K-report
 

Archiv diskuse Železnice ve společenských souvi... do 02. 07. 2013  

Diskuse K-report » Archiv 2013 » Železnice » Železnice ve společenských souvislostech » Archiv diskuse Železnice ve společenských souvi... do 02. 07. 2013 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2031
Registrován: 7-2008
Odesláno Čtvrtek, 20. června 2013 - 02:30:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Cogwheel: Ještě k tomu Voegelinovi, podle toho, jak mi to Mgr. Kočnar podal, on dokonce výslovně odmítá, aby stát přímo podporoval ateismus.

Takový přístup Vám vyhovuje? A pokud Vám ano, co vím o Dawkinsovi, kterého máte v oblibě, tomu rozhodně ne.
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2032
Registrován: 7-2008
Odesláno Čtvrtek, 20. června 2013 - 02:41:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Johnson: Léčebny nemají chovance, nýbrž pacienty.
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2034
Registrován: 7-2008
Odesláno Čtvrtek, 20. června 2013 - 03:54:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Už léta je vypracována např. tzv. „Kalifornská škála F(ašismu)“ – podle ní lze určit, do jaké míry daný jedinec inklinuje k fašismu.

Tato škála, mj. vytvořená marxisty, činí z fašismu povahovou vlastnost a ne politickou ideologii. Je to na podobné úrovni, jako kdyby někdo vytvořil "škálu komunismu" a jako jeden ze znaků komunisty uvedl kladný vztah k veřejné dopravě...

Podle dané škály by byl předním fašistou Alexandr Solženicyn, který k podobnému chápání fašismu řekl toto: "Nálepka fašismu je to samé jako svého času stigmatizující nálepka „třídní nepřítel“ či „nepřítel lidu“. Je to úspěšná metoda, kterou se dá oponent srazit k zemi, zacpat mu ústa, přivolat na něho represe a podle potřeby to v médiích zveřejňovat."

Každopádně, a to je také podstatné, těch 9 citátů zaměřujících se na náboženství, jakoby naznačovalo, že společnost, která je sekulární a převážně ateistická, nebo v ní dominuje nějaké nekřesťanské náboženství, je vůči fašismu imunní.

Mohu Vás ubezpečit, že znám dost lidí, zvláště studentů a dnes již absolventů VŠ technického typu, kteří jsou ryzími ateisty a materialisty, ale jinak definici podle F-scale naplňují.

Pokud Vás zajímá, jak jsem na to přišel, a jak je to možné, mohu Vám to klidně popsat a vysvětlit.

Pokud tu však chcete jen házet špínu, potom by to nemělo smysl.

(Příspěvek byl editován uživatelem všd.)
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1470
Registrován: 4-2010
Odesláno Čtvrtek, 20. června 2013 - 04:00:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hitler vzešel z katolického prostředí na pomezí Rakouska a Bavorska. Ostatně, jak to vypadalo v Bavorsku? Ráno se šlo do katolického kostela a odpoledne se hajlovalo o stošest. Nacismem bylo promořené celé Německo. Nenávist vůči židům a homosexuálům se Hitler nenaučil od nikoho jiného než katolické církve.
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2035
Registrován: 7-2008
Odesláno Čtvrtek, 20. června 2013 - 04:28:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ivy: Tady je otázka, zda má smysl lidi, jako je Kalousek, Nečas nebo Drtinová považovat za katolíky. A to nemluvím o Němcové, Peake, Šídlovi nebo Taberym, kteří se za katolíky nepovažují ani omylem, a přesto podle Cogwheela slouží "katolické" vládě.

Další věc je, že dokud jsou Kalousek, Nečas a Drtinová přinejmenším de iure členy církve, je to pro Cogwheela důkaz, že nám vládnou katolíci. Kdyby je církev exkomunikovala, bude to pro něj důkaz, že církev je zlá a hodlá zase někoho upálit.

Cogwheel, i když odmítá stalinismus a více méně i zdejší minulý režim, je marxistou, nebo aspoň přebírá jejich argumentaci. Což znamená, že používá nefalzifikovatelné myšlenkové konkstrukce. Prostě, pokud se mu něco nehodí, nějak to zdůvodní tím, že tam byly ještě další okolnosti atd.

Co však chci zdůraznit, i když s ním nesouhlasím, jsem přesvědčen, že má právo tyto své věci psát.
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2036
Registrován: 7-2008
Odesláno Čtvrtek, 20. června 2013 - 04:36:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3xhonzík: Hitler prostředím, ve kterém se narodil, pohrdal. A pokud jde o ty volební výsledky za jednotlivé oblasti, dal bych sem mapku, kdybyste o ni měl opravdu zájem, ale to ve Vašem případě nepředpokládám.

Ráno se šlo do katolického kostela a odpoledne se hajlovalo o stošest.

Nedělní akce Hitlerjugend začínaly již brzy ráno a účast na mši svaté jejich součástí nebyla.

Nenávist vůči židům a homosexuálům se Hitler nenaučil od nikoho jiného než katolické církve.

Proto měly protižidovské represe největší podporu obyvatel v protestantském Lotyšsku :D

Trojhonzíku, Vás je na K-reportu škoda, Vy byste měl mít vlastní server, jako Jiří Hrebenár, nebo rovnou ministerstvo pravdy.
ivy
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.179.139.2
Odesláno Čtvrtek, 20. června 2013 - 20:38:50    Odkaz na tento příspěvek  

Pro Všd: Nečas, Kalousek i Schwarzenberg se na veřejnosti přihlásili ke katolickému náboženství. Katolická církev s velkým potěšením kvitovala jejich postoj k restitucím. Nevím tedy, proč by se mělo jejich katolictví zpochybňovat.

Jediný důvod, který mě napadá, je to, že své si již odpracovali a pro svoji velmi pokřivenou "křesťanskou" morálku se stávají i pro katolickou církev balastem. Tomu bych rozuměl, využít a odkopnout/zavřít/pověsit/upálit byl princip společný jak církvi, tak i komunismu. Kupodivu fašismu nikoliv, tam se hrálo na kameradenschaft.

A co se týká těch dalších:
Paní Němcová je bílý koník, jen to ještě (už asi dvacet let) neví.
paní Kvačková/Peak vymýšlela manuál, jaké procento ze státních zakázek by se mělo odklonit do stranické kasy.
pánové Šídlo a Tabery jsou zaměstnanci podnikatele a investora pana Bakaly
Jejich náboženské přesvědčení mně nezajímá, a nezajímají mně ani jejich názory. To už mně spíše zajímají názory těch, kteří je přes tyto figurky posílají do světa.
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2037
Registrován: 7-2008
Odesláno Čtvrtek, 20. června 2013 - 21:45:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ivy: Píšete, že katolíci mají v rukou správu státu a sdělovací prostředky, ale zatímco to první platí aspoň částečně, to druhé jste se ani nenamáhal dokázat
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2038
Registrován: 7-2008
Odesláno Čtvrtek, 20. června 2013 - 21:47:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokud jde o morálku, pokud vím, informace o jejich pokřivené morálce se potvrdily až po schválení církevních restitucí.

Každopádně, někteří poslanci se hlásí ke katolické církvi a přitom hlasovali proti restitucím.
Cogwheel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1367
Registrován: 1-2012

Odesláno Čtvrtek, 20. června 2013 - 23:43:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jéje, Všd byl zase plodný - a překrucování ve prospěch katolicismu, to mu jde...

Ke vzniku "Kalifornské škály F": Počátkem 30. let 20. století na Frankfurtském Institutu pro sociální výzkum zkoumali mj. problematiku fašismu z psychologického hlediska. Badatele tam zaujala a znepokojila rostoucí popularita fašismu a odvodili, že mezi přívrženci fašismu a tzv. autoritářskou osobnosti bude přímá souvislost. Nástup nacistů k moci přinutil členy institutu k emigraci, takže ve svých výzkumech pokračovali v USA. Na Kalifornské univerzitě v Berkeley pak byla po válce publikována práce "The Authoritarian Personality", přinášející teorii autoritářské osobnosti a nástroj jejího měření, kterým byla první verze "Kalifornské škály F". Autory té práce byli Theodor W. Adorno, Else Frenkel-Brunswiková, Daniel J. Lewinson a Nevitt Sanford. Do jaké míry to byli marxisti, si můžete najít sami. Možná spíš Židi (původem). (Všd, jako správný katolický klerofašista, patrně vidí v každém sociologicky a psychologicky vzdělaném Židovi "židobolševika".)

Zajímavý návrh se objevil už za Výmarské republiky v Německu: Již tehdy psychiatr Kolb (na základě špatných zkušeností s po 1. světové válce krátce existující komunistickou "Bavorskou republikou rad") navrhoval zřídit u vlády "psychiatrickou poradnu", aby nebyl k důležitým státním funkcím připuštěn nějaký fanatik. Tento podnět v současnosti vyvolává úsměv. Tímto způsobem by sice mohli být izolováni od moci nebezpeční lidé typu Stalina, Hitlera, S. Husajna a nemalý počet dalších vůdců s fanatickým zaměřením. Ale co se dá dělat, když tito lidé jsou dosazováni k moci velkým počtem fanaticky indukovaných přívrženců nebo dokonce voleni v demokratických volbách? (Příkladem může být nemakačenko a prokatolický fanatik typu Marka Bendy.) Když se voliči nechají oblbnout (resp. když se věřící nechají ošálit církví), tak proti takovéto lidské blbosti jsou bohové bezmocní.

Všd asi jásá, že (podle něj) v ČR vzrůstá počet přívrženců fašismu mezi (polo?)vzdělanou mládeží. Já z toho tedy nejásám.
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2039
Registrován: 7-2008
Odesláno Pátek, 21. června 2013 - 01:21:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Cogwheel: Kde něco takového píšu?Počátkem 30. let 20. století na Frankfurtském Institutu pro sociální výzkum zkoumali mj. problematiku fašismu z psychologického hlediska.

Frankfurtská škola. O tom, že je neomarxistickým prostředím nikdo soudný nepochybuje. Pokud Vám nestačí wiki, mohu dodat další zdroje, nedávno jsem o tom psal práci a byla velmi pozitivně hodnocena vyučující, která, pokud vím, katolička není (jméno neuvedu, pokud jej chce Cogwheel znát, nechť sám vystoupí z anonymity).

Práci samotnou sem nedám, uvažuji o jejím vydání ve vědeckém časopise a pro tento účel není vhodné, aby byla nejprve na K-reportu.

http://cs.wikipedia.org/wiki/Frankfurtsk%C3%A1_%C5%A1kola

Možná spíš Židi (původem). (Všd, jako správný katolický klerofašista, patrně vidí v každém sociologicky a psychologicky vzdělaném Židovi "židobolševika".)

Jistě, např. Mises nebo Friedman, to jsou těžcí bolševici :D

Všd asi jásá, že (podle něj) v ČR vzrůstá počet přívrženců fašismu mezi (polo?)vzdělanou mládeží.

Když tak píšete o polovzdělanosti druhých, jaké vzdělání máte Vy sám, zvláště ve společenských vědách, o kterých zde píšete, jako byste jim skvěle rozuměl?
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2040
Registrován: 7-2008
Odesláno Pátek, 21. června 2013 - 01:31:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Cogwheel: Připomínáte mi, tak trochu, Jana Urbana. Ten také vybere to, co se mu hodí, napíše o tom článek a pak se diví, když se ukáže, že polovina článku jsou totální nesmysly.

http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/jan-urban.php?itemid=10772

Moje odpověď: http://david.blog.idnes.cz/c/155643/Ten-spravny-vzhled-pro-komuna lni-politiku.html

Urbanův Meisterstück: http://youtu.be/I3ssx8Qxao0

Odpověď: http://youtu.be/kLK2c9i6KJ8
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1471
Registrován: 4-2010
Odesláno Pátek, 21. června 2013 - 09:48:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2041
Registrován: 7-2008
Odesláno Pátek, 21. června 2013 - 12:33:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3xhonzík: Vy byste ho oběsil, takže by na to ani nemohl přijít. Cituji Vás:

Pro tyhle xenofóbní církevní potentáty bych nejraději viděl oprátku, než cokoliv jiného.
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.47.26
Odesláno Neděle, 23. června 2013 - 11:08:31    Odkaz na tento příspěvek  

a nezajímají mně ani jejich názory.
Tak zajímat by nás měly názory všech inteligentních lidí a tihle asi budou o něco chytřejší než většinová populace.

To už mně spíše zajímají názory těch, kteří je přes tyto figurky posílají do světa.
A ty se má běžný smrtelník dozvědět jak (pokud není telepatik)?

3*honzík: Pěknej blábol.
ivy
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.179.139.2
Odesláno Neděle, 23. června 2013 - 16:48:52    Odkaz na tento příspěvek  

W
Tak zajímat by nás měly názory všech inteligentních lidí a tihle asi budou o něco chytřejší než většinová populace.
Tolik času nemám, ostatně paní Němcovou ani paní Kvačkovou/Peake za nijak oslnivě inteligentní nepovažuji. Tabery a Šídlo asi nadprůměrně inteligentní jsou, ale z jejich článků až příliš ční, pro koho píší. A navíc si už dost pamatuji, takže si obecně novinářů nijak nevážím. Ani profesně, ani z morálního hlediska. A raději mám informace nepřežvýkané a nepřefiltrované sympatiemi příslušného novináře k Havlovi/Klausovi/Schwarzenbergovi/finanční skupině/nebo komukoli kdo zaplatí

A ty se má běžný smrtelník dozvědět jak (pokud není telepatik)?
Nejlépe z odposlechů policie ČR

Všd:
Píšete, že katolíci mají v rukou správu státu a sdělovací prostředky, ale zatímco to první platí aspoň částečně, to druhé jste se ani nenamáhal dokázat
Napsal jsem "druhá strana" nikoliv jen katolíci. A v dalším textu jsem vysvětlil, koho jsem tím myslel.

Pokud jde o morálku, pokud vím, informace o jejich pokřivené morálce se potvrdily až po schválení církevních restitucí.
To tedy moc nevíte. Zkuste nastudovat třeba:
Kalousek: padáky, připravovaná vláda s podporou komunistů v roce 2006, lži o tajných nahrávkách, byt od Kašáka...
Schwarzenberg: Becherovka, ryby, Klouzal, dotace...
Nečas: Nagyová, Knetig, vyhazov Pospíšila, nechuť odkrýt vlastníky anonymních akcií ...

Nemohu se zbavit dojmu, že v civilizovaném státě by dobrá polovina výše uvedených kauz skončila odsouzením. A všechno to jsou kauzy známé dlouho před schválením restitucí. Zajímavé ovšem je, že kauzy spojené s ODS byly mocně propírány v MF, LN i HN, zatímco toplidovecké kauzy byly kdesi na okraji a velmi rychle vyšuměly.
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.47.26
Odesláno Neděle, 23. června 2013 - 20:20:12    Odkaz na tento příspěvek  

A raději mám informace nepřežvýkané a nepřefiltrované sympatiemi příslušného novináře k Havlovi/Klausovi/Schwarzenbergovi/finanční skupině/nebo komukoli kdo zaplatí
Tak to asi každý. Nicméně je tu drobný problém - jak se asi takové informace dostanou z místa vzniku k příjemci, kterým může být například řadový volič například v Osoblaze?
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.47.26
Odesláno Neděle, 23. června 2013 - 20:32:56    Odkaz na tento příspěvek  

Abychom zůstali a propojili oblíbené téma, tak zde je jeden aktuální odkaz na stát, kam se vlakem hned tak nepodíváte, natož pak vysokorychlostním:
http://www.ferrovie.it/ferrovie.vis/timdettvp.php?id=3231
ivy
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.179.139.2
Odesláno Neděle, 23. června 2013 - 21:25:43    Odkaz na tento příspěvek  

Nikdy v minulosti nebylo tolik zdrojů, ze kterých se dají získat informace. Problém není je získat. Problém je s těmi informacemi pracovat a smysluplně je vyhodnotit a použít. Navíc těch informací je tolik, že se obtížně oddělují ty podstatné od nepodstatných. Další problém je, jestli řadový volič o to má vůbec zájem. A nakonec ani nevím, co to je řadový volič. A je rozdíl mezi řadovým voličem v Osoblaze a třeba v Praze?

Myslím, že čím dál tím větší roli pro čím dál tím více voličů bude hrát marketing. Lidské chování je v zásadě zmapováno a ví se jak manipulovat jednotlivci i davy, aby bylo docíleno požadovaného výsledku. A ten dav nemusí být vůbec hloupý, funguje to i na tu část lidí s IQ na pravé straně Gaussovy křivky. Nádherně to bylo vidět v minulých presidentských volbách. Národ se v podstatě rozdělil na dvě poloviny a jen málokdo si uvědomoval, že oba finalisté znamenají pro budoucnost průšvih, i když každý z jiného důvodu.

Problém je, že čím dále méně lidí chce o něčem důkladně přemýšlet a vážit svá rozhodnutí. Čím dál tím více lidí chce rychlá řešení. Pokud možno jednoduchá.
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2043
Registrován: 7-2008
Odesláno Pondělí, 24. června 2013 - 00:14:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ivy: Morálkou jsem myslel hlavně tu část týkající se rodinného života. O Nagyové se dlouho psalo, ale bylo to na úrovni drbů, nevěnoval jsem tomu pozornost.

Pokud jde o samotnou Nagyovou, ta, pokud vím, není katolička, pochází ze silně ateistického Karlovarského kraje a byla v KSČ.

http://www.prvnizpravy.cz/zpravy/zpravy/politicky-vezen-komunistk a-nagyova-mi-vyhrozovala-udanim/
Cogwheel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1377
Registrován: 1-2012

Odesláno Pondělí, 24. června 2013 - 13:12:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jé, tady toho zase přibylo! Během víkendu jsem se raději byl kochat z doby rakousko-uherského mocnářství.
Ad W.: Doufám, že různé "šotovlaky" do a z Vatikánu budou nyní, za "lidovéjšího" papeže Františka častější.
Ad veřejná média ovládaná katolíky: Co např. neschopná katolická ministryně kultury Hanáková, která rezignovala ještě před Nečasem? Nebo třeba cestopisné pořady „veřejnoprávní“ České televize: Ať už jsou věnované tuzemsku nebo zahraničí, často je v nich velká část věnovaná církevním památkám nebo záběrům náboženských obřadů (většinou katolických) – na úkor líčení přírodních krás a ostatních historických památek. To ještě nedávno v takové míře v TV nebývalo, je to také „plíživá“ katolická propaganda.
Katolická církev se ovšem příšerným způsobem morálně zdiskreditovala. V ČR nyní hájí zájmy mafiánů, politických zločinců, korupčníků, podvodníků a tunelářů. Nepochopím, jak může být její ideologie pro moderního člověka něčím přitažlivá. Když pro ni horují lidé s morálním profilem typu Marka Bendy či fašisti a psychopati typu Semína a Hájka? Z jejich hlediska asi je žádoucí, udržovat v obyvatelstvu stále určitou hladinu úzkosti – k tomu se církev výborně hodí, aby se oni dostali „k lizu“. Proto se na ty, kdo podporují a obhajují katolickou církev, dívám jako na spolupachatele současného marasmu, kteří mají raději mafiány a vyděrače než slušné, bezúhonné lidi. Pokud si někdo myslí, že příklonem k církvi získá podíl na moci či přisátí k štědrým penězovodům, tím spíše je opovrženíhodný.
Skutečný cíl pro „ovečky“ v církvi totiž je, aby poslouchaly bohaté a mocné, aby se pokorně a „s úsměvem na tváři“ nechaly ždímat a aby se bály (Boha či do značné míry vykonstruovaných obrazů nepřátel). Těm ideologicky zpracovaným „ovečkám“ se pak předkládají ke věření dogmata – jejich zábavný seznam třeba zde: http://euportal.parlamentnilisty.cz/Articles/7590-souhrn-dogmat-k atolicke-cirkve.aspx která racionálně myslící člověk odmítne, poplašený věřící je ale přijme – a už ho mají v hrsti. (Ostatně celý ten portál, na kterém to je uvedeno - to jsou dobří exoti.)
A nakonec – ať si těm náboženským nesmyslům někteří lidé klidně věří, když je to baví a duševně uspokojuje. Proč ale ten nedůvěryhodný a parazitický církevní aparát, ve skutečnosti opovrhující ostatními lidmi, musí mít takové vydatné penězovody? To ať mi konečně někdo zdůvodní.
Cogwheel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1378
Registrován: 1-2012

Odesláno Pondělí, 24. června 2013 - 13:18:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

P.S.: Smutné také je, když se u někoho dychtivá katolická víra zkombinuje s dalšími umělými strachy moderní doby: strachem z "židozednářů", ze spiknutí "iluminátů" údajně ovládajících svět, z cíleného ovlivňování počasí pomocí leteckých "chemtrails" či antén a podobnými fobiemi. Z takového člověka se pak stane "třesoucí se uzlíček".
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.47.26
Odesláno Pondělí, 24. června 2013 - 19:56:37    Odkaz na tento příspěvek  

Doufám, že různé "šotovlaky" do a z Vatikánu budou nyní, za "lidovéjšího" papeže Františka častější.
Tak to já samozřejmě také, neboť to je asi jeden z mála důvodů, proč do Vatikánu jet.

Pokud jde o samotnou Nagyovou, ta, pokud vím, není katolička, pochází ze silně ateistického Karlovarského kraje a byla v KSČ.
Pchá, ta opravdu není katolička, nýbrž obyčejná kurva (někdo tomu také může říkat "politička"). Co čekat jiného od účetní z Chodosu, dříve prodavačky z porcelánky v Loučkách (tratě 143 a 144). Holt se v ódéesce prošukala a prokouřila až k premiérovi, špína jedna.

Problém není je získat. Problém je s těmi informacemi pracovat a smysluplně je vyhodnotit a použít. Navíc těch informací je tolik, že se obtížně oddělují ty podstatné od nepodstatných.
Touché! Běžný občan totiž musí makat, aby rodina nechcípala na dávkách a těžko asi najde desítky a stovky hodin na podrobné analýzy dat z médií/internetu (nic jiného totiž v té Osoblaze nenajdete, představa, že běžný občan získá informace (ne už jen data) jinak, je poměrně naivní), jejich třídění a vyhodnocování. Výjimkou jsou pochopitelně určité profese, které to svým charakterem umožňují.

A je rozdíl mezi řadovým voličem v Osoblaze a třeba v Praze?
Zatracenej. Pražák, když něco neví, tak má k dispozici desítky univerzitních knihoven, stovky akademických pracovníků, stovky firem z různých oborů, takže když chce, tak zvedne zadek a může se začít v něčem vrtat. Osoblažák se může vrtat leda tak ve vlastním rektu a ještě mu to bude nejspíš howno platný.

Nádherně to bylo vidět v minulých presidentských volbách. Národ se v podstatě rozdělil na dvě poloviny a jen málokdo si uvědomoval, že oba finalisté znamenají pro budoucnost průšvih, i když každý z jiného důvodu.
Zásadní nepochopení normálního rozložení, resp. jejího grafického znázornění. Právě, že ty dvě poloviny tvořily třeba 97 % populace. My jsme skutečně v těch cca 3 a méně %.

Problém je, že čím dále méně lidí chce o něčem důkladně přemýšlet a vážit svá rozhodnutí.
Nene. Ten podíl je právě díky biologickým vlastnostem člověka (viz výše Gauss) přibližně stejný. Jen ti lidé mají k dispozici/mohou přemýšlet mnohem, ale mnohem více dat a informací a tyto jsou v drtivé míře již předemlety oním správně zdůrazněným marketingem politických a finančních elit společnosti.

A
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2044
Registrován: 7-2008
Odesláno Pondělí, 24. června 2013 - 23:10:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Cogwheel: Zatím jste tu nepředložil žádná nová fakta, jen opakujete jako kolovrátek.

Že byste třeba uznal chybu, třeba s tou Franfurtskou školou. Ale to Vy ne. Vy se netrefíte, chybu neuznáte a střílíte dál.
Cogwheel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1383
Registrován: 1-2012

Odesláno Úterý, 25. června 2013 - 12:49:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Leckteré Marxovy teorie se nyní ukazují jako docela padnoucí. Katolická církev se zase chová tvrdě "darwinisticky". A ta katolická církev, ta přiznává chyby? Ta se někdy omluvila těm, které připravila o majetek při různých "rekatolizačních taženích", případně jim úplně zničila život? Byl postiženým církví tento majetek vrácen nebo poskytnuta adekvátní finanční náhrada? (A to pomíjím zničení celých domorodých kultur, např. v Jižní Americe - včetně jejich písemných památek, jejich mytologie a předmětů hmotné kultury (zejména z drahých kovů) - na tom má katolická církev také nezanedbatelný podíl.)

V souvislosti s letošními povodněmi v ČR by třeba církev mohla postiženým rodinám prodat za symbolickou cenu své výhodně získané "restituční" pozemky na stavbu nových obydlí mimo záplavové oblasti. Mohla by vyplaveným domácnostem zdarma věnovat stavební dřevo ze svých lesních revírů (Rajnochovice apod.) Jenže to církev neudělá - hrabe si jen pro sebe a tyje z lidského neštěstí!

Sice třeba organizuje sbírky postiženým, ale to jsou peníze vybrané od soucitných občanů (často nevěřících) - možná ani ne všechny. Nikoliv že by církev sama rozdávala postiženým ze svého podezřele nabytého majetku a financí! Jak jsem už mnohokrát napsal - katolická církev na nás umí jen parazitovat.
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2045
Registrován: 7-2008
Odesláno Úterý, 25. června 2013 - 14:34:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Cogwheel: Neschovávejte se za to, co udělali jiní. Jste jak malé dítě, psát tu v duchu, "lžu, ale katolíci lžou taky."

"Sice třeba organizuje sbírky postiženým, ale to jsou peníze vybrané od soucitných občanů (často nevěřících) - možná ani ne všechny. Nikoliv že by církev sama rozdávala postiženým ze svého podezřele nabytého majetku a financí!"

Klasika, bez důkazů.
Cogwheel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1384
Registrován: 1-2012

Odesláno Úterý, 25. června 2013 - 15:02:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2046
Registrován: 7-2008
Odesláno Úterý, 25. června 2013 - 16:03:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Cogwheel: Takže církev by podle Vás se měla zbavit svého majetku a dát jej postiženým povodněmi. Církev řekla ne.

Měli by totéž učinit jednotlivci, nebo třeba Sokolové či skauti, když též restituovali?
Lukfi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1321
Registrován: 10-2010
Odesláno Úterý, 25. června 2013 - 19:03:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sokolové nemají ve stanovách žít střídmým životem, milý Všd.

„There once was a time when all people believed in God and the church ruled. This time was called the Dark Ages.“ -- Richard Lederer
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4942
Registrován: 9-2005

Odesláno Úterý, 25. června 2013 - 20:27:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sokolové nemají ve stanovách žít střídmým životem, milý Všd.
To si zas nabral kde? Aneb smícháme jednotlivé řády, jednotlivé církve, přihodíme Řád německých rytířů, okořeníme J.F.B. z Edelstadtu a zahustíme Kalouskem a máme z toho dokonalý blaf. Aneb dějipisné znalosti tohoto národa jsou naprosto zrůdné....

Navíc tohle mně připadá jako zajímavější téma. Navíc železniční: http://zpravy.e15.cz/byznys/doprava-a-logistika/namestek-spravy-z eleznic-slegr-konci-nahradi-ho-muz-z-vyroby-prazcu-1001377
Aneb, jak stále více a více vytvářet prostředí vhodné pro mafiány. Jasný střet zájmů a všichni by měli vyletět na hodinu.
ivy
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.174.122.89
Odesláno Úterý, 25. června 2013 - 22:47:20    Odkaz na tento příspěvek  

A je rozdíl mezi řadovým voličem v Osoblaze a třeba v Praze?
Zatracenej. Pražák, když něco neví, tak má k dispozici desítky univerzitních knihoven, stovky akademických pracovníků, stovky firem z různých oborů, takže když chce, tak zvedne zadek a může se začít v něčem vrtat. Osoblažák se může vrtat leda tak ve vlastním rektu a ještě mu to bude nejspíš howno platný.


Nešlo mně vůbec o to, do čeho může kdo vrtat v Praze, Osoblaze, případně v Tršnicích. Ostatně nemyslím si, že Pražák, který pocítí nějaký intelektuální deficit,vyrazí neprodleně do universitní knihovny a po té navštíví právě volného akademického pracovníka, aby v zápětí oblažil svojí přítomností jednu ze stovek firem z různých oborů. Tak to zcela určitě nefunguje. Jen jsem se pokoušel nastínit, že volič v Osoblaze a volič v Praze asi mohou mít dost odlišné preference. Což je ostatně vidět vždy ve volbách.

A co se týká toho času, kdo o to to stojí, ten si ho najde.
Cogwheel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1387
Registrován: 1-2012

Odesláno Středa, 26. června 2013 - 10:32:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Happy: To máte nastejno, kdyby na té funkci byl katolík, zase by při rekonstrukcích tratí byly třeba preferovány dubové pražce z církevních lesů.
K „restitucím“: Mnohé fyzické a právnické osoby, postižené totalitním režimem, nebyly odškodněny vůbec. Další poškození ani odškodnění nechtěli, ač by se jim ho dostalo – ale ne od skutečných viníků, nýbrž od následujících generací společnosti resp. státu. Podivný – zvýhodňující přístup státu ke katolické církvi je v tomto pohledu nespravedlivý. Navíc už v 90. letech ŘKC prohlásila, že nic dalšího požadovat nebude – to lze dohledat. Nyní v této věci církev bezostyšně lže.
Nepovažuji také za vhodné srovnávat katolickou církev se sekulárními sdruženími, jako jsou Sokolové nebo (nenáboženští) skauti. Totalitní ŘKC těmto ušlechtilým spolkům nesahá ani po kotníky. Zatímco činnost v Sokole či skautování v přírodě člověka rozvíjí, církev člověka ubíjí. Katolické církvi jakožto zlé organizaci na vymývání mozků by spíše příslušelo srovnání s hitlerovskou NSDAP či KSSS s papežem Stalinem. V našich neutěšených poměrech bohužel můžeme často vidět, že katolík a zločinec jsou jedna a táž osoba (příklad = Kalousek). Jsem si samozřejmě vědom toho, že ne vždycky.
Závěrem bych chtěl vyjádřit naději, že v nové vládě (a v dohledné době snad i ve sněmovně) bude méně katolíků a zločinců – doufám, že to bude mít kladný vliv i na naše železnice. Ti neúspěšní a neoblíbení politici, odstavení od koryt, by mohli následně vstoupit do služeb katolické církve – na různé hospodářské funkce. Církev je určitě ochotně přijme – a oni se jí odvděčí tím, že se jim podaří tu církev zevnitř úspěšně vytunelovat, jako se jim to již povedlo se státem. Té prohnilé katolické církvi to ze srdce přeji.
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.47.26
Odesláno Středa, 26. června 2013 - 10:51:39    Odkaz na tento příspěvek  

Jen jsem se pokoušel nastínit, že volič v Osoblaze a volič v Praze asi mohou mít dost odlišné preference.
To mohou, nicméně původní text vyzněl jako otázka.

Tak to zcela určitě nefunguje.
To asi nikdo nepředpokládá. Nicméně by bylo dobré popsat jak to "funguje", respektive "jak by to fungovat mělo", pokud má mít diskuze smysl.
Klidně se můžeme vzdálit od modelu voliče "daleko od centra moci v malé dědině" a nahradit ho "středostavovský občan průměru". Tedy např. menší město, čtyřčlenná rodina, běžné příjmy...
Mě by zajímalo, až přijde zase nějaký obchodní subjekt (ala VV) s tím, že si z politiky udělá byznysplán, jak to má včas identifikovat a zohlednit ve volbách třeba nějaký OSVČ, otec dvou dětí, menší město.
Předpokládat totiž, že statisticky významná část populace se zachová způsobem co se týká toho času, kdo o to to stojí, ten si ho najde., je dost iluzorní. Zde selhávají právě ony výše zmíněné subjekty jako např. média, novináři apod.

Happy: Zajímavé téma to je, nicméně jak to chcete řešit?

Závěrem bych chtěl vyjádřit naději, že v nové vládě (a v dohledné době snad i ve sněmovně) bude méně katolíků a zločinců – doufám, že to bude mít kladný vliv i na naše železnice.
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2047
Registrován: 7-2008
Odesláno Středa, 26. června 2013 - 22:30:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Nepovažuji také za vhodné srovnávat katolickou církev se sekulárními sdruženími, jako jsou Sokolové nebo (nenáboženští) skauti."

Většina skautských organizací světa přísahá věrnost Bohu.

"Zatímco činnost v Sokole či skautování v přírodě člověka rozvíjí, církev člověka ubíjí."

Vy jste psycholog, že to tak dobře víte?

"V našich neutěšených poměrech bohužel můžeme často vidět, že katolík a zločinec jsou jedna a táž osoba"

Jindy to zase platí o spojení ateista a zločinec, třeba Nagyová.

A co říkáte na to, že Heydricha zabili katolíci a členové Orla?

http://www.ceskatelevize.cz/ct24/blogy/peroutkuv-stat/62958-cesky -orel-slavi-stovku/
Cogwheel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1391
Registrován: 1-2012

Odesláno Středa, 26. června 2013 - 23:12:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já ty prosté věřící apriori neodsuzuji. Ať si to laskavě přebere každý věřící se svým svědomím, jestli potáhne s nenažranými církvemi a procírkevními hyenami, nebo se slušnými lidmi (ač třeba ateisty).
Analýza dalšího možného vývoje: http://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/Analytik-Kotrba-drsnymi-slo vy-popsal-co-ceka-pravici-a-co-ziska-Zeman-277007
Jak to vlastně mínil Rus Alex7 s tím Putinem?
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2048
Registrován: 7-2008
Odesláno Čtvrtek, 27. června 2013 - 00:47:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já ty prosté věřící apriori neodsuzuji.

Ale tvrdíte, že jsou tím poškozeni. Tak přemýšlím, jak byli poškozeni takoví Gabčík nebo Kubiš, nebo, abych neřešili jen katolíky, vladyka Gorazd, občanským jménem Matěj Pavlík, který je ukrýval?

Pokud jde o analýzu komunisty Štěpána Kotrby, ta bude zajisté objektivní... :D
Cogwheel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1393
Registrován: 1-2012

Odesláno Čtvrtek, 27. června 2013 - 18:37:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Světlé výjímky - byli stateční tváří v tvář smrti.
Mnohem více věřících a církevních hodnostářů (hlavně katolických) naopak kolaborovalo s nacisty - a to ani ne že by jim šlo "o kejhák", ale čistě kvůli dočasnému osobnímu prospěchu - majetku a "korytům", nebo že se naskytla možnost beztrestně ublížit jinak smýšlejícím. Viz např. Avro Manhattan http://en.wikipedia.org/wiki/Avro_Manhattan v knize "Vatikánský holocaust", jejíž kapitoly v češtině lze vyhledat i na netu.
Ono je vůbec zajímavé, jak "pravověrný" stoupenec nějaké totality je schopen bagatelizovat a omlouvat i ty nejhrůznější zločiny, pokud se dějí ve jménu jeho víry resp. ideologie. Prostě má zafixováno, že "dobré a správné" je vše, co prospívá taktice nacistické či komunistické strany resp. katolické církve. Naopak zlé a nemorální je všechno, co brání jejímu "vítěznému tažení" - i přes mrtvoly. Taková je i totalitní povaha Všd-em opěvované "katolické morálky".
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.47.26
Odesláno Čtvrtek, 27. června 2013 - 18:53:42    Odkaz na tento příspěvek  

Prostě a jednoduše - peníze a moc kazí charakter, to říkávali už moji prarodiče.
Cogwheel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1394
Registrován: 1-2012

Odesláno Čtvrtek, 27. června 2013 - 20:43:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2051
Registrován: 7-2008
Odesláno Čtvrtek, 27. června 2013 - 22:39:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mnohem více věřících a církevních hodnostářů (hlavně katolických) naopak kolaborovalo s nacisty

Vy jste je počítal?

No a článek Štampacha, který se považuje za katolíka (katolíci odmítají Štampacha ne naopak), a který byl desítky let součástí katolických struktur, než "prozřel", pak byl součástí "starokatolické církve", než znovu "prozřel", a teď popírá, že v ní kdy byl...
Cogwheel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1396
Registrován: 1-2012

Odesláno Pátek, 28. června 2013 - 10:05:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Koukám, že Všd (a církev obecně) nemá rád "odpadlíky" (cizím slovem disidenty). V tom je také analogie s totalitní stranou. Lidé vyloučení ze Strany (např. po roce 1968) to měli v životě i v práci většinou těžší, než ti, kdo v KSČ nikdy nebyli!

Měl bych ale nápad, jak by kat. církev mohla dokázat, že jí jde o člověka:
Kardinál Dominik Duka by se aktuálně mohl vypravit do Pákistánu - vyprosit tam svobodu a milosrdenství pro dvě Češky, které tam byly před několika měsíci uneseny. Když o sobě teď únosci dali vědět, mohlo by to mít naději na úspěch. A Všd by mu mohl dělat pobočníka. Věřím, že i leckterý jiný mladý křesťan by se na takovouto misi s humanitárním posláním rád vypravil.

Bude-li v takovémto poslání "církev vítězná", čeká vás triumfální návrat - i s těmi dámami. Při případném neúspěchu si aspoň podiskutujete s Talibanci o Bohu jediném, všemocném. Vaše "nesmrtelná duše" bude v každém případě spasena.
ivy
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.174.122.89
Odesláno Pátek, 28. června 2013 - 21:00:04    Odkaz na tento příspěvek  

Klidně se můžeme vzdálit od modelu voliče "daleko od centra moci v malé dědině" a nahradit ho "středostavovský občan průměru". Tedy např. menší město, čtyřčlenná rodina, běžné příjmy...
Mě by zajímalo, až přijde zase nějaký obchodní subjekt (ala VV) s tím, že si z politiky udělá byznysplán, jak to má včas identifikovat a zohlednit ve volbách třeba nějaký OSVČ, otec dvou dětí, menší město.
Předpokládat totiž, že statisticky významná část populace se zachová způsobem co se týká toho času, kdo o to to stojí, ten si ho najde., je dost iluzorní. Zde selhávají právě ony výše zmíněné subjekty jako např. média, novináři apod.


OSVČ si vzpomene, kolik zaplatil v uplynulých letech na daních, zdravotním a sociálním pojištění a má jasno.

Žádný "středostavovský občan průměru" neexistuje. Tradiční střední třída se rozpadá na různé entity, které mají často protichůdné zájmy a volí podle toho. Většinou vědí proč a koho (a nebo to alespoň instinktivně tuší).

Byznysplán mají všechny strany, akorát jen jedna byla tak pitomá, že s ním vylezla ven. Ten byznysplán je poměrně jednoduchý. Zacílit na nějakou voličskou skupinu, vyhrát volby, dosadit soukmenovce ke korytu a sosat kolik to dá a jak dlouho to půjde. A ti, kteří mají lepší marketing, oblbnou i voliče, kteří si myslí, že jsou chytřejší, než Ti ostatní. Pak stačí vystrčit dopředu nějakého bílého koníka, např. Kchárla anebo chudák paní Němcovou a vždy se někdo chytí.

Média neselhávají, ta dělají pro vlastníky a inzerenty, co se dá. Myslet si, že žurnalistika v Česku v roce 2013 bude objektivní, je poněkud naivní.

Pravda je taková, že část voličů volí podle svých ekonomických zájmů (jak zleva, tak zprava), malá (asi) část podle jakéhosi přesvědčení, a zbytek se nechá vláčet tím marketingem. A ten je čím dál tím lepší.
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2057
Registrován: 7-2008
Odesláno Sobota, 29. června 2013 - 20:30:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Cogwheel: Už to nehulte.
Cogwheel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1401
Registrován: 1-2012

Odesláno Neděle, 30. června 2013 - 14:21:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Všd tu výše zmínil případy z 2. světové války, tak jsem se osmělil nadnést téma ze žhavé současnosti. Ale co kdybych s tím nepřišel já? Co kdyby ten úkol (vypravit se do Pákistánu kvůli zadržovaným Češkám) předestřel kard. Dominiku Dukovi sám prezident Zeman (kterého Všd volil)? Taková nabídka ze strany prezidenta se neodmítá. (Já jakožto "zbabělý a sobecký ateista" se mám moc rád a proto bych do toho nešel.) Ale katolický kardinál, upřímně věřící na "nesmrtelnou duši", která bude "spasena", by odmítnout neměl.
Živě si to představuji: Statečný kardinál Dominik Duka a jeho sluha (Všd) jedou obětavě do Pákistánu. Budou jim doporučovat vojenské letadlo značky CASA, vybavené padáky od Kalouskovy firmy. Všd ale snaživě kardinála usměrní, aby se raději jelo vlakem – aby se nemuseli celou cestu modlit, aby letadlo nespadlo. Na místě se z křesťanské lásky k člověku obětavě nabídnou, že tam dobrovolně zůstanou jako rukojmí u těch mohamedánů – výměnou za život a svobodu těch dvou zadržovaných Češek. To by bylo chvályhodné.
Již jsem zmiňoval, že "církev je k tomu, aby udržovala v lidech určitou hladinu úzkosti". Doufám, že to je jen otázka času, kdy prezident Zeman s nějakým takovýmto nápadem vůči církvi přijde. Zachovají se pak církevní hodnostáři a jejich poskoci statečně nebo zbaběle?
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.47.26
Odesláno Neděle, 30. června 2013 - 15:44:55    Odkaz na tento příspěvek  

Všd: Se moc nesmějte, proč by měl být Cog. zhulený?
Proč by se funkcionář Duka nemohl vydat do Pakistánu, he? Sem tam tam sice něco bouchne, ale jinak pohoda. Hned by ukázal, jakej je geroj!

Většinou vědí proč a koho (a nebo to alespoň instinktivně tuší).
To si právě jenom myslí. Vždyť ty kandidátky jsou jenom dokonalým marketingovým produktem skutečných kmotrů - a o těch je povětšinou ticho jako v hrobě.

Ten byznysplán je poměrně jednoduchý. Zacílit na nějakou voličskou skupinu, vyhrát volby, dosadit soukmenovce ke korytu a sosat kolik to dá a jak dlouho to půjde. A ti, kteří mají lepší marketing, oblbnou i voliče, kteří si myslí, že jsou chytřejší, než Ti ostatní. Pak stačí vystrčit dopředu nějakého bílého koníka, např. Kchárla anebo chudák paní Němcovou a vždy se někdo chytí.
A nebudeme muset čekat dlouho na další příklad - nějaký Babiš (co si prý před rokem vystačil jen s kalkulačkou :-) ) už se dere ven a určitě najde řadu dostatečně zpitomělých vovčanů, kteří v něm uvidí spásu
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2058
Registrován: 7-2008
Odesláno Pondělí, 01. července 2013 - 03:05:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pánové, že je Váš nápad hloupý, pochopí snad každý soudný člověk.

Každopádně, protože Vám soudnost chybí, dovolím si připomenout několik skutečností.

1. Pákistán je země, kde dochází k masovému pronásledování křesťanů (katolíků i protestantů). Zjevně tedy nelze očekávat, že by prosba křesťanů, byť ze zahraničí, měla vliv na situaci těch holek.

2. Nikdo přesně neví, kde se ty holky nachází, území, kde se pravděpodobně nachází, je několikanásobně větší, než ČR.

3. Zatím ještě Zeman nikoho k ničemu podobnému nevyzval.

4. Na muslimy platí především násilí, avšak zrovna v této lokalitě ani to není moc platné, je totiž velmi nákladné ji vojensky kontrolovat. Pokud by západní civilizace chtěla tyto oblasti skutečně ovládat, potřebovala by k tomu miliony vojáků.
Cogwheel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1402
Registrován: 1-2012

Odesláno Pondělí, 01. července 2013 - 10:04:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Opravdu byste nechtěl dělat pucfleka samotnému kardinálovi? Taková šance se naskytne jednou za život...
Ad "na muslimy platí především násilí": Slavný kinoherec John Travolta zrovna na karlovarském filmovém festivalu prohlásil (v souvislosti s uvedením filmu, který se zabývá důsledky náboženské války v býv. Jugoslávii), že "válka nefunguje" (jako řešení).
Jak praví přísloví "nemůžeš-li zeď prorazit, zkus ji podechcat, pak padne sama". Spíše bych tedy považoval za nadějné ukázat jim, že člověk může být šťastný a slušný k ostatním i bez Boha a že se obejde bez náboženských rozeštvávačů (v jejich případě imámů).
Ad W.: Ostatně, Bůh je také účinný "marketingový produkt" - pár procent obyvatelstva ČR na tuto vějičku také naletí.
ivy
Neregistrovaný host
Odeslán z: 95.80.229.18
Odesláno Pondělí, 01. července 2013 - 12:39:23    Odkaz na tento příspěvek  

pro Všd:
Na muslimy platí především násilí

To myslíte třeba tak, že na občany BiH muslimského vyznání mohou občané BiH vyznání pravoslavného nebo katolického beztrestně střílet? Podotýkám, že všechny tyto tři náboženské skupiny mají v Bosně většinou shodný genetický základ. Může v tomto duchu bosenský katolík znásilnit bosenskou muslimskou ženu?
A co Vy, udělal byste to také? Mimochodem, v čem Vy vidíte rozdíl mezi katolíkem a muslimem? Dokázal byste odhadnout, kolik zavraždili za posledních cca 25 let let muslimové katolíků a katolíci muslimů?

Mimochodem, představa Duky s Vlkem (velké V) v Balúčistánu mě včera při nočním čekání na letadlo rozesmála tak, že po mně vyjela ochranka. Chvíli před tím jsem si totiž přečetl, že italská policie zatkla kteréhosi církevního hodnostáře z Vatikánské banky (tzv. Ústav pro věci víry), která je podezřelá z praní špinavých peněz a daňových úniků. To je jako by tam jel orodovat pan Janoušek s panem Rittigem.
Cogwheel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1407
Registrován: 1-2012

Odesláno Pondělí, 01. července 2013 - 19:44:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ivy: Vatikánská banka patrně není totožná s "Kongregací pro nauku víry" (bývalou inkvizicí), finanční malverzace se ale určitě vyskytují v obou institucích.
Ad "pokud by západní civilizace chtěla tyto oblasti skutečně ovládat, potřebovala by k tomu miliony vojáků": Aha, tak proto mají katolíci tak přísný pohled na antikoncepci a interrupci. Pilulka na lékařský předpis, která je schopná v časném stádiu nechtěného těhotenství vyvolat šetrný potrat (bez chirurgického zákroku) je mezi katolíky stále tabu, že? A kondomy taky, že?
Cogwheel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1408
Registrován: 1-2012

Odesláno Pondělí, 01. července 2013 - 19:53:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě ad "milióny vojáků":
Proč by vlastně "křesťanská civilizace" měla chtít si ty muslimské země podmanit? Já bych ty fanatické mohamedány nechal vyhnít: ať se tam "dusí ve vlastní šťávě" a řežou se mezi sebou (jednotlivé ideové proudy islámu). To ale předpokládá omezit styky na minimum a nedodávat do problémových regionů nejen zbraně, ale ani žádnou vyspělou (třeba železniční) techniku.
Mohamedáni sami o sobě víceméně nejsou schopni nic technicky vyspělého vyrobit. Počet špičkových vědeckých prací přeložených do arabštiny (jazyka islámu) je prý zhruba stejný, jako počet těchto prací přeložených do bulharšiny. A kolik je Arabů a kolik Bulharů? (Ale ani katolíci nepřejí svobodné vědě.)
FujTajksl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.195.174.1
Odesláno Pondělí, 01. července 2013 - 20:31:32    Odkaz na tento příspěvek  

Na muslimy platí především násilí
Zrovna dávají v televizi dokument mj. o "blahodárném" působení katolických zločinců (včetně arcibiskupa) v ustašovském Chorvatsku. Už se těším, jak nám to VŠD zdůvodní.
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.47.26
Odesláno Pondělí, 01. července 2013 - 20:41:28    Odkaz na tento příspěvek  

Počet špičkových vědeckých prací přeložených do arabštiny (jazyka islámu) je prý zhruba stejný, jako počet těchto prací přeložených do bulharšiny.
Holt na poli výbušnin už bylo mnohé vynalezeno

Jinak arabština není jediným jazykem islámu, museli bychom započítat i podíly např. turečtiny, fársí atd.
Svět může sice arabáše nechat řezat mezi sebou, ale jak je vidět aktuálně třeba v Sýrii nebo Iráku, stejně to v první linii odskáčou neislamisté (v optimálním případě jim není ani umožněno vycestovat a jsou rovnou vyhlazováni).
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2062
Registrován: 7-2008
Odesláno Úterý, 02. července 2013 - 01:50:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

FujTajkls: Co konkrétně spáchal abp. Aloisje Stepinac?

Každopádně, tohle se děje v severokorejských koncentrácích, jedním z důvodů uvěznění je např. to, že se rodina doma pomodlí a někdo je v tu dobu odposlouchává. Tak to vypadá v zemi, kde státní ateismus dovedli k dokonalosti.

http://kultura.idnes.cz/sin-tong-hjok-a-kniha-o-severokorejskem-k oncentraku-fhh-/literatura.aspx?c=A130701_152938_literatura_ob
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2063
Registrován: 7-2008
Odesláno Úterý, 02. července 2013 - 01:56:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Cogwheel: "ani katolíci nepřejí svobodné vědě"

Třetí nejobsáhlejší jazyková verze wiki je polská.

W.: Myslíte, že ostatní jazyky islámských národů jsou na tom podstatně lépe? Mám informace z turecké vysoké školy, a je to tam dost slabota. Celkem slušně si z islámských zemí stojí na poli vědy a vzdělávání Malajsie, ale tam žije i dost křesťanů.
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2064
Registrován: 7-2008
Odesláno Úterý, 02. července 2013 - 02:00:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ivy: To myslíte třeba tak, že na občany BiH muslimského vyznání mohou občané BiH vyznání pravoslavného nebo katolického beztrestně střílet? Podotýkám, že všechny tyto tři náboženské skupiny mají v Bosně většinou shodný genetický základ. Může v tomto duchu bosenský katolík znásilnit bosenskou muslimskou ženu?

Unesli nám bosenští muslimové dvě naše občanky? Ne.

To, že na někoho platí pouze násilí, když spáchá zlou věc, neznamená, že je správné, střílet po něm bezdůvodně.

Pokud jde o bývalou Jugoslávii, to není zrovna moje parketa, ale napadají mne hned dvě jména lidí, kteří tomu rozumí. Marek Skřipský a Matyáš Zrno. Mohu Vám na ně dát kontakt, máte-li nějaké další otázky.
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1479
Registrován: 4-2010
Odesláno Úterý, 02. července 2013 - 08:18:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale nemusíme jít vůbec daleko. Proč až do ustašovského Chorvatska? Stačí se podívat na Slovenský štát a jeho katolický klér. Je to slovenská katolciká církev, která patří mezi nejhlasitější obhajitele Třetí říše, vraha Tisa a jeho režimu na Slovensku.
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2065
Registrován: 7-2008
Odesláno Úterý, 02. července 2013 - 13:52:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Cituji pana Zdeňka Marciniszyna, pro ty, kteří tvrdí, že na muslimy je správné jít po dobrém: v létě 2005 jsem zrovna obědval v jednom kempu uprostřed libyjské pouště a sledoval Euro News. V jeden moment bylo vysílání přerušeno a začali ukazovat situaci v londýnském metru po těch 3 explozích. Na záběrech byli vidět mrtví a zmrzačení lidé odvážení sanitkami, ovšem příčina explozí nebyla ještě jasná. Ovšem těm Lybijcům, co se mnou obědvali (a vycházeli jsme spolu celkem dobře) bylo okamžitě jasné, o co jde. Začali řvát radostí a skákat jak smyslů zbavení, ta hrůza, co se stala nevěřícím,pro ně byla důvodem k oslavě.
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2066
Registrován: 7-2008
Odesláno Úterý, 02. července 2013 - 13:53:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3xhonzík: Tobě bychom se měli složit na jízdenku do KLDR.
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1482
Registrován: 4-2010
Odesláno Úterý, 02. července 2013 - 18:06:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

KLDR: Když dojdou argumenty, tak se musí hledat peníze na jízdenku do KLDR, která je ale překvapivě podobná fašistické ideologii válečného Chorvatska narozdíl od marxistického internacionalismu. Nejdřív pochopte základní ideje komunismu a pak pište.
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1483
Registrován: 4-2010
Odesláno Úterý, 02. července 2013 - 18:09:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

http://ekonomika.idnes.cz/vedouci-prodejen-teta-si-stezuji-na-sik anu-fj9-/ekoakcie.aspx?c=A130628_155209_ekoakcie_fih
Je zajímavé jaké jsou reakce nakupujících, že nebudou v těchto prodejnách kupovat. Nejsou schopni pochopit, že tento systém se děje ve všech obchodech v Česku. Neexistuje řetězec v Česku, který by neokrádal své zaměstnance.