K-report
 

Archiv diskuse Doprava v Pardubickém kraji do 21. 02. 2013  

Diskuse K-report » Archiv 2013 » Autobusy a trolejbusy » Doprava v Pardubickém kraji » Archiv diskuse Doprava v Pardubickém kraji do 21. 02. 2013 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
projížděč NAD
Neregistrovaný host
Odeslán z: 109.80.102.33
Odesláno Sobota, 26. ledna 2013 - 04:12:03    Odkaz na tento příspěvek  

Ad "Pavloc023" = 38:
To vlastně opsali z "Informace z 6. jednání Rady Pardubického kraje", kterou jsem citoval už předtím - zajímalo by mě ovšem, proč Dušek (a vlastně i hejtman) radním a potažmo vlastně posléze i veřejnosti lže, když při jednání Rady kraje tvrdil, že "Podle našeho očekávání chtějí zástupci samospráv ze západní části regionu spíše zachovat stávající jízdní řády s úpravami celkového objemu autobusových kilometrů stanovených zastupitelstvem" - když to tedy očekával, proč před 2 týdny starostům napsal, že je jedině přípustné a nezbytné vrátit se k jízdním řádům platným před "optimalizací" (= "a nikdy jinak")?
A nerealistická je i představa, že o změnách se starosty Dušek "intenzivně" jedná OSOBNĚ: v uplynulém týdnu prý od pondělí do středy na žádných jednáních se starosty o nových jízdních řádech osobně přítomen nebyl: pravdivá je tedy asi pouze informace ze dne 25.01.2013 o tom, že "Krajští radní diskutovali se starosty ze západu regionu" = viz:
http://www.pardubickykraj.cz/aktuality/72945/krajsti-radni-diskut ovali-se-starosty-ze-zapadu-regionu
(pokud i to setkání ovšem nebyla spíše než "jednání" jen nějaká další slovní "masáž") ...
A ještě by mě zajímala další záležitost: pokud "kraj" (= Dušek) tvrdí, že "Kraj chce letos snížit náklady na autobusovou dopravu z loňských 343 milionů korun na letošních 297 milionů", pak rozdíl činí cca 46 milionů Kč, nikoli 80 milionů Kč, které je podle jiných prohlášení třeba ušetřit - jaká je tedy vlastně pravda? Neprůhledný je totiž v tomto směru i návrh rozpočtu "kraje" zveřejněný na Internetu, když na položku "Dopravní obslužnost - autobusová doprava" plánuje vynaložit jen 252 400 000 Kč (= stejně jako činil původně plán na rok 2012) s tím, že tuto sumu zvyšuje o částku 45 000 000 Kč (doplňující plánované náklady do zmiňované celkové výše 297,4 milionu Kč), která je ovšem deklarována jako položka s názvem "Dopravní obslužnost - autobusová doprava - na krytí nárůstu cen pohonných hmot" - nevšiml jsem si, že by se ceny pohonných hmot mezi cca koncem roku 2011 a očekávatelnou skutečností v roce 2013 zvýšily o tolik, aby tak vysoká částka (= tvořící cca šestinu veškerých původně uvažovaných nákladů) byla pochopitelná, takže jde ve skutečnosti asi spíše o podivnou kamufláž zvětšeného rozsahu autobusové dopravy proti roku 2011, přičemž není zřejmé, kolik kilometrů navíc proti roku 2011 mohou za ty větší prostředky autobusy vlastně najezdit.
Pavloc023
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 39
Registrován: 12-2012
Odesláno Sobota, 26. ledna 2013 - 14:52:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak tedy doufám když jsme na Pardubicku a Chrudimsku spokojeni i na vedení kraje to pochopili. Že se dít v těchto dvouch oblastech nic závratného nebude. A doufám, že na to nedoplatíme tím stylem že musíme na Pardubicku a Chrudimsku zrušit tenhle a tenhle spoj, protože na Orlickoústecku a Svitavsku se tedy JŘ vracejí zpět. A budou tam mít např. dražší provoz VHD než v okr. Pardubice a Chrudim.

Zajmalo by mě jak bude např. řešena linka 820 když je vede z České třebové (okr Ústí) do Proseč (okr.Chrudim) že ta jak je, že zůstane myslím, že jsou lidi spokojeni s touto linkou v obouch okresech. Nebo nejste? Tato linka jede prakticky jen kousek okresem CR.
Nebo např. i tyto linky:
923 (Proseč - Nové Hrady - Vysoké Mýto) tato prakticky jede okresem Chrudim jen v úseku Proseč - Bor u Skutče.
924 (Skuteč - Luže - Vysoké Mýto) tato linka jede okresem Chrudim od Skutče až po Střemošici, takže ta by zůstat mohla
925 (Luže - Řepníky - Vysoké Mýto) tato jede též okresem jen kousek Luže - Domanice.
927 (Vysoké Mýto - Jenišovice - Luže) tato linka jede tak napůl od Vysokého Mýta do Vinar jede okresem UO a od Mravína okresem CR.
703 (Chrudim - Chroustovice - Vys. Mýto) tato vede okresem UO jen kousek.

Nebo např. linka 813 je rozsáhla linka Vysoké Mýto - Litomyšl - Nové Hrady s touto linkou si myslím že jsou lidé též spokojeni a hlavně obce mezi Litomyšlí a Novými Hrady.

A co linka 776, tato linka spojuje Skuteč(CR) s Prosečí(CR) a Borovou(SY) tato linka si myslím, že by mohla zůstat, i pokud budou zavedeny vlaky Žďárec - Pustá Kamenice, ale myslím si že není třeba na tuto trať vracet osobní přepravu. A že linka 776 vlastně by plnila i bez ohledu na to jestli ty vlaky pojedou nebo ne připoje od/k vlaku.
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2608
Registrován: 12-2004
Odesláno Sobota, 26. ledna 2013 - 16:12:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavloc023:Myslím,že to tak úplně bohužel nechápeš.

Podle mě "má" Dušek teď dvě skupiny:
1)Spokojenci s Oredí ids (ze souč. stavem)- tak těm spoje osekáme,hlavně večer a SO,NE.
2)Nespoojenci- těm vrátíme očesaný JŘ "na kost".
Je otázka,kdo v této skupině zůstane.

To že má kraj i jiné možnosti, než drastické omezování spojů a že možná vyhodí xx milionů za zbytečné lokálky z okna je jiná věc.

Velice rád bych se spletl.
Trupak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 606
Registrován: 5-2003

Odesláno Sobota, 26. ledna 2013 - 16:31:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chlapi, pochopte, že tomu Duškovi je úplně jedno, jestli se lidi z vesnic a měst jako jsou Choltice nebo Seč někam dostanou večer nebo o víkendu. Aktuálně je jeho úkolem přesměrovat cca 70 miliónů dotace od autobusových dopravců k ČD (ne k železnici). Do hospodaření ubližované se začíná pořád víc šťourat a Žaluda ty peníze zoufale potřebuje - na jedné straně má totální provar na D1 Expresech a na Pendolínu - a tady může jezdit kilometry s třicet let odepsanými kufry za stejné peníze, za jaké se jezdí s novými Slony. A Dušek je ještě pořád na své pozici v ČD Cargu - nebo už ne?
vozka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.142.239.72
Odesláno Sobota, 26. ledna 2013 - 17:33:50    Odkaz na tento příspěvek  

tomu Duškovi je úplně jedno, jestli se lidi z vesnic a měst jako jsou Choltice nebo Seč někam dostanou večer nebo o víkendu. Aktuálně je jeho úkolem přesměrovat cca 70 miliónů dotace od autobusových dopravců k ČD

Myslím, že máte úplnou pravdu. Dušek radním pro dopravu, to je horší než kozel zahradníkem.
Pavloc023
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 40
Registrován: 12-2012
Odesláno Sobota, 26. ledna 2013 - 20:45:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Večer měl proslov ,,nový prezident Zeman,, v TV a za ním stál Dušek, třeba se vzdá toho koryta na kraji jako náměstek pro dopravu v Pardubickém kraji. A půjde dělat na Hrad rádce Zemanovi.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7830
Registrován: 4-2006

Odesláno Neděle, 27. ledna 2013 - 01:33:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jen tak pro zajímavost Pardubický kraj vypsal VŘ na dopravce viz níže.

"Předmětem zakázky je výběr dopravce pro zajištění dopravní obslužnosti Pardubického kraje veřejnou linkovou dopravou v oblasti Svitavsko-západ v rozsahu cca 647 tis. km/rok, a to pro období od září 2013 do prosince 2019."
otevírání obálek je 12.4.2013

opravdu opět jedna z hloupostí. Může se někdo odvolat, navíc vozy se také neseženou ihned. Opět jedna neprofesionalita zadavatele.

pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat,snažte se mě předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
švarc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2033
Registrován: 12-2005

Odesláno Neděle, 27. ledna 2013 - 08:59:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ares1: Není někde více infa? Tipuji, že se to týká především Poličska a Zlatovánka.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7831
Registrován: 4-2006

Odesláno Neděle, 27. ledna 2013 - 10:43:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Švarc no já to mám ze stránek kde musíš být registrován, jinak se nedostaneš k zadávací dokumentaci.
Zkusím ti sem něco z toho dát, případně ti to dám do mejlíka.
Zkusím sem dát jako přílohu.
Jen si myslím že se to _Zlatovánka netýká. Jsou to linky Icom transport.
Je to na 8 vozů+1 záložní také řečeno jinak na 1kratší a 8 standartních.
Hm tak mi to sem vložit nejde.
Máš to v mejlu. Pokud by jste měl někdo zájem dejte mi vědět pošlu vám to.

pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat,snažte se mě předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
projížděč NAD
Neregistrovaný host
Odeslán z: 109.80.102.33
Odesláno Neděle, 27. ledna 2013 - 12:28:22    Odkaz na tento příspěvek  

Ad "Pavloc023" = 40:
S takovými představami, jaké tu presentujete, byste se asi jako "osoba veřejně činná" dlouho živit nemohl - a Vaši političtí "souputníci" by Vás za takové Vaše rady brzy "hnali bičem" ...
Dušek není žádný hlupák, jak si mnozí myslí, a je dostatečně "životem a politikou protřelý" - sice až v dost poslední chvíli (ale stále ještě dostatečně včas) pochopil, že by svým chováním à la "slon v porcelánu" mohl v době probíhající volební kampaně způsobit SPOZ (a potažmo i sobě) zbytečné komplikace, a proto rychle začal opatrně "couvat": po úspěchu Zemana Duškova pozice naopak posílila, takže v příští době bude moci své záměry realizovat tím snáze. A pokud jde o tu Vaši zcela naivní představu, že "třeba se vzdá toho koryta na kraji jako náměstek pro dopravu v Pardubickém kraji. A půjde dělat na Hrad rádce Zemanovi", dost dobře nechápu, jak Vás vůbec mohlo napadnout, že by Dušek byl opravdu až tak hloupý: chtít opustit poměrně dobře placenou a navíc i dlouhodobě docela jistou pozici ve státní správě, navíc zastávanou poměrně blízko svého bydliště a v prostředí mu vcelku dobře známém, výměnou za mnohem méně jistou partajní pozici v Praze (kde by ani zdaleka nezaujímal tak významné postavení, jaké má v Pardubicích), když by tím kromě toho vlastně potenciálně mohl "svoji" partaj poškozovat i finančně (protože Zeman jako prezident takového poradce = "pro dopravu" nepotřebuje, a kdyby jej snad chtěl mít z titulu svého čestného předsednictví ve SPOZ, musela by jej platit SPOZ ze svého rozpočtu), to by Dušek musel být opravdu veliký blázen (což zcela jistě neplatí) ...

Ad "Ares1" = 7830 a 7831:
Je zajímavé, že "Pardubický kraj" na svých www stránkách (zatím) vůbec nezveřejnil ani žádné upozornění na to, že takové VŘ vypsal - nebo že bych to tam jen neuměl najít?
Ne že by mě to až tolik zajímalo, ale můžete, prosím, upřesnit, kdy to VŘ bylo "oficiálně" vyhlášeno? Díky předem.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7832
Registrován: 4-2006

Odesláno Neděle, 27. ledna 2013 - 13:12:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad projížděč jistěže mohu vě věstníku 16.1.2013
odkaz zde.
Svitavy západ
Zadávací dokumentaci tam ale nenajdete.
Sám jsem to hledal na stránkách kraje ale také jsem to tam nenašel.

pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat,snažte se mě předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Slfi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 514
Registrován: 12-2010
Odesláno Neděle, 27. ledna 2013 - 14:36:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zadávací dokumentace (klikněte na zakázku a pak už ji najdete)
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7833
Registrován: 4-2006

Odesláno Neděle, 27. ledna 2013 - 14:43:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Slfi a koukám že jsou i stránky kde to jde získat bez registrace. Já na to chodím přes jiné. Je dobře ale že to jde i takto

pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat,snažte se mě předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
projížděč NAD
Neregistrovaný host
Odeslán z: 109.80.102.33
Odesláno Neděle, 27. ledna 2013 - 17:40:44    Odkaz na tento příspěvek  

Ad "Ares1" = 7832 a 7833 + "Slfi" = 214:
Pánové, díky za doplnění o upřesňující informace: že by ty podklady někde na Internetu povinně veřejně dostupné být měly, to jsem předpokládal, a leckam jsem se také (s pomocí vyhledávače) dokázal "proklikat" i sám, ale když nebyly k dispozici přesnější identifikační údaje, nebylo pak už do vyhledávacích formulářů co přesnějšího zadávat - a zkoušet to metodou "pokus - omyl" se mi nechtělo ...
Třeba teď ty Vaše informace zaujmou i někoho dalšího, kdo tu záležitost třeba dokáže posoudit odborně kvalifikovaněji, než obyčejní "laici" ...
švarc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2034
Registrován: 12-2005

Odesláno Sobota, 02. února 2013 - 12:12:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavloc023
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 42
Registrován: 12-2012
Odesláno Sobota, 02. února 2013 - 12:52:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

P. Dušek se ohání s tím že bylo minulý rok vydáno 770 mil. za veřejnou dopravu letos to bude 615 mil. pravděpodobně.

Ale trošku nechápu logiku omezuje autobusy, a že za ně chce vydat letos 297 mil. Tak mi připadá že vlaky stojí ohodně více než ty jeho kritizované autobusy. Dyť jen podle počtů se za vlaky vydá 318 mil. korun, což si myslím že je víc než ty autobusy.

A myslím že dělá špatný krok, že chce omezit vlakové spoje na hlavních tratích. Např. taková
trať 238 . více spojů, a většina spojů na této trati, kde byly změnami přídaný vlakové spoje myslím že oprávněně, protože spoje jezdí plné. A že občas jede na této trati vlak např. s 15-20 cestujícími, takto je dáno také obratově ne, že tam jede plný a zpět se musí např. vrátit tak jede v nějaký čas prázdnější.

Ale trochu nechápu změnu od 1.února proč Sp1817 (PCE hl.n. 14.48 - Hlinsko v Č. 16.01) zastavuje v úseku Chrast u Chr. - Hlinsko v Č., v každé zastávce když 30 minut před ním jede Os5337 (PCE hl.n. 14.15 - Hlinsko v Č. 15.38).

A myslím si že Spěšné vlaky v prokladu s osobními vlaky na trati 238. Je to nejlepší co mohlo OREDO s touto tratí udělat. Dříve se jezdilo z Pardubic do Havl. Brodu couráky 2 hod. 30min. A nyní je to něco kolem 2 hodin +- nějaká minuta.

A když už se Dušek vrtá v jízdních řádech na železnici tak by mohl např. Proč jezdí na trati 010 za sebou spěšný a osobní vlak.
Např: Os 5014 (Česká Třebová 5.47 - Pardubice hl.n. 7.23) a těšně před ním jede Sp 1650 (Lichkov 5.50 - Ústí nad Orl. 6.35 - Pardubice hl.n. 7.14) Proč tento vlak nejede jen v úseku Lichkov - Ústí. S přestupem na Os 5014. na Os 5014 bych ráno nasadil City Elefanta jel by v čase jako dnes Sp 1650.

A odpoledne Sp 1653 (PCE hl.n. 14.36 - Ústí nad. Orl. 15.21/26 - Letohrad 15.41) a hned za ním jede Os 5019 (PCE hl.n. 14.43 - Ústí n. Orl. 15.44 - Česká Třebová 15.56)

Sp 1655 (PCE hl.n. 15.36 - Ústí n. Orl. 16.23/26 - Lichkov 17.11) a hned za ním jede Os 5063 (PCE hl.n. 15.43 - Choceň 16.17) Tento vlak bych prodloužil do Lichkova a zrušil Sp 1655 v celé trase. A nebo nechat Os vlak do Chocně a udělat v Chocni připoj k Sp 1655, který by jel z Chocně do Lichkova.

Zrušil bych ty zmíněné souběžné spěšné vlaky s osobními vlaky, a nemusel by Dušek škrtat v autobusech. Mohl by škrtnout ty spěšné vlaky a měl by kilometry na ty jeho lokálky slavný!

Hlavně že se zbytečně opět vyhodí za vlaky peníze např. jestli se mu povede obnovit provoz na těch zrušených lokálkách. Kde frekvence cestujících nebyla žádná a vozil se převážně fíra sám.
Trať Dolní Lipka - Hanušovice víkendový provoz beru je to turistická oblast jako oblast Poličska. Ale jinak bych ty vlaky v pracovní dny ani na jiných tratích ani o víkendu bych neobnovoval škoda pěnez.
To zmíněné přehuštění spojů: Doufám že nemyslí trať 238, která je silně vytížená v jakoukoliv dobu dříve když jezdil vlak z Pardubic v 6.25, poté rychlík, který nezastavoval všude v 6.55, a poté až v 9.25 do Hlinka tak to stálo za nic. Nyní jede v 6.33 a v 7.49 a poté hodině. Tak tohle beru jako správný směr protože je to docela vytížená trať v jakoukoliv dobu. A myslím že jakákoliv redukce zmíněných Duškových ,,přehuštěné dopravy na některých tratích,, je nesprávná. Protože trať Pardubice - Hlinsko si zaslouží hodinový takt i v dopoledním hodinách. A vlaky jsou využívaný hojně.
Kuzl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1315
Registrován: 9-2006

Odesláno Sobota, 02. února 2013 - 18:45:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


www.realmadridcf.cz
Pavloc023
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 43
Registrován: 12-2012
Odesláno Středa, 06. února 2013 - 23:43:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Teda nevím ale je 6.února, tedy necelý měsíc do změn (3.března), který avizoval Dušek!
A pořád ticho po pěšině nikde nic zveřejněné ani stránky kraje nebo OREDA. Že by změny v JŘ nebyly tak razantní? Nebo se vše připravuje v tichosti na kraji a bez OREDA, které nemá asi pravděpodobně ani potuchy co se chystá. A nebo se to také naschvál připravuje v tichosti na kraji bez občanu nýbrž cestujících a bez OREDA asi aby nemohli občané jako cestující křičet? A asi tedy OREDO nemá materiály ani kompetence ke změnám?!
Nebo že by kraj vše připravoval sám?
-ds-
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.6.158
Odesláno Čtvrtek, 07. února 2013 - 08:49:03    Odkaz na tento příspěvek  

ad Pavloc023

bez OREDa to nedělá, ale stále se mu nelíbí výše redukcí, která je podle něj malá a nezbývá mu dost peněz na jeho milované vláčky, potácející se na zoufalých lokálkách!!!
Pavloc023
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 44
Registrován: 12-2012
Odesláno Čtvrtek, 07. února 2013 - 09:43:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ať si už trhne normálně nohou, furt ty jeho vláčky at si je strčí už někam. A kdyby trochu myslel, na co by asi ty vlaky byly, převážně by převáželi ho... nebo vzduch.

A lepší by bylo kdyby v krajské vladě skončil a byl by klid.

Jako nevím kam to chce až dotáhnout! OREDO již teď už myslí na cestující (tedy myslím oblasti Pardubicka a Chrudimska) ty dva další okresy již nesleduji. A už neví, kde má asi škrtat. Protože opravdu převážná část spojů byla vyškrtáná vloni. Takže teď už jezdí většinou autobusy, které mají i byť malé využítí ale mají, z každé vesnice si myslím že je dobrý každý spoj. A myslím že když jede autobus třeba se 4 cestujícími dopoledne tak je to v některých oblastech dopoledne dost velké číslo a pěkné. Když těch vesnic třeba mezi spádovými městy je třeba 5-6 a mají třeba kolem 100-150 obyvatel. a jedna je třeba o 500 obyvatelích, A prostě některé spoje které jezdí převážně poloprázdné nebo třeba s 3 cestujícími nemohou být zrušeny protože druhým směrem vezou třeba 15-20 cestujících. Takže nelze prostě vyhnout jízdy prázdného nebo poloprázdného spoje.

(Příspěvek byl editován uživatelem Pavloc023.)
-ds-
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.6.158
Odesláno Čtvrtek, 07. února 2013 - 15:16:54    Odkaz na tento příspěvek  

A už neví, kde má asi škrtat.

ale ví, prostě škrtá komplet víkendy, ať s tím jezdí klidně i 15 lidí. A jediný dopolední spoj se sedmi cestujícími taky klidně odepíše.

A prostě některé spoje které jezdí převážně poloprázdné nebo třeba s 3 cestujícími nemohou být zrušeny protože druhým směrem vezou třeba 15-20 cestujících.
obávám se, že inteligence šotoodboráře na tohle nestačí, to se mu raději nepokoušejte vysvětlovat... :-))
Pavloc023
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 45
Registrován: 12-2012
Odesláno Sobota, 09. února 2013 - 20:55:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mám pro Vás perlu, asi p. Dušek nedomyslel vše že:
Protože od 1. února vehementně předělal Sp 1819, který jede z Pardubic ve 14.48 prakticky v přepravní špičce že zastavuje v úseku Chrast u Chrudimi - Hlinsko v Čechách zastavoval do 1.února jen v Chrasti, ve Žďárci u Skutče a v Hlinsku. a Od 1 února zastavuje ve všech stanicích a zastávkách mezi Chrastí a Hlinskem a ve Žďárci vždy byl v 15.45 a v 15.48 jel bus na Skuteč a Pustou Kamenici. A nyní dojíždí do Žďárce v 15.50 a Dušek už asi neřekl aby si ten co má na starost autobusy posunul autobus od toho vlaku. Tak autobus stále odjíždí v 15.48. To je normálně na zabití.

Ale nechápu proč ten Sp 1819 byl předělán na zastávkový v úseku Chrast - Hlinsko. Když zhruba 30 minut před ním jede Os 5337. Nechápu tu logiku.
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4657
Registrován: 3-2004

Odesláno Sobota, 09. února 2013 - 21:08:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak autobus stále odjíždí v 15.48.

A pojede prázdný, takže bude důvod jej zrušit...

Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
Pavloc023
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 46
Registrován: 12-2012
Odesláno Sobota, 09. února 2013 - 23:13:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Snad ne. Upozornil jsem na to technologa na OREDU. Aby je lidé nebombardovali. Ať si posunou odjezd autobusu ze Žďárce.
-ds-
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.6.158
Odesláno Neděle, 10. února 2013 - 11:14:32    Odkaz na tento příspěvek  

Mám pro Vás perlu, asi p. Dušek nedomyslel vše že:

pan Dušek je psychopat, ten má ve svým šotoodborářským minimozečku akorát to, aby jezdily lokálky, aby na všech tratích a relacích byl stejný počet spojů bez ohledu na počty přepravených osob a potenciál, aby po koridoru jezdil rychlík jednou za 3 hodiny, ale nejméně s patnácti vozy, aby se zastavilo na každé zastávce, byť má obrat 5 lidí denně i za cenu ujetí přípoje pro 50 lidí a podobné lahůdky...
Pavloc023
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 47
Registrován: 12-2012
Odesláno Neděle, 10. února 2013 - 13:37:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chtělo by to vyměnit dotyčného člověka na kraji. Protože, jinak z toho tu udělá mrdník.

Třeba trať 238 (Pardubice - Havl.Brod)
- tam to udělalo OREDO společně s p. Tichým to nejlepší co mohli udělat, že zavedli zrychléné vlaky Sp co dvě hodiny ve špičce, co hodinu mezi Pardubicemi a Hlinskem, Napojení skoro od všech vlaků v Chrasti směr město a Luže, ve Žďárci směr město, Krouna a některé do Pusté Kamenice.
- Ale v Pusté Kamenici by to chtělo vyřešit:
- rozšířít trochu silnici k nádraží a autobus by mohl zajíždět až před nadraží
- A bylo by spojení ze Skutče i z obcí mezí Skutčí a Pustou Kamenicí že by měli připojné autobusy návaznost směr Polička a Svitavy.

A dnes i člověk ušetří 30 minut v trase Pardubice - Havl.Brod. Díky spěšným vlakům. Právě vesnice na této trati jsou dobře obsloužené autobusy. Popř. 2 hodinový takt osobními vlaky jim bohatě stačí.

Menší obce při trati 238, které jsou Zaječice, Horka u Chrudimi, Vrbatův Kostelec, Prosetín, Pokřikov, Vojtěchov, Holetín.

Např. Zaječice (1000 obyvatel)- jsou obslouženy linkou 780 (Chrudim - Chrast - Skuteč)ve špicce co 30 minut.
- navíc jsou obslouženy zastávkovými vlaky.
- neshledávám důvod pro rozšíření spěšných vlaků
- a večer je poptávka pokryta zastavovaním osobních vlaků od Pardubic protože poslední autobus od Chrudimi tu projíždí krátce před 19. hodinou, který končí v Chrasti

Horka u Chrudimi (cca 400 obyvatel)- je obsloužena linkou 781 (Chrast - Miřetice),
- je též obsloužena zastávkovými vlaky, které pěkně pokryjí poptávku. A myslím že tato obec má dostatečné spojení.

Vrbatův Kostelec (cca 350 obyvatel)- je obsloužen linkou 780¨
- která přibližně 2-hodinovém taktu obsluhuje obec + tu zastavují vlaky jako v Horce a Zaječicích.
Takže dostatečná obsluha těmi osobními vlaky.

Prosetín (cca 800 obyvatel) - dříve bylo potřeba tuto obec obsluhovat osobními vlaky a spěšnými vlaky,z důvodu mizerného jízdního řádu autobusů do prosince 2011. Dnes spěšné vlaky z velké většiny projíždějí zastávku Prosetín, a zastavují tu do dnes osobní vlaky. Ale i ze Skutče je pěkně obsloužen linkami 778 (Skuteč - Hlinsko),771 (Skuteč - Miřetice). Což je pro tuto obec dostačující. A navíc tu ráno zastavuje spěšný vlak směrem do Pardubic v 6.10. A odpoledne z Pardubic v 15.49, který tu zastavuje v 16.38. Což je ideální.

Pokřikov (obyvatel 250), Vojtěchov (cca 400 obyvatel.
- tady neshledávám důvod zastavovaní spěšných vlaků něco jiného to je u ranního spěšného vlaku který jede směrem Hlinsko v 7.29, který tu zastavuje aby lidi dopravil k lékaři,a popř děti do Hlineckých škol tj. případ i Holetína.
- tyto dvě obce jsou plně obslouženy linkou 777 a v časech kdy nejezdí autobus, zastavují v těchto obcích osobní vlaky.

Holetín - tato obec je dlouhá asi 4 km Horní Holetín je pěkně obsloužen osobními vlaky, obsloužen linkou 777.

Dolní Holetín je na tom dobře s obsloužením že je tam navedena linka 702 (Hlinsko - Miřetice - Chrudim) a pokryje obsluhu Dolního Holetína. Kteří to mají na vlak tak 2-2,5km

Souhrn: tyto obce na trati 238 nepotřebuji aby jim tam zastavovali spěšné vlaky co dnes zastavují jen v Chrudimi, Slatiňanech, Chrasti, Žďárci a Hlinsku. Protože to mají pěkně pokryto autobusovými spoji.
švarc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2037
Registrován: 12-2005

Odesláno Pátek, 15. února 2013 - 09:13:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak už se nám začínají na portal.idos.cz objevovat nové jř od 3.3.2013 zatím oblast Pardubicka a Chrudimska.
projížděč NAD
Neregistrovaný host
Odeslán z: 109.80.102.33
Odesláno Pátek, 15. února 2013 - 15:57:16    Odkaz na tento příspěvek  

Ad "švarc" = 2037:
Aktuálně jsou dnešním dnem zapracovány do dat IDOSu (a příslušné upravené tabulky jízdních řádů by měly být dostupné i na "portálu CIS" = viz: http://portal.idos.cz/ ) změny v jízdních řádech následujících linek zařazených do režimu IREDO:
Linka 620700 Chrudim - Pardubice
Linka 620701 Chrudim - Ostřešany - Pardubice - Rybitví
Linka 620702 Hlinsko - Miřetice - Chrudim
Linka 620703 Chrudim - Hrochův Týnec - Chroustovice - Vysoké Mýto
Linka 620704 Chrudim - Kočí - Trojovice - Chrast
Linka 620706 Chrudim - Rabštejnská Lhota - Křižanovice - Bojanov - Seč
Linka 620707 Chrudim - Liboměřice - Bojanov - Seč - Hoješín - Běstvina
Linka 620708 Chrudim - Morašice - Hrbokov - Bojanov
Linka 620730 Nasavrky - Ctětín - Miřetice - Podlíšťany - Chrudim
Linka 620750 Pardubice - Chrudim - Slatiňany - Nasavrky - Trhová Kamenice - Hlinsko
Linka 620751 Hlinsko - Herálec
Linka 620754 Horní Bradlo - Trhová Kamenice - Údavy - Hlinsko
Linka 620781 Chrast - Miřetice - Bítovany
Linka 620784 Chrast - Chroustovice - Uhersko
Linka 650101 Pardubice - Dříteč - Borek - Hradec Králové
Linka 650200 Pardubice - Holice - Borohrádek - Kostelec n.Orl. - Rychnov n.Kněž.
Linka 650600 Pardubice - Hrobice - Hradec Králové
Linka 650601 Pardubice - Dříteč - Borek - Vysoká n.L. - Hradec Králové
Linka 650603 Pardubice - Sezemice - Rokytno - Býšť - Vysoké Chvojno
Linka 650604 Pardubice - Třibřichy - Heřmanův Městec - Prachovice - Třemošnice - Běstvina
Linka 650605 Pardubice - Třebosice - Choltice - Heřmanův Městec - Sovolusky
Linka 650606 Pardubice - Čepí - Heřmanův Městec - Vápenný Podol - Seč
Linka 650607 Pardubice - Lázně Bohdaneč - Rohovládova Bělá - Chlumec nad Cidlinou
Linka 650608 Pardubice - Hrochův Týnec - Chrast
Linka 650609 Pardubice - Dašice - Horní Jelení
Linka 650610 Pardubice - Sezemice - Holice - Horní Jelení
Linka 650612 Holice - Borohrádek
Linka 650613 Holice - Poběžovice u Holic
Linka 650615 Holice - Horní Jelení - Choceň
Linka 650626 Chvaletice - Řečany n.L. - Přelouč
Linka 650633 Přelouč - Kladruby n.L. - Hlavečník - Zdechovice
Linka 650635 Lázně Bohdaneč - Přelovice - Rohovládova Bělá - Dobřenice
Linka 650638 Rohovládova Bělá - Přelouč
Linka 680829 Polička - Lubná - Sebranice - Litomyšl
- už by tedy mělo být možné kvalifikovaně posoudit, k jakým redukcím a jiným úpravám na jednotlivých zmíněných linkách má dnem 03.03.2013 dojít: podrobně jsem to nezkoumal, ale ani víkendové redukce na linkách, do jejichž jízdních řádů jsem stačil povrchně nahlédnout, mně zatím nepřipadají nijak přehnaně drastické (likvidovány jsou převážně jen nedělní ranní spoje, které mají zůstat provozovány jen o sobotách) = uvidíme, jak to dopadne v dalších částech Pardubického kraje ...
švarc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2038
Registrován: 12-2005

Odesláno Pátek, 15. února 2013 - 16:10:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Akorát v úseku Pardubice - Choltice bylo vše zrušeno o víkendu.
Pavloc023
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 48
Registrován: 12-2012
Odesláno Pátek, 15. února 2013 - 17:15:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale ty změny nás ted přijdou draho , kvůli tomu ,,slavnýmu,, Duškovýmu systému vlaků.

Jen čeho jsem si všiml a co je zatím zveřejněné, ne vše je zveřejněné. Netrpělivě čekám na linky např. jako 780 (Chrudim - Chrast - Skuteč), 782 (Chrast - Uhersko) nebo linka 785 (Chrast žel.st. - Luže - Nové Hrady - Proseč).
LINKA 609
Koukal na tuto linku: Je vyškrtnut v sobotu a v neděli spoj č. 100 (Horní Jelení nám. 4.30 - Pardubice aut.nádr. 5.23) S tímto spojem dopravují lidé o víkendu do práce do supermarketů ne? I ti co dělají o víkendu a většinou pracovní doba jim začíná v 6.00.

LINKA 620784

1/784 (Chrast nám. 10.20 - Uhersko žel.st. 10.48) a 2/784 (Uhersko žel.st. 11.05 - Chrast nám. 11.35)Tento 1 pár je zrušen přes Brčekoly. Jsem zvědavý na linku 620782 (Chrast - Uhersko) zatím tato linka není zveřejněna.
Asi žádné změny na této lince zřejmě nebudou. Protože u některých linek v okrese PA a CR nejsou na idosu ještě jízdní řády platné od 3.3. př linky 770,776,780,782,785 atd.

změny co jsou zatím zvěřejněny:
Koukal jsem že jsou pěkně odřízli Rosice od hodně spojů:
LINKA 704
vyškrtnuty přes Rosice jsou tyto spoje:
Přitom Rosice nejsou nic malého mají cca 1000 obyvatel.
Spoj 2/704 (Chrast nám. 4.36 - Chrudim aut.st. 5.19) , lidé nějak potřebují dostat ráno do práce z Rosic do Chrudimi, jen by mě zajmalo proč je tento spoj vyškrtnut přes Rosice?

A již na této lince vůbec nechápu vyškrtnutí spoje č.15/704 (Chrudim aut.st. 18.40 - Chrast nám. 19.15) přes Rosice.

Koukal jsem že škrtnut i spoj na lince 608 v celé trase: spoj č.12/608 (Chrast nám. 10.48 - Pardubice 11.38)

LINKA 703:

Na této lince je zrušen spoj č.25 (Uhersko žel.st. 5.49 - Vysoké Mýto 6.12)

Koukal jsem že jsou na této lince hodně oškubány víkendy:
Spoj 103 je škrtnut v neděli pojede pouze v sobotu (Chrudim 8.30 - Vys. Mýto 9.27)

A ranní z Chroustovic (Chroustovice 6.59 - Chrudim 7.30) pojede nově jen v sobotu.
projížděč NAD
Neregistrovaný host
Odeslán z: 109.80.102.33
Odesláno Pátek, 15. února 2013 - 22:20:12    Odkaz na tento příspěvek  

Ad "švarc" = 2038 + "Pavloc023" = 48:
No, možná jsem ty "reduktory" (či spíše likvidátory) autobusové dopravy trochu přechválil - asi to chce při posuzování vzít v potaz i IDOS (= vyhledávač spojení), protože z jeho dnes aktualizovaných dat vyplývá, že některé z těch linek z mnou nabídnutého přehledu, které nemají na "portálu CIS" zveřejněny kromě stávajících i nové tabulky jízdních řádů platné od 3. března 2013, přestanou tím dnem vůbec existovat: jízdní řády se tak sice mnohde nevrátí přesně do stavu platného v roce 2011, ale rozsah dopravy (především o víkendech) bude na většině linek podobný, jako před rokem a půl (tedy o víkendech minimální až žádný) ...
Rosťav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 258
Registrován: 3-2009
Odesláno Neděle, 17. února 2013 - 09:56:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

projížděč: A to jste ještě neviděl východní část kraje, tam čekám ještě větší řez hlavně do víkendů...
Pavloc023
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 49
Registrován: 12-2012
Odesláno Neděle, 17. února 2013 - 12:20:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Opravdu zlatě, když jako náměstek pro dopravu v Pardubickém kraji byl p. Tichý. S Duškem se hodně blížíme k jízdním řádům před prosinec 2011 kdy nebylo žádné kloudné napojení
Př. od 3.března pravděpodobně bude na lince 782 (Chrast - Chroustovice - Uhersko) vyškrtnut další pár spoje z Brčekol dopoledne.
Takže od března z Brčekol pojede toto:
směr Chrast: 4.26,5.26,7.25,15.34
směr Chroustovice: 5.00,6.25,12.22,14.22,16.25,19.12
A to hrozilo vyškrtnutí toho dopoledního spoje z Chrasti 10.15 a z Uherska v 11.05 úplné vyškrtnutí.
Ale ušetřili tím že ten dopolední ,,zatím nechali,, a vyškrtli ho přes zmíněné Brčekoly. Takže v červnu asi bude další vlna šktrání a na linku 782 dopoledne už tento pár spojů nevyjede.

UŽ MĚ S TÍM SE..U JAKO DO KDY CHTĚJÍ STÁLE ŠKRTAT? TO TY SLAVNÝ VLAČKY, BUDE KRAJ STÁT HODNĚ PĚNEZ CO? NĚCHTĚLO BY TO NA MÍSTO NÁMĚSTKA PRO DOPRAVU NĚKAJÉHO NEZAVISLÉHO ČLOVĚKA A NÉ ČLOVĚKA UJETEHO NA TO ABY POKAŽDÝM KM KOLEJÍ V KRAJI JEL ALESPON JEDEN VLAK DENNĚ!!!! OPRAVDU TU NETOUŽÍME PO NÁVRATU K JÍZDNÍM ŘÁDŮM, PŘED PROSINEC 2011!!
PROČ FURT ŠKRTAJÍ I SPOJE, KTERÝMI TY LIDÉ JEZDÍ NAPŘ. TEN SPOJ V 10.15 Z CHRASTI NORMÁLNĚ VOZÍ KOLEM 8 CESTUJÍCÍCH VE SPOJI A TEN V 11.05 Z UHERSKA VÝDAVÁM I NĚKDY S 10-12 CESTUJÍCÍMI!!! A JEZDÍ S NIMI I OBČANÉ BRČEKOL OD LEKÁŘE A DO MĚSTA ZA NÁKUPEM.

JAKO JÁ MYSLEL ŽE SE ZAŘIJOVÝMI ZMĚNAMI V ROCE 2012 BUDE KONEC. PROTOŽE SE TU JÍZDNÍ ŘÁD UŽ STÁLIL JIŽ V PRVNÍ POLOVINĚ ROKU 2012. A MYSLEL JSEM ŽE TOHO NEBUDOU ŠŤOURAT DALŠÍCH 20-30 LET ONO NE!!! KDYŽ MÁ ČLOVĚK KONEČNĚ Z OBCÍ SPOJENÍ TAK JE TO DO ROKA SKORO ZLIKVIDOVÁNO!! HLAVNĚ ŽE JSOU ŽIVENÝ OBCE U LOKÁLEK VLAKY!!! A LIDÉ Z VESNIC, KDE MAJÍ VLAK OPĚT BUDOU MÍT DRAŽŠÍ ŽIVOT TÍM ŽE SE MUSÍ POŘÍDÍT AUTO PROTO ŽE JEN O 5KM DÁLE NA LOKÁLCE SE PROHÁNĚNJÍ PRÁZDNÉ VLAKOVÉ SPOJE, A Z A DO JEJICH VESNICE JEDE AUTOBUS 2-3 DENNĚ!!! MOC DĚKUJEME KRAJI!!!!!

a tady se začíná škrtat i v pracovní dny jako např. na lince 608 (PCE - Chrast), který vyjížděl z chrasti v 10.48 a prý s ním jezdilo i nad 10 cestujících. co tím jako sledujou budou následovat spoje večerní že nepojede do žádné vesnice opět autobus délé než v 16 hodin? Nebo co? Fakt toho je už moc!!!!!
švarc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2039
Registrován: 12-2005

Odesláno Neděle, 17. února 2013 - 12:56:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavloc023: Já zatím prakticky žádné nové vláčky nevidím, takže bych zase moc nepřeháněl. Zatím ty škrty nejsou nikterak veliký. Jsem zvědavý, jak to bude vypadat na Svitavsku a Ústeckuorlicku, toho bych se bál víc.
Ten spoj na 608 je zajímavý - Chrast - PCE 10 spojů a PCE - Chrast 11 spojů, někudy se ten jeden spoj do Pardubic musí dostat, např. po nějaké nové lince.
Pavloc023
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 50
Registrován: 12-2012
Odesláno Neděle, 17. února 2013 - 13:21:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nejsou veliký škrty? Ale dyt se škrtá prakticky už rok! Beru vloni v dubnu se vyškrtli spoje, které byly nevyužívané. Takže to mohlo dubnem 2012 skončit a ono ne! Obavám se vždy, který spoj to odnese. Teď se sáhá i do takových spojů co vozí i 10 a více cestujících což už není prdel!

Ale u některých linek v okrese Pardubice a Chrudim nejsou dodnes na idosu změny k 3.3., že by se na těchto linkách se neškrtalo? Jsou tam většinou jízdní řády platné od 9.12.2012.
A na linkách v okresech SY a UO, ty změny k 3.3 téže nejsou.

(Příspěvek byl editován uživatelem Pavloc023.)
projížděč NAD
Neregistrovaný host
Odeslán z: 109.80.102.33
Odesláno Neděle, 17. února 2013 - 13:54:28    Odkaz na tento příspěvek  

Ad "švarc" = 2039:
"Prakticky žádné nové vláčky" zřejmě s výjimkou trati Choceň - Litomyšl asi hned tak nebudou (pokud vůbec někdy budou) - problém těchto debat je v tom, že pomatenci typu "Pavloc023" se nesprávně domnívají, že "dotační" finanční prostředky "uspořené" redukcemi autobusové dopravy budou použity na rozšíření objemu železniční osobní dopravy: ten je ovšem závazně dohodnut dlouhodobě dopředu, takže někde přidané vlaky bude nutno kompenzovat omezením provozu vlaků někde jinde, a to bez ohledu na to, zda autobusová doprava (a to i opět někde jinde) redukována bude či nebude.
Na "švýcarkou kvalitu" ve VHD současná ČR skutečně dost prostředků nemá - problémy v Pardubickém kraji způsobil Tichý a jeho "najatí nohsledi" tím, že místo toho, aby ze železnice udělali skutečně "páteř" a autobusovou dopravou řádně pokryli ty oblasti, kam železnice nejezdí, pod rouškou "obsluhy vesnic" podpořili takové (dlouhé "meziměstské") autobusové linky (z nichž navíc mnohé v minulosti ani neexistovaly), které v praxi železnici fakticky "vykrádají" frekvenci (čímž ji zbytečně zneefektivňují), když místo pouhé "obsluhy vesnic" vozí (zbytečně velkými autobusy) převážně právě regionální meziměstskou (podle jejich určení vlastně "tranzitní") frekvenci, kterou by mohla smysluplně vozit nedostatečně využitá železnice.
Trupak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 616
Registrován: 5-2003

Odesláno Úterý, 19. února 2013 - 21:54:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak už je to tady, od 3. března linka 605 o víkendu končí. Takže kdo chce jet na výlet do Choltic, musí jet smradlavým kufrem. Herr von Dušek, děkujeme !
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6254
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 19. února 2013 - 23:41:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Čím jsou zrovna Choltice tak význačný že tam krom vlaku musí o víkendu jet i bus?

Mch radši kufr s vysokejma sedadlama než nějakej netopící kepl jezdící "na spotřebu" s papundeklem místo okna od Vracomu.
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2082
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 20. února 2013 - 00:29:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr_vlček: Doporučuji Choltice navštívit a srovnat cesty na zastávku busu a vlaku.
Bus: 3 zastávky přímo v obci, dostupné ze všech částí městysu během pár minut. Následně přímá jízda do Pardubic.
Vlak: trasa na zastávku = cesta na kraj obce, následně chůze po silnici mimo zástavbu, poté romantická procházka kolem zatiší s vrakovištěm, konec cesty na místech, kde kdysi stála vyhořelá nádražní budova. Následně cesta do Přelouče a přestup na R/Os, přičemž návaznost přípojů je leckdy poněkud volná.
Názorný příklad: víkend před polednem, cesta z Pardubic do Choltic (třeba z nákupů):
Aktuální stav: bus 650605/105, odjezd Pce 11.30, příjezd Choltice náměstí 11.58.
Stav od března: Os 5006 - odjezd PA 11.31, příjezd Přelouč 11.44, přestup na Os 25013 - odjezd 12.15, příjezd Choltice 12.28. Přidejme chůzi z nádraží a vyjde ta cesta minimálně o 3/4 hodiny delší.

Stačí to jako vysvětlení, proč pro místní nebude vlak odpovídající náhradou autobusů?

Jedna poznámka navrch: Zrušení víkendových spojů na lince 605 taky znamená úplné odříznutí Barchova nebo Bezděkova. Jasně, v jedné obci žijí pouhé dvě stovky, ve druhé tři stovky lidí. Ale IMO ty současné tři páry spojů denně nebyly tak přehnaný luxus, aby je bylo nutno odstranit. Od března budou tamní obyvatelé o víkendech odkázáni čistě na IGK.

Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť, a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6255
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 20. února 2013 - 09:41:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A kolik tím busem jezdilo lídí? Já že když jsem vídal - ještě v době kdy jel až do Prachovic - o víkendu v Přelouči šukafon tak býval vesměs velmi solidně zaplněn tak 20-30 ks odhadem zvenku.

Ono totiž o víkendu to obvykle funguje trošičku jinak a mnohdy i z jiných směrů. A vlaky těží z různých skupinových nabídek, přepravy zavazadel bez výpalného atd. A taky o víkendech je akceptovatelná delší docházkovka - těžko pojede MHD každýmu k baráku.

A z Barchova to je kousek na vlak do Klešic ne?
švarc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2040
Registrován: 12-2005

Odesláno Středa, 20. února 2013 - 10:41:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak už máme na idosu další nové jízdní řády. Na Ústecku zrušena většina dobotních spojů, nedělní překvapivě docela zůstaly.
Na Svitavsku nový dopravce Pavlína Hnátová.
Rozdělení linky Čtřebová - Proseč a Polička a Choceň o víkendu.
Na to, že Chrudimsko a Pardubicko zůstalo podobné, tak zbytek bude opravdu hodně oškubáno.
Dolní Morava bude opět odříznuta od světa, nechápu proč spoj v 8:10 z Lichkova na Dolní Moravu nebude jezdit o hlavních prázdninách, naopak tento spoj bych rozhodně nechal.
-ds-
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.6.158
Odesláno Středa, 20. února 2013 - 11:01:13    Odkaz na tento příspěvek  

A kolik tím busem jezdilo lídí? Já že když jsem vídal - ještě v době kdy jel až do Prachovic - o víkendu v Přelouči šukafon tak býval vesměs velmi solidně zaplněn tak 20-30 ks odhadem zvenku.

A už jste byl na očním, jak máte problém správně spočítat zpravidla lidi v buse? Evidentně podobný problém i když s opačným výsledkem máte u vlaků.

Co jsem viděl teď v neděli, tak vlak Přelouč - Heřmanův Městec odpoledne v 16:15 (prakticky jel někdy 16:35 kvůli čekání na přestup od Os z Kolína v počtu nula kusů) sotva 10 lidí, bus vozil (tedy zatím ještě i vozí) nějakých 5 - 8 cestujících na spoj, drtivá většina je v relaci Choltice - Pardubice.
Tedy teoretická náhrada existuje, prakticky je ale skoro k ničemu, důvody zde byly popsány výše, proč.
Ono se není co divit, jízdní řád mezi Přeloučí a Městcem je postavený pochybně, to jediné, v čem může tahle dráha nabídnout přednost pro cestující (když pominu známé šoto výhody), je rychlé spojení od Prahy a Kolína do Heřmaňáku a to tedy jaksi nečiní, naopak dubluje zbytečně spojení busem Pardubice - Heřmanův Městec, či Choltice.

Velmi povedený zásah šotoodboráře je též zrušení víkendů mezi Poličkou a Hlinskem (i více jak 10 lidí na spoj se povedlo), první spoj z ROvně a Dašic na 5:30 do Pardubic o víkendu také v sobotu v průměru tak 9 - 10 lidí, povedlo se i 15, redukce okolo Seče zatím nemám zmapované, ale taky padly "za Duška" spoje pro docela dost lidí...

Zkrátka to se vyplatí, mít takového odborníka ve funkci
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6260
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 20. února 2013 - 11:24:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Taky jsem psal "v době kdy to jezdilo do Prachovic". O víkendu to teď do Železnejch hor nejede tudíž logicky lidí bude míň.

5-8 ks je na dodávku.

Pokud je poloha R v Přelouči tak jak je a osobáky jezdí "takňák" s různejma omezeníma v různejch časech tak se návaznost ostrá obousměrná o¨dá udělat těžko. V jednom směru se prostě čekat bude.

Jinak je prima ten příklad s tím jedním spojem kde to nevychází od Perníkova protože jaksi v taktu R je díra. Jinak totiž je v podstatě taktově Choltice - Perníkov 25 minut a opačně minut 28. Tedy i s přestupem stejná jízdní doba jak u toho busu.
-ds-
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.6.158
Odesláno Středa, 20. února 2013 - 11:52:52    Odkaz na tento příspěvek  

Na Ústecku zrušena většina dobotních spojů, nedělní překvapivě docela zůstaly.

protože se změny připravovaly stylem, podívám se, jak to jezdilo v roce 2011 a podle toho to bude jezdit od března 2013. Takové bylo zadání šotoodboráře a navíc východ dělají bývalí zaměstnanci bus dopravců a Ti jsou opravdu přesvědčeni, že takhle to je dobře, nejezdit o víkendu, po 17 hodině a o prázdninách. A k tomu příkaz šotoodboráře, aby vrátili JŘ do roku 2011, to jinak nemůže skončit.
Králíky - Hanušovice (zatím) spoje zůstaly, důvodem je asi nesouhlas OLMK s rušením busů a nezájem o placení zoufalých vlaků. Ta Dolní Morava a školní omezení je vrchol čeesádnické tuposti, ono udělat školní spoj na 9:30 do města a v 17:30 z města je kravina téměř vždy, snad pokud se nejedná o posilu, ale udělat to na Dolní Moravu, když se Netolický chvástal 1.2. při jízdě vlaku do Hanušovic, jak je pro ně tenhle region důležitý, je zoufalost nejvyššího stupně.
Stejně tak i omezení víkendů, na Dolní Moravě byly některý spoje, který maj být zrušený využitý i 20 lidmi, třeba neexistence spoje v 9:10 z Lichkova v podstatě znemožní dopravu z Hradce Králové v 7 hodin, samozřejmě i odjinud...
švarc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2041
Registrován: 12-2005

Odesláno Středa, 20. února 2013 - 12:00:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-ds-: Já jen čekám na ohlasy lidí a starostů.

Nechápu, proč nenechají alespoň v letním období ty víkendové spoje např. v oblasti Dolní Morava a Polička. Docela jsem se těšil, že o víkendu budu moc cestovat po různých zajímavostech Pardubcikého kraje a teď se zas nikam nedostanu, jen tam, kde jezdí vlak.
-ds-
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.6.158
Odesláno Středa, 20. února 2013 - 12:11:36    Odkaz na tento příspěvek  

Taky jsem psal "v době kdy to jezdilo do Prachovic".

aha, tak ty občasný 2 cestující do Prachovic podle Vás zvýší počet lidí na 30? Nebuďte tak naivní, do očí to bije

5-8 ks je na dodávku.
to se nedá nesouhlasit, ale není důvod, aby její JŘ nebyl zveřejněn. Ovšem na dodávku je i těch 10 lidi ve vlaku nejen na této trati, ale třeba z Chrudimi do Moravan, abychom nechodili daleko.

Jinak totiž je v podstatě taktově Choltice - Perníkov 25 minut a opačně minut 28. Tedy i s přestupem stejná jízdní doba jak u toho busu.

a těch 2000 metrů Choltic z centra na nádraží přeletíte? Normální lidi to chodí tak 20 - 25 minut, navíc bus v Pce zastavil taky poněkud šikovněji u měl ušetřit i kolem 15 minut pěší chůze. Tak kde vidíte stejný čas na přepravu?

osobáky jezdí "takňák" s různejma omezeníma v různejch časech tak se návaznost ostrá obousměrná o¨dá udělat těžko.

to je ale problém objednatele, resp v tomhle případě dopravce, že si udělal JŘ "tak ňák". Jediným dlouhodobým řešením je obrat motoráku v 00 v Přelouči, s přestupem do 10 minut na/od Prahy, všechno jiný je agónie, která tuhle trať postihuje už hodně dlouho... Snažit se tudy vozit frakvenci z Pardubic na Heřmaňák je zbytečné a předem prohrané soupeření s bus dopravou...
-ds-
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.6.158
Odesláno Středa, 20. února 2013 - 12:44:41    Odkaz na tento příspěvek  

Já jen čekám na ohlasy lidí a starostů.

co vím, tak starostové to většinou odsouhlasili, někde dokonce iniciativně zrušení víkendu navrhovali. Doporučoval bych, pokud máte přesný tip, co se kde využívaného ruší, naspat co nejdříve do médií, to je asi jediná cesta, jak některé věci zvrátit...
-ds-
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.6.158
Odesláno Středa, 20. února 2013 - 13:05:31    Odkaz na tento příspěvek  

tak tohle je taky dobrý
http://www.portal.idos.cz/Data/pdf/L700902_130303_128777.pdf

mezi Žamberkem a Ústím nad Orlicí o prázdninách díra 5 hodin 7:32 - 12:32. Vím, že je čas to spravit v červnu, ale jak tohle může někdo vůbec myslet vážně??
Dobře, že se někde zruší, byť jediný, spoj pro 5 lidí, "beru", ale mezi těmito městy je v daných spojích 20 - 30 lidí běžná záležitost. Vzhledem k systému financování je ten spoj v zásadě v plusu.

Stejně tak víkend v 11:50 z Ústí nad Orlicí, běžně 10 - 15 cestujících, ojediněle i více.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6263
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 20. února 2013 - 13:15:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

2 kiláky v Cholticích (asi ne do celý vse, že...) jsou problém v kladiva. O víkendu asi lze těžko předpokládat že pojede něco až před barák. Tedy krom auta.

Jinak já v tom šukafonu vídal přestupovat - vesměs směr Kolín - docela dost různejch part čundráků a jinejch vejletníků ve skupinách rozhodně nad 2 ks a nějak pochybuju že jezděj hromadně na čundr do Choltic nebo Heřmaňáku.
-ds-
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.6.158
Odesláno Středa, 20. února 2013 - 14:13:28    Odkaz na tento příspěvek  

docela zajímavý zářez jsem objevil v Chocni.
http://www.portal.idos.cz/Data/pdf/L700903_130303_128786.pdf
nemyslím teď pomatené školní omezení např. v 9:30 z Chocně, kterým byl překonán stav i v roce 2011, kdy byl ten spoj školní pouze v úseku CHoceň - Brandýs, dále do UnO už jel vždy v kladiva, ale zrušení zajíždění na žel stan. ještě jsem si toho všimnul u linky 700941. To je to boření umělých hranic v dopravě, jak hřímal radní Dušek?

2 kiláky v Cholticích (asi ne do celý vse, že...) jsou problém v kladiva.

tak na začátek 800 metrů, na konec cca 2 900 metrů, do centra 2 000 metrů.
Jo a o víkendu je má kilometr jenom 500 metrů, nebo v čem je rozdíl?
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6266
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 20. února 2013 - 15:05:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rozdíl je v tom že o víkendu jaksi z principu skoro každej chápe a je zvyklej že toho celkově jezdí míň. A nepřevládá (byť se taky koná) denní dojíždění do práce ale spíš cestya na vejlet nebo návštěvy. A tam na každý minitě až tak nesejde.

To jako totiž funguje třeba i v Prase kde se jezdí busem k metru/tramvaji, leč v neděli ráno při i=30 se chodí kus na použitelnou MHD pěšky.

Jinak docházkovka na metro je kolem kiláku běžně. Tak nevím proč by se z dvou kiláků posraly Choltice. Natož když je to jen o tom víkendu.
-ds-
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.6.158
Odesláno Středa, 20. února 2013 - 15:30:37    Odkaz na tento příspěvek  

Tak nevím proč by se z dvou kiláků posraly Choltice

ony se z toho nepos..., ale spíše na VHD vyse...

a tak, když použiji vaši logiku, tak z těch Řečan do Kladrub to je jenom 3 a půl km. A do Semína jenom další 2,5 km. To je taky v pohodě.
Hlavně pak nezapomeňte někde jinde napsat, že busem nikdo nejezdí proto, že jede v kladiva 5x denně a o víkendu stojí odstavený. Inu není nad konzistentní argumenty
švarc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2042
Registrován: 12-2005

Odesláno Středa, 20. února 2013 - 16:00:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kdyby dopravci typu ČSAD Ústí nad Orlicí nakoupili minibusy, tak by také rušení o víkendu nemuselo být tak horké. V královehradeckém kraji to taky tak funguje a spoje se o víkendech nějak zásadně neruší. Veolie se alespoň trochu snaží.
švarc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2043
Registrován: 12-2005

Odesláno Středa, 20. února 2013 - 16:03:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

O víkendu by navíc šlo plno spojů urychlit a jeden autobus by mohl obsloužit třeba 3 linky. Teď bude mít výkon od rána do večera 4 spoje a ostatní dobu prostojí - nevím, jak dopravci proplácejí prostoje, ale nemyslím si, že by to bylo nějak ekonomické. Chudák řidič, který má směnu např. od 6 ujede přes celý den 100 km a bude končit v sedm večer. To už bych rovnou zrušil všechny víkendy.
Tomáš_hradecký
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 538
Registrován: 6-2003
Odesláno Středa, 20. února 2013 - 16:05:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hmm, těch Kladrub n.L. a Semína o víkendu je škoda, ale moc obsazené to fakt nebylo - lidi na to asi nebyli dlouhodobě zvyklí (mimochodem, víkendová doprava do těchto vesnic nebyla ani za DBL).

V podstatě považuju za "úspěch" že zůstal pro žačky koňského učňáku nedělní večerní spoj do Kladrub na internát.

Možná někdy v lepších časech by ale stálo za opět přijít s nějakým konceptem víkendové dopravy pro tuto oblast.
-ds-
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.6.158
Odesláno Středa, 20. února 2013 - 16:25:42    Odkaz na tento příspěvek  

Kdyby dopravci typu ČSAD Ústí nad Orlicí nakoupili minibusy, tak by také rušení o víkendu nemuselo být tak horké

o tom to není, fakt nee. Problém je v tom, že PK snížil objem dopravy bez ohledu na to zda jsou spoje vhodné na rušení a je jedno, s čím se odjede.

V královehradeckém kraji to taky tak funguje a spoje se o víkendech nějak zásadně neruší

brzo se dočkáte

Chudák řidič, který má směnu např. od 6 ujede přes celý den 100 km a bude končit v sedm večer. To už bych rovnou zrušil všechny víkendy.

to bude druhý či třetí level, protože s vykuchaným JŘ na 2 páry, jedoucí ještě jinak v So a jinak v Ne, bude jezdit ne o 50%, ale o nějakých 80% méně lidí a to pak bude důvod ke zrušení hned na světě a tentokrát i docela pochopitelný, na rozdíl od stavu od března 2013
Trupak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 617
Registrován: 5-2003

Odesláno Středa, 20. února 2013 - 17:30:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kolega Vlček se nás prostě snaží přesvědčit, že převážet 10 lidí šukafonem, který staví dva kilometry za městem a kraj na něj doplácí stovku za kilometr je lepší, než je odvézt krátkou SORkou, která staví na návsi a doplácí se na ni 25 korun.
Nechápu tyhle argumenty...
Pavloc023
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 51
Registrován: 12-2012
Odesláno Středa, 20. února 2013 - 22:56:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No zaslechl jsem: že prý např. na víkendových spojích Chrast - Pardubice linka 608, bude od března nasazen malý autobus SOR 8.5.

švarc: Máš pravdu, že ČSAD Ústí nad Orlicí většinou jezdí s velkými autobusy a nejrozšířenějším je Mercedes tento autobus má snad kapacitu 50 sedících cestujících. Autobusy veliké jako kráva, podle mého zbytečné, hlavně tedy na víkendové spoje!

Je pravda, že Veolia se snaží řadit do svého vozového parku, čím dál více malých autobusů např. typu SOR 8.5. A je vidět že se snaží Veolia již od března, nasadit menší busy na víkendové spoje kde ty cestující jsou, ale není jich tolik a něco jede např. 10 cestujících. A podle mě je zbytečné na tyto spoje nasazovat autobusy typu SOR 12 nebo KArosa C934 apod.


A kdyby nakoupili také čsad UO nějaké menší busy jako veolia. A nasadila je v pracovní dny a o víkendech na méně vytížené linky a spoje. Tak si myslím že by v okrese UO a SY nebyla ta redukce spojů tak velká.A veříl bych i tomu že by to opravdu neodneslo tolik spojů o víkendech v okresech UO a i ve velkém počtu i v okrese SY kde většinou vládne ICOM.
A v okrese Svitavy máte také velkou většinu Zlatovánek hlavně kolem Poličky. Které mu by také neuškodilo nějaký malý autobus si pořídit, mám takový pocit, že máte velké autobusy typu KAROSA.
Kuzl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1320
Registrován: 9-2006

Odesláno Středa, 20. února 2013 - 23:39:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A kdyby nakoupili také čsad UO nějaké menší busy jako veolia. A nasadila je v pracovní dny a o víkendech na méně vytížené linky a spoje. Tak si myslím že by v okrese UO a SY nebyla ta redukce spojů tak velká.A veříl bych i tomu že by to opravdu neodneslo tolik spojů o víkendech v okresech UO a i ve velkém počtu i v okrese SY kde většinou vládne ICOM.
A v okrese Svitavy máte také velkou většinu Zlatovánek hlavně kolem Poličky. Které mu by také neuškodilo nějaký malý autobus si pořídit, mám takový pocit, že máte velké autobusy typu KAROSA.


Zkus si přečíst o dva příspěvky výše -ds-!

To, že Icom jezdí velkým busem neznamená, že mu jej kraj platí jako velký a už vůbec na tom nestojí redukce, protože Pardubický kraj chce redukce km a nezajímá je jaké a čím ježděné...

www.realmadridcf.cz
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6268
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 21. února 2013 - 10:41:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trupak: no když kraj nemá (zda má či ne netuším), tak asi je jednodušší a méně škovdlivé obsloužit o víkendu Choltice vlakem než zlikvidovat spojení od Kolína na Heřmaňák a zachovat bus čistě jen pro Choltický + dalších pár vsí "na nákup do Pardubic".

O víkendech totiž převažuje poněkud jiná frekvence než "ze vsi do městečka". Když ty víkendy "vykostíte" do režimu kladiv pomocí busů bez vazeb na dálkovější relace tak nebude jezdit fakt nikdo.