K-report
 

Archiv diskuse Železnice ve společenských souvi... do 04. 04. 2013  

Diskuse K-report » Archiv 2013 » Železnice » Železnice ve společenských souvislostech » Archiv diskuse Železnice ve společenských souvi... do 04. 04. 2013 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1409
Registrován: 4-2010
Odesláno Středa, 13. února 2013 - 15:44:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Protože jsou to ty případy, kdy ten kondom nepoužijí. Mohou šukat 99x s kondomem. Po sté si ho nenasadí a nakazí se virem HIV. A totéž se týká thajska, kde je sexuální turistika. A při tomto sexu se prostě ty kondomy na 100% nepoužívají, takže se nakazí. Kdyby ty kondomy v Thajsku neprosazovali, tak už jsou tam v situaci některých oblastí subsaharské Afriky scela rozvrácenou demografickou situací, kdy se projevuje akutní nedostatek lidí pracovního věku.
A u těch mužů mající sex s muži, kteří se nakazili do dnešní doby šlo VŽDY o sex BEZ KONDOMU, pokud zrovna nepoužívali nitrožilní příjem drog.
Viz východní Evropa, která měla nejnižší úroveň hiv nákazy vůbec a dneska? Výrazně méně používání kondomů je zařadilo do čela Evropy ve výši nákazy.
Cogwheel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 959
Registrován: 1-2012

Odesláno Středa, 13. února 2013 - 20:14:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Všd: Já si můžu myslet o papežovi co chci. Ale takový věřící katolík si nemůže myslet o papežovi nic škaredého. Ani např. o kard. Dominiku Dukovi aj. církevních "papaláších". A třeba o takové předkožce Ježíše Krista si "pravověrný" katolík nesmí myslet vůbec nic - údajně i jen pomyslet na ni je hříšné.
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1879
Registrován: 7-2008
Odesláno Čtvrtek, 14. února 2013 - 22:30:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Cogwheel: Vy byste měl jít učit na teologickou fakultu, když všechno víte nejlépe. Protože, věci, které píšete, já opravdu nevím, resp. jsem přesvědčen, že tomu je jinak.

Nebo možná ještě lépe byste mohl řídit ministerstvo pravdy.
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1880
Registrován: 7-2008
Odesláno Čtvrtek, 14. února 2013 - 22:37:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3xhonzík: Můžete mi sdělit, odkud čerpáte své informace? Protože já mám jiné informace a pokud si to budete přát, rád zveřejním své zdroje.

Je jich více, ale prozatím si myslím, že postačuje citace přímo z obalu kondomu značky bix, EAN 8594014742459:

Žádná antikoncepční metoda nemůže zajistit 100% ochranu před otěhotněním, HIV a dalšími sexuálně přenosnými chorobami."
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1410
Registrován: 4-2010
Odesláno Pátek, 15. února 2013 - 00:37:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

odkad? Od těch, co zjišťovali nákazu HIV pozitivních.
A k té informaci. Ano, nic není 100%, kondom může prasknout, může dojít k oděrce na sliznici a virus se může dotat do krevního řečiště.
Ovšem bez kondomu se tam dostane téměř s jistotou.
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1881
Registrován: 7-2008
Odesláno Pátek, 15. února 2013 - 04:41:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3xhonzík: Tak vidíte. Pokud někdo žije totálně promiskuitně, tak se nakazí, i když kondom používá.

Každopádně, církev nikde neučí, že je správné, žít totálně promiskuitně. Jinými slovy, lidé žijící totálně promiskuitně porušují učení církve tak jako tak.

Pokud jde o Vaše tvrzení, že v případě prostituce se kondomy "na 100% nepoužívají", to má znamenat, že se ve 100% případů nepoužívají, tedy že se používají v 0%, nebo že se používají v méně než 100%?

Mohl byste je tedy upřesnit?
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3906
Registrován: 2-2009
Odesláno Pátek, 15. února 2013 - 07:27:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Quex - Vy rád ,a možná záměrně, vynecháváte spojky i jiná důležitá písmena, co? Neopájí Vás trochu víc pocit jakési moci ? I když velmi pofidérní ?
Ne že bych se vším, co napsal Jbb souhlasil, je to hodně zjednodušené, schematické a tím pádem od reality odtržené, ale není to ani o nic lepší ani horší než příspěvky jiných. A to napříč politickým i náboženským spektrem. To abyste si těch banů pořídil pytel.

Jinak slušný člověk ,když něco opomene, se omluví. Zvlášť když se chce nazývat administrátorem.
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1412
Registrován: 4-2010
Odesláno Pátek, 15. února 2013 - 17:11:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Všd. Asi nerozumíte psanému textu. Pokud někdo žije totálně "promiskuitně", tak se nakazí v případě že NEPOUŽÍVÁ kondom při každém sexu, který má. Člověk, který ten kondom používá vždy se s téměř jistotou nenakazí nikdy.
U té prostituce a sexuálkní turistice. Kondomy se opužívají v méně než 100% případů. Čím větší podíl bezkondomního sexu tím vyšší podíl HIV infekce. Tak jestli máte v lebce mozek, tak to snad pochopíte.
Doufám, že nečerpáte informace od magorů, kteří nemají ani potuchy o tom, jak se virus HIV přenáší a co k tomu přenosu potřebuje.
BmbČ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5271
Registrován: 1-2007

Odesláno Pátek, 15. února 2013 - 17:25:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Člověk, který ten kondom používá vždy se s téměř jistotou nenakazí nikdy.

Ovšem při SPRÁVNÉM používání kondomu, ale i to není jisté, neboť sexuálního partnera /partnerky/ se nedotýkáme jen pohlavními orgány.

Skutkové předkův buďtež chloubou i výstrahou potomkům!
Cogwheel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 961
Registrován: 1-2012

Odesláno Pátek, 15. února 2013 - 20:54:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Včera (na sv. Valentýna) jsme s podobně naladěnými kolegy slavili rezignaci papeže - aby to bylo stylové, tak v restauraci U Benedikta v blízkosti Náměstí Republiky v centru Prahy. Bylo to boží, na čepu pivo Bernard...
Cogwheel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 962
Registrován: 1-2012

Odesláno Pátek, 15. února 2013 - 21:40:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Papež Benedikt XVI. oznámil rezignaci. Důvody jsou prý zdravotní, nicméně jeho pontifikát je jedno velké selhání. Toto selhání ale sahá až do hloubky 20. století, ze které vyplouvají nové a nové skandály, do kterých je Benedikt XVI. jako bývalý šéf bývalé inkvizice i jako papež také zapleten. Za pontifikátu Benedikta XVI. jeden ze silně katolických států (Irsko) dokonce obvinil Vatikán dokonce ze systematického krytí zločinů minulosti.
Lze předpokládat, že další pravdy o mafiánské struktuře římskokatolické církve po desítkách let tutlání, bagatelizace, útisku obětí a hraní si na "svatoušky" budou vyplouvat na povrch i v budoucnosti. Bez velké změny a sebereflexe celého vedení této církve nemá šanci získat nějakou důvěru. Naopak zde existuje riziko, že pokud bude pokračovat v kurzu Benedikta XVI., bude vzdělaný a "civilizovaný" svět brzy chápat tuto církev jako zločineckou organizaci.
Mentalita lidí se za 50 let od posledního koncilu kat.církve velmi změnila, a to nejen v Evropě. Běžným katolíkům dnes už více než na dštění ohně a síry na homosexuály a uživatele "gumové ochrany" záleží na potrestání a zamezení trestné činnosti, kterou páchají kněží (včetně sexuálního ubližování dětem).
Aby tuhle změnu nový papež reflektoval, bude potřebovat "podporu zdola", což asi nepůjde bez svolání nového koncilu – i proti vůli vlivných vatikánských hierarchů. Vymést Augiášův chlév katolické církve bude nejspíše vyžadovat, aby kat.církev sama prošla demokratizačním procesem a vzdala se své feudální podstaty (např. aby konečně akceptovala rovnost církve před světskými zákony a nekryla zločince - ani z vlastních řad).
Josef Ratzinger alias papež Benedikt XVI. strávil skoro celou dobu v úřadě neefektivním zápolením s problémy, zděděnými od svého předchůdce Jana Pavla II. Jeho nejpozoruhodnější inovací bylo právě rozhodnutí rezignovat.
Katolická církev má dosud na světě přes miliardu stoupenců - jenže málokteří z nich berou vážně dogmatickou katolickou teologii. Katolickou církev na Západě zdiskreditovaly pedofilní skandály a nezájem mladé generace zahrabat se jako katolický kněz (i když to vynáší) - a ženy to kvůli zastaralé katolické dogmatice dělat nemůžou - i když by třeba některé chtěly. Přes 10 procent Američanů se v roce 2008 charakterizovalo jako "bývalí katolíci" - je to třetí největší vyznání v USA. Zcela se rozložila struktura a sebedůvěra irského katolicismu (téměř všechny tamní kněžské semináře již byly uzavřeny). V Irsku je více než 40 procent katol.kněží starších 65 let - a podobné je to i jinde v Evropě, snad s výjimkou Polska (a ČR?).
Ve své historické kolébce, na Blízkém východě, čelí nejen katolíci, ale i jiní křesťané bezprecedentnímu pronásledování ze strany totálně vypatlaných muslimů - tam jim tedy nezávidím.

Ještě bych zmínil, že v USA, Německu a v Rakousku zuří ostrý boj v kněžstvu i mezi laickými věřícími mezi liberály a konzervativci. Liberálové chtějí v církvi určitou formu demokracie a jsou přesvědčeni, že by se měla církev zabývat chudobou a vykořisťováním, tj. že by se měla zaměřit na charitu a pomoc člověka člověku. Konzervativci naproti tomu podporují autokracii a jejich hlavním tématem jsou potraty a prezervativy. Koukám, že se to projevuje i v této debatě.

Nábožensky chladné obyvatelstvo vesměs projevuje vůči těmto odtažitým sporům nezájem - občas lehce pobavený. V postojích katolíků a nekatolíků vůči potratům a kondomům není např. ve Velké Británii v podstatě žádný rozdíl.
Za Benedikta XVI. západní Evropu církev v podstatě už ztratila. Benediktovi se také nepodařilo potlačit vzpouru kněží proti celibátu v německy mluvících zemích.
Mnozí poukazují také na vysoce kontroverzní politiku katolické církve týkající se zákazu používání kondomů v afrických zemích, kde se v důsledku toho šíří AIDS. Díky katolické církvi tam již milióny lidí zemřely – a milióny jich ještě za krutého utrpení zemřou. Církev tak velice krutým způsobem "řeší" tamní populační explozi. Je to srovnatelné s podporou holocaustu.
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1883
Registrován: 7-2008
Odesláno Sobota, 16. února 2013 - 15:59:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Cogwheel: To je vlastní text, nebo odněkud zkopírované?

Jinak, řešení kondomů tu vidím hlavně od Vás a Trojhonzíka.

Pokud jde o to ostatní, Evropa stárne a noří se do problémů celá, jedno zda jde o ateisty, katolíky či protestanty. Výjimku tvoří pouze muslimové...
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1884
Registrován: 7-2008
Odesláno Sobota, 16. února 2013 - 17:57:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

http://www.lifenews.sk/node/3961

"Agentúra pre ochranu zdravia vo Veľkej Británii vydala správu o HIV infekcii. Tá uvádza, že v roku 2011 dosiahol počet infikovaných sexuálne aktívnych gayov najvyššiu zaznamenanú mieru vôbec. Pribudlo 3010 nových prípadov.

Správa hovorí o „znepokojujúcom“ trende, ktorý sa rozvíja od roku 2007, pričom miera nákazy infekciou HIV rýchlo rastie medzi homosexuálnymi mužmi.

Takmer jeden z 12 gayov v Londýne má teraz HIV. Vo zvyšku Británie je 1 z 20 gayov HIV pozitívny."

To celé se děje v zemi, kde hlásná trouba režimu BBC katolickou církev otevřeně nenávidí, stejně jako významné noviny Guardian, kde probíhá intenzivní sexuální výchova, kde jsou legální homoadopce atd.

Ale Cogwheel a Trojhonzík jistě nějak zdůvodní, že za to můžou katolíci.
Cogwheel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 968
Registrován: 1-2012

Odesláno Neděle, 17. února 2013 - 13:40:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Čerpal jsem z materálu, který někdo přinesl do té hospody "U Benedikta".
Řeší ty konzervativně-katolické lifenews.sk také něco jiného, než homosexuály, potraty a kondomy?
Jinak, v Anglii byla katolická církev už v historických dobách odkázána do patřičných mezí. Díky tomu (resp. jsem přesvědčen, že to bylo podstatným faktorem) se Velká Británie (a ne třeba katolické Španělsko s historicky většími koloniálními državami) stala kolébkou průmyslu, parních strojů a následně i železnic. Další (obvykle katolické) země zaváděly železnice až následně, často za odporu církevních panáků.
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1885
Registrován: 7-2008
Odesláno Neděle, 17. února 2013 - 15:05:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jistě, takže za objektivní zdroj mám považovat to, co někdo řekl v hospodě...

Pokud jde o to ostatní, je zajímavé, že takto takto neprosperovaly i ostatní protestantské země. Třeba Skandinávie zaostávala až do první světové války. Stejně tak jsou zajímavé problémy, do kterých spadla nyní, doporučuji knihu Theodore Dalrymple: Ztraceni v ghettu.
Cogwheel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 972
Registrován: 1-2012

Odesláno Neděle, 17. února 2013 - 16:17:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pochybuji ale, že poslední dobou upadající vyspělou sekulární a tolerantní evropskou kulturu, techniku a vůbec "civilizaci", která byla pro ostatní svět vzorem, mohou pozvednout nějací katoličtí misionáři vietnamského původu. Kněžstvo (jakožto zaměstnání) dnes sice početně vzrůstá hlavně v Asii, tamní duchovní se ale věnují spíše jiným, poněkud "nekřesťanským" náboženstvím. Na Evropany už strašení katolickým Bohem neplatí.
Jinak, čerstvě mám koupenou tuto knihu: http://www.kosmas.cz/knihy/179051/muslimsti-migranti-a-cesky-seku larni-stat/
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1886
Registrován: 7-2008
Odesláno Pondělí, 18. února 2013 - 00:18:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Cogwheel: Ta kniha je psaná přesně v opačném duchu, než jak o islámu smýšlí např. Dawkins. Pokud jste proti náboženství obecně a nejen proti katolickému, potom se Vám líbit nebude.

Lidé z této skupiny (i ti bez vyznání nebo stoupenci návratu k pohanství) tu knihu dost kritizují, jako silně proislámskou: https://www.facebook.com/ivcrn

Doporučuji Vám spíš přečíst např. tento článek: http://eurabia.parlamentnilisty.cz/PrintArticle/5034-nicolai-senn els-muslimsti-imigranti-se-boji-jen-deportace-.aspx
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1413
Registrován: 4-2010
Odesláno Pondělí, 18. února 2013 - 16:14:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Všd je neuvěřitelně hloupý. Drahý Všd, kdybys byl trošku zběhlý, tak bys věděl, že stárnutí obyvatelstva již od roku 2005 řeší i vědečtí pracovníci v Nepálu. Takže to je celosvětový trend a není to také žádná tragédie. naštěstí se věk dožití stále zvyšuje.
Ano 3010 gayů ve Velké Británii hald šukalo i bez kondomu a nakazilo se virem HIV. Kdyby to učinili všeichni, tak je roční nárůst ne 3010, ale 42 500. V tom je to kouzlo.
Bez kondomní sex je nejvíce rozšířen v Subsaharské Africe, kde je to přes 20% populace vůbec. A vedou křesťanské státy.
A ještě jedna věc, kterou dopředu napíši, než zas Všd napíše nějakou katolickou píčovinu. Antikoncepce jako taková před HIV nechrání, takže antikoncepční pilulky nejsou ochranou před virem HIV. Proti HIV chrání pouze kondom, který zabraňuje průniku nakažené tekutiny (krve, spermatu, poševního sekretu) do krevního řečiště nenakaženého člověka. A to zdůrazňuji opět to krevní řečiště, neboť Všd dodnes neví, jak se HIV do těla může vůbec dostat.
Cogwheel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 979
Registrován: 1-2012

Odesláno Pondělí, 18. února 2013 - 22:42:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Knihu "Muslimští migranti a český sekulární stát" už mám přečtenou a docela se mi líbila. Je založena na rozboru výpovědí muslimských přistěhovalců do ČR. I když vzorek nemusí být reprezentativní, z knihy vyplývá, že víceméně jen provozovatelé xenofobních stránek typu EUrabia či katoličtí fanatici typu Všd straší lidi agresivními muslimy. Též média jsou dosti povrchní. Ve skutečnosti ale většina těch mohamedánských přistěhovalců do ČR (zejména ti z oblastí zmítaných nepokoji a válkami) oceňují zdejší klid, čistotu a pořádek. Chválí klidnou a pohodovou povahu Čechů (v kontrastu třeba s "horkokrevnými", nervózními a netrpělivými Palestinci), respektují zdejší sekulární společnost + její zákony a jsou schopni se bez zábran bavit a dobře vycházet i s ateisty. Není každý muslim ničitel "západní" civilizace, jak se nám např. totalitní konzervativně-katolická propaganda snaží namluvit.
A ještě, jak se tu Všd výše vyjadřoval s despektem, že poznatky z hospody beru za směrodatné: Raději mám informace z více zdrojů, které pak kriticky zhodnotím. Vy, Všd, snad slepě a nekriticky věříte tomu, co vám káže katolický kněz ve vašem oblíbeném kostele (který třeba řeční ve prospěch svůj, resp. duchovenstva, nikoli občanů) a co píšou tendenční katolická média (jiná neuznáváte)? Pokud ano, tak jste žádoucí produkt (katolické, tj. také totalitní, podobně jako komunistické, nacistické atd.) propagandy: Samostatně nemyslící, zmanipulovaná, poslušná a lehce ovladatelná ovce. Nevidíte (resp. nechcete vidět) známky hamižnosti a mocichtivosti katolické církve. Vaše věc.
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1893
Registrován: 7-2008
Odesláno Úterý, 19. února 2013 - 00:04:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3xhonzík: Tak znovu, nevím, jak jsi přišel na to, že nepoužívali kondom. Je možné, že jej používali, ale selhal.

Další věc je, že mezi gayi je HIV rozšířené více, než mezi heterosexuály. Není to náhodou tím, že jsou více promiskuitní?

Pokud jde o stárnutí obyvatelstva, to je jednoznačně negativní jev. Vědci to za nás nevyřeší.

Cogwheel: "Vy, Všd, snad slepě a nekriticky věříte tomu, co vám káže katolický kněz ve vašem oblíbeném kostele (který třeba řeční ve prospěch svůj, resp. duchovenstva, nikoli občanů) a co píšou tendenční katolická média (jiná neuznáváte)?"

Mohu Vás ubezpečit, že nikoli. Dogma o neomylnosti se vztahuje jen na papeže a jen na to, co vyhlásí ex cathedra, ne na kázání v kostele, a už vůbec ne na texty v církevních médiích.

Pokud jde o tu knihu o islámu, nastudujte si něco například o tom, jak muslimští řidiči autobusů v západní Evropě odmítají přepravovat nevidomé cestující s vodícími psy. Ale je toho víc.

Víte, já znám např. pár exmanželek muslimů, a to je dost silná káva, co jim ti muži dělali.
Cogwheel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 985
Registrován: 1-2012

Odesláno Úterý, 19. února 2013 - 00:25:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Je ale zajímavé, že ti muslimští přistěhovalci se kladně vyjadřují o profesoru Halíkovi či arcibiskupovi Malým - což jsou sice věřící katolíci, katoličtí fundamentalisté typu Všd je ale nemohou vystát.
Víte co, milí katolící: udělejte si raději pořádek ve své vlastní církvi. Chtělo by to ten koncil, jak jsem navrhoval výše. Můžete se tam vzájemně osočovat, exkomunikovat, urážet atd. - upalování by nyní asi už neprošlo. Aspoň budou mít pokleslá média o čem psát.
Ostatně, komunisté také nesnesli úchylkáře - "kacíře": posílali je do gulagů a ty zvláště zatvrzelé likvidovali. To je velmi podobné poměrům v katolickém náboženství.
Já jako ateista asi mám blíže k těm havlistickým "pravdoláskařům", než ke klausofilním "lžinenávistníkům".
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1895
Registrován: 7-2008
Odesláno Úterý, 19. února 2013 - 11:05:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Víte co, milí katolící: udělejte si raději pořádek ve své vlastní církvi.

Ateisté také nemají jednotnou autoritu. Stejně tak to nemají muslimové nebo protestanti.

Každopádně, likvidovat "úchylkáře", to dělá i dnešní EU, sice zatím ne fyzicky...
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1896
Registrován: 7-2008
Odesláno Úterý, 19. února 2013 - 13:29:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

http://m.novinky.cz/articleDetails?aId=293537&sId=&mId= Tohle asi s Cogwheelovou knihou o islamu moc nekoresponduje...
Cogwheel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 987
Registrován: 1-2012

Odesláno Úterý, 19. února 2013 - 14:53:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mnozí z těch muslimských přistěhovalců se v Česku ale mohou ve věcech víry cítit svobodněji, než v zemích, odkud přišli: chybí tu buzerace od nějakého takového vypatlaného imáma, nikdo je nekontroluje, zda chodí pravidelně do mešity a zda každý den ve vírou předepsaných intervalech dělají typické modlitební prostocviky, zda platí nějaké islámské nadaci atd. – tudíž jsou spokojenější.
Podobná, ale katolická náboženská buzerace určitě existuje v silně katolickém Polsku: tam zejména v menších městech a na venkově záleží na tom, jestli člověk chodí pravidelně do kostela, přijímá „svátosti“, nechává zapsat děti na výuku katol. náboženství, finančně podporuje církev atd. Pokud ne, je ostrakizován a pomlouván.
Stejně tak komunističtí „kněží“ (ideologové a funkcionáři bolševické strany) dbali na to, aby i řadoví „věřící“ – komunisté pravidelně navštěvovali komunistické rituály, chodili na ideologická školení, „zdobili“ veřejný prostor komunistickými symboly atd. – aby se upevnili ve „víře“. Také museli platit Straně vysoké příspěvky, financovat všelijaké „fondy dělnické třídy“ (tedy komunistické „misionáře“ – vývoz té ideologie do zemí „třetího světa“) – atd. Jak podobné. A pokud se někdo vzepřel, resp. „necvrlikal“ tak, jak Strana vyžadovala – také byl popotahován a pocítil to na vlastní kůži.
Jednou z „nepříjemných“ vlastností příslušníků české starší generace (na rozdíl od nadšených „frikulínů“) je to, že nepodléhají tak snadno nějaké nové propagandě či náboženství a hodnotí věci racionálně, ba až přízemně. Mezigenerační dialog tady selhává, protože o dogmatech se přeci nepochybuje. Zvlášť když na nich církev může tak dobře vydělávat, že?

Všd si možná myslí, že jako nadšený mladý katolík udělá kariéru v církvi či politice – a tím bude mít zajištěné „dobré bydlo“ (podobně jako ho obdrželi i někteří přisluhovači totalitní moci). Jenže – o tato koryta svádí tvrdý boj příliš velký počet parazitů – nemakačenků, neštítících se ničeho a jdoucích i „přes mrtvoly“. S největší pravděpodobností se mu nepodaří přisát se k příslušnému „penězovodu“, nýbrž bude po zbytek života „platit jak mourovatý“ katolické církvi – zbytečně, protože následné „nebíčko pro dušičku“ se jaksi nekoná. Ale možná z toho časem ještě vyroste.
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1897
Registrován: 7-2008
Odesláno Středa, 20. února 2013 - 01:39:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Mnozí z těch muslimských přistěhovalců se v Česku ale mohou ve věcech víry cítit svobodněji, než v zemích, odkud přišli: chybí tu buzerace od nějakého takového vypatlaného imáma, nikdo je nekontroluje, zda chodí pravidelně do mešity a zda každý den ve vírou předepsaných intervalech dělají typické modlitební prostocviky, zda platí nějaké islámské nadaci atd. – tudíž jsou spokojenější."

V reálu to je (resp. donedávna bylo) opačně. Tady islamisty nehlídal žádný sekulární režim, jaké vládly donedávna v Egyptě či Tunisku a v některých zemích (Sýrie) stále vládnou. Nikdo jim tu nebránil chodit do mešity, ani je nekontroloval, téměř nikomu nevadí, když se v mešitách v ČR propaguje vraždění a mohl bych pokračovat.

"Všd si možná myslí, že jako nadšený mladý katolík udělá kariéru v církvi či politice – a tím bude mít zajištěné „dobré bydlo“"

To si vážně nemyslím, zaprvé nejsem až tak mladý, zadruhé jsou mé názory v rámci církve a KDU v mnoha věcech disentní. Katolické církvi platím tolik, kolik JÁ chci.
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1898
Registrován: 7-2008
Odesláno Středa, 20. února 2013 - 01:42:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dále posílám přepis fb konverzace mezi islamistou Hamzou Janem Veličkou a jednou z členem skupiny http://facebook.com/ivcrn

5. červenec 2012
20:44
Hamza Jan Velička

My jsme hodní, nemusíte se bát.

31 leden
10:34
Hamza Jan Velička

Dobrý den. Zastáváte násilí vůči spoluobčanům jen na základě víry? Nepřipadá vám to jako dost fašistické a nehumání? Prosím, uvědomte si, co znamená lidství a jakou hodnotu má lidský život. Co píšete na diskuzích je na pováženou a je blízko trestnému činnu schvalování nebo podporování nenávisti vůči náboženské skupině, což se trestá několika lety vězení, v organizovaných formách nebo písemně nebo na internetu i více lety v případě odsouzení.

Pouze Vás chci upozornit, že Vaše jednání je na hranici trestného činnu, je zdokumentováno, stejně jako u jiných. O překračování vkusu a slušnosti ani nemluvě. Zkuste se prosím zamyslet, že máme svobodu vyznání a respektujte zákony ČR, nebo ponesete následky, chcete-li dál žít v naší české zemi, ve společenství svobodných států EU.

1) Trestný čin: HANOBENÍ NÁRODA, RASY, ETNICKÉ NEBO JINÉ SKUPNY OSOB - § 355
Kdo veřejně hanobí
a) některý národ, jeho jazyk, některou rasu nebo etnickou skupinu, nebo
b) skupinu osob pro jejich skutečnou nebo domnělou rasu, příslušnost k etnické skupině, národnost, politické přesvědčení, VYZNÁNÍ nebo proto, že jsou skutečně nebo domněle bez vyznání, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta.

2) Trestný čin: PODNĚCOVÁNÍ K NENÁVISTI VŮČI SKUPINĚ OSOB NEBO K OMEZOVÁNÍ JEJICH PRÁV A SVOBOD - § 356
Kdo veřejně podněcuje k nenávisti k některému národu, rase, etnické skupině, NÁBOŽENSTVÍ, třídě nebo jiné skupině osob nebo k omezování práv a svobod jejich příslušníků, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta.

10 únor
14:35
Hamza Jan Velička

Dobrý den, opět vás musím upozornit.
Zastáváte vyvolávání nenávisti a násili vůči českým spoluobčanům jen na základě jejich víry (islámu)? Nepřipadá vám to jako dost fašistické a nehumání? Prosím, uvědomte si, co znamená lidství a jakou hodnotu má lidský život. Co píšete na diskuzích je na pováženou a je blízko trestnému činnu schvalování nebo podporování nenávisti vůči náboženské skupině, což se trestá několika lety vězení, v organizovaných formách nebo písemně nebo na internetu i více lety v případě odsouzení.

Pouze Vás chci upozornit, že Vaše jednání je na hranici trestného činnu, je zdokumentováno, stejně jako u jiných. O překračování vkusu a slušnosti ani nemluvě. Zkuste se prosím zamyslet, že máme svobodu vyznání, islám je registrován jako české náboženství a jeho vyznavači jsou i rodilí Češi, Moravané a Slezané již po několik generací. Tak prosím respektujte zákony ČR, nebo ponesete následky, chcete-li dál žít v naší české zemi, ve společenství svobodných států EU.

1) Trestný čin: HANOBENÍ NÁRODA, RASY, ETNICKÉ NEBO JINÉ SKUPNY OSOB - § 355
Kdo veřejně hanobí
a) některý národ, jeho jazyk, některou rasu nebo etnickou skupinu, nebo
b) skupinu osob pro jejich skutečnou nebo domnělou rasu, příslušnost k etnické skupině, národnost, politické přesvědčení, VYZNÁNÍ nebo proto, že jsou skutečně nebo domněle bez vyznání, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta.

2) Trestný čin: PODNĚCOVÁNÍ K NENÁVISTI VŮČI SKUPINĚ OSOB NEBO K OMEZOVÁNÍ JEJICH PRÁV A SVOBOD - § 356
Kdo veřejně podněcuje k nenávisti k některému národu, rase, etnické skupině, NÁBOŽENSTVÍ, třídě nebo jiné skupině osob nebo k omezování práv a svobod jejich příslušníků, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta.

Dnes
22:46
dotyčná žena

nevotravuj !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

22:48
Hamza Jan Velička

Prosím, mluvte slušně. Já se chovám slušně a nenabádám ke zločinum, vy ano. Jste to vy, kdo musí skončit, ne já.
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1899
Registrován: 7-2008
Odesláno Středa, 20. února 2013 - 01:58:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Cogwheel: V první řadě bych Vám doporučil tento dokument ČT. Ta paní v šátku, co tam hned na začátku mluví, to je dnes přední česká antiislamistka, Pavlína Bitarová.

ttp://www.youtube.com/watch?v=nY7xz5XUvfs&feature=share&list=PLzTFc9UE6 d3Ai0PnqBlSFw_3pUZtjqpYq

Ještě doporučuji požádat o přijetí do skupiny Shariah4Czech, tam Vám muslimové sami ochotně vysvětlí, že Vaše názory nesdílí a z dlouhodobého hlediska ani nehodlají tolerovat.

https://www.facebook.com/groups/246355842143985/

Pokud Vám vadí náboženská výuka dětí v křesťanských rodinách, mohu Vás opět ubezpečit, že muslimové to též nenechávají náhodě. Např. zde:

http://www.youtube.com/watch?v=KYikHS1am9I&feature=share&list=UUh mDw_JQDZX7YqcehHfgjng
antimuslim
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.9.198.218
Odesláno Středa, 20. února 2013 - 05:57:42    Odkaz na tento příspěvek  

Neni von ten Coghweel nakonec taky muslim ?
Cogwheel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 992
Registrován: 1-2012

Odesláno Středa, 20. února 2013 - 10:57:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Není von ten Cogwheel nakonec taky muslim ?

Kdesi jsem četl, že pokud někdo pronese formuli: „Není boha kromě Alláha a Mohamed je jeho prorok“ (i pokud to vysloví v duchu a neupřímně), tak se automaticky stává muslimem. Takže bacha: Kdo to čte, je muslim!
A odpadlictví od muslimské víry se podle islámského práva šaría trestá smrtí.

Docela by mě ale zajímalo, jak je to s pracovní morálkou muslimů v nepřetržitých provozech, jako je třeba železniční doprava. Jestli např. výpravčí, když nastane čas modlitby, si rozloží modlitební kobereček – a vlaky mezitím stojí? Zda strojvůdce udělá totéž v kabině lokomotivy – a vlak pak jede setrvačností dle vůle Alláhovy? A podobně.
(Vím, že rakousko-uherská měla za 1. světové války i jednotky bosenských muslimů. Ti si nesli do pole na zádech na tornistrách srolované modlitební koberečky. Před lety, při jedné akci spojené s bojovou ukázkou vojensko-historického klubu takto půvabně vystrojená jednotka „dobývala“ nádraží Kamenický Šenov.)
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1901
Registrován: 7-2008
Odesláno Čtvrtek, 21. února 2013 - 01:39:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Cogwheel: Jsou různé cesty, jak to řešit. Například tak, že jsou na lokomotivě dva.

Ale především, ve většině muslimských zemí, kromě Saúdské Arábie apod., se islám moc neřeší, méně, než v uzavřených přistěhovaleckých komunitách v Evropě.
Cogwheel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1006
Registrován: 1-2012

Odesláno Neděle, 24. února 2013 - 15:49:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Je ovšem zajímavé, že právě Saúdská Arábie s dogmatickým-teokratickým režimem mohutně investuje do železnic a staví i nové rychlostní tratě. Podobně např. Irák.
Samotní Saúdští Arabové se ale moc nenadřou. Většinu těžké práce za ně dělají cizinci (často nemuslimové).
Nevím ale, zda poměry v těchto zemích oplývajících petrodolary snesou srovnání s parazitismem katolického duchovenstva v Česku (+ s ním kolaborujících nynějších mocenských struktur): Ti naši katoličtí panáci se totiž také nechávají vydržovat většinou společnosti (která je z velké části nevěřící) a hrabou si hlavně pro sebe, jak už tu bylo mnohokrát konstatováno. Když Nečas a spol. nyní smluvně a nevratně přesměrovali ony pověstné "miliardy z veřejných prostředků" pro církev (hlavně katolickou), bude z toho mít prospěch pouze pár mafiánů, ke kterým se tyto prachy po neprůhledných transakcích následně dostanou (i sami věřící totiž utřou hubu, i když si to zatím možná nepřipouštějí). A to se to katol. politikům rozdává, když to nejde z jejich vlastního. Ty nové železnice v S. Arábii či Iráku chápu jako veřejné statky, které mohou sloužit všem obyvatelům. Budou se hodit např. až dojde ropa. Komu ale poslouží miliardy pro tuzemské církve (na úkor zbídačení veřejného sektoru)? Je pozoruhodné, že církev u nás chce hlavně hotové peníze, o nemovitosti (i starobylé a památkově cenné) už takový zájem nemá - s jejich údržbou či renovacemi jsou totiž starosti. Pokud se nějaké církevní objekty zrenovují, tak vždy za štědrého příspěvku státu = nás všech. Církví provozované starobince, sirotčince apod. pečovatelská "charitativní" zařízení si také účtují "nekřesťanské" poplatky za pobyt klientů (příklady viz web) - tak kde je onen hlásaný kladný přínos církve v této oblasti?
Až budou jedna za druhou zanikat železniční tratě v regionech, nemocnice a další veřejně prospěšná zařízení, zatímco nadutí preláti budou i dále lhát lidem a užívat si svých "betonově jistých" prebend - jistě i mnozí věřící ve zlém vzpomenou na odsouzeníhodnou Nečasovu vládu, která dopustila takové zbídačení a rozkradení země. Ve "vyrovnání křivd z minulosti ve prospěch církve" vidím jen záminku, jak zlegalizovat majetkové přesuny k různým "kmotrům". Nečas také může být jen loutkou, řízenou někým jiným (ale Bůh to není ).
Katolické bohoslužby nyní navštěvuje a k ŘKC se hlásí zhruba 3x méně lidí, než za komunistické totality, která církev pronásledovala jako svoji konkurenci. Tehdy se mnozí účastili na církevním životě jen proto, že cítili odpor k režimu. Nyní je katolická církev v ČR hamižná, zkorumpovaná - a prorežimní. Zcela zjevně hájí zájmy většině lidí odporných vlastizrádců, tunelářů, podvodníků aj. zločinců. Nechápu, jak k ní slušný člověk, který preferuje zásadu "dělat něco užitečného pro ostatní", může cítit jakékoli sympatie.
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1903
Registrován: 7-2008
Odesláno Neděle, 24. února 2013 - 16:30:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co mám informace, tak železnice v Iráku (nepletete si ho s Íránem?) jsou v dost hrozném stavu a pokud jde o Saúdí, tam je jejich výstavba také z velké části jen na papíře. Nebo o tom jste schopen nabídnout nějaké konkrétní informace dokazující opak?

Jedním z prvních Čechů, který projel trať z íránského vnitrozemí do Zahedánu, byl předseda Mladých křesťanských demokratů Petr Jurčík.

O tom, jak moc mohou být nějaké statky v islámské společnosti veřejné, bylo též napsáno více než dost.

A ten zbytek, to jsou stokrát opakované Vaše pohádky, na to nemá smysl reagovat.
Cogwheel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1008
Registrován: 1-2012

Odesláno Neděle, 24. února 2013 - 16:34:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo, spletl jsem si Irák s Íránem.
Cogwheel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1009
Registrován: 1-2012

Odesláno Neděle, 24. února 2013 - 17:53:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V té Saúdské Arábii se už intenzivně staví, VRT mezi Mekkou a Medínou má začít jezdit příští rok, viz např.: http://www.constructionweekonline.com/article-18212-haramain-mega -project-set-to-roll-by-january-2014/#.USo-kDd-m3Q (článek z loňského léta). Ostatně už loni se na Velimi zkoušela moderní vlaková souprava (made in EU ) pro Saúdskou Arábii.
Nepodporujeme tím náhodou muslimské "mloky", resp. nazaděláváme tímto na budoucí "válku s mloky"?

Na rozdíl od těch Arabů (sice bohatých z nafty) u nás katol.církev (spřažená s mafiány) umí jen parazitovat a žadonit po dalších penězích. Ale podpořit něco prospěšného pro lidi, to ne. Když jsem ve vláknu "Zrušené tratě" nadnesl, že nyní bezpracně zbohatlá ŘKC by mohla finančně podpořit plánované Velikonoční jízdy na podkrušnohorské "Kozí dráze" a tím zároveň lákat návštěvníky např. na církevní památky v Bohosudově, hned mě tam nějaký asikatolík okřikl, že to církvi nepřísluší. Pro koho tedy v ČR církev je - pro lidi, nebo sama pro sebe?
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1906
Registrován: 7-2008
Odesláno Úterý, 26. února 2013 - 02:15:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Na rozdíl od těch Arabů (sice bohatých z nafty) u nás katol.církev (spřažená s mafiány) umí jen parazitovat a žadonit po dalších penězích. Ale podpořit něco prospěšného pro lidi, to ne."

Je snad investorem dané tratě islámská náboženská obec?

"Když jsem ve vláknu "Zrušené tratě" nadnesl, že nyní bezpracně zbohatlá ŘKC by mohla finančně podpořit plánované Velikonoční jízdy na podkrušnohorské "Kozí dráze" a tím zároveň lákat návštěvníky např. na církevní památky v Bohosudově, hned mě tam nějaký asikatolík okřikl, že to církvi nepřísluší."

Ten "asikatolík" nemá dostatek informací. Nenapadá mne žádný důvod, proč by církev něco takového dělat NEMOHLA či NESMĚLA. Ostatně, v případě Lipenky byl podíl církve na jejím vybudování nezanedbatelný. Rajnochovická železnička snad byla přímo součástí arcibiskupské lesní správy.

Mnoho věřících lidí se účastnilo zvláštních jízd, které jsem pořádal. A pokud půjde o kozí dráhu, určitá forma spolupráce, ať už přímo s biskupstvím, s farnostmi Bohosudov a Novosedlice (zbylé farnosti jsou administrovány zdola z Ústí a Děčína), s Biskupským gymnáziem v Bohosudově apod. by mohla být možná.

Ale skutečně nevím, jaký mají tamní kněží a věřící vztah k železnici. Vím, že velmi pozitivní vztah k železnici má P. Polívka ve Vejprtech. Když jsem ještě jezdil na různé církevní mládežnické akce právě v litoměřické diecézi, hodně lidí mne vyslechlo, řeklo, že by se projeli, kdyby to bylo v místě jejich bydliště, ale nějaká aktivita, to ne.

Pokud jde o lidovce, resp. Pro Kraj v ÚL kraji, ti se k železnici staví celkem pozitivně, co vím. Takže i s nimi by se jistě jednat dalo.
Cogwheel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1016
Registrován: 1-2012

Odesláno Úterý, 26. února 2013 - 18:33:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co je to ale za stát (současné Česko), který pro své občany přestal konat dobro? Který rozhodnutím či nečinností zločinných mocenských struktur nechá zničit, vytunelovat a rozkrást veřejně prospěšná zařízení (viz např. železnice) – a místo péče o tyto veřejné statky daruje nedostatkové veřejné finance katolické církvi? Neměla by tím pádem místo asociálního státu ta církev pečovat o obecné dobro, když od něj dostala ty prachy? Ale ta církev pro lidi také nic prospěšného neudělá, bude i nadále hrabat hlavně pro sebe, resp. se o ty prachy a majetky rozdělí se spřátelenými mafiány. V rozporu s tím, co slibuje Všd, jen lži a kecy + napřažená ruka pro další prachy – to je pravá tvář hodnostářů katolické církve.
Tuto situaci státu a církve v ČR bych připodobnil k rodičům, kteří svému dítěti místo vydatné masité stravy s dostatkem vitamínů aj. zdraví a vývoji prospěšných látek dávají nějaké podřadné blafy – a takto naškudlené peníze věnují katolické církvi. Kteří ani nedopřejí svému dítěti (ač je chytré) možnost kvalitního vzdělání a získání přehledu o světě – a místo toho sypou peníze do kostelních pokladniček. I takové případy chování náboženstvím zblblých rodičů k dětem se vyskytují.
Nebo příklad „ad personam“ – cituji Všd: „Katolické církvi platím tolik, kolik JÁ chci.“ Nedávno vyšla anglicky ve vydavatelství WhiteLotusPress obsáhlá (a dosti drahá) kniha o historii vietnamských železnic. Podrobnější informace je uvedena na stránce: http://www.whitelotuspress.com/bookdetail.php?id=E22669 V ČR jsem za ni zaplatil přes 1600 Kč (ale stojí za to). Pojednává o vývoji železnic za francouzské nadvlády, za tamních letitých válek i o rozvoji v moderní době. Zmiňuje i zaniklé tramvajové systémy. Pokud byste, Všd, necpal Vaši peněžní hotovost do černé díry katolické církve (nezaslouží si to - ždímá dost nás všechny), mohl byste si tuto zajímavou publikaci také dovolit a počíst si ve Vámi oblíbené vietnamské tématice.
Sám si rozhodněte, co je pro Vás přednější, zda poznatky o vietnamských železnicích, nebo finančně podporovat zločinnou organizaci.
Cogwheel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1017
Registrován: 1-2012

Odesláno Úterý, 26. února 2013 - 18:45:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co se týče Rajnochovické lesní železnice – už dlouho nebylo nic slyšet o tamních obnovovacích aktivitách. Ani bych se nedivil, kdyby to tam po dobrém startu před několika lety nyní docela odumřelo – mně by se taky nechtělo „v potu tváře“ budovat něco, o čem vím, že to bezpracně schlamstne církev (nebo Langusta). Nejsem proti tomu, ať církev podniká – ale bez jakýchkoli preferencí. Ať neparazituje, ale ať má legislativní podmínky a daňové povinnosti stejné, jako kterákoli jiná firma. Na rozdíl od ostatních (i kvalifikovaných) profesí – kněze bez místa ve frontě na Úřadu práce nyní nevidíme – proč asi?

Budeme 30 let cpát veřejné finance do katolické církve. V souvislosti s tím je ale také velmi zajímavé, že ŘKC má eminentní zájem na vrácení pozemku jistého bývalého uranového dolu na Vysočině, který je vytipován jako trvalé úložiště radioaktivního odpadu (vyhořelého paliva) z našich jaderných elektráren. Pokud tam někdy za 30 let úložiště vznikne (je to zatím jen jedna z variant), lze čekat, že církev bude následně mít „věčný“ bezpracný zisk za podzemní uložení těch toxických sajrajtů na svém pozemku. Ale pozor! Že by za to uložení platila „soukromá“ společnost ČEZ, to asi ne – to by jí krátilo zisky. Nejspíš za to bude církvi platit státní firma SÚRAO (Správa úložišť radioaktivních odpadů) – tedy my všichni. Typická „privatizace zisků“ (pro církev) a „socializace ztrát“ (pro všechny). Připadá Vám to od církve „spravedlivé“? Souhlasíte s tím, aby na církevních pozemcích vznikaly (pro církev ziskové) skládky toxických odpadů, třeba i radioaktivních a ze zahraničí?

A můžeme fabulovat dál - že z těchto svinstev mimo dohled (koukat se církvi „pod prsty“ se přeci nesluší) jednou bude zhotovena jaderná zbraň pro „armádu Kristovu“. Aspoň nějakou „špinavou bombu“ proti nevěřícím by to chtělo, ne?
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3525
Registrován: 3-2007
Odesláno Úterý, 26. února 2013 - 19:13:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Cogwheel: Umíte psát taky o něčem jiném, než kolovrátek o zlé církvi ??
Cogwheel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1018
Registrován: 1-2012

Odesláno Úterý, 26. února 2013 - 19:40:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V jiných vláknech ano. Ale pokud víte o něčem pozitivním, co katol.církev v Česku v poslední době (vlastními silami a prostředky) vykonala či aspoň hodlá vykonat ve prospěch kolejové dopravy, pro dobro občanů, pro veřejně prospěšná zařízení, tak sem s tím.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6314
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 26. února 2013 - 19:54:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Náhodou - takovej feldkurát Oto Katz měl kázání velmi zajímavý
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1909
Registrován: 7-2008
Odesláno Středa, 27. února 2013 - 03:05:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Cogwheel: Když o tom úložišti píšete, znáte i nějaké podrobnosti a nějaké důkazy? Pokud by to byla pravda, zdůraznil bych dvě věci. Zaprvé SÚRAO bude za to uložení odpadu někdo platit (asi ČEZ), zadruhé pokud máte jiný vhodný pozemek, nebo někdo jiný, můžete ho doporučit a církev přijde zkrátka.
BmbČ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5301
Registrován: 1-2007

Odesláno Středa, 27. února 2013 - 20:27:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Třeba já bych si dal "čerstvého" Castora do sklepa, kdyby to šlo. Ani žádné peníze bych nechtěl, neboť by mi ušetřil ročně desetitisíce.

Skutkové předkův buďtež chloubou i výstrahou potomkům!
Valach
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4262
Registrován: 4-2004

Odesláno Sobota, 09. března 2013 - 09:36:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Cogwhell: na stránkách www.rlz.bilysklep.cz sice nejsou bohužel aktuelizace, ale na FB stránkách často a rozhodně nestagnujeme, spíš naopak - letos je očekáván největší rozvoj
http://www.facebook.com/pages/Rajnochovick%C3%A1-lesn%C3%AD-%C5%B Eeleznice/276058182407759?fref=ts

Můžeme o tom diskutovat, můžeme o tom vést spory, můžeme s tím i nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat…
www.kmd.bilysklep.cz - Kroměřížská dráha o.s.
www.rlz.bilysklep.cz - Rajnochovická lesní železnice
Cogwheel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1050
Registrován: 1-2012

Odesláno Neděle, 10. března 2013 - 23:06:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak to je potěšující.
Cogwheel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1058
Registrován: 1-2012

Odesláno Úterý, 12. března 2013 - 22:46:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ohledně úložiště radioaktivního odpadu - už dávno jsme s kolegy vytipovali vhodné místo: na zahrádce u chalupy exprezidenta Klause v jihočeských Prudicích. Prý je tam i vhodné geologické podloží. Divím se, že to sám VK nenabídne - tím by aspoň vykonal něco užitečného pro národ.
Když ještě byl ve funkci, také jsme teoretizovali nad tím, jak asi skončí život V. Klause, který je nyní některými považován za vlastizrádce. Nabízely se 3 hlavní varianty:
a) bude mít slavný katolický pohřeb.
b) zhyne zlynčován davem (podobně jako Kaddáfí).
c) poklidně dožije ve vězení. (To se nám zdálo nejpravděpodobnější.)
Možná by nyní udělal nejlépe, kdyby (po vzoru papeže) vstoupil do kláštera, tam meditoval a zpytoval svědomí. To by také bylo v duchu dobrých tradic katolické církve, která vždy ochotně poskytovala azyl gaunerům velkého kalibru - před "světskou" spravedlností úspěšně skryla např. i mnoho válečných zločniců z řad SS po 2. světové válce.
Církevní propaganda možná tvrdí něco jiného, ale vrabci na střeše Sixtinské kaple štěbetají, že papež Benedikt XVI. se rozhodl odstoupit zejména kvůli vatikánským aférám (např. aféře Vatikleaks, týkající se vynesených dokumentů), kvůli údajným homosex.vztahům vatikánských prelátů, kvůli korupci a dalších nepravostem ve Vatikánu a v katol.církvi obecně. Přesto tento jeho krok hodnotím pozitivně - je to něco podobného, jako když komunistický papaláš Miloš Jakeš ve svém nejslavnějším projevu v Červeném Hrádku prohlásil: "Když to nezvládám, tu funkci, tak vodejdu!"
V kontrastu s tím se naši katoličtí mafiáni v mocenských strukturách drží svých koryt vší silou.
Cogwheel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1070
Registrován: 1-2012

Odesláno Pátek, 15. března 2013 - 19:10:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tipnu si, že Všd, jeho guru Semín – a další "katoličtí fundamentalisté", prosazující pro katolickou církev vydatné penězovody veřejných financí, co největší politickou moc a majetky, mají nyní psotník z nového papeže, jehož volba nedopadla tak, jak by si asi představovali. Je totiž "málo katolický" .
Byl vybrán někdo nový, jiný, vzdálený, ne tak spojený s mafiánskými strukturami církevních "papalášů". Zatímco hamounská, zkorumpovaná a mocichtivá církev v Česku se chystá hodovat na bezpracně získaných desítkách miliard, do jejího ústředního úřadu nastoupil papež, který si zvolil jméno podle propagátora chudoby církve - Františka z Assisi. To jméno si zvolil coby první papež, čímž se podle mě jasně vymezuje proti minulosti. Patří snad do podobného progresivního proudu v ŘKC, jako nedávno zemřelý milánský kardinál Martini. Se zájmem budu sledovat ani ne tak jeho ideově-doktrinální směřování, nýbrž to, jak se dokáže vypořádat s vatikánskými mafiemi a zločiny uvnitř církve (a nejsou to zdaleka jen sexuální pedo-skandály, je to i problém vatikánské banky a rozsáhlé finanční kriminality). Škoda, že nový papež nastupuje do bitvy s těmito mafiemi jako stařec. Je také otázka, zda na to bude mít dost síly a žaludek. Bude-li příliš radikální, určitě nebudou mít zábrany ho zlikvidovat – nebyl by to první a určitě ani poslední zavražděný papež v odporných dějinách katolické církve (smrtí "z vlastních řad" prý skončil i velmi krátce úřadující "smějící se papež" Jan Pavel 1.).
V každém případě se ale našim katolickým vyžírkům a prokatolickým politickým zločincům a jejich přisluhovačům bude hůře vysvětlovat, proč ožebračovat veřejné finance ve prospěch katolické církve a k čemu vlastně slouží jimi pokoutně připravované gigantické majetkové přesuny. Nový "lidový" papež, údajně syn chudého železničáře, jim určitě "nepůjde pod fousy". Také by se mohli katolíci začít řezat mezi sebou (zastánci X odpůrci nového papeže) – podobně jako se mezi sebou masí různé ideové proudy mohamedánských primitivů.
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1417
Registrován: 4-2010
Odesláno Sobota, 16. března 2013 - 00:38:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

snad by mohla začít socializace ŘKC, když pochází ze socializující se Latinské Ameriky.
Alex7
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.136.151.239
Odesláno Sobota, 16. března 2013 - 13:42:53    Odkaz na tento příspěvek  

Musím Vás potěšit pane Cogwheel, mediálně nejznámější český katolík vzkazuje katolíkům, aby se nepletli do politiky.

http://zpravy.ihned.cz/politika/c1-59472060-schwarzenberg-vericim -drzte-si-odstup-od-politiku
Cogwheel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1083
Registrován: 1-2012

Odesláno Neděle, 17. března 2013 - 12:30:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rozkurážení katolíci si ale přece nenechají poroučet od nějakého ospalého světského knížete. Ti "pravověrní" ho už dávno exkomunikovali, označili za zednáře, podporovatele homosexuálů a zvrhlé kultury - což je snad ještě horší, než kdyby byl levičák, komunista a ateista jako 3xH.
Jen tak dál, ať se to fašistické "tvrdé jádro" katolíků pořádně vybarví.
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1945
Registrován: 7-2008
Odesláno Pátek, 22. března 2013 - 21:37:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak to vypadá, že někdo v Pákistánu unesl dvě české holky. Jistě nějací zlí katolíci. A církev to neřeší, zato hlavní český muslim, vzor všech ctností, ten přispěchal s nabídkou pomoci.

http://www.novinky.cz/zahranicni/svet/296710-sef-ceskych-muslimu- nabizi-pomoc-pri-hledani-unesenych-divek.html
Cogwheel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1109
Registrován: 1-2012

Odesláno Neděle, 24. března 2013 - 14:14:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Z těch slečen nejspíš budou sexuální otrokyně nějakého místního , který si to může dovolit. Je bláhové se domnívat, že je někdo unesl kvůli výkupnému. Ti pohlavně frustrovaní mohamedáni preferují "bílé maso" jakožto takové. Ostatně ani známý český prasák dr. Barták, ohánějící se VIP známostmi a katolickou vírou, nebyl žádný "svatoušek".
Je ale zajímavé, že se víceméně nikdo nadšeně nehrne k tomu, šířit onu "pravou" (katolickou) víru v těch islámem zamořených zemích coby misionář (mučedníků přeci není nikdy dost). Pro katolické příživníky je zajisté příjemnější být přisátý k spolehlivému penězovodu veřejných financí.

Katolíci prý nyní ale mohou být bez starostí ohledně provalení zločinů církve a dalších kompromitujících materiálů: Údajně již před více než měsícem (někdy 22. či 23. února) - tedy krátce před odstoupením předchozího papeže (a těsně po podepsání vlastizrádných dohod českého premiéra Nečase s církvemi - což ale zřejmě bude jen shoda okolností), se na vatikánském nádraží dály divné věci. Z běžně nepřístupné a nepoužívané železniční stanice ve Vatikánu pod rouškou tmy odjel vlak se šesti krytými nákladními vagóny. Říká se, že byly nakládané ihned po setmění, při vypnutém osvětlení, v maximálním utajení a pod dohledem Vatikánské tajné služby. (Jak romantické - příběh jako z posledních dnů nacistické Třetí říše - že by se jí Josef Ratzinger alias Benedikt XVI. nějak inspiroval?)
Cogwheel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1110
Registrován: 1-2012

Odesláno Neděle, 24. března 2013 - 14:40:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V kontrastu s tím bych si přál, aby "lidovější" papež František (syn chudého železničáře) občas někam vyjel vlakem a přinesl také nějaké oživení i pro vatikánskou železnici. Třeba, že do a z Vatikánu budou častěji jezdit šotovlaky, ve kterých nebude jízdné tak "nekřesťanské" jako v tomto případě:

W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.49.12
Odesláno Pondělí, 25. března 2013 - 11:15:56    Odkaz na tento příspěvek  

V dubnu tam jede PTG, ale na cenu jsem se ani neptal...
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3605
Registrován: 3-2007
Odesláno Pátek, 29. března 2013 - 19:04:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ptg ? Oni to drátovali ?
Cogwheel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1133
Registrován: 1-2012

Odesláno Pondělí, 01. dubna 2013 - 11:43:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To bude tenhle zájezd: http://www.ptg.co.uk/rome-and-the-vaticans-private-railway a jedou tam motorákem, je už skoro vyprodáno. Cena není až tak pekelná: 999 liber za týdenní program v Římě (bez letenek), to je okolo 30 000 Kč (počítám 1 GBP = zhruba 30 Kč). Kdyby to pořádala tuzemská "poctivá nostalgie" s jejich motorrráčkem, asi by to o mnoho levnější nebylo.
Kolik asi účtuje Vatikánská železnice za použití dopravní cesty - je to nejvíc na světě?
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1963
Registrován: 7-2008
Odesláno Úterý, 02. dubna 2013 - 02:22:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Cogwheel: Upřímně to nevím a věřící lidé od dráhy nebo z Vagonky Vítkovice, které jsem znal, sem nechodí. Ti by to možná věděli. Dokonce ani netuším, na jaké nádraží jezdí poutní vlaky do Říma (a že jich jezdívá docela dost).
Alex7
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.226.248.124
Odesláno Úterý, 02. dubna 2013 - 08:05:20    Odkaz na tento příspěvek  

Cogwheel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1134
Registrován: 1-2012

Odesláno Úterý, 02. dubna 2013 - 11:26:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To okomentuji rád - něco takového se dalo čekat. Kněžstvo v Polsku má příšerně nahrabáno. Je to patrné ze stavu celé tamní společnosti a její infrastruktury (včetně železnic). A na úkor opravdu užitečných věcí by ti "pánbíčkáři" chtěli hrabat (v první řadě pro sebe) dál - stejně jako v ČR. Však i početné komentáře k tomu článku na Novinkách vyjadřují tento názor. Další vývoj v této oblasti bude asi ještě zajímavý.
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1964
Registrován: 7-2008
Odesláno Čtvrtek, 04. dubna 2013 - 03:16:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

http://zpravy.idnes.cz/obzaloba-pro-vedouci-junaka-za-zneuziti-39 -skatu-f5r-/krimi.aspx?c=A130403_164900_usti-zpravy_klu

Zneužívání ve skautu. Známý a rozšířený problém. Ale i za to jistě mohou katolíci, Svojsík byl přece katolík a jeho bratr Alois dokonce kněz, že ano
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1426
Registrován: 4-2010
Odesláno Čtvrtek, 04. dubna 2013 - 15:50:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No a podle článků většina s nima šoustala dobrovolně. Ono hald 16-22 letí chlapci (dnes je jim 21 a 23) nejsou 60-80 letí duchovní, že?