častěji až přestane regulace fungovat úplně a pojede jen naplno.
Hladík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2260
Registrován: 10-2008

Odesláno Neděle, 05. května 2013 - 15:37:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já su automechanik jak poleno! Dva dni se drbu s palubků, že mi nefunguje teploměr a až teď zjistítm, že na motoru je odpojený konektor od termostatu - já myslel, že mě šlehne, když sjem to zjistil

Ono to je možná i v tom, že já blbec jsem si myslel, že ten termostat je na chladiči, když je tam velký šroub s napojeným konektorem. Ale jaksi jsem zapoměl na podstatu, že termostat je vždy v blízkosti bloku motoru. Přitom jsem to měl celou dobu před nosem )

No dneska jsem už poobjížděl okolí až až, ale aspoň to můžu vyzkoušet při dnešní cestě do školy. Tak uvidím... jestli to nakonec bude jen tím konektorem, tak mě doslova .

Škoda FELICIA combi 1.9D
Omlouvám se, že neumím česky. Co by jste chtěli po kříženci Moraváka a Záhoráka...
šmolko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2784
Registrován: 10-2008

Odesláno Neděle, 05. května 2013 - 16:24:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Uz 2 dni som citil po vypnuti motora naftu, takze dnes som dal dolu kryt a objavil som minimalne 2 miesta kde zatiekla (su na obrazku vyznacene).
Absolutne netusim odkial sa beru. Skusil som aj nechat bezat motor a aj ho vytocit, ci sa jej tam nenazbiera viac, ale nic.
Servis je jasna vec, ale pre pokoj mojej duse, tusite niekto cim to je?
Nejake tesnenie, alebo nebodaj od vstrekov? Dikes
P.S. Je to motor 2.0 TDCi

Podrobná orientačná mapa Bratislavského kraja
EČV - maximá
RZ - maximá
FordPolicia.sk
Swe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2702
Registrován: 3-2005

Odesláno Neděle, 05. května 2013 - 17:19:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ohledně opravy feldy tady začíná být pěkně veselo
transit01
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 192
Registrován: 9-2012
Odesláno Neděle, 05. května 2013 - 17:38:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Renault s přídavnejma řasama

Někde mám fotku auta bez řas
ale to by bylo na dlouho..

V Jakémkoliv příspěvku se mohou objevit Pravopisné Chyby a Zato mě prosím omluvte ,Děkuji Jakub.
(IQ + Love = Škoda Auto)
Mařin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3131
Registrován: 11-2006

Odesláno Neděle, 05. května 2013 - 19:31:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Môj názor je, že Fabia sedan je jeden z najvydarenejších malých sedanov.
Nejvyvedenější malej sedan je ten co mi stojí před barákem - Mazda 3...

Fortschritt E516
Swe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2703
Registrován: 3-2005

Odesláno Neděle, 05. května 2013 - 19:45:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mařin: ale to už jsi o kategorii výš
Mařin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3132
Registrován: 11-2006

Odesláno Neděle, 05. května 2013 - 19:52:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kvalitou a spolehlivostí určitě.. Ale jinak je oboje nižší střední ne?

Fortschritt E516
Swe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2704
Registrován: 3-2005

Odesláno Neděle, 05. května 2013 - 20:24:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nene, Fabia je mezi "malými" vozy. Často se o přiřazení ke třídám pochybuje, ale tady není co řešit.
Stanley
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5261
Registrován: 2-2005

Odesláno Neděle, 05. května 2013 - 20:36:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

šmolko: To vypadá na klasiku - podfouklý vstřik. Stačí přetěsnit a dotáhnout. Taky to čas od času kontroluju. :-)

Je to Rebel!!! Při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho zesměšnil!!!
Martass87
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 536
Registrován: 2-2011
Odesláno Neděle, 05. května 2013 - 21:30:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jak muže někdo porovnávat Mazdu s Fábií

Hladík:Tak to jsem rád,že jsi to vyřešil.A neutekla ti chladící kapalina,když jsi měl povolený tepelný snímač na chladiči?Pro sichr zkontroluj stav vody v bandasce at to neuvaříš

šmolko:Mám spíš pocit,že se ti někde uvolnila naftová hadička a na straně rozvodu to máš zadělaný od oleje,od netěsnýho simerinku.Ještě jsem neviděl TDCiíčko s provalenym vstřikem.
Kdyby byl netěsný vstřik,tlak z válcu by ti roztavil plastovej kryt motoru...ve většině případu podpálení se utaví měděná podložka mezi vstřikem a hlavou.
Martass87
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 537
Registrován: 2-2011
Odesláno Neděle, 05. května 2013 - 21:35:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

transit01:Tak tohle renaultu obvzlášt sluší.
Mužu se zeptat kde je to k sehnání?Mám v rodině také renooo.
Hladík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2261
Registrován: 10-2008

Odesláno Neděle, 05. května 2013 - 22:06:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martass87: já ten tepelný snímač neměl vymontovaný, pouze jsem na něm čistil kontakty
Až když jsem dneska umíval auto a díval se pod kapotu, zda to tam taky nemám špinavé, tak potom mě ten uvolněný konektor přímo šlehl do očí

Škoda FELICIA combi 1.9D
Omlouvám se, že neumím česky. Co by jste chtěli po kříženci Moraváka a Záhoráka...
Stanley
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5262
Registrován: 2-2005

Odesláno Neděle, 05. května 2013 - 22:08:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě jsem neviděl TDCiíčko s provalenym vstřikem.

Tak to jsi toho neviděl hodně.

Je to Rebel!!! Při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho zesměšnil!!!
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1197
Registrován: 11-2006

Odesláno Neděle, 05. května 2013 - 22:45:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hladíku, Čeština nic moc na to, že děláš automechanika tak spíš nic než moc :D Ty jsi případ...ztracenej :D
Martass87
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 539
Registrován: 2-2011
Odesláno Neděle, 05. května 2013 - 23:23:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stanley:jj...
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8589
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 06. května 2013 - 21:27:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nejvyvedenější malej sedan je ten co mi stojí před barákem - Mazda 3...
Taky jsem na ní nedávno koukal v bazaru jaksi zálibně, s motorem 1.6

Fotky na MHDFOTO blog na iDnes.cz
Říkejte mi MMM
Be ecological. Take the bus, take the train! Be clever use public transport!
šmolko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2785
Registrován: 10-2008

Odesláno Úterý, 07. května 2013 - 08:45:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stanley: Bol som vcera nechat Maxa omrknut v servise a zatial to vyzera na vymenu prepadov. Snad sa nepritrafi aj cosi dalsie.
Akurat, ze je tam zly pristup, takze je to robota na 2-3 hodinky

Podrobná orientačná mapa Bratislavského kraja
EČV - maximá
RZ - maximá
FordPolicia.sk
Stanley
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5263
Registrován: 2-2005

Odesláno Úterý, 07. května 2013 - 09:00:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tohle mám pocit, že už jsem taky u jednoho dvoulitru zaznamenal.

Je to Rebel!!! Při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho zesměšnil!!!
transit01
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 199
Registrován: 9-2012
Odesláno Úterý, 07. května 2013 - 13:14:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martass87:Ty řasy budou nejspíš z lepenky

V Jakémkoliv příspěvku se mohou objevit Pravopisné Chyby a Zato mě prosím omluvte ,Děkuji Jakub.
(IQ + Love = Škoda Auto)
Karosa_B731
Moderátor

Číslo příspěvku: 3913
Registrován: 2-2007

Odesláno Úterý, 07. května 2013 - 15:08:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Někdo to ale prodávat bude. Viděl jsem to několikrát na New Beetlu.

Bus-mafiaKiss Delta
Martass87
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 542
Registrován: 2-2011
Odesláno Úterý, 07. května 2013 - 20:56:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

šmolko::Sem říkal hadička
U nás to trvá nejdýl 20 minut...To bude asi opravdu "zly"servis
Martass87
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 543
Registrován: 2-2011
Odesláno Úterý, 07. května 2013 - 21:01:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

transit01:Tj,5cm široká černá lepenka,nužky a hurá do toho
Nebo na webu za třista
šmolko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2787
Registrován: 10-2008

Odesláno Středa, 08. května 2013 - 12:43:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martass87: Neviem posudit, ale C-Max ma relativne kratku kapotu a uz len autobateria sa blbo meni lebo je z 2/3 akoby pod celnym sklom.
Netusim co vsetko bude treba rozobrat v tomto pripade.

Podrobná orientačná mapa Bratislavského kraja
EČV - maximá
RZ - maximá
FordPolicia.sk