K-report
 

Archiv diskuse Doprava v Pardubickém kraji do 24. 08. 2013  

Diskuse K-report » Archiv 2013 » Autobusy a trolejbusy » Doprava v Pardubickém kraji » Archiv diskuse Doprava v Pardubickém kraji do 24. 08. 2013 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
juki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 60
Registrován: 4-2013
Odesláno Pátek, 02. srpna 2013 - 19:16:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-ds-
to ví že by byl lepší zřídit dispečink, to má moji plnou podporu ale furt se k tomu kraje nemají, tím by padla potřeba čipových karet a přesně by dispečer věděl kolik lidí přestoupilo ze spoje A do spoje B, jestli má vlak čekat na trochu opožděný autobus u nádraží C.

Ale se.e mě fakt že Dušek od nového jízdního řádu prakticky překopává integrovanou dopravu okolo a na trati 238 (Pardubice - Havl.Brod) kde to dobře fungovalo již začátku (od prosince 2011). Na h...no je navrhnutý grafikon na trati + bůh ví co to udělá s návaznými autobusy na vlaky v Hlinsku ve Žďárci a v Chrasti. Netvrdil náhodou ten rozcuchanec to, že to předělá jen v oblastech kde to nevyhovuje a kde se to nepovedlo. Což Chrudimsko bylo precizně zpracované již od OREDA a Dušek tu jen do toho kope a nic dobrého v tom není.....

Co můžu potvrdit tak odpolední spoje ze Žďárce přes Skuteč, na Krounu jsou docela dobře využívány, hlavně tedy odpolední spoje do Skutče kde to dělá i o prázdninách i 8 cestujících, ve školní rok to je i 15 cestujících.
V Chrasti jezdí ve školní rok ty spoje ve 14.30,15.30 z nádraží tak ty jezdí průměrně s 10-15 lidmi, a z náměstí po výměně cestujících jich odjíždí směr Luže většinou to samé číslo. A o prázdninách jsou čisla slabší a to se pohybuje kolem 8-10 cestujících což je také pěkné.
sadOpravdu mě sere fakt víc ten jízdní řád na trati Pardubice - Hlinskosad než nějaké čipové karty, ten dobrý grafikon na trati kde se spěšné vlaky osvědčili a z menších obcí mají také spojení osobní vlaky a Dušek tvrdí že ne, což si myslím že on do toho mluví bez znalosti a bez toho aby věděl jaká je v té oblasti situace které si myslím dostačuje, že není třeba přidávat zastavující spoje např. do Horky, Zaječic, Vrbatova Kostelce nebo Holetína atd. Tohle mě opravdu štve nyní.angryangry

(Příspěvek byl editován uživatelem juki.)
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8104
Registrován: 4-2006

Odesláno Pátek, 02. srpna 2013 - 21:19:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

AD DS jste slušný lhář. Ale nebudu vám to vymlouvat.
A na další urážky nehodlám dál reagovat.
Buď zdráv chytrolíne DS

pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat,snažte se mě předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Otto_pospíšil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 596
Registrován: 9-2009
Odesláno Sobota, 03. srpna 2013 - 10:57:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zavedení In karty alias obyč a zákaznického jízdného znamenalo velký pokles cestujících na železnici, z hlavy nevím o kolik, ale v podstatě reakce dopravce byla taková, že začal tarif "vylepšovat" o různé zpáteční, skupinové a nevím jaké slevy, aby se ten propad zastavil. Tehdy začala tzv plevelizace tarifu. To snad máte důkaz jako hrom.
V tomto případě pletete hrušky a jablka: v příp. zavedení Zákaznických karet šlo především o zdražení - ani nebudu říkat skryté. A to zdražení bylo, pokud si pamatuju, dost zásadní. Spousta lidí nechtěla jezdit vlakem, i reportáže v televizi byly. Nakonec ti, co si vyřídili tehdy papírovou kartu, jezdili za "původní cenu". In karta přišla na svět až o pár let později...
(S poznámkou o plevelení souhlasím, ale zpáteční a skupinové jízdenky byly i předtím - jen ne tak výhodné... No a konec konců, dneska už to taky pěkně osekali.)

Svoje domněnky beru z rozhovorů z jinými lidmi
Tedy jednotlivci... a ti jednotlivci brblají (to jsem psal), možná i vyhrožují, že do autobusu už nesednou, ale v drtivé většině případu sednou - co jiného jim zbyde? (Tedy pokud jim zbyde ještě nějaký spoj, protože v prvé řadě je potřeba zajistit přepravu vzduchu motorovými vozy ř.810... Teprve pak se řeší dopravní obslužnost.)

Více se tady o tom dohadovat nebudu. Diskuze se nijak konstruktivně neposunula. Za sebe říkám, že fanda karet nejsem, ale úbytku cestujících kvůli nim se nebojím...

juki:
Psal jste znovu? Přišla odpověď?

"Usínal jsem s pocitem, že celý svět je v pr.... Když jsem se ráno probudil, tak jsem ten pocit měl dál. Asi neumím spát." (Jan Werich)
Vytlem
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.5.123
Odesláno Sobota, 03. srpna 2013 - 11:58:46    Odkaz na tento příspěvek  

Dite prave vytahlo papir-Zadost o iredo kartu. Ze to dostali k vysvedceni s tim,ze to maji po opusteni skoly zahodit :-)
Posláno z mobilu.
juki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 61
Registrován: 4-2013
Odesláno Sobota, 03. srpna 2013 - 14:43:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Otto Pospíšil: přišla je mi z ní blivno, že prý se zkrátí čekání vlaků v Rosicích o 9 minut.Což těch 9 minut hravě někdě dožene ten spěšný vlak mezi Pardubicemi a Hlinskem. Prostě jen výmluvy a vymlouvají se že spěšné vlaky jsou z Hlinska do Havl.Brodu vedeny jako osobní. Skutečně jsem tak ignorackou odpověď čekal po zkušenostech, co také čekat od vedení tohoto kraje. Přitom ty dnešní spěšné vlaky vozí o poznání více lidí než jen ty osobní vlaky co tu jezdili do roku 2011 každou hodinu z Pardubic do každé díry. Přitom dnešní dopolední vlaky v úseku Pardubice - Hlinsko vedeny každou hodinu se osvědčili a vlaky jezdí využívány že v jednom spoji je více lidí než někde na znovuobnovené lokálce, kde vlak vozí vzduch nebo max 5 lidí. A ještě mě dorazila ta věc že prý vlaky na trati reagují na návaznou trať 261 to mi přijde jako kdyby 238 podřizovali tomu jako kdo si co usmyslí v kolik pojede vlak ze Žďárce směr Polička.Vůbec bych tuhle trať neobnovoval v pracovní dny. Škoda mluvit:


Dobrý den, pane hejtmane Netolický

zhlédl jsem návrhy železničních jízdních řádů pro rok 2014 a jsem rozhořčen, myslím že ten návrh co jste předložili pro trať 238 je hanebný, a spousta cestujících tu trať opustí.

Např. dopolední vlaky
Nyní jezdí spěšný vlak do Havlíčkova Brodu z Pardubic v 7.49 bývá také dost často slušně obsazen a nově by měl tento spoje jezdit jen v pracovní dny mimo prázdniny. Nezdá se Vám pro takovou hlavní trať, kde do nedávna jezdili i rychlíky trochu kruté? Dnes jezdí vlaky z Pardubic do Hlinska v 7.49 Sp, 8.48 Os, 9.49 Sp, 10.48 Os, 11.49 Sp a mohl bych pokračovat. Ale máte v návrhu jen spoj v 7.47 který nepojede v úseku Pardubice - Žďárec o prázdninách, a další vlak směr Hlinsko pojede z Pardubic až v 9.35 a poté v 11.35. Což mi připadá pro takovou hlavnější trať nulové spojení a hodně cestujících z této trati prchne. Nechtěl bych se dočkat toho, aby se z této vyznamné trati stala bezvyznamná lokálka.

Dnešní dopolední spoje z Pardubic:
Spěšný vlak v 7.49 z Pardubic jsem několikrát viděl na odjezdu z Pardubic a dost často byl obsazen i 40 cestujícími jen z hlavního nádraží a to nemluvím o cestujících, kteří přistoupí v Rosicích.

Osobní vlak v 8.48 z Pardubic, s tímto vlakem jsem jel několikrát v úseku Chrudim - Chrast a tento vlak vozí kolem 50 cestujících, a to končí v Hlinsku!
Tyto čísla jsou velmi vysoká i na to že spoje jezdí takřka po hodině, a dají do kapsy i nějaké vlakové spoje z lokálek kde tyto čísla bývají mnohdy za 1/2 dne nebo někde i dokonce za celý den.

Spěšný vlak v 9.49 také jede až do Havlíčkova a ten jezdí slušně obsazen jak z Pardubic jeho obsazenost se pohybuje kolem 60-70 cestujících. A několikrát jsem s tímto spoje jel z Chrasti do Havlíčkova Brodu a jeho obsazenost byla za Chrast i kolem 70 cestujících.

Osobní vlak v 10.48 z Pardubic, který jede do Hlinska s tímto vlakem jezdím dost často v úseku Chrudim - Chrast a tento vlak využívají převážně starší občané asi návštěv od lekařu a z nákupu. Tento vlak bývá dost často obsazen za Chrudími směr Hlinsko také kolem 60 cestujících.

Podobně na tom je i spěšný vlak v 11.49 z Pardubic, který jezdí obsazen kolem 70 cestujících hodněkrát jsem jel osobním vlakem 5340, který se s tímto vlakem kříží ve Slatiňanech. Býval slušně obsazen.


A návrh na přístí rok počíta dopoledne takto s vlaky:
z Pardubic v 7.47 jen v pracovní dny a v úseku Pardubice - Žďárec u Skutče nepojede o prázdninách ani o víkendu.

S vlakem v 8.48 se nepočítá je zrušen do Hlinska, jen v 8.17 je navrhovaný vlak, ale jen z Pardubic do Chrudimi. a další za Chrudim poje až v 9.35 z Pardubic navíc zastávkový. Další vlak z Pardubic pojede v 10.47 a nově opět jen do Chrudimi, přitom tento vlak dnes jede v tuto dobu až do Hlinska! A další osobní vlak by měl jet za Chrudim až za dvě hodiny v 11.35 z Pardubic.

Což opět je dvě hodiny mezera mezi dopoledními vlaky do Hlinska, tím se trať vrací i my s ní do roku 2011! Jsem zásadně proti tomu a myslím že nejsem jediný.

Odpolední spěšné vlaky jsou často ve školní rok přeplněné např. spěšný vlak 1987 ve 14.14 z Chrudimi s tímto cestuje ve školní rok cca 100 cestujících směr Hlinsko podobné je to i hodinu později.

Zanechte prosím letošní jízdní řád i pro příští rok 2014 pro trať Pardubice - Havlíčkův Brod

Tímto e-mailem Vás chci vyzvat prosím k tomu zanechte jízdní řád pro rok 2014 stejný jako je pro letošní rok!
Když zrušíte nynější koncept jízdního řádu na této trati, tak tím vznikne pro lidi neúnosná situace. Celý systém MHD v Chrudimi je nynějším jízdním řádům vlaků na trati 238 postaven, a Vaším návrhem se to vše zhroutí. Na tomto jsou postaveny i přípojné autobusy v Chrasti směr Luže a v Chrasti na náměstí od těchto autobusů i autobusy směr Miřetice. A ve Žďárci spoje směr Skuteč, Pustá Kamenice popř. Borová. a v Hlinsku spoje směr Polička.

Myslím že si to já i mnozí cestující, že by mě být zachován nynější jízdní řád na této trati. Jinak to bude pro tuto trať tragédie a hodně cestujících z této trati uteče a budou se jí vyhýbat a budou velkým tempem ubývat cestující jak z Havlíčkova Brodu do Pardubic a opačně, a spousta lidi se naučí jezdit mezi těmito dvěma městy buď to autem,a nebo vlakem přes Kolín. A tím udusíte tak konkurečně schopnou trať jako je dnes. Protože díky spěšným vlakům se cesta z Pardubic do Havlíčkova Brodu zkrátila o více jak 30 minut, což považuji nejen já ale i spousta jiných cestujících, které na trati díky spěšným vlaků přibyli. Hodně lidí co znám např z Hlinska nechali díky novým jízdním řádu a novým spěsným vlakům doma auta.

Tímto Vás prosím zanechte tento letošní jízdní řád na této trati v platnosti i do dalších let.

S pozdravem




Zde je odpověď, připadá mi jako kdyby mi to psal sám Dušek.
Vážený pane Tůmo,
k Vašim dotazům a připomínkám k připravovanému jízdnímu řádu 2013/2014 Vám chci sdělit, že Pardubický kraj zvolil na základě připomínek a návrhů občanů a místních samospráv na trati 238 nový dopravní model, který vyhovuje požadavkům většiny obyvatel kraje, obslouží i zastávky, které spěšné vlaky projížděly a reaguje také na návaznou železniční dopravní obslužnost na trati 261. Současné spěšné vlaky zásadně nenaplňují charakter rychlé meziregionální dopravy, neboť na území kraje Vysočina pokračují bez výjimky jako vlaky osobní a zastavují na všech zastávkách. Zastavování vlaků nezpůsobí zásadní prodloužení cestovních dob, neboť oproti současným spěšným vlakům byl zkrácen pobyt ve stanici Pardubice-Rosice n. L. v průměru o 9 minut. Co se týká obsazenosti jednotlivých vlaků je několikrát ročně sledována dopravcem České dráhy a. s. a tyto informace jsou pak využívány při tvorbě jízdního řádu.
Pokud vzniknou v souvislosti se zavedením nového jízdního řádu oprávněné a reálné požadavky občanů a zejména místních samospráv budeme je samozřejmě řešit.

S pozdravem
Martin Netolický

!!!!!!!!!!!!!!!!CHTĚLO BY TO ABY NAPSALO VÍCE LIDÍ, ABY UKÁZALY NESPOKOJENOST S NOVÝM JÍZDNÍM ŘÁDEM NA TRATI PARDUBICE - HLINSKO. ABY SE JIM NA KRAJI HNULO SVĚDOMÍ!!!!!!!!!!!!! PŘÍJDE MI ŽE TUTO TRAŤ VEDENOU DO ZÁHUBY. OPRAVDU ZLATÉ OREDO A ZÁRUBA!!
juki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 63
Registrován: 4-2013
Odesláno Pondělí, 05. srpna 2013 - 10:51:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mám dotaz mimo dopravu, Prodávají se v Hlinsku u minibazaru stále langoše? Před lety se tam prodávali. Proto se ptám když tam vyrazím na výlet, jestli tam na ně narazím či nikoliv.

Popř. jestli se tam prodávají. Tak jestli jsou tam i dopoledne. díky
Jičíňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 4-2013
Odesláno Pondělí, 05. srpna 2013 - 13:22:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad. Ares1 ... Navíc mám smysl pro humor ...

No tak třeba z Vašeho příspěvku 8101 humor vyloženě srší :-) Zmínkou o smajlících jsem myslel osmajlíkované věty pana -ds-, na které jste reagoval tvrzením, že je pan -ds- v úzkých. Ale to je fuk.

Pokud jde o karty, budu jedině rád, pokud se mýlím, budou úspěšné a cestující neodlákají. Mám nové technologie rád, jen by se mi líbilo, kdyby nebyla potřeba zvláštní karta pro každý kraj, byla přenosná a vydávána za symbolický poplatek na počkání.

Mimochodem, plánuje se možnost použití IREDO karty v rámci IDOL a naopak? (Pokud se to už řešilo a přehlédl jsem to, tak se omlouvám.)
Otto_pospíšil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 611
Registrován: 9-2009
Odesláno Pondělí, 05. srpna 2013 - 17:08:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mimochodem, plánuje se možnost použití IREDO karty v rámci IDOL a naopak?
V blízké době ne, ale plánuje se proklad IDOL a IREDO, tj. rozšíření IDOLu o Královehradecké zóny* (Vrchlabsko je už od 1.7., navazovat by mělo Jičínsko, Novopacko) a naopak.

* Zóny IDOL jsou již nyní přesahující do okolních krajů - v rozvoji pokračovat chceme, ale cílem není obsadit sousední kraj, ale nabídnout občanům LK spojení do nejbližšího přepravně významného místa (Česká Kamenice, Mladá Boleslav, Vrchlabí, Jičín ... máme i Zgorzelec a Bogatyniihappy).
Já jsem jenom zvědavej, jak si s tím poradí strojky, které budou muset umět pracovat s vícero aplikacemi IDS najednou - navíc by měly poznat, kdy prodat kterou jízdenku podle předem nastavených pravidel.

Ten karetní systém by měl teoreticky umět alespoň oboustrannou peněženku, ale myslím, že v praxi si na podobnou věc ještě pár let počkáme. Do té doby mohou lidé sbírat karty z celé republiky. Dřív se sbíraly poštovní známky, tak teď tohle...lol

"Usínal jsem s pocitem, že celý svět je v pr.... Když jsem se ráno probudil, tak jsem ten pocit měl dál. Asi neumím spát." (Jan Werich)
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7173
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 05. srpna 2013 - 19:18:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Ten karetní systém by měl teoreticky umět alespoň oboustrannou peněženku"

No to by safraporte ale moh když už to umí i karty takový parodie jakou je SID léta.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8112
Registrován: 4-2006

Odesláno Pondělí, 05. srpna 2013 - 21:23:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Otto Pospíšil tady vidím chybu, kdy stát se elegantně zbavil dopravy, přesunem na kraje. A každý kraj to dělá podle svého. A někde jsou politici o trošku bystřejší a někde zpátečníci. A podle toho to také vypadá.
Měl být celostátní koordinátor, který by dopravu sladil do sebe.
Tím by stačila jedna karta.
Bohužel v dnešní době už to je patrně nemožné.
Jo zase se prováhal čas, kdy to bylo nejlacinější.
Totéž je u vybavení vozidel atd. Každý kraj jiný standart. Někde netuší co jsou to digitální panely, jinde klimatizace a jinde zase to jinde ono.
Taková ta česká malost.
Nebo jaký máte názor vy(pane Pospíšil) myslíte, že by to bylo ještě někdy reálné?
Jinak Idol do Vrchlabí funguje bez problémů.

ad Jičíňák pokud je karta na jméno, nemůžete jí mít hned. Zkuste spočítat kolik by stála technologie pro ony místa.
A má-li na to být nahrána aplikace např měsíčního jízdného, musí to být na jméno.
Konečně báječná In karta je také na jméno.
Konečně dříve týdenky také nešli půjčovat, byli ke konkretní průkazce.

pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat,snažte se mě předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Radekedar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1414
Registrován: 6-2008

Odesláno Pondělí, 05. srpna 2013 - 22:02:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokud si ale koupím OutKartu, tak hned tisknu předběžnou inkartu a vesele si jezdím se slevou. Jediné, co nefunguje, je RailPlus.

Sledování trutnovských brejlovců - brejlovci.radekpapez.cz/2013-01/ || Přehledy vozů původní řady Baim - vozy.radekpapez.cz || www.atlasvozu.cz
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8113
Registrován: 4-2006

Odesláno Pondělí, 05. srpna 2013 - 22:28:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Radekar ano to máš pravdu. Tam to tak je.
Já nevím já si těch 21 dní na kartu Idol počkám a nemám pocit že bych tak nějak trpěl.

pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat,snažte se mě předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7175
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 06. srpna 2013 - 08:56:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"pokud je karta na jméno, nemůžete jí mít hned"

To je zajímavý že tohle nevěděli počátkem roku 2003 u firmy Probotrans. Tam mi totiž tehdy udělali kartu na počkání a to včetně digitálního vyfocení (což v té době byla trošku rarita). Samosebou že kartu na jméno. Mch ještě loni funkční, letos jsem busem ještě nejel tak nevímproud
Výpravčíxy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1520
Registrován: 11-2008
Odesláno Úterý, 06. srpna 2013 - 12:42:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takže třeba taková babička z Pusté Kamenice, která jezdí dvakrát týdně z P. Kamenice do Skutče k doktorovi a nákup do Tesca, bude muset udělat dva výlety do Chrudimě, aby si zařídila kartu, jinak bude jezdit za dražší jízdné ???? Chápu to dobře ??? Neb jak jsem vyčetl na web Oreda, karty se budou dělat na "kontaktních" místech, což jsou většinou "informační kanceláře" dopravců, v tomto případě Veolie v Chrudimi.crazy A ještě zaplatit 150,- Kč + 2 x jízdné cca 60 Kč za jednu cestu .....crazy
-ds-
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.6.158
Odesláno Úterý, 06. srpna 2013 - 13:32:49    Odkaz na tento příspěvek  

jste slušný lhář. Ale nebudu vám to vymlouvat.
A na další urážky nehodlám dál reagovat.
Buď zdráv chytrolíne DS


lhář nejsem, nechte si to od cesty, tyhle průpovídky.
I s Vaším hulvátstvím.

V tomto případě pletete hrušky a jablka: v příp. zavedení Zákaznických karet šlo především o zdražení -


no třeba nazývejte Kartu Z jablkem a In kartu hruškou, kdyby byly už tenkrát plastové kartičky, bylo to zdražení spojený s In kartou, která je pokračovatelem karty Z.

Tedy jednotlivci... a ti jednotlivci brblají (to jsem psal), možná i vyhrožují, že do autobusu už nesednou, ale v drtivé většině případu sednou - co jiného jim zbyde? (Tedy pokud jim zbyde ještě nějaký spoj, protože v prvé řadě je potřeba zajistit přepravu vzduchu motorovými vozy ř.810... Teprve pak se řeší dopravní obslužnost.)

Více se tady o tom dohadovat nebudu. Diskuze se nijak konstruktivně neposunula. Za sebe říkám, že fanda karet nejsem, ale úbytku cestujících kvůli nim se nebojím...

já se domnívám, že ubudou. Důvodem je/bude zdražení. Příklady jsem zde uvedl, ať si je každý přebere jak chce. ukáže čas. V LK už zkušenosti máte, já sám netuším, jak to tam bylo z hlediska vývoje frekvence.
Každopádně reakce lidí, co vím od řidičů a průvodčích, moc pozitivní nejsou. Na druhou stranu vím, že se ozvou většinou Ti nespokojení

Důkladný přehled o pohybu cestujících lze mít i jinak, viz: http://www.dnoviny.cz/informatika/sjednoceni-a-elektronizace-zatr aktivni-verejnou-dopravu

A ještě zaplatit 150,- Kč + 2 x jízdné cca 60 Kč za jednu cestu .....

ještě fotečku si udělá...


pane Juki, pana Duška nepředěláte. Četl jste tohle: http://aktualne.centrum.cz/domaci/zivot-v-cesku/clanek.phtml?id=7 86585&online

ještě Vás bude žalovat happy

zkuste oslovit novináře, třeba se někdo chytí a napíše o tom něco. Píše o všem možném, třeba: http://www.denik.cz/pardubicky-kraj/vyletnici-si-ustelou-u-zastav ek-20130806-x779.html
Otto_pospíšil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 613
Registrován: 9-2009
Odesláno Úterý, 06. srpna 2013 - 17:16:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nebo jaký máte názor vy(pane Pospíšil)
Svůj názor jsem prezentoval zde

Osobně bych podporoval vznik celostátního organizátora, ale pro organizaci dálkové dopravy. A to jako reálné nevidím.
Naopak stanovit pravidla národní (mezikrajské) integrace, to by v silách MD být mohlo, kdyby na to byli lidi...

Státní (centrální) řízení tu už bylo a kam to vedlo? Některé oblasti se nechávaly chcípnout na úkor jiných a ti negativně dotčení nadávali "to ty debi*ové z Prahy zas vymysleli!"
Proč se k tomu vracet? Regionální organizátor bude mít vždy lepší přehled.
Problematická je mezikrajská doprava, to souhlasím. Kde ale máte jistotu, že "pod jednou pokličkou" by to bylo lepší??

V LK už zkušenosti máte, já sám netuším, jak to tam bylo z hlediska vývoje frekvence.
Každopádně reakce lidí, co vím od řidičů a průvodčích, moc pozitivní nejsou.

Vydáno bylo již přes 180 tisíc karet.
Narozdíl od KHK jakákoliv zlepšující nabídka byla už svázána s kartou. Druhou možností bylo "jezdit jako vždycky". Takže negativně to moc vnímat nejde.
A provozní zaměstnanci mohou brblat, protože jim přibyla práce. Jóó zlatá doba, kdy řidič navolil tarifní číslo a inkasoval, řekli by někteří...

To je zajímavý že tohle nevěděli počátkem roku 2003 u firmy Probotrans. Tam mi totiž tehdy udělali kartu na počkání
Opuskarta jde taky na počkání, ale tuším, že tato nabídka je omezena - což je škoda. Bohužel to je dáno "infrastrukturou", která je založena na původní Liberecké městské kartě. Snahy o to, aby celý systém byl včetně zákaznického centra převedeny pod KORID byly smeteny ze stolu. Škoda...

"Usínal jsem s pocitem, že celý svět je v pr.... Když jsem se ráno probudil, tak jsem ten pocit měl dál. Asi neumím spát." (Jan Werich)
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8114
Registrován: 4-2006

Odesláno Úterý, 06. srpna 2013 - 20:55:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pane Ds O tom hulvátovi máte dobrou sebekritiku.Když neumíte obhájit to co tady ...... tak se nedivte.

ad Otto Pospíšil děkuji za vyjádření.

pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat,snažte se mě předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2162
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 07. srpna 2013 - 22:54:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ono na tu úžasnou novou kartu nebude možné uložit ani informaci o slevách jejího držitele? Tomu už se lze fakt jen hořce smát...
http://hradec-kralove.5plus2.cz/25400/prichazi-dalsi-karta-nove-z drazeni
Karta nebude obsahovat informace o tom, zda má její držitel například studentskou slevu. Děti tak budou muset u řidiče předkládat kromě karty i dosavadní žákovský průkaz.

Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť, a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9942
Registrován: 3-2005

Odesláno Čtvrtek, 08. srpna 2013 - 07:01:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad.Trolleybus: Toto není problém karty, ale metodiky pro poskytování žákovského jízdného. Není předepsaný průkaz, není sleva.

VDL Futura - Coach of the Year 2012!!!
VDL Citea - Bus of the Year 2011!!!
Kecy v kleci
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.135.6.5
Odesláno Čtvrtek, 08. srpna 2013 - 07:15:01    Odkaz na tento příspěvek  

Zajimavy je, ze na ruzne karty MHD zakovske ci studentske slevy nahrat lze. Kde je asi rozdil?
Posláno z mobilu.
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9943
Registrován: 3-2005

Odesláno Čtvrtek, 08. srpna 2013 - 07:18:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V objednavateli (dotovateli). Slevy na žákovské (barevné) průkazy neplatí v MHD.

VDL Futura - Coach of the Year 2012!!!
VDL Citea - Bus of the Year 2011!!!
juki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 64
Registrován: 4-2013
Odesláno Čtvrtek, 08. srpna 2013 - 10:44:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nejsem přiznivec ODS, ale zde s nimi souhlasím:
http://www.ods.cz/region.pardubicky/clanek/5338-nebezpecny-experi ment-s-cestujicimi-regionalni-zeleznicni-dopravy

http://www.ods.cz/os.pardubice/clanek/5369-prijdou-vychodni-cechy -o-fungujici-zeleznicni-dopravu

Tak jen doufám že vlakové jízdní řády jak na trati 238 koncept spěšných vlaků Pardubice - Hlinsko zůstane. Tak jako spěšné vlaky Pardubice - Trutnov.
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2163
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 08. srpna 2013 - 16:32:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Magiq: A to je takový problém mít na kartě proměnné "držitel této karty má platný žákovský průkaz" (ano×ne), s platností do (datum)? Případně ještě "platí v MHD" (ano×ne)?

Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť, a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9944
Registrován: 3-2005

Odesláno Čtvrtek, 08. srpna 2013 - 16:51:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mě se neptej, já na ministerstvu nesedím :-)

VDL Futura - Coach of the Year 2012!!!
VDL Citea - Bus of the Year 2011!!!
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12740
Registrován: 11-2004

Odesláno Čtvrtek, 08. srpna 2013 - 21:37:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zaplať pánbůh lol.

Závistivci všech zemí, polibte mi prdel...!
-ds-
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.6.158
Odesláno Čtvrtek, 08. srpna 2013 - 22:55:36    Odkaz na tento příspěvek  

O tom hulvátovi máte dobrou sebekritiku.Když neumíte obhájit to co tady

já hulvát na Vás nejsem, proč si vymýšlíte?
to že nechcete nebo neumíte pochopit, co jsem zde napsal je jenom Váš problém a tak si ho nechte u sebe a neházejte ho na jiné

a jinak, jak nám pokračuje (dez)integrace:
http://www.oredo.cz/cz/karta_iredo/zmeny_od_1_9_2013.html
-ds-
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.6.158
Odesláno Čtvrtek, 08. srpna 2013 - 23:01:35    Odkaz na tento příspěvek  

Tak jen doufám že vlakové jízdní řády jak na trati 238 koncept spěšných vlaků Pardubice - Hlinsko zůstane. Tak jako spěšné vlaky Pardubice - Trutnov.

myslím si, že je dobře mluvit o tom, ale za a) ODS je v PK v opozici, takže reálně toho zas tak moc neovlivní a navíc to je názor oblasti (Pce okres), nikoli celokrajské organizace. takže zas tak bych být Vámi se neradoval
-ds-
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.6.158
Odesláno Pondělí, 12. srpna 2013 - 18:06:30    Odkaz na tento příspěvek  

ke "karetní" diskuzi

http://www.kr-ustecky.cz/vismo/dokumenty2.asp?id_org=450018&id=16 63803&p1=190490

pokud bude takto organizován karetní IDS, pak musím konstatovat, že bude "s lidskou tváří"
vybrané citace:

Čipové karty bude nově prodávat i řidič autobusu za cenu 95 Kč.

anonymní čipové karty, které budou přenosné

Na anonymní karty bude možné nahrát i časový kupón se slevou

Pokud bude cestující využívat personifikovanou čipovou kartu, nebude muset nárok na slevu prokazovat dalším průkazem.

Časové kupóny budou vázány na zakoupení nové čipové karty, s výjimkou sedmidenní jízdenky, která bude vydávána i v papírové podobě

tohle poslední už beru jako příjemný nadstandard, to výše uvedené jako více než rozumný kompromis mezi moderní technologií a prozákaznickým přístupem
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15873
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 13. srpna 2013 - 14:26:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trolleybus: Ono na tu úžasnou novou kartu nebude možné uložit ani informaci o slevách jejího držitele? Tomu už se lze fakt jen hořce smát...
http://hradec-kralove.5plus2.cz/25400/prichazi-dalsi-karta-nove-z drazeni
Karta nebude obsahovat informace o tom, zda má její držitel například studentskou slevu. Děti tak budou muset u řidiče předkládat kromě karty i dosavadní žákovský průkaz.


V Plzni to funguje tak, že i když máš kartu s předplatným, musíš mít i žákovský průkaz. Důvod je ten, že karta platí řekněme pro zóny 001 + 021, ale z průkazu vyčteš, že student má nárok na slevu pouze v trase Plzeň (001) - Záluží (021), tedy nesmí jet ani do Chotíkova (021), ani do Zruče (021), ani přes Třemošnou do Horní Břízy (021). Navíc je možné kartu dobíjet i v bankomatech a ty jaksi platnost studentské průkazky nezkontrolují.
No a pak taky potkáš v autobuse linky Plzeň - Lhůta slečnu, která bydlí v Klatovech, studuje v Plzni, podnájem má v Letkově, studentský průkaz nemá žádný a k tomu má na kartě studentské předplatné pro trasu Plzeň - Letkov. Kde se to tam vzalo?

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Lc_736__c_954
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5170
Registrován: 6-2006

Odesláno Úterý, 13. srpna 2013 - 15:17:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Z Hlinska a Trhové Kamenice:




A ještě připojím dotaz - na 600660/9 je C 954E k vidění pravidelně ?

» lc.rajce.idnes.czMHDfoto.cz «

KAROSA Žádné kompromisy.
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2168
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 13. srpna 2013 - 23:12:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin_j: Důvod je ten, že karta platí řekněme pro zóny 001 + 021, ale z průkazu vyčteš, že student má nárok na slevu pouze v trase Plzeň (001) - Záluží (021), tedy nesmí jet ani do Chotíkova (021), ani do Zruče (021), ani přes Třemošnou do Horní Břízy (021).
To chápu, ale tak nějak jsem žil v domnění, že když lze dneska v mobilu přenášet gigabajty dat, mobilní aplikace stavět na výkon procesoru, jaký jsem 15 lety neměl ani na PC, a kapacitu bezdrátových přenosů počítat v řádu mega, tak v případě karty už taky není problém uložit na ni něco víc než osobní data uživatele, stav peněženky a typ+interval časové jízdenky. Zřejmě mám příliš optimistické představy, kam až technika pokročila... happy

No a pak taky potkáš v autobuse linky Plzeň - Lhůta slečnu, která bydlí v Klatovech, studuje v Plzni, podnájem má v Letkově, studentský průkaz nemá žádný a k tomu má na kartě studentské předplatné pro trasu Plzeň - Letkov.
Což bude v Iredu taky možné, jelikož jak tak sleduji, tak řidiči obsah studentských průkazů prakticky neřeší. Za poslední řadu let jsem zažil jedinkrát, že řidič držitele studentského průkazu odmítl odbavit, a to bylo v pracovní den v devět večer, kdy bylo skutečně dost obtížné uvěřit, že dotyčný jede z Opatovic do Pardubic do školy.
Na druhou stranu - převedení alespoň přestupních a časových jízdenek na karty bude mít výhodu ve spolehlivé kontrole nastupujících. Sice těch cestujících s přestupní či časovou jízdenkou potkávám naprosté minimum, ale pokud někdo takový nastupuje, tak většinou mávne řidiči lístkem před očima, řekne cílovou stanici a řidič to neřeší. Že by stihl přečít text na jízdence, to je ve většině případů zcela nereálné.

Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť, a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Kuba_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2980
Registrován: 8-2005

Odesláno Úterý, 13. srpna 2013 - 23:57:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

a jinak, jak nám pokračuje (dez)integrace:
http://www.oredo.cz/cz/karta_iredo/zmeny_od_1_9_2013.html


Takže se ruší samozřejmě i integrace pardubické MHD v IREDO, takže ti kdo to využívali, si můžou koupit rovnou dvě čipové karty crazy. Já jsem to letos využil jednou - sedmidenní IREDO s MHD PCE i když to dalo dost práce u pokladny v hradeckém nádraží vysvětlit, že nechci Vydos ale IREDO+MHD PCE.


Pořád mi ale vadí jedna věc a to sedmidenní jízdenky (resp. že není jiná možnost než 7, 30 a 90 denní jízdenky). Proč radši nenabízí i pětidenní jízdenky? Kdo z dojíždějících do školy či práce do ní jezdí 7 dní v týdnu? nene Třeba IDS JMK nenabizí sedmidenní jízdenku ale právě pětidenní happy. Když jedu do školy 3-4x týdně a z toho pár jízd levnějším vlakem místo autobusu, tak se mi pořízení sedmidenní jízdenky nevyplatí.

:: Můj web o hradeckých trolejbusech :: Můj YouTube kanál o dopravě ::
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2169
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 14. srpna 2013 - 01:05:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kuba_j: A když člověk pracuje ve firmě, která podporuje home office (jako že to v rámci úspor dneska podporuje kdekdo), tak je mu sedmidenní taky na houby. Jinak řečeno - má to smysl pro středoškoláky a kolbenkáře, kteří musí do fabriky denně.
BTW, nemá někdo informace, jak to vypadá se zapojením dopravců, kteří dosud Iredo úspěšně ignorovali? Zejména pak těch, kteří obsluhují místní frekvenci, kupříkladu Bus Vysočina na lince 620888, která z PA do HK vymetá prakticky všechny zastávky (obě Hradiště, Hrobice, Opatovice elektrárnu i obec)?

Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť, a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Tass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 412
Registrován: 10-2006
Odesláno Středa, 14. srpna 2013 - 11:18:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nový odbavovák jsou takové ty oranžové krabice, které nyní Arriva montuje do svých vozů? Pokud ano, tak design hodnotím jako hodně slabý. A umístění u Arrivy ještě horší - skutečně to musí viset na tyči na schodech, aby si o to člověk musel omlátit rameno nebo se mu za to zachytávaly popruhy zavazadla?

TASS je zplnomocněn prohlásit, že 3x3 je 9, pakliže Nejvyšší sovět nerozhodne jinak...
juki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 65
Registrován: 4-2013
Odesláno Středa, 14. srpna 2013 - 17:20:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mám dotaz: Nevíte někdo jestli už berou žádosti na kartu IREDO? Žádal jste o ní někdo už?

A když karta je potřeba k přestupním jízdenkám. Bude také karta IREDO fungovat jako elektronická peněženka, že např. při cestě např. z Chrudimi do Litomyšle si koupím přes kartu přestupní jízdenku až např. do té Litomyšle? A bude karta zároveň fungovat jako elektronická peněženka? Nevíte odkdy se bude moci v autobusech a vlacích s touto kartou platit?
54_čsd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 183
Registrován: 4-2010

Odesláno Středa, 14. srpna 2013 - 18:51:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

juki: Ještě jsem o kartu nežádal, ale žádosti už se berou, Oredo to "pdfko" s kontaktními místy aktualizuje - třeba v NB se otevře až 19.8. a je to tam dopsané. Osobní karta bude fungovat i jako elektronická peněženka i nosič přestupních jízdenek. Jak to bude s anonymní si nejsem zcela jist - obávám se, že to bude právě JEN elektr. peněženka a nepůjdou na ní nahrát přestupní jízdenky (toť info, které mám, jistě to nevím, osobně věřím, že se mýlím)
juki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 66
Registrován: 4-2013
Odesláno Středa, 14. srpna 2013 - 19:49:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

54_čsd - Taky jsem o kartu ještě nežádal. Taky jsem zaslechl něco o tom že ta anonymní bude fungovat jako jenom elektronická peněženka.

A ta karta co bude na jméno bude nosičem jednorázových přestupních jízdenek např. z té Chrudimi do Litomyšle? Takže, když vyplním tu šedivou žádost na kartu a zajedu to dát během toho týdne na kontaktní místo např. do Vysokého Mýta. A zadám na žádost o kartu e-mail pošlou mi na uvedenou e-mailovou adresu zprávu že je karta hotová? A mám ještě dotaz od jakého datumu bude karta plně v systému IREDO fungovat? Kdyby mám přestat používat Veolia kartu? No ale ta papírová přestupní jízdenku budeme stejně dostávat v podobě papíru např. někdo to dokláda jako doklad k proplacení jízdného... Takže karta na jméno bude automaticky fungovat jako elektronická peněženka a i jako nosič přestupní jízdenek?
54_čsd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 184
Registrován: 4-2010

Odesláno Středa, 14. srpna 2013 - 21:24:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A ta karta co bude na jméno bude nosičem jednorázových přestupních jízdenek např. z té Chrudimi do Litomyšle?
Ano

A zadám na žádost o kartu e-mail pošlou mi na uvedenou e-mailovou adresu zprávu že je karta hotová?
Nevím, problém bych v tom, ale neviděl nicméně karta má být hotova za 14 dnů a stejně pro ní musíte osobně (vy nebo někdo koho zplnomocníte)

od jakého datumu bude karta plně v systému IREDO fungovat?
1. září (to je ovšem napsané na stránkách oreda a i v tisku ta informace proběhla a je podle mě jasná a jednoznačná... coze )

Kdyby mám přestat používat Veolia kartu?
Nevím, žádnou takovou nemám, ale karty dopravců kromě Osnada mají fungovat do konce roku

papírová přestupní jízdenku budeme stejně dostávat v podobě papíru např. někdo to dokláda jako doklad k proplacení jízdného... Takže karta na jméno bude automaticky fungovat jako elektronická peněženka a i jako nosič přestupní jízdenek?
Už se to tu psalo cca před 14 dny nevím jestli tady nebo ve vlákně HK kraje.

Jinak se omlouvám za (možná) špatnou informaci z minulého příspěvku, je možné, že to bude fungovat obdobně jako LBC kraji tj. že přestupní jízdenka půjde i na anonymní kartu viz. citace: "V IDOLu se pod pojmem jednotlivá jízdenka myslí jízdenka pro jednu cestu (jedna relace, jeden směr). To neznamená, že tato jízdenka je automaticky nepřestupní. Na kartu je možné nahrát jednotlivou přestupní jízdenku.
Předpokládám, že v IREDO to bude totéž a z nepochopení tu opět vzniká panika.
" čímž. děkuji O. Pospíšilovi za upřesnění pojmu jednotlivá jízdenka (věřím, že jej tak chápou i na Oredu happy )
-ds-
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.6.158
Odesláno Čtvrtek, 15. srpna 2013 - 09:46:00    Odkaz na tento příspěvek  

Nový odbavovák jsou takové ty oranžové krabice, které nyní Arriva montuje do svých vozů? Pokud ano, tak design hodnotím jako hodně slabý.

copak, myslím, že daleko horší je, že strojky v teple mají provozní výpadky, údajně snad se stává, že se vypne i při cestě po rozbité silnici, náběh systému není pak ihned, ale po desítkách vteřin.
Celkové odbavení se jeví jako delší, musí se vícekrát potvrzovat při výdeji jízdenky, leckdy se podaří donutit strojek konat až na 3 - 4 dotek. Co jsem si všimnul, nelze zadávat Tč cílové zastávky, nejde ani rychle rolovat, ale musí se šipkou "poskakovat" po jedné zastávce, což při dlouhých spojích je další zdržení. Možná to "jenom" řidiči neznají, že jde efektivněji zadávat cílové zastávky, to už netuším, ale každopádně odbavení trvá déle. Za měsíc provozu si už většina řidičů strojky "ošahala" ...

Nevíte někdo jestli už berou žádosti na kartu IREDO? Žádal jste o ní někdo už?

nejlépe se bude zeptat přímo u zdroje...
-ds-
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.6.158
Odesláno Čtvrtek, 15. srpna 2013 - 17:56:52    Odkaz na tento příspěvek  

je možné, že to bude fungovat obdobně jako LBC kraji tj. že přestupní jízdenka půjde i na anonymní kartu

http://hradec.idnes.cz/oredo-zavede-cipove-karty-090-/hradec-zpra vy.aspx?c=A130806_1960670_hradec-zpravy_pos

dle toho to vypadá, že to možné nebude. Nicméně jak je zvykem, informace nejsou zcela přesné, např. na té cestě z Hradce do Rokytnice bude záležet na trase, počtech přestupů, kolik bude konečná cena. Ale není to relace, na které by jezdily davy.
Ale třeba z takové Solnice do Vamberka, to se celkem jezdí a dnes za 24, nově 15+15=30. Je to samozřejmě o pouhých 6 korun jenom dražší, co to je nějakých 25%....
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2170
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 15. srpna 2013 - 21:41:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes jsem to viděl na vlastní oči, ono to má jen dotykový displej bez klávesnice? Docela by mě zajímalo, zda si autor toho vynálezu zkoušel, jaký je rozdíl mezi vydáním pár tisíc jízdenek ťukáním na tvrdém displeji a mačkáním pružných kláves...

A taky mě zaujalo, že už se používá to omezení doby platnosti jízdy podle počtu pásem. Podle tiskovky na webu Oreda to má platit až od 1.9., ale já to měl podle nového uspořádání na jízdence už dnes (jízdenka HK-PA - platnost jízdenky 180 minut).

Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť, a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Šmajchl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 257
Registrován: 9-2011
Odesláno Pátek, 16. srpna 2013 - 00:17:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trolleybus:
Tipuji od nainstalování nových strojků.
(Mám jízdenku z 24.7. z relace, která dříve platila 5 hod, ale nyní dvě hodiny; dříve v červenci jsem busem nejel a v červnu se ještě odbavovalo pomocí původních.)

Jenom by mě docela zajímalo, kde (případně podle čeho) lze do budoucna vyšťourat platnost jízdenky (dříve, než si ji koupím). O tarifních jednicích jsem v rámci Ireda četl jednou bylo to v informacích uvnitř autobusu při jednom ze zdražování (list papíru s tabulkou a změnou ceny jízdenek).

(Příspěvek byl editován uživatelem Šmajchl.)
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5665
Registrován: 3-2004

Odesláno Pátek, 16. srpna 2013 - 10:40:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9952
Registrován: 3-2005

Odesláno Pátek, 16. srpna 2013 - 13:25:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To mu schvaluji okhappy

VDL Futura - Coach of the Year 2012!!!
VDL Citea - Bus of the Year 2011!!!
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8123
Registrován: 4-2006

Odesláno Pátek, 16. srpna 2013 - 13:36:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Robert Docela by mě zajímalo na co je té firmě z Kutné Hory ten měšťák.

pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat,snažte se mě předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9246
Registrován: 4-2003

Odesláno Pátek, 16. srpna 2013 - 21:01:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ten Ambassador je čisté příměsto, navíc LLF, takže nejspíš ke srovnání se SORem CN12.

(Příspěvek byl editován uživatelem petr_k.)

"Pravda a láska zvítězí. Jakýmikoli prostředky. I nad pravdou a láskou."
švarc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2084
Registrován: 12-2005

Odesláno Neděle, 18. srpna 2013 - 17:31:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Car tour má nový Mercedes Tourismo, RZ 4E6 3443.
juki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 68
Registrován: 4-2013
Odesláno Neděle, 18. srpna 2013 - 20:23:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

to vedení Pardubického kraje no coment... protože pokud vejde v platnost letos v prosinci platnost ta slátanina co je jako návrh vystaven na stránkách kraje. Ten navrhovaný jízdní řád na trati Pardubice - Hlinsko je mi z něho blivno. Teď to tak pěkně funguje.
A že Pardubický kraj má názor na to že raději vlaky pro všechny, aby každý vlak zastavoval s prominutím v každé díře. Než aby vzal většinu cestujících jen z těch významnějších stanic. Ale že se vypaří více lidi z těch vlaků než jezdí teď a přibude pár jedinců co pojede do těch zapadlých stanic to už jedno. Doufám že v nich hne svědomí a že uvídí jak budou klesat tržby na této trati že to vratí tak jak je. A kraj dělá z komára velblouda že nemají prý ty menší obce při trati 238 spojení, tak to je pěkná blbost. Mají spojení teď lepší než jakákoliv vesnička, která je zavislá jen na autobusu na to že obce jako Horka, Pokřikov mají 11 párů osobáku dnes je víc jak dobrý, minulý jizdní řád měl 12 párů, ale zlepšílo se jim zase autobusové spojení např. Horkou před změnou projelo asi 3 páry busů Chrast - Hlinsko a dnes jim projede 8 párů autobusu Chrast - Miřetice. Takže jsou na tom dnes líp nevím na co si stěžujou. Dělají jako kdyby jim tam žádný vlak nestavěl!!
Rosťav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 324
Registrován: 3-2009
Odesláno Pondělí, 19. srpna 2013 - 14:47:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

juki: Já samozřejmě taky nesouhlasím s návrhem jř tratě 238.
Ale pokud ze sebe (nebo z nás?) budeš i nadále dělat blbce a tvrdit, že Horka měla 3 páry autobusů před optimalizací, tak každý trochu znalejší člověk (jako třeba já happy) Tě a Tvoje příspěvky nebude brát vážně.

Horka měla před optimalizací nikoliv 3 páry busů, ale 10 párů. Sice jen 4 do Hlinska (tam ale dnes nemají žádný), ale do Chrasti 10 párů!
Z toho 7 párů byla Veolia (4 páry z Hlinska, 1 z Dřevše s přípojem z Hlinska, 2 z Louky) + další 3 páry jezdil Pytlík Chrast - Nasavrky.

Takže příště: když o něčem vím velký kulový, tak o tom nepíšu, jinak akorát mateš ostatní.
juki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 69
Registrován: 4-2013
Odesláno Pondělí, 19. srpna 2013 - 19:33:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A dnes má Horka 8 párů busů Chrast - Miřetice a 2 spoje od chrasteckého nádraží od spěšných vlaků v 17.34 a 18.34. Takže na tom je dnes stejně jako před optimalizací + 11 párů zastavujících vlaků. Takže více jak dobrý.

No že měli 4 páry spojů do Hlinska. A dnes nemají. Tak zase mají 8 spojů do Miřetic, kde je vždy návaznost směr Hlinsko (což je dvakrát tolik než před tím) + těch 11 vlaků zastavujících v Horce. Takže jsou na tom více jak dobře. To si mají teda na co stěžovat!

Proč se lidi nevzbouříte komu se nelibí navrhovaný jízdní řád na trati Pardubice - Hlinsko a jste ticho? Tím tichem nic nezmůžete. Já se aspoň usilovat urgovat krajský úřad kdyby bylo více takových lidí. To ne to všichni držíte hubu a budete v novém jízdním řádu jen držkovat kdo to vymyslel. No coment.......
švarc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2085
Registrován: 12-2005

Odesláno Pondělí, 19. srpna 2013 - 20:10:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

juki: Lidem,co jsem chodí na k-report, je jedno, jestli budou někde nějaký vlaky zastavovat nebo ne, protože se jich to netýká. Já s tím třeba taky nějak nesouhlasím, ale nemám potřebu psát na nějaký krajský úřad. Např.pro mě je už trať 238 prakticky nepoužitelná, dříve jsem ji používal na cesty z Pardubic do Poličky, teď jezdím přes Svitavy o půl hodiny rychleji než předtím nebo přímým autobusem. O něco horší bude akorát spojení Pardubice - Hlinsko. Ostatní je pokryto nějakým způsobem autobusy.
Rosťav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 326
Registrován: 3-2009
Odesláno Pondělí, 19. srpna 2013 - 23:04:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

juki: Všude píšeš, že jsi z Chrastecka, ale jak tomu má člověk věřit, když tak kecáš.

Já neříkám, že Horka má málo (i když proti stavu před optimalizací si mírně pohoršila a to jako jedna z mála obcí v kraji), jen jsem psal, že tady uvádíš úplné nesmysly, tak aby sis na to dal pozor.

Pravda je, že už tě tady asi nikdo vážně nebere, sorry za tu upřímnost, ale tvoje příspěvky jsou fakt dost mimo. Často bych i s obsahem souhlasil, ale jak furt píšeš dokola to stejný, tak už to je nuda. Vůbec se nedivím, že do železnice psát nemůžeš... a ta forma taky stojí za prd, pravopis atd.

Hlavně pak je sranda když píšeš, jak byly po optimalizaci špatný jř na Ústeckoorlicku a Svitavsku, a přitom ani netušíš, kolik toho před optimalizací jezdilo na Chrastecku, tak jak můžeš vědět, jak to vypadalo jinde?
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15912
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 21. srpna 2013 - 11:28:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trolleybus, Úterý, 13. srpna 2013 - 23:12:36

Za poslední řadu let jsem zažil jedinkrát, že řidič držitele studentského průkazu odmítl odbavit, a to bylo v pracovní den v devět večer, kdy bylo skutečně dost obtížné uvěřit, že dotyčný jede z Opatovic do Pardubic do školy.

Trolleybus: Pozor. Studentský průkaz platí 24 hodin denně bez omezení. Omezit se dá platnost o víkendech (ale to nikdo nedělá), mimo to průkaz obecně neplatí o prázdninách.

Takže pokud měl cestující platný průkaz pro trasu Pardubice - Opatovice, nemá ho řidič právo zpytovat, jestli v devět večer jede do školy a má mu ten lístek prodat.

(Příspěvek byl editován uživatelem martin_j.)

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
54_čsd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 193
Registrován: 4-2010

Odesláno Pátek, 23. srpna 2013 - 20:08:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

švarc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2086
Registrován: 12-2005

Odesláno Pátek, 23. srpna 2013 - 20:41:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak u Pytlíka ve vozovně stál dnes bílý crossway, nejspíš LE ale to nevím jistě. Dále byla ve vozovně tmavě modrá 934, nátěr podobný Adosimu, ale tohle vypadalo na nové přestříkání. Nevíte něco o těchto busech?
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8125
Registrován: 4-2006

Odesláno Pátek, 23. srpna 2013 - 20:52:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak Le má Pytlík půjčené je na S-A.

pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat,snažte se mě předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2173
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 23. srpna 2013 - 21:56:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin_j: Takže pokud měl cestující platný průkaz pro trasu Pardubice - Opatovice, nemá ho řidič právo zpytovat, jestli v devět večer jede do školy a má mu ten lístek prodat.
Tak to je zajímavá informace. Uvedená událost skončila tím, že dotyčný férově uznal, že do školy fakt nejede a zaplatil plné jízdné. Těch pár korun navíc z Opatovic do Pardubic mu nejspíš nějakou větší díru do financí neudělalo... [happy]

54_čsd: Vítejte v kocourkově...
Pokud jsme to správně pochopil, bude jedinou výhodou karty možnost koupě přestupní a časové jízdenky, jízda jedním spojem bude stejně drahá při platbě kartou i v hotovosti.
Jo a samozřejmě bude výhodou ten pocit dobře investovaných 150 korun... [smrt]

Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť, a ne rozum.
Leonardo da Vinci
juki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 72
Registrován: 4-2013
Odesláno Sobota, 24. srpna 2013 - 11:26:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10118379000-udalosti-v-regi onech-praha/213411000140823-udalosti-v-regionech/?x=35&y=14&index %5B%5D=276292&index%5B%5D=276293

Co si jako ten Královéhradecký kraj myslí? Schválili oba kraje nové ceníky ke kartě. A najednou cukne že nechce na novou kartu IREDO poskytovat 5% slevu z jízdného při platbě elektronickou peněženkou. Je vidět že Dušek je rozuřený v reportáži. A má proč, to je jedna z mála věcí co s nim v něčem souhlasím.
Hradecký kraj, tvrdí když by na slevy přistoupil že přijde o miliony korun na jízdném, ale že třeba kartou přilákají do veřejné dopravy více lidí, ohrazuje se tím že zasahuje do rozpočtu kraje. Větší debilní výmluvu jsem neviděl.

Zde jsem plně na straně Duška a Pardubického kraje. Tam zmínil že vydávají novou kartu a nutí lidi k administrativním ukonům. A pokud bude zrušena 5% sleva na jízdném z karty tak úplně postrádám smysl karty. Doufám že se to v příštích dnech otočí a sleva zůstane. Já vím že to není nic zavratného 5% ale když se to potom sečte co ušetříte třeba za měsíc tak je to pěkná sumička.

A myslím když to funguje v jiných krajích proč to nemůže fungovat i tady.
Doufám že seberou v Hradci ještě rozum do hrsti a schváli tu 5% slevu. Pokud ne hodně lidí za plné palby jízdného se jim na to vyprdne. A karta potom postráda smysl.
švarc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2087
Registrován: 12-2005

Odesláno Sobota, 24. srpna 2013 - 12:18:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak jedna Hnátova 934 má RZ 4E7 1531, další je bez RZ, jednu jsem bohužel nezjistil a další 934 stála nad vozovnou na poli.
Rosťav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 329
Registrován: 3-2009
Odesláno Sobota, 24. srpna 2013 - 13:44:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

kartou přilákají do veřejné dopravy více lidí
Jakým způsobem láká čipová karta nové lidi do veřejné dopravy?