K-report
 

Archiv diskuse Doprava v Pardubickém kraji do 02. 08. 2013  

Diskuse K-report » Archiv 2013 » Autobusy a trolejbusy » Doprava v Pardubickém kraji » Archiv diskuse Doprava v Pardubickém kraji do 02. 08. 2013 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7109
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 24. července 2013 - 13:45:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No právě - kdyby byly plně kompatiblivní tak jich prodá půlku

Ano, taky se obávám že tak sofistikovanou věc jakou by byla jedna dopravní karta nelze v tomto století u nás čekat. Důvod je zřejmý a viz výše....
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2160
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 24. července 2013 - 14:02:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

IMHO kdyby byly plně kompatibilní, tak se jich neprodá o tolik méně, jelikož zase není tolik lidí, co mají v obou městech časovou jízdenku. A kombinace "časová jízdenka v jednom městě, jednotlivé jízdné z elektronické peněženky ve druhém městě" se používá už dnes a stačí na to jedna karta.
Problém je ovšem v tom, že ty karty nejsou plně kompatibilní ani na tu elektronickou peněženku. Viz Tarif MHD v Pardubicích (PDF, 452 KB), článek IV., bod 10.: Pokud cestující uskuteční první odbavení v Pardubicích, druhé odbavení v Hradci Králové, ruší se tímto možnost poskytnutí slevy při další jízdě v Pardubicích a tato je opět brána jako jízda první.
Jinak řečeno - pokud použiju Pardubickou kartu v síti DPmHK, tamní systém mi v ní přemaže nějaké proměnné, které mě v síti DPmP opravňovaly ke využívání zlevněného jízdného...

Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť, a ne rozum.
Leonardo da Vinci
juki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 42
Registrován: 4-2013
Odesláno Čtvrtek, 25. července 2013 - 15:08:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdravím,

psal jsem na kraj ohledně trati 238, a mám smutné zprávy budeme se muset v prosinci rozloučit na této trati se spěšnými vlaky:

Zde je můj dopis na kraj:
Dobrý den, pane Dušku

zhlédl jsem návrhy železničních jízdních řádů pro rok 2014 a myslím že ten návrh co jste předložil pro trať 238 je hanebný, a spousta cestujících tu trať opustí.

Např. dopolední vlaky
Nyní jezdí spěšný vlak do Havlíčkova Brodu z Pardubic v 7.49 bývá také dost často slušně obsazen a nově by měl tento spoje jezdit jen v pracovní dny mimo prázdniny. Nezdá se Vám pro takovou hlavní trať, kde do nedávna jezdili i rychlíky trochu kruté? Dnes jezdí vlaky z Pardubic do Hlinska v 7.49 Sp, 8.48 Os, 9.49 Sp, 10.48 Os, 11.49 Sp a mohl bych pokračovat. Ale máte v návrhu jen spoj v 7.47 který nepojede v úseku Pardubice - Žďárec o prázdninách, a další vlak směr Hlinsko pojede z Pardubic až v 9.35 a poté v 11.35. Což mi připadá pro takovou hlavnější trať nulové spojení a hodně cestujících z této trati prchne. Nechtěl bych se dočkat toho, aby se z této vyznamné trati stala bezvyznamná lokálka.

Např. Dnešní dopolední spoje z Pardubic:
Spěšný vlak v 7.49 z Pardubic jsem několikrát viděl na odjezdu z Pardubic a dost často byl obsazen i 40 cestujícími jen z hlavního nádraží a to nemluvím o cestujících, kteří přistoupí v Rosicích.

Osobní vlak v 8.48 z Pardubic, s tímto vlakem jsem jel několikrát v úseku Chrudim - Chrast a tento vlak vozí kolem 50 cestujících, a to končí v Hlinsku!
Tyto čísla jsou velmi vysoká i na to že spoje jezdí takřka po hodině, a dají do kapsy i nějaké vlakové spoje z lokálek kde tyto čísla bývají mnohdy za 1/2 dne nebo někde i dokonce za celý den.

Spěšný vlak v 9.49 také jede až do Havlíčkova a ten jezdí slušně obsazen jak z Pardubic jeho obsazenost se pohybuje kolem 60-70 cestujících. A několikrát jsem s tímto spoje jel z Chrasti do Havlíčkova Brodu a jeho obsazenost byla za Chrast i kolem 70 cestujících.

Osobní vlak v 10.48 z Pardubic, který jede do Hlinska s tímto vlakem jezdím dost často v úseku Chrudim - Chrast a tento vlak využívají převážně starší občané asi návštěv od lekařu a z nákupu. Tento vlak bývá dost často obsazen za Chrudími směr Hlinsko také kolem 60 cestujících.

Podobně na tom je i spěšný vlak v 11.49 z Pardubic, který jezdí obsazen kolem 70 cestujících hodněkrát jsem jel osobním vlakem 5340, který se s tímto vlakem kříží ve Slatiňanech. Býval slušně obsazen.


A návrh na přístí rok počíta dopoledne takto s vlaky:
z Pardubic v 7.47 jen v pracovní dny a v úseku Pardubice - Žďárec u Skutče nepojede o prázdninách ani o víkendu.

S vlakem v 8.48 se nepočítá je zrušen do Hlinska, jen v 8.17 je navrhovaný vlak, ale jen z Pardubic do Chrudimi. a další za Chrudim poje až v 9.35 z Pardubic navíc zastávkový. Další vlak z Pardubic pojede v 10.47 a nově opět jen do Chrudimi, přitom tento vlak dnes jede v tuto dobu až do Hlinska! A další osobní vlak by měl jet za Chrudim až za dvě hodiny v 11.35 z Pardubic.

Což opět je dvě hodiny mezera mezi dopoledními vlaky do Hlinska, tím se trať vrací i my s ní do roku 2011! Jsem zásadně proti tomu a myslím že nejsem jediný.

Odpolední spěšné vlaky jsou často ve školní rok přeplněné např. spěšný vlak 1987 ve 14.14 z Chrudimi s tímto cestuje ve školní rok cca 100 cestujících směr Hlinsko podobné je to i hodinu později.

Zanechte prosím letošní jízdní řád i pro příští rok 2014 pro trať Pardubice - Havlíčkův Brod

Tímto e-mailem Vás chci vyzvat prosím k tomu zanechte jízdní řád pro rok 2014 stejný jako je pro letošní rok!
Když zrušíte nynější koncept jízdního řádu na této trati, tak tím vznikne pro lidi neúnosná situace. Celý systém MHD v Chrudimi je nynějším jízdním řádům vlaků na trati 238 postaven, a Vaším návrhem se to vše zhroutí. Na tomto jsou postaveny i přípojné autobusy v Chrasti směr Luže a v Chrasti na náměstí od těchto autobusů i autobusy směr Miřetice. A ve Žďárci spoje směr Skuteč, Pustá Kamenice popř. Borová. a v Hlinsku spoje směr Polička.

Myslím že si to já i mnozí cestující, že by mě být zachován nynější jízdní řád na této trati. Jinak to bude pro tuto trať tragédie a hodně cestujících z této trati uteče a budou se jí vyhýbat a budou velkým tempem ubývat cestující jak z Havlíčkova Brodu do Pardubic a opačně, a spousta lidi se naučí jezdit mezi těmito dvěma městy buď to autem,a nebo vlakem přes Kolín. A tím udusíte tak konkurečně schopnou trať jako je dnes. Protože díky spěšným vlakům se cesta z Pardubic do Havlíčkova Brodu zkrátila o více jak 30 minut, což považuji nejen já ale i spousta jiných cestujících, které na trati díky spěšným vlaků přibyli. Hodně lidí co znám např z Hlinska nechali díky novým jízdním řádu a novým spěsným vlakům doma auta.

Tímto Vás prosím zanechte tento letošní jízdní řád na této trati v platnosti i do dalších let.

S pozdravem


A ODPOVĚĎ JE TU:
Vážený pane,
po prostudování Vašich připomínek k návrhu jízdního řádu pro období 2013/2014 Vám sděluji následující. Návrh jízdního řádu byl zkonstruován na základě objednávky objednavatele veřejné dopravy tj. Pardubický kraj. Sestava objednávky se uskutečnila především s důrazem na zajištění maximální dopravní obslužnosti území Pardubického kraje a dále na základě ekonomických možností objednavatele veřejné dopravy. V žádném případě nebylo smyslem objednávky likvidace předmětné trati a přesun cestující veřejnosti z veřejné dopravy na dopravu individuální. Taktéž upozorňuji na skutečnost, že objednavatel veřejné dopravy Pardubický kraj nebude za objednavatele dálkové veřejné dopravy (Ministerstvo dopravy ČR) dálkové a rychlé spojení mezi významnými městy regionu.

Prioritou Pardubického kraje je především zajištění dopravy z a do všech železničních zastávek předmětné trati, aby obyvatelé obývající území v blízkosti těchto zastávek měli možnost využívat veřejnou osobní dopravu. Tento způsob přiblížení veřejné dopravy obyvatelům Pardubického kraje je hlavní poslání objednavatele veřejné dopravy.

Vaše připomínky týkající se rychlého spojení mezi významnými obcemi, v jejichž blízkosti prochází předmětná trať 238 bych doporučil projednat s příslušným odborem Ministerstva dopravy ČR a veřejnou osobní dopravou objednávanou Pardubickým krajem za účelem zajištění základní dopravní obslužnosti území Pardubického kraje. Závěrem Vás chci ubezpečit že připomínkovaným návrh jízdního řádu byl sestaven zodpovědně podle ekonomických možností kraje

S úctou




Takže si myslím,že tento skvělý nynější jízdní řád na trati (Pardubice - Havlíčkův Brod)bude pěkně zmrven . Proč to nenechá na pokoji když tato trať funguje jako páteřní s připojnými autobusy v Chrasti směr město a Luže - tato linka je velmi hojně využívaná tohle podle mě v prosinci skončí a lidi se jim už na to vyprdnou, protože nelze udělat na lince Chrast - Luže, z toho zmrvenýho jízdního řádu na trati 238 takt jako je nyní, nyní to skvěle funguje a lidi je hojně využívají a pochvalují si to
Směr Miřetice, bude uplně rozbourána tato linka nepřípojnými autobusy z nádraží na které linka 785 na náměstí v Chrasti v odpoledních hodinách navazovala.

To samé se stane ve Žďárci, kde je skvěle postaven jízdní řád na lince 770 kde pěkná návaznost ve směru Skuteč, Předhradí, Krouna popř PRoseč, Borová.

Nemám na to vůbec slov, lidi musíme se vzbouřit ne to nepůjde tato trať od prosince použít. Ten Dušek dělá jako kdyby na této trati nebyly vůbec osobní vlaky, ale jsou a myslím že je dostatečně pokryta obslužnost těch malých zastávek např. Zaječice, Horka, Vrbatův Kostelec, Prosetín, Pokřikov, Vojtěchov, Holetín.......

!!!!!!!!!VÝZVA!!!!!!!!!Lidi postavme se proti návrhu a dělejme s tím něco je nejvyšší čas. Protože jestli návrh se stane skutečností, budeme lidi ve vlacích na této trati počítat tak na prstech obou ruk.!!!!!!!!!VÝZVA!!!!!!!!!
-ds-
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.6.158
Odesláno Čtvrtek, 25. července 2013 - 19:04:10    Odkaz na tento příspěvek  

psal jsem na kraj ohledně trati 238, a mám smutné zprávy budeme se muset v prosinci rozloučit na této trati se spěšnými vlaky:

podívejte se, pan Dušek má svoje přesvědčení, svoje myšlení a jeden, ani deset, ani 100 dopisů ho nepředělá. Obávám se, že budete muset vydržet do roku 2016, kdy mu skončí stávající mandát a do té doby poukazovat na to, co podle Vás dělá špatně, aby ho lidi příště nevolili, aspoň ne tak, aby o 0,3% přeskočil hranici pro vstup do zastupitelstva.
A nějaký odpor nečekejte, jak se nový cestující vygenerovali, tak se i vypaří, obce, kde se stavělo méně, budou tleskat a větší sídla se přece taky nějakým způsobem dostanou, komu by vadilo, že o 20 minut pomaleji? Takhle prostě politici uvažují, s tím se smiřte, nebo založte monarchii a se staňte jejím osvíceným panovníkem
juki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 43
Registrován: 4-2013
Odesláno Čtvrtek, 25. července 2013 - 19:52:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-ds- jj máte pravdu budeme to muset asi nějak přetrpět do toho roku 2016, budu si teď posledních 5 měsíců tohoto jízdního řádu na trati 238 vychutnávat do posledních prosincových dnů do změn. Poté tuto trať opustím a hlavně v úseku Chrudim - Chrast, který nejvíc používám. A už teď lituji lidi z obcí v kterých vede linka 785 (Chrast - Luže) od chrasteckého nádraží přes náměstí do Luže - jestli nebude tato linka nově napojena jen na autobusy z Chrudimi na náměstí v Chrasti jako je to teď a na nádraží asi pojede zase málo co jako dříve před prosincem 2011 , nebo lidi žijící okolo zastávek na lince 770 (Žďárec žel.st. - Skuteč - Předhradí - Krouna - Pustá Kamenice) a na lince 776 (Skuteč - Proseč - Borová) a nebo na lince 752 (Hlinsko - Borová - Polička).

Myslím že bude ještě pěkně vzpomínat na p. Tichého , OREDO a jejich jízdní řády, které zpočátku hlavně na východě kraje měli nedostatky, ale myslím si že se to dalo jaktakž dokupy.A fungovalo to Dušek do toho kopl a vše je v . Jen doufám že po něm nastoupí někdo nezávislí a dá to nějak zpět do kupy tak jak to fungovalo do teď hlavně s tratí 238
-ds-
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.6.158
Odesláno Čtvrtek, 25. července 2013 - 21:18:06    Odkaz na tento příspěvek  

které zpočátku hlavně na východě kraje měli nedostatky,

trhá to oči, nedostatky měly a o jakých tedy víte Vy osobně?? Můžete je popsat??
A na západě žádný nedostatek náhodou nebyl?? Nevím, ptám se.
juki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 44
Registrován: 4-2013
Odesláno Pátek, 26. července 2013 - 01:00:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-ds- no nedostatky že třeba se děti nevešli do autobusů apod., ale to se napravilo.

Ale myslím že momentálně systém funguje výborně i na trati 238.Neřeknu kdyby neměli ty obce žádné napojení. Ale oni ho mají a myslím dostatečné.Když jim ráno jedu vlak co 30 minut poté cca co 90minut nebo cca dvě hodiny přes den a večer vlak co hodinu mezi předposledním a posledním do Hlinska je 100 minut díra akorát 20.48 a 22.28 z Pardubic. Jo Dušek v prosinci zase rozkope, hlavně že z trati 238 udělá ubohou lokálku. Kde v každé prdeli bude zastavovat každý vlak. Tuto trať udupe! veřím tomu. že ty lidi co právě přilákali na rychlou dopravu at už z Pardubic nebo Chrudimi do Hlinska. Už tím navrhovaným jízdním řádem nikdy nenasbírá.. Zlatý tento jízdní řád.
--------------------JSEM PRO ZACHOVÁNÍ NYNĚJŠÍHO JÍZDNÍHO ŘÁDU NA TÉTO TRATI-------------------------
-ds-
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.6.158
Odesláno Sobota, 27. července 2013 - 09:39:00    Odkaz na tento příspěvek  

no nedostatky že třeba se děti nevešli do autobusů apod., ale to se napravilo.

dávejte si pozor na ty i/y!!!

To máte pravdu, ale na západě tohle nenastalo??

JSEM PRO ZACHOVÁNÍ NYNĚJŠÍHO JÍZDNÍHO ŘÁDU NA TÉTO TRATI

musíte zkusit napsat novinářům, médiím, tady to čte úzké spektrum lidí
juki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 45
Registrován: 4-2013
Odesláno Sobota, 27. července 2013 - 10:39:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo tak jen pro zajímavost nový mikrobus Rošero First FCLII, co má jako ARRIVA Chrudim nového jsem zahlédl předevčírem večer na lince 778 v Hlinsku na to večerním spoji do Skutče po 22.hodině.

-ds-
na západě co vím tak ne, tady bylo docela dobře nastaveno ale myslím že od 1.dubna 2012 co vím jen jezdila posila spojů na lince Chrudim-Chrast kde jezdíli busy do dnes jezdí po 14 hodině: 14.08,14.30,14.48,14.58,15.08 a od 1.dubna 2012 jezdil ještě v 15.03 posila z Chrudimi do Orle a zpět. A ten byl s prázdninami v roce 2012 zrušen a dnes už přeplněnost spojů je ale není tak dramatická. Jinak ve školní rok se stojí v těch spojích v 14.08 jezdí našlapaný až za Chrast jezdí tak s 60 cestujícími z Chrasti směr Skuteč, někdy i v tom busu v 14.30 co jezdí HK-Polička ten jezdí plnější až do Luže, a poté jezdí dost našlapaný bus v 15.08, který taky jezdí našplaný nejvíce do Chrasti a za Chrast je to slabší ale obsazenost se pohybuje taky kolem 40-50 cest. Jinak třeba spoje na lince 702 Chrudim - Hlinsko jezdí slušně obsazené - kde jezdí autobus z Hlinska na 7.30 do Chrudimi který je v 6.49 v Miřeticích a ještě jezdí posila jen z Miřetic v 6.59 do Chrudimi. Ale ta linka Chrudim - Chrast - Skuteč je dodnes hojně využívaná ale tam se lidi rozdělěli někteří jezdí autobusy z Chrudimi do Skutče, a někteří využívají právě spěšných vlaků co jezdí po trati Pardubice-Chrudim- Hlinsko kde hojně využívají jak spoje z nádraží do města v Chrasti dále na Luži a ve Skutči dále na Proseč nebo Krounu.A hodně jsem si všiml že ty co jezdí směr Luže jezdí rozděleně, někteří využíjí vlaku do Chrasti poté autobusu do Luže nebo jedou busem do Chrasti a zde přestoupi právě do autobusu, který jede od vlaku, ale spíše zde ty cestující využívají vlaku a potom přestoupí v Chrasti na nádraží na přimý autobus do Luže.

Právě na této trati ty spěšné vlaky opravdu splňují páteřní dopravu. Právě proto jsem pro jejich zachování.

Já psát novinářům neumím nevím jak bych to pro ně sepsal . Chtělo by to defenestraci na kraji
-ds-
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.6.158
Odesláno Sobota, 27. července 2013 - 12:12:51    Odkaz na tento příspěvek  

na západě co vím tak ne, tady bylo docela dobře nastaveno

no já vím o několika případech na východě i západě, např. v okolí Semezic, Dašic, na trase Heřmanův Městec - Pce...
západní část PK není jen okolí Chrasti
Otto_pospíšil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 579
Registrován: 9-2009
Odesláno Sobota, 27. července 2013 - 15:00:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

koncepce nasazování malých busů pochází ještě o OREDA
Když čtu, jak se Dušek chlubí prací Oreda, ale nezapomene na ně při každé příležitosti nakydat hnůj, tak prostě nechápu...
Chtěl zúčtovat s některými lidmi - OK, to je sice hnůj, ale v politice běžné... Ale co získá tím, že oslabí firmu, která má odborný potenciál organizovat dopravu po stránce dopravní a tarifní, to jsem do teď nepochopil. (I kdyby chtěl schovat šméčka a víc se kamarádit s dopravci, mohl to udělat dosazením "svých" lidí do vedení Oreda.)

juki:
Ve Vaší stížnosti jsou bohužel evidentně čitelné emoce, díky čemuž zbytečně opakujete některé "výkřiky".
Na Vašem místě bych se ale odpovědí nenechal odbýt, protože:
- Pardubický kraj je zodpovědný za to, aby vytvořil atraktivní veřejnou dopravu, s jejíž pomocí zajistí udržitelný rozvoj veřejné dopravy v duchu Zákona 194/2010 Sb.
- Pardubický kraj je zodpovědný za to, aby finance na veřejnou dopravu využíval efektivně, tj. aby náklady na straně jedné byly vyváženy efektem (tržby, počet cestujících) na straně druhé. A zde můžeme ptát: Opravdu tyto kroky povedou k vyšší efektivitě? Doprava se zpomalí, autobusy budou jezdit bez návazností (?), počet (autobusových) spojů do vesnic bez kolejí bude menší. Ať PK doloží, jaký vliv na počet cestujících měla změna dopravního konceptu na trati 238.
- Odkázání na MD je nehorázná drzost a alibismus, který svědčí o neprofesionalitě dotyčné osoby. Je to právě radní pro dopravu, resp. jím pověřené složky (KrÚ / Oredo), kdo má jednat s Ministerstvem o zajištění chybějícího dálkového segmentu dopravy. Pokud tuto činnost pan radní nevykonává, pak na svou práci nestačí a měl by ji přenechat někomu jinému.

Doporučuji v tomto duchu opětovně zareagovat (klidně se nestyďtě poradit ohledně formy) a v kopii stížnost rozeslat tisku a dotčeným obcím.
Kdybyste chtěl být hodně akční, svou stížnost řešte i s opozičními stranami (nehleďte přitom na své politické zaměření).

"Usínal jsem s pocitem, že celý svět je v pr.... Když jsem se ráno probudil, tak jsem ten pocit měl dál. Asi neumím spát." (Jan Werich)
juki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 47
Registrován: 4-2013
Odesláno Sobota, 27. července 2013 - 15:27:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-ds- v okolí Dašic ty spoje stačí,a ranní jezdí cca co 20-30 minut.zpět co hodinu tam by si třeba mezi 14.35 a 15.35 zasloužili spoj v 15 hodin jinak bych s tím nehýbal.
Sezemice těch spojů mají více tam byly problémy s kapacitou ale myslím že to bylo už ten problém odstraněn ne?Jezdí tam busy v ranní špičce jezdí busy do Pardubic v cca 15 minutovém intervalu linka 610 s prokladem 603.Nemluvě když je tam linka ještě linka 200. A na trase HM-Pardubice neexistuje jen bus ale i vlak přes Přelouč.

-Otto Pospíšil-
To já taky nechápu že Dušek při každé přiležitosti, i když to byl dobrý směr např. od OREDA např.když chtěli zavést ty malé autobusy - kydá na ně hnuj i v tomto směru.

S tím s Vámi souhlasím že Pardubický kraj je zodpovědný za to aby vytvořil atraktivní dopravu. Aby finance na veřejnou dopravu využíval efektivně.. Tak nechápu proč třeba zavádí vlaky na trat Žďárec u Skutče - Pustá Kamenice kde dříve v odpolední špičce se vozili 2-3 lidi. Tohle není efektivita ale vyhazovaní peněz, kterou opět Dušek ožíví od prosince pravděpodobně a dále se budou vyhazovat peníze. To už nikdo nevidí!

No vůbec se mi nelibí navrhovaný grafikon na trati 238 chtělo by proti tomu zasáhnout. Ale to odkázaní MD mi přišla také od kraje jako nehorázná drzost a jako cestujícího mě to docela nasr.lo. Připadá mi že pan radní na tuto práci opravdu nestačí jak píšete. Měl by se své funkce zdát. Opravdu bylo lépe za p.radního Tichého.
A byl bych moc rád kdyby nynější GVD na trati 238 zůstal i nadále do dalších let tady opravdu OREDO odvedlo skvělou práci ohledně jízdního řádu.

Měl bych na Vás prosbu OTTO jestli by jste mi nějakou formu dopisu neporadil a konkrétněji co do toho dopisu napsat ohledně té trati 238 a návazné autobusové dopravy.
Děkuji

(Příspěvek byl editován uživatelem juki.)
-ds-
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.6.158
Odesláno Sobota, 27. července 2013 - 20:32:20    Odkaz na tento příspěvek  

okolí Dašic ty spoje stačí,a ranní jezdí cca co 20-30 minut.zpět co hodinu tam by si třeba mezi 14.35 a 15.35 zasloužili spoj v 15 hodin jinak bych s tím nehýbal.
Sezemice těch spojů mají více tam byly problémy s kapacitou ale myslím že to bylo už ten problém odstraněn ne?Jezdí tam busy v ranní špičce jezdí busy do Pardubic v cca 15 minutovém intervalu linka 610 s prokladem 603.Nemluvě když je tam linka ještě linka 200. A na trase HM-Pardubice neexistuje jen bus ale i vlak přes Přelouč.


já jsem nepsal, že něco je teď tam problematické, ale že při rozjezdu systému bylo, čtěte pořádně
a Heř Městec vlakem do Pce není moc atraktivní doprava, navíc jsou po cestě další dost velké obce...

Když čtu, jak se Dušek chlubí prací Oreda, ale nezapomene na ně při každé příležitosti nakydat hnůj, tak prostě nechápu...

to je životní názor, jak vyje..vat se svým okolím.
přece nebude těsně před důchodem na svém stylu něco měnit

Na Vašem místě bych se ale odpovědí nenechal odbýt, protože:

vlak co nikde nestaví, neslouží svému účelu, to bude odpověď. Všichni občané mají nárok na stejnou obslužnost bude odpověď, potřebují jezdit sedm dní v týdnu od rána do večera. Jakmile se začnete bavit o busech, tam ovšem ty obce mají jiné potřeby, 4 - 6 spojů v prac den, o víkendu nikam nepotřebují, po 19 se nepotřebují odnikud dostat.

autobusy budou jezdit bez návazností

na to nemusí měnit JŘ na železnici, viz změny v okolí Svitav a Poličky od 1.9.
Kdybych několikrát na vlastní oči neviděl, jak se chytil uzel ve Svitavách, tak bych tomu ani snad nevěřil
juki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 48
Registrován: 4-2013
Odesláno Sobota, 27. července 2013 - 20:43:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

http://www.ceskatelevize.cz/ct24/regiony/235705-na-vychode-cech-s i-lide-zkouseji-cestovat-s-kartami/ někdo tu říkal že papírovou jízdenku nedostanu do ruky. v 00:19 je vidět detailní záběr na čtečku karet a tam je vidět škvíra kudy budou vylízat lístky asi ne. nebo v 00:35-00:38 kluk přiložil kartu a vylezl mu lístek. a v cca 01:20 je zmíněno reportérem že poskytnout info obou krajům i přesné údaje jak dopravce budou dotovat.Takže to nevypadá, že bych chtěli škrtat autobusové spoje.Akorát si v první spoji koupíte lístek a v druhém přiložíte kartu a ta rozdělí tržbu prvnímu a druhému dopravci chápu to dobře? Akorát stále nechápu to když si koupím např jízdenku v autobuse z Chrudimi např. do Hradce celou trasu pojedu busem s přestupem v PCE jestli budu muset v autobuse v PCE přikládat opět kartu nebo už budu mít v ruce jízdenku.
Otto_pospíšil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 584
Registrován: 9-2009
Odesláno Sobota, 27. července 2013 - 22:28:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

juki:
Překvapivě pozitivně laděná reportáž, bez Duška a s Oredem... To jsou věci!

Jinak je mi sympatické, pokud opravdu (ve větším počtu) jezdí odborníci vysvětlovat práci s kartami cestujícím.
Najde se spousta lidí, kteří mají (a budou mít) ke kartám odpor, ale alespoň se jde vstříc lidem, kteří se těch karet prostě jen bojí...

Akorát si v první spoji koupíte lístek a v druhém přiložíte kartu a ta rozdělí tržbu prvnímu a druhému dopravci chápu to dobře?
Zjednodušeně řečeno - ano, tak to je (bude).
A ty papíry polezou ze strojku při každém odbavení - mají účely:
1. přijmový doklad při nákupu (a cestující to může přiložit do cesťáku)
2. evidenční lístek při přestupu

"Usínal jsem s pocitem, že celý svět je v pr.... Když jsem se ráno probudil, tak jsem ten pocit měl dál. Asi neumím spát." (Jan Werich)
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8087
Registrován: 4-2006

Odesláno Sobota, 27. července 2013 - 22:29:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pochopitelně by měl lístek mít cestující vytištěn.
Lidé si na karty rychle zvyknou a pak už nic jiného chtít nebudou. Je to bouře ve sklenici vody.
Jinak úplně super je to pro rodiče s dětmi. Peníze jim nahrají na kartu a už s nima nemůžou manipulovat.
Jen pár rýpalů je těžce nespokojeno. Ale ti jsou nespokojeni vždy i kdyby k jízdnému byla zmrzlina.
ad Juki rušení spojů a karty nemají nic společného.

pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat,snažte se mě předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7118
Registrován: 5-2004
Odesláno Sobota, 27. července 2013 - 22:48:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

no a ti co jezdi obcas a budou mit na ceste prestup (sedlove a vikendove spoje predevsim) nebudou patrat kdy a kde by jim kartu vystavili a mohli vyhodit kilo a vic aniz by vubec vhd pouzili se na vhd vyserou. Vysledkem po case bude system skolnich spoju az dojdou prachy na vikendovy vzduchovozice.
Otto_pospíšil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 586
Registrován: 9-2009
Odesláno Sobota, 27. července 2013 - 23:25:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

no a ti co jezdi obcas a budou mit na ceste prestup ... se na vhd vyserou.
Ono si to málokdo z "dopravou políbených" připouští, ale znám několik občasných cestujících (bez znalosti tarifů IDS) co i dnes v Iredu přestupují a odbavují se "na dvakrát", protože prostě o možnosti koupit si přestupní lístek (na papír) neví!
Mimochodem, na vlastní kůži jsem zažil, že ve vlaku mi ani tarif IREDO nabídnut nebyl, průvodčí mě chtěl odrbat tarifem TR 10 (v daném případě dražším, bo In-placku nemám). Toliko ode mě k dokonalému tarifu z vlastní zkušenosti...

Pane Vlčku, zapomněl jste dodat, že díky IDOLu vozí autobusy vzduch kolem Rokytnice... Ale tentokrát nezapomeňte dodat, že ten vzduch tam vozily autobusy i před IDOLem.

"Usínal jsem s pocitem, že celý svět je v pr.... Když jsem se ráno probudil, tak jsem ten pocit měl dál. Asi neumím spát." (Jan Werich)
juki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 52
Registrován: 4-2013
Odesláno Neděle, 28. července 2013 - 00:15:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Otto pospišíl nebo Ares1:
Takže chápu dobře, když budu mít kartu IREDO a pojedu např. z Chrudimi do Hradce busem. V Chrudimi zaplatím kartou vyjede mi lístek, ten si nechám. A ve druhém spoji na který budu přestupovat v PCE, řeknu přestup a přiložím kartu a lístek si nechám někde u sebe, nebo bude stačit jen ukázat lístek a jít. O to mi jde...

Ale myslím si že ve druhém spoji řeknu jen přestup a přiložím IREDO kartu ne?

Otto Pospíšil:
Také jsem byl mile překvapen že tam Dušek nebyl, a hned reportáž byla lepší . Taky mi to přijde dobré když odbornící jezdí vysvětlovat práci s kartou lidem a myslím že to hodně ocení ti starší apod. velké + jim. A libí se mi že se k tomu tak postavili
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8090
Registrován: 4-2006

Odesláno Neděle, 28. července 2013 - 08:26:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Otto Pospíšil tak můžu vám garantovat, že to neví 90% lidí, že můžou přestoupit.
Ve Vrchlabí chodí všichni na aut. nádr. až na jednoho staršího pána, který si kupuje přestupní v MHD kamsi do Lánova.
Když se ptám proč jdou v dešti nahoru, tak říkají, co to říkám o nějakém přestupu. Přece nezaplatí o mnoho korun víc.
Takže nalejme si čistého vína přestupní jízdenku využívá minimum lidí. A pak mi tady povídejte jak karta někoho vyžene. Dyť je to směšné.
Ano je dobře, že tak propagují novinku a seznamují s ní prakticky cestující. Ocení to zejména starší lidé.
Konečně to, aby s něco dobře prodávalo musí mít dobrou propagaci.
ad Juki na to vám teď úplně neumím odpovědět. Musel bych prostudovat jejich systém.
Navíc jen tak pro zajímavost, karty v dopravě využívá většina krajů, nebo se k tomu alespoň chystá.

pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat,snažte se mě předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Otto_pospíšil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 588
Registrován: 9-2009
Odesláno Neděle, 28. července 2013 - 08:54:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

juki:
U nás to funguje takto:
1. Koupíte si lístek, řeknete "Na kartu do..." - jízdenka se nahraje na čipovku, Vám vyjede přijmový doklad.
2. Při přestupu si buď sám u validátoru pípnete (ve vlaku, nebo v MHD), nebo řidiči (v příměstském buse) řeknete "Jedu do... lístek mám." (a vyjede Vám evidenční doklad)
Technologicky funguje nástup do příměstského busu i tak, že přiložíte kartu bez jakéhokoliv dalšího vysvětlení - tak by se to ale dělat nemělo, protože podle SPP je cestující povinen řidiči oznámit, kam jede.

P.S. Přijmový doklad je dobré si po dobu cesty (resp. cestování u časových kupónů) nechat - kdyby se náhodou něco stalo s kartou, nebo kdyby blbnul strojek.

Sice to nevím přesně, ale hádám, že v Iredu to bude fungovat stejně.

"Usínal jsem s pocitem, že celý svět je v pr.... Když jsem se ráno probudil, tak jsem ten pocit měl dál. Asi neumím spát." (Jan Werich)
juki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 53
Registrován: 4-2013
Odesláno Neděle, 28. července 2013 - 09:54:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ares1:
zde v okolí Chrudimi o přestupních jízdenkách po změnách taky málokdo věděl a teď využívá ty přestupní jízdenka z 95% lidi protože už o nich vědí, a když jede kdo to nezná(turista, náhodný cestující), tak sami řidiči většinou se ptá kam až jede na jejich cílovou stanici, tak kolikrát jedou např. do Hradce Králového, nebo dále.
Tak jim to dá až tam, a většina řidičů, když nevědí číslo tak se sám podívá do seznamu co mají při ruce.A nebo sami neznámí oblasti zeptají lidi na zastávce nebo tak. Toť moje zkušenost. A většina řidiču je ochotna. někteří řidiči (jejich málo ale také se najdou, jsou na kop do ) ,že když nevíš číslo cílové zóny tvoje chyba a hodí jim to do cílové stanice té linky co jedou, když je to tím směrem nebo stanice, kde je možný přestup nebo do té cílové stanice kam jede např. k vlaku, nebo kde je přestup možný apod.
-ds-
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.6.158
Odesláno Neděle, 28. července 2013 - 20:48:56    Odkaz na tento příspěvek  

Lidé si na karty rychle zvyknou a pak už nic jiného chtít nebudou.

již svého času CONNEX zavedl před mnoha lety čipovky. Takhle v úterý ráno jsem jel z Ronova do Hradce s přestupem v Heřmanově Městci a Pce a z těch asi 55 lidí, co se v těch spojích vystřídali, se nechal čipovkou odbavit jeden jediný. Cca 30% lidí mělo přestupky či časovky papírové. po 10 nebo kolika letech nic moc výsledek...

Mimochodem, na vlastní kůži jsem zažil, že ve vlaku mi ani tarif IREDO nabídnut nebyl, průvodčí mě chtěl odrbat tarifem TR 10

myslím, že to tak mají přímo nakázáno, aby IREDO vydávali pouze na výslovné přání cestujícího

Takže nalejme si čistého vína přestupní jízdenku využívá minimum lidí. A pak mi tady povídejte jak karta někoho vyžene. Dyť je to směšné.


to moc čisté není, spíše kalné, bych řekl. Kolem 25% cestujících využívá přestupní a časové jízdenky

Ano je dobře, že tak propagují novinku a seznamují s ní prakticky cestující. Ocení to zejména starší lidé.
Konečně to, aby s něco dobře prodávalo musí mít dobrou propagaci.


no asi z toho budou mít dotyční dobrej vejvar, tak se snaží.

v čase 1:00 jednatel dopravní firmy AUDIS, copak to je za propojení s objednatelem??
http://obchodni-rejstrik.podnikani.cz/milan-cedidla/milan-cedidla -526494.htm

Navíc jen tak pro zajímavost, karty v dopravě využívá většina krajů, nebo se k tomu alespoň chystá.

tak to zkuste spočítat, nějak mi to nevychází???
-ds-
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.6.158
Odesláno Neděle, 28. července 2013 - 21:37:10    Odkaz na tento příspěvek  

dnes vydal jsem se na cestu do obce, kam lze zase po roce a půl dojet veřejnou dopravou...
A sice vlakem do Prachovic, spoj na 9:45. Obsazení předčilo očekávání, kromě mé skupinky v počtu 2 cestujících, to už byl pouze jeden cyklista, který během cesty byl u "řidiče" vlaku, předpokládám tedy asi kolega. Využití tedy tak nějak dle očekávání, "skoro" nikdo, naproti tomu v Kostelci stál u přejezdu bus 650604/112, obsazen 9 cestujícími.
Velmi frekvenčně překvapil spoj 650606/108, před Pardubicemi 33 cestujících, 620713/106 před Heř Městcem 10 cestujících.
V okolí Heřmanova Městce asi nebude vlak tím správným dopravním prostředkem..
juki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 56
Registrován: 4-2013
Odesláno Neděle, 28. července 2013 - 22:29:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Je vidět že vlaky na Prachovice, nemají smysl, a to samé si stále myslím i o vlacích v úseku Žďárec - Pustá Kamenice kde člověka ve vlaku taky hledal jako jehlu v kupce sena. Na tomto úseku beru víkendovou dopravu, ale přes týden nemá smysl zde provozovat vůbec žádné vlaky. Jen bych v Pusté Kamenici udělal něco se silnici k zastávce kde by se mohla tak o půl metru rozšířit a autobusy by mohl jezdit ze Žďárce až k vlakové zast.

Ale Dušek má prostě své přesvědčení a udělá to tak i kdyby proti tomu stálo stovky či tísíce lidí.
Nevím proč všude se.e ty svoje vlaky, a to už je potom najednou jedno že ruší autobusové spoje, které vozí třeba 10-15 cestujících, ale vlak s 2 lidmi prakticky plný vzduchu tu jezdit bude nechápu.....
A ještě přitom mrví vlaky na hlavní trati jako je třeba úsek Pardubice - Hlinsko, kde zmizí prosincem spěšné vlaky, já tedy doufám že se ještě něco stane a spěšné vlaky a grafikon tu zůstane jako teď na této trati zůstanou tak jak jsou jak v rozsahu tak taky v kategori Os a Sp v taktu jako nyní. Protože opravdu zde po právu byla rozšířená nabídka spojů jak dopoledne místo 2 hodinového taktu na hodinový a odpoledne se doprava zahustila jak to jen šlo.Zase v návrhu je jen vlak v 9.35 směr Brod, v 10.47 jen do Chrudimi na místo do Hlinska angry, a poté v 11.35 osobák do Brodu. Toto mi připadá jako největší prasárna posledních let. A myslím že hodně lidí pokud se nic nezmění zmízí i ti kteří kvůli spěšným vlakům nechali auta domů nebo cestovali směr Havl. Brod Jihlava a nebo opačně do Pardubic kde kam jezdili na Hradec apod. A ještě by Dušek navíc rozryl jak návaznou dopravu od osobních a spěšných vlaků na MHD Chrudim tak autobusové linky přípojné v Chrasti směr Luže, ve Žďárci směr Skuteč Proseč - Borová nebo Krouna a Pustá Kamenice Za toto p.Tichému a OREDU ok. Doufám že to tak zůstane i nadále. Nebo tato trať půjde do kopru sad, což bych nerad.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8091
Registrován: 4-2006

Odesláno Neděle, 28. července 2013 - 22:40:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přít kolik jich je se s vámi nehodlám.
Ale pokud vím, tak i vzor dopravy IDSJMK kartu připravuje.
Stejně je tomu v Ústeckém, Moravskoslezkém kraji.
Pokud vím Plzeňský a také Liberecký.
Praha.
Snad nepolíbeni jsou Vysočina a Jihočeský kraj.A věřte, že do cca 3 let to budou mít všechny kraje. Ať už přímo kraje, nebo jen dopravci.
Jak ti říkám, tady ví jeden z 10, že se dá koupit přestupní jízdenka.
Jinak nevím, zda je to pravdivé, ale v Lbc je 100 000 čipových karet, což se mi nezdá, ale pan Otto Pospíšil upřesní.
Zas takový vejvar jak si vy myslíte to není. Jak už zde bylo zmíněno, čipovka stojí cca 80,- výrobně.
Když si přidám distribuci, jsem tam coby kamenem dohodil.
Srovnání s kartou v DPMHK je trošku mimo.
DP je vydává na dvou, třech místech, kraj je vydává min na deseti.
Kartu přímo v informačce neudělají, musí jí poslat na centrální místo.
To vše stojí prachy.

Omlouvám se Jihočechům, i oni plánují Jihočeskou kartu.
Zlínský kraj zase přes Koved podporuje čipovky zdejších dopravců.

(Příspěvek byl editován uživatelem ares1.)

pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat,snažte se mě předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7121
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 29. července 2013 - 01:21:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

no a to je prave ten pruser. Karta je pomerne draha na tu kratkou dobu 4 let, nejde vydat na pockani bez obstrukci v systemu "zitra bych ji potreboval tak se pro ni stavim cestou z prace" a nedejboze kdyz ji lump chce vyuzivat ve 2 a vice krajich. Vysledek je auto bez obstrukci. Viz srumec v lbc kraji i na poslednich okreskach typu zalesni lhota nebo krizlice.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8092
Registrován: 4-2006

Odesláno Pondělí, 29. července 2013 - 06:15:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Peníze do karty se vám Vlčku vrátí když jezdíte častěji. Jsou to obyčejné kupecké počty. A těch 14 dní vydrží snad každý. Ano Čecháček vše dělá v posledním dni než je třeba. Daňová přiznání,řidičáky atd. A pak remcá jak je ponižován.
Děláte z toho akorát drama.

(Příspěvek byl editován uživatelem ares1.)

pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat,snažte se mě předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7123
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 29. července 2013 - 08:14:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

to ze jako kdyz nekam pojedu na dovcu na 14 dni a mozna i pristi rok tak budu studovat mesice dopredu kde, kdy a za kolik vysomrovat kartu? To ste dost naivni. A je to videt-dovolenkar tak jeste vyjede na misecky nebo svindlerovku, konstatuje ze mu to s rodinou vyslo draz nez benal a uz SE NESTARA ZDA TAM VUBEC VHD JE. Tu prenecha sotousum a skolakum +tomu zbytku co jeste jezdi vhd do prace.
-ds-
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.6.158
Odesláno Pondělí, 29. července 2013 - 09:40:26    Odkaz na tento příspěvek  

A věřte, že do cca 3 let to budou mít všechny kraje. Ať už přímo kraje, nebo jen dopravci.

nevím, možná máte pravdu, možná lakujete. Ale aby měl kartu pouze dopravce, to mi přijde už zcela ulítlé, mastí si kapsu na úkor kraje, tedy poskytuje slevu ve výši dejme tomu 10%, o kterou pak musí kraj zvýšit doplatek ztráty (beru jenom to jízdné, nikoli, že někdo může z dopravy utéct kvůli karetní obstrukci)

Jak ti říkám, tady ví jeden z 10, že se dá koupit přestupní jízdenka.

záleží, zda berete celou populaci, nebo ty, co VHD využívají v daném kraji, či oblasti.
Pokud se budeme bavit o těch, co VHD využívají, tam je povědomost o možnosti využití přestupních jízdenek kolem 90 - 95%. Vaše vyjádření svědčí o tom, že buď o tom nemáte ani páru, nebo zcela úmyslně zkreslujete údaje

DP je vydává na dvou, třech místech, kraj je vydává min na deseti.

to je právě jeden z průserů, že se dá sehnat pouze na cca 10 místech v kraji

ale v Lbc je 100 000 čipových karet,

jestli byl základ karta DP Liberce a Jablonce, tak to je docela tristní výsledek, protože Liberec s Jabloncem, kam sahá působnost DP, má dohromady kolem 150 000 obyvatel. To si to zas moc lidí okolo nepořídilo...
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8093
Registrován: 4-2006

Odesláno Pondělí, 29. července 2013 - 10:19:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Vlčku ty jsi opravdu mimo. Na dovolenou tě budou zajímat takový zbytnosti?? Já tedy, když jedu na dovolenou, tak mám trošku jiné zájmy. A rozhodně ne tyto. Ty děláš jako, kdyby bez karty nešlo žádné jízdné koupit. Opravdu vlakový fanatik.
ad ds
tak právě beru ty kteří tím busem jezdí, lidí kteří nejezdí těch by mě nenapadlo se ptát.
Tvé procenta sis vycucal z prstu, prostě jim nevěřím.
Pokud mě chcete vinit ze zkreslování údajů, nejdřív se zamyslete nad svými.
Chcete jména a tel čísla? Já vám je můžu dát a co vy, také??
souhlasím míst k vydání by mohlo být více.
Ale kde a kdo? Když si někde něco zřídíte musíte to také někomu zaplatit, nebo žijete v nějakém bujném snu.
ad karty tady se přesvědčuji že mimo mísu jste vy.
Karty pouze dopravců má spousta z nich.
V Libereckém se na tom kdysi začínalo.
Podobně to stále funguje ve Zlínském.
Konečně sám jednou větou tvrdíte, že Veolia to také používala.
A že někdo utíká z dopravy kvůli kartám? Ukažte nějaká relevantní čísla. Nemáte takže to jsou vaše pocity.
p.s. těch 100 000 bylo již překročeno. Mě se to málo nezdá vzhledem k počtu obyvatel Lbc kraje.
Snad nemyslíte, že to bude někdy 90% lidí? Spousta lidí veřejnou dopravu nepotřebuje.(pracoviště v místě bydliště, důchod, bohatší lidí atd.)

Zkuste najít celkově něco nového, co bude aspoň trošku z kategorie reálného.

pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat,snažte se mě předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
-ds-
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.6.158
Odesláno Pondělí, 29. července 2013 - 10:56:00    Odkaz na tento příspěvek  

pane Aresi, nemyslím, že si tykáme, to za prvé a za druhé si vytapetujte ložnici čipovkami, když Vás tak uspokojují lol

já jsem se napsal vždy a jenom pouze relevatní údaje, tak jak je prostě vím.

A že někdo utíká z dopravy kvůli kartám? Ukažte nějaká relevantní čísla. Nemáte takže to jsou vaše pocity.

přesto, že takový CONNEX měl karty snad už před deseti lety, každoročně měl pokles přepravených cestujících o několik %, někdy i 10. Takže karta rozhodně "nikdy nikoho" (možná někoho kdo uvažuje jako Vy ano, ale kolik těch lidí je?) do veřejné dopravy nepřitáhla. Do VHD se dá nalákat cestující kvalitní nabídkou, kvalitním vozovým parkem, rozumným jizdným.

Podobně to stále funguje ve Zlínském.

no jistě perfektně, čím víc dopravců, tím více karet. Hlavně že se ČSAD Vsetín není možný o prázdninách pořádně někam dostat, ani do té práce...

Konečně sám jednou větou tvrdíte, že Veolia to také používala

ano používala, s výsledkem že cca 5% zákazníků používalo odbavení na karty. Po více jak 10 let provozu čipovek

Zkuste najít celkově něco nového, co bude aspoň trošku z kategorie reálného.

otevřte pořádně oči a zkuste číst výše, to Vám snad bude stačit
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8094
Registrován: 4-2006

Odesláno Pondělí, 29. července 2013 - 14:10:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ty čipovky si dopravci ve Zlínském kraji uznávají, takže mají jednu. Jejda to je novinka co?
Myslím že to ukončíme. Pokud vás tolik ponižuje tykání. Je vidět, že nic jiného nemáte co by jste řekl. Když dojdou argumenty vytáhne se něco nepodstatného.

pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat,snažte se mě předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
fma_0526
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1580
Registrován: 11-2004

Odesláno Pondělí, 29. července 2013 - 14:47:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokud mohu ... minulý týden jsem jel autobusem Veolie (Arrivy, to máte v tomto momentě fuk) z Třince, nastupoval jsem jako 6tý (poslední) v pořadí a všech 5 odbavení přede mnou byly čipové karty, rovněž i cestou se dost cestujících s kartou našlo, ač se s Aresem tedy moc nemusíme, v tomto mu musím dát za pravdu že o ty karty JE zájem, ODISka zavádějící se někdy od začátku roku v MS kraji je momentálně na cca 650 vydaných kartách (Veoliácká) ... a pakliže budu brát v úvahu jím uváděnou slevu 10%, trasu FM - Třinec (42,- peněz) a to, že za kartu dám 130,- peněz, je to v podstatě 130 : 4,20, což se mi za cca měsíc v této trase vrátí v těch 10% ... bránit se můžete ... to je jako byste tvrdil že se na dráze nevyplatí IN karta, ačkoliv jich je vydaných již přes dva miliony ... Nehledě na to, že ODISku si na moc místech nepořídíte, pokud se nepletu, je to momentálně Ostrava (jak DP, tak Veolia), Český Těšín, Třinec, Jablunkov a Krnov ... s kartou už jsem se setkal ale i v Novém Jičíně, Opavě (spoj z Bruntálu) a tak podobně, takže kdo tu kartu opravdu chce využívat, zajede si pro ni na nejbližší možné vydávací místo ... kdo ji používat nechce, případně o takovéto možnosti ani neví, tak ji prostě nepoužívá a chtě nechtě, je to svým způsobem pohodlnější ... vzpomínám si na chlapy z Nové Huti, co si po výplatě vždycky na kartu nabíjeli 1000 - 5000,- a já to pořád nechápal, postupem času mi došlo, že je to v podstatě jejich "cestovní peněženka" do práce a z ní na celý měsíc (opět, pokud budeme brát cestu Morávka, Bebek - Nová Huť, jížní brána, je to 62,- peněž na cestu, tedy 124,- peněz denně, z čehož při uvažovaných 130,- kačkách za kartu to máte zpět za nějakých +- 10 dní) ... kdo by každé ráno, po šichtě a tak podobně chtěl hrabat v peněžence, hledat drobné, aby vás řidič nesprdl ... ? Je jednoznačně pohodlnější přijít, položit, vzít si lístek a jít ...
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7125
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 29. července 2013 - 15:03:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ale ja mam jeste-dik idiotolu jiz zbytecnou-picovku csad semily. Poridil jsem si ji tehdy proto, ze na ni byla sleva a slo i vyuzivat busy k navozu na vlak. No a protoze oboji uz nejde tak dalsi opicarny resit nehodlam. Podobne mam epik na karte robotranzu ale ani nevim zda funkcni. Byt udajne sid kompatibilni tak v mhd kladno tim sic slo zaplatit, lec bez slevy jako za hotove. No a protoze co busdopravce a ids to tarifni unikat tak je proste ignoruju. Az bude podobnej mrdnik na draze budu jezdit autem.

Necemu na tom aresi nerozumite?
juki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 57
Registrován: 4-2013
Odesláno Pondělí, 29. července 2013 - 15:15:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

I po urgencích na kraj, na město Chrudim apod., To bylo ho..o platný,a od prosince úplně rozsype doprava na trati 238 (Pardubice - Hlinsko) a tím se rozsype i návazná doprava jak MHD Chrudim, která byla dělá speciálně připoje na návazné vlaky,
v Chrasti kde se většinou spěšné vlaky křižovaly byl přípoj směr město, Luže, v odpolední špičce i možný přestup na náměstí do spoje směr Skuteč, a obce jako Chacholice,Vrbatův Kostelec (kolem 14.30)
Nebo ve Žďárci směr Skuteč - Proseč - Borová nebo Krouna a Pustá Kamenice...
V Hlinsku směr Krouna, Svratka a Polička.
A co vím tak v Chrasti(to sám používám) a ve Žďárci, do jednoho spoje přestupuje i 10 a více lidí jak ve Žďárci tak v Chrasti.

Tato trať ztratí spoustu cestujících, kteří právě kvůli rychlé dopravě tím že např. z Luže do Chrasti jezdí k vlaku a dál spěšným, který byl cca za 30 minut na hlavním nádraží v Pardubicích nebo rychlá doprava do Chrudimi.

A také ztratí lidi z okolí Chrasti,Skutče protože už nebude pro ně trať atraktivní.

Toho nádražáka nám byl čert dlužen angryangry. Raději pod Oredem než pod nádražákem...

(Příspěvek byl editován uživatelem juki.)
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8095
Registrován: 4-2006

Odesláno Pondělí, 29. července 2013 - 16:59:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

AD Vlčku nemá cenu cokoliv komentovat na textu, který není srozumitelný a je o ničem.
In karta je podle toho co naznačujete stejná píčovina.
ad Fma ano my se opravdu moc nemusíme. Váš pohled je podobný a tak i přes antipatie se v něm můžeme shodnout. Jsem rád že jsme se přenesli přes neshody.
Přesně takto to dělají u nás v práci. Čipovku nahrát 500.- a má na měsíc pokoj. Ráno přijde přiloží vezme lístek a jde. Ani nemusí říkat kam jede.
Já nevím já mám rád moderní technologie.

pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat,snažte se mě předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
CzestujĂ­cĂ­
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.135.72.251
Odesláno Středa, 31. července 2013 - 00:09:03    Odkaz na tento příspěvek  

A co bude s dopravci,co doklady Iredo neuznávají? Jako dosud? - Tyto jízdenky neplatí,kupte si náš lístek nebo vystupte!
Posláno z mobilu.
-ds-
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.6.158
Odesláno Středa, 31. července 2013 - 13:02:48    Odkaz na tento příspěvek  

Myslím že to ukončíme. Pokud vás tolik ponižuje tykání. Je vidět, že nic jiného nemáte co by jste řekl. Když dojdou argumenty vytáhne se něco nepodstatného.

tak rozhodně mě to neponižuje, ale trošku nějaké základy společenského chování ještě mám...
Argumentů jsem Vám snesl dost, reálných čísel taky, znova Vám opakuji, že si je můžete přečíst z dřívějška.
Vámi udaná čísla z Lbc kraje posoudit neumím, tedy Vám je nevyvracím.

Já nevím já mám rád moderní technologie.

já jimi také nepohrdám, ale jsem prostě proti tomu, aby byla poškozena či přímo vyloučena podstatná část cestujících, kteří tuto technologii mít nebudou.

tedy pro mě za mě, karty nechť jsou, klidně s nějakou slevou na jízdném, ale poslat zbytek cestujících do kopru je velmi protizákaznické

In karta je podle toho co naznačujete stejná píčovina.

já osobně se domnívám, že daleko ještě větší. Stačí se podívat do statistik, kolik zákazníků ze železnice zmizelo při uvádění její starší papírové sestřčky z VHD...
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8096
Registrován: 4-2006

Odesláno Středa, 31. července 2013 - 13:16:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě jste nikdy neobhájil, proč by měli cestující odejít. Vy děláte, jako kdyby neměl mít cestující bez karty přístup do autobusu a to pravda není!. A náhodnému cestujícímu je vcelku jedno, jestli zaplatí při přestupu. A kdo jezdí častěji si tu kartu zaplatí, protože se mu to vrátí.
Zkuste použít nějaká relevantní čísla, která dokáží že odejde tolik a tolik cestujících.

A ještě si rýpnu a co karta České pošty, ta vám nebude vadit?lol
apropo a In Kartu mám už druhou a jsem velmi spokojen, její cena se mi vrátila už několikrát.

pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat,snažte se mě předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7137
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 31. července 2013 - 13:40:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Já nevím já mám rád moderní technologie."

Já taky. Jen mám takovou - pro dnešní dobu asi zvrácenou představu - že by ta nová technologie měla přinést uživateli nějaký bonus navíc proti té staré. A za bonus navíc nepokládám vyšší cenu, opakované starosti s obstaráváním, nemožnost získat na počkání a navíc pokud mám klouzavé kupony jako v PIDu ještě vozit krom tý karty lísteček s termínem dokdy mám kupon (tedy v podstatě starou i novou technologii současně) abych se nestal černým pasažérem protože kupon skončil předevčírem. Ta karta totiž má bonusy prakticky výhradně pro provozovatele ve smyslu big Brother + samosebou pro výrobce karet...
-ds-
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.6.158
Odesláno Středa, 31. července 2013 - 14:04:45    Odkaz na tento příspěvek  

Ještě jste nikdy neobhájil, proč by měli cestující odejít
Zkuste použít nějaká relevantní čísla, která dokáží že odejde tolik a tolik cestujících.
protože se to většinou tak stalo, viz tedy předchozí příspěvek o In kartě například.
Poklesy cestujících o jednotky, někdy desítky procent ročně u společností, které to v minulosti zavedly, jako CONNEX (dnes ARRIVA VČ), ČSAD UO atd.
Čísla si jistě dohledáte v oficiálních statistikách...

A ještě si rýpnu a co karta České pošty, ta vám nebude vadit?

nebude, na poště jsem nebyl ani nepamatuji. Ale jinak nechodím do obchodů, kde mě na každém kroku oblažují možností koupit si "CLUB CARD" či jak se to jmenuje. To mi nabídnou jen a pouze jednou...

A náhodnému cestujícímu je vcelku jedno, jestli zaplatí při přestupu.

to je, při první cestě, kdy bude takto obšťastněn. Obávám se, že moc druhých pokusů už moc nebude

kartu chápu jako výhodu, samozřejmě odpadá manipulace s penězi, může být rychlejší odbavení, v případě IDS přesnější podklady, to všechno beru jako plus, ale jestliže musím pro kartu kdovíjak daleko, nemůžu na ni vzít další osoby, nemůžu ji půjčit někomu jinému na cestování, jako náhodný cestující vyskytující se v regionu jednou za rok na týden si ji nemohu "pronajmout např. v buse, či v pokladně na dráze, tak to je prostě polovičaté řešení, kdy se objednatel (či firma, co to zajišťuje) rozhodl pochutnat si na smetaně a odpad, co zbyl, hodit na zákazníky, tedy cestující.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7140
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 31. července 2013 - 15:11:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo, to mně taky napadlo - anonymní karta půjčovaná v hotelech a pod.. Organiozátori by to mělo pro evidenci bohatě stačit že "jedou dva z A do B přes C a nazpátek přes D". Že to je Franta s milenkou po tom je mu hovno. Taky netuším proč by někdo kdo kartu vlastní protože v tejdnu dojíždí ji nemoh o víkendu půjčit na vejlet návštěvě co přijela na víkend. Případně na ni nahrát hned 4 jízdenky přestupní když s dalšíma třema pojede na vejlet.

Jinak teda "koupit si klubkard" mně ještě nikdo nenabízel. Zatím mi v krámech byla nabídnuta vždy ZDARMA klubová karta...
-ds-
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.6.158
Odesláno Středa, 31. července 2013 - 16:22:47    Odkaz na tento příspěvek  

Jinak teda "koupit si klubkard" mně ještě nikdo nenabízel. Zatím mi v krámech byla nabídnuta vždy ZDARMA klubová karta...

jo jasný, asi ji fakt dávaj všude zadarmo, ale kde bych sebral tak velkou peněženku na všechny ty kartičky crazy

Jo, to mně taky napadlo - anonymní karta půjčovaná v hotelech a pod..

před 3 lety jsem byl ve Schladmingu a v ubytovacím zařízení jsme dostaly zdarma kartu, kde byly slevy na všechno možný, regionální bus doprava zdarma, myslím, že i lanovky, už si to moc nepamatuju na co všechno ...
A v "zaostalém" Švýcarsku jsme jezdili na papírový SWISS PASS, tedy papír byl tvrdšího formátu, to je pravda wink
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7142
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 31. července 2013 - 18:11:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ja mam nekde blilu a tresko. Za penize bych je teda nemel:-). Jina vec je ze je stejne v zadany moment nenajdu/zapomenu. A naprosto jiste me nemotivujou qyhledani toho kseftu...
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8098
Registrován: 4-2006

Odesláno Středa, 31. července 2013 - 21:25:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Ds já si nic hledat nehodlám. Vy to tvrdíte, tak mi ty důkazy předložte. Nemusíte pochopitelně nic předkládat, ale musíte tady počítat, že si mohu myslet teď cokoliv.
A je-li to osobní karta tak opravdu nejde půjčit. Nebo snad bankovní kartu také půjčujete celé ulici?lol
ad Petr vlček a to si myslíte, že různé To jste tak naivní? Platíte ji s každým nákupem, včetně těch co ji nemají.
Snad si nemyslíte, že na tom řetězce prodělávají.
ad ds tak si kupte větší peněženku.andel
Možná až pojedete do toho Švýcarska, tak ji za rok tu kartu budou mít také.blesk}

pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat,snažte se mě předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Radekedar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1407
Registrován: 6-2008

Odesláno Středa, 31. července 2013 - 22:04:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A je-li to osobní karta tak opravdu nejde půjčit.
IREDO karty mají být i anonymní, tak ty by snad půjčovat šly, ne? I když jejich užitek zas tak moc velký nebude, když na ně nepůjde koupit ani přestupní jízdenka crazy
EDIT: Vychházím z toho, že o anonymních kartách se píše: "Na tento typ karty bude možné nahrát kredit na nákup jednotlivých jízdenek."

(Příspěvek byl editován uživatelem radekedar.)

Sledování trutnovských brejlovců - brejlovci.radekpapez.cz/2013-01/ || Přehledy vozů původní řady Baim - vozy.radekpapez.cz || www.atlasvozu.cz
-ds-
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.6.158
Odesláno Středa, 31. července 2013 - 22:25:14    Odkaz na tento příspěvek  

Nemusíte pochopitelně nic předkládat, ale musíte tady počítat, že si mohu myslet teď cokoliv.

už jsem Vám napsal, pokud Vás karta uspokojuje, nechť si s nimi obložíte ložnici. Já Vás nemíním přesvědčovat o tom, aby jste ji zřekl.
Pouze rozporuji Vaše myšlenky, jak to je skvělá a všespásná věc

tak si kupte větší peněženku.

nemám tak velký kapsy

A je-li to osobní karta tak opravdu nejde půjčit.
tak snad Vám je jasné, jak to je antizákazniké a jestli ne, tak ne, fakt nevím, proč bych Vám mě vysvětlovat takhle jasnou věc jak facka. Zrovna ty markeťácké karty přenosné jsou, jaký v tom je rozdíl?

"Na tento typ karty bude možné nahrát kredit na nákup jednotlivých jízdenek."

to je dobrej výsměch... nene

Možná až pojedete do toho Švýcarska, tak ji za rok tu kartu budou mít také.

ať ji klidně mají, když bude možnost využít dopravy i za stávajících okolností}
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8100
Registrován: 4-2006

Odesláno Středa, 31. července 2013 - 22:40:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Ds aha takže místo důkazů kecy jak se z toho vylhat. děkuji. Myslet si tedy o vás budu své.
Nic nerozporujete, protože nemáte důkazy. Protože nemluvíte pravdu. Když chci čísla hledáte výmluvy, případně si mám něco vytapetovat.lol
Tak si kupte větší kalhotylol
Předejdu vám i odpověď, že jste do nich hubený. Zajděte si na něco dobrého a dejte si pivko. Za pár týdnů si kupte ty kalhoty.biggrin

pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat,snažte se mě předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Otto_pospíšil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 595
Registrován: 9-2009
Odesláno Čtvrtek, 01. srpna 2013 - 09:12:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na tento typ karty bude možné nahrát kredit na nákup jednotlivých jízdenek."

to je dobrej výsměch


V IDOLu se pod pojmem jednotlivá jízdenka myslí jízdenka pro jednu cestu (jedna relace, jeden směr). To neznamená, že tato jízdenka je automaticky nepřestupní. Na kartu je možné nahrát jednotlivou přestupní jízdenku.
Předpokládám, že v IREDO to bude totéž a z nepochopení tu opět vzniká panika.

---

Pane Sitora, já chápu Váš přirozený odpor ke kartám, ale snažte se pochopit, že Váš přístup není většinový a troufnu si říct, že je i iracionální.*

* Pokud máte problém navštěvovat obchoďáky, kde nabízejí karty, tak asi ani nechodíte do hospod, kde se "mastí karty"... happy To není "normální uvažování" cestujících, to je "kartofobie".

Obecně je nesmysl, aby karta vyhnala lidi z veřejné dopravy tam, kde nikdy nebylo nic jiného než stupidní kupování lístku při každém přestupu. A je nesmysl se obávat úbytku cestujících při převodu přestupních jízdenek z papíru na kartu.
Ano, lidé zvyklí na papírovou přestupní jízdenku budou brblat, několik jednotlivců to bude považovat za nepřijatelnou obstrukci, ale systém se na tom nezhroutí.
Ale alespoň budou někteří mít "alibi" pro pokles cestujících, byť bude způsoben třeba něčím jiným.
Napadá mě: Dušek zlikviduje jízdní řády - lidi zmizí - svede se to na "kartové IREDO", resp. OREDO - a Dušek to bude moct rozpustit celé...

(Příspěvek byl editován uživatelem Otto Pospíšil.)

"Usínal jsem s pocitem, že celý svět je v pr.... Když jsem se ráno probudil, tak jsem ten pocit měl dál. Asi neumím spát." (Jan Werich)
juki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 58
Registrován: 4-2013
Odesláno Čtvrtek, 01. srpna 2013 - 10:47:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak nám dnešním dnem skončila organizace veřejné dopravy v Pardubickém kraji od OREDAuhoh. Co bude dál?!?! v prosinci zmrvení grafikonu na tratích jako (Pardubice - Hlinsko) nebo (Hradec - Pardubice) angry. Doufám jen že autobusy zůstanou při starém, jakou jsou nyní.

Někde jsem zaslechl že definitivní ukončení papírových přestupních dokladů v IREDO skončí 31.12.2013. Poté půjde vyhradně nahrát jen na kartu přestupní jízdenka. Myslím si až začně propagace IREDO karet tak lidi si jí zařídí, protože jsou ted zvyklí na přestupní jízdenky. no v srpnu a v září si jí zařídí studenti dojíždějící a myslím když od poloviny října začnou žádat lidi jezdící veřejnou dopravou. Třeba u nás jezdí jedna paní, a ta má kartu co snad sí přišel jako s novinkou ještě Connex a jezdí neustále i po změnách jízdních řádu takže takový cestující si tu kartu rádí zařídí. A myslím že nikoho nepoložilo 150 Kč.

A v Praze taky přechod na OpenCard neprchaly lidi z dopravy si jí zařídíli a teď jsou rádí že jí mají.Já si určitě zařídím protože sleva z jízdného asi 5% za rok dává pěknou úsporu každej si řekne co to je 5% ale za rok se to nastřádá....
-ds-
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.6.158
Odesláno Čtvrtek, 01. srpna 2013 - 14:08:42    Odkaz na tento příspěvek  

aha takže místo důkazů kecy jak se z toho vylhat. děkuji. Myslet si tedy o vás budu své.

pane Aresi, uklidněte se a průpovídky o tom, že lžu si nechte od cesty. Já jsem Vám zde čísla napsal, Vaše reakce byla, že jsem si je vycucal z prstu. Proč bych Vám měl psát nějaké další, když reakce je od Vás předem daná??
Vy jste dodal nějaká čísla z Lbc kraje, zda jsou pravdivá či ne, netuším, tudíž je nekomentuji.


Nic nerozporujete, protože nemáte důkazy. Protože nemluvíte pravdu. Když chci čísla hledáte výmluvy, případně si mám něco vytapetovat.

Zavedení In karty alias obyč a zákaznického jízdného znamenalo velký pokles cestujících na železnici, z hlavy nevím o kolik, ale v podstatě reakce dopravce byla taková, že začal tarif "vylepšovat" o různé zpáteční, skupinové a nevím jaké slevy, aby se ten propad zastavil. Tehdy začala tzv plevelizace tarifu. To snad máte důkaz jako hrom.

Pane Sitora, já chápu Váš přirozený odpor ke kartám, ale snažte se pochopit, že Váš přístup není většinový a troufnu si říct, že je i iracionální.

za prvé, při oslovování skloňujemehappy

tedy nikoli pane Pospíšil, ale pane Pospíšile.wink

Jinak se domnívám, že rozhodně můj přístup ke kartám (správně bych ho nazval "antikartofobie") není o několika jednotlivcích. Svoje domněnky beru z rozhovorů z jinými lidmi

Pokud máte problém navštěvovat obchoďáky, kde nabízejí karty, tak asi ani nechodíte do hospod, kde se "mastí karty"...

takhle do hospod, kde se mastí karty nechodím z jiného důvodu a to je kouř z cigaret (zpravidla se ty karty hrajou v "pajzlech"), který prostě nejsem schopen snést ze zdravotních důvodů

Obecně je nesmysl, aby karta vyhnala lidi z veřejné dopravy tam, kde nikdy nebylo nic jiného než stupidní kupování lístku při každém přestupu.

to bohužel v IREDu neplatí, na rozdíl od IDOLu. Dám vám jeden příklad přímo z Vašeho regionu, z trati 036, kde vycházím z diskuze v příslušném vláknu. Problém je nepřestupní tarif pro kola u ČD, kdy tedy se snaží o víkendu jet cestující s kolem vlakem Os 16211, protože v následném možném spojení, které je pro návoz do hor v atraktivním čase, musí "díky" rozlomení ramene v Tanvaldu platit znova kolo, což údajně dost lidí odmítá, viz tento příspěvek.
Co je na něm pravdy, netuším, to budete vědět daleko lépe a přesněji, než já sám...
-ds-
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.6.158
Odesláno Čtvrtek, 01. srpna 2013 - 14:10:02    Odkaz na tento příspěvek  

A je nesmysl se obávat úbytku cestujících při převodu přestupních jízdenek z papíru na kartu.

to si nemyslím, každé zdražení většinou znamená úbytek cestujících. A zde to zdražení bude, buď formou nákupu karty, která není jen o 150 Kč za ni, ale o 2 dnech dovolené na její zařízení a převzetí, fotce, financích nutných k dojetí do místa výdeje karty - zde jsou finanční náklady samozřejmě individuální, ale určitě přesahují průměrně 500 Kč, pro někoho více jak 1 000 Kč. Anebo formou vyššího jízdného.

A každý úbytek cestujících vyvolá zpravidla jednu jedinou věc. Rušení spojů... To není určitě zhroucení systému, ale další hřebíček do rakvičky

Tak nám dnešním dnem skončila organizace veřejné dopravy v Pardubickém kraji od OREDA

ta reálně skončila daleko v minulosti...

A v Praze taky přechod na OpenCard neprchaly lidi z dopravy si jí zařídíli a teď jsou rádí že jí mají.

reálná čísla z Prahy neznám, ale při té hybnosti obyvatel těžko porovnávat s Pardubickým krajem.

Nicméně karty nepřinesly ráj třeba do takového Hradce Králové, co se týče tržeb, stále jim tam klesají tržby, ač se snaží tarif směřovat na karty, co to jde...
http://www.ceskatelevize.cz/ct24/regiony/234759-hradec-kralove-ma -za-sebou-zmenu-mhd-pribylo-prestupu/
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8101
Registrován: 4-2006

Odesláno Čtvrtek, 01. srpna 2013 - 18:54:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

AD ds pane DS budu si říkat na vaši adresu co budu chtít. Čísla která si vycucáte z prstu (to jsou vaše slova), pro mě nejsou relevantní.
Dál opravdu nemá cenu reagovat, protože jste v úzkých, když ještě začínáte poučovat o skloňování apod. Tohle je přesně reakce lidí v úzkých.
A nejsem svině, abych kopal do dodělávající kobyly
(jen pro vás, je to lidové přísloví, tak aby jste neměl trauma)
Přeji vám krásný den

pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat,snažte se mě předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Jičíňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 4-2013
Odesláno Pátek, 02. srpna 2013 - 10:10:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad. Ares1

Můžete se tomu, co píše pan -ds-, vysmívat, bagatelizovat, označovat to za irelevantní, zavírat před tím oči a vyžadovat konkrétní čísla, nicméně on popisuje realitu velmi dobře. Na karty (a posléze na veřejnou dopravu) se mnoho lidí vykašle, i když jim třeba spočítate, že se jim vyplatí.

(A v úzkých bývá spíše ten, kdo se točí na větách se smajlíky psaných zjevně s nadsázkou.)
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8102
Registrován: 4-2006

Odesláno Pátek, 02. srpna 2013 - 12:55:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

AD Jíčíňák nezlobte se, opět bez jakýchkoliv čísel. Takové to slintání, že se na to lidé vykašlou nic nedokazuje.
Jak by se vám líbilo, kdyby vám naúčtovali nákup jen tak od oka? 4 rohlíky jedno pivo 738,- kč. Také budete říkat, že jsou čísla k ničemu? A ejhle to už jde o vlastní peněženku, vlastní požitky co?
Přineste nejdřív relevantní čísla, která jsou podložena nějakým průzkumem kraje, dopravce,organizátora. Prostě taková, která se dají ověřit.
Pak se můžeme bavit. Jinak se bavíme o vašich pocitech.
P.S. je zajímavé že se mě v práci lidé ptají na kartu, jak ji zařídit. A to jsou lidé co jezdí autem.
Takže vám dám tvrzení, že to lidi přitáhne. Ale narozdíl od vašich snů říkám, že to může být pocit.
P.S. smajlíky jsou proto že se slušně bavím jak se někteří do toho zamotali. Navíc mám smysl pro humor. Pokud vy ne, je mi vás líto, jste nešťastný člověk, když neumíte život odlehčit.lol

pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat,snažte se mě předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Prgy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 542
Registrován: 5-2003

Odesláno Pátek, 02. srpna 2013 - 13:37:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Že tě to ještě baví :-).
Jen ze svý zkušenosti. Busem sice moc nejezdím, protože to nepotřebuju (z domu do práce/na nákup/do školky/... to nemám dál než 500m), ale když už někam jedu, tak se mi zdá, že tady v okolí používá čipovku snad každej a nezdá se mi že by někdo brblal. A hlavně, než řidič odbaví jednoho cestujícího s kovákama, tak odbaví 3 s čipovkou.

www.mhdvmb.wz.cz fotogalerie MHD v severovýchodních čechách
www.busline.ic.cz stránky o dopravci BusLine
juki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 59
Registrován: 4-2013
Odesláno Pátek, 02. srpna 2013 - 14:33:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ares1: Dá se tomu i věřit, že se Vás lidí ptají jak si kartu zařídit, protože neměli třeba ten rok a půl od prosince 2011 potuchy že IREDO disponuje i přestupními jízdenkami. Proto jezdili např. autem. Ten kdo veřejnou dopravu v IREDU často používá většinou o přestupních jízdenkách ví kdo jí používá méně, někdo o těch přestup. jízdenkách většinou neví. A když o nich někdo neví, jsou řidiči, kteří řidiči se ptají a kam mají až namířeno, a když se neví číslo zóny většinou se řidič podívá do té své knižky co mají u sebe s čísly a názvy zón a vyhledají to, byl jsem několikrát u toho že ochotně vyhledali.

Na závěr: Si myslím že některé lidi do veřejné dopravy třeba přivede fakt o kterém nevěděli že tarif IREDO skrývá přestupní jízdenky, a nyní to vyplavalo na povrch, po zmínění že bude zavedena čipovka, na přestupní jízdenky a lidi zbystřili, a řekli si aa bude to o něco levnější do práce než autem. Tak zkusím do toho jít i to je možné!
Necháme se překvapit jestli budou jezdit po novém roce plnější autobusy... popř vlaky.


Aresi mám otázku v jaké pracovní pozici děláte jako úředník nebo normálně někde výrobě jako dělník? Nebo něco jiného stačí zminit obor.

Teď mimo koukal jsem že z webu Pardubického kraje již konečně zmizli jízdní řády platné do 10.12.2011 aspoň že tak happy

(Příspěvek byl editován uživatelem juki.)
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8103
Registrován: 4-2006

Odesláno Pátek, 02. srpna 2013 - 15:29:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

AD Juki nezlobte se, ale to je osobní údaj, který tady prostě nehodlám psát.
děkuji za pochopení.

pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat,snažte se mě předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
-ds-
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.6.158
Odesláno Pátek, 02. srpna 2013 - 16:49:55    Odkaz na tento příspěvek  

pane DS budu si říkat na vaši adresu co budu chtít.

jste hulvát, který se neumí chovat, lže a překrucuje fakta a jako takový mi nestojíte byť za vteřinu času na nějakou věcnou diskuzi. Jakékoli údaje zde napsané jste zlehčil, jen abyste jste se utvrdil ve Vašem názoru.
říkejte se co chcete, ale lži a překrucování, to si nechte od cesty, či pro někoho jiného.


Čísla která si vycucáte z prstu (to jsou vaše slova), pro mě nejsou relevantní.

ne to jste napsal na moji adresu Vy, zase lžete!Já jsem Vám ty Vaše slova pouze připomenul. Nestydíte se aspoň malinko, pane Aresi, za takové překrucování a lhaní??

A nejsem svině, abych kopal do dodělávající kobyly

za to vy jste evidentně hříbátko, co ještě neví moc o světě lol

Necháme se překvapit jestli budou jezdit po novém roce plnější autobusy... popř vlaky.

http://www.pardubickykraj.cz/viewDocument.asp?document=16517&file =16689

karty měly majoritní dopravci v PK (CONNEX/VEOLIA a ČSAD UO - cca 80% výkonů v dotované bus dopravě) "od nepaměti", v roce 2008 byl spuštěn IDS PK, postavený na kartách, na vývoj tržeb to mělo pramalý kladný vliv, každý rok zvyšující se ztráta vlivem nižších tržeb (cena dopravního výkonu v PK byla dlouhodobě stejná až do konce roku 2011) a to až do roku 2012.
S kartami budete rád, když udržíte stávající klientelu, nové cestující osloví jiný produkty (už jsem zde psal, které), než čipová karta. To je hodněkrát ověřený fakt. To, že někde někdo vidí, že jede 70% zákazníků na kartu (v linkovce jsem to fakt tedy nikde neviděl,max možná v MHD) a 30% na kováky či papírky, neznamená, že kdyby nebyla karta, nebyl by celkový počet cestujících vyšší.

Součástí toho celého projektu byl i dispečink, kdyby byla energie raději směřována do zlepšení spolehlivosti systému z hlediska přestupů, bylo by to daleko užitečnější pro celkový obraz systému...