K-report
 

Archiv diskuse Železnice ve společenských souvi... do 13. 02. 2013  

Diskuse K-report » Archiv 2013 » Železnice » Železnice ve společenských souvislostech » Archiv diskuse Železnice ve společenských souvi... do 13. 02. 2013 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2337
Registrován: 2-2004

Odesláno Sobota, 26. ledna 2013 - 21:18:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A navíc pokud zvolíte někoho, kdo vám slibuje, že nezvýší daně a pak udělá opak, tak je to stejnak celkem jedno
Oni se i ti pravicoví voliči spálí tak třikrát - čtyřikrát (já, vím, i to je minimálně přes dvanáct let) a pak si to uvědomí. Všeho do času.

Chcete získat zajímavou a dobře ohodnocenou práci v železniční dopravě? Naučte se dobře německy!
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4994
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 27. ledna 2013 - 08:13:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A navíc pokud zvolíte někoho, kdo vám slibuje, že nezvýší daně a pak udělá opak, tak je to stejnak celkem jedno Jestli myslíte toho, co každému poslal do domácnosti složenku a pak se všichni divili, že slib splnil a chce ji zaplatit, tak to mi připadá docela fér. Žádnej podfuk na voliče.
Cogwheel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 891
Registrován: 1-2012

Odesláno Neděle, 27. ledna 2013 - 15:06:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Po Novém roce jsem se zdržel rýpání do katolíků a jejich církve. Domnívaje se, že buď z "křesťanské lásky a milosrdenství", či proto, že "zločinci drží pospolu" se budou intenzivně věnovat vězňům, propouštěným dle prezidentské amnestie. Že např. mladí katolíci, dychtiví pomoci bližním, budou čekat před branami věznic a nabízet těm zločincům uplatnění ve společenství věřících. A nejen řadové "ovečky", ale i kněží a další církevní hodnostáři všech úrovní že budou "zbloudilým duším" pomáhat: nabízet jim ubytování aj. zaopatření na farách, v klášterech a církevních komunitách. Vždyť řada amnestovaných jsou aspoň pokřtění katolíci, nebo by mohli být přivedeni do lůna církve, ne? I omilostnění hospodářští zločinci a tuneláři velkého formátu jistě najdou u katolické církve své další uplatnění ve správě restituovaných majetků - lesů, nemovitostí, památkových objektů a starožitností.
Podle katolické doktríny možná ani není nutné, aby stát zajišťoval fungování policie, soudů a vězení - vždyť údajný Bůh to údajným "dušičkám" po smrti jejich nositelů spravedlivě spočítá. Otrlým zločincům takováto víra zajisté vyhovuje - s katolíky tak určitě najdou společnou řeč. Sebevětší vrah, násilník, tyran, lupič, sobec, tunelář, korupčník, likvidátor železnic a jiných veřejně prospěšných zařízení či jiný "hříšník" přeci může být v očích církve očištěn, pokud převede katolické církvi dostatečný finanční obnos (lhostejno, jak získaný) a bude tu církev chválit.
Podobně jako po válce nacistickým válečným zločincům katolická církev pomáhala ukrýt se před "světskou" spravedlností a následně přesídlit do katolické Jižní Ameriky. Ani tam nežili v "pokání" - většinou nepracovali užitečně pro jiné, nýbrž si užívali třeba zlato z židovských šperků a zubů.
Vidím, že diskuse mezitím nabrala jiný směr, přesto si myslím, že deklarovaný postoj katolické církve ke Klausově amnestii a zločincům (na úkor slušných, bezúhonných lidí?) stojí přinejmenším za zamyšlení. Vypadá to, že živnou půdou pro církev opravdu asi bude záměrně udržovaná atmosféra příkoří jedněch lidí vůči druhým, bídy a odstranitelného lidského trápení. V tomto "morálním bahně" se totiž církvi dobře daří. Jelikož bych rád porovnal rozdíly mezi chtěnou teorií a skutečnou praxí, tak bych ze zeptal: Je tato práce: https://is.cuni.cz/studium/dipl_st/index.php?do=main&doo=detail&d id=68 dostupná někde na netu?
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1391
Registrován: 4-2010
Odesláno Neděle, 27. ledna 2013 - 16:12:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale to je váš omyl. Zvyšování DPH je právě tou pravicovou politikou. Snižování přímých daní a zvyšování nepřímých daní je pravicová politika a levicová je naopak snižování DPH a zvyšování přímých daní.
Jbb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 356
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 27. ledna 2013 - 18:11:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3xhonzík - jste zcela mimo.
Levicová politika = velký stát, paternalistický přístup, zvyšování daní, daňová progrese.
Pravicová politika = malý stát, omezování zásahů, snižování daní, daňová linearita (nebo degrese, ale v relativní, nikoliv absolutní hodnotě).

Jediné, co by odpovídalo, je fakt, že nepřímé daně jsou lineární a přímé daně (mohou a nemusejí být) progresivní. Ovšem zvedání daní, jakkoliv lineární, totálně popírá pravicovost. To, že naše levostředová vláda o sobě tvrdí, že je pravicová, nic neznamená. Jenom znemožňuje celou pravicovou myšlenku.
PV
Neregistrovaný host
Odeslán z: 190.57.135.67
Odesláno Neděle, 27. ledna 2013 - 19:14:13    Odkaz na tento příspěvek  

Pravicová politika:
je pro zachování prezidentských milostí
je pro zvyšování DPH
je pro školné na VŠ
je pro církevní restituce
je pro zavedení eura
je pro evropský stabilizační balíček
je proti rušení polatků u lékaře
je proti zveřejňování mezinárodních smluv
je proti zákonu o prokázání nabytí majetku
a další...
= nic jiného než pakt podzrazů na občany, prosazování věcí, které si většina národa nepřeje a současně podporuje politiky v jejich nekalých činnostech... Je na čase tuto pravicovou převážně katolickou verbež zahnat do propadliště dějin!
Jbb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 357
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 27. ledna 2013 - 19:28:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

PV, nelžete... To co uvádíte není pravicová politika, ale politika našich levostředových stran. Bohužel v parlamentu pravicová strana fakt nesedí.
Jinak "politiky podporují v nekalých činnostech" všechny současné parlamentní strany zhruba stejně, že?
PeM
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.186.108
Odesláno Pondělí, 28. ledna 2013 - 14:15:27    Odkaz na tento příspěvek  

PV: Ukažte mi politika, který bude souhlasit se zákonem o prokázání nabytí majetku, hádám, že asi nikoho nenajdete protože by z toho nic neměli, spíš naopak by se jim to mohlo vymstít nebo do budoucna znemožnit nelegálně získat majetek. Je to pouze předvolební žvást, na který lidi dobře slyší, ale ve skutečnosti s tím velmi pravděpodobně nesouhlasí ani socani s bolševikama.
Blebla
Neregistrovaný host
Odeslán z: 188.120.195.143
Odesláno Pondělí, 28. ledna 2013 - 19:52:05    Odkaz na tento příspěvek  

Jbb: U výčtu předností "pravicové" politiky jste nezmínil: Tržní principy v soudnictví, restituce, odklánění, exekuce, privatizace, převody, vyvádění aktiv, socializace ztrát, privatizace zisků, daňové "optimalizace", atp. Jako obyčejný člen lůzy všechny pravicové "ctnosti" nazývám zlodějinou. Nebýt odesáků, ani nevím, co má čeština košatých jmen pro to jediné:-(
Jbb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 359
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 28. ledna 2013 - 20:49:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bleblo. Jste lhář, nebo ignorant.
Pravicová politika zjednodušeně = každej za svý.
Levicová politika zjednodušeně = lid rozhodne, komu připadnou peníze někoho jiného.
Odkdy je ODS a TOP09 pravice? Nedělají pravicovou, ale zločinnou politiku. Ostatně stejně jako jiné partaje a skvělí lidé jako Stáník Grosů, Kató Kavanů, Kakao Krausů...
Mimochodem, jestlipak víte, že pro obyčejného člověka je více asociální když se školné na VŠ neplatí, než když se platí? Schválně se zkuste zamyslet, proč tomu tak je... Nápověda: Zastoupení vysokoškolských studentů v populaci vztaženo na socioekonomické skupiny...
imunit
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.180.103.13
Odesláno Pondělí, 28. ledna 2013 - 23:23:08    Odkaz na tento příspěvek  

Zkuste nám to raději vysvětlit vy. My bychom se mohli dobrat třeba ke špatným závěrům. Díky.
Jbb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 360
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 29. ledna 2013 - 09:18:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nu, překvapivě je tomu tak, že v rámci daní přispívají na školné i ti, kdož sami nestudují, že? Takže takovému Lojzovi, co má otce doktora a sám jde taky studovat, platí školné svými daněmi rovněž Pepa, který se vyučil řezníkem.
Je myslím zjevná, že Lojza-gymnazista bude mít úplně jiný plat (řádově 1/3) než Lojza-doktor. Ale ten Pepa z toho nebude mít nic.
Prostě školné je transfer od těch chudých těm bohatým. Neříkám, že jsem příznivcem školného (ostatně při medicíně se fakt vydělává na studia špatně, hůř než při jiných VŠ), ale tenhle aspekt by si měli uvědomit všichni co řvou, jak je školné asociální. A že "talentovanej chudej nevystuduje" - no já nevím, proč jsem na té medicíně vídával samé "otec doktor, otec právník, otec ekonom" a nevím o nikom, kdo by měl "otec nástrojář, otec pomocný dělník, otec od pásu". Prostě ti chudí a talentovaní zřejmě nestudují už teď (a je legitimní se bavit co s tím...)
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5007
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 29. ledna 2013 - 12:30:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jbb: Já doufám, že vám to školné napaří doplatit i zpětně. Ostatně současné generace studentů na to uvědoměle tlačí a vybaví se patřičnou plackou. Jinak dobré bláboly, kdo všechno vám přispěl na studium, snad i ti nezaměstnaní. Ale jako medik se věnujte svému úkému zaměření bez souvislostí a také správnému původu svých rodičů, což vás přeurčilo k tomu správnému studiu. Možná otec od pásu bude brát více než vy, ale to už rozdýcháte.
Jbb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 363
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 29. ledna 2013 - 12:43:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Borovička Žvaníte a nebo nedokážete pochopit psaný text. Nejsem pro školné, ale tuhle asociálnost neškolného si uvědomuji. Tak když si jí uvědomuji já pravičák, tak proč si jí neuvědomují levičáci? Proč má řezník přispívat studentovi, aby po skončení školy zvýšil svůj příjem na násobky?
Jistě existuje možnost, že na vysoké, kterou jste ráčil studovat Vy, byla převaha synků z lidu - tak místo žvástů sem přihoďte nějakou takovou skutečnost, třeba včetně dojemných příběhů jak vystudovali se čtyřma hladovejma krkama (já mám bohužel zkušenosti opačné, jak nikdo ze spolužáků s rodinama nepřelezl před druhák :-(( )
Pro ty pomalejší - mě se nelíbí, že vzdělání rodičů ze značné části determinuje šanci na dosažení vzdělání. Bavme se, proč tomu tak je, určitě to ale nevyřešíme tak, že budou levičáci před tímhle problémem zavírat oči a blekotat něco o širších souvislostech.
A pro ty závistivé - nemyslím, že by základní tabulkový plat atestovaného lékaře byl nižší, než průměrný plat všech dělnických profesí ve Škoda Auto...
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5010
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 29. ledna 2013 - 13:42:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jste asi hodně mladej, abyste pochopil ty synky z lidu před dejme tomu 30 lety.-) Jinak by z vás toto moudro vůbec nevypadlo... Bohužel dějepis je mezi současnou mládeží velmi neoblíbenej.
Jbb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 365
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 29. ledna 2013 - 13:46:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Borovička Blablabla... Zkuste odpovědět na můj příspěvek. Místo toho mlátíte prázdnou slámu. Což už bych ale asi měl očekávat, protože v příspěvku #5007 to nebylo o nic lepší.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5012
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 29. ledna 2013 - 14:24:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vy jste neráčil pochopit napsaný text? Ale polopaticky a jinak - Nemělo by se tedy platit školné už na středních školách, ať se plebs probere zavčas? Proč by na to měl doplácet učňovský dorost?
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8690
Registrován: 4-2003

Odesláno Úterý, 29. ledna 2013 - 14:56:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jbb - těm neregulovaným regulujícím ignorantům tady to nevysvětlíš. Nejsou schopný chápat souvislosti, pokud jim je někdo explicitně neukáže. A pokud je ukáže, budou mu říkat, že slyší trávu růst, tak ať raději drží hubu a krok...

"Hloupost světem netáhne. Někde se tu usadila a škodí."
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5014
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 29. ledna 2013 - 15:05:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr_k: Opravdu nejsem schopen chápat ve vašem vyjádření jakékoliv souvislosti. Obávám se že ani případně vyjádřené explicitně.
BmbČ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5221
Registrován: 1-2007

Odesláno Úterý, 29. ledna 2013 - 17:47:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Neznamená ještě, když jste na medicíně neviděl potomky "otce nástrojáře, otce pomocného dělníka, otce od pásu", že na VŠ zaměřených na techniku takoví nejsou. Znám jich celkem dost.

Skutkové předkův buďtež chloubou i výstrahou potomkům!
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6128
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 29. ledna 2013 - 18:11:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vzhledem k tomu že pan Jbb ví jak by to mělo správně fungovat bych ho požádal o stručnou informaci (nikoli ve stylu "mohlo by" ale "funguje", "je", douhodobě prosperuje aspoň 40-50 let v kuse") kde je v provozu - běžném, nikoli zkušebním - pravicový stát dle jeho představ. Já mám totiž - možná mylný - dojem že takový stát v dlouhodobém provozu je asi tak pravděpodobnej jako dlouhodobej provoz státu kde dobudovali komunismus...
Jbb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 366
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 29. ledna 2013 - 18:30:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Neznamená ještě, když jste na medicíně neviděl potomky "otce nástrojáře, otce pomocného dělníka, otce od pásu", že na VŠ zaměřených na techniku takoví nejsou. Znám jich celkem dost
Zkuste to v %. Opravdu je jich tam tolik, kolik odpovídá zastoupení populace?
Petr vlček Zkuste Vy nejdříve napsat, kde funguje středový nebo levicový stát podle Vašich představ. Protože já takovej teda rovněž neznám. V posledních třiceti letech se celý vyspělý svět řítí do sociální žumpy, kdy nakonec bude mít "každý na vše právo", akorát je stále méně lidí, kteří to jsou ochotni ostatním platit. Kamarádi Němci se slzou v oku vzpomínají na doby, než se spojili s těmi zatracenými Ossis...
Ostatně, takhle "skvěle" to například funguje v USA: http://www.finmag.cz/cs/finmag/ekonomika/socialismus-v-usa-proc-v ydelavat-dvakrat-vic-davky-srovnavaji-prijem-svobodnych-matek/

(Příspěvek byl editován uživatelem jbb.)
BmbČ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5222
Registrován: 1-2007

Odesláno Úterý, 29. ledna 2013 - 20:27:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jbb: Předpokládal jsem, že máte na mysli kvalifikované manuálně pracující otce. Ne manuální otce pomocné, kterých je, a to si dovolím tvrdit, mezi manuálně pracujícími kvalifikovanými otci mizivé procento.
Kdybych to zkusil v procentech ze svého okolí, jiné srovnání nemám, tak mi vychází více než polovina, řekněme 60% pro manuální kvalifikované otce.
Připouštím, že ve velkých městech může být poměr opačný.

(Příspěvek byl editován uživatelem BmbČ.)

Skutkové předkův buďtež chloubou i výstrahou potomkům!
BmbČ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5223
Registrován: 1-2007

Odesláno Úterý, 29. ledna 2013 - 21:25:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tohle je taky zajímavé:
Dcery vysokoškolsky vzdělaných rodičů, které usilují o dobrý školní prospěch, mohou být více ohroženy poruchami přijímání potravy než jejich vrstevnice. Vyplývá to podle agentury Reuters z nové studie švédských vědců zveřejněné v prestižním časopise American Journal of Epidemiology.
U dívek, jejichž rodiče studovali na univerzitě, byly poruchy stravování přibližně dvakrát častější než u děvčat, jejichž rodiče měli pouze základní vzdělání.Riziko těchto zdravotních problémů bylo navíc šestkrát vyšší mezi dívkami, jejichž babička z matčiny strany měla vysokoškolský diplom, než u těch dívek, jejichž babička absolvovala pouze základní školu.

A pak pošlete holku na vysokou školu.

Skutkové předkův buďtež chloubou i výstrahou potomkům!
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2316
Registrován: 4-2003

Odesláno Středa, 30. ledna 2013 - 18:41:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Což je vcelku logické, neboť vysokoškolsky vzdělaní rodiče často vyžadují od svých potomků rovněž úspěchy ve vzdělávání a získání VŠ diplomu, a to bez ohledu na reálné schopnosti svých potomků. Tato přehnaná ambicióznost a kladení vysokých požadavků ze strany rodičů se může projevovat na psychice potomků, kdy bývají u dívek typickým projevem psychických potíží právě poruchy příjmu stravy.

železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1872
Registrován: 7-2008
Odesláno Čtvrtek, 31. ledna 2013 - 01:07:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Musím vás varovat před jednou věcí. Pokud byste sebrali volební právo poměrně úzké skupině lidí (nezaměstnaní, ženy na mateřské, studenti), potom by hrozilo, že by se část populace cítila ohrožena a volila levicověji, než dosud. (Ti, kteří tam hází ČSSD, by tam hodili rovnou KSČM.)

Pokud byste ho vzali dokonce většině populace, potom byste tím způsobili totální nestabilitu země.

K zavedení všeobecného a rovného volebního práva (mužů) došlo na našem území těsně před první světovou válkou. A je pravděpodobné, že právě díky tomu byli muži z nižších vrstev loajální ke státu a ochotni bojovat na jeho straně. V opačném případě by vzpour mohlo být mnohem více.

Představte si, že by se v ČR omezilo volební právo, a část občanů by se tím cítila být nespravedlivě poškozena. Následně by nám vyhlásil válku stát, kde by bylo volební právo všeobecné a rovné, a prohlásil, že až to tu ovládne, zavede tu to samé...
Jbb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 367
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 31. ledna 2013 - 09:54:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

právě díky tomu byli muži z nižších vrstev loajální ke státu a ochotni bojovat na jeho straně
To by mne teda zajímalo, proč byli muži z nižších vrstev ochotní bojovat třeba ve válce růží nebo ve třicetileté válce, když neměli volební právo. Nebo proč byli "ochotní" bojovat za vlastenecké války v SSSR (nápověda - politruk s makarovem ve druhém sledu ;-)
Bohužel je to dost akademická debata, to přiznávám. Ta část populace (chtěl jsem napsat menšina, ale tím se tedy nejsem jist) co transfery dostává prostě parazituje na faktu, že ti co jsou odrbáváni na daních se nejsou schopni spojit a říct - "už dost, chceme o svých penězích rozhodovat sami".
Pomiňme fakt, že jediná skutečně "spravedlivá daň" není ani progresivní, ale flat-rate, ale daň z hlavy - tedy každý by zaplatil stejně, jako když jedete vlakem. Základním problémem je, že většina populace by se straaašně divila, jak vysoká ta částka z hlavy je (škoda že nemám trochu času, byla by z toho hezká diplomka na nějaké ekonomické vejšce...)
Jbb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 369
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 31. ledna 2013 - 19:55:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3xhonzík - tak za tyhle komunistické žvásty zaslužíte ban (pomíjím fakt, že tohle co jste napsal je na trestní oznámení).
Kvůli nějakému nezletilému xindlu na policii nepůjdu, tak jsem alespoň požádal moderátory o ten banán...
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4063
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 01. února 2013 - 16:21:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jbb: Jste tu registrován přes deset let, ale teď jste zareagoval spíš jako nováček.

Na pana Triplhonzíka takovéhle záchvaty přicházejí pravidelně (v různých diskusích a bez ohledu na skutečný vývoj světa kolem), redakci na jeho agresívní výplody už upozorňovali mnohokrát jiní, ale na "banán" to prý nikdy nebylo...
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1377
Registrován: 9-2006
Odesláno Sobota, 02. února 2013 - 00:18:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jbb: Nebo proč byli "ochotní" bojovat za vlastenecké války v SSSR (nápověda - politruk s makarovem ve druhém sledu ;-)

Politruk s Makarovem během 2. světové války je nesmysl. V té době byla ve výzbroji Rudé armády pistole Tokarev. Makarov se vyrábí od 50. let 20. století.
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1398
Registrován: 4-2010
Odesláno Neděle, 03. února 2013 - 00:35:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Marxisté jsou internacionalisté. Rasismus je doménou pravice, takže ten přenechávám vám JBB.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5036
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 03. února 2013 - 08:36:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

levice = lůza = nácek. Nejste vy ten pravičák Kalousek? Máte podobný slovník.
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1399
Registrován: 4-2010
Odesláno Neděle, 03. února 2013 - 11:59:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jbb se tady snaží narobouvat věci, které nejdou. Být proti sionismu neznamená být proti Židům či proti židům. To si myslíte jen vy. Sionismus nerovná se židovství a nerovná se ani Židovství. Takže smůla.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5042
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 03. února 2013 - 20:13:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No to maj pak jbb těžký. Levicovejch stran je tu jak much, že si nestačíme u voleb vybrat. No opravdu pravicová strana se nám u voleb nenabízí. A tak asi nezbývá než volit ty svině, i když jim každému čouhá Hitler a Stalin z gatí.
Mastodont
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 5-2012
Odesláno Neděle, 03. února 2013 - 20:54:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Borovička: Náckové jsou ale opravdu levice. Stačí přečíst libovolný náckovský volební program.

http://cs.wikipedia.org/wiki/Program_NSDAP

Hlavně body 13 až 17 :-)
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 6785
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 04. února 2013 - 09:02:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pane Jbb, pokud budete v podobném vyjadřování pokračovat, ban dostanete vy. Přečtěte si laskavě kodex chování uživatelů tohoto fóra.

"...bude třeba zvládnout zákony po našem..."
Louis_de_mydlaque
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1864
Registrován: 9-2007

Odesláno Pondělí, 04. února 2013 - 09:58:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Quex: Opravdu nestranný moderátor, že?

(Příspěvek byl editován uživatelem louis_de_mydlaque.)

Viribus unitis

ICQ: 338-873-999
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2344
Registrován: 2-2004

Odesláno Pondělí, 04. února 2013 - 10:03:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Quexi, pokud se pan 3xHonzík prohřešuje proti pravidlu 3 a žádný ban od vás nedostane, nevidím důvod, proč byste měli dávat ban Jbbmu za porušení jiného pravidla (konkrétně č. 4). Tak buď oběma, nebo nikomu.

Jinak by taky někdo mohl říct, že 3xHonzíkovi nadržujete z politických důvodů.

Chcete získat zajímavou a dobře ohodnocenou práci v železniční dopravě? Naučte se dobře německy!
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 6786
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 04. února 2013 - 10:35:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak buď oběma, nebo nikomu.

Správně, vyjádření také mělo správně znít "...ban dostanete i Vy." Byly odstraněny závadné příspěvky z obou stran a pan Jbb byl upozorněn na porušování kodexu tohoto fóra, na tom není nic "stranného".

"...bude třeba zvládnout zákony po našem..."
Louis_de_mydlaque
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1865
Registrován: 9-2007

Odesláno Pondělí, 04. února 2013 - 11:00:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Byly odstraněny závadné příspěvky z obou stran a pan Jbb byl upozorněn na porušování kodexu tohoto fóra, na tom není nic "stranného".

A proč nebyl upozorněn i 3xHonzík? Nehledě k tomu, že se jedná o opakované porušování kodexu z jeho strany...

Když tatínek vynadá Aničce a stejně zlobivého Pepíčka nechá být, jen po něm urovná jeho prohřešky, tak může nastat dojem, že tatínek Pepíčkovi nadržuje.

Viribus unitis

ICQ: 338-873-999
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8705
Registrován: 4-2003

Odesláno Pondělí, 04. února 2013 - 11:08:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ban za demokratický projev vlastního názoru? Chápu, že trojhonzík je maskokotem fóra... ale nechat ho neustále prezentovat jeho žblechty a zabanovat Jbb (kterého osobně znám a jeho názorů si vážím), to je fakt krok vedle. Proto bych prosil o ten ban taky, aby byla zachována demogracyje a maskokot trojhonzík mohl dál nerušeně diskutovat svými stalinistickýmy bláboly mimo mísu, protože tímto se zařazujete do stejné skupiny idiotů jako on, jimž záleží jen na tom, že jejich osobní pravda je jediná objektivní pravda.

"Hloupost světem netáhne. Někde se tu usadila a škodí."
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2345
Registrován: 2-2004

Odesláno Pondělí, 04. února 2013 - 12:00:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A můžu se zeptat za co konkrétně bych ten ban měl dostat?

Chcete získat zajímavou a dobře ohodnocenou práci v železniční dopravě? Naučte se dobře německy!
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 6787
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 04. února 2013 - 12:07:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A můžu se zeptat za co konkrétně bych ten ban měl dostat?

Teď nechápu, nikdo tu nemluví o žádném banu v souvislosti s Vámi.

"...bude třeba zvládnout zákony po našem..."
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2346
Registrován: 2-2004

Odesláno Pondělí, 04. února 2013 - 12:09:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ono se vaše odpověď dala pochopit různě ("...ban dostanete i Vy).

Jinak musím souhlasit s Petrem_k.

Chcete získat zajímavou a dobře ohodnocenou práci v železniční dopravě? Naučte se dobře německy!
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4067
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 04. února 2013 - 12:27:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jestli je tu Triplhonzík pěstován za účelem jakési "vyváženosti", tak si osobně myslím, že jeho náhlé návaly vzrušených hlášek o násilných smrtích "pravičáků", vhodnosti znovustavby Stalinova pomníku, blížících se povstáních továrních dělníků apod., ale vlastně i jeho další zřejmě celkem v klidu psané příspěvky v mnoha diskusích odvádějí zástupcům levicového vidění světa dost medvědí službu...
Johnson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1342
Registrován: 5-2007
Odesláno Pondělí, 04. února 2013 - 13:36:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mimochodem viděl někdy někdo od 3xhonzíka příspěvek který by se vztahoval čistě k železnici, potažmo dopravě a nebyla by v něm zmíněna politika ?
Louis_de_mydlaque
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1866
Registrován: 9-2007

Odesláno Pondělí, 04. února 2013 - 14:00:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Johnson: Jednou nebo dvakrát. Minimálně asi tak před rokem řešil i k věci něco ve vlákně "Lokálky kolem Prahy" (co si vybavuji). Ale v procentech proti jeho politické agitce je to bída s nouzí.

Viribus unitis

ICQ: 338-873-999
Jbb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 374
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 04. února 2013 - 14:28:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Teda já zírám.
Vlastně jsem stále nepochopil, za co bych ten ban měl dostat - je to
a) za to, že tvrdím že mezi socialismem (komunismem) a národním socialismem (fašismem) není jiného než povrchního rozdílu?
b) za to, že považuji levicové smýšlení za ohrožení svobody jednotlivců a společensky legalizovanou krádež?
c) za to, že hodnotím TOP09 podle jejich činů jako levicovou a ne podle jejich rétoriky jako pravicovou?
d) za to, že považuji činy Hitlera za stejně špatné jako činy Stalina?

Pane Quexi, stačí napsat a), b), c) či d), pak budu vědět, které názory jsou pro tento web (případně pro Vás když uvážím ten obrázek v avataru?) nepřijatelné a na co si musím v této "svobodné, sluníčkové a vůbec vysmáté" době dát pozor... (dát si pozor na kolizi s oficiální propagandou mne učili doma od začátku 80. let, takže jsem na to docela zvyklý...)

Pokud bude i tento příspěvěk odstraněn, pak bych prosil nějaké vysvětlení, protože i přes veškerou snahu na něm nedokážu nalézt cokoliv závadného - je to prostinký dotaz...
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4069
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 04. února 2013 - 15:31:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě taky občas 3xH napíše něco do pražské MHD o absenci povrchové dopravy na pražské Pankráci (Zelená liška) - s tím se dá i souhlasit a výkřiky o tom, jak dělnická třída jednou všechny ostatní rozvěsí na lucerny, u toho nebývají vždycky...
Cogwheel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 924
Registrován: 1-2012

Odesláno Pondělí, 04. února 2013 - 21:54:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Měl bych možná jednoduchý recept na rozložení jakékoli protirežimní manifestace nespokojeného, zbídačeného a vykořisťovaného "proletariátu". Žádná vodní děla či gumové projektily - něco jemnějšího: Do nespokojeného davu by se vrhaly krabičky cigaret (podobným "dělem", jako se někde na diskotékách mezi účastníky vystřelují plyšáci). Rozhněvaní demonstranti by rázem zapomněli na třídní boj a nespravedlnost od vládnoucích vrstev a začali by se rvát o ty cigarety. Domnívám se, že lidská pospolitost už klesla tak hluboko, že by to mohlo být úspěšné.
Kalousek a spol. by mohli tuto taktiku aspoň vyzkoušet, až jim "poteče do bot".
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6113
Registrován: 8-2003

Odesláno Úterý, 05. února 2013 - 22:50:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jbb:
Rád vidím, jak administrátor Quex rád využívá svobody majitele (resp. jím pověřené osoby) určit si, co se v jeho 'lokále' přijatelné a co už ne.

Slepeckou holí se golf nedá hrát!
Jbb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 377
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 06. února 2013 - 09:26:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bkp Samozřejmě, to je právo každého soukromého majitele. Ovšem ani soukromý majitel nemůže ponechat zveřejněné plamenné výzvy na věšení imperialistů na kandelábry, jak se to dočítáme od kindermafiána 3xhonzíka - to vychází z legislativy ČR (já bych byl pro absolutní svobodu slova, ale já jdu vždycky proti proudu...)
No a také je vhodné, aby soukromý majitel dal jasně najevo, co přípustné je a co není. Tedy pro mne je fair uvést větu typu "majitel zakazuje hanit jeho oblíbenou dělnicko-rolnickou stranu" - a každý z nás se pak s dostatkem informací svobodně rozhodne, jestli se toho bude účastnit či ne... Mimochodem stále nevím, zda-li to bylo a, b, c, nebo d ;-)
Cogwheel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 941
Registrován: 1-2012

Odesláno Pátek, 08. února 2013 - 22:39:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

O analogiích k fanatismu, jaký se vyskytuje u 3H, jsem něco poslal do sousedního "neželezničního" vlákna. Nepovažuji za účelné zaplevelovat tím ještě tuto diskusi.
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1874
Registrován: 7-2008
Odesláno Pondělí, 11. února 2013 - 23:42:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jbb: "To by mne teda zajímalo, proč byli muži z nižších vrstev ochotní bojovat třeba ve válce růží nebo ve třicetileté válce, když neměli volební právo. Nebo proč byli "ochotní" bojovat za vlastenecké války v SSSR (nápověda - politruk s makarovem ve druhém sledu ;-)"

V prvním případě šlo o žoldnéře a ne o odvedence. Bojovali za peníze.

Ve druhém případě je třeba vědět, jak se chovali nacisti na dobytých územích. Oni si Rusové jaksi nedělali iluze, že by jim nacisti dali nějaká práva, která jim Stalin upíral. Jiná situace byla v Pobaltí a do jisté míry i na Ukrajině.

Každopádně, já mám na mysli ještě jiný případ. Válku země, kde je omezené volební právo, proti zemi, kde je všeobecné volební právo. Ne dvou zemí, ve kterých to v obou stojí za starou bačkoru a jedna nemá občanům té druhé co nabídnout.
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1875
Registrován: 7-2008
Odesláno Pondělí, 11. února 2013 - 23:52:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě posílám tento odkaz na železnici vedoucí skrze kapli: http://pociagdokolei.blogspot.cz/2013/02/jedyne-takie-miejsce-w-p olsce-pociagi.html
Cogwheel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 952
Registrován: 1-2012

Odesláno Úterý, 12. února 2013 - 15:15:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To bude tím, že ty solné doly jsou v Polsku. Kdyby byly třeba v Íránu, tak by se tam zřejmě návštěvníci klaněli konkurenčnímu Alláhovi v podzemní mešitě.

Velice mě ale zaujalo rozhodnutí papeže rezignovat. Po více než 700 letech je to první případ dobrovolného odstoupení papeže. Mohu si myslet, že Josef Ratzinger alias Benedikt XVI. si na "stará kolena" konečně uvědomil, že celý život sloužil ideologii založené na lži (a ani si nemohl zašpásovat s holkama ). Že žádný Bůh ani "posmrtná existence duše" není.
Už nemá sílu předstírat věřícím "ovečkám" náboženské zanícení - a tak odchází z funkce. Tím má u mne "malé, nevýznamné plus".

Kéž by podobnou sebereflexi, jako papež, měli i tuzemští "katolíci v mocenských strukturách" - tj. Kalousek, Nečas atd. - a také zavčasu odešli. Ale to se zřejmě nestane, sebereflexe jim chybí, a tak se budou zuby nehty držet svých koryt - na úkor většiny občanů.

Přál bych si také, aby dalším papežem byl zvolen černoch odněkud ze subsaharské Afriky, kde má katol.církev "komerční úspěch" a kde díky katolické církvi jsou (a ještě budou) milióny mrtvol - obětí AIDS.
Nemanický_kaňour
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 331
Registrován: 12-2009

Odesláno Úterý, 12. února 2013 - 17:01:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já bych řekl, že si Papa Ratzi pročetl Cogwheelovy příspěvky na Káčku a raději to zabalil.
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1876
Registrován: 7-2008
Odesláno Středa, 13. února 2013 - 04:12:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Cogwheel: Zaprvé, kdyby si papež uvědomil to, co mu podsouváte, pak by to jasně řekl veřejně, aby z bludu vyvedl i ostatní. Zadruhé, mezi gayi se HIV šíří též, i když proti kondomům neprotestují. Ony totiž ty kondomy nejsou stoprocentní ochranou (dokonce se to píše i na krabičkách).

Doporučuji srovnání Thajska a Filipín (nepíšu to zde poprvé). V jedné zemi se soustředili na propagaci kondomů, ve druhé na zdůrazňování zdrženlivosti a věrnosti. Počty HIV pozitivních lidí jsou mnohem větší v Thajsku.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6221
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 13. února 2013 - 08:00:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To je ale pak blbost chodit v botách neb ani ty nejsou 100% ochranou. I v nich můžou omrznout v zimě nohy. Dtto rukavice.
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1878
Registrován: 7-2008
Odesláno Středa, 13. února 2013 - 11:12:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr_vlček: Blbost je, chodit tam, kde to není bezpečné, a kde Vás boty ani rukavice nemusí ochránit.