K-report
 

Archiv diskuse RegioJet do 26. 02. 2013  

Diskuse K-report » Archiv 2013 » Železnice » RegioJet » Archiv diskuse RegioJet do 26. 02. 2013 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6728
Registrován: 10-2003

Odesláno Sobota, 23. února 2013 - 09:32:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jen dotaz na mytí souprav... Stále se šmudlají košťaty na Smíchově, nebo je domluvené nějaké to mytí v myčkách konkurence? Někdy v týdnu jsem viděl na hlaváku v Praze soupravu z jedné strany špinavou jak , z druhé zázračně čistou, tak proto se ptám. Spíš to vypadalo na ty košťata.

Proti lži se člověk strašně špatně brání, protože když se lež pěkně řekne, tak vypadá jako pravda, a někdy je problematika tak složitá, že lidé nevědí, co je pravda a co ne.
Radim Jančura ...asi o sobě...
hmmm
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.25
Odesláno Sobota, 23. února 2013 - 10:22:55    Odkaz na tento příspěvek  

Sim: tak on tady nikdo anonymitu registrovaným nevyčítá, jestli jste si ráčil všimnout. Jen různí Simové, budulínci, apod., mají pocit, že když si ten nick zaregistrujou, jsou víc. Prd. Jedinej neanonymní je tady kolega MZ a pár dalších, kteří tu napíšou svoje jméno. Jinak je úplně jedno, jestli ten ANONYMNÍ nick je registrovanej, nebo ne. Naopak, u těch neregistrovaných je vidět ještě ip adresa, takže jsou paradoxně anonymní míň. Jinak pod mým nickem tady taky minulý týden někdo psal, a už podle té ip bylo vidět, že to byl někdo jinej (o obsahu nemluvě). Žíly mi to netrhá a potřebu registrovat se nemám.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3658
Registrován: 2-2005
Odesláno Sobota, 23. února 2013 - 14:54:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sim: první věta příspěvku od hmmm je i mojí odpovědí. Zase zahajujete polemiku s názorem, který jste sám vyslovil.
Jspetrak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 720
Registrován: 5-2006

Odesláno Sobota, 23. února 2013 - 17:38:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zapa: Jezdí se teda čistit na ONJ.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6733
Registrován: 10-2003

Odesláno Sobota, 23. února 2013 - 17:45:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jspetrak: Tak asi Jančura zaplatil jen jeden kartáč, jinak si to neumím vysvětlit.

Proti lži se člověk strašně špatně brání, protože když se lež pěkně řekne, tak vypadá jako pravda, a někdy je problematika tak složitá, že lidé nevědí, co je pravda a co ne.
Radim Jančura ...asi o sobě...
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1381
Registrován: 9-2006
Odesláno Sobota, 23. února 2013 - 17:53:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zapa: A co varianta, že má RJ zaplacený kartáče z obou stram a modrý to měli rozbitý?
Jspetrak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 721
Registrován: 5-2006

Odesláno Sobota, 23. února 2013 - 17:55:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zapa: Slovy obsluhy "myjeme to stejným programem jako naše vozy", tak nevím.
Jezisek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 915
Registrován: 4-2004

Odesláno Sobota, 23. února 2013 - 18:07:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vzhledem k tomu, co provedl strojvedoucí RJ v Lipníku, P-Smíchově či v Hranicích... a aktuálně v Brandýse, si na svojem výroku trvám.
Neříkal náhodou pan Jančura, že dokáže "vyrobit" strojvedoucího za krátkou dobu? Že tam sedí důchodci od ČD? To asi drží strojvůdce v RJ na nějaké úrovni, spolu s strojvůdci.cz (teda dokud se strojvudci.cz nepřidají do klubu přátel nezaplacených faktur).
A že někdo jezdí pro RJ jako hlavní zdroj živobití? Většina soukromých dorpavců poskytuje daleko lepší podmínky, jak platové, tak pracovní. Tak, a jsme zase tam, přesně tam.

Sim:

Téměř jedno celé století již nejsme součástí Monarchie. Češi jsou již téměř celé století "svobodný národ". A kam svobodný národ český došel? Na prah nové Bílé hory...
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1382
Registrován: 9-2006
Odesláno Sobota, 23. února 2013 - 18:43:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jezisek: Oni se u RJ strojvedoucí nějak krutě bijí mezi sebou?
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6734
Registrován: 10-2003

Odesláno Sobota, 23. února 2013 - 18:49:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Topič: Ale jo, já se tomuhle vysvětlení nebráním, jen se ptám, protože ten kontrast obou půlek byl poměrně markantní. Tedy z mého pohledu.
Taky je možné, že jim "hážeme klacky pod nohy", že? Bohužel na té žluté je ta špína tak nějak lépe vidět.

Proti lži se člověk strašně špatně brání, protože když se lež pěkně řekne, tak vypadá jako pravda, a někdy je problematika tak složitá, že lidé nevědí, co je pravda a co ne.
Radim Jančura ...asi o sobě...
Miroslav Zikmund
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Sobota, 23. února 2013 - 19:40:08    Odkaz na tento příspěvek  

Jezisek : nesdílím váš názor, že "jiný soukromník" poskytuje strojvedoucímu lepší pracovní podmínky než "soukromník České dráhy" ... on se člověk leccos jednak dozví o poměrech, jednak si dovedu představit, jak udělat "smyslupný" turnus naplňující měsíční normu pracovní doby na výkonech řekněmě s jízdní dobou čtyři hodiny tam a čtyři hodiny nazpátek ... Skutečně u "jiného soukromníka" mají stejnou měsíční normu pracovní doby jako u "soukromníka ČD" ?
Pro "jiného soukromníka" je výhodné najímat si "důchodce ČD" formou "co odjede to odjede a to dostane zaplaceno", protože se nemusí zabývat tím, aby naplnil měsíční normu pracovní doby ...

Já jsem byl jako študácký štiplístek taky takovou výhodnou pracovní silou, s níž se daly vymetat různé - pro turnusáky nebo leťáky - nezáživné šichty nekryjící ani denní normu.
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2451
Registrován: 11-2009

Odesláno Sobota, 23. února 2013 - 19:44:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim, hmm > Von tenhle hrdina Sim anonymně a rád posílá kohokoli...

Jedinej neanonymní je tady kolega MZ a pár dalších, kteří tu napíšou svoje jméno.

Dalsi lez ... ze jste si nevsiml, ze tu jmeno mam jak ja, tak treba Zapa, Jezisek, Jspetrak, Topič a dokonce i Bevelo, to je vas problem. Ale klidne nas dal povazujte za sobe rovne anonymy, jen se nedivte, ze vas pak hazim do jednoho pytle s adou a podobnymi povly.

Zapa > treba to je reklama ve stylu Ceske Sody Karel si myje jenom polovinu hlavy ;-)

ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
409
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 97
Registrován: 10-2012

Odesláno Sobota, 23. února 2013 - 19:45:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dám to i sem - dnes jsem testoval všechny železniční dopravce (ČD,LE,RJ) přeji příjemné počtení

Ahoj. Dnes jsem vyzkoušel všechny 3 železniční dopravce (Leo express, RegioJet a České dráhy.
1. Leo express - odjezd 10:44 z Olomouce vlak LE 1355. Značení vozů je opravdu mírně matoucí, ale výhoda je, že je souprava celkem krátká a dá se to rychle projít. Když jsem chtěl nastoupit do vozu B (14), tak se steward velice divil, že dítě (14let) jde do Bussiness. Po nástupu jsem se usadil a ihned přišel steward co si dám, i když jsem si nestačil ani sundat bundu, tak jsem mu řekl, že se podívám a řeknu mu. Řekl mi, že si mohu zdarma dát 1 studený nápoj a čokoládovou pěnu. Avšak na stránkách www.le.cz se píše, že mám mít k dispozici 1 teplý a 1 studený nápoj a tu čokoládovou pěnu. Takže by si to měl LEx opravit, nebo nabízet to co mají napsané. Čokoládová pěna mi moc nechutnala, avšak to může být jen můj názor - měl jsem ji poprvé. Tiramisu jsem si dal a to už bylo lepší, avšak né tak dobré, jak bych si představoval. Sedadla byla celkem dobrá, takže se sedělo pohodlně. Intranet a WiFi fungovaly solidně. Akorát přední kamera je o hodně opožděná, dříve to vidím na konci vlaku :-D . Informační panely a obrazovky fungovaly celkem dobře, akorát posádka byla jiná, ale za Svinovem tam naskočila posádka, která zde skutečně "ordinovala" :-) . Když jsem chtěl vystoupit zadními dveřmi mezi Premium a Bussiness, tak za mnou doběhl steward, že budeme stát na krátkém peroně, že si mám přejít ke dveřím do Economy, tak jsem šel a světe div se, peron byl normální :-D , ale beru to jako nevědomost stewarda a ne jako chybu zásadní..... :-) Tuto cestu (moji 1. LExem) na známku 2- . Takže celkem dobré :-)

2. České dráhy - Odjezd z Bohumína ve 12:07 (Ex 145 "Landek") vagon ARmpee832 - v 1.třídě v této půlce vozu, jsem seděl úplně sám. Cesta byla plynulá a celkem v pohodě. Akorát když průvodčí rozdával denní tisk, tak mně obešel, nevím proč....? Jinak se mi taky líbilo automatické hlášení dle GPS signálu. Sedačky pohodlné. Cestu hodnotím na známku 2. Tímto vlakem jsem jel z Bohumína do Českého Těšína. Z Českého Těšína jsem pokračoval City Elephantem, taktéž v 1.třídě. Sedačky jsou pohodlné, akorát souprava se trochu vlní, stejně jako Leo express. Nejvíce mně zarazilo, že jeden "sprostý" mladík, který neustále nadával v "prostředním" patře (hodně sprostý....) se naštval a řekl, že nebude sedět jako De*** v 2.třídě a tak "vlezl" do 1.třídy a když průvodčí před Havířovem přišel (kde jsem vystupoval...) cosi na něj zařval a průvodčí raději odešel a neřešil to. Nevím, jestli je to správný způsob řešení takovéto situace, i když chápu, že se průvodčí trochu bál agresivního mladíka a než se s někým porvat, tak ho tam raději nechal.... :-)

3. RegioJet - Odjezd 13:36 vlak IC 1012 vůz 2. Když jsem přijel City Elephantem do Havířova, tak vlak IC 1012 již byl přistaven. Dle informací podle paní na informacích RegioJetu, by měli být cestující vpuštěni do vlaku nejpozději 15 minut před odjezdem. Avšak byli jsme vpuštěni až 6 minut před odjezdem, protože se uklízení protáhlo :-D . Když jsme byli vpuštěni do vlaku, byl pekelně vyhřátý (takové horko jsem již dlouho nezažil....) avšak potěšilo z té hrozné zimy a vánice :-D . Ihned po odjezdu z Havířova (na čas) jsem dostal Rajec zdarma a časopis s novinami. Mátový čaj mi byl donesen ihned po odjezdu z Ostravy - Svinova, zahřál...:-))) Bál jsem se, že si nestihnu nic objednat z jídelního lístku na tak krátké trase, protože stewardka nešla podle trasy kdo kde vystupuje, ale popořadě dle kupé a velkoprostoru.... - ALE! Stewardka to stihla s přehledem :-)) Dokonce jsem si stihl i po 2. objednat, což mně potěšilo :-) . Stewardce ve voze 2 (IC 1012) patří OBROVSKÁ pochvala, protože byla velmi rychlá a milá :-))) Ale bohužel nevím jméno.... - WiFi fungovala dobře, asi v 90% cesty :-) . Akorát bych měl připomínku k sedadlu 93 (Ampz 00) sedák. na kterém se sedí, vypadává, chtělo by to přidělat, ale jinak opravdu SUPER jízda, potvrdili jste své kvality a nemám už žádný důvod využívat jiného dopravce :-))) Dopravci RegioJet uděluji 1- .

Shrnutí : Nejvíce se mi líbil RegioJet ( né proto, že jsem jejich zastánce, ale kvůli tomu, že to dnes potvrdili...) na druhé místo bych dal asi České dráhy a na 3. místo Leo express, nebylo to nejhorší, ale zároveň ani nejlepší.... :-)))

Doufám, že jsem tím nikoho nenudil - S pozdravem Martin Kolář :-)

Všichni kritizují nové trolejbusy a autobusy, ale jsou moderní a přístupnější starším lidem.

Vagonfoto - Fotografie železničních vozů (zatím v rozpracování - nekritizovat)
Jezisek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 916
Registrován: 4-2004

Odesláno Sobota, 23. února 2013 - 19:52:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MZ: já sem psal něco o měsíční normě!? To je věc podniku a zaměstnance, jak se dohodne.
Konečně, to že si RJ kupuje práci strojvedoucích od agentury, považuju za důkaz velmi ekonomického chování RJ (-nemyslitelného ve věci pokrývání mimořádných výkonů u ČD, ČD-C)

Topič: nevim, je mi to jedno, ale nemám, po slovech p.Jančury, ve strojvedoucí (resp. celý podnik...) RJ důvěru.

Téměř jedno celé století již nejsme součástí Monarchie. Češi jsou již téměř celé století "svobodný národ". A kam svobodný národ český došel? Na prah nové Bílé hory...
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 850
Registrován: 4-2004

Odesláno Sobota, 23. února 2013 - 20:34:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

409:
Děkujeme za hezké čtení. Takových srovnání tady nebo v sekci Leo už byly desítky a téměř vždy vychází RegioJet jako číslo 1. V podstatě se naplňuje co tady hlásám už nějaký měsíc a některým pracovníkům se to špatně čte, že kdo vyzkouší RegioJet, stává se pro něj na trase do Ostravy dopravcem č.1.

České dráhy brzy zmizí z nedotovaných tratí, vycouvají i z kolejí mezi Prahou a Ostravou tvrdí Radim Jančura.
409
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 98
Registrován: 10-2012

Odesláno Sobota, 23. února 2013 - 20:42:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Budulinek4 : Nemáte zač, rád to vždycky napíšu, když je příležitost. Já jsem měl RegioJet už od počátku jako svého nejlepšího dopravce, avšak jsem chtěl po pár měsících otestovat všechny dopravce

Všichni kritizují nové trolejbusy a autobusy, ale jsou moderní a přístupnější starším lidem.

Vagonfoto - Fotografie železničních vozů (zatím v rozpracování - nekritizovat)
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4818
Registrován: 9-2005

Odesláno Sobota, 23. února 2013 - 20:59:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ihned po odjezdu z Havířova (na čas) jsem dostal Rajec zdarma a časopis s novinami
On si ještě někdo myslí, že to je zdarma? Omluvitelná naivita snad pochopitelná jen u seniorů...

Mátový čaj
No ještěže nepodávají urologickej čaj...

Jinak počtení pěkné. Sice nevím, proč u tebe dostal LE známku 2-, když defacto si nic negativního nenapsal, snad vyjma toho, že si dostal o jeden nápoj méně?

ad Budulínek pod čarou: České dráhy brzy zmizí z nedotovaných tratí, vycouvají i z kolejí mezi Prahou a Ostravou tvrdí Radim Jančura.
A kdo ty lidi odveze, když RJ podle toho drážního mesiáše je průměrně zaplněn přes 80 procent a LEx je rovněž zaplněn a nemá takovou kapacitu? Čím ty lidi teda budou odvezeni? No to by mě strašně zajímalo.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3662
Registrován: 2-2005
Odesláno Sobota, 23. února 2013 - 20:59:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sim: nebrečel jste teď náhodou na blbém hrobě?

Budulínek: hele, ty proroku, všimni si, že 409 došlo sice ke stejnému závěru jako Ty, ale tím způsobem, že vśechny tři konkurenty live vyzkoušel. Od něj to tím pádem beru. . Ty tady akorát kydáš hnůj na ČD, bleješ soudruhy a odboráře a Tvůj názor na ČD je spíš výsledkem nočních polucí než čeho jiného.
Mimochodem před časem ses tady do mne navážel, že si dovoluju psát o RJ bez osobní zkušenosti, tak přiznej, kolik už toho máš naježděno s Leem, že Ti furt Jančura vychází jako jednička?
A dozvíme se konečně odpověď na něco tak triviálního jako je Tvůj věk?
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6735
Registrován: 10-2003

Odesláno Sobota, 23. února 2013 - 21:00:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Budulinek4: a některým pracovníkům se to špatně čte

Myslíte-li pracovníky ČD, tak je to přirozené. Předpokládám, že pracovníci RJ by také nejásali nad úspěchy konkurenta. Na tom není nic divného.

Proti lži se člověk strašně špatně brání, protože když se lež pěkně řekne, tak vypadá jako pravda, a někdy je problematika tak složitá, že lidé nevědí, co je pravda a co ne.
Radim Jančura ...asi o sobě...
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3663
Registrován: 2-2005
Odesláno Sobota, 23. února 2013 - 21:02:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Happy: Že Vy toho blba sledujete jen nahodile? Jinak byste věděl, že ti lidi svou potřebu cestovat vyŕeší libovolně jinak, zejména auty po jižní spojce nebo metrem na Chodov. Vraťte se do archivu pár týdnů zpátky, pobavíte se.
409
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 100
Registrován: 10-2012

Odesláno Sobota, 23. února 2013 - 21:07:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Happy : 2- dostal z důvodu vlnění soupravy a WC....a možná taky kvůli informačním panelům a již zmíněnému nápoji - a taky ta kamera nebyla v pořádku - bylo toho víc, ale jak jsem již psal, kdyby bylo někdy v RJ plno, tak určitě využiji, ale asi jen v nouzové situaci

Všichni kritizují nové trolejbusy a autobusy, ale jsou moderní a přístupnější starším lidem.

Vagonfoto - Fotografie železničních vozů (zatím v rozpracování - nekritizovat)
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3903
Registrován: 12-2009
Odesláno Sobota, 23. února 2013 - 21:26:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

taky kvůli informačním panelům a již zmíněnému nápoji - a taky ta kamera nebyla v pořádku
Jak fungují kamery a informační panely u řlutých?
409
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 102
Registrován: 10-2012

Odesláno Sobota, 23. února 2013 - 21:33:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ohl : Bohužel zde zatím nejsou, ale kdyby zde byli, tak bych je zahrnul do hodnocení, já hodnotím, to co skutečně dopravce nabízí a prezentuje a u RJ jsem nikde v letáčku neviděl, že by měli kamery a inf. systém - oni mají hlásící systém hlavní stewardkou....

Všichni kritizují nové trolejbusy a autobusy, ale jsou moderní a přístupnější starším lidem.

Vagonfoto - Fotografie železničních vozů (zatím v rozpracování - nekritizovat)
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 851
Registrován: 4-2004

Odesláno Sobota, 23. února 2013 - 21:53:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slimto, já mám první jízdu Leo za sebou a nic se na tom nemění: RJ volba number One.
S ČD jsem se najezdil tolik, že je co porovnávat. Dnes už mě do jejich vlaku nedostanou, protože nemají nic navíc, co mají dva konkurenti. A taky již nemám InKartu a nehodlám platit za kus plastu, abych měl pak "levnější" místenku, když konkurence ji má za 0 Kč. Takže do Ostravy je nyní pro všechny slušná nabídka spojení Leo nebo RJ.


Happy:
Text je pod čarou, jak správně píšete, je tam i autor výroku. Když pominu to, zda se s tímto výrokem ztotožňuji, tak jedna věc jistá je: současná nabídka míst do Ostravy je dvojnásobná oproti době předkonkurenční. Někdo odpadne a myslím si to samé, co řekl Leoš i Radim, že to budou Pendolina i s jejich mnohasetmiliónovou sekerou.

České dráhy brzy zmizí z nedotovaných tratí, vycouvají i z kolejí mezi Prahou a Ostravou tvrdí Radim Jančura.
Vlak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 176
Registrován: 6-2011
Odesláno Sobota, 23. února 2013 - 21:57:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dovolím si zde uveřejnit svůj osobní názor, proč je RJ ve ztrátě. Když zcela pomineme cenovou válku, je zde ještě jedno místo, kde tento dopravce asi nemálo tratí. Podívejme se na dnešní případ IC 1016.
Lokomotiva RJ dostala poruchu (pokud se nemýlím, u Studénky), kvůli čemu se skoro dvě hodiny čekalo na příjezd náhradní lokomotivy. Podle dostupných informací to je ET22, která má na SŽDC maximální rychlost 100 km/h. Ať už patří komukoliv (Podle všeho ale je to PKP Cargo), nemyslím si, že mu tuto lokomotivu půjčil zadarmo. Vlak nedojede se zdpožděním nižším jak 120 minut, takže se budou vyplácet stoprocentní kompenzace. Cestující se vezou zadarmo a ještě se musí zaplatit těžší a energeticky náročnější lokomotiva. Když se tohle stane víckrát, už to není málo peněz. Myslím, že asistence vršovického nehoďáku ČD u vykolejení 26. 9. 2012 byla z toho všeho asi nejdražším artiklem.
Sokr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 673
Registrován: 5-2005

Odesláno Sobota, 23. února 2013 - 22:02:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad MZ: Pro "jiného soukromníka" je výhodné najímat si "důchodce ČD" formou "co odjede to odjede...
Všichni strojvedoucí důchodci u RJ jsou v běžném pracovním poměru, jako ostatní.

Všechno se dá vysvětlit. Bohužel ne všem... :-(

http://nahouby.estranky.cz
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6736
Registrován: 10-2003

Odesláno Sobota, 23. února 2013 - 22:07:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ohl: Jak fungují kamery a informační panely u řlutých?

Boční maj vyřešené takhle


Ale tak stane se, já na hlaváku už lovil z pod vozů lecos a leze se tam hodně blbě, když tam stojí vlak.

(Příspěvek byl editován uživatelem Zapa.)

Proti lži se člověk strašně špatně brání, protože když se lež pěkně řekne, tak vypadá jako pravda, a někdy je problematika tak složitá, že lidé nevědí, co je pravda a co ne.
Radim Jančura ...asi o sobě...
Jspetrak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 722
Registrován: 5-2006

Odesláno Sobota, 23. února 2013 - 22:43:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlak: To zní, jakoby byly celoročně postávají lokomotivy podél trasy přímo ve vlastnictví RJ levnější jak jedno zapůjčení. Elektřina se neplatí od skutečné spotřeby. :-)
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3664
Registrován: 2-2005
Odesláno Sobota, 23. února 2013 - 22:44:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Buvolínek: rozhodně bych nečekal, že by se Tvoje pořadí mohlo změnit, i kdyby Ti u Lea stewardka....spíš nechápu, že se Tvá zkušební jízda s Leem nepřetavila v další sérií polucí na K-repu...takže si spíš myslím svý... Nebo jaký byly Tvoje zážitky konkrétněji? A co ten věk?

(Příspěvek byl editován uživatelem Slim.)
Jezisek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 918
Registrován: 4-2004

Odesláno Sobota, 23. února 2013 - 22:45:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

vlak: a v Pardubicích na peróně už čeká parta, v ruce drží lepidlo a žluté fólie...

Téměř jedno celé století již nejsme součástí Monarchie. Češi jsou již téměř celé století "svobodný národ". A kam svobodný národ český došel? Na prah nové Bílé hory...
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4820
Registrován: 9-2005

Odesláno Sobota, 23. února 2013 - 23:05:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tady http://cs.wikipedia.org/wiki/RegioJet jsem se dočetl toto: "Začátkem ledna 2013 Jančura uvedl, že 73 vagónů je ve výrobě a případné další by mohly být vyrobeny do dvou let"

Jelikož se nechci hrabat v těch šílených archivech, mohl by mně někdo ve stručnosti říct, o co jde?
PPP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.145.216.21
Odesláno Sobota, 23. února 2013 - 23:46:56    Odkaz na tento příspěvek  

to mají být vozy do Německa
Johnson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1349
Registrován: 5-2007
Odesláno Sobota, 23. února 2013 - 23:55:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Happy: Já bych to nebral moc vážně.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4821
Registrován: 9-2005

Odesláno Neděle, 24. února 2013 - 00:18:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

to mají být vozy do Německa
Tolik?

Já bych to nebral moc vážně.
Taky že neberu. Mám pocit, že něco podobného tady bylo nedávno s jistou fabrikou na východ od nás. A před tím s jinou fabrikou pro změnu na západ od nás. Cena cca 50 mil za ks, tj. celkem přes 3,5 mld kč. Kde by na to vzal?
904
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.135.109.1
Odesláno Neděle, 24. února 2013 - 06:08:06    Odkaz na tento příspěvek  

409: Nic proti ale tvoje hodnocení je poněkud mimo. Pokud chceš porovnávat, tak musíš mít předem stanovená kritéria, podle kterých to porovnání provedeš a ne že "jeden má info a vodu 2-" a "druhý má vodu 1-". Tady něco silně nehraje.

Navíc to srovnání bude vždy subjektivní. Jel jsem se všema a všichni mne přepravili, což je primární záležitost. Je teda pravda, že v případě RJ s +65 a nikdo se za nic ani neomluvil natož abych dostal nějakou kompenzací, ale budiž. U ČD taky většinou nic nedostanu, ale alespoň se vždy omluví. Nejedu vlakem proto, abych měl dortík za 9 kaček nebo mohl čumět na kameru z čela vlaku. Zahrnovat do porovnání kameru můžou jedině šotouši.


A jsem zvědavý jak Jančura zatáhne ČD do toho, že zlevnil na úroveň LE za 137,-, když byl údajně ve ztrátě při 295,- a to jedině díky ČD. A jak s touto skutečností naloží ÚOHS.
hmmm
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.25
Odesláno Neděle, 24. února 2013 - 11:13:32    Odkaz na tento příspěvek  

Sim: než budete napadat, bylo by dobrý si ujasnit, co tu píšete za kraviny. Ano, pan Petrák patří k těm několika neanonymním. Ať z toho nemáte osypky, můžeme jmenovat i pány Vlčka a Šimrala, psal jsem, že pár jich je.
Vy se teda jmenujete Sim? To je jméno, nebo příjmení? Zapa, Ježíšek a Topič jsou taky příjmení? Tak v tom případě můžete rovnou brát jako příjmení jakýkoli shluk písmenek (slovy TH).
A do jakýho mě házíte pytle, mám naprosto v . Že máte nick o jednu hlásku kratší a u něj mail, to je transparentnost až na půdu:-).
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4822
Registrován: 9-2005

Odesláno Neděle, 24. února 2013 - 11:43:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To je jméno, nebo příjmení? Zapa, Ježíšek a Topič jsou taky příjmení?
V profilu každého reg. uživatele je kolonka jméno a příjmení. Dost lidí jí má vyplněnou. Já jí měl vyplněnou ještě před rokem....
Ekholmmesotitsch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 853
Registrován: 12-2009
Odesláno Neděle, 24. února 2013 - 11:54:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Happy: Ono stačí kliknout na čísilko, které je hned za tvou citovanou větou. Pak by ses jistě dostal k tomuto článku, ve kterém Radim Jančura skutečně o nových 73 vozech hovoří. Co je na tom pravda, netuším, ale najít to bylo otázkou 48 sekund.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4824
Registrován: 9-2005

Odesláno Neděle, 24. února 2013 - 12:52:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Ekholmmesotitsch: Njn, to čísílko jsem přehlédl, byl jsem unaven. Ale snad se tolik zas nestalo ne

Každopádně mě to zajímá, protože plánovaný termín vyjetí RJ na Berlín se kvapem blíží. Sice je to až prosinec 2014, tedy ke GVD 2015, ale i tak času není nazbyt. A pokud to má RJ jisté, tak nevím, proč s tím dělá takové tajnosti.
Jspetrak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 723
Registrován: 5-2006

Odesláno Neděle, 24. února 2013 - 13:15:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Happy: Od začátku na to DB dalo informační embargo a co DB nezveřejní, nemůže jít ven. Ostatně ta první informace o vyřazení ČD na jaře 2012 taky šla od DB a ne z RegioJetu.
PPP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.232.59.54
Odesláno Neděle, 24. února 2013 - 13:20:45    Odkaz na tento příspěvek  

Happy: RJ se k tomu opakovaně vyjadřuje tak, že je na to ze strany DB informační embargo a bez jejich souhlasu nesmí nic o celém projektu zveřejňovat. A to že se o tom mlči mi přijde docela logické. Přece nebudou konkurenci ukazovat jak to bude vypadat.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3667
Registrován: 2-2005
Odesláno Neděle, 24. února 2013 - 13:27:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

párů vlaků mezi Prahou a Brnem, z nichž většina pokračuje minimálně do Vídně nebo do Bratislavy, by prý dokázal Jančura zajistit. "Nyní se nám vyrábí 73 vagónů a do dvou let bychom dokázali vyrobit další potřebné," uvedl.

Chápu-li tuto další nehoráznou Jančurovu lež správně, lze ji vyložit cca těmito způsoby:
- v čísle 73 jsou i vozy na Brno, které je v tuto chvíli ve hvězdách a minimálně z 50% z toho nic nebude
- vozy na Brno v tom nejsou a tudíž pokud by se Stanjura posral a dal mu ho, nebude mít čím jezdit buďto Brno nebo spoje s DB
- Jančura nechává vyrábět vozy nazdařbůh, protože už samou roztažností neví, jak by ještě vyhodil prachy
- Jančura nás má tradičně za nemyslící idioty a věří, že mu to substrát zase sežere
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4825
Registrován: 9-2005

Odesláno Neděle, 24. února 2013 - 14:16:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A to že se o tom mlči mi přijde docela logické. Přece nebudou konkurenci ukazovat jak to bude vypadat.
No pokud je to čistě privátní projekt, tak samozřejmě je to jen jejich věc. V tom případě se do toho nemá ani co míchat ani zasahovat Ministerstvo dopravy coby objednavatel vyšší vrsty.

v čísle 73 jsou i vozy na Brno, které je v tuto chvíli ve hvězdách a minimálně z 50% z toho nic nebude
To je otázkou. Záleží, jestli DB budou na svém území vozy přidávat nebo nebudou.....

- Jančura nás má tradičně za nemyslící idioty a věří, že mu to substrát zase sežere
Já mu dám opět nějakou dobu hájení... Ovšem jeho ekonomické úspěchy na trati na Ostravu jsou nevalné a to i při průměrné obsazenosti cca 80%. Navíc zrovny na Ústí jezdí vlaků dost. Stačí, aby ČD vylepšily své dotované R na Děčín a podkrušnohoráky, nasadily přijatelnou cenu a opět se bude potácet v problémech. Ovšem toto sousto už nevykryje zisky z busů a dotované trati na Komárno.
A nasazení dalších vlaků na Brno? No na I. koridoru místa mnoho už není a konkurenceschopnost železnice je mizerná oproti D1. Zrušení busů mezi Prahou a Brnem je naivní, protože se hned najde někdo jiný, kdo díru vykryje a pasažéry pobere.
hmmm
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.25
Odesláno Neděle, 24. února 2013 - 15:42:57    Odkaz na tento příspěvek  

Happy: no to je krásný, ale ten profil uživatele tady jednak není vidět a i kdyby byl, můžu si tam jako jméno dát třeba "Sim Ježíšek":-) Možná milej Sim jenom netuší, co znamená slovo anonym...
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 485
Registrován: 8-2012

Odesláno Neděle, 24. února 2013 - 16:12:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: Jančura se má rád s Leošem a pokud s nima nebude mít co jezdit, skončí v LeoPoolu, odkud si je někdo pronajme. On taky může kdokoliv typu Leo Pool ty vagony koupit s tím, že asi budou pro Radima a ten s nima aktuálně nemusí mít nic společnýho
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2452
Registrován: 11-2009

Odesláno Neděle, 24. února 2013 - 17:03:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

hmmm > profil uživatele tady jednak není vidět

lzete, je videt. Pokud se k nemu vy nedostanete, neni to tim, ze neni videt

můžu si tam jako jméno dát třeba "Sim Ježíšek"

Az zjistite, co tam kdo z nas ma uvedeno, mozna ze sebe prestanete delat idiota.

ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Jspetrak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 724
Registrován: 5-2006

Odesláno Neděle, 24. února 2013 - 18:01:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sim: Ty jo, až teď mi Vantju poradil, kde se profil uživatele k-reportu dá najít. :-) Já líný radši lustroval doménu e-mailu přes NIC.CZ.
Bkv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 381
Registrován: 8-2007
Odesláno Pondělí, 25. února 2013 - 17:55:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže zakázal svým prvostupňovým rozhodnutím plnění dodatků č. 5 a 6 k prováděcí smlouvě č. 85/2011 uzavřené Ministerstvem vnitra ČR, jako centrálním zadavatelem, ve prospěch zadavatele Ministerstva práce a sociálních věcí ČR, se společností Fujitsu Technology Solutions s.r.o.
Navrhovatele byl STUDENT AGENCY. Tak copak na to říkají třeba asdaf, Koreň, Slim (v té době Zvědavec 2)? Opravdu si Slime stále myslíš "No skoro to vypadá, že se mu ta jeho nevymáchaná hubu konečně přestává vyplácet." nebo "Celkově to dělá dojem, že zase vystřelil od boku a úřadu na rozdíl od bulváru to nestačí."?
Asdf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2031
Registrován: 5-2007
Odesláno Pondělí, 25. února 2013 - 18:40:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bkv: Aká je relevancia tohoto rozhodnutia voči vláknu RegioJet?

S užívateľom asdaf nemám nič spoločné
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3678
Registrován: 2-2005
Odesláno Pondělí, 25. února 2013 - 21:04:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bkv: No skoro to vypadá, že se mu ta jeho nevymáchaná hubu konečně přestává vyplácet. Ona ta hra na ukřivděného chudáka spasitele cestujících, proti kterému se spikl celý svět, taky nemůže trvat věčně, respektive lidi ji donekonečna žrát nebudou...ÚOHS ho chytil za pysk zcela logicky - jestli na tom kluk sám tratí jednotky milionů, nejezdí vlastně za dumping taky??? Už z principu definice dumpingu.

Kdybyste citoval bez vytrhávání ze souvislostí, bylo by vidět, že citovaný příspěvek se týká něčeho úplně jiného než toho, do čeho jste ho zasadil.
Ale abyste neřekl, tak když použiju jen tu Vámi vytrženou větu, tak jak se mu v případě Fujitsu ta nevymáchané huba vyplatila?

Pro ostatní - za účelem nalezení svého výroku viz výše jsem procházel archivy od loňského dubna a můžu vřele doporučit. Je moc zajímavé číst, jak kdo odhadoval před rokem budoucnost a jak moc se kdo trefil a netrefil...
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6303
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 25. února 2013 - 21:28:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Aniž bych chtěl jakkoli hodnotit činnost našeho ministéria - jaký je principielně rozdíl v zakázce na IS bez výběrka a na dopravní obslužnost bez výběrka? Oboje ve dvou nástupnických státech jednoho někdejšího?
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3680
Registrován: 2-2005
Odesláno Pondělí, 25. února 2013 - 22:00:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr Vlček: v barvě vybraného
Jspetrak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 725
Registrován: 5-2006

Odesláno Pondělí, 25. února 2013 - 22:11:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr Vlček: Dunajka? :-) Byla na to notifikace? Byla. Stačí to pro naplnění požadavků legislativy? Stačí.

To, že "to bylo psané pro ZSSK" a Vážnému se to vážně nepovedlo, je věc jiná...
tr
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.8.96
Odesláno Pondělí, 25. února 2013 - 23:08:05    Odkaz na tento příspěvek  

Byla na to notifikace? Byla. Stačí to pro naplnění požadavků legislativy? Stačí.

Se divím proč někteřým tak leží v žaludku ty dlouhodobé smlouvy s ČD. Bylo to dle legislativy? Bylo. Stačí.
Jspetrak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 726
Registrován: 5-2006

Odesláno Pondělí, 25. února 2013 - 23:25:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

tr: Je tam jemný rozdíl, který se do Jančurovsko-novinářské zkrátky "bez VŘ" nedá nacpat.

Výběr má být transparentní a měli by o něm všichni účastníci trhu vědět dopředu, což
1. v případě zadání od MDVRR věděli, viz notifikace
2. v případě zadání od MDČR a krajů nevěděli

Na Slovensku došlo alespoň k elementární porovnání nabídek, pokud se dá mrknutí na cenu za vlkm tak říkat.

A ještě jedna čuňárna kolem dlouhodobých smluv - např. Plzeňský kraj, co utekl z výběrka, nebo Ústecký kraj, co ho měl skoro připravené, ale "radši" se na to vykašlal. Martínek a jeho banda se asi muselo něco natelefonovat s Ivánkem a kamarády.
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 857
Registrován: 4-2004

Odesláno Úterý, 26. února 2013 - 00:13:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slime, jsem rád, že se konečně vytahuje z archivu. Takový Rtuťový muž, Fýra, Kotva Trakčního motoru a další, kteří předpovídali konec žlutých v horizontu týdnů, kdepak je jim konec

Jinak Radim v OVM před vánoci říkal něco o tom, že se nebojí konkurence Leo, protože ze žlutých vlaků mu k Leu uteče okolo 10% cestujících, ale že Leo vytáhne cestující především z pendolina. Jak tak pozoruji při cestách žlutým nebo otevřu žlutý rezervační systém, je to možná ještě méně než 10%, jako by se s nástupem Lea nic nezměnilo. Takže kdepak se vzali ti cestující z Lea? Že by ten Radim měl opět pravdu?

(Příspěvek byl editován uživatelem budulinek4.)

České dráhy brzy zmizí z nedotovaných tratí, vycouvají i z kolejí mezi Prahou a Ostravou tvrdí Radim Jančura.
jregent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 738
Registrován: 10-2011
Odesláno Úterý, 26. února 2013 - 07:02:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Šetříme, studenti přijdou o slevu na jízdném, plánuje ministr dopravy

"Například Leo Express má nejnižší cenu za 137 korun, kompenzaci od státu si vypočítával ze základního jízdného ve výši 520 korun. V případě Českých drah se kompenzace vypočítává z velké části jen podle odhadu. Pro dopravce jsou tak cestující s povinnou slevou nejlukrativnějšími zákazníky."

""Není možné, že ministerstvo zvýhodní dotované dopravce a ty, kteří jezdí na komerční riziko, naopak poškodí, protože jim nebude tyto kompenzace proplácet," řekl mluvčí Student Agency Aleš Ondrůj. Podle něj by pak měl stát drahám peníze na slevy vzít."
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3917
Registrován: 12-2009
Odesláno Úterý, 26. února 2013 - 07:32:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No konečně konkurence odstraní další komunistický přežitek. Studenti na náměstích radostně tleskají.

Nebo že by konkurence (v tomto podání) měla něco společného s
Železniční dopravci z této sumy dostali necelých sto milionů korun, což je nárůst o více než padesát procent.
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2602
Registrován: 12-2003

Odesláno Úterý, 26. února 2013 - 07:35:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jenda Sůra byl na dovolené, a už se to na iDNES těmi PíáR jenom hemží - musí se splnit plán zadaný od guru Jančůry... Je hezoučké, jak si pan Sůra vykládá proplácení za studenty. V tomto bude ještě hodně zajímavého napsáno z ruk páně Sůry a myšlenkáře a vizionáře Jančůry
Honzalb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 267
Registrován: 11-2010
Odesláno Úterý, 26. února 2013 - 07:44:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bevelo: od začátku roku jsemm neměl jediný den dovolené. materiál na slevy se objevil v meziresortu v pátek odpoledne, jen tak pro info. hezké vycházky přeji.