K-report
 

Archiv diskuse Železnice ve společenských souvi... do 26. 01. 2013  

Diskuse K-report » Archiv 2013 » Železnice » Železnice ve společenských souvislostech » Archiv diskuse Železnice ve společenských souvi... do 26. 01. 2013 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Cogwheel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 798
Registrován: 1-2012

Odesláno Úterý, 01. ledna 2013 - 20:47:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přeji také krásný nový rok 2013.
Jsem toho názoru, že církev (jakákoli) by neměla být ve veřejném životě a legislativě nikterak privilegována – jinak je to zdrojem zla. Na netu lze najít, kolik lidí se v Česku hlásí k různým náboženstvím, kolik věřících připadá na jednoho duchovního a jaký majetek dle rozjíždějícího se „církevního megatunelu“ na jednoho duchovního připadne – ale tím se teď nechci zabývat.
Někteří (možná i nevěřící) mohou mít pocit, že v této „žvanírně“ neprojevuji vůči katolické víře a zejména církvi dostatek úcty. Měla by to být snad ještě nějaká vyšší úcta, kvalitativně odlišná od té, kterou by si měli projevovat všichni lidé navzájem, ať už se ztotožňují či neztotožňují s nějakým náboženstvím? Dále si myslím, že je potřebné stále připomínat zločiny katolické církve (i její vazby na současné gaunery), přinejmenším stejnou měrou, jako se patří připomínat zločiny páchané ve jménu jiných totalitních ideologií. Na základě toho, jak se katolická církev v ČR a s ní spojované kruhy zejména v poslední době chovají k občanům, tvrdím, že slušný občan Česka by měl církev bojkotovat, ignorovat. To považuji za skutečnou slušnost – nepodporovat další rozkrádání veřejných statků a financí nás všech, nekolaborovat s mafiány a zrádci národa, i když se ohánějí jakýmsi Bohem.
Je zcela očividné, že katolická církev v ČR morálně selhala na celé čáře. Místo toho, aby se skromně pokoušela najít si cestu k lidem s ohledem na kontext 21. století a jeho problémy, stala se pochybným prostředkem hrstky šejdířů, jak se udržet u koryt. Nedůvěryhodných politiků, prosazujících své osobní zájmy, resp. za nimi stojících vlivných „kmotrů“, jejichž požadavky tito politici plní. Osob krajně podezřelých – obzvláště v českém prostředí, osob s často nechvalnou minulostí – s tou se ale ostatně nedokázala vyrovnat ani sama katolická církev. Avšak i sami věřící (tj. lidé, kteří ještě potřebují ve svém názoru na svět mít nějakou „berličku“ v podobě Boha) se nyní od zkorumpovaných a nenasytných představitelů církve často s odporem odvracejí – vystačí si se svou vírou bez nich a bez jejich hamižnosti.
Situaci, která tu pro církev po roce 1989 byla docela příznivá, nedokázali její představitelé využít. Zneužili ji pro své mocenské a majetkové tužby, které se nejspíš ukážou jako velmi krátkozraké - a patrně budou pro církev jakožto lidské společenství katastrofální. Jistě, ty vystrašené „ovečky“ se hned tak nerozprchnou. Za zmínku stojí také princip, na jehož základě jsou do církve houfovány. Ten je tvořen vyhrožováním a strachem z neznámého, strachem ze smrti, strachem hledat si poctivě a zodpovědně svou cestu. Překonají-li tyto strachy, „poslušné stádo“ se zmenší na minimum.
Nyní se církev hlavně snaží lidem nabulíkovat, že o změnu poměrů je hříšné se snažit. Něco v tom smyslu, že Pánbůh jednou určil, jak má všechno být, pořádek na světě je jednou dán, a i když se může člověku zdát nespravedlivý, Bůh má dobré důvody, které my nemusíme umět pochopit. Proto je nutno osud poslouchat a kdo se mu vzepře, bude hustokrutě potrestán. To pochopitelně nynějším mocenským strukturám vyhovuje. Církev nejen vůči „nevěřícím“ nebo vůči vyznavačům odlišných náboženství, ale zejména do vlastních řad mistrně ovládá umění, jak vyhrožovat a zastrašovat lidi. V tom nalézám podobu s totalitní stranou – třeba komunistickou stalinské epochy. Ostatně současné poměry v české společnosti se začínají dost podobat komunistické „normalizační“atmosféře 70. let minulého století. Kouzelně „normalizační“ tón měl i novoroční projev prezidenta Klause.
Už jsem tu také psal, že „živnou půdou“ pro prosperitu církve je lidská bída a utrpení. Takže, pokud chcete žít ve zbídačené a rozkradené zemi, se zničenými železnicemi, skomírajícími systémy veřejné dopravy a nefunkčními dalšími veřejně prospěšnými zařízeními, úspěšně vytunelovaným důchodovým zabezpečením a jinými příkořími pro život člověka – podporujte katolickou církev.
V novém roce bych si raději přál co nejvíce dobra, lásky a vzájemného respektu mezi všemi lidmi dobré vůle a co nejméně zla, škod a nenávisti způsobených církevními a procírkevními parazity.
JVM
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.180.100.79
Odesláno Úterý, 01. ledna 2013 - 21:56:26    Odkaz na tento příspěvek  

Tak to podepisuji a ještě bych přidal, že ačkoliv píšete hlavně o katolické církvi, nejedná se jenom o ni, ale o dalších, které na tom vydělají podstatně více. Uvidíme ten velký počet příživníků, jak se velice brzy vyrojí.
Cogwheel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 807
Registrován: 1-2012

Odesláno Středa, 02. ledna 2013 - 20:42:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale ty ostatní (nekatolické) církve jsou v ČR docela marginální. Podobně jako za totality u nás také existovaly i nekomunistické strany - víceméně jen "na ozdobu". Ale kdyby se vzepřely proti "generální linii", udávané totalitní komunistickou stranou, se zlou by se potázaly jak ony, tak jejich představitelé. Tím, že ty jiné pidicírkve dostanou "relativně více", než katolíci, si je podobně totalitní katolická církev vlastně korumpuje, když jim slibuje z bezpracného mnohamiliardového zisku nepatrné drobečky.
A věřícím budou kněží kázat o chudobě a bohabojnosti? Kecy!
Docela se divím, že česká inteligence už není v ulicích, že zejména vzdělaní a mladí lidé neprotestují proti novodobé Bílé hoře, proti novodobému neskutečnému bezpráví, zlodějně a nastupujícímu tmářství. Určitě to není dáno jejich pobožností. Spíše si to ani neuvědomují, možná už ztrácejí schopnost kriticky myslet a schopnost věci analyzovat a zamýšlet se bez ohledu na oficiální prorežimní propagandistické kampaně. Inteligence - technici, vědci, studentstvo, kulturní představitelé – kdysi považovaní za morální příklady a hodnotové vzory. Dnes "lůza", bezcenný prach a póvl? To "ticho před bouří" ale tísní – a člověka až jímá hrůza, pomyslí-li si, jaký může být další společenský vývoj.
Přesto zůstávám optimistou. Češi a Moravané už kdysi prošli násilnou rekatolizací a nezlomilo je to. Podstatu dějin národa nelze přelhat ani popřít, vždy se znovu vynoří, ozřejmí a utuží. Lidská důstojnost se nedá ukrást tak jako nemovitosti, pole a lesy. Zákon o převodu majetků prosazený pomocí zločinců a vlastizrádců nezajistí, že Češi přilezou po kolenou do kostelů, ani nezpůsobí to, že jejich děti usednou do církevních škol. Toto očekávání "pánbíčkářů" je mylné.
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1861
Registrován: 7-2008
Odesláno Pátek, 18. ledna 2013 - 22:51:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Cogwheel: Nekomunistické strany NF podléhaly vedoucí úloze KSČ. Nekatolické církve se katolíků na nic ptát nemusí.
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1862
Registrován: 7-2008
Odesláno Pátek, 18. ledna 2013 - 22:52:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Koho volíte ve druhém kole prezidentské volby?
Radeček
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.42.207
Odesláno Sobota, 19. ledna 2013 - 14:26:44    Odkaz na tento příspěvek  

A koho vy?
Alex7
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.136.168.39
Odesláno Neděle, 20. ledna 2013 - 17:38:57    Odkaz na tento příspěvek  

Cogwheel: Oceňuji, že jste napsal komentář bez "obrázků." To Vám dává neutralitu a nutí každého se zamyslet. Proto si dovoluji na Vás reagovat.

1) Srovnávat křesťanství s komunismem je bomba! Je to sice zajímavé srovnání, problém je ale ten, že srovnáváte organizace rozdílných stáří. Křesťanství je 1980 let staré, komunismus je 95 let starý. Z toho ale nelze vyloučit, že v budoucnu může být komunismus stejně dobrý jako křesťanství dnes. To mě ale nijak netrápí, páč mi stávající systém demokracie a rozdělení podle majetkových vrstev vyhovuje.

2) Ohledně úcty církve, myslím, že by měla mít stejný respekt jako každý jiný člověk nebo organizace. Většina lidí/organizací udělala něco dobrého i něco zlého, církev není výjimkou, takže není důvod ji zavrhovat.

3) Restituce: Myslím, že si katolická církev ty majetky zaslouží. Iluze si však nedělám, vím, že je to pro stát těžký a že restituce nejsou zcela v pořádku kvůli pidicírkvím, které majetky vytunelují. A že by katolická církev tunelovala? Proč? Vždyť pro ni přece nebude výhodné tunelovat, aby pak měla špatnou image a málo ovcí, bude muset poctivě hospodařit.

4) Máte naprostou pravdu, že katolické Polsko zdevastovalo železnici. Dvakrát jsem přes Polsko jel vlakem do Ruska a železnici mají v totální prdeli , viděl jsem zarůstající perony a stará vozidla - a to jsem jel jen na hlavních tratích. To už i Ukrajina je na tom lépe.

5) Češi přilezou po kolenou do kostelů ... Toto očekávání "pánbíčkářů" je mylné
Ani já nepolezu do kostela, mně vyhovuje sekulární život. Ale protože "děti komunismu" postupně nahrazují lidi narození po roce 89, přičemž nemálo z nich chce věřit, "oveček" jistě přibyde.
Alex7
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.136.168.39
Odesláno Neděle, 20. ledna 2013 - 17:43:02    Odkaz na tento příspěvek  

Všd: 1) Já církev nepovažuji za zcela dobrou. Za největší zločin církve současnosti považuji "Velký trezor." Vysvětlím: Papež chce, aby byl ve světě mír, aby se ukončily války (nedávno vyzýval ukončení nepokojů v Sýrii). Ale nemá chuť otevřít "Velký trezor" a peníze věnovat třeba OSN. Je známo, že Vatikán má 2. největší "trezor" světa. Největší "trezor" světa má samozřejmě FED, kde leží peníze prolité krví, války a bídou posledních 150 let. Zajímavé video zde. Zajímá mě na to Váš názor.

2) Já sice nejsem volič, ale samozřejmě jsem hned od počátku chtěl K.S. Moje třída na gymplu zpočátku podporovala umělce, nyní všichni chceme knížete. Všichni máme placky KaREL F0R Pre[Sid]eNT.
Prosím všechny, ať píší iniciály, aby tu nevznikla politická diskuse.
--------------------------------------------------------------
P.S. Možná vám připadá divné, že se církve na jednu stranu zastávám, na stranu druhou kritizuji, jsem prostředník mezi křesťanem a ateistou. Jsem sekulárně vychová(vá)n v křesťanské rodině, takže mám/vytvářím svůj vlastní názor.

Pěkný den
Pershink
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 859
Registrován: 1-2007
Odesláno Úterý, 22. ledna 2013 - 14:27:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo studenti nadšeně podporují konzervativce. Tohle říct na západ od našich hranic, tak se tam pochčijou smíchy a řeknou, že jsme se tu definitivně zbláznili
Agent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4652
Registrován: 9-2002

Odesláno Úterý, 22. ledna 2013 - 14:41:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To teda jo, minimalne za Pyrinejskym pohorim by se dala situace mezi studentama prirovnat k roku 1988 v cz... Jeden rebel vedle druhyho.

Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...

Nevykat, nejsem nici sef, ani policajt.
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 6773
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 22. ledna 2013 - 14:50:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

nyní všichni chceme knížete

Šlechta a šlechtické tituly byly u nás zrušeny v roce 1918, takže o jakém "knížeti" tu mluvíte?

"...bude třeba zvládnout zákony po našem..."
Arctia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 646
Registrován: 6-2010

Odesláno Úterý, 22. ledna 2013 - 16:47:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Moje třída na gymplu zpočátku podporovala umělce, nyní všichni chceme knížete. Všichni máme placky..."
To, bohuzel, vystihuje vse...

Utúlien aurë...
Alex7
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.136.153.254
Odesláno Úterý, 22. ledna 2013 - 18:56:31    Odkaz na tento příspěvek  

Každý má svůj vlastní názor a známe osobnosti mají často přezdívky, takže jako co?
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4971
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 22. ledna 2013 - 19:04:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na Sicílii se taky tak přece všichni titulujou. Asi tak.
Pershink
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 860
Registrován: 1-2007
Odesláno Úterý, 22. ledna 2013 - 20:59:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Alex7:

Jo kazdej ma pochopitelne pravo na svuj nazor, ale utvaret si ho podle noseni nejakych stupidnich placek a podlr poctu na fejsbuuuku je minimalne na povazenou. Ne ze by co coby prezident mohl nejak zvlast ovlivnit, ale urcite by ses mohl mrknout na vysoskolskou reformu, kterou jako predseda TOP09 prosazuje. Toho, koho mam volit si podle meho mel clovek vybirat na zaklade faktu a ne jako tupa ovecka sledovat stado protoze na fejsu psali, ze Karla voli mladi krasni a uspesni a Zemana otyli kolotuci z OSZ
imunit
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.180.103.13
Odesláno Úterý, 22. ledna 2013 - 21:30:00    Odkaz na tento příspěvek  

páč mi stávající systém demokracie a rozdělení podle majetkových vrstev vyhovuje.

Pokud nebudete zrovna podnikatelem nebo živnostníkem v určitém poptávaném oboru, uvidíte, až se budete muset sám živit a platit bydlení, do jaké vrstvy budete jako mladý zaměstnanec i s VŠ vzděláním (pokud vůbec někde seženete práci) skutečně patřit.
Střední třída to nebude.
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1864
Registrován: 7-2008
Odesláno Středa, 23. ledna 2013 - 02:37:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já volím Zemana.

A myslím, že ho bude volit i pár děcek, kterým rodiče důsledně řeknou, ať počítají s tím, že školné na VŠ jim platit nabudou, i když navenek nosí placku.
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1865
Registrován: 7-2008
Odesláno Středa, 23. ledna 2013 - 03:09:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Schw. je loutka. Skutečný konzervativec je Semín.
Johnson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1332
Registrován: 5-2007
Odesláno Středa, 23. ledna 2013 - 05:42:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A myslím, že ho bude volit i pár děcek, kterým rodiče důsledně řeknou, ať počítají s tím, že školné na VŠ jim platit nabudou, i když navenek nosí placku.

Nebuďte naivní, když bude vlád chtít to školné zavést, tak ho zavede, ať na hradě bude Schwarzenberg, Zeman, Klaus, nebo cvičená opice.
Lukfi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1163
Registrován: 10-2010
Odesláno Středa, 23. ledna 2013 - 09:54:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A vy si, milé Všd, opravdu myslíte, že lidi jsou takové lakomé socky, že dítěti nezaplatí těch pár tisíc za semestr VŠ?

„Nu, tedy dobrá. Dostali jsme rozkaz zlikvidovat diverzanta, muže bez povolení ke vstupu do kolejiště. Zaujali jsme pozice na sedmém nástupišti a skryli jsme za služební budkou. No to mohlo bejt tak kolem půl třetí, přichází k nám muž s batohem…“ – „Jistě. Byl to narušitel a nejspíš vrah. A s takovými se musí jednat bez milosti. To není jako práce s buzolou, děti.“
Alex7
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.226.248.124
Odesláno Středa, 23. ledna 2013 - 14:27:49    Odkaz na tento příspěvek  

To se to tu rozjelo, že by se snad i Cogwheel divil, že se náhle změnilo téma diskuse.

Pershink: Dopustili jste se omylu vlastní nepozorností. JÁ jsem napsal: hned od počátku chtěl K.S. To znamená, že jsem ho chtěl už tehdy, kdy jsem ani neměl tušení, že se K.S. dostane do 2. kola voleb. Mimochodem, patřím k asi 5% mládeže, co nemá profil na facebooku. Takže ho nepodporuji kvůli blbým plackám.

Imunit: Vy jste nejspíše chytrý člověk. Vy jste mě úplně přečetl. Komu jinému může "stávající uspořádání" vyhovovat než člověku žijícímu v blahobytu podnikatelské rodiny. Já mám to štěstí, že má rodina je bohatá, úspěšná, rozlehlá, drží pospolu a pomáháme si navzájem. Kdybych se dostal do Vámi popsané situace, tak by hanlivě řečeno přišla pomoc z Moskvy!
Nezáviďte mi prosím.

Všd: Co je to za hloupost, že je K.S. loutka? Loutka by nikdy neřekla slovo, které se nehodí do krámu. Typickým příkladem loutky je Fischer, který nedávno podpořil Zemana.
----------------------------------------------------------------- ----------------------------------------------------------------- ----------------------------------------------------------------- -----
Za 2 roky a jeden týden budu mít volební právo a rozjedu to ve velkém. Za 3 roky vyTOPuju zastupitelstvo kraje Vysočina a také budu podporovat aktivity ANO 2011. Dle mého názoru by politikem měl být ten, kdo nemá co získat (u nás K. Schwarzenberg a A. Babiš), ale to mě celá nižší vrstva ukamenuje.

Pěkný den
Pershink
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 861
Registrován: 1-2007
Odesláno Středa, 23. ledna 2013 - 16:23:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lukfi:

No nemusí být ani lakomý ani socky. Pokud by ses narodil do rodiny libertariánů, tak ti na férovku řeknou, že vydělat 10 kolíků za semestr na brigádách není zas až takový problém a nazdar Taky si na to budeš moci pujčit milostivě od banky a svůj profesní život budeš začínat se sekerou 120 táců. mňam

Alex7:

Kdo má hodně, může chtít víc. Ať už jde o majetek, chlast nebo moc. Taky zájmy Schwarzenberga zas až tak nezištné, jak by se mohlo na první pohled zdát. Jako hlava svého rodu by se měl zasazovat o navrácení majetku v rodnotě 40 miliard KČ zabaveného zákonem Lex Schwarzenberg. Moc se o to zatím nezasazuje kvůli své nevlastní sestřičce hraběnce Zu Pezold, se kterou se nemá zrovna moc v lásce (taky mu to často omlacuje o hlavu, že je v tomto pasivní).
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1866
Registrován: 7-2008
Odesláno Středa, 23. ledna 2013 - 18:34:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lukfi: Já znám dost studentů, kterým rodiče odmítají přispívat na životní náklady po maturitě už teď, nebo jim dávají méně, než je životní minimum.

Kdyby školné zaručovalo vyšší kvalitu VŠ nebo nižší daně, pak bych se nestavěl takto kategoricky proti. Jenže nezaručuje ani jedno.
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1867
Registrován: 7-2008
Odesláno Středa, 23. ledna 2013 - 18:53:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pershink: Skuteční libertariáni nemají děti. Stačí si přečíst něco od Ayn Rand, tam se žádné děti nikdy nevyskytují.
imunit
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.180.103.13
Odesláno Středa, 23. ledna 2013 - 19:20:58    Odkaz na tento příspěvek  

Alex7: Nezávidím vám. Jak jste na to přišel? Mám se též dobře. Jen se tak dívám vůkol, na rozdíl od mnohých spokojených, kteří vidí jen sebe.
Alex7
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.136.164.197
Odesláno Středa, 23. ledna 2013 - 19:55:43    Odkaz na tento příspěvek  

Pershink:
Kdo má hodně, může chtít víc
Samozřejmě, takových je drtivá většina miliardářů v ČR a mám k nim nenávist. Já jsem vyjmenoval jediné dva miliardáře, co se podle mě hodí do politiky. U Babiše mohu víceméně garantovat, že je poctivý. Ten se vzdal daňových rájů a platí daně našemu státu.
ALE srovnejme boháče třeba se současnými poslanci. Ti zpočátku nic neměli, nyní dostávájí 100 000 měsíčně a jak to vypadá, no posuďte sami. Vzpomeňme si na Davida Ratha, když řekl: A co takhle se pustit do poslanců? (myslel tím odposlouchávání). To hovoří za vše.

Imunit: Vy jste mě rozesmál. Jak je to příjemné, když po dlouhé době kritiky dostávám vtipný povzbudivý komentář. To "nezáviďte" jsem mířil na všechny, zvláště na "kritiky."
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1868
Registrován: 7-2008
Odesláno Středa, 23. ledna 2013 - 20:39:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Alex7: Víš o takové drobnosti, že Berlusconi měl peněz, jako šlupek, a přesto kradl i v politice? Bohatství není záruka toho, že dotyčný nebude krást. Konkrétně v případě Schw. toho na něj vím více než dost.

Pokud jde o to, kdo koho volí, majetek je do jisté míry indikátorem, ale ne absolutním. Znám tunu lidí, kteří jsou nemajetní, navíc mají astronomické dluhy, a horují pro tu nejostřejší pravici.

Stejně tak znám lidi, kteří jsou poměrně bohatí a volí levici.

Pokud jde o podnikatele, ti si většinou o současné vládě iluze nedělají, a to jak ti chudí (třeba já), tak mnozí bohatí (Jančura, Babiš).

A pak tu máme takovou drobnost, že skutečný pravičák je proti veřejné dopravě, nebo by ji aspoň minimalizoval. To samozřejmě není případ německé CDU či české TOP. Ale třeba amerických Republikánů rozhodně.

Ony celkově pojmy pravice a levice už nejsou tím, čím byly v 90. letech nebo ještě dříve.

Pro info, mám za sebou úspěšně jednu VŠ, neúspěšně další, na obou zkoušku z politologie na 1. Teď studuji třetí (navazující).
Jbb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 329
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 23. ledna 2013 - 20:54:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Svatá prostoto. Tedy, Alex7, smál jsem se už předtím... Ale tímhle "U Babiše mohu víceméně garantovat, že je poctivý." jste mne teda rozsekal na nudle! Řepkovej Babiš že je poctivej? No, v šestnácti jsem byl asi taky naivní, ale takhle naivní? Však Vy prohlédnete, až si těma řepkovejma srágorama (co jsou dnes v každé naftě) poničíte svou první "hustokáru"...

Pravicová TOP09 - to jako myslíte to zvyšování daní, snahu zvýšit cenu piva nad cenu limonády, nebo jiné státní regulace? V Czech-istánu není žádná pravicová partaj, je jen několik, co se za pravici vydávají (ale chovají se levostředově...)

(Příspěvek byl editován uživatelem jbb.)
Alex7
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.136.160.152
Odesláno Středa, 23. ledna 2013 - 22:03:22    Odkaz na tento příspěvek  

Všd: Právě jste přišel na to, proč chci TOP a ne KDU-ČSL. Protože KDU-ČSL na železnici totálně sere a to mě jako milovníka železnice rozčiluje.

Jbb: Já si myslím, že klad (dobro apod.) se dá nazvat čímkoli, kde převyšují klady nad zápory, protože absolutní dobro téměř neexistuje. Kladů má pan Babiš rozhodně více (viz. já předtím) než záporů (viz. Vy). Přijímám tento názor, ale hovado z něj neuděláte.

Vláda: Zdražování se mě nedotklo, takže škrty schvaluji.
Jbb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 330
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 23. ledna 2013 - 22:19:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pan Řepka-Babiš není hovado - je to jen oportunistický hajzl, který se pakuje na zelených nesmyslech. Ten zákon na přidávání biosložek do nafty byl protlačen sněmovnou kvůli němu a ne kvůli komukoliv jinému.
Což je ten rozdíl třeba proti Jančurovi - ten ať si koupí třeba žlutou ponorku, když je to za jeho prachy (a budiž mu přáno). Ovšem Babišovi přispíváme nedobrovolně skoro všichni.
To se to podniká, když jsou zisky zaručené zákonem. Ale jak už jsem psal, k neplnoletosti určitá forma ztřeštěného zbožňování autorit asi patří ;-)
Zdražování se Vás zřejmě nedotklo, protože zřejmě všechno cvakaj pánové rodičové, že? ;-) To už mi připomíná ono feldkurátovo "to se nám to žije, když nám druhý půjčujou...
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1385
Registrován: 4-2010
Odesláno Čtvrtek, 24. ledna 2013 - 01:42:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No a hlavně Babiš bohatne tím, že okrádá své zaměstnance, ještě aby nebyl miliardářem. O klesající kvalitě výrobků ani nehovořím.
Jbb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 332
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 24. ledna 2013 - 07:13:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No a hlavně Babiš bohatne tím, že okrádá své zaměstnance, ještě aby nebyl miliardářem.
A hele, trockista mezi nás přišel... Tak proč tam ty lidi pracujou? Je snad Babiš jediným zaměstnavatelem? Ve Vašem pojetí je každej zaměstnavatel lump, že?
O klesající kvalitě výrobků ani nehovořím.
Nu, tak je nekupujte... Jo počkat, Vy je asi nekupujete, to Vaše maminka a tatínek, ono se toho z kapesného moc nekoupí, že? ;-)
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8672
Registrován: 4-2003

Odesláno Čtvrtek, 24. ledna 2013 - 12:05:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jbb - vítej na káčku trojhonzík je zdejším maskokotem

"Hloupost světem netáhne. Někde se tu usadila a škodí."
Alex7
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.226.248.124
Odesláno Čtvrtek, 24. ledna 2013 - 13:42:44    Odkaz na tento příspěvek  

Jbb: No, já Babiše podporuji, protože mám k němu sympatie. Líbí se mi, že nemá narozdíl od Kellnera žádný tryskáč a zachránil spoustu podniků. Hodí se zmínit, že zachránil Kostelecké uzeniny. Jeho výrobky jsou náhodou fajn, dobré je Vodňanské kuře nebo mlékárna Olma. Řepka je věc druhá, to mu můžeme vyčítat.

Zdražování se Vás zřejmě nedotklo, protože zřejmě všechno cvakaj pánové rodičové, že?
Nejde o to, že mi to cvakaj rodiče, myslím si, že je v pořádku, že když má stát bilionový dluh, tak má šetřit. Děsím se vládních voleb 2014, kdy ČSSD anuluje práci Kalouska a stát začne zase zadlužovat. Tuto situaci může na 3 roky oddálit pan Schwarzenberg vetováním zákonů. Ale to mě zase zabijete.

Pěkný den
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1869
Registrován: 7-2008
Odesláno Čtvrtek, 24. ledna 2013 - 14:18:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Alex7: KDU na železnici totálně sere? Pokud myslíš ty věci v Pa kraji, tak to byla fakt chyba, tam jsem se snažil i intervenovat, ale marně.

Každopádně, tento muž na železnici vážně nesere a je předsedou mládežnické org. KDU: http://hodoninsky.denik.cz/zpravy_region/mladik-jede-vlakem-z-hod onina-az-do-pakistanu.html

A není jediný. Dále bych připomenul, jak se (ne)bije za veřejnou dopravu v Praze nejsilnější TOP 09...
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1386
Registrován: 4-2010
Odesláno Čtvrtek, 24. ledna 2013 - 16:15:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nechápu, proč se s tím 15letým frackem vůbec bavíte.
Ad babiš. Není pravda, že každý zaměstnavatel okrádá, ale Babiš je příkladem toho okrádání.
Taky se mu ve firemních řetězcích lidi mění jak ponožky. Nemluvě o snížení kvality výrobku. Místo dělnic z Ukrajiny nastupují dlěnice z Vietnamu, Mongolska a Koreje a ty se nikde nenaučily vyrábět české tradiční výrobky a výsledkem je jejich pokles, šílené odpisy apod.
V jiném řetězci snížil platy z 14 tisíc na 10 tisíc. Opět pokles kvality výroby a služeb. Lidé s o 4 tisíce nižšími mzdy hald pracují o 4 tisíce méně kvalitně. Taková je realita. Měsíc od měsíce klesá kvalita jeho zboží. Víte vůbec jaké hnusy se do těch výrobků dávají? Rok od roku je to více karcinogenní.
Alex7
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.226.248.124
Odesláno Čtvrtek, 24. ledna 2013 - 16:27:16    Odkaz na tento příspěvek  

Všd: Před krajskými volbami jsem četl volební program ODS, TOP09 a KDU-ČSL. V programu KDU-ČSL byla zmínka o tom, že chtějí provozovat lokálky s turistickým potenciálem. V ODS a TOP09 toho bylo o poznání více. ODS se dokonce honosila, jak by liberalizovala železnici a na letácích kritizovala postup ČSSD.

Pokud se nepletu, tak třeba Čuněk je pěkný automobilista.

Přiznávám omyl ve slově totálně, ale že by KDU chtěla vytvořit "Czech travel system," o tom pochybuji.
Alex7
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.226.248.124
Odesláno Čtvrtek, 24. ledna 2013 - 16:32:08    Odkaz na tento příspěvek  

3xhonzík: Nebudu na vás zatím moc útočit, ale vy nejste žádná sláva. Je to prosté konstatování.
Jbb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 333
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 24. ledna 2013 - 16:47:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Alex7: Líbí se mi, že nemá narozdíl od Kellnera žádný tryskáč
Ano, tryskáč je přímo znakem zlého imperialisty! Kristova noho, není to náhodou jeho věc, zda-li lítá 737 nebo na koštěti? Jestli mu to éro závidíte, tak na sobě začněte pracovat a jednou můžete bejt taky bohatej. Anebo Vy víte lépe než on, zda-li ho potřebuje? Podle stejné logiky byste mi měl zakázat moje velké auto, protože přeci fábie by mi taky stačila, ne? (a prd víte, na co to auto mám...)

Jeho výrobky jsou náhodou fajn, dobré je Vodňanské kuře nebo mlékárna Olma. Řepka je věc druhá, to mu můžeme vyčítat.
Jasně, dělá skvělá kuřátka ("jarní kuře" je značka, která prodává nedorostlá kuřata za větší cenu, protože jsou přeci mladá [prd, jen nedorostlá]). A proti ňum-ňum hormónama nacpanému kuřátku je nějaké globální okrádání řepkou za pomocí zákonů přeci drobnůstka, ne? Helejte se, si děláte srandu, máte IQ pod osmdesát nebo Vám ještě nebylo osm let?

Nejde o to, že mi to cvakaj rodiče, myslím si, že je v pořádku, že když má stát bilionový dluh, tak má šetřit. Děsím se vládních voleb 2014, kdy ČSSD anuluje práci Kalouska a stát začne zase zadlužovat. Tuto situaci může na 3 roky oddálit pan Schwarzenberg vetováním zákonů. Ale to mě zase zabijete.
Takže ono zvyšování daní = šetření? Státní úspory veškeré žádné, to se to Kalouskovi spoří, když má kde krást (zvyšování daní). Ale on nespoří, ani maličko, on jen krade. Uvědomte si už konečně, že TOP09 provozuje spolu s ODS středolevou a nikoliv pravicovou politiku... A vetovat? Kolik že posranců (ehm, poslanců, pochopitelně) stačí na přehlasování prezidenta? 101 - stojedna, opakujte si to před spaním. Schlafenberg s tím udělá tak málo, jako papá Klaus.
Nezlobte se, ale Vaše názory (spolu s naprosto zjednodušeným viděním světa) mne stále více vedou k myšlence, že volební právo má mít pouze ten, kdo aktuálně platí daně (bez ohledu na jeho věk) - neplatíš nájem, tak nepřepínej!
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6100
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 24. ledna 2013 - 16:49:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Faktická poznámka - pokud je volební program tištěn na nějakým měkkým savým papíru, je použitelný na . Pokud tištěn není nebo je na kříďáku není vůbec k ničemu. A je jedno kerá partaj.
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1870
Registrován: 7-2008
Odesláno Čtvrtek, 24. ledna 2013 - 17:01:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Alex7: Čunek je původním vzděláním automechanik, ale to je čistě jeho osobní věc. Co znám členy a voliče TOP nad 30, tak 95% z nich veřejnou dopravu nevyužívá, takže tím bych vážně neargumentoval.

Spíš bych se zaměřil na reálné kroky TOPky tam, kde má vliv, a tedy v Praze. Narozdíl od Tebe tam bydlím, takže to vídím a zažívám denně.

Pokud jde o Zemana, nikdo neudělal pro záchranu železniční sítě více, než on.

(Příspěvek byl editován uživatelem všd.)
Alex7
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.136.156.171
Odesláno Čtvrtek, 24. ledna 2013 - 19:53:02    Odkaz na tento příspěvek  

Jbb: Zatleskám Vám, pokud v regálech supermarketu najdete kvalitní maso jako od řezníka. Nevím, co je na tom pravdy, ale Babiš v rozhovoru pro Týden tvrdí, že do supermarketu dodává takové zboží, které supermarkety objednávají a prý se snaží zvýšit kvalitu, ale jde to hrozně pomalu.

Přiznám se, že nejste první, kdo říká o naší vládě, že je levičácká, jeden učitel byl rychlejší. Vládu považuji za takové menší zlo. Si vzpomínám, jak Nečas ukázal v debatě Paroubkovi sloupcový graf, který naznačoval, že 3/4 státního dluhu vytvořily vlády ČSSD. Takže furt lepší "pravičáctí" než levičáctí lumpové.

No, Klaus když vetoval zvýšení daní, tak vládě pořádně zavařil. Prezident tak vytváří určitý nátlak. Číslo 101 mi nemusíte opakovat.

Nezlobte se, ale Vaše názory mne stále více vedou k myšlence, že volební právo má mít pouze ten, kdo aktuálně platí daně
S tím s Vámi souhlasím. Já zase mám přesvědčení, že volební právo by neměli mít ti, kdo volí tu stranu, od které dostanou zdarma hotdog.

Zklidněte se prosím, začínáte být mírně agresivní.


Všd: Všiml jsem si u Vás nesrovnalosti.
Jedna komentář:
skutečný pravičák je proti veřejné dopravě, nebo by ji aspoň minimalizoval. To samozřejmě není případ německé CDU či české TOP
Druhá komentář:
Dále bych připomenul, jak se (ne)bije za veřejnou dopravu v Praze nejsilnější TOP 09

Jak teda skutečně vidíte vztah TOP09 k veřejné dopravě?

nikdo neudělal pro záchranu železniční sítě více, než on
No, Zeman vládl v letech 1998-2002 a kromě Pendolína a Ampz/Bmz mě žádná pomoc železnici nenapadá. Koridorizace či rekonstrukce oblíbených vozů Bee273 (se kterými rád jezdím) začala ještě před Zemanem. Poprosil bych o konkrétní příklad pomoci. Děkuji
Jbb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 337
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 24. ledna 2013 - 21:04:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Alex7 Stále lepší a lepší - ještě jste zapomněl vysvětlit, co Vám vadí na cizím tryskáči... A teď k tomu, co jste ráčil vyplodit:

Zatleskám Vám, pokud v regálech supermarketu najdete kvalitní maso jako od řezníka.
Tleskat nemusíte, určitě více než 95% populace na kvalitě nezáleži. Proto já maso v supermarketu, ale ani u řezníka nenakupuju. Prostě si vypěstujem vlastní, těch pár ovcí a občas prasátko se mi domů v pohodě vejde. A navíc ta lahoda, když u večeře zjistíte, že DPH byla odvedena jen ze soli... Je to na Vás, zda-li si obstaráte dobrého dodavatele, budete si chovat vlastní nebo budete žvejkat hnusy z obchodu...

Nevím, co je na tom pravdy, ale Babiš v rozhovoru pro Týden tvrdí, že do supermarketu dodává takové zboží, které supermarkety objednávají a prý se snaží zvýšit kvalitu, ale jde to hrozně pomalu.
Chudák pan Řepka-Babiš, on se tak snaží, jééé. Prdlajs! On se snaží vydělat a dobře mu tak, když nevadí pomeje, ať si na nich vydělává. Ale člověk, který si prosadí zákonem, aby mohl bezpracně vydělávat na ostatních - to je jiná káva. A to je ten úžasný Babiš, jak ho vychvalujete.

Přiznám se, že nejste první, kdo říká o naší vládě, že je levičácká, jeden učitel byl rychlejší. Vládu považuji za takové menší zlo. Si vzpomínám, jak Nečas ukázal v debatě Paroubkovi sloupcový graf, který naznačoval, že 3/4 státního dluhu vytvořily vlády ČSSD. Takže furt lepší "pravičáctí" než levičáctí lumpové.
Hahaha, naivko... I kdyby to byla pravda, je lepší gauner nebo zlodějíček? Dluhy jsou, tak nevadí dělat nové? Regulace existují, tak zavedeme další? To prostě není pravicová politika, jestli prostě berete jako pravicovou politiku to, že někdo žvaní že je pravicový... Tak jste naiva.

No, Klaus když vetoval zvýšení daní, tak vládě pořádně zavařil. Prezident tak vytváří určitý nátlak. Číslo 101 mi nemusíte opakovat.
No jasně, nátlak na 14 dní. Takže k ničemu.

S tím s Vámi souhlasím. Já zase mám přesvědčení, že volební právo by neměli mít ti, kdo volí tu stranu, od které dostanou zdarma hotdog.
Což jsou většinou ti, kteří zároveň pobírají dávky. Člověk který platí daně se nepotřebuje prodat za hotdog. Ale jsem rád, že souhlasíte - až začnete vydělávat (v pětadvaceti?), tak to už snad budete mít rozum. Zatím se bohužel trošku děsím představy, že máte volební právo.

Zklidněte se prosím, začínáte být mírně agresivní.
Děkuji za hlubokou, zkušenostmi a věkem podloženou analýzu. Vám bohužel musím říci, že mi zatím připomínáte takového nadšeného svazáka, který sceloval meze a hubil třídního nepřítele. A nic na tom nemění fakt, že máte pocit jaký jste pravičák (což nejste, ani střed...)
Už za komárů se říkalo, že aktivní blbec je kolikrát horší než třídní nepřítel...
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1871
Registrován: 7-2008
Odesláno Pátek, 25. ledna 2013 - 04:42:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Alex7: Pokud jde o TOP, tak ta je někde mezi "skutečnou pravicí" na jedné straně a skutečnou podporou veřejné dopravy na straně druhé.

Pokud jde o Zemana, tak za jeho vlády se podařilo zabránit plánované vlně ukončování provozu na vedlejších tratích. Dále se začal racionalizovat provoz na železnici. To se sice projevilo zvýšením počtu motoráků na úkor lokomotiv, ale lepší, než uzavírání tratí. Začaly také dodávky jednotek 471 a vozů 854, byť obě vozidla mají kořeny už ve dřívější době. Celkově lze označit situaci na železnici za Zemana, jako určitou stabilizaci.
Alex7
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.136.168.197
Odesláno Pátek, 25. ledna 2013 - 18:18:31    Odkaz na tento příspěvek  

Jbb:
on se tak snaží, jééé. Prdlajs
Neřekl jsem, že on říká pravdu, napsal jsem jen to, co on tvrdí. Snad jste to pochopil.

To prostě není pravicová politika, jestli prostě berete jako pravicovou politiku to, že někdo žvaní že je pravicový
Pokud jste si nevšiml, tak o komentář předtím jsem slovo "pravičáctí" napsal v uvozovkách, zatímco levičáctí nikoli. To znamená, že jsem to chápal. Já prostě nemám rád ty oranžové hotdogáře, kteří zadlužují kraje (Vysočina a Plzeňský jsou výjimkou) i stát.
A u současné vlády se taky dají nalézt pozitiva, například boj proti korupci. Vzpomeňme si, jak Radek John tvrdil, že bude bojovat proti korupci a ono BUM BÁC! Rath, Parkanová, další...spadla klec! Já sám jsem z toho byl překvapen. Byl také dobrý ministr spravedlnosti Pospíšil, ale to už je asi tak všechno.

Já mám při vší úctě pocit, že vše vidíte černobíle. Svět je přece složitější, nejsou dobří/špatní.


Všd: Jak se dobře diskutuje, pokud se Vás zeptám a obdržím hezky stručnou a výstižnou odpověď. To Vás zřejmě naučili na vejšce.

Já mám pocit, že chcete Zemana kvůli stabilizaci a nechcete Schwarzenberga kvůli pražské TOPce. Pro odlehčení: I Zemanův konkurent tak trochu myslí na železnici. Tím ovšem nikoho nenutím ho volit, to by ode mě bylo nehezké. Nejebte mě za ten odkaz prosím.

Jinak, všiml jsem si, že jste podruhé dal do diskuse ten samý odkaz a za podobných okolností. Já/Cogwheel prohlásili, že KDU/ŘKC sere/škodí železnici. Vy jste na to zareagoval tím samým odkazem.

To ovšem neznamená, že mě ten odkaz nezaujal. Dnes je pro železnici mimořádně důležité, jak se k ní nakládá, protože to rozhoduje o její budoucnosti. Je potřeba železnici podporovat zuby nehty, protože venku za velkou louží číhá nebezpečí. Pokud železnice bude vypadat jako dnes, po roce 2030 se rozpadne. Pokud o ní budou rozhodovat lidé jako já nebo Jurčík, vytvoří se "Czech travel system" (neboli Integrovaný dopravní systém České republiky) a železnice přežije. Se současným přístupem KDU-ČSL by železnice zahynula.

Přiznám se, že je můj sen mít nad českou železnicí absolutní moc a zlepšovat ji zcela dle vlastních představ ve prospěch cestujících a železnice vůbec. Horší by pro mě bylo vidět rozpadající se železnici než žít ve střední vrstvě.

Pěkný den
Jbb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 341
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 25. ledna 2013 - 18:50:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A u současné vlády se taky dají nalézt pozitiva, například boj proti korupci. Vzpomeňme si, jak Radek John tvrdil, že bude bojovat proti korupci a ono BUM BÁC! Rath, Parkanová, další...spadla klec!
Naivko... Pár čudel obvinili a kolik že už jich odsoudili? Vlastně nikoho, že... Tak nějak to jde do ztracena. Jestli tohle má znamenat úspěšný boj proti korupci, tak Vás opili rohlíkem. Suchým.

Já mám při vší úctě pocit, že vše vidíte černobíle. Svět je přece složitější, nejsou dobří/špatní.
Ano, je. Ale Vy jste to zatím nepochopil. Adorujete si ty špatné a doufáte, že na nich najdete něco dobrého. A podléháte jednoduchým dojmům jako z Blesku.
imunit
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.180.103.13
Odesláno Pátek, 25. ledna 2013 - 20:55:05    Odkaz na tento příspěvek  

že volební právo má mít pouze ten, kdo aktuálně platí daně

Jiný způsob. Každý by po vstupu do volební místnosti dostal např. 500 Kč. Kdo by volil (kohokoliv), pětistovku vrátí, komu by byla milejší pětistovka, nevolí. Tomu se říká demokratické "pročištění" voličů bez ohledu na to, jestli ten který volič platí, či neplatí daně. A nemohl by říci nikdo ani pi pí.
Alex7
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.136.154.173
Odesláno Pátek, 25. ledna 2013 - 21:45:30    Odkaz na tento příspěvek  

Imunit: Hm, zajímavý nápad. Já jsem neúplatný a pětistovku bych samozřejmě odmítl. Tím byste také zamezil volbám "hotdogářů" a volili by opravdu jen ti, co myslí na budoucnost a úroveň české politiky by se zvýšila, nebo mám alespoň dojem. Jen tak dál imunite!
Jbb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 344
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 25. ledna 2013 - 22:46:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Alex7 Hlavně tam nezapomeňte hodit toho Babiše, když je vám sympatický, neb nemá ten imperialistickej tryskáč...
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1388
Registrován: 4-2010
Odesláno Pátek, 25. ledna 2013 - 23:12:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já radši volím tradiční strany. Nemám rád takové ty ideologicky prázdné party typu babišova hnutí.
Dnes se novináři-fotografofanatici opět předvedli. Schwarzenberga nenechali ani v klidu odvolit. Každý volič má snad právo v klidu!!!!!!! odvolit.
Vikijous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 953
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 26. ledna 2013 - 08:31:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jbb:volební právo má mít pouze ten, kdo aktuálně platí daně
A podle jakých daní by se to posuzovalo?
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4992
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 26. ledna 2013 - 08:34:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3H: Holt stařík už neumí ani správně zasunout. To se v jeho letech stává i jiným voličům.
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2335
Registrován: 2-2004

Odesláno Sobota, 26. ledna 2013 - 09:12:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A podle jakých daní by se to posuzovalo?
Odvedená daň z příjmu (pokud by daný člověk neplatil DPFO z platu od státu - státní zaměstnanci)?

Chcete získat zajímavou a dobře ohodnocenou práci v železniční dopravě? Naučte se dobře německy!
Vikijous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 954
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 26. ledna 2013 - 10:34:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Desiro: A co důchodci a ženské na mateřské?
imunit
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.180.103.13
Odesláno Sobota, 26. ledna 2013 - 17:10:33    Odkaz na tento příspěvek  

Ti nic, ti by byli rovnou z kola ven.
Vždyť jen ujídají z talíře. Demokracie jak . Ale věřím, že by se našlo mnoho příznivců, kteří by volby podle odvodu daní podporovali. Většinou lidé, kteří mají "jediný správný názor" vyhovující pouze jim.
Jbb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 345
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 26. ledna 2013 - 19:11:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A co důchodci a ženské na mateřské?
A oni jsou ženy na mateřské na té mateřské celý život? Nebo myslíte profesionální matky, co to opravdu zvládnou dvacet let v kuse?
Ona je demokracie, že někdo, kdo nikdy nepracoval, určuje, co se stane s penězma, které mě sebere z daní? To je demokracie jak ...
Vikijous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 955
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 26. ledna 2013 - 19:52:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jbb: Ono stačí 2 děcka a může to být třeba 5 let. A důchodcem taky není nikdo celý život, že?

Ona je demokracie, že někdo, kdo nikdy nepracoval, určuje, co se stane s penězma, které mě sebere z daní?
Teď nevím koho myslíte!!! Studenty, nepřizpůsobivé, "profesionální" politiky.....?

Mmch všiml jste si, že zákonodárci neschvalují jen zákony týkající se daní?
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2336
Registrován: 2-2004

Odesláno Sobota, 26. ledna 2013 - 19:57:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Studenty, nepřizpůsobivé, "profesionální" politiky.....?
Ano, ty.

Důchodci by volit měli.

Chcete získat zajímavou a dobře ohodnocenou práci v železniční dopravě? Naučte se dobře německy!
Jbb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 347
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 26. ledna 2013 - 20:12:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vikijous Myslím i studenty - oni jistě dostudují a pak volit budou moci... Prostě nemělo by být dogma, že volební právo je něco neměnného - v životě by ho mělo být možné získávat a ztrácet.
Jinak, ono je třeba normální, aby si v tajném hlasování tři děti v pětičlenné rodině rozhodli, za co že bude jejich rodina vydávat peníze? Protože tohle je obraz současné demokracie, nebo snad ne?

A samozřejmě že zákonodárci "řeší" i jiné věci - zákonodárci například schvalují, že bych si měl dát na nemovitost energoštítek, že bych si měl nechat kontrolovat kotel či komín, že bych měl požádat o povolení užívat studnu na mém pozemku... Je toho hodně, co ten ksindl dělá a o co se jich rozhodně neprosím...
Vikijous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 956
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 26. ledna 2013 - 20:41:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Desiro:Studenty, nepřizpůsobivé, "profesionální" politiky.....?
Ano, ty.

Já myslím, že tito ty volby až tak neovlivní, hlavně pokud by chodili volit ti ostaní.

Jbb:Jinak, ono je třeba normální, aby si v tajném hlasování tři děti v pětičlenné rodině rozhodli, za co že bude jejich rodina vydávat peníze? Protože tohle je obraz současné demokracie, nebo snad ne?
To by bylo ještě celkem v "pohodě" - kdyby tady nebyl třeba nějaký vzdálený strejda, který potřebuje bakšiš na sluneční elektrárnu. A taky se tady celkem často stává, že se celá rodina na nečem dohodne a pak ji někdo vezme na hůl.(viz. různé dopravní stavby a podobně)

Ale jinak si stejně nedělám žádné iluze o racionálnosti volby i těch, co daně platí. A navíc pokud zvolíte někoho, kdo vám slibuje, že nezvýší daně a pak udělá opak, tak je to stejnak celkem jedno.